Vi är redo!

Förberedde massor igår kväll, så idag har min kära bara småsaker att fixa med.
Nu väntar jobb och sedan kommer gästerna för att fira in det nya året med oss :)

Gott nytt på er :)


Syskonkärlek!

Grabbarna grus kan verkligen vara härliga. Häromdagen sprang dom runt och busade med varandra. Det kramades och jagades, samtidigt som dom skrattade hjärtligt :)
Satt länge i soffan och studerade mina små och kände glädjen flöda. Många gånger är det inte direkt det man känner när dom bara jäklas med varandra. Efter x antal utbrott från båda barnen är man helt matt. Då är det skönt att tanka på när dom är så härliga mot varandra :)

 


REA!!

Gårdagens tur på stan resulterade i lite fynd. Hann med att få med mig en snygg tröja, en tunika och en svart baströja. Dom kan man aldrig ha för många av ;)
Hittade även en massa julsaker till 50 %, bl.a. en ny advents ljusstake :) Den är helt i glas, så till nästa år ska den fyllas med godsaker ;)

Nu har vi haft trevligt besök och fått godkänt på bilen. Avslutar kvällen med en ny tidning och HMs vårkatalog ;)


After work!

Hemkommen efter en dag på jobbet som verkligen försvann. Vet inte varför men skönt är väl det =)
Kan inte riktigt förstå att det är onsdag idag heller. Blev spontant ledig igår så tisdagen bara försvann. Hann dock med att fixa lite ärenden som jag annars skulle varit tvungen att göra idag. Nu väntar nämligen tre dagar med stägning på jobbet.

Denna eftermiddag/kväll bjuder i allafall på fika med Fam Lööke. Blir lite planerande av nyår och senare ikväll har vi en tid för att besikta bilen. Ska bli skönt att få det gjort! Blir det första eftersom bilen nu är tre år.

Får blogga mer ikväll. Då ska jag visa några av mina mellandsrea fynd =)
KRAM


Vår jul!

Har inte hunnit med att sätta mig ner vid datorn någon gång sen den 23 =) Har bara använt telefonen och bloggat ifrån men det har varit skönt. Har verkligen gått inför att ta det lugnt denna jul och jag får säga att vi lyckats!

Julafton blev lugn och fin. Hann med att träffa Fam Lööke innan vi anlände hos svärfar och fru. Grötlunch och sedan Kalle på tvn. Tyvärr har barnen fullt med myror i baken och bus i fingrarna. Ett tag var vi nog redo att kasta in handduken men då kom räddningen i form av grabbarnas "plastfaster". Hon busade och lekte med dom tills vi alla skulle äta julbord. Väl där åt vi så det stod härliga till. Mille älskade köttbullarna och prinskorven. Melle fick hör och häpna pannkakor. Men han högg in på några små korvar också ;-)
Tomten kom efter vi ätit och inget barn blev förskräckt. Nej dom tog det med lugn, eller dom ville mest åt klapparna =) Sen kunde skäggubben gå för deras del ;-) Vi andra njöt av att se alla öppna klappar. Är verkligen roligare att ge än att få. Men självklart uppskattar vi varenda klapp som både barnen och vi fått! Tusen tack kära vänner och familj!

På juldagen var det familjeträff hemma hos mina föräldrar. Alla syskon och barn samlades för julfirande med.....barmpabaaaa KÅLDOLMAR! Är lite av tradition hos oss. Glöm kalkon och rester, här kör vi husmanskost. Älskar mammas kåldolmar och det är skönt med något annat än julmat en dag till.
Hit kom inte tomten utan morfar högg in bland klapparna. Melle och hans kusin Filip hjälpte till att dela ut. Tur att Filip var med annars hade nog min syster fått dom flesta klapparna med tjejnamn på ;-)
Juldagen hade bjudit på sovmorgon till 08 så vi hade barn som var trötta på kvällen. Inte mycket sömn hade det blivit på dagen så vi for hem och somnade gott allihopa =)


Le för kameran Melle. Han räckte ut tungan...


Kusin Vitamin Filip!

Pappa och Mille tar igen sig =)

Annandagen bjöd på jobb, vilket inte var planerat. Men magsjuka hos min kollega gjorde att jag rykte in mellan 07-12. Länge kunde jag inte stanna för vi skulle senare iväg till svärmor och man.
Barnen var helt till sig över ännu ett julfirande som skulle ge klappar. Vi har försökt att säga att julen handlar om Jesufödelse och inte tomten men än har dom inte förstått ;-)
Bjöds på glögg, kaffe, pepparkaka och ostar. Fy vilken fin kombo det är! Barnen väntade på tomten som äntligen efter mycket om och men kom. Ingen som var rädd för denna tomten heller. Dock blev det likadant med alla klappar. Dom skulle gärnas öppnas direkt =)
Melle blev sedan fast ute i hallen lekandes med sina nya bilbana. Vi andra fick lite andrum innan maten skulle serveras. Blev egen plankstek och herregud så fint det smakade! Blir nog att investera i plankor själva. Eller hänga hos svärmor ibland ;-)
Blev ännu en kväll med mätta magar och trötta barn. Jag och barnen gav upp ungefär samtidigt, dom i sina sängar och jag på soffan!


Melle leker med sin nya julklapp hos farmor och Göran. Han har även invigt sin nya onepice, han älskar dom =)

Sumerar denna jul som mycket lyckad. Har verkligen fått umgås med nära och kära. Fått värme, kärlek och klappar i stora lass! Nu är det bara nyår kvar innan vi packar ihop julen 2011. Ett nytt år med många nya utmaningar. Ser verkligen fram emot kommande år =)

Julafton och annandagens bilder på vanilga kameran kommer ikväll. Hittar inte kabeln just nu =)
Barnen busar och jag bloggar. Skulle jobbat idag men fick ledigt - tur =) Det betyder att när pappa kommer hem drar vi till IKEA. Har lite att fixa där till helgen och lika bra att ta det idag. Slutar skapligt imorgon med men då är det besiktning av bilen som väntar. Blir det första på just denna men den klarar sig =) Har ju tagit hand om vår pärla ;-)



Annandagen!

Här sitter vi nu hemma hos barnens farmor och Göran. Vi har haft besök av tomten som kom med massor av fina klappar. Barnen leker för fullt med sina nya leksaker. Och själv tackar jag för ett par svarta handledsvärmare. Jag som önskade mig det igår :) Betyder det att tomten hör bön??!!

Om en stund blir det mat, som jag längtar ;) Har inte ätit något sen frukost. Jo lite ost och kex när vi kom hit. Men det lockar med plankstek ;) Svärmor hon gör egen hon!

God fortsättning bloggisar.


Årets mysigaste klapp!

Mamma hade stickat dom mysigaste julklapparna. Handledsvärmare som kommer bli flitigt använda :) Har redan lagt in fler beställningar, bl.a ett par svarta ;)

Är hemma hos mina föräldrar idag. Alla kusiner leker och har skoj. Själv tar vi igen oss i soffan. Snart blir det kaffe och något sött till.


Merry Xmas!

Julafton idag - myyys :) Äntligen är denna dag äntligen här! Barnen vaknade rekordtidigt. Jag fick sovmorgon ;)
Fick frukost på sängen och även min julklapp. Ett fint halsband från Efva Attling - Tro, hopp & kärlek. Det är vad livet handlar om mina vänner!!
Barnen öppnade sedan sina och där var det vissa saker som var mer favoriter än andra :)

Nu är vi hemma hos svärfar. Barnen kör på i 110 men snart blir det mat. Som jag längtat ;)
Efter maten hoppas vi på att tomten kommer hit. Lite snälla har dom allt varit.. :)

Vill önska er alla en riktigt god jul!



Det bästa med julen...

Det där med bloggning är inte högst upp på min lista just nu :) Det är intensiva dagar nu. Men samtidigt är det så skoj att jobba då :)
Dom flesta är lika glada som tomten själv men sen finns det undantag. Dom behöver vi inte diskutera här ;)

Igår fick vi en fin julklapp med tillhörande julhälsning av en stammis. Jag och min ens chef stod tårögda och tog emot en fin och välsmakande saffranskrans.
Tror inte ni förstår hur mycket det betyder när man får uppskattning på jobbet. Att i deras ögon är man det "lilla extra" som vi försöker vara!
Det gjorde min vecka kan jag lova!

Nu blir det sängen innan det blir jobb och julklappsshopping. Det sista innan vi tar några dagars ledighet :)


I min plånbok

Korten från dagis kom förra veckan. Helt underbart att få se sina små på fina kort :)
Melle är inte lika linslusig som sin lillebror :) Men han är precis lika go på sina kort.
Nu har jag satt in två kort i min plånbok, då kan jag alltid se mina stjärnskott! Tänk vad stora dom har blivit. Nyss var dom små knytten som låg och myste. Nu är dom stora pojkar med egna viljor :)


Pigga!

God morgon!
Mille kunde inte riktigt somna om efter 05, så när Melle vaknade strax innan 06 var vi redan lite vakna. Somnade tidigt igår, redan innan min kära kom hem. Han klev nog innanför strax efter 22. Men det är skönt att lägga sig i sängen och ta igen sig efter intensiva dagar som nu råder.
Idag kommer det nog att smälla till på jobbet. Det var varit mycket folk men idag börjar mathandlingen på allvar. Måndag och tisdag har nog bara varit en försmak på vad som komma skall ;-)

Innan jobbet idag ska jag fixa med shopping till dagis. Vi har samlat in pengar och nu ska en fin julgrupp inhandlas. Hoppas bara att jag hittar någon som faller mig i smaken. Vill inte ha något krammsigt, klassikt snyggt ska det vara! Sätter mitt hopp till Blomstertorget =)

Nu ska jag dricka upp min latte och sedan ta en dusch. Barnen leker snällt för tillfället så jag passar på då. Om en stund kan allt ha ändrats ;-)

Ha en skön dag!
KRAM.


Me and my boys

En lugn kväll med tända ljus. Klockan är snart 19 och barnen ligger redan i sina sängar och sover. Det har varit en lång dag på dagis för deras del. Märks att det tar på dom och när vi kom hem blev det bad och lek innan vi satte oss i soffan och höll på att somna hela bunten =)
Älsklingen skulle haft julbord med sitt jobb idag men det blev inställt. Det går vinterkräksjuka på den andra skolan och det är inget som någon vill släpa med sig hem denna vecka ;-) Så istället är han och hjälper sin pappa med lite renovering.

Själv sitter jag nu här, konstigt med ensamma kvällar. Är oftast tvärtom, Christian som är själv när jag stänger =) Men imorgon är det stägning för min del och då är ordningen återställd. Har två kvällar på jobbet framför mig och på fredag slutar jag skapligt. Då ska vi fixa det sista inför julafton =D Ser verkligen fram emot även denna jul. Sen man fick barn är dom fyllda med massor av glädje. Är verkligen tacksam över att få fira den tillsammans med nära och kära!!

God kväll på er!


Längtar tillbaka

Det går inte att låta bli att önska att det var helg igen, gärna helgen som var ;-) Vi hade verkligen en kärleksfull helg jag och min kära man. Det är speciellt att åka iväg och göra saker utan barn och det här var första gången vi var iväg längre än en dag. Vi anser att det är viktigt att ta tillvara på egentiden. Vård kärleken, för vi är inte bara mamma och pappa. Vi är också man och hustru, det måste man se till att få vara ibland med!

Vi valde att checka in i Marina plazas svit på översta plan. Vi såg även till att få havsutsikt - vilket vi självklart fick. Kan lätt säga att jag kommer spendera dom extra pengarna igen för man får lite mer än i ett vanligt dubbelrum.
Det är inte bara mer utrymme, utan mer "lyx". Tex vattenkokare, Nespressobryggare, frukost på rummet, bubbelbadkar, margonrock och tofflor, separat toalett och badrum, massor av gratissaker, extra service i receptionen. Det här är bara lite av dom olika sakerna. Sen valde Christian att överraska med champange och färsk frukt när vi kom upp till rummet. Romans är hans mellannamn ;-)

Försökte att ta några kort men dom blev inte så bra. Men det är för att ge er alla ett smakprov på hur man kan vårda kärleken lite extra =)


"Vardagsrummet" sett från hallen.

"Vardagsrummet" sett från sovrumsdelen.

"Sovrummet" sett från "vardagsrummet" =)

Vacker utsikt från fönstret i "vardagsrummet"

Här avgår båtarna till Helsingör. Det såg vi från vårt andra fönster i "vardagsrummet"

Framför sängen hade vi ett stort fönster. där såg vi när båtarna la till. Kanske inte det roligaste men för vår del gjorde det inte så mycket. Var vattnet och ljuden av måsar vi ville åt. Var ganska härligt att vakna varje morgon och höra måsar. Då vet man att det är nära till vattnet =)


Fredagens stora överraskning!

Vi var överens om att vi skulle återkomma till just detta rum snart igen. Blir till våren/sommaren, då behöver vi vårda vår kärlek igen ;-) Barn är strängt förbjudna på sviter, så tyvärr får inte barnen se fartygen lägga till/avgå. Vi får istället åka båt, tror dom tycker det är lika härftigt =)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan. Barnen sover och mannen är iväg en sväng. Den här veckan är intensiv men på fredag kl 15.30 får jag tre dagars ledigt igen. Då blir det julfirande med nära och kära!!


Hemma bäst!

Våra grabbar har nog saknat oss lite även om dom haft en superhelg med mormor och morfar :) Dom kunde inte låta bli att gosa lite extra efter vi landat här hemma! Men vi har saknat dom också även om det var skönt med vuxentid!

Under kvällen har vi klätt granen. Den blev lika fin som alltid men på årets kommande rea ska lite nytt införskaffas. Lika bra med tanke på att vissa saker hängt med i många år nu :)

Nu sover Mille men Melle vill inte sova. Han ska sitta uppe med oss ett tag till :) Har blivit lite sena kvällar när vi varit borta men imorgon är vi tillbaka i vardagen igen. Det betyder dagis och jobb. Vilket i sig resulterar i tidig uppstigning. Kommer bli jobbigt efter två lata mornar ;)

Bloggar lite mer när båda barnen sover. Tills dess får ni en bild som vi fick igår eftermiddag :)


Tillbaka på svensk mark!

I dessa påsar gömmer sig en del julklappar - mest till grabbarna. Men det ligger även ett par snygga svarta byxor till mig själv. Mycket mer i klädväg blev det inte. Hittade massor men inget jag köpte. En del till hemmet blev det dock :) Kan tycka det är roligare när man har så mycket kläder att man inte hinner använda det!

Nu sitter vi på tåget tillbaka till Helsingborg. När vi är på hotellet får dom boka bord på något ställe medan vi fräschar till oss lite. Fötterna verkar men det blir först efter middagen som jag unnar mig ett bad. Och för trötta ryggen blir det lite massage. Vårt badkar är urkopplat pga grabbarna men här finns det inte nyfikna små fingrar ;)


Vilken start!

När vi klev in på vårt rum fanns där flera små överraskningar. Min man är rätt bra på sådana ;)
På bordet i "vardagsrummet" stod det färsk frukt och en flaska bubbel. Vidare in till sängen fanns det färska rosor! Jag är nykär :)

 


Packat & klart!

God morgon!
Nu står väskan färdigpackad, bara neccesären som ska ner. Men det får bli efter att dom sista sakerna i använda. Min kära har tex inte borstat sina tänder än ;-)
Om en stund ska jag fixa några små ärenden innna jag åker och hämtar upp mamma. Min pappa är på jobb i Sthlm så han sluter inte upp förän in eftermiddag. Innan dess får grabbarna busa loss med mormor och moster. Vi åker lagom till lunchen. Skönt att börja skapligt nu när vädret verkar lite busigt hela vägen ner.

Kommer inte blogga mycket mer förän senare ikväll när vi checkat in och ätit en bit mat. Får se om vi hinner med någon shopping i Helsingborg med?! Skulle vara skoj med tanke på att det var väldigt länge sen vi var i den staden =)
Önskar er en fin helg. Kanske med snö...??!! =)

KRAM.


Nu tar vi helg

Barnen ligger och sover i sina sängar. Vi har parkerat oss i soffan. Med andra ord är vi redo för kvällen =)
Imorgon är vi båda lediga. Så vi har bokat en helg i Helsingborg. Lördagen bjuder på en tur till Köpenhamn =D Har sett fram emot denna helg sen mitten på oktober när vi bokade den.
Barnen kommer få stanna hemma, dom kommer inte tycka det är kul med en sådan här helg. Och i ärlighetens namn är det vi som vill åka iväg själva. Efter hur slutet på sommaren såg ut behöver vi rå om varandra lite extra! Men barnen blir inte själva ;-)....mormor och morfar flyttar hem till oss under helgen. Blir enklast för barnen som har allt här.
Verkar som dom tycker att det ska bli kul att har mina föräldrar här. Har pratat med dom hela veckan om att vi inte kommer vara hemma utan mormor och morfar som kommer vara här istället. Melle förstår nog men Mille verkar lite förlorad ;-) Dom kommer ha en toppen helg, det vet vi redan nu!

Borde ta och plocka fram lite kläder redan nu. Skulle även ta och fixa julkorten men jag är trögstartad =) Har varit en lång dag på jobbet. Men till helgen får vi en välförtjänt vila. Ser nog mest fram emot sovmorgon ;-) Mille framförallt är en morgonpigg liten herre. Melle kan dra till med en sovmorgon ibland. Får se om vi har turen att sova ut lite imorgon?!

Nej nu tar vi tag i julkorten lagom till Böda camping =)
Ha en trevlig kväll.


Nu är det jul igen..

Blev som vanligt röda naglar till julen. Men med lite glitter självklart ;)
Skönt att äntligen ha fina tassar igen. Och det är nästan så jag längtar lite till nästa besök redan nu..:) Tills dess ska jag försöka att hålla dessa i gott skick. Och med mitt jobb säger jag lycka till!!

 


Ett morgonbad för de små

Barnen får starta denna lediga dag med att bada. Dom skulle behövt göra det igår men då fanns inte tiden :) Men så som vädret är denna morgon passar ett bad bra :)

Senare sen blir det mormor för barnen. Själv ska jag få fina tassar igen ;) Skön start på dagen som avslutas med ett kortpass på jobbet!


Lucia, fika & firande


Min söta lilla tomtenisse ♥

Vissa dagar försvinner snabbare än man tror =) Denna dag började 06.00, då gick vi alla upp. Grabbarna åkte till dagis och jag gjorde mig iordning för jobb. 07.15 stämplade jag in och kl 12.00 hade jag utvecklingssamtal med min ena chef. Vi var helt överens på det mesta - med andra ord tycker vi ganska lika =) Gick från jobbet strax efter 14.00 med en skön känsla i kroppen. Ett samtal kan ge så mycket extra boost!!
Hann bort till dagis lagom till 14.30. Då klädde jag på mina grabbar och sedan vid 15.00 började det sötaste Luciatåg jag sett =) Min mamma och syster var även där och älsklingen kom någon minut senare. Inga barn som rymmde och dom äldre barnen sjöng så fint =) Just där och då brydde jag mig inte ett skit om fotoförbud. Jag kommer alltid att minnas deras första Luciatåg och det är det enda som räknas!!

Efter firande och farvälet av mormor for vi vidare till Sofie. Där bjöds det på lite fika =) Barnen lekte loss ett tag innan det var dags för ett kramkalas. Agnes och Melle bjöd på så mycket kärlek. Äkta och ren kärlek! Lyckades denna gång att få några fina kort på dom =)


Gullungar ♥

När vi fikat klart var det bara hem och lämna av alla cyklar för kl 18.00 var det middag hemma hos svägerskan. Hon fyllde nyss år så det bjöds på hemmagjorda burgare och fika.
Tyvärr är det svårt att bli långvarig när man har en trött Mille. Sen hade vi lämnat snussen hemma och det blir inte direkt bättre. Så vid 20.00 var vi hemma och strax efter det somnade två trötta men glada grabbar =)
Imorgon är dom lediga från dagis då jag börjar sent och älsklingen slutar tidigt. En stund får dom vara hos mormor medans jag fixar mina naglar. Det är inte en dag försent ;-)

Nu blir det att krypa upp i min makes famn och mysa. Efter den här dagen behövs det =)
Hoppas att er dag varit lika fin som vår!?

KRAMAR!


Åter till vardagen!

Här ska barnen till dagis idag. Efter en vecka hemma är det dags för båda föräldrarna att jobba igen =) Barnen har pratat om dagis i flera dagar så dom ser fram emot att träffa alla kompisar.
Innan vi går till dagis idag måste vi svänga förbi älsklingens jobb och få några papper. Vi ska samla in pengar till fröknarna och idag ska lapparna sättas upp på dagis. Tyvärr har vi ingen skrivare så då får vi fara lite innan jobb/dagis.

På jobbet väntar ett kvällspass, ska bli skönt. Lite trist att Melle inte kan bada men vi hoppas på att vi kan ta igen senare i veckan!?
Jag har passat på och lekt och myst massor med grabbarna innan vi åker om en stund. När jag kommer hem sover mina små troll. Tror det här kommer bli en bra dag ;-)

Kort inlägg men det blir ett bättre ikväll =)
KRAM.


Vänskap har ingen åldersgräns

Mätt i magen efter både fika och middag. Saffransvåfflor är en varm rekomendation nu till julen. Ihop med varm glögg blev det ett giftermål i munnen. Middagen bestående av hjortgryta med svamp var himmelsk! Så smidigt med färdigstyckade bitar. Bästa investeringen ever att köpa allt kött färdigpackat och uppmärkt!

Hade en härlig eftermiddag med våra gamla grannar. Massor av skvaller och skratt som alltid. Är så roligt att dom är ungefär dubbelt så gamla som vi men vi har så roligt ihop. Genom åren har det blivit mycket middagar och innan vi fick barn en hel del vinkvällar. Spontana sådana med ;-)
När vi väl träffas är det som om alla siffror i våra åldrar försvinner. Inget ämne är tabu, allt disskuteras och det är nog därför vi gillar att umgås med dom. Vilken tur att vi nu bor gångavstånd från varandra så vi ofta kan ses ;-)

Barnen somnade direkt när huvudet landade på kudden. Massor av bus hela dagen =) Är precis så här som jag gillar att spendera mina helger. En blandning av familj, vänner och arbetskollegor. Lite av ett lyckat recept.
Nu laddar vi upp för en ny vecka. En vecka vi ser fram emot. En hel del skoj som händer, bla Luciatåg på dagis =D Det är nog veckas höjdpunkt!!

Ha en skön avslutning på helgen!
KRAMAR.





Starten på tredje advent!

Vilken morgon jag har haft. Först fick jag sovmorgon, tack säger jag. Trillade innanför dörren strax innan 02.30. Så med andra ord hade vi en mycket lyckad julfest. Så mycket skratt och mat =) Och allt julgodis som vi har kvar - jisses!
Lycklig över att ha kommit hem med två klappar från julklappsleken. En ljudbok och en fin budskapssten. Stenen hade jag själv köpt men jag gillade den ;-)
Är alltid vid sådana här tillfällen som man inser att man har riktigt bra arbetskamrater. Vi är så olika men går så bra ihop. Så mer "fester" får det bli framöver.

Idag har jag haft en riktigt mysig förmiddag med Mille. Blev han och jag som badade idag. Så vi for ner till stan och under hela duschen innan badet stod han och höll om mig. Jag satt på huk och så duschade vi. Fick pussar på kinden, han borrade in sitt huvud i mitt. När vi sedan satt och väntade på att andra gruppen skulle bli klar myste han vidare. Han la sitt huvud mot min axel och bara gosade. Tror att han saknade mystid igår eftersom jag åkte så tidigt.
Mille är verkligen en myskille. Ofta som han kommer och vill kramas och gosa. Och det märks tydligt om han inte fått tillräckligt av det. Då är han extra gosig. Men jag klagar inte =)

Badet gick som en dans. Han fick simfötter och armringar och simmade själv. Behövde inte hålla mycket i honom utan han sparkade sig runt. Är bra träning för barnen att förstå att dom måste röra sig för att inte "sjunka". Nu gör dom inte det men vattnet går till hakan om dom inte rör sig. Som tur är har vi ett vilddjur i vattnet ;-) Han är aldrig still utanför far runt. Däremot ville han inte testa flytvästen. Hade gärna sett det eftersom vi till våren kommer vara mycket vid vatten. Men inget ska tvingas fram, måste hela tiden vara på barnens villkor!
Efter blev det en minst sagt lika mysig dusch och sedan for vi hem. Strax innan vi svängde in hos oss gav han upp och somnade. Men inga problem att bära honom från bilen, han sover som en stock =) Klädde av honom ytterkläder och la honom i sin säng utan att han vaknade. Det tar otroligt på hans krafter att bada!

Nu tar vi det lungt här hemma. Vid 15 får vi besök av våra gamla grannar. Då blir det fika i form av saffransvåfflor - mums =)
Ha en trevlig söndag! Och glöm inte att tända det tredje ljuset...

KRAM.


Julfest!

Nu är allt medpackat. Fick stanna till på jobbet och ta alla torrvaror :) Fyra pappkassar, så vi ska allt äta ;) Ser fram emot det och magen kallar redan nu på mat. Inte bra inte bra...

Ha en trevlig lördag!


2 kg köttbullar senare..

Äntligen är köket renstädat efter allt os och stänk. Stod innan lunch och rullade och stekte 2 kg köttbullar. Är i sådana här lägen som min Kitchen aid är värd sin vikt i guld ;-) Tar ingen tid att blanda samman och få en slät och fin smet. Själva rullandet stod jag för och min kära man tog hand om stekandet.
Dessa godsaker är till kvällens julbord med jobbet. Vi ska vara hemma hos min ena chef och för att hon ska slippa göra allt själv hjälper vi till lite grann =) Jag och min andra chef och hem lite tidigare till henne och hjälper till med det sista. Får se det som dagens goda gärning ;-)
Ska kanske säga att köttbullarna fick godkänt med. Barnen fick det och potatismos till lunch. Mille smällde i sig ca 10 st och ett par skedar med mos =D Kött ÄR gott!!

Nu ska jag mig en latte och bara njuta av denna lördag. Lite för lite sömn inatt men härliga barn, man och festen ikväll gör det till en perfekt dag ;-) När dom små somnat in (om dom nu för det?!) ska jag fixa till mig inför kvällen. Det blir nya klänningen från Lola =) Passar perfekt till sådana här tillfällen!

Kikar in senare.
Puss puss.


Vår kväll!!

Blev en mysig kväll framför På spåret - där vi ägde ;) Sen blev det självklart Idolfinalen. Där får jag säga att Robin skulle vunnit men men.
Efter en skitdag blev det i allafall ostar, korv och lite skaldjur i olika slag med ett glas vin till. Får säga att det var helt ok ;)

Nu ska jag fortsätta kvällen i sängen. Där blir det Black hawk down!

God natt!!


Vi närmare oss julen...


Mitt olivträd har blivit lite pyntat. Denna bricka med texten "God jul" köpte jag idag =)

Puh! Kvällen har inneburit paketinslagning. Så skoj men samtidigt så jobbigt. Hur man än försöker går det inte att hitta en bra arbetsställning. Det är alltid något som "strular". Är det inte platsbrist, så är det pappret ;-) Nu är det bara några få kvar att slå in!

Jag ska snart göra mig redo för sängen. Har min Hem ljuva hem att läsa. Dagen har tagit musten ur mig. Först jobb, sedan ficka hos barnens farmor för att fara vidare till IKEA. Var tvungen att ta mig dit innan helgen. Imorgon finns det inte tid. Då är det blodprover innan det blir jobb. Kommer hem till kvällen och då kör vi mys för hela slanten. Vet att den här helgen kommer försvinna i ett nafs =)

Tack för idag och imorgon blir det mer bloggande =)
KRAM på er.


Till årets sista fester...



Jag shoppade dessa snygga ringar när jag härom kvällen smet iväg och handlade lite ;-) En i silver och en i guld/brons. Mycket glitter vilket passar bra till både jul och nyår. Min guldiga kommer att pryda min höger hand på nyår då den matchar min klänning perfekt =)
Ibland är det kul att köpa smycken som inte kostar alltför mycket. Dessa gav jag enbart 80 kr/st för. Om dom så bara håller några få gånger gör det inte så mycket! Man har inte kastat några pengar i skön så att säga... ;-)


SNÖ

ÄNTLIGEN!! Ett litet tunt täcke med snö är det som ligger ute på backen =D Som jag har väntat på det här. Julkänslan kommer direkt med snön. Om det nu bara kunde ta och komma lite till!! Då slipper vi mörka kvällar och för att inte tala om mörka mornar. Dom är nästan värst...
Dagen ser ut att bli fin.Solen håller sakta på att bryta sig igenom. Håller nu bara tummarna för att den gör det. Att inte molnen vinner och breder sitt tjocka täcke över staden. Behöver ljus, massor av det. Annars blir inte min trötthet bättre.
Vet att det är min mage som spökar. Min kropp klarar inte av att ta upp all näring ur maten och det gör att jag blir trött. Hoppas verkligen nu efter den här behandling att det vänder!? Är trött på att vara trött =)

Idag är det lilla jag som skuttar iväg till jobbet. Melle verkar inte piggare idag, känns som ett steg tillbaka =( Gläds dock åt att hans apptit har vänt och nu får han sig en del mat! Hostan var mycket bättre inatt - skönt för oss alla! Vi har sovit massor och vaknade kl 07. Helt ok får jag lov att säga =)
Så fram till jag börjar så myser hela familjen loss här hemma. Barnprogram under ett täcke i soffan är inte så dumt ibland ;-)

KRAMAR till er alla!


Give me more



Gårdagens middag var en enkel kycklingsallad. Riven parmesan och massor med olivolja och salt på det. Vi slog på stort delade på en flaska vin. Ja på en måndag men det är vardagslyx som sätter extra guldkant på tillvaron. Eller så var det för att vi råkade skruva upp korken förra helgen och nu behövde dricka upp innehållet....??!! ;-)
Älskar verkligen sallader. Dom är med rätt innehåll mättande och enkla att göra. Ett stort plus när det inte alltid finns gott om tid att göra stora middagar. Eller lusten inte finns ;-)

Här hemma blir det hemmagjort mos med massor av smör i ;-) Till det en stekt falukorv, allt för att Melle ska äta. Men jag klagar inte, älskar husmanskosten!

KRAM på er.


Det är roligt hos doktorn!

Just dom orden sa Melle till mig idag när vi lämnade Anders mottagning. Är inte det skönsång för en mammas öron...!? :)

Efter ännu en natt med mycket hosta så blev det en tid hos Anders. Han är frisk men att hosta sig igenom dagar och nätter funkar inte. Han har en "skällande" hosta och det skär i mitt hjärta att höra. Efter att han som bebis haft krupp återkommer denna hemska hosta vid rejäla förkylningar.
Världens bästa Anders gav självklart lite medicin som hjälper. Den ges enbart när den behövs, så hos oss är det till natten.

När mina hjältar vaknar tar vi en promenad bort till Apoteket och hämtar ut medicinen. Lite frisk luft behöver vi alla efter två dagar inne :)


Före - efter

Pepparkakor innan dom åkte in i ugnen.

Färdigdekorerade =)

Här hemma har vi mumsat pepparkakor hela dagen =) Efter vi bakat, till eftermiddags fikat och till kvällsfikat. Då fick vi mysigt besök av barnens faster och man. Spontanbesök som höll grabbarna vakna till långt efter vanlig sänggång. Men skoj hade dom och det är det som är det viktigaste =)

Nu sussar dom helt utslagna i sina sängar. Inte ett ljud har vi hört sen dom gick in och la sig. Jag bloggar lite och mannen spelar lite COD men grabbarna. Det är härliga kvällar det ;-)
Imorgon blir jag hemma med barnen igen. Tanken var jobb men eftersom det råder sjuka på älsklingens jobb så måste han jobba. Är inte snällt att lämna kollegan själv ;-) Samtidigt som det är trist att han inte ska kunna VABa bara för att dom inte får in några ersättare! Tråkiga verklighet!

Nu myser jag ner mig i soffan och tar kväll.
Trevlig kväll på er!






Hemmadag!

Bustrollet i soffan ;-)

Latte i soffan och barnprogram på tvn. En helt ok start på en ny vecka. Ska väl vara bortsett ifrån att Melle fortfarande har en hemsk hosta och är lite "under the weather".

Idag ska vi baka lite pepparkakor. Grabbarna började redan efter uppstigning att prata om pepparkaksbaket ;-) Ska bara ta mig en latte till, sen ska vi köra igång. Har blivit nykär i vår kaffemaskin. Så enkelt att bara trycka på en knapp. Men först i med lite mjölk i koppen och skumma till. På 20 sek har man den godaste latten i stan ;-) Nej men i Ekh i allafall =)

Nu blir det att ta fram degen ur kylen. Få ur grabbarna ur sina pyjamaser och sedan kör vi igång =)
Ha en mysig start på veckan bloggisar!



Avslut på helgen


Latte med smak av vanilj - mums =)

Då har jag gjort denna helgen. Den sprang verkligen förbi =) Skönt när man har den känslan. När man kliver in på jobbet under lördagsmorgonen känns söndagskvällen väldigt avlägsen.
Har jobbat med glada kollegan. Det blir så mycket stolligheter när vi jobbar ihop. Måste man ha för att orka med, ibland blir det lite kämpigt.

Imorgon blir det VAB för min del. Melle är fortfarande inte helt feberfri. Han är dock lite piggare och får nu i sig lite mat. Hostan har inte försvunnit och låter lika hemsk fortfarande. Melle har väldigt lätt för att få kruppliknade hosta när han blir riktigt förkyld. Är bara att hålla lite extra koll hela tiden.
Våra planer för morgondagen är att baka pepparkakor =) Det tror jag grabbarna kommer att gilla. Lite lagom underhållning på en måndag.

Här ska det nu mysas i soffan. Jag ska dricka upp min latte som jag smaksatt med lite vanilj. Hade fått in på jobbet och en flaska fick självklart följa med hem igår ;-) Till latten äter jag en liten ferrero rocher. Goda praliner som jag enbart unnar mig till julen =)

Trevlig kväll!


Dunderkvinnan är mitt andra namn!

Imorse vaknade jag med ett ryck kl 07.15 - PANIK!! Om 15 min skulle jag infinna mig på jobbet.
Kastade mig upp ur sängen, på med kläder, satte in ett par linser, bortade tänderna och sminkade mig lite snabbt. Hade inte släppt ner håret från fredagen, så lite spray fixade frillan. Och på 10 min var jag klar och stod påklädd i hallen =D Stämplade in 07.31 på jobbet, då en hel minut sen var jag =) Så just idag, som alla andra dagar var jag lite extra glad att ha så nära till jobbet!!
______________________________________________________

Fick det här i ett mms på jobbet idag. Är lille Mille som varit i farten igen ;-) Och nu fick vi förklaringen till vart alla hans nappar tar vägen. Tidigare i veckan hittade jag en i köksskåpet, i pappas snapshink. Ja han är allt en liten frans.


Ett kakmått och två nappar. Liggandes i baslådan =)

Här sitter vi nu och myser framför tvn. Lyssnar på lille Melle som hostar inne i sin säng. Idag vaknade han tidigt av att han hostade. Blev inte bättre under morgonen, snor och feber. Hela dagen har han spenderat i soffan. Lite lek och en sväng till mig på jobbet för lite lördagsgodis. Men när han väl kom hem ville han inget ha.
Lite lite mat petar han i sig. Han får sig vätska och har bara fått flytande ipren en gång idag. Hoppas verkligen att det ger med sig!? I vilket fall så kommer han bli hemma på måndag. Bättre att vara hemma en dag extra och bli riktigt frisk.
Just nu känns det som alla är sjuka hela tiden. Sofie c/o har vi bara träffat några få gånger dom senaste veckorna. Sjukdomarna har bara avlöst varandra. Får hålla lite tummar att vi blir helt friska till jul och nyår!?

Ska återgå till mannen och Så ycket bättre. Imorgon är det jobb igen...
KRAMAR!


Omotiverad

Idag känns det lite tungt att gå till jobbet. Har redan druckit kaffe men det hjälper inte. Misstänker att det är ett skov på G. Jag brukar bli sjukligt trött då. Borde kanske ringa doktorn och be om lite råd!?
Misstänker också att Mille börjar bli lite snorig. Idag är näsan lite snorig. Men det är inte tunt ljust, utan tjockt segt snor. Ursäkta uttrycken men det går inte att beskriva bättre ;-) Han har inte någon feber men tålamodet är inte på topp. Håller alla tummar för att han slipper bli sämre...

Snart ska vi ta bilen till dagis. Vi är lite lata denna dag men jag orkar inte med motvind hela vägen dit. Det är fredag och jag är inte på fredagshumör...än. Hoppas det vänder när jag kommer till jobbet. Där brukar det finnas lite fredagsfeelings =) Tror det släpper när jag får börja arbeta av den här helgen med. Att sitta och ha hela helgpasset framför sig peppar inte precis. Man måste jobba lite, komma in i tänket inför kommande dagar. Då brukar det bli lite skillnad. Annars tror jag att det vänder imorgon när världens bästa A är vid min sida i dagarna två =) Han vet hur man puggar upp!

Kanske skulle ta och fixa så allt är klart inför påklädningen. Hinner bli genomsvett av att dressa på två barn full dagismundering ;-)
Trevlig helg på er!


Underbara december

Julmånaden är nu här. Snön lyser fortfarande med sin frånvaro. Tror den kommer göra det i några veckor till. Inte ser det ut att vara någon snö i sikte här ;-)
Saknar ljuset som den ger, knarret under fötterna när man går. Och för att inte prata om den höga klara luften. Dom vackra dagarna när det ligger ny fin snö och solen skiner. Gahhhh, ge mig vitt puder NU!!

Denna första december har spenderats på jobbet. Nästan hela 1,5 timmar tidigare än jag var planerad. Jätteskoj må jag säga. Men det är en försmak på passen som väntar i helgen. Nu är nästa ledighet först om en vecka. Är bara att tuta och köra!
Kom hem lagom till middagen. Barnen bestämd igår taco, så fredagsmyset tog vi idag. Imorgon kommer jag hem när dom sover. Då hinner vi inte med något mys. Får vi ta igen på lördagen efter jobbet =)
Efter middagen var det dags att öppna första luckan i chokladkalendern. Gissa om det var två små ljus som åt första biten. Men efter det blåstes ljusen ut när dom insåg att det inte blev mer förän imorgon ;-) Det är verkligen nu som nedräkningen till julafton har börjat på riktigt.


Snorunge som lekte loss igår ;-)



Nu ska jag fortsätta se Bödacamping. I tisdags när Mikie var här betämde att vi att någon gång ska vi åka på campingsemester ihop. Varför, jo titta på programmet och ni förstår. Vilka människor det finns ;-)

KRAM.