Som isglass..

....fast bättre =)


Mums =)

Det är kallt och gott för munnen. Kanske det lindrar det värsta "kliet" i munnen!?
Idag fick Melle inviga sin bitkrona som jag köpte till honom i Norrköping. Och den verkar gå hem faktiskt. Han biter på ganska bra och den är sugvänlig =) Så just nu är han lugn och det är bra. Då hinner jag att fixa lite här hemma. Har lite tvätt occh ska packa undan lite saker i vardagsrummet.

Ha en fab fredag, idag är det äntligen helg igen =)


Its way to early!

God morgon på er!
Sitter här med min kopp kaffe och har tunga ögonlock. Hoppas att kaffet och en lång dusch ska väcka mig till liv.
Anledningen till detta tillstånd är min kära sons pigghet på morgonen. Kl 05.00 var han hur pigg somhelst och ville inte sova. Mamma och pappa däremot tyckte tvärtom!
Efter att älsklingen gått upp vid 05.30 och försökt att söva honom, så lyckades han att somna om. Tyvärr fick älsklingen inte göra det =( Men ikväll får det bli en tidig kväll i sängen med massor av mys =)
Så vi fick lite sovmorgon i allafall, till kl 08.00 och sen har vi lekt lite. Så efter lite mat nu så somnade Melle igen. Då tänkte jag passa på att fixa till mig och sedan sätta sig och slappa lite i soffan.

På återseende senare under idag, förhoppningsvis lite piggare =)


Blä,så äcklig!

Usch och fy, har precis ätit den värsta sushin i mitt liv. Och då har jag ätit mycket sishi i mitt liv!
Blev köpemat ikväll, vi orkade inte ställa oss och laga mat. Utan det blev en tripp till affären och valet för på dom små fiskbitarna.
Har tidigare aldrig ätit den från ICA, så man måste ju testa. Och vilket misstag det var. Den var torr, smaklös och och stenhård. Ett tag trodde jag dom använt sig av vanligt ris men det var det inte. Kunde tom äta den med händerna, för pinnarna var helt värdelösa. Och jag har aldrig tidigare kunnat plocka upp bitarna utan att dom fallit isär. Så det kanske ger er en hint om hur dom var!?
Nej aldrig mer sushi från ICA, utan Nori. Som helt klart gör den godaste i hela stan!

Beställningen av doptårtorna gick bra men vad det blev  för några är en hemlis =p Men det kommer att smaka, det vet jag sen tidigare. Och fina kommer dom att bli med ;)
Mer än så tänker jag inte säga utan det får ni se på dopet. Och ni som inte kommer dit får se kort på det!
Nej nu ska jag ta Melle, han och pappa har precis badat. Sen blir det lite kvällsmys innan lillkillen ska sova.
Önskar er en super torsdags kväll!


Doptårta åt Melvin!

Sitter här och väntar på att Melvin ska vakna från sin förmiddagslur. Han har snart sovit i 2 timmar och hans lunch har då blivit lite förskjuten. Han brukar alltid äta mat runt 12 men idag väljer han att sova.
Skulle vara bra om han vaknade och åt lite snart, för vi ska nämligen iväg och beställa tårtorna till dopet. Tänker gå på ett säkert kort och beställa tårtor från ett ställe där jag vet att dom är bra. Men jag har inte bestämt vilka sorters tårtor jag ska välja. En sak är dock säkert, det blir ingen prinsesstårta =) Den äter man alltför ofta.

Nej nu börjar lillkillen och vakna till. Bäst att jag värmer på maten så den hinner att svalna lite innan han ska äta. Och sen bär det av till staden igen.
Hoppas att ni har en härlig torsdag, dagen innan helgen =)


Beauty comes from within..

Den texten pryder mitt nya halsband som jag införskaffade idag. Det är från Dyrberg/Kern och tillhör samma serie som mina örhängen som jag fick av älsklingen i julklapp. Fast dom är lite mindre och det står bara Beauty på dom. Men nu har jag settet och är helnöjd kan jag lova!
Så tack kära svärmor, Tomas och Louise för presenten. Lovar att halsbandet kommer bli väl använt och jag kommer alltid att komma ihåg att jag fick det när jag fyllde 25 år ;)


Tyvärr syns texten lite dåligt men den stämmer ju så väl. Det är inre skönhet som är vacker!

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och efter det blir det några avsnitt av andra säsongen av Varuhuset =) Jag kan verkligen inte sluta att titta på denna gamla kultklassiker.
Se nu till att ha en underbar kväll mina kära läsare!


Nytt i garderoben!


Lite till mig men desto mer till Melvin =)

Här är dagens små inköp, allt från Cubus. En butik som blivit riktigt bra faktiskt. Handlade inte så mycket där förut men under våren har en hel del saker fått följa med mig hem därifrån.
Tyvärr så är vissa av deras bodies inte så bra. Jag vill gärna ha knappar i halsen. Men har hänt att jag handlat kläder utan det på Cubus och dom blir hängiga i halsen. Ser nästan ut som om det är en u-ringning på tröjan och det vill jag inte ha.


Dessa sköna shorts fyndade jag på H&M. Dom är i tunt, luftigt skönt material. Perfekta att ha hemma och slappa i. Tofflorna är från Gothia Hotel, dom fick man och lovar att dom är riktigt sköna!

Nu ska jag förbereda vatten till Melles gröt. För om 30 min ska han äta och efter det blir det sängen. Får hoppas att han somnar bra men han är redan nu trött så jag oroar mig inte.
När han somnat ska jag visa er mitt nya fina halsband =) Ha det fab så länge...


Långpromenad från stan!

Hej kära läsare!
Sitter och slappar framför tvn, i lite halvsovande tillstånd. Melle ligger och sover eftermiddags lur, så jag borde också passa på att vila ögonen.
Var en sväng på stan tidigare idag. Fikade med mina föräldrar och tittade lite på reorna. Blev ett par jeans och en ärmlös body till Melle. Till mig själv blev det ett par halvkorta jeans för 100 kr. Tänkte dom kunde vara sköna att ha nästa vecka när jag är i Ullared ;)
Passade även på att handla ett halsband för mitt presentkort jag fick när jag fyllde. Fick lägga till 200 kr själv men det var det värt. Lovar att lägga upp en bild på det lite senare.


Melvin sov så skönt på vägen hem. Han gillar verkligen att sova ute i friska luften. Och idag fick han inviga sin nya leksak som jag köpte igår. Den gick hem kan jag lova, den har blivit utsatt för mycket bitattacker idag!

Eftersom vi valde att ta bussen ner till stan idag, då valde jag att gå hem. Var ju så fint väder och kände att jag kunde behöva en röra på mig. Så lillkillen somnade gott i vagnen och mamma fick verkligen röra på sig. Blev en liten omväg bara för att det var så skönt. Måste verkligen ta till vara på sommaren och gå mer och åka mindre bil.
Så nu hoppas jag på att jag fick lite färg på nosen. Känner att jag är lite för blek för att det ska vara sommar.

 
På väg hem från stan. Jag lovar att det var SÅ skönt...och ursäkta för den lite "porriga" bilden till höger =) Lite för mycket v-ringning på skjortan.

Nu ska jag hänga upp tvätten som jag slängde in när jag kom hem. Passa på att torka den ute också, blir så mycket härligare då!
Sen är det dags att börja fixa lite med maten tills älsklingen kommer hem. Men jag lovar att lägga upp lite mer bilder senare ikväll.
Se till att ge er ut och njut av det härliga vädret mina vänner.


Morgonkaffe i sängen

God morgon soliga onsdag!
Just nu sitter jag i sängen och dricker en kopp med kaffe. Och brevid mig ligger Melle på mage och biter ihjäl ett gosedjur. Precis så som det ska vara ;)
Melvin vaknade vid 6.30 idag efter en bra natt. Han sover länge på kvällarna nu, somnar 20 på kvällarna och vaknar inte förän 02.30 första gången. Så lite mer utvilad blir man allt.
Tyvärr behöver jag kaffet för att komma igång så tidigt på morgonen. Måste lära mig hur timern fungerar på bryggaren. Så jag kan få färskt kaffe på morgonen när jag vaknar. Behöver något snabbt som piggar upp..

Nu är det dags att försöka fixa till sig lite och klä på lillkillen. Får se vad den här soliga onsdagen bjuder på för äventyr...


Nu har shoppoholic varit i farten

Nu är jag tillbaka ifrån min shopping eftermiddag i Norrköping. Och vilken underbar dag det blev, varmt och soligt. Så en mycket bättre eftermiddag kan man inte begära =)
Blev lite smått och gott idag, bla ett par nya sandaler. Bra att fynda sommarskor nu och roligt att dom foortfarande går att använda i minst 1 månad till. Var lite sugen på att köpa dom vita med men valde att bara köpa dom svarta. Vita blir lätt skitigt och då ser det inget kul att ha längre.


Snyggt med snörningen, kan man välja om den ska gå upp på benet eller dra några varv runt ankeln.

Blev även ett par servetter från Lexington, även dom på rean. Tänkte ha dom i en brödkorg eller runt en vinflaska som  droppskydd. Ser lite extra sommrigt ut...och det är ju dom små detaljerna som gör skillnaden. Bra med saker som inte kräver så stor ansträgning för att se snyggt ut.

 
Mina nya servetter, blir att inviga i huset. Och tänk vad extra lyxigt det är när man får sina saker inslagna i silkespapper. Tycker man skulle göra det med allt man köpte ;)

Kunde inte låta bli att handla lite till Melle med ;) Hittade världens mysigaste butik för barn, Mitt lilla krypin. Rekomenderar alla att åka dit om ni är i Norrköping. Dom har leksaker, kläder, inredningsprylar till barnrum från alla märken. Bla Levis och SVEA för barn men tyvärr tyckte jag att det va lite dyrt. Dom växer ju så snabbt nu och då hinner dom knappt använda kläderna innan dom växt ur dom.
Men jag köpte en bitring och en vagnleksak åt honom. Bitringen i form av en krona till min prins ;) Han kan ju inte sitta och bita på en vanlig ring *hihi* Hoppas bara att han gillaar det men det tror jag nog. Kommer svalka skönt när dom små tänderna börjar titta upp.


Vagnleksaken till Melle. Hoppas att han kommer tycka den är kul att leka med när han sitter i vagnen.
Tyvärr ligger bitleksaken i frysen och fryser till sig men jag lovar att lägga upp en bild på den senare =)


Nu ska jag lägga upp mina trötta fötter i soffan och läsa Sofies Mode. Det är ju tisdag idag, så det är ju min vanliga rutin =) Sen blir det kvällsslapp i soffan och jag hoppas på att Melle somnar lika bra ikväll som han gjort nu i snart 1 vecka. Hoppas jag med tanke på att han varit en eftermiddag på stan!?


Nu blev jag allt lite paff

Hej igen!
Det blev en intressant träff med prästen. För det första var han mycket trevlig och lugn, en perfekt präst. Kanske ska säga Loui, som han heter. Han var precis så som man vill att dom ska vara. Mycket förstående och hade många bra saker att säga.
En sak som han sa gjorde att jag blev lite förvånad. Var nämligen ingen som sa något när vi bokade dopet. Men vi kommer att döpa Melvin ihop med två andra familjer. Så vi kommer inte att ha ett eget dop och det är ju något som man vill ha. Men tyvärr fick vi inte ens info om att det kunde bli så att vi fick dela. Men men nu kan man inte göra något åt det. Är bara att finna sig i det hela, blir nog bra ändå!

Strax ska jag hämta älsklingen på jobbet och sen ska vi åka och fixa några saker. Efter det lämnar jag av honom och sen drar jag och mamma och min syster till Norrköping. Blir att ta tårtorna imorgon istället =) Idag blir det lite mjukis shopping ;)
Nej nu måste jag se till att skötväskan är check innan vi åker.
Hoppas att ni får en fab eftermiddag. Lovar att jag kommer att ha det!


Snart kommer prästen!

God morgon mina vänner!
Vilken vändning det blev! regnet verkligen öste ner hela morgonen och nu ser det nästan ut som om solen kan titta fram. Vad härligt det vore =)

Just nu har jag fixat lite här hemma inför besöket av prästen. Kl 10 kommer han hem hit och då blir det lite kaffe. Hoppas på att han är vettig och har lite förslag på hur man kan göra. Har ju lite förslag själv men vet ju inte om dom är bra.
Fick ett tips av Lollo, en gammal arbetskamrat om en psalm. Tänkte kolla lite närmare på den med prästen. Se om han tycker att den passar, för den gick nämligen lika bra på ett dop som på en begravning.

I eftermiddag blir det att beställa tårtor. Har redan bestämt en tårta men det räcker ju inte på långa vägar =) Får se vad dom har för olika sorter. Tar med mig mamma, hon vet vad som kan vara gott. Alltid bra att ha med smakråd och så skulle vi passa på att fika samtidigt ;) Det är ju alltid gott!

Nej nu ska jag fixa det sista här hemma innan kl blir 10.
Önskar er en fab tisdag!


Planering av dopet!


Framsidan på våra inbjudnings kort till dopet!

Just nu sitter jag här och letar lite sånger till Melvins dop. Älsklingen spelar lite spel med Mike över datorn. Och vår underbara son ligger i sin säng och sover. Kann det bli mycket bättre!?
Älskar den här nya rutinen han har kommit in i. Hoppas att han fortsätter att somna så tidigt och sova så bra som han har gjort på nätterna. Han sover 5 timmar innan han vaknar och vill ha lite mat och sen sover han till morgonen. Bra både för oss och honom!
Sitter som sagt och filar lite till dopet. Har hittat en dikt som ska läsas upp av Mike. Den passade så bra för honom att läsa, han är nämligen gudfar. Och då kan man inte läsa vilken dikt somhelst, får ju inte bli för smörigt. Men den här passade perfekt.
Sen är det bara valet av psalmer, det är svårare. Finns en bra sida på nätet där det finns bra tips men tyvärr får man inte se texten. Och att hitta en psalmbok på nätet är inte det enklaste. Men jag får leta vidare, ni kanske har något tips??
Imorgon kommer prästen hit på besök, kl 10 redan. Tyvärr blir jag själv, älsklingen kunde inte ta ledigt från jobbet. Men det är ingen fara, tror att jag ska klara av det =) Är bara lite genomgång hur man vill ha det och vilka sånger man kan tänka sig. Är inte precis som när vi skulle gifta oss ;) Och denna gång kanske vi får en vettig präst!?

Dags att leta vidare nu. Behöver ha lite egna tankar klara tills imorgon.
Önskar er alla en underbart skön måndagskväll!!


Blodrött!

Hillu!
Nu är vi hemma igen efter en härlig dag, som funkat mycket bra. Melvin sov nästan hela tiden som jag var borta. Han lekte lite innan han blevv trött och då hann dom knappt ut och gå innan han somnade. Härliga gullunge =) Tack även mamma och pappa för hjälpen och för den goa lunchen och fikat. Både jag och Melle uppskattade den här dagen!
Så nu har jag och Melle handlat lite och närr vi kom hem plockade vi lite. Nu är det snart dags att börja med maten innan pappa kommer hem. Men först ska jag ge en liten kille mat, han är inte så glad jusst nu. Han är så där härligt gnällig, inget funkar mer än 2 min. Sen så är gnället tillbaka men det får man ta när man har barn. Och det gör jag MER än gärna!

Tänkte även visa hur snygga mina naglar blev. Hade in i det sista inte bestämt mig vad jag skulle ha för färg. Var sugen på färgade tippar men var ju nästan det som jag hade nyss. Så det blev härligt blodröda med lite stenar. Är väldigt snyggt på sommaren, kan hoppas att man blir lite brun med ;) Då ser det ju ännu bättre ut!


Snygg pose ;)

Nej nu är det dags att ge Melle lite mat  innan han blir allt för ledsen.
Får slänga in ett inlägg senare ikväll efter vi badat lillkillen. Vi brukar egentligen bada på söndagar men Mike var här igår kväll. Så ikväll blir det vattenbus med pappa =)
Hoppas ni får en fab start på denna veckas första kväll!


Tillbaka i vardagen!

Godmorgon, är ni vakna än??

Melle och jag är uppe med tuppen idag, utvilade och glada. Synd bara att solen inte kan lysa på oss också =/
Börjar verkligen att gilla Melvins nya rutiner här hemma. Han somnar vid 20 på kvällarna och sedan sover han 5 timmar och vill ha mat. Och sen vaknar han mellan 6 och 6.30 på morgonen. Kan det bli mycket bättre!!??

Idag så ska Melle hem till mormor och morfar medans jag fixar mina naglar. Har en känsla av att det kommer gå riktigt bra. Han har varit så duktig dom senaste dagarna, så det kanske beror på det?! Skulle han bli jobbig så är jag ju inte borta mer än 2 timmar. Men vi håller tummarna för att allt går bra.
Så just nu ska vi äta lite frukost och sedan ska vi fixa till oss och brumma iväg. Lite konstigt att det bara är jag och lillkillen hemma. Älsklingen börjar att jobba idag, så nu är semestern över. Blir att vänta tills flytten innan det blir ledigt igen. Då ska jag ha semester och älsklingen tar ut pappadagar. Och efter det tar han 1 vecka semester, så det blir ungefär 1 månad med husmys då =) Det ser vi verkligen fram emot här hemma!

Nu är det dags att fixa lite att äta, först till mig och sedan till Melle. Efter det blir det en dusch och se till att packa ner mat, blöjor och annat som måste med.
Se till att göra denna första dagen i veckan till en härlig start. Kanske det är sista semesterveckan, eller första veckan på jobbet?? Eller har du sån tur att du precis börjat semestern?? =)


Dagens gullunge!


Ska du med på ett åk??

Att köpa gåstolen var verkligen inget dåligt köp. Nej tvärtom, han har blivit mycket starkare i benen. Och när han får kläm på hur man gör för att gå framåt kommer det att gå mycket bättre. Just nu så är han bara bra på att åka bakåt och lite i sidleds.
Så på förmiddagen tog vi det här kortet, lite glassigt =) Handen på ratten och armen "ut genom rutan". Och för att toppa det hela, en body som är väldigt vid i halsen. Det gör ju att han visar lite bröst.
Tycker att han påminner lite om Mr Mike, eller vad säger ni?? ;)

Nu ska jag måla mina tossenaglar. Bort med korallfärgen och säg hej till härliga metallic lilla. Det blir fint det ;)
Ha det super så länge...



Ett glatt sms!

God dagens!

Vilken dag man vaknade till idag, fint väder och skön tempratur. Det kan inte bli mycket bättre!
Fick ett sms av min kära Ramona idag. Hon frågade om jag skulle med till Ullared den 4 augusti. Och vad tror ni att jag svarade...ja såklart =)
Älsklingen har en lugn vecka på jobbet då, så han kunde ta tisdagen ledigt. Då får ju grabbarna en egen liten dag och mamma får åka med Ramona och gamla Harriet till Ullared.
Tror inte att den här söndagen kunde börja mycket bättre faktiskt =)

Nu ska jag plocka lite här hemma medans Melle sover lunch. Gäller att passa på och sen blir det kanske en liten nap för min del också!


På egna ben!

Vår lillkille börjar att bli riktigt stark nu. Inte bara i benen utan i nacken och ryggen också. Så nu är det faktiskt lite jobbigt att hålla emot när han trycker ifrån.


Bara på denna vecka har Melle blivit mycket starkare och stadigare i benen!

Ett bevis på det var idag när vi skulle lägga honom i gymmet. Med ena handen tog han tag i bågen och vägrade släppa taget. När pappa sen skulle försöka att lossa den så tog han tag med andra handen också.
Så där stod han, nästan helt själv. Så för en kort sekund släppte älsklingen taget och min ögonsten stod helt själv. Gud så stor han börjar att bli! Tänk den dagen då han står helt av egen maskin. Men först ska vi klara av att sitta själv och krypa.


Titta på dessa benmuskler, inte så dåliga ;)

Nu ska vi ta en lite kopp med kaffe och mys med gullungen. Sen hoppas vi på att han somnar lika bra som han gjorde igår.
Se till att göra denna lördag till en riktigt lyxig sådan med mycket gott och mycket mys!


Lunchdags!

God förmiddag på er!
Idag blev en tidig morgon här hemma, vi var uppe redan vid 7. Eftersom Melle somnade redan vid 21 igår så tyckte väl han att han var utvilad!? =)
Så nu har vi varit på K-Rauta och handlat lite gips så vi kan fortsätta att fixa lite saker här hemma. Såjobb som är så tråkigt att göra. Tänkte även ta och packa lite saker som ska ner i källaren. Lär nog bli en hel del eftersom det ska se så cleant ut inför fotografering och visning. Blä så trist säger jag bara!
Nu ska jag jag fixa lite lunch till lillkillen, han börjar bli hungrig nu. Tror han ska få smaka på biff stroganoff idag. Se om det blir samma hit som pasta med kyckling.
Får skriva lite mer senare för nu börjar Melvin att protestera här i sin gåstol. Som funkar mycket bra by the way...
Ha en underbar lördag mina vänner!


En tripp till affären

Pizzan står i ugnen och vi är redo för en härlig kväll. Nu är det bara Mike som saknas =)
Jag och Melle tog en liten promenad till jobbet förut. Efter han vaknade myste vi alla 3 lite i soffan och sedan tog jag och lillkillen och gick. Skönt att komma ut och röra lite på sig.
Eftersom jag bor så nära jobbet så tog vi en liten omväg dit. Fast det blåste lite för mycket för att vara riktigt skönt ute. För tempraturen var det ju inget fel på, riktigt behagligt faktiskt.
Väl på jobbett så handlade vi lite blöjor och annat skoj. Pratade lite skit med några arbetskamrater. Alltid skoj och höra hur det är men det var ungefär som när jag lämnade det. Bara lite värre...så om jag längtar tillbaka?? Svaret på den frågan är nog nej men jag är glad att jag har ett jobb. Det vet jag och det är bara att bita ihop den dagen jag väl går tillbaka!


Gullkillen och jag hade hur skoj somhelst på vår lilla promenad. Han tycker alltid det är skoj att gå och handla, finns ju så mycket att se på =)


Idag hade jag på mig min snygga tröja från USA. Det är det nya RL märket och det är snyggare än vanliga ponnymärket. Eller vad säger ni??

Nu börjar pizzan bli klar och min mage kurrar lite. Så det blir lite extra mys med cola också, det är faktiskt helg ;)
Se till att lägga upp fötterna i soffan och fira att det äntligen är helg!


Klick klick!

God eftermiddag mina vänner!
Måtte det komma några tänder snart!? Melle håller låda här hemma och det är lite jobbigt det ska jag erkänna. Men det är mest för hans del som jag vill att dom kommer. Måste vara jobbigt eftersom han nästan hela tiden smågnäller. Mammas lilla älskling!
Har i allafall beställt hem lite nya kläder till hösten. Dock så beställde jag inte den snygga höstkappan. Jag har lite is i magen och hoppas på att den finns kvar om någon månad då det brukar bli 10 % rabatt på en vara. Blir ju nästan en hundralapp i rabatt.
Köpte mig några tröjor, en härlig i ljusrosa stickad i oversize modell. Den blir snygg med ett skärp i midjan. Blev även en klänning, lite annorlunda. Men jag tror den är snygg till hösten och den är helt i min stil =) Köpte även en lång topp/klänning, snygg att ha som den är till ett par leggnings eller under en lång tröja. Så nu får vi hoppas att allt passar så bra som jag hoppas på!

 

Dessa hoppas jag på att få användning av under hösten!?

Bra att ha basplagg i garderoben och ett litet set till världens bästa Melle.

Blev även några andra saker, bla ett par mysiga pyjamasbyxor. Skönt att ha hemma efter en dusch eller ett bad. Sedan blev det även ett halsband, lite onödigt kanske. Med tanke på att man säkert kan köpa det i stan.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta av lugnet. Melle har precis somnat i pappas famn och då gäller det att passa på. Ska även passa på och ta en promenad till jobbet och handla lite blöjor. Kul att höra vad som händer och sker där med. Sen kommer Mikie hit och äter lite ikväll, länge sen sist. Blir nog någon film ikväll och lite skitsnack.

 


En liten undran??

Är det så att vi på något sätt inte räcker till??
När det kommer till Melle är jag väldigt känslig. Minsta lilla ord eller blick gör att jag blir en hök. INGEN får tala illa om honom eller se ner på honom. Han kan inte försvara sig mot elaka ord, han förstår inte. Men det gör jag och ibland kan det gör ont i hjärtat. Och just nu känner jag att det är dags att ta ett steg tillbaka. För det känns som om det kan behövas!


Han är världens mysigaste kille men han är fortfarande liten!


Snart har vi hjulspår i golvet!


Melvin verkade tycka om sin nya stol =)

Idag fick vi för oss att åka till Babyproffsen och köpa en gåstol till Melle. Han är så stark i benen, så en sådan stol måste ju passa bra då. Han får ju verkligen träna benen. Och så kan han sitta framför tvn eller matbordet när vi äter och samtidigt ha roligt. Och när han väl får kläm på hur han ska ta sig runt med den, så kanske han inte blir uttråkad lika fort?! Så länge han inte kan krypa eller gå så tröttnar han lätt på att bara ligga i gymmet på mage eller rygg.
Vi får se om det här var det sämsta köpet som man kunde göra...;)

Nu ska vi titta på film och bara mysa i soffan. Melle somnade tidigt ikväll. Han har inte sovit så mycket idag. Just nu är han inne i en lite gnällig period, så vi hoppas på att det är tänderna?!
Se nu till att ha en riktigt härlig torsdagskväll!




Förlovningsfesten!

Hejsan!
Nu är vi hemma efter en eftermiddag med lite nya inköp till Melvin. Men vad vi köpt det tänker jag inte säga nu, det får ni se lite senare ;)
Tänkte visa lite kort som jag tog igår på festen. Var en så härlig kväll och jag ser fram emot flera i framtiden.


Dags att öppna presenten som vi gått ihop och köpt till det lyckliga paret!


Och glada blev dom av presenten!


Mahnaz döttrar, Samin till höger och jag gick i samma skola under gymnasietiden. Skoj att återses ett par år senare =)

Nu ska vi pyssla lite här hemma och sen ska ni få se vad vi har här hemma nu. Kanske var ett misstag att köpa men det får man ta ;)
Ha det super så länge kära bloggisar!


Sen natt igen!

Det märks att vi har semester för vi går verkligen inte och lägger oss tidigt längre. Och igår var inget undantag, tror inte att vi åkte från Claes och Mahnaz förän vid 01.30 ungefär. Det var så trevligt så det gick inte att slita sig.
Var en härlig kväll med väldigt mycket skratt och flams. Något som jag gillar =) Hennes döttrar är ju bara för härliga och vad kul det var att träffa Samin igen. Vi gick på samma skola, vi båda är 25 år.
Det bjöds på mycket god mat, länge sen jag åt så mycket. Det sista åt jag bara på ren vilja ;) Vi fick delvis några goda kryddade "köttbullar" på spett. Så det är först nu jag håller på att bli hungrig.
Så idag ska jag lyxa till det med lite amerikanska pannkakor, var länge sen sist. Lovar att fixa upp lite bilder sen efter det.

Se till att fixa er en riktigt fab dag!


Höstinspiration!

Är det någon mer än jag som är lycklig över att ha fått hem H&Ms höstkatalog??


Nu åker den stora plånboken fram ;)

Jag kan inte låta bli att jubla lite, även om vi fortfarande befinner oss mitt i sommaren. Älskar att sitta och titta på hur modet kommer att se ut snart. Det är ju det som så skoj med det hela, att drömma lite.
Tyvärr känner jag redan nu hur tom plånboken kommer att bli. Var ju inte bara en sak som var snygg, utan halva katalogen. Men om man ser det så här, jag kommer ju inte handla lika mycket under hösten. Har ju redan handlat en massa redan =) Jag hoppas att det funkar!!?? =p
Blir i allafall och kolla igenom den en gång till och räkna ut vad kalaset skulle kosta. Får sålla lite och bara beställa sådant som man "behöver". Kanske inte behöver köpa leggings och strumpbyxor därifrån. Det går ju att köpa senare och använda dom man har!

Snart vaknas det en liten promenad. Måste mata Mr Mikies fiskar och köpa lite presentpapper. Och ikväll är det fest hos svärfar och Mahnaz.. Det kommer att bli riktigt skoj, så det ser vi fram emot.
Önskar er en härlig solig dag!


Underbara grannar!

Är det något som jag verkligen kommer att sakna den dagen vi flyttar härifrån, så är det nog våra grannar. Det finns inga bättre, har i allafall svårt att se att det skulle kunna finnas det!
Var för en stund sen inne och skulle hämta en karta med ägg som dom köpt åt oss. För det är dom ju snälla och gör =) Och jag blev kvar därinne i ca 30 min innan Christian kom och ringde på för och se om jag fortfarande levde.
Var nämligen och tog ut pengar innan och köpte Sofies mode...självklart ;) Så jag passade ju då på och ta äggen när jag var klar.
Men man blir alltid kvar därinne och pratar. Och så mysiga dom är =) Dom satt och drack lite vin och åt lite småsaker i köket. Pratade och bara hade det mysigt med varandra. Är det inte så man själv vill ha det när barnen flyttat hemmifrån!? Det är min dröm i allafall!!

Nu är det dags för Morden i Midsummer, sommarens stora favvo program =) Hoppas att ni får en riktigt mysig tisdagskväll!


I lugn och ro!

Gäsp!
Nu har jag precis vaknat upp efter en nästan 2 timmar lång lunchvila. Finns det något bättre än och lägga sig mitt på dagen och ta igen sig. Melle passade på att sova efter maten, som han så ofta gör. Och idag tog jag efter honom =) Så han och jag har legat  inne i sängen och snarkat ihop.

Nu ska vi ta och bege oss in till stan. Måste fixa en present tills imorgon. Då är det fest för svärfar och Mahnaz =D Hennes döttrar och deras respektive och älsklingens systar med respektive och så vi kommer dit. Ska bjudas på persisk mat, vilket jag ser fram emot. Har inte ätit så mycket av det tidigare men det jag smakat har varit som en fest för smaklökarna. Och med tanke på vilken killer tzatsiki Mahnaz gjorde, så kan det bara smaka mums!
Måste även köpa lite kartonger så jag kan börja att plocka ner lite saker till visningen av lägenheten. Finns mycket småsaker som inte kan stå framme. Ska ju se så cleant ut som möjligt.
Nej nu är det dags att ge sig ut i blåsten. Lite trött på det här vädret, vill ha sol och lite varmare tempraturer. Och det är NU!

Puss och kram ses på stan!


Mitt nya bling!

Nu ska jag snart hoppa in i sängen och se på Seinfeld. Brukar vara det på vardagskvällar, så jag hoppas att det är det idag med!?
Tack för de söta kommentarerna till filmsnutten på Melle, det värmer minst lika mycket som själva klippet.
Det roliga var att han stunden innan var riktigt sur, så jag skulle fixa lite mat till honom. Och under tiden försökte älsklingen att muntra upp honom. Så helt plötsligt började han att skratta det lilla livet. Och så har han aldrig skrattat förut, så det blev att filma det. Så nu har vi det för all framtid sparat :D
Och ni får ursäkta den hemska inzoomningen men jag skrattade så mycket. Det är därför kameran skakar lite =)

Lovade förut att visa upp mitt armband som jag fick i present av svärfar och Mahnaz. Det var verkligen superläckert på, så det kommer att användas flitigt. Passar ju också så bra till min nya klocka!


Supersnyggt från Dyrberg/Kern!

Puss och godnatt på er!



Världens härligaste skratt!


Busig!

Oj oj vilken lång promenad vi varit på under eftermiddagen. Vi var nog ute i nästan precis 3 timmar och gick. Var skönt att komma ut lite när det för en gångs skull är sol. Så efter tvättstugan så tog vi oss en sväng. Skönt för både oss och lillkillen, han sov nästan hela tiden. Vaknade till och var vaken en stund för att sedan somna om =) Vi gick även en sväng hem till Mr Mikie. Han är på semester i Turkiet och vi lovade att mata fiskarna och vattna blommorna åt honom.

Så när vi kom hem blev det en kopp kaffe. Välbehövligt efter promenaden kan jag lova. Så vi pssade på att ha lite familjelek och mys i soffan. Melle blev helt tokig av en liten gossehund som vi brukar ha när vi byter blöja. Han skrattade som en tok och sedan tog han tag i hunden och gav den ett rejält bettt i nacken. Börjar undra om det är en liten tiger vi har här hemma. Ibland låter han som en med =)


Det var jätteskoj att leka med hunden.


Och sekunden senare fick den sig ett bett i nacken =)

Så nu har vi busat massor och när man gjort det blir man lätt hungrig. Så nu ska han få lite mat och sen blir det ännu mer lek och bus =)
Se till att busa av er lite ni med ;) På återseende snart, då ska ni få se hur snyggt mitt nya armband blev på!


Övertrött liten kille!

Just nu så har vi en kille som är väldigt trött här hemma. Han skulle lätt kunna somna på någon minut men av någon anledning så ska han vara SÅ envis.
Så i denna skrivande stund håller pappa på att trösta och söva i Melles rum. Hoppas att det funkar!? För jag är hungrig och i stort behov av en kopp kaffe.
Sen blir det tvättstugan och kanske en liten promenad, vi får se hur vädret är!

Ha en underbar start på denna vecka!


Just nu står det still!

God kväll på er!

Har precis ätit en underbar måltid ihop med min älskling. Vi fick sitta ihop och äta i lugn och ro, ingen liten kille som var på dåligt humör. Nej han låg brevid och skrattade och hade skoj. Han är för härlig ungen  =)
Tackar min älskling för den mumsiga maten, spaghetti med köttfärssås. Idag var vi lyxiga och hade i färska champinjoner, blir mycket godare då.

Vi förbi huset en sväng idag innan vi åkte iväg till Maxi och handlade. Tyvärr så har inget hänt sen vi sist var där för ca 1 månad sedan. Eller det är fel att säga, dom har nog sprängt lite. Men tyvärr så ser man inte mycket skillnad. Är bara mer högar med grus och sand runt om. Hoppas på att dom lägger grunden snart så man kan få se sitt hus komma på plats. Måste verkligen ta reda på exakt dag, så jag kan vara där och bevittna hela ögonblicket =)
Så idag blev det inga kort att visa. Vill ni se så är det bara att titta på korten från förra gången :p


Världens gulligaste kille tycker om att leka med maten =D

Nu ska jag bara slappa i soffan och äta lite godis, riktigt mysigt. För Melle somnade nyss och när han vaknar sen blir det att bada. Det är vårat söndagsnöje här hemma!
Se nu till att ha en riktigt härlig söndagskväll ute i stugorna.


Nu har vi varit duktiga!

Här hemma har det nu städats, tvättats och fixat med lite Melle saker. Som att koka alla nappar, flaskor och sedan hela nappstället =) Så nu blir det att äta lite och bara ta det lugnt.
Melvin åt massor med mat för en liten stund sedan. Helt otroligt vad duktiga han är. Han gör verkligen sin mamma stolt ;) Och när man varit duktig och ätit all sin mat får man självklart efterrätt. Blir pappas favvo sen han var liten, aprikospure =) Så nu ligger han och sover så sött. När han vaknar sedan ska vi åka en liten sväng till Maxi och handla. Bara för att få komma ut lite.

Hoppas att ni har en riktig härlig slappsöndag. Vädret bjuder in till film och mys =)


Grillkväll!

Oj oj vad sent klockan är nu men jag måste bara lägga upp bilderna från igår och idag.

Vi har haft en riktigt härlig dag med mycket trevligt sällskap. Kunde inte be om en bättre dag =)
Vi var en sväng hos mina föräldrar och fikade på eftermiddagen. Vi skulle lämna några saker, så då blev det rabarberpaj och kaffe. Underbart god paj som mamma gjort, hon kan hon ;) Sen blev det lite semesterprat och lite kortvisning, alltid lika roligt. Tyvärr så var vi lite dåliga på att ta kort på vår semester men mamma och pappa är duktiga i allafall =)
Efter det så bar det av till IKEA och sedan vidare hem till svärfar och Mahnaz för att grilla lite. Mycket gott måste jag säga, kul att dom även grillade lite kryddig korv till. Var ett bra sätt att få lite extra smak på maten.
Vi trotsade det lite halvtråkiga vädret och satt ute. Det kom några regnstänk ibland men som tur var blev det aldrig något regn. Så det blev att sitta ute länge innan vi gick in och tittade på kort från deras semester. Gud så sugen man blir på att åka till USA igen. Man glömmer bort hur annorlunda och helt fantastiskt det är där. Raka motsatsen till hur det är här hemma =)
Så vi åkte inte därifrån förän halv ett ungefär. Vi bara satt och pratade och hade trevligt. Så idag har vi blivit riktigt bortskämda.
Fick även min födelsedags present av dom idag. Ett super läckert armband i vitt skinn och metall från Dyrberg/Kern. Passar urbra till min nya klocka ;) Vi fick även varsin piketröja, min var vit/orange och älsklingens och Melles var i blått. Så nu kan dom matcka varandra =) Melvin fick även ett par snygga byxor. Han har blivit riktigt bortskämd den senaste tiden. Igår fick han en t-öshirt och byxor, samt ett par tofflor av farmor och Tomas. Mycket snällt av er alla!

Nej nu kallar sängen på mig, börjar bli riktigt trött. Men det blir man efter sådana här trevliga dagar som vi har haft.
Imorgon blir det en riktig inne dag med städning, tvättning och lite film. Härligt med sådana dagar också.
Sov så gott mina vännner!

Gårdagen i Berg!




Idag hos mormor och morfar + svärfar och Mahnaz





Äntligen lördag!

Varför är lördagar alltid lite speciella?? Är precis som det är något i luften, kanske har med barndomen att göra??!! Man fick lördagsgodis och det var alltid lite extra mys hemma. Är i vilket fall en härlig dag och den bästa på hela veckan.
 
Vi hade en mysig kväll igår i Berg, hela familjen Rudqvist plus Nicke och Jocke. Men dom räknar jag dit =) Tyvärr så hörde man inte så bra när Ledin spelade. Man skulle sutit en bit bort, då hördes det bättre. Men vad gör det, var ju själva sällskapet som vi var ute efter. Att bara umgås och ha skoj!
Får lägga upp lite bilder senare, just nu hinner jag inte. Vi ska till IKEA och köpa lite saker och sen måste vi köpa en liten present också. För ikväll ska vi till svärfar och Mahnaz och grilla. Det kommer bli en toppenkväll med härligt väder och trevligt sällskap. Ser fram emot att titta på alla bilder från deras USA resa =) Sen blir det kul för Melle och träffa farfar och Tant Mahnaz. Var länge sen sist, även om dom såg honom en kortis igår innan Berg.

Nej nu måste jag fixa till mig innan vi åker. Se till att ha en underbar dag i solen och värmen. Imorgon blir det regn och tråkväder igen =(
Ut och njut!



Mot Berg!

Nu åker vi till Berg och tittar på Tomas Ledin ikväll. Det blir en massa trevligt folk, bla farmor, Carro, Millan, Jocke mfl. Skriver mer när vi kommer hem ikväll.
Ha en underbar sommarkväll alla läsare!


Det är SÅ fel!

Sofie Magnussen och Johan Löke är ledsna och upprörda. De hade ingen tanke på att flicknamnet de anmälde kunde bli underkänt. I går tisdag fick de beskedet med post till radhuset i Ullstämma.

- Angelika är ett fint flicknamn. Och det betyder just "den änglalika". Varför då inte godkänna ett svenskt namn, som betyder samma sak? frågar sig mamma Sofie.

- Det är inte heller tilltalsnamnet. Det blir Agnes, som är ett gammalt släktnamn, förklarar pappa Johan.

Agnes själv sover i en vit barnsäng lyckligt omedveten om uppståndelsen. Mamma och pappa har full förståelse för att man inte kan döpa sina barn till vadsomhelst.

- Men när det är okej att döpa sina barn efter fotbollslaget Chelsea eller rockbandet Metallica, är det svårt att fatta att Änglalik kan väcka anstöt, säger Johan.

Skatteverket anser i sitt avslag "att Änglalik inte kan bäras som förnamn, då namnet kan uppfattas som stoftet efter en avliden ängel".

- Jag förstår inte hur de tänker. Alla vi känner tycker om namnet Änglalik och ser bara positivt på att det kommer in nya, fina namn, säger Sofie.

Agnes börjar pipa lite och Sofie tar upp femveckorsbäbisen i famnen.

- Namnet har man ju hela livet och både föräldrar och barn ska trivas med det. Och vi tycker jättemycket om Agnes Maria Änglalik, säger Sofie.

Dopet i Landeryds kyrka får vänta ytterligare en tid. Paret kommer att överklaga beslutet.

- Det har vi rätt till. Vi tycker att vi har bra argument och hoppas att det inte går prestige i det här fallet, säger Johan.


Den här artikeln gick att läsa i Corren i tisdags. Och som ni kanske ser så är det våra kära vänner Sofie och Lööke.
Vi har sen vi fick reda på för ca 1 månad sedan att dom ville att Agnes skulle heta Ängalik i andranamn söttat dom. Jag tycker det är kul och framförallt fint att vilja att ens barn ska ha ett unikt namn. Och eftersom det inte blir hennes tilltalsnamn så är det ju ingen fara.
Men tyvärr så är ju människor i detta land helt slut i huvudet. Att tro att dom menar Änglalik = död ängel så kan man inte ha alla hästar hemma. Det är inte lik som en död person, utan lik som i påminner eller ser ut som.
Vi ger i allafall dom vårat 100 % stöd i den här frågan. För ska man se det som att hon kommer bli mobbad bara för det så får nog, jag, Kalle, Ida och många andra byta namn. För vi blir nog precis lika mycket rettade för våra namn.

Och som en liten parentes, om Änglalik kan väcka anstöt. Hur kan man då godkänna att någon får heta Snorre?? Ni kanske känner till mäklaren Snorre Svanström?? Tycker DET är betydligt mycket värre!

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=4935865
Här kan ni läsa!



Två blåa ögon!

Godmorgon!
Idag blev jag nog väckt på bästa möjliga sätt. För när jag slog upp ögonen så låg världens gulligaste bebis och tittade på mig. Han låg på sidan och tittade med sina stora blåa ögon på mig!
Även om jag var trött så kan man inte låta bli att bli glad. Hjärtat slog ett extra slag och jag vet inte vem som log mest, Melle eller jag. Av någon konstig anledning så är tårarna inte långt borta?!
Så nu har vi legat och myst massor alla tre i sängen. Var ett par dagar sen vi gjorde det sist. Har ju haft så mycket att göra varje morgon på semestern.
Så nu ska vi ta tag i denna dagen. Blir att tvätta lite och göra upp lite planer för dagen.


Vårat lilla mirakel!




Tillbaka från semestern!

Hej igen!

Det har varit dålig uppdatering av bloggen, sorry. Men på semestern har det inte blivit mycket tid framför datorn. Är väl lite så det ska vara =)
Vi har i allafall haft det super mysigt och det är synd att dagarna gått så fort. Hade mer än gärna stannat några dagar till i Göteborg. Kan avlägga ett löfte nu att det ALDRIG mer blir ett Scandic hotell i Göteborg. From nu är det Gothia som gäller och bara Sky executive rum. Betalar gärna lite extra för att få lite extra. Frukost högst upp med utsikt över hela staden och den bästa frukosten jag ätit. Här pratar vi rökt lax, ägg med majo och räkor, x antal mögelostar, pannkakor, färskpressad jucie, lufttorkad skinka mm. Bättre kan man inte ha det =)


Utsikten från skyboxen höhst upp på hotellet!


På vårat rum. Vi fick en flaska med bubbel som vi drack och tittade ut på den fina utsikten.


Vi såg Liseberg från vårat fönster. Nästan bara att hoppa ner =)

Igår kväll var vi en sväng på Liseberg, mycket mysigt. Vi åkte ju ingenting utan spelade mest på olika hjul. Blev en del på Dumlehjulet och Gott & Blandathjulet. Men tyvärr vann vi bara några påsar Bilar, bättre än inget =) Vi hade i allafall det roligt och det är det som räknas.
Efter det avnjöt vi en härlig middag i skyboxen på hotellet. Tyvärr var Melle lite ledsen tillochfrån men det får man ta. Kockarna var snälla och väntade med att ge oss maten tills lillkillen lugnat ner sig. Det är vad jag kallar service =) Tackade dom så mycket när vi gick därifrån.


Vi vann lite godis och en liten anka!

Så nu slappar vi i sängen och tar igen oss efter en dag i bilen. Tror att vi kommer att somna rätt så tidigt =)
Ha en fab kväll i solskenet!


Ett besök på nallefabriken!

Hallå på er!
Nu är vi tillbaka från en super härlig dag i Köpenhamn. Vi har gått en hel del men även njutit massor utav solen. Helt otroligt att vi har haft sådan tur med vädret. Sol och ca 25 grader, bättre kunde man inte ha det.
Så nu ligger Melvin brevid mig och leker med sin nalle som han fått idag. Och i andra sängen ligger älsklingen och sover lite. Så då  passar jag på att lägga upp lite bilder från dagen =)

Vi började vårat besök med att göra en egen nalle till Malle. Ihop med Tivoli ligger en "nallefabrik" där man får plocka ihop en egen nalle. Finns massor av olika att välja mellan, inte bara nallar. Nej det finns hundar, katter, hästar, Hello Kitty, ja alla möjliga djur.


Massor med nallar uppraddade i butiken. Bara att välja och vraka vilken man vill ha.


En Hello Kitty kanske..??!!

Så när man valt vilket djur man ska ha så går man till en som fyller upp den med stoppning. Vi valde även att sätta in ett hjärta i den. Så när man trycker på det så dunkar det precis som ett riktigt hjärta. Man fick även en streckkod på nallen så man kan regga den ifall den skulle komma bort.


Platt som en pannkaka innan lilla nallen blir fylld!

Och efter man hade stoppat björnen så kunde man välja kläder och andra tiillbehör till den. Vi valde att inte göra det men jag lovar att det fanns alla möjliga utstyrslar. Man kunde tillochmed få en nalle i kirurgkläder!
Så innan vi betalade nallen så reggade vi den på Melvin och så döpte vi den. Ja det är ju självklart att den måste ha ett namn. Så låt oss presentera Mellsorken! Namnet kan jag förklara någon annan gång men det är en koppling till Melle =)
Nallen får man sedan ta med sig i en jättefin bok som ser ut som ett hus. Och när expediten skulle öppna upp boxen så bad han mamma att blåsa lite på den. Lovar att jag var väldigt nära att få en hjärtattack! För i nästa ögonblick så slår han upp boxen. Precis så det skulle se ut som om jag blåste upp huset. Tror det uppskattas mer av barn, för jag blev livrädd =)


Här ser man vem som ska ha björnen. Och i den finns en streckkod som kan läsas av ifall nallen tappas och skulle lämnas in. Mycket smidigt måste jag säga.


Här är det färdiga resultatet. Nallen vid namn Mellsork =)

Så om ni är i Köpenhamn någon gång måste ni besöka detta ställe och göra en nalle. Och har man äldre barn så kan jag lova att det kommer att uppskattas.

Så nu ska vi snart gå ut och äta lite. Måste bara fräscha upp oss lite innan. Vädret är hur underbart somhelst, så någonstans vid vattnet skulle vara mysigt att äta. Får se vart vi hamnar men lovar att lägga upp lite mer bilder under kvällen.
Hoppas att ni har lika skönt väder och får minst en lika härlig kväll som vi kommer att ha det =)


Mot Köpenhamn!

Nu drar vi till Köpenhamn över dagen. Vi hoppas på att ha lika bra väder som det är i malmö just nu. Håll tummarna för det!
Lovar att skriva och berätta hur dagen har varit ikväll. Ha en lika fab dag som vi kommer att ha!


Gårdagen i bilder!

God morgon på er!
Nu ska vi snart ner och äta lite frukost. Har varit vakna sen 6.45 tack vare vår underbara lille son =) Han bestämde sig för att det var dags för hela familjen att gå upp då. Men det har varit ett lugnt tempo, mycket bus och mys under tiden.
Så nu ligger han och sover i vagnen, skönt att få äta i lugn och ro. Igår när vi var och åt på Mando så skulle han INTE sova. Nej han skulle vara vaken och ville inget annat än att sitta uppe i vårat knä. Så det blev att äta lite fort för pappa och sedan plocka upp vår lilla guldklimp =)
Så härligt är det att vara på semester med småbarn men jag tycker inte det är trist. Nej tvärtom, underbart att han vill vara vaken och vara med när jag och älsklingen myser. Det är SÅ det ska vara när man har barn =)


Igår kväll på vårat favvoställe Mando. Vi satt ute ochh myste och jag kan lova att det smakade bättre än jag kom ihåg att det gjorde!


Tror Melle också var sugen på en kall ;)


Jag och Melle tog ett bad på kvällen, sen myste vi i massor i sängen.

Nej nu är det dags för frukost. Slänger in ett inlägg innan vi åker till Köpenhamn.


I Malmö!

Nu har vi ÄNTLIGEN kommit fram till Malmö och vårat hotell. Vi har ett stort härligt rum högst upp och fönster ut mot shoppinggatan. Kan kanppast bli bättre =)
Resan hit gick så bra och Melle skötte sig bättre än man kan begära. Han sov mycket men var även vaken lite grann i bilen. Blev 3 st stopp på vägen, måste så lillkillen får sträcka ut ryggen och äta lite. Även skönt för mig och älsklingen att
sträka ut benen.


På rastplatsen innan Helsingborg. Melvin var inte så glad att vara med på kort =)


Pappa och Melle på hotellrummet. Äntligen är vi här, som vi har längtat!

Så nu ska vi ut en sväng på stan och titta lite. Måste en sväng till Zara och se om dom har något skoj =) Sen blir det att gå och äta på Mando. Vet inte om jag längtat mest dit eller till själva staden!? ;) Ska äta deras goda planka ikväll. Lovar att det är den bästa, finns ingen som smakar så gott som den.
Vi får skriva lite mer senare ikväll när vi kommit tillbaka till rummet. Tills dess får ni ha det lika underbart som vi har det här!


Den finaste av dom alla!

Det här kräver ett helt eget inlägg. Presenterna som jag fick av mina älsklingskillar =)
För första gången firade jag en födelsedag med man och barn, inte illa. Förra året så låg Melvin i magen och jag & älsklingen var mitt upp i förberedelserna för bröllopet. Och nu 1 år senare är vi i ett helt nytt skede i livet!
Så efter 5 års tid av suktande i skyltfönstret efter den här klockan, så fick jag den =) Den är bara SÅ läcker och den kommer att användas fllitigt kan jag lova =)


Tack älskling för presenterna. Älskar dig mer för varje dag som jag får vakna upp brevid dig!
Och tack till min underbara son Melvin, du är mammas prins!

Jag fick även en ny plattång som jag önskat mig. Mamma har en likadan och efter jag testat hennes så va jag frälst kan jag lova. Var ett litet sätt med tång, resefön och klämmor, perfekt att ha med sig nu ;)

Jag lovar att lägga upp lite bilder från helgen imorgon när vi kommit fram. Orkar inte att göra det nu om jag ska vara ärlig =) Känner att jag snart somnar faktiskt efter många sena kvällar på rad. det är jag inte van vid =)
Sov så gott mina älsklingar och imorgon kommer vi vakna upp till ännu en underbar dag!


Många fina presenter!

God kväll!
Nu har två dagars av firande börjat gå mot sitt slut. Sitter här hemma nu med massor av nya fina saker.
Jag tackar alla för dom fina sakerna jag har fått!

Gårdagen bjöd på firande här hemma, mycket trevligt. Jag fick ett presentkort av Svärmor, Tomas och Louise. För det ska jag köpa ett nytt smycke från Dyrberg/Kern. Fick ett par örhängen därifrån av älsklingen i julklapp och nu vill jag ha ett halsband. Så det kommer till användning kan jag lova!
Utav Carro och Nicke fick jag ett halsband och armband. Riktigt snyggt och det som var extra roligt var att Carro knåpat ihop det själv. Den damen hon kan allt =) Jag fick även en sten i form av ett hjärta att sätta ett stort ljus i. Tanken bakom den är att den ska pryda huset sen. Dom har minsann tänkt på allt! Lovar att den kommer bli super snygg i huset!
Och av Milla och Jocke fick jag ett presentkort på MQ. Det vill jag lova kommer användas nu på semestern. Och om jag mot förmodan inte skulle hitta något så kommer det att användas i höst =)


Denna ska pryda min altan nästa år!


Det fina halsbandet och armbandet som Carro gjort själv =)


Blev en härlig kväll med Monopol spel. Vi gav upp viid midnatt, var nog ingen utav oss som orkade att spela mer. Då hade vi nästan hålllit på i ca 4 timmar. Bara ett litet break vid 21 ungefär för att äta lite. Blev scones med te, lagom mättande.
Var en mycket trevlig och framförallt rolig kväll. Blev många skratt och mycket flamsande men det värmde mitt hjärta!

Idag så har vi haft firande hemma hos mamma. Hon och jag fyller ju med 2 dagars mellanrum, så vi slår ju alltid ihop vårat firande. Så där vara all syskon med familjer idag, minst lika trevligt som igår.
Fick en ny kamera av min familj, precis den som jag önskat mig =) Och den var MYCKET snyggare än jag trott. En härligt tjejig kamera, så den får premiär på semestern!
Har verkligen haft en UNDERBAR helg. Bättre kan man inte ha det, tro mig! Är verkligen lycklig över att ha en sådan underbar familj omkring mig. Som sprider så mycket glädje, TACK!


Min nya lilla älskling ;)


Den här ligger mig varmt om hjärtat! Tack för dom fina orden mamma =)

Så nu sitter vi här hemma och har nu packat och fixat klart inför morgondagen. Det bär av redan vid 8.30 ungefär, så det gäller att ha allt med sig. Ska bli så skönt att komma iväg.
Håller även tummarna för Carro och Nicke ikväll, hoppas att allt är ok!? Även om vi är borta så tveka inte att ringa, vi finns där!
Dags att fixa till sig inför sängen nu. Har en lång sträka att åka imorgon och då gäller det att vara utvilad.
Ha det super och vi kommer att ge er uppdateringar under vår lilla tripp =)


Grattis till lilla mig!

Idag fyller jag verkligen år! Och hela 25 år blir jag, helt otroligt!
Tittar jag tillbaka på dom sensate 5 år, så har mycket hänt. Jag har ett helt annat liv och ett helt nytt och mer moget  sätt att se på livet. Och det roliga är att bara på några månader har jag vuxit ännu mer mentalt.

Så nu ska vi äta lite här hemma och mysa. Blev en sen kväll igår med =) men oj så skoj den var! Sådana stunder som dom som jag verkligen känner mig lycklig rakt in i hjärtat. Jag ÄR lyckligt lottad att ha många nära och kära runt mig. Finns dom som har det värre, det vet jag. Och jag vill inte vara en av dom.
Lovar att lägga upp lite bilder från gårdagen lite senare. Och tack alla än en gång för dom fina presenterna!
Vi hörs igen lite senare. Har lite att stå i här hemma först =)

Jag är lycklig!

Just nu har vi ätit lite och allt jag kan säga om denna dagen är att jag är väldigt lycklig just nu.
Måste sluta, Monopolet väntar =)

Berättar mer om kvällen när alla har gått!

Redo för firande!

Nu är vi klara med allt här hemma plus att jag har fixat till mig själv. Så det blev ett snabbkort med webkameran. Så nu ser ni hur färgen blev, mycket bättre än innan =) Vi tog även bara lite på topparna, eftersom jag vill spara ut lite igen.


En väldigt suddig bbild men en liten hint om hur det blev.
Kommer mer kort från födelsedags firandet, då kommer det synas bättre =)

Så snart kommer gästerna hit. Det blir Melles farmor och Tomas, Carro och Nicke. Lite senare ikväll kommer Milla och Jocke också. Så det blir lite myspys här då, vi "ungdomar" emmellan =)
Så snart hoppas jag att Melvin vaknar så vi kan byta på honom och sätta på honom lite andra kläder. Han måste ju också vara lite festfin ;)
Får se om jag hinner med något mer inlägg under kvällen. Om inte så hoppas jag att ni kommer ha en lika fab kväll som vi kommer ha här hemma!


Bilder kommer senare...

God morgon på er!
Ja som vanligt så blir det inga sena bilder =) Maria och Andreas gick härifrån vid midnatt ungefär, så orkade verkligen inte. Men håret blev riktigt snyggt kan jag lova. Ingen hemsk ful utväxt längre!
Tyvärr så blev vi väckta  här vid 10...ja ni läste rätt. Hela familjen låg så skönt och sov när Babyproffsen ringde och sa att nu har gafflarna till hjulen kommit.
Så nu håller vi på och fixa till oss för att ge oss ut i ösregnet och lämna in vagnen. Så imorgon kommer den vara i toppenskick igen. Har ju bara tagit över 2 månader att få det fixat! 

Så när vi kommer hem sen så lovar jag att visa håret. Efter det så har jag en tårta att fixa. För i eftermiddag kommer lite av släkten och firar mig. Vå får muntra upp oss med lite fest i det grå vädret!


Vatten, vatten...

Vi var en sväng förbi motorbåtshamnen idag för att titta till den lilla båten. Eftersom det regnat så mycket den senaste tiden, så fanns det risk för att båten snart skulle sjunka =) Och det var en hel del vatten i den.
Så älsklingen fick lite försiktigt hoppa ner på kanten av båten och börja ösa lite försiktigt. Tog honom nästan 10 min att ösa ut det mesta av vattnet.
Är när man ser allt vatten i båten som man förstår hur mycket de har regnat den senaste veckan. Dessa skyfall har gett en del regn. Så nu får vi hoppas att det vänder och blir lite sol igen. Läste på nätet att det verkar bli fint väder till nästa vecka, får vi verkligen hoppas!?


Det var en del vatten i båten, eller vad säger ni!? =)

Så efter att ha somnat i sängen med Melle så var älsklingen underbar och lagade mat. Så han väckte mig och uppdukat på bordet stod maten. Lax med hemmagjord romsås och färskpotatis, mmmmm! Små saker i tillvaron som gör att jag älskar honom ännu mer!
Så nu sitter vi här och är mätta och belåtna men Melle är tyvärr lite ledsen. Vi tror att sprutan kom lite i efterhand =( Han har bara skitfeber men är lite ledsen emmellanåt. Får hoppas att han är pigg och allert tills imorgon då det är födelsedags firande här =) Ska bli riktigt trevligt!
Och om en stund kommer Maria och fixar håret på mig och Christian. Vill ha det snyggt till helgen och semestern. Och så är jag trött på utväxten kan jag lova =)

Lägger upp lite bilder på håret senare ikväll och denna gång lovar  jag ;)
Idag är det fredagsmys!


Härliga kvällar!

Vad bortskämd man blir med gott sällkap flera dagar i rad. Först i onsdag hemma hos Carro och Nicke, då vi hade jätteskoj. Och igår i Åtvidaberg hos Emelie och Christoffer. Det var synd bara att Lööke och Sofie var tvugna att åka tidigare. Alfons var så ledsen, han har växtvärk och tänder på G. Men innan dom åkte hade vi det riktigt skoj, mycket skratt och galenskap =)
Det bjöds på grillat och en underbar hemmagjord potatissallad. Jag lovar att det smakade riktig sommar, hade varit roligt om vädret hade varit lite mer sommrigt.
Till efterrätt hade Sofie bakat en stor rabarberpaj och tagit med sig. Och Emelie hade bakat en cheesecake. Så mycket gott att äta att jag höll på att spricka. Blev en lång siesta efter det i soffan.


Alla kvällens bebisar på rad. Först Melle sen Mollie och sist lilla Agnes =)


Kvällens värd häller upp kaffet!
Tack för en super härlig kväll!

Så tyvärr blev det inget inlägg när vi kom hem. Åkte nog inte hem förän 23 ungefär och när vi kom hem hade vi en pigg liten kille att ta hand om =) Han verkar inte ha påverkats så mycket av sprutorna. Ingen feber och inte gnällig, så det ser bra ut.
Får hålla tummarna att det fortsätter att vara så här bra!
Denna dag bjuder annars på tvättstugan, måste tvätta upp lite inför semestern. Och sen måste vi ner till stan och fixa några småsaker. Och ikväll blir det klippning av nästan hela familjen, dock inte Melvin. Jag ska även färga håret, blir snart tokig på utväxten. Vill ju ha det fixat inför helgens ståhej också ;)

Nej nu måste jag fixa till mig innan vi ska ner i tvättstugan. Ha en super härlig dag och fira att det är fredag!


Säg omelett!

Nu har vi precis ätit lite lunch här hemma efter BVC besöket. Blev en enkel omelett med kräftstjärtar i. Lagom att äta innan grillningen ikväll hos Familjen Svensson/Dahl.
Kul att göra något uppiggande med tanke på hur vädret är och dagens sprutor på lillkillen. Så god mat i goda vänners sällskap kommer att pigga upp oss. Man märker vad roligt man tycker det är att umgås med andra barnfamiljer nu när man själv fått barn. Och då är det bra att veta att det kommer fler barn snart med. Tänker framförallt på Carro och Nicke, som får barn i september =D

Så snart måste jag fixa till mig innan vi ska åka. Skulle möta upp Fam Lööke och åka samtidigt ihop. Och innan måste vi köpa någon liten blomma och ha med oss.
Vi får även hoppas att Melle inte blir att för dålig heller. Just nu så sover han i pappas famn men innan var han vaken och på gott humör. Bättre än förra gången då han sov hela dagen, gick knappt att få liv i honom. Men risken finns att han blir sämre till kvällen och har vi otur så blir han tillochmed sämre =( Det får vi verkligen inte hoppas!!


Vår glada kille, hoppas att han fortsätter att vara så glad idag!

Dagens  besök på BVC gick annars ganska bra. Han blev tyvärr ingen dubbel sjua idag. Blir det nästa gång i slutet på augusti. Och med dubbel sjua menar jag väga över 7 kg och vara över 70 cm lång.
Dagens siffror blev dessa:

Vikt då: 6630 g
Vikt nu: 6990 g
+/-:
+ 360 g

Längd då:
66,6 cm
Längd nu:
68,6 cm
+/-: + 2 cm

Dags och hoppa in i duschen nu men jag lovar att skriva lite och lägga upp lite bilder när vi kommer hem ikväll.
Se till och riktigt mys med varandra. Bättre väder går nog inte att göra det i =) Och några tända ljus gör ju inte saken sämre!



Dags för spruta!

God morgon!

Nu är vi alla 3 snart redo för att gå till BVC. Tycker dett både ska bli skoj och se hur lång han är och hur mycket han väger. Känns som det hänt en del sen besöket för ca 3 veckor sedan.
Sen tycker vi att det ska bli lite jobbigt med, eftersom det är dags för spruta idag. Är verkligen inget kul och se hur man orsakar sitt eget barn smärta. Fast jag vet att det är ju bra för honom, bättre än att han blir sjuk för att vi struntar i att ge honom vaccinationen.
Så skänk vår lille prins en tanke vid 11.45 ungefär och hoppas på att han inte tycker det är allt för jobbigt =)

Får skriva mer när vi kommer hem om hur det gick.
Ha det super tills vi hörs senare idag!


Hoppgunga!

Kom hem från en trevlig kväll hos Carro och Nicke. Har nu hunnit att ge Melle lite gröt och nu håller han på att somna in. Har inte blivit så mycket sömn för honom idag så jag hoppas på en bra natt!?
Hade i allfall en rolig kväll med mycket skratt och pizza förstås ;) Alltid gott men visst smakar det bättre i gott sällskap!!?? Roligt att se när vi kom dit att Christians andra lillasyster Camilla och hennes Jocke var där också. Så det blev en riktig liten familjeträff!

Fick testa en hoppgunga där hemma. Vi har funderat på att köpa en själva men har inte riktigt blivit av än. Är ju så mycket saker som man måste köpa.
Är ju alltid lite roligt första gången och se hur Melle kommer reagera på nya saker. Och till en början såg han lite förvånad ut men efter ett tag kom han igång. Såg ut att tycka att det var superskoj och sitta där och titta på alla. Blev inga riktiga hopp men han "gungade" lite.
Så nu har vi fått låna hem den lite. Så imorgon ska vi sätta upp den så han kan få sitta lite då och då. Bra alternativ till att bara ligga på mage eller rygg. Det är ju roligare om man kan sitta =) Både stolen och hoppgungan kommer nog att bli favoriter här hemma =)


Dagens gladaste kille =)
Tack faster Carro och Nicke får lånet och jag lovar att Melle tackar med =)
Det är verkligen SÅ gulligt av er.

Nu är det dags att fixa iordningen för sängen och sedan natta kudden.
Sov så sött alla bloggisar!


Dags för pizza!

Nu sticker vi hem till Carro noch Nicke för lite pizza. Mmmm så gott det ska bli =) Och så hungrig jag är nu efter en dag med mycket arbete ;)
Vi hörs senare ikväll mina vänner!!

Ha det fab!


Nu finns det plats!

Hejsan!
Nu har vi fixat klart förrådet, därför som jag varit dålig med att uppdatera bloggen.
Det tog faktiskt inte alls så lång tid som jag trodde att det skulle göra. Ca 1 timme att röja ut och avgöra vad som skulle spras och vad som skulle slängas. Det blev ungefär 10 kartonger med skit att slänga och kanske 3 påsar. Sedan hade vi några svarta säckar med saker ifrån lägenheten som skulle slängas. Och sen blev det ett par rundor med bilen till tippen. Så allt som allt tog det ca 2 timmar att tömma och köra bort.
Och nu har vi helt plötsligt en massa rum i vårat förråd. det kommer att behövas när vi ska städa undan saker här hemma inför fotografering och visning av lägenheten.

Tack mamma och kära syster för hjälpen med Melle under tiden som vi städade. Och tack för en god lunch! Ni är guld värda!!!

Ikväll blir det en sväng hem till Carro och Niklas för lite pizza. Har även en kartong med smått och gott till dom. Ha ha, en mindre kartong till oss och en mer till dom =) Var nämligen massor med porslinsdockor som älsklingen fått med siig från sina föräldrar när dom flyttade. Så vi är inte elaka och ger bort saker bara för rolighetens skull!

Nu är det dags att fixa till mig lite, behöver inte gå bort och se ut som en fåne ;)
Ha en super dag i regnet...man får göra det bästa av dessa dagar!


Im in pain!

Vad är det som har hänt??
Jag har ont i kroppen, känner mig fortfarande lika trött som förut och fryser som en tok. Jag hoppas att det inte är någon influensa som är på väg att bryta ut?!
brukar ju kunna få dessa känningar men på knappt en dag är de över. Och jag hoppas verkligen att det är samma sak denna gång!? Har ju massor saker inplanerade denna vecka och det är inget som jag vill missa.
Så håll nu tummarna för att jag snart blir bra igen!

Så nu ska jag ta  två panodil och sedan ett varmt bad. Känns lite konstigt att ta ett bad så här i juli men när man har ont hjälper det faktiskt. Sen blir det att lägga sig och vila lite. Melle har även skött sig hur bra somhelst idag. Även det är skönt när man inte känner sig helt hundra.
Jag återkommer senare idag om en rapport om hur jag känner mig!


Full fart mot stan!

God morgon där ute!
Här är vi i full fart med att göra oss klara för att åka ner en sväng till stan. Vi ska vara lite lata faktiskt och ta bussen. Eller det kanske inte är att vara lat, utan att vara väldigt miljömedveten!? Och det är ju bra att vara i dessa dagar!
Så nu ska vi alla 3 äta lute frukost och sedan ska jag bara slänga mig i duschen, sen bär det av.
Vet inte om jag längtar efter att få komma ner till stan för att det ska bli mysigt att gå hela familjen. Eller om det är för att vi kommer ta en fika på Espresso House och jag längtar till min latte =)

Måste bara lägga upp den här bilden som jag tog igår kväll på mitt hjärta. Sen i söndags har det verkligen börjat att hända saker. Nu när han ligger på mage så ser man hur han försöker att sätta rumpan i vädret. Kommer nog inte dröja länge förän han hasar sig fram, även om det bara är någon dm i början.


Med rumpan i vädret!





Tant Ramona!

Med risk att få stryk nästa gång vi ses...så blir det rubriken för detta inlägg!
Har haft en super mysig kväll med massor girltalk och en del skratt. Vi hade lite att ta igen kan jag lova =) Men bara bra saker, nästan så jag blev lika sprallig själv. Men är det någon som jag glädjs med så är det denna dam!


Melle tyckte att det var så skoj och träffa Ramona igen. Var ju ett tag sen sist!

Vi lagade som sagt en god wok till middag. Gav Ramona en kurs i hur man gör, matlagning är inte hennes starka sida. Hon har andra underbara sidor istället. Så nu kanske hon bjuder på det till helgen ;)
Dagens miss måste nog vara efterrätten. Jag beskriver smaken som disktrasa ungefär och samma konsistens som en njure. Äckligt var nog bara förnamnet, smakade usch usch usch!
Hade köpt en mix till Creme brule på jobbet. Tänkte att det var smidigt att ha hemma, lätt att svänga ihop om man har lite tid. Brukar annars vara duktig och göra egen, smakar ju SÅ gott.
Men jag blev lite orolig när själva "smeten" var lika trögflytande som marsankräm när jag hällde upp det i formarna. Brukar ju vara lättflytande konsistens när jag gör egen. Jag ljuger inte när jag säger att ingen åt upp! Så hemskt var det och mixen har nu åkt i soporna.

Efter det blev det lite Fia, roligt spel som ALLA kan. Är ett sådant spel som man alltid har skoj när man spelar. Tävlings människan i en kommer verkligen fram. För min del blev det en vinst och en förlust. Första omgången vann Ramona!
Nu ska jag fixa iordning mig för sängen och sen ska jag bara mysa med min älskling.
Dröm sött och sov ännu sötare =)


What I want, what I really want!


Älskling, den här luktar gott ;)

I vår almenacka..

Nu ska jag snart fixa lite med maten tills ikväll. Skönt att ha alla grönsaker fixade innan, så det bara är att slänga i allt i woken sen. Blir som ni säkert nu räknat ut kycklingwok med nudlar ikväll. Som allt när man har småbarn, enkelt och lättlagat =)
Satt ner och tittade i almenackan på den här veckan och insåg vad mycket vi har den här veckan. Var länge sen vi hade så mycket för oss =)

Måndag
Ramona kommer hit och äter.

Onsdag
Städa förrådet, kommer ta hela dagen med städning och att åka till tippen.

Torsdag
BVC med Melle, blir spruta denna gång =( Skönt att älsklingen kan följa med och distrahera lite =)
På kvällen blir det grillkväll i Åtvidaberg hos Fam Svensson/Dahl ihop med Fam Lööke. En riktig par och barnmiddag =)

Fredag
Handla inför helgen och fixa med en liten present ;)

Lördag
Fira mig här hemma med halva familjen. Blir älsklingens del av familjen.

Söndag
Jag fyller år =)
Ska hem till mina föräldrar och fira mig och mamma. Mamma fyller år den 14 juli så vi firar alltid ihop. Så nu blir det firande med min del av familjen. Lite svårt att slå ihop alla familjer och fira en och samma dag!
Sen ska det även packas inför måndagen då det bär av till Malmö.

Och i allt det här ska vi även klämma in klippning och färgning av mitt hår. Kanske en liten fika med Sofie, vi får se. Skönt att veta att nästa vecka blir det att vila upp sig =)
Ha en underbar avslutning på veckans första dag!


Regn hos mig

Hur är vädret hos er?
Tyvärr så tror jag att det är fler än jag som har hört hur regnet öser ner!? Det har nu regnat konstant sen igår kväll. Hörde hur det öste ner under hela natten och tittar jag ut nu så ser det precis likadant ut. Det är faktiskt inte skoj.
Gör inget att det kommer lite, för det behövdes verkligen efter 2 veckor med sol och värme. Men det behöver ju inte vräka ner hela tiden. Är knappt så man kan gå till affären och handla lite utan att bli helblöt. Nej jag efterlyser lite uppehåll!

Fast det som är bra med sådant här väder är ju att det blir mycket gjort här hemma. Vi har tvättat, städat och småpysslat lite här hemma. Måste tyvärr snart ge mig ut och handla lite. Ikväll kommer min älskade Ramona hit och äter lite. Känns bättre än att ta sig ner till stan och fara med Melle i det här vädret. Och sen är det skönt att älsklingen kan ta honom lite när vi tjejer ska ha lite girltime ;)
Är nog den stora ljusningen på den här dagen, för det var verkligen ett tag sen vi sågs. Tror hon behöver komma hit och bli lite ompysslad med =)

Nej nu ska jag ta tag i dammsugningen av vardagsrummet och sen ska jag äta lite. Man blir lätt hungrig av att putsa och feja =)
Se till att le lite extra idag när vädret gärna vill göra en lite deppig!


Bland djur & natur i Valla!

Då är vi hemma efter en härlig eftermiddag i Valla tillsammans med Lööke och Sofie. Det blev att först gå och titta lite på alla djuren, framförallt dom små djuren. Söta kaniner, fåglar, getter och höns i alla former och storlekar. Såg även lite på hästarna men det blev inget klappande på dom. Delvis för min kära man är livrädd för dom =) Någon slags olycka som 6 åring. Eller olycka, kör man fram handen får man ta att hästen kan bita i den ;)


Alfons fick en hjälpande hand av mamma att klappa geten.

Efter det blev det en sväng till G:a Lkpg för att se om chokladboden var öppen. Är ju så nära, tar ju ca 10 min genom skogen. Tyvärr var den stängd och det kanske var lite tur, för annars hade jag handlat massor med choklad =) Så då lev det att gå till alla äldres favvo ställe i staden....Ragnars cafe =) Och det var väl vi och ca 80 pensionärer där. Ikväll skulle nämligen Roland Cedermark eller vad han heter spela där. Och vet ni inte vem det är, så känner ni igen honom med sitt långa hår och sitt förbaskade dragspel.
Blev en mysig fika ute i den lilla trädgården, trist bara att det droppade lite från himmelen. Men det blev inget mer, så skönt var väl det. Kan lova att jag och Sofie kommer gå dit ofta, framförallt i höst och vinter för det var hög mysfaktor. Gamla fina koppar och härlig rustik inredning och det är ju mysigt att sitta och ta en kopp te och ha lite girltalk =)


Älsklingen och jag delade på en mycket god hallonbakelse. Ser ni även dom söta små kopparna =)


Dagens sötaste kille (och då menar jag Alfons) ;)


På väg från G:a Lkpg till Valla igen.


Det blev lite kallt när vi kära män höll på att packa in barn och vagnar i bilen. Så jag och Sofie värmdes oss med min tröja. Är så härligt att umgås med denna mamma!

Så nu sitter vi här hemma och har det gott. Ska snart laga lite mat och sen blir det att se Änglar och Demoner i sängen. Vädret bjuder ju verkligen in till film och massor med familjemys i sängen =) Härliga lata söndagar och imorgon blir det massa fix här hemma och det behöver vi vila upp oss inför ;)
Ha en super mysig söndag!


Dagens sötnos!


Melle på väg ut ur sin insats. Det går inte att bara ligga och ha det gott, nej nu ska man fara runt =)

Dom senaste dagarna har vår lille prins varit helt bananas. Han far runt i famnen när man sitter, han ska ur sin insats, han ska bara rulla runt och ligga på mage. Spelar ingen roll om det är i sängen, på golvet, i vagnen...nej han ska bara runt. Men GUD SÅ HÄRLIGT det är att se honom växa och utvecklas. Blir väldigt mycket kort med kameran och en del videofilmning. Denna tid vill jag alltid minnas!

Nej nu ska vi sticka iväg till IKEA och handla lite småsaker till Melle och sen måste vi tvätta av bilen. Det är ju mindre roligt men det måste göras. Och senare i eftermiddag ska vi träffa Fam Lööke och mysa lite i Valla. Hoppas på att vädret blir lika bra som det är just nu.
Ha en underbar söndag, se till att vara ute i den sista soliga och varma dagen på ett tag. Snart blir det bara 15 grader och regn =(


Inspirationsdag!

God eftermiddag kära läsare!

Nu sitter jag här mätt och belåten efter en härlig tacomiddag. Blev SÅ sugen på det förut så var tvugna att äta det. Men det är faktiskt gott och framförallt enkelt att göra.


På väg från Hjulsbro till Hackefors dagen till ära i min sköna klänning från rean på H&M. Hade även på mig mitt nya halsband idag men det syns inte så bra på bilden =(

Denna dag har vi spenderat ute i det sköna vädret, behagliga tempraturer ute nu. Och inte för mycket sol, utan lite disigt och moln ibland.
Vi var nog ute i närmare 3 timmar och gick. Blev en runda runt i Hjulsbro och sedan en sväng in i Hackefors. Hittade några riktigt snygga villor precis vid ån. Kan nog säga att vissa av dom hade nog tvåsiffriga miljonbelopp =) Så om vi vinner på lotto idag går vi dit och köper ett direkt!
Var mest för att få lite ide´r till huset som vi var ute och gick. Spanade mest efter snygga framsidor denna gång. Och vi såg en hel del snygga saker, är bara pengar som sätter gränser.
Som tur var hann vi nästan undan regnskuren också. När vi nästan var hemma började det droppa men vi hade tagit med oss ett paraply =) Så vi gick in och handlade på vägen hem och när vi kom ut hade det spruckit upp. Lite tur ska man ha ibland.


Mina två hjärtan =) Melle ville komma upp och se lite omkring sig efter att ha legat i vagnen. Finns ju en helt annan värld att se från pappas arm!
Bilden är tagen bland otroligt snygga villorna, tyvärr kom ingen av dom med bra på bilden.

Nu ska jag ta och plocka undan maten. Killarna gick precis in och la sig i sängen och sover nu så gott. Blev väldigt sent för älsklingen igår, var morgon när han kom hem =/ Så jag spenderade större delen av natten själv med Melle. Som tur var gick allt bra.
Får skriva lite mer senare. Ha en underbar lördag!


Presenter

Det blir ett litet inlägg innan jag ska krypa ner helt i sängen. Har nu sett reprisen på Morden i Midsummer och nattat Melvin. Blev även fast framför CSI Miami och nu tittade jag på klockan. Shit vad mycket den var helt plötsligt.

Måste bara visa dom fina sakerna som vi fick av mina föräldrar jag. Dom har varit i Tallin några dagar på semester. Och dom hade självklart vara snälla och köpt några saker åt oss =)
Jag fick ett jättefint halsband, kan lova att det kommer användas flitigt. Och ett ursött diadem med en liten rosett på. Använder det ganska mycket, smidigt när man inte orkar fixa till håret. Räddar vilken badhair day. Blev så glad, älskar ju sådana saker =)
Älsklingen fick något som han verkligen gillar, en platta öl. Det går alltid hem hos honom, Och bra då vi även för tillfället inte har någon hemma. Blir ändring på det i huset kan jag lova ;)
Även lillkillen fick något =) En jättefin pekbok i glada färger. Den var mycket omtyckt och han försökte tillochmed att bläddra själv i den men gick inte så bra. Sidorna är fortfarande lite för tunga för honom =)


Mina två presenter som jag fick. Var väldigt mycket mig över dom =)


Melles nya bok som han tyckte var SÅ skoj att titta i.

Nej nu ska jag borsta tänderna och sen lägga mig och vänta på att älsklingen snart kommer hem. Men jag får nog vänta ett tag till tror jag. Kan även säga att det blev inget extra i semesterkassan denna gång, man kan ju inte jämt ha tur =)
Sov sött och godnatt!




Pedikyr på mamma!

God kväll!
Hoppas att ni inte har regnat bort?!
Här har det ju regnat hela eftermiddagen och kvällen, så någon ingång till stan och PoP blev det inte. Får åka in imorgon och fixa det.
Här har kvällen spenderats med att äta lite, blev bara lite mackor och te. Men det räckte gott och väl för mig. Och efter det så passade jag på att hjälpa mamma att måla hennes tosser. Blir alltid bättre om man får lite hjälp. Och snäll som jag är så hjälpte jag självklart till. Melle låg brevid och pratade med mormor.


I full gång med att måla naglar. Gillar den supersommriga färgen men tyvärr är den nu slut i stan =(

Nu blir det att sätta sig lite framför tvn med en kopp kaffe och en liten god bakelse. Har ingen aning om när jag åker hem men alltför sent blir det nog inte.
Ha en härlig kväll i den underbara luften som nu råder =) Så skriver jag lite mer när jag kommer hem ikväll!


Sillunch!

Åh så mysigt det är när det åskar, blixt och dunder. Och vad skön luften blev så fort regnet började falla. Jag klagar inte kan jag lova.
Just nu befinner vi oss inne i stan hos mina föräldrar. Har för en stund sedan ätit sill och potatis, mycket gott. Finns få saker som är så svenskt och gott.
Så ikväll spenderar jag och Melle kvällen här, medans pappa och morfar åker till Kumla. Dom ska spela lite ikväll och jag håller tummarna för min älskling =)

Nej nu ska vi snart fika lite innan som åker. Ska även försöka ta mig in till PoP och lämna tillbaka en liten body. Det har blivit missfärgad i tvätten =( Synd för jag älskade den verkligen och lillkillen var så söt i den.
Ha en underbar eftermiddag i regnet, väl behövligt för människa och natur.


Lata dagar

God morgon!
Idag är det lite sovmorgon här hemma. Melle var vaken en stund vid 6,30 efter han ätit men nu ligger han fortfarande och sover. Skönt för honom, han tycker att det är SÅ varmt hjärtat.


Lillskrutten tar sig en långlur igår eftermiddag i våran säng. Skönt eftersom takfläkten och balkongdörren står öppen och fläktar lite. Hjärtat sov mycket igår under dagen...


Tempen i vårat sovrum vid 16 igår. Skönt att veta att vi kommer ha ungefär samma när vi går och lägger oss =)

Christian har i allafall gått på semster nu, han behövde inte åka in och jobba till lunch idag. Så han var snäll och gick och handlade lite när jag och Melle sov förut. Och nu är han och sätter i nya lampor i bilen. Ska visst vara några fräcka som lyser mer blått!? Eftersom vi kör mycket med dimmljus och inte xeon...vet ej om det stavas så??!! Så har vi bara gult fullt ljus från lamporna men nu ska vi få samma fina ljus även från dimmljusen.

Måste fråga om det var någon mer än vi här hemma som höll på att avlida igår kväll??
Vi var på en promenad hem till svärfar för att vattna blommorna vid 20 igår. Kändes inte mycket skillnad i tempratur från på dagen. Vi svettades precis lika mycket som på dagen. Och när vi kom hem blev det inte mycket bättre, kladdigt värre. Stackars Melvin hade stora problem att somna in. Var konstigare luft än det varit tidigare kvällar, så jag tror det berode på det!?

Nej nu ska vi äta lite frukost och sedan så smått börja ta tag i den här dagen med.
Ha en super härlig fredag alla nära och kära!


Sol på nosen!

Nu ska jag försöka att sätta mig en stund på balkongen. Hoppas på att få lite färg idag, för nu ser det ut som om det kommer in lite ostadiagre väder till helgen. Fast det behövs verkligen, naturen håller ju på att torka ut. Så lite regn och lägre tempraturer gör inget för min del. Det ser dock ut som om nästa vecka ska bli en sval vecka, ca 15-20 grader.
Bra eftersom hela den veckan ska städas här hemma men till veckan efter hoppas jag på lite sol och värme igen =)

Nej nu hoppar jag ut en sväng och solar nosen en stund. Hörs lite mer senare.


Vilopaus!

Äntligen så somnade den lilla illbattingen in. Har varit nästan 1 timme nu med lite smågnäll. Inget har direkt funkat några längre stunder. Det har varit skoj att sitta i 5 min och sen blir det gnäll, det har varit skoj att ligga och leka i 5 min och sen gnäll. Det har varit skoj att gymma i 5 min och sen gnäll, ja ni förstår nog vad jag menar!?
Det är inget skoj när man har lite annat att fixa med. Försöker att slänga in en tvätt, plocka ur diskmaskinen, bädda till i sängarna, vattna på balkongen. Sånt som är rätt skönt att ta fixat på förmiddagen. Blev att göra en sak och sedan trösta liten kille. Det är ett lyxigt liv jag lever nu förtiden =)
Ska på ett sätt bli skönt att älsklingen har semester nästa vecka så man kan dela på arbetet. Fast jag tror att det blir lite extra jobbigt när det är så här varmt. Man har inte samma kraft och ork som i vanliga fall för att orka göra allt på samma gång. Men jag biter ihop och drömmer om den stundande semestern. Då kommer jag att ladda batterierna för hela året =)


Charmtrollet igår kväll, lekandes med bilnycklarna!

Nu ska jag ta tag i det sista fixet och sedan lägga mig i sängen och läsa en bok. Känner att jag behöver ta det lite lugnt och inte göra något en liten stund.
Ha en underbar torsdag kära vänner!


Självförsvar

God kväll!
Ja vad tror ni, blir det någon åska eller går den runt stan?! Det ser oroande mörkt ut och jag hör lite muller långt bort men frågan är om det kommer hit. Jag hoppas verkligen det, för det finns inte mycket som är mysigare än ett rikitgt åskväder =)
Skulle verkligen behöva komma lite regn med, som rensar ut luften. För idag har det varit riktigt kladdigt ute. Efter att vi var ute och gick en liten sväng på eftermiddagen och hämtade ett litet paket på posten. När vi sedan kom hem blev det en del slapp i soffan.
Melvin fastnade för ett program på tvn om självförsvar för tjejer. Fråga mig inte varför det var så intressant men han låg och tittade en lång stund innan det blev lite lek och bus. Kanske kan hoppas att han lärde sig lite så han kan skydda mamma =)


Så här skönt låg Melle i soffan när han tittade på tv.


Här har ni honom blängandes på tvn. Just i detta ögonblick lär han sig att det är knät som ska i skrevet =)

Nu väntar vi på att pappa ska komma från grannen, han hjälper dom med datorn. Sen blir det ett bad för honom och Melle. Det behöver han i värmen, stackarn.
Ha en superkväll!


Grattis grattis!


Kärleken övervinner ALLT!

Idag säger vi grattis till pappa/svärfar/farfar Claes och hans Mahnaz som har förlovat sig!
Dom befinner sig just nu på semester i USA, närmare bestämt i Las Vegas. Och på förmiddagen idag så fick Christian ett sms av sin pappa där han skrev att dom förlovat sig. Så glada vi blev här hemma =)
Vi önskar dom all lycka i livet!

Och medans vi grattar dom så kan vi inte glömma att syster/svägerska/faster Carro och hennes Nicke varit förlovade i 1 år idag. Så grattis till er också från hela familjen Rudqvist!
Nej nu är det dags att ge Melle lite pure och vatten. Viktigt att ge honom lite dessa varma dagar. Och själv blir det ett stort glas kallt vatten.
Ha det fab i värmen!


Nu är sommaren här!

Ja då var juni över och juli här, så snabbt det gått. Och nu börjar sommaren =) Tycker alltid att man ser juli som den stora sommarmånaden. Det är nu som dom flesta går på semester, många åker utomlands och det är oftast bäst väder =)
Så nu hoppas jag verkligen att juli blir den underbara månad som jag förknippar den med. Speciellt när vi är på semester. Men skulle vädret svika blir jag inte ledsen, nej nej. Det är ju första året på semester med MIN egen familj, bara det är helt fantastiskt.


Nej nu ska jag ta hand om Melle, han ligger på mage och vill komma tillbaka till ryggen. Han har inte riktigt lärt sig att vända sig tillbaka men det kommer nog snart.
Hoppas att ni får en härlig sommardag och start på juli månad!