Grönt är skönt!

Sitter i vardagsrummet och tittar ut på tomten. Det är en underbar syn, det är grönt och inte längre en byggarbetsplats. Längtar verkligen till premiärturen på det mjuka underlaget. Men jag får hålla mig några veckor till =)

Vilken dag det var igår. Vi var tre hus som fick gräs igår, så alla hjälpte till plus Tess & Rille. Vädret kanske inte var det optimala för att lägga gräs i men perfekt när det är lagt. Vi slapp ju att vattna ;-) Men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!
Hann med vårat och ett hus till igår, så idag tog dom sig ann det sista. Och nu är även det klart. Det som är kvar nu är att vältra gräset, rötterna måste få kontakt med jorden så det sätter sig. Ska nog ta och lära mig allt om gräs nu när jag har en egen matta att strosa runt på ;-)
Det är som sagt mycket jobb kvar men det är verkligen nu som vi för första gången känner att vi har en tomt...på riktigt. Det är asfalt på uppfarten kvar, plattor vi sidan om uppfarten, sjösten runt huset och sen gången fram till dörren. Där vet vi inte om det blir grus eller plattor. Men många av dom här sakerna blir fixade i vår.




Underbara grannar som hjälps åt =)




Baksidan av huset.




Framsidan av huset. Nu är det bara roliga saker kvar att göra på tomten ;-)
Till våren blir det en liten altan på framsidan. Spaljen ska tas bort så den byggs på ut från trappan...förstår ni??!!

Sen måste jag ge en stor förbannad känga till Östgöta frakt som lyckades att ha sönder två pallar med gräs. Vi hade upprullat gräs på hela uppfarten och allt vi fick var ett förlåt. Ingen hjälp och ingen kompensation. Men han ska inte tro att han komer undan, på måndag kontaktar vi hans chef. Vi SKA ha kompensation, så enkelt är det!
Kan lova att Christian tyckte det var SÅ skoj att rulla ihop och plocka upp gräset i ösregnet som var igår eftermiddag.

Ska nu ta och vila lite, en kopp kaffe i soffan. Till kvällen blir det middag med alla grannar, trevligt! Har saknat det sen sommaren försvann. Då träffades vi ofta och hade det trevligt. Men hösten bjuder på middagar inne istället, kanske inte lika ofta som på sommaren ;-)

KRAM!


Kommentarer
sofie säger:

titta så fint. nästa sommar kan vi spela kubb och dricka skumpa på fina gräset! =)

2010-09-11 | 18:10:38
Lisa säger:

Det är självklart vi ska gumman ;-)

2010-09-11 | 18:27:20
Bloggadress: http://lafamila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback