Back on track!


Tar igen mig efter "första" arbetsdagen =)

Idag var det dagen D. Första riktiga arbetsdagen efter föräldraledigheten. Var med en visst pirr i magen som jag klev in genom dörrarna imorse. Men trots att jag tagit del av bassisluskerna och hade gröthuvud så gick det riktigt bra. Lite segstartad men det släppte under dagen. Och vilken roliga dag det har varit. Jag tycker verkligen att det är så roligt att vara tillbaka.
Att vara hemma och ledig har gjort mig gott. Har så mycket energi att lägga ner på mitt jobb. Precis så som det ska vara =)

Kommer bli en tidig kväll i sängen. Förkylningen har gjort mig trött men även all information. Mycket nytt att "lära sig igen". Jag behöver uppdatera mig om många saker. Men nu är jag ledig två dagar så jag hinner smälta allt.
Hoppas er vecka börjat lika bra som min !?

KRAM.


Snoriga små näsor

Lillebror har även nu fått ta del av dagisbassisluskerna. Igår när vi kom hem från mormor började hans lilla näsa och rinna. Under natten har han sedan vaknat några gånger och varit helt täppt i sin lilla näsa. Men som sin storebror har han inte fått någon feber. Han är inte heller hängig, utan leker på med sin bror som vanligt. Håller tummarna för att det här allt som blir!?
Melle är mycket bättre i näsan. Den rinner knappt men han hade en elak hosta i morse när han vaknade. Har inte hört något mer av den, så vi håller tummarna där med att den inte kommer tillbaka. Vi vill att han ska vara fit for fight imorgon då det är bad. Men är han hostig får han stå över. Vi vill inte att han ska bli sjuk.

Nu kommer här en liten snorig kille och kryper. Blir att sätta sig och gosa lite i soffan. Idag blir jag och grabbarna själva några timmar då Christian har J.

Trevlig söndag!


Mina egna tankar en lördagskväll!

Det är alltid lika intensiva minuter när barnen ska nattas här hemma. Som jag tidigare skrivit så ska båda ha allt samtidigt. Får den ena välling före den andra blir det ett mindre krig. Och om lillebror inte får nappen när han druckit upp, ja då kan han få svårt att somna in. Gäller att ha bra tajming =) Men samtidigt är det skönt att efter ca 10 min kunna sätta sig i soffan och veta att barnen somnar utan några problem. Visst kan det vara mysigt att ligga och läsa eller sjunga. Men det är lätt att barnen inte vill somna då. Blir lätt en till saga eller sång. Vet att den tiden kommer att komma och just nu är jag en lite för trött mama för att orka med det. När barnen somnat, det är då jag varvar ner och får ta igen mig. Är oftast därför jag nog somnar vid 20 också =)
Två barn är det mycket mer jobb än man kan ana. 95 % av tiden är underbar och härlig men 5 % är inte lika roliga. Det är tårar, skrik och dövöron för hela slanten. Och det är då man kommer på hur enkelt allt var när man bara hade en. Men ALDRIG att jag skulle vilja gå tillbaka dit. Att ha två härliga grabbar är så förbannat underbart!
Att skaffa sitt andra barn är lite som att skaffa sitt första. Man har inte någon aning om vad som kommer att vänta en. Visst man vet att det kommer bli mycket jobb men man förstår inte riktigt på vilket sätt. Just så är det att ha flera barn. Är lite chockartat ett tag i början. Man undrar hur man ska klara av det men det lyckas man klura ut till slut. Och när man gjort det har världen lite mer guldkant kan jag lova!!

Nog om det, alla har vi dom bästa familjerna. Vi har olika förutsättningar, drömmar och mål i livet. Och jag tycker att antalet barn är något man väljer själv. Man är inte lyckligare bara för man har ett, två eller fler barn än det. Det är just hur ens egen familjekonstellation ser ut som gör en komplett!
Hade lovat i torsdags att ge er Buddahs vikt och längd. Tankspridd som jag är glömde jag självklart bort det, så ni får det nu istället =)

Vikt 28/1: 10 180 g
Vikt 24/2: 10 860 g
+/-: + 680 g

Längd 28/1: 74,5 cm
Längd 24/2: 76,5 cm
+/-: + 2 cm

Längden kan korrigeras ner något nästa gång. Ännu en ny BVCsköterska och hon har inte tidigare jobbat med barn. Så hon hade lite problem med att ta längden på en Buddah som stretade emot ;-)
Just det här med en ny sköterska stör mig lite. Det känns lite jobbigt att ha känslan att man får en ny varje gång man kommer till BVC. Och sedan få en som aldrig har jobbat med barn märks tydligt. Dom har inte den rutinen som dom tidigare har haft. Ingen känsla hur man ska ta barnen på rätt sätt.
För min del är det inte lika jobbigt som för barnen. Dom hinner inte "lära känna" personen i fråga förän den försvinner. Och att sedan behöva dra hela historien med Milles allergi. Det är alltid samma frågor som ska besvaras och ärligt börjar jag tröttna på det. Vill ha någon som jag kan lita på och som framförallt barnen kan lita på!

Ska inte gnälla mera nu. Blir att lägga sig i soffan med en varm choklad och marsmallows i. Titta på hockeyn och invänta min man. Tur att han aldrig kommer försvinna eller bytas ut ♥

Njut av lördagskvällen =)


Kvällslek!


Barnen leker för fullt, verkar inte trötta överhuvudtaget. Normalt brukar dom sitta i soffan med trötta ögon och bara vänta på att få lägga sig i sängen. Men det är bara mysigt att se hur skoj dom har med varandra.
Jag hamnade framför datorn, några viktiga mail att kolla. Men jag fick en snabbvisit av Melle, han ville vara med på kort. Jag frågade om han skulle vara med på kort, till svar fick jag ko ko. Vet inte vad han riktigt menade med det?! Han lärde sig det i veckan av sin dagisfröken Lena. Dom stod i ett ekande rum och ropade så =D Tycker inte vi har det så ekande i vardagsrummet ;-)

Ska nog ta och byta blöjor och låta grabbarna hoppa i sina pyjamaser. Vi är själva ikväll, älsklingen spelar poker och har så gjort hela eftermiddagen. Vi har spenderat dagen hos mormor och en sväng på stan. Mycket mysigt får jag säga!

När barnen har somnat kommer jag nog landa med datorn i knät. Så vi ses då igen =)
KRAM och god kväll!




Same but diffrent

Blev varsin tröja till grabbarna, en mörkblå till Melle och en röd till Mille. Gillar att matcha grabbarna lite, dom behöver inte ha samma färger men likadana tröjor eller t-shirtar är bara tufft.
Mille fick sig även en flecetröja till våren. Han har ingen och nu när dom var billiga passade jag på att köpa. Perfekt att ha under en vindjacka eller bara den när det blivit varmare.


Snygga till jeans men även till kortbyxor i sommar.

Färgerna som fanns kvar kanske inte var dom roligaste men en svart funkar till allt.

Hade även ett ett sött hyllpapper vid ett tidigare tillfälle. Ljusblått med vita prickar på och till det förträffliga priset av 19 kr/rulle passade jag på att handla två. Tänkte piffa till dom vanilga vita lackhyllorna i Melles rum. Men jag tror att det inte blir förän han flyttar upp till sitt nya rum. Vita prickar till dom blåa stjärnorna på tapeten han har nu passar inte riktigt =)



Nu väntar en skön kväll i soffan. Fredagskväll med fredagsmys och tända ljus. Är precis vad vi behöver efter den här veckan. Sista helgen som föräldraledig med ;-) På måndag är det 110 % som gäller!!

Trevlig fredagskväll!


Som ett brev på posten!

Ja nu är den här, DAGISFÖRKYLNINGEN. Den flyttade snabbt in i vårat hus och på vägen kockade den både Melle och pappa. Melle är snorig och verkar lite hängig. Ingen feber än men jag räknar med att den kommer att komma under kvällen. Älsklingen han har mest ont i halsen och om jag ska vara ärlig tycker jag att min också börjar ömma =)

Annars var Melle duktig och var själv på dagis idag. Älsklingen tog Buddah på en lång skön promenad. Och kom tillbaka lagom när det var dags att hämta Melle. Han hade inte saknat pappa och skött sig exemplariskt. Så dom tyckte att vi inte behövde ha en andra inskolningsvecka utan kunde lämna honom kl 8-11 på måndag.

Fick ett mail från PoP idag, så jag ska sätta mig i bilen nu och åka ner till stan. Billiga fynd för 50 % som kommer passa bra till grabbarna. Gäller att passa på ;-)
Återkommer senare i eftermiddag.


Älskade underbara!

Poff så försvann den här dagen. Inte haft tid att sätta mig ner framför datorn förän nu. Den här veckan har varit intensiv, jobb och en massa to dos när ledig tid funnits. Men det betyder inte att jag inte har hunnit med att njuta av alla mysiga stunder med familjen!

Kom hem strax innan 23.30 igår kväll. Gick mycket smidigare än jag trodde att det skulle göra. Kvällens gladaste överraskning var nog att Herr Lööke döck upp och hjälpte till med inventreingen. Företaget blev återställt den 17 jan när han valde att komma tillbaka. Dock till fel butik, han ska ju vara i min ;-) Precis som det var på den gamla goda tiden, då vi jobbade ihop och inte gjorde mycket annat än att skratta. Det var goda och glada tider som jag alltid kommer bära med mig!

Dagen idag bjöd på en skön sovstund med Buddah när pappa och Melle gick till dagis. Melle var själv hela tiden idag. Pappa fick sitta i ett rum brevid och göra ett kollage och ta det lugnt. Hade gott som en dans och när det var dags att gå hem ville Melle stanna kvar. Men han vinkade glatt hejdå när han var påklädd =)
Är verkligen skönt att det går så bra. Hade inte räknat med att det skulle gå så smidigt. Vet att bakslag kommer att komma. Men hellre att dom kommer sen än när det är inskolning. Känns som lite av grunden läggs nu.
Har även hunnit med att skicka syskonvagnen till en i Mora. Lite knöligt var det men nu är det gjort och vi är av med den. En mindre barnvagn som tar plats här hemma ;-)
Har även hunnit med att vara på BVC med Buddah efter lunch. Var även dags för 10 månaders kontroll och han gick igenom med bra betyg ;-) En frisk, pigg och kry kille. Lovar att ni ska få vikt och längden. Blir senare när jag orkar resa mig från soffan för att hämta kortet =P

Tog sen en sväng till IKEA efter BVC. Blev några nya saker till Melles rum. Passade på att ta en billig fika med. Inget kaffe hade vi fått i oss under hela dagen, så kaffetarmen skrek.
Tanken var också att vi skulle köpt ett överkast till Melles säng på Sovabutiken. Han fick ett presentkort av farfar och Mahnaz i födelsedagspresent. Men tyvärr hittade vi inget, lite utplockat. Så det får vänta till ett senare tillfälle. Tror vi hade till 2016 på oss ;-)
Dagens gladaste överraskning stod nog ändå mormor och morfar för. När vi satt och åt middag tittade dom oväntat förbi =) Ni kan nog gissa hur glad Melle blev. Var länge sen han träffade mormor eftersom hon varit sjuk.
Han sprang runt här hemma med ett leende på läpparna och ropade momo, momo =D Är ganska nyligen som han lärt sig att säga det.
Blev en kopp kaffe i soffan och mormor och Melle busade loss samtidigt. Han tyckte det var så skoj och ville flera gånger kramas. Märktes tydligt hur nära dom är varandra. Men sen har dom träffat varandra flera gånger i veckan under två års tid. Det sätter sina spår ;-)


Mina föräldrar, we love you!

Nu sitter vi här i soffan och har tänt lite ljus. Blev två nya lyktor idag ;-) Oväntat jag vet. Men en snygg turkos färg passar nu till våren. Blir lite nya tulpaner till det imorgon!
Känner att den här veckan tagit på mina krafter, är helt slut. Bara att vänja sig, nästa vecka slutar jag vara föräldraledig. Då är det jobb som gäller men f*n så skoj det ska bli =D

Dags att återgå till hockeyn.
Ha en mysig kväll mina vänner!


Kvällens tänkvärda!


Ska snart sätta mig i bilen och åka till jobbet. Blir att ta med ipoden så jag har lite musik i öronen. Blir lite lättare att jobba då ;-) Men i ärlighetens namn är jag inte så sugen på en inventreing just nu.

Idag fick jag glada nyheter på eftermiddagen. Hårt jobb och en massa jävlar anamma ger resultat i slutändan =D
Men det får en att tänka efter. Tänka på allt som man har att vara glad för livet. Tycker ni ska göra det ikväll med. Man inser att livet inte kunde vara bättre!

Nej dags att se till att allt är med. Sedan ska jag bege mig mot jobbet. Hoppas att det inte tar alltför lång tid?!
Ha en FAB kväll.


Beröm till mamman!

Fick lite sovmorgon idag, tacl för det =) Buddah kom som vanligt in till oss strax innan 04 och somnade om som en stock. Lika bra att börja vänja sig vid att ha en liten tjockis brevid sig i sängen ;-)
Idag lämnade vi Melle och pappa på dagis. Jag och Buddah for vidare för blodprov hos Anders. Ska se om det är så att han tål mjökprotein. Och svaret kommer senast måndagkväll. Har inga förhoppningar på att det ska visa att det har försvunnit. Men det är självklart att vi inte kan låta bli att hålla tummarna lite =)

Så små barn som Mille är ganska svåra att ta blodprov på i handen eller armen. Så det lättaste är alltid att ta i ett kärl från huvudet. Många tycker säkert att det känns hemskt att låta en doktor sticka deras barn i huvudet!? Men jag tycker att det inte är så farligt. Finns mycket värre saker än det.
Efter att han fått lite bedövningssalva på ena sidan av huvudet höll jag och sköterskan fast en förbannad Mille. Han grät och blev röd som en tomat i huvudet. Inte för att det gjorde ont, utan för att vi höll fast honom. När allt var klart lugnade han ner sig direkt. Snussade på sin filt och sög på nappen. Inga problem där inte!
Mille fick självklart beröm men den som dom tyckte var duktigast var mamman i sällskap, det vill säga mig. Jag tycker inte att det var en stor sak att låta dom sticka honom i huvudet. Men Anders sa att inga föräldrar gillar det och visa vill inte alls att dom ska sticka där.
När föräldrarna jagar upp sig blir det bara värre för barnet. Men om alla hade den inställningen som jag hade skulle det gå myket smidigare många gånger.
Det glädjer mig alltid när mina barn eller jag som mamma får beröm. Det är ett bevis på att man gör ett bra jobb. Att andra än en själv tycker att man lyckats bra. Att jag är lugn och trygg när det kommer till sådana saker spelar roll för mina barn. Jag blev i vilket fall glad över komplimangen =D

På dagis gick det som en dans idag med. Melle struntar helt i att pappa är där. Han leker med barnen och fröknarna. Kryper upp i soffan och sätter sig brevid när dom läser sagor. Han stojar och har verkligen hur kul somhelst.
Imorgon ska vi ta med lite kort och göra ett kollage. Eller pappa ska göra det i ett annat rum under tiden som Melle leker. Är verkligen så roligt att höra att det går över våra förväntningar =D

Barnen ligger nu och sover. Mille sov över lunchen så när han vaknar får han lite mat. Sen ska vi passa på och åka iväg och handla. Ikväll väntar inventring på jobbet. Skönt att börja kl 19, hinner med att nästan natta barnen =)

KRAM på er denna fina dag!


Två små hjärtan


Mitt senaste inköp.

Innan badet igår blev det en sväng på stan. Några sista saker att fixa inför dagis starten idag. Hann även med en fika, som vanligt ;-)
Inne på Lindex hittade jag dessa skönheter. Kunde inte stå emot. En ynka 50-lapp var allt jag gav för dom =D Men jag hann även med att handla en tunnare overall till Buddah. När vi bara ska åka bil blir han kokhet i sin tjocka.
Hittade en snygg mörkblå från Fix för 249 kr. Och sådant flyta jag hade när jag såg att en 30 % kupong låg i min plånbok. Ca 100 kr billigare blev overallen, tack för det =)
_______________________________________________

Dagispermiären gick som en dans. Melle hade så roligt =D När det var dags att gå hem ville han stanna kvar. Var en ledsen Melle som lämnade dagiset. Är en bra känsla man får när vi vet att han trivdes. Att gå iväg med Lena, hans inskolningslärare var inga problem. Dom lekte och hade skoj i rummet brevid där pappa satt!
Att komma hem var nog lite extra roligt idag. Alla leksaker skulle han hinna med att pilla på innan lunchen. Och någon ro att sitta still det hade han inte. Äta lite och sedan leka, samma visa ett par gånger innan han var mätt =)

Nu ska vi ta en liten eftermiddagsfika, Buddah ligger och sover. Så jag och Melle passar på att mysa lite själva =) Det gäller att passa på!
Om en stund väntar även jobb. Kommer vara en lugn kväll, så jag hoppas att jag hinner få en del gjort. Imorgon jobbar jag senkväll, inventring. Min första sen hösten 2008, hur ska det gå??!! ;-)

Säger redan nu god avslutning på dagen. Mer bloggande hinns inte med idag.
Imorgon ska jag och Buddah ill Anders och ta lite blodprover på morgonen. Får se vad dom kommer visa?!

KRAM alla fina.


Premiärdagen!

För ca 1 timme sedan gick mina två stora grabbar iväg till första dagen på dagis! Var med blandade känslor jag såg dom gå ut genom dörren. Riktigt glad och lycklig för att jag vet att Melle kommer älska det. Men samtidigt är det lite ledsamt att våra lediga dagar ihop är slut. Får trösta mig med att fram till hösten kommer han bara gå 8-11. Blir inte några sena dagar så vi hinner allt att mysa i massor =)
Strax efter grabbarna gått iväg tog jag och Mille och åkte till tippen med en massa skräp sen helgen. Några gamla leksaker fick också följa med. Dom står bara och musiken i dom skrålar så barnens stackars öron tar nog skada av att lyssna på det.
Mille passade på att somna så jag åkte hem och hämtade koden till bensinkortet. Sen passade jag på att tanka bilen. Ska efter lunch skicka iväg vår gamla syskovagn som jag fick såld igår. Efter det lämnar jag älsklingen hos J, när han slutar 15.30 hämtar vi honom. För vid 16.30 blir det att infinna sig på jobbet för några extra timmars slit. En lite lagom skön tisdag =)

Är en fin men kall dag. Skulle gärna gått en promenad men Mille tycker inte att det är lika skönt. Hans kinder blir även riktigt röda och torra av luften.
Vi tar och myser lite i soffan istället. Om 1 timme slutar storebror och då ska vi ha lunchen klar när dom kommer hem. Ska bli kul och se hur han har haft det =)

KRAM.


Higher


Världens härligaste 2 åring =)

Var riktigt kul att vara på simmet med Melle idag. Är alltid kul men idag glänste han lite extra =)
Han börjar nu att visa tecken på att göra simrörelser med armarna. Och det ihop med bensparkarna gör att han kan ta sig fram några meter på egen hand. Är så kul att se framstegen han har gjort sen vårterminen drog igång =D
Men skulle man fråga Melle vad som var roligast idag, så svarar han nog när pappa kastade upp mig. Ja ni vet ett sådant där "flygkast" upp i luften. Men ni ska nu inte tro att pappa tog emot honom direkt när han slog i vattnet. Nej precis efter han plaskat ner i vattnet tog han tag i Melle. Men det var en skrattande kille som tittade upp ur vattnet. Och ni kan nog gissa att han fick flyga upp några gånger till ;-) Och sen smittade det av sig till dom andra barnen, så några stackars pappor försökte göra några försök.
På kvällen visade även Melle att han kan göra rörelserna till sångerna vi sjunger innan vi går upp ur badet. Riktigt roligt att se, eftersom vi ofta sjunger melodierna här hemma. Vi märker verkligen hur stor han har blivit. Nya saker som händer hela tiden. Och imorgon är det premiär på dagis. Blir pappa som tar inskolningen, lättast att jag är hemma med Buddah. Men nästa vecka får han följa med några gånger, då har ju jag börjat jobba =)

Ska nu ta och slänga upp fötterna i soffan och se Halv åtta hos mig.
Njut av kvällen och lugnet bloggisar, nya som gamla =)


Början på något nytt!

Livet har många skeden. Mycket som börjar och mycket som slutar. Olika faser, perioder man går igenom.
Idag tar vi ett nytt kliv i vårat liv. En ny färd börjar, kanske inget märkvärdigt men stort! Denna vecka börjar Melle på dagis och i mina ögon är det en milstolpe.
Jag har varit hemma med denna stjärna i 2 år. Och det har varit underbara år och jag har älskat varje stund. Men nu är det dags att släppa taget lite om honom. Låter nog som jag gör en stor grej av något som att börja på dagis!? Jag ser det som en liten taste av när han kommer flytta hemmifrån. Han kommer inte alltid att vara mig nära alla dygnets timmar! tur att det är mååånga år tills det är dags =)

Idag är det samtal med mig och Christian, så själva inskolningen börjar inte förän imorgon. Så när vi är borta kommer morfar hit och tittar till grabbarna =) Vilken tur att vi har så snälla föräldrar som alltid ställer upp!
Det är inte så att jag bara känner sorg i hjärtat inför imorgon. Jag känner otroligt mycket glädje. Och jag vet att han kommer att älska det. För mig är det hans lycka som räknas och att börja dagis nu är helt rätt. Där kan han leka och aktiviera sig på ett helt annat sätt än vad vi kan göra hemma. Det kommer bli SÅ bra =)

En annan trevlig sak är att vi vaknade kl 06.30 av alarmet idag. Båda barnen sov så gott, lycka!
Inatt när Mille inte ville somna om tog vi in honom till oss. Och på två röda sov ungen och gjorde det fram till att han vaknade av klockan =D
Är det så vi skulle ha gjort hela tiden??!! I såfall blir jag nästan lite galen av tanken. Men vi får helt enkelt testa nästa natt han inte vill somna om i sin säng igen. Är faktsikt lite mysigt att ha denna lilla krabat brevid sig ;-)

Nu blir det frukost och sen fixa till sig inför mötet kl 9.00.
Ha en FAB start på denna vecka. Kanske den bjuder på nya saker i era liv med?!


Till vårens dop

Bild lånad från KappAhl.

Snart släpps KappAhls vintage stories. I år är det romantiskt sekelskifte som man sattsat på. Och utav alla tidigare kollektioner är det här min favorit! Så mycket sött, framförallt till små töser =)
Men det jag vill slå ett extra slag för är denna fina dopklänning som kommer att finnas till priset 499 kr. Om jag skulle döpa ett barn är det denna jag skulle göra det i!

Vi hade en släktklänning som vi döpte både Melle och Mille i. Det var grabbarnas kusiners mormor som gjort den. Jag tycker just att det är lite extra kul. Att flera barn använder samma klänning =)
Och nu har man ett bra tillfälle att själv starta en sådan tradition. Ska man köpa en dopklänning någon annanstans får man nog lägga på minst 1000 kr till. Modellen är även tidslös och kommer passa lika fint nu som om 30 år =)







Redo för nr 2

Om en liten stund dyker hela Fam Lööke upp på fika. Lite firande av Melle och en massa bus för barnen =)
Var ett bra tag sen vi alla sågs. Är svårt när alla jobbar olika tider varje dag i veckorna. Därför känns det lite extra roligt idag =)
Idag har vi inte orkat att baka något fikabröd, sorry friends! Blev att åka iväg en sväng på förmiddagen och handla muffins och kakor. Passade även på att byta en persien som var i fel storlek. Skönt att slippa ha den liggandes här hemma. När vi kom hem blev det lunch och nu ska vi se om Melle kan sova en liten stund. Buddah busar runt för fullt så att han somnar är lika med noll ;-)

Är en fin men kall dag idag. Klär man på sig kan det vara riktigt skönt men små barn tycker inte det är lika skönt. Och deras stackars små lungor klarar nog inte några längre stunder ute i kylan.
Jag hoppas dock att ni njuter av denna fina söndag. En sista söndag i dom vanilga rutinernas tecken =)

KRAM!


Kalaset i bilder

Sitter i sängen med en kopp kaffe. En tidig morgon, som vanligt ;-) Men idag unnar jag mig att spendera lite extra tid i myskläder i vår sköna säng!

Gårdagen var helt amazing. Vi var bra trötta på kvällen och jag valde bort datorn. Men nu är det inget firande förän Buddahs 1 års kalas. Och ärligt talat är det skönt. När kvällen kommer efter en sådan här dag är man glad att den är över. Är också skönt att vi bara hade ett kalas, att alla kunde komma samtidigt. Det gör det hela liiite skönare =) Är stress från morgon till kväll sådana dagar. Hade säkert varit enklare om vi beställt tårtor mm men vi ville göra egna tårtor. Och mycket beröm fick vi för dom också =D

Här har ni i allafall lite kort från igår. Inga är tagna av oss utan kusin Jakob och farfar var fotografer igår =)


Min familj vet vad min man gillar, chips och öl ;-)


Nej jag lider inte, jag sjunger =)


Vi gjorde en godistårta och en "prinstårta". Hemmagjorda kanel och vaniljbullar. Och mormor hade bakat hallongrottor. Gissa om Melle åt ;-)

I farfars skor =)

En trött Buddah...

Nu ska jag titta på Nyhetsmorgon. Hederspristagaren i årets QXgala har ett väldigt känslomässigt tal. Hemskt att höra men så mycket hopp han ger till så MÅNGA!


Puh i soffan

Efter dagens kalas ska vi nu andas ut i soffan. Ingen är direkt hungrig eller sugen på att ställa sig och laga mat. Så kvällen till ära blir det nybakade scones =) Men vi har haft en jätte rolig dag, framförallt Melle!
Bilder och mer om firandet blir det efter vi har ätit. Tanken var att båda barnen skulle sovit nu men Buddah ligger och snackar i sängen. Melle däremot somnade på två röda, hade räknat med det efter den här dagen ;-)

Dags för lite mat mina vänner!
På återseende.


Förberedelser

Har fixat här hemma sen jag kom hem från jobbet. Dammsugit, dammat, bakat bullar och plockat i alla hörn. Moppningen av golven tar vi imorgon. Är skönt med rena golv innan kalaset börjar. Risken finns att dom inte hade varit det om jag gjort det nu ;-)
Vi hann även med en sväng ut till Babyproffsen. Blev en ny sak men den ska jag visa lite senare ;-) Har lite annat som jag måste fixa med först. Ska även ge mig iväg och handla sushi sen. Ikväll blir det mys framför tvn när barnen somnat =)

Tittar bara in lite snabbt nu. Har lite annat att stå i nu ;-)
Skriver lite mer senare.


Paketöppning!

Har varit paketöppningar i omgångar här hemma idag. Två paket på morgonen och två paket på kvällen. Och ett paket ska ges snart. Det är nog enligt Melle själv det tråkigaste, det är ett mjukt paket ;-)
Som vi räknat med var transportlastbilen den bästa presenten. Han hade en likadan fast liten som gick sönder. Så när vi såg den här i helgen var vi bara tvugna att köpa den =D Och jag tror att han just nu tycker att vi är dom bästa föräldrarna som finns ;-)
Har varit så kul att ge födelsedagspresenter till Melle. När det var julklappar tittade han bara på dom, slutade med att vi fick öppna dom. Men idag har han själv slitit upp paketen men han börjar att bli stor nu ;-)


Paketöppning på morgonen. En stor polisbil, blev förmiddagen och eftermiddagens hit!

Precis innan han hunnit öppna och se transportbilen...

Dagens lyckligaste kille =)

Än har inte Melle somnat. Han leker för fullt här i vardagsrummet medans vi tittar på hockeyn. Buddah har som vanligt redan gett upp ;-) Hoppas han sover lika bra inatt som han gjorde igår?!
Idag firar vi starten på älsklingens pappaledighet. Nu kommer han vara hemma tills skolan drar igång i augusti. Så nästa vecka är vi hemma och har inskolningen av Melle ihop. Kommer kännas så konstigt att se Melle på dagis. Visst att mitt hjärta värker men samtidigt finns det en stor lycka med. Han kommer bara att må bra av det. Och känslan vi har är att han kommer älska det. Vi får se hur det går nästa vecka!

Blir att ta kväll nu. En kortdag på jobbet imorgon och sen är det bara att förbereda inför lördagens stora kalas. Tänk så skoj vår stora kille kommer att tycka det är =)

KRAM!


Ja må han leva....


Tokunge, grattis på din 2 årsdag. Är så stolt över dig mitt hjärta!

Inatt var jag vaken runt 00.30, slutade i att jag inte somnade förän kl slagit 01.06. Det var den tiden för 2 år sedan som Melvin kom till världen! Vilket ögonblick det var och jag kommer än ihåg varje sekund och minut. Och så som det känns just nu så kommer jag alltid att fortsätta göra det också! Det var en av dom lyckligaste dagarna i mitt liv, första gången vi fick se vårt älskade lilla pyre ♥

Idag blir det ett lugnt firande när pappa kommer hem. Han har bara fått en present än så länge. En ny DVD med Tomas tåget. Så ni kan nog gissa vad han gör just nu ;-) En lycklig Melle sitter framför tvn och ropar titta mamma =) Tänk att den billigaste av saker kan göra min älskling så glad!
Blir lite fika och presentöppning som sagt när älsklingen kommer hem. Blir nog en sväng till stan och köpa något extra gott. Baka det blir det att göra till lördagens kalas, så jag tycker det är ok om jag skippar det idag!
Sen vet man aldrig om det kommer någon på besök heller. Men det är inget jag räknar med, dom flesta kommer ändå att komma på lördag =D Tänk vilket kalas det kommer bli. I år är ju Melle mycket mer medveten om vad som händer!

Nu blir det en mysig fruksot efter sovmorgon ;-)
Ha en lika FAB dag som vi kommer att ha!


Inspiration!

Hemma efter en dag med massor av skoj på jobbet. Jag är verkligen glad när jag går till jobbet. Känns som en riktig boost att gå hem och vara mammaledig. Den energin och glädjen jag har nu när jag är på jobbet är så mycket större. Men jag tror man kan behöva ett break, sen kasnke föräldraledighet inte är lösningen. Bara att få komma bort och återfå fokus.

Dagen bjudit på en intressant utbildning. Äntligen tar mitt jobb klivet in i 2000-talet ;-) Att förnkla gör att man spar tid och det är bara bra. Den tiden kan vara värd att lägga på något annat än personalplanering.
Ska bara bli kul när vi kan själva få "känna" lite på programet och se hur det funkar. Det är en sak att se någon annan visa hur man ska göra.

Ikväll kommer Mikie hit. Blir lite god mat och skitsnack, en bra avslutning på en bra dag. Tyvärr kommer jag säkert somna tidigt då mitt huvud är fullt av en massa info. Men dagen började även lite för tidigt, 05.15. Men vi fick Mille att somna om efter ca 45 min =) Kanske ingen vinst då jag ändå klev upp vid 06!? Han fortsatte dock att sova till strax efter 08, så för Melle och pappa var det skönt.

Ha en skön start på eftermiddagen/kvällen!
KRAM.


Det ska börjas i tid!

Hemma hos oss har barnen redan fått börja att hjälpa till. Framförallt med städningen. Dom sopar, torkar och kör med dammsugaren.
Nej skoja bara men dom är väldigt förtjusta i just städredskapen. Dammsugaren är en stor hit hos Melle, han har sett hur vi gör och går runt och drar munstycket på golvet. Vi brukar sänka ner handtaget på lägsta nivå så han kan hålla själv. Sen går han runt och "dammsuger" på golvet och i soffan =)
Mille däremot tycker att skyffeln är den roligaste att leka med. Kanske för att det låter så skoj när man drar den på golvet?! Eller kanske för att han orkar att lyfta den?! Hur somhelt är han bra söt när han leker =)




Sötnos, eller vad säger ni!?

Sitter nu helt färdig i soffan. Är fortfarande vaken, plus i kanten för det ;-) Kommer ändå bli en tidig kväll, ska upp och jobba imorgon. Tidig morgon och lite stressande, kanske måste lägga beställningar själv?! Har inte gjort en beställning sen jag gick hem för 2 år sedan. Men det ska nog gå bra. Håller tummarna för att Linda inte behöver VABa =)

Hoppas ni får en mysig kväll. Ska nu krypa nära min man och tacka för att jag har honom ♥
GoD kVäLl!


Tokungar!

Somnade som en stock i soffan redan 19.30 igår. Är inte bara Melle som blir helt färdig efter badet på måndagar. Även mamman i huset somnade rekord tidigt =D Kan bero på kombo av badet och att vi inte får sova som vanligt.
Mille har efter sin feber börjat att sova oroligt. Han drömmer massor och är efter det väldigt svårsövd. Han är inte riktigt vaken men tillräckligt för att troligtvis bli förbannad över att han vaknade. Är arg som ett bi på anabola!
Jag hoppas verkligen att vi får ordning på hans sömn, för varken han eller vi tycker att det här är särskillt skoj. Får hålla ut en vecka, sen är det besök hos Anders igen. Då är det blodprov som väntar men jag ska även ta upp "sömnproblemen" han har just nu.

Badet igår gick som en dans. Gud så roligt jag och Melle hade. Hela min kropp skrek av lycka när vi åkte för att hämta lillebror hos mormor. Lycka för att Melle är så duktig och vi hade så skoj men även för att lillebror hade varit så duktig hos mormor. Inga tårar eller skrik, han hade lekt och skrattat från det att han kom dit. Han är inne i en period av tykänslighet och det räcker med att någon annan tittar på honom och han börjar gråta. Så det kul att höra hur roligt han haft det.

Melle var som en sprallig fisk igår. Åkte rutschkana flera gånger, ingen räddsla för att fara med huvudet före ner i vattnet. Och när han var klar, slet han sig nästan ur min famn för att åka igen =)
Vi testade även att titta på varandra under vattnet. Han tyckte det var skoj några gånger sen puttade han iväg rockringen som vi dök under. Och det är ett tecken på att han inte vill mer och då slutade vi självklart. Allt vi gör när vi badar är på hans villkor. Viktigt att komma ihåg!
Blev även lite plaskande, skönt att han börjar sparka mer och mer med benen. Men han visade även att vi tränat på att "dyka". Gick ganska bra måste jag säga =)

Är verkligen helnöjd med dagen igår. Egentid med Melle är viktigt, både för honom och oss. Att han får bli sedd och få extra uppmärksamhet är viktigt. Man märker det när man får två barn. Hur mycket man än försöker att ge barnen lika mycket tid så behöver man göra saker ensamma med dom. Då är det bara det barnet som får all fokus.
Kvällen blev som sagt väldigt lugn. Vi firar inte alla hjärtans dag på något särskillt sätt. Vi har som många andra 364 andra dagar att fira kärleken på. Så presenter och liknande har vi slutat att ge. Roligare att bli överraskad någon dag när man inte räknar med det!


Roligt att busa med lilebror =)

Mitt lilla hjärta ♥

Tror det var tredagars feber som Mille hade. Igår och idag har vi sett som små rodnader på hans kropp och lite i pannan. Melle har aldrig haft det så jag vet inte riktigt hur "utslagen" ska se ut. Är det någon som haft det som vet?? Får googla upp det annars ;-)

Vår dag idag är ganska lugn. Kanske tar en sväng på förmiddagen till stan och fixar dom sista av Melles presenter. Har bara småsaker kvar att köpa. Tänk att om två dagar blir han två år!!! Herre vad fort det går.
Annars blir det storhandling inför helgens kalas och lite träning. Längtar efter att köra ur kroppen och få energi. Den behövs nu när sömnen blir lite lidande. Men någonstans är det charmigt, det är ju livet som småbarnsförälder =)

Jag önskar er en fin tisdag!
KRAM.


Iskallt

Ifall ni inte redan visste det så är det riktigt kallt ute!
Promenaden fick bli efter lunch och inte innan som det först var tänkt. Båda grabbarna somnade så sött, så jag lät dom sova.
Efter lunchen klädde vi oss varmt och gick en liten promenad. Kan inte påstå att det var skönt. Visst solen lyste och det var riktigt vackert ute men jag kan inte säga att det var skönt. Sorry!
Nu sover Mille vidare i vagnen. Jag och Melle sitter och myser i soffan. En kopp kaffe snart och sen är det dags att packa badväskorna. Jag och Melle badar idag, Mille är hemma hos mormor och har det festligt under tiden =)

Håll tummarna för att vi slipper gråt när vi badar!! Och håll tummarna för att Melle visar att han kan dyka. I veckan har vi tränat på att sätta upp händerna på huvudet som man gör när man dyker. Och Melle har faktiskt lärt sig det. Nu gäller det bara att kunna göra det när det gäller ;-)


Kärlekens dag


Glad alla ♥ - dag finaste DU!

Tänk att idag firar vi det finaste av allt - KÄRLEKEN!
Den är vacker, ren och får oss att bubbla över. Vad vore världen utan kärlek?! Kall, mörk och otrevlig skulle jag gissa.
Tycker du ska göra som jag, pussa lite extra på dina nära och kära. Säg hur mycket du älskar dom och uppskattar att ha dom i just DITT liv.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Tack för alla tips angående den försvunna DVDn. Tyvärr är den spårlöst borta men den dagen jag hittar den lovar jag att säga det =)

Vår morgon har börjat tidigt. Buddah är frisk och det betyder att vi får kliva upp tidigt igen =) Men det är mys att sitta och vakna till med lilla hjärtat.
Vi ska ta en skön promenad på förmiddagen. Har ett paket att posta och ett att hämta ut. Massor med nya vårkläder har anlänt =D Känns lite avlägset när man kollar ut men vi får längta till våren lite till.

Have a FAB day!


Hur tänker en 2 åring?

Vi har ett litet problem här hemma. Eller problem kanske är fel ord?! Vi undrar bara vart Melle kan ha gömt en DVDskiva?!
I veckan köpte vi en DVDspelare in till vårat sovrum. Ibland när barnen vaknar tidigt är det inget barnprogram på tvn som faller dom i smaken. Då är det bra att kunna dra på en film till dom istället.
Igår fick Melle ligga inne i vår säng på eftermiddagen och titta på Tomas tåget. Efter en stund kommer han ut till oss i köket. Då har han stängt av filmen, ingen fara tänkte vi. Men idag när han skulle få lägga sig på förmiddagen och titta på filmen är den borta. I DVDspelaren finns den inte. Vi vänder uppochner på hela vårat sovrum men ingen skiva.

Nu är min fråga om någon kan tänka sig komma på vart han kan ha lagt den? Vi har förskt att "tänka" som Melle men det har inte gett resultat =) Skivan är helt enkelt borta!
Tips mottages gärna ;-)
____________________________________________

Snart är det nattning av barn som gäller. Mille är redan nu ganska trött, blir sängen för hans del. Han har fortfarande sömn att ta igen men inatt sov han riktigt bra. Ipren är verkligen bäst att ge när dom har feber och ska sova. För den tar verkligen ner den och det leder till bättre sömn.
Melle kommer nog att vara vaken ett tag till. Han leker för fullt med sina bilar i köket. Han raddar så fint upp dom på ett led och kör med dom på bordet =) Tänk att han blir två år på torsdag. För två år sedan längtade jag ihjäl mig efter honom!

Skriver lite mer senare ikväll när barnen somnat. Nu blir det att gosa lite med Mille innan han lägger sig.
KRAM!


Grattis till dig min kära!


I sommras på semestern i vårat härliga Malmö! Jag längtar tillbaka, blir kanske en tur i sommar??!!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min underbara mans födelsedag =D
Vi har inte direkt firat med något buller och bång, lungt och städat. Blir tyvärr så när inte Mille varit kry. Men han verkar piggare idag och har än så länge ingen feber - peppar peppar!

Om några timmar kommer svärfar och Mahnaz hit på en fika. Dom vill självklart fira födelsedagsbarnet och det säger inte vi nej till =)
Ska bara ge mig iväg snart och handla något fikabröd. Tårta får det bli på Melles kalas, det är då som vi även firar pappa!

Njut av denna underbara dag!
PUSS på er.


40,2

Febern har inte försvunnit än. Den spökar fortfarande och inget alvedon hjälper att hålla ner den. Men nu ikväll har vi köpt ipren sup och det gav lite lindring. Mille orkade busa i 15 min i sängen med storebror innan han gav upp och ville sova. Skönt med tanke på att han sovit 45 min på förmiddagen och 20 min i bilen på kvällen.
Blev en sväng till jourvårdcentralen under kvällskvisten. När febern steg till över 40 grader och han drog sig i örat tyckte dom att vi skulle komma in så dom fick titta på honom. Allt såg bra ut, hur det nu går till??!! Kan vara tredagars feber eller ett virus, fick vi inte svar på. Det är inga tänder som gör honom så här i allafall, det informerade läkaren oss. Hade faktiskt gett upp den tanken idag =)
Är glad att han äter nästan som vanligt och dricker mer än vanligt. Framförallt det sista då det är viktigt när man har hög feber.

Nu är det vi som snart kryper ner i sängen och ser lite på tv innan vi somnar. Blir en tidig kväll men vi får inte så mycket sömn heller ;-) Håller verkligen tummarna så dom vitnar att det blir liiite bättre inatt!? Imorgon vill vi vara pigga när älsklingen fyller år =D

Ha en supermysig lördagskväll!
PUSS & KRAM.


Solig morgon!

God morgon!
Natten har inte bjudit på någon bra sömn. Mille har vaknat ca 1 gång i timmen fram till 04, efter det har han sovit hela tiden och sover ännu. Verkar som om den värsta febern har lagt sig!? Har bara kännt lite på hans rygg och då var han ganska sval. Får se hur han är när han vaknar.

Känns härligt att få vakna till en sådan fin morgon. Sol som lyser på ett vintervitt landskap, det är inte fel. Gör humöret bättre och det känns inte lika jobbigt att lämna en sådan här natt efter sig.
Dagens planer får bli lite lek ute på förmiddagen. Melle behöver komma ut och få busa av sig. Lite pulkaåkning och skottning får det bli. Till eftermiddagen hade jag tänkt mig att baka lite bullar.
Tror inte att vi gör några större utsvävningar när Mille var så dålig igår. Även om han är pigg idag behöver han ta det lugnt. Kanske en sväng till affären för lite luft och handling av baktillbehör =) Frisk luft är alltid gott efter man varit sjuk.

Ska nu ta en liten dusch innan vi käkar lite frukost. Magen börjar att kurra och är riktigt sugen på en STOR kopp kaffe =)
HAPPY lördag fina bloggisar!


Brinner upp!



Buddah vaknade inatt med feber. Till en början var han ganska "sval" men under förmiddagen steg den. Senast vi tog tempen hade han 39,5. Men efter lite alvedon sjönk den till 39,2.
Mycket sömn har det inte heller blivit. Ca 1,5 timmar på hela dagen och det är i pappas famn. Märks att han bara vill vara oss nära hela tiden. Lilla hjärtat mitt ♥
Verkar som tur i oturen att det är tänderna som gör honom så här. Lite snorig, dreglar och feber - klassiska tecken. Hoppas att han är piggare imorgon. Vill ha tillbaka glada och busiga Mille. Blir även lite avgörande om det är så att han skulle vara sjuk. Han har ätit och druckit som vanligt fast i lugnare tempo. Det är bra för om han skulle vara sjuk har han energi i kroppen att motarbeta den.

Ikväll är vi lata och kör hemkörning på pizzan. Vem vill ge sig ut i snöstorm!? Nej det blir att hålla sig inne, att vara ute när jag åkte till och från jobbet räckte. Blev även tvungen att ge mig ut under eftermiddagen och köpa mer alvedon. Men jag hade det mysigaste sällskapet med mig, Melle =D

Hoppas ni får en mysig start på helgen!


Pimpad vagn

Blev lite nya saker till vagnen idag. Kunde inte låta bli ;-) Men smidiga lösningar till framförallt syskonvagnen är alltid bra. Och eftersom vintern nu kommit tillbaka fick det bli en vinteraccesoar.
Teutonia har haft en "muff" att fästa på handtaget. Skönt att som förälder kunna värma händer på vinterpromenader. Tyvärr har den varit lite saftig i priset och därför har det inte blivit av att jag köpt den.
Men idag hittade jag ett för en mycket billigare peng. Så självklart slog jag till =D Nu behöver jag inte ta av vantarna hela tiden när jag ska hjälpa barnen. Ett I-lands problem kanske...


Varmt fleecefoder kommer hålla min tassar varma. Den passar båda våra vagnar, bara att knäppa av och knäppa på =)

Längtar nästan lite att få inviga den ;-)

Även till sommaren har vi nu fixat smart förvaring, slippa släpa på en skötväska. Bara att ha med några blöjor och våtservetter.
Grabbarnas flaskor får nu förvaras ii flaskhållarna. Och den lilla fickan med dragkedjor är perfekt att ha som värdeförvaring.



Även den passar båda vagnarna och var nästan lite för billig. Om det nu är möjligt??!!

Nej nu ska jag stänga datorn för den här kvällen och krypa upp i soffan. Imorgon är det jobb igen och jag funderar på att ta skidorna till jobbet. Förbannade snö som ska fortsätt att falla hela natten och morgondagen.

Ha en underbar kväll!
KRAM.


Fredag på en torsdag

Nyduschad efter en sväng till gymmet efter stan. Benen gick lätt idag, skönt. Behövde energin också efter två nätter med störd sömn.
Nu ska vi snart äta lite mat innan barnen ska få bada. Blir hederligt fredagsmys idag, taco ;-) Varför äta det på helgen när man kan fira lite extra att helgen är här imorgon. Är bara måndagar och fredagar tycker jag. Veckan hinner knappt börja innan det är dags för helg igen.

Nej nu är det dags att hämta barnen och sätta dom vid köksbordet. Melle ligger i vår säng och kollar Tomaståget, medans Mille sitter här i vardagsrummet och kollar Bilar. Dom har inte längre riktigt samma smak när det kommer till film ;-)
Blir en uppdatering senare. Då ska ni få se vilka roliga saker jag hittade på stan =D Gick lös och löpte lite amok!


Luncha!


Tjocka tröjorna åker fram igen. KUL med ännu mer snö. Jag som började få vårkänslor =(

Blir en sväng ner till stan snart. Ska hämta en present till min man som jag beställt =) Enligt butiken själva är den så snygg! Vad det är? Ja det får ni se på söndag då han fyller år.
Passar på att ta en lunch på stan med Sofie och Agnes. Även om det inte är några längre stunder som vi ses SÅ ses vi. För mig är det viktigt, går det en vecka utan hennes närvaro mår jag dåligt. Hon är mitt bollplank och min axel jag vilar ut emot. Älskar dig vännen ♥

Dags att sätta fart nu, har en skötväska att packa.

Puss puss.


På (o)stadiga ben


Sakta men säkert börjar Buddah ta några steg.

Är helt underbart att se Mille stå själv med sin gåvagn. Och när han tar några steg, ja då fylls nästan ögonen med tårar. Tänk att få vara med om det här igen!
Han reser sig nu och går utmed allting. Senast idag gick han längs med hela tvbänken och den är 180 cm lång. är skoj att se hur mycket som hänt på bara en vecka. Det är ett tempo som den här lille herren håller =D

Är fruktansvärt trött idag. Sov illa inatt pga Mille, en ny tand är nog på g. Hoppas den kommer upp snart så vi får tillbaka våra bra nätter igen.
Ska lägga mig i soffan och titta på Halv åtta hos mig. Dagen på jobbet har tagit den sista musten ur mig, puh!

KRAM!


Ett morgontips

God morgon på er! Hoppas ni vaknat upp till en skön morgon!? Den ser inte så rolig ut om kollar ut genom fönstret men vi går mot rätt håll. Våren är snart här =)
Barnen vaknade riktigt tidigt här hemma idag. Vid 5.30 låg två små i vår säng och tittade på barnprogrammen. Men det var bara mysigt. Har fått två dagar innan det med "sovmorgon" ;-)

Tittar in lite snabbt och ger er ett tips innan jag ska fortsätta med morgonbestyr. Barnen har gillat alla djuren som hänger i gummiband hos Anders. Så vi tog några av alla nallar som finns här hemma och fäste i trappan. Under dagarna hänger dom där så barnen kan sitta och rycka i banden. Då far nallarna upp och dom skrattar. Melle räknar ett, två & tre sen släpper han =) Sen på kvällen lägger vi upp nallarna på ett trappsteg och man ser det inte längre.
Det kanske inte passar in helt i min inredningsstil men så länge barnen är små får den mixas med leksaker. Om några år är barnen stora och DÅ kan jag ha det precis så som jag vill =D


Ser lite brutalt ut med denna hängande nallar.

Nej nu ska jag fixa lite här hemma. Buddah har redan somnat och Melle ser på film. I eftermiddag väntar storhandling och byte av en träpersien. Vill ha alla to dos klara innan dess.

Önskar er en fin fin tisdag!


Down under

Melle var nog mer under vattnet än över på simmet idag =) Inga tårar här inte, bara skratt. Och tårarna som var för några gånger sen är nu som bortblåsta.
I veckan har vi tränat stenhårt på att sparka med benen och det gav utdelning. Idag sparkade han som en tok, Eva blev SÅ imponerad va honom. Så till nästa vecka ska vi lära oss att dyka. Det betyder att han ska lära sig att sätta ihop händerna på huvudet. Så att han lätt ska kunna dyka ner i vattnet. Melle lägger än så länge bara händerna på huvudet. Men vi tar ett steg i taget!
Blev även klart idag att Mille börjar bada den 20 mars. Så roligt det ska bli. Så from då är söndagar lite extra heliga. Då får Mille lite egentid med mig. Om det inte är så att jag jobbar, då får Christian bada. Melle får under tiden vara med mormor & morfar eller farfar & Mahnaz.




Förklaringen till rubriken.
Idag gjorde Melle en liten bomb =)...är väl så det kallas??



Nästa vecka blir det jag som får bada med Melle då Christian har en massa möten inför sin föräldraledighet. Mycket som ska lämnas över och informeras om. Han kommer bli borta från jobbet till augusti.
Jag räknar med att Melle kommer vara lika vild som vanligt!

Nu tackar jag för mig och kryper upp i min älsklings famn.
God kväll!


Ett tips!

Ett MacBookställ kostar ganska så mycket. Men ett litet spartips är att köpa IKEAs servettställ för 19 kr/st. På med ett par möbeltassar för extra skydd och det är klart =D Funkar fint fint och blev riktigt snyggt med! Eller vad säger ni??!!


Hans och hennes ;-)


Middag på G

Idag blir det en sen middag. Ganska vanligt på måndagar då vi inte kommer ifrån badet förän kl 17. Sen är det hem och ställa sig framför spisen. Men idag blir det en skaldjurspaj, så ugnen får göra jobbet =) Passade på att hacka allt som skulle vara i pajen innan vi åkte. Även pajskalet gräddades, så vara bara att göra en äggstanning när vi kom hem. Och självklart i med alla godsaker!
Barnen leker förfullt med varandra. Mille skrattar så glatt och det gör hela mig varm. Han tycker av någon anledning att krypa efter storebror och gåvagnen är riktigt skoj. Barn är lättroade =D

På simmet idag tog vi en del nya kort. Blev många bra och dom ska jag visa er senare ikväll. Blir efter barnen somnat och vi landat i soffan.
Nu är även Mille anmäld och den 20 mars är det dags för honom att börja plaska. Ska bli så kul att se hur han kommer att reagera?! Känslan vi får är att han kommer älska det.

Nej nu ska jag duka fram och fixa till Milles mat.
På återseende mina fina!


9 månader idag!

God förmiddag!

Måndag igen, simskola är dagens höjdpunkt! Men idag firar vi även att lillebror blir hela 9 månader.
Tiden har gått fort. Tänk att han funnits här hos oss lika länge som han låg i magen. Den tiden gick fort och dessa 9 månader har sprungit iväg också.


Så stor och redan så bestämd ;-)

Jag ska hoppa in i en dusch nu. Passar på när Mille sover, Melle han hänger med i badrummet =) När lillebror sedan vaknat blir det en promenad. Skönt med luft, det ger energi!


God kväll



Den här killen reser sig mot allting nu. Sen helgens start har han verkligen hittat tekniken. Så just nu gäller det att passa honom i soffan!
Idag gick han själv med gåvagnen för första gången =D Några gånger orkade han gå sen blev han trött. Imorgon blir det att testa att lite igen. Babysteps....;-)


Papparazzi!

God morgon bloggisar!

Vilken roligt och mysig kväll vi hade igår hos min bror och hans familj. Det blev hela familjen som åkte, hockey med ståplats är inget för min man ;-) Och det blev en glad överraskning även för födelsedagsbarnet som blivit riktig ledsen att Christian inte skulle komma. Men visst är det kul när man ser hur glad en kille kan bli =D

Barnen lekte massor, är så kul att se hur roligt Melle har med sina äldre kusiner. Dom skrattar och busar runt. Och dom ser efter Melle som gärna vill gå upp och ner i trappen =) Tror Emma och Jakob hade fullt upp med att hålla Melle i handen som tyckte det var SÅ skoj att gå i trappan ;-) Men det glädjer mig att se hur kul dom tycker det är att hjälpa honom.
Mille hängde mest med mig eller pappa. Det är ju där som maten oftast finns ;-) Visst han kröp runt lite men det slutade alltid med att han hamnade vid brandsläckaren i vardagsrummet. Känns som det inte är den bästa leksaken =)

Barnen höll ut bra länge utan något gnäll på kvällen. Dom brukar bli trötta vid 19 men igår åkte vi inte hem förän 20.30. Det var då trötta som snarkade i baksätet när vi åkte hem ;-) Men vi hade mätta magar efter god mat och mumsig godistårta. Undra om det var den "sena" kvällen, den goda maten eller kombon av båda som gjorde att vi alla sov till 07 imorse?!

Alla kort som togs igår, undantag för paketöppningen är tagna av födelsedagsbarnet Jakob. Vi fick riktigt många bra och roliga kort. Tack för det gubben!
Här har ni några kort från gårdagen:






Ett av dom finaste korten togs på lillasyster Emma!










Och det här var bara några av alla kort som togs under kvällen. Nya blixten var självklart med och vi fick riktigt bra kort tack vare den!

Här ska vi nu äta lite frukost. Börjar faktiskt bli lite hungrig nu ;-)
Efter frukost blir det lite städning och bakning. I eftermiddag kommer svärfar och Mahnaz hit. Melle längtar nog lite, även om farfar var här senaste i fredags och fikade =)
Kul för barnen och även oss att ha dom på besök. Och idag har grabbarna en liten överraskning.

KRAM!


Födelsedagsdag!

God förmiddag!

Härlig dag vi har haft, en gjort ett dugg. Barnen vaknade strax efter 06, så när dom somnade om gjorde jag likadant. Lite skönt att efter en sen frukost lägga sig i soffan och slumra till. Det gjorde gott för själen =)

Hade lite planer att ta en sväng på stan idag men vi skippar det. Regn och blåst känns inte så upphetsande. Så efter lunch blir det en massa bus innan vi ska iväg på kalas. Eller jag och grabbarna, älsklingen ska på hockey. Han blev bjuden, så dom är fem stycken som ska åka och titta. Känner att även han måste få göra något skoj utan fru och barn. Sen att det krockar med kalaset är synd men så är det ibland. Jag ska i allafall iväg och fira barnens äldsta kusin som idag fyller 12 år =D

Nu blir det lite lunch i magen.
Puss puss.


Ikväll firar vi!



Ikväll äter och dricker vi gott. Allt för att fira. Vad firar vi?? Vi firar att vi har underbara vänner, bästa familjerna, lyckligaste livet men även att jag är SÅ FÖRBANNAT BRA som aldrig ger mig =D

Skål på er!!


Äntligen HELG!!


Jag njuter av dom sista fredagarna då jag slutar tidigt. Om mindre än en månad kommer jag vara tillbaka på heltid. Då är 12.45 på en fredag ett minne blott =)
Varje fredag hoppar jag hem på små moln. Vetskapen att mina älsklingar väntar på mig gör att jag kör hem med ett leende. Få saker är så mysiga som när Melle kommer springande till dörren med ett skratt när jag kommer hem. Att få en puss och kram är inte särskillt svårt.
Min älskade lilla familj, med ett härjtroll vid namn Milton och en busfrans vid namn Melvin. Bättre kan man inte ha det än vi har det. Vi har våra dunster med varandra men vi vet om att vi älskar varandra. Mina små prinsar, snart kommer ni vara stora. Då kommer jag sitta här hemma och vara orolig!

Livet med barn är underbart!!

Tänk så mycket man får, utan att behöva be om det. Jag vet att mina barn inte kräver något av mig. Så länge dom är trygg är dom glada och lyckliga. Och är det något vi ger dom så är det trygghet.
Jag slösar all min tid, energi och pengar på dom. Det sistnämnda är verkligen inte nödvändigt men JAG känner att jag vill skämma bort mina barn. Sen om det är leksaker, kläder eller upplevelser det spelar ingen roll.
Och som förälder är man inte sämre om man inte spenderar en krona på sina små. Kärlek kostar ingenting =D

Puss & Kram!


Såld!

Då var första bilbarnstolen vi köpte för 2 år sedan såld. Lättad av att ha lite mer barnsaker hemma men samtidigt med sorg i hjärtat.
Vi föll för stolen pga av färgen. Den mest idiotiska färg man kan välja till ett litete barn. Men det var ju just därför som vi valde den. För att inte vara som alla andra men även för att den gick att fälla ner till liggläge. Det har varit guld värt när barnen sovit och vi åkt bil. Bara att ta loss stolen och fälla ner ryggstödet, sen har dom sött sovit vidare!

Nu var det en trevlig familj med en son på 7 år som skulle få ett lillesyskon som köpte den. Mycket glada över att göra en bra affär. Och det gör dom, vi skänker nästan bort den. Men hellre att säja den billigt till någon som behöver den, än dyrt och den blir stående här hemma.


Mer och mer bebissaker försvinner här hemma. Vi skänker, säljer och slänger. Men det med mycket minnen blir kvar.

Barnen ska snart lägga sig. Efter det blir det en fika i soffan till hockeyn. Gäller att ladda för en kortdag på jobbet. Öppnar med en av de bästa. Hoppas jag får skratta lika mycket som i onsdag =D


Lunchtajm

Härligt fin dag med sol, trist bara ska blåsa. Hade blivit en skön promenad annars efter lunch men vi skippar den. Här ute på "landet" går det knappt att gå utan att vinden tar tag i en ;-)

Vi har spenderat vår förmiddag hemma hos Sofie och Agnes. Te och lek gjorde att den här dagen fick en bra start. Efter en natt med massor med god sömn kändes det som en bra fortsättning.
Melle sov hela natten i sängen utan att vakna. Det hade jag aldrig trott men han är duktig och tyckte nog att det var ganska skoj =)
Även Mille sov bra men tyckte att vi skulle starta dagen redan vid 05.30. Det är på gränsen tycker jag. Kl 06 känns bättre, tycker det är mer då som morgonen startar.

Mille sonade i bilen på vägen hem och ligger nu och sover. Jag och Melle ska äta lite lunch och efter det blir det en nap för hans del. Om lilleman fortsätter att sova ska även jag lägga mig en stund. En liten lunchlur är alltid skönt ;-)

Imorgon är det helg..igen mina vänner. Veckorna bara springer förbi men härligt är det. Betyder ju att vi kommer närmare våren =D


Melles nya säng!




Här har ni Milles ombyggda säng som nu Melle sover i. Vad stor han helt plötsligt blev!
Men det som var roligast var nog och se hur kul han tyckte det var. Att själv kunna klättra i och ur sängen var en riktig höjdare. Så vi blev ganska oroliga att det skulle bli mycket springade framochtillbaka när han gått och lagt sig. Trodde aldrig att Melle skulle ligga kvar när han nu skulle kunna ha chansen att rymma. Men där hade vi fel!
Det är snart en timme sen han somnade. Inte ett ljud har vi hört, utan han somnade direkt. Det riktigta testet blir nog imorgon när han ska sova middag. Är inte jämt som han vill lägga sig och sova direkt =)


Melles doppresent av kusinerna.

Den stora nallen är från Köpenhamn. Den gjorde vi själva förra sommaren när vi var där.
Den lilla är från Harrys och den fick vi när Melle låg i magen =)

Nu håller jag tummarna för att vi har en bra natt framför oss. Mille sov hela natten som var och det gjorde även Melle. Inte ett ljud kom från någon utav dom.
Känner att så fort mitt huvud kommer landa på kudden ikväll så kommer jag somna. Har varit en intensiv dag men så skoj jag har haft. Skrattat så mycket på jobbet att jag har ont i magen. Har dom bästa arbetskollegorna!!

KRAM på er och sov så sött när ni väl väljer att avsluta denna dag =)


Ombyggnad

God kväll i stugorna!

Nu landar jag i soffan för första gången idag. Jobb hela dagen och efter det storhandling. For snabbt ner till IKEA efter handlingen och köpte en sängdel. Sen hem, åt och packade upp alla varor. När det var gjort började vi bygga om Milles säng. Hans spjälsäng kan man nämligen bygga om till en liten vanlig säng. Melles går inte att göra om på det sättet.
Så under kvällen har dom fått byta säng och Melle ligger nu i en liten vanlig säng. Han gick och la sig för en liten stund sen och än så länge är det tyst och lugnt. Håller tummarna för att han sover bra!

Ska nu ta och se Halv åtta hos mig och efter det återkommer jag med bilder från Melles rum =D
Ha en mysig kväll mina vänner.
Och alla nya läsare, tack för besöksrekordet igår. Kul att det hittat hit så många nya läsare men ni är dåliga på att säga vila ni är. Lämna gärna en liten kommentar när ni tittar in. Kul att veta vilka NI är med =)


Kloss nr 8

Melle har idag visat prov på hur stor han börjar bli. Bara 16 dagar kvar, sen blir han 2 år. Vart tog dessa år vägen??!!


Mina fina kille i helgen. Han ser precis ut som en hund som väntar på ett Varsegod =)

Melle har i allafall 12 st klossar, alla med nummer 1-12 på. Vi har dom liggandes i en låda i hans lekbyrå. Och idag kom han ut med åttan och sa otta. Till en början tänkte vi bara att det var en tillfällighet att han sa något som liknade just åtta. Men ikväll stod han och letade efter kloss åtta i sin låda. Han tog upp kloss efter kloss och la på golvet. Och hela tiden stod han och sa Nej, inte otta.
Just den klossen låg kvar i vardagsrummet, så jag smet ut och hämtade den. Lade sedan ner den i lådan när pappa pratade med honom. Och när vi sa att han skulle fortsätta leta, hittade han självklart åttan och ropade med ett skratt OTTA!!!

Jag säger inte här att Melle är smatare än något annat barn. Det jag vill är att berätta om just HANS framsteg. Jag är stolt över allt som han gör. Att jämföra honom med andra skulle jag aldrig få för mig. Dom som gör det är nog osäkra som föräldrar. Jag tror man inte känner sig helt trygg i sin roll. Men det är bara vad jag tror, jag säger inte att jag har rätt och du har fel!

Nog om det. Nu ska här ätas nybakade scones och drickas te. Barnen busade med pappa i sängen förut och det var två trötta grabbar som nyss somnade. Underbart att se hur dom skrattar ihop. Dom bästa av bröder ♥


Ny blixt!


Buddah "jagar" pappa när han tar kort.

Han blir lätt distraherad av barnprogramen på tvn.

Vi har investerat i en riktigt bra blixt till systemkameran. Den ljusar upp och ger mer djup i alla bilder. Bra kort är lätt att få nu!
Christian valde att använda Mille som försökskanin härom kvällen. Var inte lätt att få några bra kort. Mille kröp snabbt efter hela tiden. Men några fick han ta innan han blev anfallen av kanonkulan igen =)

Nu sover äntligen Buddah igen. Melle sitter och tittar på Tomas tåget och jag ska passa på att hoppa in i en dusch. Tvätten är nästan klar för dagen. Bara en maskin kvar att köra men den tar vi efter Buddah vaknat.

Idag säger vi välkomen till februari - en kort månad. Skönt, då är våren snart här!


Nytt hopp

Igår tändes det ett nytt litet hopp. Fick ett mail för ca två veckor sedan som gjorde mig ganska förbannad. Jag la ner allt och kände att det inte var någon ide att ödsla tid och energi mer.
Men igår tänkte jag ge det en sista chans. Och vad jag glad jag blir för det. Nu ser det ut att ordna upp sig =D

Dagen kommer bjuda på en tur till stan. Måste handla ett födelsedagspresent. Efter det får vi se vad som sker!? Har två presenter att lämna, kanske blir att vi gör så ;-)

Nu ska jag ta en trött Mille. Han sov 30 min förut, för lite för hans del. Vanligtvis är det minst 1,5 timmar till han sover men inte dag.
Ska även ta iut med lite tvätt som ska läggas in. En ny maskin ska snart hängas upp. Idag är det tvätt som står på förmiddagsschemat.