Nattens bravader!

Inatt hade vi som sagt bestämt att försöka sluta med nattvälling för Melles del. Så igår kväll var det två taggade föräldrar som gick och la sig =) Vi hade kommit överrens om att köra någon form av 5 minutersmetoden. Fast några 5 minuter skulle vi inte låta honom ligga och vara ledsen, bara några minuter. Det var vår plan!
Fick sova fram till kl 4.30 innan han vaknade. Då fick han nappen och somnade om för en kort stund. Sedan vaknade han igen efter ca 10 min. Och då ville han ha välling men han fick bara nappen och blev omstoppad. Var inte populärt kan jag lova.
I ca 20 min skrek han nästan konstant. Så vi turades om att gå in och säga godnatt. Men efter ca 30 min började han att lugna ner sig. Mellan skriken så snyftade han lite och var tyst. Och efter 45 min hade han somnat! Gissa om vi blev paffa! Hade räknat med flera timmars faight. Så en hel familj somnade om och sov till strax efter 8 på morgonen. Pigga, glada och utvilade vaknade vi =D

Ni ska nu inte tro att vi tyckte att det var särskillt skoj att genomföra det här. Men det känns nödvändigt för VÅR del.
Det här kommer jag aldrig att orka med när Milton har kommit. Då skulle det vara skönt om Melle kunde sova bra på nätterna då.
Var nära att vi gav upp för att gå in och hämta lillkillen och ge honom välling. Men vi stöttade varandra.
Att höra honom så ledsen skar rakt in i hjärtat. Och jag led något så fruktansvärt men tanken är att det är bra för honom att lära sig sova hela natten utan mat. Det är i dom här situationerna som det är svårt att vara en stark mamma. Men jag är tacksam över att ha älsklingen. Utan honom hade jag inte klarat av det!

Nu laddar vi för en ny natt, en ny utmaning. Bara för att första natten gick fantastiskt bra, betyder ju inte det att nästa natt kommer gå bättre. Jag känner mig dock laddad, efter den här natten VET jag att det går.
 


Här ska vi snart äta lite lunch och ta en fika med nybakt äpplepaj. Efter det ska vi packa ner lite leksaker, välling och andra saker till kvällen. Vi ska nämligen få vara lite barnfria =)
Jag och älsklingen ska få gå på bio, helt själva....bara vi två. Och Melle han ska få röja hemma hos farfar och Mahnaz. Men vi kommer och hämtar honom senare på kvällen. Så hemma får han sova medans vi kör "avvärjning" ;-) Men det är bra för honom att vara hemma hos andra och få vara själv där, utan oss. Det är faktiskt en del i hans utveckling.
Sen måste jag säga att det är viktigt som småbarns föräldrar att få ha lite egentid. Att inte enbart få vara mamma och pappa. Jag är inte enbart mamma, jag är faktiskt Christians fru med. Och han är min man!
Är så lätt när man har småbarn att man tappar bort varandra, man är bara föräldrar. Ingen relation mår bra utav det. Finns nog ingen som kan påstå det heller!?

Så ikväll passar vi på och myser och bara tar hand om varandra. Om bara några månader har vi en till liten skrutt =D Då kommer det dröja innan vi går på bio igen. Visst vi kommer göra saker men inte lika mycket själva, inte till en början i allafall. När Milton blivit lite större, då kan vi gå ut och äta eller ta en bio utan barn.
Men nu ska jag njuta av den här kvällen. Den kommer jag att leva på länge!

Kramar!



Kommentarer
Anna säger:

Håller verkligen med! jag gillar lindex väldigt mycket för dom har bra kläder, tunnikor, leggins, jeansjackor och smycken osv. men nu börjar kappahl närma sig deras nivå :) Kul att affärena rycker upp sig lite :) Vart i sthlm bor du?



kram

2010-03-13 | 14:06:04
Bloggadress: http://fundersam.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback