Vår jul!

Har inte hunnit med att sätta mig ner vid datorn någon gång sen den 23 =) Har bara använt telefonen och bloggat ifrån men det har varit skönt. Har verkligen gått inför att ta det lugnt denna jul och jag får säga att vi lyckats!

Julafton blev lugn och fin. Hann med att träffa Fam Lööke innan vi anlände hos svärfar och fru. Grötlunch och sedan Kalle på tvn. Tyvärr har barnen fullt med myror i baken och bus i fingrarna. Ett tag var vi nog redo att kasta in handduken men då kom räddningen i form av grabbarnas "plastfaster". Hon busade och lekte med dom tills vi alla skulle äta julbord. Väl där åt vi så det stod härliga till. Mille älskade köttbullarna och prinskorven. Melle fick hör och häpna pannkakor. Men han högg in på några små korvar också ;-)
Tomten kom efter vi ätit och inget barn blev förskräckt. Nej dom tog det med lugn, eller dom ville mest åt klapparna =) Sen kunde skäggubben gå för deras del ;-) Vi andra njöt av att se alla öppna klappar. Är verkligen roligare att ge än att få. Men självklart uppskattar vi varenda klapp som både barnen och vi fått! Tusen tack kära vänner och familj!

På juldagen var det familjeträff hemma hos mina föräldrar. Alla syskon och barn samlades för julfirande med.....barmpabaaaa KÅLDOLMAR! Är lite av tradition hos oss. Glöm kalkon och rester, här kör vi husmanskost. Älskar mammas kåldolmar och det är skönt med något annat än julmat en dag till.
Hit kom inte tomten utan morfar högg in bland klapparna. Melle och hans kusin Filip hjälpte till att dela ut. Tur att Filip var med annars hade nog min syster fått dom flesta klapparna med tjejnamn på ;-)
Juldagen hade bjudit på sovmorgon till 08 så vi hade barn som var trötta på kvällen. Inte mycket sömn hade det blivit på dagen så vi for hem och somnade gott allihopa =)


Le för kameran Melle. Han räckte ut tungan...


Kusin Vitamin Filip!

Pappa och Mille tar igen sig =)

Annandagen bjöd på jobb, vilket inte var planerat. Men magsjuka hos min kollega gjorde att jag rykte in mellan 07-12. Länge kunde jag inte stanna för vi skulle senare iväg till svärmor och man.
Barnen var helt till sig över ännu ett julfirande som skulle ge klappar. Vi har försökt att säga att julen handlar om Jesufödelse och inte tomten men än har dom inte förstått ;-)
Bjöds på glögg, kaffe, pepparkaka och ostar. Fy vilken fin kombo det är! Barnen väntade på tomten som äntligen efter mycket om och men kom. Ingen som var rädd för denna tomten heller. Dock blev det likadant med alla klappar. Dom skulle gärnas öppnas direkt =)
Melle blev sedan fast ute i hallen lekandes med sina nya bilbana. Vi andra fick lite andrum innan maten skulle serveras. Blev egen plankstek och herregud så fint det smakade! Blir nog att investera i plankor själva. Eller hänga hos svärmor ibland ;-)
Blev ännu en kväll med mätta magar och trötta barn. Jag och barnen gav upp ungefär samtidigt, dom i sina sängar och jag på soffan!


Melle leker med sin nya julklapp hos farmor och Göran. Han har även invigt sin nya onepice, han älskar dom =)

Sumerar denna jul som mycket lyckad. Har verkligen fått umgås med nära och kära. Fått värme, kärlek och klappar i stora lass! Nu är det bara nyår kvar innan vi packar ihop julen 2011. Ett nytt år med många nya utmaningar. Ser verkligen fram emot kommande år =)

Julafton och annandagens bilder på vanilga kameran kommer ikväll. Hittar inte kabeln just nu =)
Barnen busar och jag bloggar. Skulle jobbat idag men fick ledigt - tur =) Det betyder att när pappa kommer hem drar vi till IKEA. Har lite att fixa där till helgen och lika bra att ta det idag. Slutar skapligt imorgon med men då är det besiktning av bilen som väntar. Blir det första på just denna men den klarar sig =) Har ju tagit hand om vår pärla ;-)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback