Sushikväll!

God kväll!
Nu ligger Melvin naken i gymmet och njuter. Skönast för honom dessa varma dagar. Och vem skulle inte tycka att det skulle vara gott och vara naken i sommarhettan ;) Skoja bara....
Ikväll blir det en lugn skön hemmakväll hos Rudqvist. Vi ska mysa med sushi framför tvn och titta på Morden ikväll. Helt ok för min del=) Men innan maten blir en en sval dusch för både mig och älsklingen. Behöver man efter dagen som varit.
Efter min lilla walk idag ihop med Sofie och lilla Agnes höll jag på att falla ihop på golvet när jag kom hem. Vi gick och vattnade blommorna hos svärfar och sedan en liten omväg hem bara för att ha lite girltalk. Köpte även glass och lite vätska bara för att klara av den sista biten =) Var ute i nästan 2 timmar och gick i solen. Det tar på krafterna kan jag lova.
Nästa träffa vi ska ha blir det att hitta inredningsbutiken. Och jag tror inte det dröjer länge innan det inträffar...

Nej nu väntar en sval dusch och sedan mat och en massa vatten.
Ha det super i värmen och hoppas på att det kanske blir lite åska ikväll =)


Lunchwalk!

Hur har ni det i värmen?
Just nu ligger mitt lilla hjärta och sover, blir en del sådant i värmen. Jag tänkt dammsuga lite under tiden. Fick ett paket levererat av posten idag och frigoliten från det gör att det ser ut som det snöat här hemma =)
Sen när Melle vaknat blir det nog att ta en promenad hem till svärfar och vattna lite blommor och plocka undan posten. Känns som om det kan vara dags att ge hans blommor lite vatten så dom inte helt dör medans han är borta =) Skönt även att komma ut lite en sväng, ser ju ut att blåsa lite mer idag. Sköööönt!

Nej nu är det dags att ta tag i småfixet innan lillkillen vaknar.
Ha det gött i värmen mina vänner!


Jag rinner bort...

Hejsan denna soliga eftermiddag!
Nu ger jag upp för dagen. Har blivit ca 2 timmar i solen på balkongen men nu går det inte längre. Jag måste svettats lika mycket under den här studen som jag gjorde under hela dagen igår. Fast samtidigt är det skönt också.
Hann med att läsa ut min bok som jag påbörjade när Melle var nyfödd. Hade lite mer än 100 sidor kvar, så det blev att läsa i solen förut. Skönt att ha något att göra när man solar. Att bara ligga och pressa går inte, man måste ha något att göra för att skingra tankarna. Och som tur är har jag nästa bok i serien här hemma, så imorgon får jag börja att läsa den =)
Melle har legat och sovit under hela tiden. Satte på fläkten på lägsta effekt i vårat sovrum och så fick han ligga där. Risken finns att jag inte hör honom om jag lägger honom i hans rum. Han är helt utslagen av värmen stackarn. Har sovit länge i två omgångar idag. Det brukar han inte göra nu förtiden, bara kortare sovstunder på dagarna. Men han är en tapper liten kille, klagar inte mycket över att det är hett.


Dagens lättklädda bild står jag för =)

Så nu ska jag hoppa in och ta en sval dusch innan lillkillen vaknar och älsklingen kommer hem från jobbet. Sen efter det ska vi iväg en sväng, bara en kortis. Skönt att åka lite bil, är nog bara där det är svalt just nu =)
Ha en fab eftermiddag alla kära. Och glöm inte bort att drick MASSOR i värmen.


Måndagspyssel!

Så har en ny vecka startat, tycker nyss den förra började. Men jag hoppas att den här går lika fort, för älsklingen börjar sin semester på fredag vid lunch =) Sen har vi 3 underbara veckor framför oss med massor av familjmys. Men även urstädning av förråd och lägenhet inför visning av lägenheten. Det är mindre skoj men vi måste ju göra det. Och tänk så skönt det kommer att vara när vi har gjort det.
Belöningen kommer ju att bli att få åka på semester. Tänk vad skönt att veta att allt tråkigt är redan är gjort. Och när man kommer hem är det bara småplock som väntar.

Här har i allafall veckan börjat i ett lugnt tempo. Melle vaknade vid 8 och ville gymma, bara att gå upp. Sen har han ätit och nu ligger han och sover i vår säng. Är rätt svalt där inne just nu och så har jag balkongdrren öppen lite grann. Gör inget nu när det är så varmt.
Har även passat på att tvätta lite på morgonen. Nu kan man ju hänga ut kläderna och torka, underbart =) Luktar SÅ mycket godare om tvätten när den får torka ute.
Sen blir det att dammsuga lite innan jag ska försöka att sätta mig ute i solen en sväng. Att gå ut idag blir det inget av, Melvin orkar inte med det. Skönare för honom här hemma där vi har det svalt =)

Nej nu ska jag hänga ut lite tvätt sen blir det att titta lite på framtida barnomsorgen för Melle. Gör inget att börja i tid =)
Ha en fab dag i solen...


Dokumentera...

Det är vad vi ska göra med Melles första år =)
Som jag tidigare skrev så köpte vi ju något till oss själva idag med. Och det blev en videokamera och vi valde en bra sådan. Ingen ide att köpa något som är halvbra. Utan ska man slå till så är det lika bra att köpa det som ger bäst bildkvalitet mm. Är ju faktiskt Melvins barndom som vi vill filma.
Första året händer det så mycket och det är skoj att veta att vissa saker kommer vi ha på film. Kan vi sitta där om 18 år och skratta och minnas hur urgulliga han var och fortfarande kommer att vara då =)
Så den kommer att få hänga med på semestern och andra roliga saker. Dopet kommer någon att få filma, kul att ha och titta tillbaka på.
Vi hade tänk förra sommaren att köpa en när vi fick reda på att vi skulle få Melle men det blev aldrig av. Sen kommer det så mycket andra saker som man vill köpa när man får barn. Blev aldrig av förän nu.


Tycker alla med barn ska ha en videokamera. Finns så mycket som man vill filma, tro mig =)

Nu ska jag ge en liten kille gröt. Han är så trött men har så svårt att somna in i värmen. Han somnar fint i vår famn men så fort vi ska lägga honom i sängen vaknar han. Hoppas på att det blir lite svalare väder snart, så han kan få sova lite bättre.
Ha en super skön kväll, underbart med varma sommarkvällar!


Nyheter hemma hos oss!

God kväll i värmen!
Nu sitter vi här i soffan och svettas bort. Men tror inte att vi är ensamma =) Man ska egentligen inte klaga men  nu börjar det bli LITE för varmt. Varken barn eller djur mår bra av den här hetten. Finns självklart fler som inte gör men är lite extra jobbigt för dom.
Melle har fått bada lite svalt, var han i stort behov av. Efter att vi kommit hem från vår lilla utflykt så blev det ett bad direkt. Kan lova att han tyckte det var skönt. Blev genast mycket piggare efter det.

Blev som sagt en sväng till Norrköping idag. Får se det som en lyckad utflykt, kom ju hem med lite saker =) Både till oss och Melle. Såg en ny barnvagn som jag blev sugen på, ingen som behöver en?? ;) Nej får i såfall bli till nästa unge och då kan jag lova att det kommit nya modeller.
Vi var på Babyland och hittade ett nytt gym till lillkillen. Så nu kan han inte ligga och böja ner bågen med benen. Utan i det här finns det en hand/fotplatta som han kan trycka på så den spelar musik. Det finns en spegel som han kan titta på när han ligger på mage. En massa nya figurer som låter och är roliga att klämma och dra i =) Sen kunde man vika upp kanterna på mattan, bra när man bara har det som en lekmatta.
Han verkade gilla det, blev mycket lek efter badet. Och nu har han större plats att leka på med. Han tycker ju att det är så skoj att rulla till mage nu =)


Melle in action i sitt nya gym.

Blev även en stol till vår prins. Han börjar ju kunna sitta lite bättre nu och det är bra för honom att träna. Även om han inte är helt stabil så är det bara att lägga en kudde runt midjan och en kudde på bordet. Blev en snabbtest innan han somnade och den var perfekt.
Den kommer att få följa med på semestern men även på andra ställen. Bra att ha med sig när man är bortbjuden. Han vill ju gärna sitta upp nu och vara med. Så det funkar inte så bra att ha honom liggandes brevid sig längre.


Nu kan han sitta med när vi äter mat. Mycket roligare än att vara nere på golvet och titta på oss =)

Det sista vi köpte till honom var en lekplatta att sätta upp i bilen. vet inte om det kallas för det men jag kallar den för det =) Ska vi sätta upp på ryggstödet i bilen, så har han något att leka med när han sitter i sin billstol.
Var lite saker för honom att dra i och så var det en spegel. Alltid bra när det är med speglar =)
Så det blir premiär när vi åker om 2 veckor. Bra för honom att ha något att sysselsätta sig med ifall han inte sover hela resan. Är ju ändå en bit vi ska åka!


Vi har tyvärr inte packat upp den än men ni kanske ser lite på bilden på förpackningen hur den fungerar!?

Nej nu ska jag ta och plocka lite med tvätten. Skriver lite mer senare och visar er vad mami och papi köpte idag ;)
Ha det så härligt så länge...


Ännu en bebis!

God morgon!
Nu kommer det bebisar på löpande band =) Skoj med så många sötisar nu till sommaren.
Igår fick två bekanta till oss sin lilla tös, Amiee. Vi säger grattis till dom och hoppas på att få se henne snart!

Nu ska jag hoppa in i duschen sen blir det en utflykt till Norrköping i värmen =) Vi ska till Babyland och titta på lite saker som vi ska ha med oss till semestern. Lite tråkigt att dom inte finns här i stan men men det får man ta.
Eftermiddagen ska jag spendera lite i solen hade jag tänkt. Idag finns ju pappa hemma som kan ta hand om det lilla monstret ;) Nej han är SÅ söt så som han håller på nu. Mamma älskar sitt lilla hjärta så mycket!

Ha det helt fab idag i solen. Det går inte annat än att njuta =)


Kvällspromenix

För en liten stund sen kom jag hem efter en liten promenad ihop med Sofie. Var skönt att ge sig ut när det svalnat av lite. Ska man ut och gå i det väder som vi nu har får man se till att göra det tidigt på morgonen eller senare på kvällen.
Var en mysig lite sväng vi gick. Tog en sväng genom Ullstämma och tittade på lite hus. Var även på jakt efter en inredningsbutik som ska ligga där. Men tyvärr hittade vi den inte, kanske för att vi inte fullt gick in för att hitta den. Blev så att vi gick lite fel från början =) Hamnade vid ett nybygge och där kunde man visst inte gå längre så vi fick vända. Och efter det kom vi till en återvändsgränd. Så det kan gå när mammor är ute på promenad =)


Lite svårt att visa min klänning jag köpte på rean häromdagen men den är riktigt skön att ha dessa varma dagar.

Var i allfall skönt att komma ut och röra på sig. Och hade hoppats på att Melle skulle somna in för kvällen i vagnen med men icke. Han har bara sovit ca 1 timme under hela dagen så han är trött men efter att ha sovit 40 min i vagnen vaknade han. Och tro inte att han har somnat om än...nej nej. Han är SÅ trött men det ärr nog för varmt för honom att somna in. Hoppas bara på att han lyckas snart, så jag kan ta mig lite mys i soffan.
Blir att titta på gamla Göta Kanal, bättre än inget. Och den är faktiskt ganska skoj =)
Ha det super i värmen =)


En glad kille!


På väg hem från affären nu på eftermiddagen =)

Det blev ingen lugn eftermiddag hemma för mig och Melle. Vi åkte iväg och åt lite gott hos mina föräldrar. Blev lite grillat, mycket gott =) Tack även för dom söta bodiesen. Dom kommer bli så bra på Melvin.
När vi kom hem mötte vi upp älsklingen och gick och handlade lite. Behövde lite smått och gott tills ikväll. Skönt även att komma in i en sval butik =)


Var bara tvungen att ta en bild på älsklingen. Ser ni vad duktig han är, bär alla matkassarna =)

Så nu ska vi äta och sen väntar en liten kvällspromenad med Sofie. Kul att gå en sväng och bara ha lite girltalk. Det behöver vi tjejer ibland =)
Ha det underbart ikväll och gör som vi ska gra nu. Ät något gott på balkongen och bara mys!



En dag på balkongen!

God förmiddag!
Här har vi tagtit allt i ett lugnt tempo. Vi sov länge efter att ha varit vakna en stund vid 7. Melle fick för sig att vara lite pigg då efter att ha sovit till och från sen 19 på kvällen.
Så nu sitter vi här hemma och myser medans pappa är och jobbar. Han har J till 16 idag =( Trist att inte kunna spendera även denna sköna dag ihop. Men vi får mysa massor i eftermiddag när han kommer hem.
Jag ska i allfall försöka att sitta lite i solen på balkongen idag. Hoppas på att kunna få lite färg =) Melle får spendera dagen inne, inget bra väder för honom att vara ute i. Solen är för stark för honom. Och så verkar han trivas inne när det är så här vamt. Lite svalare även om det fläktar mycket om vi är ute.
Blir varmt för honom att ligga i vagnen och nu har han kommit på tekniken att rulla. Förut gick det mest när han var arg men nu ligger han helt plötsligt på mage och ler =) Det kan han ju inte göra i vagnen =)

Nu ska jag fixa med lite annat plock här hemma. Ha det fab i solen, härligare kan det inte vara =)


Härliga sommardag!

Hejsan!
Förlåt för min blogg frånvaro under dagen men jag har helt enkelt inte haft tid.
Dagen började tidigt, skulle vara hos Emma och fixa mina naglar vid 10. Dom var i STORT behov att fixas till och snygga blev dom. Nu tycker jag att dom är härligt sommarfräscha.


Blev en härlig korallfärg på naglarna idag. Blir alltid så nöjd när Emma varit i farten =)

Efter det så mötte jag upp mina älsklingar på stan. Christian var ju ledig idag så han och Melvin tog bussen ner till stan. Vi gick i allafall och åt lite lunch i solen på Riva. Blev en underbart god pasta med kyckling, grönsaker och hemmagjord röd pesto. Var riktigt mysigt att sitta i solen och bara njuta. Är en försmak på hur semestern kommer att vara =) Många lata dagar i solen på stan.


Mamma och pappa njuter av solen och god mat =)

Efter det blev det lite B&Js, så förbaskat gott det är. Tyvärr åt jag upp vår sista igår kväll vid 23 i sängen =) Blev SÅ sugen när jag låg i sängen och tittade på Seinfeld. Fråga mig inte varför men jag skyller på värmen =)
Blev även en snabbis in på PoP men dom hade inget skoj. Framförallt inget i Melles storlek, lite besviken faktiskt. Tycker det är smidigt med bodies men allt som fanns till honom var vanliga t-shirts. Dom är lite tråkiga eftersom dom lätt åker upp i ryggen. Får väl se det som att jag sparade några kronor till semestern.
Blev även en liten runda bland några bilfirmor i stan. Vi hade sett en SAAB som var rejält nersatt på nätet. Men jag måste säga att jag gillar inte att köra dom bilarna. Vet inte varför men jag har nog blivit van vid vår bil!?
Vi har inte tänkt att köpa någon ny bil men det är skoj och bara titta runt lite ibland. Och idag hade vi lite tid över efter vi ätit.

Så nu sitter vi här och  dricker en kopp kaffe och bara har det gott i värmen. Är ju fotboll på tvn också, inte helt fel. Hoppas bara att Sverige klarar av att slå England.
Ha en trevlig fredag och för vissa kanske semestern börjar idag, grattis! Annars är det bara att fira att det är helg och vi har lika underbart väder framför oss hela helgen =)
Bara det är ju värt att fira!


Dagens små fynd!

God kväll!

Vilka underbara dagar vi har. Kan man något annat än njuta!?
Snart är det dags att hoppa in i en dusch och bli lite fräsch. Tycker att man luktar gammal skunk i värmen. Och så är det alltid skönt att ta en dusch på kvällen av någon anledning =)
Men innan jag gör det så blir det att visa mina reafynd från dagens shopping. Härligt att handla sommarkläderna billigt, är ju först nu som man kan använda dom. Vädret har ju inte varit så sommrigt innan.


Två härliga vardagsklänningar fick följa med mig hem. Har en vana att köpa lite finare klänningar och hur ofta använder jag dom...inte ofta.


Denna till ett par tights, en perfekt outfit!
Den var i ett sådant tunt och härligt material. Perfekt att ha på sig en dag som denna.



Hur läcker är inte den här att ha till ett par jeans!? Fanns i mintgrönt också, är även lite sugen på den =)


Här är kjolen som jag spanat på hela våren. Snygg till solbrännan som jag hoppas kunna få under sommaren ;)


Blev ett halsband också =)

Sen kunde jag inte låta bli att köpa några sommarkläder till Melle också. Det var han mer än värd! Tyvärr blev det inget från PoP. Jag hann helt enkelt inte dit men imorgon kanske...


Lite härliga kläder att ha nu i sommarvärmen. Och allt var på rean med.

Nej nu blir det att ta den där duschen, längat verkligen =) Sen blir det att hämta svärfar och köra hem honom. Han ska ställa sin bil i ett garage, för imorgon åker han till USA i 2 veckor. Han och flickvännen ska vara i Los Angels men göra lite mindre utflykter. Jag är ABSOLUT inte avundsjuk...
Ha det helt underbart ikväll.


Dagens shopping!

Hallå!
Svettigt värre, eller vad säger ni!? Fast det är skönt att det blåser en del, behövs idag.
Fick i allafall tag på mina skor idag, mycket lycklig =) Men jag fick stå i kö i 20 min för att få dom. Var hur mycket folk somhelst i den lilla butiken. Men dom hade en del snygga skor men det gick inte att titta på för det var så mycket folk överallt.


Härlig snygg sko till sommaren. Dom var riktigt sköna med och det är ett plus =)

Blev även en tur till H&M =) Gick lös balnd rea plaggen och jag hittade faktiskt en del. Sköna kläder nu när det är så varmt men även lite till Melle. Är mest nöjd med kjolen jag hittade för 98 kr. Har gått och tittat på den hela våren men inte köpt den. Varit lite dumsnål, inte velat ge 249 kr. Vet inte varför men jag är bara sån =)
Får lägga upp bilder på alla kläder senare när jag kommer hem ikväll. Nu får ni bara se en bild av allt som finns i påsen.


En stor påse med massa gott gott i =)

Nej nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Får skriva lite mer när jag kommit hem.
Ha en fab eftermiddag i solen alla läsare!


Tidig start på dagen!

God morgon!

Idag startar vår dag tidigt. Melvin vakande och väckte mig redan vid 7,30 idag. Så han hann och gosa lite med pappa innan han åkte till jobbet.
Fast det gör inte så mycket att han vaknade tidigt. Vi ska ju ner en sväng till stan idag och skönt att göra det på förmiddagen innan det blir så varmt. Och så vill jag ju ha mina skor med =) Måste ju komma dit innan dom tar slut!
Ska även hitta något till lillkillen. Han var ju så duktig och skötte sig ganska bra när vi var på bio igår. Det tycker jag han är värd.


Häromdagen på stan. Det var en liten busig kille som lekte med servetten =)

Så just nu är det full fart här hemma. Lillkillen ligger just nu och gymmar lite och småtittar på Nyhetsmorgon. Jag äter frukost och sedan fixa lite mat till Melle. Så morgonen flyter på ganska bra här hemma.
Får slänga in ett inlägg lite senare. Kanske innan vi åker annars blir det efter stan. Får se om jag fått mina skosser =)

Ha ännu en härlig dag. Sverige visar sig från sin bästa sida, klarblå himmel och sol. Få ställen i världen är så fint som ett sommarsverige =)


Mami & papi kväll!

God kväll!
Nu är vi hemma igen efter en riktig mysig kväll. Härligt att få vara barnfria i några timmar, det behövde vi.
Var lättare än jag trodde det skulle vara. Var rädd aatt jag skulle oroa mig hela tiden och undra om Melle förde världens liv. Men det kanske berodde på att filmen var så bra =) För vilken fiilm det var, ös från början till slut. Så jag kan varmt rekomendera alla att gå och se filmen.
Var ett tag sen vi var på bio sist, och var förvånad jag blev när jag såg att dom gjort om i stora salongen. Nya fina och härliga stolar och bättre sikt. Har ju inte gått att se så bra tidigare, för har någon över 175 cm satt sig framför så har man inte sett något.
Vi tyckte nämligen när vi bokade biljetterna att det var konstigt att vi fick betala 50 kr extra per plats. Fick nämligen platser längst bak och förut har inte det kostat extra. Men när vi kom in i salen såg vi varför, stora skinnfotöljer med små bord emmellan. Och inte nog med det, man kunde fälla ryggstöden. Det enda som saknades var en liten fotpall =) Kan lova att det var skönt att sitta i nästan 2 ½ timme och se på film =)


Kan lova att vi satt riktigt skönt på bion. Tyvärr hade vi inte vanliga kameran med oss, så det fick bli en mobilkamerabilder =)


Innan bion blev det en sallad på stan, behövde något lätt i magen!



En mycket god skaldjurssallad blev det. Vet inte om den smakade så gott pga att vi satt ute och åt den..!?

Melvin skötte sig ganska så bra. Han sov en del efter att min pappa hämtat honom och sen vaknade han och åt lite och var glad. Men efter ett tag blev han ledsen och otröstlig. Saknade nog mami och papi, stackars liten. Så då gick dom ut och gick en sväng med honom i vagnen. Funkar alltid, han somnade efter en liten stund.
Så vi möttes upp på vägen efter bion. Lillkillen låg och snyftade lite i sömnen, kan lova att det kändes i hjärtat.
Så vi tog en kopp kaffe hos mina föräldrar innan vi åkte hem. Och nu försöker vi få en trött kille att somna men det går sådär. Är väldigt varmt för honom och det gör att han får lite svårt att somna in. Men jag håller tummarna för att han somnar in snart.

Nej nu börjar det bli dags att lägga sig i sängen och titta lite på tv innan jag somnar in. Imorgon är det en ny dag med mer härligt väder =) Blir en sväng på stan för att kolla in PoPs rea igen, dom har 50 % nu. Ska även kolla in någon ny skobutik som ska öppna. Såg ett par söta sandaler för en mycket billig penning. Får hoppas att dom inte hinner ta slut =)
Sov nu så gott det går i värmen. Imorgon kommer vi vakna upp till ännu en underbar dag...härligt!


Barnfria!

Nu åker hela familjen ner till stan för lite mys innan bion. Jag och älsklingen ska nämligen se nya Transformers ikväll =) Har längtat så mycket sen jag såg den förra, för snart 2 år sedan. Så tyvärr får ju inte Melle vara med.
Han får vara hos mina föräldrar ikväll. Tror inte dom tycker att det ska bli så tråkigt!? =)


Hoppas att det är bra!?

Får skriva mer ikväll och berätta hur allt gick.
Ha det fortsatt skönt.


Värmen tar hårt på mitt hjärta!

Nu sitter vi på ballkongen och ska äta lite lunch. Blir hederlig grillad kyckling med potatissallad och självklart en MASSA VATTEN. Gäller att dricka massor när det är så här varmt, gäller även djur och barn.
Melvin får lite vatten då och då, inte för mycket så han blir mätt. Men det är viktigt även för honom att få vätska i sig.

Märker att han inte tycker det är så kul när det är så här varmt. Han somnade strax efter 20 igår och vaknade lite under natten och ville ha mat. Sen sov han LÄNGE i morse, nästan till 10.
Efter han ätit lite morotspure så tog det inte många minuter innan han somnade i sin stol. Helt utan protester som vi brukar ha innan han somnar in.


Mitt hjärta blir trött i värmen. Så många små napps blir det under dagen.

Men han har inte blivit slö än, utan han trummar på precis som han brukar. Bara att han blir lite varm emmellanåt.
Nej nu ska jag återgå till min mat. Och mys med man och Melle =)

Familjemys på ballkongen. Underbara dagar vi har just nu =)

Ha det underbart i solen, härligare väder går inte att ha!


Nu börjar sommaren på allvar!

Så sitter man här i år igen. Bänkad framför tvn och tittar på Allsång på Skansen, samma sak varje år =) Fast jag tycker det är mysigt. Som Kalle på julafton, det har blivit tradition helt enkelt.

Fast min favorit börjar efter, kl 21.00. Då blir att att lösa mordgåtor i Morden i Midsommar. Och till det har vi köpt glass, Ben & Jerrys. Köpte det när vi var och handlade förut, blev cookie smak. Den är ju så förbaskat god =)
Så det blev ingen långpromenad i solen med glass i handen ikväll. Det blir glass i soffan och massor med mys med älsklingen.
Melvin har redan somnat. Värmen tar hårt på honom, han blir så trött på kvällen. Var likadant sist som det var riktigt varmt i början på juni. Han sov bra hela nätterna och somnade tidigt på kvällen. Vi får se om han somnat helt för kvällen eller om han vaknar om 40 min.

Nej nu ska fortsätta att titta på allsången. Lite roligt med Henrik, han har sjungit Tingeling. Och nu sjunger han någon rolig låt om att vara gafflar kort!? =)
Ha det super mysigt i denna härliga sommarkväll.


Blomsterlandet

Puh, varmt värre. Vet inte vart man ska ta vägen en dag som denna. Skulle gärna åka och lägga mig vid vattnet men hur skoj är det för Melle!?
Nej vi håller oss lite inne och mycket på balkongen. Då får jag ta del av värmen och Melle får vara ute i friska luften. Fast han får hålla sig i skuggan. Men det är viktigt för oss att gå in ibland och dricka lite och då lägger jag Melle i gymmet en stund. Så han inte är ute hela tiden, får ju inte glömma bort att han fortfarande är väldigt känslig för solen.

Men nu ska vi göra en liten avstickare till Blomsterlandet med mamma. Några utav dom blommorna jag köpte tidigt i maj har nu gjort sitt. Dom har blommat klart och ser bara allmänt tråkiga ut. Så jag tänkte plantera om lite ikväll.
Så nu hoppar jag och Melle in i bilen och far iväg en stund. Och när vi kommer tillbaka så har pappa kommit hem. Han har J tidigare idag, så vi år hela eftermiddagen och kvällen ihop. Blir nog att handla lite och äta lite glass. En sväng till Karramello kanske...=) En härlig kvällspromenad med god glass, finns inte mycket bättre att göra en underbar kväll som vi kommer att få!

Ha det underbart så länge så skriver jag mer senare ikväll!


Godmorgon soliga tisdag!

Här vakande vi med ett ryck för ca 45 min sedan. Christian hade försovit sig, så han fick kasta sig upp ur sängen. Som tur är har dom inga barn den här veckan på jobbet =) 
Detta gjorde att dagen startade ganska oväntat för mig och Melle också. Fast det gör inget, man vill ju bara ta tillvara på dessa härliga dagar =)
Har bara njutit när jag tittat ut genom fönstret nu på morgonen. Blir frukost för mig och Melle nu, vill bara komma ut i solen =)

Glömde att skriva upp gårdagens siffror från BVC besöket. Han går bra upp i vikt och växer även på längden. Men han har tillväxtperioder, precis som när han låg i magen =) Får se vad som hänt till den 9 juli då vi har nästa besök. Då är det även 5 månaders vaccination =/ Hoppas att han inte blir lika hängig efter som han blev vid 3 månader!?
Vi åker ju på semester den 13 juli, så tills dess hoppas jag att han blir bra om han skulle bli dålig!

Vikt då: 6210 g
Vikt nu: 6630 g
+/-: +420 g

Längd då: 65,5 cm
Längd nu: 66,6 cm
+/-: +1 cm

Ha en underbar dag i solen =) Tycker ingen ska sitta inne idag...


 

Pirat..


Vi har en till med tillhörande fat. Så otroligt gulliga, kommer bli SÅ fina i Melles fönster i nya huset.

Dom här krukorna har vi spanat lite på under våren men inte slagit till och köpt. Så idag när jag kom hem hade Christian varit och köpt 2 st. Gissa om jag blev glad =)...och lite stolt. Inte vanligt att han köper inredning på egen hand.
Det roliga är att dom finns med en prinsessa på också. Har lust att köpa 2 och spara ifall nästa blir en liten tös...

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och titta lite på den gamla Beck filmen. Finns inget direkt att titta på och jag är för pigg för att sova.
Ha en mysig kväll och tänk på att imorgon kommer vi att vakna upp till ännu en underbar dag =)
Sov så gott alla därute i vårat avlånga land.


Minigolf premiär!

Vilken underbar start  på veckan jag har haft, känner att det kommer bli en bra vecka. Bra väder och trevligt sällskap har varit den röda tråden för den här måndagen =)

Ikväll var det sommarens första runda och jag ska nog inte klaga. Det kunde gått sämre men det kunde ju även gått bättre också. Men skoj var det =)
Jag och älsklingen delade 2 och 3 plats på 53 slag och vann gjorde svärfar på 48 slag. Hade lite otur, annars hade jag nog kommit tvåa.


Jag är ledsen älskling att du inte fick vinna över mig ;)

Var en skön kväll med sol och härlig tempratur. Man märker att värmen inte riktigt kommit, är fortfarande lite kyligt på kvällarna. Och som tur var, så hade jag tagit med mig en stickad tröja. Räckte för att hålla mig varm.
Kan nog lova att det här var den första av många minigolfrundor i sommar. Jag tycker att det är en perfekt sysselsättning med goa vänner eller familj. Alla tycker det är skoj och det spelar inge roll om man är bra eller dålig!



Mina motspelare för kvällen!

Nu är det dags att natta om en kille. Han somnade så gott i min famn i soffan men när jag la ner honom i sängen blev han pigg. Så är det ibland men som tur är så är han glad =) Kan vara för att han fick massa god majspure ikväll. Är verkligen en riktig hitt!
Ska slänga in en bild på vad pappa köpte till Melle senare. Riktigt söta saker som han ska ha i sitt rum i huset =)

Ha det underbart tills dess!


Första mötet med lilla damen!

Hejsan i solskenet!

Hoppas verkligen att ni sitter och njuter av det otroliga väder som råder. Jag har sutit ute och fikat hemma hos Lööke och Sofie hela eftermiddagen. Kan inte få nog av härligheten =) Blir att fortsätta att vara ute, ska ju iväg och spela minigolf sen. Vill inte sitta inne när det är så här skönt!

Kan lova er att jag redan nu är sugen på en till bebis =) Efter att ha gosat och luktat på Agnes under eftermiddagen, kan man inget annat. Så liten, så söt och så lätt...om man jämför vad Melvin väger nu. Helt otroligt vad gulliga dom är när dom är så små. Men samtidigt vad fort det går, var inte många månader sen Melle var så liten.
Han tyckte nog att det var lite skoj att träffa Agnes...den framtida flickvännen ;) Han rörde lite vid hennes hand och sen log han. Blir att leka lite mer med varandra när Agnes blir större.


Agnes låg nästan hela tiden och sov i sin vagga men ibland vakande hon till och lät lite. Men det var inte lång stund hon var vaken innan hon valde att somna igen.


Hade ingen lust att gå, ville bara stå kvar och titta och luktaa på den lilla tösen =)
Hoppas hoppas att jag får en tjej nästa gång..;)

Nej nu ska jag ge Melle lite mat och byta på honom. Sen blir det att ge sig ut i solen och ladda inför kvällens golf. Jag tror inte jag kommer vinna men jag ska ge dom en maatch =)
Ha en underbar måndag kära vänner. Ta tillvara på vädret och ge er ut på en picknick eller något liknande. Nu kanske sommaren har kommit...


Babyträff!

Nu ska vi snart ta och bege oss mot BVC. Skönt att komma ut i solen. Har egntligen lust att gå redan nu och ta en omväg till BVC bara för att få vara ute i solen. Får se vad klockan blir när jag plockat ihop allt.
Efter BVC ska vi träffa Lööke. Pratade med honom under morgonen och han frågade om vi skulle ta en fika. Och det var jag inte sen att svara ja till.
Äntligen ska jag få träffa lilla Agnes =) Har riktigt längtat efter att få se hur hon ser ut. Är ju något speciellt md små små bebisar. Speciellt nu när Melle inte längre är så liten...
Så jag hoppas på att vi tar den där fikan ute...så man får lite sol på nosen. Och varför ska man sitta inne när man kan vara ute och njuta!? =)

Ska försöka att skriva lite mer under dagen. Vi ska iväg sen i eftermiddag när älsklingen kommer hem. Han slutar tidigt den här veckan med =) Och ikväll blir det nog minigolf med svärfar =) Skulle ha spelat igår med då kom ju regnet...
Hoppas på att det inte blir något sådant idag men enligt vädret ska det INTE bli något regn!
Men jag försöker slänga in någon bild på Agnes när vi kommer hem sen.

Ha en fab dag i solen alla bloggisar!


Välkommen solen & måndag!

Godmorgon!
Nu sitter jag och ser på Nyhetsmorgon och har precis ätit frukost. Mmm så skönt att göra det i lugn och ro. Är faktiskt något som jag värderar högt nu förtiden. Att slippa stressa och slänga i sig maten är aldrig kul.
Härligt det är att vakna upp till en sådan underbar dag, solen lyser in genom fönstret är ett tecken på att det kommer bli en fab dag! Jag kommer i vilket fall att göra den till den bästa dagen =)

Vi vaknade ganska tidigt idag av en kille som var lite hungrig och ledsen. Efter en stunds gull i pappas famn med lite tv tittande så blev det bättre. Då kom nämligen en massa mumsimums i blöjan....Och direkt efter hade vi en glad skit igen =)
Barn är verkligen underbara, att en sådan sak kan göra dom så glada. Från att ha haft det lite körigt i magen och sen när dom fått b:a så är allt bra igen. Dom är tillochmed gladare, det mina vänner gör en lycklig. Man vet då att det är ÄKTA glädje!
Han lyckades i allafall somna om och det tog inte lång tid innan jag gjorde samma sak. Så jag vaknade strax innan 9 och valde då att gå upp. Skönt att ha lite extra tid innan Melle vaknar.
Så jag tänkte fixa till mig nu, kl 11 ska vi nämligen vara på BVC. Dags för koll igen, ska även höra om några saker nu inför semestern. Skönt att ha Erica som BVC sköterska, hon är snäll och lugn och kommer ALLTID med bra tips och råd.

Nej nu ska jag fixa till mig innan Melle vaknar, lovar att det kommer bli massor av gos då. Går inte att låta bli när man se hur söt han är där han ligger i sängen och ler. Mammas lilla gullegris!
Se nu till att ha en underbar dag, måndag startar på bästa möjliga sätt....med SOL =) Ge er ut och njut till fullo och tänk att resten av veckan verkar bara bli bättre!


Nu är det dags för lite nostalgi


Sveriges bästa såpa =)

Nu blir det lite glass i soffan och titta på några avsnitt från den gamla kultserien.
Tror nog att den är så skoj att se pga alla gamla kläder, frisyrer, accesoarer mm.
Ha en härlig kväll för det kommer jag att ha =)
Och ta vara på varandra...



Mitt nya databord

Idag blev det en tripp till IKEA men tyvärr ingen Ben & Jerrys =( Får bli det i veckan, kanske på fredag?! Då ska jag fixa naglarna och älsklingen slutar tidigt. Verkar ju även som om vädret  ska bli soligt och skönt. jag håller tummarna för det =)

Vi var som sagt en sväng till IKEA idag och jag kan lova att vi inte var själva. Märktes att allt varit stängt igår och folk inte hade fått någon stimulans. Kändes ungefär som om hela stan hade samlats på IKEA, var nära panik.
Avskyr verkligen när det är så mycket folk på så liten yta. Och nu när dom byggt om så hittar man ingenting längre. Och det går ju knappt att hitta ut. Vet inte hur många gånger vi gick runt i cirklar. Återkom bara hela tiden dit vi redan varit.
Nej en måndags kväll ska man åka dit, då är det inte alls mycket folk.
Blev i allafall ett nytt litet databord till mig. Brukar ofta sitta med datorn ute i vardagsrummet. Och då blir det ofta att jag har den i knät men nu hittade jag detta lilla fiffiga bord till en billig penning =)
Så just nu i detta ögonblick sitter jag och skriver från det. Och så smidigt och skönt det är, slippa ha datorn i knät. Tack IKEA för era smarta lösningar på allt!


Smidigt och bra lutning när man skriver. Kan inte bli mycket bättre...eller skönare =)

Sen blev det några andra små bra saker till Melle. Som ett spjälsängs skydd, han har nämligen börjat köra ut benen i sämgen. Och jag har ingen lust att han ska fastna och bryta något. Sen blev det även några små plast skålar att ha till hans mat.
Fast så mycket man kan köpa med sig hem. Hittade lampor och inredning men ingen ide att köpa innan man flyttat =) Får längta än så länge!

Nej nu blir det lite fix här hemma. Får skriva lite mer sen när Melle somnat för kvällen. Hoppas att det går lika smidigt som igår. Och att han sover lika bra med....
Ha en härlig avslutning på midsommarhelgen och se till att mys riktigt mycket med varandra!


Glassugen!

God morgon!
Här har morgonen börjat i ett lugnt tempo. Vi sov till 9,30 ungefär, gav Melvin lite mat vid 7 ungefär. Sen somnade vi alla om igen, skönt och behövligt. Känner mig pigg och laddad infr den här söndagen.
Härligt även att solen lyser från en nästan helt blå himmel, bara några moln. Och det gör mig sugen på glass =)
Har god lust att åka ner till Karamello och köpa Ben & Jerrys. Älskar den galssen nu, är så att säga Hooked =) Kanske blir ett stopp där på vägen till IKEA. Ska försöka att övertala älsklingen men jag tror inte att det blir några problem. Han är ju lika förtjust i den som jag.
Gäller ju även att passa på nu när solen skiner. Är inte lika gott att äta glass när det regnar och är kallt.

Vilken är din favoritsmak?? =)

Nej, vi får se hur det blir. Ska äta lite frukost nu och sen fixa till mig. Efter det får vi se om det blir någon glass ;)
Ha en fab dag, passa på att ta tillvara solen underbara strålar. Kan bli sämre väder under dagen, så det gäller att passa på =)


Monopol!


Älsklingen försöker att göra en deal med sin pappa under gårdagens omgång =)

Älskar sådana här bilder, dom är så fyllda med värme och kärlek. Taget under ett ögonblick med många skratt runt bordet.


Mamma gav alla en riktig match. Tror inte vi hade räknat med att hon skulle komma 2:a men jag säger bara grattis mamma =)


Jag har inte klappat ihop utan jag var banken. Så älsklingen og en bild precis när jag böjer mig ner =)


Något bättre men sliten...kl var nog närmare 00,00.


Någon gång under sommaren ska jag ha revansch!

Här har vi spenderat kvällen med lite matning. Idag blev det lite majspure och det funkade också bra. Var nog lite godare eftersom enbart majs är lite sötare.
Nu blir det mys framför tvn och sen ska vi natta Melle. Ha en fab kväll ute i stugorna!


Gårdagens midsommarkille!

Nu ser det ut att funka att ladda upp lite kort. Vet ine om det är något konstigt med sidan eller om det är min dator??!! För nu använder jag älsklingens och då ser det ut att funka...Ja ja inget att få gråa hår av =)

Lägger upp några kort på Melvin från igår. Han var så underbar, myste massor med alla. Men speciellt med mig och älsklingen, han är ju inne i en mamma/pappa period nu.
Han bjöd på många leenden under hela dagen och kvällen och var knappt ledsen någon gång. Skönt när det är fest att slippa en ledsen lillkille!

 
Här kommer bilderna från premiären =) Han tyckte nog att det var gott och snart är det dags för dagens lilla portion!


Igår var även blöjbyten roliga, vilket dom inte brukar vara! Kan lova att hjärtat smälter när han lägger av med ett sådant här skratt!

Nästa midsommar kommer bli en riktig traditonell med dans runt midsommarstången. För vill Melle göra det så kommer vi att göra det. För varken Christian eller jag tycker det är så kul. Men vad gör man inte för sina barn!? =)

Nej nu ska vi kvällsmysa lite här hemma. Blir en kopp kaffe och lite Varuhuset, älskar denna gamla 80-tals serie =)
Ha en fab kväll alla kära läsare..så kommer det lite mer bilder från gårdagskvällen sen =) Det är dom bästa kan jag lova ;)


Majs och potatisen uppskattades =)

God eftermiddag så här på midsommar dagen!

Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton igår, med massor av god mat och dricka!? =) Vi hade som jag tidigare skrivit otroligt trevligt. Kunde inte tänka mig att fira första midsommaren med barn på ett bättre sätt. Fast det blev rätt sent, var nog inte hemma förän vid 01.30. Var Monopolets fel....förbaskade skit spel. Som ni säkert förstod så vann jag inte, nej kära svärfar gjorde det.
Han satt och var katig redan från början, sa att han hade en plan. Ja och tyvärr verkade den funka, två kom kära mamma. Var lite synd att hon inte hade lika många gator, för annars hade det blivit riktigt spännande =)
Det var i allafall en riktigt härlig midsommarafton, firade den med våra nära och kära. Precis som man ska göra!

Var ju även premiär för Melle med fast föda. Gud så roligt det var och se den lilla krabaten smaka på "riktig" mat.
Så när vi hade ätit klart åkte burken med pure fram. Blev potatis och majspure dagen till ära. Så vi la upp 2 teskedar med mat i en skål och värmde på. Sen raddade hela familjen upp sig med kamerorna i högsta hugg. Och när han väl börrjade äta så blixtrade det som på någon filmpremiär.
Men han tyckte nog om det för han åt. Lite konstigt kanske det var dom första skedarna men sen ville han bara ha mer. Tyvärr fick han knappt båda skedarna, var ju som sagt första gången. Vet ju inte hur magen kommer reagera.
Fast så som han tittade på mig när han inte fick mer, så var det nästan så det brast i mitt hjärta.
Han ska få lite mer ikväll när vi äter, det är han värd. Får bara hoppas på att han äter lika bra som igår!? Vi håller tummarna för det =)

Nej nu ska vi ner i tvättstugan, måste tvätta lite lakan. Skönare att göra det där nere än här hemma, tar ju upp så mycket plats.
Får lägga upp lite mer bilder från gårdagskvällen senare.
Ha det så skönt så länge. Idag får man ligga med fötterna i soffan och bara dumglo på tv =)

Och som vanligt funkar ju inget på denna sk*t sida!!!!! Blir bilder senare *AAAARRRRRGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHH*

Grilltajm!

God kväll!
Hinner med att skriva ett litet inlägg innan vi ska äta. Blir grillade fläskkottletter med klyftpotatis och sallad. Bara tanken gör ju att man blir hungrig =)
Vi har en jätte trevlig dag här hemma hos mina föräldrar. Vi har pratat och skrattat en hel del, mycket åt Melvin. Han var så söt i sin babysitter idag, han låg och slet ner det lilla biet hela tiden. Men ibland blev han trött och då fick vi hjälpa honom lite!
Efter maten blir det bäddat för konflikt och bråk. Då åker nämligen Monopolet fram! Får se vem som köper Norrmalmstorg först =) Nej tror det blir trevligt, skoj bara att spela ett spel och smälta all god mat man ätit.

 
Min kära mamma och jag i köket.

 
Killarna sköter grillningen, det betyder ju att Melle måste vara med. Men tyvärr blir det ingen ölning, får bli nästa år =)


Kvällens ABSOLUT sötaste kille....om man bortser fran hans far ;)

Nej nu är det dags att gå ut och vara lite social igen. Ha en underbar avslutning på kvällen. Vädret har faktiskt varit helt okej idag, kunde varit lite varmare. Men inget att klaga på, solen har skinit och det är det som räknas!
Ha det helt fab ikväll kära bloggisar!


Trevlig midsommar!


Familjen Rudqvist önskar familj och vänner en härlig och trevlig midsommar!
Hoppas att ni kommer vara ute och njuta av solen och äta och dricka gott =) Vad ni än hittar på gör det till en dag att minnas!
Vi ska hem till mina föräldrar och fira, Christians pappa ska även vara med så det kommer bli mycket skoj. Vi ska äta sill och potatis, tårta, grilla och spela en massa spel. Kan inte bli så mycket bättre!? =)

Vi ska även fira  lite extra from i år. Var ju på midsommarafton förra året som vi fick reda på att Melvin skulle komma till oss. Så nu kommer vi alltid att fira midsommar lite extra varje år =)
Och hans sätt att fira blir att äte lite pure, nu är han ju 4 månader. Då kan man börja att testa lite och se om han gillar det. Ska bli intressant och se men jag tror det går bra. Han gillar ju både grädde och vaniljsås och igår testade han lite potatismos och det funkade också!
Blir att försöka lägga upp lite bilder på det under dagen. Nu funkar det ju inte...som vanligt!

Ha i allafall en fantastisk dag kära läsare, så får vi se om jag hinner skriva någon under dagen!
//Glammomamma

Middagen är nu i ugnen!

Här håller jag på att fixa för fullt för en riktigt myskväll. Alla är ju lediga imorgon, så då kan man slå på stort =)
Här kommer det att serveras sjötunga med lax i, som just nu står i ugnen. Dom kokar så gott i en sås av grädde, vitt vin och en smörklick....mums! Till det blir det kokt färsk potatis och herri coverts. Blir att avnjuta ett glas vitt vin till det.
Efterrätten blir mig *haha* skoja bara. Det blir vad heter...sådana här.. goda...ja just det Kladdakor från Ekströms. Till det lite vaniljglass, enkelt och lätt. Det sköter sig självt vilket är bra.

Nej nu ska jag duka fram det sista. Dags för myskväll!


En underbar 4 månaders dag!

God kväll!
Igår var det som sagt 4 månder sen Melvin föddes. Kan inte förstå att han redan är så stor. Tycker det är nyss som vi kom hem med honom från BB. Är ju inte länge sen han bara låg och sov hela dagarna. Nu däremot så ska han sitta upp och han jollrar, helt sjukt. Gäller att ta vara på varje dag och uppskatta varje litet ögonblick som jag är med honom!

Nu ska jag i allafall göra ett nytt försök att lägga upp lite bilder från gårdagen. Så får jag skriva lite mer senare, måste fixa lite med maten tills älsklingen kommer hem. Han har ju J ikväll och kommer inte förän strax efter 20.30. Då ska maten vara klar för jag kan lova att han kommer vara SÅ hungrig =)
Ha en underbar kväll dagen före midsommarafton och nu tittar ju även solen fram...härligt =)

 
Mina partners in crime =) Tack för en underbar kväll med många skratt, var precis vad jag behövde!

 
Ihop med mina kära brors barn i solen. Fick ett fint halsband av Jakob som passade så bra till ina vita outfit. Tre st stora pärlor i blått och grönt. Tyvärr så syns dom lite dåligt på bilden.


Fick mycket hjälp igår att dra vagnen =)....det är lyx!


Girltalk all night long!

God morgon!
Blev tyvärr inget inlägg igår kväll, det blev senare än vi räknat med. Hade trott att vi skulle vara hemma till 21 ungefär men klockan rann på. Tror att vi åkte från Malin vid 22 ungefär och själv var jag inte hemma förän vid 22.30. Jag lämnade först av Pia och sen for jag hem med en trött kille i baksätet. Han var ledsen ungefär hela vägen hem till Pia men sen stoppade jag om honom och då somnade han.
Melvin hade nog en tråkig kväll, bara en massa tjejer som ville hålla, klämma och lukta. Så ibland blev han lite ledsen men han är ju tyvärr inne i en sån period just nu. Men i det stora hela var han väldigt duktig och efter en stund så somnade han faktiskt.
Annars var kvällen underbar, fint väder och en massa girltalk. Kul att sitta ute och äta god tårta..även om den var färdigköpt =) Sen bara prata om allt som har hänt under dessa två  månader vi inte sett varandra och vilka planer vi har för framtiden ;) Blir alltid lite deppig över att vi inte alla bor i samma stad längre. Tycker alltid att det är lite jobbigt när vi skiljs åt, för nu är det sommar och då försvinner alla på semester. Så nästa gång vi ses blir nog till dopet och jag håller tummarna för att Malin och Ola kommer!!
Men vill att ni ska veta tjejer att jag älskar er. Tur att jag har er som vänner, för få förstår mig som ni gör =)

Nej nu ska jag fixa till mig och äta frukost medans Melle sover. Sen ska vi till Maxi och handla med mamma, tror att vi inte är ensamma idag =)
Ha en skön torsdag för imorgon är det midsommar!!

P.S Tyvärr blir det inga bilder för som så ofta nu så funkar det inte att lägga upp några bilder =( *morr*

Jag får försöka senare....


Ladies night!

Nu ska jag snart åka och hämta Pia och sedan ska vi åka hem till Malin. Där blir det fika och massor med girltalk =)
Pia är hemma några dagar den här veckan, så då ska vi passa på att träffas. Vi har ju lite att ta igen sen sist...Och självklart kommer ju Melle att följa med mig. Tjejerna vill ju också träffa honom, var ju ett tag sen sist. Och vi hinner ju inte träffas så ofta.

Under eftermiddagen nu har vi träffat Mevins kusiner. Jakob och Emma var hemma hos mina föräldrar idag. Så vi åkte hit och lekte lite ute med dom. Gäller att passa på när solen skiner, imorgon kommer det ju att bli regn igen.
Melvin sov så skönt ute i sin vagn och jag och mamma satt i solen och hade det gott. Emma och Jakob verkade ha kul i den lilla lekparken!
Nej dags att dra ner till Ikano och fixa några saker innan jag ska hämta Pia.
Ha en fab kväll i solen, så får jag lägga upp lite bilder när vi kommer hem ikväll!


En ny vår/sommar garderob!

Vi skulle lätt behöva en ny garderob till Melvins alla kläder. Det finns ingen mer plats att lägga dom på nu, dett är helt fullt. Skulle kanske också behöva ta och städa ur. Packa ner kläder som är för små och spara till nästa barn, fast då får man hoppas på en till kille =)
Ja ja det löser sig, tur att det är små kläder så dom inte tar så mycket plats...

Det blev en hel del bodies men även en tjock tröja att ha då kvällarna och dagarna blir lite kallare.


Lite byxor blev det också...man kan ju inte gå med rumpan bar!

Nu hoppas jag på att Melle ska somna, han är väldigt pigg men har två föräldrar som är väldigt trötta. Det är ingen bra kombo!
Ha en skön kväll och imorgon är en ny dag med nya utmaningar att ta tag i!


Mums mums!


Gott till kvällsfikat, kunde inte bara motstå att köpa en hel kartong!

Idag behövde vi tröstäta lite efter begravningen. Var en mycket fin begravning, allt var perfekt. Från valet av musik till vädret, kunde inte bli bättre. Det var en enkel begravning, inget pråligt.
Var även kul att träffa lite av älsklingens släkt, har inte träffat dom tidigare. Hasse, Lisa...snyggt namn ;) och Tomas kom från Trollhättan. Christian hade nog inte träffat dom på närmare 10 år själv, alltid kul med återseenden.
Nu har i allafall farmor fått sin sista vila, Vila i frid!
Efter begravningen var det mat på Le Bistro, mycket gott och trevligt. Efter det åkte vi till Berg och fikade. Ännu trrevligare och mycket skönare. Vi satt ute och njöt i solen, kändes som en bra sätt att avsluta allt.

Efter en dag med mycket minnen och skoj men även en del tårar så åkte vi in till stan. Var ju på jakt efter nya kläder till Melle. Och vi hittade faktiskt en del, mycket på rean. PoPs rea var riktigt bra, hade kunnat köpa minst lika mycket till men jag hindrade mig själv. Sen blev det en del på Lindex, både från rean men även tag 3 betala för 2.
Jag är dock MYCKET besviken på H&Ms rea. Dom hade knappt något på rean för bebisar, lite mer hade man nog kunnat sätta ner.
Så jag ska bara checka av Kappahl också men inte i stan. Trångt och jobbigt med vagn nu när dom bygger om. Blir att åka till Ikano och kolla. Får se om jag tar mig en sväng imorgon...=)
Lovar att lägga upp lite bilder på alla saker senare ikväll. Måste ta hand om Melle nu, han är lite hungrig och trött. Har inte blivit så mycket sömn för honom idag.
Ha en underbar kväll så länge!


Begravning-usch!

God morgon!
Idag är en dag som egentligen vi inte vill ska finnas i kalendern. Om jag fick välja så skulle vi ha tisdagskväll nu.

Idag är begravning för Christians farmor, inget vi ser fram emot. Men skönt att få det gjort, så vi får ett avslut och kan gå vidare. Nu vet vi att hon får sin sista vila och sin sista ro, som hon själv ville! Är bara det att det inte är så lätt med begravningar.
Vet inte varför men jag tycker bara inte om dom. Men vi ska göra det till en "glad" tillställning. Vi skulle ha ljusa kläder på oss och gå ut och äta efter. Blir att prata glada minnen. För varför ska man göra en redan dyster tillställning ännu dystrare??
Efter begravningen ska vi ut och äta lite. Blir mat på Le Bistro i stan. Har inte ätit där förut, så jag ser fram emot den biten. Hoppas att vi alla inte blir för deppiga, om jag förstått det rätt så är det inte vad Christians pappa vill.

Efter allt "jobbigt" så ska jag och älsklingen muntra upp oss med lite shopping. det är ju mycket reor på stan nu och Melle behöver lite nya saker. Så vi passar på att göra det idag. Christian är ju ledig idag och skönt att göra något efter begravningen för att skingra tankarna.
Nej, vi är inte känslolösa men det blir inte bättre av att åka hem och låsa in sig. Inget kommer att bli bättre av det!

Nej, nu är det dags att ta tag i den här dagen. Måste fixa fram några bra kläder till lillkillen, han ska vara med idag. Först hade vi tänkt att lämna honom till mina föräldrar under begravningen och sedan hämta honom till maten. Mn farfar ville att han skulle vara med. Han skulle visst lätta upp hela begravningen och det lär han nog göra. Han är den enda som inte fattar vad som händer, så han är ju glad i vilket fall somhelst =)

Ha en fab dag alla läsare! Njut av solen som visar sig från en blå himmel idag!


Sommarlov!

Så var babysången slut för sommaren. Och det är allt så jag tycker det är lite tråkigt. Har ju varit ett skönt sätt att starta veckan på och skoj för Melvin att träffa andra bebisar. Även om dom varit större än honom, så har han för varje gång tyckt det varit roligare. Och alla har tyckt det varit skoj att se Melle bli större och större.
Men nu får vi gott vänta tills hösten igen. Så blir vi lite sugna får vi gå upp i sommar och hoppas att det finns några andra barn som vill sjunga. Dom kommer ju att ha öppet 9-12 varje dag under sommaren.

Nej nu är det dags att ge Melle lite mat och sedan själv äta lite.
Ha det så gott så länge!


Pilates

Nu är yttligare en ny vecka här och lika snart är den över igen. Sjuk så fort tiden går! Man märker det nu när man har barn, för varje vecka hnder det nya saker.
Igår kväll när Melvin låg i sin säng för att sova och jag och älsklingen satt och såg på tv, märkte vi en ny sak. Melle låg i sin säng och "pratade". Förut har det bara varit lite gurgel här och där men nu var det hela tiden. Så vi hämtade ut honom till oss i soffan och han fortsatte. Vilken härlig känsla man fick i kroppen av att se honom ligga och le och prata med oss.
Samma sak i morse, han låg här i soffan när jag åt frukost och pratade med mig =) Jag lovar att hjärtat gör lyckohopp.

Nu sover lillkillen igen, han blev trött efter att legat i gymmet och gosat i soffan. Så då ska jag passa på att göra lite pilates. Var ett tag sen sist men GUD SÅ SKÖNT DET ÄR! Det är inte jobbigt men man känner att kroppen får jobba lite. Idag är det inget väder att ge sig ut och gå i. Och jag känner att jag måste få röra på kroppen och då är det här perfekt. Men jag hoppas at det blir bra väder snart, så man kan gå ut och gå en långpromenader igen.
Nej nu måste jag sätta igång med pilatesen. Har lite annat att göra sen...dammsuga,tvätta lite och allmänt plock. Sen väntar sista gången för sommaren på babysången. Och dom flesta slutar där och kommer inte tillbaka till hösten. Dom barnen har då livit över 1 år och får då gå på babysången för dom äldre barnen =(
Tråkigt för jag har verkligen tyckt om dom som varit där. Kommer att sakna dom, framförallt Moa. Så söt och så egen hon är! Men det kommer nya, både Sofie och Agnes tror jag och sen senare i höst kommer nog Carro och hennes Liah.

Ha en underbar start på denna midsommarvecka =)


Mammas hjärta!



Att få barn måste nog vara det härligaste man kan få vara med om. Mitt hjärta är så fullt med kärlek, som jag bara vill ösa på min lilla prins!
Att få se hur han blir större och lära sig nya saker fyller mig sådan glädje. Utan mina två killar skulle mitt liv vara tomt och meningslöst!


Lillkillen ligger och sprattlar efter kvällsbadet. Finns det något gulligare än en barnstjärt!?


Så det kan diffa i storlek!?

God kväll!
Här har vi badat barn, plockat och städat lite och hunnit med att prova mina inköp. Är riktigt nöjd med allt men tyvärr var ett par skor för små. Eller små är nog fel ord, saknades ungefär 1 cm i tån. Och det blev jag ledsen över för att jag gillade verkligen skorna. Och sen finns dom inte i större storlek heller =(
Man märker att det skiljer sig i storlekarna beroende på vart man handlar saker. Dessa skor är gjorda i Asien och dom måste ha mindre fötter än oss här. För det här är inte en 39 som vi är vana vid, det är en 37. Men det är svårt att veta när man handlar skor utan att prova. Blir att skicka tillbaka dom och vara nöjd med toppen som jag också köpte. Kunde inte motstå den =)


Skorna var så sköna och så enkla att bara dra på sig. Synd bara att dom skulle vara SÅ små =/


Är den inte SÅ MIG!? =) Säger som min pappa, det kommer väl i den ordningen också...Nej mina två killar är Nr 1 för mig!

Dom andra skorna jag köpte satt så bra. Som gjorda för mina fötter, så dom kommer att få pryda mina fossingar i sommar =) Färgen är ju riktigt inne i år med, har ju verkligen hakat på den. Vet inte hur mycket i min garderob som har just den färgskalan!?


Kan tänka mig att vi är ett par stycken bara som har dom här skorna. Men det är ju en riktigt sommrig färg.

Den andra toppen var jag bara tvungen att ha. Så snygg till kjol, byxor eller ett par tuffa leggings. Tyckte om detaljer den på den också.

 
Snygga detaljer på kläder behöver inte vara speciella, räcker med några paljettrader som här. Gör en festlig topp ännu festligare.

Och så kunde jag inte motstå den här t-shirten till Melle. Han kommer vara så söt i den tillsammans med byxorna han fick förra veckan när vi var hemma hos farmor och Tomas. Han kommer bli en riktig liten tuffing i sommar =)
Han har blivit riktigt bortskämd den senaste tiden. Fått massor med fina kläder utav alla i familjen. En ny tröja, en snygg pike, shortsen och en par jättesöta badbyxor till sommaren =)


Hur söt kommer inte lillkillen att bli...Blöjorna han har nu pryds med figurerna från Sesame Street, så då kan han matcha lite =)

Ni ska veta att vi är otroligt tacksamma för alla saker!

Nej nu ska vi bara slappa lite framför tvn medans Mellvin sover. Han var riktigt trött nu kan jag lova, blir ofta det efter badet.
Ha en riktigt lovely söndagskväll.


Sakta men säkert vaknar vi till liv!

God morgon för min del =)

Får be om ursäkt för mn bloggfrånvaro igår men vi hade helt enkelt inte tid. Vi gick upp vid halv 8 igår och kom hem och la oss efter 3. Och därimellan klämdes flytt, äta, spela och jobba in. Men jag måste säga att jag är helnöjd med gårdagen, var en skojig dag och kväll.
Grattis till andra platsen älsklingen, det är du värd!

Mamma och jag servade med öl, korv, kaffe och läsk. Vi var riktigt duktiga och omtyckta av alla, fick nog 300 var i dricks under kvällen.



Många sådana här trampade vi sönder under kvällens gång =)

 
Melvin var jätte duktig hela kvällen. Han sov för detmesta i vagnen men jag fick gå ut och gå en sväng i kvällssolen ibland. Men det var bara skönt att få lite frisk luft!


Dagen kommer annars inte bjuda på några större saker, en liten promenad för att hämta lite mer paket på posten. Nej vi gör inte så mycket annat än och bställer saker på nätet =) Är faktiskt saker jag beställde för säkert 2 månader sedan men dom hade sen leverans. En sak som jag beställde från H&M skulle ta ca 1 månad innan dom fick in men det är ok för min del. Hinner jag ju glömma bort lite vad det är som jag beställt =)
Sen blir det en liten sväng till Carro och Nicke, ska lämna en liten servicebok till dom. Är ju dags för dom att köpa ny bil innan lilldamen kommer.


Faster var snäll och hjälpte till med Melle när vi flyttade ut farmors saker. Och han verkade bara tycka det var skoj =)

Nej, nu är det dags och ta tag i den här dagen och göra något vettigt av den. Njut av söndagen för snart är nästa vecka här och då är det midsommar =)


Nu blir det ordning och reda!

Så var alla paket uppackade och jag är mer än nöjd. Mina soffor var så snygga och kommer passa bra på min hylla i sovrummet. Funderar på att annars ställa en inne i badrummet. Brukar bli att jag tar av mig smycken därinne med. Och då är det skönt att ha något att lägga dom i, så dom inte försvinner.
Måste säga att kuddarna man fick till var riktigt gulliga. Blir att sätta några ringar eller liknande runt dom. Eller varför inte låta dom pryda sofforna =) Är ju ganska gulligt det med!

Visst är dom läckra och lite roligare än vanliga smyckesskrin.

 
Dom är precis lagom för att få plats med lite örhängen och ringar. Och ser ni dom söta kuddarna, dom är bara FÖR gulliga =)

Har även packat upp det nya stället och ställt det ute i köket på bänken. Så häftigt det var =) En investering som alla nyblivna föräldrar måste göra!


Lite tufft spaceat var det.

Nu blir det filmmys i soffan, Terminator 3. Var ett tag sen jag såg den sist.


En dag på "gymmet"

Härom dagen filmade jag lillkillen när han låg och gymmade.
Nu räcker det nämligen inte längre med att ligga på rygg och slå lite på figurena.
Man ska gärna träna benmusklerna lite med.
Så fortsätter han så här blir det att köpa ett nytt gym till nästa barn =)







Paketöppning!

Goder kväll i regnet!

Så har snart en hel fredag regnat bort, helt otroligt! Fast nu har det nästan upphört, bara fint regn som faller. Hoppas på att vi slipper få mer imorgon. Tycker vi håller tummarna för det!
Vi tog oss i allafall ut en liten sväng på eftermiddagen, efter att vi alla sovit en stund här hemma. Så vi bestämde oss för att gå och handla lite och hämta ut några paket som kommit på posten. Delvis hade vi fått vår nappflaskehållare och mina "soffor" och en liten skruvdragare som älsklingen fick med Plaza tidningen. Så nu står det en stor hög med paket i hallen och väntar på att bli öppnade. Ska snart ta tag i det men först KAFFE!


Snart ska vi öppna lite paket. Vagnen var fullproppad med paket och kassar när vi gick hem.

Hade ingen mjölk kvar hemma så vi kunde inte dricka kaffe när vi låg här hemma. Därför vi drog oss iväg till affären.
Så nu sitter vi här i soffan med varsin stor kopp och bara njuter. Finns det något godare när man bara slappar framför tvn!?


De två viktigaste killarna i mitt liv ligger och tar igen sig! Kan det se mer fridfullt ut!?

Nej nu ska jag dricka mitt kaffe och sen öppna alla paket. Blir nästan som en mini julafton =) Och idag är det 1 månad kvar tills jag fyller *blink blink* och då blir det ännu mer paket att öppna =)
Ha en fab kväll för nu är det fredagsmys som gäller!
//Glammomamma

Idag håller vi oss inne!

Blä vilket tråkigt väder det är. Regnet öser ner och det blåser ute, fy så trist!
Kunde inte bli mycket värre för alla stackare som tar studenten idag. Är det någon dag på året det ska vara bra väder, så är det när alla tar studenten. Då ska man ju verkligen fira att ett kapitel i livet är slut och ett ehlt nytt börjar. Fast nu förtiden så är det alltid dåligt väder på skolavslutningar, studenter och midsommar. Tycker alltid att vi har 15 grader och regn dom dagarna. Men man får göra det bästa av situationen.

Så idag har vi en riktig inne dag. Jag fick sovmorgon till 9 ungefär, även om jag vaknade flera gånger under morgonen. Skönt att känna sig ganska så utvilad, kan behöva det inför morgondagen som blir lite stressig. Ska vara nere i stan vid 9 och fixa lite, sen åker vi till Christians farmors gamla lägenhet och tömmer den. Och sen blir det nog lite mat för att sedan jobba lite från 15.00 ungefär och sedan hela kvällen. Kommer att bli skoj...hoppas på det i allafall.
Så nu har jag hittat Varuhuset som jag tänkte se under dagen. Ni minns den gamla såpan från 80-talet...kommer bara ihåg mycket lite ifrån den. Men vädret bjuder på att krypa upp i soffan och titta på film och bara mysa. Och det tänker vi ta tillvara på idag.
Ha en skön dag och passa på att göra saker hemma som är roliga. Se på film eller varför inte baka något gott och överrska någon med!!??

//Glammomamma


Kvällens middag!


Tar igen mig i soffan efter en trevlig kväll med mycket god mat. Är SÅ mätt kan jag lova =)

Nu är vi hemma efter en kväll med mycket gott sällskap och god mat. Tyvärr orkar man aldrig så mycket som man hoppas på att göra. Och sen är ju självklart Melle lite trött med, så någon matro får man inte. Utan ikväll åt vi i omgångar, ganska vanligt nu förtiden =)
Vi tackar så mycket för god mat, gott sällskap och dom fina presenterna. TUSEN TACK!
Lägger upp lite bilder från kvällen, dags att lägga sig i sängen känner jag. Man blir lätt trött efter all god mat.


Tack igen för maten svärmor och Tomas, det var så gulligt av er.

 



Nu är det dags att nanna kudden, är riktigt trött efter all mat. Hoppas på att få sova lite imorgon med, håller tummarna =)
Godnatt alla och dröm sött!

//Glammomamma

Laddar inför middag ikväll!


Mums mums mums...

Just nu sitter jag, älsklingen och Melvin i soffan och slappar. Melle håller på och somna in i Christians famn. Så då ska vi också passa på att viila lite. Behöver det med tanke på att vi ska ut och äta ikväll.
Blir middag ihop med Christians mamma och Tomas, samt hans systrar med respektive. Är lite för att Millan har skolavsluutning idag och hennes Jocke tar studenten imorgon. Så vi ska fira lite, trevligt =)
Blir att gå till Ghingis och äte deras goda buffe. Den är ju bara SÅ god! Kul att det finns så mycket olika saker att välja mellan också, så alla hittar något som dom gillar att äta.

Så ikväll firar vi även att älsklingen är ledig imorgon, så det  blir som en långhelg. Härligt att kunna ta lite sovmorgon och mysa med varandra. Helgen kommer att försvinna, hela lördagen är uppbokad med olika saker. Jag ska faktiskt jobba lite men inte på mitt vanliga jobb. Utan helt gratis, fick betalt i en gratis lunch igår =) Räcker gott och väl för mig, med tanke på att jag bara ska stå och sälja lite dryck. Blir jag mamma och Melle självklart, pappa kommer också att finnas där men han ska göra lite annat ;)
Nej nu är det dags att vila ögonen i några minuter. Vet jualdrig när lillkillen får för sig att vakna igen =)
Ha en härlig eftermiddag, vädret bjuder ju på lite leenden idag =)

//Glammomamma

Marintema!

God kväll!
Ikväll så är Christian och äter ute med jobbet. Dom är snälla och bjuder, jo jag tackar! Så då blir jag och Melle ensamma hemma. Det blir mycket mamma och gullunge mys kan jag lova!
Måste bara visa vilka härliga saker jag hittade på Cubus igår. Det var just nu 2 st toppar 149 kr, så jag passade på att köpa en av de topparna jag var på jakt efter. Sen tog jag en som är snygg att ha till jeans. Blev även ett härligt sommarlinne, hade ju 20 % på det =)

 
Mina nya härliga t-shirts till sommaren. Den andra är en riktigt sommarfavvo.


Härligt lite "luftigare" linne att ha varma sommardagar. Får bara hoppas att det blir några...=)

Den toppen som jag verkligen ville ha hade dom inte fått in än....gggrrr! Så nu blir det att jaga in till stan lite då och då för att se om dom fått den. För man kan aldrig få ett datum när det kommer...

Härlig topp tll ett par leggings.

Tycker verkligen att marintemat är en stor hit i sommar. Tillsamans det färgen korall självklart, är ju helt såld på den =) Så i sommar blir det mycket korall och marina saker, och till det en par blodröda naglar. Härligt härligt...

Nej nu ska jag ta mig lite att äta. Börjar att bli hungrig nu...
Se nu till att kryp upp i soffan och riktgt mys med varandra. Vädret bjuder ju verkligen in till det =)
//Glammomamma

Hur kan man redan har stängt för sommaren??

Nu ska jag gnälla lite igen, förlåt men jag måste bara!
Var så att idag tänkte vi äta lunch på CC (= Cloetta Center) eftersom jag lämnade in bilen precis brevid. Så efter att jag tagit en kopp kaffe hemma hos mina föräldrar så skulle vi kolla på nätet vad dom hade för lunch. Men när vi kollade deras hemsida stod det att dom stängt för sommaren och öpnnade åter den 17 augusti!
Hur kan man redan i juni ha stängt för sommaren?? Borde man inte vänta tills efter midsommar??!!. Då går ju en hel del folk på semester, nu har ju knappt någon gått.
Så sur blev jag kan jag lova, älskar deras luncher. Dom har en stor bra salladsbuffe och alltid två rätter att välja mellan. Och det som också är bra är att man kan äta hur mycket man vill. Eller ta av båda rätterna. Nej usch så arg jag blev.
Så det blev att äta lunch på bilfirmans resturang, helt ok mat. Blev pepparbiff med stekt potatis och sås.

Bilen hade inte några större fel, den såg bra ut. Dom hade kruvat åt några skruvar som gjorde att det "knarrade" om bilen när man körde och det guppade till. Och så farligt dyrt blev det inte, betalade 2100. Men det tack vare min rabatt på 1000 kr.
Träffade även på Sofia som jag jobbade med förut. Hon jobbar i informationen och det var av henne jag betalade. Skoj att prata lite med henne några minuter och se vad som hänt sen vi sist sågs. Var lite mer än 1 år sen hon slutade, tänk vad tiden går fort. Tyckte inte alls det var länge sen.
Nej nu ska jag fixa med lite annat. Ha en underbar eftermiddag i regnet =( Får försöka att göra det bästa av dessa tråkiga dagar med!

//Glammomamma

Service!

God morgon!

Här är vi vakna och pigga faktiskt. Melles nya tid att vakna är runt 7, så det är lika bra att börja räkna med det. Får lägga mig och sova lite tidigare än jag tidigare gjort. Så jag orkar med att hålla honom sällskap.
Fast idag gjorde det ingenting att vi vaknade tidigt. Vi ska nämligen lämna in bilen på service vid 9.30. Och sån tur vi har slipper vi åka till Mjölby för att serva den. Köpte bilen i Norrköping men den firman har tyvärr kursat och i den här staden finns det ingen Nissan återförsäljare. Då fick vi höra att Hedins bil här i stan har service av Nissan  bilar. Något nytt dom börjat med fast dom inte säljer dom bilarna.
Så snart är det dags att gå upp och fixa till oss. Får inte bli sena, bilen får inte bli sen =) Bra att lämna in innan semestern, så allt är ok tills vi ger oss ut. Och så har den snart gått 1500 och då ska man ju lämna in den på första serivicen.
Och igår damp det ner en rabattcheck i brevlådan på 1000 kr vid ett servicetillfälle. Snällt att göra det INNAN man ska lämna in den. Annars brukar det ju komma EFTER man har lämnat in bilen.


Så här ser vår ögonsten ut, samma färg men vi har stålrör runt hela bilen. Hittade ingen bild på bilen på datorn, så jag fick ta en reklambild =)

Nej dags att äta lite frukost och sen ge lite frukost =) Och sen måste vi fara iväg och lämna bilen. Och efter det tar Melle och jag en promenad hem till mamma på en kopp kaffe.
Får skriva lite mer senare och håll tummarna för att det inte är några stora fel på bilen!!

//Glammomamma

Sprängt var det här!

Idag när Melvin och jag åkte hem så passade vi på att åka förbi huset och se vad som hänt. Hade nämligen hört rykten om att dom sprängt grunden =) Och det hade dom minsann gjort! Nu ser man att det börjar att hända lite saker...längtar SÅ MYCKET att få flytta dit.
Är alltid lika skoj när man kommer dit med bilen för att se vad som hänt. Stannar bilen på vägen, drar ner rutan och tar några kort. Upp med rutan och åker sedan lilla vägslingan genom området. Är helt säker på att någon tror att vi är där för att rigga inför ett inbrott.

  
Nu ligger det fullt av sten överallt och i mitten så ser man vart huset ska stå. Kan vara lite svårt att se på bilderna men det finns nu en grund =)

Nu sitter jag här hemma och väntar på att älsklingen ska komma hem. Han har J ikväll, tänkte be honom köpa pizza ikväll =) Vi har inget upptinat som vi kan äta och jag orkar inte släpa ner Melle för att gå till affären. Har ju en karl som kan gå och handla ;)
Ha en fab kväll och passa på att MYS massor med era nära och kära.
//Glammomamma 

Tröstfika!


Dessa godbitar fick slinka ner till kaffet idag!

När vi var på stan efterr vi ätit lunch så passade mamma och jag på att köpa några munkar till eftermiddagskaffet. Dom var precis nybakade och man fick köpa 6 st för 60 kr, helt ok. Och så goda dom var, farligt goda! Dom var så färska at  dom smälte i munnen.
Och efter beskedet från tekniska verken idag så behövde jag något uppiggande. Fick avstämmning på den här räkningen och den var inte skoj. Måste vara något som är fel men vad vet jag inte. Dom skulle kolla upp det tills imorgon, och jag hoppas att dom hittar vad det kan vara.


Melvin vill inte ligga ner längre, han ska bara sitta =) Och nu kan han tillochmed sitta lite själv om man lägger lite kuddar runt om.

Usch nu orkar jag inte tänka på det mer.
Ha en fortsatt fab eftermiddag, njut av det sköna vädret. Känns som lite vår ute idag..
//Glammomamma

Snart lunch!

God förmiddag!
Vaknade upp vid kvart i 7 idag av en pigg liten kille. Hade hoppats på att få sova lite längre men icke. Så vår dag började tidigt, tyvärr var jag inte riktigt redo för det. Är väldigt trött av någon anledning, blir att äta lite extra vitaminer.
Idag blir det en lunch hos föräldrarna, en god sallad med rökt fläskfile. Gott gott och skönt att inte behöva laga själv ;) Och efter det blir det en liten snabbis ner till stan. Har delvis en topp att byta som blev noppig efter en användning. Ska även in en sväng på Cubus och köpa några toppar som jag tyckte var snygga. Har även 20 % rabatt där, så då kan jag passa på =) Har börjat att handla väldigt mycket under våren på Cubus, tycker dom fått in massor med snygga saker. Förut var dom lite tråkiga men nu har dom gjort en helvändning!

Får skriva lite mer senare. Och håller tummarna för Carro och Nicke idag, hoppas att det går vägen för er! Se om det kanske blir lite extra firande på torsdag!?
Ha en fantastisk tisdag alla därute i sverige!

//Glammomamma

Välkommen till världen!

Grattis säger vi idag till Lööke och Sofie som vid 11 födde lilla Agnes. Allt hade gått så bra och både mamma och barn mådde fint. Vet inte om dom kommer hem idag eller imorgon men ringa det gör jag imorgon.
Agnes vägde ca 3800 g och var 51 cm lång, en lagom liten rund tös. Så nu väntar jag bara på att få se den lilla damen =)
Grattis till er från Familjen Rudqvist!

Var det som jag skulle berätta förut. Blev så glad när jag hörde det, var nämligen på väg hem från babysången. Gjorde några små glädjeskutt när ingen såg mig =)
//Glammomamma

BVC och babysång!

Hejsan!
Nu är jag och Melle tillbaka efter en trevlig eftermiddag på Familjecentralen Myran. Kallas familjecentral för att både BVC och öpnna förskolan ligger ihop, mycket smidigt.
Idag var vi vid 13 hos vår sköterska Erika på BVC och när vi var klara där så gick vi direkt till babysången som började 13.30. Jag hann tillochmed ge Melvin lite mat innan, så han skulle vara pigg och allert på sången. Och idag var det verkligen skoj, lite nya mammor som hittat dit. Sen var det gamla goda gänget där också.
Melvins stora favvo sång idag måste ha varit Krakel specktakel. Han skrattade massor när vi sjöng den. Vet inte om det berodde på att mamma sjunger som en kråka eller att man får åka upp i taket och ner i golvet till sången!? Man får lite samma reaktion när man sjunger Mormors lilla kråka.
Så efter sången blev det en liten kopp kaffe också, passade på för Mellle somnade i mitt knä efter sången. Tar på krafterna att sjunga =) Så jag kom därifrån lite senare än jag beräknat men det var så skoj och bara sitta och prata strunt.
Nu ska ni få siffrorna från dagens BVC besök =)
Vikt då: 5690 g
Vikt nu: 6210 g
+/-: + 520 g
Nu har han spräkt 6 kg, kan lova att det känns =) Han är lite tyngre att bära på och då är det skönt när nära och kära ger en liten avlastning ;)

Längd då: 63,2 cm
Längd nu: 65,5 cm
+/-: + 2,3 cm

Nu ska jag börja med maten så den är klar tills älsklingen kommer hem. Blir lite korvstroganoff med pasta, enkelt och ganska så gott. Har nämligen lite matlagningsgrädde som jag måste göra upp innan den blir dålig.
Sen ska jag skriva och berätta om dagens STORA händelse.
Ha det så skönt så länge min kära läsare =)

//Glammomamma

Tidig start på veckan!

God morgon!
Har redan varit vaken sen 7.45. Då valde Melvin att han hade sovit klart och var redo och gå upp. Vet inte vart den långa morgonsömnen tagit vägen? För bara 2 veckor sedan sov han till 9-10 på morgonen men inte nu längre. Så det blir att gå upp och "leka" lite och titta på nyhetsmorgon.
Så efter lite gnäll så har han nu somnat in här brevid mig. Men jag vet att om ca 30 min så kommer han att vakna och vara lika pigg igen.
Blir att vila lite i eftermiddag innan älsklingen kommer hem. Hoppas att Melle är lite trött då med =) Vi ska ju till BVC och på babysång idag. Var en månad sen vi var och vägde och mätte oss, tiden går fort. Ska även passa på att fråga om det är tänder på g som vi misstänker.


Melvin i sin nya sele, han gillade den..tur =)
Den nya ryggplattan gör det mycket lättare att bära på barnet. Man blir inte lika snabbt trött i rygg och axlar. Sen var den bättre både för oss och Melle eftersom materialet andas, så vi blir inte varma.

Nej nu ska jag passa på att äta lite frukost =)
Ha en fab start på denna nya vecka, veckan innan midsommar! Snart är ju juni också över....AAHHH så fort det går.
//Glammomamma

Attackerad!

God kväll!
Som jag skrev i förra inlägget så ska ni nu få höra vad som hände när jag skulle rösta idag. Ja, jag var faktiskt så duktig att jag gjorde det. Lite ansvar måste man ta...
Melle var lite trött när vi kom in i röstningslokalen, så jag gick först för att rösta. Christian fick vänta och gunga lite på vagnen under tiden. Och röstningen ägde rum i en matsal, så omkring oss fanns en massa stolar upphängda på bord. Så när jag hade lagt min röst i kuvertet, så gick jag till älsklingen för att hämta mitt körkort. Och när jag sedan skulle vända mig om och för att gå och lämna min röst, då hände det!
I  ett försök att hindra mig från att rösta slog den till.....AJ! Så ont det gjorde, nästan så jag höll på att falla till golvet i smärta. Men jag bet ihop och hasade mig fram till bordet och lämnade in min röst. Sedan tog jag vagnen och gick ut medans Christian la sin röst.
Ute i solen stod jag sedan och slickade mina sår och tyckte VÄLDIGT synd om mig själv. Varför är det alltid dom små sakerna som gör ondast??!!
Ja nu kanske ni undrar vad soom hände där inne i röstningslokalen. Jo det ska jag säga, en förbannad stol höll på att fälla mig. Hade jag haft lite eld med mig hade den brunnit vid det här laget! Jag hade matat den till termiterna, gjort pappermassa av den. Vad somhelst utom stått kvar där inne som en förbaskat hån!


Det syns inte så väl men det är faktiskt blått. Nu har jag ett stort blåmärke mitt på foten och som det ömmar *snyft snyft*

Så nu sitter jag här och har ont i foten, fattar inte att det fortfarande ömmar?! Men det är som jag tidigare sa, dom små sakerna gör alltid ondast. Vi vet ju alla hur det känns när vi slår i knölen i armbågen, man får ju lust att lägga sig ner och dö!
Nej nu ska jag tröstäta lite choklad och tycka synd om mig själv =) Hittade den här goda chokladen när jag var och handlade lite idag, jag lovar att den är supergod! Den smakar sommar!!


Namnam, så god den är!

//Glammomamma

Playdate @ Löökes

Hejsan trevliga söndags eftermiddag!
Nu är vi hemma igen efter en dag som inte blev så slapp som vi hopats på. Fast det gör inget, den har varit trevlig ändå.
Vi har köpt en ny bärsele, som jag gärna vill inviga snart =) Och efter det så gick vi en sväng hem till Lööke och Sofie på en liten fika. Bjöds på hembakad rabarberpaj och bullar, tusen tack för god fika. Känns som om vi blir bortskämda med fika hos alla nära och kära, får bjuda igen er alla snart!
Sen är det alltid lika skoj att leka med Alfons, mer busig och lekfull kille för man leta efter. Och så snäll som han är, vilken bra storebror han kommer bli till Agnes...när hon nu planerar att komma ut!!??

 
När jag ser alla dessa stora magar blir jag sugen på att ha en med. Även om det bara är några månader sen jag själv hade en så saknar jag den ibland.


Hur kommer den planderade grillkvällen bli med dessa två grabbar...?! Vet inte om jag vill veta =)

Vilket roligt år det blir med alla dessa bebisar som kommer. Kul så slipper man att känna sig ensam i det hela. Känns alltid lite skönare att ha någon att prata barnspyor, blöjbyten och ömmande bröst med ;) Nej det är skoj att ha nära och kära att umgås med som har samma familjeförhållanden som oss själva. Många som inte har barn kan tycka att det är "lite jobbigt" med allt prat som rör barn. Men det är smällar man får ta.
Nej nu är det dags att fixa lite mat. Idag blir det invigning av vår nya hamburgerpress, så som ni förstår blir det hemmagjorda hamburgare idag. Var länge sen vi åt det, fattar inte varför för det är SÅ gott.
Ha en skön avslutning på helgen, så ska jag berätta senare om hur det gick när vi skulle rösta idag. Mina demokratiska rättigheter blev hotade...och ni kan inte gissa av vad??!!

//Glammomamma


Gårdagen i bilder!

Nu ska vi snart ta en liten kort promenad och passa på att rösta. Sen blir det en sväng till Babyproffsen och köpa en ny bärsele. Vi har bara lånat vår från Lööke och nu känner jag att vi måste lämna tillbaka den. Deras lilla Agnes kan ju komma vilken dag somhelst. Och jag har sett en snygg i vitt, dålig färg jag vet men den är ju bara SÅ läcker =) Skönt bra material som andas också, bra att ha när man går och bär på Melle. För man blir rätt varm nu när han väger lite!

Passar på att lägga upp lite bilder från dopet och middagen igår. Var en mycket lyckad lördag och nationaldag!

 

Lilla Mollie döptes i en mycket fin kyrka, Ukna!
Tyvärr låg den vid världens ände, tog 1 timme att åka dit =/


Precis efter att Mollies döpts, tack för en trevlig dag Fam Svensson/Dahl!

 
Fina presenter som vi fick av Coarro och Nicke igår. Melvin fick en fin tröja till sommaren och vi fick ett doftljus. Doften fick minnen att väckas till liv ;) Tusen tack, dom var SÅ fina.

//Glammomamma


Middagsbjudning

God kväll eller kanske ska säga god natt!!??
Ligger nu nerbäddad i sängen och ska se Göta kanal 2, fick med den i Amelia sommar och är för pigg för att sova. Kan lätt bli så =)
För en liten stund sedan gick Carro och Nicke hem efter en härlig kväll. Var god mat och trevligt sällskap, kan man fira nationaldagen på bättre sätt??!! Nej, den ska väl firas i gott sällskap och det har vi gjort.
Kvällen bjöd på många skratt och mycket prat men även lite fotboll. Tyvärr var ju den matchen mindre trevlig, lika bra att strunta i att se onsdgens match. Kommer ju inte att klara av att gå vidare ändå!
För att återgå till middagen så gjorde vi det enkelt för oss och bjöd på färdig potatis och rotfruktsgratäng. Vi hade lite för lite tid för att göra en egen hemmagjord gratäng. Och varför slulle vi, finns så goda färdiga att köpa. Till det bjöd vi på kyckling fylld med finmald fetaost och timjan och rosmarin. Carro äter inte kyckling så hon fick lax. Måste säga att jag blev riktigt nöjd med maten =)
Jag, Christian och Melvin tackar Familjen Rudqvist/Gustafsson för en trevlig kväll, får vi göra om! Och Melvin vill bli buren också ;) Tack för all hjälp med honom men ni får inte skämma bort oss! Blir lätt van med avlastning!

Bilder från dagen lägger vi upp imorgon.
Ha en underbar natt med många söta drömmar!
//Glammomamma

På väg till dop!

God förmiddag!
Nu åker jag och Melvin iväg till Mollies dop. Om ca 20 min ska vi möta upp Fam Lööke vid deras bil. Vi sa att vi åker samtidigt eftersom vi båda är lite osäkra vart vi ska. Vet att kyrkan ligger vid falerum ungefär, alltid något =)
Så ha en underbar dag alla, solen skiner på oss idag. Tror inte att det kan bli mycket skönare, så passa på och ge er ut och njut!

Det blev klänning dagen till ära!

Försöker att uppdatera bloggen när vi kommer hem, för sen är det middag och fotboll hela kvällen!
//Glammomamma


Dags att ladda inför en ny dag!

God kväll kära läsare!
Sitter i soffan och bara slappar, skönt kan jag lova. Melvin håller på att somna in, han följer fortfarande samma rutin...även det mycket skönt.
Snart ska jag fixa till mig för sängen, längtar efter att få lägga huvudet på kudden. Behöver lägga mig ner och slappna av. Känns som om det har gått i ett hela dagen. Ikväll var vi även tvugna att bada Melvin, så han är fräsch till dopet och middagen imorgon. Har en en känsla att även den dagen kommer att försvinna förbi.
Nej, nu ska jag borsta tänderna och sminka av mig. Tror att  jag kommer somna så fort jag kryper ner i sängen =) Fast det kan behövas, morgondagen bjuder på en hektisk dag! Men en sak är säker, trevlig kommer den bli!

Ha en fab kväll, ta hand om varandra och dröm sött =)
//Glammomamma

Spegel spegel på väggen där..

Idag var det premiär för att sitta framåtvänd i babyselen. Melvin har tidigare bara suttit vänd mot magen på oss men idag fick han sitta vänd framåt. Och han tyckte det var riktigt skoj, sa inte ett ljud på nästan 2 timmar. Han bara satt och tittade på allt omkring honom.
Så när vi skulle åka till Maxi idag så ville jag slippa ta vagnen. Mycket smidigare att bara bära med honom på magen. Så när vi kom dit så satte jag honom framåtvänd. Var så han nästan somnade till i slutet men han vaknade till när jag skulle handla smågodis =)
Idag så var mamma med och handlade också, kul att åka ihop med någon. Så när vi åkte ner i hissen tittade Melle massor på sig själv i spegeln. Likadant när han ser sig själv i spegeln i hallen, utvecklingen går framåt.. Han är verkligen egenkär!


Det är roligt att ta på den andra bebisen =)

//Glammomamma

Min nya soffa!


Min morsdags present från älsklingen och Melvin =)

Som ni alla vet är vi ju fast i Tradera träsket =) Och idag vann vi yttligare en budgivning, eller älsklingen vann. Det är min morsdags present, ett smyckesskrin som ser ut som en soffa. Det är lagom stort för att få plats med alla små örhängen som bara ligger överallt. Sen är det riktigt snyggt att ha stående framme också =)
Och inte så dyrt blev det heller, ca 100 kr. Och den 16 juni hoppas jag på att denna schäslong blir min =)

Fina små möbler att pryda tex sovrummet med =)

Nu är det dags att åka till Maxi och handla lite. Och sen kanske in till stan och byta en topp som blivit noppig =(
//Glammomamma

Äntligen fredag!

God morgon helgen!
Ja då var det helg igen, så fort veckorna går. Snart är skolorna slut och sommarlov och semestrarna börjar. Det är helt otroligt!
Denna fredag bjuder inte på roligt väder, regn och storm. Hade hellre haft lite sol och värme, är ju nationaldag imorgon. Men tyvärr verkar vi fira den på nästan samma sätt som idag. Med riktigt uschväder :/
Imorgon är det dop på schemat, lilla Mollie som döps. Blir bara jag och Melle som åker, älsklingen måste jobba med J. Blir ju bra pengar men tråkigt ändå. Men jag vet att jag och mammas lilla kille kommer ha det jätteskoj. Kommer en del vänner på dopet som jag inte träffat på länge...som Robin =)
På kvällen så kommer Carro och Nicke hit och äter lite gott och ser på fotbollen. Ett bra sätt att avsluta nationaldagen på. Får hoppas bara att Sverige vinner, det skulle vara grädden på moset. Och om dom inte gör det kommer det i vilket fall somhelst att bli en lyckad och härlig kväll i gott sällskap.

Så idag har jag lite att fixa med inför morgondagen hinner inte med det imorgon. Måste ju handla lite mat och en sväng till systemet. Måste handla lite öl åt grabbarna, jag och Carro får hålla oss till alkoholfritt =) Får hålla henne sällskap så hon inte blir ensam i sin nykterhet!
Nej dags att fixa till sig och ta tag i denna dag. Ha en bra dag, även om vädret försöker förstöra.
Bjud alla du möter på ett leende idag så kan jag lova att denna fredag kommer bli UNDERBAR!

//Glammomamma

Hundhimmlen!

Nu får du äntligen ro i själen!


Idag fick Christians syster Carros hund Lexus somna in!

Detta ställ har vi klickat hem

Smarta lösningar är guld värda. Som detta flaskställ som jag såg på Rent hus för några veckor sedan.

Så nyss kollade jag in deras hemsida för att se om det stod något om var det var köpt. Och vad glad jag blev när jag såg att det gjorde det minsann...på Babyland. Var bra också att dom hade webbutik, eftersom Babyland inte finns här i stan. Närmaste butik ligger i Norrköping och lite tråkigt att bara åka dit för att handla det.
Så nu ska det bli lite ordning och reda på alla flaskor här hemma. Förut har dom fårr stå och torka på papper eller en tallrik. Men inte nu längre, för snart kommer den här hem i min brevlåda =) Och den var inte så dyr heller, ca 300 kr. Det gör det hela ännu bättre!
Nu är det dags för att äta lite mat, får skriva lite mer senare.

//Glammomamma


Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Det fick jag erfara idag när jag höll på att städa. Jag skulle ställa in burken med oboy i skåpet, hade inte ställt in den efter jag ätit frukost. Det är en plåtburk med lock kanske jag säga, så när jag tog tag i den så fick jag ett dåligt grepp. Ja ni kanske vet vad som sedan hände..??!! Om inte så ska jag säga er det nu...DET BLEV OBOYPULVER PÅ NÄSTAN HELA GOLVET!! Jag fick god lust att kasta ut burken genom fönstret. Där hade jag stått precis och städat och gjort fint och så blir det så där. Ja det är lika bra att inse att det inte går på räls hela tiden.

Ren och skär glädje =)

Så nu är jag snart klar här hemma, bara tagit mig 3 timmar. Mellan allt tvättande, plockande, ammande, blöjbyten och dammande så har timmarna bara runnit iväg. Det är lika bra att inse att städa själv när man har småbarn tar MYCKET längre tid än det gjorde innan =)



Mamma är du inte klar än??!! Gullungen sitter i soffan och tittar på mig medan jag springer framochtillbaka.

Nej nu ska jag ta tagi dammsugningen så jag blir klar någon gång. Sen är det kanske dags att hämta pappa, beror helt på vädret.
Ha en skön eftermiddag, passa på att läs en bok eller se en film. Vädret inbjuder till sådana aktiviteter idag =)
//Glammomamma


Städning pågår!



Drömma går ju alltid, för tro mig jag är inte helt motiverad till att städa idag. Men jag måste tvätta lite, dammsuga av hela hemmet och vika in lite tvätt. Finns alltid lite småplock här och där också.
Jag håller tummarna för att Melvin klarar att vara lite själv under tiden som jag hålller på. Han kan ju bli lite klängig ibland men just nu så ligger han och sover. Så det är väl bäst att jag drar igång...

Ha en fab morgon och idag är det en dag kvar till helgen..Jippi!
//Glammomamma


Familjemiddag!

Gäsp vilken dag det har varit. Har varit en sådan där dag som man undrar vart den tog vägen. Fast den har varit VÄLDIGT trevlig, så jag ska inte klaga =)
Kvällen har vi spenderat hemma hos Christians mamma och hennes Tomas. Dom bjöd på midag, lax med svensk färskpotatis....mycket gott. Var en lätt och god middag, där det bjöds på ett gott vin. Smakade lite av älsklingen och jag kan lova att det ska jag köpa =)
Med på middagen var ävens hans två småsystrar, Millan och Carro med sina respektive Jocke och Nicke. Var riktigt trevligt, vi skojade och skrattade en hel del. Var ett tag sen vi alla träffades, så mycket var det att ta igen. Kul att se hur Carro växer med, dom ska ha sitt första barn i september. Så snart har Melle en kusin till =)
Så efter god mat och kladdkaka med kaffe, så var det dags att dra sig hemmåt. Melvin började också att bli lite trött, kl var lite efter 21 och då brukar han nästan sova nuförtiden =) Fast han skötte sig riktigt bra, trodde han skulle vara riktigt gnällig men inte då. Kanske var för att han hade snälla fastrar och farmor som bar runt på honom hela tiden. Och vi klagar inte, snällt att få lite avlastning. Även om det bara var för några timmar, så uppskattar vi det verkligen!
Och nu när jag skulle natta honom så pussar jag honom på kinden och vad känner jag då!? Jo att han luktar tjejparfym, då vet man att många damer burit runt på honom under kvällen!! =) Bara gulligt enligt mig!


Farmor och faster gullar med Melle!


Farmor och Tomas leker lite med Melvin. Skönt att vi fick fika tillsammans, tack tack =)

Nej nu ska vi se Vi hade i allafall tur med vädret, måste se o den kommer i närheten av första filmen =)...den är ju kult!
Sov nu så gott alla nära och kära och kom ihåg att ta hand om varandra!

//Glammomamma


Ombyte!

Nu har jag helt bytt kläder, det jag hade på mig när jag åkte ner till stan ligger nu i en påse under vagnen. När jag satt med Melvin satt i mitt knä så bajsade han ner både själv och mig. Som tur var hade jag ombyte till Melle i skötväskan...ett måste med småbarn. Så han fick nya kläder och min skjorta och byxa blev jättefina =) Och jag hade som tur var köpt ett par nya jeans och en topp på stan, så jag fick hoppa i det. Ibland ska man väl ha lite flyt...om man nu kan se det som flyt?!
Ikväll ska vi åka hem till Christians mamma och äta middag med hans systrar med deras respektive. Så jag hinner inte hem mellan stan och middagen, har lite annat jag måste göra. Så det var därför tur att jag hade köpt kläder på stan.
Hittade även en doppresent, efter mycket om och men. Blev ett litet smycke, tycker att det är svårt att veta vad man ska köpa om man inte vill ha ramar eller sparbössor. Nu får det i allafall duga!


Dagens inköp som fick åka på redan samma dag =)

Nej dags att ta hand om min glada son...=)
Får skriva lite mer senare när vi kommer hem från middagen.
//Glammomamma

Ut i ovädret!

Usch, känner mig inte särskillt motiverad att ge mig ut i dagens väder. Det bjuder verkligen inte på något skoj, regn och blåst. Och för att göra det hela ännu mer tråkigt så är det kallt också!
Nej fy vad jag gnäller, måste försöka se det possetiva...naturen behöver regnet. Ja ja, det var värt ett försök men det funkar inte att se något bra med sådant här väder.

Nu ska jag och Melle ner till stan och fixa några saker. Delvis en doppresent till Mollie som döps på lördag. Svårt att veta vad man ska köpa, lätt att hon får flera av samma sak. Till dop brukar det bli någon ram eller sparbössa, så jag måste tänka till. Får se hur det går, kanske blir något hel konstigt. Typ en vinflaska från i år som hon kan spara tills när hon fyller 18 =)
Nej nu måste jag iväg, Melvin är lite otålig. Han ligger klar och han hatar det, är som om han vet att vi ska iväg. Så då blir han förbannad när inget händer, bäst att lyssna på den lilla krabaten.
Får skriva lite mer senare så får vi se om jag har hittat något på stan.

//Glammomamma

Vår semester


Här kommer vi att spendera två underbara nätter i mitten på juli. Om man bokade innan 31 maj så fick man rabatt på utvalda Scandic hotell. Och vårat favorithotell i Malmö var självklart med, S:t Jörgen. Vi bor ALLTID där när vi är i Malmö.

Så ett Superior rum kostade som ett vanligt dubbelrum, så självklart tog vi det. Lättare nu när vi har Melle med också.



Efter två dagar i Malmö kommer vi att åka till Göteborg för att bara spendera en natt där. Då satsar vi på att bo riktigt fint, Gothia Towers. Eftersom det här blir vår semester så kostar vi på oss lite mer extra..det brukar vi inte göra när vi bor på hotell.
Här bor vi på våning 18-23 och äter frukost i en speciell matsal för dom som bor lite högre upp. Vi får gratis tidning och en fri film, fritt solarium och fri roomservice. Jag tycker att ibland måste man kosta på sig lite extra...därför vi bara bor en natt. Det är som balsam för själen...

Sen är vår semester slut för det här året, vi kommer bara göra mindre utflykter. Så nu håller vi tummarna för att det blir en bra sommar så vi alla kan riktigt njuta =)

//Glammomamma


Filmmys!

God kväll!
Nu går Batman på tvn, har redan sett den men det finns inte så mycket mer att se på. Vi försökte se Vi hade i allafall tur med vädret men tekniken går aldrig att lita på.
Ikväll har vi vår fjärde familjemedlem här...Mikie =) Alltid lika trevligt att ha honom här och middagarna blir lite roligare också =) Som ni borde veta vi det här laget så är vår dörr alltid öppen för våra nära och kära. Man behöver inte ens ringa innan!

Ikväll blev det lite extra mysigt med tända ljus...är lite för ljust egentligen men bättre stämmningsförhöjare får man leta efter =)
Idag var vi lite nyttiga och åt couscous med kidneybönor och champinjoner i och till det hel kyckling gjord i ugnen. Riktigt gott och snabbt och enkelt att göra var det med. Sådant som är bra för oss småbarns föräldrar som inte alltid har mycket tid över =)

Nu ska jag ta och natta en trött liten kille, hans nya tid på kvällarna är vid 21.30 ungefär. Och det funkar oftast riktigt bra, inte så mycket gnäll. Han har bara fått för sig att det är mamma som ska natta också, fråga mig inte varför. Men det är helt ok för mig...
Ha en skön kväll alla sötisar, glöm inte bort att ta hand om varandra.
//Glammomamma


Tänder??!!

Gud så skoj det är med små gnälliga barn, inget passar. Dom senaste veckorna har Melle varit väldigt klängig och småsur. Han sover bara kortare stunder på dagarna, så det är därför han sover så mycket på nätterna. Och om han inte sover några längre stunder, så blir han trött och gnällig för det. Ett litet moment 22 ungefär =)
Sen så gnor han med händerna i munnen hela tiden samtidigt som han dreglar, klassiska exempel på tänder. Men jag tror att det bara "kliar" i munnen och att tänderna kommer först om några månader. Han har i allafall flera klassika exempel på när tänder är på g. Så jag får hålla ut, sluta ögonen och tänka på något trevligt! =)

Nej, det är härligt med barn....jag tar gärna det dåliga för det som är bra är SÅ mycket underbarare!
//Glammomamma

Svalkande glass i skuggan

Igår hade vi en liten träffa med Familjen Lööke. Var ett tag sen vi sist sågs men det blir tyvärr så när man har småbarn och jobb. Nu väntar ju Sofie barn så hon och jag jobbar ju inte ;) men våra kära män gör ju det =) På tal om det så är deras lilla tös Agnes planderad att komma idag, så jag håller tummarna för att det blir en bebis under dagen.
Vi köpte i allfall glass och tog med oss till en lekpark här i närheten. Där parkerade vi oss i skuggan på en filt och bara hade det gott. Var ju bara lite varmare igår än tidigare dagar.
Melvin är inte så förtjust i solen och värmen, så han blev lite ledsen men som tur är så har jag Lööke. Pappa hade inte kommit från jobbett än, så Lööke ryckte ut och tröstade. Under tiden lekte jag och Alfons i lekparken, vi åkte rutchkana och gungade på dom små figurerna. Sen blev han pappasjuk och ville mysa med sin pappa och Melvin. Som tur var döck Christian upp då coh tog hand om Melle.
Var en trevlig eftermiddag och på fredag har vi planerat in en grillkväll, får se om den blir av. I bästa fall så finns det ju en liten bebis till där =)

 
Världenns sötaste lilla Alfons, här med pappas solbrillor =)

Nu ska jag fixa klart det sista med dopinbjudningarna.
//Glammomamma


Värme...

Puh så varmt det är både inne och ute, skulle vilja ha ett kylrum att gå in i. Vet inte riktigt vart man ska ta vägen när det blir så här hett.
Var ute och gick en sväng förut men det gick knappt att röra sig, höll på att dö av värmeslag. Så det blev bara en kortis sväng innan vi gick in i centrumet och köpte frimärken.
Märker även att Melvin inte tycker om när det blir så här varmt, när vi är inne blir det bara att ha blöja på sig. Helst skulle jag vilja att han slapp blöjan med men det funkar inte riktigt. Fast när vi bytte blöja förut fick han ligga naturell en liten stund. Han verkade tycka det var skönt, fick ligga på mage och träna ryggen lite samtidigt.
Så idag struntade vi i babysången, orkar inte stressa iväg i värmen. Vi ska iväg senare och träffa Familjen Lööke och äta lite glass. Lööke har nämligen gått på 7 veckors ledighet, han har en massa pappadagar att ta ut och sen har han semester. Och vilken dag somhelst kan deras lilla tös komma =)
Så just nu är jag bara hemma och tar det lugnt, dricker vatten som aldrig förr. Det går ju åt när det är så här varmt =) Och om en stund ger vi oss iväg och äter glass...MUMS! Blir LÄTT en isglass idag, hoppas att den inte smälter bort bara.


Alla sätt utom dom dåliga är bra. Vet inte hur Melle ligger och sover just nu men roligt såg det ut =)

Nej nu ska jag titta till min tvätt som hänger ute och torkar. Finns inget härligare än att hänga ut tvätt ute och torka. Blir en helt annan doft på tvätten och så hör det sommaren till.
Ha en fortsatt fab dag i hörsommar vädret som råder!

//Glammomamma

Välkommen juni!


En underbar kväll igår när vi var i Berg. Om några veckor är det fullt med båtar här!

Idag är jag uppe tidigt men inte är jag trött. Nej jag är så full av energi och känner mig pigg och utvilad. Jag tror det är solen som gör mig så allert....eller all god fika igår ;) 
Jag har redan slängt in en tvätt i maskinen och fixat till frukost. Så nu sitter och med datorn i knät och tittar på nyhetsmorgon. Melvin ligger och sover, gav honom käk vid halv 7 så efter det passade jag på att gå upp. Lika bra att börja juni månad på bästa sätt.
Kan inte fatta att vi redan nått juni månad, var ju nyss maj månad då vi skulle ut och demostrera. Ja lika bra att inse att försommaren är över nu och att sommaren är HÄR! Tråkigt bara att det ser ut som om det ska vara två dagar med regn framöver. Fast efter en sådan här helg som vi har haft så kan det behöva komma lite regn. Men jag vänjer mig för lätt vid sol, så nu vill jag bara ha det. Dock vill jag ha det lite svalare, räcker med en 22 grader för min del. Ska det vara så här varmt vill jag vara på landet så jag kan bada.

Nej nu ska jag återgå till min frukost.
Glöm inte bort att dricka mycket när det är så här varmt, man gör av med mer vätska än i vanliga fall!

//Glammomamma