Sparkling champange!

Gårdagens naglar blev julnaglarna. Det är dom här ska hänga med till julen. Men till nyår blir det att fixa nya, blir något som passar till den högtiden. Kan tänka mig en explosion av glitter.

För mig är det viktigt att ha röda naglar till jul, vet inte varför!? Känns som det är det enda som passar. Har aldrig annars den färgen mer än till julen. Tredje året i rad nu.
Första året var det helröda med guldglitter som "rann ner" över toppen. Förra året blev det rött med guldtoppar och igår blev det rött med champangeglitter. Det är inte lika "gult" som guld, utan lite mer milt i tonen. Får nog säga att det blev lite av en favorit!


En härlig röd färg med pärlemor i och för att toppa det champange. Det kan inte gå fel med champange ;-)
_____________________________________________

Just nu så ligger mina två små och sussar så gott. Mille sov som en prins under tiden vi var ute och lekte på förmiddagen med Sofie och barn. Melle valde att somna i vagnen medans jag handlade lite innan vi for hem. Sedan dess har det varit full rulle här hemma.
Mannen brukar komma hem en sväng mellan jobbet och J på tisdagar men idag blev han riktigt sen. Möten gjorde att det drog ut på tiden men han kom hem med roliga nyheter =D

Ska nu ta och beställa mig en almanacka, passar på när det är lugn och ro. Behöver en för att ha koll på allt, mitt huvud klarar inte det på egen hand =)


2 x Buddah!

Vilken vacker vintermorgon det är. Massor med snö som lyser upp den annars så mörka morgonen.
Är glad idag för jag fick lite sovmorgon idag. Buddah är en pigg kille som ville gå upp strax innan 5.30. Älsklingen var snäll och gick upp och jag sov vidare.
Men idag ska vi inte klaga, han har sovit riktigt bra. Han sov bra även på dagen, båda barnen samtidigt. När vi kom hem efter lunch igår sov dom i ca 2,30 timmar. Jag hann med att riktigt vila ut =)

Jag smet iväg en sväng igår eftermiddag när barnen och pappa lekte. Behövde köpa en vettig vintermössa till Buddah. Alla Melles från förra året är förstora, så dom åker ner för ögonen eller snurrar runt och skymmer ögonen.
Fyndade två bruna skönheter som passar hans overall. Dom kostade 29 kr/st, så både fick följa med. En var i strl 48 och den andra i 50, visste inte riktigt vilken som skulle passa. Men båda satt perfekt!
Han fick även en body och ett par sköna byxor, även dom var nersatta. Lika bra att köpa när det är billigt ;-)


Min favorit är den andra. Härlig tjock fuskpäls som värmer. Den första ser mer hillbilly ut ;-)

Nu blir det kaffe och frukost, sen åker jag och grabbarna till vårdcentralen för att jag ska blodprover. En liten playdate med Sofie kanske också hinns med?!


Doptårtorna

Vet att jag ligger efter med mycket från dopet, bla kort. Vi hade inte vår kamera med oss men vi kommer vi bilder från vänner och familj. Så fort vi fått dom ska ni självklart få ta del av några =)
Det enda som ingen vad jag vet hann med att ta kort på var tårtorna. Dom åts med glädje upp, det sista av oss här hemma ;-) Men vilka underverk det var, både för öga och mage!
Vi beställde dom av en vän som nu har oss som stående kund. Tycker att ni ska beställa av henne om ni behöver en tårta eller något annat gott. Hon fixar det mesta =D

Här är i allafall bilder som hon tog på tårtorna. Dom är gjorde helt efter våra egna önskingar och blev bättre än jag någonsin önskat! Tack Angelica




Tre olika fyllningar i tårtorna, choklad & jordgubbsfluff och ahlgrensbilar. Vaniljkräm i alla och i den med jordgubbsfluff var allt nötfritt.


Tidig morgonstund!

Dagen började vid 05 idag. Mille var då täppt i näsan och kunde inte somna om. Blev att gå upp och mysa i soffan till barnprogramen.

Har bävat för att den här måndagen ska komma. Det är Emmas sista dag på jobbet innan hon går hem för att få sin lilla bebis. Jag vet ärligt inte hur jag ska klara mig utan henne??!! Har gått till henne i 2 år och varje tillfälle har varit en avkoppling. Vi har skvallrat, pratat och skrattat i massor!
Vart jag tar vägen nästa gång naglarna ska fixas vet jag inte? Har jag tur så kanske kanske kanske orkar hon att ta emot lite besök hemma. Men det är inget jag räknar med. Vet hur det är när man ska ha sitt första barn och hur tiden ser ut efter. Det sista man vill är att jobba =)
Men jag vet att det kommer lösa sig. Är henne som person jag kommer sakna. Naglar det kan någon annan fixa!

Nu blir det att fixa håret och sedan klä på barnen innan vi ska åka hem till mina föräldrar. Dom är gulliga och ser efter barnen under tiden som jag är borta. Och har dom tur väntar en fika på stan med bästa mormor & morfar ;-)

Krama någon du tycker om lite extra idag!!


Snöyra!

God morgon!

Sovit kasst inatt, vet inte varför men vid 03 kunde jag inte helt somna om. Tror jag lyckades efter några timmar men vid 6.30 vaknade Buddah och var glad. Vi låg dock ett tag och drog oss innan vi gick upp.
Blev en härlig mysfrukost med massor av gott, hela familjen. Vi tände även det första ljuset i adventsstaken! Jag har lite svårt att förstå att det redan är första advent. Hösten har flugit iväg i ett rasande tempo. Brukar tycka att den går i slow motion men nu är året snart redan slut!

Igår glömde vi kvar vår teburk i församlingsgården, eller någon trodde att den tillhörde gården och ställde in den i skåpet. Så jag måste ge mig ut med bilen i det här förbaskade vädret. När ska det allvarligt sluta att snöa och blåsa??!! Jag är nog inte ensam om att vara trött på det!?
Tittade ut på vår altan under morgonen och kom underfund med att vi inte kommer ut. Det är nog en meter snö därute, härligt när det driver....
Blir en innedag idag, kanske en tur ut i förrådet och hitta den sista julkartongen. Har lite pynt kvar som jag inte hittar i dom andra eller här inne. Vi har inte så mycket pynt uppe än, lite mer måste vi ha. Ska även stryka juldukar och lägga på matsals & köksbordet.

Kanske skulle ta och klä på mig varmt och börja bege mig mot Landeryd. Känns som det kommer ta en evighet dit och sedan hem igen.

HAPPY första advent på er!!


Dagen D, D som i dop!


Buddah idag blev du Milton, Joakim, Mikael. Joakim efter min pappa och Mikael efter sin gudfar.

Så var den stora dagen här, Miltons dopdag. Vilken toppendag vi har haft, även om det känns som jag sprungit runt i cirklar och inte fått något gjort. Men tack vare underbar hjälp så har det gått riktigt bra. Tack alla för er hjälp, om det så bara var att få lite hjälp med barnen så ÄR det GULD värt!

Nu är i allafall myskläderna på och båda barnen sover gott. Melle somnade direkt efter att bara ha sovit i bilen hem ifrån församlingsgården på förmiddagen. Kan informera er om att han somnade mycket gott efter sin välling =)
Jag är mycket stolt över Milton menr Melvin är jag liiiite mer stolt över efter idag. Han har skött sig exemplariskt. Ingen napp under hela dopet eller fikat. Var inte förän han skulle sova som han ville ha den. Det är ett rekord!
Men han har inte gnällt eller varit ledsen och vi fruktade att han skulle bli ledsen i kyrkan. Men han sa inte ett ord och satt så snällt i morfar knä hela tiden. Han är min gullunge som är värd sin vikt i guld!

Milton skötte sig även han riktigt bra. Han hade inte heller sovit särskillt mycket under dagen. Men trots det har han varit på fint fint humör från det att han vaknade. Var precis som han visste att det var en speciell dag.
Vi har hela tiden sagt att är det någon gång han kommer gråta så är det när han får vatten på huvudet. Och jag tror ni kan gissa vilken utav dom tre barnen som grät när vattnet kom på huvudet ;-) Vår käre lille Mille tyckte inte det var skoj men så fort det var över blev han glad igen. Tokungen min =)


Så här glad har han varit hela morgonen och förmiddagen. Inte en tår eller sur min så långt ögat kunde nå. Inte heller under eftermiddagen men när vi fikade då var han riktigt trött och gnällde till ibland. Men jag är sjukligt stolt över honom idag!

Allt som allt är jag helnöjd med dagen. Önskar bara att jag kunde klona mig själv så jag hann med att vara överallt. Prata med alla och ge dom tid, så dom förstår hur mycket vi uppskattade att dom var där. Men om inte så TACK!
Avslutar med att säga ännu en gång TUSEN TACK! Milton hälsar att han är sjupernöjd med dagen och alla fina saker han fått!


Vilket team vi är!

God kväll!

Sitter nu i soffan och tar igen mig. En intensiv dag är nu slut och jag tar igen mig med en öl. Åt hemmagjorda hamburgare och vad är pricken över i:et om inte en kall till det ;-)

När jag kom hem från den mysiga fikan med mina tjejer hade älsklingen redan gjort degen till bullarna. Den stod så fint på jäsning, var bara för mig att baka ut bullarna. Har jag inte den bästa mannen, or what =D Så det är bullar gjorda på kärlek som det bjuds på imorgon.
Ska bli skönt när morgondagen är gjord. Då kan vi börja fokusera på julen och allt vad det innebär. Idag kom det upp lite pynt, tar det sista på söndag. Blir inte mycket, räcker med några saker och sedan julgran. Men den får vänta några veckor till =)

Hur uppdateringen blir imorgon får vi se!? Vet inte hur mycket tid vi får över. Ska hinna med att duka och fixa i församlingslokalen. Men vi får hjälp, annars hade det blivit lite tight.
Ha en underbar kväll.



Busy busy busy


På begäran av min fina. Lite mörkare i botten med en massa ljusa slingor. Är helnöjd och allt tack vare min granne som tog sig tid och fixade det. Även om hon var nästintill fullbokad!

Har fullt upp, från tidiga morgonen. Den började kl 8.00 och än är det bara paus =) Har hunnit med massor, det mesta till morgondagens dop.
Jag ska snart åka iväg med Mille och fika med två av mina finaste vänner. Var alltför länge sedan vi träffades allihopa. Men det blir bara en kortis. Blir att åka hem och baka bullar inför morgondagen =D

Tittar in ikväll igen när jag landata efter den här intensiva dagen!



Innedag!


Min ena ögonsten skrattar och myser brevid mig. Den större leker i sitt rum =)

Är ni som mig, börjar få nog av ovädret?? Vill kunna gå ut utan att blåsa bort och bli begravd i snö. Sen blir det inte bättre av att hela Sverige stannar av. Vi lever i ett kallt land men varje år när snön kommer står alla handfallna. Hur kan vi bli förvånande varje år när snön kommer??

Vi gör det bästa av dagen, tittar på film och leker. Grabbarna sov en timme på förmiddagen...samtidigt =D Hoppas på att dom somnar och sover en liten stund på eftermiddagen också!?


En månad kvar!

Kan ni tänka er att det är en månad kvar till julafton idag!? Tittar man ut så är vädret riktigt vintrigt. För min del får det gärna vara så här mycket snö när det är jul. Nu när det är en månad kvar kommer vinter kännas lång. Vill inte att det ska bli som förra året!

Efter jobbet idag for vi på fika och hämtade upp dopklänningen till på lördag. Blev vinterns första lussebullar, hembakade och GUD så goda dom var. Hemmagjorda hallongrotor fanns också, även dom lika goda.
Buddah kommer precis i dopklänningen som grabbarnas kusiner har haft men även Melle. Kul att den är sydd av Joakob och Emmas mormor. Har gärna en klänning med historia =)
Snart är det check på det mesta till på lördag. Några saker att handla och lite bakning men som tur är får vi lite hjälp.

Snart så sover båda barnen. Då kryper jag och älsklingen upp i soffan och tar igen förlorad tid. Mysigt med tända ljus och lyssna till vinden som viner utanför fönstret!


Har precis intagit min lunch. Vilken dag,s...

Har precis intagit min lunch. Vilken dag,snö och blåst. Njuter av att vara inne :-) Efter jobbet blir det en fika med lussebullar,det ser jag fram emot! KRAM


Starka/svaga Melle!

Sorry för dålig uppdatering men gårdagen slutade inte så som jag hade tänkt mig. Hade räknat med tända ljus och mys i soffan, istället slutade den i tårar och ett ömmande mamahjärta!

Melle råkade bränna handen på ångan som kom upp ur vattenkokaren. Tur i outuren så blev det bara lite mellan tumme och pekfinger, lite på tummen, pekfingret och pyttelite på långfingret.
Han får nämligen vara med varje kväll och trycka på knappen på vattenkokaren när han ska få välling. Vi räknar ett två tre och sedan trycker vi. Har blivit våran grej så att säga.
Vi har en bra vattenkokare med förinställda tempraturer på 40, 60, 80 och 100 grader. Och när vi gör välling till Melle är det 40 grader som gäller. Men det räcker för att göra skada.

Så nu är hans små fingrar röda och har hemska blåsor =( En blåsa hade gått sönder under natten men det är ingen fara. Vi ska hålla rent med vatten och tvål. Och till natten kan vi sätta en kompress som skydd.
Fick en tid på förmiddagen på vårdcentralen så dom fick titta på det. Allt såg fint ut och var mest därför vi tog den tiden, för att få det bekräftat.

Var så tråkigt att kvällen skulle sluta på det här sättet. På simmet hade Melle varit så duktig. Han visade prov på hur stark han verkligen är. Eva blev mycket imponerad och jag blev mycket stolt!
Igår testade vi att simma med barnen i ringar. Vi håller i övre kanten och barnen i den undre. Så för att hålla sig ovanför ytan måste dom sjävla dra sig upp. Precis som när man hänger i romerska ringar.
För oss gick det riktigt bra och Melle orkade hålla i länge. Han gillar utmaningar, det ser man redan nu. Det här var en stor sådan och han koncentrerade sig till max. Men han hann även med en del skratt under tiden =D
_______________________________________________________

Barnen sover nu och snart kommer älsklingen hem. Blir lite kaffe innan han sticker iväg till J. Sen får det bli att landa i soffan framför hockeyn ikväll.

Ta det lugnt i snöstormen!



Små sömntutor

Vi är hemma efter en skön promenad och sedan lite lek & fika hemma hos Sofie. Vilken FAB start på veckan =D
Nu har lunchen intagits och båda barnen ligger och sover så sött. Det är tyst och lugnt, nästan så jag skulle säga harmoniskt ;-) Har tänt lite ljus och krypit upp under filten i soffan. Ska spendera tiden här tills barnen vaknar.

I eftermiddag väntar sim med Melle. Jag älskar verkligen måndagar enbart för att vi åker och badar. Nya terminen drar igång i början på januari och sträcker sig fram till juni. Den blir längre men även mer utvecklande. Märker stor skillnad på Melvin nu och när vi började för snart 1 år sedan. Respekten för vatten har blivit stor och det anser jag är viktigt!

Ha en fortsatt skön måndag bloggisar!


Panik puder!

Just så sa älsklingen till Melle i lördags. Ni kanske minns det första snöovädret vi hade för några veckor sedan?! Vi trodde då att det skulle bli en vinter inne för oss eftersom Melle var så ledsen när vi var ute. Men nu vet vi att det var för att det blåste så mycket. Ingen gillar ju snö i ansiktet ;-)

Idag är det måndag igen, en stressig vecka. Mycket som ska hinnas med till Milles dop på lördag. Men vi kommer lyckas, med lite hjälp av nära och kära...som alltid =)
Första advent med på söndag. Jag ställer mig frågan vart tog november vägen?? Denna månad som alltid brukar sega sig fram, gick nu helt plötsligt i ett rasande tempo. Nu är det verkligen dags att ta tag i den där decemberlistan som man har.

Dags för en kopp kaffe och sedan ska vi ta en skön promenad med Sofie och barnen. Bara att få komma ut lite efter en dag inne igår. Behöver träffa min fina en liten stund, får så mycket energi av henne!


En eftermiddag


Gangsta, det är Milles min just nu. Försökte fånga det på bild men det gick sådär ;-)

Christian och min pappa hann med en hel del, gavelväggarna och runt kupans fönster är nu isolerade. Dom hade hunnit med lite mer men blev osäkra angående fuktskydd mm. Nästa söndag är inbokad för isolering, då börjar vi med taket =D

Jag har inte bytt uniform på hela dagen, mjukiskläder och okammat hår i en knut på huvudet. Orka att fixa till sig varje dag. Försöker att ha en dag i veckan då huden får vila och håret bara får "vara". Jag mår faktiskt bra av det och jag blir påmind av min fina man hur vacker jag är ♥

Melle sover så jag får sitta på golvet med en Mille som inte riktigt vet vad han vill. Eller en sak vet han och det är att ligga på mage = TRIST! Just nu biter han på sin borste, bättre än strumpan ;-)
Tycker det är viktigt att ha ensamtid med båda barnen. Då bara vi leker och myser, med två barn blir det lätt att inte det hinns med.



Cleaning out my closet!


Just dom orden jag letat efter!

Kanske skulle ta och klä på mig och barnen och ge mig ut på en promenad. Jag måste verkligen låta tankarna få fritt spelrum. Att 1 % kan störa mig, just dom senaste dagarna extra mycket!

Att personer kan vara så förbannat själviska och bara tänka på sig själva. Alla ska rätta sig efter dom hela tiden. Undra om det någon gång går en take genom deras små huvuden att dom inte riktigt lever upp till sina åtaganden?! Eller åtaganden är kanske inte rätt ord...vet inte exakt vilket ord kan far efter. Blir bara så otroligt besviken att dom inte inser att man måste GE för att FÅ!

Snart vet jag vart vi kommer att stå till varandra men om jag ska vara ärlig tror jag inte att det kommer betyda något. Man kan väl byta ut alla personer i sitt liv, spelar väl ingen roll vilken relation man har till varandra??!! Nej snart har mitt tålamod runnit ut. Orka med all denna dubbelmoral som sprutar ur öronen.
_____________________________________________

SKA DU VARA VUXEN; BETE DIG FÖR F*N SOM EN!!!!!!!
_____________________________________________

Jag vet att jag är långt ifrån älskad av alla. Dom jag vill vara älskad av är jag det ifrån. Men man ska veta konsekvenserna av att vara så som man är JUST NU.
Jag säger inte alltför mycket för tillfället. Framtiden får visa hur det kommer att bli.
Skönt att få ventilera sig lite. Redan nu känns det mycket bättre. Är glad att jag har rätt att skriva vad jag vill här, gillar ni det inte, klicka på back och problemet är löst =D
Att prata fritt här och med mina föräldrar och älsklingen gör att jag mår mycket bättre. Att hålla allt inne är aldrig bra, inte för mig i allafall!

Nej det blir att skala potatis och fixa med lunchen. Kålpudding och potatis & sås och så tar vi den där promenaden efter lunch istället. Barnen myser ihop framför film just nu.
Christian och min pappa har under morgonen börjat på övervåningen. Idag är det gavlarna som ska isoleras, ska bli skönt att komma igång. Vi har några delmål redan nu och det först är att hela övervåningen ska vara isolerad innan decembers slut!


En påfartssträcka

Hade en helt otroligt mysig kväll med Sofie igår. Vi satt och fikade på nya Espresso house och bara hade det gott. Lite skvaller, lite tankar och massor med skratt. Som alltid när jag är med min fina.

Vi pratade bla om livet. Hur annorlunda vi lever mot NU och DÅ. Självklart har inte allt ändrats sen vi fått barn men hur vi prioriterar vår tid är ganska annorlunda. Vad vi anser är viktigt nu var kanske totalt meninglöst för fyra år sedan.
Det vi kom fram till är att livet vi levde innan vi fick barn kändes som en påfartssträcka. En påfartssträcka till det verkligen livet. Det livet som började 01.06 den 17 feb 09 får vår del. Den dagen då Melvin föddes, då började mitt liv på allvar!

Hur upplevde NI som fått barn att livet blev?? Kanske ni inte alls håller med mig!?

Jagär glad där jag befinner mig i mitt liv just nu. Jag har några små tankar och funderingar som jag vill räta ut innan årets slut. Och jag vet att mycket snart kommer jag ta ett beslut i dom frågorna. När jag väl gör det kommer jag att kunna andas lätt!

Önskar er en härlig söndagsmorgon!


Lugn lördag!

Hejsan.

Sitter hemma hos mina föräldrar. Har bjudit på god lunch efter att mamma och jag varit och handlat lite. Blev ett fint hjärta i mossa att hänga på träpanelen brevid dörren. Lite lagom juligt, är inget fan av vanliga julkransar.

Christian har J idag, så vi lämnade honom där innan vi for hem till mina föräldrar. Blir att hämta honom sen när han slutar men då får vi sällskap av Sofie. Vi ska ta lite mys på något fik ikväll. Tanken var att Emmelie skulle varit med men nu blir det bara jag och min fina. Får se om vi kan få till något imorgon?!

Nu ska jag ta mina barn, båda är riktigt trötta efter maten ;-)
Puss på er.


Kvällsläsning!

En FAB mama och kvinna! Ska bli intressant att läsa om Helena, hon har verkligen valt att hålla sitt liv privat. Men nu gläntar hon lite på sin dörr och då måste jag bara köpa Elle.

Vilken härlig kväll vi har haft. Sofie och Agnes kom över på fredagsmys. Alfons valde istället att sova hemma hos mormor och morfar än att komma hit. Lite tråkigt men det känns bättre att han får vara där han själv vill vara. Han hade nämligen själv bestämt att han skulle sova hos Sofies föräldrar =)

Melle och Agnes har lekt som två tokar här hemma hela kvällen. Dom har verkligen så roligt ihop och kvällens bästa var nog när Melle jagade Agnes runt matsalsbordet. Han drog sin vertygsvagn framför sig och tro mig, det gick undan ;-)
Kommer nog vara två riktigt trött barn som lägger sina söta små huvuden på kudden. Melle somnade strax innan 22 efter lite välling. Har en känsla av att han kommer sova gott hela natten =)
Alltid lika trevligt att träffa dig gumman, ser redan fram emot imorgon!

Själv ska jag nu borsta tänderna och krypa ner i sängen. Är trött efter en intensiv fredag, eller kvällen var skön. Men med två busar och en Buddah är man lite trött. Precis som det SKA vara ;-)

Sweet dreams!


Waiting for tonight!

God eftermiddag i mörkret! Någon mer än jag som avskyr att det är nästintill bäcksvart kl 16 på eftermiddagen. Hela kvällen känns helt plötsligt riktigt lååååång!

Jobbat en sväng på förmiddagen, eller rättare sagt till efter lunch. Åkte hem och hämtade familjen för att åka till IKEA. Satan vad folk det är, som vanligt ;-) Blev en lunch och fika där men även lite shopping. Var tvungen att handla bla en bra vintermössa till Melle. Han måste ha en som täcker och skyddar kinderna nu när det blir riktigt kallt.
Sprang in en sväng på Maxi och handlade lite tills ikväll. Vi får nämligen besök av Sofie och barnen. Hon är gräsänka ikväll och ville ha lite sällskap. Självklart bjuder vi på middag och sällskap =)

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre. Måste tända massor med ljus för att få en så mysig stämning som möjligt innan besöket kommer.

Önskar er en lika trevlig kväll som vi kommer ha.
KRAM.


Min favorit!

Lämnade barnen en snabbis hos mina föräldrar på eftermiddagen. Hade en tid hos storken för att förnya ett recept. Roligt att träffa min gamla barnmorska igen, även om det inte var månader sen sist. Men med tanke på att under nio månader sågs vi ganska intensivt.

På vägen tillbaka till mina föräldrar stannade jag till på MUS. Var tvungen att gå in och köpa ett nytt puder. Mitt förra var det så lite kvar i att det nu bara blivit en massa smulor =)
Men jag gick inte därifrån med enbart ett puder, fick även med mig ett penselset. Nu till julen kan man köpa 5 bra penslar för 395 kr. Ord pris är 895, alltså fem penslar till priset av vad två kostar. Kanske en perfekt julklapp till den sminkintresserade ;-)
Henrik var även gullig och bjöd på förnyelsekostaden av mitt medlemskort. Kostar 100 kr men vi skippar det den här gången som han själv uttryckte det! Det är inte fel att vara stammis ;-)


Dual fundation, täcker som en underlagskräm men är lika lätt som ett puder. Perfekt för mig då jag inte vill lägga massor av tid på att sminka mig. Det ska gå snabbt när man har små barn ;-)



Smygpremiär

Här hemma har första julpyntet hittat ut ur kartongerna. Det fina hjärtat med lampor, en gång handlad på IKEA hör till mina favoritpynt. Är glad att jag slog till och köpte en, för efter det året har dom inte funnits. Skulle gärna vilja ha en till!



Årets nyhet är en fin ljusslinga i form av flingor som ligger på tvbänken. Den ger ett behagligt sken och piggar upp hela bänken. Mycket nöjd med det inköpet!
Resten av allt pynt får nog vänta till nästa vecka. Är inte så mycket som ska fram men det vi ska ha åker fram då. Granen väntar vi med till julaftonsveckan. Vet inte hur det kommer gå i år med två små illbattingar som vill fingra på pyntet ;-)




Både barnen sover nu, Buddah somnade efter han ätit lunch. Melle blev för trött och somnade innan, så när han vaknar får vi äta pannkakor =)
Jag ska också passa på att vila lite, En tidig morgon idag = huvudvärk. Är trött på att få det när dagen börjar för tidigt efter en natt men halvkass sömn.


Mellan himmel & helvete!

Så säger han själv, Benny i kvällens Uppdrag granskning.

Jag hoppas att ni såg kvällens program?! Det var riktigt intressant men även hjärteskärande. Att höra hur Bennys blivande fru hamnade i djup koma. Hur hon inte har någon större chans att aldrig vakna upp ur koman. Allt för en relativit "enkel" operation går riktigt fel.

Jakten på skönhet har nu blivit turism. Allt fler söker sig utanför Sveriges gränser för att göra skönhetsingrepp men även för att söka privat vård. Just det här programet handlade om Christina som vänder sig till ett företag som förmedlar skönhetsingrepp i Polen.
Vad dom tror är en vanlig bröstoperation blir deras början på ett helvete. Efter operationen vaknar aldrig Christina upp och chansen att hon gör det är minimal, nästintill obefintlig. Tänk er att få det beskedet om den ni älskar mest i hela världen - vad skulle ni ta er till??
________________________________________________

Nej, nu kommer älsklingen hem från innebandyn. Eller ja, han och grannarna spelar på skoj en gång i veckan. Inget blodigt, lär inte bli någon karriär ;-)
Dags för att fixa några mackor och lite te. Prata igenom prästens besök tidigare ikväll angående dopet nästa helg. Ja det blir nästan som vi tänkt oss. Tyvärr blir det inget ensamdop, bad om det men det gick inte att lösa. Istället blir det ihop med två andra familjer, kanske inte det roligaste men inget går att göra åt det. Det viktigaste för oss är ändå fikat efter, det är då alla träffas =)

Ha en fortsatt mysig kväll - ska vi ha!


Ännu en jobbdag över!

Har nu kommit hem från jobbet. Blev en fika med underbara familjen, gott. Vi tände lite ljus och bara njöt av att se varandra igen. Melle sov när jag gick till jobbet och älsklingen och Buddah hade precis vaknat till. I vanliga fall har vi alltid haft lite tid tillsammans innan jag åker eftersom barnen vaknar tidigt. Men inte idag, då tog dom sovmorgon =)

Hade en riktigt rolig dag på jobbet. Fick reda på lite roliga saker, så till våren längtar jag lite extra. Om nu allt blir som det är tänkt?!
Annars flöt dagen på i ett skönt tempo. Börjar nu att träna upp mina ansvarsområden, lite har jag glömt medans jag varit hemma. Men en hel del sitter i ryggraden och det kommer jag nog aldrig att glömma ;-)
Skönt att även få reda på att jag är ledig julafton. Den ligger ju på en fredag i år och det är en av mina arbetsdagar. Men jag slipper att jobba =D

Nej nu måste jag ta tag i dammsugningen. Det måste göras inför kvällen men det är lika trist ändå ;-)
KRAM.


PAUS


Köpte mig en orkide och planterade i en vas med lite stenar och snäckor. Just nu får den pryda soffbordet.

Buddah valde att somna och Melle sitter i sin säck och tittar på bilar. För min del blev det lite plock innan jag nu satt mig i soffan och surfar runt på mina favorit bloggar.
Tanken var att vi skulle varit och handlat nu men det får vi ta när lillkillen vaknat upp från sin lur. Och känner jag honom rätt kan han slå upp ögonen om 30 min. Powenap är the shit enligt honom =) Nej inte jämt men på eftermiddagarna brukar det bli så.
__________________________________________________________

Föreslår att ni tar en sväng till Blomsterlandet som nu öppnat portarna i nya fräscha lokaler. Det går att hitta massor med fint, både blommor och inredning.
Var där en sväng i söndags, fick som sagt med mig orkiden hem och en bukett med blommor till min pappa. Hann inte med att titta så mycket, så till helgen ska jag ta mig en sväng igen. Lite fräscha blommor till helgen är aldrig fel ;-)


Dagens sanning


När man tänker efter så vet man att det stämmer. Det finns inget som är omöjligt, livet är fullt av möjligheter!

Idag är en sådan dag då jag vägrar att ge upp hoppet. Än finns möjligheten och inte förän jag har det svart på vitt tänker jag ge upp.
Lämnade in bilen på BIVA vid 8 imorse. Barnen hade vaknat tidigt så det var inga större problem att ge sig ut. Blev en skön men kall promenad hem till mina föräldrar på fika. Innan vi gick därifrån bjöds det på stekt potatis och korv. Gott säger jag men Melle säger nog gudomligt. Ungen åt och åt och åt. Tror han fick tre potioner innan han avslutade det med två kex.
Tog mig en sväng till stan med barnen och det tog inte lång tid innan dom somnade. Handlade lite saker till dopet och sedan en skön promenad från stan för att hämta bilen. Var inte lika kallt på vägen tillbaka som på morgonen.

I eftermiddag blir det en sväng till jobbet för att handla lite. Christian har J, så vi passar på att åka iväg medan han är borta.

KRAM.



Soffläge

Nu är vi mätta och belåtna efter dagens sim. Melle har plaskat som aldrig förr. Idag fick han sin första kallsup men det hindrade inte honom. Han hostade lite och sen simmade vi vidare.
Jag tycker det är få saker här i livet som slår hans lyckliga ögon när han hoppar i från kanten. Det lyser om hela Melle och jag tror det är 30 min av ren glädje för honom.
Efter simmet stannade vi till på Stångebro och köpte med oss mat hem. Vi var alla ganska hungriga, utom Mille som sov som en stock. Blev en god tunnbrödsrulle för min del. Känner mig lite som en med där jag ligger i soffan. Mätt som en plätt!

Snart ska barnen nattas, i allafall Melle som är extra trött efter simmet. Och han är inte den enda, även jag sover extra gott efter att ha badad =) Tar faktiskt på krafter, mer än man tror.

Hoppas ni har en mysig kväll!?


För oss inbitna fans!

Ni har väl inte missat att man nu kan köpa Halv åtta hos mig kokboken. Med recept från 37 vinnarmenyer, kan man nu laga sina favoriter. Man får även 6 st bonusrecept, inte helt fel =D
Den här boken ska få flytta in hos oss. Så mycket god mat som man har sett kan nu lätt lagas i vårat kök!


Torr luft

God morgon!

Fy vad jag hatar den här torra luften som kommer nu när det blir kallt ute. Mille har den senaste veckan blivit täppt i näsan när han ska sova. Spelar ingen roll att vi ställer in skålar med vatten på elementet, det blir inte fuktigare luft. Har även öppnat upp alla luftspjäll i huset men inget hjälper. Högläge på huvudändan av sängen är även det inte tillräckligt.
Inatt sov han och jag på soffan. Jag fick halvsitta upp så han kunde andas bra och då funkade det att sova. Men själv är jag helt paj i nacken idag. Men det tar jag mer än gärna, allt för mina barn. Det viktigaste för mig är att dom har det bra!
Blir att inhandla ny nässpray idag och ge Mille. Det verkar funka ganska bra men den vi har hemma är nästan slut. Är inte mycket som kommer ut ur den. Blir att ta nya tag ikväll och hoppas på en bra natt?!

Önskar er en skön start på den nya veckan!


Som handen i handsken


Svarta skinnstövlar, me like!

Ett par höga stövlar i svart skinn fick följa med hem från mamma igår. Hon använde dom inte längre, så hon frågade om jag ville ha dom. Och jag är inte sen att tacka ja ;-)
Var nog dom skönaste skor jag någonsin haft på mig. Dom satt perfekt på foten, ni vet när det känns som om skon var sydd för just din fot. Sen satt dom bra runt vaden. Är inte känd för att ha några tjocka vader, så höga stövlar brukar jag inte kunna köpa. Just för att jag saknar ca 3 cm men dom här är perfekta.


Snygg detalj.

Tack lilla mamma. Jag ska vårda dom med kärlek!



Månsan

Välkommen FARS DAG!! Idag ska alla pappor firas och det har vi gjort här hemma. Men idag blir det bara ett kort, presenten fick pappa i veckan =)
Barnen är på topp humör och leker glatt ihop. Buddah tycker inte om när Melle lämnar honom. Han blir ledsen och slutar inte att sura förän brorsan är i närheten igen. Det ger verkligen så mycket att se, kärlek & värme. Äkta syskonkärlek!

Är det någon mer än jag som njöt av Måns Zelmerlöw på nyhetsmorgon!? Att höra honom sjunga julsånger får mig att längta till mörka kvällar med tända ljus, ett tjockt snötäcke och glögg med lussebullar. Hans skiva kommer att gå varm här hemma i år!

Idag ska jag och grabbarna eller alternativt en av grabbarna åka på middags hos mina föräldrar. Mamma har gjort sin berömda kallops =D Älsklingen blir kvar hemma med sin pappa som kommer hit på fika. Det är därför vi får se om Melle eller Mille stannar kvar och håller dom sällskap.
Så idag firar jag min man som är världens bästa pappa, min egen pappa som är också världens bästa pappa och min svärfar som är världens bästa pappa och självklart svärfar!

Ha en fin och härlig dag, speciellt alla NI pappor därute! Detta är ER dag.



Time well spend!

God kväll därute i stugorna!

Då börjar den här lördagen att lida mot sitt slut. Men än är den inte över. Jag avslutar min med godis och Så mycket bättre på tvn. Vilket underbart program det är! Att så mycket kärlek kan rymmas i ett program.

Dagen har spenderats med två glada och ibland mindre pigga barn ;-) Vi var hos mamma under tiden som karln spelade poker. Som idag gick mindre bra, han är redan hemma. Men det är väl otur i spel, tur i kärlek!?
Tog en sväng på seneftermiddag till IKEA. Där var vi inte ensamma en regning dag som denna. Men jag fick med mig ljus, en ny tvålpump, ljusslinga och lite annat smått. Var på jakt på efter sett med flaskor men dom var slut. Får bli en annan gång.
Vi avslutade kvällen med att äta en bit smörgåstårta. Gud så fint det satt =D Kommer somna som en prinssesa ikväll!
Imorgon ska jag även visa vad jag fick av min gulliga mamma idag. Ett par nya favoriter, det vill jag lova er!



Skitungarna häromdagen. Nu ser man dom två små risgrynen i underkäken på Buddah.

Ska nu se klart på programmet. Älska Petters tolkning av Tuff brud i lyxförpackning...


Skrattet är den bästa medicinen!


Du kan alltid få mig att le älskling ♥

Det är tur att man alltid kan skratta när det känns som jobbigast. Här hemma har vi alltid nära till skratt!
Inatt har Melle sovit riktigt illa. Han har vaknat flera gånger och när han har vaknat har Mille vaknat. En ond cirkel när dom delar rum. Melle somnar om ganska lätt men Mille är en helt annan historia. Två gånger har Christian fått suttit en längre stund och söva om honom. Så att säga att vi sovit bra inatt är en lögn.
Barnen vaknade och var pigga vid 6 också, TACK. Och dom skulle verkligen upp på en gång. Yrvaken som jag jag var, försökte jag hitta kläder att slänga på mig. Allt medan både barnen protisterade högt.
Mitt i detta så kunde vi inget annat än att skratta. Dåliga skämt tidigt på morgonkvisten =) Är det som jag älskar med Christian, att vi faktiskt skrattar så mycket ihop. Vi har alltid nära till det. Och för oss är det en viktig del i vårat äktenskap!

GOD morgon sötnosar ;-)


Min to dolista

Idag är det fredag men det betyder inte att vi ligger på latsidan.

  • Dammsuga
  • Vika tvätt och lägga in
  • Lämna in min svarta kappa på kemtvätt
  • Lämna barnen hos mormor & morfar
  • Jobba 15-18
Sen är det självklart att det ska lagas lunch. Måste även packa skötväska och andra småsaker men det är en självklarhet =)
Har inte än klivit ur mjukiskläderna, kanske dags att göra det nu och sedan börja med lunchen!?


Friday im in LOVE!



Godmorgon. Ha ha vilken skillnad på natt det har varit. Fått sova till 05.30 utan att behöva gå upp, Vi låg alla och drog oss till strax efter 06 innan vi klev upp. Det mina vänner är skillnad.
Buddah har sovit som en stock inne hos Melle. Var inne hos honom strax efter 01 men då hade vi precis lagt oss i sängen. Blev en sen kväll igår men ingen av oss skulle upp tidigt idag. Jag har bytt tid på jobbet idag, jobbar 15-18. Christian är på kurs fram till 16 så jag kunde inte jobba öppning. Lite kul att jobba en fredags kväll, lite andra uppgifter då. Och lite mer folk än vad det är på dagarna ;-)
Blir sen att åka hem och mysa och äta gott. Imorgon har vi bott i 1 år i huset. Vart har tiden tagit vägen?? Men mannen är borta hela eftermddagen och kvällen och spelar poker. Så vi firar nog lite ikväll istället ;-)

Ska nu inta frukost och sedan en skön dusch innan vi kickar igång den här fredagen.
KRAM!


Ny design

Har knepat och knåpat ihop en ny header. Nu blev det mer vitt och cleant, ingen bakgrund.... Känns bra nu till vintern!
Vad tycker ni, blev det bra??
_______________________________________

Dags att natta Melle nu. Mille sover redan och idag har han fått somna inne i storebrors rum. Ska se hur det går för dom att dela rum?!



Jag är en vinnare!!!


En bil, en miljon, en solresa....??!!

Gissa om jag blev förvånad när det började tjuta i kassan när jag handlade i tisdags. Först trodde jag att det var någon som försökt att sno med sig något. Men sedan såg jag mitt meterlånga kvitto skrivas ut och kassörskan gratulera mig till vinsten.
"Oj oj, vad roligt" blev mitt svar. Ja vad ska man säga??, blev lite chockad där jag stod i min egen värld. Inte direkt så man brukar vinna när man handlar mat.
Och vad tror ni att jag vann....en OSTHYVEL!!! Helt otroligt, vad ska jag med det till?? Har redan två stycken i kökslådan. Kunde man inte fått värdecheckar att handla för, det hade jag gillat. Nej nu får jag hyvla ost med en vunnen hyvel.
_________________________________________________________

Fick lite bråttom här nu. Måste klä på barnen ytterkläder och packa in allt i bilen. Mannen ringde och frågade om en date på stan. Lite lunch och mys, tackar jag inte nej till ;-)

Puss puss på er i solskenet!


Vilka minnen!



Någon mer än jag som får ett stort leende på läpparna när man hör den här gamla godingen. Hade helt glömt bort den men nu får jag en sådan otrolig lust att gå ut och dansa hela natten lång! Och shotta Jäger ;-)


Oh what a night!

Dagens första inlägg blir ett sent. Har passat på att vila mitt huvud som är tungt och värker. Har haft det hela dagen, trött på att ha värk var och varannan dag. Men så länge nätterna inte bjuder på tillräckligt mycket sömn är det nog bara att vänja sig.
Skulle ha jobbat hela dagen idag men gick hem vid lunch. Hade fått nog att skallebanken då. Blir en tidig kväll i sängen idag. Måste sova ikapp några timmar. Mille har nämligen sovit kasst som senaste två nätterna. Men tror att det beror på att vi stängde luftventilen i vårat sovrum iförrgår. Så nu har han vaknat och varit täppt på nätterna.
Vi hade samma problem med Melle när vi flyttade hit. Vi stängde hans ventil eftersom den sitter ovanför hans säng. Och när vi flyttade in i november ville vi inte att han skulle ligga i drag och bli sjuk.

Tog mig dock iväg en sväng förut och handlade en farsdags present till älsklingen. Han fick tidigare med, redan idag. Hans nya COD hade kommit och ikväll blir det spel med grabbarna. Tyckte det var bra att han fick något som han verkligen ville ha!
Blir snart att fixa lite mat och sen är det bad för båda grabbarna. Mille skulle behöva bada varje dag med tanke på hur han ser ut nät han ätit ;-) Men så länge hans ben pendlar som dom gör i vattnet får det bli några gånger i veckan. Är inte alltför skoj att rengöra hela badrummet efter han har badat =D

Kram på er!


Blir det ide i år??!!


Gullungen på härlig höstpromenad igår. Den sista för i år ;-)

Tror vi kommer få ställa in alla vinterlekar ute i år. Eller hoppas på att det blir en grön "vinter". Snön var inget för Melle, han avskyr den som pesten. Eller i allafall snön som blåser i ansiktet på honom.
Från det att vi klev utanför dörren så var det en gnällig Melle. Han härjade och grät till jag satte honom i bilen för att åka. Då blev han lugn. Hann sedana knappt få ut honom när vi kommit fram till Sofie innan han blev riktigt ledsen.
Han vägrade att gå, så jag fick bära både på honom och Buddah. Det gick en liten bit sen hängde barnen nere vid mina knän. Måste ju bära på Bddah så Melle fick gå men han var verkligen inte sugen på det. Blev att dra med mig honom och när vi kom fram till Fam Löökes dörr var han hysterisk.
Någon direkt lek blev det inte heller. Melle var upprörd mest hela tiden. När vi kom innanför dörren tog det en liten stund innan han lugnade ner sig. Och sen fick han inte göra som han ville när han och Agnes väl skulle leka. Så det var mest gnäll hela tiden vi var där. Men tack gumman för den lilla stunden, väl behövligt!
Kan sedan informera er om att jag bar Melle hela vägen till bilen när vi skulle åka och det var ingen glad historia! Fick sedan hämta Mille vid deras dörr eftersom jag inte kunde bära båda barnen hela vägen.


Invigde nya overallen igår. Den var sådär lagom för stor. Kommer passa hela vintersäsongen och sedan bli bra för lillebror att ärva till nästa vinter!

Sitter nu här med en sovande man i soffan och två lekande barn. Lite lunch har intagits och nu väntar en kopp kaffe. Ska nog tända lite ljus för att öka stämmningen lite ;-)

Ha en FAB dag!



Hej mitt vinterland



Vinterns första snö är här. Tror den kom något tidigare än förra året?!
Tyvärr så ska det blåsa, för annars hade vi klätt på oss och kastat oss ut och lekt. Nu får det bli en sväng hem till Fam Lööke för lite härlig förmiddagslek. Inte fel det heller =) Och i ärlighetens namn är jag nog hellre inne. Ska vara sol och massor med snö för att jag ska vilja ut och leka med barnen. När det blåser och snöar är det inte lika skoj!

Passa på och kura ihop er inne idag. Att ge sig ut är nog ingen höjdare idag ;-)
Härlig vinterdag bloggisar!



Status måndag!

Godmorgon darlings!

Vilken härlig morgon, fint väder och jag har fått sovmorgon ;-) Älsklingen gick upp rekordtidigt med Melle och när sedan Mille vaknade tog han honom med. Så jag fick sova ut till strax efter kl 7.00.
Melle är pigg och glad idag, all värk är som bortblåst. Skönt att slippa se honom så ledsen och härligt för att det betyder att vi kan simma idag =D Veckans höjdpunkt! Nu håller vi alla 10 fingrar och tår för att han slipper ha ont i magen och benen!?

Morgonen har flytit på bra. Sett bilar två gånger redan och pratat med min Sofie. Avskyr att vi har svårt att få våra scheman att gå ihop. Nu när vi båda jobbar har vi fått börja pussla för att hinna ses en gång i veckan. För ett år sedan sågs vi praktiskt taget varje dag.
Idag gjorde jag och Melle något som vi inte gjort på länge. Vi gjorde goda smoothies och avnjöt i soffan. Lillebror hade somnat så det var bara jag och min stora kille. Är inte ofta vi får tid att bara gosa med varandra. Sen är han inne i en riktig pappaperiod med. Så när han är hemma är det nästan bara pappa som gäller. Men det gör mig inget, är ren lycka att se dom två ihop!

När lillebror vaknar ska vi ge oss ut på en promenad. En hel dag inne igår har gjort oss lite rastlösa. Blir att klä oss varmt och sedan ge oss ut i det kalla vädret. Men det är fint med all frost och en sol från en blå himmel.
Men först blir det att fixa till sig för att möta den här dagen. En underbar start på den här veckan. Det kan bara BLI bättre =D

KRAM!!


6 månader har gått, 6 st kvar!


6 månader idag!

Tänk att Milton blir ett halv år idag. Vart tar tiden vägen?! Var ju nyss som han valde att ca 2 veckor för tidigt komma till världen. Men bråttom hade han inte, nej han tog det lugnt och fint. Ingen stress där inte men efter 5 timmar föddes den sötaste lilla Buddah på denna jord!
Blir lite svettig när jag tänker på att om yttligare 6 månader ska vi fira hans första födelsedag. Är det inte nu dags för att dra i bromsen och stanna tiden lite!? Jag vill ju ha min lilla bebis kvar ett tag till.


Melvin, min Melvin!

Vi vaknade upp till en söndag som inte var alltför rolig. Melle hade vaknat mitt i natten och varit otröstlig. Han ville inte ha vatten, han ville inte ha välling, han ville inte att vi skulle ta upp honom ur sängen. Samtidigt så var han inte helt vaken. Men det kändes att det var något mer än bara en mardröm.
Efter en stund fick Christian ta upp honom och dom satte sig ute i soffan. Där fick sedan Melle lite massage om benen och lite alvedon. Han som visade nämligen att det var benen som var jobbiga. Är skönt nu när han mer han visa vad det är som gör ont.
När dom suttit ute i vardagsrummet en stund så pekade Melle mot sitt rum och när dom kom in där visade han att han ville lägga sig i sängen. Sen somnade han om.

När vi kommit upp på morgonen blev Melle ledsen igen. Han fick lite alvedon och verkade bli piggare. Han åt en stor bulle och drack en del. Och ja, han åt bulle till frukost men om det är det han vill äta när han inte mår bra så får han det. Bättre en bulle än ingenting alls!
Älsklingen åkte sedan iväg för att ha J. Och jag fann mig stunden senare i ett mindre kaos. Mille var trött men skulle bara skrika. Han ville inte ha mat eller vatten. Samtidigt blev Melle trött, så jag la honom i sängen. Men jag hann knappt lägga ner honom innan jag fick gå in till honom igen. Där låg han gråtandes i sängen och hade kräkts. Inga mängder men lite grann.
Han fick komma upp och jag lade in lakanen i tvätten. Under tiden som jag gjorde det blev Melle ledsen igen. Han kom mot mig och tog sig för magen. Troligtvis så hade han riktigt ont och kanske var det därför han kräktes?!
Blev att sätt oss i soffan och mysa och där somnade han sedan. Under hela tiden har Milton varit ledsen men jag kände att det var Melle som behövde mig. Och när han somnat fick jag ta tag i Mille. Han åt lite välling innan han somnade som en stock. En mycket övertrött herre!

Så nu ska jag ta mig en treo och passa på att vila. Känns som extra krafter kan behövas inför eftermiddagen och kvällen.
Önskar er en roligare söndag än vad vi har det här hemma.


Eva rocks!

2010 EMA

Så förbannat cool hon är. Hon sopar mattan med dom flesta i det här reklam inslaget för årets EMAs. Hon kommer göra ett kanonjobb när hon leder galan imorgon.


Liten & nätt, lätt som en plätt


Invigning med massor av ljus, ME LÖÖÖVE!

Kvällens alla ljus är nu tända. Maten står i ugnen och snart ska vi slå oss ner och njuta av hemmagjord lasange. Blir att äta vid matsalsbordet i vardagsrummet. Brevid vår nya skönhet.
Jag ser det som en födelsedagspresent. Fick presentkort för att just kunna köpa ett litet bord att ha just här. Men det är först nu jag hittat ett som jag gillar. Eller rättare sagt älskar =D


Mitt altare, kommer bli mer kort på båda barnen.

En liten låda som ska få en ny knopp med tiden.

Ljuslyktor i alla dess former.

Ett litet hjärta i betong som pricken över Iet.

Det tar mycket mindre plats än det förra. Det har nu tillfälligt fått flytta ut till hallen. Gör sig bättre där än vad det gjorde i vardagsrummet.

Nej nu serveras maten. Ska nog ta mig ett glas vin, Gud så gott. Sen blir det att sjunka ner i soffan och titta på LHC.
Ni får inte glömma att titta på reprisen av Pensionärsjävlar på kanal 5 kl 21 ikväll. Ska vara hysteriskt roligt = MÅSTE SES =D


Vacker morgon!

Solen skiner och det är massor av frost ute. En fröjd att titta på! Men någonstans känns det som tidig vår. Tittar på grannens tak, därifrån droppar det. Precis som det gör när den sista snön börjar smälta.

Imorse fick vi lite sovmorgon. Mille vaknade tidigt men efter välling och ny blöja somnade han om ca 1,5 timmar. När väl barnen vaknade gick Melle upp och tittade själv på bilar i soffan medans resten av familjen drog sig i sängen en stund. Det är lite lyx ;-)
Dagens planer är ganska lugna. Som vanligt när vi är ledig...en fika =) Men även lite annat, som hör den här dagen till. Hoppas på en liten promenad. Det gör oss alla gott, speciellt om vädret blir bra. Det ser ju lovande ut än så länge.

Dags att klä på Melle något annat än pyjamasen. Och för min egen del, kanske dags att krypa ur myskläderna!?
PUSS PUSS!


Me & my boys


Ingen gillar att bli kittlad i örat...inte ens Mellebus =D

Blev en fika och lite shopping till grabbarna. Fyndade lite på Lindexrean, finns en risk att jag återvänder imorgon ;-)
Beställde även mitt sideboard på Handplockat, ska hämta det imorgon. Var kärlek vid första ögonkastet, precis ett sådant som jag varit på jakt efter. Och hade tur att få det sista med =D


Milton igår när vi fikade med Ramona. Lika glad som vanligt!

Vi har verkligen börjat den här helgen på det härligaste sättet, med en massa skratt. Två glada barn som ger så mycket glädje. Lyckligt lottade är vi som fått Melvin och Milton!

Ska snart krypa ner i sängen och ladda för en ny dag. Älsklingen skulle haft J imorgon men det blev flyttat till söndag. Skönt med sovmorgon, hoppas på det ;-) Annars blir det familjemys framför Bilar!

Natti natti!


Finally FRIDAY!

Hej hopp då var det fredag eftermiddag igen. Veckorna försvinner i ett naffs, både på gott och ont. Nu knackar helgen på dörren, Allahelgonahelgen. Visa säger att den var förra veckan, andra säger att den är nu. Enligt almanackan är det den här helgen. Ja större problem finns att lösa än det.

Har jobbat klart för den här veckan, känns skönt. Är lite sliten i kroppen efter mycket tunga lyft. Framförallt sådana som kunde varit mer ergonomiska men nu är det som det är. Har inte helt vant mig vid alla lyft som var i jobbet. Man glömmer snabbt det som är dåligt ;-) Och tur är nog det!
Vi har nu ätit lunch så vi ska styra kosan ner mot stan. Det blir en fika, en STOR latte. Sen ska vi bara njuta av solskenet. Hand i hand med min underbara man. Han och barnen är det viktigaste i mitt liv.

Njut av fredagen, helgen och den DU älskar.


För andra gången idag

Idag bjöds vi på sovmorgon till kl 08. Vaknade av att pappas telefon ringde. Eller sanningen är den att båda barnen vaknade kl 05. Men efter att Buaddah fått lite mat och legat och pratat i sin säng så tystnade från både barnen strax efter kl 06. Trodde inte jag skulle somna om för jag var ganska pigg men jag är glad att jag lyckades =) Var välbehövligt kan jag lova.

Det första vi gjorde när vi klev upp var att sätta på Cars. Melle stod framför tvn och ropade Biilar. Just nu är det hans favoritfilm, Tomas tåget är för länge sen glömd. Nu är det bara den lilla röda racern som gäller. Och för tillfället går den för andra gången idag.
Vi har dock tagit oss en liten tur till mormor och mrofar på fika. Pappa hade ett möte på jobbet, så körde dit honom. Och under tiden hade vi lite mysig tid med mina föräldrar. Och efter att Melle lekt och ätit kex hämtade vi upp pappa igen.

Nu sitter vi här hemma och väntar på att hemmalagade pizzan ska bli klar. Melle fick bestämma vad vi skulle äta. När vi frågade sa han bara PizzAA. Är nog hans favorit och det är tusen gånger godare att göra egen än att köpa!
Efter lunch och en liten nap för min herre så bär det av till stan och date med världens bästa Ramona!!


Slutkörd!

God kväll!

Skulle befunnit mig på ljusparty med Sofie och hennes mamma ikväll men jag ställde in. Huvudvärk och en enorm trötthet i kroppen efter en dag med fullt ös på jobbet. Kan redan nu säga att jag är trött på allt vad julgodis och chokladkalendrar heter.
Vi började sälja julgodis redan i början på oktober och nu skulle det sista ut från lagret och upp i hyllan. Så det blev att plocka och bygga om den del. Avskyr när man har fyra produkter osm verkligen inte får plats. Men efter lite tetris så står nu hyllorna sprängdfyllda med kanelmandlar, christollen, pfeffernusse, likörflaskor, chokladtomtar och en massa annat jultrams.
Men mitt i allt det här så kan jag inte låta bli att älska det jag gör. Kan tyckas kontigt med tanke på att jag inte har något "speciellt" jobb som tex läkare, lärare eller veterinär. Men jag brinner för mitt jobb. Jag känner att jag utvecklas och det är viktigt för mig.

Imorgon är jag ledig, har en eftermiddagsdate med Ramona inbokad. Hoppas hinna med en liten träff med Sofie också. Men det jag hoppas allra mest är att få lite sömn. Håller tummar och tår för att Mille inte vaknar 05.30 idag med. Snälla snälla snälla =)


Så här börjar mina dagar när jag jobbar. M...

dsc_0683 (MMS)

Så här börjar mina dagar när jag jobbar. Med en mugg med kaffe i bilen. Det är MIN tid för en kort stund. Bara jag och mitt kaffe! Nu är det dags att köra hårt ett par timmar. KRAM


Regnet det bara öser ner...

Min man klev precis innanför dörren efter att ha haft J. Han cyklade hem i spöregnet och han ser verkligen ut som en blöt katt ;-)
Jag är glad att jag är inne, myser med tända ljus och inväntar hockeyn. Barnen kommer snart att somna och då blir det lite glass!


Till salu!

När vi fick reda på att vi väntade Melle köpte älsklingen den här till mig. En snygg rosa skötväska från Juciy Couture.
Nu fick vi ingen tjej så den kändes dum att ha. Istället har den blivit stående i en garderob i 2 år och nu känner jag att den måste säljas.
Är du intresserad av att köpa den så säg till. Den ligger uppe på Tradera just nu!




Den är skyddad med plast på insidan och har en snyggt liggunderlag med förvaringsficka. Den skyddas av en snygg påse. Allt är självklart äkta från Juciy Couture!


T I S D A G



Här hemma har vi puttsat, plockat, tvättat och hunnit sett hela Bilar. Det har även hunnits md en del blöjbyten, klä på barnen, dricka kaffe och få något i magen. Ska snart hänga en maskin med tvätt och sortera det som är torrt. Är så trist!

Barnen vaknade rekord tidigt idag, kl 05 började Melle att vakna till liv. Och strax efter det slog Buddah upp sina ögon. Han hade även varit vaken ca 2 timmar inatt. Vet inte vad det var med honom men pigg var han. Men inte kan man tycka alltför illa om dom för det. Vi tar igen det med att somna tidigt i soffan ikväll ;-)

Önskar er en skön tisdag bloggisar!


Afternoon


Galet snygg framsida på Elle Mat.

Jag ser lite ljusare på tillvaron nu. Efter bra besked på förmiddagen så verkar allt lösa sig till det bättre. Men jag tänker inte ropa hej helt än....Blir att göra när det slutgiltiga beskedet kommer.

Vi passade på att handla lite på vägen hem, mjölkfri gröt från Semper som bara verkar finnas hos Coop. Men även lite annat smått och gott fick följa med. Bla den nya chokladen från Marabou, vit choklad med smak av vanilj. Den är anntingen hemsk, där allt sätter sig som en mastig smet i gommen. Eller så kommer den smälta fint och fylla hela gommen med vanilj. Den är värd att testa i allafall =)
Så nu blir det att lägga sig tillrätta och läsa Elle och mumsa lite choklad. Ett bra sätt att spendera en måndagseftermiddag. Idag är det ingen sim på eftermiddagen heller. Skönt med stressfria måndagar ;-)


NOVEMBER ÄR HÄR!


Snart åker julslingan fram...Den här har vi shoppat och ska pryda vardagsrummet. Men ett tag till får den ligga nerpackad ;-)

Välkommen första vintermånaden. November är här, hösten är nu över. Jag anser i allafall att med oktobers slut att hösten nu övergått till vinter. Tyvärr känns det mer höst ute när man tittar ut genom fönstret. Men allt kan hända i november, ena dagen kan det kännas höst för att nästa vara vinter. I den här månaden kan ALLT hända ;-)

Den här måndagen är hela familjen lediga, härligt! Veckan kommer vara extra mysig eftersom vi kommer ha massor med tid ihop. Lyx för barnen men även för mig och älsklingen.
Vi ska snart fixa till oss och ge oss ut och fixa några ärenden, visa mer trista än andra. Men det MÅSTE göras och lika bra att fixa det med en gång. Jag håller tummarna så dom vitnar att det går som jag hoppas?!

Önskar er ett skön start på veckan och den nya månaden.
KRAM.