Underbara barn!

Nu har jag krypit ner under täcket och ska mysa vidare framför tvn där. Har sett Avatar nu och kan hålla med om att det är en bra film. Myste loss med sushi och världens bästa man vid min sida. Men nästa gång får även du vara med Sofie   ;-)
Fick det här mysiga sms av henne imorse. Kan man göra något annat än älska barn!? Dom talar direkt från hjärtat!


Kan inget annat än älska denna unge!


Hade igår fått en fråga om vart spegeln var köpt. Den är inhandlad på Ö&B och är denna vecka nersatt till 99 kr. Ord pris på den är 199 kr.

Nu tackar jag för mig och säger sov sött.
Imorgon välkomnar vi underbara maj =D


Ordning & reda!

Nu har vi landat hemma i svarta huset. Haft en härlig dag även om det har gått i ett. Men av någon anledning blir kvällsmyset liiite underbarare ;-)
Blev en sväng på IKEA under eftermiddagen. Skönt med inte så mycket folk. Dock så fanns inte allt vi behövde. Skulle ha haft plastbestick till Melle och nya plasttallrickar men inget av det fanns. Kommer nog behöva saker när Mille kommit så vi kan köpa det då =)
Men den stora anledningen till att vi åkte till det stora varuhuset var för att köpa korgar till hallen och vardagsrummet. Klädhängaren i hallen har sett ut som ett mindre kaos. Mössor, vantar, sjalar och annat smått & gott har trängts. Så några korgar gjorde susen. Nu har allt sin plats!


Nu ligger alla mössor i en korg och Melles saker i en. Lätt att hitta när det behövs!

Till vardagsrummet blev det fyra korgar till byrån vi köpte för några veckor sedan. Lite extra förvaring skadar aldrig att ha ;-) Blir att sortera och fixa under helgen.


Korgarna var som gjorda för byrån =) Kanske beror på att dom kommer från samma varuhus ;-)

Har en MYCKET trött kille här hemma. Han har enbart sovit 1 timme under hela dagen. För lite för honom, så ikväll blir det tidig sänggång för honom. När han väl har somnat så blir det sushi och Avatar, MYS!



Dagens To Dos..

Hej och hå, här är vi allt igång. Redan hunnit med att fixa mina naglar och sprungit ett ärende på stan. Hem till mina föräldrar som haft Melvin under tiden och äta lunch. Och nu hinner jag att andas och landa lite innan jag och Melle ska hämta pappa. Efter det far vi till IKEA för att göra en del inköp. Vill inte ta det imorgon då vi tänkt att hämta nya vagnen =) Lär vara lite mer folk då!?
Kvällen kommer enbart att bjuda på mys. God mat med hela vår lilla familj, för att sedan när lillkillen somna ses på film. En härlig kväll enligt mig!

Nu ska jag gosa och mysa med Melle en stund innan vi hoppar in i bilen och styr kosan mot Ekholmen för att hämta pappa =D
Ha en mysig Valborgsafton!


Spegel spegel..

Igår fyndade jag mig en spegel för 99 kr. Perfekt till min byrå i vardagsrummet. Lagom stor och i samma färger som fondtapeten. Kunde inte bli mycket bättre =D
Nu ser inte väggen lika naken ut och en spegel trollar ju lite storleken på rummet med. Kanske inte blir så stor skillnad men något tycker jag allt.

 
Nu ska jag bara köpa två nya orkider och plantera om i den stora vasen.


Här ser ni hur fondtapeten speglar sig i spegeln. Ramen och tapeten matchar varandra perfekt.

Melle har nu somnat och älsklingen är iväg och hjälper Mikie med hans nya säng. Själv ska jag lägga upp fötterna i soffan och läsa nya Allt i Hemmet som kom i brevlådan idag.
Imorgon är det sista april, kan ni förstå att det är maj på lördag!? Hur sjukt fort har inte den här månaden gått!?

Ha en mysig kväll!


Hmmm, oss med småbarn då??

Satt och kollade lite på nätet om Valborgseldar. Här i Tallboda har vi en eld inte alls långt från där vi bor. Men det jag reagerade på var hur sent alla eldar tänds. Har inte varit och tittat på någon eld på hur många år somhelst. Så jag har nog glömt bort vilken tid på kvällen man brukar tända dom.
Här hos oss kommer den tändas 21.15 och på alla andra ställen i stan mellan 20.30-21.30. Är det bara jag som tycker det är lite dumt?! Jag tänker mig att dom minsta barnen kanske inte orkar att vara vakna så länge. I allafall kommer inte Melle kunna det. Vid 20 på kvällarna är han helt slut och vill inte mycket annat än att sova.
Tycker det skulle varit trevligt att ge sig ut och titta på elden och mysa lite. Men tyvärr får vi nog hålla oss hemma och ha det härligt. Tyvärr ser väl det inte ut som om några vädergudar ska vara med oss heller.


Vi får nog skippa elden i år och titta på den på tv istället!?

Till nästa år efterlyser jag eldar som tänds liiite tidigare så dom barn som är trötta "sent" på kvällen också kan få se hur vi firar in att våren är här!

Nu vaknade min lilla prins =D Dags för lunch och sedan handling innan vi hämtar pappa på jobbet.

Puss puss!


Är det nu kriget börjar?!

Hej vackra du!
Idag tog jag och Melle lite sovmorgon. Det betyder att vi sov till 7.30 =) Det i kombination med bra sömn på natten gör att energi finns till att springa ett helt maratonlopp ;-)
Så under morgonen har Melle fått ta ett bad och jag kör just nu en tvätt. Melle lyckades att skita ner sina jeans igår kväll när vi var i garaget och bytte olja på farfars motorcykel. Han såg ut som en riktig meckarkille när vi åkte därifrån =) Kanske är inom verskstadsbranschen han har sin framtid?!

Är det någon mer än jag som börjat att känna av pollen?? Är småsnorig och ibland kliar det som attan i halsen. Märker framförallt av det när jag varit ute. Vill inte vara med om att jag håller på att bli sjuk. Man vet aldrig nu när man klär sig lite tunnare om man åker på något.
Blir att besöka apoteket imorgon när jag fixat naglarna och köpa några tabletter. Så här kan jag inte ha det, att sitta och snora är inte skoj.

Ska fixa till mig nu och hoppas på att Melle somnar en stund. När han vaknar måste vi åka och handla. Mycket som gapar tomt i skåpen. Bla ingen oboy hemma, KRIS!
Ha en skön start på dagen!


Frågar man inte...

får man inget veta!
Fick hem mina papper om snittet idag. Där står det att man inte får ha nagelack på sig. Ok, men hur funkar det då med mina gelenaglar??
Ringde till dom och frågade men ingen visste helt säkert där. Så dom blir tvugna att ringa och kolla det med operation. Efter det ska dom återkomma. Kan vara bra med tanke på att jag ska fixa naglarna på fredag =) Kanske bara blir att ta bort gelen och fila till naglarna och sedan hoppas på att Emma har en tid den 14 eller 15 maj som senast. Vill ju ha dom fixade till bröllopet!

Ska snart åka och hämta älsklingen på jobbet. LÄNGTAR!!


Du & jag min älskling ♥

"Christian, jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt."
Mäktiga och stora ord, som jag har fått säga inför våra nära och kära. Den största dagen i mitt liv och kanske den dagen då jag verkligen började leva!
Vad jag inte skulle ge för att få uppleva den dagen igen. Men den spelas om och om igen i hjärtat mitt.


Puss älskling!

Härom kvällen pratade vi om när vi träffades. Om man tänker efter så är det helt fantastiskt att just vi två fann varandra. Jag är en person som tror på ödet, att det som sker sker för en anledning. Och jag tror att det var mening att just våra vägar skulle korsas där i bowlinghallen...av alla ställen =D
Just den kvällen minns jag allt, precis som det var igår. Jag kommer tillochmed ihåg vilka underkläder jag hade på mig =) Sjukt med tanke på att jag inte minns visa saker som hände för 2 veckor sedan.
Men där och då träffades jag rakt in i själ och hjärta. Är därför jag kan komma ihåg varenda liten detalj den kvällen!


Varje gång jag hör den här låten så tänker jag på dig. Den är tagen från det innersta i mitt hjärta. Om du ens förstår hälften av hur mycket jag älskar dig ♥

Från dag ett har du stöttat mig i alla beslut. Vi har gått igenom upp- & nergångar ihop men vår kärlek har bara blivit starkare. Att dela mitt liv med dig är det jag vill göra. Kommer ALDRIG lämna din sida!
Vår kärlek har gett mig det underbaraste i världen, Melvin och snart Milton. Våra prinsar är beviset på vår kärlek till varandra.


På bröllop för snart 1 år sedan!

Älskade dig då, älskar dig nu och jag kommer ALLTID att älska dig.


I våran tvättstuga

Är ni som oss välsignade med turen att ha en tvättstuga. Eller kanske en tvättmaskin i badrummet?! I vilket fall så är det guldkant på tillvaron att ha det. Slippa behöva boka tider när man ska tvätta eller kunna tvätta upp något på kort tid. Alla som har småbarn vet nog vad jag pratar om ;-)


Glada färger pigga upp en så annars kal och trist tvättstuga.

Jag har valt att köpa burkar och flaskor att förvara alla olika tvättmedel i. Tycker det är så tråkigt att ha en förpackning eller flaska stående framme. Alla små saker man kan göra för att få tvättandet lite roligare =)
Själv har jag en burk och en flaska från IKEA. I dom har jag vit tvättmedlet och sköljmedlet. Just flaskan till sköljmedlet är lite kul eftersom dagens medel finns i så många glada färger =)
I plåtburken har jag kulörtvättmedlet. Och i den lilla rosa sprayflaskan finns Ta bort. Den hittade jag för 10 kr på Willys =) Man får ha ögonen öppna överallt. Man vet inte vart man kan hitta sitt nästa fynd ;-)

 


Pratade på förmiddagen med en trevlig dam från förlossningen på Vrinnevisjukhuset. Det gick inte att ändra tiden utan den 12 maj kommer Milton att entra världen =D
Jag verkar också vara uppskriven som nr 2 på opertionslistan. Det betyder att kl 7,30 ska vi infinna oss. För jag tror inte att det var då som snittet skulle läggas. Första operationen för dagen är nämligen kl 6 på morgonen. Ja ja, får all info vid lunch den 11 maj.
LÄNGTAR!!!!

Nu blir det lite lunch. Om jag har otur så har Melle somnat =O Han sov inte mer än 1 timme på förmiddagen. Det är 1 timme för lite. Är inte mer än att han får äta när han vaknar.
Ha en mysig tisdag!


All night long!

God morgon! Ser ut som vi vaknat upp till ännu en dag med fint väder. Igår njöt jag till fullo, så varmt och härligt!
Natten har varit underbar. Inte vaknat en endå gång. Melle har sovit så bra och vaknade 6.15. Inga problem när man fått ca 8 timmars sammanhängande sömn. Kan lätt vänja mig vi det här =) Men om ca 2 veckor börjar vi kanske om??!! Eller så är Milton en bebis som sover hela nätterna. Inte i början kanske men med tiden...när han blir äldre!? Vi får helt enkelt se.

Klockan är inte mycket men mycket har hunnits med här på morgonen. Duschat innan älsklingen gick till jobbet, både jag och Melle har ätit frukost och lite allmänt plock. Har även pratat 30 min i telefon med min Sofie =) En bra start på dagen!
Melle håller nu på att somna sin förmiddagsnap. Själv ska jag inte göra mycket under tiden. En latte och bara ta det lugnt. Behövs för snart är det två små underverk som håller igång här hemma =) Gäller att ladda batterierna med extra energi!

Återkommer senare under dagen!
Puss på er så länge...


Snart ses vi

Idag fick vi besked om vilket datum som kejsarsnittet ska göras. Det kommer att bli den 12 maj i Norrköping! Skönt att äntligen ha ett datum, nu ser jag ett slut & en början. Ett slut på graviditeten som började på värsta sätt med illamående. När det sedan gått över kom problemen med magen. Och jag fick diagnosen Ulceriös kolit. När det sedan blivit bra kom kampen om snittet. Jag blottade mitt innersta för främmande människor som inte verkade förstå. Men med världens underbaraste man vid min sida. Som stöttade och gav mig kraft att orka kämpa vidare. Tillslut lyckades vi att ihop få ett snitt. Är dig evigt tacksam Christian för att du funnits vid min sida ♥ Älskar dig nu & föralltid.
Nu har vi fått en tid och jag kan se början på ett nytt liv. Milton som jag levt med i 9 månader men inte träffat. Att äntligen få se dig, lukta på dig och älska dig resten av livet.
Att få börja det nya livet med 2 barn. Vi blir en ny familj, med nya utmaningar. Och jag längtar ihjäl mig! Känner att alla bitar i mitt livs pussel faller på plats. Lyckligare kan ingen vara....

Det finns dock ett litet moln på den annars så blåa himmlen. Den 15 maj ska min svärfar gifta sig. Jag är lite rädd för att jag inte ska kunna delta. Vill självklart vara med och kommer kämpa för det. Men tänk om jag inte kan eller orkar??!!
Imorgon kommer en från förlossningen att ringa mig. Ska se om jag kan flytta fram tiden till början av veckan, runt den 10 maj. Har jag två extra dagar att bli bättre på. Har ju ingen aning om hur länge jag kommer att få vara kvar på sjukhuset!? Kanske inte alls kommer att vara pigg efter snittet. Man kanske inte kan röra sig för man har så ont eller pga andra orsaker. Men jag håller tummarna och i vilket fall så vet jag att den 12 maj är det längsta vi kommer behöva vänta =D

Kram!


Välkommen hem!

Idag har jag fyndat olivträd, 139 kr/st. Vi får se hur länge dom håller sig!? Enligt lappen kan dom bli 500 år ;-)
Har länge varit på jakt efter höga olivträd, så idag slog jag till. Måste få det lite ombonat utanför dörren. Med en sandlåda till tomt är det svårt att få den känslan =)
Hittade även krukor i svart som matchar huset för 70 kr/st. Perfekt pris så vi slog till och köpte dom med. Nu tycker jag att det känns riktigt trevligt att komma hem! Och bättre kommer det bli under våren och sommaren då tomten ska ta form.


Utanför dörren i vårsolen. Fina växter och en Melle som leker =)

 
Dom är lite "yviga" men jag ska läsa på lite vad som är bra att tänka på när man har olivträd. Hoppas lite på att kunna få skörda några små oliver =)

Nu blir det att plocka undan lite av Melles leksaker innan det är dags att fixa middag. Har ett stort lass med tvätt att lägga in med. Usch att det ska vara så trist. Har sorterat upp det i högar men ut från tvättstugan och ner i lådor och garderober tar visst tid. Kanske sätter älsklingen på att göra det under tiden som jag lagar mat ;-)

Puss på er!


Next:

Hej på er! Då var det måndag igen, ny vecka som startar på bästa sätt. Med sol självklart =D

Ska bara byta blöja på Melle som sovit halva förmiddagen, sen ska vi iväg. Vi har ätit en mysig lunch och sjungit massor. Melle har lärt sig att klappa händerna till visan Klappa händerna när du är riktigt glad =D Min underbara solstråle som springer fram i sin utveckling just nu.

Ut och njut av solen. I veckan väntar årets första sommarvärme, det ser jag fram emot!


Olika syn

Har funderat en del på det här med hur vi ser på saker. Alla har vi olika sätt att se och uppfatta allt. Kan vara allt från situtationer, händelser eller människor. Bara för att NI ser en sak på ett sätt, betyder inte det att VI ser det på samma sätt! Och många gånger får jag uppfattningen att det inte accepteras helt av alla.
Tror det handlar om att vidga sitt synsätt. Att kunna " gå utanför" sin egen roll för att se det från någon annans. Att förstå att vi inte kan dela samma åsikter. Många kan nog göra det men har problem med att VERKLIGEN förstå. Blir lätt att man blir baktalad bakom ryggen istället.
Jag försöker men lyckas inte alla gånger. Och i vissa händelser kommer jag ALDRIG att ändra uppfattning. Men det måste accepteras! Jag accepterar att ni har en annan syn på det hela. Jag kan ta att alla inte ser det så som vi ser det. Men då ska man sluta att kommentera det. Fortsätt inte att se ner och svartmåla, vi gör det inte det!

Det jag försöker säga är nog att vi måste ta att alla inte kan tänka och tycka på samma sätt. Men vi måste förstå varför vi inte gör det. Vara lite medmännskliga och inte så "kalla". Bara för vi inte tycker likadant behöver vi ju inte tycka illa om varandra!?

Vi kanske skulle tänka lite mer på talessättet Walk a mile in my shoes...??!!
Ni får gärna komma med kommentarer och tankar i det här ämnet.

Bara en liten tanke så här på söndagskvällen. Nu ska jag och älsklingen äta och mysa lite. Melle somnade för en liten stund sen.



Bildkavalkad från söndagen!

Oj oj, idag har kameran gått varm. Slutade med att batteriet tog slut =)
Men vilken härlig vårdag det varit och än är den inte slut. Men tyvärr så har den blåa himmlen bytts ut mot lite mer gråa moln. Fast vad gör det, efter en dag som varit så skön så kan jag inte klaga. Vindarna har ju även varit ljumna. Längtar tills varje dag kommer vara så här skön.

Började dagen med att möta upp Sofie med barn och åka till Tinnerö för att titta på kosläpp. Och en sak var säker, ensamma var vi inte. Hade ingen aning om att det var SÅ HÄR populärt att titta på kor som släpptes ut på grönbete!? Bilar och människor i mängder, så tur att det är på landet där plats finns ;-)
Vi hann med att titta på korna innan några av dom fick släppas ut  i hagen. Gud så glada dom var att få komma ut på grönbete. Även om det bara var ca 10 st som dagen till ära fick springa i hagen. Dom skuttade och sprang runt i solen =)
Efter det blev det lunch. Grillade hamburgare och festis i gräset. Mysigt värre! Men barnen hann knappt att äta innan dom skulle titta och klappa på fåren som fanns intill oss =)
Melle var lite mer försiktig och titta och skrek mest. Medans Alfons var mer vågad och matade ett av fåren =) Mina favoriter var nog lammen, så små och gulliga. Även om dom säkert var 2 månader. Kanske var tur för annars hade jag nog tagit med mig ett hem och dom varit mindre ;-)
Blev att klappa hästen med. Christian är lite rädd för dom men Melvin gjorde nog så han kände sig trygg. För lillkillen fick klappa den stora hästen från pappas famn =) Så söta dom var och Melle gjorde ifrån sig höga glädjetjut. Han som älskar alla djur trivdes som fisken i vattnet.
Det sista på schemat var att titta på traktorn. Stora hjul som Melle älskade att titta på. Alfons och Sofie var lite modigare och satt i traktorn =) Nästa år ska även lillkillen göra det men i år är han för liten. Han förstår inte så mycket av det ändå.
Jag och Agnes satt kvar i solen och pratade om alla djurenn på gården. Hur hästen låter, fåret som bräker och grisen som nöffar. Och sen fick hon "rida" lite häst i mitt knä. Hon är ju lite för liten för att sitta på stora ponnyn. Och helt missnöjd verkade hon inte vara!

  
Massor med glada människor och kor i solskenet =)

 
Melle tittade koncentrerat på kossorna när dom fick springa ut. Agnes var inte lika intresserad, förståligt.

 
Grabbarna spanade in fåren =D


Någon som var sugen på att se ett får på nära håll ;-)

 
Dagens höjdpunkt för lillkillen var nog att få klappa hästen!?

  
Underbara ungar!

Det här med kosläpp kommer bli en årlig tradition för oss. Nästa år kommer båda grabbarna att vara stora, Melle lite över 2 år och Milton ca 1 år. Mysigt att vara ute på landet i friska luften och njuta. En perfekt familjeutflyft!

Melvin håller snart på att somna, en liten nap bara innan maten. Pappa ska iväg en sväng och titta på motorcykel med farfar. Och jag ska bara njuta av lugnet =) Sen blir det att fixa middag tills älsklingen kommer hem.
Ha en fortsatt skön söndag!


I väntan på pappa =)

dsc00060 (MMS)

I väntan på pappa =)


Kosläpp

Nu är vi snart klara för att möta upp söta Sofie och barn. Vi ska titta på kosläpp =D Har aldrig varit på det förut men tror det kommer bli riktigt skoj. Speciellt för Melvin och Alfons, dom kommer nog att uppskatta det mer än oss vuxna och Agnes. Men när vädret är på sitt bäst humör måste man bara ut.
Efter det blir det att tvätta bilen GRUNDLIGT. Den är dammig och nu verkar det som om vi ska ha bra väder i veckan. Då kan vi passa på att tvätta av den. Mycket fräschare att åka i en bil som är ren och fin. Luktar också lite godare ;-)

Hörs senare under dagen. Ut och njut i solen!


Spontanfika i solskenet!


En glad kille som var med och fikade i solen. Tyvärr gav han upp efter 40 min och somnade så gott i vagnen.

Blev en snabbfika efter lunch på stan med Ramona. Fick ett sms precis när jag kommit hem till mina föräldrar för att färga håret. Hon hade lite tid över och det är självklart att jag och Melle vill träffa världens bästa Ramona.
Så med nyfärgat hår, som inte blev så mycket ljusare men utan utväxt for vi iväg till stan. Hann med att köpa tröjan och sitta ute i solen och njuta med en latte och bulle. Lite skitsnack och sen var det iväg för att hämta älsklingen hos J och köra honom till pokern.


En tänkare?!

Eftermiddagen har jag spenderat på Ikano. Skönt att komma ner till 16 tiden, inte så mycket folk då. Så ett par byxor till Milton, lite ljus och annat smått & gott från IKEA fick följa med hem =)
Ska snart äta lite mat, efter det blir det nog att röra sig hemmåt för mig och Melle. När pappa kommer hem vet vi inte. Hoppas på att det inte blir allför sent. Både jag och lillkillen saknar honom!

Njut av lördagskvällen!


Thank God for my ladies!

God morgon på er! Pigg och allert efter att ha vaknat av barnskratt och sol genom fönstret. Vilken skön lördag!

Vilken lyckad kväll vi hade igår. Det gör vi om snart igen tjejer =D Kvällen blev nog inte helt som vi tänkt oss från början men gud så trevligt det blev ändå.


Tack för en sjukt rolig kväll. Var vad jag behövde så här veckorna innan Milton kommer =)

Vi började med att äta här hemma och en massa skvaller ;-) Var länge sedan jag saknade ett glas vitt vin så som jag gjorde igår. Men snart kan även jag ta ett glas tjejer. Kanske på altanen nästa gång ;-)
Kom in senare än vi beräknat med till stan. Gick på modevisningen men kände snabbt att som småbarnmammor hade vi inte mycket där att göra. Vi passade inte riktigt in bland alla hippa "ungdommar". Känner mig som en gammal tant men så dom klädde och betedde sig var det många år sedan jag gjorde.
Så snabbt kom vi därifrån och hamnade på Platå. Fribiljetten har vi att tacka för det =) Men även där kände vi oss lite "felplacerade". Alltför mycket hippt folk med inte alltför många år på nacken. Har aldrig gillat Platå pga folket som är där. Men vi hade det skoj och fortsatte konversationen där.

Kan känna att just vår åldergrupp, runt 25 år inte passar in i utelivet här i stan. Man är för ung för att gå till Harrys, är bara 35 +. Känslan vi hade i allafall. Och man är för "gammal" för att gå till Platå, Sliver och sådana ställen. Vi är i en gråzon där hemmafester och parmiddagar är vad vi ska göra en fredag eller lördagskväll. Lite trist men det kanske är så vi känner pga vart vi är i livet. Med barn och familjeliv, orken att röja en hel kväll och natt finns inte riktigt där längre. Men vem vet, den kanske kommer om några år?! ;-)

Kvällens roligaste måste ändå ha varit alla som trodde att den höggravida tjejen smugsupit inne på Platå. För när vi gick därifrån så missade jag sista trappsteget och fall som en padda ner i asfalten. Lyckades att på något sätt sätta mig på huk innan jag landade på händerna occh knäna. Magen lyckades jag att skydda från stötar men min vänsterfot är inte i bra skick. Går runt och haltar och har ont men vad gör det. Bjöd nog på ett skratt åt många människor som stod utanför Platå och Platens =)



Idag ska jag färga håret. Måste fixa utväxten och tänkte ljusa upp det någon nyans. Får hjälp av mamma tack och lov. Har aldrig vait en fena på att färga håret själv.
Älsklingen har J idag och ikväll blir det poker. Så även denna kväll spenderar lite ifrån varandra men det behövs också. Man måste faktiskt göra saker på varsitt håll ibland. Ha egna vänner och intressen. Men det är bara vad JAG anser och för oss har det funkat bra. Det gör vårat äktenskap gott!
Ska nog även ner en sväng till stan efter att ha fixat håret. Måste köpa den fina tunikan som Sofie hade igår, blev SÅ kär i den. Underbar puderrosa färg till sommaren och lika snygg till jeans som till leggings. Får se bara hur lång tid det kommer ta för mig att gå in till stan från mina föräldrar med min fot =P Normalt tar det ca 10 min men idag kan det nog ta närmare 20 min. Är vädret så här skönt gör det ju inget....

Ha en härlig lördag!


Redo för gästerna!

Oj oj vad det har putsats och fejats här hemma hela förmiddagen. Hann tyvärr inte med att dammsuga och moppa golven innan Melvin somnade. Så jag fick dammsuga när han vaknade och moppandet för jag ta när älsklingen kommer hem. Då kan han leka med lillkillen så han inte springer på det nymoppade golvet =)
Har gjort lite ändringar i köket. En av växterna sjöng på sista versen och den andra behövde klippas ner. Bytte duk och gjorde om med lyktorna. Nu känns det lite mer vårigt.
Det lilla silverfatet jag köpte på loppisen i veckan får aggera pralinfat. Riktigt nöjd att ha det som det med. Är ju tänkt att jag ska ha en blomma som klättrar runt handtaget.

 
Bara maten och tjejerna som saknas =)

Blir skaldjursoppa och vitlöksbröd till middag. Enkelt och bra med tanke på att Emelie inte äter kött. Sen är soppa alltid lagom mättande, skönt när man ska ut efter. Då vill vi inte vara proppmätta ;-)
Efter maten blir det nog bara lite glass. Svalkande gott och inte för mastigt. Inte helt omöjligt att en latte slinker ner med ;-)

KRAM!


Nu:frukost!

God morgon. Härligt med solen som skiner ute. Vilken fredag vi ser ut att få =D

Tittar in en snabbis för att önska er en mysig start på helgen. Jag ska nu äta frukost och sen ta tag i städningen. Mycket att göra idag men det ska bara bli skoj. Har ju Melle som hjälper mig men sen lite bra musik så kommer det här att gå som en dans =)

Men nu blir det lite påfyllning av energin medans Melle verkar riva sitt rum ;-)
På återseende någon gång under dagen!


Flörtande golfare

Sitter här uppkrupen i soffan. Har precis druckit en latte efter en god middag. Melle sover och jag har älsklingen som sällkap, kan inte bli bättre för tillfället.
Dagen har försvunnit alltför fort. Tyckte det var nyss jag vaknade av Melles skratt som kom in i sovrummet. Han har varit världens mysigaste unge idag. Lekt, busat och skrattat så det stått härliga till =D Har även hunnit med att flörta en del med damerna, en liten Casanova vi har =)
Det där med att flörta är något han göra ofta. För det mesta när man gör det tillbaka men ibland kommer det helt av sig självt. Är oftast när någon är glad och skrattar åt honom. Då blundar han hårt med ögonen och ler från öra till öra. Han ser så gullig ut min lille prins!


Kan tro att han ätit något surt men det är bara Melle som flörtar med sin mamma =D

En av Melles favorit leksaker just nu är plastgolfklubborna han fick i julklapp. Ställde undan dom för ett tag sen men tog fram dom förra veckan när jag bytte ut lite leksaker. Sen dess går han runt här hemma och svingar med klubborna. Än har allt klarat sig från skador och då tänker jag framförallt på lillkillen själv. Men även hemmet är intakt.
Är till sin pappas förtjusning som han går runt och slår med klubban. Värmer en golfande pappas hjärta att se sin son med en klubba i handen. Får bara hoppas att Melle finner golf intressant, för i såfall har pappa och farfar någon som håller dom sällskap på banorna =)


Han har inte hittat dom rätta greppen än men det kommer...

Snart blir det att fixa till sig för sängen. Ska se klart 2:a perioden på hockeyn sen avslutar jag med att se 3:e inne i sängen. Känner att jag har lite söömn att ta igen efter natten.
Imorgon står storstädning på schemat. Måste dammsuga, moppa golv och torka av här hemma. På kvällen är det ladiesnight. Då kommer Sofie och Emelie hem hit och äter lite innan vi åker till stan för lite tjejkväll på en resturang. Där ska det bjudas på modevisning och annat skoj. Ser jag verkligen fram emot =D

KrAmAr!


Bra investering!

Hej på er! Har det fallit blötsnö hos er den här morgonen också? Deppigt att se nu när våren varit på besök. Man blir lite för van vid de härliga temperaturerna och den värmande solen.

Vi har haft en natt med orolig sömn här hemma. Delvis så sover jag illa för Milton vaknar till liv på kvällarna. Sen har jag en del värkar och tryck, så sova gör man i perioder. Sova 2 timmar och vara vaken 1 timme. Och mitt allt detta upp och kissa =)
Men inatt har även Melle sovit oroligt. Han har vaknat säkert 5 gånger och varit ledsen. Han somnar in men vaknar efter några timmar och är ledsen. Är säkert hemska drömmar men man blir lite orolig att det skulle kunna vara något annat. Att han har växtvärk i benen eller ont i magen. Är inte lätt när dom små inte kan säga vad som är fel!

Igår köpte jag den vind - & vattentäta jackan till Melle. Passade på när jag hade 25 % på ett köp. Fick betala 300 kr för den istället för 400 kr. Nu känns det som han verkligen har användning för det om han ska vara ute och leka. Blötsnö och kallt väder gör att det lätt går åt. Hade jag inte räknat med när jag såg kläderna första gången nu under våren =)
Det som var bra med jackorna och byxorna är att dom är stora i storlekerna. Både jacka och byxa kommer passa i höst för lillkillen. Bra att ha på dagis om dom ska vara ute och busa. Kanske inte kommer passa hela hösten men ett tag i allafall.

 
Tyvärr fanns inte byxa och jacka i samma färg i hans storlek. Men det passar ganska bra ihop ändå =)

Idag väntar ett besök på banken. Ska träffa vår bankman och gå över alla lån och sparande. Skönt att kolla om vi kan göra några ändringar. Och sen fixa med sparande åt Milton också. Idag sprarar vi 300 kr varje månad till Melle. Så det blir något liknande även till Mille.
Men det är senare i eftermiddag. Först ska jag åka och köpa lite färs och bunkra upp med i frysen ;-) Och hämtaa älsklingen på jobbet.
Melle får vara hemma hos mormor & morfar under tiden som vi är på banken. En liten kille som har myror i baken tycker nog inte att det är så kul med bankmöten där man måste sitta still =D

Dags för att hänga upp tvätten och sedan ska jag ta mig en latte och bara slappa. Melle har somnat och jag hoppas att han kan sova ett tag. Han behöver det eftersom han oftast bara sover på förmiddagarna nu.

HAPPY TORSDAG!


Små silverfat

Blev 3 st små silverfat från loppisen idag. Köpte även en fin gammal kakburk från Marabou men den fick min mamma. Hon skulle ha den till att lägga bullar i. Fick den för 25 kr, FYND!
Ett utav faten jag köpte ska jag ha en liten blomma på. Funderar på "hjärtan på tråd". Det är nämligen ett litet handtag på det. Tänkte låta växten klättra runt det. Får ge mig på jakt i efter blommor i helgen. Har även en jag måste köpa till min pidestal i sovrummet =)


Just det här fatet köpte jag inte men man kan verkligen fynda dessa på loppisar.

Snart blir det hockey och nattning av en liten kille.
God kväll mina vänner!


Smygande start

Jag ska inte säga att den kom som ett brev på posten. Men nu har den verkligen börjat att visa sig. Och det är med ett litet skratt jag välkomnar den. Även om jag ibland kan slita mitt hår i frustration. Men det är en del i småbarnslivet. Undrar ni vad jag pratar om??

TROTTSEN!!!
Är 1 års trottsen som flyttat in i vårat hus. Det började så smått för ca 2 månader sedan, med småsaker. Men dom senaste veckorna har det vuxit till en helt annan dimension.
Igår sprang Melle runt hemma hos mormor & morfar med sin leksakstidning. Helt plötsligt släpper han tidningen, går två steg för att sedan slänga sig på golvet och "gråta". Efter ca 10 sek reser han sig som om inget hänt. Varför??, jo jag sa bara till honom att resa på sig och sluta tramsa. Här går det inte attt gulla om inget har hänt. För gör man det kommer det bara bli ett helvete. Tro mig! Men sen finns det dom som kommer hävda annat men vänta tills ni själva är där =D
Sen kan vi ta det här med att säga till när han gör något som han inte får göra. Helt plötsligt har Melle blivit döv. Han lyssnar inte utan fortsätter. När man går fram till honom och säger att så gör man inte får man ett skratt tillbaka. Och har man tur så fortsätter han att göra tvärt emot vad man säger.
Fast än är det inte så allvarligt. Det är bara lite trotts, väntar på den stora då alla utbrott kommer att uppenbara sig =) Men då ska jag kavla upp ärmarna och ta det med en klackspark...*ha ha* Blir nog att börja med yoga till hösten. Lära sig att andas rätt och slappna av.
Så länge det handlar om lite gnäll när man inte får som man vill och lite "dövhet" =) är det hanterbart. Dom gånger man kan känna att det är lite jobbigt är när man är själv. När Melle testar gränser, att få göra sig iordning är inte jämt lätt. Han ska öppna skåp och riva ut saker. Bita på saker som man inte ska bita på. "Leka" med toaletten, pilla i golvbrunnen, öppna och stänga toalettdörren.

Får helt enkelt se det så att jag samlar på mig erfarenhet till Milton =D Då vet jag säkert bättre hur jag ska tackla alla små hinder som dyker upp. Nu får jag gå på känsla men tar även hjälp av min darling Sofie. Hon har alltid små tips och råd att komma med. Det uppskattar jag, sen är det inte säkert att allt funkar. Men man ska ta emot en hand som sträcks ut!


Om en liten stund ska vi hoppa in i bilen och åka hem till Sofie och Agnes. Ska bli mysigt att träffa dom. Och sen en liten tur till en loppis, vi håller tummarna för att det är en bra!?
Nu en latte och sen packa skötväskan innan vi åker.


Till oss alla mammor!

Kärleken till ett barn är det starkaste band man kan ha. Inget kan förstöra det!
Varje dag är en gåva och jag tackar för att få vara med om det här. Att bli mamma är verkligen något magiskt.


Min underbara älskling!

Just nu står Melvin och gör rent soffbordet med en våtservett. Tror han sett hur vi gör och lite städhjälp är ju aldrig fel ;-) Barn berikar livet och gör att varje har ett guldskimmer!

Imorgon har jag en date med mina favorittjejer Sofie och Agnes. Vi ska ta oss en liten loppistur. Hoppas på att hitta några små fat. Annars är det bara härligt att få umgås med mina älsklingar!
Hoppas ni får en toppen kväll!!


Orup

Lyssnar på Orup på datorn. Gud vad jag älskar hans musik!
Väcker minnen till liv från våren 2008 då jag och älsklingen var i Göteborg och såg krogshowen han och Lena hade på Rondo. Bland det bästa jag sett i mitt liv!
Önskar bara att deras sammarbete kunde ha fortsatt för så mycket bra musik dom gjorde ihop! Två av Sveriges bästa artister, både ihop och var för sig.



Snart kommer en glad överraskning ;-) Längtar...


Packa pappas kappsäck!

Solen skiner ute, hade räknat med gråa moln och regn så jag är på bästa humör =) Små saker gör mig glad nuförtiden. Det gäller att uppskatta det lilla i tillvaron. Det är ofta vackrare än man tror!

Hade tänkt att packa BB väskan idag. Men insåg snabbt att alla Melles bebiskläder ligger ute i förrådet, högt upp där jag inte når. Så jag får vänta med att tvätta kläderna tills ikväll när älsklingen kommer hem. Han kan ta ner kartongerna åt mig =) Får packa ner allt annat innan, har ju papper och lite annat som måste med. Lika bra att fixa det nu, för man vet aldrig vad som kan hända.
Hittade en body som jag köpt till Milton i storlek 50. Så liten den var, kan inte komma ihåg att Melle varit så liten. Men tiden går snabbt och man glömmer lika fort. Härligt att bli lite "påmind" om hur små dom kan vara =) Längtar så det nästan gör ont efter lille pyret. Kom till oss NU!

Melle har somnat nu, så jag tänkte göra honom sällskap. Idag vaknade han strax innan 6.30 och efter att ha själv sovit oroligt inatt behöver jag ta igen lite sömn. Gäller att fylla på sömnkontot!
Efter lunch ska vi iallafall posta en kniv vi fick såld på Tradera i helgen. Trodde jag aldrig med tanke på att den är närmmare 6 år men det gick. Och fick ett bra pris för den =) Nu har vi nämligen alla knivar vi behöver från Global. Gick ju att fynda på Netto förra veckan, halva priset mot i vanliga butiker. Och jag som älskar att laga mat vill ha bra verktyg i köket. Och knivar är lite av A & O, i ett kök. Men sen är jag nog skadad av min pappa som jobbat som kock =D

Later bloggisar!


Fixerat & 4 cm

Besöket hos Storken gick bra idag. Mina järnvärden såg bra ut och det efter att ha inte ätit några tabletter sedan torsdags kväll. Dom ville se hur mina värden var opåverkade. Men ikväll börjar jag igen, för det skadar inte att äta extra.
Min barnmorska var glad att se att jag fått mitt snitt. Hon tyckte jag såg "lättad" ut och det är skönt att höra. För det är verkligen så jag känner! Men jag är även inställd på att det kan bli en vanlig förlossning. Man vet aldrig om det startar tidigare. Och då kan man inte vara "insnöad" på en sak.
Nu har även huvudet fixerat sig. Hade räknat med att det skulle vara det. Känner nämligen mer förvärkar och sammandragningar nu än med Melvin. Men nu är det bara veckor kvar =D
Magen har även växt hela 4 cm sen mitt förra besök. Förstod att den skulle vädxt med tanke på att jag tycker magen blivit gigantisk. Men att den skulle växt så mycket hade jag inte räknat med. Men jag ligger inom normalkurvan och det är ju bara bra.
Annars verkade allt vara bra. Att få höra det är alltid tryggt, nu när vi är SÅ nära =)



Ska nu slå mig ner i soffan och dricka en latte. Vi har ätit middag och haft det så skoj vid bordet. Melle är verkligen en matglad kille som charmar alla =D Att sitta ner hela familjen och bara prata om hur dagen har varit är för mig A & O i ett familjeliv. Och lillkillen älskar att sitta med mig och älsklingen på varsin sida och äta. Bara en massa skratt hela tiden.

Njut av kvällen!


Mot Myran!

Måndag igen och denna måndag ska vi till Myran =D Yes som både jag och Melle längtat. Sofie sa att Gullan frågat förra veckan vart vi var. Roligt att höra att vi är saknade ;-)
Blir bara ett kortis besök idag. Ska vara på Storken kl 11.20, så vi kan bara vara mellan 9.30 och 10.50 ungefär. Men under den tiden hinner vi med lite sång, lek och att få trägga underbara Sofie och barnen. Kan inte börja denna vecka på ett bättre sätt!


Nu klär jag & gullungen på oss och hoppar in i bilen.

Återkommer senare under dagen. Blir ju lunch hos mamma och pappa idag. Underbara papsen tar Melle medans jag är på Storken. Bättre kan man inte ha det =D

KRAMAR!


Gårdagens 14 månaders prins!

Eftersom gårdagen bara försvann hann jag inte med att reflektera över att Melvin blev 14 månader. Sjukt att vi  glömmde det men mycket att göra och gravidgröthjärna kan tyvärr göra att det blir så ibland. Men mycket kärlek fick han i allafall =)
Idag har han busat runt här hemma. Vinkat och räckt ut tungan till farfar som var här och hjälpte oss lite med tomten. Sen åt vi en mycket enkel men ack så god middag. From nu kommer jag ALLTID ha en burk med scharlottenlök & gräslök från Creme Bonjour. Så god att ha i en pastasås men även som dipp till chips.


Mellebus igår hemma hos farfar. Här är han mitt uppe i att bli jagad av pappa =D

Melle har nu badat & fått välling och farfar har åkt hem. Väldigt tyst i huset men skönt efter en helg som "bara försvann". Ska snart krypa upp i soffan med älskling och sen en film. Blir nog lite glass till det med ;-)

Puss & Kram!


Lek & bus!

Här hemma pågår det full rulle. Melle springer runt i hela huset och "pratar". Ibland säger han titta och pekar på något. Eller så ropar han högt mamma eller pappa =D En fröjd att se och höra!
Han har även börjat att räcka ut tungan. Många barn gör nog det när dom är mycket mindre men inte Melle. Han har nyligen börjat att imitera när man gör det och det är så skoj att se =) Förut räckte han ut tungan till pappa genom fönstret.

    
Min lilla stjärna, du är stor och duktig. Tror inte du anar hur stolta vi är över dig!

Älsklingen målar just nu mitt lilla fynd jag gjorde i veckan. En pidestal för 40 kr på Myrorna. Ja mycket fynd kan man göra bland porslin men även 
heminredning. Det är min pidestal ett bevis på.
Ska köpa lite spetsband och sätta runt kanten sen kommer den bli så fin med en
ram på. Får nog flytta in i vårat sovrum, känns så nu i allafall.
Så fort han är klar med målningen ska jag ta och hämta mitt paket. Är så sugen och se på alla saker jag beställde. Mycket av det har varit restat i flera månader, så jag har lite glömt bort vad jag beställt.

Puss på er!


Varför sova??

God morgon!

Här är jag och älsklingen vakna sen 1 timme tillbaka. Hade en riktig mysmorgon innan vi klev upp och duschade. Välbehövligt när man har småbarn, bara prata och vara. Men samtidigt är det bra konstigt aatt man inte sover längre när vi väl får chansen?! Kanske är så vana att vara vakna vid 8 att kroppen är inställd på det...
Märks att Melvin inte sov mycket igår. Han ligger fortfarannde och sover som en stock i sin säng. Var inne och tittade till honom efter jag duschat. Han sov och på vägen ut slog jag till en leksak men han vaknade inte. Då vet man att han är trött =)
Blir att äta lite frukost nu, bara jag och min kära. Som förr i tiden, innan barn. Då kunde vi sitta länge och bara prata och mysa vid frukostbordet. Blir en liten favorit i repris tror jag...

Vad den här dagen bjuder på vet jag inte. Blir nog en hemma dag med lite pyssel. Älsklingen skulle få hjälp av farfar att mäta ut lite med altanen. Men när han kommer förbi vet jag inte. Blir nog en fika eller middag beroende på tid på dagen =)
Kanske en liten promenad med. Inte sugen med tanke på att det blåser storm ute. Men jag har ett paket att hämta ut, skulle vara skönt att få det gjort. Vi får helt enkelt se...

Ha en skön start på dagen!


Rekorddag!

God kväll ute i stugorna! Har kommit hem och lagt en TRÖTT kille i sängen. Är verkligen imponerad av min prins som verkar gå igenom en utvecklingsvecka. Så mycket som hänt den här veckan!
Dagen till ära har han sovit enbart 40 min.
Om jag ska vara ärlig så har han aldrig sovit så lite på en hel dag. Somnade i bilen när vi åkte till Ulfåsa och slog upp sina två blå när vi stannade bilen på parkeringen. Efter det har han inte sovit en blund.
Hade räknat med en eftermidddag och kväll med gnäll och tårar. Ack så fel vi hade, knappt något gnäll och inga tårar. Han blev lite sur när vi skulle grilla men då fick han vara med pappa och farfar ute. Genast blev han glad och härjade runt i blåsten på gräset.
Efter vi ätit så busade han runt och skrattade högt. fast man såg tydligt på honom hur han blev mer och mer trött. Rödmosigheten och fumligheten blev tydlig och vid 21 fick vi ge upp och åka hem. Melle somnade nog direkt i bilen och efter att ha fått sin välling somnade han in för natten. Nu hoppas jag på att han sover länge, så vi alla kan få lite sovmorgon igen ;-) Kan vänja mig vid det faktiskt...
Blev en lyckad kväll med grillning även om det blåste storm. Maten smakade fantastiskt och sällskapet var mycket trevligt. Melles faster Milla och hennes Jocke kom förbi. Skoj att träffa dom och kul för Melle att busa lite med dom med =D


Hittade finna utemöbler med på Ulfåsa. Perfekt färg på bord och stolar till vårat svarta hus. Blir nog att köpa blodröda dynor till som matchar dörrarna =) Men vi köpte inget, det får vänta tills senare. Verkar som om dom skulle ha det kvar hela sommaren. Sen har vi ingen plats att förvara det heller. Förrådet är fullt, så där går inga utemöbler in förän det är urrensat. Får bara hoppas att när vi köper det så har dom fortfarande rabatt på det!?

Melvin har idag sagt mamma för första gången =D Underbara hjärtat har flera gånger under dagen gått runt och ropat mamma mamma mamma. Men det är inte lika ofta som favoritordet pappa =) Men vad gör det. Är magiskt att höra när ens barn för första gången säger mamma eller pappa.
Som jag sa, den här veckan har det hänt massor i hans utveckling. Bara längtar tills han får träffa lillebror, då kommer han att växa ännu mer =D

God natt på er!


Rotting, teak eller plast??

God förmiddag! Fick sovmorgon idag =) Hela familjen sov till 8.30. Tror inte det hänt mer än om vi varit uppe halva natten?! Skönt var det i allafall och underbart att vakna till en liten kille som ligger och gapskrattar inne i sin säng. Man blir bra nyfiken på vad det är som är så skoj ;-) Lär vi nog aldrig få reda på men det är 1000 ggr bättre att vakna till än en väckarklocka!

Har redan varit nere på Ikano och bytt klänning och sprungit in en sväng på apoteket. Äntligen har dom fått in nya nappar, så det blev ett nytt packe till Melle och en nagelklippare. Älsklingen har lyckats att supa bort våran gamla. Ska ta och rensa bland Melles gamla nappar imorgon och koka upp dom nya och slänga andra.
Snart kommer även Christians pappa hit. Dom ska iväg och titta på någon motorcykel innan vi åker till Ulfåsa för att titta på utemöbler.
Har ingenbrådska att köpa dom precis nu, eftersom vi ännu inte har börjat med altanen. Kommer nog i gång med byggandet i maj någon gång. Dom kommer här i början av maj och slammar grunden på huset. Och innan dess kan vi inte bygga något. Kul kul men inget att göra åt.
Har i allafall titta lite på möbler. Och jag vet nog lite vad jag vill ha. 6 stycken stolar och ett stort bord. Många ska kunna få plats att äta. Kommer bli mycket grillning här i Boda i sommar =D
Såg en snygg grupp i trä på Plantagen men den var lite för dyr. Så just nu är jag på jakt efter något liknande. Men det finns även snygga i rotting. Men då vill jag inte ha som en soffgrupp. Utan det ska vara höga possitionsstolar. har sett att det ska finnas snygga på Ulfåsa.

Tror det hela kommer att lösa sig. Skönt att titta runt lite och få klämma & känna. Blir ju ändå inte att köpa något än på ett tag =)
Kvällen ska vi spendera hemma hos Melles farfar och grilla. Gud vad jag ser fram emot det, ska bli SÅ gott. Lite synd bara att inte Mahnazs också var hemma. Men det kommer fler tillfällen under våren och sommaren.

Önskar er en mysig lördag!


Som ljuv musik

Fredag och här sitter jag i soffan och tittar på min underbara son. Han bläddrar igenom Jula katalogen och pekar på bilderna och säger "titta" om allt =D Han säger några få ord, bla titta, sess (kex), ja och självklart babba. Ja han har fortsatt att säga det idag. Hjärtat gör ett extra skutt när jag hör det. Det går snabbt nu, märker att han lär sig mer och mer saker för varje vecka.
Nu kan man säga åt honom att vi ska ha skorna på sig när man går ut. Då går han till trappen och tittar på sina skor. Dom får stå där för annars äter han på remmarna, inte så fräscht när han har dom ute.
Han vet att när vi sätter oss ner på huk brevid honom för att ta på skorna så håller man i mamma/pappa och lyfter på foten. Likadant när man ska ta av sig. Så stor, så duktig!


Världens gladaste kille =D

Snart kommer Melle att vilja ha välling och sova lite. Då ska vi ha lite fredagsmys framför tvn. Har köpt godis och en ny glass. Var bara tvungen att köpa och testa, var ju vit choklad ;-)
Imorgon är det lördag och då är det laddat för familjemys. Ska åka och titta på utemöbler och grilla hos svärfar/farfar på kvällen. Årets första för vår del, ser jag MYCKET fram emot ;-)

Nu tar jag kväll och stänger datorn för dagen. Ha en underbar kväll bloggisar!


Pricken över i!

Hämtade min klänning på Gina igår. Passade även på att fynda smycken. Dom hade 50 % på halsband och örhängen som jag tittat på under våren. Så självklart slog jag till och köpte dom =) Tror dom kommer passa perfekt till klänningen.
På tal om den så tror jag att jag måste byta till en storlek större. Den är nämligen väldigt smal och ingen stretch i tyget. Vill inte se ut som en stoppad korv. Så att gå upp en storlek blir nog bra. Får inse att jag ska ha barn ca 7 dagar innan =)

 
Tror det kommer bli riktigt snyggt till känningen. Annars blir det bara örhängena, ifall halsbandet blir "för mycket".

Kom självklart hem med något litet till Milton med =) Ska köpa något nytt åt honom, annars är det bara ärvda kläder från brorsan som han kommer ha. Men dessa två små mössor måste han ha, så han inte blir kall om huvudet.
Glömde att berätta att vi såg KLART & TYDLIGT på UL i onsdags att det är en kille. Förra gången var det pellevippen som syntes tydligt. Den här gången visade han så fint upp sin lilla nötpåse för oss =) Både jag, älsklingen och Kajsa kunde inte låta bli att skratta.


Söta små mössor.

Nu ska jag och Melle leka lite. Han har mer och mer börjat att sova enbart på förmiddagen. Eftermiddagarna går mest åt till lek och bus. Kan hända att han somnar ca 40 min vid 17.00 men det är inte vanligt.

Det är FREDAG och MYS!


Babba babba...

är vad min lilla gullunge står och säger i köket nu. Pappa håller på att fixa välling och jag tror Melle är lite sugen på det =) Än har han inte börjat säga varken mamma eller pappa. Men nu kanske han börjar att säga namnet på sin favorit!? ;-) Nej men härligt är det att höra och jag hoppas att det inte är en engångs företelse?!

Kom hem för en liten stund sedan. Ätit gott hos Fam Lööke. Barnen lekte och hade skoj medans vi "vuxna" pratade skit. En helperfekt kväll, TACK!
Blir att snart fixa till sig och krypa ner i sängen. Ryggen värker och fötterna är ovanligt trötta. Behöver nog ligga ner och bara slappna av. Lite mys är ju aldrig fel heller ;-)

Ha en skön torsdagskväll. Imorgon är det helg igen =D


Åskmoln/ljusblå himmel

Har inte tagit mig tiden och berättat så mycekt om hur det gick igår på Nikemottagningen. Inte mer än att vi fick som VI ville. Tänkte lite snabbt beskriva hur det hela gick till =)

Fick först av allt göra ett UL. Förra vi gjorde den 23 dec var ju ett obligatoriskt andra UL. Då hade vi en urmysig barnmorska vid namn Kajsa. Efter det UL fick vi reda på att hon hade varit med och förlöst Christian. Lite tråkigt tyckte vi att det var att vi fick reda på det efter. Hade ju varit skoj och berättat det för henne =)
Men så igår när vi satt där och väntade på att få komma in, så öppnas dörren och ut stiger Kajsa och ropar in oss. Gissa om vi blev glada! Så det blev ett kärt återseende =) Hon tyckte bara att det var roligt att träffa på "barn" som hon varit med och hjälpt till världen.
Milton såg ut att ha det mycket bra därinne i magen. Han väger 2880 g, vilket är ca 11 % över snittet. Så han är en stor och bestämd kille. Tydligt när han "försöker" gömma sig i magen ;-)

Efter fick vi gå direkt till speciallist mödravården, där Nikemottagningen finns. En ny läkare som var bättre en den förra. Åsa var väl mer förstående och pratade mer om för och nackdelar. Men man hörde tydligt att deras spår var en vanlig förlossning. Efter nästan 30 min, frågade hon och det fanns något som fått mig att ändra tankesätt. Mitt svar blev nej. Men känslan var att "nu ger jag upp". Jag är SÅ NÄRA mållinjen men jag orkar inte kämpa mer. Jag lägger mig hellre ner och ger upp!
Christian såg det på mig och blev riktigt förbannad. Han förklarade att "bollen låg hos dom". Om hon ville ge mig ett snitt så gör det, annars söker vi hjälp hos den privata vården. Där kan man göra snitt mot betalning. Vilket vi var villiga att ta. Och efter en del prat så säger hon att om jag vill ha ett snitt så bokar vi in det.
Att höra dom orden är som att känna en sten släppa från hjärtat. Så otroligt lättande och det känns som en av dom största vinsterna jag och Christian varit med om. Är så otroligt glad att jag har en sådan underbar man, som hela tiden gett mig 100 % stöd. Tröstat, lyssnat och varit helt fantastisk sen dag 1. Älskar dig ♥
Nu väntar jag bara på besked om exakt dag. Men mellan 7-10 dagar innan BF blir det av i Norrköping.

Så med sol i hjärtat lämnade vi sjukhuset med lätta steg. Att komma ut och mötas av den underbara dag var helt fantastiskt. Den har varit en lång och jobbig resa men nu ska vi bara njuta av den sista tiden.
Snart är vår familj helt komplett. Min älskade lilla familj 


  
Det finaste och härligaste vi gjort!

Dags för lunch och sedan ska vi åka iväg till Ikano. Fick en mysig middagsinbjudning till Fam Lööke ikväll. Det ser vi verkligen fram emot =D


Vilket avslut!

Någon mer än jag som vaknat med ett leende på läpparna!? Solen skiner, sovmorgon..kl 7 ;-) och ingen tyngd på mina axlar. Jag kan inget annat än känna mig lättare!
Vi hade en riktigt skön dag igår. En heldag tillsammans, hela familjen. Melle fick först vara hos mormor & morfar medans vi var på sjukan. Sen spenderade vi eftermiddagen i trädgårdsföreningen. Melle gungade, drack festis själv (stora killen), älsklingen & jag njöt av solen och varandra. Sen åt vi självklart glass på en bänk i solen. Livet leker just NU!

Kvällen avslutade vi med att träffa goda vänner. Gick först ut och åt på Texas, för att sedan runda av med bio. Hade kunnat gå helt åt..ja ni vet vad. Hade blivit fel när jag bokade biljetter, så bara 2 st var bokade. Hi hi, lite svettigt där ett tag. Men som tur var fanns det 2 platser till men med 2 stolar emellan. Puh, lättnadens suck =) Så from nu bokar jag inte några biljetter mer!
Filmen var riktigt bra, rekomenderar den starkt. Clash of the Titans. Såg den i 3D och det var helt ok enligt mig. Inte lika skarp bild men det blev riktigt häftigt i vissa scener. Tror det blir ännu bättre med animerade filmer. För dom som de visade innan filmen började var riktigt coola =D
Grabbarna var inte riktigt lika imponerade som jag varav 3D. Mike kommer inte gå och se sådana filmer igen. Vi får nog se. Tänk Transformers 3, DET längtar jag efter.

  
Vilket läckert gäng vi var. Ca 2 storlekar för stora glasögon =)

Ska nu göra  mig iordning. Hoppa ur mjukiskläderna och sedan blir det att hänga en tvätt. Hoppas även på att Melle tar sig en liten nap. Efter lunch måste vi åka och hämta klänningen från Gina som jag lagt undan. Fanns bara i rosa nere på Ikano och dit hade jag ingen lust att åka igår. Så jag och Melle tar en sväng dit senare och hämtar den. Blir nog att vara lite ute lite med. Måste njuta av soliga dagar =)

Ha en UNDERBAR dag!


Hemma igen!

Nu har vi kommit hem efter en uunderbar dag och kväll. Filmen var riktigt bra, maten var god och sällskapet det bästa =D
Lovar att skriva mer imorgon men nu blir det sängen och några nya magaziner som kom i posten idag.

Sov så gott, kommer vi att göra!


Firande i solen!

Nu har vi ätit lunch hemma hos mina föräldrar, gott. Och nu ska vi ge oss ut i solen. Blir en promenad till Trädgårdsföreningen. Jag och älsklingen tar nog en latte medans Melle äter glass. Blir nog även lite lek i parken =)
Jag ska bara njuta och fira att allt gick bra hos Nikemottagningen. Vi är nu inplanderad för en snitt. En tung sten har fallit från mitt bröst. Så ikväll är det jag som firar =D


The good and the bad!

Solen skiner in genom fönstret och jag ska ta mig en kopp kaffe. En onsdag som ser ut att kunna vara perfekt men för mig är den blandad med både illamående och glädje. En jobbig klump i magen som jag bara vill bli av med. Hoppas verkligen att jag blir det idag. Annars kommer jag nog att bryta ihop!?

Om vi nu ska ta det roliga med denna dag så är det först och främst Sofies födelsedag =D Idag blir hon....nu ska vi se...var det 20?! ;-)
GRATTIS MIN ÄLSKLINGSTJEJ PÅ DIN STORA DAG!


Bilden på en mycket vacker "blivande" brud ;-) på mitt bröllop för 1 ½ år sedan. Hoppas hoppas på nästa sommar! Hör du det JOHAN??!!
GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!

Kvällen ska i allafall avslutas på bästa sätt. Med en liten middag ute och sedan bio ihop med älsklingen, Mike och Jonas. Blir att äta på Texas och sedan se 3D bio, Clash of the Titans. Ser verkligen fram emot att se film i 3D. Biografen är precis nybyggd med det och sedan sitta längst bak i sköna stolar. Jag ska njuta, kanske tillochmed fira om allt går min väg!?

Dags att dricka upp min latte och sedan hoppa in i duschen.
NJUT av en onsdag med SOOL =)


Ljusrosa drömmar


Som en liten bakelse =)

I maj nalkas årets första av två bröllop. Då min käre svärfar gifter om sig =D Ser vi verkligen fram emot ♥
Jag är redan nu på jakt efter en klänning att ha på mig. Kommer precis ha fått Milton, så den måste vara ammningsvänlig ;-) Men sen vill jag ha lite som döljer mammamagen som jag kommer att ha kvar. Vet inte heller hur min mage kommer att vara. Kanske har ett stort bandage också?! Vem vet...

Såg i allafall att Gina fått in den här godingen. Hur söt är inte den! Älskar färgen och modellen och en kostar den inte allt för mycket. Eftersom det inte kommer bli ett stort ståhej bröllop kan man ju inte klä upp sig till tänderna. Och den här klänningen blir lagom sofistikerad tycker jag. Blir att ta en koll på den imorgon efter vi varit på sjukhuset. Lika bra att slå till om den är bra, för annars lär den nog vara slut inom en snar framtid.


I väntan på ett sovande troll!

Sitter i soffan, klar för att möta denna tisdag. Melle vaknar tidigt, runt kl 6 varje dag. Så det gör att vi är uppe tidigt och när man kommer upp vid 6.30 hinner man med mycket på morgonen =)
Melle valde att somna tidigt idag, redan vid 7.45 ungefär. Så jag passade på att slänga på en tvätt, moppa alla golv och plocka lite. Efter det blev det att fixa till sig så man är klar. Funderar på att ge oss ut en liten sväng när han vaknar. Lite lek och frisk luft innan lunch, aldrig fel. Sen all snö försvann har vi kunnat gå ut och leka i lekparkerna här vid oss. Innan var det ju närmare 1 meter oskottad snö =)
Känner att man får sådan skillnad i humöret om man är ute lite varje dag. Inte lika trött och seg, energin fylls på. Och sedan tycker Melle det är skönt att få komma ut och inne vara inne hela dagarna.

Kramar!


A lovley day!

Som vi har njutit av den här dagen. Den har spenderats ute i solen, på balkongen hos mina föräldrar. Vilken energikick det har varit =D
Tyvärr blev det inget besök i Trädgårdsföreningen och deras lekpark. Melle lekte och hade så skoj ändå. Nu fick han springa ut och in bäst han ville. Får bli ett besök imorgon kanske?! Verkar som om det fina vädret ska hålla i sig. Och jag klagar inte =D


Älsklingen satt ute i stolen på eftermiddagen och bläddrade i sin leksakskatalog.

Trodde Melle skulle slå rekord i att vara vaken idag. Han sov 45 min innan vi åkte på förmiddagen för att lämna bilen. Efter det var han vaken fram till kl 16, utan något gnäll. Helt otroligt för han brukar alltid visa att han är trött men inte idag. Fast det tog knappt 3 min innan han somnade i vagnen. Precis innan vi skulle gå och hämta bilen. Sen vaknade han när vi skulle lyfta in honom i bilen =) Fast vi har haft en glad kille här hemma under kvällen. Hade jag aldrig gissat.

   
För första gången i år fick Melle springa runt på balkongen.

 
Efter idag längtar man ju inte direkt mindre till våren & försommaren.

Imorgon ska ni få se vad jag fyndade på stan. Fick ge 40 kr för den och till helgen ska den fixas till =) Jag är verkligen helnöjd med inköpet och kommer att besöka denna butik oftare.
Ska nu ta kväll och bara njuta av den här dagen. Blir även lite massage, ryggslutet värker lite idag men det hör graviditeten till. Men det är aldrig fel att bli lite extra bortskämd ;-)

Puss puss!


Njuter i solen B-)

dsc00043 (MMS)

Njuter i solen B-)


Envisheten själv

Måndag, ny vecka med nya saker på schemat. Stora händelsen är på onsdag då vi ska på nytt UL och träffa en ny läkare på Nikemottagningen. Så då hoppas jag verkligen på att få ett klart besked om ett eventuellt kejsarsnitt. Börjar bli dags nu, med tanke på att det bara är ca 5 veckor kvar innan Milton är beräknad att komma.
Idag blir det att lämna bilen på service igen. Roligt med tanke på att vi tänkt åka till Myran och träffa Sofie och barnen. Men är det inte sjukdommar som kommer ivägen så är det något annat. Nästa måndag SKA vi verkligen dit, inget ska kunna stoppa oss då ;-)

För en liten stund sen somnade Melle efter mycket bök och stök. Ibland vet jag inte hur han tänker den lilla fransen. Han är så trött så han håller på att falla ihop på golvet. Men sova ska han inte. Så fort han kommer ner i sängen börjar han härja. Han skakar hela sängen, slänger nappen på golvet och är allmänt gnällig. Inte ska han sövas i famnen, blir som en hal ål =) Utan man får lägga honom ner, ge honom nappen och säga god natt. Och så gör man så några gånger och tillslut ger han upp och somnar.
Igår hade han somnat sittande i sin säng efter lunch. Älsklingen hade tyckte så synd om honom när han kom in för att titta till honom. Förstår inte hur han lyckades att somna så!? Men det är en liten tokunge vi har fått ;-)

Ska passa på att fixa till mig nu. Packa skötväskan och sedan bege oss. Blir en dag ute i det sköna vädret. Långpromenad och träffa mamma en sväng. Kanske även besök på någon lekpark, troligtvis Trädgårdsföreningen. Finns inte så många andra alternativ inne i stan. Sitta inne vill jag inte göra idag i allafall.

Ha en skön start på veckan kära vän!


"Bakom mina solglasögon"


En glad kille i eftermiddagssolen.

För en stund sen kom vi hem från ett trevligt middagsbesök hos Melles gudfar Mike. Vi har ätit taco och tittat på film, lovely! En perfekt avslutning på den här veckan.
Innan vi åkte till Mike passade vi på att tvätta bilen. Solen gjorde att vi inte kunde ignorera att den började bli lite smutsig. Så det blev att ta en sväng till tvätthallen =) Nu har vi en ren och fin bil igen. Mycket tack vare tvätthinken vi fick av Andreas i fredags, TACK =D
Efter tvätten blev det att torka av vatten mellan dörrar och lister, sådant som man inte kommer åt med vattenskrapan. Under tiden sprang Melle runt i solen och hade skoj. Skrattade och livade upp stämningen på parkeringen. Går ju inte att bli annat än lycklig av honom =)

 
Melvin är precis som sina föräldrar. Så fort solen är framme sätter man på sig en par solglasögon och njuter. Tror han tycker det är riktigt skönt för ögonen. Har inga problem med protester när vi sätter på dom i allafall.

Snart ska vi krypa ner i sängen och bara mysa. Känner att den tidiga morgonen börjar ta ut sin rätt nu. Imorgon blir det att lämna bilen på service igen. Listen och några gummisaker på stötdämparna bak ska bytas. Mycket skoj! Som tur är ska inte bilen lämnas så tidigt som möjligt utan det räckte med 9,30, tack!

GoD kVäLl! 


Solskenslek!

Var ute och lekte och gungade en sväng i solskenet innan lunch. Passade på när solen tittade fram och Melle sovit en liten nap. Han blev så trött på sena morgonkvisten att han fick somna. Men när han vaknade var han pigg och glad så vi klädde på oss och gick ut en sväng.
Även om det blåste lite var det härligt att få lite sol på nosen. Varit så grått och trist den senaste veckan att dagens strålar verkligen uppskattades av hela familjen =D Men mest av Melle som verkligen älskar att vara ute och leka nu!
Lite extra roligt idag var att några grannar med barn hade hittat ut. Roligt med våren för då kommer alla ut ur sina hus. Under vintern har alla varit inne och pysslat med sitt =) Så idag riktigt pratade vi med grannen som bor snett över oss på baksidan. Riktigt trevlig och med ett barn som är 1 år äldre än Melle. Den andra är större och går i skolan. Men det var skoj att verkligen hälsa riktigt på varandra för första gången. Så det blev mycket prat om hus, altaner och barn självklart ;-)


Gullungen sprang runt och upptäckte lekplatsen =)

Ska nu sätta mig ner i lugn och ro och ändra om utseendet lite här på bloggen. Nu när mörket börjar försvinna och vi gått mot ljusare tider börjar jag bli trött på svart. Vill ha ljusa pastellfärger, blir att sätta sig och fixa och trixa lite.
Senare till eftermiddagen blir det nog en sväng hem till Mr Mikie. Han fyllde år i fredags så lite firande blir det dagen till ära!


Guldkant på tillvaron!

Hej hej, ett tidigt inlägg men Melle leker på i hallen och skrattar högt. Finns inget härligare att höra =D Min kära man ligger brevid mig i soffan och tittar på barnprogram, livet som småbarnförälder är bra härligt!
Vaknade av en kille somm pratade och skrattade som en tok inne i sin säng strax innan kl 6 imorse. Inte var han intresserad av att somna om, så vi gick alla upp och myste lite i soffan. Efter en stund var det full fart på Melle, ingen rast ingen ro. Han leker runt med sina leksaker och är hur glad somhelst.
Själv sitter jag tittar på och känner lyckoruset i kroppen. Det är svårt att känna någon trötthet eller "bitterhet" över att vara vaken så tidigt. Jag får uppleva underbara stunder. Hur kan man tycka det är trist att jaga en tokunge genom huset som tagit skorna vid dörren =D Höga skratt som fyller hjärtat med värme och kärlek. För MIG är det en gåva att uppleva det här!

För några minuter sedan började Pingu på tv. Och direkt fick vi sluta och leka och sätta oss i soffan och titta. Melle tycker det är SÅ roligt. Han skrattar och "pratar" för fulla muggar. Ibland tar han sig ner från soffan och ställer sig och dansar. Glad musik gör honom verkligen danssugen =D



Blev tyvärr inget mer inlägg igår, sorry. Valde att ha mys med min underbara familj istället. Vi åt gott, lillkillen badade och skvätta ner både mig och badrummet, soffmys och sedan somnade en trött liten kille i sängen.
Jag och älsklingen fortsatte att mysa och titta på fotbollen. En mycket mysig avslutning på kvällen =D


Melles nya skor som troligtvis kommer invigas i sandlådan idag. Milton fick sig ett par mysiga tofflor att ha när han blir lite större.
Tack igen mamma =)

Dags att inta golvläge igen och leka med min lille solstråle. Sen blir det frukost och ut och leka lite. Ska väcka hela grannskapet tror jag. Nej inte riktigt men vi kör en slow start. Ingen stress....

Enjoy YOUR morning!


Lördags afternoon!

Någon mer än jag som upplever denna lördag som en riktig höstdag?? Det blåser och småregnar tillochfrån hela tiden. Nej, nu får det vara nog, vill ha tillbaka solen och dom sköna tempraturerna. Så vi kan gå ut och leka och busa =D
Har spenderat förmiddagen på stan idag igen. Nu behöver jag inte åka ner på flera veckor framöver. Vet precis vad som finns i alla butiker nu. Och idag blev det inga större inköp. Enbart en ny mascara och ett par söta tofflor till Milton. Ni får se dom senare.
Tog även en fika med mamma och syster. Melle fick ett par nya skor att ha i lekparken av mormor. Ett par som vi inte behöver vara så rädda om. Utan blir dom skitiga så blir dom det. Tack underbara mamma, du är bäst!

Ska nu ta en fika innan detv är dags för mig och Melle att åka och hämta pappa. Ikväll ska vi bara mysa och ta det lugnt. Är ju körslaget på tv ikväll, så till det blir det lite äta och dricka gott. Har köpt färsk ananas att äta, MMMMMM ;-)
Återkommer senare under eftermiddagen/kvällen!


The time of our life!

Gud vilken härlig kväll vi hade igår hemma hos Ramona och Andreas. Även Melle röjde järnet, till två föräldras skräck. Ett nytt hemmabiosystem var vi inte så intresserad att köpa den här månaden. Och framförallt inte till någon annan ;-) Som tur var slapp vi men vi fick allt jaga honom lite.
Han tyckte även att frysen var mycket intressant, där i fanns det ju mat. Kom på honom med både hamburger & korvbröd i händerna. Även några plastpåsar hittade ut i vardagsrummet, tokunge.
Var skoj att se hur glad han var när vi kom dit och självklart charmade han alla med sin fina dans till Mojjes Bananlåt =D Men vi 21 var han ganska så trött, normalt har ju han redan sovit mellan 1,5-2 timmar då. Så vi fick tyvärr bege oss hem vid 21.30. Hade mer än gärna stannat kvar men det får bli utan barn nästa gång ;-)

Vi tackar i allafall för en trevlig kväll med god mat och mycket skratt =D


 Idag har älsklingen J några timmar, så jag och Melle ska nog träffa mormor och morfar lite. Var ett tag sen framförallt mormor fick snossa på lillkillen. Tror dom både två har saknat varandra lite =)
Ska nu byta blåblöja på Melle och sedan börja fixa till mig lite. Är så utvilad efter en hel natt med sömn. Vaknade till en gång av att Melle lät i sömnen men vi behhövde inte gå upp. Att han sedan valknar mellan 6-6.30 gör inget för mig. Får man sova hela natten vaknar man pigg =D

Önskar er en underbar lördag!


Al`a Lexington

Blev en liten favorit i repris på förmiddagen idag. Ännu en sväng på stan med Sofie =) Vi ångrade ju oss att vi inte köpte allt på en gång igår. Men nu fick vi istället ses igen och det är ju aldrig fel!
Fick även vara barnfri, lyx. Att gå på stan UTAN barnvagn är riktigt skönt. Är ungefär som att bli av med magen efter en graviditet. Allt går mycket smidigare och man är inte i vägen för någon.
Melle och pappa var hemma och busade massor. Dom passade även på att sätta i dom sista barnspärrarna i köket. Så nu ska nog våra kastrullådor få vara ifred ;-)

Köpte i allafall på mig två oljelampor från rean. Två till prisset av en =D Kommer att få pryda altanbordet sen när det är inköpt. Vi tittade på ett igår som föll oss i smaken och med matchande plädar kommer dom här godingarna att göra sig fint.
Är nog som många andra ganska såld på Lexington. Behöver inte jämt vara äkta, utan stjärnor, vitt, blått, rött i marint tema funkar det med.


Kommer matcha fint med plädarna i samma mönster =)

Ska nu ta mig en kopp te och bara njuta av lugnet. Melle sover sin eftermiddagsnap och älsklingen spelar lite COD på PS3. Har köpt mig en tidning som jag funderar på att bläddra lite i. Gäller aatt samla kraft och ork till kvällen ;-) Då är vi bjudna på middag hos Ramona och Andreas!


Lek i alla former

Vilken dag det blev, kunde nog inte börja helgen på ett mer härligt sätt =)
Först ett besök på stan med Sofie och Agnes. Vårvärme och solsken gjorde början av vår tur mycket skön. Men tyvärr så försvann solen mot slutet. Fast jag klagar inte, hade en mysig dag på stan med min donna. Lite shopping, fika och griltalk = alltid lika trevligt =)
Ser även ut som om det kommer upprepas imorgon. Vi både ångrade oss att vi inte slog till ;-) Men då får vi lite tid att ses igen, aldrig fel det!
Kom hem med en duk som jag hittade billigt på rean, glasunderlägg även dom på rean =) Men det bästa var nog allvädersbyxan till Melle. Nu kan han vara ute och leka i alla väder. Tidigare har han fått haft sina termobyxor och det är lite väl varmt nu. Blir att fixa jackan också. Men Bra kvalitet = dyrare pris. Så den får vi ta om någon vecka eller tidigare om någon vill sponsra Melle ;-)

Kom hem strax innan älsklingen kom från jobbet. Lite dammsugning innan farmor, Anders och faster Milla kom förbi på fika. Dom hade med sig några presenter till lillkillen. Bortskämd han är av sina nära och kära.
Han fick en boll som han kan leka med både ute och inne. Provade lite lätt att sparka på den efter badet. Kanske finns en liten fotbollsspelare i honom??!! Sen fick han även ett par nya jeans. Är ett par "växa i jeans" ;-) Vi tackar så mycket för det!
Fick en massa bra tips och ider av Anders. Kommer även få hjälp av honom med mycket till våren och sommaren. Underbart med hjälp, speciellt av någon som är utbildad =D Så nu kommer vi få en mur på framsidan som blir proffsbyggd!


Nya fina saker!

Ska återgå till hockeyn nu. Har verkligen börjat på sämsta möjliga sätt. Hoppas att dom rycker upp sig till dom två sista perioderna, annars ser det mörkt ut.
Enjoy your evening!


Snart är det helg!

God morgon! Blev en tidig morgon idag, 5.30 valde Melle att vakna. Men då har han sovit riktigt bra inatt. Han låter mycket i sömnen, så några gånger per natt vaknar man av hans ylande men vi slipper att gå upp. Skönt att vi fått ordning på nätterna, inget  problem med välling längre eller tårar. Var bara när han var riktigt sjuk som han ville ha mycket närhet.
Det som är skönt med att komma upp tidiigt på morgonen är att mycket hinner att göras. Kör just nu en tvätt, har plockat lite och nu ska jag ge mig på badrummet. Dags för veckorengöring =) Melle har redan somnat sin förmiddagsnap, den blir ju tidigare när man väljer att vakna så tidigt =P

Älsklingen jobbar bara till 14 idag och efter det tar vi helg här hemma. Han är ledig imorgon och hela helgen, tror inte att han ska ha J. I såfall gäller det bara några timmar och det kan vi ta. Annars ska vi bara mysa hela familjen. Promenader, lekparken, laga god mat och bara vara. Det är skönt och framförallt viktigt!
Vi kickar igång helgen med fikabesök i eftermiddag av Melles farmor, Anders och kanske faster Milla. Blir lite lagom mysigt det.

Nu kallar badrummet på mig. Lika bra att få det gjort så kan jag slappa lite sen ;-)
Ciao ciao!


Where is my manners??

Har totalt  glömt bort att tacka alla för dom fina påskpresenterna och försenade födelsedagspresenterna som Melle fått under helgen.

Tack mormor & morfar, farfar & Mahnaz, farmor, fastrar med respektive och kusin!

Nu blir det hockey, håller tummarna för att LHC tar den här matchen!?

 

 

 

 


Uppdatering i vardagsrummet!

Efter lunch idag blev det en sväng till IKEA igen. Såg på nätet att hyllan hade kommit in igen. Men jag skulle även kolla in ett alternativ jag sett. Tyvärr föll det inte oss i smaken, så vi tog den som vi tänkt från början.
Har haft en hörn i vardagsrummet som jag inte varit nöjd med. Lite "dött", har bara haft två pallar där. Men vi behöver lite extra förvaring så jag har funderat över att köpa ett sideboard. Min dröm är ju ett brickbord men än har jag inte hittat något. Eller jo men dom kostar lite för mycket =)


Lite korgar och en spegel ovanför som kommer jag att vara nöjd!

Blir att köpa en ny orkide och lite andra småsaker innan det är helt klart. Men för tiden får det se ut så här. Blev genast mycket trevligare att titta bort i vardagsrummet från soffan nu. Tänkte försöka att få till dom sista sakerna snart. En klocka och två tavlor ska upp men än har jag inte hittat den rätta väggklockan att sätta över matsalsbordet. Blir att ge sig på seriös jakt snart, så vi kan bocka av det här rummet som klart =)


Fick bli ett rosa tema för tillfället. Äntligen har jag fått användning för ramen från Sia med. Legat i sin  kartong i över 1 år i väntan på rätt plats. Just nu pryds den av stoltheten i mitt liv, Melvin 

Ska nu sätta mig och fixa med lite kort som kom i posten. Har ett till som jag måste få upp. Är på mina två favoriter, ja hon är speciell för mig...Agnes. Har ett supergulligt kort på henne och Melle från hösten. Blir alltid glad när jag ser det så självklart måste jag ha det i en ram här hemma.
Ska även fixa lite med en fotobok till Melle. Köpte den för länge sen men har inte satt mig ner och börjat fixa med den. Nu sover han och älsklingen tar igen sig i soffan. Så nu finns lugn och ro för att pilla med det =)

Önskar er en skön eftermiddag!


Härlig känsla!

Sitter med altandörren öppen. Utanför i vagnen ligger Melle och sover, har han gjort i snart 1 timme. Det HÄR är vår =D Längtar bara till vi har ett altandäck att gå ut på men snart kan vi börja bygga ett. Kommer bli så snyggt ;-)
Snart tittar Mr Mikie förbi på lite mat och skitsnack. Kan vi behöva efter att ha fått lägga en halv månadslön på servicen av bilen. Att några timmars jobb kan kosta SÅ mycket??!! Det begriper inte jag. Och sen att man inte beställt hem listen till bilen som dom sa tt dom skulle göra, det förstår jag inte heller?! Sen har visst stötdämparna bak på bilen gått sönder. Hur kan det gööra det på en bil som är 2 år?? Vill inte veta i vilket skick den kommer vara om yttligare 2 i såfall.
Nej nu glömmer vi det och går vidare. Inget blir bättre av att älta det. Och heller lägga dom pengarna den här månaden än nästa då Milton kommer.

 
Melvin med sin kusin Emma igår. Hon visade pruttslem som enligt Melle var mycket intressant att lyssna och titta på =)

Nu ska jag fortsätta att njuta av den här dagen, allt är faktiskt inte helt åt fanders. Har haft en mysig dag hos mina föräldrar med mammas hemmagjorda goda mat =) Varit på IKEA och sparat pengar. Mitt inköp var tillfälligt slut ;-) Och snart kommer Mike hit och avrundar kvällen på bästa sätt.
Sen får vi inte glömma att älsklingen är ledig imorgon. Så en familjemysdag blir det =D

Älska livet kära vän!


Uppe i ottan

Idag blev det tidig uppgång. Hade tid för att lämna bilen på service, dags för det igen. Och då ska man lämna den så tidigt som möjligt. Blev att åka hemmifrån strax innan 7,30. Först lämna pappa på jobbet och sedan vidare med bilen.
Höll även på att trilla omkull när jag såg vad det skulle kosta att serva bilen. Ajaj, det bränner stira hål i plånboken. Blir inte mycket skoj den här månaden ;-) Nej men man får se det så att det är bra för andra handsvärdet att serva den på utsatt tid. En bra servicebok ger betalt!
Efter gick jag och Melle på promenad hem till mina föräldrar på morgonkaffe. Melle fick en yoggi, så idag har han ätit helt ok...än så länge =) Blir nog kvar på lunch här också, inväntar att pappa ska sluta jobbet. Han jobbar bara till lunch och är inne i stan, så vi möts nog upp här hemma. Sen en sväng på stan, måste köpa solbrillor till Melle så han slipper låna Liahs =) Efter det hoppas jag på att vi kan få hämta bilen.
Ska försöka att komma ner en sväng till IKEA med. Måste kolla på lite saker, bla ett litet bord till vardagsrummet. Och sitta och titta på nätet går inte, måste känna och klämma. Men om det blir något inköp det vet jag inte. Får se hur det ser ut efter servicen.

Ha en skön start på kortveckan =D


Tandsing bandsing

Efter kvällens insmörjning av alvedon i munnen innan läggning så både kände vi och såg den nya tanden i överkäken. Tror Melle har tre eller fryra tänder på gång samtidigt just nu. Tycker så synd om honom för nu har han fått nya tänder konstant i närmare fyra månader. Och det är inte en tand  åt gången utan flera samtidigt. Så jag förstår om han är gnällig, kan verkligen inte vara lätt.
Nu hoppas jag snart att tänderna tar ett litet break så han får vila munnen lite. Jag tror han skulle behöva det. Min tappra kille!

Hostan är mycket bättre idag, så nu hoppas jag att den sakta men säkert börjar försvinna. Tycker även att han är lite piggare med. Han blev lite trött på slutet av kalaset men då har han bara sovit lite mer än en timme på  hela dagen. Förmiddagsnapen hoppade han över. Med tiden hade jag tänkt att försöka få honom att enbart sova på eftermiddagarna. Men det tar vi inte just nu =)

Ska nu återgå till hockeyn, ser ju ljust ut men det kan snabbt ändras.
Ha en mysig kväll!

 

Solskenslek

Igår efter lunch blev det att ge sig ut en sväng och leka lite i solen. Hela förmiddagen hade vi varit duktiga och storstädat hemmet. Köksluckorna hade torkats av, tvättat, dammsugit och moppat alla golv.
Så vi gick till en av dom två (lyx) lekparkerna som vi har bland våra hus. Den ena är för lite mindre barn och den är andra är större och anpassad för lite större barn. Bra med valmöjligheter =)
Melle fick gunga lite, vilket var länge sen. Han tycker ju att det är så skoj. Och bra sätt att söva trötta barn på med ;-) Är dom det minsta sömninga är det bara att sätta dom och gunga i 5 minuter sen kommer dom somna som små stockar. Så efter att ha gungat ett tag fick det bli att leka lite i sanden, annars hade nog lillkillen somnat i solen =)

 
Var en härlig dag att vara ute i lekparken igår. Den låg i lä bland husen så vinden märkte vi inte av.

Sen fick Melle inviga sin påskpresent, ett sandlådeset. En lastbil medd sandleksaker, mycket uppskattad. Den hade varit rolig att leka med inne men ute var den ännu mer skoj.
Melle grävde och krattade lite i sanden. Han hjälpte även till att slå lite på hinken på att sanden skulle släppa. Ja han såg verkligen ut att ha kul. Och det är härligt för hjärtat att se honom så stor där han satt i sanden och lekte.
Men efter ett tag orkade han verkligen inte att leka mer. Då fick han lägga sig i vagnen och på några minuter låg han där och snarkade. Så vi gick hem och tog fram våra stolar vi hade på balkongen förut, ställde dom i solen på baksidan av huset och bara njöt. Melle sov gott i vagnen, bästa som finns är att sova ute i friska luften.


Tänk så stor han har blivit min lille prins. Tyckte det var nyligen som han lärde sig att sitta själv.

 
Att gräva och hälla i sand på lastbilsflaket var riktiigt roligt =)

Igår blev det även en sväng till doktorn med Melle. Tycker inte vi gör något annat än åker med honom till sjukan men när han gråter en timme utan att kunna tröstas är det något som inte är ok. Så efter att ha föklarat att han varit sjuk i en vecka och inte åt eller drack bra fick vi en tid kl 17 på jourvårdcentralen.
Där konstaterades att Melle nog bara hade ett virus. För han var fin i både öron och halsen, även lungorna lät bra. Och att han luktde illa ur munnen var inte ovanligt vid sådana här tillstånd. Dom kollade även sänkan på honom och den visade ingenting. Tur att han inte är allvarligt sjuk men jobbigt att han inte blir helt frisk heller. Men nu får vi ha tålamod och hoppas på att han blir helt frisk snart.
Melvin var även SÅ duktig när dom skulle sticka honom i fingret. Inget gråt eller tårar, han tittade bara på och var tyst. Men när plåstret skulle på, då blev han ledsen. Men ett glittrigt klistermärke löste det =) Stolt över att han var så stor och duktig!

Vi hade även tur att ha så gullig människor omkring oss. Efter att ha spenderat 2 timmar på vårdcentralen fick vi åka hem till farfar och Mahnaz och äta kvällsmat. Skönt att få hemlagad mat efter en eftermiddag som varit lite halvkaotisk. Bara sätta sig ner och få maten serverad, lyx!
Melle tyckte även han att det var skoj, för han röjde järnet. Han skrattade och lekte mer än han gjort på flera dagar. Inga tårar eller sura miner, kan lova att vi var lite chockade =) Han åt tillochmed lite mat, kors i taket. Sen fick han även några ostbågar och lite glass att mumsa på. Så han var mer än nöjd när han somnade strax efter 20 i Mahnaz knä. Så vi blev kvar där till 22 innan vi drog oss hem och somnade så skönt i sängen.
Fick även sova bra inatt, första natten på närmare en vecka. Så vid 8 imorse vaknade vi alla rätt utvilade, skönt!



Nu blir det snart att fixa tills sig innan vi ska på kusin Emmas födelsedagskalas. Ska bli kul att se Melle träffa kusinerna och leka lite. Dom brukar alla tycka att det är lika skoj och sedan blir vi lite bortskömda med. Delvis för att Emma och Jakob leker med Melle och vi vet att dom ser till honom och sen för att man blir bjuden på mat och fika. Kan inte bli bättre efter den här veckan ;-)
Så nu ska jag slå in presenterna och sedan byta till något finare än kofta och slitna jeans.

KrAmAr!


Påskafton 2010

Igår bar det av till Kålmorden med Melles farmor, fastrar och respektive. En helt underbar dag med SOOOL och skönt väder. En påskafton som inte kunde bli mycket bättre!


Melle fick låna kusinen solglasögon för att kunna se alla djuren lite bättre.

Melle var mycket bättre även om han inte var helt kry. Tog lite tid innan han kom igång. Ville mest sitta på armen eller i vagnen. Inte gå, närheten som han vill ha nu när han inte är helt kry. Men efter ett tag kom han igång och inne i aphuset sprang han runt och var riktigt glad. Härligt att se honom i action =D
Tyvärr så gick det lite upp och ner under hela dagen. När han blev trött ville han inget annat än att sova. Fast under delfinshowen höll han sig vaken fast han kunnat somna på stående fot. Tyckte nog det var kul med alla färger och musiken. Delfinerna var säkert också skojiga men det var mest alla lampor och skenet som dom gav han la sin uppmärksamhet på =)


Melle älskade att klappa getterna igår. Men ibland blev han nog lite hårdhänt så då fick vi lugna ner honom =) Men roligt tyckte han allt att det var.

Självklart var vi tvugna att besöka Barnens bondgård. Lite av dagens höjdpunkt, eftersom det finns djur där att klappa. Idag var det dock bara getterna som gick ute. Och några grisar men dom fick man inte gå in till.
När jag var mindre fanns det alla möjliga djur att klappa. Kanske blir mer senare sen till sommaren, var ju premiär förr årets säsong nu till påsken.
Melle verkade dock inte tycka det var det minsta tråkigt att det bara var getter. Han klappade på och kände sig för. Han tyckte nog det var lite roligt att klappa något annat än gosedjuren. Det här var ju lite "strävare" päls på ;-) Jag tror nog att han hade kunnat vara inne i hagen hela dagen, bara få jaga och klappa =D

 
Pappa fick hjälpa till att klappa lite försiktigt ibland. Annars hade nog Melle lagt till den stackars geten i rumpan =)

 
En utav årets nykommlingar och zebror i full fart med "making of nykommlingar" =D

Efter Kålmorden blev det påskmiddag hemma hos farmor. Tyvärr inte i lugnet tecken. Melle var inte på humör utan började nog att känna sig lite hängig, så maten fick vi kasta i oss i omgångar och ett tag efter det åkte vi hem. Tror att han inyte kände sig helt 100 % och efter en dag då vi hållt igång hela tiden ville han bara hem och sova.
Så en trött kille fick sin välling och somnade sedan gott i sin säng. Tyvärr sover han inget bra på nätterna. Inatt har vi säkert vaknat 6-7 gånger av att han hostat och varit ledsen. Den sitter nog i bröstet och gör riktigt ont när han hostar. Så då får vi gå upp och sätta oss med honom. Men efter lite dricka och sånger så somnar han om. Men det är allt att man känner sig lite trött efter snart 1 vecka med väldigt lite sömn. Bara att hoppas på att det blir bättre snart. Tror vi alla skulle uppskatta en hel natts sömn ;-)

Blir nog att gå ut en sväng och leka lite idag. Melle fick en påskpresent bestående av lastbil, hink, spade, kratta och sandkakeformar. Och att sitta inne en sådan här dag känns hemskt.
Njut av påskledigheten och solen =)


♥ Finns inte ord för hur mycket jag älskar dig ♥

Peppar peppar så ser det faktiskt ut som om Melle börjar att bli lite bättre. Han har nästan ingen feber längre, knappt 38. Och det är 4,5 timmar efter att han fått alvedon.
Under eftermiddagen har haan varit riktigt pigg, leket massor. Har även fått i sig massor med nyponsoppa, glass och lite bulle. Mormor hade bakat vaniljbullar och självklart fick Melle några. Nästan en hel bulle och nyponsoppa med glass gick ner på eftermiddagen =) Härligt att se. Han åt även lite nu på kvällen innan han somnade, så aptiten börjar nog att återkomma!?
Passade på att lämna påskkort som skulle blivit postade i veckan men nu hanns det inte med. Skyller på alla dessa sjukdommar ;-) Men mormor och morfar fick ett. Sen lämnade Melle även ett till farfar och Mahnaz. Var där en snabbis och lånade en kamera. Ska till Kålmorden imorgon...om inte Melle blir sämre eller inget bättre alls. Då vill vi ha en bra kamera att ta massa kort med. Så dom fick sitt kort då =)
Passade på att tvätta bilen på vägen hem, Melle hade somnat så skönt. Och då lät vi honom sova och fick en ren bil =) Pappa bytte även däck på den tidigare under dagen. Nu är den redo för att möta våren!


En hängig kille på förmiddagen. Efter en lång skön nap så vaknade en pigg kille upp =)

Tror Melle tyckte det var skönt att åka lite bil. Han fick inte vara ute något, vilket han nog hade gillat. Har stått och kikat ut genom fönstret i dörren. Han kommer nog att gilla att vara ute i vårluften imorgon men det blir att vara påklädd. Får inte bli kall och riskera ett bakslag i tillfrisknandet.
Älskar den här lille killen så otroligt mycket. Är så lycklig över att ha honom, mammas grisunge! Han är MIN välsingelse ♥
Nu ska jag förbereda det sista för överraskningen som ska vara klar tills imorgon. Hoppas nu verkligen att den blir så uppskattad som jag hoppas på =)

Ha en fortsatt mysig långfredag!


Det går snabbt i svängarna!

Glad Påsk på er alla!

Långfredag idag, helt otroligt att det redan är påsk. Var inte länge sedan vi plockade undan alla julsaker. Men nu är det vår och snart är försommaren här =) Månaderna går fort!

Har haft en natt med mycket sång och gungande. Tröstande små ord i gullunges öra. Han är verkligen inte bra, mår nog riktigt dåligt. Kan inte sova för hostan och snuvan, utan vaknar och är ledsen. Inte mycket man kan göra mer än att ge nässpray och hostdämpande. Han har även fått suppar men jag tycker inte dom verkat lika bra som flytande alvedon. Kanske är inbillning men jag tycker inte dom tar ner febern helt.
På morgonen hade Melle över 39 och fick en supp. Efter ca 1,5 timmar hade han 38.9 i temp och var kokhet. Märker att kroppen värker på honom också, stackars liten. Så till nästa gång han ska få blir det hederligt flytande alvedon. Det tycker jag funkar bättre och han blir inte lika körig i magen heller.

Efter att ha legat och myst i sängen på morgonen med en mycket hängig prins. Gick vi upp för att få i oss lite frukost. Melle ville inte ha någon macka men lite kall glass gick ner. Bättre än inget alls och bra eftersom det svalkar kroppen innifrån. Drack även 120 ml nyponsoppa så lite fick han i sig. Allt som går ner idag är bra, om det så är halverade mängder mot vanliga fall. Det viktigaste är nog bara att han får i sig vätska. Bra bekämpning mot febern.
Efter det piggnade han till rejält och gick runt och pysslade med en massa saker. Lekte lite i hallen, tittade i lådorna i köket, dansade till Bananlåten =) Ja han verkade nästan vara sitt gamla jag. Men samtidigt vet man att det beror på att han fått i sig lite energi och att han fått en supp.
Och ja lika snabbt som han var glad och lekte, lika snabbt blev han slö och gosig. Ville bara bli buren på och sitta i famnen. Men ingen dricka ville han ha. Hoppas han tar lite efter att han vaknat. 
För just nu ligger han i sin säng och sover. Hoppas att han får göra det en stund, eftersom ingen av oss sovit särskillt mycket inatt. För vår del gör det inget, vill bara att Melle ska fått rikligt med sömn så han kan bli frisk snart. Orkar inte med att se honom så här. Hjärtat värker så det håller på att brista! 

Nu ska jag passa på att skölja upp Melle snussefilt så den är ren och fräsch. Blir även att koka lite nappar, byter det ett par gånger om dagen nu när han är så här. Allt för att slippa bassilusker och annat som kan göra att det tar längre tid att bli frisk.

Önskar er en fortsatt skön påsk!


Snälla, låt det vara det sista?!

Ja Melle bleev sjuk trots allt. Febern kom från ingensstans igår kväll, 38,2. Så det blev lite Alvedon innan vällingen. Funkade riktigt bra för han somnade som den prins han är på en gång. Natten blev lite orolig dock. Eftersom han är snossig så täpper det igen i näsan och han vaknar av att det inte går att andas ur den. Så han blir väldigt ledsen men med lite nässpray och att få sitta upp en stund i någon av våra famnar gör att han snabbt somnar om. Men det är ändå hemskt jobbigt att se hur liten han helt plötsligt är.
Han kräver otroligt mycket närhet, vill gärna vara i famnen på någon av oss hela tiden. Så nu får vi bära runt på honom men det gör mig ingenting. Är det närhet han vill ha när han är sjuk så är det självklart att han får det!

Mycket av dagen går ju åt till att sova. Men det är en orolig sömn. Så nu ligger han och pappa inne i vår säng och sover *peppar peppar*. Christian är nästan helt frisk, är nog mest orken och kraften han saknar. Hoppas bara den kommer tillbaka snart. För mer sjuka orkar vi inte vara här hemma. Friska och glada, så vi kan busa massor =)
Ikväll ska vi unna oss att titta på LHC. Blir att köpa matchen och titta på den via datorn, fast vi kopplar självklart in den på sovrumstvn. Är den ennda tvn som har sådan ingång. Gjorde samma sak i tisdag och det var ju välinvesterade pengar. Hoppas bara på att det blir så idag med ;-)
Och eftersom matlusten börjar komma tillbaka ska vi nog laga lite god mat med. Köpte färsk potatis från egypten när vi var iväg och handlade tidigare idag. Brukar vara helt ok, så jag funderar på att göra en egen potatissallad. är så gott och sedan lite kött till det. Kommer sitta fint!


Den här överasskningen damp ner i brevlådan idag. Fick Allt i hemmet i måndags men idag kom visst en specialnummer, som jag INTE behöver betala för =D

Ska lägga mig lite skönt i soffan nu och bläddra lite i tidningen. Passar på när mina älsklingar sover. Har jag tur kanske jag också somnar ;-)
P&K!