Det är på tiden!

ÄNTLIGEN ska jag åka iväg och träffa min darling Sofie. Var evigheter sen vi sist sågs och idag fick vi till en liten date på förmiddagen. Märker nu när vi ses mindre hur beroende jag är av hennes närvaro i mitt liv. Mina vänner är verkligen lika viktigt för mig som luft!
Så nu blir det en bloggfrånvaro tills i eftermiddag.

Have a FAB day!


Dimma & frost

Brrr, fy vilken syn som möter en när man tittar ut genom fönstret. Nu kära vänner så kan vi lätt säga att det är höst!
Jag tar mig en kopp kaffe, struntar i att titta ut och försöker att vakna till. Blev ingen sovmorgon idag, tusan. Berodde nog på att det var pappa som var hemma ;-)

Idag ska jag i allafall pussa och gosa med mina små prinsar. Vi ska ta igen all förlorad tid från igår.


Daredevil


Här kastar sig Melle rakt ut i min famn under måndagens sim =D

Vilka kanon bilder vi fick i måndags när Melle badade. Tyvärr blir dom lite suddiga men man ser lätt vilken badkille vi har. Han är även lite "ful" ibland och kastar sig åt sidan. Så det gäller att vara med ;-)
Känner verkligen att han uppskattar att få gå och bada. Vilka minnen man skapar men jag kan även känna en sorg i hjärtat av att Melle själv inte kommer att komma ihåg den här tiden. Därför så filmar och fotar vi så mycket som möjligt för att ha att visa i framtiden. Att få visa hur lycklig han har varit och är betyder väldigt mycket för oss!

Här har jag och älsklingen suttit och haft det skönt i soffan hela kvällen. Vi har ätit och fikat i soffan, får man efter en sådan här dag. Det är verkligen en ny slags vardag vi möter nu när jag har börjat att jobba lite smått. Men det kommer att gå bra, det vet jag.

Nu har vi en nybäddad säng som väntar på oss, längtar. Hoppas på en skön natts sömn med och kanske lite sovmorgon ;-) Barnen sov till 7.00 idag, så jag hann precis säga hejdå till mina älsklingar innan jag åkte till jobbet. Thats life!
Dags att krypa ner och titta på Kvällsöppet. Det handlar om "mördarhundar". Bullshit, det är inte hunden det är fel på utan ägarna. Har växt upp med två rottweiler och det var inget fel på dom. Jag hoppade studsmatta med 65 kg rena muskler när jag var liten. Han lekte, försvarade mig...vi gjorde allt ihop och han skulle ALDRIG göra någon illa. Men det finns rötägg överallt som verkar tro att det är hunden det är fel på.

Goodnight friends!


Back in business

Hej på er mina trogna läsare! Härligt att se att ni inte glömt mig även om jag inte hunnit med att blogga något idag =) Men nu är jag hemma efter jobb och storhandling. Lika bra att ta allt på en gång så man kan ta kväll sen. Och nu har jag tagit kväll!

Vilken dag jag har haft, första på jobbet på närmare två år. Men det är skoj och se hur mycket man kommer ihåg. Vissa saker sitter i ryggraden. Som PLUnummer, vissa av dom kommer jag nog aldrig att glömma.
Dom har även bytt kassasystem under tiden som jag varit borta, det var inte lika skoj. Kände mig riktigt borta ett tag men efter en stund gick det lättare. Bara några småsaker kvar som kommer ta tid att förstå sig på, finns ingen logik i det hela!
Har i vilket fall haft en riktig skojig dag. Var härligt att vara tillbaka och träffa gamla kunder. Och roligt att se hur mycket dom saknat mig. Gör att man växer och faktiskt känner att man gör ett bra jobb!
Nu tar jag en dag ledigt och låter alla intryck sjunka in. På fredag är det dags att jobba igen men då är det kortdag.

Ska nu ta och mysa med mina grabbar som jag saknat något enormt idag. Var en glad Melle som jag kom hem till och för att ha det lite extra mysigt var det bara han och jag som åkte och handlade. En egen liten stund, bara han och jag!

Hörs lite senare ikväll.
KRAMAR!



Riktig höst i luften

Det är verkligen så där krispigt i luften idag. Hade varit en skön dag om det inte varit för den där förbannade blåsten. Här ute på "landet" går det knappt att vara ute utan att blåsa bort. Men om jag ska vara ärlig tror jag inte att jag är ensam ;-)
Nu på eftermiddagen gick jag och grabbarna ut en liten sväng. Till affären närmare bestämt. Mille fick sova i vagnen och Melle fick gå. Det gjorde han mer än gärna =D
Är inte så lång till affären men eftersom Melle stannar och tittar och inspekterar allt han ser, tog det över 1 timme innan vi kom hem. Då la vi på ett brev och handlade några småsaker. Nej nu ljög jag, vi stannade och hälsade på några grannar. Jag gav dom ett provpaket med blöjor. Man blir populär om man ger blöjor till småbarnsföräldrar ;-)

Nu blir det att fixa med middagen och sedan ska vi invänta pappa som kommer hem från J. Ikväll är det jag som laddar för jobb imorgon. Gud så skoj det ska bli.
Tvättade mina arbetskläder idag. Nya fina och lite mer "kvinnliga" kläder har dom fått under tiden jag varit borta. Det tackar jag för, en piketröja i herr S är inte så feminint.

Puss puss!


Den som väntar på något gott...

Vann en akution på Tradera i söndags, en efterlängtad sådan =) Har hela sommaren jagat dessa örhängen som knappt hann komma in på H&M innan dom var slutsålda. Och alla akutioner på dom har skenat iväg. Men nu hade jag tur och fick ge ett vettigt pris för dom. Im so happy!


Dessa ska invigas i höst när jag och mina ladies ska ut =D


Big Buddah

Sorry att det inte blev något mer inlägg igår men jag råkade somna i soffan. Inte så ovanligt ;-)

Vi var på BVC igår, vikt och längd på Mille. Och han har växt på bra sen vi var där sist, för ca 1,5 månader sedan. Var skönt att få bekräftat att han gått upp bra i vikt sedan jag slutade amma honom.
Fick träffa vår nya BVC sköterska, Carrie. Hon var mycket trevlig och både Melle och Mille verkade tycka likadant. Skönt att få förtroende för henne på en gång.
Som sagt så hade Mille gått bra upp i vikt och dragit iväg en del på längden =)

Vikt 2/8: 7380 g
Vikt idag: 8680 g
+/-: + 1300 g

Längd 2/8: 64 cm
Längd idag: 68,5 cm
+/-:
+ 4,5 cm

Ska nu ta och fixa lite här hemma. Lite tvätt att hänga in, dammsuga och sedan börja med lunchen.
Hoppas ni får en underbar dag!


Nattning pågår

God kväll!

Nu ska snart Melle få lite välling och sova. Måndagar är tidiga kvällar för honom, oftast i allafall ;-) Man märker tydligt att han har varit och badat för han är helt färdig när vi kommer hem och har ätit kvällsmat.
Idag är han lite extra trött = extra gnällig. Han har sovit 20 min på hela dagen och det är lite för lite när han ska bada i 30 min. Men som tur är märks det så här på kvällskvisten och inte tidigare.

När Melle lagt sig i sängen blir det hockey och mys i soffan. Buddah kommer att hålla oss sällskap för han har sovit som aldrig förr idag. Är van att han sover några korta pass men idag har han tagit igen flera veckor tror jag!? Ska inte klaga, han behöver sova en del....han är faktiskt bebis.
Dags att ge Melle sin välling och sedan pussa honom godnatt. Idag har han verkligen imponerat på mig, vilken duktig kille jag har =D

Puss så länge!


Bara jag och den här goa killen


Han kommer bli farlig på vägarna en dag ;-)

Godmorgon nya roliga vecka! Måndag igen och starten på en ny vecka i vårat nya liv. Nu tar vår väg en ny liten vändning.
Den här veckan drar jag igång och börjar jobba lite smått. Christian kommer vara hemma med barnen två dagar i veckan medans jag jobbar. Börjar lite lätt för att sedan öka mer och mer. Men jag verkligen fram emot det och är taggad som f*n rent ut sagt. Har ju inte jobbat på närmare 2 år =)

Melle håller på att vakna men fram tills nu har det varit jag och Buddah som myst. Vi vaknade strax innan 7.30 och efter lite morgonsnack gick vi upp.
Nu sitter han i sin nya gåstol och är superglad. Den var verkligen en hit till honom. Men vi får stödja upp honom med en filt, annars finns risken att han slår ansiktet i ratten ;-)


Självklart att tungan måste vara med på en bild också =D

Dags att sätta på kaffet och sedan hämta upp min stora kärlek. Som jag längtat efter honom, även fast han finns väggivägg. Är verkligen en speciell kärlek man känner till sina barn!



Mycket besviken!

Har genom Buzzador fått testa dom nya Pampers blöjorna - Active fit. Som jag skrev så är dom tunnare och med en ny kärna. Det ska göra att barnen håller sig torrare längre.
Men efter att ha testat blöjan på båda grabbarna måste jag säga att jag är riktigt besviken. Jag tycker den sitter sämre, märker det framförallt på Melle. När han leker och rör på sig sitter inte blöjan länge på plats. Den halkar ner och "snurrar" lite på sig. Det har lätt till att det läckt igenom 2 gånger på honom. Det har ALDRIG hänt med dom gamla Pampers blöjorna.
På natten har dom hållt sig lite bättre på plats men han vaknar upp och är fuktig om rumpan. Med Pampers Baby dry hände det nästan aldrig. Dom gånger det gjorde det var när han druckit riktigt mycket innan han somnat.
Mille har även han fått prova blöjorna och det är likadant där. Han är lite lätt fuktig efter några timmar med blöjan. Vilket inte är bra för små bebisrumpor.
Mille har vi använt Libero på hela tiden. Dom har suttit bra på honom och ingen fuktig rumpa där inte. Medans Melle har haft Pampers eftersom Libero gett honom skavsår av "vingarna". Så jag har haft både bra & dåliga erfarenheter av Pampers.

Självklart kommer jag låta dom som jag buzzat/buzzar för fatta sina egna uppfattningar om blöjan. Men det ska bli intressant och höra vad andra har att säga. Kanske ingen tycker som jag?!
Jag har några paket kvar, så om någon mer vill ha säg till innan jag ger bort dom ;-)
_____________________________________________________________________

Dags att natta Melle nu. Efter det blir det film, 2012. Den har jag fått hyra gratis genom Lovefilm. Även det testar jag genom Buzzador =) Får hyra 4 filmer gratis i en måndad, inte helt fel.
Om ni vill testa Buzzador säg till!


Nytt från KappAhl

Vi har nu investerat i bra höst/vinter kläder till grabbarna. Milton behövde en bra jacka, lite tjockare nu när kylan börjar komma. Så en snygg fodrad jeansjacka med luva fick det bli. Overall får han ärva av sin storebror ;-) Finns både tunnare och en riktigt tjock.
Melvin måste ha en riktigt bra overall att ha nu när han springer runt. Förra vintern kunde han inte riktigt gå, då spelade det inte lika stor roll.
Hans regnställ är från Kaxs och har fått bäst i test. Därför valde vi att köpa hans overall därifrån med. Tror det är samma bra kvalitet i den som i regnkläderna.


Redo för höst & vinterrusket.

Snart blir det att fixa lite middag. Vädret bjuder in till att göra goda grytor men det får bli till nästa helg. Idag kör vi på varma mackor efter en mättande lunch ;-)


Sooovmorgon!

Tänk att vi fick sova till 9.00 idag, helt amazing! Visst att båda barnen synkade varandra och vaknade kl 5.20 men efter ca 40 min med matning och "nattande" sov dom igen. Kan lova att ingen av dom hade sovit klart då.
Just nu leker Melle och Buddah är helt tokig. Han testar sin röst och vevar runt med armarna som en tok. Våra härliga prinsar som förgyller varje dag. Men sovmorgon eller inte, så länge dom fortsätter att vara så här kommer jag älska att vakna upp vilken tid på dygnet somhelst.

Våra planer idag är att ta en liten familjetrip till Norrköping. Såg ett tips om att Stadium sålde åkpåsar för 199 kr. Fanns en kvar till mig i Norrköping ;-)
Blir även att titta efter en gåstol till Mille. Är dags att fixa det nu, han tycker det är så skoj att stå. Skadar inte att träna upp gåreflexen redan nu.

Men först blir det att ta en dusch och ge Mille lite mat.
So long.


Gräsänka ikväll!

God kväll mina fina!

Sitter uppkrupen i soffan med tända ljus och tittar på Hitta Nemo. Vilken underbar film det är och den är faktiskt bättre på svenska än engelska.
Barnen sover gott i sina sängar efter en livlig dag. Melle hann knappt landa med huvudet på kudden innan han somnade. Men sin välling fick han allt i sig ;-) Var nyss inne i hans rum och tittade till honom. Härliga lugna andetag som jag skulle kunna lyssna på hela natten.
Mille somnade framför filmen i min famn. Han var riktigt trött efter ännu en dag med korta sömnpass. Envisare unge får man nog leta efter. Men han verkar inte lida av det!?

Älsklingen har inte kommit hem än. När han kommer vet jag inte, kan bli om någon timme eller senare inatt?! Avskyr att vara borta från honom så länge. Går ann i veckorna för då kommer han hem tidigt på kvällen. Men nu är klockan över 20, då brukar vi alltid mysa. Blir att ta igen all missad tid imorgon =D

Om ett tag börjar en av mina favoritfilmer, Transformers. Blir en kopp kaffe till det.


Min ögonsten, lekandes med sin nya Duplolastbil =)

Avslutar med en bild av Melle sittande i fotöljen med sina bilar. Nu kan han börja se skillnad på bil och bilar. Ser han en bil säger han En Biiil och ser han flera säger han Biiilar. Är så otroligt roligt och se vilken skillnad det är på honom nu och för ett par månader sedan. Nya ord ploppar ur hans mun hela tiden. Undra om han vet hur stolt han gör mig som mamma??!! Älskar min sötnos så otroligt mycket och han skulle aldrig kunna göra mig besviken.

Hoppas ni njuter av kvällen och någon du håller kär!
Puss & Kram.


Murrigt med ett stänk glitter

Vilken skön förmiddag vi har här hemma. Precis intagit lunch och nu sover Melle medans Buddah röjer i babygymmet.
Vi har tagit dagen i ett väldigt lungt tempo. På morgonen fixade vi med alla räkningar, ni vet städat ur och satt in...lite organisation =)

Fixade mina naglar igår som ni vet ;-) Tog en prövad favorit men gjorde den i lite ny tappning. Kan inte ha exakt likadant.
Förra hösten gjorde jag tippar i samma färg men istället för guldglitter så blev det brunt glitter denna gång. Allt för att pigga upp det hela. Och som vanligt blev jag helnöjd. Emma är verkligen bäst och det är med sorg som jag bara har 2 tider kvar hos henne innan hon går hem för att ha barn =( Vem som ska fixa dom sen vet jag inte. Men jag vet att hon har en lösning!


Färgen passar perfekt till min garderob som nu mest består av lite mörkare färger.
__________________________________________________________________

Måste ta tag i dagen nu. Går fortfarande runt i myskläder ;-) Om ett tag ska jag lämna älsklingen, dags för poker igen. Jag ska då ta en sväng ner till Ikano, vet att det är lika med dödsstraff men jag har ett ärende där. Efter det blir det nog en fika hemma hos min kära mor. Det uppskattar både jag och barnen =)



Underbara gårdag

God kväll. Här hemma sitter vi och myser framför tvn med tända ljus. Älsklingen och jag har delat på en flaska vin och riktigt myst. När barnen somnar är det VÅR tid. Precis som det var innan våra älsklingar kom till oss.
Tänk att det just var Melvin och Milton som vi fick. Hade inte allt hänt så hade dom inte varit hos oss idag. Gud så glad jag är för att vi valde just DÄR & DÅ ♥

Idag har det varit en lika skön dag som igår. Och just igår tog vi till vara på det underbara vädret. Har vi även gjort idag men Melle fick leka som en tok igår och det gillade han. Glädjer även mig =)


Melle gungade gungorna själv, tror han längtar till lillebror kan vara med och leka. Han visar det väldigt tydligt nu.


Han håller lite span...mammas kille.


För att sekunden senare gunga järnet =D


Toksötaste Buddah lekte med apan i vagnen medans jag och Melle rjöde på lekplatsen.


Och den obligatoriska tungan ;-)

Tänk vilken tur vi har haft som fått så underbara barn. Dom är verkligen vårat ALLT!


Fredagen är här!

Godmorgon!

Vilken härlig morgon det är, helgen är här. Ser ut att få lika skönt väder idag som vi hade igår. Och det glädjer mig, var mer vår än höst i luften igår. Den gav så mycket energi och tror ingen utav mig och grabbarna ville gå in igår eftermiddag.

Idag är det nagelfix på schemat. Ska snart åka och lämna grabbarna hos mina föräldrar och sedan blir det nog en lunch därhemma.
I eftermiddag blir det som vanligt familjemys med inköp till grabbarna och tvätt av bilen. Kankse inte dom roligaste sakerna men vi får alla umgås och det är det viktigaste.
Till kvällen blir det god mat och några glas vin tror jag. Det är gammalt fredagsmys från innan man hade barn ;-) Men nu har vi våra älsklingar och dom skulle jag ALDRIG vilja ha ogjorda!

Dags att packa skötväska, borsta tänderna och snygga till mig sen far vi iväg.
Hörs under dagen!

KRAM KRAM!


Fresh cut roses


Mysiga & varma färger.

Igår handlade jag lite rosor när vi var på Maxi. Två pack för 50 kr är en bra deal.
Älskar att pryda hemmet med färska blommor men är riktigt dålig på att köpa. Brukar se mycket fint på torget men jag har verkligen aldrig kontaner ute. Lätt att gå och ta ut men impulsgrejen försvinner då och med den även intresset tror jag?!


Fina vasen från Fam Svensson/Dahl =)

Nu tar jag och barnen och ger oss ut en sväng i det fina höstvädret. Vi har alla sovit en liten stund och att bara sitta inne går inte. Vi tar vara på det fina vädret idag. Utelek både på för & eftermiddagen =D


Man säger Aaaahhhhh

God förmiddag får jag säga idag =) Har inte blivit av att sätta mig framför datorn förän nu.
Skulle ha myst med frukost hos Sofie idag men vi fick tyvärr ställa in och ta det nästa vecka. Ibland blir det så och nästa vecka kan jag behöva lite pepp ;-)

Jag måste bara få ösa beröm över Melvin som nu blivit ännu duktigare på att borsta tänderna. Han borstar dom inte själv än men nu är han duktig och sitter still. När vi säger åt honom att öpnna munnen gör han det och säger Aaahhh. Och varje gång han gör det och låter oss borsta så klappar vi händerna och säger Jättebra. Så att han förstår att han gjort något bra/rätt.
Det kanske inte är rätt enligt alla förbannade läroböcker men vet ni vad, VI uppfostrar våra barn och inte någon bok. Om man är så pass osäker att man måste göra vad någon skrivit i en bok så lider jag med er. Jag tror att vi själva kan uppfostra våra barn! Hämta tips och ideér visst det är bra men det ska inte ta över. Man måste göra det som känns bäst i magen. Alla barn är unika/olika.

Men vad vet jag...jag är ju bara en pallplockare med ansvar på Lidl.
_______________________________________________________

Ska nu ta och blanda till pannkaksmeten, det är ju torsdag och då äter man det ;-) Melle är även barnsligt förtjust i det och se honom äta med så god aptit är en fröjd.

Ciao ciao!


För dom busiga


Nyare, tunnare & smidigare.

Jag har fått chansen att prova på Pampers nya blöja. Deras Active fit blöja har förbättras, nu ska den hålla barnet torrt även på natten.
Ikväll har Mille fått en blöja för att kolla om den håller vad den lovar. Av erfarenhet vet jag att Pampers Baby dry funkat perfekt på nätterna. Dom håller barnet torrt upp till 12 timmar. Men den blöjan har varit tjockare, den här är riktigt tunn.

Imorgon ska Melle få testa en att ha på dagen. Det lilla vilddjuret rör sig och får då sätta blöjan på prov. Den lovar att vara den smidigaste. Vi får väl se...;-)

Är även DU intresserad av att testa nya Pampers??



Jag lyckades

Helt otroligt men nu sover BÅDA barnen. Dom brukar aldrig göra det på dagarna. Så jag passar på att tömma diskmaskinen och sedan lägga mig på soffan och läsa tidningen. Gäller att ta vara på tillfällena =)


Solstråle

Godmorgon vänner! Melle och jag sitter och tittar på barnprogram och fikar. Morgonkaffe för mig och kex för Melle, morgonmys =D
Mille har sovit hela natten så strax innan 6.30 vaknade vi. Skönt efter en natt med konstiga drömmar. Brukar inte komma ihåg vad jag drömt men idag gjorde jag det. Var nog för att dom var så speciella!?
Men nu sover Mille igen och när han vaknar ska han nog ha mat. Han har inte ätit sen 19 igår kväll. Han var så söt när han satt i min famn innan han somnade. Det var tunga ögonlock ;-)


Sötnosen i måndags, vi väntade på storebror och pappa efter simmet.



Den där lilla tungan är mer utanför än innanför munnen. Han har kommit på hur man "pruttar" med munnen nu =)


Tänk vilken skillnad det är på dig nu lillprinsen. Avslappnad, harmonisk och framförallt GLAD!

Idag är det en underbar dag, VET det redan nu. Mys med mina älsklingar, hämta pappa, få träna och sedan kvällsmys! Var närmare 2 veckor sedan jag fick träna och jag känner att min kropp behöver "en omgång". Är ni som jag och älskar känslan i kroppen efter man tagit ut sig till max?!

Ha en FAB dag bloggisar!
KRAMAR.


Inte allt men lite

Innan lunch idag tog jag och grabbarna en promenad. Vi gick en liten sväng innan vi hämtade ut några paket som kommit. Bla ett med saker som jag beställde till grabbarna. Två ramar, en julstrumpa men även en söt liten väska till mig.
Nu var det bara så att hälften av allt som jag beställt var slut. Så jag fick en ram och julstrumpan, väskan och den andra ramen får vi klara oss utan. Lite synd men vad ska man göra?!


Julstrumpan ska Buddha få.
_____________________________________________________________

Hade två väääldigt trötta barn här efter lunch. Så min förhoppning var att båda skulle sova minst 1 timme. Men så fel jag hade. Lagom när Melle somnade vaknade Mille. Och efter ca 1 timme vaknade Melle.
Hade verkligen behövt få ta det lite lugnt efter dålig sömn inatt. Nu blir det att leka och hålla igång tills älsklingen kommer strax efter 18.30. Kommer vara som en död sill lagom när hockeyn drar igång =)

KRAM!


Höstmorgon!

Hej på er. Vilken höstruskig morgon det är. Grått, kallt och regnet verkligen hänger i luften.
Men jag och grabbarna sitter uppkrupna i soffan och tittar på barnprogram. Det är verkligen urmysigt!

Puss puss på er!


Konjaksbruna nyheter

 

Jag och Mille har beställt varsin sak från H&M. Jag hittade dessa skor, behöver ett par bra snygga höstskor. Dom ska även vara sköna att ha när man går långt, tex in till stan. Mille fick en ny stickad tröja. Han använder för tillfället Melles gamla bruna men den börjar bli sliten. Och den här var lite roligare eftersom den var ljus, passar Buddha bättre.


Leka mera!

Då var det måndag igen. Vi vaknar upp efter en valdag som blev lite chockartad för många. Verkar som om det kom som en chock för många att SD kom in i riksdagen!? Tycker nästan varje valundersökning pekat åt det hållet och sedan med all uppmärksamhet dom fått borde vi varit förberedda på det!?

Har därför struntat helt i morgonens nyhetsprogram och lekt med Melle. Mille valde att sova länge på förmiddagen, så jag och Melle fick massor av egentid. Vi lade pussel, Melle börjar bli riktigt duktig nu. Men vi har även lekt med tåg & tågbanan. Vi satt i över 1 timme i hans rum, vilken härlig stund det var. Han är så stor och pratar och skrattar hela tiden. Som mamma är jag stolt över att ha lyckats så bra. Minns att jag kunde vara så nervös ifall jag lade en bra grund för honom när han var nyfödd. Med första barnet är allt nytt och man blir lätt nervös för att man ska göra något fel.
Nu är jag trygg i rollen som mamma. Jag vet att mina val är dom bästa. Jag ger mina barn den bästa uppfostran som dom kan få. Jag har glada & lyckliga barn tack vare mina och Christians val & beslut!

Nu sover Melle gott och Mille ligger här brevid och tittar sig omkring. Ska snart ta med ig honom ut i köket och fixa till lunchen. Men först tar vi och hänger en maskin med tvätt =)


Gör min röst hörd!

Då har vi varit och röstat. Tog det på vägen hem från vår fördelsedagsfika hos Fam Lööke. Känner att jag gjorde rätt och det är så det ska kännas efter man lagt sin röst. Tyvärr röstade jag bara i riksdagsvalet, önskar jag kunde satt mig in mer i personvalet.
Snart kommer Mikie hit och äter lite mat. Vi fick stuva om lite i eftermiddagen/kvällens planer. Men så blir det ibland. Blir nog någon take away mat tror jag. Ibland är man lite lat, kan inte bli bjuden på mat jämt ;-)

Och för er som inte röstat än, ni har till kl 20.00 på er. Tänk på att om man inte röstar kan man inte klaga!


3 år idag!


Hipp hipp hurra!!!

Världens goaste Alfons fyller år idag. Tänk att han redan blir 3 år.
Var nyss som Johan stod på jobbet och sa att Alfons hade kommit till världen. Så fort tiden går, det var en rolig tid i livet =D Men alla år har sin charm och det är just så kul att minnas just DEN roliga tiden. Då hade jag verkligen roligt på jobbet! Har haft skoj på senare år med men det har inte varit riktigt samma sak.
Oj oj, en walk down memory lane. Det är faktiskt Alfons dag idag och den ska vi fira!! GRATTIS FAFFIS!


SÖNDAG/VALDAG

Godmorgon sötnosar. Hoppas ni har vaknat till en lika mysig morgon som vi gjort!? Barnen tog lite sovmorgon och sedan låg hela familjen i sängen och hade en skön start på morgonen. Det är just sådana saker som gör att man älskar helger =D

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår. Vi åt god mat, drack gott och skrattade en del. Barnen uppskattade att farfar kom hit och hälsade på...gjorde självklart vi vuxna med =)
Kvällen avslutades i sängen tittandes på Borat. Gud vilken sjuk film det är. Nästan så man skäms bara av att titta på den. Men samtidigt kan man inte låta bli att skratta heller.
_______________________________________________________

Idag är det val, nog ingen som missat det ;-) Hoppas ni vet vad ni ska rösta på!? Vi har gjort vårat val här hemma, så nu ska vi bara rösta. För oss var det ett självklart val men man måste samtidigt fundera noggrant och tänka att rösta på det som gynnar en själv bäst.
Men som vi disskuterade igår kväll är att få saker skapar så mycket känslor som när man pratar politik. Där har vi svårt att förstå varför vi inte ser saker lika/olika. Men det är just det som är så bra med demokrati. Den FRIA rösträtten!
Vi ska i allafall ta oss en promenad senare bort till skolan och lägga vår röst. Vädret bjuder även in till att ge sig ut en liten sväng på förmiddagen =) Till eftermiddagen har vi några planer, trevliga sådana ;-)

Hoppas ni får en bra start på helgens sista dag!


LOVE!

Jag slänger in ett snabbt inlägg såhär på kvällskvisten. Önskar er en härlig lördagskväll!
Har myst med mina föräldrar idag och nu är svärfar här för middag. En rolig start på dagen och ett roligt avslut =D

KRAM!


Nu kör vi mys

Ljusen är tända, maten i ugnen, glada barn & ett glas vin. Ikväll är det jag som pussar lite extra på min man och tackar för att jag har fått en sådan underbar familj!

Jag vill önska er en skön start på helgen och fredagsmyyyyset =D


Tack mammas gullunge



Har hela morgonen letat efter mitt VISAkort men det är borta! Jag vet att det ligger någonstans här hemma men vart vet jag inte riktigt. Och Melle är inte så sugen på att berätta vart han har lagt det =)
Tidigare i veckan lekte han med min plånbok, kanske inte så bra men tidigare har han aldrig lagt bort något. Men jag får skylla mig själv, lite för godtrogen mot honom ;-)
Blev i allafall och ringa och spärra kortet. Pratade med en trevlig herre som är född i Tyskland eller har tysk påbrå men han sa att jag skulle mitbringen IDhandling. Lät lite gulligt, hihi! Så vi får bege oss till banken och beställa ett nytt idag.
Min plan var att åka ner innan lunch men båda barnen somnade och sover fortfarande. Brukar inte hända så jag låter dom få sova vidare. Blir att ta stan efter lunch istället.

Innan blir att sätta mig och skriva en inköpslista till handlingen. Det är helg och då måste vi ha lite extra gott hemma ;-) Men även att handla nästa veckas matsedel!


Dröm sött

Nu är det jag som tar och borstar mina tänder och kryper ner i sängen.
Barnen somnade tidigt idag, Mille vid 18.30 och Melle vid 19. Så vi har myst massor i soffan till hockeyn. Men nu blir det sängen och lite tvtittande innan jag sluter mina två blå =)

Imorgon är det helg och fredagsmyyyyys ;-)

GoOdNiGhT & SwEeT dReAmS!


Ljudet av springande fötter!

Skratt och spring har förgyllt mitt hem idag. Gud vad jag älskar att se barnen leka tillsammans, dom ser verkligen ut att ha kul ihop. Agnes är en söt liten sessa med som går runt och kramar Melle, vilken kärlek =D Dom två verkar verkligen att gilla varandra lite extra.
Blev lunch när Sofie kom med barnen men dom hade knappt tid att sitta på rumpan för att äta. Det var SÅ mycket roligare att leka istället. Så ikväll kommer nog våra små att sova riktigt gott.
Är alltid leka trevligt att träffas min älskling. Du sprider så mycket ljus och glädje omkring dig. Tusen tack för en riktigt härlig dag!

Nu sitter vi i soffan och myser och tittar på Tomas & hans vänner. Snart kommer pappa hem och då blir det lite mat och mys. Men Östgötafrakt ska även komma förbi ikväll. Ser ut som om vi kommer få ersättning men det har inte varit lätt kan jag lova. Många hårda ord har det tagit men vi hade ALDRIG tänkt att ge oss!

Puss på er!


Hockeytokig?!

God morgon bloggisar! Hoppas er morgon starta på samma mysig sätt som vår gjort. Härliga glada barn som ville mysa på morgonen. Jag älskar verkligen att ha hela familjen samlad i sängen, glada och pigga ;-)

Igår kväll var det hockey och vilken match det var. Verkar dock ha varit lite problem för alla att se matchen, en tabbe från Canal plus. Men vi behövde inte oroa oss för det. Det var en riktigt bra match och Mille höll oss sällskap dom två första perioderna innan han valde att somna.
Han satt tyst nästan hela matchen. Var lite "snack" mellan perioderna från hans sida. Vet inte om det var för att säga vad han tyckte om spelet men skoj var det =)
Blir nog att ha honom sittandes med varje match framöver för han verkar ha tyckt det varit riktigt underhållande. Storebror valde dock att somna strax efter att matchen börjat. Han har nog inte riktigt samma intresse för sport än ;-)


Sitta i brorsan säck var riktigt skönt!

Ska nu ta och förbereda inför dagens playdate med Sofie och barnen, MYS =D


Hjärtans stunder

Är hemma efter en superhärlig dag. Började med att vi tog en skön promenad in till stan. Var ju en sådan härlig höstdag ute så det var uppfriskande och gav massor med energi.
Väl på stan mötte vi upp Sofie och Agnes. Vi tog en fika ihop och barnen hade riktigt roligt. Dom delade på en brownie och gosade med varandra =)
Sen blev det lite shopping, delvis födelsedagspresent men även en gratis body till Mille. Bra med tanke på att han behöver några fler långärmade. Men jag tror vi ska klara oss en tag nu ;-)
Passade även på att fynda MaMprodukter till halva priset på apoteket. Behövde nya tuttar till Milles flaskor men köpte även nya nappar & napphållare till Melle. En träningsmugg till Mille slank också ner. Gäller att passa på när det är billigt!

När vi sa hejdå till Sofie, Agnes och Lööke så tog jag & grabbarna och styrde kosan hem till mina föräldrar på en eftermiddagsfika. Melle fick även leka av sig med morfar vilket han älskar att göra.
Alltid lika härligt att träffa familj och vänner. Det ger glädje och jag hoppas vi ger lika mycket glädje tillbaka!? Jag försöker i allafall att ge det =)
____________________________________________________

Christian är och hjälper sin pappa ikväll men han ska komma hem lagom till hockeyn börjar. Då ska vi mysa med varma mackor. Tänk att något så enkelt kan vara så gott =)

Puss & kram på er!



Djungel hjul!

Hejsan sötnosar! Idag smäller det. LHC spelar första elitseriematchen och gissa om vi ska sitta bänkade framför tvn ikväll =D Äntligen har vi alla kanaler för att kunna se varenda match!!

Här är vi i full gång efter en natt med sömn. Mille vaknade strax efter 05 men somnade om och sov till strax efter 06. Då fick han mat och vid 6.30 vaknade Melle och kom in till oss.
Han låg länge i min famn och bara myste. Är inte ofta som han vill göra det i vår säng, där är det bara bus som gäller för hans del. Men idag tyckte han att det var skönt med. Men han tyckte nog inte det var lika mysigt som mamma, att ligga och lukta på honom är det bästa som finns!
Men nu är Disneykanalen på och vi leker och tittar på Djungel hjul. Mycket roligt lekbarnprogram. Det är just därför jag gillar kanalen, barnen lär sig något när dom tittar.

Idag ska vi ta en skön promenad in till stan. Har några ärenden att styra med och vädret tillåter oss att gå. Skönt att slippa ta bilen eller bussen. Gratis motion och frisk luft är bättre ;-)
Ha en superdag mina vänner!


En strimma sol i regnet

Det spelar ingen roll vad det är för väder utanför fönstret. Det kan vara som nu, grått och regnit. Det gör inget för jag har en solstråle som lyser så starkt!

Living & loving life!

Godmorgon på er solstrålar!

Vilken härlig morgon vi har här hemma. Barnen har varit på härligt humör och framförallt Melle har varit SÅ underbar. Helt plötsligt så har han blivit en duktig och stor kille som gör det jag säger till honom. Han förstår vad jag säger och jag förstår mer och mer vad han vill. Inte lätt med det i början när dom inte kan säga vad dom vill!


Min underbara Melvin!

Att borsta tänderna går nu som en dans. Förut var det lite trillsk, han ville inte gapa stort och skulle inte sitta still. Men nu hjälper han till att hålla i borsten och gapar stort. Sitter fint i mitt knä och när vi är klara får han borsta det sista själv. Det är dom här små sakerna som gör mig extra glad och stolt som mamma!
Vi har även börjat med en morgonrutin där han äter sin macka samtidigt som jag dricker mitt morgonkaffe. Då sitter han brevid mig i soffan och doppar försiktigt sin macka i kaffet. Kanske inte så bra att han får i sig en massa kaffe men samtidigt är det så små mängder. Finns nog andra saker som är mer skadliga =)

Mitt liv känns nu mer balanserat och harmoniskt. Jag har lagt mycket bakom mig och gått vidare. Jag njuter av att befinna mig HÄR & NU. Inte tänk på morgondagen eller det som varit. Min energi vill jag lägga på att det fina i livet. Familj, vänner, stunder...you name it.
Jag njuter av att känna mig trygg i min kropp. Inte räkna kalorier eller att tänka på vad jag stoppar i mig. Min kropp mår bra av att äta och jag ÄLSKAR att äta god mat. Jag tycker om känslan att äta en tallrik glass en vardag utan att behöva känna ångest över det.
Jag är STOLT över hur min kropp ser ut efter två täta barn, förbannat stolt! Aldrig att jag kommer försöka att få min kropp att se ut som den gjorde innan jag fick barn. Det ska väl synas att man har fått barn?!

Lev livet, det är för kort för att bry sig om några kilon hit & dit. Eller vad som hände DÅ, det är det som händer NU som verkligen betyder något!


En favorit dag!

Måndagar hör nog till en av veckans bästa dagar. Fredagar är också speciella men det är nästan så jag gillar den här dagen mer =)
På måndagar är det babysim som gäller. Jag älskar verkligen att åka iväg med en mycket förväntansfull Melle. Han vet nog att vi ska iväg och bada.
Hela dagen pratar vi om att vi i eftermiddag ska åka iväg och simma. Och så har vi även gjort idag. Det sista jag sa till Melle innan ha somnade efter lunch var att när han vaknar ska vi åka och bada =) Till svar fick jag ett skratt följt av ett "Mmmm".
Tidigare så har både jag och älsklingen badat med Melle. Men nu blir det bara jag som får göra det. Älsklingen har fått mer att göra på jobbet. Men jag ser det som en vinst...mer bad med älsklingsungen för min del ;-)


Ommöbelering i vardagsrummet

Välkommen måndag och en ny vecka. Idag känns det verkligen höstigt ute, regnet öser ner, det är grått & kallt. Det går ann på kvällen då man kan sitta inne och mysa med tända ljus. Men jag håller tummarna för att det slutar regna snart!?

Igår kväll efter Melvin somnat fick vi för oss att snurra på vårat matsalsbord. Vi har pratat om att göra det men det har inte blivit av tidigare.
Helt plötsligt fick vi ett mer luftigt vardagsrum. Mer plats på sidorna och så blev det snyggare med. Om vi skulle behöva lägga i inläggsskivan så får vi bara snurra tillbaka bordet så får vi plats. Men det är inte så ofta vi behöver att göra det.
Det kommer bli mycket bättre när vi köpt det nya sideboardet också. Nu står hyllan med fyra fack från IKEA i hörnet och den tar mer plats än vad ett nätt litet bord kommer göra.




Blir att flytta bordet så det står mer centrerat under hjärtat när vi köpt det nya sideboardet.

Snart kommer Östgötafrakt hit och tittar på gräset som blev förstört. Men om dom tror att dom ska komma undan tror dom fel...jag är laddad!


Mysigt avslut på veckan

Här har vi ätit gott samtidigt som vi sett film. Passade på när barnen somnat, lite egentid. Efter den här helgen behövs det!
Innan det hade vi mysigt besök av faster Milla & Jocke, samt Mr Mikie. Vi fikade med tårta och kakor, söndagsmys ;-)
Ska snart krypa upp i famnen på min käre man igen. Men först smiter jag in här och önskar er en mysig avslutning på den här veckan.


PUSS till ER!


Planera & planerat!

Godmorgon söndag!
Så snabbt helgerna försvinner, tyckte nyss att fredagen var här och nu är det redan söndag. Men som tröst så går ju veckorna lika snabbt ;-)

Vi hade en mysig kväll med våra grannar igår. Melle och hunden Vilja hade riktigt skoj ihop. Hon ville pussa Melle och han ville klappa henne, kan det bli bättre!? Han fick även en ny bästa vän när vi satt och åt. Lite av lasangen som Melle fick delade han med sig av till Vilja. Även kakan som han fick efter maten tog Vilja del av. Dock tyckte Melle inte det var lika skoj när han insåg att den sista biten hade Vilja fått. Men Mickan var snäll och gav honom en ny =)
Det var en lyckad kväll med ett trött gäng middagsgäster. Tre tomter på två dagar är bra jobbat och det tar ut sin rätt. Så efter vi ätit satt alla i matkoma och drog dåliga skämt.

På morgonen nu har vi suttit och dykt ner i vår almanacka. Det är mycket som vi vill hinna med att göra innan årets slut. Vissa saker är mer viktiga än andra.
Nu när tomten är klar så är nästa sak att ge sig på isolering av förrådet. Men att hitta tid till det är inte alltid så lätt. Men en helg är inbokad till det nu. Och i samband med det kommer vi även att rensa ur och slänga saker.
Har även hittat ett datum nu till dopet av Milton. Så imorgon ska jag ringa kyrkan och se om det finns tid då. Och får vi check på det är det bara att fixa med inbjudningskort, tårta, bakning mm.
Efter vi sedan är klara med dop ska vi fixa till ett förvaringsutrymme under trappan. Det går nog också på en helg, skönt med projekt som inte tar för lång tid =) Efter det kommer vi börja med övervåningen. Vi har sagt att innan årets slut ska den vara isolerad och klar. För när den väl är det, då kan vi börja bygga!

Ja nu har vi lite planer lagda för hösten men mellan alla dessa planer är det annat som händer. Födelsedagar, jobb och ett familjeliv framförallt. Att bolla dessa delar är inte alltid så lätt men vi gör vårt bästa. Den tiden då vi är tillsammans är helig. Familjen går alltid först!


Grönt är skönt!

Sitter i vardagsrummet och tittar ut på tomten. Det är en underbar syn, det är grönt och inte längre en byggarbetsplats. Längtar verkligen till premiärturen på det mjuka underlaget. Men jag får hålla mig några veckor till =)

Vilken dag det var igår. Vi var tre hus som fick gräs igår, så alla hjälpte till plus Tess & Rille. Vädret kanske inte var det optimala för att lägga gräs i men perfekt när det är lagt. Vi slapp ju att vattna ;-) Men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!
Hann med vårat och ett hus till igår, så idag tog dom sig ann det sista. Och nu är även det klart. Det som är kvar nu är att vältra gräset, rötterna måste få kontakt med jorden så det sätter sig. Ska nog ta och lära mig allt om gräs nu när jag har en egen matta att strosa runt på ;-)
Det är som sagt mycket jobb kvar men det är verkligen nu som vi för första gången känner att vi har en tomt...på riktigt. Det är asfalt på uppfarten kvar, plattor vi sidan om uppfarten, sjösten runt huset och sen gången fram till dörren. Där vet vi inte om det blir grus eller plattor. Men många av dom här sakerna blir fixade i vår.




Underbara grannar som hjälps åt =)




Baksidan av huset.




Framsidan av huset. Nu är det bara roliga saker kvar att göra på tomten ;-)
Till våren blir det en liten altan på framsidan. Spaljen ska tas bort så den byggs på ut från trappan...förstår ni??!!

Sen måste jag ge en stor förbannad känga till Östgöta frakt som lyckades att ha sönder två pallar med gräs. Vi hade upprullat gräs på hela uppfarten och allt vi fick var ett förlåt. Ingen hjälp och ingen kompensation. Men han ska inte tro att han komer undan, på måndag kontaktar vi hans chef. Vi SKA ha kompensation, så enkelt är det!
Kan lova att Christian tyckte det var SÅ skoj att rulla ihop och plocka upp gräset i ösregnet som var igår eftermiddag.

Ska nu ta och vila lite, en kopp kaffe i soffan. Till kvällen blir det middag med alla grannar, trevligt! Har saknat det sen sommaren försvann. Då träffades vi ofta och hade det trevligt. Men hösten bjuder på middagar inne istället, kanske inte lika ofta som på sommaren ;-)

KRAM!


I vått & torrt med ett varmt hjärta!

Mina vänner är bland det bästa jag har, om man räknar bort min familj. Dom kvalar in på en stark andra plats =)

Idag var det riktigt skönt att komma hem till Sofie. Hade åkt buss till henne och det var sådant där fint förbannat regn som föll. Så när jag kom hem till henne kändes det som om jag hade en fuktig filt över mig. Men värmen från Sofie och hennes hem gjorde att det snabbt kändes mycket bättre.
Jag uppskattar verkligen att ha någon som lyssnar när man behöver lätta sitt hjärta. Idag var en sådan dag då jag behövde prata av mig. Och det är inte jämt man får några råd men att ha någon som lyssnar och vet precis hur det är....det hjälper.
Tack gumman för att du finns i mitt liv!


Inställt

God morgon fredag! Då var det helg igen, veckorna springer förbi. Alltid lika mysigt med helg, då är det familjen som gäller!

Idag skulle vi varit på BVC med Mille men dom ringde på morgon och sköt upp det. Ingen fara för min del, hade bokat in att mysa med Sofie innan. Och även om BVC avbokat på kommer inte jag att göra det ;-)
Senare sen i eftermiddag kommer gräset. Det betyder att innan dagens slut kommer vi att ha en tomt. Ja kanske inte en helt klar men på god väg. Blir en riktig grannfest, vi är nämligen 3 stycken som får gräs idag. Och alla ska hjälpa till, roligt =D

Fast nu blir det frukost och sen fixa till barnen innan vi far iväg. Är lite prirrig i magen, precis som när man var liten. Men det är verkligen alltför länge sen jag träffade min snutta ;-)

Äntligen fredag mina vänner =D


Gamla favoriter

För ca 10 år sedan köpte jag ett par örhängen på H&M. Dom blev snabbt mina favoriter och jag använde dom nästintill jämt. Men för ca 5 år sedan försvann det ena och det var med stor sorg. Fjantigt att tycka så om ett par billiga örhängen men vissa saker fäster man sig vid. Sen om dom var gratis, kostade en halv förmögenhet eller knappt något spelar ingen roll.
Men idag tog jag och Ramona en sväng på stan efter vi ätit lunch ihop. Hon hade en så snygg kofta på sig så vi var tvugna att köpa en till mig med ;-) Och där bland alla smycken hittar jag mina gamla örhängen. Tänk att jag skulle ha en sådan tur. Så dom och koftan fick följa med hem. En mycket lyckad dag!
Tack finaste Ramona för att du valde att han just DEN koftan idag =D


En härlig brun färg och med snygga detaljer på ryggen, perfekt!


Ska visa dom på senare ikväll.

Idag blir det sen middag men vi åt sen och mycket lunch. Och pappa jobbar med J med, så på torsdagar äter vi alltid lite senare än vanligt.
Ha en mysig kväll!


Dom bästa!


Mammas egna smörgåsgurka och mumsig senap!

Jag måste nog ha dom bästa föräldrarna. Dom ställer alltid upp och finns alltid där. Jag ser mig väldigt lycklig lottad att just ha dom som mamma & pappa.

Idag när jag och grabbarna svängde förbi på en eftermiddagskaffe så hade mamma gjort egen smörgåsgurka. Självklart fick vi en burk men vi fick även en burk med den godaste senapen. Nyinköpt på Ullrika marknad =D
Gissa om jag blev glad. Gurkan får invigas till helgens mysfrukostar och senapen...ja den står sig till jul i bästa fall ;-)


Godmorgon från oss!

Jag och Melle myser och busar.

Vilken härlig morgon vi har här hemma. Barnen är på bästa humör och jag är pigg & glad. Sen får vi inte glömma att solen skiner och vi har en date med Ramona lite senare på förmiddagen. Vissa dagar är bra speciella =D

Önskar er en skön torsdag!


Fulsnygg


Tomtemössa kanske?!

Ja nu satte jag på mig mössan som en tok men det var meningen. Lite skoj måste man få ha ibland ;-)
Den fick i allafall följa med hem, eller den är beställd. Borde komma om några veckor. Blev en svart med guldtexten Gangstar. Nu i efterhand borde jag beställt en till Melle med. Får se om det kanske går att efterbeställa?!
Till Mille blev det en velourdress från Me&I. Riktigt bra kläder och stora i storlekarna med, det gillar jag.

Så nu tar jag kväll. Ska bara njuta av kvällen och lugnet...och en renrakad älskling. Han var bra nära att se ut som en taliban ;-)

Godnight lovers!


Dags att byta upp sig

Det är nog först nu som jag förstår hur stor Buddah verkligen är. Idag på stan såg jag en storleksguide, där stod det är storlek 74 är för ca 9 månaders bebisar. Ja eller för en som är 4 månader. Visst att det skiljer mycket från butik till butik men ibland undrar jag vart det ska sluta!? Melle var runt 7 månader när han hade storlek 74. Känns som den här ungen har en stark utvecklingskurva just nu.
Buddah har även nästan växt ur sin bilstol. Så vi fick se till att fixa en ny, helt sjukt. Men det som var bra på stolen var att den hade ett extra stöd för huvudet. Är lätt att huvudet och nacken far fram och tillbaka annars. Han är ju inte så stark i nacken än.


En glad kille som provsitter stolen.
Vi har kollat upp att det är ok för honom att använda stolen, så ni behöver inte tro att vi är oansvariga föräldrar.

Ska nu ta och börja lite med maten. Älsklingen och Melle är ute på tomten och vältrar jorden. Är en liten kille som är riktigt glad kan jag lova ;-)
Senare ikväll kommer mina Ramona hit, vi ska på barnklädesparty. Det ser jag verkligen fram emot =D

Ciao ciao.



ONSDAG


So ture.
Jag är gammal nog att veta att lyckan inte finns i antalet vänner utan i att ha några få som VERKLIGEN bryr sig.

Det jag ibland kan känna besvikelse över att människor i min närhet som en gång varit solstrålar, nu blivit mörka orosmoln. Deras sällskap ger mig inget mer än bad feelings.
Dom som ska göra att man känner sig välkommen, ger värme och omtänksamhet har "vänt sig ryggen" åt.
MEN som tur är finns det en person som tagit på sig den rollen. Hon är inte "min riktiga" men hon bryr sig, ger värme, kärlek, omtänksamhet och har öppnat upp sitt hem till vår familj. Jag är otroligt lycklig och tacksam över att få ha henne i min närhet!
________________________________________________________

Gäsp, denna natt gav inte lika mycket sömn som igår. Mille ville äta vid 02 och sedan vakna och inte somna om vid 5.30. Var inte riktigt redo att gå upp vid den tiden. Men vad har man för val =)
Vi har några ärenden på stan idag, så vi tar nog en promenad in. Skönt att röra på sig så man kommer igång när tröttheten lurar bakom ögonen.

Dags att sätta på kaffet och ta mig en stor kopp så jag kommer igång. En dusch också så ska jag nog vara människa igen ;-)


4 månader idag

Milton, den store!

Idag har vi haft lite provsmakning av majspure. Det är självklart att man måste testa det när man blir stor på riktigt ;-) Gick ganska bra om man bortser från att han ätit en massa mat innan. Men bättre att börja på en mätt mage än en tom! Så till kvällen blir det att smaka lite mer.

Han gillar närbilder =) Ibland försöker han att komma lite för nära kameran när man tar kort.

Nu sover båda barnen och jag ska passa på att lägga upp fötterna i soffan och läsa tidningen. Tar mig en kopp kaffe till det och bara njuter av tystnaden här hemma. Den är ibland underbar men jag älskar ljudet av skrattande glada barn ännu mer!


Att uppskatta dom små sakerna

God morgon. Barnprogramen är på och Melle sitter i sin sackosäck och myser. Buddah sover och jag väntar på att kaffet ska rinna ner. En riktig mysmorgon ;-)

Inatt har vi fått sova utan att vakna. Helt otroligt så utvilad man känner sig när man får sova en hel natt. Sen Mille föddes har vi inte fått göra det. Och när Melle var liten sov han aldrig hela nätter. Så vi kan inte säga att vi är bortskämda med att få sova utan att vakna på nätterna =)
Men det är sällan jag klagat över det. Kanske för att man blivit van?! Men visst har det varit jobbigt att gå upp vissa dagar när nätterna varit riktigt jobbiga. Men mina barn ger mig så mycket energi att man orkar att hålla igång en hel dag.
Det är likadant med sovmorgon, det inträffar väldigt sällan hos oss. Vi har morgonpigga barn men det gör att vi har barn som gärna lägger sig omkring 19 på kvällen. Och jag väljer hellre att ha det så, om man nu får säga att man vill det?!
Jag känner i allafall att jag kan leva länge på en sådan här natt. Dom dagar då det kommer kännas lite extra jobbigt att kliva upp ska jag tänka på idag. Då kommer jag veta att det bara blir lättare. Småbarns perioden är otroligt kort och snart kommer dom sova hela nätter och förmiddagar. Då kommer jag sakna tidiga mornar med barnen ;-)

Dags att hälla upp kaffet, förbereda för smoothies och sätta mig i soffan och mysa med Melle.
Im so happy today =D


Dagens lilla (o)trevliga!?


Buddah lyckades precis att kräkas när jag tog kortet =)

Meningen var inte att det skulle komma med på kort men precis när jag tryckte av kom lunchen upp. Men det gjorde inte lillkillen något. Han var på sitt bästa humör och posade lite extra för kameran efter det.


Solstrålen min!


Han kan se lite allvarlig ut med. Sällan han gör det nufötiden när magen blivit bättre.

Vi for för en stund sen upp ur soffan av det hemskaste skrik jag någonsin hört. Mille måste ha drömt eller haft ont i magen. Men det var en hemskt skrik, själ och hjärta höll på att gå sönder.
Efter en rap och lite mys i famnen så lugnade han ner sig och somnade om. Eller fortsatte att sova. Det var precis som om han inte var vaken under tiden han var ledsen. Samma sak har hänt med Melle när han haft hemsa drömmar på nätterna. Läskigt det där, finns inte mycket man kan göra som förälder.
Nu sover han gott i sängen och jag hoppas han sover lika bra inatt som han gjorde igår. Hela familjen vaknade nämligen kl 7, inte vanligt här hemma ;-)

Ska ta och mysa ner mig i älsklingens famn nu och se på Upp. Efter det blir det sängen, varva ner efter en mysig dag. Hela familjen var på babysimmet idag. Pappa och Mille i badet och jag och Mille tittade på. Nej nu blev det fel, jag tittade på och Mille somnade ;-) Passade på att filma Melle, kul att ha och titta på i framtiden. Den här tiden är fylld med så mycket skoj att jag skulle vilja filma varje ögonblick. Men dom finaste sparar jag i mitt hjärta!

Kärlek & kramar till er!


Vardagslyx för MIG

Barnen sover här hemma. Djupa andetag hörs i hela huset, ljuv musik för mina öron =)
Passade på att ta en lång varm dusch nyss. Brukar duscha på morgonen men idag valde jag att vänta till efter lunchen. Då somnar nämligen barnen...oftast i allafall ;-)
Så jag fick i lugn och ro stå i en varm dusch, utan att oroa mig för att något ska hända under tiden. Brukar sätta Melle i sin säng eller sackosäck om han är vaken. Men det blir inte att man står extra länge, utan man tvålar snabbt in sig och hoppar ut.
För mig är det lyx att få duscha utan att behöva känna någon stress. I badrummet vill jag inte ha barnen obevakade. Är lätt att dom halkar och slår sig eller slänger ner allt i toaletten.

Nu vaknade Mille till brevid mig. Ska passa på att mysa med honom innan storebror vaknar och det blir full rulle här hemma igen =)


Fint till barnrummet

Har suttit här på morgonkvisten och beställt hem lite fina saker till hemmet och grabbarna. Kunde handlat mycket mer men jag lyckades lägga band på mig själv ;-)
Se och njut säger jag bara.

Själv är jag riktig sugen på att köpa den första mobilen till Milles säng. Vi har redan en ny som knappt används. Mille blir lite arg när vi sätter på den =) Fråga mig inte varför?! Skulle i allafall vilja kuddarna till grabbarna. När deras rum blir klara någon gång i framtiden skulle dom passa riktigt bra.


The best of the best!

Ha ha vilken familj vi är =D Nu kan jag säga att vår syskonvagn är såld och vi har införskaffat oss en Phil & Teds. Lite sorgligt men jag känner att vi gjort rätt. Vi får mer plats i bagaget & en mindre och smidigare vagn.
Jag går ikväll till sängs med ett leende på läpparna. Jag tackar för att jag har den bästa mannen man kan tänka sig. Ingen slår den karln ;-)  Och för att vår familj är så härlig, varje dag är en gåva med dom!

God natt på er sötnosar!


Himmelblå

Är på jakt efter nya kaffemuggar. Just nu har vi ljusgrå från Höganäs men dom börjar att bli till åren.
Men dom här från Rörstrand har länge lockat. Färgen är riktigt harmonisk och det är en bra och stor mugg att hålla.
Vad tycker ni? Har ni några andra förslag?


Pigg & glad

God morgon mina fina! Underbar morgon att vakna upp till, utvilad och sooool som lyste in genom fönstret =) Kan inte bli mycket bättre än så.
Barnen har sovit riktigt bra inatt, synd bara att vi gick och la oss lite sent. Satt uppe och såg Grown ups, MÅSTE ses! Det är lätt en av årets roligaste filmer =D
Och i vår lilla hemlighet som vi håller på med har nytt hopp tänds. Jag vet att när jag väl säger vad det är, så blir jag idiotförklarad. Så vi får se om ni själva med tiden kommer att märka vad det är som vi gjort. Och det är inga allvarliga saker, eller hur Sofie ;-)

Nu blir det en kopp kaffe och lite frukost. Ska njuta av det lugn som är här hemma. Är inte många timmar på dagarna som det faktiskt är det här hemma. Med två grabbar är det full rulle nästan hela tiden. Leka busa, dansa, gråta, leka, busa, dansa, gråta. Men jag älskar detta liv och skulle aldrig byta bort det. When its bad, its good!


Otur

Hade hoppats på lite tur såhär på lördagen men nej. Än finns det ett litet hopp och jag lever på det.
Inga allvarliga saker här inte men ibland vill man att det ska gå vägen. För vår del skulle det vara så bra =)


Alla på en rad

Hela eftermiddagen här hemma har vi haft en riktigt mysdag. Vi har städat, lekt och lyssnat på musik. Har nog som resten av det här landet blivit frälst i Oskar Linnros album. Sköna & trallvänliga låtar som är sköna att ha på i bakgrunden.
När pappa satte upp lamporna på husfasaden idag så lekte jag och pojkana i Melles rum. Är så kul att se när Melvin leker nu, för det finns lite mer tanke bakom leken. Att tex bygga med klossar är inte bara att stapla tre stycken på varandra eller sitta och snurra & titta på dom. Nej han lägger upp dom i en fin rad. Först lite krokigt för att sedan göra en rak fin rad av dom.






Skulle kunna sitta en hel dag och titta på när min älskling leker. Han har verkligen gått och blivit så stor.


Snart färdig mamma =)


Milton sysselsatte sig med att klämma lite på brorsans bil.


Men även ligga en liten stund på mage tills han rullade på rygg. Då tog jag upp honom, att slå huvudet i den tunna mattan är inte så bra för lilla huvudet.


Stolt storebror.


Det vackraste jag har ♥

Eftersom det är break i fotbollen ser vi på Little Britan. Måste vara bland det bästa som gjorts i England ;-)


Höstnytt @ KappAhl


Bilder från KappAhls hemsida.

KappAhl har fått in massor med snygga höstnyheter. Kolla bara in deras hemsida ;-)
Något som jag inte har i min garderob är höstklänningar. Och dessa får gärna följa med hem. Koftan är riktigt snygg, en kort modell med snygg krage. Passar lika bra hemma som till finare tillfällen.


Hemska natt

Usch vilken natt vi har haft här hemma. Gissa om jag är glad att det blev tidig sänggång, vilket ledde till att jag somnade rekordtidigt igår. Strax innan 21.30 vet jag att jag slumrade till, skönt med tanke på vad som väntade.
Melle sov riktigt illa inatt, drömmde och vaknade några gånger innan han valde att vara klarvaken mitt i natten. Han skulle ABSOLUT inte sova, varken i sin säng, i vår säng eller i pappas famn ute på soffan. Nej han skulle leka och prata. Men någon gång runt 03 tror jag han gav upp och la sig ner i sin säng och somnade.
Fick nog sova någon timme innan Mille vaknade till, gav honom nappen och han somnade om. Han valde sedan att ha mat strax efter 5.30 och inte somna om. Tack kära barn för att vi fått sova bra ca 3 timmar inatt.
Men vad gör det nu när dom är på sina bästa humör och sådär UNDERBART härliga. Det är just det här som gör att man orkar att vara vaken och möta en ny dag =D


Underbara ungar, älskar er så!

Ska nu ta mig en kopp kaffe. Det hälper hjärnan att vakna till liv.
Äntligen fredag min vänner!! =D


Tack & god kväll!

Blir tidig kväll i sängen. Mitt huvud värker efter en dag med en Melle som inte velat sova. Idag slog han till med 10 min sömn och det gjorde honom lite gnällig under eftermiddagen. Men han ville verkligen inte sova och jag kan inte tvinga honom.
När Christian kom hem fick han ta barnen så åkte jag och handlade mat. Och på Maxi var jag verkligen inte ensam. Majoriteten idioter rent ut sagt. Blev trampad på foten av en storvuxen kvinna som bufflade sig fram. Fick psykbrytet och skällde ut henne. Kom hem och kände mig mer avslappnad. Stackars människan fick ta att jag är en småbarns mamma vars ena barn inte vill sova fast han är trött. Sorry!

Ska nu ta och slappna av lite i sängen innan jag ska sova. Försöker att somna skapligt så jag orkar med ifall barnen sover oroligt. Lika bra att vara förberedd ;-)
Nu tar jag och samlar kraft och energi och vaknar på bästa humör imorgon!


Bättre sent än aldrig

Hej på er bloggvänner! Hoppas ni njuter utav denna härliga torsdag som bjuder på SOOOL =)

Har avnjutit en dag ihop med min finaste Sofie. Tog med mig barnen och åkte dit strax efter 9 på morgonen. Så barnen har hunnit med att leka massor. Bla lekte Melle och Agnes mamma/pappa/barn med dockan och dockvagnen. Dom var riktigt gulliga där dom gick runt och drog vagnen tillsammans. Om några år kanske det är en riktig bebis ;-) Nej inte några år, massor med år!
Jag och Sofie hann och ta igen en massa, är närmare 2 veckor sen vi sågs sist. Och då hinner man samla på sig en massa. Så många skratt och mycket skitsnack har det blivit.
Tack min finaste för att vi fick komma hem och spendera underbara timmar hos er. Alltid lika trevligt.

Tanken var att båda barnen skulle sovit nu. Buddah slummrar sött i sin säng medan Melle står och pratar i sin säng. Han somnade i bilen på vägen hem men när huvudet landade på kudden slog han upp sina två blå. Är inte det typiskt!? Men det blir att gå in till honom och säga att han ska sova en stund så han orkar med resten av dagen. Wisk me luck ;-)


Natti natti

Precis sett film, Salt. Rekomenderar den starkt, spänning från början till slut.
Nu ska vi lägga oss i sängen. Har fortfarande lite sömn att ta igen.

SoV gOtT & DrÖm SöTt!


Förberedd för hösten

Nu kan den komma, september här idag här och då brukar den börja. På många sätt en fin månad men även en riktig skitmånad.


Bodies till Buddah. Dom har han säkert växt ur om en månad ;-)


Nya tuffa skor till storkillen.


Tag 3 betala för 2, ja då fick Melle en tröja med. Har totalt kärat ner mig i sådana här långärmade tröjor. Kommer inhandla massor av sådana till dagis.


Den snygga västen och tröjan att ha under ;-)

Dags för middagsfix. Bästa att ha maten på bordet när my man kommer hem!


Frisk luft!

Idag har vi varit ute, nästan hela förmiddagen och efter lunch. Jag mår mycket bättre idag, konstigt att vara så dålig en dag!? Och eftersom vi var inne hela dagen igår tog vi igen det idag.
Började med att vi var ute en kortis innan vi åkte iväg och hämtade Miltons mat. Gissa om jag blev glatt förvånad när jag såg att en av stammisarna från jobbet var den som hade hand om maten =D Pratade lite skit med henne och sedan for vi vidare hem till mormor & morfar på fika och lunch. Fixade med en liten överraskning till älsklingen medan Melle lekte.
Efter vi blivit bjudna på mumsig lunch tog jag och grabbarna en sväng ner till stan. Hade några ärenden att fixa. Bla ett par nya höstskor till Melle, några nya bodies till Mille som snart inte kan ha 68 längre. Dom är nu i tajtaste laget ;-)
Var även tvungen att köpa en väst och flecetröja till Melle. Hade 20 % på ett köp så jag kunde inte motstå. Han kommer bli så tuff i höst.
När vi var klara med det tog vi en promenad tillbaka till bilen hos mina föräldrar. Det började att regna lite men det gjorde inget. Vi var så glada att vara ute i den friska luften. Jag tycker alltid den är lite härligare när man varit sjuk.

Nu har vi hunnit med att ta en eftermiddagsfika ute och dammsugit av här hemma. Skönt att städa bort alla bassislusker ;-)
Ska nu ta tag i tvätten som ligger nytvättad i tvättstugan. Inget roligt men ack så nödvändigt!