Söndagsfika!

Vilken sjuk film! Vi satt och såg på Crank 2, finns inget som är vettigt i den. Men nu har man sett 2:an och jag kan lova att den är ÄNNU värre än vad första var. Fast det som är konstigt att man någonstans tycker dom är lite underhållande!?

Denna Mors dag har bjudit på en del fika och jag klagar inte =) Älskar att fika, är mysigt på något sätt. Och mycket gott har det blivit med, så särskillt hungrig har man inte varit.
Började med fika hemma hos mamma, lite firande så att säga! Hon hade bakat egen jordgubbstårta, hon hade tillochmed bakat egna bottnar. Ingett färdigköpt där inte och SÅ god var tårtan, tack lilla gulliga mamma =) Jag åt även 3 jordgubbar, verkar som Melvin inte reagerade på dom.
Hade tidigare i veckan köpt en kokbok till mamma, så idag fick hon en fin liten blomgrupp. Hittade en härlig sommrig med en solros i, tyckte det passade en dag som denna. Hon uppskattade den också, fick första parkett på balkongbordet.


Passade att sola några minuter hos mina föräldrar.

Efter det åkte vi hem till Christians syster på fika. Där bjöds det på kaffe och hemmagjord rabarberpaj, också mycket god. Melle fick smaka lite vaniljsås, fast han fattaade nog inte vad det var. Han håller sig till sin mjölk än så länge.
Var i allafall en trevlig liten fika,  tack så mycket säger hela familjen Rudqvist!



Tidigare ikväll när vi var i Berg och åt glass. Älskar min lilla Mikie..även om han nästan är dubbelt så lång som jag =)

Nu ska jag krypa ner i sängen, värmen tar på krafterna. Är helt färdig efter denna dag och morgondagen verkar bjuda på samma väder. Så det gäller att ladda batterierna för imorgon är det babysång =)
Ha nu en skön natts sömn...om det nu går ;) Dröm sött mina nära och kära!
//Glammomamma

Gårdagens grillning!

God kväll!
Nu sitter vi i soffan och ser på film med Mikie. Vi har kommit hem från Berg där vi var och åt lite glass i det sköna kvällsvädret. Får berätta lite mer om underbara dag senare, vill ju hinna med aatt se filmen också =) Visst jag är kvinna och kan göra flera saker samtidigt...haha skoja bara ;)
Måste första bara lägga upp bilderna från gårdagen, var en mycket trevlig kväll med mycket skratt. Blev även lite "walk down memory lane" =) Alltid lika roligt att höra om föräldrars ungdom...
Vi tackar i allafall för MYCKET god mat och trevligt sällskap, a night to remember! Hoppas på många fler sådana, kanske i vårat hus närsta vår och sommar!!?? =)

 
Trevligt "mingel" på balkongen när vi kom. Bjöds på Sparkletini, så förbaskat gott.


Gulligt kort =) farfar, pappa och Melvin...

Tack än en gång för en mycket trevlig kväll!
//Glammomamma

Grattis alla mammor!


Grattis lilla mamma på DIN dag! Du är bäst..

Idag är det mors dag och då ska man fira alla mammor. Jag ska själv fira min mamma idag men även för första gången själv bli firad =) Ska bli kul och se om jag får något, inte för att jag behöver det. Har redan fått min Melvin =)

Ha en underbar dag alla mammor! Idag lyser solen på oss från en klarblå himmel!
//Glammomamma

En underbar dag i solen!

Gud vilket härligt väder vi har just nu, kan inget annat än njuta. Så den här dagen har vi passat på att vara ute och ta vara på dagen. Blev en lunch i solen på Texas Long Horn, mycket mysigt. Melle låg i vagnen och sov medans vi åt och hade det härligt. Skönt med lite tid för mig och älsklingen, vi pratade mycket minnen...= många skratt!

 
Här sitter vi och njuter av solen och värmen. Lyx för oss har alltid varit att få gå ut och äta och bara mysa.
Kan lova att jag hade kunna döda för en kall öl i solen, älsklingen tog 2 *gggrrr*

Sen blev det att titta lite runt i butikerna, köpte en t-shirt på H&M. Kommer bli snygg till jeans eller en jeans kjol. 
Vi passade även på att köpa glass på Karamello...Ben & Jerrys.  Gud så god deras glass är, bättre än Bosses ;) Dom har ju så mycket godare smaker, åt Cookie dough och någon alskan. Den sista hade vita chokladbjörnar i sig, älskar vit choklad! Så vi gick en omväg till mina föräldrar längs med ån. 


Finns bara ett ord som kan beskriva den här bilden...MUMS =)

Kan inte sluta att säga hur skönt det var, älskar verkligen solen och värmen. Blir att vara ute och lapa sol imorgon med, kanske få lite färg på nosen också!?

Nej nu måste jag sluta, ska snart åka och hämta svärfar. Vi ska ju grilla hos mina föräldrar ikväll, mycket mysigt. Kommer att bli en härlig kväll med många skratt kan jag lova...lägger upp lite bilder senare när vi kommit hem.
Ha en underbar kväll, passa på att ge er ut i det sköna vädret.

//Glammomamma 

Semester...

God morgon!
Nu har vi bokat rum för vår semester, JIPPI! Blir inget stort eftersom Melviin fortfarande är så liten.
Har bokat 2 nätter i Malmö på vårat favorit hotell, S:t Jörgen, vi bor alltid där när vi är i Malmö. Blir ett lite större rum denna gång, blev inte mycket dyrare än vad det brukar bli =) Blir att lägga upp lite bilder på rummet senare.
Sen från Malmö tuffar vi upp med bilen till Göteborg, fast där tar vi bara en natt. Blir nog inget Lisseberg, kanske i såfall bara för att spela lite på hjulen. Är ju inget kul om bara en utav oss kan åka. Vi hoppas på att det ska bli bra väder så vi kan bli riktiga turister och åka paddan =)
Men i Göteborg ska vi bo FINT, har bokat ett lyxrum på Gothia. Från våning 18-23 med fri roomservice, inte för att vi nog kommer använda det men det är en av många bra saker man får. Blir lite mer info och bilder senare.

Nu ska vi fixa med några saker och sedan åka ner till stan. Ikväll blir det grillning hos mamma och pappa och Christians pappa ska också vara med. Kommer att bi riktigt trevligt och fint väder får vi med. Kan nog inte bli bättre =)
Ut och njut av det fab väder som råder idag!

//Glammomamma


Ett trevligt paket!

God kväll!
Ojoj, var tog dagen vägen?? Känns som om jag knappt hunnit med att sitta ner och ta det lugnt idag. Men det är så det är vissa dagar, man har lite extra saker på schemat.
Vår dag började vid 7 i morse, Melle var pigg och glad då. Så han passade på att väcka en trött och snorigt mamma men det gör inget. Finns inget bättre än att bli väckt av min prins med ett stort leende på läpparna.
Så vid 10 drog jag och mamma iväg till City gross för att handla inför helgen. Blev en full vagn med varor, fattar inte vad vi köpte. Anledningen att vi åkte dir var, svensk oxfile för 199 kr/kg...riktigt billigt. Så nu har vi mumsigt kött hemma till sommaren, får se om vi äter något på söndag. Är som sagt mors dag då, min första som mamma =) Det måste man ju fira!
Sen blev det att äta lunch när vi kom hem och efter det en sväng in till stan för att titta på ett par skor. Tyvärr fanns dom inte kvar i min storlek =( Men jag la undan ett par tills imorgon i Norrköping, så det kanske blir en runda dit imorgon!!?? Sen var det lite annat fix innan jag och älsklingen kom hem, så nu slappar hela familjen i soffan. Blir snart lite mat i solen på balkongen, lite kvällsmys för mamma och pappa =) Skulle vara gott med ett glas vin men just nu känner jag mig inte i form för det. Är somsagt väldigt snorig och har lite ont i halsen, älsklingen som smittat mig.


Om några dagar kan jag visa hur fina korten blir men inte innan jag skickat ut dom till alla inbjudna!

På vägen hem hämtade jag ut ett paket på posten också. Innehållet kommer jag inte visa förän alla fått sina inbjudningar. Det är med andra ord inbjudningarna till Melvins dop, kan lova att dom blev SÅ fina. Ska bara köpa ca 100 frimärken först...nej inte riktigt med frimärken för några hundra kronor blir det nog?!
Nej nu måste jag fixa till lite mat, börjar att bli hungrig nu.
Se till att ha en fab kväll, nu är helgen här och den bjuder på UNDERBART väder mina vänner!

//Glammomamma 

Som att surfa

Hejsan!
Idag är vi på fika hos mormor och morfar, blir lite bortskämda. Och snart så kommer älsklingen hit direkt från jobbet, härligt!
Så när Melvin hade vaknat och ätit lite så passade han på att väcka morfar som låg och sov. Han blev glatt överrsakad och tyckte det var SÅ mysigt att bli väckt på det sättet. Melle tyckte nog också att det var skoj, han fick "surfa" på morfars mage. Blev som att åka lite hiss när morfar skrattade. Så roligt dom hade där dom låg och myste i ca 5 min innan han kräktes lite. Är sådant som händer, tur att det finns tvättmaskin.

Melvin ligger och surfar på morfars mage. Han låg så sött och sparkade med benen i luften, så söta dom är!

Så nu vankas det kaffe och bulle, mums så gott. Ni alla vet ju vilken liten fikamamma jag är, ÄLSKAR att fika. Jag kan inte bara ta en slät kopp med kaffe, måste ha något till. Och livet är för kort för att räkna kalorier...
Och alla pappor och barn därute, glöm inte att det är MORS DAG så söndag ;)

//Glammomamma


Hej på dig mamma!



Nu förtiden så är det riktigt roligt att ligga på mage. Man blir starkare i både nacken och skuldrorna. Och man imponerar stort på mamma också =)
I morse låg Melvin länge på mage och "tränade" i vår säng. Jag la hans kudde under bröstet för att ge extra stöd och verkad han gilla. Han låg säkert i 5 minuter på mage innan han valde att rulla tillbaka till ryggen. Och då blev jag så stolt, mitt mamma hjärta slog volter kan jag lova. Inte för att han behöver göra särskillt mycket för att göra mig stolt. Finns ingen unge som är lika underbar som vår lille prins.
Men just nu ligger lille Melle och sover i sin vagn, har gjort det i snart 2 ½ timme. Han vaknade vid 8 och ville inte somna om förän vid 10.30. Kan lova att han var bra trött då =)
Nu ska jag sätta mig och läsa tidningen, är lite seg efter maten med. Gäller att passa på medans han sover.

Ha en strålande härlig dag kära vänner.
//Glammomamma

Veckans måste!


Nu blir det lite kvälls läsning. Melvin har somnat i pappas knä så han sover förhoppningsvis en stund nu.

Nu ska jag sätta mig tillrätta i soffan och läsa Sofies mode. Köper den varje vecka men igår glömde jag helt bort att köpa den, sådan tur att det går att köpa den idag med. Så lagom när jag läst klart den börjar en riktigt bra match på tvn. Håller på Barca, spelar roligast fotboll.

Ha en fab kväll kära läsare!
//Glammomamma

I väntans tider...

Ja det är ungefär ca 9........minuter kvar innan älsklingen slutar jobba. Ni trodde väl inte att jag syftade på något annat??!! Nej även om det skulle kunna vara fullt möjligt så ska inte Melle få något syskon än. Men vi har inte gjort någon hemlighet av att vi ska ha 2 snabba barn. Lovar att ni blir dom första att veta den dagen det är dags ;)
Kom lite tidigt till Christians jobb, så jag blev sittande i nästan 15 min innan han kom. Då hade jag inte så mycket att sysselsätta mig med. Så då fick jag leka lite med kameran =)


Här är mina nya solglasögon, jag fullkomligt älskar dom!

Nej nu ska Melle bada, blir pappa som får plaska runt i bubbelkoppen ikväll. Tror lillkillen tycker det är roligast också.

//Glammomamma

Melvin den starke

Hejsan alla läsare!
Nu är vi tillbaka efter vår lilla shoppingtur på stan. Blev lite smått occh gott som vanligt =) Men mest saker fick nog Melle, delvis en liten spegel. Så nu ska det liggas på mage och träna nackmusklerna. Köpte även en liten borste till honom, bra att ha när han badat. Så ikväll ska vi inviga den efter hans bad, han badar ju alltid på onsdagar.
Köpte även en liten pekbok till honom, på babysången i måndags sa dom att det var bra att börja tidigt. Så då är det lika bra att mjukstarta lite. Roligt att börja köpa lite mer leksaker till honom nu, först nu som han kan börja att använda sådant.


Nu har jag blivit en stor kille mamma, kan kamma mitt hår helt själv nu =)

Sen blev det som vanligt lite saker till mamma också, kan inte låta bli =) Delvis en underbar liten kokbok som fanns på rean, ska baka massor med saker i sommar hade jag tänkt. Kanske blir något till på lördag, vi har lite picknick planer då. Fast inget är helt bestämt, vi får se hur vädret blir.
Gjorde ett riktigt reakap på H&M, en vit lång tunika för 50 kr. Den var nedsatt från 200 kr, skön att ha när man är hemma och drar =) Blev även ett par olika örhängen, billiga och bra. Kan inte ha för många om ni frågar mig!
Nej nu måste jag fixa med lite annat, innan jag ska hämta älsklingen på jobbet!
Lägger upp lite bilder sen på dagens inköp, ha det underbart tills dess!

//Glammomamma


Så trött så trött...

Puh, nu tror jag att Melle har somnat efter lite gråt. Har sprungit in och ut ur hans rum ett par gånger och stoppat in nappen när den ramlat ut. Han är nämligen riktigt trött men dom vanligt med småbarn så blir dom lätt övertrötta. det ska minsann inte sovas, utan man ska vara uppe istället. Så nu har jag försökt att söva honom men han bara blir ledsen. Men så mitt i skriket så blundar han och somnar, rolig liten kille =) Men tyvärr så vaknar han till varje gång han tappade nappen och då får man börja om.
Så nu hoppas jag på att han ska sova så jag kan fixa till håret innan vi ska åka ner till stan och fixa några saker. Måste ge mig på jakt efter en plastspegel som han kan ha när han ligger på mage. Bra att ha något som fångar hans uppmärksamhet, för nu vill ha bara rulla tillbaka till ryggläge. Ska även kolla på en tunika som ska finnas på rean hos Vero Moda, men vi får se om det finns någon kvar!
Kanske blir en snabbfika med föräldrarna på stan med, vi får se. Skulle i allafall möta upp dom lite senare.


Tänk om vi kunde somna och sova lika bra som man gör i bilstolen!!?? =)

Nej bäst att fixa till håret innan lillkillen vaknar igen =)
Ha en riktigt fab dag, nu är det nerförsbacke och helgen är snart här igen....med kanonväder =) ME LIKE!!

//Glammomamma

Nya krafter

Hej hopp!!
Det är så jag stutsar upp ur sängen idag, känner mig riktigt utvilad. Dom senaste två nätteerna har Melvin bara vaknat en gång på natt, vid halv tre ungefär. Och sen verkar han ha slutat att vakna vid 5 hugget, skönt =) Istället vaknar han vid halv sju och vill ha lite mat och sedan somnar han om. Så just nu ligger han brevid mig i sängen och snarkar...det är vår prins det!
Jag märker verkligen skillnad i hur mycket sömn gör för en, har vant mig vid lite sömn. Med småbarn ska man veta att sömn kommer LÅNGT ner på listan. Fast kroppen är smart, den ställer om sig och begär inte lika mycket sömn. Men det är lika bra att ställa in sig på att det bara en fas han kommit in i och att man snart är uppe 2-3 ggr per natt igen.


Det är mysigt att ligga under mammas och pappas täcke och sova =)

Så nu ska jag ta tillfället i akt och hoppa in i duschen innan min älskling vaknar och vill äta. Fast det där med långa varma duschar får man glömma. När man är själv vågar jag inte stå hur länge somhelst, även om jag skulle vilja. Även om jag duschar på kvällarna så får jag svårt att stå länge. Vet ju att älsklingen tar hand om honom men det är precis som om jag är inställd på att han kommer vilja ha mat. Måste lära mig att ta det mer lugnt när det kommer till sådana saker.
Nu slog min lillprins upp sina två blå, så vi ska morgonmysa istället =)

//Glammomamma


Just nu..


Så här spenderar jag just nu min tisdagskväll. Sitter skönt med fötterna uppe i soffan.Mycket bra film också, måste ses!

//Glammomamma

Pippigul

God kväll mina kära!
I söndags fick vi åka premiäråket i Mr Mikies nya bil. Han har ju köpt en illgul Evo, den enda i hela Östergötland. Så om ni ser den, så vet ni att det är Mikie som är ute på en tur =)
Så i söndags begav vi oss ut på en sväng till Mjölby delvis, blev ett besök i Store4. Vi var även på Pitchers och åt god brunch. Det roliga var att på Store så var det inte jag som handlade mest utan Mike =) Jag hittade bara en liten blå och vit randig klänning. Jag kommer att ha stor användning för den i sommar, det kan jag lova =)
En sak som jag kan lova er är att Evon går som ett strykjärn på vägarna, och så skön den är att åka i. Man kan inte tro det när man ser den men man sitter riktigt bekvämt i den. Och ingen bil kan ta kurvorna på samma sätt som den här bilen. Helt plötsligt är det väldigt skoj att åka bil.
En annan sak som är underbar att höra är pyset från den. Är så att nackhåren reser sig, har umgåts för mycket med killar. Men det är ett speciellt härligt  ljud!



Så underbar bil, har ni några kronor över tycker jag att du ska köpa en =)


Här håller på vi på att sätta in Melle i baksätet. Han gillade bilen kan jag lova, sov som en stock.

Måste även säga att Herman smakade mycket bra. Den smakade precis som en saftig sockerkaka, mums. Gav en bit till kära mamma och pappa, så dom hade en bit att äta på ikväll. Mamma har även fått en egen Herman att ta hand om, så om 9 dagar så får jag äta av hennes =)
Blev att avnjuta den i solen med en kopp kaffe och dagens tidning. Det är vardagslyx om ni frågar mig. Melle passade även på att sova så jag inyte behövde känna mig stressad.


Eftermiddags mys på mina föräldras balkong.

Nu ska vi se på Wolverine tillsammans med Mikie, vi har ätit taco här ikväll och nu blir det mys i soffan. Alltid lika härligt att ha honom här, tror Melvin tycker det med.
Ha en underbar kväll mina vänner.

//Glammomamma


Nu är Herman i ugnen

Åhh så varmt det är idag, knappt så det går att vara ute. Gick den vanliga rundan vid 10.30 idag för att slippa att det skulle bli för vamt. Spelade ingen roll, var lika varmt ändå. Man ska nog inte klaga men man hinner inte med ställa om sig från regn och rusk till sommarvärme på någon dag bara.
Så nu ligger Melle och leker i sitt gym, eller rätt ord är nog river. Han drar upp benen och lägger dom över bågen på gymet och sedan trycker han ner. Så snart ligger den lilla bågen i höjd med golvet =) Och det var något som han började med igår, så nya saker händer hela tiden.
Idag var det även dags för min Herman att bakas ut i ugnen. Är någon slags deg som man rört i under 10 dagar, tror det är som enn surdeg?! Och under dessa 10 dagar så har jag matat den med lite mjöl, socker och mjölk. Ska bli som en väldigt saftig sockerkaka...Väldigt god enligt många, delvis Christians pappa. Så jag litar på dom =)
I den så la jag både vit och mörk finhackad choklad, äpplen och kanel,...hackade även i lite lite nötter. Så när den är färdig så åker vi hem till mormor och morfar på fika för att äta den. Passa på att sitta lite i solen på deras balkong, kanske få lite färg på nosen medans jag har lite barnvakt ;)

Jag skriver lite mer när vi har ätit kakan, då blir det betygsättning =)
Ha en underbar dag i det sköna vädret, sol och värme ÄR aldrig fel...även om man klagar lite!
//Glammomamma

The Wedding!

Nu känner jag att jag har tid över att skriva lite om min systers bröllop som vi var på i lördags. Skulle ha gjort det igår men då blev det ju som det blev =)
Det var en perfekt dag med mycket sol och varmt och gott var det med. Det som var lite tråkigt var att det blåste lite för mycket. Annars var det en perfekt dag att gifta sig på =)

 

Brudparet och deras söta små pojkar i kyrkan!


Syster och jag med en gullig bror i bakgrunden =)

Det var många som höll fina tal till brudparet men även gjorde roliga spex. Det var fullt med olika talare mellan förrätten och buvudrätten men även under tiden som vi åt. Tyvärr så är jag ingen talare så jag överlämnade det till dom som kan det =)


Brudgummens syskon sjöng en liten sång =)


Kvällens toastmaster som gjorde ett riktigt bra jobb!


Min bordsdam för kvällen var Elin. Hon är förlovad med Marcus lillebror och dom ska ha barn i början av augusti. Hon var så söt i sin blommiga klänning och lockiga hår. Vi pratade mycket om barn och hus...dom bor nämligen i ett likadant hus som vi ska flytta till =)

Underbara söta Elin! Tack för en trevlig kväll.

Kan säga att Melvin skötte sig så bra hela kvällen, han sov mest men ibland var han vaken. Nu i efterhand så förstår man varför han sov så mycket. Han skötte sig även SÅ bra i kyrkan, han var tyst hela tiden. Han satt i pappas knä och tittade på allt och alla. Han snuttade även på nappen eller sina fingrar, han gjorde mamma och pappa så stolta! Han tittade lite på brudparet utanför kyrkan för att sedan somna så gott i sin vagn.

 
Hade på mig en underbart söt rosa klänning. Måste säga att vi var riktigt stiliga ihop ;)


Melvin skojade med sin morbror. Så söt han var i sina vita linnebyxor och skjorta med slips.

Världens mysigaste svägerska


Kvällens höjdpunkt var nog bröllopsdansen, den bjöd på gästerna på något oväntat. Var till en början en fin vals, för att i nästa sekund bli en riktigt freaky dans. Precis som alla roliga YouTube klipp man sett, riktigt underhållande.


Första dansen som gifta.

Nu ska jag ta och dricka lite te i soffan med mina två favoritpojkar. Är CSI på tvn med, en skönt avslut på den här veckan!
Ha en fab kväll alla och njut av att veta att imorgon kommer det vara minst lika skönt väder ute som idag =)

//Glammomamma


Middag på balkongen!

God kväll på er!

Kvällen bjuder på sitt finaste väder, kan det bli bättre!!?? Nej jag skulle inte tro det, är hela 25 grader och tempen stiger. Blir att veva ner markisen snart så det blir en behaglig tempratur tills vi äter.
Idag blir det lax med svensk färskpotatis med stuvad blomkål. Tror vi tar lite kokta grönsaker till det med, nyttigt =) Det lät bra fram till den underbara romsåsen som jag köpt. Nu blir det inte så nyttigt längre men vem bryr sig. Livet är för kort för att räkna kalorier och äta enbart grönsaker!

Nu ska jag steka laxen men jag skriver lite mer senare!!
//Glammomamma


Nu är vår pigga prins tillbaka!

God morgon!
Jag får be om den dåliga uppdateringen under gårdagen men den försvann också på ett fingerknäpp. Var mycket som hände som inte riktigt hade planerat. Var det som var den allvarliga biten i vårat första inlägg igår.
Det var nämligen så att melvin inte hade bajsat sen i torsdags kväll, så igår hade det gått 3 dagar utan något bajs. Innan hade han inte gnällt eller tyckt det varit särskillt jobbigt men igår började han få ont i samband med att han åt. Han pruttade inte längre utan fes bara. Så man märkte på luten att han fisit och jag kan lova att det luktade inte gott.
Sen försökte han att bajsa men inget ville komma hur mycket han än försökte.
Så igår på förmiddagen ringde jag Sjukvårdsuppslysningen och berättade som det var. Till svar fick jag att det kunde gå upp till 10 dagar innan spädbarn ibland bajsade. Okej...Melle brukar bajsa 3-6 ggr per dag, och det har han gjort sen han var nyfödd. Men vi skulle masera magen, trycka upp benen mot magen och försöka att reta tarmen med en topps. Kan lova att det var inga rådd som jag ville ha och vi hade redan maserat magen och tryckt med hans ben i flera dagar utan att något hänt. Så det är SÅ lätt att få träffa en läkare på helgerna här i stan när man har småbarn. Tror att dom måste haft hjärtstillestånd i 5 min innan dom låter en komma till jourvårdcentralen. Tycker vi lika gärna kan lägga ner dom, för ingen är ju sjuk när man ringer dit!
Så på kvällen började han bli rätt slö med lillkillen, inte samma glada Melle. Han grät mer och verkade ha ont i magen hela tiden. Så vi valde att ringa till akutens växel och be dom koppla oss till BAVA. var inga problem och där fick vi prata med en sjuksköterska som sa att vi fick komma upp på en gång. Så vid 20.00 åkte vi upp med vår lille prins, kan lova att mitt hjärta värkte mer än vanligt. Gör SÅ ont i en att se hur ens barn inte mår bra.

Väl däruppe så klämde dom på honom, försökte att känna på magen. Var inte lätt med tanke på att lillkillen skrek i panik vid det här laget. Men till svar fick vi att det nog inte var förstoppning, hade trott att det skulle kunna vara det. Även om barn som bara blir ammade inte kan få det. Vet ju om det men svårt att förstå vad det annars skulle kunna vara??!!
Så det blev lite hjälp på traven att få bajsa, och det tog inte lång tid innan han bajsa som aldrig förr. Och inom 15 min efter det blev han lugn och somnade. Men innan han somnade så log han lite till mig och pappa. Han såg även mycket lugnare ut, han var tillbaka till sitt gamla jag igen. Först nu tog jag en lättnads suck!
Och som svar på vad det kunde vara, så fick vi att det nog kunde röra sig om något virus. Förstoppning kunde det inte vara, för det kom ingen klump när han bajsade. Dom ville ha ett urinprov men lillkillen ville inte kissa.
Läkaren tyckte han verkade mycket lugnare så vi fick åka hem vid 00.30 ungefär. Så vi kom hem med en MYCKET trött liten prins. Han sov som en stock fram till 5 ungefär då han bajsade igen, underbart att höra =)
Sen har han ätit och bajsat igen under morgonen för att sedan somna och sova vidare. Så just nu ligger han inne hos oss och sover så gott. Han måste vara trött efter en jobbig kväll, han hade nog inte sovit på närmare 6 timmar innan han somande.
Men han ska veta att han är mammas och pappas tappra lille kille. Hur jäkligt det än är så försöker han men ingen kan vara mer stolt över honom än jag!!

Nu håller vi tummarna för att allt blir som vanligt igen. Blir att ta en promenad idag, vädret kunde inte vara bättre. Inbjuder till långpromenad, förhoppningsvis med grannen. Sen blir det babysång på eftermiddagen, skönt att få träffa andra föräldrar och se om dom varit med om något liknande.
Och i eftermiddag kommer domen om mina prover med, se om dom visar något konstigt. Hoppas på att dom är bra men det tror jag nog! Är inget att oroa sig för nu innan i vilket fall somhelst.
Nu ska jag fixa till mig men jag får skriva mer senare. Måste hinna med innan min prins vaknar =)

Ha en underbar dag i det underbara väder som denna måndag bjuder på!
//Glammomamma

Brunch

Nu sticker vi iväg med Mr Mikie och äter brunch.
Hörs senare!

//Glammomamma

Nyvakna

God morgon!
Idag vaknade vi sent efter en lördag som gick så fort. Från morgonen då vi steg upp tills inatt då vi kom hem. Fast vi har haft det trevligt, var en underbar dag! Fast jag får berätta mer om den sen och visa lite bilder. Nu har vi lite mer allvarliga saker att ta tag i.

//Glammomamma

Natti natti

Nu tar vi och förflyttar oss från soffan in i sängen. Farfar åkte för ca 40 min sedan, så vi har plockat bort allt från kvällen. Melvin ligger nyäten och bytt i sin säng och sover, hoppas han sover lika bra inatt som han gjort tidigare nätter!? Han har bara vaknat 1-2 ggr, det gör att man känner sig lite mer utvilad när man vaknar. Och imorgon har vi en lång dag framför oss, håller tummarna för att det funkar bra med Melle. Har köpt tillägg för att kunna ge under dagen, kan ju inte amma lika lätt som man brukar göra. Smidigare också eftersom man ska vara lite finklädd =) Beslutet om vilken outfit det blir tar jag imorgon, inte helt säker än =)

Nej nu blir det massa kvällsmys inne i sängen, ligger bättre där!
Sov nu så sött alla bloggisar, speciellt en liten filur...ja du vet vem du är ;)
//Glammomamma

Nu längtar jag till soliga dagar!

God kväll!
Sitter och har det trevligt hemma i soffan. Vi har Christians pappa på besök, han är utkörd från hemmet pga tjejmiddag. Så vi har ätit god middag på balkongen ikväll, vi trotsade det tråkiga vädret. Vi satt med långärmat på oss och då var det riktigt skönt. Tände även upp med en massa ljus för att skapa härlig stämning och vi lyckades bra tycker jag.
Annars så har kvällen ägnats åt förberedelser inför morgondagen. Kommer inte kunna ta någon längre sovmorgon, kan inte bli sena imorgon. Fast jag tror inte att det är någon större fara, ska inte vara i Katrineholm förän starx efter 13. Men skönt att veta att vi har lite tid att spela på, måste man ha när man har småbarn =) Man vet aldrig vad som kan hända!

Måste ju visa mina snygga solglasögon som jag köpte idag. Gav inte mer än 850 kr för dom. Ord pris var ca 1500 kr, så ett fynd var det allt. Blir kanske att köpa ett par till under sommaren, såg ett par snygga från Gucci. Men just nu blir det lite för mycket pengar.
Så nu vill jag ha sol och värme så jag kan sitta på någon uteservering och glassa med mina nya bågar =) Finns inte så mycket mer jag förknippar med sommaren än det. Men varma sommarkvällar kommer nog snart, får bara ha lite tålamod och inse att våren har precis börjat!


Mammas nya älsklingar. Har jag ett par till i samlingen =)

Solglasögonen var i vilket fall riktigt snygga, passar en Glammomamma som mig ;)

Nu ska jag återgå till vårat sällskap, ville bara lägga in ett litet inlägg. Kanske hinner med något mer innan kvällens slut...
Ha en underbar kväll med era nära och kära!

//Glammomamma

Ösregn

Gud vad det regnar ute, även om det har avtagit så öser det verkligen ner. Vi kom precis hem från stan där regnet vräkte ner men vi åkte ifrån det på vägen hem. Så lagom när vi skulle köra in bilen i garaget öppnade sig himmlen här hemma också. Blev att slänga på regnskyddet på vagnen och tränga ihop sig under Christians golfparaply. Som tur är så är det stort, både vi och en massor med påsar fick plats under.
Så nu sitter älsklingen och spelar lite poker, han ska spela tillbaka pengarna som vi köpte mina nya solglasögon för idag =) Gjorde ett riktigt fynd, 40% på utvalda bågar. Jag hittade ett par MaxMara som var såååå snygga. Lägger upp lite bilder på dom senare. Plus alla andra små sakker som vi har köpt idag, lite fynd faktiskt.
Nu ska jag sätta upp fötterna i soffan och bara njyta av nua Mama som jag köpte igår. Melvin ligger i sitt gym på golvet, så det är lugnt och skönt här hemma nu.


En stunds njutning, härligt att sitta och läsa och höra hur regnet slår mot fönstret =)

Vi hörs lite senare.
//Glammomamma

@ IKEA & Mikie

God kväll!
Nu sitter vi och väntar på att Maria, vår frisör ska komma hit och klippa Christian och Mike. Christian behöver klippa sig lite innan lördag och Mike är bara väldigt långhårig. Han ska klippa en liten tuppkam, tror jag kommer bli riktigt tufft.
Eftermiddagen har jag spenderat utan barn ihop med mamma och min syster på IKEA och lite mathandling. Var skönt att åka utan barn och barnvagn, och roligt för Christian att vara själv med Melvin. Fast han gick en liten promenad och sen hem till Mr Mike.
Hittade några roliga saker på IKEA, delvis en underbar lite kokbok och Lunch och brunch. Kommer vi att ha i huset sen, så det är bara att dycka upp på lördagar from december =) Köpte även två stycken små smörgåsbrickor, jättesöta i rosa att ha till mina lattemuggar. Dom stade 25 kr st, inte så farligt tycker jag. Det är smarta bra att ha saker.
Vi hann även med en liten mjukglass i solen efter vi handlat på IKEA. Dom har nog den godaste mjukglassen, den är inte så mastig. Den smakar helt enkelt god len vanilj, som det ska smaka.


Mamma occh jag njuter av den goda glassen.

Efter en sväng in på Maxi och handlat lite så åkte jag hem till älsklingen och Melle som fortfarande var kvar hos Mike. Var nog borta i 2 ½ timme och under den tiden sov prinsen. Så när jag kom dit hade han percis vaknat, satt i pappas knä och myste. Han är mammas stora och underbart gulliga lillkille!

 
Hemma hos Mikie, har min nya linneblus som jag köpte på Cubus. Dom har 30% på alla kläder hela denna vecka =)

Så vi käkade lite mat där och bara pratade lite skit. Klefet passade även på att mysa lite med Melle, dom trivdes bra ihop. Kul att se hur Melle finner sig i allt, han gnäller inte i första taget.
Får lägga upp lite bilder från klippningen senare ikväll. Nu ska vi ha klippmaraton i vardagsrummet, det är service =)
Ha det så underbart så länge!
//Glammomamma

Fransk


Så här blev mina naglar igår, klassisk fransk manikyr. Men vi piffade till det lite genom att lägga en liten glitterrand på varje nagel. Emma som jag går till på Nagelsalongen är så duktig, blir alltid ett perfekt resultat. Sen är hon så gullig som ger mig komplimanger för mina fina naglar. Har visst perfekta naglar att jobba med, går inte att göra ett dålig jobb. Hon smickrar mig så mycket =)


På promenad till bilen i regn och blåst!

//Glammomamma


Gårdagskvällen

God morgon!
Hoppas att ni alla njuter av solen som skiner utanför fönstret. Det gör jag, gäller att passa på med tanke på att det ska bli sämre väder =(
Idag tog vi alla lite sovmorgon, var skönt att få sova tills man vakande av sig själv...eller Melvin =) Han ville ha mat vid 8.30 ungefär, så jag ammade till en gammal Jönssonligan film som gick på tvn. Är inte så mycket annat att se vid den tiden.
Igår kväll somnade Melle ganska tidigt, även om han vakande till några gånger. Så vi fick faktiskt sitta och äta och mysa för oss själva igår. Man uppskattar det mycket mer när man inte får göra det så ofta. Fast det är mysigt när Melle är med när vi äter också.


Efter vi ätit satt jag och blädrade i H&Ms höstkatalog som kommit. Hittade en del saker som jag ska köpa och ha i huset sen. Man fick även 10% rabatt om man handlade innan 1 juni, sprarar ju några kronor.

Sconesen blev riktigt goda, lagom att äta när man inte är så hungrig. Brukar alltid försöka ha en förpackning hemma, lätt att bara slänga ihop. Man vet aldrig om man får oväntat besök eller bara vill fixa till något lätt att äta på kvällen. Så det är litet tips från mig att ha hemma.
Nu ska vi äta lite frukost och sen se någon film, har inga planer för dagen. Om det är bra väder blir det nog en liten promenad. Är alltid skönt att komma ut och få lite luft och röra på sig.


Igår  kväll så kom årets första regnbåge fram på himmelen. Hade första parkett ifrån vardagsrummet, så jag passade på att ta denna bild. Stämmer det som dom säger...Efter regn kommer solsken!

Ha underbar ledig dag...om ni nu är lediga. För dom flesta är det ju en bonusdag, som lördag ungefär =)
//Glammomamma

Det har tagit fart

Idag var vi ju förbi tomten en snabbis för att se om något hade hänt. Och nu har det börjat att ske saker =)
Dom har sprängt upp grunden lite, det är ren berggrund där vårat hus ska stå. Så nu är den stora stenen borta och det är klart för grunden snart. Kan tänka mig att dom ska jämna till lite mer innan.
Får ta och åka ut en sväng snart igen för att se om dom gör något mer =) Vill  inte missa något steg i prossecen!

  
Det börjar att hända lite saker nu, så sakta men säkert går det framåt!

//Glammomamma

Scones...

God kväll!
Nu har vi kommit hem och hunnit landa lite. Vi har även passat på att bada Melvin innan vi sätter oss och äter lite.
Ikväll ska vi ha det lite mysigt med scones, med lite ost och marmelad. Till det ska vi dricka en stor kopp te var, gott gott.
Blir att ha lite kvällsmys framför tvn, vi har haft fullt upp hela dagen. Lite ärenden på stan efter att jag fixat naglarna. Älsklingen och Melle mötte upp mig på stan när jag var klar och sen var det på jakt efter brölloopskläder till prinsen. Vi hittade lite fina saker till honom och även några saker till sommaren =)
Sen skulle Christian hjälpa sin pappa med att hämta en tvbänk, dom behövde ha vår bil så jag tog en fika hos mamma under tiden. Lite bulle och kaffe gjorde mig på bättre humör, vi hade fått gått dit i regnet. Och vi hade bara mitt lilla paraply, så både jag och Christian var lite blöta!
Vi har även varit och titta om det hänt något på vår tomt, resultatet kommer i ett senare inlägg =)

Nu ska jag ta ut sconesen ur ugnen och sen äta lite. Börjar att bli sååå hungrig nu, vi käkade bara varsin macka på Subway när vi var på stan.
Ha det skönt så länge, så lovar jag att slänga in lite bildder från dagen.

//Glammomamma


Dags för nagelfix!

Hinner med ett litet inlägg innan jag måste sticka iväg. Ska fixa till mina naglar idag, måste ha det med fixat innan lördag. Blir att ta en klassisk fransk manikyr, snyggast när man ska vara riktigt finklädd. Fast jag ska piffa till den lite, kolla med Emma vad hon tycker.
Så idag blir Melle hemma med pappa, mysigt för dom. Sen så tar dom bussen ner till stan och möter upp mig. Vi ska fösöka hitta något till lillprinsen att ha på lördag. Så är det inte helt omöjligt  att vi käkar något också,
Ska även hämta min pappa på sjukhuset idag, han ska operera knät vid 13.00. Så då får skänka honom en liten tanke, han är ju så spruträdd stackarn.
Nu är det dags att hoppa in i bilen och åka ner till stan. Har gett Melle mat och sett till att det finns mat hemma ifall han skulle bli hungrig innan dom kommer ner till stan.
Får skriva lite mer senare när tid finns =) Ha en underbar dag även om det regnar ute. Man får göra det bästa av varje dag!

//Glammomamma

Vila i frid!


Allt är bättre nu!

Trist..



Jag har på senaste blivit helt frälst i Tradera =) Både jag och älsklingen har gjort en del fynd den senate tiden. Det som är lite tråkigt bara är att man vet aldrig vad man får, och det fick jag erfara idag.
I helgen vann jag en akution på ett par örhängen, tänkte ha dom på bröllopet. Så jag betalade direkt för att vara säker på att få dom innan lördag. Så idag kom dom i ett helt vanligt kuvert, inte så smart att skicka dom i det. Och när jag öppnade kuveret så låg dom inlindade i lite skumplast. Jag kunde redan då ana att det skulle vara något fel.
Ena örhänget var helt böjt, skulle aldrig gå att sätta i örat. Och det andra hade det ramlat en sten ur, så trist. Så nu blir det att skicka tillbaka dom och ge sig på jakt efter nya. Och dom kommer jag inte att få hem till på lördag.
Det är just det här som är tråkigt när man handlar över nätet, man vet ju aldrig vad man får.

Nu ska jag torka mina tårar, nej skoja bara. Är dags att förbereda lite lunch tills älsklingen kommer hem och sen blir det en skön promenad ihop. Länge sen vi båda två var ute och gick med Melle ihop. Härligt att gå och mysa lite, behöver maan som småbarns föräldrar =)
Ha en skön eftermiddag alla läsare!

//Glammomamma

Ny dag, nya möjligheter!

Sen vi fick barn har jag insett att man påverkar så mycket av sitt liv själv. Att ha insikten att veta att DU själv bestämmer vad som ska hända med ditt liv. Man ser varje dag som en ny möjlighet att förändra till något bättre.
Om man är missnöjd med något i sitt liv så kan jag lova att det går att ändra på, man kanske inte kan göra det på en handvändning men det går. Det gäller att rycka upp sig och titta på sig själv i spegeln och säga JAG KAN! Det kanske inte händer på en gång men man får ge det lite tid. Det kanske inte blir jätte bra med en gång men det blir en förbättring.
Jag har själv många gånger tänkt negativit men i slutändan kommit fram till att inget blir bättre av det.
Ingen annan än jag kan hjälpa mig själv, vill jag inte så kommer det inte att gå.

Det kan ha med åldern att göra, förr ung och dum. Idag är jag äldre och befinner mig i en helt annan livssituation. Jag är gift och jag barn, det är skillnad på att vara singel och bo hemma =) Nu vet jag att jag MÅSTE ta ansvar, det går inte att komma ifrån det. Och om jag inte skulle göra det så skulle inte jag själv bara bli lidande. Christian och Melvin skulle minst lika drabbade, om inte mer.
Nej, jag vet att det är mig själv jag kan förlita mig på. Ingen annan kan få mig att känna mig helt hel. Det är ett pussel med många bitar men jag själv sitter inne med den stora biten. Mår inte jag bra, kommer ingen eller inget att fylla det tomrummet. Lika bra att inse det och ta itu med vad det är som gör att man inte mår 100 %.
Det är så som jag tänker, och jag menar inte att alla ska dela den åsikten med mig. Men det har funkat för mig och det kan vara ett råd att testa.


Jag hämtar mycket kraft hos min älsklingen, vi är ett team som ALLTID jobbar mot samma mål!

Och kom ihåg att det är en ny dag och det är inte försent att ändra på det du vill ändra på. Se det som om det vore en andra chans!
Ha en fab dag alla, soler lyser och det är skönt ute. Kan knappt bli bättre...

//Glammomamma

Babysång!

God kväll!

Nu hinner jag sätta mig ner och skriva ett inlägg. Kom hem från babysången vid 4 ungefär, riktigt skoj.  Kan varmt rekomendera alla föräldrar därute att gå på babysång.



Precis innan vi ska gå, som tur var slutade det regna innan vi gick. Lite tur ska man ha!

Det var roligt att se melvin titta på alla andra bebisar och hur kul han tyckte det var när man sjöng. Vi sjöng nog i bara 20 min och efter det fikade vi och bara pratade en massa. Men när vi sjöng så var alla bebisar inblandade, man sjöng för dom och gjorde rörelser till dom. Tror nog att Melvin kommer att fastna lika hårt för det här som jag har =) Var så många trevliga mammor och barn där. Lite tråkigt bara att vi var yngst, alla andra bebisar var ca 9 månader. Så dom kröp runt eller satt själva men snart är vi också där =)


På väg hem från babysången. Melle skötte sig så bra, blev inte ledsen utan någon gång utan verkade tycka det var skoj =)

När jag kom hem blev det att ge Melle lite käk och sen myste vi lite innan Maria kom och toppade mitt hår. Behövde ta lite på topparna, vi ska ju på bröllop på lördag och då vill jag va snygg i håret. Blir lätt slitet eftersom jag plattar håret en del. Så nu ska vi försöka att hitta en tid som passar älsklingen med, han skulle också blivit klippt idag. Men han är hos sin farmor, låter som om det inte är långt kvar nu. Våra tankar finns hela tiden hos henne. Är skönt att veta att Melle fick träffa sin gammelfarmor och att hon fick träffa honom.
Christian har även fått ledigt från jobbet hela veckan eller nästan, han måste jobba lite imorgon. Och det är skönt att vi bor nära hemmet där hon ligger, så han snabbt kan ta sig det om det skulle vara något. Hans pappa är ju där hela tiden med, bra att dom har varandra.

Nu måste jag fixa lite med maten tills ikväll, blir lite potatismos och korv. Enkelt men gott att äta ibland, speciellt nu när jag inte helt vet när älsklingen kommer hem.
Ha en underbar kväll och ta hand om varandra, ta inte varandra för givet!!

//Glammomamma

Nyfiken kille =)



Igår när jag satt med Melvin i knät och datorn framför mig, så fångade den hans intresse. Men det självklart med tanke på alla färger och att den är framför näsan på honom.
Jag satt nämligen och skickade iväg mail till olika ställen i stan som har babysim. Vi tänkte nämligen börja på det med lillkillen, han tycker ju om att bada hemma =) Roligt för honom att kunna röra sig fritt och vi kan lära oss mer om säkerhet i samband med vatten. Det skadar inte att börja i tid!
Så det ser ut som om vi ska på vårat första sim på onsdag kväll, mycket nytt som händer den här veckan. Om en liten stund ska vi iväg på babysång på familjecentralen. Ska bli skoj att träffa andra föräldrar och för Melle att träffa andra bebisar. Så just nu är det nog mest jag som ser fram emot det. Får hoppas att det kommer lite andra mammor och pappor, med tanke på hur vädret är kanske dom håller sig hemma!!??
Så snart ska jag väcka min prins som ligger och sover för att ge honom lite mat innan vi går. Skönt att han somnade innan så han är vaken på sången.

Hoppas att ni inte regnar bort i stugorna. Det är ju bra väder för att baka något, bullar kanske =) Gör det bästa av er dag!

//Glammomamma


Ny vecka..

Godmorgon i regnet!

Usch vad trist det är ute, regnet öser verkligen ner. Och det skulle regna hela dagen också, jag vill ha sol! Hade ju hoppas på att den nya veckan skulle börja med sol men nej nej. Får försöka att tycka att det är mysigt när man hör regnet som slår mot rutan. På sommaren är det mysigt men då är man ofta inne och myser med någon.
Nu är jag själv, Melle ligger och sover vilket han gjort i flera timmar nu. Älsklingen åkte iväg till sin farmor på morgonen för att åka till jobbet vid lunch. Natten hade hon klarat men vi vet inte om hon klarar sig till denna natt, det är jobbigt.
Vet inte om jag tycker det är bättre att hon får somna in, skönt att veta att hon slipper att lida mer. Men samtidigt så är det jobbigt att släppa taget, även om det vore det bästa. 

Blir ett kort inlägg nu, Melle vaknade och vill ha mat nu. Men jag skriver lite mer senare.
//Glammomamma 

Mamma & son eftermiddag!

Godkväll alla läsare!
Älsklingen klev precis innanför dörren för att direkt försvinna till affären. Han skulle handla några saker tills ikväll, vi ska äta hemmagjord lasange. Var sååå länge sen, synd med tanke på hur gott det är.
Christian har ju spenderat hela eftermiddagen hos sin farmor, han var där med sin pappa. Tyvärr så är det inte så bra, så mina tankar går till henne just nu.

Så eftersom jag och Melvin varit själva så passade vi på att åka till Ö&B. Dom har bra tvättmedel och sådana saker där, lite billigare än i vanliga matbutiker. Jag hade hoppats på att kin kära Ramona skulle jobba men tyvärr var hon ledig. Men vi pratade vid en snabbis på telefon när jag var där. Vi har visst massor att ta igen så jag hoppas på att vi hinner ses något nästa vecka.


Mammas hjärta är så stark i nacken. Och just nu är det skoj att ligga på mage =)

Så när vi kom hem vakande Melle till, han ville första ha mat och sen har vi lekt och myst hela eftermiddagen. Har haft en riktig mor och son dag =) Han är så underbar just nu, är en fin period som han är inne i just nu. Han skrattar, pratar och rör sig så mycket. Förut så låg han ju mest still men nu far han runt, armar och ben far hit och dit. Och nu gäller det att passa sig så hans små händer inte får tag i en. Kan lova att han inte släpper taget i första hand =)
Är en underbar känsla att veta att man är mamma tille n sådan skatt. Man förstår inte att man kan älska något eller någon så mycket förän man får barn. Det är SÅ speciellt, tro mig!


Inte lätt att vara bi i dagsläget. Han ett stadigt tag han fått i den.

När älsklingen kommer hem snart så ska vi bada vår lilla prins. Är dags för det kan jag lova, dom senaste dagarna har han varit ett litet kräkbarn. Han har kräkts lite efter nästan varje mål mat och har han inte gjort det direkt så kommer det en stund efter. Och det lägger sig ju i hans små väck.
Nej nu blir det att slänga in en tvätt innan badet.

Ha en fab kväll allihopa!
//Glammomamma

Oversize..

Det är inne i år med stora tröjor och skjortor men jag vet att det bara är en fluga. Det kommer att försvinna med sommaren och då är det tråkigt att ha lagt massa pengar på det.
Då får man göra som jag gjorde idag, titta lite balnd älsklingens kläder =) Där finns skjortor som är stora och med skärp i midjan så blir det snyggt. Det är vad jag tycker i allafall och så har man sparat några slantar. Finns bättre saker att lägga dom pengarna på.
Jag slängde bara på mig ett par leggings till skjortan och jag blev helnöjd. Kul också att Christian har lite roligare färger på sina skjortor ifall jag skulle vilja låna någon annan. Är ett bra tips, synd att jag inte tänkte på det när jag väntade Melvin. Då hade dom passat riktigt bra, speciellt i slutet av graviditeten. Får komma ihåg det till nästa barn =)


Det ser inte så dumt ut men det är bara min åskit. Skönt med kläder som inte sitter åt heller. Och med ett skärp i midjan blir det mycket mer tjejigt.

Nu måste jag byta på Melvin, luktar inte gott kan jag lova. Christian är tyvärr inte hemma, han sitter hos sin farmor som inte mår så bra. Får se hur det går under eftermiddagen och kvällen. Jag klarar tyvärr inte av sådana saker nu, var likadan när jag var gravid. Det har säkert med hormoner att göra men det känns 10 gånger värre än innan jag blev med barn. Usch tycker att det hemskt jobbigt, mitt hjärta värker.
Får skriva lite mer senare, nu "ropar"  Melle =)

//Glammomamma

Ikväll gäller det!

Har nu kommit hem efter dagens kalas. Har lagt upp fötterna i soffan och gjort mig redo för en helkväll i soffan. Om lite mer än en timme börjar årets stora schlager. Är alltid lika roligt varje år och se på eurovision, alla olika bidrag. Alltid några länder som överraskar med ett bra bidrag eller något helknasigt, man vet aldrig.
Det är lite som julafton, man har det lite extra mysigt med god mat och lite annat gott gott. Vi ska mumsa på revbenspjäll och sallad och till efterrätt blir det varm ananas med naturella cashewnötter och smält vit choklad på. För att göra det lite extra gott toppar man med kokosflingor,mmmmmm så gott det är.


Jag hoppas hoppas verkligen att det går hela vägen ikväll!

Så ikväll håller vi en extra tumme för Marlena, tyvärr tror jag inte att hon vinner. Men vi kan ju hoppas på att hon kommer så bra till att vi slipper att kvala nästa år. Tror att hon faktiskt kan gå hem i många länder, det är ett annorlunda bidrag som vi skickar i år. Kanske det vi behöver för att vinna, vem vett??!!
Jag hoppas i allafall att det går bra för henne. Hon har en underbar röst och är det något hon kan så är det att sjunga.
Och i år är det många bra låtar som är med, så jag tror att det blir en rikigt roligt att titta.

Nu ska jag byta om till lite mer komfikläder och sätta mig till rätta i soffan.
Ha en fab kväll och så håller vi alla tummar vi har för att Marlena tar hema hela skiten ikväll!! =)

//Glammomamma

Allt ska till munnen...

Härligt det är att vakna upp till ännu en underbar dag med sol och hygglig tempratur. Har vaknat flera gånger under morgonen, Melle har velat ha mat och sedan har vi alla somnat om. Men vid kl 9 så fick vi inse att nu blir det ingen mer sömn den här morgonen. Kan faktiskt erkänna att det skulle vara skönt att få sova ut så när man vaknar så känner man sig utvilad. Men det är en sak som man inte får när man har en bebis...
Annars har vi haft en underbar morgon, med mycket mys...som vanligt =) Melvin ligger mellan mig och Christian och sliter tag i allt som hans små händer får tag i. Roligt att se hur stark han har blivit bara dom sista veckorna. Förut kunde han bara lyfta sin lilla napp men nu lyfter han diverse saker hans händer får tag i. Låter som han är en tyngdlyftare, så är ju inte fallet. Men man har så många små skallror som förut var för tunga för honom men nu orkar han att lyfta dom.
Och gissa vart allt tar vägen som han får tag i, jo till munnen. Bebisar tar nämligen allt till munnen för att dom är känsliga i läpparna. Så det är deras sätt att identifiera sig med allt. Sen gnor han även med händerna i munnen, så vi funderar på om det är så att det "kliar" lite. På BVC sa dom att det händer att barn börjar få tänder när dom är ca 4 månander. Vi får se om det dyker upp något =)

Så nu ska jag och Melvin fixa till oss lite, det är kalas på schemat idag. Christian jobbar med J idag så han kommer inte med, och sen är han inte helt i form heller.  Så innan kalaset ska jag och Melle iväg och kolla på några saker. Han har ingen feber idag så vi behöver inte vara hemma och ta det lugnt. Kul att komma ut lite när vi varit hemma en del, bra även för honom med frisk luft.
Nej nu kallar en vaäldigt snabb dusch eftersom Melle är vaken, han ligger och gymmar =) Försökte att få honom att sova lite men det ville han inte. Kan ju inte tvinga honom, så det blir att duscha medans han är vaken.
Ha nu en underbar dag i solskenet, ut och njut är mitt råd till er.

//Glammomamma

Sov så sött!

Nu ligger vi i sängen och ser på yttligare en klassiker på tvn, Bad boys. Melvin ligger inne i sin säng inatt, han är nämligen så mycket bättre att han klarar det. Han har knappt ingen feber längre så vi tyckte att det var onödigt att ha honom inne hos oss. Han sover ju så mycket bättre i sin egen säng.
Jag hoppas verkligen att febern försvunnit imorgon eller att det bara är "skitfeber" kvar. Det är kalas för min syster, så jag vill inte att han ska vara dålig när vi är borta. Inget kul att vara borta när han är ledsen, blir bara jobbigt för honom och oss. Jag håller tummarna!!

Ville bara önska alla en godnatt, dröm söta små drömmar. Lovar att vi kommer sova som två små grisar här, Hoppas att Melle sover bra också!?
Sov gott alla sötisar.

//Glammomamma

En gammal klassiker!



Det är fredags kväll och inte mycket på tvn men då såg vi att på tv4+ så är det Jönssonligan. Roligt med gamla klassiker, när det inte finnas något annat att vila ögonen på. Och ska jag erkänna så tycker jag att filmerna är ganska roliga =)
Ha en underbart skön fredag, för nu är helgen äntligen här!!

//Glammomamma

Inbjudningar klara!

Hallå alla fredagsmysare!
Nu har jag precis fixat klart med inbjudningarana till Melvins dop. Tyvärr kommer jag inte att avslöja några närmre detaljer här, blir efter att vi skickat ut inbjudningarna. Så kyrka och allt sådant är fixat nu, skönt att ha det avklarat. Kommer annars bli att man skjuter det framför sig hela tiden och sen när man väl tar tag i det så är allt uppbokat. Lika bra att vara ute i god tid med allt sådant.
Jag har även hunnit med att vara ute och gått min sväng med Melvin och grannen. Går man upp tidigt så hinner man med att göra så mycket av dagen. Skönt måste jag säga att det är! Nu ska jag bara ta tag i lite saker här hemma.

Ha en fab eftermiddag och helg =)
//Glammomamma 


Morgon uppdate!

Klockan är snart 9 och jag har hunnit med massor. Gjort mig iordning, gett Melvin mat, bytt på honom, satt igång en tvättmaskin och varit ochh tagit blodprover. Det var dags att lämna lite blod för en ny koll på mina värden sen jag fick barn. Medans jag väntade Melvin hade dom gått upp men det ska dom eftersom jag ska ha barn. Men nu när han har kommit ska dom stabilisera sig lite, vi får se om dom gjort det. Har en telefontid men en läkare den 25 maj, så då får vi svaret.
Måste faktiskt erkänna att det är rätt skönt att vara ute vid åttahugget på morgonen. Det är inte mycket folk ute och luften är härligt klar, man får en perfekt start på dagen. Kan jag behöva för idag ska vi städa här hemma. Älsklingen är ledig idag, så jag slipper att göra allt själv =)


På väg till vårdcentralen, härligt med solen som lyser. Blir på underbart humör av det och vilken energi man får!

Igår kväll så kom i allafall febern smygande märkte att han var lite dålig. Han sov hela eftermiddagen och sen var han vaken i ca 1 timme innan han somnade. Så vid 21.30 vakande han men orkade knappt att ge ett ljud ifrån sig. Han låg inne i sin säng och bara tittade, kan lova att det värkte i mitt hjärta. Gör så ont att se honom så nere. Han är inte samma glada lilla kille som han brukar vara.
Så efter vi bytt blöja tog vi tempen, 38.9 i feber. Stackars liten kille, så det blev en supp och sen fick han ligga inne hos oss. Så vi hade kvällsmys hela familjen, och vilken liten kämpe han är. Medans vi låg i sängen så orkar han att le och skratta lite, fast han inte var bra. Han är för underbar, mammas lilla prins. Det är i sådana lägen som mitt hjärta smälter!
Så i morse när vi tog tempen hade han 38.1 grader och han verkade även piggare. Han låg och sprakade med benen och rörde på sig som vanligt. Så han får ingen supp eftersom han verkar så pass pigg. Men vi får hålla koll på honom under dagen och se så inte febern stiger.

Så när jag kom hem från vårdcentralen så låg han och pappa och sov så sött i sängen. Mina underbara älsklingar, är så glad att jag har mina killar. Älskar dom mer än själva livet.
I skrivande stund så hör jag nu att Melle håller på att vakna, börjar nog bli lite hungrig igen. Så det är bäst att gå in och lägga sig och gosa lite med honom innan han får mat.


Mammas två älsklingskillar i sängen. Inbjudande att bara krypa ner och mysa med som!

Ha en underbar start på fredagen, nu är det helg igen =)
Ut och njut av solen som lyser från en klarblå himmel idag!
//Glammomamma

Trött liten krabat!

Hej på er!
Har fikat med god rabarberpaj med grädde (tyvärr) och en kopp kaffe. Mammagull hade bakat och bjöd på eftermiddagsfika, mycket gott och trevligt. Fast jag vill ha vaniljsås till min paj mamma =)


Det har börjat att bli kul att utforska mammas ansikte när man byter blöja.

Man märker att Melvin fått sprutor idag, han sover mer än vanligt. Han har inte fått någon feber än men han är lite öm i låren. Stackars liten kille, mamma lider med dig!
Han var vaken en liten stund förut, då käkade han och så bytte vi blöja. Jag märkte inte så mycket på honom mer än att han var trött. Han var vaken i ca 1 timme innan han somnade i min famn. Kan kanske ha berott på att han fick smaka lite grädde av mamma. Var knappt en tesked men han såg ut att tycka om det. Kul att se hur han reagerar på nya saker, sked är han van vid. Han får ju både AD droppar på morgonen och Semper droppar på kvällen med sked. Längtar lite tills vi kann börja ge honom lite olika pureer. Får nog vänta i en månad till innan vi kan börja med det.
Så just nu ligger han i vagnen och sover, helt utlagen är det lilla livet. Får se hur länge han sover, han brukar vakna till vid den här tiden och vara lite vaken. Jag hoppas hoppas att han bara blir lite trött och slö.


Mammas ögonsten ligger och sover i vagnen. Man märker att han är mer trött än vanligt!


Ha en skön eftermiddag alla läsare!
//Glammomamma



Mitt mamma hjärta värker!

God eftermiddag på er!
Nu har jag ätit lite lunch efter en promenad ihop med grannfrun Nilsson. Hon och hunden Alice kom och mötte mig och Melvin vid BVC. Sen gick vi i rask takt våran vanliga runda och så fort det går att gå den nu. När vi började gå så tog den ca 1 timme men nu går vi den på ca 50 min. Skönt att röra på kroppen.

På BVC idag så gick det fint, Melle växer som han ska. Fast det som jag hade glömt bort var att han skulle få 3 månaders vaccination. Tur det, gillar inte att dom ska sticka honom. Gör så ont i mitt mamma hjärta. Visste ju att han skulle gråta och bli ledsen när som skulle sticka honom. Fast allt gick ganska så bra, han grät lite när dom stack honom. Blev en spruta i vardera lår, så nu håller jag tummarna för att han inte blir dålig. Dom kan ju lätt få lite feber och bli lite gnälliga efter. Melvin blev trött och somnade direkt när jag la honom i vagnen.
Jag hoppas verkligen att han inte blir allt för dålig, känns som det skulle vara mitt fel. Allt jag vill är ju att skydda honom från allt ont i världen.
Passar på att ge er månadens siffror också, kan informera er om att jag förlorade stort =)

Vikt då: 5120 g
Vikt nu: 5690 g
+/-: + 570 G

Längd då: 61 cm
Längd nu: 63,2 cm
+/-: + 2,2 cm

På måndag ska vi börja gå på babysång. Satt och pratade med en mamma innan jag fick gå in till min sköterska och hon sa att vi skulle testa. Och det är självklart att vi kommer att göra. Det börjar med sång och efter det är det fika, kommer att bli trevligt. Det som är bra är att det är vid 13.30 på måndagar och då är Melvin ofta vaken.
Ha en fab dag alla!

//Glammomamma

På väg mot BVC

Godmorgon!
Nu ska vi sticka iväg till BVC för kontroll. Är ungefär 1 månad sedan vi sist var där, ska bli kul och se hur mycket han väger nu. Och längden med, känns som om han växt en hel del.
Älsklingen och jag slog vad i morse vad han skulle väga, jag tror på ca 6500 g och Christian på ca 6200 g. Ska bli kul och se vem som har rätt =)
Nu hinner jag inte skriva mer men jag uppdaterar när vi varit på BVC och efter en promenad.
Ha en fab start på eran torsdag.

//Glammomamma

Eftermiddagsmys i soffan!

Just nu ligger en trött liten kille brevid mig i soffan. Han har varit vaken ett tag, ätit och "lekt" lite. Men kort stunder med lek kan göra en så trött. Är tillochmed så att jag blev trött men ingen ide att sova, ska snart hämta älsklingen. Fast jag skulle inte klaga över att få vila ögonen lite. Brukar beklaga mig över hur dålig jag är på att vila när jag får tillfälle. Får försöka att bättra mig lite.


Efter man bytt blöja så blir det alltid lite lek i soffan. Här är Melvin i full fart med att rulla lite.

Blir ett kort inlägg för nu ska jag lägga mig ner brevid Melvin och blunda lite och lukta på honom. Har redan blivit bättre på att ta tillfället i akt =)

//Glammomamma

Förmiddags fix!

Vilken start på dagen vi har haft här hemma idag. Efter en natt med mycket sömn vakande jag och Melvin utvilade kl 7.15. Han vaknade två gånger under natten, varav en gång då han ville äta. Vid 5 vill han alltid komma in till oss och lägga sig, så det var ju självklart att han skulle få göra det inatt med.
Så på morgonen har jag städat och plockat undan här hemma. Passade på att tvätta Melles alla filtar och kuddar, bra att tvätta upp dom ibland. Så nu hänger det ute och torkar, är ju härligt att göra det när vädret tillåter. Så ikväll är det bara alla käder som ska hängas in. Blir att rensa ut och vad vi ska ha och inte ha kvar.

Nu ska jag ta tag i allt som har med dopet att göra. Måste boka kyrkan och fixa med inbjudningskorten. Idag fick vi även inbjudan till Mollies dop, blir den 6 juni. Och det är självklart att vi ska gå på det!
Men nu först blir det att ge sig ut på promenad med grannen. Vädret är ju underbart för en långpromenad.

Hörs lite mer senare!
//Glammomamma

Godnatt från oss!

Gud vad klockan är mycket, brukar sova eller ge Melvin mat vid den här tiden. Och då är jag som en zombie och stupar i sängen och somnar på stört. Men eftersom vi kom hem sent, så blev det mat och blöjbyte innan jag själv kom i säng. Så nu sitter jag i sängen och är hur pigg somhelst. Blir att titta lite på tv och hoppas på att man somnar snart. Är konstigt med så mycket plats i sängen också, får lägga mig i mitten och bre ut mig =)

Måste ju säga grattis till Marlena som gick vidare till finalen på lördag. Får hoppas att det går bra för henne då men vi håller ju tummarna...eller hur!!?? Var även några andra bra låtar som gick vidare men även vissa som inte gjorde det. Tror att det var Andorra som var riktigt bra, en lätt och trallvänlig låt.
Nej nu ska jag ta och lägga mig ner och se om jag kan hitta något att fästa ögonen på innan jag somnar.


Godnatt pappa, vi saknar dig här hemma!
Sov så gott och dröm om mig och mamma =)

Sov så gott och hoppas att ni vaknar utvilade imorgon.
//Glammomamma

Dagens små fynd!

God kväll!
Nu sitter jag hemma hos mina föräldrar och ska se på schlagern. Dom tyckte inte att jag skulle sitta själv hemma ikväll. Och lite roligare är det ju att ha någon att prata med. Vi har precis ätit lite och nu sitter jag i soffan och slappar. Melvin älsklingen ligger i sin vagn och sover, så då passar jag på att visa lite av mina fynd från tidigare idag.
Är riktigt nöjd med toppen som jag köpte, kommer få mycket användningen av den under våren och sommaren. Fanns även i svart, så det kan hända att jag köper den också. Och när dom är på rean så gör det mju inte så mycket =)


Köpte den här underbara sjalen, skön att ha runt halsen en sommarkväll.
 

En ny snygg bikini fick också följa med hem =)


Fyller på smyckesställen med lite mer.


Den här till ett par leggings så är man färdig för vilket äventyr somhelst. Gillar att den är lite längre därbak.

Nu ska jag ladda datorn lite, älsklingen har med sig Löökes trådlösa internet. Så då kan vi prata lite med varandra, saknar honom riktigt mycket faktiskt. Spelar ingen roll att man varit tillsammans i så många år, man saknar varandra lika mycket ändå.
Nu ska vi ta en kopp kaffe så vi orkar med och se hur det går för sverige ikväll. Vi får hålla tummarna för att det blir en rolig lördag ;)

Ha en skön kväll ute i stugorna =)
//Glammomamma

Mulet...

 Har precis kommit hem efter en sväng på stan, var inget skönt. Var lite soligt när jag gick in till stan men på vägen hem blev det mulet och kallt. Inte nog med det, var blåsigt också. Det är tråkigt att våren kommit av sig.
Blev några fynd på stan idag med =) Hittade lite smycken på Gina Tricot och en skön topp. Får lägga ut lite kort på det senare. Blev lite extra glad för att jag hittade halsbandet som tillhör armbandet som jag köpte i lördags på GT i Norrköping. Fast det var 5 kr dyrare här i stan, dom tog 20 kr för allt i stället för 15 kr.
Blev även att jag köpte mig en ny bikini, hittade en tuff för 79 kr/delen på GT. Behöver inte ha någon extravagant eftersom vi inte kommer åka på några längre utflykter. Kan ha med mig den till Malmö/Köpenhamn om vi åker dit i sommaar. Lutar nog åt några dagar!  Vet ju aldrig om vädret kommer att inbjuda till några bad då!? =)

Nu ska jag fika, blir rabarberkaka med vaniljsås, mums!
Lägger upp lite bilder senare på mina små inköp.

//Glammomamma

Ensam morgon!

Nu sitter jag här och har precis duschat och ätit frukost. Melvin ligger inne i vår säng och sover, gav honom mat innan jag hoppade in i duschen.
Så jag har sutit i lugnet och ätit min frukost, har inte haft tv eller radio på. Skönt att bara njuta av tystnaden ibland. Är inte många stunder under en dag som man kan göra det när man har barn. Och det är inte så att jag klagar, nej nej men man måste ta var på dom stunder man får.
Känns konstigt att veta att älsklingen inte kommer hem i eftermiddag, vet inte varför?! Har sovit själv flera gånger så det beror inte på det. Och nu är jag ju inte ens själv, har ju Melvin. Men det känns ensamt på något sätt, som en liten bit saknas. Är kanske för att vi är en familj nu...Längtar i allafall tills imorgon eftermiddag då allt blir som vanligt igen. Rutiner är det man lever efter när man har småbarn =)

Ska snart väcka lillkillen, vi ska ner till stan och lämna igen sakerna till bröllopet. Skulle ju ha gjort det igår men jag orkade inte stressa iväg innan banken. Så det blir att ge sig ner idag och det känns bättre med tanke på vädret =) Får se om jag tar en sväng hem till mina föräldrar sen.
Så nu ska jag väcka en liten kille, tror inte att han kommer att gilla det. Men vi måste lämna av en sak till Christian innan stan. Han glömde det i morse när han var lite småstressad. Så då hinner både jag och Melvin säga hejdå igen.
Vi hörs lite senare.

//Glammomamma

Kanske borde slänga lite...!?


Så här ser vårat matsalsbord ut i vardagsrummet, hur ser erat ut??

Eftersom allt gav vika i dressingroomet igår så fick vi hänga ut allt över stolarna. Från att ha haft ett vardagsrum som såg städat ut, så blev det helt plötsligt ett mindre kaos.
Imorgon kväll när jag är själv så ska jag städa ur en massa kläder. Finns en hel del som jag inte använt på minst 2 år, det kan jag lika gärna göra mig av  med.
Nu har vi satt upp allt med nya plugg, samma som vi hade när vi satte upp köket. Och det sitter än så länge uppe...

//Glammomamma

Den största vi fått..

Jag måste bara lägga upp räkningen på handpenningen som vi ska betala. Ganska tufft att det kommer som en helt vanlig räkning. Men jag jag hoppas inte att jag kommer att få en räkning på liknande summa någon mer gång i mitt liv =) För den här månaden går hela mammapenningen till att betala räkningen *haha*




Handpenningen på huset!


Godmorning sunshine!

Blev verkligen ett solig start i dubbel bemärkelse. Delvis genom att solen skiner in genom fönstren och av ett underbart leende av Melvin. Kan en vecka starta på ett bättre sätt!!?? Jag har mycket svårt att tro det!
Denna dag så ska vi till banken för att fixa klart med kontrakten och det sista med lånet. Idag får vi handpenningen till huset, hurra! Sen ska vi byta till SEB från Nordea, vill ju ha en bankman som man kan få tag i om det är något.  Den som vi haft på Nordea ggår aldrig att få tag i när man ringer. Och lämnar man ett medelande så hör hon aldrig av sig. Nej så kan man inte ha det, så därför byter vi bank och får tillbaka vår gamla bankman. Annika är den bästa man kan ha och sen är det bara ett plus att hon är så trevlig!

Ska även ner på stan och lämna tillbaka lite saker till bröllopet. Det funkade inte så bra som vi trodde att det skulle. Kanske blir att träffa mamma och ta en fika också, alltid mysigt. Tror hon hade några ärenden också att fixa.
Och eftersom vi ska vara på banken 13.30 så blir det att hämta pappa tidigt idag.
Efter banken måste vi ta oss till IKEA, måste köpa lite hyllor och stänger. Dressingroomet håller på att falla ihop, hyllorna gav vika igår. Höll på att få ett utbrott över denna lägenhet, den är som ett korthus som håller på att rasa ihop.
Så innan vi hänger tillbaka alla kläder ska vi rensa ut det vi ska slänga, så slipper vi göra det sen. En mindre sak att göra innan flytten =)

Nu ska jag äta lite frukost och sura lite över att solen försvunnit och att det ska bli regn. Kanske kunde bli lite åska också, fast det är mysigt tycker jag. Så det blir inte att hänga ut tvätten att torka ute idag. Och jag som var duktig och slängde in en maskin strax innan 7 =/
Ha en underbar måndag!

//Glammomamma

Bland blommor och bin!

Här ska vi sitta och njuta av vår sista sommar i Ekholmen. Tycker att det blev riktigt mysigt, lite mer liv. Måste bara köpa några blommor till väggamplarna. Får ta det senare i veckan, kommer nog att bli något hängande. Funderar på att köpa Lobelia, borde få plats 2 st i varje ampel. Det blir att ge sig på jakt under tisdagen, älsklingen ska ju på lägerskola då. Blir en ensamnatt för mig och Melvin men det kommer att gå fin fint.
Blev i allfall riktigt nöjd med resultatet, att lite blommor kan göra sådan skillnad. Det blir mer ombonat och trevligt att sitta där ute. Nu får man bara hoppas på att värmen återkommer så man kan sitta därute. Älskar att sitta och mysa med ett glas vin på kvällarna och tända lite ljus.
Har ju investerat i lite mer ljuslyktor, har 2 st som hänger uppe. En i varje hörn av balkongen och sen några på bordet.

 
En utav de 4 blommorna jag köpte på marknaden. Underbart härliga rosa färg, blir så glad av att bara titta på den!

   
 
Att lite blommor kan göra sådan stor skillnad!?

Nu blir det sen mat, lax med couscous...mums!
Ha en jätteskön kväll, kommer vi att ha!

//Glammomamma


Trädgårdsmarknad!

Hejsan svejsan!
Denna dag har bjudit på skönt väder, lite varmare och med sol. Synd bara att det har blåst så mycket, för annars hade det varit en perfekt vårdag.
Denna dag har jag spenderat ihop med mamma på trädgårdsmarknad i G:a Linköping. Var faktiskt riktigt skoj, fanns mycket fina blommor och växter. Dom hade även lite bröd, sylter, marmelader och annat som hör marknader till.
Mamma hade varit på markanden för några år sedan och sa att den var riktigt rolig, så hon frågade om jag ville följa med henne i år. Så jag och Melvin hängde på och det ångrar jag inte. Hade Melle på magen, gick inte att ha vagnen på kullerstenen. Men gjorde inget för hans del, han låg så gott och sov hela tiden.
Hittade några fina blommor som jag ska plantera ut i några zinklådor jag har på balkongen. Det var 4 st för 100 kr, så jag passade på. Var bara det som jag köpte där men sen blev det att åka till Blomsterlandet för att köpa jord och lecakulor. Där blev det några blommor till =) Man blir så sågen på att plantera en massa när man ser alla dessa blommor som finns att löpa. Och för att inte prata om alla färdiga dekorationer som står färdiga i butiken. Blir bra sen när jag har massor av plats till nästa vår =)


På väg upp i hissen för att hämta mamma!

Så snart ska jag gå ut och ta tag i blommorna men först så ska jag ta en fika. Är riktigt kaffesugen nu....
Skriver lite mer senare och visar er resultatet av planteringarna.

//Glammomamma

Smått och gott...

God kväll!
Nu får jag lite tid över att sätta mig ner och skriva. Har precis gett Melvin lite käk och nattat honom, han var lite ledsen men det gick bra. Nu får vi bara se hur länge han sover, ibland sover han till 24 och ibland kan det bli 1 timme.  Lite olika men sen eftermiddagen har han inte sovit mycket, någon timme bara.

Nu har jag fixat iordning med mina inköp från dagen. Var en riktigt trevlig dag, fast vi inte hann med så mycket. Får åka tillbaka någon annan dag och titta i dom butikerna som jag inte hann med idag. Speciellt inredningsbutikerna, hann inte med en enda idag. Kanske bäst det, sparade nog en del pengar då =) Kan ju inte gå in i en sådan butik och inte komma ut med minst en kasse. Fast jag ska inte köpa några nya saker, inte innan vi haft visning på lägenheten. Har inte längre någonstans att ha allt. Måste göra mig av med en massa saker under sommaren. Kommer att bli många vändor till tippen =)
Hittade som sagt en del saker på rean, tycker att det var ett litet rån om jag ska vara ärlig. Var inne en sväng på Gina Tricot, som jag handlar väldigt mycket på just nu. Där hade dom massor av smycken för 15 k/st, passade på att köpa några saker. Delvis ett halsband som jag tittat på under våren men varit för dumsnål för att köpa men även ett armband och ett par örhängen.
Köpte mig även en underbart sommrig tunika/klänning, är lite tunn så man måste nog ha ett par leggins under. Tänker inte vara så snäll mot min omgivning att jag går utan ;) Den var i allafall riktigt snygg att ha på sig när det är lite fest. I år ska jag väl kunna festa lite mer än jag gjorde förra sommaren.
Hoppas på att min kära Ramona och jag ska göra stan någon gång i sommar. Det blev inget av det förra sommaren och nu kan man ju ta sig ett glas vin eller två...

 
Halsbandet hade tidigare kostat 200 kr men 15 kr var det allt värt =)


Tyckte att det var silverdetaljerna som gjorde hela tunikan!

Blev även några småsaker till lillkillen, kan inte låta bli att köpa något åt honom. Känner mig lite elak om jag ska vara ärlig =) Han är värd allt fint i hela världen!
Han fick en box med 6 par strumpor, en hyllning till hans underbara far. Det var golfmönster på alla paren, golfbollar, peggar mm. Riktigt söta var dom, så jag kunde inte låta bli. Sen fick han ett par snygga byxor till sommaren, dom var på 50%. Bra med ett par som är lite tunnare, om det blir varmt. Var även ett fräckt mönster på dom, det är bara bonus!
Vi såg även 1 års presenter till honom i den butiken. En liten bärgningsbil i gult och svart, istället för en bobbycar. Den sa mamma att han skulle få av dom och av oss kommer han få en liten bensinpump. Var en pump som ser sådär gammal ut. Den ska han ha stående i sitt rum och bilen kommer han bara få köra på inne i huset. Vi var smarta och valde golven som inte repas så lätt. Så det är fritt fram för barnen att leka precis som dom själva vill.


Tuffaste byxorna till den tuffaste lilla killen =)

 
Strumporna kom i den här söta lilla asken.

Nu ska jag sätta mig ramför tvn och bara slappa lite. Kanske blir en dusch sen för att tvätta av sig dagens äventyr =)
Ha en fab kväll och ta hand om varandra!

//Glammomamma


Snyggaste accesoaren för sommaren!

Hejsan svejsan!

Äntligen verkar det som om det går lite snabbare för mig här på bloggen. Att ladda upp bilder har som sagt gått väldigt trögt men nu funkar det fint igen.
Har kommit hem från en underbar dag i Norrköping, hittade massor med fina saker. Blev några riktiga fynd men även andra "bra att ha" saker. Spenderade tex närmare en timme inne på Lagerhaus =) Hittade hur mycket fina saker men tyvärr kan jag inte köpa allt nu innan vi flyttar. Men till hösten kommer det ju till Linköping och då kommer jag handla. Finns massor av bra saker som vi kommer att behöva i vårat nya hem, en söt liten konstrotting pall till Melvin. Tänkte ha den i tvättstugan där vi har grov ingången. Där kan han sitta och ta av/på sina skor.
Åhh vad jag längtar till flytten, kan inte prata om det utan att längta ihjäl mig. I början tyckte jag att det var lite sorgligt att flytta, för vi har trivts så bra. Men ju mer vi pratat om hur vi ska ta ha det, ju mer vill jag flytta. Känner att jag behöver det, en ny start!

Igår fick jag som sagt mitt halsband, och det var snyggare än jag trodde. Kommer att använda det så mycket i sommar, när man blir sådär snyggt brunbränd. Önskar att det kommit hit till stan så alla kunde köpt ett eget, för det är verkligen döläckert =)
Det är lite robust också, en rejäl tjock kedja och så är hänget stort. Hade först tänkt att ha det idag men det passade inte riktigt till min outfit. Kommer fler dagar då jag kan ha det!
Nej nu ska jag äta lite, börjar att bli lite hungrig. Christian är somsagt borta ikväll men jag hoppas på vinst ;) Får se om jag vaknar när han kommer hem ikväll/natt, annars hoppas jag att han väcker mig.


Me love me love =) Var så att älsklingen också tyckte att det var läckert till sommaren.

Lägger ut lite bilder senare på dagens inköp. Först blir det lite mat =)
Ha en mysig kväll...

//Glammomamma

Till Norrköping

Nu sticker jag, Melvin, mamma och min syster till Norrköping. Christian har J idag och efter det har han pokerkväll. Så vi har en dag utan pappa och då behöver vi hitta på något skoj. Men jag lovar att blogga under dagen.
Ha en skön dag även om det blåser storm =)

//Glammomamma

P:S ick inte att ladda upp bilderna igår, tar så lång tid så jag får fixa det idag.

Filmkväll

Nu sitter vi och tittar på nya Fast and furious filmen. Melvin somnade som en stock efter badet, vet ju själv hur trött man blir när man badat varmt. Får hoppas att han sover en liten stund nu innan han vill ha mat.
Vi ska mysa med godis och film, allt jag behöver finns i soffan nu. Och det inkluderar ju min underbara man, finns ingensttans där det är så skönt att vila som i hans famn. För risken finns att jag kommer att somna men innan jag läggerr mig för kvällen ska jag lägga upp några bilder....lovar lovar.  Vet att några varit nyfikna på latteglasen jag köpte.

Ha en skön fredagkväll!
//Glammomamma

Superwoman!

Ja lite dryg kan man allt få vara så här på en fredag! Har faktiskt hunnit med att göra en hel del. Och även att ta igen mig lite...
På förmiddagen åkte jag och Melvin in till stan en sväng. Jag ville köpa nya strumpor till lillkillen på PoP, blev ett par vita med kor på och ett par mörkblåa till. Sen var ju mitt stora mål Claes Ohlsson, hade sett så snygga hårdplast lattemuggar där. Köpte 6 st i en härlig lilla/rosa färg, ska jag använda mig av sommar. Så vill ni ha hemmagjord latte i sommar så är ni välkomna hit =) Dom hade massor med fina färger, så det kanske blir fler. Kan passa att ha i nya huset sen ;)
Passade även på att köpa lite saker till systers bröllop den 23 maj, så jag har även pysslat lite med det. Tyvärr måste vissa saker bytas men det får jag ta nästa vecka. Är inte långt kvar nu, bara 2 veckor. Och lite har jag kvar att fixa till Melvin, inte köpt några kläder till honom än. Har sett att dom har små skjortor på Cubus, kanske blir att ta sig en sväng dit.
Sen har jag städat hela lägenheten, dammat av i Melles rum och dammsugit överallt. Fixat med disk och tvätt, behövde tvätta lite underkläder. Så allt det är fixat till helgen, vill inte stå med det imorgon. Måste iväg och handla lite mat då och sen ska jag köra älsklingen. Han ska spela lite poker imorgon kväll, hoppas han vinner lite pengarr till huset =)

Sen har jag börjat att ta tag i vad jag ska ha på mig på bröllopet, står mellan två klänningar. Fast valet är egentligen enkelt, den ena klänningen är mer ammningsvänlig. Men den andra är en kortare klänning som är riktigt tuff. Så det har blivit lite tid framför spegeln, provat med olika skor och accesoarer. Ja jag har ju somsagt 2 veckor på mig att bestämma mig.
Så det är först nu som jag verkligen känner att jag har tid att sitta ner och skriva, försökte tidigare idag att lägga upp bilden på halsbandet som jag fick idag men det går så trögt. Tidigare har det varit jobbigt på kvällarna men idag så gav jag upp efter ca 45 min. Hoppas för att det här inlägget går ut direkt!!??

Jag slänger ut lite bilder senare för nu ska jag försöka att äta lite. Är riktigt hungrig nu och sen blir det lite bad med Melvin och kanske en film. Allt beror på hur bra det går att natta honom. Är det som igår så tror jag inte att jag orkar, fick springa in titt som tätt i hans rum för han tappade nappen och blev ledsen. Men det är livet som småbarns föräldrar =)
Vi hörs senare!!

//Glammomamma

Nu tar vi kväll!

God kväll!
Vilken skön dag vi har haft här hemma. Började med en härlig promenad, regnade lite idag med men det hindrade inte oss. Så länge det inte öser ner så går vi vår vanliga runda. Idag var vi tre stycken som gick, alltid trevligt när man är fler. Vi pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord och lite gött skvaller blev det med =) Det går bara inte att låta bli, finns nog ingen som inte håller med mig. Och om ni inte gör det så ljuger ni för er själva, alla skvallrar någon gång! =)

 
Det är mysigt att ha något som luktar mamma omkring sig när man ska sova. Spelar ingen roll att det är en rosa scarf, blir bara ännu mer gullig i det.

Sen blev det att åka hem en sväng till mina föräldrar på en liten fika, fick mammas bullar. Finns det något som smakar bättre än mammas hembakade kanel/vaniljbullar??!!....nej ska väl vara mammas köttbullar i såfall.
Alltid lika trevligt att komma hem dit, Melvin gillar ju att gosa med mormor. Idag satt han i hennes knä och lekte med en liten prasslande påse. Tur att barn inte är lättroade, behöver inte köpa några leksaker till honom =)
Sen bar det av och hämta pappa på jobbet, vi har varit snälla den här veckan när det regnat. Efter det blev att fixa några saker, för att sedan landa hemma och äta lite.
Melvin har varit lite småledsen under kvällen, så kan det bli när man blir övertrött. Så det har varit mycket vaggandes och lite matandes under kvällen. Men som tur är så har man lärt sig lite vad som funkar när man blir så trött. Och självklart så funkar det till slut fför nu sover han.
Han gillar när man lägger huvudet brevid hans och pratar lite med honom. Gör inget om man vaggar lite på sängen samtidigt. Så nu sover han förhoppningsvis ett par timmar, så vi kan få lite tid ihop. Blir inte ofta som vi sitter och myser i soffan längre, viktigt att inte glömma bort den biten. Lätt att man annars glider ifrån varandra och kommer in i "den gråa" vardagen. Och där vill man inte hamna, lätt att man inte hittar tillbaka då.


Melvin tycker bara det blir roligare och roligare att träna nu. Här ligger han i soffan och tränar nacken, nu tränar vi den flera gånger om dagen men det gäller att se upp så han inte vänder på sig. Händer att han gör det ibland och jag vill inte att han ska vara själv ifall något skulle hända så här i början.

Så nu sitter vi och ska se på Niklas mat, älskar matprogram. Kan bero på att jag älskar mat, både att äta och framförallt att laga. Så nu myser vi vidare här hemma.
//Glammomamma

Underbar start på dagen!

Godmorgon på er!
Går det att vakna på bättre sätt än idag!!??...nej jag tror inte det. Solen skiner in genom fönstret och man hör fåglarna kvittra utanför. Var uppe vid 5 ungefär och gav Melvin lite mat och då såg jag hur solen höll på att gå upp. Är så vackert att det gör ont i hjärtat. Tycker alla ska gå upp och se en soluppgång, är något magiskt nästan.
Efter det blev det att sova till halv åtta ungefär och sen myste jag och Melvin i vår säng. Han fick lite käk och somnade in en stund, sen vaknade han och ville ha mer. Så nu sover han igen och jag ska passa på att ta en dusch.
Vädret bjuder in till långpromenad idag, blir som vanligt med grannen. Lika kul som alltid att ha någon att prata med och utbyta lite skvaller också ;)

Ha nu en underbar snart på er förmiddag och kom ihåg att imorgon är det fredag igen. Veckorna går så fort!
//Glammomamma


Bästa vänner!

Godkväll!

Nu har jag krupit upp i sängen och gjort mig klar förr att snart sova. Gäller att passa på när Melvin sover, han kan vakna om ca 1 timme och vilja ha mat. Ibland vaknar han inte förän 01 och vill ha mat, lite olika.
Mikie gick lite efter 22, efter en mycket trevlig kväll. Var mycket prat och skratt. Framförallt åt lillkillen, han låg i älsklingens famn och sov och snarkade som bara den. Han är nog värre snarkare än vad jag är =) Mikie tyckte det var så roligt att han filmade med mobilen, han skulle lägga in det på datorn och spara det för framtiden. Är en underbar liten prins vi fått, få har svårt att charma som han!


Farbror Mikie och Melvin ligger och har det skoj, kunde inte låta bli att ta en massa kort!

Under kvällen låg Melvin och Mikie och lekte på golvet, tror att båda hade lika roligt. Det såg så ut i allafall och det var härligt att se. Svårt att slita blicken ifrån dom där dom låg på golvet och "snackade" med varandra.
Mikie har så många planer för vad han och Melle ska göra när han blir äldre. Nu ska Mikie lära honom och åka motorcross när han blir lite större. Inga problem att börja när dom är 5 år enligt Mikie, så vill ha träna honom så är han välkommen. Bara Melvin vill självklart, han ska inte göra något som han inte gillar.
Kan nästan se honom och farbror Mikie hålla på, vet att det kommer vara hans stora idol i livet. Och tänk vilket gäng han kommer att ha omkring sig, pappa, farbror Mikie, snålbörje mfl. Nästan så jag önskar att man kunde vrida fram klockan lite men samtidigt så vill jag frysa tiden. Är delade känslor, han är ju så förbaskat mysig nu.
Det är bara att njuta av varje dag och varje ögonblick. Tiden går så fort när man har barn!


Kan det bli bättre, få ligga utan blöja och leka samtidigt!? Ibland blir det lite extra lyxigt =)

Nu ska jag stänga datorn för dagen och snart försöka att sova lite. Och ikväll är det lite extra lyx, har bäddat in nya lakan och det är mina favisar också, hotellsatin. Älskar känslan av mjukhet, går inte att sova bättre =)
Sov nu så gott alla och ha riktigt söta små drömmar!

//Glammomamma

Mr Mike på besök!

Just nu sitter vi alla 4 i soffan och tittar på Youtube klipp. Och som ni förstår så tittar vi på bilar =) Och inte vilka bilar somhelst, utan snabba bilar. Riktigt snabba bilar, är faktiskt så jag tycker det är kul att titta =) Man får faktiskt lite ståpäls när man hör vissa bilar!
Jag får skriva lite mer senare, ska återgå till bilarna....WWWRRRROOOOOMMMMMMM!!!!

//Glammomamma

Hej från oss!










Nu är jag snart klar i tvättstugan, så då behöver man inte springa framochtillbaka varje min. Skönt att ha tvättat upp massor med stora saker som lakan och handdukar. Har bättre möjlighet att tvätta det i tvättstugan än uppe i lägenheten
Så nu har jag och Melvin haft lite mys i soffan. Han sov i över timmar så nu är an pigg och glad. Han har både ätit och bajsat, så då kan man inte vara ågot annat än glad =)
Så nu ligger han och gymmar lite, kul att se hur han slår till dom små figurerna på ett helt nytt sätt. Nu är han helkoncentrerad när han ligger på golvet. Fäster blicken på figurerna och sen slår han till dom med all kraft. Är likadant när han ligger i vagnen, kossan som hänger ner får ta emot lite stryk nu =)
Jag skulle nog kunna spendera hela dagarna tittandes på honom, han är min stora kille!
Du ska veta att mamma älskardig så mycket!


Dagens lilla gymkille =)


Nu ska vi springa ner och ta upp den sista tvätten. Sen blir det att åka och hämta pappa på jobbet....JIPPI!!
Ha en skön eftermiddag!

//Glammomamma

I ur oh skur

Måste säga att jag är så stolt över mig själv. Kom för en liten stund i sen från min förmiddagspromenad, gick den som vanligt med grannen. Och idag gick vi ut fast det regnade lite, inget hindrar oss. Var bara att sätta på regnskyddet på vagnen och upp med luvan på jackan. Lite vatten har ingen dött av, så varför ska det hindra en från att röra på sig!?
Så nu ska jag ta och springa ner i tvättstugan igen, Melvin sover men jg hänger honom på magen. Fick ställa in honom hos grannen förut, härligt med snälla grannar. Men jag vill inte ställa in honom igen, känns dumt att dom ska sitta "barnvakt" hela tiden. Även om det inte är särskillt jobbigt att ringa på och fråga så vill jag inte att dom ska känna som att jag utnytjar dom. Och så är det inte jobbigt att ta med honom ner heller.


En riktigt "slapp" dag, inget smink och inte direkt fixat till mig i håret. Man måste ha sådana dagar med =)

Sen blir det att ta sig lite att äta efter det.
Nej nu måste jag springa ner igen, ha en skön eftermiddag!
//Glammomamma


Liten sovmorgon!

Är fortfarande inte helt utvilad känner jag, skulle kunna lägga mig ner och sova en liten stund. Melvin somnade för ca 40 min sedan, så jag hoppas att han sover en stund till. Så man skulle ju passa på men jag känner att jag skulle behöva fixa lite här hemma. Behöver dammsuga av och sen har jag tvättstugan så jag skulle behöva sortera upp lite tvätt. Önskar ibland att jag kunde få några extra timmar till på morgonen så jag hann med. Att få sova så jag känner mig utvilad och att få fixa det som behövs här hemma.
Ska inte vara sådan, man kan inte fixa allt på en gång när man har småbarn. Det får ta den tid det tar, kan inte stressa runt som man gjorde förr. Får väl vänta med dammsugningen tills jag varit ute och gått, brukar få lite mer energi då =)
Ska vara glad att vi båda två sov till strax efter 8, brukar vara vaken vid 7 annars. Så lite mer har jag allt fått sova =)

Är nog det som står härnäst på schemat, att ge sig ut och gå. Blir ingen grupp idag, har verkligen ingen lust. Kunde det inte varit något roligare, som babysång. Nej nu ska man sitta och diskutera en massa tråkiga ämnen. Det är inget för  mig, vill ha skoj tillsammans med Melvin. Göra något som han också tycker är skoj, och musik och sång är skoj. Får kolla upp om det finns något här i närheten.
Nej nu ska jag ta mig i kragen, fixa till mig och sedan ta tag i tvätten.

//Glammomamma

PoP rocks!

Godkväll ute i stugorna!!

Jag måste bara smyga in ett litet tips till alla med barn. Ska ni köpa strumpor till era små liv så rekomenderar jag varmt Polarn & Pyrets strumpor. Köpte dom för ett tag sen men hade helt glömt bort att dom låg i en låda i garderoben. Dom är tjocka och sitter bra på fötterna. Tycker ofta att strumpor till bebisar är för tunna eller sitter tajt om benet. Viktigt att inte sluta blodtillförsen i benet.
Strumporna var inte särskillt dyra heller, kostade runt 50 kr. Och nu i efterhand kan jag säga att dom var värda varenda krona. Sen gör det inget att dom är så söta med, obligatoriska PoP ränderna =) Så det blir att köpa några till i veckan.


Söta små strumpor på söta små fötter!

Nu ska jag fortsätta att titta på Ugly Betty!
Ha en fab kväll vad ni än hittar på!

//Glammomamma

Glad överrsakning!

God eftermiddag på er!
Hoppas att ni är lika glada som jag är just nu. Jag har delvis gått min vanliga runda med grannen i rask takt. Och vi gjorde det med ett litet lätt regn också. Det är starkt  gjort av oss, så nu får jag klappa mig själv på axeln.
Det som annars gjorde mig så glad var ett härligt mail jag fick idag från Anna-Stina. Jag är en trogen läsare av hennes blogg, en underbar mix av allt som jag gillar.
Det var så att hon köpte ett riktigt snyggt halsband från H&M, ett halsband från Matthew Williamsons kollektionen. Var så att hon inte ville ha det och bjöd då ut det till försäljning på sin blogg. Och jag var inte sen att nappa på det, var ju riktigt läckert =) Var lite ledsen för att vi inte fick kollektionen här i stan och på nätet går det ju inte att få tag i något. Så nu såg jag min chans att få en liten del av den. Så idag fick jag ett mail av henne att jag kunde få köpa det av henne, gissa om jag blev glad. Brukar inte vara den som vinner eller har turen med mig när det kommer till sådana här saker. Men nu var det min tur och det är jag så glad för!
Så nu ska jag vakta min brevlåda för hon skulle skicka det till mig imorgon. Kommer att piffa till min sommar, det kan jag lova! Så jag bugar och bockar och niger och ger en stor kram till Anna-Stina, du är underbar!




Så  här ser halsbandet ut som jag fick köpa, passar en glammomamma som mig ;)

Mammas sötnos!

Vilken tråkig start på dagen man får när man ser att det regnar ute. Ingen lust att gå upp ur sängen får man heller, bara dra täcket över huvudet och glömma allt. Vakna till liv igen när solen är tillbaka och termometern står på minst 15 grader. Men så kommer man på att man har barn och då gör det inget att det regnar för varje dag är som en sommardag!
Just nu så ligger han och sover, varit vaken hela morgonen. Så på slutet började han att bli lite ledsen så då blev det att lägga sig i sängen. Funkar alltid att sätta på mobilen och vagga lite med sängen, tar inte många minuter innan han blir lugn och somnar in. Han är verkligen så duktig och stor nu, tiden går bara så fort. Jag tycker att det händer nya saker varje vecka. Bara att försöka att hänga med och njuta av varje dag!


Mammas lillkille ligger och visar magen, kunde inte  låta bli att ta ett kort på honom. Är så otroligt söt!

Jag hoppas på att vädret håller sig så som det är nu, bara mulet. Då kan vi gå ut och gå en liten sväng, för jag är riktigt sugen på det. Det kryper i benen på mig, har nog blivit beroende av att vara ute och powewalka. Har även börjat lite med min pilates igen. Måste bara få in ännu bättre rutin på det men det kommer. Skönt är det i allafall att röra på kroppen, en frisk själ i en sund kropp!
Ha det underbart idag och gör det bästa utav dagen!

//Glammomamma

Kvällsmys

Nu sitter jag i soffan med världens mysigaste familj. Jag och älsklingen har precis ätit mat, blev hemmagjord pizza. Mums så gott det är och massor av mozzarella var det på, älskar det. Nu ska bara lillkillen få i sig lite mat men nu sitter han i pappas knä och myser. Han vill nog ta igen lite förlorad tid, saknar sin underbara pappa på dagarna. Och pappa saknar sin lilla prins när han jobbar. Är så hjärtat slår dubbelt när man ser dom sitta och mysa ihop.


Pappa spelar poker och Melvin tittar på. Gäller att lära sig i tid om man har en pokertokig familj =)

Så efter en dag då det känns som jag inte gjort annat än åkt bil =) Fast det var helt ok, hjälpte min kära pappa lite. Så jag lämnade av Melvin hos mamma och sedan åkte vi till Vadstena. Var inte riktigt planerat att lillkillen skulle stanna hos mamma, så jag hade ingen mat med mig. Men som tur var så var han så snäll hela tiden, dom verkade ha haft det mysigt. Melvin hade lekt med en plastpåse i 45 min, boxat och klämt på den. Blir att göra en egen leksak till honom. När vi kom tillbaka blev det en snabbfika och lite mat till Melvin innan vi åkte och hämtade pappa på jobbet.
Så nu har vi skrivit klart dom sista papprena som har med huset att göra. Eller det lär säkert bli fler papper att skriva på men inga "stora" som dom senaste. Nu känner man verkligen att det är på g, kan knappt bärga mig =) Vill flytta nu!


Massor med härlig läsning har jag framför mig ikväll!

Ha nu en fab måndagskväll, kommer jag att ha. Finns nya tidningar att läsa och en godispåse =)
//Glammomamma

Bilutflykt!

God förmiddag på er!
Gud så skönt, jag har verkligen sovit ut idag. Jag och Melvin tog sovmorgon idag, tror att vi båda två behövde det!? Jag behövde det i allafall, var som en zombie igår. Sov dåligt både igår natt och inatt, så att få sova till 10 är lyx =) Melvin fick lite käk vid halv 8 och sen somnade båda han och jag så gott.
Så nu har vi båda två nya krafter för att möta en ny vecka med. Och vilken vecka det är, mycket som händer. Idag blir det en liten utflykt till Vadstena, ska åka dit med pappa. Och i eftermiddag blir det en sväng till Riksbyggen, ska kolla igenom våran tillvalslista till huset. Eller tillvalslista kanske är fel ord, inredningslista är nog bättre. Allt från vilka tapeter vi ska ha till golv, vilket kök, köksmaskiner och kaklet och klinkers vi valde förra veckan. Var nog 4 sidor som vi var tvugna att fylla i. Längtar längtar efter att få se resultatet i november, ska bli SÅ skönt att flytta.
Tycker inte att Ekholmen är sig likt längre, var mycket annorlunda när vi flyttade hit för snart 3 år sedan. Så det är dags att dra sig härifrån nu innan det går totalt åt fankerns!

Och på onsdag så ska jag och Melvin på föräldragrupp, blandade känslor. Kul att träffa andra föräldrar men om det är muppar så är det inget kul. Har ju sett lite vad det är för föräldrar borta på BVC och många verkar inte riktigt kloka. Säger inte att jag är störst och bäst men nog vet jag hur jag ska bete mig bland andra människor. Nej nej, inga sådana tankar nu, är säkert jätte trevligt folk. Jag ser fram emot det i allafall, kul att göra något annat. Och kul för Melvin att träffa andra bebisar, är inte så många bebisar som vi känner. Många utav dom som vi umgås med har barn som är något eller några år äldre än Melvin men som tur är har vi Mollie som är 1 vecka äldre och snart får ju Sofie och Lööke sin lilla tjej. Det är ju framtida flickvännen till Melvin =)

Nej nu ska jag fixa klart det sista innan vi ska ut och åka bil. Och det är ju något som Melvin gillar. Nu när vi åker kortare sträckor så somnar han inte längre. Han ligger och tittar ut och pratar med oss men idag när det är lite längre lär han nog somna efter ett tag. Är så härligt att se hur han blir äldre och utvecklas, värmer mitt mammahjärta!
Ha en underbar fortsättning på dagen. Nu tittar ju solen fram mellan molnen, inte helt fel. Allt är bättre än regn!

//Glammomamma


Favoriten!


Måste bara lägga upp bilden på min favorit, den här tatueringen som älsklingen har är ett släktträd. I mitten står det Rudqvist och ut från det växer familjens namn. Sen kan man bygga på den med nya namn, som nu ska ju Melvins namn tatueras in. Men det har han inte gjort än, kommer dit snart!

Pappas nya!

God kväll!

Nu sitter vi mätta och belåtna med en liten sprattlig kille brevid oss i soffan. Christian ska fixa med deklaratonerna och jag måste ju lägga upp bilden på den nya tatueringen =)
Måste säga att utav hans 3 tidigare tatueringar så är den här den snyggaste. Har alltid gillat släktträdet som han har på ena sidan av överkroppen men den här är mycket snyggare. Är kanske för att det är ett bevis på det vackraste vi har här hemma eller för att alla kan se att han har en underbar prins hemma!? I vilket fall somhelst så blev jag nästan tårögd när jag såg den igår, värd varenda krona. Och jag ska jag vara ärlig så blev det bra att det inte var någon hand eller fot från Melvin med. Hade nog blivit lite för mycket, tagit lite fokus från själva namnet. Blir att göra båda barnens händer eller fötter senare på bröstet. Det kommer bli förbaskat snyggt.
Det värsta med alla tatueringar han gör är att jag blir så sugen själv =) Men snart är det min tur och jag har en egendesignad som jag vill göra. Och tro mig, jag ska göra den innan nästa barn kommer =)



Nu sitter lillprinsens namn på pappas arm. På andra armen kommer nästa barn att få stå men det blir inte riktigt än ;)

Nu ska jag gulla lite med lillkillen.
//Glammomamma

Söndagsmys

Härligt det är att vakna upp till ännu en dag med sol. Verkar som det är sista dagen på ett tag, skulle bli sämre väder under veckan. Men lite regn måste det komma, för annars blir det uttorkat. Inget kul om allt dör innan sommaren.

Melvin ligger och skrattar ihop med pappa. Han låg så skönt på mina kuddar, alltid kul att få komma upp lite!

Morgonen har varit lika unnderbar som alltid. Melvin har varit vaken en del, så inte mycket sömn för vår del. Fast det är helt ok, är så mysigt att ha honom nära. Han bjuder så många skratt och leenden, både från hans och vår sida. Hoppas bara att han somnar in snart, annars blir han övertrött och lite ledsen.
Dagen kommer annars att bjuda på en skön promenad efter frukosten, som kommer bjuda på americanska pannkakor =) Älskar det, och massor med lönnsirap på *mums* Kan vara bra att ta en låååång rask promenad efter det!
Hoppas även att Mr Mike kommer på middag ikväll, han blev väldigt glad när vi bjöd in honom. Vill ha allt skvaller från Valborg =) Och sen är det lika kul för Melvin som älskar sin lilla farbror!

Nej nu ska vi fixa mat men vi hörs senare.
//Glammomamma

Shoppinglördag!

Har precis ätit lite efter att ha kommit hem efter en sväng på stan. Eller en sväng var nog fel ord, närmare 3 timmar =) Gick ner med mina föräldrar och tittade lite i butikerna och tog en fika. Gjorde en del fynd på rean men även sådant till ord pris. Blev att jag köpte en liten mössa till Melvin, den var så söt på honom. Och den passar hans filt som han har i vagnen, svart och vit. Var små söta bilar på den =)
Och vilken tur det är att man köper kläder ibland, för Melvin kräktes på mig efter han käkat. Och är man inte hemma så kan man ju inte byta kläder. Så det blev att sätta på sig tröjan jag köpte på MQ. Var 50% på den så jag gav baara 200 kr för den. Och så snygg den var, till ett par leggins blir den riktigt bra.


Tunn och härlig är tröjan från MQ, gillade att den var lite längre också. Fast snyggast är nog den sneda knäppningen, en detalj som gör hela tröjan.
Blev även 2 par linnen från H&M, ett mer till vardags och ett till mer fina tillfällen. Lägger upp bilder på dom sen när jag kommer hem.

Christian är hos Figge idag och fixar med tatueringen, blir att skriva Melvins namn på underarmen. Är vad han sa innan men sen vet man ju inte om dom kom på något annat. Har inte pratat med honom så jag vet inte. Blir spännande att se sen när han är klar. Tyvärr så går det inte att göra Melvins hand eller fot vid namnet, han vill inte riktigt vara still när vi försöker att trycka avtryck. Blir att fixa i efterhand, kanske när han är runt 1 år. Lite trist för jag tror att dett hade blivit så snyggt.


Lilla älsklingen ligger och myser i sina nya body som han fick av mormor och morfar i Valborgs present. Fick även ett par snygga byxor till och texten stämmer bra, han är mammas starka kille nu =)


Här ligger han och posar i sin nya mössa, så stilig han blev i den!

Kvällen blir nog rätt lugn, hade tänkt att gå ut och äta och sedan gå på bio men vi skippar nog det. Är rätt trötta efter en tidig morgon, duvor utanför fönstret väckte oss tidigt. Är så förbannad på dom, avskyr deras hoande. Och så hörde vi hur dom gick runt på ballkongräcket. Blev att öpnna dörren ett par gånger för att jaga iväg dom.
Nej så det blir nog att krypa upp i soffan och mysa. Bio och mat går att ta någon annan helg, kommer ju fler fina kvällar. Och om jag vill gå ut och äta så vill jag kunna ta mig ett glas vin till maten och den här veckan har jag redan druckit min kvot. Vill ju inte överdosera så det händer något med lillkillen.

Ha en skön kväll så ska jag försöka att fixa till bloggen så den ser lite roligare ut.
//Glammomamma

En eftermiddag på ballkongen


Kan ni gissa vems dator som är vems!!?? ;)

Så här såg det ut i eftermiddags när vi satt på ballkongen. Vi hade druckit kaffe och småpratat lite och Melvin låg och gymmade i vår säng. Efter kaffet tog vi ut våra datorer och var osociala med varandra =)...nej skoja brara. Vipratade fortfarande med varandra men vi gjorde olika saker på våra datorer.
Christian fixade lite med sin dator sen den varit inne på reperation och jag letade lite inspiration till bloggen. Vi måste ta och fixa till den lite, har inte uppdaterat utseendet så bra. Så vi ska försöka att fixa till den under kvällen.

Ha en fab kväll!!
//Glammomamma

Underbara 1 maj!

Kunde maj månad börja på bättre sätt!!?? Nej jag tror nog inte det. Solen lyser från en blå himmel och det är varmt och gott ute. Känns som om början på månaden ger en hint om hur resten av månaden kommer att bli. Hoppas verkligen på att maj bjuder på mycket sol och värme, så våren känns lång och härlig.

Vi har spenderat den här dagen på ett lugnt sätt, började med lite sovmorgon och sedan slappade jag och Melvin i soffan medan pappa spelade poker. Skönt att ligga och ta igen sig lite efter en lång dag igår.
Sen tog vi oss i kragen och åktee ner till Tornby, behövde köpa ett nytt myggnät. Det är tyvärr folk som inte kan skilja på mitt och ditt. Som tur är kostade det bara 60 kr. Vi passade även på att prata med dom om vår vagn. Framhjulen är lite skeva och vi ville kolla om dom kunde fixa det. Tyyvärr så finns det ju alltid nötter som jobbar i affär. Någon liten brud på knappt 20 år frågade oss om vi tyckte att det var så farligt. Nej det tycker jag inte utan det är mer att jag vill att en vagn för 6700 ska funka utan några problem. Som tur är fanns det en vettig som hon jobbade med som förstod vårat problem. Så nu ska dom prata med vagntillverkarna om hur vi löser det hela. Helst av allt vill jag bara ha nya hjul men vi får se vad dom säger.
Sedan blev det att gå och titta lite på skjutdörrar på IKEA, ska ha det på övervåningen sen i nya huset. Hade tänkt att ha det som dörrar in till sovrummet istället för vanliga dörr. Vill ha det lite annorlunda och inte som alla andra har det. Hittade ett par i vitt med frostat glas som var snygga, annars blir det hela vita i trä. Vi får se, än är det inte dags på långa vägar.
Vi slog till med att äta ute i solen idag med, var så skönt. Tyvärr blev det ingen gourmet lunch utan McD mat. Vi fick ett sug på nuggets båda två =) Innan hade vi även lämnat in bilen på tvätt och invändig städning. Så då blev det bra att äta innan vi gick och hämtade den. Och vad ren och snygg den blev, skönt att bli av med allt grus från i vintras.

Så nu sitter vi på ballkongen och dricker kaffe medans Melvin ligger i sitt gym på vår säng. Idag är han riktigt på G och slår som bara den på nyckelpigan. Härligt att se vad kul han tycker att det har blivit. Svårt att förstå om man inte har barn vad det känns i hjärtat när man ser honom ligga där. Är verkligenn super stolt över att ha fått en sådan underbar son. Han är mammas ögonsten...och pappas med självklart =) Man kan helt enkelt säga att vi gjorde ett riktigt bra jobb....eller hur älskling! ;)


Det är lätt att det kommer upp lite när man blir sprallig =) När vi låg och myste for armar och ben som bara den. Fast mamma tycker att du är så söt i vilket fall somhelst!

  
Lite bilder från gårdagskvällen. Var så trevligt att Melvin somnade och sov sig genom hela besöket =)

  
Gårdagens dukning! Har verkligen tyckt att det blivit roligt att göra dukningar, går att göra så fint med det mesta man har hemma. Ljuslyktor och några  enkla dekorationetr kan göra underverk.

Nej nu ska jag dricka upp kaffet och få lite sol på nosen.
//Glammomamma