Glömde...

Sorry, jag glömde ju att ge er veckans siffror. Och då menar inte jag inte den vinnande lottoraden ;) Jag pratar ju sjävlklart om Melvins vikt och längd.
Vi var som sagt på BVC idag och det ser ut som det brukar, han ökar i vikt och blir bara längre och längre. Man märker nu att han blir tyngre och bära runt på. Orkar inte på samma sätt som man gjorde för någon månad sedan då han var nyfödd. Längden märker man mest på, kläder börjar han att växa ur nu. Var ju inte länge sen dom var för stora för honom. Och hans kudde som han låg på när han var nyfödd är för kort nu, hans ben sticker ut en bra bit utanför kanten.

Vikt då: 4630 g
Vikt nu: 4770 g
+/-: + 140 g

Längd då: 57,5 cm
Längd nu: 58,5 cm
+/-: + 1 cm


Mammas kille bara växer och växer...

Vi går åt rätt håll i allafall, fast nu börjar nog kurvan att plana ut lite...får se vad som händer tills nästa veckas besök =)
Ha en skön kväll och håll tummarna för att Melvin sover gott och lite mer än vanligt!

//Glammomamma

Mysig tisdag kväll!

Godkväll ute i stugorna! Förlåt för min dåliga uppdatering under dagen, har varit fullt upp hela tiden. Sen hade jag dåligt batteri på datorn och laddaren låg kvar hemma. Tyckte jag hade fullt batteri när jag åkte men det hade jag tyvärr inte, dumt av mig.
Dagen har bjudit på ett besök på BVC, som vanligt på tisdagar =) Blev ett lite längre besök idag, vi disskuterade hur man kan få Melvin att sova lite mer på nätterna. Han vaknar ju ungefär varannan timme och vill ha mat. Men eftersom det tar lite tid för honom sen att somna så blir det bara att han sover lite mer än en timme. Blir både jobbigt för honom och oss eftersom ingen av oss får någon längre sömn. Fick lite bra tips som vi ska börja att testa.
Sen var jag en sväng på stan också...ovanligt jag vet ;) Var tvungen att köpa lite nya strumpor till Melvin, han behöver mer tjocka. Han kan inte ha tunna strumpor, blir så lätt kall om fötterna. Sen blev det ju lite mer fina saker, delvis en fin jeansbody till sommaren för 40 kr. Det är ett riktigt fynd, kommer passa honom perfekt till sommaren.


Det blev även en basic body i ljusblått till lillkillen. Han behöver nya eftersom han snart växt ur dom andra =)


En snygg liten sommar mössa/keps.


Rean body som bara kostade 40 kr. Blligt och bra är inte helt fel!

Blev även lite örhängen till mig, små söta i olika fina färger till sommaren. Kommer snart inte kunna ha hängande, Melvin griper tag i allt han kommer åt. Blir i såfall att vara på sin vakt om man har det =)


Snygga örhängen i glassiga färger till våren och sommaren, för en billig penning också ;)

Så nu sitter vi hela familjen uppkrupen i soffan och myser. Melvin sitter i pappas famn och gosar, pappa har ju inte träffat honom på hela dagen. Så när  han kommer hem får jag lite avlastning och han får sin dagliga dos av Melle =) Härligt med familjeliv även om han är lite ledsen vissa kvällar!
Vi har ätit en god middag, pasta med spenat och bacon sås. Mykcet gott och mycket enkelt att göra. Det är smidigt när man har en liten kille vid namn Melvin. Man har ju inte helt plötsligt lika mycket tid som man hade innan man fick barn. Fast det är ett underbart liv man lever nu, skulle aldrig vilja byta bort det. Melvin är det bästa som hänt mig och älsklingen. Och finns det något härligare än att sitta hela familjen med tända ljus överallt och bara ha det gott ihop...I think not!

Nu ska jag gå luta mig tillbaka och ägna resten av min vakna tid åt min underbara familj!
Ha det riktigt gott nu ikväll och se till att ladda för den underbara vårdag som väntar oss imorgon. Lovar att vi kommer gå en riktigt låååång promenad imorgon!!

//Glammomamma

Vårat nya kök!

Äntligen är det klart!!
Så har våren flyttat in i vårat kök, härligt härligt. Resultatet blev riktigt bra måste jag säga. Köket blev helt plötsligt mycket ljusare och det var kul att få fram fönstret också. Vi har ett ganska stort köksfönster men det har hela tiden blivit lite gömt bakom gardiner. Nu känns det som om man fick fram det bättre med hissgardiner.


Vårat nya fina köksfönster, längtar tills imorgon då solen kommer lysa in när jag sitter och äter frukost!

Plockade fram mina vita små ljuslyktor som vi köpte för ca ett och ett halvt år sedan i Köpenhamn. Som jag tidigare sagt så är jag sjukligt förtjust i ljuslyktor, av alla dess slag. Så då blir det lätt att man köper på sig lite för många, och dom kan då bli liggande lite för länge innan man använder dom.


Ljuslyktorna från Köpenhamn som legat i ett skpå i ca ett och ett halvt år =) Det var nog på tiden att vi tog fram dom!


Älskar tända ljus, kan ha hela lägenheten fylld!

Nu ska vi ta kväll här hemma, Melvin börjar bli lite trött nu. Ska försöka få honom att somna in, håller tummarna för att han sover lika bra som han gjorde inatt.
Ha en underbar kväll och ta väl hand om varandra!

//Glammomamma

Arbete pågår...

Just nu så håller vi för fullt på med att fixa till hissgardinerna i köket. Det blir lite fix med att ta ner det gamla och sätta upp två nya brevid varandra. Dom måste täcka hålen efter fästena som har hållt gardinstången uppe och sitta snyggt brevid varandra. Dom måste ju hamna i mitten av fönstret, annars kommer det att se helskumt ut.
Fick även upp en hissgardin i vårat Dressingroom och vad mycket en sådan sak kan göra. Helt plötsligt ser ju rummet mycket mer mysigt och ombonat ut. Nu längtar jag bara tills gardinerna är uppe i köket så jag kan få fixa med det sista. Är Christian som sköter uppfästningen och jag som står för dekorationen =)


Just nu ser det inte klokt utan men snart är det ordning på det. Så härligt med lite vårigt i köket =)

Melvin sitter i sin stol ute i vardagsrummet och har det gött. Han tittar mest på lamporna i väggskåpet men även lite på tvn. Barn och tv är en perfekt komination, en bra barnvakt ;)


Världens sötaste unge, är verkligen så underbart lycklig att han är vår!


Tidigare under kvällen när Melvin låg på mage sin matta så lyckades han två gånger att rulla från mage till rygg. Började nästan att gråta av lycka, den här killen är så duktig.
Vi älskar dig så mycket mitt hjärta!

Nu ska jag fortsätta att plocka md lite annat, innan jag ska ge mig på köket. Det pirrar verkligen i fingrarna på mig!
Ha en fortsatt skön kväll!
//Glammomamma

Vårnytt

Vilken skön dag vi har, lite blåsigt bara. Men solen skiner och tempraturen är på rätt sida av strecket.
Har tagit bussen med Melvin till mamma pch pappa för att äta lunch. Det bjöds på varmrökt lax med potatis och kall sås, gud så gott det var. Var färsk lax som dom köpt igår på väg hem från Köpenhamn. Den var så där färsk så den bara smälte i munnen.
Efter maten tog morfar med sig Melvin ut på långpromenad, vilket han tyckte var riktigt skönt. Mamma och jag passade på att fixa ett ärende då, skönt att inte ha med sig lillkillen då. det går lite smidigare faktiskt. När vi sedan kom hem så hade morfar och Melvin precis också kommit hem. Han hade precis vaknat och haft lite tid på sig att vakna till med. Melvin tackar morfar sååå mycket för den sköna promenaden.

När jag ändå var iväg på mitt ärende så passde jag på att svänga in på Gina Tricot och köpte den här snygga vårsjalen. Den var riktigt söt eftersom det var volang på den, kanske inte den mest glada färgen. Fast beige passar ofta till allting och det kan vara bra. Har funderat på att köpa en ny vårkappa men jag har inte sett någon som jag fastnat för än.
Nu ska vi ta en fika innan vi ska åka hem och hämta bilen. Sen blir det att hämta pappa och åka IKEA för att byta hissgardinerna. Blir att fixa till köksfönstret ikväll =)


Min nya härligt långa vårsjal som blev min idag =) Den gick att vira på flera olika sätt runt halsen, roligt att kunna variera sig.
 
Ha en skön våreftermiddag och ge er ut i det sköna vädret!
//Glammomamma

Lite smått och gott till sommaren

Igår eftermiddag så satt jag och surfade runt lite på H&Ms hemsida för att se om dom hade något nytt till våren och sommaren. Hade 10 % nu så jag tänkte passa på att köpa något när det blir lite billigare. Har ju sett en del snygga saker så då kollade jag närmare på det igår. Blev tyvärr inte så många saker, eller tyvärr kanske är fel ord?! =) Blev två saker till mig och en sak till Melvin.
Blev ett linne som jag titta på länge men hoppats på att det ska komma till butik. Tyvärr så har jag letat men inte hittat det så jag slog till och köpte det på nätet istället. Vet aldrig när det tar slut i ens egen storlek och det här linnet vill jag verkligen ha. Sen blev det ett par skor också, kan inte motstå att köpa! Har tittat länge på dom här i butik men inte blivit så att jag köpt dom. Är ju en sådan underbar sommarfärg och jag har köpt en hel del kläder i denna färg så då kommer det att matcha perfekt!


Detta snygga linne köpte jag. Kommer att passa så bra till ett par snyggbyxor eller till en kjol. På hemsidan hade som stoppat in det i ett par vida byxor, riktigt läckert. Tyvärr vågar jag inte köpa byxor över nätet, vill gärna prova och se så dom passar.


Äckligt snygga är skorna till sommaren. Hoppas bara att det blir varmt och soligt så jag får använda dom rikitgt mycket!?

Till Melvin blev det en ursöt liten t-shirt, med Kakmonstret på. Vi har sagt att vi inte  ska köpa så mycket kläder till honom eftersom han växer så mycket. Och så har vi ju fått en massa kläder med men jag kunde inte motstå den. Fatta hur söt denna lilla prinsen kommer vara i den i sommar. Hoppas bara att han inte växer för mycket så den inte kommer att passa.


Den här t-shirten fick Melvin, tänk er så söt han kommer vara när han har den på sig. Vill att det ska vara sommar nu och att han är lite större så han kan få använda den.


Ha en fortsatt skön kväll. Tänk så skönt det är nu när det är sommartid, blev helt plötsligt mycket ljusare på kvällen. För ingen har väl glömt att ställa om klockan??!! =)

//Glammomamma

Im a Barbie girl

Satt och surfade runt lite på nätet och såg den här t-shirten. Den är bara att dör för!!
Jag har alltid varit en Barbie älskade tjej, hade hur många somhelst när jag var liten. Var nog min favorit leksak om jag ska vara ärlig. Kunde sitta i timmar och bara borsta håret och klä dom i fina klänningar.
Och av någon konstig anledning så spelar det ingen roll hur gammal man blir, Barbie är alltid Barbie och har en speciell dragningskraft. Man blir precis som när man var liten och såg en docka man ville ha. Samma känsla fick jag när jag såg den här t-shirten. Den var inte överdrivet dyr heller men tyvärr var den från en amerikansk sida, så då får man ju lägga på skatt och moms. Och genast blir den lite dyrare, så då blir man snål.
Tyckte bara att det skrek Lisa om den, texten Dont hate me because Im Beautiful är bara lite kaxig  =)


Vil ha vill ha!! Snälla någon ge mig den!!

Nu ska vi titta lite på film och jag ska drömma lite extra om min t-shirt!
//Glammomamma

Lillkillen håller låda!

Hejsan!
Ja det var den lugna sköna söndagen som vi hade sett fram emot. Vi får hoppas att den slutar bättre än den började, det vill säga med en ledsen Melvin. Lilla hjärtat hade nog lite ont i magen för han var inte glad under morgonen. Han var jätte ledsen en stund och sedan lyckades han att somna men det var bara kortare stunder. Som max tror jag att han sov 45 min på morgonen och sedan vaknade han och var ledsen. Gör så ont i hjärtat när han gråter och man inte vet vad som är fel. Kan vara så att han reagerat på revbenspjällen som jag åt igår, vet att det var dumt av mig. Men vi blev så sugna på Texas Long Horn igår så det blev att köpa med sig mat därifrån. Och jag måste ju tyvärr testa vad han reagerar på, så jag vet vad jag kan äta och inte äta.
Vi får hoppas att det var magont som han hade annars vet jag inte vad som är fel. Tror inte att det var övertrötthet den här gången. Nu ligger han iallafall och sover efter att vi varit ute en tur i bilen, han lyckas alltid somna då. Tog en liten tripp till Sturefors och tittade på ett hus, var ganska fint faktiskt.

Så nu ska vi äta lite och sedan blir det att ge sig ut på en lång promenad, så vi piggnar till lite. Man blir ganska så trött av att inte få sova några längre perioder. Och Melvin kanske mår bättre av att få frisk luft och ta det lugnt, om han nu har ont. Får hoppas att det släppt lite, så han kan få sova och ta igen sin förlorade sömn.
Ha en fortsatt skön eftermiddag!

//Glammomamma

Alfons på besök

Hejsan!
Nu sitter jag här i tystnaden, ska kanske njuta lite...Sofie och Alfons gick hem för en liten stund sen. Dom skulle på middag ikväll och behövde gå hem och fixa till sig lite.
Var en riktigt trevlig träff, Alfons är verkligen en festlig liten kille. Han går runt och inspekterar och kollar på saker. Han tyckte verkligen om våra fiskar, fick lyfta upp honom flera gånger. När han såg dom så vinkade han så glatt åt och och skrattade. Han är verkligen en sååå mysig kille och snäll som få!
Blev ingen pasta utan vi valde att göra pannkakor, vi blev så sugna på det efter att ha pratat om det. Blir aldrig att vi gör det här hemma, eftersom älsklingen inte är så förtjust i det. Jag däremot tycker att det är rikigt gott, så nu hatr jag lagt mitt begär för ett tag!
Så nu ska jag bara vänta på att Chrristian kommer hem igen, ska iväg en sväng sen. Kanske skulle passa på att vila lite men just nu känner jag mig inte trött. Är nog lite uppspelt själv, har blivit  smittad från Alfons tror jag!? Han var så gullig när han gick in till Melvins säng och stod och tittade på honom. Efter en stund så tog han av strumpan som Melvin hade på sig och la brevid sängen. Efter en stund gick han tillbaka och då stod han och försökte dra av byxorna. Så otroligt gullig han är, och han är bara 1,5 år men ändå så stor att han når upp till Melvin i sängen.
Blir att träffa dom nästa vecka igen, kul att ha någon som är hemma på dagarna som jag är. Hoppas på att det blir lite bra väder då, så vi kan gå ut och gå en promenad och sitta i sandlådan och leka lite.

Lovade även att lägga in kort på kläderna jag köpte igår. Jag hoppas på att april och maj går fort så jag kan få inviga min klänning som jag köpte. Den är så sommrig och färgen är nog min favorit färg för sommaren.
Ska nog ta och sätta mig och kolla lite på H&Ms hemsida och se om jag kan hitta något skoj. Har 10 % rabatt där nu och jag såg lite snygga saker igår som jag inte hann med att titta närmare på.


Underbar sommarklänning som jag bara läääängtar efter att får börja använda!


Snyggt linne från H&M, snyggt till ett par med leggings!

Ha en fortsatt skön eftermiddag, solen tittar fram här just nu. Hoppas att den gör det för er med!!??
//Glammomamma

Lunchdejt

Nu har vi varit lite effektiva och städat av lite här hemma. Vi valde att göra det nu på morgonen så att det är gjort, skönt att ha det rent och fint ikväll. Sen ska vi ha lite främmande nu till lunch och då är det skönt och det inte ligger skit i hörnen =)
Idag kommer nämligen Sofie och Alfons hit och äter lunch, Sofie är själv under helgen. Och Christian ska ha J idag så då blir det en tjejlunch. Kan vi sitta där och prata lite skit och alla karlar *hihi*
Är min tur nu tycker jag att bjuda igen, har varit där så många gånger nu och fikat. Känner mig som en liten snyltare faktiskt men nu blir det ändring på det =) Ska nog bjuda på lite pasta och någon god sås till det, får hoppas att Alfons äter det!? Fast enligt Sofie får han äta det som står på bordet men jag vill ju att han ska gilla det som bjuds. Vi får hålla tummarna!

Idag så säger vi grattis till morfar och min pappa som fyller 50 idag!!! GRATTIS GRATTIS från Fam Rudqvist!
Dom åkte igår till Köpenhamn för att ha en riktigt skön helg, så firandet blir i samband med påsken. Gäller att alla syskon med familjer är lediga samtidigt, och då var påsken bäst.
Hoppas ni har en jätteskön helg och att ni hittar massor av skoj saker ;)


Tyvärr blir inte bilderna så bra, så man ser inte helt hur färgen ser ut. Men den är inte så orange som den ser ut på bilden.


Vi hörs senare under eftermiddagen och se till att ha en underbar lördag!!
//Glammomamma


Vårkänsla på händerna

God kväll alla. Hoppas att alla har laddat inför kvällens final i Lets Dance, jag sitter som på nålar =) Jag håller verkligen alla tummar och tår för att Magnus vinner. Kommer att ringa in och lägga min röst på honom, brukar inte ringa och rösta men ikväll gör jag ett undantag!


Hoppas hoppas att han vinner ikväll, det är han värd enligt mig.
Tyvärr blir det ingen bild på naglarna idag, blir inget bra ljus som visar hur färgen ser ut. Blir att ta en bild imorgon när det är dagsljus, hoppas det blir bättre då!?

Kan informera alla om att Melvin var riktigt duktig idag, han ville bara ha lite att äta när vi nästan var klara. Han var så duktig och somnade strax innan vi gick till bussen. Jag hade tid kl 14 och han sov från 13 till 15.30 ungefär, sen vakande han till och skrek lite. Tyvärr kunde han inte få mat direkt, utan han fick vänta till jag fått ett lager av gele borttorkat. Annars så förstör man dom, så lillkillen fick vänta i ca 10 min innan han fick mat. Sen åt han lite och somnade om så gott igen så vi kunde fortsätta. Måste säga att jag var riktigt stolt över hur duktig han var, blev att fira med två klädinköp =) Blev en jättesöt sommar klänning i korall färg....självklart =) Och ett långt enkelt linne från H&M.
Naglarna blev i allafall riktigt snygga. Valde en lite hallon orangeröd färg, lite vårigt fick det allt bli. Tänkte vänta tills nästa gång och göra någon riktigt vårigt. Dom har ju en riktigt snygg korallröd färg som jag är sugen på. Och vid nästa tillfälle så är det verkligen vår, ska tillbaka i slutet på april. Blir att suga lite på den karamellen!
När vi skulle åka hem så passade vi på att ta samma buss som pappa, så jag och Melvin hoppade på bussen inne i stan. Var så bra för då kunde vi passa på att handla lite tills ikväll innan bussen kom in till stan. Var riktigt mysigt att mötas upp på det sättet, annars brukar alltid jag hämta älsklingen på jobbet.
Sen blev det att åka hem och göra lite hemmagjord pizza, älskar att göra egen. Blev lite extra festligt idag med B-sås på, älskar det =) Så nu sitter vi mätta och belåtna i soffan och Melvin håller på att somna in i pappas knä. Han är verkligen världens mysigaste unge. Tror inte han förstår hur mycket vi älskar honom.

Nu ska jag plocka fram lite gott gott till 20 men jag lägger upp lite kort på kläderna senare.
Håll tummarna nu för Magnus!

//Glammomamma

En liten present på posten!

God förmiddag på er. Äntligen är det fredag och vart tog veckan vägen?? Var det inte nyss måndag!? Helt sjukt vad veckorna springer iväg, fast det är bra. Då vet man ju att våren snart MÅSTE vara här =)
Idag så ska som sagt Melvin följa med mig när jag fixar mina naglar. Mina föräldrar åker till Köpenhamn över helgen idag, så jag kunde tyvärr inte lämna honom hos mamma. och Christian jobbar ju, så det blev den här lösningen. Kanske inte den bästa men jag får göra mitt bästa för att det ska funka. Tror inte att det blir några problem, han brukar sköta sig när vi är ute. Han sover också så bra i vagnen, så det är nog inget som jag ska oroa mig för. Men ni kan ju alltid hålla en extra tumme! =) Jag ville inte byta nagelsalong för jag gillar den här så bra. Och risken finns kanske efter idag att dom inte vill att jag kommer tillbaka *hihi* Usch nu får jag sluta, självklart att det kommer gå bra!

Idag kom det i allafall ett litet paket till Christian i posten. Så när jjag pratade med honom så sa jag det till honom. Fick då i uppdrag att öppna det åt honom, trodde att det var någon present till Melvin. Kan hända att någon bekant skickat det till honom när dom hört att vi fått barn. Fast älsklingen höll god min och sa inget =)
I paketet låg en Juicy plånbok i brunt, så snygg. Då förstod jag att det var en present till mig. Var tvungen att fråga honom om han inte tyckte det var lite fel för honom. Killar ska väl ha lite mindre modeller och kanske inte en från Juicy ;) Då fick jag som svar att det självklart var till mig.
Ha ha, så mysig han är när han köper sådana saker till mig. Han vet hur mycket jag älskar att ha många plånböcker så jag kan variera mig lite då och då.


Tack älskling, den var verkligen jättefin!! Älskar dig så mycket!

Vi hörs senare, ska hoppa in i duschen nu medans lillprinsen sover lite.

//Glammomamma

Amerikansk kväll

Godkväll!
Nu sitter jag och Melvin och väntar på att pappa ska komma hem. Han har ju J på torsdags kvällar, så han kommer inte hem förän efter 20.30.
Ikväll blir det hemmagjorda hamburgare med massor av ost på och till det måste man ju självklart ha cola. Finns inget godare än att göra egna hamburgare, kan man också välja precis vad man vill ha på. Mums, jag längatar verkligen så det börjar kurra i magen. Skönt att älsklingen snart är hemma!

Ha en skön kväll alla och ta hand om varandra!
//Glammomamma

Strul!

Morr vad trött jag blir på att inget kan funka lite smidigt! Alltid ska man behöva ringa och sitta i tråkiga telefonköer, där samma låt spelas om och om igen. Och ingen bra kvalitet är det heller, utan det skrålar och har sig i örat på en. Nej fy säger jag om det!
Var så att jag fick min lönespec från jobbet idag, av någon anledning så får jag lite betalt, tror att det har att göra med att det är årsavslut!? Men för flera månader sen gjorde vi ju om våra konton och vi skaffade nya kontonummer. Så du fick jag skicka in en ändring av kontonummer till jobbet. Självklart så är det gamla kontonummret kvar på min lönespec, så jag blir tvungen att ringa till löneavdelningen. Svaret som jag får där är att kontakta min bank och be dom föra över pengarna till rätt konto och sen skicka in en ny ändring. Gud så trött jag blir, kan inget funka lite smidigt någon gång när det har med pengar att göra!?
Jag har inte heller fått betalt för min permission som jag fick när jag gifte mig förra året. Ska ha fullt bbetalt om man jobbar på sin bröllopsdag och det gjorde jag. Inga pengar har jag fått från det heller, så jag måste skicka in en ändring på det med! Aaaahhhh säger jag bara!
Blir att fixa allt detta när jag ska till jobbet imorgon, tur att man bor så pass nära att man slipper att ta bilen eller åka buss.


Grrr!!!

Nej nu ska jag äta lite lunch innan Melvin vaknar efter vår promenad. Gud så skönt det var ute idag, blev riktigt varm när vi gick. Tråkigt bara att man inte kan knäppa upp för mycket, ingen ide att ens prova. Har ingen lust att få problem med ammningen nu när den funkat så bra hela tiden.

Ha en skön fortsättning på dagen och ge er gärna ut på en långprromenad i vårvädret!

//Glammomamma

Zzzzleeping beauty

Åh dessa härliga dagar, dom startar verkligen på bästa sätt. Med solen som skiner in genom fönstret och med världens mysigaste unge. Vi har haft en riktigt mys morgon, då vet legat och gosat i sängen. Är så roligt nu när han verkligen är med på ett helt nytt sätt.
Inatt har han varit så duktig, han somnade vid 22.30 ungefär efter att ha sovit nästan hela kvällen. Tror han vaknade vid 20.30, strax innan grabbarna gick hem igår. Då ville han ha mat och sen var han lite vaken och sen ville han ha lite mat till innan han somnade. Sen vaknade han vid 2.30 och ville äta igen, blev att byta blöja på en liten kille då också och så tröööööt han var då. Sen vaknade han vid strax innan 6 och då gick pappa in i hans rum och hämtade honom. Sen la sig pappa på sidan med honom och han somnade direkt. När pappa skulle gå upp vid 6.30 ville Melvin ha mat och sen blev det blöjbyte. Efter det blev det att ligga naken och träna lite i sängen, han är verkligen så stark i nacken. Och så duktig han var som inte kissade eller bajsade ner våra lakan =)


Prinsen somnade så gott i famnen på mig efter att jag gick in och hämtade honom. Han älskar verkligen närhet!


Sussar så gott!

Nu  ligger han i soffan brevid mig och sover, han somnade så gott i min famn. Fick hämta honom när han blev kvar själv i sängen. Och det tog inte många minuter innan han somnade när jag hämtat honom. han tycker inte att det är skoj att man lämnar honom själv inne hos oss men jag trodde han skulle kunna somna. Han såg riktigt trött ut när jag gick upp, tänkte att jag skulle äta lite frukost medans han sov.
Dagen kommer sedan att bjuda på en riktig långpromenad i den härliga solen. Imorgon ska det bli inneväder, kunde bli lite snöblask igen. Så då kommer vi nog bara ta en kortispromenad till mitt jobb och hälsa på innan vi ska ner till stan. Han ska med mamma när hon ska fixa sina naglar. Jag hoppas att han sover så där bra som han kan göra, hoppas hoppas =)

Ha en skön morgon och njut av solen!
//Glammomamma

Grabbkväll

Just nu sitter grabbarna inne i datarummet/Melvins rum och tittar på Youtube. Är visst några "snabba" bilar som fångat deras intresse. Dom har tillochmed tagit med sig Melvin in, det ska börjas i tid enligt dom.
Så nu står hockeyn på tvn och ölen är framme och jag är ensam tjej men sånt är livet. Lika bra jag vänjer mig att vara minoritet, är ju ensam tjej i hushållet nu.
Fast det stör mig inte att det är lite grabbs här hemma, alltid lika roligt när dom tittar förbi. Vi har inte träffat dom sen innan Melvin var född, så det är ett tag sen. Micke brukade ju vara här hemma titt som tätt förr men nu har han hållit sig borta. Skönt att ha honom här hemma igen =) Han är en sådan liten mysfarbror...vet att Melvin kommer att älska honom! Känner jag Micke rätt så är det nog han som kommer att lära lillkillen alla hyss ;) Nej det tror jag inte, han är för snäll för det men han kommer att vara Melvins idol.


Dom var inte så sugna på att bli störda för att vara med på bild. Så det blev att överraska dom och då blir korten så här roliga =)


Panelhönor!!??

Är lite roligt faktiskt att det börjar att kännas som det gjorde förr, då brukade grabbarna komma förbi på kvällarna eller så åkte vi till någon utav dom. Behöver inte sitta insnöad hemma och inte göra något bara för man fått barn. Och av någon konstig anledning så sover Melvin mycket bättre när det är en massa folk här. Nu har han sovit sen kl 18, brukar inte sova så mycket vid den tiden. Vanligtvis är han vaken från den tiden fram till 20 ungefär, hoppas bara att han inte är vaken hela natten!!??

Nu är det dags att återgå till boysen, gäller att kolla så Melvin fortfarande lever inne i rummet =)
//Glammomamma

Jeanslooken is right for the summer!

Nu har jag varit i farten igen, fy fy fy på mig. Men jag kunde verkligen inte motstå dessa små guldklimpar =)
Till våren och sommaren är det ju jeans och korall färger som gäller. Och korall är en härlig färg, inhandlat mycket i den nyansen. Och nu när jag såg dessa små ballerinaskor på Gant så var jag tvungen att slå till. Jeanslooken är ju också en stark hit i sommar. Dom fanns även i ljusgråbeige mocca men jag tyckte att jeanstyget var mycket snyggare.
Dom kommer att funka till både vitt, blått, rött , marint och till både byxor, kjolar och klänningar. Så jag kommer att använda dessa skor mycket under våren och sommaren. Så nu längtar jag ännu mer till att det ska bli varmt så jag kan börja att använda dom.


My new darlings!

Så passa på att ta er till närmaste Gant butik och skaffa dig ett par också, för 600 kr är inte så mycket pengar. Inte när det kommer till skor av denna kvalitet. Ja kanske lite drygt att säga men så kallas jag ju för Glammomamma, måste ju leva upp till det =)

Nu ska jag dricka upp min kopp med kaffe innan vi ska hämta pappa på jobbet.
//Glammomamma


Morgonstund...

Klockan är nu 7.15 och jag har varit vaken sen 6.30. Då ville Melvin ha mat och Christian skulle åka till jobbet. Härligt det är när man känner att man får sova ut =) Ja ja, snart är helgen här och då är Christian hemma och vi kan hjälpas åt.
Just nu ligger Melvin brevid mig och håller på att somna in, han har käkat för en liten stund sen. Hoppas hoppas att han somnar in så jag kan få äta frukost nu. Skönt att sitta framför Nyhetsmorgon och äta i lugn och ro, precis som det var innan han var född. Nu ska han vara med när man äter och ibland är det lite svårt att äta och sysselsätta honom samtidigt. Fast det är en av alla saker man måste inse att man måste göra när man har barn. Men man värdesätter stunderna när man får äta medans han sover mycket mer. För mig är det lyx nu =)

Nu ska jag smyga ut och fixa lite frukost, passa på att njuta av solen också som lyser in genom fönstrren. Snart försvinner den säkert bakom moln och gör dagen grå...usch!

//Glammomamma

Mina två älsklingar!

Undra om jag varit snäll i ett tidigare liv?! Jag måste verkligen ha varit det med tanke på vilken tur jag har haft i detta liv.
Jag har träffat Christian, världens underbaraste man. Den dagen jag träffade honom visste jag att hela mitt liv skulle ta en ny vändning. Det var där och då som mitt nya liv började, mitt liv med honom.
Och titta så bra det blev, nu är vi gifta och har en underbar son ihop. Att säga att jag är välsingnad är det minsta man kan säga. Att varje dag få vakna upp brevid honom gör att jag orkar med dagens alla utmaningar, han ger mig en kraft som ingen annan kan ge mig. Att få dela varje dag med honom gör mitt liv värt att leva, han gör mig komplett!
Är sjukt vad  mycket en människa kan betyda, utan älsklingen skulle jag bara vara halv och min dag skulle vara mörk. Han ger mig ljus och kraft att orka med svåra utmaningar som livet ger en. Mitt hjärta slår volter varje gång han ser på mig. Dom ögonen är värda att dö för, tro mig =) Det är en ära att få vara din fru, jag älskar dig mer och mer för varje dag. Att veta att vi ska dela resten av våra liv ihop fyller mig en sådan glädje.

Ett tecken på vår kärlek är Melvin. Han är vår lilla prins och inget barn är så älskat av sina föräldrar som han är av oss. Att få bära ditt barn var en sådan upplevelse som jag kommer bära med mig hela livet. Han är en länk mellan oss som aldrig kommer att brytas.
Ett nytt kapitel i vårat liv började den 17 feb när Melvin föddes. Om jag fick skulle jag vilja uppleva den stunden igen, mitt i all smärta så kom detta mirakel till världen. Tror jag talar för båda när jag säger att vi aldrig varit lyckligare...kanske på vår bröllopsdag!? =)
Tror inte att det finns något som vi INTE skulle göra för denna underbara lilla kille!

   

Mammas två älsklingar, ni betyder allt för mig!!


Idag var jag och Melvin på veckans besök hos BVC. Tyvärr så var vi tvugna att väcka honom när vi skulle väga honom och det var inte så populärt. Gör ont i hjärtat att behöva väcka honom när han sover så sött men det är ett nödvändigt ont. Fast efter lite skrik och en tripp på vågen så blev han lugn. Och som vanligt så har killen ökat i vikt, gör mamma stolt =) Och han har växt en del med, nu kan han ha mycket utav kläderna han har fått. Bodyn som han hade på sig idag fick han av farfar, hoppas han kan ha den en liten bit in på våren med!? Han var ju så söt i den, en riktigt glassig kille!
Veckans siffror ser ut så:

Vikt förr: 4380 g
Vikt nu: 4630 g
+/-: + 250 g

Längd då: 56 cm
Längd nu: 57,5 cm
+/-: + 1,5 cm

Nu är det dags att ta kväll. Hoppas på att Melvin somnar snart, han är lite småtrött. Just nu sitter han i pappas knä och håller på att somna in.
Ha en underbar kväll och sov så gott när ni nu väljer att nanna kudden!

//Glammomamma

En kall tisdag

Hallå alla!
Fy så satans kallt det är ute idag, den där vinden biter gott i kinderna. Trodde i helgen att våren skulle göra sitt intåg men inte då. Visst förstod jag att det skulle dröja innan det blev "vår på riktigt" men inte trodde jag att det skulle bli mer snö. Ja se så fel man kan ha.


En frusen Glammomamma!

Det som var så jobbigt idag var ju vinden, blåste nästan storm i vindbyarna. Vi tog nämligen en promenad efter att vi hade varit på BVC, var inte alls skönt. Solen tittade dock fram emellanåt men med en kall temp och hård vind så var det inte skönt. Blev att gå den lite kortare rundan, hade motvind hela vägen. Det var dåligt plogat med, så det blev ju ännu svårare attv ta sig fram med vagnen. Så jag svängde av tidigare och gick till bilen.
Vi skulle hämta älsklingen på jobbet idag, för vi skulle åka och ta kort till tidningen. På tisdagar och fredagar är det drop in för babykort, så idag passade det oss bäst. Gick ganska bra, Melvin blundade tyvärr på kortet, men det får man ta. Bättre det än att han grät eller ser sur ut.
Vi valde att köpa några extra kort och en magnet, längtar tills korten kommer hem. Tror dom kanske kommer på fredag, håller tummarna!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, hörs senare.

//Glammomamma

Dagens outfit

Idag så invigde jag min tröja jag köpte i lördags. Så snygg den var på till ett par svarta leggings.
Blev en skönt slapp men snygg stil idag.
Eller vad säger ni??!!


Lite stökigt i bakgrunden men vagnen stod inne i hallen =)

//Glammomamma

Tji fick jag

God kväll alla!

Ja tyvärr så min starka sida inte direkt mått, ni kan ana vart det lutar?!
Ja precis, ingen av hissgardinerna som jag köpte tidigare idag passade,gggrrr! Båda två var flera cm för korta, så det blir att åka tillbaka och byta. Till köket så måste jag köpa 2 st och sätta brevid varandra. Fönstret är för brett för den största storleken som fanns. Blir bara så mycket omständigare att behöva åka tillbaka och byta. Och jag som ville göra iordning i mitt köksfönster idag...

Blev att muntra upp mig själv med lite tulpaner när vi var och handlade. Denna gången slog jag till med lite påskfärger, är snart dags att ta fram alla kycklingar och fjädrar. Köpte nämligen gula och lila, mycket fint ihop tycker jag. Ska nog ta och pynta lite här hemma i veckan. Fast jag har inte mycket påskpynt, dels för att det är så kort tid och för att jag inte tycker att det är så mysigt med kycklingar och höns överallt. Men några saker ska jag allt sätta fram.


Påskfint i vardagsrummet!

Ja ja, nu ska jag sätta mig och läsa Sofies mode och njuta av mina fina tulpaner.
//Glammomamma

Lite vår i köksfönstret

Blev en tripp till IKEA idag med mamma. Vi hade varit och fixat ett ärende på banken ihop, så vi passade på att ta lunch på IKEA. Och då blir det ju självklart lite shopping =)
För min del blev hissgardiner till köket och dressingroomet. Dom har varit restade under hösten men nu har dom kommit in i sortimentet igen...Jippi! Har inte bytt gardiner sen i vintras, så jag har varit på jakt efter nya. Vill inte ha panelgardiner, känner inte att det passar hemma hos mig längre. Så nu blev jag glad när jag såg att dom kommit in igen.
Så nu ska jag jag göra vårfint hemma, ljusa nya gardiner och lite fina blommor och ljuslyktor i fönstret. Nu ska jag låta vårkänslorna spridas i mitt kök. Blir att pyssla med det efter att vi har åkt och handlat, Melvin och jag ska som vanligt hämta pappa på jobbet. Blir en härlig kväll, hoppas att lillkillen håller sig lugn...annars får pappa ta honom!?

//Glammomamma


Då var det måndag igen..

Godmorgon på er!
Ja då var helgen över och en ny vecka har precis börjat. Och jag är uppe med tuppen idag, kommer att  straffa sig senare jag vet =) Melvin är tyvärr vaken just nu, han vill inte riktigt sova så då får ju jag också gå upp =) Hoppas bara att han sover mycket på dagen, jag håller tummarna!
Nu ligger prinsen vid sitt gym, han verkar tycka det är rätt skoj. Fast han ligger och tittar mycket på nyckelpigan som hänger ner ovanför honom. Vet inte om han har något emot den, eller så gillar han den skarpt!? Roligt även att höra när han blir förbannad på dom små djuren, han lyckas inte jämt att slå till dom. Han har fortfarande lite okontrollerade rörelser, så när han vill veva lite så blir det inte jämt som han tänkt sig. Är är så gullig där han ligger och försöker, lugn gubben det kommer!
Denna måndag bjuder nog på en liten träff med mamma, vet inte när exakt. Vill skulle höras på telefon under morgonen. I vilket fall blir det en långpromenad idag, blev ingen igår. Och jag märker skillnad på Melvin om han inte får vara ute länge under dagarna, han sover lite sämre på nätterna. Så idag är det ju inget snöoväder ute så då blir det att ge sig ut och gå. Får se om det blir här hemma eller inne i stan när vi är hos mamma!?

Nu ska jag äta lite frukost och sen blir det att fixa till lillkillen. Måste byta blöja och klä på honom men han har fortfarande så skoj vid sitt gym. Jag vill inte störa honom nu när han är glad och tyst =)

//Glammomamma

Melvin tränar!

Oj så stor vår lilla kille bröjar att bli. För varje vecka så händer det nya saker hela tiden. Han är inte så liten längre, för ca 1 månad sedan var han precis nyfödd. Då låg han mest och såg söt ut och sov majoriteten av dagen. Nu är han mer vaken och börjar att upptäcka världen på ett nytt sätt. Det är sjukt hur fort tiden går och ibland känns det som om man inte hinner med, gäller att uppskatta varje minut som man har med honom!

Idag så var vi och köpte ett babygym till vår inte så lilla baby. Han har dom senaste veckorna börjat att röra så mycket på sina armar. Igår kväll låg han i mitt knä och vevade på sina små armar, gjorde mig nästan tårögd när jag såg hur duktig han blivit. Så då bestämde vi oss för att det var dags att köpa ett litet gym till honom.
Vi hittade ett fint från FP, som var riktigt smidigt med. Man kunde vika ihop det och bära med sig som en väska. Mycket smidigt när man ska åka bort, då kan man alltid hålla honom sysselsatt.
Tror inte riktigt att han först förstod vad det var för något vi la honom på när vi kom hem. Han låg först bara och tittade på alla saker som hängde ner övanför huvudet på honom. Men efter ett tag kom han igång och slog lite på nyckelpigan, såg ut som han tyckte det var riktigt roligt. Efter en stund blev det dock lite tråkigt att ligga där på golvet så vi fick plocka upp honom.
Då fick han ligga på pappas bröst och det var ju också skoj, för då kan man ju träna nacken =) Han har blivit riktigt stark faktiskt, kan bero på att vi lägger honom mycket på magen så han ska träna att hålla upp huvudet. Han låg där och tittade upp på både mig och Christian. Han kunde säkert hålla upp huvudet i 5 min innan han var tvungen att lägga ner det och vila lite. Sen började han om igen, en sådan duktig kille han är!


Melvin ligger och "gymmar"


En stark kille!!

Nu ska vi käka lite medan Melvin sover. Han var lite FÖR trött för att somna förut men nu sover han i sin vagn. När han vaknar sen är det dags för veckans bad,JIPPI!!! =)

//Glammomamma


Lördags utflykt

God söndags eftermiddag!
Tyvärr blev det ingen uppdatering under gårdagskvällen, orkade inte riktigt. Det var fullt upp hela dagen, från det att vi gick upp tills det att vi gick och la oss.

Dagen startade med familjemys i sängen, är så våra lördagar alltid startar. Pappa är ju ledig och behöver inte gå upp och jobba, så det är kul att hela familjen kan ligga där och ta det lugnt. Sen blev det att ta en lång frukost med Melvin brevid i sin stol. Han är så snäll och sitter nedanför oss och tittar så sött, och ibland pratar han lite. Ser att det inte är långt kvar innan han verkligen kommer börja att jollra.
Sen tog vi och åkte iväg på en liten utflykt till Klädhuset i Falerum. Är en lagom tur en underbar vårdag som det var igår. Tänkte att vi skulle stanna i Åtvidaberg på vägen hem och hälsa på Mollie, hon är ju precis 1 vecka äldre än Melvin. Har  inte träffat henne så vi var lite nyfikna.
Hittade inte så mycket roliga saker i Falerum, var mest kläder för 50+. Fanns mycket bra skor, både för stora och små. Kommer att bli att åka dit när Melvin blir större och köpa skor till honom. Det fanns skor som var bra att ha sen när han börjar på dagis, tex Pax. Allt var ca 20% billigare än i vanliga butiker, så man spar lite pengar på att köpa framförallt skor där.
Så det blev faktiskt ett par skor till Prinsen, hans första par =) Och det var inte vilka skor somhelst, det var ett par Lacoste. Ja det ska verkligen börjas i tid, blir att ha premiär för dom på systers bröllop i maj. Han kan tyvärr bara ha skorna under våren och sommaren, sen är dom nog tyvärr för små. Men jag kommer att spara dom, blir att ställa upp dom på en hylla i hans rum sen.
Det roliga var att hela familjen köpte nya vårskor från Lacoste, pappa var värst som köpte 2 par =) Gäller att passa på när det är billigt, och jag har inte sett dessa modeller tidigare. Kanske är förra årets modeller men vad gör det!?
Nu längtar jag bara efter att det ska bli vår på riktigt så jag kan få inviga dom nya skorna. Igår var ju en skön föraning på hur det kommer att kännas. Var underbart vårväder ute, synd att vi inte var ute och gick mer...men men det kommer fler dagar =)

  
Melvin och mammas nya vårskor =)

Hittade även en snygg längre kortärmad tröja, var skoj också att det var 50% rabatt på den. Så då är det ju självklart att den fick följa med mig hem. Köpte även en snygg långärmad topp från Mexx, älskar dessa basplagg. Lika snygg till en kjol som till jeans eller ett par snyggbyxor.


Toppen från Mexx, bild på tröjan kommer senare!

Efter att vi var klara i Falerum blev det att åka hem tiill Emelie, Christopher och lilla Mollie på fika. Vi åker ju som sagt förbi Åtvidaberg där dom bor, så då var det perfekt att träffas. Har varit så nyfiken på att träffa Mollie och så söt hon var. En liten tjock kindad tös som var hur gullig somhelst.
Så det blev inte en snabbfika som vi hade pratat om från början utan vi blev kvar i ca 3 timmar. Vi hade inte träffats sen innan bebisarna var födda, så det var mycket att prata om. Roligt att höra hur dom hade det med lilltösen, jämföra lite med hur vi har det med Melvin. Var i allafall en trevlig eftermiddag!
Tack för trevligt sällskap familjen Åtvid ;)
Sen fick vi åka hem och invänta farfar som skulle komma förbi och äta. Var en riktigt trevlig kväll, alltid kul när farfar kommer. Han tycker att det är så skoj att träffa Melvin och gosa lite med honom. Han lyckades tillochmed att lugna en liten kinkig Melvin, då blev han stolt =)
Är skönt att få lite avlastning när vi ska laga mat, annars får ju en av oss bära runt på det lilla pyret. Nu kunde ju farfar hjälpa oss.
Uppskattar all hjälp som vi får från våra föräldrar, är underbart gulligt av er!!

Nu ska vi försöka att lägga en trött liten kille i vagnen för att ta en liten eftermiddags tupplur. Han är riktigt trött kan jag lova =)

//Glammomamma

Fredagens stora förälskelse

Hejsan.
Oj vad dålig jag har varit på att uppdatera bloggen sen igår eftermiddag, förlåt mig! Men nu ska jag ge er en uppdatering om dom senaste 24 timmarna =)
Igår eftermiddag hade vi en riktig familjemys dag. Jag och Melvin hämtade ju pappa på jobbet och sedan åkte vi till Ikano. Jag ville nämligen in en sväng på IKEA så vi struntade i att åka till stan. Vi hade bestämt först att åka till stan men vi valde Ikano eftersom det blev en visit till IKEA. Jag ville ha nämligen ha en ny vattenkanna och vattensprayflaska, dom finns nämligen nu i nya fräsiga färger. Blev även lite nya större värmeljus, 2 st hängljuslyktor som jag ska ha på ballkongen i sommar och 2 st nya ljuslyktor till vardagsrummet.
Fast det som var dagens stora kärlek var min nya tröja från Sthlm Lm som jag hittade på MQ. Tyvärr så är ju jag lite tråkig när det kommer till färger på tröjor. Vill gärna ha basfärger på dom, så jag hittade en svart snygg. Den satt så underbart bra också, som hand i handsken. Så jag kunde inte bara hänga tillbaka den utan var tvungen att köpa den. Jag hade det nämligen så bra också att jag hade en rabattcheck på 100 kr också. Var min årsbonus som jag inte använt än. Så idag invigde jag tröjan, riktigt vårsnygg. Kommer att använda den riktigt mycket under våren och sommaren. 


Min nya kärlek =)

Nu ska jag tyvärr vara lite social med Melvins farfar som kom hit för att äta lite ikväll. Vi ska äta gott och titta på Robinson som har premiär ikväll.
Lovar att skriva mer om lördagens äventyr, har haft mycket för oss kan jag lova =)

//Glammomamma 

Bullfest

Har precis anlänt till mina föräldrar för att hälsa på mina syskonbarn en snabbsväng.
Innan dess var Melvin och jag på fika hemma hos Sofie.
Var ett tag sen vi sist sågs och nu var det första gången som Sofie fick träffa lillkillen.
Eftersom dom ska ha barn i juni är det alltid lika roligt att se hur hon växer,
hon har en sådan underbart söt liten mage.
 När man ser henne så börjar jag att små längta tillbaka till när jag hade min mage,
även om dett bara är 1 månad sen jag blev av med den. 
Fast jag kan ändå inte låta bli att sakna den,
var så mysigt att ha den att klappa på.
Hemma hos Sofie bjöds det på hembakade kanelbullar,
tyvärr inte nybakta. Fast det är bättre än köpebullar =)
Var kul att sitta där och prata lite skit oss mammor emmelan.
Tiden bara flög iväg och helt plötsligt var jag tvungen att åka.
Måste ju hinna med att träffa systers barn lite, tyvärr inte syster själv.
Hon hade redan åkt när jag kom dit, synd!


Saknar ibland!

Så snart ska vi åka och hämta pappa på jobbet för att sedan ha en mysig eftermiddag på stan.
Ha en skön eftermiddag!

//Glammomamma 

Fredagens mamma och son!

Nu ska vi ta och gå en promenad till Sofie och ta en fika. Ska bli kul att träffa Alfons också, igår blev han 1.5 år. Han är en stor kille nu!
Ha en skön dag så skriver jag senare i eftermiddag!


Topp: Gina Tricot

Kofta: Topshop

Scarf: Kappahl

Jeans: Diesel



Body: Present från farfar
Byxor: H&M

//Glammomamma


Utvilad

Utvilad och pigg sitter jag här nu och äter frukost. Melvin sitter i sin stol och är nöjd med livet. Han är nybytt efter att ha bajsat ner mammas och pappas säng =) och har fått på sig lite kläder. Hoppas på att han är vaken en liten stund till innan vin ska hem till  Sofie och fika. Är lite tråkigt om han ska vara trött när vi kommer dit, bättre att han vaknar och är pigg och glad.
Inatt var han världens duktigaste kille, gjorde mamma så glad och framförallt stolt. Han somnade vid 21.30 ungefär, trodde han skulle vakna direkt men han somnade in. Sen vaknade han och ville ha mat vid 2 ungefär och sedan vakande han inte förän vid 6. Blev så förvånad när jag märkte att det var ljust ute när han gnydde till vid 6. Han måste varit riktigt trött och mätt =) Var skönt att han sov så mycket för både Christian och framförallt jag var riktigt trötta igår. Tror Melvin kände på sig att vi behövde sova ut, så han passade på att vara duktig och sova riktigt bra själv!
Så nu är det MIN tid, äter frukost i lugn och ro. Har nyhetsmorgon på, tycker på jag och Melvin om att titta på. Ska ta en dusch efter det och fixa mig iordning innan vi ska gå. Skönt att man kan göra saker utan att ha med Melvin hela tiden. Han klarar sig själv kortare stunder så man hinner att göra sig iordning.

Hörs senare.
//Glammomamma


Borde vila lite

Gäsp...
Är lite trött just nu, skulle behöva vila en liten stund. Men jag lyckas inte riktigt att somna in, sitter bara och halv sover framför tvn. Melvin ligger brevid mig och söver...ÄNTLIGEN! Han var lite svår att få och somna in efter vi kom hem från promenaden. Han åt lite direkt när vi kom hem och sen satt han i sin stol. Men tyvärr kom han aldrig riktigt till ro, ooch då blir han lite sur. Är glad för att han inte skriker hela tiden men man kan tyvärr inte lämna honom själv. Han vill att man ska bära på honom eller ligga nära. Kan erkänna att det äe mysigt men jag var så trött själv att jag bara ville vila ögonen några minuter.
Fast nu ska jag väl inte klaga, han är ju så underbar och vill ju bara att man ska gosa med honom. Synd bara att man själv inte kan komma till ro nu. Vet att jag måste bli bättre på att vila när han sover men det är lättare sagt än gjort. Nu får jag hoppas att jag kan få vila i några minuter, känner att jag behöver det. Kan behövas om man vill vara vaken mycket ikväll och inatt.
Han var nämligen vaken lite mer än 1 timme vid 3 inatt. Jobbigt eftersom han är pigg då och man själv är trött. Han vill ju inte ligga i sängen då heller utan man får sitta och hålla honom. Och så "pratar" vi lite med varandra =) Härlig liten unge man fått, är värt att vara vaken.
Nej nu kanske jag ska försöka att vila ögonlocken lite...

//Glammomamma

Redo att möta vårsolen!

Oj vad det spritter i kroppen, nästan lite som när man är nykär =) Det är underligt vad lite sol och varmare grader kan göra för humöret.
Har inte sovit så mycket inatt men jag känner mig inte trött när man bjuds på sådant här väder. Jag är full av energi och ett glatt humör. Kommer bara bli bättre när vi snart ska ut på promenad, ska ladda batterierna då och fylla upp hela mig med ny energi från solen.

Så idag blir det att bjuda tillbaka till det härliga vädret med lite vårfärger. Blev att inviga min sjal som jag köpte i Sthlm, har bara väntat på rätt tillfälle att få börja använda den. Och idag känns det som den rätta dagen. Den har en skön mjuk kvalitet, som en liten silkessjal ungefär =)
Nu ska jag hänga upp en maskin med tvätt och sedan blir det att ge sig ut och lapa i sig lite sol.

Ha en skön fortsättning på förmiddagen.

Jeans: Diesel

Vitt linne: H&M

Rosa topp: Zara

Sjal: Åhlens


//Glammomamma


Godmorning solen!

Åh så härligt att vakna till ännu en dag med underbart vårigt väder. Är underbart att känna hur solen skiner in genom fönstret, bästa sätet att starta en ny dag på =)
Idag blir det en lång promenad i vårvädret, även om det blåser lite. Gör mig inget, blir bara att ta på sig lite tjockare kläder så vinden inte kommer åt. Ska ta vara på de här dagarna, vet aldrig när man ser en liten snöflinga utanför fönstret.

Ett annat vårtecken är att dom har börjat att sopa upp allt grus hos oss. Det blir ju så mycket härligre att ge sig ut och gå då.
Jag hoppas att ni får en lika underbar dag som jag kommer ha.

//Glammomamma

Lovely things

God kväll!
Det blir ett kort litet inlägg innan vi ska gå in och lägga oss i sängen. Melvin har varit så underbar ikväll och somnade vid 20.30 ungefär, inget gråt eller skrik. Får vi bara se hur länge han sover men det brukar ju bli till 24 ungefär, han vill ofta ha mat då. Så nu sitter jag och älsklingen och myser här i soffan men vi är rätt trötta båda två, så det är som sagt dags att förflytta oss till sängen.

Lovade ju att lägga upp bilderna på det jag köpte idag, även om det blev lite senare än jag räknat med =)
Ramen från Sia kommer att bli så snygg, vill bara ha mitt lilla bord till hallen så jag kan få ställa upp den men jag måste hitta något först bara. Hade tänkt att ha den som ram till vårat bröllopskort, så ikväll tog vi fram albumet och tittade igenom det. Gud vilken underbar dag det var, nästan så man längtar efter att få uppleva den dagen igen. Var bland dom lyckligaste dagarna i vårat liv.
Sen var det ju det fina lilla badkaret också, ska fixa iordningen det imorgon. Funderar att ställa lite saker där i som bara står på handfatet. Vi får se vad jag hittar på imorgon.


Ramen från Sia


Så underbart gulligt =)

Nej nu ska jag avsluta för dagen och önska alla en skön fortsättning på kvällen!
//Glammomamma

Unnerstad Gård

God eftermiddag!

Idag så var jag, Melvin och mormor på inrednings shopping, underbart =) Jag och Melvin hämtade mormor med bilen på förmiddagen och åkte sedan till Unnerstad Gård. Är en inrednings butik strax utanför Linköping och den är såååå underbar!
Eftersom en av ägarna till butiken även äger gården som butiken ligger på så har dom ingen hyra för lokalen. Det gör att dom kan hålla lite lägre priser, me like ;) Och så mycket fina saker dom har, allt från ljuslyktor till möbler. Blir så sugen på att köpa ett litet bord till hallen där. Fast jag har inte bestämt om jag ska köpa ett brickbord eller ett vanligt litet "sideboard". Blir att hålla koll under våren, kommer vårnyheter hela tiden.


En söt mormor =)


En underbart god paj!

Blev i allafall några små inköp idag. Köpte en fin ram ifrån Sia, tänkte sätta in vårat bröllopskort där i. Har inte hittat någon som jag gillat tidigare men den här var riktigt fin. Köpte även ett miniatyr badkar som jag ska sälla i badrummet med lite badoljor och badkulor i. Sen blev det en liten doftpåse som luktar vanilj, blir att lägga i badrummet så det doftar gott.
Tyvärr har jag inte med mig sakerna upp till mamma utan jag får lägga upp kort senare ikväll.

Vi passade även på att ta en fika när vi var på Unerstad, dom har nämligen ett mysigt litet fik också. Blev en jättegod citron och marängpaj med te, synd bara att man inte kunde sitta ute i vårsolen. Var nämligen lä där så det hade varit gott att sitta ute. Mamma och stod och njöt vid bilen när vi skulle åka hem, längtar tills det är så  här skönt hela tiden.


Melvin lyckades att le när mormor tog ett kort,JIPPI!! =)

Ha en skön eftermiddag så skriver jag mer ikväll, lovar att lägga upp bilderna också =)

//Glammomamma

Underbara sovmorgon!

Godmorgon därute!
Vaknade upp vid strax innan 9 av att solen lyste in i sovrummet, härligt! Brevid mig i sängen låg Melvin occh sov så gott, vilket han har gjort hela natten. Han gnydde till vid 22.30 och 24 igår kväll, då var Christian inne och gosade med honom. Han somnade så skönt och vaknade vid halv 1 och halv 5 och ville ha mat. Var länge sen han sov så bra som han gjorde inatt.
Så det blev att äta frukost i lugn och ro, brukar annars få äta och amma killen samtidigt. När jag ätit klart så vaknade Melvin, vilken tajming =) 

Är en härlig dag som startar nu, det känner jag redan på mig!

//Glammomamma


Kurvan pekar uppåt

Melvins kurva bara går upp, han växer både i längden och på vikten. Och han blir ju bara starkare och starkare med, det är en stor kille som vi har här hemma =)
Idag så var vi ju som sagt på BVC och det gick så bra, Melvin skötte sig riktigt bra. Lite gnäll bara när man ska ta av och på kläderna men det gör han ju jämt. Han är ju en liten naturist =)

Vikt då: 4090 g
Vikt nu: 4380 g
+/-: + 210 g

Längd då: 55,2 cm
Längd nu: 56 cm
+/-: + 8 mm

Nattningen verkar som den gick bra ikväll, peppar peppar...Han sover i allafall nu så vi hoppas på några lugna timmar innan han ska ha mat igen.
Nu ska jag slänga ett getöga på House samtidigt som jag ska läsa lite.
Sov så gott!

//Glammomamma

En skön vårpromenad

Det gäller att ta vara alla dessa underbara dagar då soler lyser och tempraturen hamnar på rätt sida av strecket. Så det blev en lång promenad idag med. Känner att jag får ny energi av solens strålar och den friska luften.
Vi var första på BVC så när vi var klara där så sov Melvin så skönt i vagnen att vi tog den långa svängen. Christian slutar tidigt på tisdagar så vi passade på att gå innan han kom hem, blir lite powewalk då =)
Jag hade podden med mig så jag satte hörlurarna i öronen och började gå. Helt otroligt vad lätt det är att gå när man lyssnar på musik. Är som om man flyter fram i ett härligt tempo och varje steg känns som man går på moln....UNDERBART!

En glad mamma i vårsolen



Melvin sov så gott

Vi kom hem nnästan samtidigt som pappa och då ville Melvin ha mat. Sen somnade han så sött på pappas bröst. Måste varit skönt för sen så sov pappa med och då passade även jag på att sova en liten stund =) Så nu sover Melvin vidare men jag och älsklingen tar en fika.
Ha en skön eftermiddag!

//Glammomamma


På väg till BVC



Nu sticker vi iväg till veckans besök på BVC. Efter det blir det en liten promenad,
ser ut som om solen kanske kommer att titta fram med...hoppas!!
Hörs när vi kommer hem!


//Glammomamma

Jag vill ju bara ha lite närhet!

Hade Melvin kunnat prata så tror jag att han hade sagt precis så!?

Vår lille sötnos hade lite svårt att somna in igår kväll. Var så tydligt hur trött han var redan vid kl 19 men han är en tapper liten kille som inte vill sova. Han var nära flera gånger att somna men precis när han skulle somna in så vaknade han. Det funkar till en början men vid 21 så var han så trött så trött och ville inte ligga i sin äng och sova. Han somnade till i min famn när han hade ätit men när jag skulle lägga honom i sängen vaknade han och var ledsen. Det funkade bra när pappa gick och bar runt på honom eller låg i hans knä. Men när han skulle läggas i sängen så blev han ledsen.
Det tog nästan 2 timmar att få honom att sova, fast han var så trött. Det var så uppenbart att han bara ville vara nära oss men tyvärr så orkar man inte bära runt på honom hela kvällen.
Fast han är världens mysigaste kille, vi vill ju också bara gosa med honom hela tiden. Är väl för han sover så mycket på dagarna som han vill vara nära oss på kvällarna. Och sen vill han nog mysa med pappa eftersom han är borta på dagarna.


Nu sover han så sött!

//Glammomamma

Det var på tiden!



Ikväll så är det avgörande match mellan LHC och Skelleftå i SM-slutspelet. Och läste på nätet att Kanal 5 ska visa matchen...JIPPI!! Enda sen slutspelet började så har kanal 5 och 9 visat alla matcherna men ingen med LHC. Blir lite sur över att man sett alla dom andra lagen, både 1 och 2 gånger.
Men ikväll blir det dra ut telefonjacket och bänka sig framför tvn kl19! Hoppas bara att det blir vinst ikväll, är ju vinna eller försvinna som gäller. Jag håller tummarna för att det blir vinst!!

//Glammomamma

Vilken skön start

Åh vad härligt det är att vakna upp till att solen skiner in genom fönstret. Känner redan nu på mig att det blir en bra vecka när den startar på det här underbara sättet =)
Så nu sitter jag och tittar ut på den blåa himmlen och låter solen skina lite i ansiktet på mig. Längtar verkligen ännu mer till våren nu, att kunna gå ut och sätta sig på balkongen med en tröja och en kopp kaffe och inte frysa. Hoppas att det går fort nu!

Idag blir det en riktig långpromenad, blir att ringa på hos grannen och se om vi ska gå samtidigt. Var länge sen sist då vi gick ihop. Var ju nästan varje dag innan Melvin föddes, var pga dom som Melvin kom så fort...Är iallafall vad vi tror =)
Är alltid lite roligare att prata lite med någon samtidigt som man går. Imorgon ska vi till BVC på förmiddagen så då går vi en sväng direkt efter och då blir det ju att jag får gå själv. Blir att ta med sig podden då så man kan lyssna på lite musik. Och som jag förstod skulle det bli lika bra väder imorgon, håller jag tummarna  för =)

Nu ska jag tvätta håret medans Melvin fortfarande sover.
Hörs senare under dagen.

//Glammomamma

Inspiration

God kväll!
Nu har vi precis kommit hem från en liten kvällspromenad. Var tvungen att lämna ingen en kvarglöms väska till en kompis. Han hade lite viktiga saker i den som han behövde, så efter badet så klädde på oss varmt och tog en rask promenad. Det var verkligen inte skönt ute, tur att man fortfarande var varm efter badet =)
Det gick föresten jättebra, Melvin trivdes lika bra i badet med mig som med pappa. Badnallen funkade ganska bra, man fick hålla i honom så han inte gled iväg på mycket. Kommer nog att passa honom bättre när han växt lite till.


Nu ska jag ta kopp varmt te och sätta mig i soffan och läsa nya Allt i hemmet, dags för lite vår inspiration känner jag. I detta nummer får man en rabattcheck på 20% på Indiska, roligt måste jag säga. Dom har så bra utbud med lyktor och textilier där, i våriga färger med ;)
Ha en skön kväll alla.

//Glammomamma

Plaska runt i koppen

Nu ska snart jag och Melvin göra premiär i badkaret ihop. Är ju söndag idag och det är Melvins baddag :) Är trevligt eftersom det är jag som ska bada med honom idag. Ska bli kul att få plaska runt med honom och inte sitta brevid och titta på.
Vi ska inviga badbjörnen som vi köpte i veckan på Babyland. Den ser ut att funka fint, slipper att hålla honom när man badar. Känns både bättre och tryggare både för oss och honom. Får bara hoppas att han tycker det är skönt att ligga i den!?


Melvins nalle badstol!

Nu ska vi krypa ner i badet så jag skriver mer senare och säger hur det gått.

//Glammomamma

Hushållsgöra

Ja då har jag tvättat 2 maskiner med tvätt, sorterat och vikt ihop nytvättad tvätt. Är inget skoj men det är som sagt ett nödvändigt ont. Blir att tvätt lite mer imorgon, ska iväg en sväng sen när älsklingen kommer hem. Han har J nu, började redan kl 10 imorse. Är nästan förmiddag för oss nu när man har småbarn =)...Melvin vaknade vid 8 idag och ville ha käk.
Så det blev att fixa och dona lite här hemma medans han är borta, ska snart göra lite mat tills han kommer hem.

Ska nog åka och titta på oilvträd efter vi ätit, hittade ett igår men det såg så tråkigt ut. Var bara på Plantagen och kollade, dom hade flera småträd men bara ett stort kvar. Det såg tyvärr ut som det fick vatten förra veckan som senast. Var massor av ruttna kvistar och döda blad på trädet och i krukan. Ger tyvärr inte 450 kr för något som bara har en livslängd på 1 månad. Så idag blir det att kolla på Blomsterlandet och se om dom kan ha något!

Ska ta och tömma diskmaskinen nu och sedan dammsuga i hallen, blir så mycket grus från vagnen.
Hörs senare.

//Glammomamma

Schlagermys

Ja det var ju en trevlig avslutning på kvällen! Jag har en fråga bara...Vad F*N var det som hände???
Det såg ju så bra ut ett tag, juryrösterna från dom olika städerna ute i landet gav ju ut 12 poäng hit och dit. Det var ju inte en låt som fick alla högsta poäng utan nästan alla fick en 12...utom stackars Molly :(
Sen när det var dags för folkets röster borde man ha anat  att vi bor i ett land där majoriteten är totalt musikbefriade. Är dom inte tondöva så vet dom inte hur bra musik låter. Som ni kanske anar så gillade jag inte det vinnande bidraget!
Är ju kul att se hur vi kommer att få kvala in till schlagern nästa år med, hoppas att dom behandlar henne på samma sätt som dom gjorde med Martin Stenmark när inte han placerade sig så bra för några år sedan!? Det var ju hans fel att vi inte fick en topp placering.


En hungrig kille

Annars så var kvällen mycket trevlig, var som på den gamla goda tiden när man bodde hemma och satt och myste framför tvn med mamma. Skillnaden nu var att mamma fick mysa med Melvin framför tvn =) Var hon som satt och sövde den lille killen mellan målen med mat. Han tyckte att det var riktigt härligt det såg jag på honom, tack mamma!!
Kvällen var iallafall lyckad utöver utgången i schlagern. Vi åt varma mackor med champinjon och räkstuvning på, godare än med ost, skinka och sådant på. Till schlagern blev det äpplepaj med vaniljsås och kaffe, mumsigt! Tyvärr så fick jag äta halvkall paj och fisljumet kaffe för Melvin ville ha mat precis då. Han brukar ju känna av när man ska äta eller fika, då vill han alltid ha mat =) Fast det gör inget, han är så underbar att det inte gör något!
Vill bara tacka mamma för maten och fikat och ett väldigt trevligt sällskap!!


Underbara mamma!


Melvin sov så gott i soffan!

//Glammomamma

Snart smäller det!

Nu är det bara minuter kvar innan 2009 års melodifestival börjar!! Måste säga att i år så är det en riktigt bra final. Kommer inte ihåg när det var med så många bra låtar sist...
Jag har flera fovoriter i år men jag hoppas mest på Måns Zelmerlöw men tycker även att Alcazar, EMD och Agnes är bra. Fast vem vet, det kanske är Caroline Af Ugglas som vinner??!! Tycker att det är en bra låt men inte i schlager sammanhang. Blir att vänta 2 timmar unegfär innan vi vet vem som tävlar i Moskva om 2 månader.
Blir snart en kopp kaffe och äpplepaj med vaniljsås, har vi tur så kommer pappa snart och håller oss sällskap!!

//Glammomamma


Hoppas hoppas!!

Fmf=fika med farfar

Vart tog lördagen vägen??
Dagen började med att vi åkte hem till mormor och morfar, Christian skulle hjälpa till med att bära lite saker. Så jag och Melvin blev kvar hemma hos mormor och tog en fika. När morfar och Christian kom tillbaka bjöds det på lunch, spaghetti med köttfärssås.


Stolt farfar!


Efter det så gick hela familjen Rudqvist ner till stan för att träffa farfar. Vi hade bestämt att träffas för att ta en fika, var ett tag sen han fick träffa pyret.
Vi hade tänkt att fika på vårt favorit ställe, Espresso House. Men tyvärr så var det så fullt, fanns inte en ledig stol. Synd för dom har stans bästa latte, man ska ha tur för att få plats på en lördag. Det var tillochmed kö till att få sitta, brukar inte ens vara det.
Så det blev att gå till Santinis istället, sällan som man går dit. Vet inte varför, det är ett trevligt ställe. Lite annorlunda eftersom man får beställa från en meny vid bordet. Det kostar lite extra men det är värt när man får allt serverat vid bordet.
Blev en latte med vaniljsmak och en creme caramel, mums! Nästa gång jag vi ska äta lunch på stan ska vi gå dit, deras sallader ser så goda ut. Dom har en med lufttorkad skinka, älskar det.
Vi hade så trevligt så det blev en lång fika på nästan 2 timmar. Farfar tyckte det var så härligt och sitta och mysa med Melvin. Roligt att att fler kan ta hand om lillkillen, annars blir det att någon av mig eller Christian får ta honom när han inte vill sova. Fast han sov ganska mycket när vi fikade, blev att farfar fick fika lite under tiden som han höll Melvin. Fast efter att tag la vi ner honom i vagnen och då somnade han så sött. Vaknade en stund innan vi var klara och ville ha mat. Sen somnade han så fint hos farfar igen. Är skönt att han sover så bra fast det är mycket liv omkring honom.

Ikväll är jag "gräsänka", Christian är och spelar lite poker ikväll. Så jag och Melvin gick hem till mamma igen, blir att käka och se melodifestivalen här. Håller tummarna för att det går bra för pappa ikväll =)

Hörs lite senare.
//Glammomamma


Härliga tulpaner

Jag glömde ju att lägga upp en bild på tulpanerna som jag och Melvin köpte till mormor och morfar igår. Det blir så vårigt att sätta dom i en kanna istället för en vanlig vas. Den här gamla kannan som mamma satte tulpanerna i är så gammal. Har nog hängt med sen jag var liten...Tycker den passade så bra eftersom den hade samma gröna färg som stjälkarna har.
Jag måste verkligen ge mig på jakt efter likadana tulpaner idag, ska ju ut och se om jag hittar något olivträd. Pratade lite med Christian om det igår och han tyckte att det lät som en bra ide...puh =) Vet ju aldrig vad han säger om alla ideer som jag kommer med =)


Vårfint på bordet!

 
Ska man sattsa på ett stort eller litet??!!

//Glammomamma

Våren är på väg...

Här har ni dagens inköp, blev en klänning, topp och lite härligt vår smink. Älskar verkligen Make up stores smink, läppglanset var ju bara att dör för =) Blir att börja använda när det är lite värme och sol ute.








//Glammomamma


Ankomst

God eftermiddag på er!
Nu har vi annlänt till mormor för en fika. När vi gick hem ifrån stan så passade Mellis och jag på att köpa en bukett med tulpaner till mormor och morfar. Dom hade en sådan underbar rosa färg, passade så bra nu. Eftersom vårvädret inte rikitgt vill komma så får man göra det bästa för att få lite känsla inne. Hade själv vilja köpt en bukett men eftersom det dröjer ett tag innan vi kommer hem så struntade jag i det. Får ta en sväng imorgon och köpa några. Fick fina vita av syrran förra helgen men nu börjar dom bli lite trötta.
Ska även passa på att titta efter ett olivträd imorgon, tycker att det är så snyggt att ha. Vill gärna ha ett som är lite högre så det kan stå på golvet. Behöver göra lite vårfint hemma hos oss.


I hissen på väg upp till mormor och morfar!

Lägger upp lite bilder på klänningen och toppen som jag köpte lite senare.
//Glammomamma


Redo för stan

Nu är vi snyggingar redo för en sväng på stan.
Melvin har precis ätit och blivit bytt på, så nu ska vi klara oss en stund hoppas jag. Idag fick han ha på sig bodyn som han fick av Ramona, den börjar att passa nu. Är en storlek 56 men eftersom han växer  så mycket så är den snart perfekt för honom.
Jag inviger idag min skjorta som jag köpte på rean hos Zara när vi var i Sthlm. Den är så snygg med bandet som man kyter i midjan. En detalj som göe ett helt plagg!


Jag skriver mer sen när vii tar en fika hos mormor. Får vi se om jag hittat klänningen då ;)
Ha det gott med er.

//Glammomamma

God morgon fredag!

Äntligen!!
Ja då var det fredag idag igen, härligt. Blir en myshelg, Lets dance med älsklingen ikväll och imorgon är det melodifestivalen. Tyvärr så ska Christian spela lite poker så jag får mysa med Melvin. Det är inget dåligt sällskap det heller =)

Idag blir det en sväng på stan tror jag, har sett en underbar klänning på H&M som jag VILL HA!!! Det är en ljusrosa paljettklänning, vet att det låter hemskt men den är riktigt snygg. Såg den på nätet så jag hoppas att den finns i butiken, vill gärna prova den innan jag köper den.
Har faktiskt sett mycket snyggt på H&Ms hemsida som jag vill ha, blir att spana lite efter det idag. Är sugen på att köpa lite nya vårkläder, har inte handlat så mycket roliga kläder den senaste tiden =)

Nu ska jag ge lillkillen lite mat och sen hoppa in i duschen.
//Glammomamma

Sovställning

God eftermiddag på er!
Ja hur sover ni hellst?? Kanske på rygg, eller på mage?? Eller föredrar du att ligga på sidan och sova?! En sak är nog säker att man inte ligger så som Melvin gjorde igår när han sov en stund hos mormor.
Vi la honom mitt på filten efter att han hade ätit, sedan satte vi oss i soffan. Tyvärr så Mlevin framför soffbordet så vi såg honom inte. Efter en liten sovstund på ca 40 min så började han att vakna. Gissa om mamma och jag blev lite förvånade när vi såg hur han låg!
Han har lyckats att snurra sig ett kvarts varv och hamnat med kroppen liggandes utanför filten på golvet. Var bara huvudet som låg kvar på filten. Förstår ni nu och vi säger att han är en stark liten kille!


Här sover vi så gott =)

Inatt så hade nog Melvin lite ont i magen, hade fick aldrig någon riktig ro förän seeeent på natten. Han skrek lite för att sedan nästan somna in. Tror att Christian fick honom att somna in någon gång vid 02. Då låg han brevid honom i sängen och sussade honom till sömns.
Som jag sa igår, blir nog att inte dricka så mycket oboy, tror att det var det som gjorde att han fick ont. Nu är han i allafall tillbaka till sitt gamla lugna jag.

//Glammomamma

Nya besökare..

Vad kul med alla dessa nya besökare som hittat hit till vår blogg...eller mest min =) Är ju oftast jag som uppdaterar den.
Har som sagt märkt av att det är mer nya besökare och fler nya som lägger in kommentarer. Sedan är det ju lite roligt att det många från "släkten"  i K-holm läser bloggen =) Är så roligt eftersom det redan är många småbarn där och fler som är på väg. Vilket liv det kommer bli på framtida kalas och träffar, roligt när alla barnen kan busa ihop! Får hoppas på att  det blir lite fler tjejer så lilla Ebba slipper att vara så ensam! Jag håller tummarna för att kommande bebis är en liten flicka.
Tänk vilka pokerkvällar det kan bli, pappor med barn ock kort vid bordet! Undra om Mackan kommer att tillåta det vid hans käraste ägodel...pokerbordet! ;)
Är som sagt roligt att ni har hittat hit och fortsätt även att lämna små söta kommentarer, dom värmer gott kan jag lova!

Ha en skön dag!
//Glammomamma

Magont??!!

Just nu funderar vi lite på om det är så att Melvin har lite ont i magen. Har skriker en del men inte hela tiden och vill inte somna. Det värker verkligen i hjärtat när han skriker, man vet ju inte vad det är som är fel. Vi utgår dock från att det är magont, är ju vanligast.
Vet att man inte ska dricka för mycket mjölk och dom senaste dagarna har jag druckit en del oboy, har varit sjukligt sugen på det =) Dom kan lätt få ont  i magen av det har jag hört, så from nu så blir det att dra ner på det...kanske ett glas om dagen på sin höjd.
Som tur är så är pappa en klippa på att söva sin son, han har nu gått runt med Melvin på armen i ca 10 min och det gjorde honom lugn. Kanske lindrade magontet eller så hade han saknat pappa och ville ha hans närhet...vem vet!?
Nu sover han som tur är, ska vi bara pröva att lägga honom i sängen. Håll tummarna för att han inte vaknar!

Godnatt och sov så gott!
//Glammomamma

Fika hos mormor

Jag hatar verkligen detta väder som är just nu. Snö i mängder och grått väder hela tiden, varför kan det inte bli vår någon gång?? Har tröttnat på att aldrig se solen och att behöva pulsa runt i massa snö. Funkade ju lite innan man fick Melvin men nu ska man ju dra en vagn och det är inte kul när det är snö. Blir lätt lite trögare eftersom det inte plogas på alla trottoarer.

Kände mig lite seg som sagt idag, har inte fårr sova så mycket på förmiddagen, lillkillen ville ju äta hela tiden. Så det blev att sova 20 min då och då. Så jag tänkte att jag skulle ge mig ut och ta en promenad och få lite luft. Man blir ju lite piggare då men efter att ha tittat ut genom fönstret vid lunch så ändrade jag mig. Det snöade så där smått och jäkligt och blåste, så jag valde att skjuta på det tills imorgon. Hoppas verkligen att det blir uppehåll då, för jag är verkligen sugen på att ta en lång promenad.
Så jag valde att ringa till mamma för att se vad hon hade för sig. Tänkte att jag alltid kan åka dit och ta en fika. Blir  ju lite miljöombyte i allafall. Man blir inte piggare av att gå hemma.
Så det blev att pälsa på sig tjocka vinterjackan och se till att Melvin var väl inbäddad i vagnen  innan vi gick till bilen. Fy vad hemskt väder, vinden kom åt överallt. Tur att man har en tjock jacka som verkligen intee gör att man fryser.
Blev kaffe och hemmagjorda vaniljbullar hos mamma. Tyvärr var inte bullarna nybakade, är ju godast då =) Men det funkade att äta dom ändå, bättre än köpta bullar. Och mammas bullar är alltid mammas bullar, dom bästa som finns!
Melvin har det gott nu, ligger och sover på tjocka pläden på golvet, efter att ha ätit i 3 omgångar under ca 45 min. Han är så rolig när han somnar vid bröstet och när man ska lägga ner honom för att sova så vaknar han och blir sur. Precis som att han inte är klar utan han bara vilar ögonen lite...Skönt om han sover en stund innan vi åker och hämtar pappa lite senare ikväll.


Melvin sover så gott hos mormor!

//Glammomamma

Morgonpigg

Ja det är vår lilla kille kan jag lova =) Jag har själv alltid varit piggare på morgonen än jag varit på kvällen. Skillnaden nu är bara att jag inte får sova hela nätterna så jag är utvilad när jag vaknar på morgonen. Fast det får man ta när man har barn =)
Melvin sov som vanligt i sin säng i sitt rum men när pappa gick upp vid 6 så bar han in Melvin till vår säng. Han sov så gott hela tiden men när pappa precis hade gått så vaknade han till. Var något som jag inte blev så glad över, var ganska trött. Så jag hoppades på att han skulle lyckas somna men nej. Han låg och "pratade" lite och rörde på sig. Jag försökte att somna om, alla minuter som jag får sova tar jag =)
Fast efter 10 min fick han nog och började låta lite mer. Då fick jag ge upp och ge honom mat, sova får man väl göra i graven =) Nej nu ska jag inte vara sådan, vett att det är sömnen som pratar. Älskar min lille kille och det är värt att vara vaken så mycket!
Nu ligger han här brevid mig i sängen och håller på att somna. Han var så trött efter att ha käkat tillochfrån i 30 min, så när han var klar bytte vi blöja. Blev att gå tillbaka till vår säng, ska själv försöka att sova lite igen.

Vi hörs om någon timme =)
//Glammomamma

Klartecken

Nu har jag ringt till Storken och bokat tid för återbesök. Skulle ringa när Melvin var 4 veckor och boka men jag kunde inte vänta 1 vecka till. Fick en tid om ca 1 månad, den 17 april. Och med tanke på hur snabbt 3 veckor har gått så känns det som om vi snart är inne i april.
Orsaken till att jag ringde var att jag inte haft något avslag på 1 vecka. Och i pappren som vi fick med oss hem från BB så står att man kan bada när det upphört. Det finns ju risk för infektioner medans man har det men nu ska här badas!!
Har varit så frusen på kvällarna och ta en varm dusch räcker inte för att jag ska bli riktigt varm men ett bad....
Nu kan ju även jag bada med Melvin också. Våra söndagskvällar är vigda åt att bada med honom. Han tycker ju så mycket om det, hoppas att han tycker det är lika skönt att bada med mamma som med pappa!!??
En annan sak soom man även kan göra nu är ju att ha ett fungerade samliv också. Känns skönt med tanke på att det är ett par veckor sen. Är inte direkt upphetsande i slutet på graviditeten, man är ju inte så mobil. Men nu när jag är tillbaka i samma gamla form som innan jag blev med barn så ska det bli ordning på det med =)
Ikväll blir det iallafall ett varmt bad, troligtvis när Melvin somnat. Vi bestämde att då ska vi ta ett lååångt varmt bad ihop. Är ju så mysigt att bada tillsammans.

//Glammomamma

Vårat lilla hjärtegull

Barn gör verkligen livet mer värt att leva. Hade aldrig trott att få barn skulle ändra hela mitt synsätt.
Så som jag ser på livet nu gjorde jag inte för 1 år sedan.
Jag gör helt nya prioreteringar i mitt liv nu, saker som jag tyckte var viktigt då är inte högst upp min lista över saker som är viktiga eller gör livet mer värt att leva.


Med sina nya filt från moster m familj!

Nu sitter jag och tittar på hur Melvin håller på och somna in i sin stol.
Kan lova att mitt hjärta fylls av så mycket glädje och kärlek. Allt jag kan säga är att ingen unge i denna värld
är mer älskad av sina föräldrar än vad han är.
Som jag och älsklingen brukar säga....Vi gjorde ett riktigt bra jobb när vi skapade honom!


Så lätt att älska =)

// Glammomamma


Jag signar ut...

Usch vad trött jag blev efter maten, märks att man har hållit igång idag.
Melvin ligger nu i sin säng och sover så gott. Så nu ska snart vi gå in och lägga oss i sängen och se på 2 ½ men. Är ju så bra att det är två avsnitt på raken, kan man se första i soffan och sen fixa iordning sig för sängen mellan avsnitten.
Blir nog sedan att fortsätta läsa på min bok som jag börjat läsa, har köpt alla 3 böcker =) Kan bara rekomendera alla att köpa En shopaholics bekännelser. Vi som älskar att shoppa kan inget att än älska den här boken!
Jag kan inte slita mig från den!

Ha en skön avslutning på kvällen, kommer jag att ha!
God kväll och god natt!
//Glammomamma

Växer så det knakar

Idag så var det besök på BVC igen. Är som sagt besök varje vecka nu i början.
Hade på känn innan dagens besök att vår lilla guldklimp växt en del sen sist. Märker att alla kläder sitter lite bättre på honom. Är inte längre så att man behöver vika upp ärmarna på hans bodies eller att dom är stora som hus heller.
Han skötte sig lika bra som han brukar, är så lugn coh snäll men lite måste han ju låta när man ska ta av honom kläderna. Och idag så var han även snäll och kissade lite på mamma när vi tagit av honom blöjan när vi skulle väga honom. Som tur var så märkte jag det direkt och hann med att backa, så det kom bara några droppar. Vet så väl att man måste vara uppmärksam men ibland hinner man inte med.

Han hade i allfall gått upp i vikt och växt en del på längden. Hade gått upp ca 300 g och ganska precis växt 2 cm på längden.

Vikt nu: 4090 g
Vikt då: 3820 g
+/-: 270 g

Längd nu: 55.2 cm
Längd då: 53,3 cm
+/-: 1,9 cm
Det ser ut som om det kommer bli en stor kille om det fortsätter så här =)
Nu ska vi ta och fixa lite mat, blir taco till hockeyn.
/Glammomamma

Premiär

Idag är första morgonen själva för mig och Melvin. Pappa började ju att jobba idag efter 3 veckors ledighet. Vad fort tiden har gått, kan inte fatta att Melvin bllir 3 veckor inatt. Tycker ju att det är nyss som vi kom hem från BB med honom, gäller att ta vara på tiden känner jag.

Natten har gått så bra, Melvin sover i sin egen säng i sitt rum. Han somnade vid strax efter 21 igår och sov till halv 1 inatt, då var han hungrig. Sen somnade han så sött till kl halv 4 då ville han ha mat igen och sen vaknade han till vid 5. Då var pappa snäll och hämtade honom och la Melvin brevid sig. Han somnade som en stock och ville inte ha mat förän pappa gick vid strax före 7. Underbart att nu sitta här med ögonstenen brevid mig i sin babysitter, han är så snäll och go.

Idag ska vi till BVC igen, har tid kl 13. Blir att äta innan vi går dit och när vi är klara där så blir det en lång promenad.
Ikväll kommer även en mäklare hit och värderar vår lägenhet, kan vara bra att veta ungefär vad den kan tänkas vara värd. Känner att vi behöver ha lite koll på det.

Nu ska jag äta lite frukost men skriver senare idag.
//Glammomamma

Alla vill träffa Melvin

Idag var det dags för vårat andra firande av Christian. Igår var det syrran och brorsan med familjer som var här. Idag var det Christians familj och mina föräldrar och äldsta syster.
Var riktigt trevligt men så mcyket folk vi var, har inte riktigt plats för mer än 10 personer, så när man blir fler än så då har vi inte riktigt gott om plats till alla. Visst har vi en stor lägenhet men det är inte tillräckligt med plats för alla. Det blir lätt lite trångt i soffan och matsalsbordet i vardagsrummet rymmer bara 6 st personer. å får i såfall folk parkera sig i köket och då blir det lite tråkigt eftersom man måste dela lite på sig.
Ja ja, det är ett I-lands problem jag vet. Men jag skulle ändå vilja ha det lite större, får hoppas på att vi får en större lägenhet snart ;)....Eller varför inte ett hus. Fast det går ingen större nöd på oss här, är inte så ofta som man har storfrämmande. Så dom gånger man har det får man ta att det blir lite trångt. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum =)

Var premiär för farmor och andra fastern att träffa Melvin idag. Han fick ännu mer presenter, delvis en jättesöt flodhäst. Den var så len och god, tror han kommer att gilla att gosa med den när han blir lite större.
Sen fick han ännu mer fina kläder, fina t-shirtar till sommaren i glada härliga färger. En ny snygg dräkt som han kan ha när han blir lite större och fina byxor. Kommer inte att behöva köpa så mycket mer kläder till honom =)
Blir bara att jag måste fixa mer plats i garderoben till honom, börjar bli lite trångt i hans lådor =)

Eftersom lillkillen sover så mycket så var det självklart att han skulle sova när alla kom. Och så skulle han sova när vi åt, och när vi fikade. Så det blev mycket tassande in i vårat sovrum för alla som ville titta på honom. Så tillslut så blev det att vi plockade upp honom och bar ut honom i vardagsrummet. Där gick han från famn till famn, alla vill ju hålla i en bebis. Det är något speciellt med bebisar, är själv likadan när man träffar någon som har barn. Fast nu har jag ju min egen att gosa med =)
Han fick även aggera fotomodell ett tag, var många som ville ta kort. Så det blixtrade som i en fotostudio mellanåt men det gjorde inget för Melvin...han sov så gott. Lagom när alla skulle gå började han att vakna till, är tyvärr så. Men det kommer fler tillfällen då vi alla kan träffas och då kommer han att vara mer vaken.
Ska ju fira farmor i slutet av mars så då får vi hoppas att han är lite mer vaken.
Vi tackar i allafall för alla fina presenter som både Christian och Melvin fick,tusen tack!!

 
Fina presenter till Prinsen vår!
//Glammomamma

Oj vad konstigt det blev...

Får tacka Johannes och Elin för kommentaren på det senaste inlägget. TACK! =)
Hade inte tittat något närmare på bilden innan jag la in den i inlägget men när jag läste deras inlägg var jag ju tvungen att gå tillbaka och titta. Förstod inte vad det var som såg så konstigt ut, Christian gjorde väl inget konstigt på det kortet!?
Ha ha så fel jag hade, ser ju riktigt roligt ut....och nästan lite perverst =) Men jag kan LOVA att det är inget snuskigt som försigår i bakgrunden. Är bara en slump att jag tog kortet precis i samma stund som han lyckas med den rörelsen.
Så nu kan ni andas ut alla, är inget som vi iscensatt för att det ska bli kinky.

Ska försöka att ta lite bättre kort i framtiden =)
Hörs lite senare.
//Glammomamma

Kusinvitamin besök

Nu sitter vi i soffan och tittar på hockeyn efter en liten intensiv dag. Den började redan vid 8 i morse med att ge killen mat för att sedan åka ner till stan och hämta alla tårtor. Kom hem och städade det sista som jag inte orkade med att ta igår. Vid 11 kom första besöket, det var mina syster med familj. Var första gången som kusinerna fick träffa Melvin, dom verkade tycka det var ganska skoj.
Var inte en ny kusin enligt Oskar, utan det var ju Melvin som dom träffade =) Gulligt när dom säger sådana saker, han vet ju inte riktigt vad en kusin är än. Killen är ju knappt 5 år men ack så söt.
Blev en trevlig dag där småkillarna spelade Wii medans vi andra fikade och åt av den underbara tårtan. Kommer nog bli att köpa den flera gånger =) Den blev inte så mastig som många tårtor kan bli, är nog för att det var mousse och inte grädde i.

 
Oskar spelar Wii och en underbar syster =)


Filip blev ledsen och la sig
och sov på golvet!

Vid 14 så kom min bror med familj. Då fick alla kusiner träffa varandra en liten stund innan syrran åkte hem. Kul att se hur mysiga dom är mot varandra. Blir ännu roligare sen när Melvin blir lite större och kan vara med på ett annat sätt.
Var så mysigt att se Jakob, han är äldst....hela 10 år. Han satt och klappade Melvin på huvudet och "lekte" lite med honom. Sedan fick han sitta med lillkillen i knät och så stolt han såg ut. Kan inte fatta att han blivit så stor och så mogen. Tyckte det var nyligen som han själv var så liten.
Emma tyckte att det var lite tråkigt att det blev en kille, hon är ju ensam tjej men vi lovade att försöka få en tjej nästa gång. Även hon satt en stund med Melvin i knät men när han blev lite ledsen tyckte hon nog att det blev lite jobbigt. Hon är bara 6 år så det blir nog lite nervöst när han låter lite. Men hon är så stor också och sköter sig så bra, en riktig liten dam =) Skönt att veta att det finns kusiner som kan sitta barnvakt till Melvin om några år...=) Dom är ju så pass stora då att dom kan ta hand om honom några timmar och tjäna lite extra pengar ;)


Stolta kusiner =)

Nu ska vi ladda inför morgondagen när nästa klan kommer =) Blir lite mer folk på samma gång då men jag vet att Melvin kommer att sköta sig lite bra då som han gjorde idag. Är skönt att det funkar så bra för honom att sova fast det är lite liv runt honom.
Så nu ska jag städa undan lite och sen ta kväll.
Ta vara på er.

//Glammomamma

Nöjd liten kille

Natten har vår lilla ögonsten tillbringat mestadels i sin vagn. Så jag och Christian har haft sängen för oss själva...mysigt kan jag lova =)
Var så att Melvin var lite övertrött igår kväll och kom inte riktigt till ro mellan mig och Christian i sängen så vi prövade att söva honom i sin vagn. Vi ville nämligen se klart Lets dance och det funkade för bra kan man säga. Han somnade som en sten och när vi skulle in och lägga oss så ville vi inte ta upp honom ifall han skulle vakna. Så det slutade med att han sov 5 sköna timmar i vagnen innan han vaknade och ville ha mat.
Efter käket, rapet och blöjbytet så kunde han inte riktigt somna om. Tror han tycker att det blir lite varmt och trångt mellan oss. Så bar jag ut honom till vagnen igen, la ner honom och körde vagnen fram och tillbaka i några minuter. Och som ett brev på posten somnade han så sött.
Kröp ner brevid världens underbaraste man som höll min plats varm. Somnade så gott i hans trygg famn, har verkligen längtat efter att få somna så. Gjorde jag så ofta innan Mellvin kom, får se om det blir så inatt med!? ;)

Nu sitter Melvin i sin babysitter och ser nöjd ut, hade precis bytt blöja på honom i vår säng, efter att han vaknat och velat ha mat. Var tyvärr inte tillräckligt snabb med nya blöjan för han kissade ner pappas arm, mitt knä och våran säng. Härlig liten unge...men vad gör det. Det finns tvättmaskin och den går ofta nuförtiden =)
Är svårt att bli arg på honom för när han preis har kissat klart så ser han så söt ut, precis som Va, har jag gjort något??

Ska fixa till mig nu, måste ner till stan och hämta tårtan tills idag....mums. Sen måste jag även hämta smörgåstårtan tills imorgon, dom har stängt då så det blir att hämta den idag.
Ha en glad dag alla.

/Glammomamma

En nöjd Melvin!

Shoppingdag

Kom hem för ca 2 timme sedan efter att ha varit borta nästan hela dagen. Har funkat riktigt bra, Melvin sköter sig så otroligt bra, är en stolt mor =)


Glammomamma =)

Började med att vi kollade Melvins hörsel, dom hade öppen mottagning fram till 11.30. Så vi var där strax efter 11, lite sena som vanligt =). Har inte helt fått in en bra rutin än men det blir bättre för varje gång.
I allafall så hade han utmärkt hörsel, puh får man väl säga. Inte för att vi märkt att han skulle höra dåligt men man blir alltid lite nojjig när man ska göra tester så här i början. Melvin tyckte inte att det var jobbigt för han gjorde som han brukar, han sov =) Var bra om dom gjorde det med, för då rör dom sig inte så mycket. Då får man väl säga att man har haft tur som fått en son som älskar att sova.

Efter det bar det av till stan för att inhandla lite saker, delvis en födelsedags present. Sen bestämde vi oss även för att köpa skinnjackan till Melvin. Blev en storlek som han kan ha till hösten. Kommer bli så tuff med en liten halsduk eller scarf =) En liten tuffing kommer han att bli till hösten.
Vet att det kanske är riktigt dumt att köpa en massa kläder som han bara kan ha en kortare tid men jag kan faktiskt inte motstå. Och hellre köper jag något extra till honom än till mig själv.

 
Melvins nya saker!

Blev även några saker till mig själv. Blev delvis ett par snygga thights till våren och sommaren och en en tuff topp. Dom gick båda i olika nyanser av korall, är ju verkligen IT att ha i vår. Blev även ett vanligt vitt linne, bra att ha under toppar och tröjor.
Har även gått och kärat ner mig i Doves nya duschcreme. Den luktar så gott, och är underbar mot huden. Får lust att ta en dusch hela tiden. Så såg jag att den även fanns som bodylotion och tvål för händerna. Tyvärr så hittade jag inte tvålen så det blev att köpa bodylotionen. Det är jag mer än nöjd med, längtar till nästa dusch då jag kommer känna mig så härlig =)
Blev även 2 stycken böcker, köpte en härom kvällen så nu har jag 3 nya böcker att börja läsa. Tänkte att jag kommer ha en del tid att läsa när Melvin sover på  dagarna. From måndag är jag ju själv hemma, så då måste jag kunde sysselsätta mig med något..är ju inte säkert att jag alltid vill sova när han sover.

  
Mammas nya saker =)

Hittade även ett riktigt REAfynd till Melvin och oss, något som vi båda kan ha användning av. En babymonitor som var nedsatt från 1300 till 450 kr. Hade sagt att vi inte skulle köpa någon med kamera men den här hade det. Och med tanke på hur billig den var så var vi ju bara tvungna att slå till. Har testat den nu och den funkar riktigt bra, kan vi ha koll på Melvin när han väl börjar sova i sin egen säng om några månader.

Efter all denna shopping bar det av hem till mormor för att ta en fika. Hon tycker det är så skoj när nya barnbarnet kommer på besök =) Hade ju käkat lunch på stan, vilket gick riktigt bra när lillkillen var med. Så vi valde att inte ta någon kaffe på maten. Kan lova att när vi kom hem till mamma så var vi riktigt kaffesugna, och vi fick nybakad kanelkaka också. Riktigt bortskämmt kändes det att komma dit och få allt serverat men vi tackar så mycket mamma....PUSS!!

  
Stolt mormor!

Nej nu ska  vi fika till Lets dance, blir riktigt fredagsmys med hela familjen....mycket mysigt!
Ha en skön helg alla.

//Glammomamma

Nakenfis framför hockeyn

Just nu sitter vi och äter hemmagjorda hamburgare framför tvn och tittar på slutspelet i hockey. Brevid oss i soffan ligger världens sötaste lilla nakenfis och har det skönt. Det är inget gnäll utan ren njutning skulle man kunna säga.
Vi valde att byta på Melvin innan hockeyn och sedan lägga honom på en handduk i soffan. Han behöver ju luftas mellanåt, kan inte vara skönt att ha blöja på sig hela tiden.
När man nu tittar på honom så ser man hur skönt han tycker det är att ligga där naken och lufta sig =) Och än så länge har vi haft tur, inget kiss eller bajs, däremot lite fisar men det gör inget. Bättre ut än in som vi brukar säga.

Melvin fick yttligare en liten present idag, en liten skallra i form av en ko. Var J:s föräldrar som köpt och gav den till Christian idag när han var där och jobbade. Den var så gullig men tyvärr så orkar han inte att hålla upp den. Är nog lite för tung för honom...men greppa den kan han =)


Melvins nya ko!

Imorgon blir det hörseltest innan vi ska ner till stan. Lika bra att fixa det innan Christian börjar jobba på måndag. Sen blir det att äta lite lunch på stan för mamma och pappa, sista myset innan nya vardagen drar igång på allvar.

 
Nya overallen och naken framför tvn =)
Nu ska jag återgå till hockeyn. Ha en underbar kväll.
//Glammomamma

Jeans till helgen

Kunde inte motstå dessa små underbart gulliga små jeans till Melvin. Det är ju så mysigt när det är som små dockkläder. Ser ju precis ut som man krympt ett par av sina egna jeans =)
Var i allafall igår kväll på Ikano för att köpa en ny kudde till Christian på IKEA, då passade vi på att titta på en ny overall till gullungen. Han har ju bara en som är för stor för honom och sedan har han bara en jacka som han kanske kan ha till våren, hoppas bara att han fettar på sig lite =)
Hittade en jättemysig på Lindex och den passade honom perfekt, kan inte motstå att köpa lite kläder till honom. Även om jag vet att han växer ur det på nolltid...men mamma vill skämma bort sin lille prins. Det vill ju även pappa för vi kunde ju inte motstå att köpa jeans till honom =)
Vi såg även en liten fakeskinnjacka i svart, så tuff men vi valde att inte köpa den. Sa att vi måste fundera lite på det, blir ju att köpa en storlek som han kan ha till hösten. Ska en sväng på stan imorgon så det kan mycket väl bli så att vi köper den då...Ska själv köpa ett par nya thights att ha under helgens firande. Har sett ett par i korall på Gina Tricot och det är ju vårens och sommarens stora färg!! Se om jag hittar något annat skoj, kan ju köpa kläder nu igen =) Har redan gått tillbaka till min vanliga storlek som jag hade innan vi fick Melvin...YEAH!


Melvins nya jeans =)

Nu sitter jag i allfall själv här hemma med Melvin, pappa är ju och jobbar några timmar. Funkar fint med tanke på att han bara sover...blir inte så jobbigt kan jag lova. Ska iväg en sväng sen, det ska bli kul och se hur det går. Har inte åkt bil själv med honom, allt är alltid lite intressant när man ska göra det för "första gången". Han  brukar inte föra något större väsen av sig när vi ska åka bil så jag är inte så värst orolig. Lovar att lägga upp ett inlägg när vi kommer hem sen, så ni vet hur det gick. Ska även ta ett kort på honom i hans nya overall, kan lova att han är underbart söt i den =)

Ha det så gott så länge.
//Glammomamma

Slappar lunch..

Idag har vi tagit det lugnt, gick inte upp förän vid 11. Blev mycket morgonmys i sängen, och vi var alla 3 mycket trötta. Inte för att natten varit jobbig, nej tvärtom. Melvin vaknade 3 gånger och ville ha mat, precis som han brukar. Var lite gnällig i en kvart vid halv 2 i natt men han somnade i pappas famn nästan direkt. Skönt att det går så bra, får hoppas att det håller i sig!?

Så nu ligger Melvin och sover medans jag och Christian sitter och tittar på Så ska det låta, har inte riktigt orkat att gå ut än. Måste ju ge oss ut en liten sväng så vi alla får lite frisk luft. Får bli att ta sig i kragen snart och gå en liten sväng, är ju rätt bra väder med.
Christian ska ha J vid 16 idag så då blir det premiär för mig och Melvin att vara själva i 3 timmar. Tror nog att det kommer att gå bra, han kommer nog mest att sova =) Kan vara bra att träna lite inför nästa vecka då Christian börjar att jobba igen. Kommer att bli konstigt att inte vara hemma 3 stycken hela dagarna men det ska väl bli lite rutin på det med!?

Nej ska ta mig ikragen nu och byta och klä på Melvin för att ge oss ut en sväng.
//Glammomamma

Frestande tårta

Har under eftermiddagen beställt en tårta till på lördag. Christian fyllde ju år för snart 1 månad sedan och vi har inte hunnit med att fira honom ännu. Blev så att Pyret valde att komma till världen lite tidigare så vi har valt att vänta lite med firandet. Är lagom att slå ihop födelsedagskalaset och Melvins "välkommande" samtidigt. Blir premiär för många att träffa Melvin på lördag =)
Har fått dela upp firandet till 2 dagar, så denna helg blir en riktig festhelg. Både lördag och söndag kommer det besök, så det kommer bli trevligt. Är ju tyvärr svårt att alla inte kan komma samtidigt, så på lördag kommer syrran ochh broder med sina familjer. Och på söndagen kommer mina föräldrar och Christians systrar och mamma.
Blev i allafall en tårta till lördagen, söndagen bjuder på smörgåstårta tror vi..
Såg den här underbara Hallonmousse tårtan och valde direkt att beställa den. Såg och lät så otroligt god, den är täckt med vit belgisk chocklad, får se om vi delar med oss eller om vi  äter upp den själva ;)
Tror att den kommer att gå hem hos alla...lite roligare än samma gamla Prinsesstårta som det annars brukar bli att man får på födelsedags fester. Den lever i allafall upp till namnet...Hallondröm.


Längtar.....=)

//Glammomamma

Långpromenad runt Hjulsbro

Idag var det faktiskt lite vår i luften, blåste lite men det var inte så farligt. Solen tittade tillochmed fram lite då och då när vi gick. Var 5 grader varmt ute och det kändes att det inte var lika kallt soom det varit dom senaste dagarna.

Blev en riktigt lång och härlig promenad idag, var ute i över 2 timmar. Tog och styrde vår kosa mot Hulsbro, tänkte att vi tar och går längs vattnet. Det som är lite tråkigt är ju bara att man inte kan gå precis vid vattnet utan får gå en bit upp. Var i allafall härligt att gå och titta på alla fina hus som ligger längs med vattnet. Skulle faktiskt kunna tänka mig att ha ett hus där men jag får nog se till att vinna på lotto om jag ska ha råd =) Är inga billiga hus som ligger där precis....
Var mysigt att gå där i solskenet och prata om hur vi skulle kunna tänka oss att ha det om vi skulle skaffa hus i framtiden. Är väl inte läge just nu att köpa hus men i framtiden skulle både jag och Christian kunna tänka oss att bo i hus. Fast vi vill inte ha någon jätte tomt, blir för mycket att ta hand om =) Ska vara ett lagom stort hus med en lagom stor tomt. Ett måste är ju att ha en inglasad veranda, det har vi kommit överens om redan nu.

Det var i allafall en mycket skön promenad, Melvin sov  så gott hela tiden. Är ingen trafik direkt på gatorna mellan alla husen. Så jag och Christian gick där som den mysiga lilla familj vi är nu och höll varandra i handen och bara njöt av varandra. Känns som om det är väldigt viktigt att ta vara på alla stunder man får att uppskatta och älska varandra. Är så lätt att man kommer "ifrån" varandra när man fått barn men vi har lovat att alltid ta vara på varandra. Varje stund som vi får över så försöker vi att mysa. Något som jag håller stenhårt på är mina 6 pussar när vi ska sova, har fått det i flera år och nu mer än någonsin vill jag ha dom. Hoppas att jag kan säga om 20 år att vi fortfarande gör så...=)

På vägen hem blev det en snabb sväng till affären, kaffet var slut. Måste man ha hemma, kan inte vara slut för då börjar vi klättra på väggarna  =)
Så det blev att köpa lite fikabröd med, så nu blir det en kopp kaffe med pecannöts wienerbröd....MUMS! Gäller att passa på nu medan Melvin sover så sött. Han vaknade när vi kom hem, åt lite och somnade så sött i min famn. Nu ligger han i sin filt här brevid i soffan och drömmer. Älskar min lilla kille så mycket...och min stora kille också ;)

//Glammomamma

Jag är älskad...

Sitter mätt och belåten och skriver det här inlägget nu. Har ätit kycklingsallad med pasta...hemmagjord =) Det är inte helt fel.
Måste bara få säga att jag har det oförskämt bra, har världens bästa man och pappa till mitt barn. Han ställer verkligen upp till 100 % och ser till att jag har det bra.
Idag så var det tänkt att jag skulle fixa maten när vi kom hem men jag hann bara fixa kycklingen innan lilla pyret ville ha mat. Så Christian tog över och fixade klart maten medans jag ammade.
Vi hann båda två precis äta upp det vi tagit innan Melvin ville ha lite mer mat, så det var bara att ta upp tutten igen. Det gör mig absolut ingenting tro mig, tycker det är mysigt än så länge att amma =)
När Melvin sedan ätit klart så tog Christian honom och gick och bytte blöja så jag kunde äta lite till, så underbart gullig. Och nu sitter dom och myser i soffan medans jag skriver det här inlägget.
Så nu ska jag avsluta och gå ut och mysa med dom tills Melvin somnar, för då ska jag gå och ta en dusch. Är lite frusen ikväll, hade varit härligare att ta ett bad :( Fast det är bara att hålla ut några veckor till, sen blir det att bada varje dag =)

Ha en underbar kväll, ska vi ha det här hemma.
//Glammomamma


Mina 2 favoritkillar!

Fontänen

Ja det är verkligen glamouröst att vara mamma...=)
Idag när jag skulle ge Melvin mat så började han att små tutta lite för att sedan sluta. Det som då hände var att mitt bröst sprutade mjölk som en liten fontän. Och gå nu inte och tro att det ville sluta, nej det bara fortsatte att spruta ut en liten stråle. Blev att lägga ner Melvin i knät för att sedan sno åt sig hans raphandduk och lägga över bröstet. Som tur var så slutade det rätt så snabbt och Melvin ville ha mat. Och så enkelt löste sig det problemet =)
Ja det är verkligen roligt att ha barn, dom sprider rätt mycket glädje i ens vardag.

//Glammomamma

Första besöket av Faster och Jocke

Idag så har vår käre Melvin fått ännu mer fina presenter, han tackar så mycket =)
Idag så kom Faster Milla och hennes pojkvän Jocke på besök och träffade Melvin för första gången. Var en riktigt stolt faster måste jag säga. Och sådan hand hon har om barn, Melvin såg ut att trivas riktigt bra när han låg i hennes famn. Kan vara bra att veta när man behöver barnvakt i framtiden =)
Vi bjöd på äppelpaj med vaniljsås och kaffe/te, tyvärr så hade jag inte varit duktig och bakat pajen själv. Har haft lite för mycket att göra idag. Åkte ju och storhandlade efter BVC och sen skulle ju Lööke och Sofie kommit förbi men det blev tyvärr inget med det =( Men dom lovade att komma förbi på en fika senare i veckan. Var i allafall mycket trevligt att Millan och Jocke kunde komma.

Stolt faster med pojkvän

Ikväll så blev det att bada Melvin igen och det gick så bra. Han låg i badet med pappa i nästan 10 min sen började han att bli lite hungrig och så känns det som om han inte behöver ligga i och plaska lika länge som en annan när man badar. Han var i allfall inte ledsen någon gång under dagens bad, det betyder med andra ord att han har ärvt mammas passion för att bada. Tycker jag är bra för då kan han och jag bada massor när han blir lite större. Tror att han tycker det är skönt pga alla bad som jag tog när han låg i min mage ;) Han fick blodad tand så att säga!

    
Världens 2 sötaste  killar som badar!

Idag så har vi även börjat att köra lite med napp på lillkillen. Han har nämligen ett sånt tuttbehov och det funkar inte riktigt att amma honom hela tiden. Har blivit att han kräks så mycket och betyder ju att han äter för mycket. Men han verkar inte tycka att det är så hemskt med nappen och han kräks inte lika mycket heller.
Frågade på BVC idag om det var ok och det var det. På BB säger dom ju att man ska vänta så länge som möjligt med att börja med napp men jag orkar inte känna mig som en mjölkko som sitter med tutten ute hela tiden. Får hoppas på att det fortsätter så här bra!?

Nu är det dags för 2 ½ men på tv. Måste krypa ner och se det. Ha en skön kväll.

//Glammomamma

Måndags bestyr

Tyvärr så blev det inget inlägg igår kväll från första badet, sorry. Var inte så mycket att skriva om eller ta kort på, var över på mindre än 5 min.
Var så att Melvin den lille krabaten låg och sov till strax efter 20 och när han vaknade var han lite komig. Så när vi väl hade tappat upp lite vatten i badkaret och pappa hade hoppat i och satt sig så blev han hungrig. Så han kom inte riktigt i ro för sitt bad men det blir ett nytt försök ikväll, hoppas på att han ska tycka att det är lite skoj då.
Det var inte så att det var skrik och panik men lite gnydde han så vi valde att ta upp honom. Blev lite mys i soffan istället, tror att han tyckte om det med. Lite skönt att ligga nybadad och naken i handduken och äta =)
Hoppas på att det blir lite bilder ikväll när vi gör ett nytt försök med att bada!?

Idag var det återbesök på BVC igen, skulle väga och mäta. Vill lova att denna kille växer så det knakar =)

Vikt nu: 3870 g
Vikt då: 3610 g

Längd: 53,3 cm
Som ni kan se så har bara sen i onsdags ökat 200 g i vikt, fast det borde han med tanke på hur mycket han äter =) Och sen han föddes för 2 veckor sedan så har han växt 3,3 cm. Det går åt rätt håll och det är skönt, ska på återbesök nästa måndag men då blir det bara Melvin och jag som går. Då har nämligen pappa börjat att jobba igen, lite tråkigt men vi visste ju att den dagen också måste komma.
När vi var på väg in till BVC stötte vi även på Lööke och Sofie, mycket trevligt må jag säga. Sofie skulle på öppna förskolan med Alfons och Lööke var på väg till en polare. Så vi hann med att prata lite och bestämde att dom skulle komma över på en fika idag. Så nu sitter vi och väntar på att dom snart ska dycka upp...Eller rättare sagt jag sitter och väntar, Melvin och Christian ligger inne på sängen och sover =) Blir att väcka Christian innan dom kommer.

Senare på kvällen kommer även Christians ena lillasyster och hennes kille och hälsar på. Dom vill som så många andra träffa Melvin. Dom har inte hunni att göra det än så det blir premiär för dom. Ska bli mycket trevligt, passade så bra idag med när vi inte skulle göra något speciellt.
Så denna eftermiddag går helt i fikats tecken =)...and I dont mind ;)

Ha en skön eftermiddag alla!
//Glammomamma

Nu är den borta...

Inatt så hände det, ja efter flera dagars väntan. Den har varit så där lös så man bara vill dra bort den men man vet att det  får man VERKLIGEN inte göra. Men inatt när vi bytte blöja så föll den av, Melvins navel =)
Så skönt att man inte behöver oroa sig för att blöjan ligger och skaver. Newborn blöjorna som vi har använt i början blev lite för små när naveln började att skrumpna, dom låg precis över den och "skavde". Så det blev att köpa lite större blöjor som gick upp lite bättre. Men nu behöver vi inte oroa oss för det längre =)

Naveln ser riktigt fin ut, lite torkat blod och var men det försvinner nog ikväll för då ska Melvin och pappa bada för första gången =) Det har vi sett fram emot och längtat efter enda sen vi kom hem.
Han behöver även bada nu, börjar bli lite torr i sina veck och babyolja hjälper inte så mycket längre.
Lovar att slänga upp lite bilder från premiärbadet ikväll.

Nu ska jag ge min lilla prins lite mat innan farfar kommer för att hjälpa Christian men några saker.
På återseende.

//Glammomamma