Rum för rum

Här kommer dom tidigare utlovade bilderna från huset.
Kom nu ihåg att dom är tagna med mobilkamera, så kvalitet och och bredden på bilderna blir inte så bra. Bättre bilder blir det när vi flyttat in =)

 
Badrummet snett från vänster på första och rakt frammifrån på det det andra kortet.

 
Köket från tvättstugan på första bilden. Det ser väldigt litet ut men bilden ljuger lite. Den andra bilden är tagen från hallen.

 
Första rummet är Melles rum. Tapeten i hans rum är vi nog mest nöjda med =) Och den andra biloden är vårat sovrum. På väggen till höger har vi en fondtappet men på håll syns den tyvärr inte. Bättre bilder kommer senare =) Och självklart så rummen mindre ut än vad dom är. Svårt att få med hela rummet på bild.

 
Vardagsrummet, älskar att det är så öppet och ljust. På höger bilden ser man kanske lite utav fondtapet vi valde. På den sidan kommer vi ha matsalsbordet och då är det snyggt att bryta av med en annan tapet. Man får då lite känsla av att man är i ett annat rum.


Och så avslutar vi med tvättstugan =)

Då har ni fått sett en liten preview av hur det ser ut. Vill ni se det live får ni höra av er efter den 17 nov, då har vi nog kommit lite iordning och vi kan bjuda på en fika ;-)
KRAM!


Lördags kväll hos oss!

Glad alla helgona kväll på er. Hoppas att ni firar den på bästa sätt?! Om det så är på det mer amerikanska sätet Halloween eller det mer svenska med hedrande av dom nära och kära som inte finns med oss längre!?
Mina tankar har gått till dom som inte längre finns med oss. Ett ljus på graven är alltid fint. Men inget måste, så länge tankarna finns hos dom som inte längre är med oss!

Eftermiddagen och början på kvällen har vi spenderat ihop med Christians mamma, Tomas och hans dotter Louise. Carro och Liah kom även hit och fikade med oss. Hon valde även att stanna kvar en bra stund efter att dom andra gått. Nicke har tyvärr blivit sjuk, så dom flydde hemmet lite extra länge.
Var trevligt, vi pratade om barn, förlossningar, skvaller ;-) och annat skoj. Kul att dela erfarenheter och råd med varandra. Sen är det alltid skoj att ha sina nära och kära på besök.
Så tack för den trevliga pratstunden, det var behövligt =)

Nu ska vi snart äta här i huset. Ugnen går för fullt och snart ska jag steka på köttet och skära grönsakerna. Blir en enkel men god lördagsmiddag. Tycker inte att man behöver göra det allt för avancerat. Man ska ju ha tid att mysa och bara ha det gott.
Melle sitter och leker på golvet och är glad för tillfället =) Han har fått en massa gamla kataloger att leka med. Kul att ha sönder och prassla med =)
Han har haft en härlig eftermiddag med glass och kladdkaka och en faster som lekte på golvet med honom. Det tyckte nog både han och Carro var skoj =) Liah passade på att slappa i farmors famn då, gullungen =)
Snart är dom så stora så dom kan leka ihop. Det blir roligt, vilket fart det kommer att bli. Och bra att dom är så nära i ålder också!


Mellebus i full fart med att riva sitt gym. Nu ställer han sig upp på knäna och försöker att resa sig men än är han inte tillräckligt stark =)

Senare ikväll ska jag visa den fina tomtedräkten som Melle fick av farmor och Tomas. Vilken gullig liten tomte vi kommer ha i år =D Han fick även två nya mössor, det går alltid åt.
Men kort på det får komma lite senare. Nu måste jag ta tag i maten. Köttet fixar inte sig själv.
På återseende!


Sovmorgon lagom till helgen!

God morgon soliga lördag och du vackra läsare!
Ja så här skriverna man om man fått "sova ut" och man känner sig pigg och utvilad =) Har fått sova till kl 7 idag. Nu förtiden så är det sovmorgon =p
Melle sov riktigt bra inatt, han åt en gång och knappt inget spring för att sätta in nappen. Tror vi bara varit uppe 2 eller 3 gånger inatt, nog hälften så mycket mot vissa nätter!?

Här har hela familjen nu haft en liten mysfrukost. Som vi brukar ha på helgerna, viktigt att hålla på rutinerna ;-) Hade hoppats på att Melle skulle somna men nej. Han sitter och leker på golvet och gör mumablöjor till mamma. Märks att det kommer tänder ;-)
Ska väl snart ta och fixa till mig. Ska åka och titta på kakel till köket innan lunch. Lika bra att ge sig iväg innan lillkillen ska ha mat =)
Nu får vi bara hoppas på att vi hittar det kakel vi letar efter. Blir ett vitt denna gång, kommer passa bra till den mörka bänkskivan.
På efttermiddagen kommer nog farmor och Tomas förbi en liten sväng. Roligt för Melle att mysa med sin farmor, han gillar det.

Hoppas att ni får en härlig lördag.


Tacokväll till idol!

Yeah vilken kväll vi har framför oss här i huset. Vi ska frossa i taco, dricka årets första glögg och äta gottigott. Det kommer bli en hel härlig fredag och start på helgen.
Vi har Mikie här på besök, alltid lika trevligt. Och speciellt skoj för honom eftersom Melle är vaken denna gången =) Och Melle är nöjd för han får leka med sin favvo farbror.
Så just nu befinner jag mig i ett lyckorus. Älskar dessa stunder i livet då man verkligen känner sig helt avslappnad och bara lever. Happy moments!

Nu ska vi snart börja att fixa med maten. Börjar allt bli lite hungrig ;-) Och sen tar det alltid lite tid att fixa när man är flera som ska äta, konstigt!?

Önskar er en härlig fredagskväll!


Efter tio


Alla ni med barn, hoppas ni tittar på Malou nu.
Det pratas om barn och barnuppfostran, mycket intressant!


Äntligen fredag!

Då vaknar vi upp till början på helgen. Kan vi snart lägga uttligare en vecka på hyllan. Vart tar dagarna vägen egentligen?? Det går sjukligt fort tycker jag.

Här hemma fick vi lite sovmorgon, till hela 05.30. Var lite skönt kan jag lova =) Men än har inte min lille Melle somnat, han är hur pigg somhelst. Har lagt honom i sängen men han bara ligger och skrattar.
Har passat på att äta frukost, så nu ska jag snart hoppa in i duschen. Sen ska jag faktikst ta tag i dammsugningen. Skönt att ha det gjort nu till helgen.

Nu firar vi in att det är helg =)


Vänner är bra att ha!


Det här piggande upp efter att jag pratat med Sofie och sagt att vi tyvärr inte kunde åka.

Det här sms kom en stund efter jag pratat med Sofie i telefon. Om det är något som kan få mig att fälla en tår eller två är det att få läsa sådana här saker.
Lille Alfons vet verkligen hur man piggar upp en grå dag =)

Tack gumman var ditt härliga sms. Lovar att du ska få en STOR kram imorgon =)
Och imorgon får Memme och Alfons träffas och busa massor med varandra. Det får mig att bli rikitgt glad!


Med barn blir det aldrig som man tänkt sig!


En liten kille igår som det kliade SÅ mycket i munnen på. Det är nämligen två tänder på väg fram samtidigt i överkäken. En på vardera sida om dom två som han redan har.

Tyvärr blev det inget Åtvidaberg för vår del idag. Väldigt trist och jag känner mig lite ledsen och nere. Hade verkligen sett fram emot en mysig eftermiddag och kväll i goda vänners sällskap. Men det är smällar man får ta och jag vet att det kommer måååånga fler tillfällen. Det som gör att jag ändå inte är helt deppig är att jag vet att jag tog rätt beslut!
Efter lunch idag blev nämligen Melvin väldigt ledsen och ville inte sova. Han blev även lite varm och i samband med det ännu mer ledsen. Och inte ville han sova och när han inte vill det blir han ännu mer ledsen för han är övertrött. Inte lätt det där med barn.
Så en stund innan vi skulle åka valde jag att för vår del ställa in. Är inte kul att åka iväg med en liten kille som inte känner sig på topp. Och så är det inte skoj att vara borta hos någon när han är så här.
Vet att man inte medvetet förstör stämningen men det är den känslan man får. Även om vi alla har barn i ungefär samma ålder, så har jag i dom lägena svårt att slappna och bara njuta. Lite lättare om man är två...men idag kunde vi ju inte vara det.

För en liten stund sen gav vi vår lille prins lite alvedon, det lindrar lite. Så han lyckades faktiskt att somna, skönt. Hoppas nu bara att han kan sova några timmar, han behöver verkligen det.
Är i alllafall mycket glad och stolt över hur duktigt han skötte sig under besiktningen av huset på förmiddagen. Då hade vi en jätteglad kille med oss. Han skrattade och pratade under hela tiden vi var där. Tog närmare 1 ½ timme och jag hade aldrig kunnat gissa att han skulle bli så här!?
Så nu värker mammahjärtat lite, gillar inte att han blir så här. Vill bara krypa ner under täcket och mysa med honom men då kommer han aldrig att somna =) Vi får mysa massor sen i soffan när han vaknar. Allt i väntan på att pappa ska komma hem från J.


Igår fick han äta lite nudlar, sallad och gurka för att lindra "kliandet". Han verkade tycka det var riktigt gott, vilket glädjer mig =) Mitt hjärta är så duktig på att äta allt som bjuds.

Nu ska jag passa på att fixa lite här hemma medans Melle sover. Skulle behöva dammsuga hallen men det får bli imorgon eller senare på kvällen. Just nu finns det inga to dos!
Får skriva lite mer senare.


Besiktning nr 1

God morgon på er. Hoppas att ni sovit bra!?
Känner mig inte så pigg, Melle var pigg vid 05.30 idag med. Hoppas att omställningen från sommar till vintertid går över snart??!!

Hade en mysig kväll hemma hos Carro och Nicke igår. Melles farmor och Tomas kom också förbi, så det blev riktig fart och fläkt =) Härligt med familj i dessa mörka tider som har börjat att råda.
Bjöds på massor med god fika. Var så mätt när jag kom hem att jag var tvungen att lägga mig i sängen och sträcka ut =p Men tack för en heltrevlig kväll!
Melle hade dock en lite halvtråkig kväll, var lite ledsen och tvär. Och det berodde på för lite sömn under eftermiddagen. Men han lyckades att somna en liten stund i vagnen, tack för det.
Tror kusinerna tyckte det var roligt att ses igen också. Även om dom triggar igång varandra =)

Nu ska vi fixa till oss lite snabbt för att sedan åka iväg och ha första besiktningen av huset. Äntligen är vi inne på sluttampen. Nu är det snart bara 2 veckor kvar, pirrigt!
Så till helgen ska vi börja att plocka ner lite saker. Kommer bli mycket att åka framochtillbaka och plocka saker. Skönt att ha nästan 2 veckor på sig att tömma lägenheten. Sen kommer städarna och fixar hela flyttstädningen. Den är jag MYCKET glad att slippa =p



Lovar att återkomma med lite bilder och info om hur det gick med huset. Sen ska jag ladda för en mysig eftermiddag och kväll hos Emelie och Mollie i Åtvid. Dom bjder på fika och mat idag. Så jag och Melle, samt Sofie och barnen ska åka dit. Efter jobbet kommer deras kära karlar dit och äter, min har J så han kommer inte. Lite trist men det får man ta.
Hej så länge!


Stickat som värmer om halsen!


En varm goding att ha om halsen i höst och vinter.

Det fick följa med en halsduk hem idag från stan. Hann med att springa in en sväng på H&M och titta efter något pannband eller annat tufft till huvudet. Har sett flera som gått med riktigt tuffa pannband men inget sådant fanns på H&M. Får ta en sväng någon annan dag och kolla i andra butiker, någon borde ju ha!?
Fick även följa med en framtida liten present hem. Skönt att ha lite sådant avklarat, så man slipper att köpa allt i sista sekund. Blir lätt så när man har småbarn men idag var vi duktiga =)


Nu ska vi snartiväg och ta en liten fika hos Christians syster och familj. Mysigt såhär i höstmörkret =) Gäller att passa på när vi bor nära varandra. Snart flyttar vi ju en liten bit härifrån och då blir det inte gångläge längre.

KRAM på er i höstmörkret!


Lite thailändskt kanske?!


Har på mig mitt reafynd från MQ. En Bondelid tröja för halva priset =) Kommer bli bra att växa i under hösten.

Nu åker vi iväg till stan för att även idag äta en mysig lunch på stan. Hoppas lite på att äta på Thai coconut, sugen på wokat.
Åt där när Melvin var nyfödd men jag minns jag var livrädd för att äta något som skulle göra att han fick ont i magen. Man vet ju inte vad dom är känsliga emot när dom är så små. Lite vitkål eller blomkål kan ju göra deras små magar helt fel. Men det gick faktiskt bra men sen har han inte reagerat på mycket jag ätit. Kanske därför han själv är så matglad =)
Vi får se vad älsklingen säger, han kanske vill ha något helt annat!?

Ska även passa på att fixa lite på stan idag. Igår hade vi inte riktigt tid till det så vi gör det idag istället. Måste köpa ett par stödstrumpor. Vet att det är tantvarning på det men mina ben behöver det. Var likadant när Melle låg i magen.
Kanske blir en liten latte med. Kaffe funkar inte för magen men en latte går bra. Är ju så mycket mjölk och så lite kaffe i den ;-)
Dags att klä på lillkillen och sedan ge oss iväg. När vi kommer hem har vi tvättstugan, inget skoj. Men vi piggar upp det med en fika hos Carro och Nicke. Det blir trevligt det.

Hej så länge kära vänner!


Så trött!

Idag var jag uppe vid 05.30 ungefär. Melle verkligen vägrade att somna om! Detta har inte varit så uppskattat här hemma.
Jag kan ta att han vill vakna och vara pigg kl 06. Men inte en halvtimme tidigare! Eftersom han inte vill sova så mycket på förmiddagarna längre så blir man lätt en trött mama. Och det är inte jämt som jag kan lägga på och sova samtidigt som Melle efter lunch.
Idag har jag ett ärende som jag måste fixa. Och det får jag göra efter lunch och då blir det ingen sömn. Så istället blir det väl att sova kl 21 ikväll?! Väldigt roligt sällskap på kvällarna =)
Hoppas bara att han kan somna snart så jag kan ta en dusch i lugn och ro. Känner att det behövs för att kanske vakna lite till. Saknar mitt kaffe, det hjälpte jämt =(

Ha en skön onsdag!


Mellebus!

Gud vilken härlig liten kille vi har. Det är väldigt svårt att inte älska denna unge ännu mer =)
Han har verkligen blivit duktig på att ha med ute på stan, på möten och på andra besök. Bara på några veckor har han ändrat sig massor och "växt upp". Om man nu får säga så??
På stan var han duktig och åt sin mat utan något gnäll. Och inte skrek eller grät han, utan han satt fint och skötte sig. Kanske berodde liiiite på att han fick smaka lite mat av pappa!? ;-) Lovar att det är en liten allätare vi har här hemma. Hoppas bara att det håller i sig och han inte blir pippligare med maten när han blir äldre!?

På banken var han ännu bättre. Han skötte sitt medan vi pratade med vår bankman Annika. Han lekte lite på golvet, utforskade rummet, lekte i våra knän och sa inte ett ljud. Eller jo, lite prat och skratt men inget störande =)
När man just är på banken är det ganska så skönt om han är lite städad och inte för alltför mycket liv. Så mamma och pappa har nu fått klart för sig deras nya boendekostnad. Men även lite om nya försäkringar som kan vara bra att teckna när man bor i hus. Ifall någon utav oss skulle gå bort, så den andra har råd att bo kvar. Men det är inget som vi räknar med ska hända men man ska tyvärr aldrig säga aldrig!
Så nu ska vi tillbaka den 13 november när vi får huset för att lösa lånen och föra över slutsumman för huset. Och i den vevan får vi även nycklarna!! =D


Liten kille busandes i soffan i väntan på Annika =)

Så nu ligger Melle och sover fullt påpälsad i sin säng. Är inte vanligt att han fortsätter att sova när man bär upp honom för trapporna, så jag vågade inte klä av honom. Utan nu får han sova tills han vaknar. Hoppas på att det blir ca 1 timme till!?
Jag ska bara ta det lungt och slappa i soffan. Är fortfarande mätt sen vår lunch på Texsas long horn =) Åt deras underbara ribs, värda att dö för ;-) Befinner mig faktiskt lite i matkoma fortfarande.
Blir nog att gå dit någon kväll och äta snart men då utan barn. Så jag och älsklingen får lite alonetime, viktigt att ha det med ibland.

KRAM så länge!


Lunch på stan och sen banken!

Nu sticker vi iväg igen efter en mysig förmiddag ihop med Sofie och Agnes. Vi gick en sväng i det enormt tråkiga höstvädret. Vi tillochmed trotsade regn och blåst, duktigt av oss =) Sen blev det en värmande kopp te innan vi gick och hämtade Alfons på dagis.
Så nu har vi precis gjort blöjbyte och packat ner mat till lillkillen innan vi ska hämta pappa på jobbet.
Vi har bestämt att äta lite lunch på stan. Lite vardagslyx med andra ord =) Efter det ska vi till banken och fixa med det sista av lånet och se till att sista räkningen blir betald.
Vet inte hur stor eran största räkning var den här månaden men vi fick en på lite över två miljoner =P Knappt så min mammapenning täcker den ;-)

Hoppas att ni får en lika mysig eftermiddag som vi kommer att ha!?


Barn är meningen med livet!


Melvin igår kväll. Nu en stor kille som håller flaskan själv =)

När man fått barn så inser man ganska snabbt vad tomt livet var innan. Man levde inte 100 %, utan en liten del av sig själv saknas.
Att få Melvin har verkligen gjort mitt liv helt komplett. Det som jag trodde var starkt mellan mig och Christian är inte ens i närheten av hur tajta och nära vi är varandra nu. Att vi lyckats göra något så vackert är svårt att förstå.
Och snart kommer bebis nr 2 och då kommer vi bli ett ännu mer sammansvetsat team. Inget kommer att kunna sära på oss!
Tiden går fort och passa på och njut till fullo av den här tiden, för den kommer aldrig mer igen. Första året går så fort och det är mycket som händer. Varje dag är en gåva när man har barn!

Nu ska jag fixa till mig lite och ta mig en promenad. Ser ut som om jag får sällskap av Sofie med =) Var ett tag sen vi sågs, så det kommer bli mysigt.
Njut av livet!


Cravings at the moment

Fy så sugen jag blev på rödbetssallad, gärna med köttbullar eller julskinka på. Och på tal om julskinka, så vet jag inte hur jag ska kunna vänta till slutet på december för att få äta det?!
Blir alltid sugen på vissa saker och då får jag väldigt svårt att släppa det ur tankarna. Är precis som om jag går runt och triggar mig själv. Måste sluta med det, för skinka går inte att få nu. Men den där köttbullemackan går ju att fixa ;-)
Ska storhandla idag och gissa vem som kommer att handla ingredienser =P Kommer äta mig spyfärdig på det inom några dagar men då kan jag släppa det cravinget. Man måste lösa sina problem ;-)
Eller inte lösa problem utan hitta lösningar =D

 

 
On my mind right now.

Gud nu måste jag göra något för att skingra tankarna lite. Behöver dammsuga så jag passar på nu.


Nu är mina krafter tillbaka

Godmorgon måndag! Härligt med ny vecka, höstlov för alla barn och novembers intåg. Vilket gör inflyttningen till huset riktigt nära nu =) Vi längtar nästan ihjäl oss här hemma.
Var ute en sväng vid huset i lördags och nu har tomten blivit uthjämnad och alla tapeter och all inredning på plats. Det var tillochmed städat =) Såg städmaterialet stående innanför dörren och golven såg skinande rena ut =D Så nu är huset nästintill redo för att flyttas in i!

Ber om ursäkt för min frånvaro här under helgen men varken kraft, ork eller lust har funnits. Och det är viktigt att komma ihåg att man inte ska låta bloggen styra ens liv.
Men idag känner jag mig som mitt gamla jag. Fick faktiskt lust att sätta mig här och titta in när vi gick upp. Och det är ett bra tecken.
Igår var jag inte i form, trött och illamående nästan hela dagen. Var själv med Melle eftersom älsklingen hade J. Som tur var det bara 5 timmar men det räcker när man inte är i form. Som tur var sov Melle en del under den tiden. Och sen myste vi massor i sängen, det är härligt =)
Jag hoppas nu att jag inte ska få något bakslag!? Vill orka göra saker, inte känna som om jag bara sovit några timmar under natten. Och våra nätter dom senaste nätterna här hemma har varit rikigt bra. Det tackar jag för =)

Måste även berätta en rolig sak. I lördags var Mikie här hos oss på kvällen. Och det han sa till oss fick mitt hjärta att fyllas med så mycket värme =D Jag håller tummarna för dig och hoppas att allt går din väg!
Så det var lite av en ny sida jag fick se av honom i lördags. Lite kul med tanke på att jag kännt honom i över 6 år nu. Men det är väl det som är härligt. När man hela tiden får upptäcka nya sidor av människor och framförallt när det är bra och fina sidor =)

Nu ska jag och Melle äta lite frukost och sen ta och kicka igång den här måndagen på allvar =)
Just nu tog Melle tag i en låda och reste sig upp på knä =D Gud vad fort allt går nu. Förra veckan började han att krypa lite på knäna. Fast han gillar nog sig magålande sätt bättre. Det går ju snabbare ;-)
Glad måndag på er!


Why cant this be love?!

Åh nu är jag helt kär i den här låten efter gårdagens idol. Så förbaskat bra Erik gjorde den och så likt det var orginalet. Tror att den killen kommer gå till final om han fortsätter att vara så bra som han varit hela tiden!
En annan favorit...som alltid =) är ju Reza. Hon gjorde ett bra framträdande hon med. Queens låtar är svåra att göra bra, bara för orginalet inte går att slå ;-)

Nu ska vi snart fixa till oss lite. Ska åka och hälsa på Ramona på jobbet och handla lite leksaker till Melle. Skönt att fördriva tiden lite när vädret är så trist.
Ska även ta en sväng till huset med. Första besiktningen är nästa vecka =D Snart så är det dags att flytta in. Nästan så jag känner lukten av den nu ;-)


Ture love!


Det är få par som vi känner som jag verkligen tror kommer hålla i all tid och evighet. Och dom här är ett sådant par =)

Gud vilken underbar kväll vi hade igår, tack mina gosisar för erat sällskap =)
Även om det var tänkt att jag skulle bjuda på fika, så köpte dom ändå med sig kladdkaka. Denna kladdkaka har vi hört SÅ mycket om den senaste tiden. Ska visst vara den bästa i stan. Och många gånger har jag tänkt att stanna för att köpa en bit men det har aldrig blivit av.
Så igår fick jag testa den. och visst kan jag hålla med om att den är god. Den är mastig, så någon stor bit får man inte i sig =) Men den är precis som man vill att en kalddkaka ska vara. Lite mjuk och krämig i och med ett stort lager choklad på ;-)
Och vart kan man nu köpa denna kladdiga kaka. Jo på Seven eleven på Shell i Braskens. Vilket jag rekomenderar att ni gör någon gång. Med lite vaniljglass till är den helt underbar!
Så mitt råd till er är...Löp och köp!


Never say never!

Äntligen är fredagen här igen. Nu laddar vi ute i stugorna igen för en helg med FREDAGSMYS =)
Kan tänka mig att ni kommer göra som oss. Äta något extra gott till mat och sedan mys och något litet mumsigt till idol.
Jag är sjukt sugen på pasta och köttfärssås. Ni vet en sån där med mycket vitlök och lök i. Som har stått och puttrar på spisen länge så alla smaker kommer fram. Och i kylen har jag en stor chokladkaka med apelsincrisp, som åker fram lagom till idol =D
Måste nog säga att det här är mitt recept på en lyckad och extra mysig fredagskväll!

Den här morgonen började på sämsta sätt. Med en pigg kille vid 05.30, och inte ville han somna om helt.
Så efter en stund fick han komma in till oss och pappa gick upp för att göra lite välling.
Den rann snabbt ner och efter lite gos och sång la Melle ssig på sidan mot mig. Han sköt upp sig lite extra på kudden så jag fick mitt ansikte i hans mage. Sedan lade han armen över mitt huvud och tog ett stadigt grepp med båda händerna i mitt hår och somnade =D
Efter ett tag tog han bort armen och jag kunde röra lite på mig. Skönt att få lägga sig lite bekvämt och somna om. Och vi sov nästan tre timmar till, väl behövligt för oss båda. Synd bara att inte pappa kunde få göra samma sak =( Men vi hoppas på att om helgen blir likadan, så kommer det här att funka lika bra!? Det håller vi tummarna för.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan fara iväg till stan. Måste fixa med lite ärenden som jag inte tog tag i igår. Skönt att göra något dessa trista dagar med. För inte blir man piggare och gladare av att sitta inne =) Även om det är skönt ibland med. Att faktiskt slippa ge sig ut i regn och rusk.
Nu börjar vi vårat fredagsmys vänner, JIPPI!!


Nu ska här fikas!

Nu sticker jag och Melle en liten sväng till mormor och morfar och äter lite äpplekaka med vaniljsås. Bättre kan det inte bli en eftermiddag som denna. Man blir ju inte direkt pigg och glad att att titta ut genom fönstret.
Och ikväll blir ännu roligare, för då kommer ramona och Andreas hit och tar en fika. Andreas har varit en gulligull och fixat en ny antenn till vår bil. Vår har enligt Christian varit för lång, så nu kommer en kort en på plats =)
Skönt med lite sällskap på kvällen med. Slipper man att ha trist i väntan på att äslklingen kommer från J.

Så eftermiddagen och kvällen ser jag verkligen fram emot =)
Hoppas att ni får ett lika roligt avslut på den här dagen!?


Idag tar jag fram min extra energi!

Gäsp och godmorgon kära bloggisar!

Här har vi tagit ett steg tillbaka i dom bra nattrutinerna. Har säkert varit uppe fem gånger inatt hos Melle. Han har drömt mycket och vaknat och varit ledsen av det. ch när han blir så ledsen så funkar det bara att dricka välling. Så inatt har han druckit lika mycket som han gjorde förut. Vilket vi försökt att jobba bort nu i snart två veckor. Bara att ta ny tag inatt och hoppas på att vi alla får sova lite mer!?
Boven i detta drama var nog för lite sömn under eftermiddagen. Lillkillen tycker INTE om att sova i vagnen längre. Och om han gör det måste den röra på sig HELA tiden. Så fort den stannar så vaknar han. Och om han soveer i den så är det bara någon timme.
Nu vill han ha massor med space när han ska sova. Så han verkligen kan röra på sig. Och i en vagn är det litee svårt =)

Hade tänkt att ta en sväng på stan idag men det skjuter jag på tills imorgon. Måste till banken och sätta in pengar. Har visst haft turen att betalt för mycket på försäkringen på bilen. Är inte ofta som sådant händer =)
Ska även titta på några bra höstskor. Mina som jag haft nu i några år, sjunger på sista visan. Skinnet börjar att spricka, så innan det blir för blött ute måste jag hitta några andra.
Men idag blir det istället att hålla sig hemma. Ska bara ta det lungt och plocka lite. Kanske en liten fika hemma hos mamma och pappa i eftermiddag. Älsklingen jobbar sent ikväll så då kan jag rymma dit och få vila lite ;-)

Önskar er en fin torsdag. Även om vädret är sämsta möjliga så får vi försöka att muntra upp varandra istället =)


Låt oss presentera Skrutten.


Två väldigt inzoomade kort på den lilla skruttungen =)

Så har vi varit på första ultraljudet, så häftigt det är =) Att se detta lilla liv röra på sig och för första gången verkligen få se det lilla liv som gror i min kropp.
Var minst lika rörd till tårar denna gång som när vi fick se Melvin för första gången. Går inte idag att förstå att HAN varit så liten =)
Fick i allafall reda på att den 18 maj är beräknat födelsedatum. Så nu har jag precis gått in i vecka 10, är precis 1 dag gången på det. Men om det kommer korrigeras något på nästa ultraljud återstår att se.
Vi hoppas även på att kunna få reda på kön då. Skulle vara lite enklare denna gång att veta vad det blir för kön. Men om vi kommer ha tur att få reda på det, det vet man aldrig.


Skrutten är knappt 5 cm men redan livlig. Rörde sig som en tok under tiden som vi tittade på den =)

Nu har jag inte tid att sitta här mer. Måste ge Melle lite mat och sedan ska vi äta hemmagjorda hamburgare, är så gott att jag kan äta det jämt. Eller kanske inte jämt men en gång i veckan lätt ;-)
Sen blir det mys till Arga snickaren, och en liten chokladruta till det. Bättre kan det inte bli!


Första ultraljudet!

Är nästan så jag har lite fjärilar i magen =) Har nästan glömt bort hur härligt det är att första gången få se det lilla livet i magen. Ska bli roligt att få uppleva denna känsla en sista gång i mitt liv. Låter lite sorgligt men efter denna lilla skrutt bllir det ingen mer.
Melle lämnar jag av hemma hos mormor och morfar. Och älskling möter jag upp utanför storken. Så det här blir en helt perfekt dag!
Dags att sätta på sig kläderna, måste tanka bilen först också. Mycket att göra nu...
Bilder bjuder jag på senare ikväll!


En liten trotskille kanske??!!

Uff, vilken liten pärs det har varit här hemma nu på morgonen. Melle har nog testa gränser och sin kära mors tålamod. Det senare är lite svårare att rubba men jag ska erkänna att lite bestämd fick jag allt låta när han spottade ut all gröten ur munnen.
Hela morgonen har gått åt att slita i allt i kryphöjd. Plocka fram saker som ligger under soffbordet. Bita på mattan och gråta för ingenting. Med andra ord så började min lilla stjärna bli trött.
Så jag gjorde snabbt lite gröt åt honom. Tre skedar åt han innan gröten spottades ut ur munnen och han skrek för full hals. Sen kom tårarna och då fick det räcka. Det blev raka vägen in till sängen och där ligger han och sover nu.
Tror faktiskt att han försöker se vad han kan göra och inte göra. Så fort vi säger åt honom att "inte göra så" lägger han av ett leende som gör att man smälter. Så det är precis som han vet att han kommer undan med allt då. Men inte längre, nu blir Ajabaja för hela slanten.
Vi har inte varit helt slappa i hans uppfostran. Självklart att vi tar bort honom när han pillar eller leker med något som han inte får. Men det där leendet kommer alltid när man säger ifrån. Så man är inte arg på den lilla krabaten särskillt länge =)

Det där med barn är aldrig lätt. Man sitter nu och säger "att det ska vi göra annorlunda med nästa barn". Tyvärr så tror jag inte att man blir klokare till andra barnet. Man kommer att göra misstag och ta dumma beslut. Men så länge dom inte far illa  av det så gör det inte så mycket.
Tycker älskling och jag gjort ett ganska bra jobb med Melle. Han har fått göra mycket saker men när vi kännt att nu måste vi vänja av honom har det inbte blivit så stora protester. Vilket varit skönt.
Som en sådan sak med att somna i famnen. Det fick han göra under våren och sommaren men sedan tyckte vi att han blev för stor för det. Så då började vi med att lägga honom i sängen, var inte jämt som han somnade direkt. Men ganska snart så gick det utan några tårar.
Fick rådet att man inte ska låta barn somna i famnen för det är SÅ svårt att vänja av. Men det tror jag inte. Det handlar nog mer om barnet och föräldrarna. Vissa barn har en vilja av stål och ska absolut ha sin vilja igenom. Och vissa föräldrar är lite mesiga. Dom står inte på sig till 100 % och är eniga i beslutet.
Säger inte att man ska låta sitt barn ligga och skrika i sängen. Men man ska INTE ge efter, tror det är tricket. Har funkat för oss, inte bara med att somna själv. Funkade även med flaskan och med att få Melle och dricka vatten. Med lite vilja gick det till slut.

Tror att några tar illa vid sig nu men det får ni göra. Detta är bara min teori och det har funkat för oss. Så som jag brukar säga, lämna era åsikter vid dörren!
Men kom ihåg att alla barn är olika och INGEN känner erat barn bättre än NI som föräldrar.
Det bästa att göra när man har barn är att testa, testa och åter testa. Till slut hittar man något som funkar just för er.

Nu ska jag hoppa in i duschen och bli lite människa igen =)
Kram på er!


Raggisar

Idag fick Melvin en present av mormor. Två par stickade raggsockor, som han ska ha till hösten och vintern =)
Han hade lagt in en beställning till mormor tidigare under hösten om att han ville ha det. Och idag fick han dom av världens gulligaste mormor =D
Nu har han även betällt ett par tumvantar också. Dom vi köpte för ett tag sedan börjar att bli lite tajta. Och det går ju åt att ha något på händerna nu.


Fina raggisar som kommer att användas av flera generationer =)

Nu ska jag fixa lite kvällsmat. Står kyckling i ugn och ris på menyn, mycket gott!
Hoppas att ni har en mysig kväll i regnrusket!? Se till att kryp nära varandra och mys i massor!


Frukost med min prins!

God morgon tisdag!

Här har vi nu ätit frukost ihop jag och Melle. Det brukar inte hända eftersom man måste hålla ett högt tempo när man ger lillkillen mat. Det får inte gå för sakta för då blir han arg =) Och att försöka äta samtidigt är inte så lyckat, man hinner inte få i sig särskillt mycket. Utan det blir att äta innan eller efter jag gett honom mat.
Men idag gick det riktigt bra. Vi hade det mysigt och skrattade massor ihop. Bjöds även på lite konversation, mycket härligt =)
Melvin åt sin havregrynsgröt som jag kört några varv med mixern och jag åt flingor. Vi hade tidigare delat på en risifrutti i sängen när pappa åt frukost. Eller åt och åt, han dricker ett glas yoggi. Är inte mycket till frukost människa han =p
Så nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska vi åka iväg och handla en sväng. Det pågår renoveringsarbeten i huset och jag lovar att det skakar på bra i hela huset. Och efter hur dagen var igår så flyr vi nog några timmar.
Blir nog en sväng till City gross med mamma. Dom hade billig blandfärs och vi äter mycket färs. Så jag brukar köpa på mig några kilo och frysa in. Ca 500 g i varje påse blir lagom till mat och matlådor.
Nej dags att sätta lite fart. Det har redan börjats att arbetas i huset =/

Kram på er så länge!


Svullare

Har precis haft Sofie och Agnes på ett litet besök =)
Vi har haft en härlig start på den här veckan. Vi har nämligen ätit en tidig lunch ihop, bestående av smörgåstårta ;-) Lite väl tidigt kanske men vi hade en så stor bit över och jag vet att min darling är en sucker för smörgåstårta =)
Så vi har ätit lite tårta och fikat. Samtidigt har vi haft lite cathing up to do. Har ju inte setts på ett par dagar och då har vi allt lite att prata om =) Vi är nog lite beroende av varandra.
Var i vilket fall en skön start på den här veckan. En mysig vecka som bjuder på första ultraljudet på onsdag. Hoppas på att kunna få ett mer exakt datum om när lilla skrutten har tänkt att komma =)

Nu är det dags att fixa lunch till ett MYCKET hungrig och trött kille.
På återseende senare idag!


Höstsol

Vilken härlig dag vi hade ute i det sköna vädret. Det var riktigt njutarväder =)
Vi var ute i över 2 timmar och gick och bara hade det mysigt. Något speciellt med att vara ute en helgförmiddag och gå. Är precis som om naturen och omgivningarna är fyllda med ett visst lugn. Det skänker ro och kraft till en ny vecka med nya utmaningar.
På vägen hem smet vi även in i en antikaffär som ligger här i närheten. Aldrig varit inne där förut och mycket fint fanns det vill jag lova.

 
Mamma myser i solen. Premiär för vinterjackan idag med. Och det kan se varmt ut men en bra vinterjacka andas om det behövs och håller värmen när det kan behövas. och det kan jag lova att våra vinterjackor gör =)

 
Härliga bilder från vår promenad.

Var en antikaffär med fina antikviteter, inget billigt "skit". Utan fina möbler, kristallkronor, porslin, skålar, vaser och annat till hemmet. Så hade jag haft närmare 50 000 hade jag köpt en underbart gammalt bord med 8 stolar. Ni vet sådant ssom man bara hittar hemma hos sina mor eller farföräldrar =) Såg knappt använt ut heller.
Men tyvärr blev det inga inköp. Fanns inget som direkt föll mig i smaken....med rätt prislapp ;-)

Eftermiddagen har vi spenderat i lugn och ro. Fikat, tittat på film medans lillkillen sov. Och nu har vi precis kokt potatis och sås, samt stekt hemmagjorda köttbullar till Melle. Med andra ord har vi gjort "matlådor" till honom =) Han blir så mycket mättare på hemmagjord mat än burkmat. Så nu finns det massor med potioner åt honom i kyl och frys.
Nu blir det att tända lite ljus och mysa massor innan en ny vecka är här.


Höstpromenad i solen

Här ska vi nu borsta tänderna och sen klä på oss för att ge oss ut i solen. Härligt att ge sig ut och gå hela familjen när vädret är så här bra och man kan klä sig varmt. För inte vill man frysa när man är ute =)
Har haft en riktig mysmorgon här hemma, så nu tar vi och kickar igång dagen på allvar med en långpromenad. Gäller att ta vara på dessa dagar med sol och hög klar luft. Är otroligt vackert ute med, alla härliga färger som naturen bjuder på. Det ger energi till själen.

Nej nu kan jag inte sitta här mer. Dags att fixa det sista.
Hoppas att ni blir inspirerade till att ge er ut en sväng!?


Melvin - 8 månader idag!

Grattis grattis lilla till min underbara prins. Idag blir du hela 8 månader, Gud så tiden har sprungit iväg.
Kändes som om det var igår vi kom hem med dig, så förväntansfulla. Vem skulle du växa upp och bli? Hur skulle vårat nya liv bli? Skulle vi klara av att skydda dig mot den världen som finns därute?
Ja frågorna var många men en sak är helt säker. Du är helt perfekt, ingen är mer underbar än vad du är! Och du kommer växa upp och bli en stor och stark kille!
Du är lika älskad nu som den stunden vi fick reda på att du skulle komma till oss.
Och det är något som ALDRIG kommer att ändras!


Melvin, nästan exakt för 8 månader sedan. Han var ca 12 timmar gammal och myste i pappas knä på BB.

Ikväll ska vi fira vår lillkille med god mat och massor med mys i soffan. Har köpt chips, dricka till mig och öl till pappa ;-) Kvällen är räddad!

Dagen har annars varit ganska lugn. Vi var och storhandlade på Maxi efter ha varit på tippen. Så eftermiddagen har vi spenderat på bästa sätt. Sovit en stund, fikat, städat och snart dags att fixa mat. En skön lördag med andra ord.
Så nu är ljusen tända och mina killar är nybadade, bättre kan det inte bli =)


Tack för den här natten!

Oj oj oj, vad vi har fått sova inatt. Eller jag har sovit mer än Christian, somnade när idolutröstningen var över. Christian var vaken lite längre än det.
Melvin sov som en liten prins inatt. Var länge sen han sov SÅ HÄR bra =)
Han somnade UTAN välling vid halv 8 igår kväll. Sen sov han till tre innan han ville ha välling och sen vaknade han vid halv åtta imorse. Tolv timmar av härlig sömn för vår lillkille =)
Skönt att kunna samla kraft och energi till dom dagar och nätter då sömnen inte kommer vara lika bra.

Nu ska vi städa ur lite i skåp och lådor och åka till tippen med det. Finns allt lite saker som inte behöver följa med oss till huset. Och inte är det värt att skänka bort till någon annan heller. Tror inte att någon är intresserad av våra gamla plastbyttor och gamla kastruller =p
Önskar er en mysig lördag!


Fina smycken


Härligt färgglatt att pryda halsen med.

Har ju utlovat bilder på Lenas smycken. Och här har ni en bild på halsbandet och örhängena som jag köpte till min mamma.
Härliga klara färger som passar mycket fint på sommaren då man är lite brunbränd. Men det är lika fint på vintern till något svart. Då ska man piffa till det med lite starka färger.
Lovar att fixa ännu mer bilder på hennes verk. Detta är bara ett utav många olika smycken hon gjort. Dom som hon gjort till Agnes är SÅ bedårande =)

Nu ska vi ta kväll här. Ingen mer dator, bara mys =)
Vi ska ladda för en helg med massor med slapp. Inga to dos, det är skönt. Jo lite, ska städa lite här hemma. Hallen är full med massa skor som inte står där dom ska stå. Och Mellekläder som ska hängas upp i klädhängaren. Och den obligatoriska dammsugningen, måste göra det ofta nu när det börjar bli grusigt.
Önskar er en mysig helg!


Lite till Melle och något till mig!

Äntligen fredag mina vänner! Skönt med helg, då vi bara kan mysa och ta det lungt. Precis så som det ska vara.

Var en sväng på stan idag med mina kära föräldrar. Blev ingen lång sväng pga det tråkiga vädret. Vill inte vara ute när det är regn och kallt. Har nog inte vant mig vid höstvädret än.
Var ju på jakt efter nya bodies till lillkillen. Med tanke på hur mycket han äter nu så lär han växa ännu mer =) Snart har han växt ur storlek 74 så det blev att inhandla storlek 80 idag. Köpte 6 st nya, varav två av dom var storlek 74. Tänkte att det är bättre att det är lite förr stort än att han växt ur det om 1 månad.


Lite nya kläder till min älskling.

Med risk för att låta snål nu så måste jag säga att visa affärer tar ganska bra betalt för en vanliga body. En lite tuff body kan kosta allt mellan 70-100 kr. Det är lite saftigt när det är kläder som bara passar några månader. Kanske är snål nu men det är mycket som kostar i den här åldern. Blöjor, gröt, mat mm men det får man ta. Inte så vi har några problem att betala för oss. Är bara så att jag lider av dumsnålhet =) Ja ja, glöm vad jag precis skrev, för det är ett I-lands problem.

Blev även något litet till mamma idag. Kläder det blir det inte så mycket av nu =) Men idag slog jag till och köpte ett halsband, på rea också ;-)
Och så svängde jag in på apoteket och köpte nya åksjuketabletter. Trött på att behöva må så illa på mornarna och hänga över toaletten. Har tyvärr tappat lite i vikt, vilket inte är så bra. Varken för mig eller bebisen. Så nu måste vi få ordning på det.


Lite nytt att piffa till min höstgarderob med.

Nu ska vi snart natta en liten kille här. Skrev ju i morse att vi försöker få honom att sluta att dricka välling när han ska sova. Menade inte att vi ska få honom att sluta att dricka välling.
Sen blir det mys framför idol. Som kvällen till ära ska ha Michael tema =D Me like me like.

På återseende bloggisar!


Melvin - Vår stora kille

Igår kväll när vår lille prins skulle lägga sig i sängen. Så fick han som vanligt välling, han har svårt att somna utan det =) Men vi försöker att vänja av honom.
Så när han fick sin flaska igår fick inte Christian hålla i flaskan, utan han skulle hålla själv =D För första gången lyckades han att själv hålla den stora flaskan och äta. Han såg så stor ut där han låg själv i sängen och åt.
Tyvärr ville jag inte störa honom genom att ta kort på honom i mörkret. Men jag lovar att ta kort nästa gång det sker ;-)
Helt sjukt vad fort tiden går, imorgon blir vår prins hela 8 månader. Så stor och duktig han har blivit den senaste tiden. Och han känns ännu större nu när man vet att han ska bli storebror med =)

Nu ska jag fixa till mig lite och sen får vi se vad vi tar oss an den här dagen. Skulle behöva köpa loite nya bodies till Melle. Han har växt ur många av dom han har.
Nu är helgen äntligen här igen. Passa på att njut för den är snart över igen =P


Naptime

Nu ska jag lägga mig i sängen och ta mig en liten lur. Känner att min kropp behöver det idag. Igår hade inget behov av det efter en lång och bra natts sömn. Men inatt var som sagt Melle lite mer orolig i sin sömn. Och då behöver jag vila mig på dagen =)
Har ju varit så duktig och plockat och gjort saker här hemma idag, så jag förtjänar faktiskt att att få lägga upp fötterna på en kudde och bara ta det lungt =P

Vi höres lite senare. Nu hoppas vi på att Melle sover mer än bara 30 min =)

Morgon hos Fam Rudqvist.

Vi har haft en mysmorgon jag och Melvin, mycket härligt. Han har sovit lite mer oroligt inatt även om det inte varit så som det brukar. Tror han drömt en del och vaknat upp och varit lite ledsen. Tyvärr finns det inget man kan göra åt sådana saker.
Nu har både jag och Melle ätit frukost. Men jag måste erkänna att Melles gröt får mig att må väldight illa. Är doften från den som får min frukost att åka lite hiss. Märker mer och mer hur känslig jag blivit mot dofter. Var inte så här illa när jag väntade Melvin. Jobbigt men jag får väl börja äta mina åksjuketabletter igen =)
Nu på schemat står lite plock av tvätt, dammsugning, tvätta en maskin med tvätt,  tömma diskmaskinen och allmänn städning och plockning av saker. Någonstans mitt i allt detta så kommer det bli sövning av lillkillen med. Han sover alltid en liten stund på förmiddagen =)
Så här ser starten på vår dag ut. Nödvändiga saker som måste göras =) Hoppas att ni får det lite godare, kanske lite slapp i soffan eller sängen ;-)


Änglar!


Änglar, visst finns dom.

Här har ni den fina ängeln som Lena, Johans mamma hade gjort till Agnes i lördags. Är helt förälskad i den!
Har redan lagt in beställningar på egna att sätta upp i huset.  Delvis i Melvins rum men även till nya bebisen. Dom båda kommer ju att vara mina änglar!
Så om ni önskar er en egen är det bara att säga till. Lena gör allt på beställning och tycker verkligen att det är skoj =)
Den här ängeln är prydd med små bjälror i fötterna. Lite roligt för små barn, eftersom allt som låter är skoj ;-)
Ska även lägga ut lite bilder på smycken som hon gjort. Hon säljer även det, både halsband, örhängen och armband. Men det kommer lite senare, har inga kort på det just nu.

Nu är det dags att ge Mellis lite mellis ;-) Och sen iväg för att hämta pappa på jobbet. Det är han värd, vår älskling!


Lunchdate


Sötnosarna i väntan på maten =)

Hade en mysig liten lunch med Sofie och barnen idag. Ingen utav oss hade något skoj i kylen att äta till lunch så vi valde att ta en pasta med köttfärssås ute =) Ibland måste vi mamas unna oss lite lyx!
Så efter att spenderat förmiddagen fikandes hemma hos min darling, gick vi och hämtade Alfons på dagis och sen gick vi och åt.
Tyvärr så rymmer min mage ungefär 10 pastaskruvar och lite sås innan jag blir mätt. Hatar den här tiden i början. Man är hungrig så man tror man ska dö och efter att ha ätit några tuggor är man proppmätt. Men det är som dom säger, äta lite och ofta =)
Var en mysig avslutning innan vi gick hem för att ge lillkillen mat. Han åt massor och somnade ganska så snabbt efter det. Så jag har passat på och läst Cosmo som kom i posten idag. Men nu har han vaknat till så det är bäst att hämta honom för lite mys innan vi ska hämta pappa =)


Vilken skillnad Melvin!

Det ordet som måste beskriva mig idag är nog Utvilad! Var ett tag sedan jag kände mig så här pigg och full av energi. Vaknade tiilochmed före Melvin idag =) Det hör inte till vanligheten.
Vi märkte verklige skillnad inatt efter att ha gett honom mer mat under dagen. Och hemlagad mat, inte en massa burkmat. Det är betydligt mycket mer mättande hemlagad mat. Det ser man på Melle eftersom han knappt orkar äta upp sin mat.
Inatt har han bara ätit en gång och det var vi 04.30 då han bara fick 110 ml välling. Normalt brukar han äta för andra gången vid den tiden. Och då har han ca 3 timmar tidigare fått 220 ml.
Men inte inatt, då har vi sovit. Han somnade vid 21.30 efter välling. Och sov jättebra fram till han åt vid 04.30. Var uppe 2 gånger och stoppade in nappen och det är inte särskillt jobbigt. Han somnar ju om direkt, vilket betyder att vi gör detsamma ;-)
Så imorse vaknade jag vid 7.30 och var PIGG. Då sov fortfarande lillkillen så jag passade på att ta en dusch. Och när jag var klar så var han vaken i sin säng. Vilken liten kille vi har =D

Så nu har vi båda ätit frukost och myst massor. Och snart ska vi träffa Sofie och Agnes en liten stund. Var länge sedan vi bara hade en mysig förmiddag ihop. Får se vad vi tar oss till, inte säkert att det blir något stort ;-) Lite gilrtalk bara....vi får se.
Njut av onsdagen, nu är helgen snart här =)


Frikadeller...

..det är vad vi ska avnjuta till middag ikväll.
Har blivit hembjudna på middag till farmor ikväll. Dom åker till Turkiet på torsdag, så hon tyckte vi skulle ses lite innan dom åkte. Är inte alls avundsjuk på att dom får åka till värmen...=)
När vi blev inbjudna igår så beställde Christian frikadeller, potatis och dillsås till middag. Och för som inte vet vad frikadeller är, så är det kokta köttbullar...typ ;-) Han älskar verkligen det, minnen sen barndommen. Och av någon anledning så är det inte någon mat vi brukar göra. Vet inte varför med tanke på att vi båda gillar det. Älsklingen lite mer än vad jag gör =)
Och i helgen blev han väldigt sugen på det, så vilken tur att vi blev bjudna på middag ikväll =) Och att han just kunde få det på menyn.

Nu ska jag och Melle iväg och fixa ett litet ärende och sen blir det en mysig kväll hos svärmor. Tror Melle längtar lite faktiskt...;-) Även han ska få samma mat som oss till middag. Blir en rejäl portion så han kanske sover gott inatt!
Nu är det dags att byta blöja och sen hoppa in i bilen.
Hoppas att ni får en härlig tisdagskväll!


Alla behöver vi en P.A.U.S!

Älsklingen var ju som jag berättade igår och fick lite massage och en ansiktsbehandling. En liten present från deras chef, snällt måste jag säga.
Så när han kom hem överraskade han mig med ett presentkort. Har nog beklagat mig över att INTE JAG får något sådant från mitt jobb. Och min hy som aldrig varit riktigt rolig.
Den blir lätt lite glansig och lite rölätt på kinderna. Har aldrig haft problem med finnar eller plitor, vilket inte heller är särskillt skoj. Får lätt torr och grådasskig hud till vintern med.
Så nu ska jag ta en ansiktsbehandling på 1,5 timmar. Det är mammalyx ;-) Väl behövligt när sömn inte står på schemat och att sminkningen oftast består av mascara och lite rouge. Kommer att känna mig som en ny människa.


Tack världens bästa älskling. Du skämmer verkligen bort mig och det gör bara att jag älskar dig ÄNNU mer...hur det nu är möjligt!

Nu är det bara en bokning av tid som står på schemat. Det är bra att dom har öppet på lördagar. Lättast för mig att gå då eftersom älsklingen kan ta hand om Melle. Skulle vilja komma iväg redan på lördag men det är för kort varsel. Blir nog om några veckor, ska kolla med Christian när han kommer hem.

Nu ska jag fixa med lite lunch, både till mig och Melle. Blirr rester för min del, ungsfalukorv och mos....MUMS! Melle ska få massor med mat han också. Hoppas på att det kommer att funka med utökade potioner för honom!?
KRAM från oss!


Vikt & längd!

God morgon god morgon hör fåglar sjunga glatt.....
Här har morgonen startat tidigt precis som alla tidigare, kl 05.30. Det är då man vaknar av att någon liten kille ligger och pratar HÖGT i sin säng =)
Så här har vi redan ätit frukost, ovanligt tidigt. Men det är lika bra så jag slipper att må illa. Känner mig inte helt i form när kliver upp men det går oftast över så fort jag får lite mat i magen.

Igår kväll testade vi lite nya saker för att Melle ska sova bättre på  nätterna. Eller han sover bra men äter lite för mycket välling om natten. 2*220 ml och då har även fått lite i samband med att han ska somna.
Så nu ska vi öka hans matpotioner under dagarna och försöka få honom att somna utan välling. Och det funkade ganska bra inatt. Han åt ingen välling när han somnade men fick när han vaknade vid 21. Sen vid 03 ungefär, vilket är bättre än tidigare nätter. Men man får ibland gå upp och vända på honom när han hamnat på mage. Då vaknar han och är lite ledsen men somnar om direkt när man vänt honom.

Men nu ska ni få veta vad han vägde igår på BVC, inte lika mycket som jag trodde =) Men en fin vikt ändå.

Vikt då: 7920 g
Vikt nu: 8700 g
+/-: + 780 g

Längd då: 70,8 cm
Längd nu: 74 cm
+/-: + 3,2 cm

Melvin har en fin jämn kurva som ligger något över genomsnitt. Så han mår mer än bra =)
Så nu kommer det att dröja 2 månader innan vi ska på besök igen. Så det blir precis i samband med att vi flyttat. Vi kommer välja att gå kvar i Ekholmen även efter vi flyttat. Trivs så bra med Erica och hon känner Melle så jag vill inte byta. Kommer nog att ha nya bebisen där också, lika bra att dom på samma ställe =)

Nu blir det att lägga sig och vila lite i sängen. Melvin har somnat om i sängen. Det är det som är skönt när han vaknar så här tidigt, han somnar om ganska så tidigt =) Får försöka se det possitiva i allt.
CaRpE dIeM!


Nu ska hela familjen till BVC

Då var det dags igen, väg aoch mäta. Var nästan 2 månader sedan vi sist var på BVC. Ska li kul och se hur mycket han väger vår lilla guldklimp =)
Idag blir det hela familjen som går. Älsklingen har haft studiedag på jobbet. Eller rättare sagt dom har varit lediga från jobbet men har haft en skön morgon på PAUS. Där har dom fått ansiktsbehandling och massage, väl behövligt för min man ;-)

Nu måste vi gå. Men senare idag kommer vi med siffrorna =)


Bilder från dopet!


Nydöpt liten dam. Lilla Agnes du var så duktig =)

 
Agnes fick i kyrkan döpas till Änglalik. Även om inte skatteverket vill godkänna det så kommer hon alltid att vara det för oss som älskar henne!


Melle hade det roligt när han firade sin tjej. Han åt utav alla godsaker plus en egen burk med gröt =P

Blev inga bilder igår, sorry. Men ville inte lägga någon tid på datorn, hade helt enkelt ingen lust eller ork. Vi vilade på dagen och åt gott på kvällen. För att avsluta den på bästa sätt, Transformers 2. Som jag har längtat efter att se den igen och den var minst lika bra den här gången som första =D

Önskar er en skön start på veckan!


Slapparsöndag!

Här sitter vi i soffan och är mätta och belåtna efter en riktig mysfrukost. Slog till och gjorde ägg idag, brukar inte göra det. Har av någon anledning så svårt att få dom bra. Antingen blir dom för lösa eller för hårda.
Men idag fick jag dom bra och åt 2 st helt själv =) Riktigt gott och nyttigt ;-)
Har fått sova helt okej inatt. Kom hem vid 22.30 och Melle somnade efter lite välling och bus i sängen. Sen behövde vi bara gå upp en gång inatt och ge honom mat. Skönt att vi ta igen lite förlorad sömn. Då gjorde det inte så mycket att han vaknade strax innan 7 och var pigg.

Hade en mycket trevlig och rolig dag igår. Och vad snabbt den gick! Kanske berodde det på att vi somnade om och inte gick upp förän efter 10 =P Inte ätit frukost så sent på hur länge somhelst. Var vanligare innan man fick barn =D
Agnes dop var väldigt fint, bra val av psalmer. Och så söt hon var den lilla damen =) Och ingen var nog gladare än hon heller. Inget gnäll eller tårar, utan bara en glad liten tös.
Efter dopet bjöds det på fika. Och vilken buffe av godheter dom hade bakat. Kanelbullar, kolakakor och hallongrottor. Sen på det en mycket god tårta =) Var mer än mätt när vi gick därifrån. Ska även säga att allt var hembakat, mycket av Johans mamma. Vilken underbar människa det är.
Hon hade pysslat massor och gjort fint i församlinglokalen. Hon har verkligen talang för sådana saker.
Lovar att lägga ut alla fina smycken som hon gör och även andra saker. Agnes fick ett jättefint halsband och armband  av henne i doppresent. Plus en mycket fint ängel med indiska bjälror på.
Var ett mycket lyckat dop. Tack för att vi fick komma och fira Agnes dag med er!

Efter dopet åkte vi hem till Ramona och Andreas och åt middag och hade det HUR trevligt somhelst. Var en trevlig avslutning på en härlig dag.
Lovar att vi ska göra om det snart igen men då ska vi vara barnfria ;-) Så vi verkligen kan ha lite vuxenskoj.
Andreas hade varit duktig och gjort en mycket god middag. Så vi gick inte hem hungriga kan jag lova.
Tack även till er för en mycket bra avslutning på kvällen =)

Dags att plocka lite nu medans Melle sover en stund.
Bilder från gårdagen kommer senare under dagen =)


Vad har hänt?

God morgon kära lördag!

Ligger FORTFARANDE i sängen men det är bara jag som är vaken. Älsklingarna ligger och sover som små grisar. Det brukar inte ske så här sent =) Det kan bero på att Melle var väldigt pigg kl 6 i morse och valde inte att somna om förän strax efter 8 =)
Så nu tar väl dom små godingarna igen sig medans jag håller på att hungra ihjäl. Köpte massor med god frukost igår när jag var på Maxi och handlade. Blir snart att i ren protest gå upp och slamra lite extra i köket så dom vaknar ;-)

Måste tacka så mycket för alla gratulationer som kommit under det senaste dygnet. Det värmer mitt hjärta kan jag lova =D
Ni är verkligen för gulliga!

Idag står det dop och middag på schemat. Agnes den lilla damen ska idag döpas. Hon blir stor idag =) Ska bli trevligt att träffa nära och kära. Dopet kommeer att vara i Landeryd, älskar den kyrkan. Har bara underbara minnen från den. Bla mitt eget bröllop och Melvins dop =)
Efter dopet ska vi hem till Ramona och Andreas på middag. Blir nog att titta på fotbollen med. Tror inte på mirakel men vi kan hoppas ;-)
Kanske kan få en liten tur i Evon också ;-) Jag hoppas verkligen på det, med tanke på att jag blivit lovad!

Nu blir det frukost med mina älsklingar.


Kämpa och tappa inte orken...

....för om 7 månader kommer storken =)
Ja, för er som kanske anat så är det så att vår familj på tre ska utökas till fyra i maj. Vi ska alltså ha barn igen =D
Idag var vi på Storken och skrev in oss...igen. Tycker inte det var länge sedan vi var där på kontroller och återbesök efter förlossning. Det var alltså det som var den stora grejen idag ;-)

Många utav er kanske har räknat ut att jag väntar barn med tanke på hur jag mått. Har inte varit helt tyst om min trötthet och att jag inte varit helt iform. Säger grattis till er =)
Men nu börjar det bli lite bättre. Den värsta trötthet har försvunnit och illamåendet har nästan gått över. Är bara på morgonen som jag kan må lite dåligt. Men det är ju då som blodsockret är på sämsta möjliga nivå.
Så den här graviditeten har börjat precis som när jag väntade Melvin. Hoppas bara på att resten av tiden och att förlossningen ska gå lika smidigt!?

Så nu har vi gått in i vecka 10. Hoppas på att få närmare datum när vårt lilla kryp ska titta ut den 21 oktober då vi ska på första ultraljudet. Längtar faktiskt lite dit ;-) Hoppas bara på att när vi göra andra ska få reda på kön. Man får ju inte det längre men testa kan man ju alltid. Skulle vara lite enklare att veta denna gång =)


Glad blivande storebror =) Idag blev vi bjudna på lunch av mina föräldrar både som grattis till mamma som har namnsdag idag och för att vi hade varit på Storken ;-)

Så nu hoppas vi bara på att allt går vägen men det är inget som vi tänker på. Och jag hoppas att ni med fördommar om att skaffa barn så tätt inpå varandra, lämnar era fördommar vid dörren!
Detta är ett val som VI själva valt att göra. Barnet är i allra högsta grad planerat.
Vi känner att vi vill ha två snabba barn som är nära varndra i ålder. Det kommer att bli jobbigt, det har vi räknat med. Men det är något som vi är villiga och ta.

Nu blir det fredagsmys med taco och gottigotti till Idol.
Önskar er en underbar fredagskväll och start på helgen. NU ÄR DET FREDAGSMYS!


Nu bär det snart av...

Idag är det en rolig dag. En dag med nya händelser. En dag hela familjen har sett fram emot. Men vart det bär av det låter jag vara en hemlighet ;-) Lite skoj måste väl även jag få ha. Och kanske, kanske berättar jag för er!

Morgonen började med lite sovmorgon idag, tack tack. Melle vaknade vid 5 och var lite pigg men efter en stund så valde han att somna om. Mycket uppskattat av sina föräldrar =) Så vi sov faktikst nästan till 8 idag, det behövs kan jag lova!
Nu ska jag bara fixa det sista innan vi far iväg i bilen. Blir en dag då vi är iväg, så jag måste se till att ha allt som behövs nerpackat.
Ska försöka att uppdatera lite under dagen som går. Tror att något inlägg ska kunna hinnas med ;-)

Önskar er en underbar start på helgen.
Be happy!


Ingen har det bättre än jag!


Detta kom med blomsterbud nu på eftermiddagen =D

Ingen har en bättre man än jag. Inget barn har en bättre pappa än Melvin. Vi har nämligen världens underbaraste Christian!
På eftermiddagen idag ringde det på dörren och när jag öppnade stod där ett blomsterbud. Han hade ett stort "paket" med blommor i famnen. Och direkt började hjärtat slå lite snabbare. För jag visste ju att det var från min älskling =)
Och när jag öppnade var det fina rosor, en liten nalle och en liten ask med choklad. Det var inte långt kvar till tårarna kan jag lova =) Så härlig du är min man.

Det gäller verkligen när man har barn att ta vara på varandra. det är så lätt att man annars försvinner in i vardagen och helt glömmer bort varandra.
Och bara en sådan sak som att köpa rosor är nog bland det mest romantiska man kan göra. Det finns nog ingen som inte blir smickrad och känner sig lite extra älskad av det!
Så i helgen lovar jag att skämma bort min älskade lite extra, för det är han verkligen värd ;-)


ÄLSKAR DIG MIN MYSPYS! Mer än några ord eller rosor kan säga.

Får sluta skriva snart, blir alldeles för rörd. Men mitt råd är att alla gör samma sak någon gång. Ni kommer att bli ännu mer älskade, om det nu går =)

Happy happy!


Bättre sent än aldrig


Så här blev naglarna efter måndagens besök. Härligt mörkbruna med lite "spindelnäts" dekorationer.

Hade totalt glömt att visa hur naglarna blev i måndags. Valde en riktigt murrig höstfärg. Blev lite dekorationer också, i form av guldiga smala streck. Ser ut som ett spindelnät ungefär. Lovar att lägga ut en bättre bild =)
Har precis ätit lite lunch och sett till att Melle somnat en stund, han behöver sova mer än 30 min efter lunch. Dom senaste dagarna har han inte varit så glad. Och jag vet att det är brist på sömn som gör det men hur får man en liten kille med vilja av stål att sova om han inte vill??
Nu ligger jag i soffan och är nöjd över att ha städat lite så jag kan läsa lite mer i boken. Ni måste läsa den, man blir fast =)


Just nu i soffan. Tror jag blir kvar här ett tag, är för mätt för att röra mig ;-)

Hoppas att ni verkligen njuter av denna soliga torsdag. Passa på och ge er ut och njut!


Tårar längs med min kind

Fastnade framför tvn och Efter tio på 4:an. Var en intervju med Björn, han förlorade fru och 3 månaders lilla Saga i en bilolycka för 1,5 år sedan.
Ni vet säkert vem det är, han skriver bloggen Singelpappa. Har läst den ibland men tycker att det är jobbigt i många lägen att läsa om hans sorg. Är svårt med sådant när man har egna små barn som är i nästan samma ålder. Men samtidigt så styrkande att läsa om hans kamp och i många lägenn lycka som han upplever.
Med i bilen var även deras då 4 åriga dotter. Hon överlevde med svåra brännskador på stora delar av kroppen. Och idag är hon nästan som vilken liten pigg 5 åring. Det är glädjande att se =)

Men att höra hans historia fick mitt hjärta att nästan brista. Tankarna kommer om vad skulle jag göra om något liknande hände mig?! Att gå vidare utan Melvin eller Christian ser jag som en omöjlighet. Dom är mitt allt, mitt liv!
Vet att jag skulle klara mig men frågan är om man skulle kunna vara så stark som Björn är?! Svårt att tro men samtidigt tränger jag undan tankarna, det finns inte i min värld just nu. Jag har viktigare saker att tänka på, lyckligare saker =)
Så idag tycker jag att vi ska berätta för våra barn, man/hustru, pojkvän/flickvän, föräldrar eller någon annan som står oss nära HUR MYCKET VI ÄLSKAR DOM!
Vår tid är kort och man vet aldrig vad ödet har bestämt för oss. Lev varje dag HÄR och NU!


Min ögonsten här i livet, bara några dagar gammal!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det lite lunch för mig och Melvin. Under tiden som jag duschar gör han sin egen lilla upptäcksfärd i lägenheten =) Det går snabbt för honom nu, härligt men samtidigt skrämmande. Det går lite för fort ibland.


Tidig morgon...igen!

Gäsp på er. Hoppas ni är lite mer utvilade än vad jag är!? Har varit vaken sen strax innan 6 i morse. Melle valde att vakna då och INTE vilja somna om.
Har nu hunnit med att leka, äta frukost och plocka in lite lakan. Lillkillen blev trött för en stund sen och somnade. Så jag borde nog göra samma sak. Risken finns att han inte sover mycket efter lunch och det är då man lätt blir trött ;-) Och idag jobbar älsklingen sent så jag är själv hela dagen och kvällen. Är skönt att känna att man har ork ifall det blir en gnällig eftermiddag.

Nej nu ska jag inte sitta här framför datorn. Bättre att plocka lite i köket och sedan slänga in en masik med tvätt. Sen kanske jag lägger mig och slappar lite framför tvn ;-)


Gone with the wind!

Var ute och gick en rejäl sväng med Sofie på förmiddagen. Hade det inte blåst så hade det varit en härlig höstdag. Men nu fick vi stå ut med motvind vart vi än gick =)
Melle gillade nog att vara ute, han somnade som en stock och sov nästan hela tiden. Han hade det varmt och gott i vagnen. Har börjar att använda Lodgen nu och den är guld värd. Håller värmen som bara den och bra att man kan dra åt runt huvudet så det blir extra skyddat. Melvin är som en kamin när man tar upp honom =)


Här ligger en som njuter till 100 % =)

Nu har jag ätit lunch och försökt söva Melvin i ca 20 min. Har bara lägger sig på mage och kryper ner till fotändan av sängen. Då blir han ledsen och jag kommer in och vänder på honom. Och så kör vi den visan men nu...äntligen sover han.
Tänkte göra samma sak, eller nästan. Lägga mig i sängen och läsa min bok =) Den är svår att lägga ifrån sig.


No more coffe

Har haft en härlig eftermiddag. Tack kära föräldrar för att ni tog Melle en liten stund!
Idag har han inte riktigt varit sitt vanliga jag. Mycket gråt och skrik, på det lite sömn. Så lite avlastning på eftermiddagen hemma hos mina föräldrar var vad jag behövde.
Fick hämta min bok på stan ssjälv, medans Melle fick lite mat hos mormor och morfar. Det är sådana saker man behöver för att ladda till max igen =)
Dock fick jag väldigt ont i magen på seneftermiddagen. Och samtidigt blev lillkillen på dåligt humör igen. Så det var en mamma med lågt humör som kom hem. Tur att älsklingen gav Melle mat så jag kunde sträcka ut magen. Och nu känns det bättre efter mat och lite slapp i soffan.
Tror tyvärr att jag får lägga av med kaffet. Vet att jag nog skulle få göra det med tiden men jag trodde det skulle dröja. Ja ja, smällar man får ta!

Nu blir det sängen med min nya bok. Tror jag kommer ha svårt att lägga ifrån mig den ;-)
Sov så sött mina vänner!


Målare i huset!

Nu har målarna verkligen satt igång i huset. Härligt att veta att det sista snart är klart, bara lite småfix kvar efter det. För om ca 1 månad är det slutbesiktning av huset =D
I fredags hade dom spaklat nästan alla väggar i huset och snart så kommer tapeterna på plats. Ska bli kul och se om dom passar ;-) Man vet ju faktiskt inte, kan ju bli helfel. Och till köket har jag helt glömt vad vi valde för tapeter. Blir en liten suprise när vi får se dom.

Nu blir det en kopp kaffe och sedan ska jag lägga mig för en liten nap. Blir att fara ner till stan när Christian åker och har J tills ikväll.
Har nämligen beställt ett exemplar av Andreas Carlssons bok, ni vet i Idol juryn!? Ja ifall ni inte visste =)
Är väldigt förtjust i biografier. Andra människors liv är alltid intressanta. Att få reda på hur deras val i livet tog dom dit dom är just idag!


Tror inte det kommer ta allför lång tid för mig att läsa ut den här boken. Och jag hoppas på att det är många bilder också ;-)

Nej nu blir det kaffe med älsklingen =)


I morse ville jag aldrig kliva upp!

Ville som sagt inte kliva upp ur sängen i morse. Men det berodde inte på att jag var trött eller något liknande.
Hade världens mysigaste lille kille inne i sängen. Melle var glad, skrattade och pratade massor, vilket är mys för mig =)
Det som gjorde att vi inte gick upp var för Melvin har nu lärt sig att ställa sig på alla fyra. Är lättare i sängen eftersom det är mjukare än golvet. Igår började han så smått att ställa sig på vardagsrummsgolvet men imorse var han verkligen på G. Jag lovar att han hade en mycket stolt mamma i sängen =D
Men tro inte att det slutade i sängen, nej han fortsatte när vi gått upp på golvet. Det är lite vingligt men det går fort framåt. Ger honom veckan ut sen har han nog fått kläm på det =)


På bara en vecka har Melle gjort framsteg. Yttligare ett bevis på hur snabbt tiden går. Man måste verkligen njuta av VARJE dag!

Nu ligger Melvin och sover en liten nap. Skulle gärna  sätta sig och bara slappa men har all tvätt från igår att ta tag i. Blir att vika lite och plocka in det som går, Melles tvätt får vänta tills han vaknar. Vill inte störa när han sover på förmiddagarna. Den sömnen är aldrig lika djup som på eftermiddagen.

KRAM!


Tvättberg

Eftermiddagen och kvällen här hemma kommer att spenderas med att springa upp och ner till tvättstugan. Avskyr verkligen att ha tvättstugan, mest pga att den ligger på andra sidan gården.
Skönt att ha tvättmaskin, torktumlare och torkskåp i huset. Men det gäller ju att tvätta också =) Berget kommer ju inte ifrån tomma intet.
Så Jag lovar att bli bättre på att tvätta!

Dags att dammsuga av lite här hemma medans älsklingen springer ner och byter maskiner och Melle ligger i sängen =)
Önskar er en skön avslutning på början av den här veckan =)


Just nu

Är vi hemma hos mina föräldrar jag och Melvin. Dom har varit gulliga och tagit hand om honom medans jag fixade mina naglar på förmiddagen.
När vi var klara på stan bjöd jag på lunch som tack =) Han kommer att få vara hemma hos mormor och morfar på fredag med.
Så snart blir det lite kaffe innan vi ska åka hem och ha tvättstugan =) Det är inte lika skoj för vi har låtit tvättberget växa sig lite för stort!

Hoppas att ni har en skön måndag!


Det blev en Ebba!

Idag blev det en tripp till Norrköping och butiken Bolagret. Hade sett en soffa där som vi skulle titta på.
För tyvärr kan vi inte ha kvar den vi har nu. Den är för stor och kommer gå ut för altandörren, synd. Har verkligen tyckt om den här soffan men nu har vi hittat en ny.
Den kommer levereras lagom till början på december, då flyttar in i huset =) Och denna gång blev det en lite brunare soffa. Modellen påminner mycket om den vi har nu men armstöden är mycket mindre. Dom vi har idag är över 30 cm breda =)
Så någon sittyta förlorar vi inte, det är bra. Men vi får som sagt mindre armstöd och det gör inget.


Divandelen kommer att vara från vänster på vår soffa.

Nu har vi precis ätit lite och känner att en liten nap är vad jag behöver efter det. Känns ungefär som jag blivit klubbad i huvudet =)
Så jag återkommer när jag fått vila en liten stund. Föreslår att alla ska lägga sig en stund och bara slappna av. Stänga av alla tankar i huvudet för en stund! Det är något vi behöver ibland.
Höprs senare mina vänner!



Nova star!


En godbit som vi klickar hem till prinsen vår.

Var idag på jakt efter den här tröjan till Melvin. Såg den på nätet och blev helt förälskad i den.
Den har en hög och bra krage, så man slipper ha en halsduk under. Och sen skadar det ju inte heller att den är riktigt snygg ;-)
Fanns en butik i stan som säljer Nova star men tyvärr hade dom inte den här i sortimentet. Som tur är hittade jag den hos en e-butik i Åre =)
Nu får vi bara hålla tummarna för att den är lika mysig som den ser ut att vara!?

Puss på er. Nu ska jag återgå till Körslaget!


Lördag!

Vilken lördag vi har haft, mycket härlig må jag säga!

Började med härlig shopping, även om regnet öste ner och det var smockat med folk. Ingen blev nog skrämd av regn och vind ;-)
Handlade lite på Lagerhaus som öpnnat i stan. Blev en fin glas bruk att haa socker i. Två små fina vita lyktor och en halkmatta till badkaret. Melvin vill inte sitta ner i badkaret längre, utan ska "gå runt". Och ett badkar med barnolja i är ganska halt ;-)
Sen blev det en fika/lunch med svärfar/farfar och Mahnaz. Har inte setts på ett tag så det var skoj =) Speciellt för dom, Melle växer ju så mycket nu. Han blir bara större och större för varje gång.
Var kul och se hur han flörtar med alla omkring sig. Bordet brevid fick en liten smak på det =)

När vi sedan var på väg tillbaka till bilen träffade vi på Carro och Liah. Dom var på stan med farmor. Så det blev att följa med hem till farmor på fika.
Härligt att träffa lilltjejen, hon har växt sen vi sist träffade henne. Kan inte förstå hur en bebis kan vara SÅ gullig!
Fick äran att ge henne mat från flaskan. Och den damen kan tutta vill jag lova =) Kunde knappt få in nappen i munnen på henne, sött!
Tror även Melle tyckte det vfar lite kul att träffa kusinen. Han vet att hon är mindre så han är väldigt försiktig när han är nära henne.

Så nu sitter vi i soffan och tittar på Körslaget och bara myser. Lillkillen somnade tidigt så vi passade på att äta i lugn occh ro. Det är mys för oss, några timmar helt för oss själva!
Jag hoppas att ni har det minst lika mysigt som vi har det. Det är NI värda efter en sådan regning lördag!


Total lycka!

I denna stund så ligger vi i sängen och myser hela familjen. Precis så här vill jag spendera alla mina helgmornar!
Melvin är den sötaste ungen som ligger och pratar massor. Och för att inte prata om allt bus han har för sig =)
Kan nog inte säga hur lycklig jag känner mig i just detta ögonblick!

Idag vaknar vi även utvilade efter att ha fått sovit massor inatt. Och inte nog med det, Melle tog sovmorgon också =D Så nu kan jag inte klaga på att att vara trött idag, jag lovar!
Så nu ska vi snart gå upp och äta frukost. Är riktigt hungrig nu och eftersom det är helg blir det mysfrukost ;-)

Happy lördag!


Inga hål!

God kväll!
Nu är vi hemma efter en dag med mycket på to do listan. Så nu ska vi snart äta, Melle och pappa ska bara bada klart först =)

Besöket hos tandläkaren gick bra. Hade inga hål =D Däremot har jag tandsten så vi passade på att ta bort allt. I alla små hörn av munnen. Var lite öm när jag gick därifrån men nu känns det renare än någonsin i munnen =)
Hade inte min ordinare tandläkaren idag utan en tandhygenist. Var därför som jag fick tänderna så grundligt rengjorda.
Och när jag skulle gå därifrån och betala hela kalaset så fick jag en glad överaskning. Hade räknat med att få betala runt 1300 kr, vet ju hur dyrt det är att gå till tandhyygenister. Men då hade jag visst 600 kr i rabatt från Försäkringskassan, JIPPI!! =)

Nu blir det att fixa mat. Rökt lax med ris och romsås, mumsigt!
Skriver lite mer senare ikväll.


Mot tandläkaren!

God morgon!

Nu ska jag och Melle snart åka till mormor och morfar. Där ska jag lämna av honom medans jag ska till tandläkaren. Det är inget jag ser fram emot! Men det är ett nädvändigt ont.

Inviger idag min nya stickade tröja jag köpte i veckan. Gud så skön den var, ett bra köp ;-) Kör ett par grå leggings till. Blir snyggt till dom lite högre stövlarna jag tänkte ha. En liten höstoutfit =)
Ska toppa med att ha en liten mössa på mig. Det går åt idag, har ju varit frost inatt. Den första för den här hösten.


Det är höst nu =)

Dags att packa ner det sista i väskan och sen bär det av.
Önskar er en underbar fredag, äntligen helg igen!


Välkommen oktober!

Har farit hem till mina föräldrar för lite fika och "sova i vaket tillstånd". Efter lite kaffe så blev det faktiskt bättre =) Känner mig något piggare och gladare. Har varit glad hela tiden men idag är jag extra glad.
Har för första gången varit inne i vårat nya hus. Sniffat husdoft och jag lovar att den är underbar =D

Idag är det även första riktiga höstdagen. Det har blivit oktober och då tycker jag att det verkligen är höst.
Nu kan man ta fram vantar, mössor och tjocka jackor utan att känna att det är för tidigt. Och det är ofta en fin start på oktober.
Det är nu som träden står i glödande färger och luften är härligt frisk och krispig. Och så som solen skiner ute nu är det härligt höstväder.
Men det går fort, snart har alla löven fallit och det är bara grått och trist ute. Då är det tur att det finns ljus att tända. Det är mysfaktor det =)

Nej nu kan jag inte sitta här mer.
Ha en fortsatt underbar höstdag!


Early

Om ni vill se en zombie, här har ni en. Är så trött så jag tror jag kommer få två stora hål i huvudet. Jag kommer inte ha några påsar ellr mörka ringar runt ögonen. Utan dom kommer sjunka in i huvudet och ersättas av två hål.

Melvin har börjat att blå väldigt pigg på morgonen. Har man otur så är 5.30 en härlig tid att börja prata och skratta som en tok i sängen. Och tro inte att vi ska somna om, nej nej. Vi ska vara vakna och leva rövare i sängen. Så när man kommer in till honom så ligger han vid fotändan av sängen och biter på någon tvättrådslapp på något gossedjur.
Fast idag somnade vi om efter ca 1 tiimmes röjande i sängen. Jag gav faktiskt efter och ammade honom. Ibland är det bra samidigt att göra det. När man inte orkar efter att ha varit uppe flera gånger på natten och gjort välling, då är det smidigt.
Så nu har vi ätit fukost, bara en STOR kopp kaffe som saknas nu. Jag lovar att jag behöver det för att inte somna. Kanske en dusch sen också när Melle somnat!? Skulle nog behöva det =)

Återkommer när jag är liiite piggare ;-)