Lovely day!


Så söööt =)

Spenderade en trevlig eftermiddag med min kära Ramona. Vi hann med att äta lunch och lite shopping. Som vanligt med andra ord ;-)
Blev en lunch på gamla hederliga Steves. För mig är Steves där man spenderade dagarna efter skolan när man gick på gymnasiet. Eller håltimmar eller kvällarna eller helgerna....ja ni fattar.
Har nog inte varit där på säkert 2 år. Och jag minns hur god mat dom hade. Levde ett tag på deras klyftpotatis med dipp =) Men idag blev det en bagle med skagenröra och sallad, riktigt gott.
Måste gå dit snart igen, då blir det kyckling kan jag lova =) Kanske blir en bio snart och då är det perfekt att äta där!
Melle fick också lite att äta. Killen i kassan tyckte han var så söt så han fick lite börd och gurka att tugga på. Det är bra service det! Och han verkade tycka det var gott. Han åt mycket men tyvärr så sög han nog ut vattnet ur gurkan. Var inte så glad i att äta upp den ;-)


En glad liten kille skrattade ikapp med tjejerna vid bordet brevid. Han är så otroligt söt =D


Dagens sötisar!

Efter lunchen hann vi med lite shopping på hm. Kom hem med en tröja och en väska som jag tittat på hela våren. Nu var den på rea så jag slog till. Glad att jag hade is i magen och väntade =)
Tack min lilla sötnos för en trevlig eftermiddag. Det här gör vi om snart igen!

Nu ska jag dricka te och äta ett kinderägg. Det var nog evigheter sen jag åt ett sådant men jag fick ett sådant sug idag =)
Ha en mysig kväll!


In till stan!

Nu åker jag och Melle in till stan för att äta en mysig lunch med Ramona.
Dagen blir bara bättre och bättre. Först en härlig walk med Sofie i det härliga höstvädret och nu träffa Ramona =) Jag älskar mitt liv!

Får skriva mer ikväll.


Bilder från MUS!

Vilken trevlig kväll vi hade igår. Både jag och Sofie behövde komma bort lite utan barn. När man är hemma så många timmar själv varje dag, så gör 2 timmar utan barn att man laddar batterierna till max igen.
Tack för en super rolig tjejkväll gumman =) Det här gör vi om snart igen!


Sofie testade lite läppglans men tyvärr var det inget som fick följa med hem =)

 
Läppglanset som INTE fick följa med hem.


Det var lagom mycket med folk på VIP kvällen. Eftersom butiken är liten så går det inte in hur många somhelst. Men vi var nog inte mer än 50 personer.

Det bjöds på snittar med kaviar på och röd vin eller alkoholfri cider till oss som inte kan dricka. Vinglasen var riktigt snygga, var nära att fråga om jag fick köpa 8 st. Men kanske inte är så kul att bjuda på vin i glas som det står MUS på =)

Kom hem med lite saker också, svårt att inte göra det ;-) Blev ett nytt rouge, ett rosa. Har använt lite solpuder på kinderna hela sommaren men nu tycker jag att det börjar se lite fel ut. Passar när man har lite färg i ansiktet.
Nu vill ja se sådär härlig rosig ut om kinderna. Precis som när man varit ute en kall vinterdag =)
Köpte även en foundation och en pensel till den. Har inte haft någon på länge så jag slog till igår. Och sen fick en liten mörkblå ögonpenna följa med också. Den var sådär härligt murrig nu till hösten.
Fick även en fin väska när man handlade för över 500 kr. Alltid bra att ha med sig när man ska handla några liter mjölk. Bättre än att köpa en plastkasse =)

Nu ska jag snart ut på en liten walk med Sofie och barnen. Gäller att plocka fram vantarna, för jag tror att det kan behövas idag.
Njut av den här härliga höstdagen!!


Onsdag!

Hej svej!

Nu ska vi ta och kicka igång den här morgonen.
Melvin ligger under köksbordet och skrattar högt och jag ska ta och plocka fram lite kläder till honom innan det blir gröt.
Dagen bjuder på lunchdate med Ramona och kanske en liten förmiddagswalk med Sofie. Vi får se, skönt att inte planera för mycket =)
Önskar er en härlig start på dagen =)


VIPkväll hos MUS ikväll!


Redo för en girlykväll med Sofie =D

Ikväll har Make up Store clubkväll. Så jag och Sofie ska vara barnfria och ha en riktig tjejkväll. Det är vi värda =)
Skönt att komma hemmifrån några timmar utan män och barn. Man behöver det bara för att ladda batterierna. Och så härligt det är att komma hem igen. När man kommer in i porten så kommer längtan efter mina killar direkt. Älskar dom mer än livet!

Hoppas att ni får en lika rolig kväll som jag kommer ha. Det är 20 % rabatt ikväll med, så lite smink kommer nog att få följa med hem ;-)
Have fun!


Äpplepaj med vaniljsås

 

Här hemma har vi haft lite eftermiddagsmys med hembakad äpplepaj och vaniljsås.
Melle fick smaka både sås och paj, det gick hem kan jag lova =) Han har blivit så duktig på att äta små brödbitar men även gurka och äpple.
Älskar min lilla familj!


Mammas gullunge!

Hur kan man göra en dusch ännu mer härlig??
Jo det ska jag berätta för er. Ens lilla prins kommer inkrypandes i badrummet och drar av ett super leende =D Det gör mina ögon fyllda med tårar, av lycka!

Blev ingen längre sovstund för min lille prins på förmiddagen. Han sov bara 1 timme, istället för ca 2 som han brukar. Så det var bara att lägga honom i gymmet i vardgasrummet.
Så min långa dusch fick vänta till någon annan dag. Det är så när man har barn, allt blir inte riktigt som man tänkt sig =)
Så när jag stod där i duschen hörde jag något från köket. Lät precis som när Melle far fram på golvet. Lite hasande och krypande ljud ;-)
Så jag tittar ut genom duschdraperiet och vad ser jag krypa fram till tröskeln. Jo min lille sork! Han tittar på mig och ler som bara han kan. Och självklart ler jag tillbaka och resten av duschen pratar vi med varandra. Kunde inte tänka mig ett bättre sätt att duscha på =D

 
Det är en liten kille med fart i som vi har här hemma nu =)

Den kärlek som jag känner till Melvin slutar aldrig att växa. För varje dag gör han något nytt som får mitt hjärta att fyllas med ännu mera kärlek. Det bästa jag gjort är Melvin!

Nu går tvättmaskinen och jag ska passa på att dammsuga av hallen. Behöver visst göra det jämt nuförtiden. Sen blir det lunch och en liten nap på det ;-)
KRAMAR!


Soool!

Hej hej i solskenet!

Även om dagen började tidigt idag, redan vid 06 ungefär. Så är det alltid lika härligt att se solen skina in genom fönstret. Det gör mig på bra humör =)
Så som dagen ser ut så kommer det bli en härlig dag =D

Blev tyvärr ingen titt på badrummet igår =( Byggjobbarna slutar visst tidigt nuförtiden. Alla andra jobbarna slutar 16 men inte byggarna, dom har sina egna små tider.
Så badrummmet fick vi se lite av genom sovrumsfönstret. Vi såg pelaren med brunt kakel och det vita kaklet på resten av väggarna. Riktigt snyggt.
Hoppas på att kunna åka ut lite tidigare senare i veckan. Vill gärna komma in och titta lite, är ju SÅ nyfiken ;-)


Vi har nu fått tegelpannor på taket. Händer något nytt hela tiden =)

Nu blir det att ta en dusch medans Melle sover. Tänkte unna mig en extra lång dusch med hårinpackning. Vardagslyx ;-)
Take care bloggisar!


Måste fly härifrån!!!

Knack knack, bank bank, dunk dunk, borr borr. Så låter det just nu här hemma. Det är badrum i trappen som håller på att renoveras. Men mitt huvud pallar snart inte mer. Allt hammrande och slamrande gör mig tokig.
Jag kan inte koncentrera mig på något. Min lunch blir lidande, kan inte äta i detta ljudväsen. Så det blir en varma koppen, orkar inte med att tugga min föda.
Som tur är tar Melle det hela med ro. Han ligger och sover efter ha ätit lunch och lekt lite. Men han kan sova genom det mesta den ungen =) Även om det ibland känns som om hela kåken ska rasa samman.

Idag ska vi iväg till huset igen. Dom har börjat sätta kakel i badrummet och vi tänkte få ta ett span innan dom går hem för dagen. Kanske också hinna mäta bänkskivan!?
Blir att hämta älsklingen på jobbet och sedan åka till huset. Han slutar redan vid 15.30 idag så vi tänkte hinna dit innan jobbarna går hem.
Efter det tar vi  en sväng till IKEA för att titta lite. Kanske beställa en bänkskiva, vem vet?! ;-) Är sjukt sugen med på deras köttbullar, så det blir nog middag där ikväll. Kanske ingen lyx men gott är det =D

Nu ska jag återgå till min lilla kopp och hoppas på att jag orkar med att svälja!? I det här ljudet är det så tillochmed tankarna glömmer vad dom ska komma ihåg.
Önskar er en trevlig fortsättning på dagen!


Och en sak till. Idag har tu blivit tre! I överkäken tittade idag Melles tredje tand fram =D Började känna den i lördags, så det går snabbt!


Välkommen måndag!

God morgon kära vänner!
Då sitter vi här igen, måndag igen. Veckorna går så fort fram, vi är snart inne i oktober. Helt sjukt!
Har precis ätit lite frukost. Tackar min kära man som slängde brödet igår. Fick ta någon gammal torr brödbit att tugga på. Tack älskling!
Så nu blir att ge Melle lite gröt och sen blir det nog en liten nap för hans del. Jag ska försöka att dammsuga av lite här hemma under tiden. Blir nog att köra en maskin med tvätt. Skulle verkligen behöva gå ner och boka en tid i tvättstugan. Har lite för mycket lakan som måste tvättas =) Men en liten sväng ute i höstvädret blir det nog idag!

Ha en härlig start på denna vecka!


Mycket som händer nu

Igår när vi åkte till Bauhaus för att handla så såg vi på väg ut på motorvägen en till liten nock sticka upp vid vårat hus. Kunde det vara så att carporten var på plats?? Måste bli en koll på huset imorgon bestämde vi.
Och idag åkte vi förbi en sväng efter att ha spenderat en härlig för- och eftermiddag hos min bror med familj. Bjöds på god lunch och fika, så vi var mer än nöjda när vi åkte därifrån för att titta på huset.
Och mycket riktigt så hade vi fått våran carport. Och eftersom det är helg så jobbade ingen med huset, så vi passade på att titta in lite gonom fönstren. Man är ju liten nyfiken ;-)
Och köket var redan på plats, plus alla vitvaror. Såg mycket fint ut kan jag lova =D Är inte så jag längtar mindre nu till huset.


Nu har bilens lilla hus också kommit =)

Det går verkligen fort nu. Känner att man nog får åka ut till huset flera gånger i veckan för att hinna med allt som händer. Om ca en månad är det en första besiktning av huset. Fattar ni hur snart det är!!??


Lite mer har hänt på framsidan sen vi var där sist.

Det blir nog att åka en sväng på tisdag och se om något mer har kommit upp ;-) Ska även kolla om vi kan få gå in och mäta upp hur mycket bänkskiva som kommer gå åt. Har ju valt att köpa en ny eftersom det inte fanns några fina att få med huset. Så en sväng till IKEA är också inplanderad den här veckan.

Nu blir det att fixa till sig för sängen. Börjar att bli lite trött nu efter en helg med mycket på To do listan.
Imorgon får vi se om vi flyr hemmet. Dom ska påbörja renovering av badrum i trappen och det kommer att föra ett väldans liv. Vet inte om varken jag elle Melle orkar med det!?
God natt och sov så sött!


Gudfar & gudson!


I fredagskväll ville Melle vara med och mysa massor på kvällen! Inte sova utan leka med Farbror Mike =D

Det är sådana här ögonblick som jag får en sådan lust att frysa. Bara att för 10 sek stoppa tiden.
Mitt hjärta fylls med så mycket kärlek att jag skulle kunna leva på det i flera veckor. Det är dessa ögonblick som gör det ÄNNU mer underbart att ha barn!


Medans vi fixade maten var Mikie barnvakt åt Melle. Även om det kanske inte ser ut så på bilden men han har verkligen bra hand om vår lilla prins!

Det var verkligen en underbar fredagskväll. Och vi passade på att fira lite extra även om inte Mikie förstod det helt ut förän på lördagen =) Skaldjur är nog det godaste som finns att äta när man vill ha det lite extra lyxigt!
Var en härlig kväll och vi tackar Mikie som fick oss att vara uppe lite extra sent på kvällen. Man behöver vara vaken efter kl 22 ibland ;-) Men med småbarn som har mardrömmar blir det inte så tyvärr. Fast inatt ssov han mycket bättre så nu hoppas vi lite på att det börjar att vända!?

Kärleken övervinner allt!


Nu ska jag snart blogga igen!

Men allra först ska jag ta ett varmt bad och värma min kalla kropp. Är som en glassoinne, helt stel och frusen. Är nog inte helt redo för höst än!? =)
Har blivit mycket den här helgen och jag lovar att berätta mer om någon timme. Tills dess för ni hålla ut ;-)

HAPPY SÖNDAG!


Stora inköp!

Nu ska vi åka iväg med Mikie till Bauhaus och inhandla lite saker till huset.
Det blir ett par fina duschväggar till badrummet. Dom har fina billiga nu, i det mönstret som vi vill ha. Sen blir det nog en brevlåda också och en grill ;-)
Det är nu man ska köpa grill. Dom säljer ut dom för halva priset så ett stort åbäcke blir det nog. The bigger the better ;-)

Men först ska jag springa ner till apoteket. Måste köpa lite vitaminer så jag klarar av den mörka hösten!
Blir att skriva mer när vi kommit hem.


Här har vi haft fedagsmys!

God kväll på er!
Har varit en dag utan mycket bloggande men jag har nog varit på farande fot hela dagen.
Först lämna kostymen till älsklingen på jobbet, sen hem till mina förldrar och äta lunch. Efter det iväg och storhandla...utan Melle =) Blir lite smidigare då. Och efter det fika för att sedan åka och hämta älsklingen på jobbet, köra hem mina två älsklingar. Åka och hämta bror och sambo och köra in dom till stan och sen ÄNTLIGEN hem.
Där väntade Mr Mikie =) Var SÅ länge sen jag såg honom, han har varit saknad här hemma.
Så vi har avnjutit en super god middag bestående av vitlöksgratinerad hummer till förrätt. Och till huvudrätt vitlöks och chilifrästa scampi med pasta. Blev väldigt mätta av det kan jag lova ;-)
Efter det blev det verkligen slapp i soffan, tittandes på någon gammal film. Ingen av oss orkade att röra på sig, utan vi låg verkligen helt utslagna. Tur att man har en så stor soffa så alla får plats.

Så nu blir det sängen, känner att jag behöver sträcka ut magen. Är lite för mätt idag.
GoD nAtT på er och dröm sött!

Och till kommentaren om att jag skulle vara gravid så är svaret brist på sömn =) Blir lätt så när man har små barn som inte vill sova.


Pyton...

...är nog rätt ord just nu. Inte godmorgon, inte hej inget sådant, utan just pyton.
Är sjukligt trött, sover inget bra på nätterna. Har ont i magen, kanske för att jag är sjukligt hungrig?! Vaknar och är hungrig på nätterna, det är kul!
Men det är bara att ta sig i kragen och rycka upp sig. Och att se min lilla gullunge på golvet framför mig som ger mig det ena stora leendet efter det andra hjälper verkligen till =) Är det någon som kan få mig att känna mig på bra humör så är det han! Min egna lilla prins!

Nu blir det lite frukost innan Melle blir påklädd och får frukost.
Vid lunch idag ska vi även köra ut kostymen till älsklingen på jobbet. Han ska ju på begravning idag. Tycker så synd om honom, hara bara varit en massa skit det senaste året för honom och oss. Nu hoppas jag på att det vänder för hans del. Men som tur är har vi lite att glädjas åt...eller mycket är nog rätt ord =)
ÄNTLIGEN FREDAG!


Törstsläckare?!


Vet inte om det är 10:e glaset idag...

Är konstant törstig idag. Har säkert snart druckit 10 glas med vatten och utöver dom har jag druckit 2 glas med mjölk. Vet inte riktigt vad det är som gör mig så törstig?!
Men kallt vatten är väl det bästa att släcka törsten med?! Eller inte med tanke på att det inte verkar att hjälpa =) Men vissa dagar är väl man lite som en uttorkad blomma i munnen.
Blir nog att ställa in en tillbringare med vatten och gurka i i kylen. Blev så rysligt sugen på det nu. Lite konstigt faktiskt...Men lika väl som man kan få ett cola sug ibland kan det väl bli likadant med eget smaksatt vatten!

Men först blir det att ringa till försäkringskassan. Lite att kolla med dom nu till hösten då Christian ska vara hemma och jag ska ha semester. Efter det väntar vi på mysbesök av Sofie och barnen =D
Njut av den fina eftermiddagen som vi verkar att få. Är nog som dom säger Efter regn kommer solsken =)


Grötfrukost!


Denna stil har Melvin när han sitter i sin stol och äter =)

Nu har både jag och lillkillen ätit frukost. Så nu är jag pigg och glad medans Melle ligger och sover. Han blev trött av gröten med fruktpure tror jag.
Han var även duktig idag och drack lite vatten efter frukosten. Fast inte ur någon nappflaska utan direkt ur en mugg. Man får vara försiktig och inte hälla för fort bara ;-)
Så nu hoppas vi att även det ska börja funka bra. Får ge honom en liten skvätt då och då idag.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det att städa lite.
KRAM på er!


Godmorgon!

Ja som jag hade tänkt mig. Vaknar allt med lite träningsvärk idag men det är skönt. Var länge sen jag kände det =)
Natten har varit bra här hemma. Melle fick Mollipect inatt mot hostan och genast blev den bättre. Skönt att veta att han inte behöver ligga vaken och hosta massor på natten. Nu hoppas jag bara att mardrömmar blir lite bättre!? Gör ont i mitt hjärta att se honom så ledsen som han är när han vaknar. Men jag tror det är en fas han går igenom nu.

Nu ska vi äta frukost och sen är det lite städning som står på schemat. Idag ska nämligen jag och Sofie ha en riktig mysdag ihop. Ikväll jobbar våra kära karlar sent så vi ska äta middag ihop. Lite roligt med sällskap när man ska äta =)
Hoppas att ni har en härlig torsdags morgon!


Urpumpad

Phu, är nog mer otränad än jag trodde att jag var =) Var helt färdig efter 1 timmes träning idag men skönt var det =)
Vi var säkert närmare 50 mammor med barn, tyvärr inga pappor. Lite trist för det är ju även bra för dom att komma och träna. Måste ju finnas några pappor som är hemma med små barn!?
Det var en skön mix av övningar för att stärka, rygg, mage och ben. Men någon kordination det har jag inte längre. Vet inte hur man gör när man sträker på höger ben och lyfter på vänster arm samtidigt. Men det ska nog sitta efter några pass hoppas jag ;-)
Tränade även för första gången med gummiband. Har inte gjort det tidigare men det var skönt. Tror även att Melle var lite sugen att testa dom. Han tittade med stora ögon när vi använde dom =)
Och Melle skötte sig så bra, inga skrik och inga tårar. Han blev nog lite uttråkad dom sista 10 min men det var för att han redan lekt med alla sina leksaker jag hade tagit med. Och Agnes var även hon en liten ängel.
Hon och Melle låg och tittade lite på varandra i början. Tror dom gillar varandras sällskap. Med tanke på hur mycket deras mammor gillar varandras sällskap så borde även dom göra det ;-)
Sofie och jag var som två småflickor på skolidrotten. Vi stod längst bak och bara skrattade åt allting. Men det har man rätt att göra när man inte tränat på så länge som vi har.

Pratade även med BVC tidigare idag. Dom skulle skriva ut något hostdämpade åt lillkillen. Så inatt hoppas jag att han sover bättre. Blir att ta en promenad och hämta det på apoteket senare. Just nu sover han så sött.
Nu blir det lite slapp framför tvn tills han vaknar =)

KRAM på er bloggisar!



MPB gympa

Godmorgon! Nu ska jag och Melle gå upp och äta frukost. Vi har haft en bra natt med mycket sömn. Tyvärr så har nog hostan blivit värre på natten =( Så det blir att ringa BVC idag igen och beom en tid så dom får lyssna på honom.
På förmiddagen idag så ska jag och Sofie iväg till Friskis och testa MPB gympa. Så nu gäller det att damma av dom gamla träningskläderna igen ;-)
Är taggad och tycker det ska bli skönt att få röra lite extra på kroppen. Har längtat efter att sätta igång med träning och det är kanske nu som det händer. Hoppas bara att jag tycker att det är bra i Tannefors!?
Återkommer med en bedömning när vi kommer hem.

Happy onsdag!


Hallå huset!!


Denna syn möttes vi av när vi svängde in på vägen =D

Har ni någonsin sett något så vackert??!! Jag har inte gjort det, skoja bara =) Är bara så att jag är så lycklig just nu.
Vårat hus är äntligen på plats och allt jag känner nu är att snart, snart är det klart. Det är ju bara drygt 1 ½ månad kvar innan det ska vara helt klart och vi får nycklarna =) Jag längtar ihjäl mig ännu mer nu när det är på plats.


En jäkligt lycklig mamma =D

Var lite ledsen bara att vi missade när huset kom. Det är helt färdigmonterat när det kommer, så dom bara lyfter upp huset och ställer det på grunden. Det hade jag velat ha kort på men men man kan inte få allt här i världen. Är bara glad att jag fick se det samma dag som det kom på plats.
Idag var även första gången som vi fick se hur stor baksida vi kommer att få. Har varit lite svårt att avgöra när man inte haft något hus och gå efter.
Blir en liten lagom plätt efter att vi byggt veranda och soldäck. Varken jag eller Christian vill ha en jätte tomt att ta hand om. Vill bara ha liten växter och buskar och självklart ett litet kryddland. Blir nog lite annat smått och gott också ;-)


Just nu är det svårt att tänka sig att det kommer finnas något mer än jord men till nästa sommar kommer vi ha det mycket finare.

När vi kom till huset höll dom på att sätta fast taket över entren. Ganska roligt att se hur dom gör. Och det lilla vi såg av det hela har dom nog gjort det ett par gånger ;-)
Tufft att se hur mycket dom redan gjort i frabriken. För den delen av taket som kommer att synas hade dom redan målat vit. Mycket smart!


Som att sätta ihop ett korthus. Får hoppas att det bara håller bättre ;-)

Sen blev det dags att åka hemmåt. Kommer nog att bli en par rundor i veckan för att se om något mer har hänt. Kommer vara som ett litet barn på julafton den kommande tiden =)


Black beauty ;-)


Två lyckliga killar =)

Nu blir det att natta Melle och sen ska vi äta lite till Idol. Det är NU det roliga börjar. När man får återse att som gått vidare. Man glömmer lätt bort alla som var bra.
Hoppas att ni får en riktigt mysig kväll!


Puss på er!


En blöt mörk höst puss från mig till er =)

Tada! Här har ni resultatet av färgningen och klippningen igår. Är mer än nöjd kan jag lova.
Blev som sagt mörkt men färgen kommer att ljusna om några tvättar. Maria valde att lägga i lite ljusare slingor men även några kopparfärgade för att få lite extra liv.
Så nu känner jag mig redo för hösten. Med tanke på hur vädret är idag är det perfekt att möta denna dag med denna frisyr!

Nu ska jag och Melle äta lite lunch och när pappa kommer hem ska vi iväg occh titta på huset. Det har kommit idag, ÄNTLIGEN!! =)
Vi hörs senare under dagen. Och då återkommer jag med bilder på HUSET!!!!! :D


Tisdag

Godmorgon!
Sitter och avnjuter min frukost i tystnad, riktigt skönt. Melle ligger inne i vår säng och sover, inte riktigt vad jag planerat men okej.
Vi skulle ju båda ha ätit frukost nu och sen skulle han ha fått sovit men han orkade inte att hålla sig vaken mer än till 7.30. Och jag vill inte vara elak och hålla honom vaken, det straffar sig bara. Får hoppas att han bara sover en kortis!?

Fick mitt hår fixat igår, SÅ annorlunda jag känner mig =) Har inte haft så här mörkt hår på säkert 4 år men jag vänjer mig. Och mycket färg kommer att släppa dom första gångerna jag tvättar det också.
Maria skulle komma upp på förmiddagen och titta om vi behövde ljusa upp slingorna lite. Så vi får se om det blir några småändringar!? Det slutgiltiga resultatet får ni vid lunch. Tills dess får ni längta ;-)

Nej nu ska jag äta upp min fukost och sen fixa till mig. Tänkte ta en dusch medans lillkillen sover.
Hoppas att ni får en härlig start på er tisdag!


Nu tar jag mig i kragen!

Nej dags att skaka liv i mig själv känner jag. Har legat däckad inne i sängen hela eftermiddagen. Huvudvärken bleev inte mycket bättre men för att toppa det hela blev jag illamående.
Så när Melle somnade efter lunch tog jag ett bad, gick in i sovrummet och öppnade upp balkongdörren och la mig och sov. Känner mig lite bättre, huvdvärken har avtagit nästan helt. Men illamåendet det består lite grann, även om det är bättre.
Tänkte att jag ska ta och bli lite människa nu. Maria kommer hit och fixar håret på oss snart. Det är dags för höstförändring nu =)
Och kanske känner jag mig lite piggare efter det. Jag hoppas på det!?

Önskar er en härlig måndagskväll!


Dags för lunch!

Sitter här och väntar på att pastavattnet ska koka upp.
Är lite ur form idag, tryckande huvudvärk och en trötthet som inte vill försvinna. Har sovit så dåligt inatt, skulle behövt amma innan jag la mig. Så det slutade med ömmande bröst. Blev två panodil och ett hopp om att Melle snart skulle vakna. Som tur var somnade jag om till slut, för han vaknade ca 3 timmar senare =)

Blir en dusch sen och efter det hoppas jag på att komma lite mer till liv. Måste nog ta mig ut i luften en sväng med, behöver handla lite. Så en promenad till Netto blir det nog!?
Nu måste jag ta och hämta min son som går fram som en bulldozer här hemma i lägenheten =) Han har blivit en snabb liten rackare ;-)
Happy måndag!


Kusin vitamin!

Oj oj vad jag önskar mig en liten bebis till. Har totalt glömt bort hur små och gulliga dom är. Kan inte förstå att Melle varit så liten men det har han ju och det är inte så länge sen. Men tiden går fort och man glömmer lätt, det är tydligt!

Idag var det första gången vi träffade lilla Liah, Melles kusin. Och hon var nog den minsta lilla varelse jag sett. Så söt och så liten, ett litet underverk.
Det var verkligen skönt att se henne så pigg och frisk. Hon sov lite, var lite vaken och åt lite. Precis så som alla små bebisar, härligt! Det var bra med tanke på att hon skrämmde upp oss lite =)


En stolt morbror =)

 
Kusinerna brevid varandra, lite skillnad i storlek =) Melle var lite gullig och klappade kusinen försiktigt!


Lilldamen får lite mat av mamma!

Det var en underbart första möte med Liah. Och efter en trevlig fika och mycket prat tog vi en långpromenad i höstsolen. Var skönt att komma ut och röra på sig men även att ta tillvara på dom sista varma höstdagarna för det här året!

LOVE!

 


2 års kalas!

Igår var vi som sagt på kalas hemma hos Fam Lööke. Deras lilla Alfons blev ju hela 2 år =) Vad tiden har gått fort! Tycker det är nyss som jag hörde att den lilla krabaten kommit till världen. Undra om man kommer att uppleva att Melvins två första år gått lika snabbt??!!
Vi hade i allafall en mycket trevlig eftermiddag och kväll. Dom hade bakat så mycket gott, Melle gillade tårtan ;-) Och dagen till ära serverades allt på det fina kaffeporslinet ;-)
Mycket fint hade fördelsedagsbarnet fått i presenter. Speciellt en "gunghäst" som skulle föreställa en syrsa. Dom blev jag mycket förtjust i. Fast det som alla blev förtjusta i var ddet blinkade och snurrande svärdet. Både barn som vuxna blev lite sugna på ett sådant ;-)


Grattis Alfons på din 2 års dag säger Melvin =)


Alla är mätta efter fikat, så då blev det slapp i soffan!


Söta Emelie och Mollie


Värdinnan tar igen sig lite efter en dag med mycket göra..;-)

Nu ska vi ta och fixa lite mat här hemma. Våra magar börjar att kurra lite. Har bara hunnit med en fika vid lunch då vi var och träffade lille kusinen. Bilder från det kommer senare under eftermiddagen. Lovar att det var en söt liten donna =)
På återseende!


Dags att snussa på bebis

God morgon soliga söndag!
Härligt att vakna upp till en sådan strålande dag. Det kan inte bli något annat än en perfekt dag!
Nu är det dags för oss att gå hem på en liten fika till lillkusinen. Äntligen ska i få träffa denna lilla dam =)

Så vi återkommer senare idag men mer info om hur gulligt och gott det var att träffa en liten bebis =)
Njut av denna soliga söndag!


Skaldjursfest!

Nu har vi varit på Alfons kalas och haft det trevligt. Och på vägen hem gick vi vägen över affären. På lördagar reas alla goda skaldjur ut =)
Så vi köpte två stora kungskrabben och en massa krabben. Till det lite bauguette med god kräftröra och så lite gott att dricka =)
Så nu åker Ice age 3 på och vi äter gott till det i soffan, riktigt mys. Melle somnade gott efter massor med välling, börjar gå åt rätt håll =D

Bilder från kalaset kanske kommer senare ikväll, annars lägger jag upp dom imorgon.
Njut av denna lördagskväll!


Melle redo för barnkalas!


I sin nya tröja och med Alfons lånade keps/mössa. En tuff liten kille som sitter på golvet i hallen nu!

Nu är vi redo för att gå på lite barnkalas =)
Melvin får idag inviga sin nya hösttröja som jag köpte till honom i veckan. Vilken stilig liten kille han är idag =)
Lägger upp lite bilder sen när vi kommer hem.
Önskar er en härlig lördagskväll!


De små grynen

Hoppsan, jag slumrade visst till en stund. Har inte blivit någon bra sömn inatt, mycket mardrömmar tror jag!? Annars har dom nya kvällsrutinerna börjat att ta sig. Så nu börjar vi gå åt rätt håll =)

Är en härlig lördag idag. På schemat står kalas =) Lille Alfons fyller hela 2 år idag, Grattis grattis lilltrollet =)
Så efter att Christian kommer hem från J i eftetrmiddag så drar vi iväg till Fam Lööke. Blir ett litet mysfirande tillsammans med Fam Svensson/Dahl. Så alla småbarn kan leka och stoja ihop, det är livet det!
Men så fort lillkillen vaknat blir det lite mat och sen ger vi oss ut på en liten promenad. Skönt med luft och vara ute när solen skiner från en klarblå himmel =)


Efter många månader med MÅNGA försök till att fota dom små gaddarna lyckades jag igår =) Lovar att det är små huggtänder ;-)

Nu blir det att börja fixa lite med luchen, så den är klar för snart vaknar min lille älskling.
Happy lördag min vänner!


En kommande övervåning

Var idag och tittade på hur E har det på sin övervåning. Och jag kan lova att om jag längtade till huset tidigare är det inget mot vad jag gör nu =D
Vill att övervåningen ska vara klar när vi flyttar in men tyvärr kommer det nog att dröja ca 1 år innan den är klar. Men det får man tyvärr ta!
Dom hade i vilket fall gjort sin övervåning på samma sätt som vi tänkt, med ett stort sovrum. Annars ska det vara två små brevid varandra men det vill vi inte ha.
Sen är det ett stort allrum och ett litet rum till. Där hade dom ett barnrum men vi kommer nog ha ett datarum/gästrum där. Och en toalett fanns det också.
Så här har ni lite bilder på hur vår övervåning kommer att se ut, lite små ändringar kanske det blir. Men i det stora hela kommer det att se ungefär likadant ut =)


Allrum taget från lilla rummet


Från andra hållet =)


Sovrummet och intill vänster har man en liten klädkammare ;-)


Från andra sidan av rummet. Det är ett lite större sovrum och det är just det jag vill ha efter alla år med trånga små krypin =)


Barnrummet som vi kommer ha som kontor. Precis lagom att ha en mysig kontorshörna men även ha en bäddsoffa för gäster =)


Och så andra sidan av rummet. Dom har gjort en liten förvaring in i väggen, därav "luckan" i väggen.


Och så badrummet. Här ska vi ha ett större badkar, måste ha det ;-)

Så nu har ni sett lite hur vi kommer att ha det hos om ca 1 år =) Allt upplevs ju tyvärr lite litet på bilderna men det är ganska så stort.
Nu är det fredagsmys för hela slanten!

 


Dax för PAX

God kväll! Nu är vi hemma igen efter en dag med lite to dos. Har hunnit med att ge Melle lite mat och nu så badar han och pappa. Vanligt fredags mys i vårat hem =)
Idag fick lillkillen inviga sin nya skor som vi köpte till honom på rean för någon månad sedan. Är storlek 20 och jag hade räknat med att dom skulle passa senare i höst men nu är dom helt perfekta =)
Så idag blev det höstpremiär för dom och så otroligt söt han blev i dom. Och han verkade tycka han var rätt snygg i dom också. Han satt länge framför spegeln i hallen och beundrade sig själv =D
Bra att börja ha något på fötterna nu när det börjar att bli lite höst ute. Fast idag kan man inte direkt säga att det var höst. Raka motsattsen till hur det var igår då det verklgen var höstkallt ute. Blir inte klok på det här vädret!


På väg ute genom dörren för att hämta pappa innan husvisningen. Idag fick även nya Barbapappa mössan invigas. Kanske är lite ör vamt med mössa men jag vill inte riskera att han får öroninflamation igen. Så nu är mössan nästan jämt på när vi går ut =)

Nu är det dags att hämta upp min lille prins ur badet. Sen är det riktigt fredagsmys som gäller!


På väg till hustitt!

Oj oj vad lille Melle har sovit, i snart 3 timmar. Inte vanligt för honom på förmiddagarna! Men han behöver det säkert, annars hade han inte sovit så länge.
Ska nu packa ner lite blöjor, mat och flaska i skötväskan. Sen ska jag väcka min lille prins. För vi ska hämta pappa på jobbet och sen iväg till en av hans arbetskamrater.
Dom bor i ett likadant hus som vi ska bo i. Så det är en kommande granne med andra ord =) Och dom har gjort iordning sin övervåning.
När vi var och tittade på huset innan vi köpte det fick vi se en oinredd övervåning och det är lite svårt att förstå hur stort allt är när den är klar. Men nu ska jag äntligen kunna få en bättre bild av den =)
Lovar att ta med kameran och ta lite kort. Tror inte att E misstycker om jag visar upp hans fina hem här ;-)

Nej nu är det dags att sätta fart för snart måste vi åka.
Hoppas att ni njuter av denna soliga fredag!?


Familjetorget.se

Godmorgon nya och gamla läsare =)
Fick en frågan vart jag köpt lattehållaren. Den finns på Familjetorget, en underbar sidan med mycket skoj.
Så klicka er dit nu och beställ något skoj. Kanske en lattehållare ;-) För nu räknar jag med att se fler hållare på stan. Känner mig liten ensam när jag är ute med min.

Nu blir det lite frukost och sen blir det lite plock här hemma innan vi ska hämta pappa och åka och köpa en present.
Äntligen fredag =)


Jag testar just nu


Nyhet på Apoteket från CCS!

Igår var jag en snabb sväng på Apoteket och såg då att dom börjat med en ny serie hudvård för ung hy. Den går vid det tuffa namnet Demons & Angels.
Den innehåller delvis Trollhassel som är uppstramande för huden. Och jag måste säga att den känns och ser lite friskare ut. Har bara använt den två ggr men känner att huden känns renare.
Om det nu fortsätter så här bra så blir det att köpa både ansiktsvattnet och dagkrämen. Och det som är bra är att det är billigt med =) Fick ge ca 65 kr för rengöringsskummet och jag tror att ansiktsvattnet ligger på ungefär samma pris.
Så har du litee oren hud som lätt blir fet och inte vill lägga dyra pengar på daglig rengöring så rekomenderar jag er att testa den här serien. Och just nu så har dom ett bra erbjudande på produkterna. Köp två och få ett lipgloss på köpet. Och det är ifrån samma serie!

Nighty nighty kära vänner ;-)


7 månader idag!


Det finaste jag någonsin gjort! Min prins, jag älskar dig mer än något annat!

Idag fyller min lillkille hela 7 månader. Vad tiden flyger fram. Det är väl inte så länge sen vi kom hem med honom!?
Att få honom har verkligen gjort mitt liv helt komplett och utan Melle vore min värld mörk och tom. Ingen kan fylla min dag med så mycket ljus som han!
Älskar dig SÅ mycket min lille prins. Vad som än händer, så kommer jag alltid att finnas här för dig!

Så idag fick min lille älskling lite nya höstkläder, bla ett par jeans och en snygg stickad tröja. Hittade en sak till åt honom men den får han senare den här månaden ;-)
Köpte även ett par överdragsbyxor i fleece till honom. Perfekt att ha när man är ute i lekparken, för nu börjar det bli lite kallt att bara ha vanliga byxor på sig!

Nu ska jag se klart Idol och sen är det Lyxfällan som gäller. Det ska jag se nerbäddad  i sängen, är lite småfrusen faktikst. Har tagit ett varmt bad men det hjälpte tyvärr inte =(
Take care!


Fixar håret på mormor!


Världens gulligaste mormor får lite hjälp av oss idag =)

Just nu befinner jag och Melle oss hos mormor. Vi hjälper henne att färga håret. Eller jag hjälper till, Melle busar runt på golvet =)
Fick äntligen lite goda nyheter idag. Skönt att få det, varit en liten pärs den senaste tiden. Men ser vi ljuset och det är skönt =)

Snart blir det lite lunch och efter det ska vi bege oss en sväng in till stan. Måste leta present till kalas som vi ska på nu på lördag och sen ska jag titta på lite saker till Melle.
Just nu så leker Melle med sin nappflaska, allt för att den inte ska vara skrämande med välling i ;-) Blir annars att ha lite druvsocker på "tutten". Det ska visst funka enligt vissa?! Det som är bra är ju att det inte är farligt för småbarn. Vanligt socker ska man ju gärna undvika in i det längsta.

Nu är det dags att fly till min lilla son innan han river vardagsrummet för mina föräldrar =)
Njut av denna härliga dag =)


100 ml

Ja det var vad Melle åt ikväll. Äntligen lite framsteg med vällingen =D
Nu hoppas jag bara att det ska funka ännu bättre och kunna ge vatten också. Eftersom jag inte ammar honom så mycket på dagarna så får han inte i sig så mycket vätska.
Tipset om att det var pappa som skulle sköta det hela verkar funka. Om det så krävas att dom ska stå upp och titta på takfläkten dom första gångerna, då får dom göra det.

Så ikväll är jag världens stoltaste mamma kan jag lova! Så imorgon på stan ska Melle få något riktigt fint, det är han värd!
Nu ska jag göra mig iordning och sedan lägga mig och titta på fotbollen.

SoV sÖtT!


Svårväckt liten kille!

Sitter här och väntar på att Melle ska vakna efter sin lunchnap men han verkar inte vara så sugen på det. Har varit inne flera gånger i hans rum men han tittar lite på mig och ler, sen somnar han om.
Vet att jag ska vara glad att han vill sova länge men tanken var att vi skulle varit i lekparken nu. Gungat och lekt lite med Sofie och barnen. Blir att vänta tills lillkillen själv känner för att vakna =)
Men som man brukar säga, sådan far sådan son ;-)

Happy day på er!


Godmorgon mamma!


Lite morgonbus är aldrig fel. Men att gå till attack på mitt öra var inte riktigt vad jag räknat med =)

Har haft em bra natt med mycket sömn. Men tyvärr har jag nog legat lite fel istället, är lite stel i nacken. Blir att ha polotröja och scarf på sig idag så man håller sig varm!
Melle kom in till oss på morgonkvisten och var hur pigg somhelst. Han ville inte sova utan bara busa runt i sängen. Blev lite nyp i näsan och ögat, en klapp på pannan och sen gick han lös på örat =) Så någon morgon där vi låg och drog oss länge i sängen blev det inte.
Vi har nu varit uppe och ätit grötfrukost och Melle har fått kläder på kroppen. Nu ska bara jag fixa till mig innan vi ska ut på en förmiddagspromenad med Sofie och Agnes. Tror att jag behöver det =)

Ha en härlig start på denna soliga onsdag!


Vilken härlig kväll!

Gud vilken kväll det blev! Vi har haft det så trevligt, precis det vi behövde! Så tack för alla skratt små kärleks duvor =)
Det var verkligen en trevlig kille hon hittat min Ramona. Det värmer mitt hjärta att se henne så glad och lycklig hela tiden. Det är STOR skillnad på henne nu och för ca 1 år sedan. Vad kärlek kan göra =)
Vi har ätit gott, även om det inte var någon galamiddag. Tittat på idol och Kändisdjungel, vilket program kom vi fram till. Men även pratat en hel del annat skoj. Har även fått se hur man tar spruta när man har diabetes. Så nu vet jag hur man ska göra ifall någon får ett anfall ;-)


Vad som föregick här vet jag inte riktigt ;-)

Nu är det sängen som kallar efter en mycket underbar kväll. Jag ser fram emot nästa träff....;-)
God natt och dröm sött. Känner att jag kommer att göra det.


Lite kvällsmys

God kväll!
Snart så kommer Ramona och Andreas hit och äter lite gott med oss. Första gången vi ska träffa Andreas, så det ska bli lite skoj. Har väntat ett tag på det nu ;-)
Vi behöver verkligen ha lite skoj och få skratta av oss. Är lite mycket tråk just nu. Christian fick ett trist besked om en gammal bekant idag med. Så frågan är När tar all skit slut?
Nej nu ska jag sluta att vara så här. Det blir bättre och det är skönt! Nu laddar vi för en härlig tisdags kväll i gott sällskap.

Önskar er en trevlig tisdag!


Mammas lilla busfrö!


Melle tittar ut under gardinen.
Den har blivit mycket skoj att dra i och krypa runt under.


Här försöker han att rymma iväg när jag tagit honom på bar gärning =)

Barn skänker en så mycket glädje i livet. Ingen dag kan vara grå och trist. Melle lyckas ALLTID med att få mig att le.
Jag önskar bara att jag kunde frysa tiden, för det går SÅ snabbt!


Ur balans!

Usch önskar jag kunde skaka av mig den här känslan. Är en en tung sten jag går och bär på i mitt bröst. Önskar att den släpper snart, mår inte helt bra av det här!
Så just nu är jag inte helt 100 % mig själv. Känner mig som i en dimma ibland. Vill bara att allt ska va som det ska vara men just nu är det inte det!
Allt jag vill ha är bra svar, och jag hoppas att jag får det!?

Jag försöker att fortsätta som vanligt, jag MÅSTE. Om någon måste vara stark så är det jag. Andra har rätt att vara nere och må dåligt. Men om jag gör det så blir inget bättre!
Och för Melles skull, han mår inte bra av om jag gräver ner mig. Och det ska jag inte! Han är mitt allt och tillsammans är vi starka! Och den styrkan skänker vi till dom som behöver den mer än oss!! Jag önskar och hoppas att den går fram!?
Vi får göra det bästa av vår vardag och försöka ha det som vi alltid har det. Även om det är svårt så måste vi!


Mina ladies!


En bra bild tagen i motljus =) Tänkte mig inte helt för när jag tog kort. Skyller på att jag är lite ur balans!

Har haft en härlig eftermiddag ihop med tjejerna. Vet inte om Melvin kände sig lite utanför som enda kille!? =)
Vi åt och förbannade osten som inte gick att hyvla. Men vad gör det när man har trevligt sällskap.
Även om inte Emelie var på topp när hon kom så verkade hon lite gladare när hon gick härifrån. Är väl det man har vänner till, för att muntra upp varandra!?
Vi hade en massa girltalk och skratt. Precis så här jag ville spendera den här dagen. Och om någon vecka kanske det blir en tjejmiddag i Åtvid. Då är Emelie och Mollie själva, perfekt ;-)

Nu är det dags att börja skala lite potatis till middagen. Älsklingen är och hämtar ut våra tradera vinster. Finfina Lexington tabletter, som ska invigas i huset =D
Bye bye så länge!

 


Hösten är här!

Var en liten sväng till affären för att handla några saker. Ska ha mamma/bebis träff här idag =) Både Emelie och Mollie och Sofie och Agnes kommer. Vilken härlig eftermiddag det kommer bli =)
Så idag ska vi dricka lattes, hemmagjorda funkar helt ok. Har inte investerat i någon maskin, kanske kommer till huset ;-) Så det blir lite starkare kaffe med skummad lattemjölk. Bra att det finns att köpa i butik nu!
Tänkte baka lite scoones till det. Riktig höstmys fika ska vi ha =)

Tyckte att idag är första riktiga höstdagen, den 14 spetember. Är det idag som hösten kom?!
Det är underbart härligt ute, solen skiner och luften är hög och klar. Typisk höstluft.
Hörde att det var nordlig polarluft som kommer ner över Sverige. Den är helt utan föroreningar och därför så härlig. Det var vad dom ska på fyran på Nyhetsmorgon. Och jag är nog villig att hålla med =)
Så nu är det inga tunna koftor att slänga på sig när man ska ut. Utan gäller att ta fram jackor och tjocka tröjor och koftor att ha under. Fast det är mysigt, att få ha en liten halsduk och tunn mössa på sig =)
Man märker att man längtar lite efter hösten nu när sommaren är över. Är nog färgerna i naturen som lockar en del men även sådant väder som vi har idag!


Melle ligger som en liten kåldolme i vagnen med filten upp till öronen =)

Så välkommen hösten, du är efterlängtad!
Nu ska jag ta och dammsuga av lite här hemma och sedan ska jag börja förbereda lite inför höstdaten.
Hoppas ni får en underbar måndag!?


Lattehållaren är nu monterad


På plats och redo för att användas ;-)

Nu är jag redo för långa raska höstpromenader. Har nu fått dit min lattehållare, så snygg =)
Den fick sitta på insidan för att inte vara ivägen när man ska fälla ihop vagnen. Och bra så man inte stöter emot folk när man är på stan eller andra  platser med mycket folk. Vill ju inte riskera att spilla ut någon latte ;-)
Provade även om termosmuggarna vi köpte passade och det är ju självklart att dom gjorde =D Som hand i handsken så att säga!

Nu ska jag ta tag i den här måndagen. Har lite to dos att göra här på morgonen.

 


Söndagsfika!

God kväll kära läsare! Hoppas att ni njuter av veckans sista kväll!? Imorgon är det en ny vecka med ny händelser, spännande ;-)
Vi har gjort lite mer framsteg i kväll med vällingen. Här dracks det lite grann i sängen, även om det var lite protester ibland. Men som älsklingen sa, "Rom byggdes inte på en dag".
Så imorgon tar vi nya tag och gör exakt likadant som vi gjorde ikväll! Ni kan ju hålla tummarna lite extra för oss =)

På eftermiddagen idag bjöds vi på en jättegod äpplepaj hemma hos mina föräldrar. Passade på att åka dit en sväng efter vi varit på Ö&B. Skulle titta efter lite fina och billiga inrednings prylar. Hittade ett litet ljusfat i form av ett hjärta i lila. Mycket sött och till en billig peng med ;-)
Hälsade lite på Ramona också, hon jobbade hårt kan jag lova =P Skoj att höra lite om hennes liv. Är mycket nyfiken om jag säger så men senare i veckan får vi se hur det blir!?
Så idag har vi verkligen fikat loss. Känner att jag inte druckit så här mycket kaffe på en dag sen jag slutade jobba =) Då var det lärr 3-4 koppar på en dag, nu får man vara glad om man får i sig en.
Så tack lilla mamma för den goda pajen och den goda såsen. Det tyckte Melle också att den var =P


Mormor och Melle äter lite vaniljsås =)


En siliconpensel var lite läbbig att bita på =)

Nej nu måste jag plocka med lite här hemma. Men sen ska jag visa vad fin lattehållaren blev på vagnen. Värd varenda krona!


Paketet får vänta ett tag till

Var tänkt att vi skulle få träffa lilla Liah för första gången idag. Men tyvärr blev det ingen träff idag.
Så första mötet får dröja ett tag till. Och jag som var sugen på att snossa bebis =( Men den som väntar på något gott....=)
Vi hade i allafall en trevlig stund med farfar och Tant Mahnaz. Dom kom hit och tog en fika och lekte lite med Melle.
Var nämligen tänkt att vi skulle gått tillsammans och hälsat på Liah men nu blev det ju inte så. Istället så tog vi en liten fika här. Var nästan lika trevligt =), hade varit roligare med en bebis till ;-)

Vad gör ni denna soliga söndag?
På åtreseende senare idag =)


Tystnad här hemma

God morgon på er! Hoppas att ni vaknat upp till en härlig myssöndag, det har vi gjort =) Vi har inte gjort många knop extra denna morgon men det är ju SÅ det ska vara på söndagar!
Vaknade i morse av att regnet slog mot rutan. Är väldigt härligt att höra när man vet att man inte behöver gå upp och ut i det =) Så jag och älsklingen bara låg myste och pratade. Sällan man får göra det när man har småbarn ;-)
Sen åt hela familjen frukost ihop. Melle fick lite gröt med mosad banan. Han var helnöjd kan jag lova =) Och efter det blev han så trött så han nästan somnade i sin stol =)
Och just i detta ögonblick sitter jag och älsklingen i vardagsrummet med varsin dator och dricker en kopp kaffe. Ingen tv och ingen radio är på. Det är total tystnad här hemma! Skönt att slippa en massa ljud ibland.
Det hela kanske handlar om alla lära sig att tycka om tystnaden?!

Nej dags att dricka upp kaffet och sen har jag ett ärende att fixa. Tänkte åka iväg och göra det själv, så Melle och pappa kan vara själva hemma och leka lite =)
Trevlig söndag på er!


Habegär

Kolla in denna helt gudomliga mysdress som Odd Molly släppt nu till hösten!
Kan ni tänka er att krypa upp i soffan i höstmörkret med en massa tända ljus och bara mysa loss!? Jag kan =D
Blir att spara spara och be älsklingen vinna lite pengar så kanske kanske...;-)
Nej det blir nog att bara skåda sig trött och drömma om den...




Kolla bara in den snygga ryggen på tröjan!!





Blir att spana på Tradera hela hösten och se om någon kanske säljer den där liiiite billigarre än om man skulle köpa den från butik =)


Ett litet framsteg...

..i vårat tragglande med vällingen. Pappa har suttit lite själv med lillkillen i soffan, medans jag "gömde" mig i sovrummet. Ett litet råd från Erica på BVC.
Så idag drack han faktikst lite grann innan han tyckte att det var nog. Men det han inte vet är att vi INTE kommer att ge oss ;-) Men som jag sagt tidigare, jag har inga större förhoppningar!
Istället har han nu tryckt i sig en halv burk med burkgröt. Den går alltid ner men idag skulle han visst "tutta" i sig den. Funkade det med, en liten speciell kille vi har här hemma =)
Tänkte ge honom lite mosad banan nu. Kanske lägger den sista lilla hungern han har i magen innan han äter kvällsmat med oss.
Blir en liten egen taco till honom idag. Lite grönsaker och lite färs utan någon krydda. Och så i med allt i mixern och kör några varv. Tror det blir en festlig lördagsmys måltid för honom också =)


Mevin den envise!
Det har han från sin far ;-)

Nej nu blir det att dricka upp kaffet och sen ska jag ner och montera fast min lattehållare som jag hämtade ut idag =) Jag är nästan lite uppspelt måste jag säga!

På återseende!


Lördags morgon

Hej och hå, här har vi stått i. Vi har städat hela lägenheten, gäller att passa på när Melle sover ;-) Och nu går tvättmaskinen med.
Fast nu är det skönt när det är gjort, man känner sig lite duktig. Så klapp på axeln till både mig och älsklingen =)
Resten av lördagen bjuder inte på så mycket. Ska åka iväg och handla lite. Passar på att ta en sväng förbi huset med, lite måste ha hänt. Nu kanske dom har gjutit grunden, hoppas!!??

Nej nu blir det lite mat i magen oxh sen ska jag nog fixa till mig lite mer. Kanske ska se lite anständig ut =)
Önskar er en happy lördag!


Namnsmycke!

Tidigare i veckan beställde jag ett namnsmycke ihop med Sofie. Hittade en tjej på nätet som gjorde jättefina smycken till ett bra pris. Har tittat runt på nätet men inte hittat någon som gjort till en vettig penning. Men nu fick jag ge ca 250 kr och det är helt ok.
Och så nöjd jag blev, så himla fint. Och kedjan går att korta av till önskad längd. Just nu är den lite för lång. Kommer nog att köpa en längre med, snyggt att ha lite längre också.
Det som var lite trist med kedjan var att det inte finns något vettigt lås. Utan man får haka i kulan i ett lås. Men i värsta fall är det bara att köpa en ny kort kedja också =)
Smyckena som Sofie köpte var också riktigt snygga. Hon hade valt en större bricka med Johans, Alfons och Agnes på. Fast där ligger namnen ner. Och Johan hade beställt en fyrstav med alla barnens och Sofies namn på.


Sofie lycklig med kuvertet med smyckena. Vi var som två barn på julafton när hon öpnnade det =D



Nu har jag mina två killar närmast hjärtat!

Kommer att beställa fler smycken i framtiden. Även en bra present att ge bort ;-)
Nu ska jag ge Melvin lite Mellis innan vi ska ut en sväng i lekparken.

Happy fredag bloggisar =)


Svar på en fråga!

God morgon.
Slänger in ett inlägg lite snabbt innan frukost för både mig och Melle. Vi har haft en bra natt, tack =)
Såg att jag fått en förfrågan om vart den randiga skjortan var köpt. Den kommer från H&M såklart ;-) Och inte var den särskillt dyr heller, 198 kr. Nu kan alla skaffa sig en liten helgpresent =D

Nej nu kurrar magen och sen en liten dusch för att bli människa igen.


Mellis i friska luften

Vilken härlig liten promenad i hade i eftermiddags. Solen sken och den värmde gott. En helt perfekt höstdag!
Blev en liten walk till Sofies föräldrar där vi hämtade lite frukt från deras trädgård. Det är ett överskott av plommon, äpplen och rabarber. Massor med höstgodsaker, så bakning står på schemat ;-)
Så det blir en sväng dit imrgon på förmiddagen för att plocka lite mer. Tog inga rabarber idag men imorgon då ni. Ska passa på att skriva ner och lägga in i fryspåsar i frysen. Så är det bara att ta fram och hälla i en form om man ska ha främmande. Ska göra samma sak med äpplena.

Så idag blev det en liten fruktbägare ute i eftermiddags solen för Melle. Får ju inte vara slarviga och missa något mål med mat såhär den första dagen =)
Melle åt på bra, dock hade han nästan hela ansiktet fullt med pure ett tag. Men vad gör det, han är ju SÅ söt ;-) Och efter det blev det lite tutte med. Hade gärna tagit med mig en banan eftersom jag bara försöker amma honom på nätterna nu. Men det är smidigt att ge när inget annat finns i närheten.


Med småbarn blir det gärna lite kladd =)

Nu ska jag koka til nappar till lillkillen och börja fixa med lite mat till älsklingen. Han kommer hem sent idag, har J. Lite trist med tanke på att Melle oftast sover när han kommer hem. Vet ju att dom saknar varandra minst lika mycket på dagarna. Men imorgon är det fredag och helg, då kan dom mysa massor =D

Happy torsdag på er!


Nu testar vi nya rutiner

Nu sover Melle lite middag, hoppas på att han sover längre än 20 min som han gjorde på förmiddagen??!! Han behöver sova i minst 1 timme för att inte bli trött och gnällig senare ikväll.
Idag är ju sista dagen med pencilinet och idag börjar vi med lite nya rutiner. Måste försöka få till lite bättre nätter. Nu har han vaknat mycket pga att han varit sjuk men han skulle behöva sova mer om nätterna. Eller det gäller både mig och honom, vi måste bli lite mer utvilade helt enkelt =)

Så igår när jag och Sofie satt och tog en liten snabb fika/ammningsstund på stan pratade vi lite om just detta. Skönt att ha henne som ändå har 2 barn och lite mer erfarenhet än jag. Bra att ha någon att bolla lite ide`er med.
Så jag fick lite tips av henne som jag kunde testa. Hade funkat bra för henne med Alfons, så nu hoppas jag att det ska funka lika bra för oss!?
Vi ska helt enkelt ge honom mer mat, så att han blir mer mätt under hela dagen. Kanske är därför han vaknar på nätterna och vill äta så ofta?! Får han bara flera småmål med mat mellan dom stora kanske han känner sig mättare på natten. Finns en bra grund när han väl går och lägger sig!
Nu ska vi bara få lite bättre ordning på vällingen också. Bad om lite tips av Erika vår BVC sköterska igår när vi var på Myran. Är älsklingen som ska testa den biten tyckte hon. Så till helgen kör vi igång på allvar =)


Håll tummarna för oss nu att vi får en lite bättre natt inatt!?
Mamma vill bara få sova liiite mer om natten, min lilla skatt!

Nu ska jag ta och äta lite lunch och sen lägga upp fötterna på soffan. Senare i eftermiddag blir det en liten walk med Sofie och barnen. Vi ska gå och hämta lite frukt hos hennes föräldrar. Och jag är sugen på rabarber kan jag lova ;-)
Ha en underbar fortsättning på denna torsdag!

 


Nu har Melvin blivit storkusin!

GRATTIS TILL CAROLINE OCH NICKLAS SOM I MORSE FICK SIN LILLA LIAH!
På morgonen idag så kom äntligen deras lilla tjej till världen. Hon vägde 3400 g och är 51 cm lång, precis lagom =) Och det är en liten sötnos, har sett kort på henne. Riktigt gullig, nästan så jag längtar efter en liten bebis till ;-)

Så idag är inte Melle den minsta kusinen längre. Mina syskon har bara haft större barn men nu är Melle den större kusinen. Fattar ni att han är STOR nu =) Han är en pojke nu och ingen bebis!
Så nu väntar vi på en inbjudan till att få se lilla Liah i verkligheten. När det blir får vi se. Alltid skönt att komma hem och landa lite innan man vill träffa alla nyfikna!

 

 


Farfarsskjorta!

Tyvärr blev det inget mer inlägg igår. Går så segt att ladda upp bilder och skriva ibland på kvällarna, så jag gav upp.
Men nu är det morgon och en ny dag. Och som det ser ut, en dag med minst lika skönt väder som det har varit senaste dagarna =) Det gillar jag!

Måste bara visa höstens måste. Det är något som man måste ha minst en av i sin garderob. Och det är farfarsskjortan, den är tillbaka. Och kanske starkare än någonsin??!!
Jag har shoppat 2 st nya på lika många veckor. En fin i blå/vit randig och igår köpte jag och Sofie likadana på Lindex i naturvitt.
Tror vi måste sluta att handla ihop. Blir lätt att vi köper likadana kläder ;-) Inte nog med dom blåa tröjorna, nu har vi skjortorna och igår köpte Sofie en likadan vit bas topp som jag inhandlade förra veckan =) Men vad gör det, bra att köpa sådant som man gillar!


En favorit i höst =) Älskar att man kan vika upp ärmarna, bra när det är höstvarma dagar!


För några dagar sen i min andra skjorta.
Tycker det är extra bra att dom alltid är i sköna mjuka material. Supermjuk bomull =)

Nu ska jag och Melle äta lite frukost här. Gäller att planera måltiderna för hans del när han äter pencilin =( Men idag är det sista dagen, bara 2 gånger kvar att ta. Och SÅ duktig han har varit, lite gnäll ibland men ofta har han tagit allt. Det är mammas prins det =)


5 års jubileum!

Jag skrev nog lite fel förut, var inte 10 år Myran firande idag utan 5 år. Jag skyller allt på Sofie, det var hon som sa 10 ;-)
Var en trevlig lite fest som Myran anordnat idag. Var mycket barn och många föräldrar och mycket personal =) Men det är så det ska vara, riktig feststämmning!
Vi bjöds på glass med maränger och choklad/kolasås. Jag tog lite glass till Melle och en kopp kaffe till mig. Inte direkt sugen på massa glass och sötsaker precis efter frukosten. Men en kopp kaffe var gott, hade inte druckit någon på morgonen ;-) Vilket ni vet att jag nästan måste...


Sofie är inte så duktig på att ta kort med någon annans kamera ;-)

 
En clown undehöll oss under fikat. Melle verkade gilla honom skrapt, han bara tittade på honom och sedan la han av ett leende =)

 
Mammas lilla hjärtegull hade mycket att titta på idag. Bla en clown som tog ett kort på sig själv med vår kamera =)


Världens bästa Gullan poserade för kameran.
Gud vad jag önskar att jag kunde få ha henne som barnmamma till Melle. Kanske skulle lägga in det som förslag till henne!? ;-)

 
Vilken lyckad dag det blev!

Dagens roligaste måste nog ha varit sjukhusclownerna. Vilka underhållare dom är =) Dom vet precis hur man ska roa små barn. Så det var mycket sång och stoj, vilket framförallt barnen uppskattade. Vi föräldrar tyckte nog att det blev lite för mycket ibland.
Det som dom gjorde bäst var nog sångstunden. Då spelade dom ukulele och sjöng en massa skojiga sånger. Bäst var nog den om hajarna, var så både jag och Lööke drog lite extra på smilbanden då =D

Det var ett mycket lyckat jubileum. Det var roligt både för barn och föräldrar. Så om 5 år hoppas jag på att vi kommer att fira 10 år =)
Dags att fixa till sig lite inför natten nu. Snart ska ni får se vad jag och Sofie gjorde på eftermiddagen =)


Redo för lite firande

God morgon! Vilken fin morgon vi vaknar till idag =) Sol och förhoppningsvis lika skönt ute idag som det var igår!?
Vi är nu i full gång med att göra oss iordning. Vi ska upp till öpnna förskolan idag, dom firar 10 år!! Så idag kommer det clowner och det bjuds på lite glass och fika. Se hur Melle reagerar när han ser clownerna, han har aldrig sett ngån förut. Kanske blir han ledsen eller så tycker han det är skoj, vi får se. Men roligt ska det bli =)

Så nu ska jag ge Melle lite gröt och sen fixa till mitt hår innan vi ska träffa Sofie och Alfons. Vilken skön start på onsdagen måste jag säga!
Önskar er en lika rolig onsdag!

 

 

 

 

 


Dancing queen


Mormor och Melle "dansar" lite =)

Vi hann med en liten fika hos mormor och morfar efter stan och innan det var dags att möta upp pappa på bussen hem. Melle fick även lite lunch i magen. Tack underbara mamma/mormor =D
Så efter vi ätit så drog mamma igång lite musik och underhöll Melle lite. Han hade jätteskoj där han satt i sin stol. Tror han kommer dansa massor med mormor så fort han lär sig att gå ;-)

 


En lång dag!

God kväll på er!
Tror det nästan är första gånge som jag sitter ner hemma på hela dagen, om man bortser från frukosten.
Tog bussen ner till stan för att kolla kavajen till Melle på fm. Tyvärr fanns den inte inne och dom visste inte om den skulle komma in heller. Så det blir att beställa den från nätet ikväll!
Efter det blev det en kopp kaffe hemma hos mamma och pappa. Melle fick lite god fruktpure av mormor också. Det tyckte han var gott kan jag lova. Efter maten "dansade" han och mormor lite =) Eller mormor dansade och Melle satt i stolen och tittade på med ett stort leende på läpparna. Han älskar sin mormor han ;-)
När vi kommit hem efter det. Så skulle hela familjen ha lite eftermiddagsmys innan älsklingen skulle iväg och ha J. Men då ringde gulliga Sofie och frågade om vi inte skulle komma bort och ta en fika. Och det sääger vi ju aldrig nej till ;-) Så vi tog alla tre en skön promenad hem till dom.
På vägen dit träffade vi farmor. Tyvärr så sov Melle så han fick inte se henne men farmor var nog bara glad över att få se honom =)
Och efter en fikan och lite beställning av smycken så var jag tvungen att åka och fixa några ärenden. Så att gå hem och bara mysa som vi hade planerat blev det inte. Men men vad gör det, ibland blir det så.
Tycker bara det var lite jobbigt med tanke på att Melle inte är helt 100 % än. Vill inte spendera hela dagar borta innan han är helt frisk. Men som sagt ibland blir det inte som man planerat.

Har vilken fall somhelst haft en trevlig dag. Om man bortser från besöket på stan, som inte resulterade i något inköp =(
Nu måste jag verkligen äta lite men jag skriver lite mer under kvällen.
På återseende mina bloggisar!


En partyhöst väntar

 
Tuffa accesoarer som gör skillnaden mellan dull och fab ;-)

  
Och dom här måste jag bara ha i min höstgarderob!

Här är lite nya partyplagg som kommer att släppas hos H&M hösten/vintern i år. Och jag kommer vara en av dom som kommer hänga på låset när jag vet att det anländer till butik. Eller vara som en hök på nätet för att klicka hem det.
Kjolen med en vit blus kommer vara en hit. Klassiskt snyggt, det funkar alltid! Och för att inte tala om blusen, ett par snygga byxor och man är redo för fest ;-)

Nu blir det att familjemysa lite i soffan. Melle har nyligen börjat att tycka om när man kliar honom på ryggen. Hela han skiner upp som en sol =) Det får mammas hjärta att smälta!

HaPpY mÅnDaG!

 


På mage

Tittade till min lille prins på förmiddagen när han skulle sova sin förmiddagsnap. Brukar alltid gå in och lägga honom i sängen när han börjar bli trött och sen får han ligga där en stund innan han somnar av sig själv. Så när jag hör att det är tyst tittar jag till honom.
Och idag blev det tyst ganska snabbt. Lite orolig gick jag in för att se så inget hade hänt, med tanke på att han fortfarande är sjuk.
Hittade då min lille ängel liggandes på mage SOVANDE. Så söt och för första gången också =) Men snabbt blev jag orolig att han kanske inte kunde andas men den lilla kroppen rörde sig sakta.
Så det blev att lägga honom på rygg och sedan lägga på en filt så han inte blir kall nu när han är på bättringsvägen. Fast han blir bättre för varje dag, skönt!


Så söt han är där han ligger och sover =)

Idag fick han även i sig lite vanlig mat för första gången sen i fredags. Under helgen har han bara fått i sig lite fruktpure och lite gröt. Har annars bara blivit ammning. Men det är bra, vet man att han får i sig vätska!
Nu ska jag äta min lunch, broccolisoppa. En favorit sen min barrndom ;-)

 


Godmorgon måndag!

Vaknade idag av en kille som inte hostat lika mycket och dessutom av att solen sken in genom fönstret. Så den här veckan börjar ganska bra måste jag säga =)
Natten har varit bra, Melle vaknade 1 gång och ville ha mat, sen var vi uppe 2 gånger när han hostade lite. Fick lite alvedon på natten, tror han hade lite ont i öronen!?
Så just nu är han pigg och glad, ligger och busar i sitt gym. Så då ska jag passa på att äta lite frukost, magen börjar kurra nu!

Härligt med måndag och en ny vecka igen =)


Höstkavajen


Pricken över i när man ska vara fin!

Hittade nyss den här kavajen på H&Ms hemsida, är den inte söt =) Perfekt för Melle i höst när det är dags för fest.
Priset på denna lilla godbit är 299 kr men köper man den i en lite större storlek kan han ha den ett tag.
Blir nog att ta en sväng ner till stan imorgon och inhanndla den åt honom. Tycker jag att han är värd efter dom senaste dagarna! Han är alltid glad och tapper min lilla prins. 

Nu har jag en liten nybadad kille att ta hand om. Han behövde nog ånga upp luftvägarna lite.
Ha en mysig avslutning på den här helgen!


Nu hoppas jag att det vänder!

Det blev en liten sväng till Barn på sjukhuset igår kväll. Vi befarade att lilla hjärtat fått krupp.
Han började att hosta ännu mer på kvällen när han skulle somna. Blev så jobbigt för honom så han inte kunde somna. Så tillslut gick han och Christian ut och satte sig på ballkongen invirade i ett stort duntäcke. Men när inte det ville hjälpa ringde vi till sjukvårdupplysningen. Där fick vi besked att det vara bara att komma upp. Dom skulle vänta på oss på barnavdelningen.
När vi hade kommit dit blev hostan lite bättre men fortfarande såpass jobbig att han inte kunde somna. Så vid 22.15, ca 1,5 timmar efter vi kommit dit somnade han. Och så han sov, för när läkaren kom in strax innan 23 sov han som en klubbad säl.
Beskedet vi fick var en lätt form av krupp. Han behövde sitta upp när han började hosta och trösta honom mycket så han blev lugn. Skönt med tanke på att i båda våra familjer har syskonen haft krupp.
Natten var ganska lugn, fick sitta upp och sova med honom i soffan i ca 2 timmar. Efter det blev det att sova halvsittandes i vagnen occh det funkade ganska bra. Han sov till 6.30 ungefär, då fick han krypa ner i sängen och somnaa om hos oss.
Så imorse vaknade hela familjen ca 10 på morgonen =) Tror vi alla behövde sova ut efter dessa nätter med lite mindre sömn än vanligt. Får bara hoppas att det blir bättre nu och inget nytt tillkommer!?

Nu blir det att äta. Ä riktigt hungrig och dagen till ära är det hemmagjorda hamburgare ;-)


Man ska lita på sin instinkt!

Ja det var som vi befarade, Melle har öroninflamation. Och den är dubbelsidig också. Så det var ju tur att vi INTE fick träffa en doktor igår när vi ringde och bad om det. Barn under 2 år ska vara prioriterade att få träffa läkare men det var ju ont om tider igår eftermiddag på vårdcentralen.
Kan lova att jag var förbannad idag och om jag var förbannad så är det inget mot vad Christian var. Man blir lätt lejonmamma när sådana här saker händer. Och jag hoppas att det är sista gången jag behöver känna mig så här rutten rent ut sagt!?
Men nu har vi fått Kåvepennin som han ska äta. Och nu hoppas jag verkligen på att han blir bättre snart. Hostan som blev värre idag, nästan kruppvarning på den. Den har också blivit bättre.

Tack till farmor och Tomas som vi var och fikade hos idag för den fina presenten. Melle fick en ny förpackning med badleksaker. Och i den påsen låg Rolle, pappa giraff.
Ni kommer väl ihåg att Melle tappade sin lilla giraff Raffe förra veckan. Och av Sofie i lördags fick vi Roffan, Raffes tvillingbror =) Gissa om han är glad nu, som har både en stor och en liten giraff ;-) Kan lova att vi har världens bästa farmor och farbror Tomas!


Pappa giraff och hans son ;-)

Nu ska vi äta lite mat här hemma. Har gjort en riktig mumsig fläskfilegryta, till det lite pasta. Gud vad hungrig jag är, kommer smaka himmelskt!

Happy lördag!




Slappislördag

Här har vi inte gjort mycket idag. Mer än att mysa massor i sängen och verkligen bara dra oss lääänge. Det får man göra på helgmornar ;-)
Så snart blir det lite lunch för Melvin och efter det en liten promenad. Skönt att komma ut lite för oss alla. Kanske gå och titta lite på hus för att få lite ide`r!?
Natten har varit riktigt bra, han vaknade vid 24 och åt lite och fick näsdroppar. Sen satt han i min famn och sov i nästan 30 min. Sen lade jag ner honom i hans säng och han somnade om direkt. Nästan gång han vaknade var vid 04 ungefär. Lite mat och sedan sova igen till 6.30. Men då blev det inte att somna =) Nej nej, mamma och pappa fick allt vara vakna en stund innan vi alla somnade om en liten kortis igen.
Melle verkar i allafall bättre idag. Inte lika snorig men han har lite hosta. Febern har nästan helt försvunnit, vilket är skönt. Så förhoppningsvis så är han snart helt ok igen!

Nu är det dags att värma på lite mat till hjärtat och sen ge sig ut en liten sväng.
Hoppas att ni får en helt underbar lördag!


Friday night

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan blir det sängen med  Ice age 3. Känner att jag behöver krypa ner och slappna av. Har varit en natt med lite sömn och det börjar att märkas nu.
Så för att ladda inför en liknande natt, blir det sängen tidigt. Börjar även känna en brännande känsla i halsen igen. Så en kopp te i sängen blir det allt. Hjälpte ju tidigare i veckan och jag hoppas att det gör det nu med!? Annars är ju risken att man åker på samma som Melle och då blir det inte kul.
Vill inte ligga och vara sjuk när man har en liten att ta hand om. Och risken är kanske att man smittar honom igen. Nej, det hoppas vi verkligen inte.

Godnatt från mig!



Det går lite upp och lite ner


Min lilla älskling alldeles nyss i köket. Han har redan nu fått på sig pyjamasen och verkar för stunden "lite bättre".

Dagen har varit både bra och dålig för vår lillkille. Han har sovit en hel del men det är bara bra. Vi gjorde så att vi tog upp vagnen och ställde innanför dörren så han kunde få sova i den. Bara att höja huvuddelen lite och det har verkligen hjälpt.
Tyvärr verkade han riktigt dålig efter att ha sovit en stund efter lunch. Han var jätte ledsen och tog sig för örat. Så vi började befara att han hade öroninflamation.
Blev att ringa vårdcentralen och där fick vi besked att dom ringer upp om ca 2,5 timmar. Som tur var sov Melle nästan hela den tiden som vi väntade att telefonen skulle ringa. Och någon läkare det får han inte träffa. För kort tid har han varit dålig, så vi ska avvakta.
Just nu känner jag väl inte att det gör något, han är ju lite piggare. Men om han blir bara lite sämre så ska han träffa en läkare. Så enkelt är det bara!

Nu ska vi snart börja och laga lite mat. Handlade en massa mysmat tills ikväll när vi gick en promenad förut. Netto hade invigning och vi gick det och handlade en massa billiga bra saker.
Butiken nere i stan har varit SÅ sunkig men den här är stor, ljus och fin. Kommer nog att gå dit och handla lite ibland. Kanske för att dom har lite andra roliga saker än bara mat ;-)

Kram på er så länge!



Förbered för en lattehöst!

Igår handlade jag en mugghållare till vagnen från internet. Har varit på jakt efter en sådan hela sommaren. Smidigt när man handlat något att dricka, typ en latte ;-) Brukar ju bli ett par sådana i månaden. Men även bra att ha en vattenflaska i.
Och igår fick älsklingen i uppdrag att handla varsinn termosmugg. Också något som jag velat ha en längre tid. Men jag har inte hittat någon jag gillat. Vill nämligen inte ha någon i stål utan någon som är lite färgglad.
Så snubblade jag över några på  Åhllats hemsida, blev lite kär faktikst. Och eftersom älsklingen hade föreläsning på stan igår fick han fixa två stycken på lunchen =)
Meningen är att jag mest ska ha den hemma. Hinner sällan dricka upp mitt morgonkaffe innan det svalnat. Och jag är inte förtjust i kallt kaffe.
Man har ju en del att fixa med på morgonen när man har småbarn och då är det lätt att kaffet blir ståeende. Men nu har jag hittat en lösning på det problemet ;-)

 
Den nya fina lattemuggen. Blev en invigning idag när vi var på promenad =)


Om ca 2 veckor kommer den och jag längtar ;-)

Nu har jag allt jag behöver för hösten. Mina promenader kommer nu att bli mycket trevligare!
Och nu ska jag plocka med lite tvätt. Bäst att passa på medans lillprinsen sover.




Melle är sjuk

God morgon!
Just nu sitter Melle och pappa i badet, behövligt för dom båda.
Melvin blev riktigt sjuk inatt, ca 39 i feber. Han blev mer snorig men hostan blev lite bättre. Och nu på morgonen har febern sjunkit och han är piggare. Får hoppas att det börjar att vända nu!?
Vi skulle ha haft Christians familj på middag ikväll men vi skjuter upp den. Vill inte att han ska smitta ner dom och sen är det även skönt för honom med lite lugn och ro. Vi avvaktar tills imorgon och ser om han blivit lite bättre. Och som det känns nu så går det åt rätt håll.
Men det är en tapper kille vi har. Inget gnäll och inga tårar, han är nästan precis som vanligt. Fast inatt var han lite ynklig när pappa satt med honom i soffan. Men det har han rätt att göra, vårat lilla hjärta!

Nu ska jag fixa lite frukost och sätta på kaffet. Sen får vi se om vi ger oss ut på en kortis promenad, så Melle får lite luft och kan somna lite. Hans behöver ta igen en del förlorad sömn från igår och inatt. Och mamma och pappa behöver även dom piggna till lite ;-)
Kommer med mer uppdateringar om lillkillens tillstånd under dagen. Ha en underbar start på helgen!


Home

Just nu så har jag hängt upp en maskin med tvätt och plockat ur diskmaskinen. Så jag ska sätta mig en stund nu och bara ta det lugnt.
Melle har nu somnat i sin säng. Hoppas att han kan sova en stund. Han har bara sovit ca 1 timme på hela dagen, vilket är lite för lite. Tror att han blir lite täppt när han ligger ner, så nu fick han lite extra stöd för huvudet.
Så det kanske slutar med att jag också somnar till i soffan nu. Skulle behöva vila lite extra ifall natten kommer bli lite jobbig. Men som tur har dagen varit riktigt bra, inget gnäll. Och den lilla skitfebern han hade i morse har nu gått ner lite. Så jag hoppas verkligen på att det här är något som snabbt ggår över!?
Blev tyvärr ingen stund ute i friska luften idag. Regnet öser verkligen ner ute. Trist men höstigt värre...

 
Lillhjärtat sover. Härligt att titta på...

Nu ska jag ta och krypa upp i soffan och bara mysa en stund.


Snorigt litet hjärta

Vaknade av att vår så vanliga lilla solstråle var lite snorig och hostig. Inget skoj att höra men han är inte hängig eller slö. Det är skönt i vilket fall.
Så nu droppar vi små Rennäsans droppar i näsan för att hann ska slippa det värsta snoret. Och febern den håller jag också koll på. Man vet aldrig när dom är så små!?
Var därför som jag ringde BVC förut, för att kolla lite. Men allt är lugnt och just nu verkar han bara ha fått någon liten höstbacill. Kan vara från pappa som varit lite snorig. Men tycker att alla är lite snoriga och hostiga för tillfället.
Håller tummarna för att det inte blir så mycket allvarligare.

Blir nog en sväng till lekparken i eftermiddag för en liten date med Sofie. Melle får tyvärr ligga nerpackad i vagnen. Tycker det är bra för honom och komma ut och få lite frisk luft. han är ju inte så sjuk så han måste ligga inne. Men upp ur vagnen kommer han inte, så någon guggning blir det tyvärr inte =( Blir att leka massor med Alfons istället och det är ju minst lika skoj =)
Nu ska jag äta lite lunch och hoppas på att lillkillen kan sova en stund.


Telefonkö=BLÄ!

Sitter just nu i en väldigt låååång telefonkö hos BVC. Säkert väntat i ca 8 min på att någon ska svara.
"Du är fortfarande placerad i telefonkö, var god dröj"
Det är vad jag har hört ett antal gånger i mitt öra. Hoppas att någon svarar innan telefontiden stänger kl 10.00!!?
Och det är inget allvarligt med Melle, så oroa er inte. Har bara några frågor.


Och nu har jag pratat med dom, fick lite råd. Och jag behöver inte oroa mig för något.
Nu ska jag passa på att ta en dusch medans lillkillen sover.
Önskar er en fab torsdag!

 


Välling - premiär ikväll!

Nu är det inte många minuter kvar tills Melle ska få testa välling för första gången. Har inte för höga förhoppningar på att det ska gå så bra men lite hoppas jag allt =)
Så idag har jag hört lite med Sofie vad hon tycker och om hon hade några råd. Och lite hjälp fick jag allt!
Vi flyttade fram gröten till samma tid som vi åt. Var för ca 1 timme sedan och nu ska jag värma på lite välling och se vad han tycker om det. Han börjar bli ganska trött så han ska få den i sängen. Är ju ungefär samma tid nu som när han brukar lägga sig.
Håll tummarna för oss nu att det går ganska så bra. Och att natten blir lite bättre än igår ;-)

KRAM på er!


Små hjärtan!


Visst är dom söta. Kanske ett framtida par om man ser den här bilden =)

I morse kom Sofie och Agnes hit och åt lite frukost med mig och Melle. En härlig start på denna onsdag.
Sofie hade köpt med sig nästan färskt bröd. Fanns inget färskt när hon kom till butiken =/ Lite dumt med tanke på att dom precis öppnat. Då borde dom kunnat värma på lite frallor.
Så vi myste med tända ljus och barn som hade det mysigt ihop. En stund i allafall, sen blev Melle lite hårdhänt på lilla Agnes. Kan vara att han tyckte hon tog upp för mycket plats i HANS gym ;-)
Sen satt vi och lät frukosten smälta medans barnen låg och lekte på golvet. Blev en skön start på dagen!


Dom får tyvärr ligga på lite avstånd. Melle har inte riktigt förstått än att Agnes är lite mindre och lite skörare. Räknar med att pappa tar det snacket med honom ;-)

Tyvärr blev det ingen babysång i kyrkan. Kanske nästa vecka, vi får se?! Vi var för mätta ochh hade suttit för länge och ätit, så vi drog ut lite på tiden. Men vi har ingen brådska =)
Nu ska vi vara snälla och hämta pappa på jobbet. Han fick åka buss i morse pga det dåliga vädret. Inget skoj att cykla när det regnar och har sig!
Vi hörs senare kära läsare!

 

 


Upp och hoppa!

God morgon!
Hoppas att ni är vakna och är på toppen humör! Här har vi nu gått upp och är pigga och på bra humör.
Melle har haft en halvtråkig natt, mycket mardrömmar tror jag!? Och sen måste jag nog inse nu att han inte blir så mätt på min mjölk längre.
Har varit 4 nätter i rad nu som han vaknar ca 3 ggr per natt och vill ha mat. Funkar inte att springa upp och amma nästan var tredje timme. Jag behöver sömn men även Melle måste få sova utan att vakna aav att han är hungrig. Stör ju hans sömn minst lika mycket som min.
Så idag ska jag nog köpa lite välling och sakta börja ge honom. Vet ju inte om han kommer att tycka om det. Men vi får hoppas på det bästa.
Nu ska jag fixa till lite här hemma och sedan fixa till mig själv. Vi får nämligen frukostbesök idag =) Sofie och Agnes kommer hit och äter med oss efter att dom lämnat Alfons på dagis.
Och efter det ska vi faktiskt gå till kyrkan och se hur deras babysång är. Vi har hört att den ska vara bra, så det ska bli skoj och testa. Vädret idag bjuder in till sådana aktiviteter ;-)

Nej dags att sätta igång med en kopp kaffe först och lite nyheter.
På återseende!


Grabbarna bus


Två killar som ligger mig varmt om hjärtat =)

Alfons är en härlig liten kille som snart fyller 2 år. Och om någon längtar efter att Melle ska bli större så är det nog jag.
Man märker tydligt hur Alfons vill att Melle ska kunna leka med honom. Ni vet, springa, leka med bilar, åka bobbycar. Ja allt som han kan göra =)
Idag sa Sofie åt honom och hämta en bil som Melle kunde leka med. Då tog han lillkillen i handen och sa åt honom att följa med =) Lovar att mitt hjärta höll på att smälta, så sött!
Kan se dom i framtiden göra en massa saker ihop. Och känner jag dessa två små herrar rätt så lär det bli en hel del hyss ;-)


Mössor

Vad vi har handlat mössor till Melle den senaste veckan. Två stycken har vi själva köpt en en fick vi ärva av Alfons idag. Och den är riktigt fräck. Kommer passa bra till hans lilla skinnjacka som han snart kan börja att ha =)
Igår fick mamma och pappa i uppdrag att handla en. Hade sett en Barbapappa i lördags som jag blev lite förtjust i. Men osäker på om jag kunde köpa eftersom den är rosa. Så igår bestämde jag mig för att han kommer bli hur tuff somhelst i den. Och det blev han kan jag lova ;-)


Killar kan också ha rosa =)

Den som han fick ärva av Alfons var en svart stickad med skärm. Det kommer bli en cool kille till hösten här i Ekholmen =)
Så tack snälla Sofie och Alfons för mössan. Den kommer att bli välanvänd ;-)


Lite dum bild men det är ingen gammal traktorkeps utan en tuff keps ;-)

Nu blir det att söva lite barn och sen ska jag ta en dusch. Blir en tidig kväll i sängen, Sofies mode och lite mer uppdateringar här är vad kvällen bjuder på =)
Ha det super härligt så länge!

 


Mot fikastund hos Sofie


Idag inviger jag mitt Tradera fynd. En romantisk tunika som jag lovar bättre bilder på sen.

Jag ska bara ta och försöka väcka Melle lite. Han somnade för en stund sen. Är lite synd att behöva väcka honom.
Vi ska hem till Sofie och ta en fikaa. Får se vad dagen bjuder på sen. Vädret verkar ju inte att bli så fint som dom lovat!? Vi får se...

Önskar er en underbar tisdag!

 


Godmorgon från oss!


Melle i pappas glasögon. Sötare kan ingen vara =)

Ja någon sovmorgon blev det då inte. Melle tyckte det var dags att gå upp vid 6.30 men vi kom inte upp ur sängen förän 7.00. Lite måste man ju få dra sig även om man har barn.
Trodde att lillkillen skulle somna om vid 8.00 ungefär, han var SÅ trött då. Och visst somnade han om och sov i ca 15 min. Det var då som slagborren drog igång. Så mycket mer sömn än då blev det inte för honom..

Blir att ta igen den sömnen ute sen. Ska nog ge mig ut och träffa Sofie idag. Kanske lekparken eller en lång skön promenad, vi får se.
Melvin brukar i vilket fall sova bra när vi är ute på förmiddagarna. Så jag hoppas att han gör det idag med!? Hoppas bara att solen tittar fram. Som dom lovat att den ska göra!

Nu ska jag ta mig en kopp te. Är lite sträv i halsen idag. Hoppas att jag hinner att stoppa en eventuell förkylning eller svinis???
Godmorgon på er och ha en skön start på dagen...