Årets fru?!!?

Idag får jag nog säga att en nomenering skulle sitta fint ;-) Har varit SÅ duktig och handlat mat med ett barn som sovit i kundvagnen. Det betyder att Melle fick sitta och sova mot mitt bröst medans jag gick böjd fram över kundvagnen. Allt för att hans huvud inte skulle ligga konstigt.
Hade glömt min mobil hemma idag med. Så innan jag släppte av älsklingen hos J vid 11 bestämde vi att jag hämtar honom 16. Men tyvärr blev Melle VÄLDIGT trött hemma hos Sofie så vi fick åka därifrån tidigare än beräknat.
Blev att åka och handla mat under tiden. Tyvärr så somnade ju Melle så det blev att skynda sig på.
Efter det hade vi nästan 1 ½ timme kvar innan vi skulle hämta pappa. Fick iden att åka och tvätta bilen. Det här vädret gör den väldigt skitig och i vår familj är vi lite av allergiska mot det ;-) Och med en ren och fin bil åkte vi och väntade på att kl skulle bli 16. Fick sitta och läsa Aftonbladet i ca 40 min innan vi kunde åka hem.
Melle sov efter det som en stock i 1 timme. Och efter det har han lekt, busat och gått som en tok här hemma. Men snart kommer nog även den här lilla stjärnan att bli trött och sova =)

Kanske inte gjort något särskillt duktigt idag men lite stolt måste man ändå få vara över sig själv. Hoppas att alla ni andra flickvänner/sambos/fruar därute ger er själva en klapp på axeln när ni gjort något bra. Vi är värda det!


Titta mamma, jag går!



Idag var det något som släppte hos Melvin. Han har gått, gått och gått lite till. Under tiden som vi var och lekte hemma hos Sofie, Agnes och Alfons så kröp han knappt ingenting =D Gissa om jag var en lycklig mamma! Hoppade högt när han gick hela deras hall. Det var säkert 5 meter och han fick även upp lite fart =) Älskade unge och du förstod vilken lycklig mamma du har!?




Ska bli kul och se om Melle fortsätter att gå lika mycket hemma eller om det bara var hos Fam Lööke. Var i vilket fall ett stort ögonblick i mitt liv. Att barn kan GE så mycket glädje ♥
Vi hade en mysig förmiddag ihop med barnen. Kul nu när alla 3 kan leka ihop. Agnes var världens sötaste tjej och ville bara skratta och mysa hela tiden. Hon har verkligen en speciell plats i mitt hjärta!

P&K!


1 års kalaset!


Förväntansfull kille i väntan på att gästerna ska komma!

Vilken dag vi hade igår, så skojig! Kul attt se Melle så glad över alla människor som var här. Eller så var han så till sig bara för han fick en massa presenter ;-) Var en dag som jag aldrig kommer att glömma. Tack igen kära vänner och familj!

 
  
Melle öppnar sina paket med lite hjälp..


Även pappa fick några försenade födelsedagspresenter =)

Sen måste man ju alltid leka och inspektera födelsedagspresenterna man fick. Tyvärr så uppskattas inte dom mjuka paketen lika mycket av lillkillen som av mamma och pappa =P 

 
Nya roliga bilar

Förutom leksaker fick Melle ett fint guldarmand med sitt namn på, kläder, en fin pyjamasgömma, pirattavla och massor med pussar och kramar =) TACK TACK TACK!

 

Tyvärr syns det lite dåligt men det står Melvin på armbandet. 
Bärgningsbilen är lite stor för honom än men sen kommer han tycka den är så rolig och framförallt fin att åka runt på.

Efter presentöppningen var det dags för fika och födelsedagsstårta. Hade beställt en tårta i form av Barbapappa. Knappt så man vill äta upp den. Är som konstverk i mina ögon! 
Blev en liten bit kvar som vi nog ska ha och mummsa på ikväll till söndagsmyset  ;-) 

 
Tårtan utan och med tårtdekorationen. Såg att bilden inte blev så bra men det är dekorationen som jag fick hem i posten tidigare i veckan. 


Melle redo att blåsa ut sitt första födelsedagsljus någonsin!

 
Med lite hjälp som blev ljuset utblåst och sen fick vi hugga in i tårtan =D

Att lördagen gick fort är inget skämt. Lika fort som den kom, lika fort var den över. Lite sorgligt för det var en speciell dag och den kommer alltid att sparas i mitt hjärta!
Idag blir det inte mycket på schemat. Städning, jobb för älsklingen och jag och Melle kanske svänger förbi Fam Lööke. Tror Melle saknat att leka med Faffons. Var ett tag sen vi alla sågs =)
Vi får se hur dagens planer ritas upp!?

KrAmAr!


Trött Mama!

Sorry för att det inte blev något mer inlägg igår men det tog på mina krafter att ha kalas igår =) När alla gått vid 17.30 ungefär la jag mig på soffan och orkade knappt att resa mig därifrån på hela kvällen.
Kände mig lite konstig igår med, vet inte om det spelade in?! Konstig i kroppen, ingen feber eller att ha jag hade ont. Var nog bara riktigt trött I kroppen men trevligt hade vi. Tack alla för fina presenter och trevligt sällskap!
Hann med att plocka undan allt igår, bara dammsugningen och moppning av golv kvar. Melle var lika trött som oss igår efter massor med bus. Så han somnade vid 18 ungefär, vaknade till efter ca 45 min. Då åt han lite och busade och sen slocknade han ssom en stock igen. Så vi fick inte riktigt tid att styra med städningen fullt ut =) Kanske bra det med, fick ju lite extra vila då!

Blir att äta lite frukost först och sen ska jag lägga upp bilder från gårdagen. Var en mysig dag som jag gläds över att få fira en gång till i livet. Den dagen Milton fyller 1 år =D Specielllt att ha kalas för sitt eget barn, VÅR ÖGONSTEN!
Njut av denna sköna morgon!


Förberedelser

Här hemma har vi styrt hela morgonen. Fixat och donat inför dagens kalas. Så nu är hemmet nästintill skinande rent och ballongerna är uppblåsta =) Har även dukat bordet så det är klart. Bara att hämta tårtan snart och invänta alla gäster!
Men först ska jag ta mig en dusch. Passar på när Melle sover och pappa fixar det dom sista småsakerna.

Återkommer senare ikväll med bilder från dagen!
Ha en underbar lördag!


Hjälp fler kvinnohjärtan att slå!

Hann med en liten sväng på stan under förmiddagen. Då inhandlades detta armband till förmån för Hjärt & Lungfonden.


Hjälp fler hjärtan att få slå!

Armbadet kostar bara 79 kr och hjärtberlockerna 15 kr/st. Det är inte mycket pengar för en god gärning.
Jag köpte mitt på Twilfit men tror även att bla Kappahl ska sälja det. Tycker det var lite roligt att man valt att göra ett armband i år. Vanligt med pins när man ska stödja forskning. Det finns även att köpa, då är det en röd klänning. Men armbandet var lite roligare.
Lovar att ta en bättre bild imorgon på armbandet =)

Nu tar jag kväll. Kryper ner i sängen och tittar på OS.
Ha en underbar kväll!


Kissekatten

Vilken härlig eftermiddag jag och Melvin hade hemma hos Tulin. Mysigt att bara sitta och prata om livet över en fika. Fick mycket härlig inspiration till hemmet med. Riktigt ljust och fint var det, med underbara vita trämöbler. Och dom hade hennes hädiga karl gjort, lovar att ta kort på dom nästa gång så ni får se =)
Kan lova att Melvin gärna hade tagit med sig en av hennes katter hem. Var första gången idag som han såg en live. Gud så rroligt han tyckte det var, skrattade hela tiden och ville bara klappa. Tyvärr så är han lite hårdhänt så katten flydde hela tiden. Men det hindrade inte Melle, han följde troget efter =)


Det var någon som ville fly ut efter ett tag...och det var inte Melle ;-)

Snart blir det sängen för min del. Är helt slut efter en dag på språng. Har inte hunnit med och sitta och ta det lungt någon gång idag. Och mycket bilåkande har det blivit med, inget som gör en piggare =)
Men först lite mys i soffan!


Morgonstart med gnäll

Småbarn och tänder är ingen rolig kombo. Melle vaknade rekordtidigt idag, 5.30. Han låg och pratade inne i sin säng, så där fick han ligga till pappa gick upp strax efter 6. Då fick han komma in till mig i sängen. Var en glad kille som kom in och la sig brevid mig. Men lika snabbt byttes han ut mot ett litet gnällmonster. Inget var skoj, så det blev att gå upp strax efter 6.30.
Märkte i onsdag att Melle håller på att få en ny tand igen. En liten vass sak, den här gången är det lite längre bak mot början av kinden. Det förklarar varför snoret rinner tillochfrån och det ska bitas på ALLT. Men det funkar inte att bita på saker, gör bara ont eftersom han tar i för kung och fosterland. Blir lite av en ond cirkel med gnäll och gråt.
Slutade med att han nu ligger i sängen och sover igen. Var kanske en blandning av tanden och att han fortfarande var trött?! Skönt för mammahjärtat att han lyckades somna så han slipper vara så ledsen. Måste vara riktigt jobbigt för honom. Skönt att man glömmer hur det var =P

Blir att äta lite frukost ensam, inte vanligt. Men jag ska njuta för det är vardagslyx för mig =)
Idag blir det att åka och hälsa på min arbetskamrat Tulin. Ska hem och fika och prata lite skvaller hos henne. Även slänga ett span på hennes hem. Vi har samma smak när det kommer till hur det ska se ut hemma!
Måste även ta och handla lite efter det, till kalaset. Imorgon har vi inte tid med det. Ska även försöka hinna med att fixa lite här hemma, så slipper vi det imorgon. Oj oj, blev visst lite på dagens schema =)

Nej nu blir det frukost.
Ha en underbar start på HELGEN!!!


Tack och godnatt!

Nu ska vi krypa ner i sängen och mysa. Skönt att ligga och ta det lungt. Blir nog att titta lite på hockeyn. Kan ju hålla tummarna för att det går bättre där än det gjorde i morse ;-)

Tittade på den andra vagnen idag. Blir inte den då den var för stor. Men vi hittade en ny vagn som dom ska få in förhoppningsvis nästa vecka. En Britax, samma modell som Phil & Teds vagnen och några kronor billigare. Men jag vill se den först innan vi bestämmer något.
Börjar bli trött på detta letande. Hoppas att det inte dyker upp någa fler. Vet inte vad jag tar mig till då!?

SoV gOtT!


I ♥ bokrea!


Melle leker med sina nya böcker.

Här ser ni Melvins fynd från bokrean. Blev lite presentböcker och en bok till mig med. Alltid bra att köpa på sig och ge bort i present.
Till Melle blev det en bok om lastbilar, mycket rolig. Den hade lösa hjul som går att snurra på. Perfekt till honom som älskar att snurra på hjul =) Sen blev det en bok om grävmaskiner. Den har en knapp som man kan trycka på och då ljuder grävmaskinsljud. Blev även några andra roliga barnböcker. Så nu kommer vi läsa och titta massor i dom!
På PoP blev det två snygga scarfs. Bra att ha för att skydda halsen. Är inte alltid han har en bra tröja med hög krage på sig. Och bar om halsen kan inte vara ute nu.


Snygga mönster och det fanns i bodies och byxor med =D

Ikväll blir det att boka scones och mysa med framför OS. Melle har inte sovit mycket på eftermiddagen så vi hoppas att han somnar snart. Börjar nämligen blli lite hungrig och nybakade scones och te är ju SÅ gott =) Men än så länge håller vår lilla busunge låda här hemma.

Ha en mysig kväll kära bloggisar!


Är det den sista nu måntro??!!

Ja det blev en liten sväng på stan. Lunch och lite shopping, mest till lillkillen. Hittade massor med fint på PoP, så om ni känner för att ge Melle något litet ;-)
Blev lite roliga böcker med, en till mig själv. Kommer att börja läsas ikväll, Fjärilen i min hjärna. Självbiografi med tragiskt öde men mycket intressant. Tror vi behöver läsa om sådana saker för att verkligen uppskatta det vi har HÄR & NU. Blir lätt att man svävar iväg och glömmer det som är viktigt i livet.

Snart ska vi ta oss från mormor och morfar och åka ner till Babyproffsen. Ska titta på en sista vagn nu. Jag hoppas verkligen det. Men det här en dubbelvagn från Carena, billig. Men om den passar bilen kommer det nog bli den. Sparar massor med pengar på att köpa den. Och vi ska ju bara ha vagnen i 1 år ungefär, sen börjar Melle bli så pass stor. Vi får se helt enkelt hur det blir!?
Tog oss i allafall hem till mormor och morfar på en kopp kaffe och nybakade bullar efter stan. Mamma hade varit härlig och bakat bullar till lördagens kalas. Så nu slipper jag att fixa med det, tack!

Återkommer senare i eftermiddag med rapport om vagnen!
KrAmAr!


B-day paket



Fick hem ett stort svart paket i posten igår. Innehållet var mycket glädjande, saker till Melle =) Framförallt tårtdekorationen tills på lördag, då vi har hans stora 1 års kalas =D
Var även en Fyll-i-bok. Där man fyller i varje födelsedags från 1-18 år, lite roligt. Tycker det är skoj med sådana saker som kan tas fram efter många år och minnas tillbaka.
Här fick man fylla i för varje födelsedag, vad som var speciellt just nu. Som sånger man tycker om, älsklingsbok, älsklingsdjur, ord man kan säga, vilka kompisar man har och mycket mer.
Var även en plats för att sätta in kort och en ruta där man kan måla ett konstverk. Ska Melle få göra på lördag hade jag tänkt =) Än så länge har han inte varit mycket för att försöka sig på att rita. Men någon gång ska han väl hitta intresset!!??


Boken som kommer fyllas i varje år =)


Roliga och lite annorlunda tårtdekorationer.

Snart blir det en sväng ner till stan. Ska köpa lite böcker på bokrean tänkte jag. Framförallt till Melvin. Sen blir det nog en lunch och en sväng till Kinabutiken. Måste köpa lite soya och andra godheter. Vi hade tänkt och ge oss på någon dag och göra egen sushi. Dumt jag vet men skoj att testa ;-)
Först ska bara lillprinsen vakna från sin förmiddagsnap. Fattar inte att han blivit så duktig på att somna varje dag ungefär vid samma tid. Men nu har det varit så ungefär sen vi flyttade in. Eftermiddagarna är lite sisådär, inte jämt han sover. Och om han gör det är det korta powenaps ibland och många timmar ibland. Bara han får sova på förmiddagarna är jag nöjd!

Torsdag idag = snart helg igen =D

 


Om jag ser en Foppatoffel...

så lovar jag att något hemskt kommer hända. Efter att frivilligt gått upp för att se sådant här trams på tvn, så är mitt humör inte på topp.
Spelar man så här dåligt så har man faktiskt inget i OS att göra. Och jag hoppas att jag ALDRIG mer kommer se Foppa spela för Sverige igen. Den gamla gubben kan åka dit pepparn växer och skämas. Ta upp en plats i truppen för någon som kunde spelat 10 ggr bättre än honom.
Så bränn era Foppatofflor, spela aldrig på hans golfbana och sudda ut Ö-vik från alla kartor!

GO GO skidlandslaget som vet hur man tar GULD!


♥ Melvin ♥

Vad vet du om livet kära lilla barn,
du ligger så trygg i min famn.
Mamma vill leda dig likt en blinkande fyr
när vågorna slår emot hamn.

Skrapsår och blåmärken från livets äventyr
tillsammans sätter vi plåster på.
Och tårarna på lilla runda kinden
försvinner med lite omsorg då.

Mitt älskade barn vad jag längtar
tills du springer så lycklig och glad,
rakt in i mammas trygga armar
och ger en kram som förgyller min dag.

Du vet väl om att du är älskad
av din pappa och av mig?
För varje dag vi tänker:
Finns ingen på jorden vi älskar mer än dig




@ mormor!

Vi befinner oss på eftermiddagsmys hemma hos mormor. Morfar och pappa är iväg en sväng men det gör inget, vi har det så mysigt. Melle leker och har så skoj, härligt att se =)
Vet inte vem som saknat vem mest, Melle eller mormor??!!


Ändrade planer

Skulle varit i full gång med att packa dom sista sakerna nu inför Ålandskryssningen. Men tyvärr så har vi skjutit den på framtiden. Skulle åkt med Melles farmor, fastrar och deras respektive. Men nu tar vi det framåt våren och sommaren istället. Anledningen är sjukdom och det är ju roligare om alla kan följa med!

Något att vara glad för måste ju ändå vara vädret. Härligt det är att se solen lysa från en klarblå himmel. Fast jag hade hellre haft 20 grader och sol, än minugrader, snö och sol =) Men det kommer väl!? Ser ju ut att bli plusgrader till helgen, YES! Då kanske lite av all denna snö börjar försvinna.
Idag ska vi ge oss ner en sväng till stan hela familjen. Bara mysa en massa, väl behövligt. Att vara ute och njuta i solen ger massor med bra energi.

Hoppas att ni får en underbar onsdag!


Solstrålen min!


Tänk vad trist allt det skulle vara om inte den här lille killen fanns i mitt liv!?

Mätt i magen efter en tidig middag men det var behövligt. Inte ätit så mycket idag, dåligt. Men nu börjar jag att repa mig lite. Uppmuntran från flera håll under dagen har gjort mycket. Tack fina vänner ♥
Busungen har i allafall hållit låda idag. Bara en massa bus och skratt. Vad glad jag blir att jag har honom. Han ger verkligen så mycket glädje och sprider ett ljus som är så starkt. Kan inte förstå att han är min!


Full fart från morgon till kväll =)

Känner mer och mer hur komplett mitt liv kommer att kännas när Milton är här. Just nu finns det en tomhet. Kanske är så att det är längtan?? För jag längtar verkligen efter honom. Vilken komplett familj vi kommer bli när du är här min lilla älskling! Både mamma, pappa och storebror längtar efter dig 
Ikväll blir det bara en massa mys. Hela familjen, nära! Men först ska jag ta en lång varm dusch. Konstigt hur allt brukar kännas mycket bättre efter det!?

KRAM!


Fy, usch & blä!

Nej, nu får det vara nog! Varför ska det komma ännu mer snö?? Inte mycket som faller från himmlen men lite är det allt. Är så trött på den här snön, vill ha barmark och vårsol. Att få känna lite värme när man går ut!
Inget är mycket bättre idag, så ni får ta att mitt humör inte är på topp. Men jag tänker inte gå in närmare på vad det är eller varför.
Har haft en natt av sömnlöshet. Vaknade vid 01,30 och somnade nog inte igen förän någon gång efter 5. Är mycket tankar i huvudet och det stör min sömn. Jag vet att jag ska sluta grubbla men det är när jag tar det lungt och slappnar av som det börjar. Under dagarna har man fullt upp hela tiden. Då hinner jag inte fundera men när jag väl ska sova, det är då det börjar.
Är inte varje natt som det blir så, nej tack gode Gud för det. Bara någon natt då och då men när det väl inträffar är det jobbigt. Alla vill ju sova på natten och att inte kunna göra det är illa. Speciellt som småbarns förälder. Vi behöver all sömn vi kan få.
Märker av att det är mycket omkring mig nu. En innre stress som jagar mig. Men det är när det blir för mycket som det blir så här. Önskar i dom lägena att jag inte var med barn. Allt blir så mycket jobbigare. Alla hormoner är helt ur balans och jag kan inte tackla det som händer omkring mig på samma sätt som i vanliga fall. Är precis som allt förnuft försvunnit!? Att tänka lite logiskt blir helt plötsligt SÅ mycket svårare. Men min kropp säger ifrån och jag vet att jag måste lyssna på den. Är ändå MIG som jag måste sätta i första rum!
Är i dom här lägena som jag saknar att ha mina vänner nära. Att bara kunna plocka upp telefonen och fråga om man får komma över. Var det som var jobbigast med att flytta. Att inte ha Sofie nära längre. Även om vi hörs ofta via telefon och sms är det inte samma sak. Att ALLTID ha en axel luta sig mot. Har fortfarande det men nu är det lite krångligare att nå den =)

Nej nu ska jag sluta att prata en massa strunt. Jag ÄR starkare än så här men alla har vi dagar då vi blir extra sårbara. Blir att ta mig en kopp te och bara vara. Jag & Melle och INGET annat!
DU är vacker, glöm inte det!


Varför??

Ibland kan jag bara bli så trött på allt! Känslan jag har nu är att bara skita i allt. Varför ska jag anpassa mig efter alla andra. Dom verkar ju inte ha något intresse för att offra sig för min skull??
Finns mycket jag vill säga men jag väljer nog att hålla tyst istället. Är inte min business att säga något!

Får se om andan faller på för att blogga något mer?! Annars ska jag återkomma imorgon med ett bättre humör.
Just nu finns ingen inspiration och så har jag brännt tungan på latten. Ingen är skoj förtillfället.


Stripes


Vill ha nu till våren.

Är en riktig sucker för koftor. Har hur mycket koftor somhelst men det hindrar mig inte från att köpa fler =)
Satt och tittade runt på nätet och hittade den här. Gud så enkel men ändå snygg. Perfekt till jeans eller leggings och den passar även att ha nu med magen. Sen är det ett stort plus tycker jag att den är lite längre. Kanske inte det bästa när man är lite kort om benen som jag är men det är snyggt på sommaren till en klänning. Eller att bara ha den uppknäppt till en enkel topp och ett par byxor.
Blir att ta och investera i under veckan. Har rabatt just nu också, då blir den ju liiite billigare ;-)


Solig måndag!

God morgon! Här har vi varit uppe sen kl 6 och sett på hockeyn. Glad att jag gjorde det för det var en riktigt bra match. Skönt att se Sverige obesegrat än så länge. Hoppas att det så förblir =p
Tittade på tempraturen förut, -20 grader. Burrr så kallt! Bli att klä på sig massor idag när vi ska iväg till babysimmet. Och se till att vi är torra när vi går därifrån så vi inte blir riktigt förkylda.
Ska försöka hinna med att åka till jobbet innan med. Så jag får mina papper till försäkringskassan ifyllda. Men det blir att åka efter lunchen.

Nu ska jag ta och hänga upp tvätten och sen blir det en kopp kaffe med lite Mellemys =)
Happy måndag!


Städhjälp kanske?!


En försenad födelsedagspresent från mamma och pappa!

Idag svängde vi förbi Sagoland och köpte en liten dammsugare till lillkillen. Vår dammsugare är ju det bästa som finnas att leka med men tyvärr lite för otymplig.
Så idag fick han en försenad present av oss. Och det var en kille som blev glad. Vi hann knappt att öppna förpackningen innan han skulle leka med den. Sen har han lekt hela kvällen med den =)
Hoppas nu att det här skapar ett litet intresse för att hjälpa till med den framtida städningen??!! Man kan ju alltid hoppas på det ;-)

 
Kul att se hur uppskattad den första födelsedagspresenten kan bli =)



Annars har dagen bjudit på lunch hemma hos Melles farmor. Melle fick även leka av sig lite med kusin Liah. Kul att se hur mycket mer utbyte dom har av varandra nu. Lillkillen älskar ju att leka med andra barn!
Passade även på att åka och handla lite. Behövde fylla upp kylen lite inför veckan. Och sen är det ju OS och då behöver man ha lite extra goda saker hemma ;-)

Nu blir det at sätta sig och mysa lite i soffan innan det blir sängen. Är ju lite skidor även idag på tvn men det ska jag somsagt titta på i ryggläge.
Nästa vecka bjuder på mycket skoj, babysim, kryssning och förhoppningsvis en mysig fika hemma hos Tulin =)

Önskar er en underbar avslutning på veckan!


Kan det räcka nu??!!

Fy och blä är allt jag säger. Att titta ut genom fönstret är inget kul. Det är verkligen snö ÖVERALLT härute. Kan säga att det är mycket inne i stan men här är det ännu mer. Vi har snövallar runt huset som snart är i samma höjd som mig. Det är inte kul när det snöar och snön driver. Framförallt inte när man måste skotta själv.
Visst det är ett val man gör när man väljer att flytta till hus men det finns nog ingen som kan säga att dom älskar att skotta snö. Och om ni säger ja, kom ut hit och skotta så lovar jag att ni kommer ändra er!
Hörde igår att det kunde komma ännu mer snö nästa vecka. Vad roligt för alla som har sportlov men ärligt, räcker det inte men den snön vi har!? Måste det komma ännu mer?! Finns ju inget i sanhället som funkar som det ska när det blir så här mycket snö.
Inga trottoarer går det att gå på, tåg och bussar blir inställda, man får stänga igen det ena och det andra...som tex skolor, dagis och idrottshallar. Nej lite barmark skulle vara kul att se!

Ska ta och städa lite här hemma nu. Får se hur det blir med Melles firande idag. Kanske skjuter lite på det, är många som inte är helt i form.
Ha en härlig söndag!


Du är bäst!

Grattis älskling, du lyckas alltid hur det än går! Stolt över dig.

Nu ska vi lägga oss i sängen och mysa och titta på skidorna. Imorgon väntar en dag med härliga vänner och lite M&Ms firande =D

SoV gOtT!


Kvinnans rätt??!!

Läste en artikel på nätet om att 1 av 25 män blev pappor mot sin vilja.
Kan ni tänka er att hamna i en sådan situation, att bli förälder fast man inte vill??
Usch, jag skulle aldrig vilja uppleva det. Tänker mig att tvingas göra något som jag inte vill, helt mot min vilja.
Samtidigt kan man tycka att det är dumt att inte skydda sig till 100 % om man vet att man inte vill ha barn. Man är faktiskt vuxen att kunna ta sådana smarta beslut. För enligt mig är INTE abort ett preventivmedel. Men sen anser inte jag att abort är mord. Men dom första veckorna är det inte ett barn än. Det finns inte antydan till hjärna, hjärta lungor osv.
Enligt våran lag är det kvinnans rätt att göra vad hon vill med barnet. Vill hon behålla det så är det upp till henne. Vill hon göra abort är det hennes egna val. Kan tycka att det är både på gott och ont vi har den lagen.
För vad säger att enbart kvinnan ska bestämma? Visst det är hon som bär på barnet och ska föda fram det. Men om pappan inte vill ha barnet, borde inte hans åsikt också räknas in?? Tycker inte att det är enbart en mans ansvar att skydda sig vid sex. Är väl lika mycket kvinnans ansvar?!

Ta exemplet att en man som tydligt gjort klart att han aldrig vill ha barn träffar en tjej som i smyg slutar äta p-piller. Hon blir med barn och väljer att behålla det. Varför ska då mannen tvingas betala underhåll till ett barn som han inte velat ha?? Han har ju blivit lurad men det finns ingen laglig rätt för hans del.
Tänk er en kvinna som inte vill bli mamma. Helt plötsligt så tvingar man henne att bli det. Det skulle ingen gilla! Men helt plötsligt ser vissa människor det på ett helt annat sätt. Varför undrar jag? Är ju exakt samma senario.

Ja bara några tankar som jag skriver ner. Ni får gärna lämna era egna åsikter. För disskutionen är intressant och det finns som sagt flera synvinklar på ämnet!
Nu blir det lite eftermiddagsmys med Melle och mormor =)


Saturday!

God morgon!

Usch vilken dålig natt vi har haft här hemma. Tror inte att någon av oss har sovit riktigt gott!?
Jag och Milton har haft någon slags kamp hela natten. Så fort jag lagt mig på vänster sida blir det vilda protester. Och höger sida har inte gått att legat bekvämt på. Rygg har inte funkat på länge. Är för trött och stel i svanken för att kunna ligga skönt. Så mer än 2 timmar sömn i sträck har jag inte fått.
Melvin har drömt massor och vaknat några gånger av att han fastnat med armar eller ben i spjälorna. Spelar ingen roll att vi har skydd, han lägger benen på det och trycker ner det.
Så vid 5 ville han inte riktigt somna. Så då tog pappa med honom ut i soffan och så la dom sig där och sov. Tyvärr fick pappa ligga som en banan och balansera på kanten. Så han har inte heller sovit särskillt bra inatt. det enda täcket dom hade var Melles täcke med, inte så det täcker mer än halva överkroppen på älsklingen.
Ja det har verkligen varit en underbar natt men det är inte en dans på röda rosor när man har barn. Ibland blir det lite pannkaka men det är man så väl medveten om. Gör inte så mycket för min del. Vi tar nya tag i natt =)

Idag blir det lite poker för älsklingen. Hoppas att han orkar hålla sig vaken ;-) Tror annars det är skönt för honom att bara få lite egentid och bara tänka på en sak.
Jag och Melle ska mysa med mormor. Blir att ta med sig resesängen så lillkillen kan sova i den. Då kan vi vänta på att pappa ska bli klar så vi alla kan åka hem ihop.
Men först ska jag ta en dusch. Kanske man vaknar till liv lite mer =)

Njut av er lördag, vad den än bjuder på!


(Fram)steg

Mycket har hänt dom senaste dagarna när det kommer till att stå och gå själv. Melle har verkligen börjat att lite mer och mer på sig själv.
Det började på allvar i helgen. Då tog han något kliv själv eller stod utan stöd i 2-3 sek innan han satte sig ner på rumpa. Var inte särskillt ofta han gjorde det heller, bara någon gång då och då.
Men nu har det börjat att hända saker. Flera gånger om dagen släpper han taget om saker och tar några kliv helt själv. Allt oftare står han även helt själv utan att hålla sig i.
Lycklig är nog bara förnamnet vad jag känner mig. Jag blir ootroligt stolt som mamma över att ha en sådan duktig kille. Flera gånger blir mina ögon fyllda med tårar men jag har bitit ihop.


Att stå helt själv och plocka upp en leksak är inte längre någon svår sak.

Samtidigt så är det nu som man förstår hur fort det kan gå med små barn. För en vecka sedan kunde han knappt stå utan att hålla sig i. Men på bara en vecka har SÅ mycket hänt. Så det är både med glädje och sorg som jag följer hans framsteg. Glädje för att han litar på sig själv och vet att han klarar det. Men sorg för att man ser hur snabbt allt händer. Hur man knappt hinner med.


Det gäller att vara snabb med kameran =) Men ikväll hann jag med att knäppa två kort i allafall!

Melle och jag ska nu ta och fixa lite mat. Blir nog inte lika god som älsklingen får äta på resturangen men jag har bättre sällskap ;-)
Sen blir det att parkera sig i soffan och mysa järnet. Håller tummarna för att pappa kommer tidigt med så han hinner vara med lite också!?


Dags att kapa klorna

TGIF vänner, helgen är här!!
Nu är det bara fredags & lördagsmys på schemat. Även om älsklingen inte kommer vara hemma så jättemycket, så kommer tiden han är att vara rikitgt mysig.
Ikväll ska han ut och äta med jobbet. Men jag och Melle inleder helgen själva med att gosa i soffan. Pappa får joina när han kommer hem. Och imorgon är det dags för poker igen. Då blir vi själva hela eftermiddagen och kvällen. Blir att mysa med mormor istället, funkar lika bra det!

Idag ska Melle hem till just mormor och morfar. Jag ska fixa mna naglar, äntligen. Den här gången har jag inte skött om dom, så nu ser dom verkligen hemska ut. Höger handens naglar har även växt extra mycket. Pek och långfinger är livsfarligt långa nu. Ska bli skönt att kapa av dom någon cm.

Finally friday =D


Eftermiddags mys

Idag gjorde Melle något som han välldigt sällan gjort det senaste halvåret. Han somnade utan gnäll eller tårar i min famn. Precis som han kunde göra när han var liten bebis. Vilka minnen man får!
Vi satte oss i fotöljen och så sjöng jag lite sånger för honom. Hela tiden låg han och tittade med sina stora ögon på mig. Det var blickar som gick rakt in i hjärtat på mig. Kan inte förstå att vi haft sådan tur och fått en sådan underbar liten kille!? ♥♥


En sovande ängel i min famn.

Tog inte många minuter innan han slumrade in. Skulle kunnat sitta i timmar och bara titta på honom. Är en speciell känsla att veta att man kan ge sitt barn sådan trygghet. Har sagt det förr men säger det igen. Finns inget som jag inte skulle göra för min lilla prins!


Sötnosen min!

 
Önskar att vi oftare kan sitta och mysa på det här sättet!?

Snart blir det lite middag här hemma innan vi kommer att landa i soffan framför OS. Hoppas verkligen på en madalj idag. Otur att det gick som det gick för Anja, annars hade vi nog haft ett silver. Samtidigt var det väldigt tur att inget hemskt hände.

Puss & kram!


Tackar vet jag torsdagmys!

Fredagsmys i all ära men man ska inte glömma bort att man kan ha torsdagsmys. Lite smygstart på helgmyset så att säga =)
Melle och jag ska iväg på förmiddagen och ta en fika på stan med Ramona. Var ett tag sen vi sågs och mycket har hänt sen sist. Tyvärr hinner man inte med att prata så ofta som man vill. Alltid något som kommer ivägen, jobb, barn eller vardagliga to dos.
Ska i vilke fall bli mysigt att ta en fika på stan och sen en liten snabbtitt i butikerna. Det gör vi alltid ;-)

Blir att uppdatera lite senare under eftermiddagen. Nu ska jag ta min son som är snäll och hjälper mamma att sopa golven med kvasten =) Sen blir det en dusch för min del innan det är dags att ge sig av.
Ta hand om varandra!


Första paketen för hjärtat!


Två paket att öpnna. Vilket ska jag välja först??!!

Här har vi nu haft litet fördelsedagsfirande för vår prins. Det var inte många paket men tillräckligt för att han skulle tycka det var skoj.
Han fick två mindre paket med lite kläder, strumpor och tofflor i. Sen fick han ett större med en mätsticka i. Så nu kan vi hålla koll lite på hans längd här hemma ;-) Imorgon ska vi ge oss på jakt efter en liten dammsugare till honom.


Nya fina vårkläder.


Fina mätstickan från Sia serien som han har lite saker i.

Kvällen har varit riktig mysig. Melle blev riktigt glad när han såg pappa på eftermiddagen, så efter det har det bara varit en massa bus här hemma =)
Vi firade lite extra idag med hemmagjord pizza, gott. Melle fick själv lite längre bitar att äta på. Och idag var han så duktig och la pizzabiten på matbordet när han skulle dricka. Annars brukar han bara släppa maten rakt ner på golvet =)
Så efter maten tog Melle och pappa en dusch. Det var behövligt för någon var lite smutsig runt munnen ;-) Men han tyckte det var roligt att duscha med pappa. Blir lite extra roligt då!

   
Spännande att öppna paket men lite hjälp måste man få =)


Tofflorna var ingen större hit. Lite klumpfotig blev han i dom men SÅ söt han var!

Är ett trött födelsedagsbarn som ska få lite välling nu och sedan sova. Har varit en dag med mycket skoj och lek och en härlig avslutning på dagen.

♥♥ Tack igen alla för era gratulationer. Det har värmt mitt hjärta så mycket och flera gånger under dagen har tårarna inte varit långt borta. ♥♥

Det här har verkligen varit en av dom viktigaste dagarna i mitt liv. Bara Melvins födsel och vår bröllopsdag som kommer i närheten!
Någonstans önskar jag att den här dagen aldrig skulle ta slut. Men nästa helg väntar 1 års kalas =D Det ser jag verkligen fram emot!

Nu tar vi kväll här hemma. Lite OS att titta på ikväll med. Kanske blir någon mer medlaj också, vem vet?! Vi håller tummarna för det.
Njut av kvällen, det kommer vi göra - varje liten sekund! 


Dammsugarjakt

Hej på er!

Här hemma har Melle kört på i 110 km/tim hela dagen. Men när det inte går som han vill med lekandet blir han arg. Det är en väldigt bestämd liten herre det här =)
Planerna som vi har nu efter lunch är att åka ner en liten sväng till stan. Är på jakt efter en födelsedagspresent till Melle i form av en liten dammsugare. Har sett en likadan som vi har fast i barnvariant. Skulle ju vara tufft om vi matchade ;-)
Efter det blir det att svänga upp till mina föräldrar och ta en liten fika. Är ganska säker på att dom vill gratta Melle en dag som denna!?
Tyvärr var det någon som somnade =) Blir att leta present vid ett senare tillfälle.

Tack alla för era gulliga sms och hyllningar av lillkillen. Han blir glad av dom kan jag lova =D

KrAmAr!


♥ ♥ Melvin 1 år idag ♥♥

STORT GRATTIS PÅ DIN FÖRSTA FÖDELSEDAG MIN PRINS! IDAG FYLLER DU 1 ÅR OCH BLIR MAMMAS OCH PAPPAS STORA KILLE!


En glad kille som firar sin första födelsedag idag!

Så var Melle 1 årsdag här. Gud så fort tiden har gått! Tycker det är nyss som vi vaknade upp på BB efter en kaotisk kväll och natt, där hela livet förändrades på några timmar.
Aldrig trodde jag att det skulle vara så här speciellt att fira någons fördelsedag men ens egna barns första födelsedag är väldigt speciell.

Idag kommer den här killen bli extra bortskämd med kärlek, mys, presenter och lite extra god mat =) Mormor hade gjort risgrynsgröt till honom igår som han fick äta till frukost idag. Det är extra fint bara där =) 

Grattis älskling, du är det bästa i hela världen!


För 1 år sedan

Ligger i sängen just och är glad över guldet som Ferry tog. Vad roligt för honom!
Men samtidgt är det nu ett år sedan allt började. Melvin var på god väg att komma ut nu. Tror att just vid den här tiden stod jag i duschen och konstaterade att det nog var dags att åka upp. Vilka härliga minnen =)
Även Melle vaknade till nyss och pratade lite inne i sin säng. Kanske han kände på sig att han var på god väg att komma till världen för 1 år sedan...
Bara lite minnen såhär på kvällskvisten, nästan så jag blir lite tårögd.

Godnatt på er!


En latte till en eventuell medalj?!

Snart så börjar skidskyttet, spännande. Dom säger ju att vi har stor chans att ta medalj. Och jag ska säga att det tror jag med. Kanske inte guld men ett silver eller brons är nog inte helt omöjligt.
Man får tänka på att 40 sek i skidskytte inte är mycket. En bom och försprånget är som bortblåst. Och jag tror på Helena, sitter hennes skytte så tar hon nog medalj!
Melle ligger i sängen och kommer nog att somna snart. Så det blir att ta sig en latte och krypa upp i soffan. Härligt med lite vuxentid. Att få mysa lite med älsklingen och magen självklart =) Milton brukar alltid liva upp nu på kvällen. Men lite lugn blir han när pappa lägger händerna på magen =)

Håller vi tummarna för att vi tar ett guld till, eller en medalj i allafall!





Lite försiktig och lite feg

Förra veckan började Melle verkligen att gå mer och mer utan stöd. Han tog några steg mellan soffan och fotöljen utan att hålla sig i.
När han stod vid sin låda där hans kex och riskakor finns stod han utan att hålla sig i. Men så fort han kommer på att "Shit, jag står ju själv", sätter han sig direkt på rumpan =) Gulligt att se men samtidigt så är det så tydligt att han har balansen.
Vi försöker så gott vi kan att berömma honom när han går själv för att han ska förstå hur duktig han är. Men samtidigt är det viktigt att låta honom ta den tid han tar på sig. Jag vill inte pusha för mycket att han ska gå själv. Han måste få ta det i sin takt och han utvecklas ju fortfarande.
Samtidigt så är det skönt att se att han är lite feg. Vill inte att tiden ska gå fort, vill njuta av nuet. Om några veckor är jag säker på att han kommer att gå och då är ju den här tiden förbi.
Man kanske kan säga att försiktig och feg är ett och samma ord?! Båda handlar ju om att man är rädd om sig själv. Och vad är mer underbart än ett barn som inte vill göra sig illa!?

 
  
Tack älskling för att du tar babysteps, så mamma hinner med att njuta av den här tiden.

Snart ska vi ta och packa in oss i bilen och åka och ta en fika hos mormor och morfar. Skönt för Melle att komma hem dit och mysa lite. Och härligt för mig med en kopp kaffe och någon att byta några ord med =p

Satt nyss och kollade på just den här dagen förra året. Inatt 01,07 är det exakt 1 år sedan Melvin föddes. Undra om jag ska sätta klockan och gå upp då. Bara för att just det klockslaget alltid kommer vara SÅ speciellt.
Annars blir det lite extra mys och god frukost imorgon. Då blir det även paket men det tar vi på kvällen när pappa kommit hem från jobbet =D

Puss på er!


Fångad i en dröm!

Har hittat en ny favorit på frukostbordet. Hittade Yoggi Dröm med smak av vit persika och vit choklad i matbutiken. Den är söt och god med mjuka bitar av persika i. Passar min smak helt perfekt =D
Äter en liten tallrik med yoggi och två mackor. Precis lagom just nu. Att bara äta yoggin blir lite för sött för mig. Kanske som något sött efter maten i såfall. Men då känns det lite konstigt att ta en tallrik med yoggi ;-)


Njutning för oss gottegrisar!

Som om ni vill ha något annorlunda till frukost rekomenderar jag starkt den här.

Nu blir det att fixa till sig medans Melle tar sin förmiddagslur. Idag väntar en liten fika hemma hos mina föräldrar. Melle saknar sin mormor kan jag lova!

Ciao ciao!


Vågad dykning

Har redan tagit med mig datorn in i sängen och krypit ner. Skönt med tidiga kvällar i sängen!
Men just nu så trivs jag så otroligt bra i vårat sovrum. Det blev så mycket mer inbjudande sen vi gjorde om. Och när det känns så vill man spendera tid där. Sovrummet är ju inte enbart till för att sova i =)
För mig är det en plats för avkoppling, fundering, avslappning, återhämtning och mys ;-) Jag hämtar otroligt mycket energi och kraft här. Genom att bara läsa och vara själv för en stund gör underverk. Ofta som jag går in och lägger mig i sängen innan älsklingen. Men jag tycker bara det är skönt. En stund för mig själv om dagen gör bara gott.

Idag var det babysim, otroligt kul. Melle vet precis vad som väntar när vi går inn genom porten till badet. Hela han blir som en ål som bara vill in till bassängen. Att duscha innan vill han inte. Det ska bara krypas mot dörren som leder till poolen. Så lite protest blir det alltid innan han får på sig badbyxorna. Men när vi väl kommer in till poolen blir han lugn. Han stirrar på vattnet och vet att snart så får han komma i.
Är så kul att se hur han faktiskt har utvecklats sen vi började simma. Han har alltid gillat vatten men nu har han förstått att man kan göra saker i vattnet. Man kan sparka med armar och ben. Bubbla med munnen i vattnet men även att man kan slappna av.
När vi började var han väldigt rädd att sitta på kanten och glida ner i vattnet. Han blev väldigt rädd efter att han dök på näsan från soffan. Gick inte att sätta honom på bordet och hålla i honom. Stackarn blev nästan panikslagen.
Men dom senaste gångerna har han blivit mindre rädd. Och nu hoppar han ner i armarna på mig. Inga problem om det stänker vatten i ansiktet eller att han tillochmed får lite av ansiktet i vattnet. Den lyckan som jag känner då är underbar!
Idag fick han även prova på att glida på mage ner i vattnet från en rutchkana. Inga problem att komma med ansiktet lite under vattnet. Han litar på mig och vet att jag inte kommer låta något hända! Jag gör inget som jag vet att han inte är redo för.

Man märker att det finns dom föräldrar som måste låta deras barn göra allt. Även om dom blir ledsna och skriker så ska dom ändå prova lite till. Istället för att då strunta i det och kanske göra ett nytt försök nästa gång så fortsätter dom. Jag tycker inte det är rätt. Det skapar en rädsla hos barnet och som kanske istället gör att dom uppfattar vattnet som något farligt.
Jag känner Melle så pass att jag vet precis vad han är redo för. Förra veckan fick man testa att rulla i sitt barn på mage från en rund flytgrej. Alla var där med sina barn men jag kände att det var inget som jag ville utsätta Melvin för. Han hade inte tyckt om det, så varför skrämma upp honom!?
Men det är nog typiskt föräldrar i grupp. Man måste visa upp sitt barn som att det är bäst. Man måste vara någon i gruppen. Att mitt barn är SÅ speciellt! Och ja, allas barn ÄR speciella men det betyder inte att vi måste utsätta dom för allting. Varför inte bara leka och ha det skoj i vattnet med armpuffar, en spegel eller bara en liten boll??!! Förstår mig inte på sådana föräldrar som hela tiden måste hävda sig och sitt/sina barn.

Kanske hamnade helt från ämnet men det jag vill säga är att man måste "koppla" bort alla andra. Inte hela tiden jämföra sig med alla. Våra barn är speciella på sitt eget sätt och det går inte att jämföra Melle med någon annan. Han är den han är. Och jag försöker inte tro att jag är en bättre förälder än någon annan. Men jag är den bästa föräldern för Melvin, ingen känner honom bättre än jag.

Kom gärna med era åsikter om ämnet!

Nej nu ska jag runda av innan det här inlägget blir för långt och uttjatat. Ska ladda för skidorna som börjar om ca 1 timme. Kul att se Kalla ta Sveriges första guld. Man kan aldrig vara säker på att få medalj i ett OS men nu gick det vägen =)
Njut av kvällen!


Inga måsten!

Måndag igen, en dag då man ofta tar hand om allt som hänt efter helgen. Får vår del brukar det vara dammsugning. Måste dammsuga varje dag eftersom det kommer in så mycket grus och smuts. Men måndagar brukar ofta hela huset bli noggrant dammsugit.
Min plan för förmiddagen var att dammsuga och moppa golven när Melle somnat. Men så blev det inte idag. Var trött och lite illamående så även jag la mig och sov. Vaknade senare av att en liten kille satt och var glad i sin säng =)

När man har barn så finns det verkligen inga måsten. Jag har hellre ett hem med lite skit i hörnen och tar mig tid för Melle. Vi leker eller myser hellre. Min tid med honom nu är dyrbar, den kommer aldrig tillbaka. Och jag vill verkligen känna att vi spenderat den på bästa möjliga sätt när jag tittar tillbaka på småbarnstiden.
Att städa det går att göra imorgon. När jag blir gammal kommer jag har massor av tid över att dammsuga, damma och moppa golv.

Nu ska vi leka lite här hemma innan det är dags att åka till badet. Älskar den här starten på veckan. En lugn och skön eftermiddag som avslutas med bad och lek =D
Önskar er en skön start på veckan!


Helgens kalas!

Kalas nr 1

I lördags var Melles farmor, fastrar och deras respektive här och fikade. En trevlig eftermiddag som bjöd på många skratt.
Hade dagen till ära beställt en tårta men tyvärr glömde jag att ta en bild på den  =( Men det var en kombinerad födelse/alla hjärtans dag tårta. Den var formad som ett hjärta med texten Grattis Christian på. Den var i vilket fall en väldigt god tårta.


Melle myste massor med farmor. Hon hade varit snäll och hittat nya vårbyxor och en vinterjacka på rean. Mycket fint och det tackar vi för =)

 
Det var någon som hittade alla kexen och hade sig en liten feast på golvet ;-)



Kalas nr 2

Eller kanske ska säga fika!? Idag kom Melles farfar och Mahnaz hit och tog en födelsedagsfika. Kul att träffa dom, var ett tag sen sist. Har varit semester, förkylningar och annat som kommit ivägen.
Melle passade på att visa upp sina skills med dammsugaren. Hade vi haft deen på hade nog hela hallen, köket och vardagsrummet blivit dammsugit =)
Så det blev tårta idag igen. Denna gången blev det en färdigköpt från kyldisken. Och inte helt fel, smakade helt ok. Men det viktiga var ändå sällskapet =)
Melle fick en rolig kamel från deras resa till Egypten. Den har härliga små bjällror och spelar en arbaisk melodi om man trycker på den. Lovar att lägga upp ett klipp på den lite senare. Men den är fantastiskt rolig =D

 
Melle ville säga hejdå med kramar och klappar. Och innan det var dags att gå visade han även hur duktig han är på att möblera om.


Farfar fick en massa klappar på kinden när han skulle gå. Så söt han kan vara min lille prins.


Tack alla för att ni ville komma och förgylla vår helg. Massor med fina blommor och presenter både till man och barn ;-)

Ska krypa ner i sängen nu och titta på OS. Skönt att det är lite som går på normal tid, natten sover jag gärna på sen jag fick barn ;-)
Hoppas bara att min kära man kommer och håller mig sällskap, han spelar lite spel. Ovanligt, eller hur!? =)

Önskar er en skön avslutning på den här veckan!



En familjekväll!


Mina favoritkillar igår kväll. Melle stylade lite med nappen, busunge!

Att gå ut och äta är för mig väldigt speciellt. Det är mysigt, trevligt och många gånger väldigt romantiskt. Det är sällskapet som avgör ;-)
Matälskare som jag är njuter jag till 110% . God mat är bland det bästa jag vet, älskar att både laga och äta mat. Kommer nog från min barndom, med en pappa som jobbat som kock och en mamma som är Gud på att göra husmanskost. Så bra, nyttig och framförallt god mat är jag uppväxt med.
Men charmen med att gå ut och äta är just för att man inte gör det jämt. Hade man gjort det varje helg tror jag att man inte uppskattat det på samma sätt.

Blev en trerätters, helt otroligt att jag fick i mig allt. Men när det är gott får Milton göra plats i magen för mat =D Började med tastskagen med löjrom och grillade scampi, mmmmm. Till huvudrätt tog jag fisktallrik medans Christian tog köttallriken. Tre sorters fisk och kött, jag lämnade halva gösen. Lite nojjig med insjöfisk. Men dom andra två slank ner utan problem till saffransriset.
Till efterrätt min alltime favvo, Creme brule. Njutning till max. Den på gulan är nog bland dom bästa jag ätit. Lagom krämig och med ett perfekt knäckigt täcke. Ja som ni hör så är mat väldigt speciellt för mig ;-)


Med hallon till blir det lagom sött och lite surt. En skön brytning.

Melle fick en tallrik med pannkakor. Och lite glass vid sidan om =) Han åt säkert två pannkakor och nästan all glass innan han hamnade i matkoma. På ett fingerknäpp blev han trött och det var inte särskillt svårt för honom att somna i min famn. Som tur var hade vi hunnit med att äta upp, så vi väntade bara på notan.
Som förälder blir man stolt över att ha med sig en sdan duktig kille ut på resturang. Han var glad och skötte sig exemplariskt hela kvällen.

 
Melle "skakade" stolen han satt i. Just nu ska allt skakas, stolar, sängar...ja allt han kommer åt. Så igår räckte det med att säga skaka skaka så satte han igång =)

Har hunnit med att åka och handla en sväng innan vi får mysigt fikabesök igen. Vilken mysig helg vi har haft!
Bilder kommer senare ikväll. Nu ska jag ta och leka lite med lillkillen innan det är dags för en stor LATTE ;-)


♥ Happy Valentines Day ♥

Ger er alla därute en stor Puss & Kram på denna härliga dag!
Den här speciella dagen bjuder på riktigt mysigt väder. Solen skiner på ett vitt landskap, romantiskt. Kan bjuda in till en mysig promenad eller bara en massa mys hemma. För vår del blir det hemma, hela familjen. Men på eftermiddagen kommer älsklingens pappa och Mahnaz hit oc firar honom, så lite extra speciellt blir det =D  Det är ju en dag som man ska fira med sina nära och kära ♥

Vi hade en mysig dag igår med härligt besök och en ännu härligare och mysigare avslutning på kvällen. Maten och stämningen på Gula huset var perfekt. Hade inte kunnat avsluta älsklingens födelsedag på mycket bättre sätt!
Men vi var en mätt familj som kom hem på kvällen. Melle somnade in min famn på resturangen efter en massa pannkakor och en trerätters för hans föräldrar gjorde att dom somnade tidigt. Vi låg och halvsov till skidskyttet på tvn ;-)
Dom senaste två nätterna har även Melle sovit bra, idag tog han tillochmed sovmorgon till 7.30. Och natten till igår vaknade han inte en enda gång. Så det var nog hans present till sin pappa =) Hoppas bara att det fortsätter så här bra, för då gör det inget om han vaknar kl 6 på morgonen. Men vi får se...


Vår minnesvägg. Här finns kort på familjen som är värda att minnas. Finns plats för fler kort, så den kommer att utökas med tiden =) Att minnas alla dessa härliga stunder i livet är viktigt och ett leende finns på mina läppar varje gång jag tittar på den!

Ska snart ta och fixa lite här hemma inför dagens besök. Melle sover och pappa spelar PS3. Man kanske skulle lägga upp fötterna i soffan och bara vila med??!! Vi får se...=)

Give love and you will get love back! 


Grattis älskling!



Grattis på födelsedagen världens bästa pappa och man!
Älskar dig mer än några ord kan säga!


Bedroomstories!

Så var ÄNTLIGEN sovrummet klart. Har hållit på hela morgonen och förmiddagen och fixat det sista. Och SÅ NÖJD jag blev. Att lite nya möbler kan göra så stor skillnad!? Trodde jag aldrig!


Några bilder från sovrummet. Fler kommer att komma upp!

Nu är det bara en list till tvkablarna som ska köpas och ett träord som ska stå på tavelisterna. Sen kommer det inte att göras så mycket mer därinne på ett tag. Bara en barnsäng som ska in om några månader ;-)
Ska snart bege mig ner till stan och fixa några saker. Passar på medans Melle sover och älsklingen kan fixa dom sista småsakerna som ska göras. Behöver några ramar till väggen, kunde inte välja bara 5 kort. Utan det blev 10 kort =)

Puss & Kram!



Stans bästa

...sushi hittar man på Nori här i stan. Den är färsk och ALLTID gjord på beställning.
Vi beställer alltid en familjesushi, tror det är ca 30 bitar. Men det sätter vi i oss utan några problem ;-) Är ju så gott med rå fisk.


Mumma =D

Har precis fått upp lamporna i sovrummet. Tavellister får vi ta imorgon, Melle somnade precis. Våra rum ligger vägg i vägg så det är lite dumt att börja låta massor nu. Men vi hinner det imorgon förmiddag.
Fick våra kort idag, så jag tänkte sätta mig och bestäma vilka som ska sitta på väggen i hallen. Blir nog att sätta in dom i ramarna och bestäma vart på väggen dom ska sitta. Men även dom får komma upp imorgon.

Snart blir det att krypa upp i soffan och gott och mysa i massor =D
Helgen är fulladdad med firande. Både älsklingens födelsedag och Alla ♥ dag. Kan det bli mycket mysigare??!! Skulle inte tro det!
Men nu kör vi FREDAGSMYYYS!


Flitiga Lisa

Ger mig en klapp på huvudet som varit duktig och pysslat här hemma hela morgonen och förmiddagen. Har tvättat två maskiner med tvätt. Gjort rent hela badrummet, sorterat en massa tvätt. Dammat av i vardagsrummet och plockat upp Melles leksaker därinne. Varannandag är vattning av alla blommor och idag var det dags för det. Nu är det inte alltför mycket kvar att göra imorgon, då det ska dammsugas och moppas golv. Allt för att det ska vara så fräscht inför alla besök =)

Nej nu har jag inte tid att sitta här mer. Har mer som kan fixas för att underlätta morgondagen.
Kram kram!


Name it!

Melle fick i veckan ett par tofflor från Name it. Dom har samma undersida som ett par mockasiner men sitter som en toffel på foten. Mockasiner har nämligen gärna en tendens attt halka av foten.
Med dom här på fötterna så kan han springa runt med sin gåvagn utan att behöva ha mockasinerna nere vid hälarna =)


Bekväma och som ger bra grepp på golvet =)

Ska hålla utkik efter flera modeller. När jag handlade dom här var det dom enda som fanns. Men under våren borde det komma in fler. Och dom var inte dyra heller, plus i kanten ;-)
Fick även med en dregelhaklapp hem från samma märke. Den var så tuff och påminnde mig om ett örngott jag hade när jag var liten. Såg ut som en bilmatta ungefär, med en massa vägar och hus. Fanns en hel serie med kläder. Kanske något som Melle kan önska sig i 1 års present ;-)


Idag så ska vi beställa födelsedagstårta till Melles kalas den 27 feb. Vi skämmer bort honom lite extra med att köpa en fin tårta men man fyller faktiskt bara 1 år en gång i livet =) Och är det någon som jag skämmer bort så är det min lilla prins!
Nu blir det morgonfix och sen en liten förmiddagslur för Melle. Jag ska passa på att plocka lite här hemma.

Äntligen fredag igen =D


Tre kassar senare..

Oj vad jag gick lös på IKEA idag =) Blev hela två vändor, en på dagen med Melle och en senare på eftermiddagen hela familjen. Skulle ha handlat nya täcken men ville inte köpa det ensam. Lite känsligt det där med tjocklek och fyllning =P Så vi återvände ihop och valde duntäcken som kändes riktigt sköna och inte var allt för dyra.
Blev även lite annat smått och gott. Bla värmeljus, ljuslyktor, sänglampor, tavellister, vas, gröna växter, doftljus, dörrkrokar, lådavdelare, nya dricksglas och lite annat smått och gott =)

Imorgon och på lördag väntas massor med fix, speciellt i sovrummet som jag längtar efter att få klart. Blev för sent idag för att hinna med att fixa något. Valde att tvätta bilen istället, var den i behov av. Usch så smutsig, knappt så man såg vad det var för färg.
Men imorgon kväll kommer det att skruvas och donas för fulla muggar. Måste ha det klart innan helgen. Då har vi nämligen födelsedagsfirande på både lördag och söndag för älsklingen som fyller år den 13. Och då kan vi inte ha det som det ser ut nu ;-)

Snart ska jag ta kväll. Känner att den här dagen börjar att ta ut sin rätt. Hade varit skönt med en dusch men den tar jag i morgonbitti istället. Melle vaknar säkert lika tidigt som idag och då hinner jag duscha innan älsklingen åker till jobbet.
Blir att krypa ner under nya täckena med nya Mama som kom i posten idag. En skön avslutning på den här dagen.

God kväll bloggisar!


Ork att ta nya krafttag!

Precis ätit en god lunch hemma hos mamma. Måste bara slå ett slag på stekta champinjoner, gud så gott det är. Tycker annars att färska champinjoner är bland det bästa man kan äta. Kan trycka i mig det som snacks men i längden blir det ett ganska dyrt snacks =)
Jag och Melle ska snart ta och åka en sväng till IKEA. Vi ska handla dom sista sakerna till sovrummet. Känner att mitt humör är på topp idag. Och då finns även inspirationen där.



Besöket på sjukan gick bra idag. Fick en otroligt bra och sympatisk läkare, som förstod MIG. Har mycket mer kött på benen angående min sjukdom och hur jag kommer att få leva med den. Risken finns tyvärr att den kommer att sprida sig upp till tjocktarmen. Även om det dröjer kanske 10 år tills dess, så ska man veta att det kan bli så.
Men enligt honom så är en vanlig förlossning inget farligt. Men en tidigare igångsättning och en läkare som verkligen förstår hur viktigt det är att jag inte får några skador på tarmen.
Det som även var bra med läkaren var att han tyckte att det var viktigt att JAG själv kände efter vad som var rätt för MIG. Att jag ska inte gå med på något som inte känns bra.
Men jag har i allafall fått förklarat för mig att det ska inte vara några problem med en vanlig förlossning. Bara dom ser till MINA behov.
Fast än är inte sista ordet sagt i den här frågan. Hoppas på att få ett nytt besök på Nike inbokat innan början på april. Vill verkligen känna att jag disskuterat klart ämnet och vridit och vänt på alla för/nackdelar.

Den här dagen bjuder på så skönt väder att jag njuter till fullo. Går inte att vara på dåligt humör när man är ute. Ska passa på att vara ute lite på eftermiddagen och fylla på förrådet med energi. Man vet aldrig när man behöver det!?
Fick även ett gulligt samtal med en vän idag. Bara en sådan sak gör att man blir gladare. Balsam för själen att höra alla snälla och uppmuntrande ord. Men även att få prata om barn och familjeliv. Våra liv är så lika samtidigt som dom är så olika =)

Be happy my friends!


Härdad mamma



Gårdagen är nästan glömd. Idag tar jag nya krafter och tag. Det som inte dödar....
Solen skiner och luften kommer vara sådär frisk och klar. Bra start på dagen!

Önskar er en underbar torsdag!


Puss på er!

Tack för alla gulliga och varma ord på bloggen FB och sms. Dom har verkligen hjälpt ♥
Melle har kommit in i någon period där vi ska vakna strax efter kl 6. Så snart ska vi gå upp ur sängen och äta lite frukost. Sen är det morgonfix innan vi ska hem till mormor.
Ska vara 9.30 på mag & tarm idag och då kan inte min lilla stjärna vara med =) Utan har får vara hos mormor och mysa. Och det vet jag att han gillar =)

Får se om vi hinner skriva något mer innan vi åker. Annars hörs vi efter sjukan.
KRAMAR!


I scream but no one hears me!

Bedövad! Är nog det rätta ordet för att beskriva hur jag känner mig just nu!? Kan inte komma på något bättre ord för tillfället. Kan säga att jag satt alla känslor på mute. Vill eller orkar inte känna.
Dagen har varit ett känslomässigt kaos.
Tror jag omedvetet oroat mig över den här dagen. Men inte förstått det förän nu. Att det den här dagen skulle lägga grund för hur våren ska bli.

Om vi ska ta det från början så hade dom missat att informera mig om att min tid var ombokad från kl 10 till kl 15. Så efter att ha suttit och väntat i 45 min så får vi beskedet att vi inte har någon tid förän på eftermiddagen. Jaha, stod det inte på mitt papper!?
Efter att dom försökt att få tag på läkaren som jag skulle prata med kommer det ut en dam i väntrummet och säger att det blivit något fel och att dom inte får tag på läkaren. Dom nummren som dom vet att hon går att nå på finns hon inte på. Och hon är visst en läkare utan personsökare, underligt??!!
Så där sitter vi som två fån och får besked att så fort hon kommer tillbaka så ringer hon. Jaha, bara att gå därifrån utan något mer besked. Besviken är ett ord som inte ens var i närheten hur jag kände mig.
Förbannad och ledsen åker vi hem till mina föräldrar och hämtar Melvin. IKEA får vänta till någon annan dag. Det sista jag kände var att titta på inredning. Så just nu har vi tagit en paus när det kommer till att fixa i sovrummet.

Väl hemma ringer läkaren efter ca 1 timme och säger att något måste blivit fel. Hon har inte hand om frågar angående kejsarsnitt. Utan det är en annan läkare och det är henne som vi ska träffa kl 15. Men tack så mycket för att jag får åka tillbaka igen. Har ju inget bättre för mig än att åka framochtillbaka till sjukhuset.
Blir att lämna av Melle igen hos mina föräldrar och åka upp och sätta sig i väntrummet. Hinner kanppt sätta mig ner innan en dam kommer och ropar upp Lisa Rundqvist. Tack för att ni tar er tid och läser på vad jag heter. Så svårt är det väl inte att se att jag heter Rudqvist.
Redan på väg till hennes rum känner jag att det kommer gå åt helvete. Människan har noll känsla för min oro och börjar prata om statistik. Majoriteten med dom som har samma problem som jag klarar av att föda på vanligt sätt. Och eftersom min första förlossning gick så otroligt snabbt och bra har jag inget att oroa mig för.
Nehe, det har jag inte. Vad säger att inget kommer att hända den här gången?? Ska en bra förlossning avgöra allt?? Ja det verkar som det.
För hur mycket jag än försökte förklara för henne att jag kände en oro för att sitta nyförlöst med problemen som jag haft gjorde mig riktigt rädd. Men som svar får jag att ett kejsarsnitt inte är något som är enklare eller gör mindre ont. Nej det vet jag med. Men om jag slipper att leva på toaletten efter jag fött barn så är jag nöjd.
Hur jag än vrider och vänder på mina argument så får jag svar på andra saker.
Rätt ord för hur det här besöket var är nog att jag kände mig ignorerad. Hon ville inte lyssna på mig, utan pratade bara för en vanlig förlossning. Alla fördelar som det har med tanke på att första förlossningen gick så otroligt snabbt och bra. Och det är alltid den jobbiga, andra är alltid lättre och snabbare. Tack för den, då blir det väl att föda i hallen för min del!

Beskedet som vi fick var att i början av april ska vi göra ett till ultraljud och efter det träffas och bestämma helt hur vi ska göra. Men intrycket jag fick var att det blir en tidigare igångsättning i början på maj. Det kommer att underlätta väldigt mycket. Men inga dörrar är stängda, båda står öppna tills nästa besök.
Men så som jag känner just nu är What the fu*k, jag orkar inte bry mig. Jag tänker inte hålla på och tjata och försöka förklara hur jag känner. Jag har försökt och det fick jag inte mycket för. Hade min man varit Zlatan så självklart att jag hade fått ett snitt men nu är det inte så. Och då ska man inte tro att man har rätt att bestämma  själv. Mina känslor och min oro är bara en släng av förlossningsskräck. ABSOLUT!
Har ingen ork att lägga energi på att prata för döva öron. Jag behöver lägga all min energi på Melvin just nu. Han behöver en mamma som kan fokusera till 100 % på honom. Och det kommer jag att göra.

Som tur är har jag min lilla prins som ger mig energi att ta nya tag. Är så otroligt lycklig över att ha honom. Han är min lilla stora älskling. Kommer alltid se mig välsignad som fått en sådan underbar kille. Han är min sol på den gråa himmlen. Han får mig att ta nya tag!
Så det som händer nu är att jag mentalt kommer förbreda mig för en vanlig förlossning i början på maj. Hur jag kommer må efter det finns inte i min värld just nu. Eventuella problem kommer jag att ta med berörda personer då!
Imorgon har jag tid hos min magläkare. Han ville checka av några månader innan det var dags för nedkomst hur jag mådde. Självklart kommer han få höra hur det gick idag men jag räknar inte med att det ändrar något. Är mest intresserad av att veta hur mina prover ser ut.

Nu tar jag kväll, blir tidigt ikväll. Huvudet värker av för många tårar och mycket grubblande. Behöver sömn, bästa medicinen.
Och en sista sak. Vill inte framstå som om jag har det mer jobbigt än någon annan. Nej det finns dom som har det mycket värre än jag. Men jag ventilerar mina tankar och känslor här. Viktigt att få ut det som gnager, inte bra att bara gå och bära på det.
Vill inte ha sympati, om ni tycker jag är ytlig då får ni tycka det. Jag tycker inte synd om mig själv. Jag är stark och imorgon har jag tagit nya tag. Jag vet att jag klarar det här, har ju gjort det en gång förut!

Bye bye!


Mot Nikemottagningen!

God morgon på er.
Här pågår det morgonbestyr förfullt. Frukosten dukas av, påklädning och tillfixning av hela familjen. Om en stund ska vi sticka iväg mot sjukan. Kl 10 har vi tid på special MVC för att disskutera det eventuella kejsarsnittet. Känns lite som dagen D. Och jag kan erkänna att jag börjar känna en viss nervositet. Men samtidigt är jag så taggad, tror bara att jag är redo med stort R!
Melle ska spendera tiden med mormor, tror det blir en liten fika för dom!? Vädret verkar inte bjuda in till någon promenad. Snö igen, lovley!

Efter sjukan blir det en sväng till IKEA så något besked kommer jag inte med förän under eftermiddagen. Håll tummar och tår gott folk =)
Puss & hej!


Smyggtitt

Vi har redan krupit ner i sängen. Min andra hälft känner sig inte kry, verkar vara en förkylning!? Vi får se hur det artar sig.
Sovrummet är nästan helt klart nu. Alla möbler är på plats, så nu är det bara lite småfix kvar att handla imorgon. När allt det är klart ska ni självklart få se hur det blev =) Men än så länge får ni sitta lite på nålar.


En godnatt puss och en liten peak på sänggaveln.

Imorgon ska vi till Nikemottagningen, får se vad dom säger. Har inga förhoppningar utan räknar bara med att få ett besked. Är allt jag vill ha så jag kan planera och förbereda mig inför förlossningen. För så som det är nu har jag knappt tänkt på den. Tror det är något slags skydd!?

Nu tackar jag för mig och laddar för en ny dag. Hoppas på att få sova lite längre än till kl 6 =P
Dröm sött nu söta läsare!


Snart snart...

Nu är det inte långt kvar innan alla möbler sitter ihop. Bara TVn som ska upp på väggen, SKÖNT!
Imorgon efter besöket på Nikemottagningen ska vi till IKEA och köpa lampor, tavellister och lite annat smått och gott som behövs. Bra att köpa möblerna innan och sedan småsakerna. Ser man exakt vad man behöver köpa!

KRAM!


En som är vaken & en som vill sova!

Fick tillslut en säng att sova i men det var allt. Inga sängbord eller någon byrå blev ihopskruvad. Det får vi ta tag i idag. Vi har nästan hela dagen på oss =) Så om någon saknas eller inte funkar så är varuhuset fortfarande öppet.

Melle älsklingen valde att vakna strax efter kl 6 imorse. Inte populärt av någon i familjen kan jag lova. Hade gärna fått sova en halvtimme till men det blir en tidig kväll i sängen istället.
Var inte bara jag som haade velat sova vidare. Milton blev helt tokig i magen när Melle började att låta i sitt rum. Vet inte om det var en fot eller hand som började kraffsa precis under ena revbenet. Sen var han igång! Verkar som han ärvt sin fars morgonhumör!?
Melvin däremot har nog fått mitt pigga humör på morgonen. Har (oftast) inga större problem att gå upp tidigt. Man får ta lite hänsyn till att jag faktiskt väntar barn ;-)

Nu blir det lite morgonfix och sen får vi se hur vi lägger upp förmiddagen!?
Hej så länge!


Grrr...

VARFÖR VARFÖR??? Ska det vara så svårt att göra möbler som går att sätta ihop??!!
Om det vill sig illa så sover vi på soffan inatt för benen till sängen går inte att skruva i. Och då lovar jag att IKEA kommer att ha en VÄLDIGT förbannad gravid småbarnsmamma som hänger på låset när dom öppnar imorgon!
Just nu prövas en sista utväg och om inte det funkar finns risk för att ert kära IKEA här i stan har brunnit ner snart...det ÄR ett löfte.
Om jag återkommer ikväll så är det för att jag ligger på soffan. Annars hoppas jag verkligen att jag sover gott i nya sängen. SNÄLLA håll era tummar för att det går att få ihop den!


Spelas ofta här hemma!


Melles favoritlåt =)

Den här låten lyssnar vi nästan på varje dag här hemma. Melle bli jätteglad när han hör den och börjar att dansa. Och när Melle blir glad blir mamma glad =D


Äntligen fick jag rumpan ur vagnen!

Efter flera månader av sparande av kort i en mapp på datorn, fick jag idag iväg dom på framkallning. Vet inte varför det tagit så lång tid??!!
Meningen var att dom skulle sitta i ramar på väggen, som ett litet familjecollage. Och så är det ju fortfarande tänkt men attans vilken tid det tog att skicka ivägen korten =)
Så till helgen ska vi sätta i dom bästa korten i ramar och spika upp dom på väggen runt Hem ljuva hem skylten. Ska bara köpa lite ramar. Valet står mellan favoriterna Ribba från IKEA men har även köpt lite mindre vita fina på Lagerhaus för något år sedan. Ingen aning om dom finns kvar?! Någon som vet??
Dom var billiga och ba, kostade bara 20 kr tror jag. Passade perfekt för standard måtten på kort. Ja det blir att ta en sväng på stan och titta i veckan. Måste ju ändå köpa födelsedagspresent ;-)

Så fort Melle vaknar blir det lite lunch och sedan ska vi packa in oss i bilen. En härlig dag väntar oss med fika, babysim och nya sovrumsmöbler =D Och en annan sak som är bra är att vi fått byrån såld. Dom kommer och hämtar den under kvällen. Gör mig en vinst på 1000 kr, känns helt ok måste jag säga!

Keep on smiling!


Ny vecka

Då var det måndag igen. Förra veckan försvann snabbt och det kommer även denna att göra. Flera saker står på schemat den här veckan, bla besök på Nikemottagningen.
Idag är det babysim som gäller, inte många gånger kvar nu. Lite trist för det är verkligen skoj att gå och bada med Melle. Se hur kul han tycker att det är och hur han faktiskt utvecklas. Men till hösten ska vi ju börja igen.
Ska nog hinna med en fika hemma hos mormor och morfar innan. Melle har saknat mormor så det blir lite mys innan simmet. Passar på att lämna lite tvätt till dom också ;-) Snälla som dom är!


Visar även vagnen som vi nu bestämt oss för att köpa. Efter att ha tittat närmare på den lördags så föll lotten på den här. Blir en Phil & Teds, en mycket bra vagn. Och ett stort plus att den är lika smidig som vagnen vi har idag. Visst finns det saker som jag inte gillar med den men det finns det med alla vagnar.


Vi har valt denna färgen, lite vågat!? =) Men det är kul att stå ut lite från mängden.

Hittade en butik som sålde den till ett bra pris med både syskonsits, mjuklift och ett dubbelt regnskydd. Måste bara kolla med dom hur länge erbjudandet pågår. Lite trist att ha vagnen stående hemma i flera månader.

Nu vankas det blöjbyte här hemma.
KRAM!


Stuvar om!

Puh säger jag bara. Massage för ryggen ikväll är ett måste!
Har flyttat runt möbler och tömt lådor och sängbord inför morgondagen då vår gamla sänggavel och sängbord far hem till svärmor. En byrå ska (förhoppningsvis) bli såld på blocket?! Och en annan ska in i Melles rum. Förvaringsmöbeln vi haft sängkläder i ska ut i hallen och gömmas lite under trappen tills imorgon. Och av någon konstig anledning så går inget att bära på ett normalt sätt! Bara att släpa.

Så om ni behöver en snygg byrå i körsbärsfärg, relativit hög....ja då är det bara att höra av sig =)
Nu ska vi snart äta lite fetaostfylld kycklingfile med ris och hemmagjord tatziki. Hungrig som en varg!

P&K!


Nyanser av rosa

Nu har jag planterat och pysslat här hemma. Fick ett ryck i blomsteraffären och bestämde mig för att plantera om en orkide i en glasvas. Har sett massor av sådana fina arrangemang men puh vad priset blir högt.
Valde en vit orkide och lite gröna små växter att sätta runt om. Med lite rosa sand, trassel och snöre blev det riktigt vårigt och härligt. Satte även i några små prydnadsnålar för att pigga upp det hela ännu mer. Skulle även ha haft en värmeljushållare men den måste ha blivit kvar i affären =(


Ska hitta någon duk som passar med. Så just nu får det se lite kalt ut. Ställde dit massor av värmeljus, blir riktigt mysigt när man tänder på kvällen.

 
Tyvärr blev bilden lite suddig men visst är det härliga färger!?

 
Rosa är verkligen en fin sommarfärg och inte trodde jag att det skulle bli så här bra. Har inte alls mycket av den färgen i mitt hem.

I köket blev det även där nya fräscha blommor till köksbordet. Körde på gröna lättskötta men piffade till dom med lite rosa trassel och små fjärilspins.
Ett loppisfynd i form av en liten silverbricka fick aggera skydd för salt och pepparkaret som stått gömda i ett skåp. Och inte går det att strunta i ljuslyktor, är ju en sucker för det ;-) Så här fick mina lyktor från Köpenhamn åka fram, kostade under tjugolappen.


Krukorna är ett fynd från innan jul för 15 kr st. Ingen rea utan bara billigt =)
Duken är egentligen en bordstablett från lexington men just nu får den agera duk, funkar fint som det med.


Även denna bild blev lite suddig, fattar inte varför??!! Men ni kanske ser lite av fjärilarna??

Nu känner jag mig riktigt nöjd och stolt över mig själv som fick ihop det så bra =)
Många andra ider som snurrar runt i huvudet om hur jag vill göra i vardagsrummet. Är ju en ljus och en mörk del. Den ljusa vid matsalsbordet och den mörkare vid soffan. Och just nu är det tavlor och en klocka som måste fixas. Blir att ta tag i det snart men först är det sovrummet som ska göras snyggt. Och det blir ju redan imorgon =D Ny säng, byrå, sängbord....ja allt - LÄNGTAR!


Idag är en bra dag!

God morgon kära vänner!

Hoppas verkligen att ni vaknar upp till en skön söndag och NI har fått sovit ut!? Vi har vaknat upp till en skön söndag men om det var till en utvilad sådan - nja! Melle var en pigg och glad kille redan vid kl 6 imorse, varför på söndagar älskling??!! =) Det är ju DÅ som man sover ut!
Men inget av det här gör mig något. Sova går att göra under dagen eller så lägger jag mig tidigt ikväll. Att se min lille prins så glad och go är bara underbart! Och om några kommer man att få sparka upp dom ur sängen ;-)
Vet inte vad det är som gör mig så glad just idag!? Har bara en sådan lycklig känsla i hela kroppen. Det är precis som när man är nykär. Känns som om jag går runt med ett stort leende på läpparna. Inte ens när Melle kissade ner vår säng imorse blev jag arg. Nej jag skrattade så tårarna rann längs mina kinder. Men det är nog just DET som är härligt med barn - Det oförutsägbara! Man vet aldrig vad som lurar runt nästa hörn!



Denna dag ska nog mest spenderas i ett lugnt och behagligt tempo, kanske en liten familjesiesta på eftermiddagen?! Vem vet. Men sak som ska fixas är gardiner i Melles rum. Dom har nu legat i sin plast i över 1 månad. Så idag ska vi ta tag i det.
Blir en sväng till jobbet och handla lite billig färs, förrådet måste fyllas på ännu mer ;-) Lite sugen på några nya blommor till köksbordet med. Kanske en sväng och titta på det också?!
Erbjöd mig att ta med lillkillen men det behövdes inte. Dom skulle vara hemma och mysa själva. Ja jag klagar inte, Egen tid = Bra tid!

Nu ska jag ta och tömma köksbordet, duken ska i tvätt och nya ider ska planeras. Måste noggrant tänka ut vad som kan bli snyggt. Har ju min murgröna i fönstret, så det måste matcha lite med varandra =)
Har länge varit sugen på att köpa en orkide men tror tyvärr det blir lite fel. Gillar dom små men var länge sen jag såg någon sådan i butikerna. Kanske har tur idag, för det skulle verkligen passa.

ByE bYe!


Goaste killen!

Igår invigde Melle sin nya skjorta jag köpte på PoP rean. Så söt han var i den, passade perfekt! Blev riktigt bra till jeans.


Melle kröp runt och var glad hela kvällen igår.

Tiden går fort och för ett år sedan gick jag runt och längtade efter det lilla pyret i magen. Nu fyller han snart 1 år och blir storebror till våren. Kan inte förstå att det är MITT liv!? Men aldrig att jag skulle vilja byta bort det!


Västen och Miltons mössa. Måste skydda huvudet i början =)

Melle sover så gott i vår säng just nu. Lockande att krypa ner brevid honom och vila lite. Men risken finns att jag väcker honom då. Så det blir nog att sätta sig och mysa lite i soffan. Behöver det efter att ha gått upp kl 6 imorse =)

HAPPY SATURDAY!


Födelsedagsfirande!

Nyss hemkommna efter en trevlig kväll hos min bror med familj. Äldsta barnet Jakob fyllde 11 år idag. Tänk så stor han har blivit!
Var en mysig fredagskväll där det bjöds på taco och kladdkaka. Finns det något som är mer fredagsmys än det?! ;-) Men jag klagar inte, älskar det. Har ju fått nippe på färskgurka just nu, så jag tryckte i mig lite extra =)
Melle tyckte att det var riktigt skoj att träffa kusinerna, så han fick busa och leka i massor. Inget gnäll under hela kvällen. Bara en massa skratt och glada miner. Är alltid lite svårt att veta hur han kommer vara när man är borta på kvällarna. Han är ju så van vid att sova mellan 19.30-20. Men idag var det inga problem. Han blev lite trött preics innan vi åkte men då satt han och myste i mormors knä. Där kunde han nog ha somnat med =)
Nu ligger han och sover så skönt i sängen sin. Får se om han sover gott hela natten efter all lek, håller tummarna för det!?

 
Ett halsband med en hockeyklubba och puck var vad han fick av oss. Just nu är det vad han lever för =)

Jag måste bara berätta att jag hittat en ny favorit i min garderob. Köpte enn klänning förra veckan och jag är helt kär i den efter ikväll. Skön och snygg med "ballong" kjolen. Kommer användas flitigt både under och efter graviditeten!


Vill också ha inkaklad spegel i mitt badrum ;-)

Ska snart ta och krypa ner i sängen. Blir en tidig morgon, måste iväg och fixa lite tidigt på morgonkvisten. Men när jag kommer hem ska vi ha mysfrukost hela familjen innan vi ska titta på framtida vagn.
Önskar er en fortsatt mysig fredagskväll!

 


Slutspurt!

Nu pågår slutrean i många butiker. Slank in på PoP som så många gånger. Men denna gång bara för att det var 70 %. Tyckte att dom faktiskt hängt ut lite mer saker nu. Och jag hittade faktiskt lite fint till min lille prins =D
Blev en rödrutig skjorta som han nog får inviga ikväll på kusinens kalas. Och sen en svårtrutig väst som kommer att komma till användning under vårens fester. Och så kunde jag inte gå därifrån utan att köpa en liten mössa till Milton. Så söt han kommer vara i den =)
Miltons mössa var det som var dyrast, 95 kr. Skjortan och västen kostade 65 kr st, billigt billigt. Gäller att passa på att fynda när man kan!
Bilder på sakerna kommer senare under dagen. Nu ska jag nämligen passa på att vila lite så jag orkar med kvällens bravader.


Så var det fredag igen!

Herregud vart tog veckan vägen?? Redan fredag och helg igen, tiden GÅR fort.
Melle är frisk och pigg idag, inget snor och SÅ mycket spring i benen. Här har bus pågått från det att vi vaknade imorse. Men jag klagar inte, förhoppningsvis är det värsta över nu. Bara att fokusera på att denna dag blir helt fri från snor och överdriven trötthet!?

Idag fyller Melvins kusin Jakob år. Han blir stor kille, kan inte fatta att han redan går i mellanstadiet. Var ju nyss som han började dagis men åren går FORT.
På dagens to do står just aatt handla present till honom och ikväll ska han firas. Och som tur är verkar det (än) som att hela familjen kan komma.


Igår kväll innan lillkillen fick sig ett skönt bad.

Någon gång mellan kl 9-11 idag ska dom komma och byta vår frysdörr. Upptäckte när vi flyttat in att den var repig. Så den har varit restad i ca 2 månader, typiskt.
Men jag avskyr att sitta och vänta på att dom ska komma. Bättre att säga en tid och komma då! Blir att göra sig en kopp kaffe medans jag väntar och hoppas på att dom kommer snart!?

TGIF!!!


Vilopaus!

Precis tagit en latte med älsklingen medans Melle fick en banan. Lite energi för oss alla. Bra att se att Melle har god aptit och får behålla all mat. Även om det inte är riktigt samma mat som i vanliga fall, så går den ner. Han dricker även bra, så min förhoppning är att han snart är helt frisk!?

Besöket hos storken gick bra. Fick lämna lite mer blod idag =) Ska erkänna att det ömmade lite i armvecket. Hade lite lågt järnvärde. Så nu blir det nolltollerans med att glömma Mitt val.
Annars lät hjärtljuden bra och magen mäter 24 cm. Lite roligt var att jag tycker jag känner mig större nu än när jag väntade Melvin. Men jag ligger faktiskt en vecka efter, så där ser man hur fel man kan ha =)

Nu blir det en liten nap för mig och Melle. Vi båda behöver det!

KrAm!


Två glansiga ögon och en röd liten näsa!

Godermorgon!

Vilken mysig morgon vi haft. Pappa hade lite sovmorgon, så hela familjen kunde mysa länge i sängen. Tror Melle behövde en sådan start på dagen =)
Natten har varit riktigt bra. Inget gnäll och inga vakna perioder, var ju lite rädd för det. Fick gå in och ge honom nappen några gånger och lite välling på morgonkvisten. Tror han laddade batterierna till max inatt, bra!
Man kan dock se att han inte är helt frisk än. Även om han håller igång somvanligt så rinner den lilla näsan och ögonen ser lite ledsna ut. Inget som man som mamma gillar att se.
Skönt även att se att han inte har någon feber eller är hostig. Så än lever jag på hoppet att det bara är något som går över ganska snabbt. Att vi har vårat lilla charmtroll tillbaka till helgen!?

Har en tid på storken idag på förmiddagen. Var inne på att avboka den igår men mamma erbjöd sig att komma hit och vara med Melle under tiden jag var borta. Tar ju inte mer än max 1 timme och så får vi check på att allt är ok med Milton. Inte för att jag tvivlar med tanke på vilken livlig lite kille det verkar vara ;-)

Dags att ladda kaffet innan mamma kommer. Blir en liten kopp innan jag ger mig av. Tack även till mina två stora killar som spenderade en bra stund ute igår kväll och skottade hela framsidan. Så nu går det inte att köra fast med bilen eller få snö upp till knäna när man går ut!

Hörs senare under dagen!



Stabilt

Just nu sover vår lille prins. Kvällen och eftermiddagen har varit lugn, Melle har kunnat behålla välling och vätskeersättning. Ett tag kändes han varm men ingen feber, tur!
Var en kille som satt brevid mig i soffan hela kvällen. Han brukar inte sitta still och mysa men idag har han behövt mycket närhet. Inte mig emot, har älskat varje minut med min lille älskling.

Nu hoppas vi på att han får sova lika bra inatt som han gjorde igår!? Hans lilla kropp behöver det.
Det är konstigt att någon som man tycker är så stor och ståtlig kan bli så liten och oskyldig.

GoD kVäLl!


Min utslagna lille hjälte ♥


Min lille älskling. Mitt hjärta värker när jag ser dig!

Det blev verkligen värre, ingen feber men en massa kräks. Min älskling började bli lite slö på eftermiddagen så jag la honom i sängen. Strax efter hör jag hur han låter konstigt och precis när jag kommer in i hans rum kräks han. Hela lunchen kom upp på kudden och Melle blev riktigt rädd och ledsen.
En liten snabb dusch för att få bort klet som hamnat i håret och ett telefonsamtal till mamma. Hon tyckte vi skulle ge honom vatten och inte så mycket vanlig mat under resten av dagen. Men hålla ett öga på honom hela tiden.


Mys i soffan framför tvn.

Han piggnade snabbt till och var riktigt glad och lekte lite i vår säng. Men helt plötsligt blir han slö och jag tar upp honom i famnen. Sekunderna senare kräks han massor igen på hela min arm. Samma sak igen, en mycket ledsen kille som jag lägger på sidan för att se till att allt kommer upp.
Har aldrig varit med om att han kräkts på det här sättet förut. Bebiskräks är ju vanligt men nu börjar han bli stor och då blir det mer mat som kommer upp. Så jag ska erkänna att jag kände mig lite skärrad. Med gråten i halsen ringer jag 1177.
Svaren jag får är att ge vätskeersättning och majsvälling under kvällen. Om han verkar riktigt pigg och har aptit lite kokt potatis med matfett i. Svaren gör mig mycket lungnare och kan sammlar mig ganska fort igen.

Det som var så läskigt var just att han blev så slö precis innan han kräktes. Men första gången är allt jobbigt, vet inte vad som är ok och inte. Fast nu är jag en erfarenhet rikare om man ska se det från den ljusa sidan.

Just nu ligger Melle och snarkar högljudt på golvet i vardagsrummet. Ligger på en tjock dubbelvikt pläd med sin snuttis och en annan filt om sig. Han är riktigt trött och jag håller tummarna för att det bara är någon liten bacill som gör honom lite utslagen. Vill ju ha min pigga glada prins tillbaka!
Skulle ta allt det onda, bara han får vara frisk och glad.
Jag kan ta illamående och kräkningar, jag är van. Men att se honom så här gör ont i mig.


Tog inte många minuter innan Melle somnade i min famn. Tryggare kan ingen vara....

Pappa skulle handla allt nödvändigt på vägen hem från jobbet. Skönt att få lite hjälp ifall han skulle bli sämre, alltid lättare att vara två. Ringde till honom och förvarnade för att vi kanske var tvugna att åka till sjukan men som tur var slapp vi. Håller tummarna för att vi inte kommer behöva det heller!!??

Uppdateringar  kommer senare under kvällen. Nu blir det att plocka lite och vänta på att maskinen ska bli klar. Blev en tvätt med lakan som får gå på extra hårt program.


Två små trötta ögon

Melles lilla näsa rinner, dock inte hela tiden. Håller alla tummar och tår för att det inte blir någon förkylning. Värker i hjärtat att se honom. Han håller humöret uppe men hans ögon blir lite glansiga emellanåt. Han är även lite extra trött.
För en liten stund sen somnade han in. Var som vanligt tvungen att busa lite i sängen men det är inte samma bus som i vanliga fall. Märks att hans lilla kropp jobbar med att bekämpa något...Fast han äter och dricker bra, det är viktigt!


Precis innan min lilla prins somnade in.

Var inne precis och tittade till honom och kände direkt att någon gjort i blöjan. Hade han inte gjort innan han somnade utan det har skett under tiden som han sover. Tycker så synd om honom som får ligga med sådan blöja. Men jag vill ju inte väcka honom bara för att byta. Blir det första som görs när han vaknar. Stackars lilla hjärtat!


Men ett leende från min gullunge är aldrig långt borta 

Känner att tröttheten börjar att komma ikapp mig lite. Ska nog gå in och sträka ut en stund på sängen. Även om jag inte somnar så känner jag att lite lugn och ro är vad jag behöver.
Skönt att se att det slutat snöa nu. Hoppas att det blir lite regn och plusgrader så det sakta men säkert kan börja försvinna.


Extra energi att ta av!

God morgon!

Fy vilket väder, snökaos utanför fönstret. Nej nu får det vara nog med snö. Kommer ta lika många månader att bli av med den som det har tagit för den att komma!
Idag blir det att hålla sig inne. Ingen ide att ge sig ut i onödan. Blir en massa lek och bus istället och det har jag inget emot. Tror Melle behöver en heldag hemma, han verkar lite snossig. Hoppas på att det inte blir något mer än så?! Han har ingen feber och är inte hängig eller gnällig, så jag håller tummarna.

Natten har varit underbar för hela familjen utom mig. Vaknade till strax efter 01 och kunde inte somna om. Låg och vred och vände mig i sängen. Varmt var det och bekvämt gick det inte att ligga. Blev att gå upp och titta på tv istället. Ca 3,5 timmar av poker på tvn gjorde mig sömning.
Så lite orolig var jag för att inte orka gå upp på morgonen. Men när Melle vaknade vid 7 var jag pigg och glad. Fortfarande pigg och inte ett dugg trött. Måste ha ett förråd med extra som kroppen tar av!? Känns bra att veta men jag försöker alltid att vila om tillfälle ges.

Dags att fixa lite här hemma. Melle ska byta ut jamisen mot lite mer mysvänliga kläder. Hoppas på att han sover mer än 1 timme idag, mer sov inte han på dagen igår. Hade tänkt mig en latte och lite fika när han somnat. Bara att få slappa...=)
Take care!


Soffläge...

Har intagit soffan efter en trevlig eftermiddag. Gjorde en liten fikavisit hos mina kollegor i Skäggetorpsbutiken. Alltid trevligt att höra lite skvaller och roliga nyheter. Tänk vad tiden gått sen jag gick hem på mammaledighet, tiden går vidare. Nu försvinner Christopher och börjar ett nytt jobb med nya utmaningar. Men någon längtan tillbaka till jobbet känner jag inte. Inte samma ställe som jag lämnade!

Melle leker på sitt rum, stora killen kryper in själv och sysselsätter sig =) Så innan han ska få lite mat i magen ska jag läsa igenom den lilla H&M katalogen som kom i posten idag. Förbannade H&M, tror dom jag är gjord av pengar!? Så mycket snygga kläder.

Hej hej!


Happy feet!

Här kommer det ett litet tips för att få fräscha fötter. Provade det hemma hos mamma första gången och blev riktigt imponerad.
Melle brukar få den sprutad på fötterna efter att ha tvättat av sina svettluktade tassar när vi är där ;-) Doften är riktigt fräsch och luktar inte perpparmint. Avskyr den doften och den användas rätt flitigt när det kommer till fortvårds produkter.


100 ml för 49 kr. Räcker längre än man tror.

Passa på att köp en flaska nu till våren och sommaren. Passar perfekt att ha i väskan!
P&K


Knasiga drömmar

Vaknade inatt av en mycket underlig dröm. Inte för att jag inte förstod mig på den utan mer för att det bara var knäppt.
Drömmnde att Milton blev född. Härligt och verkligen något jag drömmer och längtar efter. Men han föddes i något som såg ut som en skolsal fullt med sängar. Och jag kommer inte ihåg att jag födde honom, helt plötsligt låg han bara i min famn.
Det andra som var lite konstigt var att han var så stor. Inte 4 kg och 55 cm stor. Utan 4 månaders stor och lika mycket "med" som en bebis i den åldern. Och inte nog med att han var så stor, han föddes även 2 månader för tidigt. Den 1 mars av någon anledning??!!
Mer hann jag inte drömma för Melle vaknade till av en dröm och jag fick gå upp och ge honom nappen. Kanske bäst det?! Vem vet vad som hänt mer ;-)

Här hemma har hela huset blivit dammat och dammsugit. Melle var med och var mest i vägen =p Inte lätt att göra rent men en kille som försöker att dammsuga åt en =)
Nu har han blivit lite trött och ligger i sängen men inte somnat än. Hoppas på att han gör det snart för då ska jag moppa golven. Ser jag fram emot för det luktar ju SÅ gott efter!

Hej hej på ett tag!


Ingen rädder för vattnet!

Måndag betyder ju babysim. För mig har det blivit lite måndagsmys, ser verkligen fram emot måndag. Ingen söndagsångest, måndagslängtan =)
Melle var helt till sig innan han fick gå i bassängen. Satt och hoppade upp och ner i knät och pratade som bara den. Och hela tiden stirrade han på vattnet. Så när dom mindre barnen gick upp slet han sig nästan ur armarna, så sugen var han på att få komma ner i vattnet.
Var lika roligt denna gång, om inte mer. För idag vågade han verkligen att testa lite mer. Han provade flera gånger på att doppa ansiktet i vattnet. Men kom snabbt på att det inte var skönt =) Han lyckades även stå på ledstången som går ca 1 dm under vattnet. Då gick det hur bra somhelst att nå leksakerna som inte låg i vattnet.
Det som kändes som den största segern var ändå att han kunde hoppa ner från kanten i händerna. Även om han inte hoppade mer än någon dm så var det stort!
Tidigare har det inte gått att sätta honom på kanten på ett bord utan att han blivit rädd. Var nästan så jag blev lite tårögd. Visar bara hur stor han är och hur mycket han utvecklas hela tiden!


En stor kille som vågar att "dyka" nu =D

Nu ligger det en utslagen liten kille i sängen och sover. Hela förmiddagen var han vaken och lekte på öppna förskolan. Inget sovandes där, blev en kort sväng bara i bilen på väg ner till stan.
Efter badet blev det storhandling av mat, då sov han lite mer än 1 timme. Var en trött kille vi kom hem med men efter lite mat var det full rulle igen =)
Tror och hoppas på att han kommer sova som en stock hela natten. Imorgon ska vi bara ta igen oss och lata oss lite. Det är vi värda ;-) Ska även passa på att dammsuga och moppa golven. Känner att jag måste få det gjort.

Njut av er kväll. Imorgon kommer en ny dag med nya möjligheter!




I vått & torrt...

..Finns dom där. Sprider glädje, ljus och värme. Lyssnar och förstår, kommer med råd när dom som bäst behövs. En axel att gråta mot och någon att skratta med!

En vän!

Jag har en sådan vän, som alltid finns där. Sofie, min älskade vän!
Jag är så glad att du alltid ställer upp, du finns där när jag som bäst behöver dig.

Idag var hon underbar och erbjöd sig att ta med Melle upp på öppna förskolan medans jag tog blodprover. Bara en sådan sak att hon såg efter honom i ca 30 min. Det betyder otroligt mycket.
När jag sedan pratade med vår BVC sköterska i samband med att vi skulle gå från öppna förskolan så erbjöd hon sig att klä på Melle. Även där, helt underbart med sådan hjälp.
Inte nog med att hon har två egna barn att ta hand om och se efter. Hon hjälper mig också!
DU ÄR BÄST DAMEN!