Swing

God kväll i kvällssolen!

Vilken skön dag vi har haft. Bara tagit det lungt, behövs sådana dagar ibland. Och framförallt efter värmen som har varit och återkommer imorgon =)
Vi bakade kakor på förmiddagen och efter lunch la sig jag och grabbarna och sov. Gud så skönt det är med en liten nap mitt på dagen.
När pappa kom hem på eftermiddagen blev det en fika innan vi gav oss ut på promenad. Gick och la på ett paket på posten, en trasig tradera vinst. Sen gick vi till en lekpark en bit härifrån.
Där fick Melvin gunga, vilket han älskar ;-) Blev även lite gungning på trähästen med mamma. Även om det bara var en liten stund tyckte jag att det var en väldigt mysig stund!
På vägen hem gick vi förbi den ena av två lekparker vid våra hus. Där har dom en stor gunga man kan ligga i. Så jag och Melle gungade lite innan vi valde att gå hem. Melle gick inte precis, han sprang. Och det är inte dåligt med fart han har. Är man inte med så sticker han =D


Min lilla busunge. Vad jag och din pappa älskar dig ♥

Ska snart ta och fixa några saker inför morgondagens bröllop. Skönt att göra det idag så man slipper imorgon. Då har vi mys på förmiddagen, älsklingen är ju ledig!


Chokladsnittar

Hej på er!

Skönt med en mellandag, lite moln och några grader lägre. Igår var en dag med lite för hög temp. På eftermiddagen när vi var och lekte med Sofie höll jag på att avlida. Luften stod helt still och solen gassade på. Varken vatten eller glass hjälpte. Var poolen som blev min räddning när vi kom hem ;-)

Just nu sover båda barnen. Tänkte då passa på att baka chokladsnittar. Är ju så gott och nu blir det en hel del fika på altanen. Måste ju ha något mumsigt att äta på då. Mormors bullar tar ju slut ;-)

Ha en skön onsdag!


Kossan säger mo

Melvin börjar nu att bli en stor kille. Han går och springer, inte sitta i vagnen om han fick välja. Han förstår otroligt mycket. Även om han inte pratar mycket så fattar han vad vi säger till honom.

Idag kom det nya framsteg. När han såg en ko på tvn sa han Mo. Allt prat om vad säger kossan? Kossan säger MU! verkar ha gett resultat. Nu när man frågar honom får man till svar Mo.
Som mamma är jag stoltast i världen nu. Inte nog med att jag får pussar av min prins när jag ber om det. Han vet vad kossan säger också =D


I väntan på maten efter bad och lek på eftermiddagen.


Snart börjar sommaren på allvar. Ikväll är det premiär för Allsång på skansen =D Det är den lilla pensionären i mig som älskar att se på det. Blir en smoothie till det. Älsklingen kör på en kall öl, lyx!

KRAM!


Bikerbyxa och gladiatorsandal

Igår på stan hittade jag några småsaker på rean. Gina har enligt mig bland dom  bästa reorna. 50 % direkt och många snygga saker. Avskyr när det står rea och så sätter man inte ner saker med mer än 20 eller 30 %.

Kom i allafall hem med ett par svarta leggings i lite glansigare material, det andra paret gav jag 50 kr för. Var snygga bikersömar på dom. Sen slank även en skön ljusgrå vardagstopp med.
Barnen fick varsin sak från PoP. En mössa till Mille, han kommer matcha vagnen fint i höst ;-) Och en snygg t-shirt till Melle.

 
Sandalerna hittade jag för en billig peng på H&M.


Till mina fina grabbar.

Snart blir det lite lunch innan vi ska ha en liten playdate med Sofie och barnen. Vi ska till vår gamla lekplats i Ekholmen.

Passa på och njut!


Värme

Godmorgon solstrålar!

Har ni vaknat upp till ännu en vacker morgon!?
Här hemma har Melvin hittat sin gåvagn igen. Så nu springer han runt och härjar med den. Så härlig att se på =)
Milton ligger inne i sin nya säng och sover, TACK. Han har väldigt svårt att få ro och sova i värmen. Igår kväll somnade han inte förän 22.30 ungefär. Han somnade till flera gånger men vaknade lika snabbt. Lilla hjärtat mitt, han är så varm. Han måste tycka att värmen är hemsk!
Melle tycker också det är varmt men han kan ju bada. Utan poolen hade min stora kamin brunnit upp. Önskar bara att Milton även kunde få ligga där i och svalka sig. Nästa sommar blir bra, då kan bröderna bus bada ihop och leka =D

 
En glad kille i värmen igår.

 
Melle på grönbete.


I väntan på pappa när han tvättade bilen.

Vad den här dagen bjuder på vet man aldrig. Men just nu är den blank. En sak är säker, vi ska bada!


Hensvik

Tack IKEA för en sådan bra rea. Idag har Milton fått en ny säng. En riktig spjälsäng.
På rean finns nu sängen Henvik för bara 299 kr. Ordninarie pris är 895 kr. Det är vad jag kallar rea!


Nya sängen och mobilen!

Tyvärr är det så varmt att Milton inte kan sova. Under hela dagen idag har han bara tagit korta små naps på 30 min. För min del får det gärna bli lite svalare. Framförallt barn och djur lider när det är så här varmt.


Något ljusare

Håret är nu fixat och jag måste bara säga att jag är helnöjd. Fick upp ljusheten i håret men det är fortfarande brunt. Precis så som jag vill ha det =D


Lovar bättre bilder på håret ikväll.

Barnen och jag befinner oss hos mormor & morfar och har det skönt. Om ett tag ska vi hämta pappa och då blir det att åka iväg och köpa några småsaker till Milton och att storhandla. Men när vi kommer hem blir det poolen!


Laddad för en ny vecka!

Godmorgon strålande måndag! Här är vi uppe och igång. Melle och jag har ätit frukost, så snart blir det en tur med dammsugaren. En maskin tvätt går redan, duktiga vi är ;-)

På förmiddagen idag ska vi ge oss iväg till stan. Har några små ärenden att uträtta och så ska jag köpa färg till håret. Christians syster gifter sig på torsdag och då måste väl håret vara någorlunda check. Denna gången ska jag nog ljusa upp det lite grann. Blev inte så mycket ljusare förra gången. Men den här gången går vi upp några nyanser.

Nej nu kallar dammsugaren!


PUSS!!


Om man ber om en puss....


Så får man självklart en =D

Melvin har verkligen upptäckt det här med pussar. Nu behöver man bara fråga om man får en puss och pluta lite med läpparna. Lika snabbt får man en stor blöt puss =D Gott gott! Okej, man kanske inte får en när han är helt uppe i sina lekar ;-)

Märker hur han håller på och lär sig nya saker. För ett tag sen började han att gå på tå. Inte jämt men ibland. Imorse gjorde han ett första försök till att hoppa inne i vår säng.
Tiden går fort och jag kommer på mig själv att tänka att han inte är någon bebis längre. Så konstigt men sant.
Det här är första sommaren som han riktigt "är med". Förra året kunde han bara sitta men inte krypa. I år är det full fart från morgon till kväll. Men det är härligt, I love it!


Badpojke 2010!

Vi har njutit ännu en dag i solen. Går det att göra något annat!? Hoppas att ni gjort samma sak!?

Jag och Melle har badat massor i poolen. På eftermiddagen satt vi i och lekte i över 1 timme. Vi skvätte vatten, lekte med bilarna, pussades =D och skrattade massor. Melvin är verkligen den mest underbara unge jag stött på. Att jag älskar min prins räcker inte till, jag gör det gånger 1000!!


Lite mjukstart =)


Sötnos.


Ser ut som vi sitter ute i sanden men poolen står på kanten av altandäcket =)


Så här ska vi spendera varje varm dag den här veckan!


2 glada badare som kunde suttit i poolen hela dagen. Men vi gick upp för att fika tillslut. Tårta och kaffe lockade mer ;-)

Melle somnade rekordtidigt idag, redan vid 18.30. Värmen tar hårt på oss alla men framförallt på dom små.

Nu ska jag ta mig lite och dricka och sedan sätta mig i soffan. Men innan dess ska jag bära in Milton till sin säng.
Ciao ciao!!


Snart dags för ett dopp...

Inte i det blå kanske men i poolen på altanen =) Har idag varit och köpt kopplingar till trädgårdslangen så vi kan fylla på vatten från tvättstugan. Vattnet från husväggen blir inte varmare än 17 grader. Lite väl kyligt även en sådan här dag.

Innan dess något i magen och vänta på att Melle ska vakna från sin nap. Just nu sover han i bilen.


Han är bara för söt även när han sover =) Mitt hjärtas ljus.
Tack Sofie för du lärt mig det fina uttrycket!


Sommarens söta bär

 
Jordgubbstårta hör sommaren till.

Slog på stort igår och köpte östgöta jordgubbar till firandet. Riktigt goda söta gubbar, tackar vi för när dom kostade 105 kr/litern =)
Blev några över så efter vi gått en skön promenad på eftermiddagen slängde vi ihop en tårta och fikade på altanen. Gud vad jag älskar min altan...och fika ;-)


Måste bara berätta om gårdagens skönaste kommentar. Den kom från Jocke, Camillas pojkvän. Efter att ha sett vad Christian köpt till mig så säger han;

Jag önskar jag var din fru
=D

Ska snart krypa ner i sängen. Tycker det är så skönt och ligga och titta på tv i sängen innan jag somnar. Är lite avslappning tycker jag. Sen är det nästan den enda tiden på dagen då det bara är jag och Christian. På dagarna är det barn och en massa andra sysslor hela tiden. Nu sover barnen och då har vi vår tid tillsammans!

God kväll & god natt i förväg ;-)


Leo




Hemklickat från H&M.

Kunde inte låta bli att beställa hem klänningen. En skön overseiz klänning är verkligen något man måste ha en varm sommar. Jag räknar lite med att det sköna vädret som varit och kommer fortsätta nästa vecka ska hålla i sig hela sommaren =)
Sarongen/scarfsen fick också följa med. Älskar att ha det, funkar fint som accesoar men även varme för axlarna en sommarkväll!


Midsommardagen - dagen efter den underbara dagen!

God förmiddag! Hoppas ni lever och inte har allför ont i huvudet!? Här hemma har vi det fab. Christian håller på med verandan och jag har städat bort det sista av gårdagens fest!
Vilken dag vi hade, en av dom bästa i mitt liv. Mina nära samlade för en mysig midsommarafton. Och den blev perfekt med vädret också. Kunde inte velat firat den på något annat sätt. Tack alla för att ni ville komma och fira med oss!! Och tack för dom fina presenterna. Värmde mitt hjärta!
Vi åt en hel del ;-), lekte, skrattade och hade det riktigt trevligt. Melle kunde nog ha somnat flera gånger under dagen men valde att vara vaken. Var en tapper kille som höll ut till 20 ungefär. Men inte ens när han låg i sängen kunde ögonen sluta att lysa BUS!!! =D Han ver mer än nöjd med dagen.

Här kommer lite härliga bilder från gårdagen!

Firandet!


Finaste midsommarkillen.


Hela gänget samlat för mat på kvällen =)

  
Alla glada samlade runt fikat på eftermiddagen.

  
Melle premiärbadade igår i sin pool. Var en hit!

  
Härlig dag för oss alla!

  
Mina prinsar som var så duktiga igår ♥

  
Happy!


Melle med fasters midsommarkrans i håret =D

Presenterna!

Av mina föräldrar:


En fin midsommar flicka!

Av svärfar Claes och hans fru Mahnaz:


Ett stort hjärta som jag sett på Unnerstad gård. Skulle haft det ovanför sängen men det passade bättre ovanför matsalsbordet.

Av Chistians syster Camilla och hennes Jocke:


Underbart fina blommor =)

Tack än en gång för alla som kom igår. Ni som inte var här var saknade!
Ha en fortsatt skön midsommardag. Se till att ta igen er och samla ny kraft. Och alla ni som gick på semster i torsdag, Grattis ;-)


Midsommarafton!



Godmorgon! Solen skiner från en blå himmel, JIPPIE! Hör inte till vanligheten på midsommar. Ser  även ut som om det kommer hålla i sig i yttligare ett par dagar. Och inte nog med det, det ska bli ännu varmare!! Puh säger jag om det.
Köpte en pool till Melle i onsdag och idag blir det invigning av den. Funderar på att själv ta ett dopp i den ;-) Tror att lillkillen kommer att uppskatta att ha något att svalka sig i. Våra grabbar är ganska kända för att vara små kaminer =)
Kommer även lite gäster under dagen. Mina föräldrar och syster, Christains pappa och Mahnaz & hennes dotter Samin. Till kvällen dyker nog Christians yngsta syster och pojkvän Jocke upp. Kommer bli en trevlig midsommar.

Ska snart få i mig lite frukost och sen börjar förberedelser inför dagen. Måste ge mig iväg och köpa lite gubbar =D
Idag firar vi även lite extra. För det är just på midsommarafton som vi för 2 år sedan fick reda på att Melvin låg i magen. Början på ett mirakel och den bästa tiden i mitt liv - att vara mamma ♥

Önskar er en trevlig midsommarafton! Njut av god mat, trevlig sällskap och underbart väder!


Dofter & minnen från förr!

Idag när jag var på väg att hämta Christian på jobbet satt jag i en bilkö. Och i filen brevid mig rullade en gammal vespa upp. Ni vet en sådan där i fint skick. Studerade den länge och medan jag gjorde det kände jag doften från bensinen. Det luktade precis som när jag var mindre, när vi var på semester.
Flera gånger under min uppväxt var vi på semester i Italien - Vespans hemland =) Fanns hur många somhelst och dom var överallt. Varenda människa hade en, gammal som ung.


Ungefär en sådan jag såg idag, vilka minnen =)

Tänk vad lite lukt kan göra, hur mycket minnen som finns förknippade med det. Var nog 3 gånger i Italien under min uppväxt men mina föräldrar har säkert varit där dubbelt så många gånger. Och en sak är säker, dit ska jag återvända.

Nu är det dags att ge Melle ett bad sen hänga en tvätt. När barnen sedan somnat ska golven moppas. Sen är allt check inför morgondagens midsommarfirande här =D


Today

Då var det kväll och jag sitter nyduschad i sängen ooch har fotbollen på. Skönt avslut på ännu en hrälig dag. Börjar att vänja mig nu, inte bra. Blir jobbigt när vädret väl vänder. Kan ju inte räkna med att alla dagar ska vara så här varma ;-)

Sofie och Agnes var här på förmiddagen och förgyllde vår dag. Agnes har nu lärt sig att det är här som Isa bor =D Min söta lilla toksnutta är bara för go. Är så glad att det var just dig Agnes som din mamma och pappa fick!
Melle och Agnes lekte på verandan medans jag och Sofie lapade sol. Barnen lekte med vattnet i Melles "bilbanelåda" och var nog ett tag mer blöta än torra.
Innan lunch blev det en walk till affären. Handlade lite till lunchen och en glass. Barnen hade somnat så skönt så vi kunde i lugn och ro gå och prata. Kanske inte om livets stora frågor men om livet generellt.

Christians pappa kom förbi och åt lunch med oss innan han och Christian började med altantaket. Tog dom hela eftermiddagen och lite av kvällen innan det var klart. Så nu har vi tak som skyddar mot regn och ger skugga mot solen!
Älsklingen bröjade även att sätta lite panel på ena kortsidan. Snart kommer allt byggande att vara helt klart. Då är det bara målade och lite annat småfix kvar. Skönt för då blir det nästa projekt, förrådet. Måste rensa ur och organisera lite bättre. Nu är det bara ett kaos därinne.

Har även passat på och handlat inför midsommar idag. Var på Maxi och det var ett mindre kaos där. Folk överallt och jag snurrig i huvudet av värmen. Ingen bra kombo.
Mamma hade varit snäll och erbjudit sig att ta Melle under tiden. Han har det roligare hemma hos mina föräldrar än i mataffären.
Dom hade tittat på bilar, lekt och spanat på killen som gjorde rent deras fönster utifrån. Melle hade även bjudit mormor på pussar. Ursöta killen =)

Nu rundar jag av den här dagen. Återkommer med nya krafter imorgon.
Kramar till er!


Besök av farmor!

Igår kväll kom Melle och Milles farmor på besök. Hon och Tomas hade med sig fika och lite nya kläder till grabbarna. Tack så mycket!
Satt ute i den sköna kvällen och fikade. Melle blev supernöjd över att vi fick besök =) Han satt enbart på rumpan under tiden som vi fikade. Sen sprang han runt på altanen och pratade & skrattade högt. Han och farmor lekte även en del. Det skvättes vatten och busades, härligt!

  
Melle bjöd farmor på en kvällspuss efter all lek =)

Kul att se hur Melle börjat förstå det här med pussar. Han pussar på brosan och ibland kan man även själv få en om man ber =) Inte jämt men man ska inte slösa med pussar ;-)

Snart kommer min älskade Sofie hit. Vi ska ha en härlig dag i solen med barnen. Lite fika och en skön walk i solen står på schemat!
Återkommer senare idag. Njut av onsdagen.


SEMESTER!!


Scandic Kramer i Malmö!

Här kommer vi att checka in två nätter i i sommar. Närmare bestämt 19-21 juli. Har valt ett lite större rum. Kostar lite mer men det är ju semester ;-)
Blir tredje sommaren i rad som vi åker till Malmö men det är vår stad. Var här som Christian friade till mig i december 2007. Så den här stan kommer alltid att ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta!
Blir en sväng till Köpenhamn med. Går inte att åka till Malmö och inte åka över sundet ;-) 36 min med tåget är ingenting.

Puss på er!


Man måste vara uppfinningsrik!


Har man inget tak på altanen än, får man själv fixa skugga ;-)

Min kära man kom idag hem med fika efter jobbet. Tisdagar slutar han efter lunch, så strax efter 12.30 är han alltid hemma.
Melle och jag hade precis ätit lunch, så prinsessbakelse och kaffe väntade efter maten. Blev att sitta på altanen men sol gassar på som bäst mitt på dagen. Så för att skydda Melle fick ett paraply aggera skugga =)


Mumma..


Nu äter Melle en del själv, duktig kille!

Dags att fixa lite mat här hemma. När pappa kommer hem från J blir det en fika med farmor. Hon kommer hitt och hälsar på, trevligt!


Drömmar i förmiddagssolen!

Åh vad jag njuter här hemma. Bästa investreingen i mitt liv har varit att köpa hus och bygga till en stor altan på det! Här ute finns inga bekymmer, bara ren lycka!
Tänk att kunna ha det så här hela tiden. Slippa höstrusket och vinterkylan. Även om vintern i mysig när det är snö, väljer jag heller sol och värme. Har fått mig att fundera på att sprara pengar. Så när jag och älsklingen är gamla köper vi lägenhet i något varmt land. Spenderar höst och vinter där. Sen kommer vi hem till våren och sommaren. Då får man det bästa av allt ;-)
Ja drömma går ju alltid men man kan också göra verklighet av drömmen. Det kan bli en drivkraft, en morot att jobba mot. Har man bara ett mål är det lätt att nå dit!


Så sant så sant...

Dags att sluta drömma för ett tag och hänga upp tvätten. Är så härligt att hänga tvätt för tork ute. Har jag inte kunnat göra förut. Men jag älskar att känna hur mycket fräschare tvätten doftar när den är torr =)

Keep on dreaming!!


Finaste Milton!

Sitter i soffan och tittar på fotbollen. Brevid mig ligger Milton. Han sover men vaknar till när nappen rymmer. Han börjar då vilt att veva med armarna och knorra. Men så fort han får nappen lugnar han ner sig och somnar igen.
På kvällrna tycker han inte om att ligga själv. Han ska sova i famnen eller ligga brevid i soffan. Att sitta i babysittern duger inte och att ligga inne i sin säng funkar inte heller. Är i såfall om han somnar och man bär in honom.

Annars så går det fort fram i utvecklingen. Alla nya miljöer studeras noggrant. Idag var han med i tvättstugan och det var två stora blå ögon som tittade sig runt. Han är riktigt stark i nacken så man behöver inte hålla hårt bakom nacken. Utan han håller själv upp sitt lilla huvud =) Kommer nog från att han ska vara bröst mot bröst i soffan. Så han kan halvstå/ligga och titta ut genom fönstret på himlen.
Det är likadant jämt. Att halvsitta i knät funkar inte. Han börjar att tippa huvudet bakåt och titta ut genom fönstret. Lyfter man upp honom så han kan titta ut är han så nöjd. Och samtidigt tränar han benen. Han har blivit riktigt stark och trycker nu ifrån med riktig kraft.
Han har även börjat att göra mer och mer ljud ifrån sig. Lika gulligt varje gång =) Och ibland när man ligger i sängen på kvällen och myser så ger han ifrån sig ett leende. Lite tidigt men jag tar det som ett helhjärtligt ;-)


Milton sträcker ut sig på sängen i fredags =)

Att vara mamma är verkligen underbart. Jag njuter av alla stunder jag får vara med mina två godingar. Dom skänker mig så mycket lycka!
Ska snart ta mig en dusch i pausen och sedan lägga mig i sängen. Då blir det lite mys innan Milton somnar, en av alla höjdpunkter under dagen!

SwEeT dReAmS!


Annorlunda..



Varför kan det inte fungera i verkligheten??
Om det gjorde det skulle jag ändra på saker. För så som det är nu så blir det inte bra ändå. Allt blir ju fel...

Dagen började bra men nu känns det bara blä. Jag ska göra som mina barn, lägga mig och sova. Kanske kommit på bättre tankar när jag vaknar men tror inte det. Är bara trött på att försöka, för det spelar ingen roll. Anstränger mig men det märks inte. Eller så är det bara tröttsamt att ha mig ens närhet?!
Kanske bara är så att jag misstolkat allt??!! Men just nu efter den här förmiddagen är det inte så jag känner.

Tur att jag har min egen lilla familj. Den skänker mig glädje, lycka och kärlek. Mina 3 grabbar, vad skulle jag göra utan er!?


Början på en ny vecka

Måndag igen, herregud var ju nyss måndag. Dagar och veckor springer förbi. Och idag är det sommarsolstånd - årets ljusaste dag. Är ju även midsommar på fredag, Jesus...redan!?
Måndag betyder ju också att det är myran som gäller. Ska bli skönt att åka iväg en sväng så Melle får leka av sig. Det är mycket lek och spring i benen efter helgen. Igår fick han inte gå in och ut på altanen som han brukar. Bygget gjorde att han inte kunde vara därute hela tiden.
Men sen tycker han att det är roligt att träffa dom andra barnen. Utforska alla utrymmen och att fika självklart ;-)

Önskar er en härlig start på midsommarveckan =D


Natti natti!

God kväll bloggisar!

Sitter i soffan och slöar framför VM. Äntligen en match med lite mål och fart i. Varit lite brist på det under tidigare matcher.
Snart ska jag krypa ner i sängen och mysa lite. Mille har sovit fram till nu men vaknade nyss. Blir att ge honom lite mat och sedan hoppas att han somnar om!?

Altanen börjar nu att ta sin form. Hade allt virke funnits så hade jag nog haft tak men man kan inte jämta ha tur =) Men till midsommar är det uppe!!

Nu tackar jag för mig och återkommer med nya krafter imorgon!
Dröm sött!!


Sommar, sommar, sommar...


I år är det jag som skyddar huvudet med en solhatt =)

Hittade mig en fin solhatt igår på Netto av alla ställen. Ja små godbitar kan man hitta där med ;-) Men 80 kr är bra investerade pengar för att slippa bränna hårbotten!
Brukar inte gilla att ha sådana här hattar men tyckte den passade riktigt bra. Och så är jag lite inne med. Hatt är verkligen sommarens accesoar...eller??!! Jag kommer i allafall att använda den flitigt.



Just nu byggs det tak till altanen här hemma. Ska bli skönt att kunna ha möbler och dynor framme hela tiden. Inte behöva skydda allt från regnet. Och snart kommer vi även kunna sitta ute även när det regnar. Det gillar jag!
Hoppas bara att allt går smidigt den här gången?! Vill ha mitt tak uppe så snart som möjligt. Håller tummarna för att det nästan är klart till kvällen.

Igår kväll var jag nog inte den enda som blev fast framför tvn. Hade inte räknat med att se nästan hela vigseln, kortegen, folket hyllningar på Lejonbacken och sedan middagen. Men GUD vilket bröllop!! Har nog inte sett någon mer lycklig på ett bröllop än mig själv. Det där gott folk är sann kärlek.
Det var vackert, hjärtat fylldes av värme. Nästan så jag fällde en tår när löften och ringar byttes. Man blir trollbunden av att se två människor så kära.
Och talen, ja Daniels tal var så fint. Även där vara tårarna nära. Han talade direkt från hjärtat till sin fru. Var ett av många tillfällen där det nog bara fanns dom två. Ingen annan bara dom!
MEN nu behöver inga killar göra likadant på sina bröllop. Ni kommer aldrig lyckas att göra det lika fint och romantiskt som Daniel!

Kärleks kramar till er!


Idag är jag glad!

Hallå lördag! Vilken lördag det är idag, en speciell sådan. Finns mycket som ger mig ett stort leende på läpparna =)

* Tomten blev tilljämnad igår. Nu är det bara att beställa jord och sedan rulla ut gräs =D

* Jag har världens gulligaste grabbar hemma

* Jag är gift med världens bästa man, Christian ♥

* Bröllop! Kärleken övervinner allt. Daniel - en man av folket får sin prinsessa.
Även om det varit tröttsamt att höra om detta bröllop så är det något speciellt. Kommer själv ihåg hur pirrigt det var när dagen D var där. Så idag glädjs jag med Viktoria och Daniel.

* Får mysa hemma hos mina föräldrar medans älsklingen jobbar =D


Mina små älsklingar ♥


Fredagsmys...

Nu bär det av en sväng till Unnerstad gård. Måste kolla lite på rean, snart stänger dom för sommaren. Måste checka läget inför kommande födelsedagen ;-)


Den lille cyklisten


Premiärtur på eftermiddagen.

Eftermiddagen bjöd på en tur till IKEA och Jula. På det stora varuhuset bjöds det på altanshopping. Dynor och plädar till stolarna. Ljus till den stora ljuslyktan och lite solkräm. Solkrämen till oss, den går åt om man är på altanen ;-)
På Jula handlade vi en barnstol till Christians cykel och en cykelhjälm självklart. Så nu kan även Melle följa med på cykelturer =D Och en liten provtur var dom tvugna att ta innan maten. Gick så bra, Melle sa inte ett ord. Han bara tittade sig runt hela färden. Stora killen!


SKÅL!


Skål på dig mamma!

 


Gud så roligt =D

Vad härligt det är när ens barn lär sig nya saker. Mamma älskar dig hjärtat ♥


Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Hej på er! Inte lika vackert väder idag som vi haft dom senaste dagarna. Lite ledsamt eftersom man vänjer sig. Men efter regn kommer solsken... ;-) Är väl så man brukar säga!?

Tyvärr kom det inget mer inlägg igår, somnade så gott i sängen. Gick in och la mig i sängen för att ge Mille mat efter mat och bad. Låg där till en början med gosigaste killen. Vi tittade massor på varandra och några gånger gjorde han små jollrande ljud. Då fick han sin mammas hjärta att smälta =)
Efter att ha matat honom tittade jag lite på fotbollen. Vaknade sedan av att älsklingen kom in och la sig, opps hade visst somnat =p

Vi hade i allafall en urmysig dag igår hemma hos Sofie. På förmiddagen fikade vi med bullar och rabarberkaka. Sen hämta Alfons på dagis. Kom tillbaka och då blev det lek. Alfons hoppade i poolen och skvättade sen vatten över hela tomten =D Melle och Agnes stod brevid och blev bara blötare och blötare. Men Melle älskade det!
Barnen intog lite lunch ute, är det inte därför man älskar sommaren!? Att kunna göra allt ute.. Sen mer lek för barnen innan det var dags att ta en mycket trött kille och åka.
Tyvärr blir Melle väldigt fummlig när han är trött. Så självklart störtade han med pannan in i en dörrkant och fick en fin bula. Lite tårar och kel gjorde att han snart lugnade ner sig och vi for hem till mormor och morfar.
Där fick vi lite fika och hämtade tvätt. Melle passade på att sova 1 timme med. Var allt han sov igår och jag lovar att hade vi varit kvar hos Sofie så hade han inte sovit något =)
Men vi hade en mycket härlig torsdag! Tack alla underbara för att ni finns!

Nu ska jag ta mig en smoothie och invänta att min kära kommer hem! Innan dess blir det en massa lek =D


Borta bra men hemma bäst!

Har varit borta hela dagen = inget bloggande. Men nu har jag badat Melle och det är dags att fixa maten. Blir hemmagjord pizza idag, enkelt och gott =)

När vi tagit kväll ska jag skriva lite mer och berätta om vår super härliga dag =)


Åh vilken dag!

Både kropp och själ mår bra av sådant här väder. Jag lapar i mig energin från solens strålar. Kommer plocka fram dom när regninga dagar kommer och den där extra kicken behövs.

Har spenderat hela dagen i solen. Först ute innan lunch och efter på stan. Vi gick in efter vi ätit och båda barnen somnade som stockar. Väl på stan blev det ett par nya sandaler till Melle. Enligt pappa lite flickiga men vem bryr sig!? Han ska bara ha dom här hemma.
Ny duschkräm och lotion fick också följa med. Luktade så mycket sommar, coconut/lime. Så ikväll när det ska duschas är det jag som inviger båda flaskorna ;-)
Sen blev det ett linne till Melle. Skönt att ha dagar som denna. H&M har bra och billiga sommarkläder, tack för det!


Vatten har vi hinkat i oss idag. Här i väntan på att pappa skulle komma ut med frappen på Espresso house =)


Det var hett i solen och jag hade glömt att smörja in Melle med solskydd =/

Dags att utfodra och byta på Milton. Sen ska jag ta mig en lång sval dusch.


Bloggande på trappen!

Sitter ute på trappen till tvättstugan och njuter i solen. Har en latte och solglasögon på, perfekt! Melle sitter i gungan och jag tror jag njuter han med =)
Vi försöker så smått att få honom att sova enbart efter lunch. Alltså ingen förmiddagsnap längre. Och det går riktigt bra, inget sovande på förmiddagen denna vecka. Sen kan man ibland göra undantag, det är självklart. Tror det är lättare att vänja av honom nu när det är sommar...ja det är ju nästan det ;-) Är lätt att bara gå ut och gunga eller leka på altanen när han blir gnällig. Och ingen vill ju sitta inne när det är sådana här dagar!

Efter lunch blir det en promeenad ner till stan. Har några ärenden som jag måste fixa, bla ett par foppatofflor till Melle. Så smidigt att bara sätta på när han ska ut på altanen. Vanliga sandaler är klumpigare att ha när han är där och leker. Sen ska jag försöka hitta lappar att laga byxor med. Ett par av Melles jeans är nötta på knäna men ej redo för att kastas.

Nu ska jag fortsätta att njuta av solen och min latte. Och så vill älsklingen ha fart igen =)
Ha en underbar dag, det ska vi ha!


Bad, dusch & sen sängen!

God kväll! Gör ni som vi kanske, ser på VM?! Inte den mest underhållande matchen men Brasilen måste man se.

Har hunnit med att bada Milton, som för första gången såg ut att njuta. Tidigare bad har han varit lite gnällig men idag ville han nästan inte gå upp. Han låg och hade det skönt i det varma vattnet. Tror det var det som gjorde det till en hit idag, lite varmare vatten. Några 37 grader höll det inte, närmare 40.
Efter badet låg han i min famn, invirad i sin filt. Ett stund tittade han länge på mig innan han slöt sin två blå och somnade. Och nu ligger han inne i sin säng och sussar gott. Så jag ska passa på att ta en dusch och sedan krypa ner under täcket. Blir Sofies mode och sedan ska jag nog tacka för mig.

Tack för mig och på återseende imorgon =)
SoV gOtT!


Titta han snackar!

Dom senaste dagarna har Milton börjat att ge ifrån sig andra ljud än gråt och skrik. Det har sakta kommit små korta jollrande ljud =D
Fram till nu har ju hans skrik varit det enda sättet för honom att göra sig förståd. Men även om det varit ett till två ljud om dagen så gör hjärtat kullerbyttor när jag hör dom. Världen runtomkring stannar upp och det största leendet finns på mina läppar.
Minns att jag hade samma känslor när det hände med Melvin. Är något magiskt att få vara med om. Och jag är lycklig över att få vara med om det en gång till. För snart är även den tiden förbi och något nytt händer i utvecklingen!

 
Min lille prins!

Här hemma har jag en mycket hungrig Melvin. Blir en alldeles för sen middag idag men ibland blir det så.
Vi gick in till stan på förmiddagen och när vi väl kom hem var klockan mycket och lunchen intog vi snabbt. Sedan somnade vi alla 3 och sov ganska sent in på eftermiddagen. Så mellis blev senare än vanligt men nu är vi alla hungriga igen =)


FAB tisdagsmorgon!

Hej solen! Hade räknat med att vakna till regn och rusk men inte då! Nej solen skiner från en klarblå himmel och vi längtar ut. Blir nog att ge sig ut på en promenad snart.
Älsklingen var snäll och gav mig lite sovmorgon idag. Tack! Milton ville inte somna igår när Christian var borta. Och en kille med magont gav mig inte många minuter på rumpan. Så att få sova några minuter extra var skönt!

Snart förmiddagswalk men först blir det smoothie =)




Rida, rida Ranka...


Idag på öppna förskolan.


Nu vågar han både kliva upp och ta sig ner själv.

Melle har dom senaste gångerna börjat att rida på gunghästen när vi är på myran. Tidigare tittade hans mest på den. Och var han lite vågad ställde han sig mot den och gungade den.
Men för någon månad sedan klättrade han själv upp på den och började att rida. Så nu tar han sig lätt upp och ner på den. Och hej vad det går när han sitter där på hästen =)

Snart sover båda barnen, Melle somnade gott för ca 30 min sedan. Mille håller på att somna in. Har slängt in en maskin med tvätt och snart blir det soffan och VM. Får se när Christian kliver innanför dörren. Hoppas inte på alltför sent?!


Jag smet iväg en stund...

När vi kom hem från öppna förskolan somnade båda barnen. Melle var riktigt trött i bilen på vägen hem men jag höll honom vaken. Eftersom han inte sovit något på förmiddagen så ville jag att han skulle sova när vi kom hem. Och risken finns om han somnar i bilen att han inte kan somna om när vi kommer hem. Och en kille som blir trött vid 16 får tyvärr inte sova då. Om han gör det somnar han alltför sent på kvällen.

Älsklingen slutade tidigt idag med. Skönt då han ska iväg och äta med jobbet ikväll. Så när han kom hem passade jag på att åka ner själv till stan. Skulle titta om klänningen möjligtvis fanns kvar i gult eller leopard på H&M. Och tur som jag hade hade hittade jag en i min storlek =)
Fyndade även en ny bikini. 80 kr för två delar tycker jag är helt ok. Fick även med mig ett linne som är skönt att ha varma sommardagar.

  
Fina plagg till sommaren.

Nu är det dags att ge Milton lite mat. Efter det börjar det bli dags att förbereda lite mat till mig och Melle. Pappa får lyxa till det med pepparbiff ikväll. Gud så gott!


Sommarting från i lördags!

Har inte hunnit med att lägga upp bilder på det vi handlade i lördags. Blev mest sommriga ting men det är ju rätt nu ;-)
Till mig själv blev det en klänning i pippigult, så passande en solig varm dag. Är på jakt efter en i samma färg fast från H&M. Tyvärr tror jag innte att den finns kvar. På nätet är min storlek slut, så chansen att få tag i en är minimal.
Melvin fick ett par sköna shorts och två par strumpor. Såg att PoP fått in korta strumpor. Perfekt nu till sommaren!
Sen blev det en ny kökshandduk som ÄR sommar. Jordgubbar är svensk sommar för mig =) En flugsmälla och två smarta förvarings plastkorgar. Köpte två, en svart och en gul. Dom har jag leksaker i, en inne och en ute. Den gula syns på ett av korten från igår på altanen. Bra att bara kunna spola av leksakerna i den när dom blivit smutsiga. Ett stort plus för att dom bara kostade 50 kr med!


Till min Melle =)

 
Till mamma och hemmet.

Dags att hoppa in i bilen. Tar ju ett tag innan barn, skötväska och mamma är inne i bilen ;-)
Skriver mer när vi kommit hem!


Måndag!

Då har vi en ny vecka att se fram emot. Inte mycket planer men det gör mig inget.

Idag ska vi ta en sväng till myran. Leka och sjunga lite =) Det ser vi nog alla fram emot. Jag får träffa Sofie och Melle får leka med Alfons & Agnes.

Dags att börja fixa till allt här hemma.
Ha en skön start på er måndag!


I friska luften

På eftermiddagen har det lekts massor i solen på altanen. Alla utom Mille har passat på att vara ute och njuta. Älsklingen sågade och fixade på tomten, medan jag och Melle lekte med bilar =) Så härligt vi har haft det!
Märks tydligt att Melle älskar att kunna gå in och ut hur han vill. Mest har han valt att vara ute. Han har sprungit framochtillbaka på däcket, ropat högt till grannen som klippte gräset och lekt med bilar & båtar. Gör mig så glad att se honom hålla på.


Melle är lite för modig som klättrar upp på båten och leker.


Spanar på pappa som jobbar.


Och så kan man bli lite mer vågad och ställa sig upp =)


Min sötnos som njuter av att kunna leka ute när han själv vill.


Under tiden som vi var ute så passade jag på att fixa lite. Några lyktor på bordet, bla mina oljelampor jag fyndade under våren. Men även en ny stor vit som jag hittade billigt idag =D Har även planterat pelargoner och ställt i ett av hörnen på däcket. Mer blommor kommer att inhandlas efter nästa helg då taket kommer vara uppe.


Vacker vy =)


Nya bordet och stolarna.


Mysigt med levande ljus på sena sommarkvällar.


Härligt rosa.

Här hemma har barn badats, mat avnjutits och nu håller Melle på att somna. Han är nog trött efter en dag full av lek och ingen sömn på eftermiddagen.

KRAM!


Söndagsbestyr!

Hej hej på er! Dagens första inlägg kommer sent idag men bloggandet har hamnat långt ner på dagens lista. Så mycket annat skoj som fått gå före =)
Vi har tagit en snabbfika i solen hos mina föräldrar, handlat mat, fixat med nya möblerna på altanen, planterat lite blommor, lekt med Melle på altanen, städat, tvättat en maskin. Massor med roliga sysslor och nu tar jag en liten paus.
Christian håller nu på att såga till kanterna så dom blir jämna och fina. Till helgen blir det att snickra trapp längs hela däcket. Är även tänkt att ett tak ska komma upp på halva däcket. Den andra halvan är ett soldäck som jag ska steka på i sommar ;-)

Blev ett litet snabbinlägg men jag ska skriva mer senare idag. Har massor med skoj att berätta och visa här på bloggen =) Allt från semesterplaner till det jag shoppade igår. Men först ska jag ut och prata lite med våra grannar =D


Hjärtligt skratt!

Kvällen har bestått av massor av bus hemma hos mormor & morfar. Melle har verkligen lekt av sig och somnade direkt efter vällingen. Håller tummarna för att han sover ut lite extra imorgon!? Det behöver han efter en den här dagens lek.
Vi tog en tur på stan efter lunch, blev lite shopping till grabbarna men även till hemmet. Fick med mig en kanariegul klänning hem från rean på Gina. Den kommer bli riktigt snygg till sommarbrännan!
När vi kom tillbaka blev det massor av lek. Och efter kvällsfikat busade Melle ochh mormor massor. Melle sprang och jagade henne runt köket och vardagsrummet. Att höra hans skratt när hon hoppade fram och skrämmde honom fick hjärtat att göra volter!






Kvällens gladaste kille =D

Har nu krupit ner i sängen. I vaggan brevid ligger Milton och sover. Han har varit vaken nästan hela eftermiddagen och kvällen. Tyvärr pga magknip men det har inte farit mycket gnäll som tur är. Nu hoppas jag på att han tar igen förlorad sömn!?
Älsklingen har inte kommit hem från pokern än. Håller tummarna och hoppas på det bästa ;-) I väntan på honom blir det lite tvtittande.

Önskar er en skön avslutning på den här lördagen!


Två av mina hjärtan ♥


Vad gör du pappa?!

Gränslös kärlek till två av mina grabbar. Tyvärr så var inte Melle med och myste, han sov. En storebror med så mycket energi och spring i benen somnade sött strax efter kl 20 igår.
Under matchen igår passade Mille på att vara lite vaken. Ofta han är vaken en stund på kvällen innan han somnar för natten.
Så en stund satt Mille och myste med pappa i soffan. Han tittade med stora ögon på sin pappa. Efter en stund gjorde dom inte mycket annat än att räcka ut tungan till varandra =D


Jag kan med...

Helt otroligt vad stor Mille blivit. Han växer så det knackar och börjar nu att ha storlek 62 i kläder. Han är mer vaken och ligger då och studerar allt omkring sig. Att se in i hans stora ögon är ren lycka. Älskar verkligen att vara mamma till mina två prinsar. Dom är de bästa killarna i hela världen!


Monterat grill!

Hejsan! Blåsigt men soligt ute, ingen bra kombo. Är inte direkt så jag har lust att ge mig ut, blåser nästan bort här ute på "landet".
Under morgonen och förmiddagen har vi passat på att montera ihop grillen. och nu står den ute på altanen och väntar på att bli använd. Men idag blir det inget grillande. Vi får vänta tills imorgon.
Idag är nämligen poker för älsklingen, sista innan sommaren. Så jag och grabbarna passar på att åka hem till mamma och mysa =)


Här har vi alla bekvämligheter utom rinnande vatten ;-)

Passade på att fynda grillen i höstas när den var nedsatt. Så under hela vintern och våren har den stått i Mikies förråd. Men nu är den uppe och redo för sommarens alla grillpartyn =D
Här på kan vi grilla, koka, steka, kyla ölen, öppna flaskor, ja nästan allt. Men inget rinnande vatten...man kan inte få allt ;-)

Nej nu är det dags att fixa här inför dagen. Om en stund ska vi åka och då måste barn och vuxna vara helt check!
Kommer att återkomma under dagen!


Handmade hamburgers!

Har precis ätit en god fredagsmiddag med trevligt sällskap av Mr Mikie. Vi slog på stort och gjorde hemmagjorda hamburgare. Hade tänkt att grilla dom men tyvärr var det en mindre byggsats att sätta ihop den. Så det får göras imorgon förmiddag.
Men hamburgarna smakade riktigt bra även om dom blev stekta ;-)

Nu ska jag natta en glad men trött Melle. Sen blir det att lägga upp fötterna och festa med en godisskål =D


Yesterday!


Toksöta Melle igår!

Blev en liten fika igår när vi var i Norrköping. Kan ju inte leva utan kaffe ;-)
Altid lika mysigt att sitta i lugn och ro med en kopp kaffe och mysigt sällskap. Igår var det självklart mina två ögonstenar och mamma. Melle och mormor har en speciell relation. Dom förstår varandra på ett helt annat plan. Tror det är därför som Melle tycker så mycket om sin mormor!


Underbara mamma och mormor!!


Melle passade på att flörta lite med "fotografen"

Det är sådana här dagar jag kommer sakna när jag går tillbaka och jobbar. Spontana små utflykter på veckodagarna med familj & vänner. Även om det är 1 år kvar, så vet jag redan nu att tiden kommer gå fort. Så jag passar på att njuta av tiden som är kvar!


Svar till Elin!


Mina grabbar

Detta inlägg är till dig Elin och alla andra som undrat hur vår syskonvagn ser ut. Och här har ni en bild på hur det ser ut!
Än så länge ligger Mille i en mjuklift men när han växt ur den så är det bara att resa ryggstödet så sitter även han upp. Och ska man bara köra ett barn så går det att ta bort sitsen som Mille ligger i. Om det är så att det är Mille som ska ligga i sin mjuklift är det bara att fälla ryggstödet helt. Då går liften smidigt att sätta ner.

Vagnen är nästan lika smitig som vår förra. Lite större svängradie men den är också större =) Annars är den helt perfekt enligt mig!
Märket är Britax och modellen heter Dual.

Hoppas nu att du/ni fått svar på några frågor. Om det skulle vara så att ni vill veta något mer är det bara att fråga =)


Gammelrosa rosor!


Underbart med färska blommor hemma!

Vilken mysig dag vi hade i Norrköping, jag och mamma. Blev en fika och lite shopping ;-)
Fick med mig min ljuslykta hem, nu är lyktsamlingen på bordet komplett igen. En present fick även följa med hem. Passade även på att fynda blommor till altanen, 4 pelargoner för 100 kr. Ljusrosa fick följa med hem men något att plantera dom i blir att köpa imorgon. Behöver en större kruka och det har jag inte.
När jag stod i kön och väntade på att få betala kunde jag inte motstå att köpa en bukett med rosor. Kunde inte heller motstå att köpa den fina kannan att ha dom i heller =) Passade perfekt med rosorna, samma romantiska rosa!


Den fina kannan var ett måste till rosorna!

Så nu har jag gjort om på min lilla byrå i vardagsrummet. Orkidearrangemanget fick flytta på sig och står nu på tvbänken. Efter idag ska jag försöka att köpa färska blommor till varje helg. Blir så mycket fräschare att ha det hemma.

KRAMAR!


NEJ!!!

Godmorgon solstrålar! Tur att det är så många gulliga besökare här på bloggen som alltid piggar upp =) Ni lyser lika starkt som solen!
Här är vi uppe efter en natt med massor av sömn. Tror vi alla behövde det efter igår. Var en lång rolig dag men för framförallt Melle var det lite för lite sömn.

Igår när vi skulle äta ihop med Sofie så lyckades jag ha sönder en av mina lyktor jag köpte förra veckan. Klantigt gjort men tyvärr blir det så ibland.
Skickade mamma under tiden jag fixade naglarna att kolla här i stan om det fanns några kvar. Oturligt nog så hade butiken dom inte här i stan. Så det blev att ringa till Norrköping och be dom lägga undan en som jag får åka och hämta idag.
En tur till grannstaden står på schemat idag. Och ja får er som undrar, jag kan åka nästan land och rike runt för att shoppa ;-)


Klantig som jag är...


Svar till dig min kära Tulin. Du är för go du =D
Jag gör mina naglar hoss Emma på nagelsalongen här i stan. Ligger precis vid Bosses. Rekomenderar att ringa snart och boka en tid. Dom brukar ha det ganska fullt under sommaren! Håller mina nya fina tummar för dig ;-)

Nej nu blir det att dricka upp mitt te och sedan klä på och ge Mille lite mat innan vi ska bege oss.
Önskar er en mysig torsdag. Kanske är en avslutningsdag för er?!


Härliga ungar!

Vilken skön start på dagen vi hade. Sofie och lilla Agnes kom hit och myste med frukost.
Var ett tag sen vi träffades, vilket är konstigt. Vi är så vana att träffas minst en gång i veckan men på sista tiden har det varit mycket.


Två sötnosar som lekte och busade massor på förmiddagen.

Vi passade på att fira Agnes som blev 1 år i tisdags. Hon fick ett fint Hipp hipp hurra ljusspel och en flickig godnatt bok. Ljusspelet ska hon ha framme varje år som hon fyller år, är tänkt så i allafall ;-)
Gud vad skönt det var att ha en sådan här start på dagen. Tack mina underbara tjejer för att ni kom hit och förgyllde vår dag!


Min favvotjej som nu är hela 1 år!


Två små hårtroll ;-)

Nu avslutar jag den här onsdagen som varit helt FAB. Vad härligt livet är när man har så mycket underbara personer omkring sig. Tillsammans har vi gjort den här dagen värd att minnas!

God kväll på er!


El classico!

Äntligen är vi hemma efter en heltrevlig dag. Började med att Sofie och Agnes var här och slutade med mys hemma hos mina föräldrar.
Därimellan har jag hunnit med att fixa mina naglar. I brist på fantasi eller om man vill se det - säkert kort blev det franskt idag. Men till sommaren är det rätt skönt. Det funkar till allt och är faktiskt riktigt snyggt! Piffade idag till det med små blommor på två naglar =)


Var på inrådan får min söta Sofie som lotten föll på fransk manikyr =D


Söta sommarblommor!

Nu vill båda barnen ha mat samtidigt och jag är själv. Ja en klon av sig själv skulle ibland vara bra att ha!


Altanen!

Passade på att ta några kort på altanen innan Sofie dyker upp.
Nu får ni tänka på att det är långt ifrån klart. Vi ska ha upp tak på halva altanen och trallen ska sågas till i kanterna. Det är även lite annat som ska fixas men en första peak måste ni ju få ;-)

 
Altanen från båda hållen. Ni får bortse från att kanterna är ojämna och att det inte  är iordninggjort på tomten än =)


Melle tittar ut och längtar nog ut också.

Dags att ge Milton lite mat.
Hörs lite senare under dagen!


Födelsedagsfrukost!

Godmorgon. Här är vi uppe och fixar till oss. Om en stund kommer gårdagens födelsedagsbarn med sin mysiga mamma. Agnes den lilla stumpan fyllde 1 år igår. Redan säger jag, vart tog det här året vägen?!
Var ett tag sen jag träffade mina underbara så vi bestämde oss för att ta en liten frukost här hemma. Passade bra eftersom jag ska fixa naglarna sen och Sofie hämta Alfons på dagis.

Nej dags att fixa håret och sminka sig lite. Men efter jag gjort naglarna ska utlovade bilder på altanen och vagnen komma, LOVAR ;-)


Dubbel glädje!

Igår kväll när grabbarna var ute och fixade det sista med trallen hade vi mys härinne.
Melvin är väldigt förtjust i sin lillebror och visar det mer än gärna. Så då fick han sitta en stund med lillebror i knät. Tror ärligt att det gjorde hela hans dag, för en gladare unge var det länge sen jag såg.
Det bjöds på pussar, kramar, klappar och höga skratt. Allt medan Milton låg lungt och fint i knät. Han såg ut att tycka det var minst lika kul som storebror =)


En stolt och glad strebror som fick mysa massor med sin lillebror!

 
Mina älsklingar!

 
Lite bus med ;-) Lillebror måste ju utforskas med.


Mina stora prins, du är världens bästa bror!

Att barn kan visa så mycket kärlek och omtanke redan i den här åldern är härligt att se. Barns känslor och tankar är ärliga, vilket är skönt att veta. Jag är välsignad över att ha fått två så underbara killar ♥


Upp & hoppa

Godmorgon. Här är vi i full gång och har så varit ett tag. Melle leker i sitt rum och kommer ibland ut med en leksak och ropar Titta! Han är bäst på att ge mig ett leende på läpparna =D Milton gör det han brukar göra vid den här tiden på morgonen, sover ;-)

Vi kickade igång morgonen med att byta lakan i sängen. När jag bytt blöja på Mille så passade han på att kissa ner underlakan och mitt täcke. Så något morgonmys med mina grabbar blev det inte. Utan riva upp lakan och sätta på en tvättmaskin. Så är det med små busiga barn ;-)

Nu står det frukost på mitt schema. Sen lite plock bland leksaker och annat. I eftermiddag kommer sköna Ramona hem hit på fika, mys!


Blandade bilder från veckan!

Den förra veckan för ganska hektisk. Pga altanbygget så var det jag som tog barnen. Ibland var jag själv och ibland hade jag lite hjälp av bla min mamma. Tack alla änglar för att ni hjälper till när det blir lite för mycket. Om det så bara gäller att hålla Mille i 30 min är det mycket för en mama med huvudvärk och för lite sömn på kontot ;-)
Men det har tagits mycket kort. Kameran är ofta nära tillhands och jag försöker att föreviga alla ögonblick i livet. Framförallt på mina barn, dom är ju mammas hjärtan!
Här har ni lite kort på små godbitar från förra veckan!

 
Sommrigt härligt på matsalsbordet. En krukros och en rosa duk med dom nya ljuslyktorna blev så bra.


Christian gjorde en ny tatuering i onsdags.


Världens bästa mamma hade lagat god mat till alla i helgen. Tack söta rara du!

 
Våra härliga svärfäder som hjälpte till att bygga i värmen i helgen!

Mikie och Christian håller nu på och bygger det sista av trallen i regnet. Det är ren vilja som gör att dom står där ute. Är så lyckligt lottad att ha familj och vänner som ställer upp och hjälper till.
Så ikväll blir det hemmagjord pizza och efter det mysfika med nybakade vaniljhjärtan. Tyvärr blir det butiksbakade men dom är himmelska ;-)


Melvin, ett geni!?


Är mitt barn smartare än ditt??!! ;-)

I lördags tog min mamma det här kortet på Melle. Är han inte för underbar! =D
Han lyckades att ta ut glasen ur solglasögonen men att ta av sig bågarna ville han inte. Utan han sprang runt på tomten och lekte med sina "glasögon" på. Hur gullig somhelst!
Så hans smeknamn under den här helgen blev Professor Melvin.


Milton 1 månad idag!!


För 1 månad sen låg du lugn och fin i magen. Du ville verkligen ut men som din far så är du inte mycket för att stressa =D

Idag är det redan den 7 juni. Sommaren bankar på dörren och skolavslutningarna är bara runt hörnet. Att tiden går fort är det ingen tvekan om!
Milton blir idag 1 månad. Han börjar bli en stor kille som har fasta rutiner, är mer vaken men sover väldigt bra på nätterna =)
Kan inte förstå att det redan gått 1 månad. Tänk så fort det kommer gå tills han är 2 månader!? Nej, nu får jag inte tänka så. Jag ska njuta av tiden här och nu.

Då var det måndag IGEN. Ny vecka men inte så många to dos, skönt. Nagelfix är än sålänge det enda som står på schemat. Sen kommer veckan självklart fyllas med saker men det är skönt att början veckan nästan blank ;-)
Här sover barnen fortfarande. Så jag har passat på att sätta igång en maskin med tvätt. Ska även plocka in lite tvätt men det får bli när Melle vaknat.

Nu hör jag en underbar stämma från Melles rum. Han är vaken! Då blir det lite mys innan frukost och sen ska han nog hjälpa mig att dammsuga ;-)
Take care!


Somrig söndag!


Lite färg har jag fått under helgen. Mest en röd näsa i ansiktet ;-)

Lata dagar i solen, nej inte här hemma ;-) Alla grabbar har jobbat och kommit en bra bit på vägen nu. Trallen har börjat att läggas, så nu är det verkligen inte mycket kvar. Hade ju inte sådan tur att det blev klart idag ;-) Men jag hoppas på att någon gång under veckan få sitta på vår nya altan och grilla något gott!? Nu håller jag tummarna för att vädergudarna är med oss lite i veckan?!
Tack pappa, svärfar och Mikie för all hjälp som vi fått. Utan er hade det inte gått!!

Idag somnar barnen sent. Tror värmen ger även dom extra energi men även tröttar ut. Melle har sovit nästan 4 timmar sammanlagt idag, vilket han inte brukar. Och Mille har sovit en hel del men vaknat ofta för att äta och sedan somna om. Viktigt för även honom att få i sig extra vätska i hettan!

Ska försöka att få lite mat i magen nu. Sent men så blir det en dag som denna =) Blir nog en smoothie och kanske lite utav älsklingen och Mikies mat ;-)


6 år idag!


Fina ord och fin inspiritation!

Idag firar jag och Christian 6 år som förlovade. Herregud vart tar åren vägen!? Tycker det inte alls var länge sedan. Har varit 6 magiska år som "ringmärkt". Och i slutet på sommaren är det 2 år sedan vi gifte oss och 7 år sedan vi blev tillsammans.
Dom här åren har gett mig så mycket kärlek. Och den kärleken har gett oss två härliga och helt fantastiska grabbar, Melvin & Milton.

Under dessa år har vi hunnit med så mycket. Det var varit otroligt mycket skratt men även några tårar.
Så ska jag sumera allt med ett ord är det nog LYCKLIG!
Älskar dig här & nu och för all framtid Christian ♥

Idag är det även Sveriges nationaldag! Hipp hipp hurra!
Den kommer vi fira genom att fortsätta bygga på altan. Förhoppningsvis så kommer den nästan vara klar. Om jag håller alla tummar och tår kanske den tillochmed blir klar ;-) Tänk så mysigt att kunna sitta ute ikväll...

Dags att ge sig ut. Verkar som om solen ska skina från en lika blå himmel idag. Blir att smörja in sig så man inte bränner upp sig =)
Ha en riktigt FAB dag!


Små/stora underverk

Eftersom dagen bjudit på det mest härliga väder har vi inte spenderat många stunder inne. Grabbarna har inte haft mycket val än att vara ute. Men även resten av familjen har passat på att vara ute. Jag har lapat lite sol samtidigt som jag gungat och lekt med Melle. Han har utforskat hela tomten nu. Hans små ben har gått som trumpinnar när han inte gungat =D Ni anar inte hur söt han är där han går runt och "pratar" och pekar på saker.
Även Mille har fått sova ute i vagnen. Tror han tyckte det var skönt att ligga ute i friska luften. Självklart har han legat väl nerpackad och i skydd från getingar och flugor.


När inte Mille sov satt han inne i sin babysitter och hade det skönt.


Världens sötaste kille fick leka lite i Mikies bil. Det var nog en av dagens höjdpunkter för honom.

Den här dagen har verkligen varit så mysig. Även om det varit lite kaotiskt med mycket folk och ett stort bygge på g. Att få se framförallt Melle leka och vara så glad har värmt mitt hjärta. Han trivs verkligen ute och det gör att vi längtar ännu mer till tomten är klar. Fast just nu nöjer jag mig med en altan att kunna busa med honom på.


Gud vad jag älskar dig gubben!

 
Mina sötnosar som gör att varje dag har guldkant!

Jag är så glad att jag har sådana underbara killar i mitt liv. Dom ger mig så mycket kärlek och kraft. Melvin och Milton, ni är verkligen det bästa jag gjort ♥

 


En byggdag i solen!


Händiga karlar =)

Äntligen var bygget igång. Och mycket har hänt. Snart är det bara trallen kvar! Tills nästa helg ska det nog vara klart och då blir det premiärgrillning =D
Min pappa hann med att måla klart grunden också. Imorgon ska han lägga tillbaka allt grus sen är det helt check på det. Så nu känns det som det börjat hända en del på tomten. Framförallt på baksidan.

 
Nu kan man se antydan till ur stol altanen kommer bli.

Tyvärr går aldrig något som här på räls men allt går att lösa. Så dom små problem som uppstod gick att fixa till. Men jag kan lova att det var svettigt ett tag ;-)


Den blomstertid nu kommer

Ännu en vacker sommardag har tagit sin början. Sitter med altandörren öppen och dricker en kopp kaffe. På tvn är Nyhetsmorgon på och dom spelar Den blomstertid nu kommer. Finns det någon sommarlåt som man har mer glada sommarminnen till!!?? För mig är det skolavslutning och sommarlov, lyckliga tider då man var liten.

Idag drar altanbygget igång, ÄNTLIGEN! Alla som ska hjälpa till börjar att sluta upp nu. Min pappa är här och nyss kom Christians pappa. Nu är det bara Mikie som vi väntar på!
Nu ska jag ut och umgås med alla och gunga med Melle. Milton får ligga i vagnen och mysa. Han kommer att somna sin lååånga förmiddagsnap nu ;-)
Hör av mig under dagen!


Im Mrs Lonley!

Jaha, då var det fredagskväll igen. Dagar och veckor bara springer förbi. Tänk att Milton redan är 4 veckor idag, helt sjukt!
Här hemma sover båda barnen, Melle inne i sin säng och Milton här brevid mig i soffan. Han snarkar så det står härliga till. Och om han inte gör det knorrar han som bara den. Så hans nya smeknamn förutom Pricken är Knorrhane =D
Så vad har jag gjort ikväll, inte lagt upp fötterna i soffan och tagit det lugnt. Nej, jag har gjort om på matsalsbordet. Blev så fint och sommrigt. Kommer bilder imorgon, lovar lovar =)
När jag var klar med det blev det rengöring av badrummet, fråga mig inte varför!? Kanske för jag var tvungen att göra rent Melle i morse och nu fått för mig att hela badrummet blev skitigt?! Får bara mina ryck ibland.

Älsklingen har inte kommit hem ikväll. Räknar inte med att han ska komma hem på ett tag heller. Dom har ju en sådan härlig kväll! Och jag hade mer än gärna spenderat min kväll på en altan men inte då. Får gott vänta några veckor till men sen är min tur =D

Hoppas ni har en mysig kväll och slipper sitta själva!?
Nu tar jag kväll och återkommer imorgon.


Vill ha!!

Måtte dessa två helger gå snabbt nu så jag kan få min altan!!
Var på Blomstertorget tidigare och handlade blommor. Gud så mycket fint man kan göra. Hade kunnat köpa med mig halva butiken. Men jag får gott vänta tills altanen är klar men då blir det storshopping. Så älskling, ta med dig stora plånboken ;-)


Slapp..


Fredagsmys..

Nej nu är det jag som tar och lägger mig inne i sängen. Jag tar med mig min latte och Allt i hemmet som kom igår.
Fick byta en riktigt nastyblöja på Melle för en stund sen. Det var verkligen överallt, i blöjan, utanför och i byxorna. Så jag fick ställa honom i duschen och det är inte populärt. Vet inte varför men han blir helt hysterisk. Men efter lite jobb var han ren. Ny blöja och bums ner i sängen. Hoppas att han somnar och sover länge. Både han och jag behöver ta igen oss lite.

Uppdate: Ringde på dörren under tiden som jag skrev det här. Och nu ligger allt virke på tomten, skönt. Kan vi ge oss iväg lite senare och göra några ärenden inför helgen.


Ingen bra start

Tur att solen skiner in genom fönstret. Annars hade jag klappat ihop.
Melvin valde att vakna kl 6 och vara glad och gnällig. Ingen rolig kombination. Milton ville ha mat och vara vaken. Inga problem men även han valde att vara glad och gnällig.
Var bara att kliva upp och märka att huvudvärken snabbt kom krypande. Men den får vänta, först ska barnen ha mat, bytas blöja, kläs på. Och när man gjort det så måste man byta blöja igen.
När morgonen börjar på det här sättet brukar hela dagen bli lite halvcrazy. Det är typiskt med tanke på att någon gång mellan 8-18 idag kommer allt virke till altanen. Jag måste vara hemma och ta emot och signera leveransen. Jippi ingenstans kan vi direkt ta oss om barnen blir rastlösa. Är skönt att ha det alternativet, att ge sig iväg och göra något. Det funkar alltid och får oss alla på bra humör.

Blir att göra en latte och en smoothie snart. Ska försöka hålla Melle vaken ett tag till. Somnar han för tidigt kommer han vara redo för sängen redan vid 17. Det vill jag inte eftersom jag är själv ikväll. Älsklingen ska till en gammal arbetskamrat för lite god mat och dricka. Vilken underbar kväll dom kommer få!

 


Rut mfl

För ca 2 år sedan förälskade jag mig i detta klädmärke. Började med att jag köpte en skön sommarklänning på en outlet. Den är sen dess välanvänd på sommrarna =)
Förra sommaren när vi var i Göteborg hittade jag en butik som hade massor med kläder från detta märke. Kom då hem med en hel del sommarkläder.
Idag gick jag in i en butik som jag inte besökt på hur många år somhelst. Inte min klädstil men där i butiken hängde det lite kläder från Rut mfl. Gissa om jag blev glad =D
När jag såg klänningen kunde jag inte bara gå därifrån. Och priset var bara en bonus ;-) Är det som är så bra med deras kläder, dom är riktigt billiga.


Romantiskt söt med små fickor fram. Perfekt till varma sommardagar!

Nu ska jag göra Milton klar för kvällen. Ny blöja och sedan lite mat innan han får lägga sig i sängen. Han somnar aldrig direkt, så lite spring till sovrummet kommer det bli =)

Puss puss!


Lite rast & lite ro!

Hej på er!

Hoppas att ni lever i värmen!? Vilken härlig dag med sol =D Tänk att redan nu i början av juni är högsommarvärme. Nu håller jag tummarna för att det håller i sig till skolavslutningarna nästa vecka!

Idag har vi bara njutit här hemma. På förmiddagen lekte vi massor och sen somnade alla. Så innan lunch hann vi inte gå ut men vi hade altandörren öppen och lät den sköna luften få komma in.
Efter lunch åkte vi ner till stan för att köpa en duk. Hittade en mycket fin i rosa, nu är det bara en blomma kvar. Men det tar vi imorgon kanske?!
Efter lite shopping, en klänning fick också följa med hem ;-) Så passade jag och Melle på att dela på en isfrappe på Espresso house. Så gott och sommrigt!
När vi gjort stan och blivit trötta på alla människor som trängdes gick vi hem till mina föräldrar. Blev en kopp kaffe för mig och lek för Melle. En skön mellanlandning innan vi for hem igen.
Och nu är vi hemma. Om en liten stund kommer pappa hem från J. Då blir det middag och kvällsmys =D Så nu blir det att sätta igång med middagen så den är klar när han kommer hem. Men först blir det att byta bläblöja på storprinsen ;-)

Visar mitt shoppingfynd som jag gjorde på stan idag lite senare. En skön sommarklänning, me love!


Good & bad news!

Ja vi börjar väl med dom dåliga nyheterna.
Vår BVC sköterska Erica ska vara tjänstledig i höst för att testa på ett nytt jobb. Och tyvärr tror jag inte att hon kommer tillbaka =(
Blev så ledsen när hon sa det idag. Vi har haft hennes sen Melle var nyfödd och jag hade räknat med att ha henne tills båda barnen inte behövde gå mer till BVC.
Det här betyder att vi bara kommer träffa henne en gång till innan hon försvinner. Hon ska nämligen testa på att jobba på allergicentrum. Men jag tror inte att hon kommer tillbaka till BVC. Nu har hon jobbat med det så länge, så en ny utmaning lockar nog mer.
Så det är med sorg i hjärtat vi åkte därifrån idag. Men sånt är livet och jag tror att den nya sköterskan kommer bli lika bra. Är vad jag intalar mig själv i allafall ;-)

Nu till dom goda nyheterna =D
Ja vi fick mycket beröm för Mille idag. Erica tyckte han var riktigt duktig på att följa med blicken. Hon tyckte även att han ökade mer än förväntat i vikt. Fast när hon hörde hur mycket han åt förstod hon varför =D
Så här har ni dagens vikt och längd.

Vikt 24/5: 4220 g
Vikt idag: 4750 g
+/-: + 530 g

Längd 18/5: 53,6 cm
Längd idag: 55,7 cm
+/-: + 2,9  cm


Mille tar igen sig på eftermiddagen i värmen.

Tänk er så fort det går. Tycker det är nyss vi kom hem med lille Mille och redan har han blivit en stor kille. Kommer inte dröja länge innan han är lika stor som Melvin =)

Blir att ta kväll här hemmma nu. Älsklingen är ute på tomten och jobbar, jag kör en maskin med tvätt. Har även passat på att sortera och plocka in tvätt. Och tills maskinen är klar blir det att lägga upp fötterna och bara slappa.
Ha en underbar kväll!


Min nya vän!


Mina favoritsmak är krusbär/päron. Vilken är din?

Ni har väl inte missat att Loka har kommit med 12-pack 33 cl flaskor?!
Så smidiga att ha hemma i kylen. Jag dricker så mycket vatten för att hålla huvudvärken borta och för att det är bra när man ammar. Vanligt vatten från kran är också gott men dagar som idag är kolsyrat vatten den bästa törstsläckaren.
Ett litet tips så här i sommarhettan ;-)


Barnen sover här hemma, så stan får bli imorgon. Jag har istället passat på att sitta på baksidan i solen. Men nu fick jag gå in för det började att bli hett. Och sen vill jag inte bränna upp mig. Blir att ta och gå ut en sväng sen när mina underbara vaknar =D


Så sant denna onsdag


Har även några andra saker på dagens lista ;-)

Hoppas solen lyser från en klarblå himmel hos er också!? Att vakna upp av två små blå ögon och en skinande sol är härligt =) Sen att min underbara man låg brevid gjorde inte saken sämre!

Idag är det BVC besök igen. Alltid lika kul och se hur mycket Pricken gått upp. Idag ska han ju även mätas =)
Men innan det kommer min pappa hit och målar grunden på huset. Han ska börja med baksidan så den är klar tills altanen börjar byggas till helgen. Snällt med föräldrar som ställer upp!
Idag ska även Christian till Figge. Han ska tatuera in Miltons namn på andra armen. Han har ju Melvins sen tidigare. Kommer bli så snyggt när det är klart!

Nu blir det en dusch för min del innan det är dags att lämna älsklingen hos Figge. Efter det fortsätter vi till BVC innan det blir lunch här hemma med min pappa =D 

Adios Amigos! 


Mysiga stunder


Min älskade lilla prick!

Ren njutning, så är det verkligen att amma. För mig har det aldrig varit någon tvekan till att göra det. Den närheten går inte att slå. Men sen säger jag inte att det är fel att inte amma. Det är ett val som varje mamma själv gör. Och jag är helt övertygad om att man kan känna närhet tiill sitt barn även om man inte ammar!
Tänk att det är sista gången jag gör det här. Eftersom Mille verkar vara likadan som Melle, så kommer jag inte amma honom mer än max 9 månader. Och då helammade jag bara tills Melle var 4 månader. Sen blev det småpotioner med mat och amning.


Just nu är jag den lyckligaste som går i ett par skor!

Mitt råd till alla blivande mammor är att amma. Testa och se vilken WOWkänsla det är!

Tackar för mig nu. Ska bädda in nya lakan och sedan blir det att krypa ner och mysa med man och Mille. hade Melle varit vaken så hade även han varit med =) Min underbara familj, vad jag älskar er ♥


Barnkläder & inredning

Nu är vi hemkommna efter en trevlig dag i Norrrköping. Vi åkte för att undersöka hur nya/gamla köpcentret Hageby var. Har hört att det ska vara stort och fyllt med roliga butiker. En sak är säker och det är att det är fint men om det var så mycket butiker vet jag inte. Tycker det finns ungefär lika många ute på Ikano men det ligger mycket tätare än vad dom gjorde här.
Hittade ändå en massa fina saker. Vissa köpte jag, andra inte. Blev mest saker till barnen, är dom som det är roligast att handla till =) Men fyra st ljuslyktor till matsalsbordet fick följa med hem. Ska nu bara ge mig på jakt efter en rosa duk. Ska bli härligt sommrigt på bordet nu. Kanske en ny fin blomma med, vi får se. Har en plan i huvudet hur jag vill att det ska se ut!


För 177 kr fick jag 4 bodies och en tröja till barnen. Men allt utom en bodie var till Mille, han ska ju inte behöva ärva allt från brorsan ;-)

 
Melle fick ett set att ha i sommar av mormor, tack mamma! Och sen fick han en fin väska att ha till dagis. Kunde inte motstå att köpa den =D


Till mig blev det ljuslyktor. Köpte två höga och två korta.

Blir snart att ge sig ut en sväng. Melle ska få gunga lite och sen hoppas jag att han ska somna skönt i vagnen. Det har bara blivit en kortisnap för honom idag. 50 min är för lite för honom att sova. Melle behöver minst 1.30 min om dagen för att inte bli trött och gnällig på kvällen.

Puss & Kram så länge!


Juni!

Välkommen juni! Tänk vad fort det går, redan första sommarmånaden. Nu blir det bara bättre =D

Vi ska snart åka till Norrköping med min mamma. Lite mys med fika, shopping och en god lunch.
Dags att sätta barnen i bilen och åka men jag återkommer senare idag!