Solig dag

Skulle blivit en dag med regn men solen sken från det att jag gick upp. Och än har den inte gått ner =)

Blev en tripp till Norrköping på förmiddagen. Fick med oss två tjuriga barn, inga glada miner här inte. Det trottsades så det stod härliga till. Det gnälldes, rymmdes och gräts. Vi var allt annat än två glada föräldrar.
Lite svettiga drog vi till McD för en förmiddagsfika. Behövde fylla på med koffein för att lugna ner mig. Skönt och enkelt det var med ett barn igår ;-)

När vi kom hem ble det poolen. Lite häng i solen innan barnen lade sig och sov. Jag passade då på att sitta lite i solen. Min kära man, ja han gjorde som barnen men i soffan.
Lite senare på eftermiddagen dök barnens farmor och man upp på fika. Barnen tyckte det var roligt men ibland dök det där fina humöret upp igen. Känner att när det är så här varmt ute kan det lätt tära lite på krafterna ;-)
Blev i vilket fall en lyckad och skön eftermiddag =)

Nu ligger vi här i soffan och flämtar. Fy attans så varmt det är. Man ska inte klaga men jag tycker inte om att känna mig så här kladdig. Skulle nog kunna duscha 10 gånger på en dag och inte känna mig ett dugg fräschare.
Veckan ser ju även ut att fortsätta vara lika varm och fin. Kommer bli mycket badande känner jag ;-) Men inte enbart, vi har även lite annat på schemat. Sista sommarlovs veckan för barnen =)

Bjuder i allafall på lite bilder från denna dag. Håll tillgodo, imorgon är jag tillbaka igen ;-)


Mina älsklingar..

Lite Finnlands mums ;-)


Uppe med tuppen

God morgon! Solen skiner ute, härligt! Hoppas på en fin dag idag.

Mille vaknade strax innan 6.30. Ingen sovmorgon men dock en mycket god natts sömn. Somnade tidigt i soffan och somnade sedan om gott inne i sängen. Har inte vaknat av barnen inatt, så även dom var nog trötta. Melle borde varit skittrött med tanke på hur hans lördag såg ut ;-)

Här hemma har vi ätit frukost och ska snart fixa till oss och åka till Norrköping. Ska gå och titta lite, planera för framtiden ;-) Lika bra att göra en dag då vi har gott om tid på oss.
Ska även försöka klämma in fikabesök och en massa lek. Men med tanke på att klockan knappt slagit 8 så ska vi nog hinna med det mesta ;-) Har en skön söndag framför oss, det gillar jag.

Hade även lyckats att blanda ihop datum, så någon inskolning på dagis börjar inte imorgon =D Den börjar första nästa måndag. Det betyder att andra inskolningsveckan blir väldigt knepig. Älsklingen börjar att jobba och måste verkligen jobba. Och jag ska börja jobba men kommer nog att lösa det hela med att jobba kväll. Kanske blir så att någon dag får lösas med att någon annan hämtar barnen på dagis??!! Blir lättare att se när vi väl börjat.
Just nu bryr jag mig inte om det. Går inte att lösa helt och hållet ändå =) Morgondagens bekymmer låter vi vara just morgondagens =)

Nu blev toaletten ledig, så jag ska göra mig iordning. Sen tar vi bilen och far mot grannstaden.
Hörs under dagen bloggisar =)

KRAMAR!


Fredagsmys - släng dig i väggen!

Här hemma kör vi lördagsmys! Vi har tänt ljus, tittar på Tomas tåget och äter potatisskruvar =)


En korthårig Melle =)

Jag och Melle tog en dusch ihop och under tiden pratade vi om hur kul han har haft det idag. Han har tittat på dinosaurier, ritat med mormor, gått på stan, tittat på "vattenfallet" i Norrköping och varit i Aborreberg. Där sprang han runt och lekte och försökte få morfar att bada i Bråviken ;-) Blev inget bad, tyvärr.

Just nu känner jag ett otroligt lugn inom mig. Ett lugn jag inte kännt på länge. Jag trivs med det, tror att det framtiden erbjuder är vad vi behöver. Var svårt att inse men för min familj gör jag allt. Det är dom som jag bryr mig om. Deras hälsa går före allt annat. Vet att om det varit jag hade dom gjort samma sak för mig!!
Men jag ska samtidigt njuta av tiden som är HÄR och NU. Vi vet inte vad morgondagen bjuder på. Ta inget eller ingen förgivet! Lev i nuet och skjut inte allt på framtiden!

Här ska vi nu fortsätta vårat lördagsmys. Lillebror somnade för ca en timme sedan. Melle är inte redo att ge upp än. Passar bra, då får mamma och pappa lite ensamtid med honom. Vi har ju bara myst losst med lillebror hela dagen ;-) Härligt det med men jag har allt saknat min stora prins!

Jag hoppas ni får en lika skön kväll som vi kommer att ha det.
God kväll!


Storhandling, lunchdate & jobbesök!

Vår lördag har rullat på i ett rasande tempo. Fick lite sovmorgon innan mormor och morfar kom och hämtade Melle. Dom skulle åka till Norrköping och ha en heldag. Trollungen har inte än kommit hem men ryktet säger att han dyker upp till 19 ;-)
Fick ett mms av min pappa mitt på dagen. Visade en nyfrisserad kille! Usch, mina föräldrar har tvångsklippt mitt barn!! Planen var att klippa honom den här kommande veckan. Men nu är han KORTKLIPPT!! Hans älskade lockar är inte kvar. Hoppas verkligen att tiden går fort så dom växer ut snart igen??!!
När Melle åkte fort vi till tippen och sedan vidare för lite storhandling. Blev inte så värst mycket, då kylen redan är smockad. Men lite kom vi alltid hem med. Bla laktosfritt sortiment till mannen.
Lagom till lunch dök fina Ramona och Menck upp. Så majspasta och en laktosfri sås med kräftstjärtar bjöd vi på. Fick ett högt betyg och det smakade ingen skillnad från allt annat vi ätit genom åren. Såsen blev nästan lite godare, då jag kan tycka att laktosfritt är något sötare i smaken.
När våra vänner åkte vidare efter att ha visat nya bilen, en cab. Inget avis, jag lovar ;-) Och självklart god lunch, så for vi till pappas jobb för att skriva ut en följesedel.
Mille lekte loss i alla korridorer. Vilken skillnad att bara ha ett barn. Det blir lite lättare och Mille är så härlig att ha med. Är Melle också men det är två helt olika killar =) Melle är inte lika mycket fullt ös medvetlös ;-)


På väg till pappas jobb...

Nya dressen köpte jag på Lindex för några veckor sedan. Direkt när den kom till butik var jag där. Brorsan fick också en - perfekt till dagis =)

Nu tar jag mig en kall öl och ska snart fixa middagen. En enkel sådan bestående av rökt lax och bakpotatis med god kräftstjärtsröra. Mycket skaldjur men det är ju så gott =D
Efter jag förberett det blir det att baka en rabarberpaj. Blir en paj med egenodlade sådana också =) Lite extra skoj och jag hoppas det ska smaka lite godare??!! Ska se till att göra den på laktosfritt smör också.

Ha en trevlig kväll, så tittar jag in lite senare =)
KRAM.


Semester...igen =)

Har precis tittat på en massa gamla kort på Melle. Tiden från han var nyfödd på BB, till det att han är omkring 3 månader. Känns som en evighet sen men det är bara två och ett halvt år sedan. Kan sakna den tiden lite. Då man var nybilven förälder. Allt var så nytt, hur man sakta men säkert blev varm i kläderna =)

Idag gick jag på semester igen. Två veckor framför mig då jag inte behöver tänka på någon kyl ;-) Dagens besked var kanske inte det roligaste men vad ska man göra??!! Just nu finns det annat att tänka på.
Efter jobbet mötte jag upp grabbarna hos deras farmor och Göran. Blev både fika och mat. Barnen var ute och lekte, bla i den enda vattenpölen. Så innan maten fick dom ta sig ett bad ihop, gillades skarpt. Men bara till Melle råkade trycka på bubbelbadsknappen. Då utbröt panik i badet ;-) Ingen hade nog räknat med att det skulle börja låta och spruta vatten.
Mille somnade i bilen på vägen hem, sov hela vägen in i sängen. Melle ville borsta tänderna och ha vällingen, sen somnade han gott =)

Vi har gottat oss i soffan. Småtittat lite på friidrotten men framförallt njutit av bilderna på Melle. Så liten, så söt och han är fortfarande lika underbar!! Och för att inte tala om hans lillebror, vilket charmtroll ;-)
Ska nu och och förflytta oss in till sängen. Vi är både trötta och imorgon hoppas vi på en liten sovmorgon ;-)

God kväll bloggisar!


From the best!



Mina föräldrar är helt underbara! Dom kom förbi på kvällen. Pappa lekte med barnen medans mamma och jag pratade. Många kloka och visa ord har hon den kvinnan. Och jag kan ärligt säga att det känns bättre nu.
Hon får mig att förstå och se saker på ett helt annat sätt. Mina föräldrar har själva behövt ta samma beslut under min barndom. Och se på dom nu. Dom är lyckligare än någonsin!
Vissa beslut är svårare än andra att ta. Men när man väl kommit över på andra sidan och har lite perspektiv, ja då känns allt mycket bättre. Då får vi hoppas på det ;-)

Efter deras kryssning igår hade dom med sig en liten parfym hem. Guess nya parfym som doftar som en sommaräng. Mamma tyckte att det skulle passa mig som hand i handsken =)
Den doftar så gott att jag inte vill använda den. För här i stan har den inte gått att få tag på. Det vet min mor, hon har allt letat.
Fick inte bara parfymen. Fick världens godaste godis med ;-) Finnlandskryssningar från barndommen är fyllda med dessa. Vi åkte ofta när vi bodde i Sthlm och då köpte vi alltid dessa. Men även när vi barn fick vara hemma med farmor och farfar köpte dom alltid med dom hem =)
Tänk att jag än idag kan komma ihåg det. Svaga minnen dock, var knappt fyra år. Men det är speciellt att faktiskt ha dom minnena. Plocka fram och se tillbaka med ett leende på läpparna!

Jag ska nu ta mig en glass och fortsätta sms med Sofie. Min fina vän som alltid finns där! Tänk en sådan tur att herr Lööke började jobba hos oss. Annars hade vi aldrig mötts =)

KRAM från mig till er. Och tack för era värmande ord. NI är bäst!!


Heavy on my heart!

Vissa perioder i livet är extra svåra. Självklart finns det dom som är extra glada och lyckliga med. Men just nu befinner jag mig i ett kaos. Det har aldrig helt försvunnit men dom senaste dagarna har jag kännt hur det sakta smugit sig på.
Känslan och trycket i mitt bröst är tillbaka. F*n rent ut sagt!
Trötthetskänslan är den värsta. Trött på att behöva känna att jag inte har något val. Trött på att aldrig känna mig utvilad. Trött på att inte få komma tillbaka till ruta ett.
Jag kan känna stunder av lycka. Mina barn är alltid med mig i dessa stunder. Utan dom hade jag gått under. Dom skänker glädje och får mig att le. Dom kräver INGET av mig. Därför är kärlek lätt att ge dom. Älskade ungar, vad ni ger mig kraft och styrka!!

För den man älskar gör man allt. Även om det inte alltid känns rätt. Men man har lovat att älska varandra i nöd och lust. Att stötta och finnas där när man som mest behöver det. Ibland kan det vara svårt. Svårt att förstå men hjärtat säger att svika inte är ett alternativ. Men nog förbannat kan det göra ont. OCH det får göra ont. Jag ser det inte som ett tecken på att valet man gör är fel.

Ikväll är det jag som kommer fälla en tår, eller flera tårar. Men nu har vi tagit beslutet. Jag vet att det måste göras. Men nog f*n gör det ont för det! Med tiden kommer alla sår att läkas...hoppas bara det inte tar all för lång tid??!!

När jag skrivit det här vet jag att det finns dom som gläds åt att jag känner så här. Olycka är något som vissa kan finna lycka i. Andras olycka framförallt! Men jag känner att jag bjuder på det. Jag kanske får vad jag förtjänar, vad vet jag??!!
Jag står här med ett blottat innre. Det kanske ger kraft och styrka till någon som behöver det. Någon som mår som jag, som tror dom är ensamma med känslan. Vi ska komma ihåg att vi ALDRIG är ensamma!
Jag är stolt över mig själv att jag delat med mig så här mycket. Även om mycket inte näms här men det känns bäst så. Lite låter jag vara privat...

Nu tar jag mig i kragen. Låter barnen fylla mig med glädje. Även om denna tiden inte kommer finnas med i deras minne, så bär jag med mig deras minnen!! Jag låter alla stunder av glädje och skratt finnas kvar i mig!
Aldrig att jag sviker er mina hjärtan!!


En landkrabba och ett blötdjur


Full fart från början till slut =)

Efter jobbet for hela familjen iväg till Stureforsbadet för lite svalkande bad. Var behövligt efter en pissdag rent ut sagt på jobbet. Kylen hann att vara hel i ca 24 timmar innan den gick sönder. Var inget roligt att inse efter att ha plockat upp tre kylpallar innan öppning...helt själv. Ja jag är förbannat stolt över mig själv!

Men nog om det, härligt att fly stan i värmen. Även om altanen med poolen är skön är det skoj att komma bort. Det blir lite vardagslyx på något sätt. Barnen älskar att bada och dom har lite mer plats att leka på i badet =)


En avvaktande Mille i strandkanten.


Mina glada grabbar =D

För att asvsluta den här dagen tittade mormor och morfar förbi en snabbis. Dom har varit på en liten Finnlandskryssning och hade några små presenter med sig =) Jag blev lite extra glad...visar varför senare.
Även jag lämnade över en stor kasse med presenter. Hoppas att dom gillar det lika mycket som jag gillar min present ;-)
Grabbarna fick inget godis, vill inte ha. Istället fick dom goda Muminkex som vi kan ha till fikat ett tag framöver. Dom var små och naggande goda ;-)

Nu ska här tittats på Dr Quinn innan det blir en tidig kväll i sängen. Mitt huvud har strejkat hela dagen. Tackar kylen för det!
Hoppas på att morgonen på jobbet bjuder på en kopp kaffe och ett gott skratt. Jonas är nu tillbaka från semestern och lite har vi nog att ta igen =)

Ha en underbar kväll!
KRAM.



Mina älsklingar!


Klippdags för Melle ;-)

Innan vi for och hämtade pappa hos doktorn var jag och grabbarna ute och lekte. Det härjas verkligen och det gäller att hålla koll på dom. Mille är värst men nu har även Melle börjat att säga Stopp brorsan! =)
Vi valde att ha det lite extra mysigt, så varsin glass åt vi på lilla trappan. Det slukades med god apptit ;-)

På jobbet idag fick jag min bonus för allt slit med kylen. Kändes bra att gå ut genom dörrarna på kvällen =) Så from idag har vi en helt fungerande kyl...ÄNTLIGEN!! Var inte en dag för sent. Och är vi glada, ska vi inte prata om vad kunderna är.

Imorgon är det dagpass som väntar. Så jag ska snart krypa ner i sängen och varva ner innan jag somnar. Blir nog att se nyheterna och höra det senaste om Norge. Fruktansvärt det som hänt och än idag lite svårt att förstå.

Ha nu en skön avslutning på kvällen!
KRAM!


Söta, rara underbara!

Gårdagens överraskning var nog påsen som låg i mitt skåp på jobbet. En liten present från Lattjo =)
När jag öppnade påsen trodde jag först inte mina ögon, måste vara ett skämt tänkte jag. I den låg ett par nya jobbyxor!! Inte vilka byxor somhelst, utan baggyvarianten från Lindex.


En riktigt kass bild men dom är snyggt svarta, lite slitna och blekta.

Jag köpte ett par ljusa i våras, just för att ha på jobbet. Lösa och sköna, inget som sitter åt. Stora bra fickor som rymmer alla nycklar, telefoner, knivar och annat skräp jag samlar på mig under dagen ;-)
Under ett pass lyckades jag att blöta ner hela byxorna, så när jag gick hem fick byxorna hänga kvar i mitt skåp. Kort därefter kom en genomblöt Lattjo till jobbet. Hon fick låna mina byxor och blev hooked =) Mina byxor blev hennes byxor. Och under tiden jag hade semester såg hon till att dom fick rastas =D

Dessa byxor gjorde min dag. Att kylen inte blev lagad förän strax innan vi stängde och att det rådde djungelvärme på jobbet, det sket jag i. Idag blir det invigning av nya byxorna, nya fina byxorna ;-)

Ska ta mig en kopp kaffe nu och sedan en skön dusch. Vädret ser lovande ut, så jag och barnen går ut och leker sen. Efter det blir det att hämta pappa hos doktorn och sedan jobba. En dag som kommer försvinna i ett naffs!

KRAM.


MÅNDAG-fyll den med hopp & kärlek!

God morgon!
Jag hoppas ni vaknar upp till en lika fin morgon som vi har gjort!? Jag och barnen har ätit en stor god frukost och nu väntar jag på att kaffet ska bli klart.
Barnen härjar som aldrig förr i soffan. Hur mycket jag än ber dom lugna ner sig går dom på högvarv. Dom skrattar och visar kärlek till varandra. Just den där syskonkärleken är speciell. Går lillebror ner från soffan, ropar Melle högt tillbaka lillebror och klappar på platsen brevid honom i soffan =)

Om ca två timmar är det dags att åka iväg och jobba. Hur den här dagen kommer bli vet jag inte. Min förhoppning är att kylen ska börja fungera och då blir det meck med att ställa tillbaka allt OCH se till att det hamnar i rätt ordning. Här får vi inte missa vältringen ;-)
Ska bli skoj att träffa arbetskamraterna, dom bästa man kan ha. Lilla Lattjo som alltid skiner som en sol. Tyvärr får vi vänta tills imorgon innan vi jobbar ett långt pass ihop.
Träffa min chef L. Flin och allvar omvartannat, det gillar jag. Är lite så det ska vara tycker jag. Mitt i allt elände kasn man alltid hitta skrattet!
Efter den här helgens händelser i Norge är det något jag tycker vi ska använda oss av. Även om det är hemskt, så kan vi inte gräva ner oss. Vi måste sprida glädjen!!

Nej nu blir det en kopp kaffe och sedan ska jag så smått börja förbereda mig för den här dagen. Ser så fram emot den, varför kan jag inte svara på =)
Önskar er en fin start på veckan. Kanske är det första semester veckan, sista veckan eller kanske du börjar jobba idag??!! Gör det till den bästa dagen i vilket fall somhelst!!

KRAMAR!


Min lediga dag!

Barnen busar runt och jag sitter i soffan. För en stund sedan har vi tacofiesta och när barnen somnat slår jag till på en glass ;-) Men än har inte sanden kastats i deras ögon.

Idag har jag varit ledig, kändes skönt efter två dagar med kaos. I fredags på jobbet då kylen valde att gå ut i strejk. Igår var det kaos hemma då huvudvattenledningen i tvättstugan började att spruta. Var bara för älsklingen att stänga av allt vatten och invänta hjälp. Den hjälpen tog hela dagen!

Älsklingen slog till på att ha J idag. Var länge sen sist, så jag och grabbarna har varit hos mina föräldrar och myst. Men jag smet iväg på morgonen först och gjorde mina naglar ;-) Härligt när man själv kan välja tiden!
Fick korta och otroligt sköna naglar. Sen blev dom så enkelt snygga. Glitter som manikyr, funkar fint för mig. Jag vill ha lite glam men ändå lättskött med tanke på mitt jobb.


Mina korta naglar, ge dom två veckor så är dom långa som ogräs. Och Mille som sov så sött en stund hos mormor och morfar. Han somnade i min famn innan vi skulle äta, sötnos =)

Mörkret kryper på nu, så lite ljus ska tändas och när barnen somnat myser vi loss. Nu är det bara jobb mån-fre innan det är två veckors ledigt. Men riktig semester blir det inte då vi börjar inskolningen på dagis med Mille. Då är sommarlovet slut för barnen och vår nya vardag börjar =) Ska bli lite spännande!
Tänk att i närmare två och ett halvt års tid har vi varit föräldralediga. Först var det jag och nu det senaste halvåret min fina man. Så vardagen som kombineras med jobb och dagis har vi inte haft en. Men valet vi gjorde känns hur bra somhelst!

Trevlig söndags kväll!
KRAMAR!


Skydd för ljud och ljus!



God kväll bloggers =D

Varmt inne och ute, vilken sommarkväll. Lite synd att regnet väljer att falla men vi får väl se att det är långt ifrån höst när man ser tempen ;-)

Mina föräldrar överraskade oss och barnen för en stund sedan. En liten kopp kaffe och överlämnande av den här godbiten ovanför =) Det är en liten present till Mille!
Mormor har sytt ett skydd att fästa på suffletten. Tanken är att sätta på det när Mille sover i vagnen. Han har nämligen väldigt lätt för att bli störd när han sover i vagnen. Men nu får vi hoppas att det problemet är löst!?
Köpte en lite roligt tyg på rean för någon vecka sedan. Fyra stycken krokar och mellan tygen är det fleece, som extra skydd mot framförallt ljud. Och nu har mamma knåpat ihop det till ett snyggt skydd =D
Tusen tack lilla mamma!!

Snart åker en film på. Till det blir det en glass, har hela frysen full. Har köpt massor med olika sorter på jobbet. Ljuger inte om jag säger att det är fem olika =) Men glass är gott på sommaren.
Ha en skön kväll och vi håller tummarna för lite åska även inatt. I den här familjen sover vi bättre då =)

KRAMAR!


New in



Den här klänningen slank med hem igår. Tittade på den i våras när den anlände i butiken men var då lite osäker på längden.
När jag såg att den hängde på rean för 129 kr igår drog jag en chansning. "Kan vara skön att ha hemma" tänkte jag. Väl hemma visade jag min mamma hur den satt på - som en smäck. Det som jag ångrar nu är att jag inte köpte den från första början =) Härligt material och så snygg på. Gillar att den går nedanför knäna, blir en mer romantisk känsla över den.
Om solen nu behagar att titta fram mer den här sommaren kommer denna klänning att vara en given favorit!

Snart är det dags att bege sig mot jobbet. Lite spännande hur den här dagen kommer att arta sig. Tyvärr kommer försäljningen inte bli som en vanlig lördag men det får man ta. Vi har mycket annat att fixa med om kunderna skulle svika oss totalt ;-)
Dom flesta har varit mycket förstående men sen finns det självklart rötägg överallt. Dom som inte kan förstå, utan tycker att det är så dåligt att inte kunna erbjuda alla kylvaror.

Bloggar lite mer ikväll efterjag kommit hem och fått mat och tagit en dusch. Den där duschen kommer bli SÅ skön =)
Ha en FAB lördag!


Vilket avslut!!


Melle och bästa morfar =)

Den fredagen tog minst sagt en vändning. Hade räknat med en helt vanlig fredag på jobbet. Mycket folk med glada miner. Ja och så började det nog men en stund innan jag skulle gå hem bröt kaos ut!
Ca 60 % av vår kyl i butiken la av och det var bara att börja rädda varor. Det mesta fick vi kasta upp på tre pallar och köra in i vår kyl på lagret. Det är bara tre pallar som får plats, så resten av varorna har vi fått trycka in i den delen av kylen som fortfarande funkar.
I detta kaos kunde inte jag och min chef låta bli att småskratta åt det hela. För hennes del var det grädden på moset efter en vecka som varit mindre rolig.
Det som gör hela grejen så komisk är att flera dagar i veckan har vi haft folk från YIT som försökt att fixa problemet. Och summan av kardemumman är ju att dom gjort ett ganska kasst jobb. Så först på måndag skickar dom någon expert. Tack säger vi för det!

När jag kom hem efter lite snabbshopping till både mig och barnen väntade en överraskning på altanen. Mina föräldrar och systrar hade tittat förbi =D Melle och Mille blev så glada. Dom hade vi köpt med oss mat till, så dom käkade medans älskingen och pappa städade poolen. Så lagom efter maten stod den klar för bad =D
Melle, mormor och morfar har badat och busat som aldrig förr. Tror både Melle och morfar kommer sova som stockar inatt ;-) Melle har snurrat, snurrat och snurrat runt i vattnet. Och morfar har nog sett till att minst 10 l vatten skvättes ut =D
Blev kaffe och massor med lek i närmare två timmar innan dom for hem och barnen fick gå in och se på barnprogram. Barnen fick prova sina nya kläder och dom tycktes om =) Jag fick prova min klänning och även jag blev kär =) Visar senare...
Mille gav upp för ca 10 min sedan. Medan jag och Melle sitter här i soffan och ser på Tomas. Älsklingen ska tända grillen och grilla lite kyckling. Blir en god sallad till middag, enkelt och gott!


Flygande Melle...

Morfar och Melle skvätte vatten på mormor.

Tänk att dagen som såg ut att sluta i ett sammanbrott vände och blev en underbar kväll. Sol och värme och massor med skratt. Framförallt från mina härliga ungar!
Imorgon blir det en liten sovmorgon, kommer ingen kyl ;-) Även om det bara är 30 min så är det välkommet. Lördagen kommer gå lite snabbare ;-)

Kikar in lite senare.
Ha en skön start på helgen!


Blixtar & dunder...snälla!!

Snälla någon säg att det kommer dundra till snart!?!? Huvudvärken är hemsk och har varit det sen eftermiddagen. Sen ska vi inte prata om kladdigheten. Bara av att röra sig gör att man blir lätt fuktig...på kroppen ;P
Skulle även vara bra om det föll några droppar för igår la vi gödning på gräsmattan. Och ska det regna får det göra det på kvällen eller natten =)
Just nu ser det bra mörkt ut. Nästan så det är läge att tända lite ljus. Kan hoppas på att snart höra hur det börjar smattra ute...

Dags för en kvällsfika och den gamla klassikern Dr Quinn ;-)
Trevlig kväll bloggisar!


För liten??


Så fulsöt han är vår Mille =D

Hittade detta underbara kort från tidigare under sommaren. Mille har fått på sig en av sina gamla bebismössar.
Just nu sitter den lika tajt som en liten kondom på huvudet. Men det går inte heller att låta bli att få rapvibbar. Han ser precis ut som en liten vit 50 cent =D

Snart blir det lite lunch här hemma innan hela familjen nog tar en nap. Hade en hemsk mardröm inatt och kunde inte riktigt somna om efter det. Var inte att jag var rädd, utan mer att jag blev så pigg när jag vaknade upp =) Värsta med drömmen var att det var så verkligt. Personerna som var med, miljön...ja allt. Tror det kändes lite extra med eftersom det är en av mina räddslor jag har!?
I efteriddag blir det en sväng till mormor för en fika. Melle tjatar ihjäl sig här hemma efter mormor =) Men är man van att träffa mormor flera gånger i veckan så sätter det sina spår. När jag var mammaledig och bara hade Melle, då var vi där på fika ofta ;-)

Hörs senare bloggisar. Och tack för att ni är trogna och tittar in lika mycket även dom dagar jag inte hinner med bloggen. Men vissa dagar blir det bara jobbet och sedan sängen.

Ha en bra dag!


Mot jobbet

God morgon!
Ledig idag men det blir en liten tripp till jobbet ändå. Hann inte med att avsluta allt igår. Den där kylen förstör en hel del =/ Sen kan det vara ölen också *morr*
Den här dagen ser tyvärr ut att regna bort men några planer har vi dock =) Är bara sjukt skönt att vara tillsammans med mina grabbar =)

Bloggar lite mer när jag kommit hem.
KRAMAR!


Skön start på veckan



God morgon!
Skönt att vakna upp och inte höra regnet smattra mot rutan idag. Var lite extra kämpigt igår när klockan ringde och man möttes av spöregn =) Men det gjorde inte så mycket att jobba då heller ;-)

Efter att ha haft en kaotisk start på dagen ordnade det upp sig efter lunch. Måndagar är inga roliga dagar om man kommer lite efter. Men vi är ett glatt gäng som kämpade på och se så bra det till slut blev =)
Hann med att handla lite innan jag for hem till en klarblå himmel. Regnet hade upphört och vi tog en fika innan det blev en sväng till lekparken.
Vägen till lekparken kantandes av ca 100 vattenpölar. Dom flesta lyckades vi att undvika men en blev det mycket spring i. Mille passade även på att sätta sig i den! Men han blev inte så blöt så vi fortsatte till lekparken.
Där blev det att gunga, åka kana, gräva i sandlådan och Mille kröp runt som en tok. Ja behöver jag säga att det blev dusch och bad för barnen när vi kom hem ;-)
Jag och Melle tog en dusch medans Mille fick bada. Två skitiga barn blev snabbt två rena barn =) Och efter rengöringen blev det mat följt av lek.

Idag väntar det en stägning på jobbet. Skulle behöva passa på att sova lite men jag är för pigg =) Jag och Melle kollar barnprogram och myser i soffan. Gäller att passa nu innan jobbet. När jag kommer hem ikväll sover han. Alltid lika trist!
När lillprinsen slår upp sina två blå då blir det frukost. En stor och god sådan =) Sedan blir det en kaffe på altanen samtidigt som barnen får vara ute och leka. Gäller att ta vara på dom fina dagarna!

Önskar er en fin tisdag!
KRAM.


Beställning

Har precis avslutat ett helknasigt telefonsamtal med min lilla Sofie. Eftersom båda är trötta som få i huvudet blev nog våra karlar tokiga på oss. Kanske ska säga att det är på varsin sida av telefontråden ;-)
Men nu har vi i allafall passat på att testa på att handla smink från E.L.F. Fram till midnatt är det fraktfritt, så vi slår till och ser om även vi blir lite frälsta =)

Dagen har bjudit på jobb. En helknasig dag, då jag både aggerat kyltekniker och någon form av mekanisk tekniker ;-) Kan något gå fel, ja då ser det till att göra det på samma dag!
Det bösta är nog när folk som har jour väljer att sköta den över telefon. Och då ska jag säga att jag bad att få felet fixat för annars skulle vi inte kunna larma på under kvällen. Gissa vilka som inte kunde larma på byggnaden kl 18.30??!! Jag och Lattjo. Där stod vi och kokade men efter att larmtjänsten ring och jag lekt tekniker igen kom vi ut.
Nu börjar veckans pass, är ledig först på torsdag. Öppning imorgon men hellre det, får ju komma hem och mysa med familjen =D

Blir bättre bloggande imorgon. Snart blir det sängen men först ska jag se klart fotbollen.
Sweet dreams!


Firande


Dagens goda födelsedagstårta!

God kväll i solskenet =)
Härligt att äntligen se lite sol och ha en skön sommarkväll. Saknat dom lite...

Vi sitter nu i soffan och kollar på fotbollen. Håller tummarna för att det blir ett brons, vore allt lite roligt. Men sist kändes det säkert med vinst och se hur det blev!
Barnen var riktigt trötta och valde att ha välling och lägga sig i sängen nyss. Och helt ärligt så tror jag dom redan sover. Men blir lätt så efter en massa lek och bus med bästa kusinerna. Melle avlsutade hela firandet med att ge Emma en klapp på kinden och säga just Emma =) Alltid lika roligt att se hur han lär sig att visa uppskattning och att han tycker om någon =)
Blev fika med god jordgubbstårta. Den här gången var det faktiskt bara tårta och inte en massa kakor och bullar. En kopp kaffe och en tårtbit är oftast godast.

Fick en massa fina saker, bla ljuslyktor och glas. Visar bilder senare på det. Men jag är mer än nöjd. Tusen tack en än gång!!
Även Mille fick en försenad födelsedagspresent. Ett par shorts, en tuff skjorta och en tröja. Skjortan kommer snart att invigas för den var riktigt glassig ;-)

Här har ni några kort från dagens firande. Dom mesta på mormor och Melle =)


Melle hjälpte mormor att öppna ena presenten från oss. En fin badtant, i det andra paketet låg ett presentkort på Nettans.

Puss mormor!


Eftersom vi bara fikat och barnen inte ville ha någon mat när vi kom hem blir det pizza ikväll. Lite extra mysigt att äta framför tvn, bara jag och älsklingen. Precis som det var innan barnen kom ;-)

Imorgon väntar jobb igen. Ser fram emot att jobba med min spralliga lattjo. Kommer bli en del kaffedrickade och fnittrande. Men det är just därför jag gillar mitt jobb. Vissa av mina arbetskamrater är det mer fnitter med, medans andra blir ett mer moget skratt och barnprat. Men det är ju därför jag gillar alla så mycket =)

Nej nu är det dags att hämta pizzan. Tror jag drar till med en kall till, är faktsikt sommar och lördagskväll ;-)


Sanna vänner!!

I onsdags eftermiddag när vi kom hem på eftermiddagen stod det ett paket på trappan. Inte hade vi väntat besök?!
När vi kom in öppnade jag pappret och innanför gömde sig denna fina blomma. Ett litet kort med värmande ord och ett grattis i efterskott. En hel dag ;-)



Var Ramona och Andreas som lämnade blomman. Tänk vilka fina vänner vi har!! Helt otroligt! Dom finns där i vått och torrt.
Jag försöker att finnas där 24/7 med värme och omtänksamhet för dom som står mig nära. Jag hoppas verkligen att mina nära och kära uppfattar mig så!? Ibland kan det kännas som vardagslivet gör att vi befinner oss på två olika kontinenter. Men vi är alltid bara ett telefonsamtal eller sms ifrån varandra. Och så helt plötsligt sitter vi i varandras sällskap och skrattar =) Det ger mig så mycket hrälig energi så ni anar inte!

Tack fina vänner för jag får vara en del i ERA liv. För mig är NI som luft - kan inte leva utan ER!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Idag har det blivit en sväng till tippen och när vi kom hem en storstädning. När barnen ätit lunch och lagt sig i sina sängar moppade jag av alla golv. Nu luktar det fräscht och för en kort stund ser det även det ut ;-)
Senare i eftermiddag ska vi hem till mina föräldrar och fira mig och min lilla mamma =) Mamma fyllde år i torsdag, den 14 juli. Ser det inte som hon fyller på prinssesans födelsedag. Det är prinsessan som fyller på mammas födelsedag =D

Nu ska jag slappa lite innan jag ska fixa till mig.
Återkommer senare ikväll när vi kommit hem. Tills dess får ni ha en fin lördag!


En mini utflykt

Äntligen sätter vi oss i lugn och ro i soffan. Sista prinsen gav precis upp. Melle satt uppe lite längre än brorsan och tittade på film. Ingen större fara, är ju fredag ;-)
Vi ska snart ta fram godisskålen och titta på SATC 2. Såg första filmen på tv för några veckor sedan. Och hoppla hoppla, mannen tyckte den var bra =) Då är ju tvåan en självklarhet att man måste se!

Förmiddagen bjöd på en tur till IKEA. Kom hem med en duk, blommor till köksfönstret och lite annat smått. Bla nya tallrikar till grabbarna.
Efter lunch och en nap för hela familjen valde vi att åka till Flygvapenmuseét. Vädret såg inte ut att bjuda på något dunder vänder.
Grabbarna älskade detta ställe. Och jag får lova att erkänna att även jag tyckte det var skoj. Fanns mycket som jag skulle vilja tittat närmare på, bla en utställning om kattapultstolen. Dom hade en filmvisning som jag skulle vilja sett men barnen hade för mycket spring i benen för det =)
Trots mängden av besökare var det långt ifrån trångt. Lokalerna sväljer massor, så vi kunde lungt gå runt. Mille fick ett tag sitta på mina axlar för att kunna nå upp lite bättre och känna och klämma på allt ;-)
Efter att ha studerat både plan och Melles favoriter hellikoptrarna valde vi en fika på Calle C. En skön avslutning på vår lilla utflykt. Synd bara att det regnade annars hade vi valt att titta på planen som stod ute. Men vi kommer återvända, var så säker ;-)


Mille studerar ett snurrande hjul.

Kass kvalitet jag vet...


Gammla fina plan.

Älsklingens favoritplan, Draken tror jag?! Undra om det är därför han gillar svärmor??!! ;-)


Här kröp man in och fick ligga på mage och titta ner på en film. Det var filmat från luften precis som om man skulle vara med på ett spaningsplan. Svårt att förklara men roligt var det =)

Jag tycker alla ska åka hit och spendera några timmar. Barn under 18 år går in gratis och vuxna betalar 50 kr. Helt okej med tanke på hur mycket skoj det finns att se och göra. Lite fiffiga expriment och likande saker =)

När vi kom hem blev det stprstädning av leksaer och kläder. Så nu står tre pappkassar i hallen och väntar på att få åka till tippen imorgon. Dom som inte slängdes la jag ut på Tradera. Bla ett par helt oanvända PAXskor. Hade totalt glömt bort dom. Är i storlek 20 som dom är för små till Mille med =( Men förhoppningsvis är det någon som köper dom..

Nu kallar älsklingens famn och godisskålen =)
Ha en skön kväll!


Regning fredagsmorgon


Glada killar hos mormor på min födelsedag =)

God morgon!
Här öser regnet ner idag. Mysigt på ett sätt men hellre vill jag ha sol. Igår kom jag hem till ett hem som var upptänt av enbart värmeljus! Efter första dagen på jobbet var det precis vad jag behövde.

Idag och imorgon är jag ledig. Skönt med en mjukstart igår. Som jag misstänkte var inte huvudet med toll 100 %. Men jag har dom bästa arbetskollegorna så det blev en bra kväll till slut ;-)
Hann med att veckohandla innan jobbet igår. Skönt att slippa ha det att styra med idag. Istället kan vi sattsa på att hitta på något skoj =) Vad det är vet vi inte helt än.


Bästa bröderna!

Barnen leker för fullt just nu. Men en sak som jag ofta undar över är varför dom alltis ska leka i vardagsrummet?? Alla bilar släpas ut från rummet hit. Skulle vara skönt att någon dag slippa att ha leksaker härinne =) Men det är bara att drömma vidare om den dagen.

Hoppas ni får en skön start på helgen!
KRAMAR.


Gul som solen

Efter lunchen somnade barnen gott och jag tog bilen till stan. Där mötte jag upp mamma för lite shopping. Har inte haft sug efter att handla den senaste tiden men PoPs rea lockade lite. Speciellt nu när det är 50 %.
Kom hem med ett galonställ till Melle, en t-shirt även den till Melle och lite strumpor till båda grabbarna =) Ja Mille får ofta ärva av sin bror. Känns bättre att köpa till Melle för att sedan låta Mille ärva. Visst får även Buddah saker men sällan från PoP. Han växer snabbare än storebror ;-)


Gissa vems unge som kommer synas i höst på dagis ;-)

Melle är ingen posarkille. Snabbt skulle han vidare men först fick han ta av sig kläderna =)

Blev självklart några saker även till mig, det mesta på rean ;-) Bla en ny plånbok, jag som varit i behov av en ny. Nu hittade jag en som jag tittat på under våren. Men idag var den nedsatt 50 % =D
Blev även lite kläder, en shortsdress för en billig peng. En klänning och topp som nog får invigas på lördag. Men jag lovar att ni ska få bilder på det imorgon =) Istället får ni hålla tillgodo med att se plånboken. Som jag nu under kvällen fixat iordning.


Mjukt skönt skinn..

Snart börjar damernas match i fotbollen. Självklart att man måste se den. Känns som det kan gå riktigt bra, håller tummarna för det! Tror inte jag kommer vara ensam om det ;-)
Till fotbollen blir det lite jordbubbar med lättvispad grädde. Lite mys på kvällskvisten måste man ha =)

Ha det gott bloggisar!


Början på onsdagen

Har hunnit med att åka hem till mamma på förmiddagskaffe. Suttit i solen på balkongen och bara haft det gött. Barnen har lekt och busat i 110. Även en slurk yoggi innan vi åkte hem hann dom med.
Nu leker dom ute på altanen innan lunchen. Eftersom Christian gjort undersökning blir det en lätt soppa - champinjonsoppa. Lätt och lent för halsen =)
Mille har den senaste veckan slutat att sova på förmiddagen. Det resulterar i att han sover mellan 2-3 timmar efter lunch. Och sover han, ja då sover Melle med =D Så idag ska jag passa på att ta en sväng på stan med mamma. Gör det under tiden som barnen sover. Har en känsla av att även Christian kommer sova ;-)


Melle och Agnes när vi var iväg och badade för ett tag sedan. Melle i sina snygga simskolebadbyxor ;-)

Sötaste Mille!

Ska nu ta och fixa med lunchen. Barnen börjar framförallt att bli hungriga. Min matlust hoppas jag återvänder helt när vi fått dom sista provsvaren om någon vecka. Tills dess hoppas jag att huvudet kommer vara med lite mer än på senaste tiden =)

Ha en trevlig fortsättning på er onsdag!
KRAMAR!


Guess who`s back!!??


Så har dagen vi väntat på äntligen kommit. Den 12 juli är min födelsedag. En födelsedag som kunde blivit den värsta i mitt liv. Nu blev den inte det, snarare den bästa.
Beskedet på proverna från förra veckan kom idag. Man såg inget allvarligt men imorgon väntar en ny undersökning och efter det kanske vi får lite mer svar. Lite riktlinjer på hur vår vardag kommer se ut. Och just nu är riktlinjer något skönt =)

Jag kan inte sticka under stolen med att den senaste veckan varit bland dom värsta i mitt liv. Tårar och oro har avslöst vartannat. Men vi här hemma är välsignade med underbara familjer och vänner. Dom har lyssnat, peppat och ställt upp. För hur mycket man än inte vill se det värsta så är det tyvärr det man gör.
Att bara ha fått komma bort och prata om annat har varit en räddning. Speciellt för Christian. För om jag har haft det jobbigt vill jag inte veta hur han har kännt sig!?

Efter det här tiden får jag nog säga att vi gått igenom vår första kris. Man tror någonstans att man är skyddad från det. Alla andra går igenom det, inte vi. Men vi kan aldrig vara säkra på något. Allt vi vet är det som är HÄR & NU! From ska jag verkligen ta vara på varje liten minut, njuta och spara alla minnen. Aldrig vill jag vara där jag varit igen!


"När någon är svag, står det någon starkare brevid"

Kloka ord som min Sofie skrev till mig förra veckan.
Det är sant, är man svag så finns det alltid någon där som stöttar upp. Hjälper till, tröstar och får en på fötter. Så många som hjälpt oss med det, tack till er alla!


Ska ta mig en tur ut på altanen nu. Dagen har bjudit på födelsedagsfika hos mina föräldrar och barnen somnade gott på promenaden hem. Och gissa vad, dom sover än =)
Nu ska förhoppningsvis bloggen uppdateras lite bättre. Orken och framförallt lusten har hittat tillbaka nu!

KRAMAR!


Bye bye for now

Under ett par dagar nu kommer det att vara en frånvaro här.
Bloggen har många gånger varit ett bra hjälpmedel för mig att göra mig av med tankar. Den har varit en öppen dagbok för er att följa. Men just nu känner jag att det som jag står inför inte är något jag vill dela med alla.
Jag hoppas ni har överseende med det!!?? Men det är som sagt något som många som läser den här bloggen inte behöver veta.
Dom som vi vill dela detta med dom vet om det. Och det stödet vi får är otroligt viktigt och betyder världen för mig! TACK!!!

Just nu är lilla mamma spindeln i nätet. Hon pratar, lyssnar och ger råd. Både till mig och Christian. Tack underbara mamma ♥

På återseende på obestämd framtid men tillbaka det kommer jag - LOVAR!


Naptime



Vi har intagit en god lunch. Enligt Mille den bästa på länge, för han åt, åt och åt. Han satt tom kvar när vi plockade undan och åt. Normalt vill han gå ner när Melle är klar. Tror bestämt att aiolifisken med ris var en klar favorit =) Och fisk är ju aldrig dåligt att gilla!

Barnen ligger nu och ska sova. Melle var riktigt trött, tror han somnade direkt. Mille ligger och pratar lite men somnar vilken minut somhelst.
Tänkte göra som min små prinsar och vila lite. Det är faktiskt riktigt skönt med ett "gubbvil" som herr Lööke säger =D Känner att jag vill vara lite pigg ikväll. Väntar nämligen en bio med älsklingen, Mikie och Herr Blomberg =)


Osminkad dagen till ära. Lite mascara får åka till kvällen.

Gör som jag och slut era ögon en stund, ni som kan förstås ;-)
KRAM!


Making plans

Sitter i soffan med en kopp kaffe. En skön start på min semester. Vädret kanske inte är det opptimala men dom säger att det ska bli finare i veckan. Duger gott för mig =)
Min man sitter i telefon och styr upp lite planer med Mikie för kvällen. En dag som denna tar vi lite som den kommer...
Annars ska vi ta en sväng med bilen och fixa några små ärenden som vi skjutit på framtiden. Lika bra att ta dom en dag då det är lite sämre väder. När solen är framme, ja då ska vi bara bada och lata oss ;-)

Först av allt ska jag hoppa in i en dusch. Sen bär det av innan lunchen och barnens nap.
Ha en fin start på veckan!

KRAMAR!


Vilken start!

Har nog inte haft den bästa starten på semestern.
Den började med akuten för min andra hälft. Håller tummarna för att det inte är några allvarliga saker men mer svar kommer förhoppningsvis snart??!!
Jag och barnen spenderade några timmar hos mina föräldrar. Melle har saknat mormor massor, så han om någon var överlycklig att få komma dit =) Åkte hem med två trötta grabbar som sov sött i nästan två timmar innan vi hämtade upp mannen.

Nu ska här lagas lite mat. Idag kör vi på en god lax & spenatpaj. Packat med viktiga ämnen ;-) Nej inte därför vi äter det, mest för att det är så gott. Trodde jag hade lite fetaost hemma. Men icke, den var slut. Kommer smaka gott men godaste hade det blivit med lite ost =)
Kvällen kommer bli lugn, behövs här hemma. Vi ska ladda batterierna för en skön semestervecka. Härligt att äntligen vara ledig en hel vecka från jobbet. I ärlighetens namn kommer jag dock sakna mina arbetskamrater men dom får jag snart se igen =)

Ska fixa med fyllningen till pajen nu. Magen börjar kurra lite med...
Ha en fin start på kvällen!


S E M E S T E R

ÄNTLIGEN!! Trodde aldrig att den här dagen skulle ta slut. Var kämpigt i början men under dagen lättade känslorna och jag kunde avsluta dagen några minuter tidigare än beräknat. Ja, alla små minuter räknas när det handlar om semester ;-)

Tack till min fina Sofie som tittade in på jobbet idag. Vad skulle jag göra utan dig och dina kloka ord??!! Du är mitt bollplank och stöttepelare. Vi skrattar och gråter ihop, utan dig är mitt pussel inte komplett!!

*******************************************************

Nu ligger barnen i allfall i sina sängar och sover. Jag firar in semestern i soffan, på bästa sätt. Hade gärna haft ett glas vin men just det var slut. Kanske får bli en flaska bubbel istället. Lite Montazamistyle =D
Note to myself - besöka systembolaget på semstern. Både vitt och lite rose måste införskaffas. Få saker slår att få sitta ute på altanen en sommarkväll och dricka något gott!

Vad den här semstern kommer bjuda på är inte än planerat. Vissa saker hoppas vi på andra tas mer spontant. Kanske Kolmården någon dag. Skulle även vilja besöka huvudstaden och skansen. Tror barnen skulle gilla det!??
Allt kommer bero helt på hur vädret är. Fina varma dagar med sol kommer att få bjuda på bad. Melle är långt ifrån en badkruka. Han är som en fisk i vattnet. Nej fisk är fel, som en motorbåt =)

Ska nu sluta huvudet tillbaka och bara njuta. Altandörren är öppen och släpper in frisk sommarluft. På tvn går Sommarkväll och det är vad jag för stunden ska vila ögonen på =)

KRAMAR till er alla!


1 av 2 pass kvar


God morgon! Här har ni en som är utvilad. Passade på att somna i soffan strax efter 20. Vi skulle sett på film men under tiden som älsklingen fixade filmen somnade jag. Här snackar vi ca 3 min ;-)

Ja det tog på krafterna att gå upp tidigt, vara ute i värmen som var väldigt tryckande igår. Nu ser det ut som om svalare väder är på väg in. För min del gör det inget.
Idag jobbar jag från 14.15 = massor av kvalitetstid med familjen =) Och imorgon är det en heldag som väntar men efter det har jag semester =D
Väderleken för i eftermiddag är regn, svårt att säga om det kommer något här. Imorgon ska det visst bli regn hela dagen. Även det gör mig inget. Men sen får det gärna spricka upp ;-)

Snart ska vi åka iväg och fixa några små ärenden och det bästa, vi ska handla lunch. Köpte dom godaste gubbarna utanför Ica i Tannefors när jag slutat jobbet i veckan. Söta goda små bär och nu när aptiten inte är på topp så är jordgubbar det bästa. Man får i sig lite mat men man blir inte mätt. Ni vet hur man känner sig efter man ätit när man inte är hungrig!!?? Sen äter Melle gubbar i stora lass och det är bara plus. Men kors i taket åt han bra igår kväll. Mycket skönt att se =)

Dags att ta en dusch och sedan åker vi iväg. Tror att poolen väntar när vi kommer hem. Bara regnet håller sig borta...

Ha en skön start på helgen och kanske semestern..??!! =)
KRAM.