Tack för Resorb!

Oj oj vilken skillnad, känner mig mycket piggare. Inget illamående och mattheten börjar försvinna. Tack tack tack!
Har tvättat två maskiner med tvätt, plockat disk och annat småplock. Men även tagit det lite lugnt, viktigt att inte gå ut för hårt. Men nu kanske jag kan känna mig lite friskare!? Blir en tidig kväll i sängen så jag kan samla kraft.

Melle och pappa var ute en sväng på eftermiddagen. Dom gick en sväng, tittade på bilarna och bussarna. Mycket uppskattat av Melle som inte gnällde en sekund. På vägen hem köpte dom pizza som dom delade på. Jag åt ägg, en väldigt lätt sallad och drack ett glas med Resorb. Gjorde susen eftersom jag nu känner mig piggare. Ska snart ta mig ett glas till, gäller att återställa alla balanser i kroppen.

Nu ska jag mysa lite med min lille prins som tagit ett bad och skvätt massor med vatten på pappa =D Härliga unge!
Trevlig kväll!


Blä blä blä

Trodde jag var på väg att bli bättre. Kände mig riktigt ok igår, trött i kroppen men det är förstårligt.
Idag känns det som jag åkt på ett bakslag, ett sjukt illamående hela dagen. tröttheten har kommit tillbaka, så mestadels av dagen har jag försökt att sova.
Har inte lyckats att få i mig mycket mat eller dricka. Så nu blir det att blanda till lite resorb och dricka. Kan hoppas på att jag känner mig något bättre. Men det är "klumpen" i halsen som jag vill bli av med. Det är nog den som gör mig så illamående hela tiden.
För att toppa det hela verkar det som om Melle håller på att bli sjuk med. Nu har han blivit snorig, hostig och väldigt gnällig. Ingen feber men den kan ju slå till närsomhelst. Kan även vara att han har nya tänder på G. En stor kindtand har nu kommit upp och en till tand är på väg. Och då har han precis fått två nya tänder innan det. Ibland undrar jag om han inte ska få "vila" lite mellan alla tänder. Min stackars lille kille!

Hoppas på att återkomma imorgon med roligare besked omm vårat tillstånd. Älsklingen håller väl på att bli bättre men det går långsamt framåt. Han får inte riktigt vila och ta igen sig så som han borde. Men till helgen hoppas vi på att det vänt!
Ha en härlig dag!


Välkommen tillbaka till vardagen!

ÄNTLIGEN har jag börjat att repa mig efter en måndag som var HEMSK! Inget bloggen för kraften fanns verkligen inte där. Och sen var det inget jag tycker att jag behövde lägga energi på heller.

Började min måndagsmorgon med att ha en hejdundrandes Bfest när jag klev upp. För att en halvtimme senare märka att det även kom från andra hållet med. Underbart att ha magflunsa från båda hållen samtidigt. Aldrig haft det tidigare och vill ALDRIG ha det igen. Speciellt inte när man är höggravid. Att ha en bebis som ligger och far runt i magen när man är illamående är ingen höjdare.
Hade nog samma sak som Melle. Fick inte behålla någon vätska utan allt kom upp. Försökte med små klunkar vätskeersättning men efter fem små klunkar gick det inte. Det jobbiga var att jag upplevde en sådan otrolig törst. Var som ett sandpapper i munnen och ville inget annat än att bälja i mig vatten. Blev att ligga och gurgla och spotta ut. Kul, kändes som om jag var hos tandläkaren.
Vid tre på eftermiddagen började jag dock känna mig lite bättre. Kräkandet upphörde men istället kom smärtan i hela kroppen. Värkte i benen, ryggen, handlederna och axlarna. Måste säga att jag beundrar folk som orkar att leva med dessa smärtor jämt. För själv höll jag på att klappa ihop. Var tvungen att ge mig upp på kortare "promenader" i huset för att ligga i sängen höll på att göra mig knäpp.
På kvällen kunde jag ta två värktabletter efter att ha pratat med både 1177 och förlossningen. Varför jag skulle ringa dom kan man undra. Men damen på sjukvårdsupplysningen sa att det var standard i sådana här fall om man passerat v 20. Var inget problem att ta två tabletter och försöka att äta och dricka lite. Viktigt att få i sig vätska. Och Milton skulle jag inte oroa mig för, han klarar sig bra i magen. Tur det med tanke på att från mig kan han inte ha fått mycket =)
Kunde i allafall dricka ett halvt glas nyponsoppa och nästan en hel riskaka innan jag tog kväll och la mig i sängen, helt själv. Älsklingen valde att sova på soffan, för att minska risken att bli smittad. Han är inte frisk själv än och skulle vara skönt om han slapp att ha samma skit som jag och Melle verkar ha haft.

Melle blev i allafall hämtad av mina föräldrar igår morse. Ville inte ha honom hemma när jag var så dålig. Han behöver inte li smittad igen. Men han hade en jätteroliga dag. Busat och skrattat masso hemma hos mina kära föräldrar. Även sovit och kommit igång med ätandet igen, skönt att se.
Det jobbigaste var bara att inte få vara nära honom på hela dagen. Att få säga hej och vinka till honom från sovrumsdörren. Inga pussar, kramar eller gos. Fick inte ta i honom på hela dagen. Och jag kan lova att det är ren tortyr att inte få vara nära sitt barn. Magflunsan är INGENTING mot vad det är. Tårarna var nära flera gånger men det är bara att bita ihop. Idag kan vi nog vistas i samma rum även om vi inte ska vara för nära varandra. Hoppas bara han förstår att jag inte gjort så för att vara elak. Inte lätt när dom inte jämt förstår situationen.

Ska nu försöka att ta mig en dusch. Har plockat lite här hemma nu på förmiddagen. Älsklingen åkte till affären för att köpa lite mat och Melle sover förmiddagsnap.
Sen blir det att sanera sovrummet. Torka av allt, dammsuga, moppa golven och byta lakan. Vill bli av med ALLA bassilusker. Badrummet gjordes rent med sanitet under hela dagen igår. Så det får nog vänta tills imorgon innan det får sig en grovrengöring. Tror dom flesta basillerna därinne är döda efter allt spritande och rengöring från gårdagen =)

Hoppas att ni får en underbar dag. Önskar att jag orkade ge mig ut i solen men kroppen orkar nog inte det. Kanske sätter mig ute på trappen och njuter lite senare under dagen, vi får se.
KRAMAR!


En stege, flera funktioner

Den utlovade inredningsdetaljen jag inhandlade i torsdag är nu uppmonterad =) Och så nöjd och glad jag är!
Köpte en vit stege för en billig peng. Tycker det är snyggt att ha och hänga kläder på. Värsta jag vet är när det ligger kläder på golvet. Det ser direkt stökigt ut.
Så för en tid framöver kommer stegen aggera klädhängare. Sen kommer den att få aggera tidningsställ. Får så många olika tidningar varje månad, så plats för dom behövs =) Och sen är det lite snyggt att visa upp dom med finast omslag. Är lite som tavlor att titta på.
Istället ska två vita fina klädbetjänter få flytta in i sovrummet. En på varje sida om nattygsborden. Även dom för en billig penning men allt kan inte köpas på en gång ;-)

 
Blev inte alls så dumt. Och ett "dött" utrymme får lite liv.



En liten lägesrapport om min lille prins. Han mår riktigt bra, är glad och busar runt. Dansar lite ibland och skrattar högt, skönt att se. Han har fått behålla allt idag, även om det bara har varit vätska. Majsvälling och saft med vätskeersättning. Banan som annars är gott var han inte sugen på. Men nu kokar vi lite potatis som vi tänker mosa till. Vi ska undvika alla mjölkprodukter, så det får väl bli lite som pressad potatis.
Mormor hade även varit gullig och kokat nyponsoppa som jag fick ta med mig hem. Det tycker han i vanliga fall är gott och jag tror inte att det kommer vara någon skillnad idag =)

Hade även en mysig eftermiddag hos mina föräldrar. Dom bjöd på smörgåstårta och fika, MUMS! Presenten blev även den uppskattad men det visste jag redan ;-) Melle var inte med, han låg hemma och sov. Tog igen sig i 4 timmar innan han vaknade. Så även älsklingen fick vila upp sig.

Ska nu återgå till att fixa lite med maten till lillkillen. Tror han börjar bli lite hungrig nu igen, hör gnäll från hans rum. Anntingen är det hunger eller så går det inte hans väg i lekandet ;-)



Idag är det ingen vanlig dag...

För idag är det morfars födelsedag =D


Världens bästa morfar delar självklart med sig av glassen =)

Idag fyller min kära pappa år och det ska firas. Ska dit en sväng senare på eftermiddagen med paket. Får se om Melle följer med, beror på hur pigg han är. Älsklingen behöver vila, eftersom han inte blivit något bättre. Men om han inte är på topp får han gott stanna hemma!
Just nu ligger han i allafall och sover. Har snart sovit i 1 timme, skönt. Tror han kan sova ett tag till med. Blir lite vätska och välling sen när han vaknat. Och till eftermiddagen ska han få lite banan, milt för magen. Och sen mättar det med, vilket är bra!

Ni har väl inte glömt att ställa om till sommartid??!! Kan säga att vårfåglarna var igång kl 05 när vi åkte hem från sjukan.
Nu ÄR det VÅR!



Trötta!

Vilken kväll och natt vi har haft. Har nog sammanlagt sovit 4 timmar under hela natten.
Melle började att kräkas ca 1 timme efter han somnat och höll på fram till kl 03. Han fick inte behålla någon vätska överhuvudtaget. Han blev matad vätskeersättning med tesked var 5 min men det hjälpte inte. Efter några minuter kom även det upp.
Hade hela  kvällen och natten kontakt med sjukvårdsrådgivningen och följde deras råd. Men tyvärr, blev ingen skillnad. Melle blev bara slöare och slöare och blekare och blekare. Var när vi åkte in till sjukan var han vit som ett lakan i ansiktet.
Han kissade inget på hela kvällen och natten heller. Var först ca 12 timmar efter att allt började som han kissade, stackars liten! Har verkligen haft en mardrömsnatt. Hoppas verkligen inte att jag behöver gå igenom det här igen. För mitt hjärta värker mer än det någonsin gjort.
Att se sitt barn försöka kräkas när INGET finns att kräkas är hemskt. Dom sista gångerna kom det enbart galla. Och vi har nog inte ett lakan som är rent. Allt är precis nerspytt, så nu går tvättmaskinen varm.

Det som är possitivt är att nu är han ganska pigg och glad. Hungrig som ett djur men än får han inte äta något. Bara ge saft med vätskeersättning och lite majsvälling. Inte mycket att ge en kille som normalt äter som en fullvuxen karl.
Jobbigt att se honom så hungrig men ändå inte få ge honom tillräckligt med mat. Om någon timme får han 60 ml majsvälling, hoppas att han kan känna sig lite mätt då!?
Han är nog som vi, riktigt trött med. Men hungern sätter nog stopp för honom att sova. Vet själv att man har svårt att sova om man är hungrig. Kanske kanske efter nästa omgång med välling får honom att sova en liten stund bara.

Nu ska jag ta och städa och plocka lite. Mycket är helt uppochnervänt här hemma efter natten. Ska vädra, dammsuga och moppa golv, så kanske lite fräschet sprider sig. Bort bort med alla kräkbasiller.
Och ja, dom vet inte vad det är han lider av. Kan vara början på maginfluensa men även någon liten bacill han fått i sig. Ja den kommande dagen får visa lite mer vad det kan vara.

Önskar er en mysig söndag!


På shoppingtur

Idag flydde vi hemmet en stund på förmiddagen. Älsklingen ligger hemma och är riktigt sjuk. Här pratar vi feber, ont i halsen, ont i kroppen, hosta och snorighet. Inget skoj att se honom så dålig. Var väldigt länge sedan han var SÅ här dålig. Så nu håller vi tummarna för att varken Melle eller jag åker på det här.
Är bara så jobbigt att så Melle som inte förstår varför pappa inte vvill gos och busa en massa med honom. Stackarn tror säkert att pappa är arg på honom men så är det ju inte. Han söker hela tiden uppmärksamhet och försöker att få komma upp i famnen hos honom men det blir inte mycket av det. Blir jag som får gosa detsto mer och det har jag inget emot =D

Blev en sväng till stan med Melvin så älsklingen skulle få sova och ta det lugnt. Hade en present att fixa till imorgon. Och sen kolla lite saker till min lilla suprice ;-) Gick väldigt bra måste jag säga!
Träffade även på mina föräldrar, så det blev att gå lite med dom. Tog mig en sväng förbi apoteket, tvungen att köpa Panodil som nu går åt här hemma.
Så mycket mer blev det inte innan vi tog bussen hem. Lite för mycket folk på stan för att det ska vara skönt att gå runt och strosa. Men det får man ta när man beger sig ner självmant till stan en löningshelg =)


Lillkillen fick inviga sin nya vårjacka idag. Gud så tuff han blev =D

Har påskpyntat lite här hemma under eftermiddagen. Några gula tulpaner och en liiiten påskduk åkte fram på matsalsbordet. Påskris och lite nya blommor att ha på trappen fixar jag imorgon. Då ska vi ändå iväg på kalas =D Passar på att fixa det innan.
Nu ska jag lägga en trött kille i sängen och sedan själv ta mig en liten nap. Aldrig fel att göra =)


Smider planer!

Sitter här hemma och tittar på hockeyn. Melle somnade mätt och belåten nyss, hoppas han sover hela natten idag igen. Var skönt att vakna kl 6 och fått sova hela natten =) Vårat kämpande har gett resultat!
Kollar runt lite på nätet efter olika altenativ men det här är inte lätta saker. Vad det gäller säger jag inte, är en hemlis än så länge ;-) Men måste ha check på allt snart, det börjar att närma sig.
Satt på förmiddagen innan Sofie kom och försökte hitta något bra. Men det gick inget vidare, behöver nog lite hjälp...eller tips kanske är rätt sagt. Vet en person som skulle kunnat hjälpa men tyvärr hade jag inte numret kvar. Försvann nog när jag bytte telefon, attans!
Blir att försegla allt nästa vecka. Men lite hjälp får jag nog till det!? Men det ska man inte vara rädd för att göra =) Tror att det kommer bli riktigt bra! Men det som ska bli roligast är att se hur dömmande vissa personer kommer att vara. Kanske inte rakt ut men man kommer kunna "läsa mellan raderna" som man brukar säga.

Nu ska jag återgå till hockeyn. Myset fortsätter även om en STOR del av familjen saknas, lille Melle =)
Önskar er en skön kväll!


Mysiga vänner!


"Kolla in min gifttand i överkäken". Världens sötaste tjeja visade stolt upp tanden som ÄNTLIGEN tittat fram i överkäken.

Vilken start på helgen vi har haft här i Boda. Massor med lek, bus och stoj, precis som det SKA vara när man har barn. Några har sovit, andra skulle ha behövt sova och två ville gärna sova efter maten ;-) Eller vad säger du Sofie!?
Men barnen har hållit igång, kul att se hur dom alla 3 nu leker ihop. Även om det blir lite vilt emellanåt gör det ingenting. Här finns inte många regler att följa =) Och resultatet ser man när alla gått, ett mindre kaos. Men mig gör det inget, det är för mig ett kärlekskaos =D
Tack underbara Sofie för att ni kom hit och gjorde starten på vår helg!
Alltid lika kul att ses.

Snart ska vi åka iväg en sväng och på vägen hem så ska vi handla lite, är ju helg =D
Kram på er!


FREDAG!

Kikar bara in och säger hej! Fredagen är här med massor av skoj. Vi har precis ätit frukost och nu ska jag fixa till mig och plocka lite snabbt här hemma. Under förmiddagen tittar underbaraste Sofie med barn förbi och äter lunch & leker. Kul för barnen att träffas och busa men även för mig och Sofie att ses och ha lite tjejsnack ;-)

Önskar en FAB start på helgen!



Turkost som havet...

Äntligen var det dags att fixa naglarna idag. Längtar lika mycket varje gång =) Är lite som att gå till frisören, i 2 timmar sitter man bara och njuter av att bli lite ompysslad. Och sen att bara sitta och prata bort några timmar är aldrig fel. Me like skvaller ;-)
Idag fick det bli riktigt härligt glassiga naglar. Var nära att ta rosa den här gången också men eftersom jag hade det sist så fick det bli turkost med glitter. Och jag måste nog erkänna att jag äslkar mina naglar. SÅ snygga dom blev, nästan lite sommriga!

 
Fransk med färgade tippar passar perfekt nu när våren är här!

Ska snart förflytta mig från soffan till sängen. Blev otroligt trött efter maten, kan bero på att jag blev mätt men även för vi haft en busig son som testat allt under kvällen. Ett nej är något som man skrattar högt åt just nu. Och sen fortsätter man bara att busa på, skitunge =)

P&K!


Svettigt värre

Efter sin 2 timmar långa sovstund i vagnen idag, vaknade Melle upp ochh såg så här tjusig ut i håret =D Lodgen värmer bra  ute i kylan men att ligga inne och sova i är den lite varm för. Blir att lägga en liten kudde under huvudet nästa gång =)

   
Man kan se att Melle har mitt självlockiga hår =)


En nyvaken kille som INTE tyckte det var så skoj att mormor tog kort.

Melle har precis tagit ett bad och snart ska vi äta lite. Blir lite senare idag eftersom pappa har J och steg precis innanför dörren. Nu ska det mysas innan vi äter =D


Komatillstånd!

Befinner mig för tillfället i något slags komatillstånd. Har ätit god lunch och fikat gott, kan inte bli mycket bättre!
Till lunch mammas goda kallops. Både jag och Melle åt så det stod härliga till. Efter det en snabbsväng till Ikano, handlade lite sovrumsinredning ;-) Men vad får ni se lite senare. Sen hem och fika med kaffe och choklad, gott. Så nu är magen full och ögonen hänger lite. Men snart ska vi ge oss ut innan vi far hemmåt och fixar med maten tills pappa kommer hem.  

Höres senare under kvällen bloggisar!


Godmorgon!

Här pågår bus, Melle är i sitt esse just nu. Jag har hunnit med att ta en lång skön dusch, passade på innan pappa gick till jobbet.
Om en stund ska vi bege oss iväg, har naglefix på dagens schema. Melvin får vara med  mina underbara föräldrar under tiden. Dagen till ära har även mormor kokat kallops till lillkillen. Det bästa han vet är ju mosad potatis och kött med sås. I tisdags åt han lika mycket till lunch som jag. Två potatisar och två pannbiffar med sås. Helt sjukt vad den här ungen kan äta =) Men samtidigt är han inte still många stunder under dagen, så han gör nog av med det också!


Denna smidiga turban köpte jag på Ullared förra veckan. Lite pensionärsvarning på den men skönt att slippa ha en stor handduk på huvudet när man torkar håret. Den här är liten och smidig och i skön microfiber som är skonsam mot håret. Fäster den med en knapp och den sitter riktigt bra!

Dags att klä på sig lite och fixa till sig. Tänke försöka hålla Melle vaken en timme till, så han kan somna när vi kommer till mormor & morfar. Vi tänkte ta en kaffe innan jag springer och fixar mina naglar hos världens bästa Emma!
Önskar er en härlig torsdag! Håller vi tummarna för att solen tittar fram lite idag!?


Ben & Jerrys

Sitter och äter lite dessert i soffan. Världens godaste glass, cookie dough från B&Js. Finns inget som slår den! Det jobbiga är bara att man lätt skulle kunna äta upp hela förpackningen. Men så mycket psyke ska jag ha att jag inte gör det ;-)
Blev att äta lunch själv idag. Melle har sovit i snart två timmar, så när han vaknar lär han vara riktigt hungrig. Men än så njuter jag av ett rent hem och Hem till gården på tv. Tittade jämt på det tidigare, när tid fanns självklart. Men sen uppehållet har jag knappt sett ett avsnitt. Inte så svårt dock att komma in i handlingen =D


Mums...

Nu ska jag återgå till mitt slappande. Tar vara på tillfällena som ges, snart har jag två små prinsar att se efter =D Men jag längtar...


Magläge är bäst

Dom senaste dagarna hittar man lillkillen sovandes på mage. Gärna lite halvt stående på alla fyra. Där ligger han och snarkar och dreglar på sin arm =) Otroligt sött faktiskt!


Så länge han andas bra får han ligga så här och sova. Inte väcka den björn som sover ;-)

Det roliga är att när man lägger ner honom i sängen så får han ligga på rygg. Men när man sen kommer in och tittar till honom så ligger han inte på rygg längre =)

Ska ta mig en sväng med dammsugaren nu. En maskin med tvätt går redan och lite ny tvätt ska vikas och läggas in.
Tyvärr verkar vi ha blivit blåsta på solen idag men en promenad blir det senare under förmiddagen. Verkar inte blåsa mycket och tempraturen är på rätt sida om sträcket, så några ursäkter finnas inte idag =)

Ha en skön start på dagen!


Happy

Mikie åkte precis efter en helt otroligt rolig kväll. Tänk vad skoj man kan ha när man inte setts på länge. Massor med roligt snack, god mat och Melle som busade på i 110. Livet är bra underbart!
Nu blir det att fixa till sig och krypa ner i sängen. Lite tv tittande innan jag ska sluta mina två blå och vakna upp till ännu en härlig dag! Imorgon väntas det bli sol med =D

Fick även glada besked under kvällen, varit lite nerviga. Men nu kan vi se ljust på sommaren och ha skoj. Just nu i denna stund känner jag hur livet verkligen leker!

Sov så gott!


Ett litet ljus tändes

Gick riktigt bra hos barnmorskan idag. Mina järnvärden har gått upp igen, från 99 till 114. Alla tabletter, gröna grönsaker och blodpudding måste gjort susen =D Om 3 veckor ska jag tillbaka och några dagar innan ska jag sluta helt att äta tabletter. Dom vill nämligen kolla järnvärdet när det inte är påverkat av extra tillskott.
Annars var det en bra dag. Min barnmorska tyckte att det vore bäst om man skrev upp mig på en tid direkt för planerat kejsarsnitt, TACK!! Äntligen fick jag höra det som jag velat höra hela tiden. Tyvärr är det inte hon som bestämmer men det betyder mycket att höra att jag har det stödet från henne.
Hon skulle även ringa till Nikemottagningen och se om vi kunde få vårat besök framflyttat. Vi har tid den 14 april och hon tyckte det var lite sent. Men inget kunde hon lova men att bara tanken på att hon försöker är viktig. Det ger en extra boost!

Hjärtljuden lät fint och Milton har nu vänt sig ner men inte fixerat sig än. Hon trodde dock inte att det skulle dröja allt för länge innan han gjorde det. Känns skönt, för den senaste tiden har hela magen vajat framochtillbaka. Den får gärna göra det men inte på natten ;-)
Blodtrycket såg även det bra ut och magen är nu 29 cm. Kommer inte ihåg vad den var i v 33 när jag väntade Melvin. Hade även inte ökat så mycket i vikt som jag trodde. Med tanke på hur mycket jag äter, kör ju lite och ofta =) Mellan det är det lite fika, champinjoner, godis, glass och annat smått och gott. Det har resulterat i en viktuppgång på 5,8 kg än så länge.
Med Melvin gick jag upp exakt 10 kg från inskrivningen p storken till det att jag stod på förlossningen. Denna gång blir det nog inte så mycket mer trodde barnmorskan. Blir att vänta och se =)


På väg upp till mina föräldrar för att äta lunch och mysa med Melle efter besöket hos barnmorskan. Kanske ni ser att jag är lite mer avslappnad efter det här besöket =)
Och vad tyckts om min väska för 150 kr från Ullared, I love it!

Dags att fixa till lite dinner nu. Ikväll kommer Mr Mikie hit och äter och busar lite med Melle. Var ett tag sedan vi sågs, så lite har vi allt att ta igen. Blir en myskväll även idag =D

TrEvLiG kVäLl!


Vårtecken

Idag såg jag ett riktigt vårtecken. I garaget på vägen tillbaka från storken låg en fjärli och kröp på marken. Det om något måste ju betyda att våren nu är på väg med dundersteg!? Kunde inte låta bli att ta två kort på den =)



 
Vacker som en dag!

Även om vädret ute idag känns långt ifrån vårigt, så ska det bli bättre redan imorgon. Det ser jag fram emot, då blir det långa sköna promenader igen =D


Dubbelbokad


Redo för att möta den här tisdagens nya utmaningar!

Kl 11 idag ska jag vara på storken. Har en dubbeltid inbokad idag, skoj. Ska delvis kolla hur mina järnvärden ser ut. Tror inte dom blivit så mycket bättre!? Har ätit massor med grönt, tagit extra järntabletter och inte slarvat med Mitt val kvinna. Tyvärr tror jag att tiden är för kort för att det ska hinna ske någon stor förändring. Men vi kan hålla tummarna för att det vänt något till det bättre. Annars får vi se vad dom gör åt saken, lite spännande ;-)
Ska även prata med barnmorskan om hela den här cirkusen med Nikemottagningen. Förra gången hade jag en annan barnmorska, som var mycket trevlig. Idag ska jag ha min vanliga, så vi behövde prata om det som sades under förra besöket. Får se hur hon ställer sig till allt nytt?!

Ska kolla igenom skötväskan nu innan vi åker. Melle sover sin förmiddagsnap, bra så han orkar med. När han vaknar är vi fit for fight!

Puss & Kram!


Melle på vift

Jag tror nog att jag är som vilken annan första gångsförälder. Varje dag tar jag säkert mellan 10-20 kort på Melle. Och betydligt många fler var dom nog de första 6 månaderna =) Men varje ny sak han gör ska noggrant dokumenteras med kameran eller filmkameran.
Nu när han har börjat att gå så får han själv gå ut genom ytterdörren när vi ska iväg. I början var kanten från dörren ner till trappen lite hög men nu har han fått kläm på det med. Bara att hålla i dörrkarmen så kommer man lätt och försiktigt ner =)

     
Även om det inte är länge sedan han lärde sig gå, så kan han få upp världens fart. Så det gäller att vara med så han inte rammlar ner från trappstegen =)

Allt ska utforskas hela tiden. Hur snabbt kan man gå, hur träplankorna känns. Men att gå på grus är väldigt konstigt. Inte samma stabila underlag men även det funkar. Fast ibland behöver han lite hjälp.
Det gäller bara att vara med, för han sticker direkt när han får tillfälle. Och än har han inte lärt sig att gå i trappor. Så om man inte vill att han ska trilla 3 trappsteg rakt ner på nosen får man vara som en hök!


Här går det undan i vårsolen.

Märker hur kul han tycker det är att vara ute och gå. Är en helt ny värld som han upptäcker. Så när vi väl ska gå in blir han jättearg. Måste införskaffa några tåliga utebyxor till honom. Hade tänkt att köpa ett bra regnställ på Ullared men hittade inget bra. För har han det på sig så är ddet fritt fram att härja på framsidan. Funkar inte så där jättebra i vanliga byxor när det bara är sten, grus, lera ochh lite snö kvar på tomten.

Melle somnade precis, så jag och älsklingen får lite egentid en stund. Ska bara sitta och mys i soffan. När han väl vaknar sen blir det att börja med maten. Ikväll är det lite extra mysigt eftersom det är hockey på tvn. Har köpt, glass, godis och färska champinjoner ;-) Kvällen är räddad!


Open your mind

Tycker vi alla skulle bli lite mer öppna för nya saker. Att inte gå på gamla vanor eller lyssna på vad alla andra säger. Att ransaka oss själva ibland.
Har bestämt mig för att inte vara för "insnöad" på saker. Testa nya saker och ge alla en chans. Det är ALLA värda. Vill själv inte bli dömd vid första anblicken. Utan ge mig ett par minuter, så kanske bilden ändras. Och det är så jag vill vara mot andra!
Har den senaste tiden börjat att leva efter det här. Och jag har kommit underfund med att det faktiskt funkar! Många som jag trott varit på ett sätt , har visat sig vara fel. Detta både på gott och ont! För det kan ju även vara mot det andra hållet. Att dom jag trott varit på ett sätt, har sedan visat en mörk nästan lite hemsk sida.

Det visar på att ALLA kan ha fel, och det gäller även mig. Men jag är glad att jag kan få en ny uppfattning om personer och situationer. Att jag får se att JAG har haft fel. Och det är en känsla som jag gillar. Känner att jag växer och blir klokare!

Föreslår att NI gör samma sak. Det är en befrielse!


Lämna mig inte!

God morgon soliga måndag! Vilken tur att solen lyser ute och piggar upp, för annars hade jag nog somnat på två röda. Har haft några jobbiga nätter, med lite taskig sömn. Tror Melle kommit in i någon fas där han tror att mamma och papa försvinner.
Han är inte så på dagarna, varken när han leker eller ska sova. Utan dett är bara på natten när han vaknar. Oftast har han nog drömt något hemskt, för han vaknar och är verkligen super ledsen. Att gå in och ge honom nappen och lägga honom tillrätta funkar bra. Men sen när man ska gå ut blir han ledsen igen.
I lördagsnatt stod jag och klappade honom på huvudet i säkert 15 min. Han sa inte ett ljud och jag trodde han somnat men hann att ta två steg innan han satte sig upp och började gråta. Helt omöjligt att ta sig ut från hans rum utan att han blir ledsen. Vet inte vad det är som hänt!?
Undrar om det är så att han nu kommit in i någon fas där han tror att mamma och pappa försvinner när vi inte är nära honom? Men det konstiga är ju att det bara är så här på nätterna. Inte på dagarna eller kvällarna när han ska sova. Då har vi INGA problem. Kan ju tillochmed lämna honom hos andra och det funkar fint fint.

Någon som har en ide om vad det kan vara eller något tips??

När han vaknade inatt trodde vi att han hade växtvärk i benen. Inte så konstigt egentligen med tanke på att han går så mycket nu. Man märker att han tycker det är jobbigt i benen om man plockar upp honom och sätter sig en stund med honom. Stackars liten, skulle lätt ta all smärta. Bara min lille prins slipper att ha ont! Värker i mig att se honom så ledsen som han är. Skulle bara vilja veta vad som är fel!
Efter 30 min med tårar somnade han i allafall om, helt själv. Duktigt av honom men vi går ju in och säger godnatt flera gånger, så han inte ska tro att vi försvunnit.
Hoppas på att det är någon fas som snart försvinner?! Han har ju haft det med jämna mellanrum dom senaste 4 månanderna. Skulle vara skönt för honom att slippa det bara.

Ska nu ta och hänga upp en tvätt och sedan lägga mig och vila en stund. Melle håller på att somna nu, skönt. Tror vi båda har lite sömn att ta igen. Och idag slutar älsklingen tidigt, strax efter lunch. Så vi ska hämta honom och sedan handla lite gott till hockeyn ikväll =)
Måste även åka förbi Hedin bil. Vår "skyddslist" på ena bakdörren har börjat att släppa. Och den måste vi få bytt men dom ville gärna titta på det först. Tur att man har en ny bil med garanti. Så man slipper att betala för sådana här saker. Kan slå vad om att det säkert kostar X antal tusen kronor att få det fixat.
Härligt med måndag och ny vecka. Mycket som händer och står på schemat. Bla en pappa/morfar som fyller år =D, nagelfix, barnmorskan och sen fyller även Melles farmor år.

Ha en härlig start på er vecka!


Vårsol & regnrusk!

Nu är Melle redo att möta alla sorters väder som hör den tidiga våren till. Allt från snöblandat regn, regn och solen. Men även underlag som sand, lera och vanlig asfalt. Perfekt!
Blev en sväng innan lunchen för att att inhandla två par skor till lillkillen. Blev ett par tuffa gummistövlar med pirayor på. Perfekt att ha när man är ute på tomten  ;-) Eller när det regnar självklart. Sen fick han ett par nya vanliga sneakers. Ett par vita och röda, han har ju redan två par som går i blått. Så nu är han redo att möta våren på bästa möjliga sätt.



Det var självklart att skorna skulle testas lite mer när vi kom hem. I butiken kunde man ju inte springa runt som man kan hemma =D

Fick även köpa en storlek större idag, 21. I dom som han använder nu är det 20. Är inte för litet men eftersom han ska ha dom här nya under våren finns ju risken att fötterna växt. Och nya skor som hunnit bli för små innan man knappt använt dom vill vi inte ha!

Snart ska vi börja fixa lite med maten för kvällen. Blir hemmagjord pizza med MASSOR av färska champinjoner på. Är mitt cravings just nu, kan äta närmare 400 g i veckan. Så det är något som ALLTID finns hemma hos oss =)
Ha det super söta vänner!


Slappis söndag!

Vad skönt det är att bara vara hemma och ta det lugnt. Inte ha något inplanerat, utan bara ta dagen som den kommer.
Melle sover sin förmiddagsnap nu och jag & älsklingen tar igen oss i soffan. Surfar runt lite på nätet och spanar.
Har varit duktiga och bytt lakan nu på morgonen, så nu går tvättmaskinen. Ska bli mysigt och krypa ner i renbäddat ikväll. Ser jag fram emot redan nu ;-)

  
En glad kille i fredags. Det är skoj att se hur roligt han tycker det är att springa runt. Nu vill han inte sitta i vagnen, utan han ska gå överallt när vi är ute =)

Får se om vi åker iväg och letar efter ett par gummistövlar till lillkillen. Han måste ha det om han ska gå här hemma nu när snön har börjat smälta bort. Vädret lockar inte till att ge sig ut men efter en förmiddagsfika vet man aldrig hur humöret är =)
Ska slänga in en paj i ugnen och vispa lite vaniljsås. Sen blir det en kaffe för mig och daddy, lovley!

Hörs senare under dagen!


Tunnare

På stan idag hittade jag en skön vårjacka. Har ingen vardagsjacka som är lite tunnare. Bara lite snyggare trenchcoats och en skinnjacka. Nu måste jag ha något som jag "får plats i" ;-) Förra året hade jag fått barn till våren och kom i alla mina kläder. Nu är magen som störst och tunnare slimmade jackor funkar inte då. Men den här kommer passa innan och efter Milton kommit, me like!
Så snart hoppas jag på att kunna hänga undan min vinterjacka för den här säsongen. Vill kunna känna den första riktiga vårvärmen och använda tunnare jackor och skor. Nu vet man ju inte om det kommer något bakslag, risken finns ju imorgon. Hoppas verkligen inte att vi drabbas av snöovädret som kunde dra in?!


 
Denna hittade jag för billiga 399 kr. Riktigt nöjd och den påminner om den som jag INTE köpte i torsdags....ångrar!



Nu blir det att fixa lite mat till Melle, innan vi ska busa och mysa lite. Sen blir det välling och sängen för hans del. Pappa är på hockey med min bror och hans son ikväll. Så jag tänkte lägga en ansiktsmask och läsa en ny tidning ikväll när lillkillen somnat. Sen blir det ju självklart Körslaget =D

Njut av kvällen!


Det är jobbigt och gå på stan :-D

dsc00019 (MMS)

Det är jobbigt och gå på stan :-D


Älskade helg är här!

God morgon!

Här pågår morgonmys, precis ätit frukost och nu njuter vi av en kopp kaffe. Till det lyssnar vi på Poolmix 80s på ipoddockan. Så Melle dansar runt och är helt lyrisk =)

Idag jobbar pappa hos J. Så jag och Melle ska ta en sväng på stan ihop med mormor & morfar. Har ett par byxor som jag ska byta. Provade dom inte i veckan när jag köpte dom, dumt. Och storleken passar mig inte, inte på långa vägar. Sen blir det nog en skön eftermiddagspromenad runt ån innan vi hämtar pappa och åker occh handlar lite. Funderar på att ta med lite bröd och mata ankorna med!? Kan ju hoppas på att vi stöter på några. Tror Melle skulle gilla det.

Dags att kicka igång den här underbara lördagen. Lite att styra med innan vi åker.
Önskar er en helt FAB lördag!



Tack för idag!

Har nu förflyttat oss från soffan till sängen. Ingen av oss orkade sitta uppe längre, utan dett blir att mysa vidare i sängen. Tycker det är riktigt skönt att lägga sig och slappna av i sängen medans man ser på tv.

 
Blev en del lek och bus hemma hos mormor & morfar idag. Fick även god lunch, det tackar vi SÅ mycket för.

Melle  tycker verkligen det är så roligt att komma hem till mormor & morfar och leka. Här har han sina leksaker som han älskar att komma och leka med. Sin älskade grisbil, djurtelefonen, tåget och sina leksakstidningar. Dom tittar han jämt i, speciellt på alla bilar.
Idag åkte vi förbi på fika och lunch och lämnade två små presenter. Som tack för all hjälp vi får, dels med tvätt, barnpassning och fika ;-) Glad att vi får den hjälp vi får. Den betyder enormt mycket och underlättar mycket för oss! Vissa dagar är man mer trött än andra och då är det skönt att få lite avlastning, vare sig det är tvätt eller någon som leker med Melle en liten stund.

Dags att signa ut för dagen. Sov så gott och imorgon vaknar vi upp tiill en härlig vårdag =D


Call me oldfashion

Just nu är det inne med gamla smycken. Bara att ta en titt i butikerna så ser man kopior på Camelsmyckena, blanka guldkedjor och för att inte tala om alla pärlsmycken. För ett par år sedan var det bara gamla damer som hade det. Är helt säker på att vi snart kommer se Bismarcklänkar överallt =)


Tycker detta halsband är helt underbart.

I veckan var jag hemma hos mina föräldrar och gick igenom mammas smyckesskrin. I jakt på gamla godingar som sparats med åren. Det här guldhalsbandet och en Camelbrosch fick följa med hem.
Halsbandet kommer bli välanvändt, snyggt i sommar med en bränna. Broschen ska jag försöka att göra ett halsband av. Ska bara hitta den rätta kedjan först =)
Tack lilla mamma för smyckena. Dom kommer att komma väl till användning!

Dags för att ta en dusch innan Melle ska sova. Hoppas på en lika skön natt som i onsdags. Då fick vi sova hela natten utan att han vaknade. Så både jag och älsklingen somnade vid 22 och jag vaknade kl 5.30 när klockan ringde. Melle vaknade lite innan 6 och det var jag glad för. Hann jag ju med att pussa och mysa lite med honom innan jag åkte till Ullared.
Vi får se hur det går men någon välling kräver han inte längre. Det är skönt men kommer nog dröja innan varje natt blir helt fri från uppvaknade!? Men det gör mig ingenting.

Ciao ciao!


Testar att mobilblogga!

dsc00011 (MMS)

Testar att mobilblogga!


Lite utav mycket

Här är bara några utav alla dom sakerna jag köpte igår. Allt är nu inplockat i skåp och lådor, skönt. Det är därför mycket kommer att visas med tiden, när det kommer fram ur alla gömmor ;-)


Jackor till Melle, leksak och den söta lilla vattenkannan, gardinerna som tyvärr inte gjorde sig så bra i kameraljuset & söt liten hink som jag ska plantera blommor i till våren och ha på trappan. I ligger några utav alla ljusen jag köpte =)


Små söta tavlor, mina nya fina ljuslykta, en ny kort morgonrock & väggord Love som ska upp i sovrummet. Köpte även dekorations hjärtan och en ros. Ska jag pryda vår sk "tomt" med i år. Eller så hamnar dom på altanen när den är färdigbyggd!?

Är riktigt nöjd med alla inköp. Ångrar mig dock över att jag inte köpte en vårjacka jag tittade på. Den var SÅ snygg och relativt billig. Men ibland blir man dumsnål. Får ge mig på jakt efter en liknande här i stan istället.



När Melle vaknar upp från sin förmiddagsnap ska vi åka hem till mormor och morfar för en liten fika. Han har några saker han vill ge till dom =) Och efter det blir det att hämta pappa på jobbet. Då börjar fredagsmyset på allvar. Förmiddagsfikan är bara en mjukstart ;-)
Jag ska nu fixa till mig och sedan plocka in lite tvätt. Skönt att ha det gjort innan helgen =)

HAPPY FRIDAY!


Trötta fötter

Hej på er alla.

Blir ett snabb inlägg innan jag kryper ner i sängen och tar det riktigt lungt för första gången på hela dagen. Men oj oj vilken dag det har varit =D
Har handlat massor med roliga saker till hemmet, mig själv, älsklingen, Melle och Milton. Har ännu inte hunnit att plocka upp allt, så det sista tar jag imorgon =)
Det blev som vanligt en ljuslykta och en förbannat massa ljus. Men nu har jag ett lager igen som räcker till nästa gång jag åker. Och det blir inte förän i höst =) Annars blev det några mindre lyktor och lite dukar och ett par gardiner. Lite chockad av just det inköpet men jag kunde inte motstå dom! Varit på jakt efter liknande men enbart hittat dom i inredningsbbutiker för en betydligt högre peng än jag köpte dom för idag.

Visar er mer imorgon vad jag kom hem med. Nu blir det att tvätta av sig den långa resan och sedan krypa ner i sängen. Melle har jag myst massor med sen jag kom hem. Han ville inte riktigt somna utan blev jätteledsen så fort jag gick ut ur rummet. Men tillslut var han en stor kille och la sig ner i sängen och somnade. Är så otroligt stolt över honom!
Men snart blir det mys med min andra älskling. Har saknat honom minst lika mycket som min Melle.

KRAM!


Kakmonster

Kanske ska varna känsliga föräldrar nu. Denna film visar ett barn som äter kex =D Ja, jag är en förälder som ger mitt barn kex ibland. Inte bara riskakor och fruktbitar. Men vi är väldigt noga med att borsta hans tänder morgon och kväll. Melle verkar gilla det också, inga protester utan han låter oss borsta =)



Beklagar att dammsugaren fortfarande stod kvar framme. Men Melle älskar att leka med den, så efter vi dammsugit låter jag den stå ett tag så han kan få gå lös på den =)
Är på dom här planen som man nu märker att Melle börjar bli stor. Han förstår mer vad man säger till honom. Man kan även få respons av honom. Ikväll efter maten tände Christian lampan i taket i Melles rum. Han tycker inte om att leka i ett rum där det är lite dunkelt ljus. Så till svars efter att ha sagt varsegod sa lillkillen Tack =D Gissa om hjärtat smälter!

Nu ska jag skriva en liten lista till morgondagen. Har några saker som jag ska titta efter och risken finns att jag inte kommer komma ihåg dom när jag väl står där. Gravidgröt hjärna ;-)
Sen blir det nog sängen. Åker i hemskt tidigt, 6,15 kommer Ramona och hämtar mig. Men det är skönt att komma dit en stund efter att dom öppnat. Att köa är jag inget fan av.
Kommer att uppdatera imorgon när jag kommit hem och iordning. Då får vi se vad man kom hem med för godbitsar ;-)

Ha en underbar kväll och morgondag!


Minnen

Vintern 07/våren 08


Härliga festbilder, från tiden precis innan vi visste att vi skulle få Melle.

Försommaren 08


Melle ligger i magen och vi beger oss på en tur till Tyskland för att handla inför bröllopet =D

Sommaren 08


Semester på västkusten & landet och vårat bröllop. Tänk att Melle var med på allt, fast han ändå inte var här =)

Hösten/vintern 08-09


Tomten kom på julafton och sista gången jag och Christian firade jul & nyår själva.

Tidiga våren 09


Så äntlligen kom han, vår lille prins. Bilderna är bara timmar gamla!



Tänk så skoj det kan vara att gå igenom gamla bilder som ligger på datorn. Vad mycket man helt plötsligt kommer på att man gjort. Härliga år har det varit och många fler kommer det att bli!


Det vackraste...

Alla tycker nog att sina barn är helt fantastiska på alla vis. Och det SKA man göra, för det är dom. I MINA ögon finns det ingen unge som är lika underbar som Melvin.
I måndags när vi var på Myran, fick man göra påskkort. Självklart tyckte Cathrine att Melle skulle göra några små kycklingar =) Så vi slog oss ner och gjorde två teckningar, eller Melle gjorde det mesta själv. Jag fick måla dit ögon, ben & näbb med en penna. Men annars fick han doppa tummarna i gul färg och göra små fingeravtryck. Gud vilken känsla det är när han kan börja skapa och göra saker själv. Helt plötsligt känner man sig så otroligt stolt. Mer än i vanliga fall...
Den andra teckningen blev en våreld, tror det var det han gjorde när han målade med hela handen =) Han kladde på och var glad. Men sen fick det räcka. Att bli kladdiga om händerna är inte alltid det roligaste enligt lillkillen.


Mina ögon skulle dessa två konstverk platsa på Louvren!

Teckningen med kycklingar fick pappa av Melle när han kom hem från jobbet. Han kom gående med den i handen och lämnade den själv. När blev min lille prins helt plötsligt så stor!? Så mycket som händer i hans utveckling. vet att jag tjatar men  jag kan nog inte riktigt förstå det själv =)
Dessa teckningar kommer jag ALDRIG att göra mig av med. Dom är det vackraste i mina ögon och det är inte förän ens eget barn gjort något sådant här som man förstår hur mycket det betyder. Värmer mitt hjärta!

Nu blir det en glass och bara ta det lungt i soffan. Melvin sover och jag har styrt med massor av sysslor här hemma hela morgonen. Tog en dusch när lillkillen somnat och nu känner jag mig nästan som en ny människa =)
Ha en underbar onsdag!


Vatten


Att hälla vatten var en helt ny grej. Såg riktigt roligt ut =)

Den lilla badbaljan börjar nästan att bli för liten för vår lille buse. Han ska vända sig om, hänga över kanten, skvätta vatten över hela badrummet och leka med vattnet. Så till sommaren blir det en liten pool på altanen där han kan sitta och busa.
Har börjat att hälla vatten från en mugg. Och det är riktigt roligt att se hur han försöker att fånga strålen =) Blir att köpa en liten vattenkanna till honom på torsdag. Hoppas bara att det finns på Ullared, vet ju aldrig om dom säljer det nu när det inte är sommar ;-) Men jag tror han kan tycka att det är riktigt roligt. Sen kan han även hälla själv, för det är ju också skoj att göra. Fast då ska det gärna göras på golvet brevid baljan =)


Vilken härlig dag det har  varit. Nu känner man våren i luften och hör fåglarna, det gillar vi. Synd bara att det skulle blåsa. Men jag och Sofie njöt i allafall i solen på vår tur på stan idag. Stod en stund och pratade och lät strålarna värma, riktigt skönt.
Vi hade en mysig dag med shopping, fika och girltalk. Precis vad vi behövde för att pigga upp oss. Vi var vakna lite inatt men fick sovmorgon. Sofie fick sova bra på natten men har en pigg liten dam på morgonkvisten =P Så att ta en tur var nog vad vi behövde idag ;-) Alltid lika trevligt gumman! Sen är det alltid lika trevligt att träffa barnen, framförallt Agnes. Den skruttan har en speciell plats i mitt hjärta!

Nu ska jag krypa ner i sängen. Känner hur jag börjar att bli rätt trött. Hoppas på att vi får sova bra inatt?! Håller tummarna för det.
Tack & hej för mig!


Middagsfix & lek

Slängde precis in kyckligen i ugnen. Om en stund ska riset kokas och den kallas såsen göras. Blir en enkel middag ikväll. kom hem lite senare än vi räknat med men nödlösningar finns alltid i frysen ;-)
Melle leker och busar runt i hela huset. Efter att han ätit ska han få ett bad. Behövs efter att ha suttit mycket i vagnen idag och efter gårdagens lek på Myran. Sen älskar den lilla killen att bada med ?=D

Köpte lite vårsaker till honom idag på stan. Kunde inte vänta till på torsdag då det är Ullared som gäller =D Men en keps, ett par solglasögon & ett par nya skor. Skor går åt eftersom han gärna vill gå mer nu. Även ute, så igår efter öppna förskolan var det en liten premiär, gick galant!

Nu blir det käk för lillkillen innan badet. Skriver mer efter det!


Snart redo

God morgon soliga tisdag! Ännu en dag när man blir väckt av solen, skönt. Få sätt är härligare att vakna upp på ;-)
Inatt hade vi ett litet bakslag. Melle vaknade vid strax efter 3.30 och ville ha välling, tydligt eftersom han vägrar somna om. Så i närmare 50 min hade vi en liten faight. Gud vad jobbigt det är! Önskar att det fanns ett enkelt sätt, inte tårar och skrik. Har man inte upplevt hur det är när man försöker göra sådana här saker han man INGEN aning om hur det är. Man vet att man gör det för en bra sak men när man befinner sig just DÄR & DÅ, är det väldigt svårt att se vad som kan bli bra av det. Är som tusen nålar i hjärtat, det värker något enormt.
Men vi somnade alla om igen och vaknade strax innan 8. Melle var pigg ooch glad =) Och nu på morgonen har vi myst massor, mycket pussar och kramar.
Strax ska vi ta bussen ner till stan och ha en härlig stund på stan med Sofie, Agnes & Alfons. Ser vi verkligen fram emot =) Ta en lunch och bara kika lite i butikerna.

Dags att fixa till sig lite innan vi tar bussen. Melle älskar att åka buss och det är smidigare än att ta bilen med =)
Ha en skön tisdag mina vänner!


Familjeeftermiddag i solen!

Kom för en stund sen hem efter en skön promenad, hela familjen. Pappa kom hem strax innan 3 och då klädde vi på oss och gick en sväng. Stannade i affären på vägen och köpte festis. Planen var att Melle skulle äta en banan och vi ta varsin festis i solen. Men ingen bänk i solen där det var lä =( Det fick bli att fika när vi kom in istället men det funkade det med =)
Härligt det är att kunna vara ute på sen eftermiddagen och gå. Solen skiner fortfarande, tänk vad lite ljus kan göra för själen! Men nu går vi verkligen åt RÄTT håll. Det blir bara ljusare och varmare, lovley =D


En mycket glad kille på promenad.


Många sådana här eftermiddagar kommer det att bli framöver

Snart ska vi börja med lite middag här hemma. Vi kickar igång veckan med lite taco, kanske fredagsmys. Men kör lite måndaggsmys ;-)
Ha en skön start på kvällen!


Jag vill ut!!

Usch vad jag avskyr att sitta inne när det är sådant här härligt väder. Jag vill ut och gå, långa promenader i solen. Med en latte och solglasögon =) Sitta inne kan man göra när det är dåligt väder.
Men idag får vi gott hålla oss hemma mellan 13-15. Då kommer dom hit och fixar med ett märke på frysdörren. Avskyr att dom inte kan ge en exakt tid. För nu blir vi tvugna att vara inne.
Som tur är slutar älskling strax innan 14.30, så när han kommer hem blir det en lång skön promenad innan vi går hem och fixar mat. Han började idag att jobba på en annan skola, utlånad till juni som längst. Dom hade frågat om han var intresserad och självklart ville han testa. Nya utmaningar är alltid bra och roliga.
Så en tid framöver kommer han nog att sluta lite tidigare än vad han gjort i vanliga fall. Och jag klagar inte och Melvin klagar framförallt inte =)

Funderar på att göra som min kära son, sluta ögonen en stund och vila lite. Har haft en härlig förmiddag på Myran. Melle har varit lite kreativ idag med. Gjort påskkort och en teckning, mycket fint =) Men det får ni se senare.


Rosa

Hej soliga måndag! Vilken energi jag känner när man vaaknar till sådana här soliga dagar! Känner mig även utvilad men det beror ju på dom bra nätterna vi fått =D
Ska snart hoppa in i bilen och åka till Myran. Där ska vi möta upp Sofie och hennes två änglar. Gud vad jag har saknat dom alla tre. Ska bli härligt att träffa dom igen. Tror Melle saknat dom lika mycket som jag =)


Nu är vi alla "tre" laddade för lek och bus ;-)

Packar med lite lunch till lillkillen så äter vi där innan vi far hem igen. Pappa har ny (tillfällig) arbetsplats idag, så vi får se när han kommer hem. Lite tidigare än vanligt hoppas vi på ;-)

HAPPY MÅNDAG!


Dom första stapplande stegen!

Var inte länge sedan lillkillen tog sina första riktiga steg. En stor dag i både hans och våra liv!
Den söndagen det verkligen tog fart, filmade vi honom MASSOR. Och tanken var att ett av klippen skulle kommit upp här mycket tidigare =)
Men den som väntar på något gott....;-)



Kvaliteten blev inte den bästa på klippet. Måste kommit åt någon inställning....
Nu är det ÄNNU mer fart i ungen. Ibland tar han tillochmed några löpsteg och får upp lite fart. Han kan även ta några övertramp. Måste komma från pappa, han var duktig på det när han spelade bandy =D



Snart ska Melle få sin välling och sen kommer han somna så gott. Han har busat runt och badat här under kvällen. Tyvärr sov han nästan hela tiden som Ramona och Andreas var här. Gick miste om en mycket mysig eftermiddagsfika med bullar. Men så är det ibland.
Älsklingen tyckte nog att det var riktigt skoj, som dagen till ära fick åka EVO =) Så nu kan man nog säga att det är vår ute! När våren kommer, ställs EVOn på ;-)

Så fort Melle somnat ska vi mysa med nybakade scones och en kopp te. Riktigt gott och en skön avslutning på den här veckan.
Trevlig kväll på er!


Vår pärla!

Ren bil på utsidan och insidan =) Skönt att ha fått bort smuts, damm och gammal skit som legat i bilen. Nu blir nästa grovrengöring när sommardäcken åker på.
Speciell känsla att ha en bil som är dammfri, rena mattor och handtvättad GRUNDLIGT. Tycker det är lite roligare att åka i en bil som är så.
Var många som tänkte som oss idag, rengöra bilen. Fick vänta 45 min innan vi fick komma in i tvätthallen. Men Gud så kul vi hade under tiden. Vilka människor det finns! Skrattade så tårarna rann =D


Blev en bild från köksfönstret men det står den, lilla ögonstenen =)

Snart så kommer ramona och Andreas hit på en fika. Mysigt men lite halv oplanerat besök. Fick ett sms på förmiddagen där dom frågade om dom fick komma förbi på en fika. Alltid lika trevligt med besök, här är man ALLTID välkomen =D

Puss & Hej!


En lyckad natt

Sitter och tar igen mig i soffan. Har dammsugit hela hemmet, plockat lite här & där. Älsklingen har passat på att dammsuga bilen invändigt innan det ska få en vårrengöring efter lunch. Nu ska här allt grus och smuts väck! Bara längtan till att få på vårdäcken kvar.

Inatt sov Melle hela natten utan välling, framsteg =) Visserligen fick han en slurk vid 22.30 efter vi kommit hem. Men annars sov han bra hela natten och vaknade strax efter 6.30. Inget skrik eller gråt under hela natten. Helt otroligt så bra det har gått dom här två dagarna. Hade jag ALDRIG trott!
Nu får vi se hur den här natten kommer att bli. Nästan så det är lite spännande, konstig om jag redan nu ser fram emot natten??!! ;-)

Nu sover Melle sin förmiddagsnap och jag och älsklingen sitter och tar det lugnt i soffan. Lite avkoppling, det behövs ibland.
Njuta av söndagen!


Galet stolt!

Nu ska vi snart krypa ner i sängen och sova lite. Vi fortsätter på samma spår inatt som vi gjorde igår. Håller tummarna för att det kommer gå lika bra!?
Kom hem för en stund sen. Har haft en urmysig kväll, först god mat, sen bio och sist lite kvällsmys innan vi for hem. Då var Melle riktigt trött och fick lite välling innan han somnade som en stock i sin säng.
Han var varit SÅ duktig och skött sig som den stora kille han är. Inget gnäll efter att vi åkte till bion, utan han busade på med farfar och Mahnaz. När han sen började bli lite trött låg han i soffan och myste hos dom innan han somnade. Utan välling med =) Där låg han och sussade så gott tills farfar bar in honom till hans resesäng som vi ställt upp.
Filmen var riktigt bra, såg Shuter Island. Rekomenderar den starkt! Den var nästan 2 ½ timme men kändes inte som det. Så efter filmen åkte vi tillbaka och åt lite kex och ost. Såg det sista på melodifestivalen innan Melle vaknade. Hade han inte vaknat då, hade han nog sovit hela natten. Det är jag helt övertygad om!

Ord kan nog inte beskriva över hur otroligt stolt jag är över min lille prins. Att han klarar att vara utan oss, inga tårar eller skrik. Är även SÅ tacksam över att ha nära och kära som MER än gärna ser efter honom. Tror inte att ni anar hur mycket det betyder för oss att ha sådana människor i vår närhet! NI ÄR GULD VÄRDA!

Dags att tacka för mig nu. Blir att krypa ner i sängen och mysa lite innan vi somnar. Hoppas på mycket sömn nu ;-)
God natt och sov så sött!


Lördagens Melvin


Invigning av att ha riktiga skor på sig. Det var lite konstigt i början men sen fick han kläm på det =) Är första gången han smakade blodpudding, gick ner det med!

Mycket nytt för Melle idag. Att gå med riktiga skor på sig och att äta blodpudding. Men det gick hur bra somhelst!
Till en början var han ritkigt arg över att behöva ha skor på sig. Det gjorde det klumpigare och jobbigare att gå med. Så från att gå praktiskt taget överallt började han krypa igen. Mellan varven satte han sig på rumpan och slet i skorna. Hemskt hemskt men med lite hjälp så såg han attt det gick att gå med dom.
Han hade dom på sig under hela tiden vi var och handlade. Då satt han i kundvagnen och stirrade på dom =) Men jag tror han tyckte det var rätt skönt ändå. Tar alltid tid att vänja sig vid nya saker i början.
När vi kom hem så blev det full fart på honom. Helt plötsligt reste han på sig och gick runt som ingenting var konstigt. Stadigt och fint sprang han runt här hemma och mummsade på kex. Nu var det inga problem att ha skor på sig. Fast nu har han fått ta av sig dom. Han ska ha dom på sig ute och kortare stunder här hemma. Bra att öva upp balsen med. Och lite stadigare tycker jag att han ser ut.

Till lunch blev det blodpudding och knaperstekt bacon. Blodpuddning är fullt med järn, så jag äter det mer än gärna. Tyckr även att det är riktigt gott också. Men bra att äta sådant som jag vet innehåller mycket järn.
Så det blev första gången för Melle att testa det. Burkmat är ingen hit, han äter knappt en burk om det serveras. Han ska äta samma mat som oss och det är ju bara bra. Men det gäller ju att han gillar och kan äta det som vi äter. Fast mat är inga problem för den här killen. Allt går ju verkligen ner =D Och så gjorde även blodpuddning. Han åt en hel skiva med lingonsylt. Sen var han mätt, kan bero på att han fick 2 st kex före maten med ;-)


Har man varit duktig och snäll får man ett kex, eller som Melle själv säger Sess =D

Här ska nu fikas med nybakad äpplepaj och vaniljsås. Tror jag syndar med en latte också ;-)


Nattens bravader!

Inatt hade vi som sagt bestämt att försöka sluta med nattvälling för Melles del. Så igår kväll var det två taggade föräldrar som gick och la sig =) Vi hade kommit överrens om att köra någon form av 5 minutersmetoden. Fast några 5 minuter skulle vi inte låta honom ligga och vara ledsen, bara några minuter. Det var vår plan!
Fick sova fram till kl 4.30 innan han vaknade. Då fick han nappen och somnade om för en kort stund. Sedan vaknade han igen efter ca 10 min. Och då ville han ha välling men han fick bara nappen och blev omstoppad. Var inte populärt kan jag lova.
I ca 20 min skrek han nästan konstant. Så vi turades om att gå in och säga godnatt. Men efter ca 30 min började han att lugna ner sig. Mellan skriken så snyftade han lite och var tyst. Och efter 45 min hade han somnat! Gissa om vi blev paffa! Hade räknat med flera timmars faight. Så en hel familj somnade om och sov till strax efter 8 på morgonen. Pigga, glada och utvilade vaknade vi =D

Ni ska nu inte tro att vi tyckte att det var särskillt skoj att genomföra det här. Men det känns nödvändigt för VÅR del.
Det här kommer jag aldrig att orka med när Milton har kommit. Då skulle det vara skönt om Melle kunde sova bra på nätterna då.
Var nära att vi gav upp för att gå in och hämta lillkillen och ge honom välling. Men vi stöttade varandra.
Att höra honom så ledsen skar rakt in i hjärtat. Och jag led något så fruktansvärt men tanken är att det är bra för honom att lära sig sova hela natten utan mat. Det är i dom här situationerna som det är svårt att vara en stark mamma. Men jag är tacksam över att ha älsklingen. Utan honom hade jag inte klarat av det!

Nu laddar vi för en ny natt, en ny utmaning. Bara för att första natten gick fantastiskt bra, betyder ju inte det att nästa natt kommer gå bättre. Jag känner mig dock laddad, efter den här natten VET jag att det går.
 


Här ska vi snart äta lite lunch och ta en fika med nybakt äpplepaj. Efter det ska vi packa ner lite leksaker, välling och andra saker till kvällen. Vi ska nämligen få vara lite barnfria =)
Jag och älsklingen ska få gå på bio, helt själva....bara vi två. Och Melle han ska få röja hemma hos farfar och Mahnaz. Men vi kommer och hämtar honom senare på kvällen. Så hemma får han sova medans vi kör "avvärjning" ;-) Men det är bra för honom att vara hemma hos andra och få vara själv där, utan oss. Det är faktiskt en del i hans utveckling.
Sen måste jag säga att det är viktigt som småbarns föräldrar att få ha lite egentid. Att inte enbart få vara mamma och pappa. Jag är inte enbart mamma, jag är faktiskt Christians fru med. Och han är min man!
Är så lätt när man har småbarn att man tappar bort varandra, man är bara föräldrar. Ingen relation mår bra utav det. Finns nog ingen som kan påstå det heller!?

Så ikväll passar vi på och myser och bara tar hand om varandra. Om bara några månader har vi en till liten skrutt =D Då kommer det dröja innan vi går på bio igen. Visst vi kommer göra saker men inte lika mycket själva, inte till en början i allafall. När Milton blivit lite större, då kan vi gå ut och äta eller ta en bio utan barn.
Men nu ska jag njuta av den här kvällen. Den kommer jag att leva på länge!

Kramar!



We did it!

Ja, vi klarade en natt utan en massa välling. Är så stolta över oss alla tre. Det var några kämpiga minuter men vi bet ihop och lyckades.
Vi ska snart iväg och handla lite mat. Så när jag kommer hem får ni hela historien =)

LoVlEy LöRdAg!


Låt oss snart slippa alla tjocka kläder!?

God kväll! Här har fredagsmyset börjat på allvar. Melvin ligger i sängen, han sover dock inte än. Får se hur natten går, ska ju försöka att inte ge någon välling. Men tyvärr så spökar tänderna, dom har på all var börjat att tränga upp nu. Och lillkillen går med fingrarna i munnen nästan hela tiden. Märkte igår att han går och "pillar" på tandköttet. Stackars liten, måste vara hemskt!? Har gnuggat lite alvedon nu till kvällen, hoppas på att det hjälper lite?!

Hela familjen hade en mysig eftermiddag på stan. Drack en chailatte på Espresso house, medans Melle åt och busade runt. Han sprang runt vid vårat bord och pratade högt =)
Sedan myste vi runt lite i butikerna. Tittade på lite kläder till Milton men det får vänta till på torsdag då jag åker till Ullared. Kommer köpa några kläder till honom, inte mycket. Har ju MASSOR efter storebror men något nytt och fint måste han ju få när han är nyfödd.
När vi gick runt på stan och njöt av vädret började jag längta ÄNNU mer till våren. Vill ha värme och sol, tunna jackor och skor. Trött på tjocka jackor och klumpiga skor. Kan ibland känna mig som ett hus i alla kläder man måste sätta på sig.
Träffade på en bloggis på stan idag =) Vi pratade llite om det här med magen, visst är den jobbig och "ivägen" ibland. Men GUD så mysigt det är att känna det lilla livet växa därinne. Få gånger i livet man är med om sådant mirakel som det är att vänta barn. Är lätt värt alla krämpor och plågor.

 
Tänk snart slipper vi mössor, jackor och vantar min älskling. Då ska vi mysa massor i solskenet med glass =D

Och på tal om vinterkläder, så fyndade jag en urmysig babyrosa halsduk på rean. Hade kostat 100 kr men nu fick man den för 20 kr. Helt ok, för jag behöver en ny att ha nu. Min sjal som jag brukar ha har kommit på villovägar. Måste undersöka vart den kan ha tagit vägen?!
Blev även ett snyggt armband och halsband med. Kunde inte låta bli, till sommaren kommer det bli läckert. Lite brunbränd hy och det är check ;-)

Nu blir det lite gott gott framför tvn och mys med mina två grabbar som är vakna. Det vill säga älsklingen och Milton =) Härligt att klappa magen och känna hur man "får svar". Inte många veckor kvar nu innan vi får träffas min lilla älskling.
Tackar för mig nu och hoppas att ni får en mysig fredagskväll!


Noon latte!

Visar dricker te, jag unnar mig en hemmagjord latte. Blir ju inte mycket kaffe nu, inte bra för det dåliga järnvärdet. Barnmorskan ringde igår och frågade hur jag mådde. Blodprovet vi tog sist jag var där, var VÄLDIGT lågt. Farligt lågt var att ligga på 13, jag hade 4 =) Så jag måste äta allt med järn i, så nu är det BARA gröna grönsaker och blodpudding på menyn =P
Melle får skummet av pappas latte, Gud vad han gillar det. Kommer med sin napp och vill doppa den i muggen. Stor och duktig är vad han är. Börjar märka det mer och mer, hur han är nyfiken på att upptäcka och utforska saker. Sen tar det inte lång tid innan han lärt sig hur något fungerar. Är mer den mentala biten som utvecklas fort nu. Där kan man se skillnad från vecka till vecka.

Önskar er en hrälig start på dagen. Nu när solen tittar fram mellan molnen =)


Vällingväldets tid har snart nått sitt slut!

God morgon/förmiddag!

Inatt eller tidig morgon bestämde vi oss. From inatt kommer Melle inte att få någon välling mer på natten. Han är inte hungrig när han vaknar men det är en trygghet för honom. Han vet att när han har vaknat och inte kunnat sommna om, så har han fått välling. Men nu ska det bli ett slut med det.
Vi känner att det skulle vara skönt om han kunde sova hela natten nu när snart lillebror kommer. Har ingen aning om hur han är på nätterna. Kan bli lite jobbigt med två barn som ska vara vakna.
Inatt vaknade han vid 4 och ville inte somna om utan mat. Efter det var han vaken fram till 5.30, inget skoj kan jag lova. Men hoppas på att få en liten nap vid lunch =) Då kom vi fram till att i helgen ska vi ge det ett försök. Det kommer bli jobbigt men vi är laddade och överens!

Nu ska jag ge Melle lite frukost. Han vakande strax efter 8 och har sen dess sprungit runt här hemma och levt loppan. Pappa är på väg hem med, så nu börjar helgen på allvar =D

Kramar!



Bills, bills, bills

Hittade den här lilla godbiten för en billig peng idag. Som det är nu har räkningarna fått hamna i en låda. Och det är ingen ordning & reda på det. Men nu kommer det bli ändring på det!


I vitt, vilken färg skulle det annars vara ;-)

Snart är det dags för en busig kille att sova. Efter kvällsbuset med pappa blev han liiite uppspelt =) Men vi har redan smygstartat helgen. Pappa ska bara på ett kort möte i morgonbitti, efter det sen är han ledig. YEAH!


Vårsnygg!


En ny bikerjacka i tröjttyg, bastopp och ett nytt mysset är vad Melvin fick idag.

Det gäller som sagt att passa på att handla när det är billigt ;-) Alla dessa kläder fick jag för under 300 kr.
Kappahl hade som sagt VIP dag med 30 % på ett köp. Jag och mamma var där när dom öppnade, kan ju inte gå miste om godbitarna ;-) Sen var det väl även godiebagen som lockade lite. Gratis är gott =D
Nu längtar vi ännu mer till våren så alla kläder kan invigas!


Hemma

Nu har jag och Melle precis kommit hem igen. Dagen blev inte riktigt som vi planerat men det är ok. Den blev riktigt mysig och både jag och lillkillen har haft så roligt =D

Nu ska jag packa upp dagens inköp och fixa lite med maten innan älsklingen kommer hem från J. Melle  leker järnet inne på sitt rum. Tror han saknat sina leksaker...

Trevlig kväll så länge!


VIP förmiddag

Hej på er!

Här är redan vår morgon igång. Vi ska snart in till stan och möta upp mormor och morfar.
Kappahl har VIP dag med 30 %. Så jag tänkte ta en titt och se om vi kan hitta något vårfint. Framförallt till Melle =)
Vi återkommer senare under dagen. Ha det super tills dess!


Fågelkvitter & solsken!


Tidigare idag på vår sköna promenad.

Hade nog kunnat vara ute och gått hela eftermiddagen idag. Men det fick blir en rask tur runt området. Var ute i 1 timme sen gick vi hem. Melle somnade nästan 1 timme innan vi åkte iväg för att hämta pappa på jobbet.
Uppskattar dessa dagar då solen skiner från en klarblå himmel. Snön smälter sakta men säkert och fåglarna börjar att sjunga. LIFE IS GOOD!
Imorgon blir det nog att ge sig ut efter lunch igen. Både jag och lillkillen tycker det är härligt att lapa lite sol =)


Vägra sitta inne!

Här har vi ätit lite lunch...och efterrätt =) Nykokt nyponsoppa och vaniljglass. Premiär för Melle med nyponsoppa men det gick ner. Även utan glass ;-)
Nu väntar en skön walk i solen. Vill inte spendera eftermiddagen inne. Skulle ju bli mulet och lite snö på fredag. DÅ kan vi sitta inne med gott samvete =D

Ut & njut!


Smile =D

Le och få ett tillbaka =)

Mitt tips till alla idag är att le lite extra, lovar att ni kommer få massor tillbaka. Och hur härligt är inte det!?

Just nu svävar jag på små rosa moln. Är så mycket som gör mig glad. Vädret bidrar till mycket av det glada humöret. Men även att Ullareds resan nu är bokad. Den 23 åker jag, Ramona och kanske kanske Sofie ;-) och shoppar ihjäl oss. Blir mycket nya barnkläder och leksaker. Bra och billiga saker av kända märken. Så jag bunkrar upp med ett lager =P
Nytt hopp i frågan om Miltons ankomst gör att jag känner mig lättad. Slippa oroa sig för att träffa den otrevliga läkaren igen. Nu kanske vi blir lite hörda!? Ska bli lite spännande att få se Milton med, eftersom vi får göra ett UL till. Tänk att få se honom när han är så stor =D
Att bara sådana småsaker kan få mig att känna mig så glad. Mycket som släppt och jag kan känna mig avslappnad. Inte en massa inre spänningar.

Just nu väntar jag på att Melle ska somna så jag kan ta mig en skön dusch. Ikväll väntar klippning för 2/3 av familjen. Ska bli skönt att bli av med slitna toppar. Blir nog att färga om håret snart också. Funderar på att ljus upp det någon nyans!? Vi får se.

Happy onsdag på er!


Skam den som ger sig!

Fick under eftermiddagen tag på min kontakt på Nikemottagningen. Men någon ursäkt för att det inte gått och få tag på henne eller att landstingets växel varit riktigt otrevliga fick man inte. Men jag sa som det var till henne, att det var riktigt illa. Och orsaken till varför jag inte fått tag på henne, den var nästan pinsam.
Men nu är en ny tid och läkare bokad. Blir veckan efter istället, den 14 april. Skönt att ha ett datum på när jag får ett besked men även skönt att få träffa någon annan läkare. Håller bara tummarna för att hon är lite vettig nu!?


Nöjd, riktigt nöjd är vad jag är just nu.

Nu ligger vi inne i sängen och myser. Melle somnade lite senare idag men det är helt ok. Han blev på riktigt bushumör under kvällen. Sprang runt som en tok i vardagsrummet och skrattade högt. Blev även lite lek med pappa, vilket var väldigt uppskattat =D
Hoppas på att han sover lite bättre inatt. Han låter inte lika snorig eller hostig just nu men det kan ju snabbt ändras. Vi hoppas på det bästa.

Tackar för mig nu. Önskar er en mysig kväll!


Status;

Det gårr lite upp och lite ner med Melles humör. Man märker att han inte är helt i form. Han äter och dricker inte på samma sätt som han brukar. Fick nyss i honom lite vaniljglass, svalkar lite om det gör ont. 

Nu pågår i allafall lite lek här hemma. Snart kommer pappa hem med färska champinjoner så vi kan göra egen pizza =)


Vår egna Superman.

Hoppas att det vänder snart. Tycker inte om att se mitt hjärta så här. Det är inte vanilga glada Melle =(
KrAmAr!


Ut i sooolen!

Nu lägger vi alla måsten åt sidan en stund och ger oss ut på en skön proemnad i solen.
Melle har vaknat för sin förmiddagsnap och jag hann nästan med att moppa alla golven innan det =) Skönt att ha det gjort eftersom lillkillen drog sin vagn från hallen in i vardagrummet igår. Och när solen lyser in syns hjulspåren ganska så bra =)

Dags för skön walk och sen lunch, lovely!


Nytt försök till det omöjliga??!!

Tisdag igen då. Herregud, snart är helgen här igen. En helg med massor av mys, både för mamma och pappa men även för Melle.
Idag är det även "telefontid" på Nike. Eller det är ju inte det eftersom hon inte har telefontid på tisdagar. Det är vad dom säger i Landstingets växel i allafall. Även att det står tisdag/torsdag i min kallelse. Konstigt det där!
Är exakt 1 månad kvar innan vi har tid för nytt UL och besök, så jag kanske men bara kanske hinner att få tag på någon och boka om tiden?!
Har redan gjort ett försök till att få tag på människan men möttes av den auotomatiska rösten Personen du söker är inte anträffbar...

Pappa tog en semesterdag idag. Vi har sovit dåligt inatt, så vi behövdes bara ta det lungt allihopa. Melle vaknade på kvällen och var pigg pga sin hosta. Och sen har det blivit massor med hosta och snor under natten.
Jag hoppas även att min rygg ska bli lite bättre. Just nu är den MYCKET trött. Att bära på Melle börjar att bli jobbigt men att lägga ner honom i sängen är värst. Är livrädd för att tappa honom, bara för jag inte orkar hålla emot. Han skulle ju landa mjukt men det är inget jag ändå vill ska hända.

Ha en underbar morgon!


Snyggaste bag-in-boxen

Svängde in på systembolaget och köpte den här idag. Man behöver ju inte dricka det, snygg att bara titta på ;-) Men jag kommer att ta mig några glas under sommaren. Självklart efter Milton kommit.


Älskar man väskor, måste vinet även vara förpackat in en ;-)

Kan bli så sugen på ett glas vitt med lite goda ostar. Eller bara ett glas i samtal med goda vänner. Har knappt smakat alkohol sen midsommar 2008. Det var ju på midsommarafton då som vi fick reda på att Melvin skulle komma till oss =)
Nu får den stå och vänta på varma försommarkvällar. Då ska jag unna mig ett glas i solnedgången på altanen!


På tur i solen!


Skööööönt!

Melle och jag tog bussen in till stan efter lunch. Behövde besöka apoteket...igen =) Lite slemlösande för hostan. Köpte  inte det igår eftersom hostan inte lät slemmig när jag åkte dit. Dum som man är så köper man inte och har hemma ifall det skulle behövas.
Var i allafall underbart att komma ut. Vi gick lite tidigare till bussen, så kunde Melle titta på bilar och jag njuta av det sköna vädret. Blev en liten extra sväng på stan med, bara för att få vara ute. Gjorde gott för lillkillen med!
När vi klev av bussen så somnade Melle på två röda. Så jag tog mig en liten extra promenad. Kändes hemskt att gå raka vägen hem och in och sätta sig. Nej vara ute och njuta av vad som känns som våren är vad jag vill!



Roligt citat under förmmiddagen:

Mamma: Melle, har mamma sagt att du får ta ett kex?
Melle med kex i handen: Näj!

Kan man göra något annat än skratta =D Min härliga lilla unge, vad jag älskar dig!

Nu ska jag och Melle leka lite innan pappa kommer hem. Då blir det nog ännu mer bus =) 
Hoppas att ni njuter av dagen!

  


Mina tankar just nu!

Everywhere I'm turning
Nothing seems complete
I stand up and I'm searching
For the better part of me
I hang my head from sorrow
Slave to humanity
I wear it on my shoulders
Gotta find the strength in me

Cause I am a Superwoman
Yes I am
Yes she is
Even when I'm a mess
I still put on a vest
With an S on my chest
Oh yes
I'm a Superwoman

For all the mothers fighting
For better days to come
And all my women, all my women sitting here trying
To come home before the sun
And all my sisters
Coming together
Say yes I will
Yes I can

Cause I am a Superwoman
Yes I am
Yes she is
Even when I'm a mess
I still put on a vest
With an S on my chest
Oh yes
I'm a Superwoman

When I'm breaking down
And I can't be found
And I start to get weak
Cause no one knows
Me underneath these clothes
But I can fly
We can fly, Oooohh

Cause I am a Superwoman
Yes I am
Yes she is
Even when I'm a mess
I still put on a vest
With an S on my chest
Oh yes
I'm a Superwoman


Ballongleken

God morgon soliga måndag!

Åh vilken härlig dag det är! Solen skiner och det ska bli RIKTIGA vårtempraturer ute idag. Vi pratar om 3 plusgrader, hur skönt är inte det!?
Melle är fortfarande snorig med en jobbiga hosta på natten. Det är då den blir slemmig men det är väl snoret som rinner ner i halsen kanske?! Men ingen feber och nässpray funkar fin fint. Inga problem att ta, vilket glädjer mig. Själv totalvägrar jag ta nässpray, inte ens när jag är genomförkyld.

Här hemma har veckan redan börjat på allvar. En tvätt är igång, frukosten har vi intagit i soffan med mys =) Och snart ska jag dammsuga lite. Melle leker just nu i hallen med två ballonger från sitt kalas. Härligt att se honom. Ibland är han koncentrerad till max, för att nästa sekund gapskratta =D

Dags för lite plock här hemma innan lillkillen förhoppningsvis somnar en stund!?
Puss på er!


Tand nr 10

Japp nu har det kommit en tand till. Även denna lite längre bak i munnen. För 1 vecka sedan upptäckte vi att det kommit en kindtand. Och under kvällen känner jag att yttligare en är på väg, fast den på andra sidan. Kanske därför han dreglar som en rabiessmittad hund. Tror tyvärr inte att snorigheten beror på det. Är nog en lättare förkylning han åkt på.
Ikväll var det premiär för nässpray och det gick kanon att ge. Inga tårar eller gnäll men det killade nog lite. För andra duschen gnuggade han sig lite i ansiktet =) Och det hjälper, just nu ligger han och andas lugnt och fint i sin säng.
Han somnade som en stock i sin säng efter att ha badat. Han hade då lekt och busat runt här hemma sen eftermiddagen. Han somnade yttligare en gång under eftermiddagen. Så när pappa och farfar kom hem hit låg han och sov. Men det var en glad kille som vaknade och la av världens leeende när han såg att farfar satt i soffan =) Värmer hjärtat att se!
Melle visade upp hur duktig han blivit på att gå men även att han nu vet var handen är. Varje gång man frågar Melvin, vart är handen? vinkar han så fint till sig själv =D Han är så stor och duktig nu!
Vi åt lite god wok, pratade om försommarens planer och drack latte. En härlig söndagseftermiddag och kväll.


Nybadad tokfrans =)

Nu ska jag lägga mig i sängen och se på Parlamentet. Dagens gäst är min favorit Maria från Svenska Hollywood fruar. Vilken härlig människa =)
Vill önska er en lugn och skön avslutning på veckan!


Hela Fam Rudqvist!


Nu längtar vi ännu mer till våren.

Fick igår en försenad inflyttningspresent av Fam Svensson. En mycket fin namnskylt att hänga utanför dörren.
Älskar att den är handgjord åt just OSS. Det finns ju lite tanke bakom den. Som ni säkert ser är det 4 st, en liten bebis och en liten större kille. Melvin och Milton =D Mamma har glasögon, precis som jag. Och hängtuttar precis som jag ;-)
Nej men den var mycket fin och en väldigt rolig inflyttningspresent. Vill inte sätta upp den än, utan väntar till det är lite mer vettiga tempraturer ute. Då åker den upp brevid dörren!


Otäcka hosta

Usch gillar inte Melles hosta. Den låter så hemsk, nästan som krupp. Känns inte som någon slemhosta, utan mer som om det är luftrören. Vill inte att det ska krypa ner och sätta sig någon infektion där!
Han kändes lite ljummen i pannan innan lunch men någon temp har jag inte tagit. Får bli att göra när han vaknar. För i bilen på väg hem från mormor och morfar somnade han så gott. Och eftersom det inte blev någon förmiddagsnap idag hoppas jag han sover länge!?
Har i allafall köpt nässpray till honom nu. Hoppas att det underlättar lite till natten. Gör så ont i mitt hjärta att höra honom. Allt jag vill är att han ska vara frisk och kry. Men det vill nog alla att deras barn ska vara =)

Blir att lägga mig i sängen och bara ta det lungt. Blev riktigt trött på vägen hem. Så det är inte omöjligt att även jag somnar ;-)

Hej hej på ett tag!


Får man njuta av sovmorgonen??!!

Idag sov vi länge i den här familjen. Länge för oss är till 7.40, normalt vaknar Melle mellan 6-6.30. Han har aldrig varit mycket för att sova länge på morgonen. Var nog bara när han var nyfödd men då gör dom ju innte såmycket annat än äter, sover och gör i blöjan =)
Men jag har tyckt det varit skönt att komma upp lite skapligt på morgonen. Hunnit med att fixa hemma, gå promenader och så har Melle alltid sovit bra på förmiddagarna. Att ligga i sängen fram till lunch kan jag tycka är att kasta bort en underbar dag. Tänk vad mycket härlig tid med Melle jag skulle gå miste om. Men sen tycker jag inte att dom som gör det är konstiga eller sämre på något sätt. Nej vi är alla olika och uppfostrar våra barn på olika sätt.

Melle har gått och blivit lite snorig under natten och har en hosta som verkar sitta lite längre ner i bröstet. Men ingen feber, tur det. Han röjer som vanligt här hemma =)
Men jag undrar om det är så att han inte är helt 100 eftersom han tog lite sovmorgon?! Jag klagar inte över att få sova, det var skönt och behövligt. Fast man känner sig lite hemsk som tycker det var skönt att sova när det för att Melle är lite "under the weather".
Ja hursomhelt så ska jag åka till apoteket och handla lite näsdroppar och slemlösande. Alltid bra att ha hemma ifall det blir värre. Passar även på att köpa lite Panodil och nässpray till oss vuxna. Det värsta som finns är att stå hemma med huvudvärk och inte ha några värktabletter.

Sen blir det att åka hem och bara mysa med lillkillen. Hoppas han sover lite mer på eftermiddagen idag än han gjorde igår. För ikväll kommer farfar hit och äter middag. Kul för Melle att busa lite och visa farfar att han kan gå lite mer nu än sist dom sågs.
För mig är det nämligen viktigt att Melle träffar sina mor och farföräldrar så mycket som möjligt. Dels för att det är skoj för både honom och dom men även för att han ska lära känna trygghet hos dom. Vill inte att Melle ska vara "rädd" och inte känna tillit.

Dags att fixa till sig innan jag lämnar Melle hos mormor medans jag lämnar pappa hos J och åker till apoteket. Hos mormor och morfar går det alltid att röja järnet =D

Söndagskramar till er alla!


LÖRDAG!

What a night! Det var vad jag behövde, att få skratta och bara vara Lisa. Inte mamma, härligt det med men för en kväll var det skönt att inte behöva tänka på barn.
Vi har haft en trevlig kväll, som började på Ghingis med bufe. Lyckades äta en hel del, trodde jag aldrig ;-) Men gott var det. Och smakar det intte bättre bara för man har trevligt sällskap!? Tror jag, hela upplevelsen förstärks på något sätt. Men det har bjudits på massvis med skratt. Under bältet humor är rätt vanligt i det här sällskapet  ;-) Men även prat om framtiden och vad den har att erbjuda.
Efter maten åkte vi hem för lite riktigt kaffe hos Fam Lööke. Blev en hel del skratt där med och den sjuka humorn gjorde sig även där påmind. Kan än känna doften av plast =P




Sen bar det av hem till mormor för att hämta lillkillen. Han låg så sött och sov. Han hade skött sig SÅ bra, bara lekt, ätit och varit dena glada kille han kan vara. Somnade som en stock så fort han fick komma hem och lägga sig i sängen med. Man vet ju aldrig om han vaknar till och bestämmer sig för att vara pigg ett tag ;-)

Vi har i vilket fall haft en härlig kväll. Vi lovade att göra om det här snart igen och det hoppas jag verkligen. Tack kära vänner för kvällen!
Nu blir det att lägga huvudet på kudden. Tror inte det kommer dröja länge innan jag somnar =)

Sov så gott!


I love my life ♥

Underbar dag med sol och skön tempratur. Jag njuter för fullo. Sådana här dagar går det inte bara att må dåligt!

Vi har speenderat förmiddagen med bus här hemma innan vi styrde mot Maxi för storhandling. Blev en himla massa men nu behöver inte inte handla på ett tag. Lite mjölk och yoggi kanske men annars finns nog ALLT hemma i våra skåp nu =)
Kom hem för att äta lite lunch och efter det nu så har Melle röjt järnet här hemma. Han har bara sovit 1 timme idag men visar inte aatt han skulle vara trött. Så just nu pekar det åt att vi klär på oss och går ut och gungar i solen. Vill inte ssitta inne nu på dagen och gå miste om en sådan härlig dag.


Det underbaraste som finns i livet är barn. Älskar min prins så det gör ont!

Först ska här plockas leksaker från golvet och dammsugas sen ger vi oss ut en sväng. Lapa sol och energi!
Ikväll blir det vuxenmys med Fam Svensson/Lööke på Ghingis. Barnfria, kan det bli bättre. Bara det ger ju massor av energi ;-) Viktigt att vårda den delen av livet med. Bara för man får barn måste man inte sitta hemma och umgås med dom hela tiden. Nyttigt även för dom små att vara ifrån mamma och pappa och bli lite självständiga. Men för alla er som tycker vi är hemska föräldrar så skaa vi hämta hem honom ikväll. Så lugn, bara lugn!

Ut och njut av lördagen!


Vårnytt!


Nöjd med dagens köp.

Har nu förflyttat mig från soffan in till sängen. Älsklingen kom hem för en stund sen, så vi låg och pratade lite. Skönt att kunna göra i lugn och ro. Och det är viktigt med, det får man inte glömma!
Har en underbar man som köpte med sig godis hem =) Efter maten blev jag SÅ otroligt sötsugen. Men jag är ju så bortskämd, så en stor påse med lösgodis kom hemlevererad.

För att återgå till mina nya vårskor. Ett riktigt fynd, 200 kr. Ingen rea utan bara billiga, det gillar jag. Tycker om att det är en låg modell, smidigt att ha när man ska ut och dra på två barn ;-)
Förr hade jag bara höga skor, kände mig kort och "naken" utan det. Men dom senaste åren har jag köpt mer och mer lågskor. Lättare  att ha när man har barn. Men sen använder jag självklart andra skor med. Men nu blir det mest vid speciella tillfällen.


Idag fick magen vara med också =) Ni får ursäkta att det är lite rörigt, blir lätt så när vagnen står i hallen. Brukar ställa in den i tvättstugan men den dörren är blockerad med snö ;-)

Ska läsa nya H&M magazine och mysa med min kära man. Sen kommer jag nog att somna som en stock. Imorgon blir det att ladda för en härlig dag. Med sol och middag ute med goda vänner på kvällen =D

GoD nAtT!


Vårens första utefika


Min älskling i eftermiddags.

Puh, nu sover Melle efter en kväll med bad och massor av bus =) Härligt med fredagsmys bara jag & Melle. Ska lägga upp fötterna i soffan och titta på Lets dance nu. Älsklingen har inte kommit hem än men när han väl kommer blir mammapappa mys =D

Idag så blev det en sväng på stan. Lite mer smått och gott fick följa med hem. Men inga kläder, kors i taket ;-) Däremot ett par nya vårskor. Nu får snön gärna försvinna och tempraturen stiga lite mer. Vill ju inviga mina skor. Ska visa dom lite senare.
Vi passade även på att ta en fika på Espresso house innan vi drog oss hemmåt. Tyvärr var det fullt inne så jag tog en take away latte och satte mig ute. Både jag och lillkillen var väl påklädda så det gjorde inte så mycket. Var faktiskt lite skönt. Hög och klar frisk luft, den enda som saknades var solen. Dem kom inte åt för hustaken men jag njöt ändå.
Tanken var ju att pappa skulle gjort oss sällskap men han kunde inte komma ifrån på jobbet. Då hade det varit ännu mysigare. Men nu går vi mot varmare tider så fler tillfällen kommer!


Mamma sluta fota och ge mig mer banan =)

Helgen ser även den lovande ut med MASSOR av sol och sköna tempraturer. Blir nog att ge sig ut och gå hela familjen. Gäller att passa på.
Är det någon mer än jag som börjar se hur mycket snön smälter?! Här ute på "landet" har det försvunnit en hel del den här veckan. Hoppas att det inte kommer någon mer snö nu?!

Nu ska jag se på Lets dance men visar er skorna senare under kvällen.
Trevlig kväll kära bloggisar!


SOOOL!

Gud vad skönt det är med sol. La mig i soffan och somnade av att solen lyste in och värme, härligt =) Melle sover fortfarande, låter honom göra det tills han vaknar. Då blir det mat och sen ska vi ta oss ner till stan.
Fick ett sms av älsklingen nyss. Han skulle sluta 15 istället 17 idag. Då hinner vi mötas upp på stan och ta en fika ihop innan han ska gå på After work med sin pappa.
Är lika glad för min egen del att vi hinner ses en stund på dagen men lika glad för Melles del som får träffa pappa. Annars hade det bara blivit den lilla stunden på morgonen. Eftersom C nog kommer hem när han har somnat ikväll. Vet hur glad han blir när han är med sin kära far. Lyckliga stunder!

Nu ska jag fixa lite lunch till mig själv. Börjar bli riktigt hungrig nu!
Nu är det fredagsmyyys =)


I goda vänners lag!

Vilken härlig kväll vi hade igår. Ramona och Andreas var här på middag. Melle fick 1 års present i efterskott, en Briobil och en "bilratt". Så nu är det snart bara pappa här  i huset som INTE kan göra bil =P Tack så mycket, det var jättefina presenter!
Var en trevlig och annorlunda kväll. Trevlig för det bjuds på otroligt mycket skratt. Annorlunda för att vi spenderade hela kvällen i köket. Det är inte vanligt men otroligt skoj. Köket är en mötesplats där alla kan vara, varesig man lagar mat, tar ett glas vin eller bara sitter och pratar.
Hade precis börjat att laga spaghetti och köttfärssås när dom kom, så det blev natruligt att vi samlades där. Och jag hoppas verkligen att det inte var sista gången!?
Det här gör vi om snart igen kära vänner!

Nu ska jag ta det lungt en stund. Titta på Efter tio och bara ligga i soffan. Melle håller på att somna för en andra gång. Han somnade i 20 min för att sedan vakna och vara superglad. Nu hänger hans ögonlock vid knäna, så han får ta igen sig i sängen. Min lilla älskling!

KrAmAr!


Tumlare 3!

I måndags fick Melvin ett diplom. Var sista gången på babysimmet och då får man ett diplom & klistermärke. Och nu när kusren var klar blev Melle en Tumlare 3 =D Är mycket stolt över vad min lille prins har lärt sig. Men det har varit härligast att se hur kul att han tycker det har varit. Har sparat alla minnen i mitt hjärta. Där kommer jag att vårda dom ömt!
Hade gärna fortsatt nästa kurs men jag vågar inte eftersom den slutar precis när Milton ska komma. Vet inte i hur bra form man kommer att vara!? Men vi har förtur till höstens kurser och Melle är redan anmäld. Och kommer han in så har Milton syskonförtur, precis som på dagis. Längtar redan nu till hösten, konstigt eller hur?! ;-)


Diplomet kommer att fyllas med flera klistermärken med tiden.

Till helgen ska jag bege mig till IKEA och köpa en fin ram och sätta in diplomet i. Blir nog på söndag, älsklingen har J då. Blir en liten lagom utflykt under tiden som pappa jobbar =) Vet att vi inte kommer vara ensamma men i helgen ska vi sätta upp lite tavlor och andra saker på väggarna i Melles rum.

Snart somnar Melle och jag ska passa på att tömma diskmaskinen. Är Melle vaken ska han gärna hjälpa till, tyvärr är hans hjälp inte den bästa. Är lite rädd även att han ska göra sig illa.
Sen blir det en dusch och lite förmiddagsslapp. Efter lunch måste vi ta oss ner till stan en sväng. Fick tips av min Sofie att naturapoteket hade bra järntabletter som inte gjorde magen så konstig. Jag har blivit så uppblåst att dom jag köpte på apoteket i måndags. Känner mig som en ballong emellanåt =)

Äntligen fredag, njut av den!


Full rulle

Hejsan!

Hade en jättemysig eftermiddag med Sofie och barnen. Vi åt pannkaka, lekte, busade och smällde ballonger =) En helfestlig eftermiddag. Dock kände jag att det här med telefontiden tog lite av min tankeverksamhet. Inget jag vill men kan inte rå för det. Men det var tusen gånger bättre att ha mina underbara här, än att ha varit själv.

Snart kommer våra middagsgäster Ramona och Andreas hit. Vi ska äta och ha ett litet firande av Melle. På menyn står spaghetti och köttfärssås. Enkel mat att förbereda och ha klar. Funkar även bra för lillkillen att äta =)

Tror jag kommer stupa i sängen ikväll. Den här dagen har bara försvunnit. Imorgon blir det nog lite mer lugnare. Verkar bli fint väder igen, så en tur ute måste det bli. Kanske handla något gott till kvällen. Jag och Melle blir själva en stund. Pappa ska iväg på After Work med sin far.

Dags att börja förbereda maten.


Sovande prins


Så här kan man också sova

Melle har sovit i över 2 timmar nu. Inte vanligt på förmiddagarna men det är nog behövligt. Idag var han pigg redan vid 5.40. Var även en natt med lite drömmar. Har vaknat 3-4 gånger av att han gråtit till i sömnen.
Bra att han sover länge, för snart kommer Sofie, Agnes och Alfons hit. Då bllir det massor med lek och bus =) Gäller att vara utvilad då. Passade själv på att lägga mig på soffan och halvsova. Fick inte tag i i någon på Nike. Den lilla damen var borta under hela sintelefontid. C skulle ringa på efftermiddagen mellan 13-13.30 och se om hon svarar på den tiden!? Har inga större förhoppningar om det.

Nu blir det att tänka på annat. Ska bli så härligt att spendera en eftermiddag med min darling.
Önskar er en härlig torsdag!

 


Det är så tragiskt så man skrattar!

Var tänkt att jag skulle boka om min tid på Nike idag. På kallelsen står det ett nummer och att telefontiden är tisdag/torsdag 8-8.45/13-13.30.
Nu är det så att personen inte är anträffbar. Visst är det roligt när man inte kan nå folk ens under deras telefontider!? Blir så trött på att inget med specialmödravården verkar funka som det ska!? Är tur att det inte är mitt första barn jag väntar, för jag kan lova att några fler hade det inte blivit. Skrämmande om första föderskor får uppleva det här.
Men tålamodet har runnit ut, snäll och trevlig är det SISTA jag kommer vara när dom väl väljer att svara. En sak som är bra är väl att man är hemma. För att hålla på att jobba och jaga folk i telefon har man inte alltid tid med. Och lite extra tur att Melle redan nu sover, för annars kanske jag hade varit tvungen att ta hand om honom.

Har tur i allafall, för idag kommer Sofie över på lunch. Det livar upp och får en att glömma alla saker som gör en förbannad. Kan behöva tänka på annat och skratta lite.
Ikväll kommer även Ramona och Andreas och äter middag här. Dom ska lämna en liten present till Melle och sen är det kul att träffas lite och prata lite skit.
Blir en bra dag i vilket fall somhelst. Så det ska mer till för att sänka mig totalt!

Kramar till er alla!


Lillördag!

Onsdag = lillördag, lite extra mys hos vissa?! Hos oss är det alltid lite extra mys men idag slår vi på stort. Håller på och fixar med middagen medans Melle badar med pappa. Eller pappa sitter brevid baljan medans lillkillen rockar =D
Idag ska vi nämligen äta gammal hedlig och enkel husmanskost. Stuvade makaroner med stekt falukorv, SÅ gott. Enkel vardaglig mat är många gånger det godaste.


Mumma =) 

Nu ska jag kolla till mjölken så den inte kokar över.
Återkommer senare ikväll!


Magen


Milton och jag ligger och äter lite godis och tittar på tv ;-)

Melvin tar sin förmiddagsnap, så då passar jag på att lägga mig i sängen och bara slappa. Viktigt att faktiskt lägga upp fötterna och ta det lugnt när tiillfälle ges.
Har plockat massor här hemma under morgonen så nu blir det lite tv tittande med en godispåse och ett stort glas vatten. Var viktigt att jag drack MASSOR. Så nu ska här drickas och kissas ;-)

Passar på att lägga upp en bild på magen. Ni är några som efterfrågat bilder på den. Och jag lovar att bli bättre på att visa upp den. Är inte dålig på att visa upp den för jag skäms. Nej jag ÄLSKAR magen och livet som växer i den ♥


Grattis till älskade M som i måndagskväll äntligen fick sin Alice. En vacker liten dam som mår som en prinsessa!
Nu väntar jag bara på att få träffa det lilla underverket för första gången! GRATTIS!



Nu blir det slapp och mys en stund till.
Njut av den vackra dagen min vän!



So fresh!

Hej alla, nya som gamla läsare!

Idag känner jag mig på ett sådant underbart humör =) Pigg, glad och lycklig, kan inte bli bättre. Mycket av dessa känslor kommer från gårdagen. Inte bara att det gick så bra hos barnmorskan utan för att man har familj och vänner omkring sig som är så underbara!
Ska snart ta mig en dusch men först frukost. Passar på att äta medans Melle går lös i sitt rum. Finns massor med skoj att leka med där nu. Alla nya leksaker han har fått och böckerna från bokrean tittar han flitigt i. Kul att se =)

Nej nu kickar jag igång den här dagen som ser ganska så lugn ut. Skönt det, sådana dagar behöver man också. En liten promenad står i allafall på schemat!


Lysande kronor

 
Dagens små glada fynd.

Var inne en snabbsväng i en av mina favorit inredningsbutiker på stan idag. Var ett tag sen jag var där sist och mycket fint hade dom fått in. Bla dessa godbitar som fick följa med hem.
En lite större ljuskrona som nu pryder soffbordet. Ska sätta i ett blockljus men hittade inget bra. Blir att leta vidare i mina gömmor imorgon. Senare till våren tror jag att en liten grön växt kommer att byta ut ljuset, fint det också.
Den andra lite mindre ljuslyktan hängde jag upp i sovrumsfönstret. Tyvärr var kedjan lite för lång så jag gjorde en listen temporär lösning =) Gav ett mycket mysigt sken i sovrummet.
För en billig penning har hemmet nu fått sig en liten uppiffning. Bara någon liten vårig duk som måste fixas till soffbordet.

Nu blir det sängen och lite läsning. Trött efter en intensiv dag. Imorgon ska vi bara vara hemma och ta det lungt. Kanske en promenad om vädret tillåter?!

TrEvLiG kVäLl!


I aimed, fired....

and Bullseye!

Idag hade jag tid på Storken. Och innan jag gick dit hade jag bestämt mig för att säga exakt vad jag tyckte om mitt besök på Nike mottagningen. Berätta att stödet varit nästintill obefentligt och ingen riktigt tagit mig på allvar. Så min barnmorska skulle även då få sig en "känga". Hon har ju inte direkt förstått varför jag känner en sådan oro.
Men till min förvåning idag hade jag en annan barnmorska. Min var ledig för dagen, tack! Dagentill ära hade jag en härlig dam som jobbar lite extra på Storken när det behövs. Hon har jobbat på förlossningen så hon vet exakt hur man ska vara mot blivande föräldrar.
När hon fick höra hur jag blivit mottagen på Nike mottagningen blev hon nästan lite arg och ledsen. Att läkaren inte hade kontaktat min läkare på mag & tarm för att höra sig för om min sjukdomsbild, var MYCKET konstigt. Om man är professionell så är det A & O. Och jag håller helt med henne. Men att hon även inte lyssnat till mig och min oro var också mycket dåligt.
Hennes råd till mig var att ringa imorgon och be om att få en annan läkare. Jag skulle absolut inte gå tillbaka till henne. Mitt förtroende för henne var lika med noll. Gissa om jag nästan fällde en tår av lycka! Äntligen var det någon som lyssnade och förstod MIG! En lyckorus gick genom kroppen och en eld tändes inom mig. Kampen är LÅNGT ifrån över.

Aldrig hade jag tänkt mig att mitt besök skulle sluta på det sättet. Med ny kraft kommer jag att ta mig ann det här igen. Jag kommer inte att ge upp!
Så mitt nästa besök hos barnmorskan är en dubbeltid. Viktigt att jag pratar ut hur jag känner med min ordinarie barnmorska också. Ska bli skönt faktiskt.
Annars var mitt järnvärde väldigt lågt. Så på 3 veckor måste jag få upp det, annars väntar järndropp på special BB. Inget som jag direkt tycker är roligt. Så apoteket fick sig ett besök idag. Blev nya järntabletter och påfyllning av Mitt val kvinna.
Mitt val har jag ätit sen jag väntade Melvin och hela tiden sen dess. Men ibland räcker det inte till. Och extra järntabletter gör att min mage blir riktigt trög. Det är inte bra med min diagnos. Så jag fick köpa några tabletter som var väldigt svaga. Tror inte dom kommer hjälpa.
Men vi ska även testa att lägga om min kost. Äta mycket mat som innehåller järn och dra ned på sådant som hindrar kroppen att ta upp järn. Så bye bye till kaffe =( Får bara dricka det någon gång ibland. Och inte får jag dricka te eller oboy heller. Blir saft till fikat, som när man var barn ;-)

Hoppas bara att det ser lite bättre ut till nästa besök. Att behöva få dropp är inget jag vill göra. Vill att graviditeten ska vara så bekväm som möjligt, framföralllt för Miltons del.

Nu blir det att pyssla lite här hemma. Ny energi gör att jag fixar och gör om lite i hemmet. Unnade mig lite heminredning idag, bara för jag var så himla glad =D Bilder på det kommer lite senare.

KRAM!



Britax!


Beställd och klar =)

Haft fullt upp hela förmiddagen och eftermiddagen. Var på storken för kontroll på morgonen och sen hämta älsklingen för att åka till Babyproffsen och titta på vagn.
Den här veckan skulle nämligen Britax nya syskonvagn komma in i butik. Har varit lite nyfiken på den sen jag såg den och vad kär jag blev. Kärlek vid första ögonkastet!
Den påminner om Phil & Teds men är bättre på flera sätt. Den är högre, har bättre illgång till korgen under vagnen och sen är den lite billigare.
Har beställt den i svart och äpplegrönt, kommer bli så läcker =D

Nu väntar en eftermiddagsfika hos mina föräldrar. Dom har haft Melle en liten stund.
Skriver mer senare ikväll!



På Myran


Melle gick runt massor på öppna förskolan. Min duktiga kille =)

Måste oftare ta mig till Myran och träffa allahärliga mammor, pappor och barn. På måndagarna ärr det även babysånng, om man nu kan säga så om alla stora barn ;-)
Härligt att se Melle leka själv och med andra barn. Att kunna sitta och prata med andra föräldrar och veta att Melle leker och har skoj.
Blev lite lek och sång innan vi gick till Erika. När vi var klara blev det lunch, nybakat bröd. Lyx att dricka en kopp kaffe och skratta lite. Mötte upp Sofie och barnen så vi tog igen lite förlorad tid från igår.


Melle och hans flickvän Agnes lekte och hade skoj. Den lilla damen var lika mysig idag som igår!


Här kommer jag!
I bakgrunden till vänster ser man vår BVC sköterska Erika visa en ny mamma runt på Myran.

Idag blir det sängen tidigt men först Halv åtta hos mig =) Kvällsmyset med hela familjen blev inte långvarigt. Melle somnade som en stock i pappas famn. Helt utan välling, kanske lite konstig efter sprutorna i allafall!? =)

Trevlig kväll!

 


Kontroll & 1 års vaccination

Idag var det dags för omgång tre av sprutorna. Men Melle var verkligen den stora kille han är och skötte sig SÅ bra. Han grät när han fick sprutorna men när det var över lugnade han snabbt ner sig. Vi hade med oss snussen och en bil att titta på och det funkade fint.
Nu dröjer det innan det är dags att ta någon spruta igen, skönt. Och eftersom han skötte sig så bra idag fick han en liten present efter babysimmet =)

Var även vikt & längdkontroll idag. Vikten är fin och stabil men på längden drar han iväg. Var nästan 4 månader sen vi sist var där men mycket har hänt.
Melle fick mycket beröm för att han kunde gå. Och han visade även att han kan prata lite =) Fick även mycket annan positiv feedback av Erika. Betyder mycket det stödet jag får av henne.

Vikt då: 9720 g
Vikt nu: 10920 g
+/-: + 1200 g

Längd då: 76,4 cm
Längd nu: 80 cm
+/-: + 4,6 cm

Nu dröjer det ca ½ år innan det är dags för nästa kontroll av Melvin. Så nästa gång vi kommer träffa Erika är när vi fått Milton. Ganska sjukt när man tänker på det, SNART är lillebror här =D Längtar längtar ♥♥

Melle verkar inte ha reagerat på sprutorna heller. Har hållit igång som vanligt och varit så glad. Hoppas att natten inte blir jobbig!? Men om han inte blev ddålig förra gången så brukar dom inte bli det nu heller. Melle blev riktigt dålig första gången och fick skitfeber andra, så det ser ljust ut! Håller tummarna!!

Nu  blir det lite mys innan det är dags för lillkillen att sova. Han börjar att bli lite trött men först kryper vi alla 4 ner i soffan och har det lite mysigt först. En skön start på veckan =)

 

Välkommen MARS!

Då var februari över och "vårmånaden" mars är här. Får inte direkt vårkänslor av att titta ut genom fönstret idag men nu kanske det är den sista snön som faller?! Och snart kommer sol och mildare tempraturer, hoppas verkligen på det!
Här ska vi snart göra oss i ordning, packa simväskan och bege oss till öppna förskolan Myran. Ska leka lite ihop med Sofie och barnen innan vi har tid hos BVC kl 10.30. Är vikt, längd och vaccination idag. Det sista är inget skoj men hoppas på att forrtsatt bus efter besöket ska göra det hela bättre!?
Sen är det ju även sista babysimmet idag, usch så trist. Har varit en skön start på veckan även för mig. Men nu får vi vänta tills hösten innan vi fortsätter. Då får pappa ta Melle och jag tar Milton. Men vi har sagt att vi ska gå till simhallen och bada i väntan på regn och rusk. Vi ska ju ha vår, sommar & sol innan det =)

Ha en skön start på veckan bloggisar!