Lata dagar i solen!



Fick jag själv välja är det så här jag vill spendera mina dagar. I solen, med barnen som badar och har skoj. Inget slår att se deras lycka!
Idag introducerades rutchkanan i poolen. Melle var inte den som klagade. Han blev helt till sig, precis som på simmet. Så nu har han åkt, åkt & åkt =)
Mille tycker också det är skoj men han har inte blivit lika frälst som sin bror. Han tycker bara det är skoj att vara i poolen. Sen om det finns en kana eller ej, det spelar ingen större roll!


Glada bröder!


Jobbade som sagt ett par timmar på morgonen. Kom hem lagom till 10, då valde Melle att bada lite med lillebror sov. Jag höll honom sällskap fram till lunch. Då blev det lite jordgubbar med mjölk innan vi tog en tur till Söderköping.
Gick och tittade lite på båtarna längs med vattnet. Lika roligt att höra Melle referera allt vatten som vattenpöl =D Tyvärr kan han inte säga det tydligt, utan säger Nattnapöl =)
Efter att gått en liten promenad blev det smultronstället och glass. Melle åt som aldrig förr, även om det är glass ;-) Dessa varma dagar har ingen någon större aptit, varken vuxen eller barn.
När vi ätit glass blev det en tur med tufftufftåget Tuffe. Åkte det förra sommaren med men det är lika bra att inse, det har blivit tradition. Melle älskar ju tåg och sitter som ett ljus hela färden. Nästa gång vi är där kommer det bli en tur igen =)

Sitter i detta nu på altanen och väntar på att maten ska bli klar. Idag kör vi lite grillat och kokt färsk potatis. Det är sommar =) Men vet redan nu att Mille bara kommer äta korven och Melle bara potatisen ;-)
Återkommer senare ikväll när barnen somnat och vi myst upp oss i soffan =)

KRAMAR!


Hos farbror Johan


Hos Fam Lööke i söndags. Alla barnen imiterade farbor Johan =)

Barn är verkligen spontana och roliga, fick vi erfara i söndags. Mitt under pizzaätandet sträcker barnen upp händerna över huvudet och skriker. Percis som Johan gjort någon minut tidigare =D


Självklart var även Mille med på härjandet!

Under dagen idag har vi enats, kommit fram till hur vi vill göra och vi är överens. Självklart bär jag beslutet med stor sorg men det kommer att bli bra. Vi kände båda att hjärtat ville det här. Nu håller vi bara tummarna att det går vägen!!??

Jag hoppas att ni inte lider lika mycket av värmen som vi gör. Vår altan är varm, mitt på dagen idag var det 42 grader. Nu ska ni inte tro att det blåste, nej vinden låg på från fel håll. Så istället var det vindstilla på baksidan.
Jag är däremot ganska glad att jobba i en sval butik. Idag hade jag ett öppningspass, så kl 16 stämplade jag ut. Mötte upp älsklingarna och åkte och storhandlade.
Imorgon väntar några timmars inventering på morgonen. Men kl 10 går jag hem och efter det är det familjemys på schemat =D Vi får se vart vi styr vår kosa.

Ska snart krypa ner i sängen. Läsa min bok och sedan blir det att släcka lampan för klockan ringer tidigare än vanligt.

Han en skön sommarkväll =)
KRAMAR!


Morr

Vissa saker blir man så hopplöst jävla trött på! Här hemma utfärdar vi nu ett litet krig! Om vi vinner, det återstår att se!?

Skönt att ha gjort den här dagen. Lite glad att jag spenderade den inne, för ute gick det knappt att vara. Gjorde avskrivningar på eftermiddagen och när jag klev ut möttes jag av väggen. Värmeväggen!
Helt sjukt så hett det var. Var ganska gott att sedan gå in i butiken ocha ta ett varv vid kylen =) Svalkar gott dessa heta dagar!
Imorgon är det öppning och efter det storhandling och lite annat roligt som väntar. Ser mest fram emot att komma hem och sätta mig med barnen i poolen. Räknar kallt med att det blir grillning till middag ;-) Då kan vi spendera hela kvällen ute, precis som det ska vara.

Ska nu ta och lägga mig i soffan och läsa min bok. Är helt fast i den =D Älsklingen spelar COD med grabbarna, så det passar ju bra ;-)

Imorgon ska jag återkomma med roligare inlägg, lovar!
God kväll i värmen.


Inte vilken måndag somhelst

Ha ha vilken start på veckan =) Den sprider ett leende på mina läppar och ett skratt! Men nu är det tisdag, tur det ;-)

Blev inget skrivet här igår, tiden räckte inte till att göra det. Hann med jobba några timmar också, inte illa =)
Idag väntar också jobb, två timmar mer än jag räknat med. Var tänkt att jag skulle vara ledig idag men inte då. Vi kör 11-20.15 och toppar det med finbesök under dagen på jobbet. Nej vara ledig en sådan här dag vill man ju inte ;-)

Här ska vi nu inta en sen frukost, god så gott. Magen kurrar och tarmen suger efter kaffe.
Ha en fin tisdag i solen och tänk lite på mig som slavar inne =(

KRAMAR!


Ro för själen


Tre godingar som ska förgylla min sommar =)

Min plan efter lunch var att sitta på altanen och läsa en av min tre böcker. Två köpte jag på jobbet igår och en har jag fått låna av Linda =)
Normalt är det deckare med spänning som inhandlas till sommarmånaderna men i år är det lite annorlunda. Boken från Linda är en lite roligare variant =) Dom andra är självklart av det mer "spännande" slaget!
Tyvärr sitter jag inte på altanen än. Mille vill självklart inte somna, lucky me =) Han är trött men envis som en gammal get. Melle däremot han somnade gott efter blodpuddingslunchen. Japp i det här hushållet tycker vi det är riktigt gott =D

Längtar tills jag får sätta mig i lugn och ro och plöja sida efter sida. Är det en bok som är bra, ja då är den utläst på några dagar. Jag tar varje litet tillfälle jag får att läsa. För ni håller väl med om att det är svårt att lägga ifrån sig en bra bok??!! =)

Nej ska ta och lägga Mille ner i sängen och ge honom lite vatten. Sen hoppas vi på att han kan somna...
KRAM.


Bilder på en söndag!

God morgon!

Solsken idag, tack för det. Tror det är vad vi behöver efter allt regn som föll igår =)

Blev en kväll i soffan, mys med min älskling. Vi var bara tvugna att se Sex and the city. Har inte sett den men ett flertal personer har varmt rekomenderat den. Får nog erkänna att den var riktigt bra. Så nu måste vi ju se den andra också ;-)
Eftersom vi fastande framför filmen så fick datorn bli stående. Bilderna från midsommar får ni idag istället =)

Vi tog inte så många men några blev det allt:


Dukat och redo för sillunch =)

Våra Line glas används flitigt.





Dom flesta bilderna togs på kvällen under tiden som vi grillade. Melle och Mahnaz spelade fotboll, medans lillebror undersökte poolen lite närmare =)

Vi hade en riktigt roliga dag och det var god mat på tallrikarna och gott att dricka i glasen.
Kvällen bjöd på regn men då var det mysigt att sitta inne med tända ljus och skratta. Blev även en del mer seriösa ämnen men det är bara roligt =)

Idag väntar en dag med utelek för grabbarna innan lunch. När vi hämtat pappa hos J ska vi på fika/playdate hos Fam Lööke. Äntligen ska lilla Agnes få sin present =) Och äntligen ska jag få träffa min Sofie, det var inte igår ;-)

Ha en mysig dag!
KRAMAR!


Det blir en myskväll

God kväll kvällen efter =)
Midsommarafton igår och jag hoppas ni hade det lika roligt som vi hade!? Vädret var kanske inte på topp men hör inte småblåst och kallt till midsommar??!!

Här hemma har vi två pigga barn som leker för fullt. Verkar inte vara någon som är intresserad av att sova än. Spelar ingen roll för mig. Vi hinner med att skratta och busa lite extra. Efter att ha spenderat en dag på jobbet kan det behövas. Men en sak är säker, folk storhandlar även på midsommardagen ;-)

När barnen har somnat ska vi tända lite ljus och krypa upp i soffan. Regnet som verkligen öser ner ute bjuder in till en bra film!
Imorgon är jag ledig men Christian har J några timmar. Får kämpa på en vecka till innan vi har EN hel veckas semester ihop. Schemat för sommaren gjorde att endast en vecka gick att få. Resterande två tar jag lite senare =)

Kikar in lite senare igen.
Ha det gött så länge =)


Glad midsommar!!


Tidigare i år från Kolmården!

Vi önskar er alla en riktigt fin midsommar! Hoppas solen skiner på er en dag som denna =)
Här började dagen med sol men nu har gråa moln tagit över. För min del gör det inget, så länge regnet håller sig på avstånd!

Barnen fick idag sova en sväng innan lunch. Så nu hörs små lätta andetag från deras rum. Vi passar på att bara ta det lugnt. Ska snart plocka lite och fixa inför dagen. Inte mycket att göra men det blir att duka inne. Vinden ligger som vanligt på rakt in på altanen =(
Svärfar och fru dyker upp lagom till sillunchen och sen blir det att gå till firandet här i området. Dumt att åka iväg när vi har gångavstånd =) Kvällen kommer som hos många andra bjuda på grillat. Här hemma slår vi till med färsk oxfile. Bara det finaste duger =D

Duka bordet var det ja. Inte kan jag sitta här och dröna. Lika bra att rodna med det innan barnen vaknar. Då får det bli att dammsuga och kanske moppa golven ;-)

Glad midsommar!
KRAM!


Dagens:

Har nu lagt upp fötterna på soffbordet efter en dag som jag aldrig trodde skulle ta slut. Vid 17 var jag redo att ge upp och gå hem men var bara att stå ut i två timmar till. Hann med att städa och plocka både här och där.

Dagens bästa var att fina familjen kom och mötte upp mig på  jobbet. Dom passade på att handla dom sista sakerna tills imorgon medans jag sopade hela butiken. Bara för min kära kollega att köra städmaskinen innan stägning!
Dagens härligaste var att höra att Melle INTE skulle sova på promenaden till mitt jobb. Han sa bara Nej, mamma. Hjärtat slår lite extra hårt när man för höra att sitt barn saknar en så mycket =)
Dagens stora kille vet nu precis vart mamma jobbar. Melle såg vår butik på ca 250 meters håll och ropar högt Mamma och pekar bort mot butiken. Han slutar aldrig att förvåna mig. Ni skulle bara veta allt han kan göra =)
Dagens finaste besök stod Ramona och Menck för. Strax efter 20 ringer dom och frågar om dom får titta förbi en sväng. Självklart är vår dörr alltid öppen. En kopp kaffe fick dom mer än gärna =D
Dagens st*nd stod min man för när han såg bilen som våra fina vänner dök upp i. En vit Viper 04. Hörde redan när dom svängde in på stora vägen att dom var på väg. Men aldrig trodde jag att det var deras bil som jag hörde.
Det är nu lika bra att inse att vår city SUV är ganska mesig och rent ut sagt ful jämfört med den bilen ;-)

Nu varvar jag ner i vetskapen att jag är ledig imorgon. Ser verkligen fram emot midsommarafton. Den dagen ligger extra varmt om hjärtat eftersom vi för tre år sedan fick reda på att vi väntade Melvin. En dag av firande blev helt plötsligt en dag av FIRANDE =)
Barnen somnade rekordsent idag. Melle gick själv in och la sig i sängen och somnade innan våra vänner gick härifrån. Milton han höll ut till efter dom åkt. Då var han som en klubbad säl. Somnade sött på två röda.
Så roligt att han inte skulle sova under tiden dom var här, även att han var trött. Lite för social men på ett säkert avstånd =D

Önskar er nu en skön start på midsommarhelgen. Hoppas ni spenderar den i sällskap av nära och kära!
KRAM Fam Rudqvist!


Regnet öser ner

 

Kanske inte är en dag som man önskar att vakna upp till, regn. Det är inte direkt så det duggar lite heller, det öser verkligen ner! Fast jag väljer hellre att jobba en hel dag i sådant här väder än solsken. Men vem gör inte det ;-)

Känner mig riktigt laddad för att jobba idag. Räknar med full fart hela för & eftermiddagen. Till kvällen kommer det nog lugna ner sig. Behövligt, det är då vi får göra allt som vi inte hunnit med tidigare under dagen =)
Skönaste är nog att veta att jag slipper stänga. Idag slipper jag stressa för att vara klar i tid. Slipper jaga ut kunder som någonstans tror att mitt liv är innför dom fyra väggarna på jobbet. Är väl inte för mycket begärt att tycka att om en butik stänger 20, så kan man inte gå kvar i lugnan ro och handla då!!??

Melle kröp precis upp i soffan så jag passar på att mysa lite med honom innan jag åker iväg till jobbet.
Nu hoppas jag att ni får en skön start på helgen =)

KRAMAR!


En puss, en sjukling & en stressig dag!

God kväll!

Sitter nu och varvar ner i soffan. Helt slut efter en dag där tiden rusat iväg. Nu är det bara en dag kvar innan jag får ledigt en dag. Midsommarafton ska vi spendera här hemma, kanske åka och se något firande. Beror helt på vädret. Sällskap får vi av svärfar och fru =)

Dagens mysigaste var en liten söt tjej som idag gav mig en puss på kinden. Kunde inte låta bli att skina upp som en sol. Fråga mig inte varför då jag är ganska noga med att ha lite distans till kunderna.
Självklart att det bjuds på en kram hit och dit med stammisarna men främmande kunder får knappt ta i mig. Tror det helt enkelt beror på att dom någonstans kommer för nära inpå mig. Låter kanske konstigt men jag väljer att ha det så.
Men dagens lilla tjej på 6 år kunde jag inte knuffa bort. Sen förstod jag inte vad hon skulle göra, då hon stod och viskade bervid mig när jag fyllde på med grädde. Ärligt, hur skulle man kunna bli arg för en sådan sak!!?? =)

Tyvärr inför midsommar har lille Mille gått och fått feber. Vi tyckte han var lite trött efter vi varit och handlat på morgonen. Han valde tom att lägga sig och sova innan lunch. Det är inte vanligt.
Under eftermiddagen och kvällen har han varit riktigt kelig. Sitta och mysa i pappas famn har varit en hit. Där trivs han som fisken i vattnet.
Får se hur han är imorgon?! Håller tummarna stenhårt för att han är frisk till fredag!!


Fika på stan förra fredagen =) Glad och pigg men så är han inte idag =(

Snart ska jag ta och lägga mig i sängen. Varva ner och samla kraft inför morgondagens pass, 10.30-19. Kommer vara lagom mör i kroppen när jag kommer hem. Men jag slipper stänga, det tackar jag för =) Just imoegon kommer det inte vara skoj.

Önskar er en trevlig kväll.
GoD nAtT!


Sorg i hjärtat

God morgon!

Sitter med två barn och ser på barnprogrammen, mannen sover ;-)
Såg precis på hemnet att det andra huset hos oss är nu till salu. För några veckor sedan såldes det första huset. Var lite spännande att se hur stort intresse det fanns för "våra" hus. Alla ser ju likadana ut utifrån. Är övervåningarna som skiljer sig lite åt =)

Nu ska några av dom bästa grannarna sälja sitt. Högg till i hjärtat när jag såg det på hemnet. Helt plötsligt så känns det så verkligt. I sommar kommer vi inte sitta på varandras verandor och dricka gott och skratta hela nätterna.
Men det kanske är det som är meningen?! Det är oftast bara roligt DÄR och DÅ. Det blir aldrig samma sak en andra gång. Fast jag kan inte låta bli att tycka det är tråkigt!

Ska snart ta och göra mig en kopp te. Min mage är öm efter en gårdag som resulterade i att jag fick gå hem några timmar innan vi stängde. Kunde nästan jämföra det med värkar. Spenderade resten av kvällen ihoprullad som en kanelbulle i soffan.
Idag tar jag nya tag, struntar i kaffet - vet det kommer straffa sig ;-) Men jag vill hellre jobba. Älskar mitt jobb och framförallt lite extra den här veckan.
Är idag som det verkligen smäller. Vi har ny NF och jag räknar med att vi kommer sälja mer idag än imorgon. Varför?? Jo för att av någon anledning vill inte alla handla dagen innan midsommar. Så brukar det vara alla stora helger/helgdagar hos oss =)

God morgon igen bloggisar. Nu blir det lite frukost!
KRAMAR!


Rosa härliga beta



Ja nu är jag fast. Alla rödbetor jag kommer över kommer jag köpa. Kommer stinka vitlök men vad f*n. Det smakade ju så gott =D
Tack min fina arbetskollega för tipset, förstår att du kan leva på det ;-) Är nog vad jag kommer göra till grillat. Mycket godare än en egengjord potatissallad eller liknande.

Var otroligt enkelt att göra med, plus i kanten för det. Skalade betorna igår och la dom i kallt vatten över natten. När jag kom hem idag så kokade jag dom halvmjuka. Och när vi kom hem efter lite ärenden på kvällen så skivade jag upp dom. På med en god olja, smaksatt salt och massor av vitlök. In i ugnen i ca 20 min och dom var perfekta!

Var lite ledsen att jag inte gjorde mer. Hade gärna vräkt i mig en portion till men jag ville hellre ha matlåda imorgon. Även Mille älskade maten men vi gav honom inte för mycket betor. Har hört att man ska vara lite försiktig med det hos barn runt 1 år. Nu är han över men han behöver ju inte vräka i sig som sin mamma =D

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Här sitter vi nu i soffan och ser på Lotta. Är faktiskt startskottet för sommaren, bara allsången kvar ;-) Nej men jag måste ju självklart se när Orup är med! Bättre sångare/låtskrivare får man leta efter.
Ikväll myser vi till det lite extra. Har sovmorgon imorgon då vi inte behöver vara på dagis förän 9.00. Då blir det midsommarfirande =D

Se till och njut av kvällen.
KRAM.


Eftermiddagsfika

Klev idag innanför dörren och kände doften av nybryggt kaffe. En underbar doft om ni frågar mig ;-)
Slutade jobba 15.30 så jag kastade mig hem. Och lagom till 15.45 så bjöds det på fika. Bra bortskämd är jag!

Den här veckan på jobbet kommer ta musten ur mig. Midsommarvecka och julvecka är dom bäst säljande veckorna. Man märker redan idag av att midsommar närmar sig med stormsteg. Så efter en sådan här dag var det skönt att komma hem till en mycket glad familj =D
Dom kommande dagarna har jag kvällstider, bra och dåligt. Bra för jag hinner vara med på midsommarfirande på Melles dagis. Dåligt för jag känner att min familj är något jag träffar få timmar om dagen. Men jag är ledig midsommarafton och söndag. Sen är det en vecka kvar till semester!! Då har jag beställt högsommar ;-)

Idag blir det en sen middag. Vitlöksrödbetorna är i ugnen och köttet på grillen. Gud så magen värker efter mat. Ska bli fantastiskt gott, vet det redan nu =) Men självkart ska jag ge er ett omdömme efter maten.
Ha en fantastisk kväll så hörs vi senare ikväll!

KRAMAR!


Slut på energi

Satan i gatan vad jag är seg idag. Märks att jag inte är van att hålla igång på det här sättet längre ;-)
Vi tog oss i allafall till IKEA, så nu har vi nya lakan och handdukar. Blev som vanligt lite annat smått och gott. Men några längre stunder var vi inte där, resten av stan var nämligen också där =)

Min kropp värker idag. Träningsvärk i både lår och ben. Är som jag tidigare skrev inte van att gå i höga skor längre. Men även dansandet och hoppandet spelar en liten roll.
Fick en liten nap efter lunch, behövligt. Om jag ska orka att ta mig till jobbet imorgon 6.30 så måste jag ta igen förlorad sömn. Kommer bli en tidig kväll för mig idag =)

Tänkte ta mig i kragen och förbereda lite av morgondagens middag. Skala och koka rödbetor. Tänkte göra dom i ugnen med en massa vitlök på. Fick det som tips av min arbetskollega att testa. Och det låter ju riktigt gott. Tänk er en god köttbit till det - yummie ;-)
Men först blir det att klä på grabbarna för kvällen. Dom börjar bli lite trötta. Helt förståligt efter gårdagen då dom verkligen höll igång med mormor & morfar =D

Ha en treligt kväll. Glöm inte att tända lite ljus och mys lite extra i detta ruggväder!
KRAMAR!


En kväll i juni!

Oh my lord vilken dag vi hade igår!! Jag är helt färdig i benen idag. Dels för att jag inte alls är lika van längre att gå i höga skor som innan jag fick barn ;-) Men även för att jag har dansat som en tok. Höll igång på dansgolvet så svetten rann =D
Detta var lätt den bästa bröllopsfest jag varit på, bortsett från min egen ;-) Skillnaden var att jag kunde ta mig lite att dricka denna gång. På vårat bröllop var jag i tredje månaden med Melvin =)

Ett underbart fint bröllop. Att gifta sig ute kan lätt bli lite tramsigt men här var det allt utom just det. Inte ett öga var torrt när brudparet sa ja till varandra. Efter 11 år tillsammans men kärleken uppstod redan på lekis. Malin och Ola är gjorda för varandra och det upptäckte dom som sagt för 20 år sedan!

Festen var helt perfekt, allt från placering till mat. Vi hade så roliga bordsgäster och magen värker efter alla skratt.
Många fina tal, även där var det tårar och skratt. Brudgummens far höll ett tal från hjärtat, kort men ack så vackert!!
När väl brudparet dansade sin första dans som man och hustru fick jag hålla tårarna tillbaka. Dom såg så kära och lyckliga ut. Sen slog dom självklart till med ett eget dansnummer till You`re the one that I want - Grease. Det var startskottet för kvällen. Efter det dansade ALLA, gammal som ung. Och när Lasse Berghagens låt En kväll i juni spelades, ja då var det allsång! Alla stämde in och fyllde dansgolvet =D

TACK TACK TACK Herr & Fru Sjöberg för att vi fick närvara på er stora dag. Vackrare och mer kärare brudpar får man leta efter!!

Bjuder på några bilder, dom bästa håller jag för mig själv ;-)


Paketet som jag slog in i veckan. Visst blev det snyggt =D

Brudparet anländer till festen. Och deras lilla dotter med farfar är dom första att möta upp =)

Vårat bordspar, Pia och Joel. Min fina Pia - lyckan själv! I höst väntar en date med dom i Malmö. Tänk att jag har fina vänner i favvostad =D

Snyggheten själv ;-)

Jag och den fina bruden, även en av mina närmaste vänner! Vacker som en dröm.

Dålig bild men vi skuller på att timmen var sen ;-)

Rullade in på hotellet strax efter 01.30 inatt. Lovar att det var skönt att vakna strax efter 09 och må bra =) Vi gick ner åt en god frukost och sedan kom min pappa och hämtade oss.
Här hemma hade barnen haft en riktigt roliga dag. Inga tårar, bara skratt. Melle hade somnat vid 22 och sov mellan mormor och morfar hela natten. En natt med god sömn även för dom.
När det väl gäller då är det duktiga barn vi har ;-)

Tack även till mina föräldrar som var gulliga och ställde upp. NI ÄR UNDERBARA!!

Snart blir det lite lunch innan svärfar kommer hit en sväng. Eftermiddagen kommer annars bjuda på en sväng till IKEA. Men vi har även lite annat på schemat, säger inte vad ;-)

Även om regnet öser ner så hoppas jag ni har en mysig söndag. Härligt att vara hemma hos min lilla familj igen.
KRAMAR.


Morgonbestyr

Hela morgonen och förmiddagen har vi städat och pysslat här hemma. Vi har bytt lakan, dammsugit, städat toaletten och dammat. Allt för att det ska vara så fint och ombonat för mina föräldrar!
Eftersom vi ska på bröllop så får dom ta barnen idag och inatt. Smidigare än att ha med dom ;-) Och jag tror mormor och morfar kommer hitta på något riktigt skoj med grabbarna =)
Jag och älsklingen flyr hemmet och checkar in på hotell inatt. Extra lyx att sova borta. Sen är det även smidigare för mina föräldrar att sova här än att vi lämnar grabbarna hos dom. Är ju här som alla saker finns.
Så inatt sover vi gott på Frimis och imorgon äter vi en god frukost efter en dag med fest =D Det kan inte bli en bättre helg! Som grädde på moset ser det även ut att bli soligt och fint.


Nya fina tavlor som vi hämtade igår. Unika exemplar, finns inga fler som ser likadana ut. Föll för att även ramarna är målade. Dom är en del av konstverket, snyggt!

Sitter här med hårrullar i skallen och väntar på att få ta en dusch. Sen är det full rulle till mina föräldrar kommer. Ska hinna med att checka in innan bröllopet börjar.

Ska försöka att hinna med att titta in något innan vi åker. Får se om tid finnes ;-)
Jag hoppas ni får en lika härlig dag som vi kommer att ha =D

KRAMAR!


Skitiga barn ÄR glada barn


Glada grabbar som lekte ute i eftermiddags när pappa och farfar fixade med båten.

Fick ett mms på jobbet idag. Just denna bild på två grabbar som något senare hoppade i vattenpölarna =) Texten till bilden löd "När kommer du hem och tar hand om två skitiga grabbar?". Går inget annat än att skratta!
Älskar att få små inblickar i vad mina älsklingar gör när jag inte är hemma. Får mig att känna mig lite delaktig. Men samtidigt är det härligt att veta att dom har egentid.
__________________________________________________

Ikväll har jag blivit lovad lite massage. Behöver jag då ryggen är stel. Tur att jag har en sådan underbar man ;-)
Se you tomorrow!

KRAMAR!



Melle & Mille


På promenad igår.

Är så glad att vi valt att behålla vår gamla vagn. Älskar den och kan varmt rekomendera blivande föräldrar att sattsa på en av Teutonias modeller. Dom är smidiga, lättkörda och tar lite plats i bilen =)

Melle skulle promt köra brorsan hela vägen till och från affären igår. Även att det gick lite uppför och nedför. Han tyckte det var lite tungt att dra när det gick uppför. Han blev lite frustrerad men jag skulle inte hjälpa honom. Likadant i nedförsbacken. Då gick benen som trumpinnar på honom men ingen hjälp skulle han ha ;-)
Det är verkligen två underbara kilalr vi fått. Dom är de bästa av bröder!



Vi har ett litet ärende att fixa på stan inna  jag börjar att jobba. Blev något tidigare än planerat men jag kör på. Stänger med lilla Lisah idag och pappabjörn ska även vara med på eftermiddagen/kvällen =D Då blir det rock n roll!!

Ses ikväll bloggiar. Nu är det helg igen =D
KRAMAR!


Sista rycket

Nu är torsdagen över, snart i allafall ;-) Ser att torsdagens jobb är över. Som vanligt en intensiv dag och dom sista timmarna vet jag inte vart dom tog vägen. Skönt när det känns så, eller hur !?
Blev även idag ett nollbyte på jobb, dock lite senare. Så vi får hämta älsklingen vid 19.30 men efter det ska vi njuta av sill och färskpotatis. Med kryddor från vår egen odling.
På tal om den, där växer det så det står härliga till. Rädisornas blad är skyhöga men än är dom inte färdiga att skörda. Dill och gräslök växer på bra och används flitigt =)

Imorgon är det sista dagen att arbeta för den här veckan. Ska bli skönt även om det är en stägning och jobb hela dagen. Men arbetskamraterna gör himla mycket. Vi har otroligt skoj ihop och skrattar gott tillsammans. Det är A och O på en arbetsplats!

Mina smågrabbar ska nu utfodras, senare än vanligt. Men det blev en tripp till affären och då skulle Melle dra lillebror i vagnen. Så den lilla promenaden blev lite längre än jag räknat med. Men vad gör det om hundra år??!! Melle tyckte det var så skoj. Jag fick inte ens röra vagnen. Då slog han bort den och sa Nej mamma =) Hur söta får dom vara de små liven.

Ha en underbar kväll så hörs vi om ett litet tag.
KRAMAR!


Planerar

God kväll.

Kikar in lite snabbt ikväll. Den här dagen har försvunnit alltför fort. Förstjobb, sen hem till mamma med grabbarna. Där lekte dom av sig och jag hann med att ringa runt lite. Fix inför helgen ;-)
Sen for vi hem och fixade middagen innan vi åkte och hämtade pappa hos J. Melle fick även en lite present på vägen hem men den visar vi någon annan gång ;-)
När barnen somnade satte vi oss i soffan med lite kvällsfika och surfade runt. Lite mer check inför lördagen men även lite drömmande ;-) Måste man få göra!

Kanske inget givande inlägg men vissa dagar ligger bloggen långt ner på min lista. Jag vet att den blir trist men det får ni ta. Imorgon kommer jag tillbaka med lite mer givande inlägg =)
Hoppas ni är förlåtande och tittar in imorgon eftermiddag igen. Efter jobb och nollbyte på jobbet...igen ska jag uppdatera bättre.

Ha en FAB kväll.
KRAMAR.


Yummie in my tummy


En gick ner sen var det stopp!

Okej det här var nog lätt den godaste hamburgaren jag har ätit! Seriöst, så måste ni använda er av viltfärs nästa gång ni ska göra egna.
Vi har turen som har Mikie, han jagar och får tag i både det ena och andra köttet. Nu var det hjortfärs och lite fläskfärs, nästa gång skippar vi fläsket. Saftigare burgare som lätt kan vara rosa. Med fläsk måste man ju vara lite mer noggran.
Men det bästa av allt är att det blev över, så imorgon är det jag som har den godaste matlådan på jobbet =D

Sitter och funderar på om jag ska smälla i mig några jordgubbar på det här med. Grabbarna har tackat nej och magen är ganska mätt. Men samtidigt är jag sugen på röda små bär ;-)

Imorgon väntar en dag med jobb. Nollbyte mellan mig och älsklingen efter jobbet. Det är mindre skoj men vi får ta att det är så just den här veckan. Fick ju hela dagen idag ihop =) Myst med lunch och lite shopping på stan. Det är aldrig fel ;-)

God kväll och tack för mig.
KRAM.


Burgers

Ikväll blir det en sen middag. Men det tog lite längre tid att bygga grindarna än grabbarna räknat med =)
Som tur är har små trollen fått pannkakor till middag. Men något säger mig att även dom ska smaka viltburgarna som Mikie just nu grillar på grillen ;-)

Återkommer senare ikväll med betyg av le burgers =D
KRAM till ER i solskenet!!


Blue & silver



Jag fortsätter på den klassiska franska manikyren. Kan inte låta bli, är ju så läckert till sommaren. Men för att inte göra den för tråkiga blev det lite "plättar" i silver och turkos/blå.
Tycker alltid det blir snyggare att lägga på bara några naglar. Så på min vänster hand blir det lång & lillfinger. Har ju mitt bling på ringfringret redan ;-) Andra handen blir det pek & ringfringer.
Som vanligt blir jag alltid hur nöjd somhelst. Som det känns nu kommer jag nog aldrig sluta att fixa mina naglar ;-)

Har även hunnit med att köpa kort och papper till bröllopspresenten. Kommer bli lite knep och knåp att slå in men vill gärna att det ska vara lite extra fint. Är inte någon födelsedagsfest vi ska på.
Veckohandlingen är även klar. Ikväll ska Mikie bjuda på hjortburgare. Ska bli väldigt intressant att äta men jag tror det kommer bli riktigt gott. Om det inte regnar blir dom självklart grillade ;-)

Innan Mikie dyker upp blir det en kopp kaffe. Barnen har nu somnat och kommer sova en stund framöver. Passar på att njuta av lugnet under tiden ;-)

Ha det gott så länge.
Ciao ciao!!



Andra sidan är den klar??!!

Jajjemensan =D
Igår kväll kom världens bästa föräldrar hit medans jag jobbade. Min pappa och Christian byggde klart andra delen av staketet medans grabbarna busade med mormor och syster. Dom var på tomten, i lekparken och smet sen in och åt lite mat.


Sista delen ska förhoppningsvis bli klar ikväll. Mikie kommer hit på eftermiddagen och bygger.

Vanligtvis när jag kliver innanför dörren 20.30 så sover barnen sött men inte igår. Då var det full fart här hemma och Melle somnade nog inte förän 21. Inte ett ljud kom från hans rum efter han druckit sin välling.
Trodde han skulle smita upp både en och två gånger när vi satte oss och åt nybakade scones. Men inte då, lungt och fint =)

Snart ska jag åka iväg och bla fixa naglarna. Sen är det sista inför lördagens bröllop ska fixas. Min enda lediga dag innan helgen får gå åt till shopping och veckohandling =)

Ha en FAB dag bloggisar =D
KRAMAR!


Jag & lillprinsen

Ny vecka, nya händelser och möjligheter!

God morgon bloggisar! Hoppas ni vaknar upp till en lika fin måndag som vi har gjort?! Vi har en sol från klarblå himmel. Kanske inte sommarvärme ute men tillräckligt för att bara behöva ha en tröja på sig.
Melle och pappa gick precis till dagis. Var ett tag sedan Melle var på dagis. Förra veckan var han ledig på måndagen pga röd dag. Sen fick han vara extra ledig torsdag och fredag. Vi ville mysa lite extra tillsammans på torsdagen så han fick vra hemma då. Ja och i fredags var det ju student för faster och då var han självklart tvungen att vara med =)
Nu är det bara 1,5 veckor kvar innan han får sommarlov. Melles dagis stänger över sommaren och Christian är ändå hemma hela sommaren. Dumt att han ska gå 15 tim/v på ett främmande dagis.

Har mysigt sällskap här brevid datorn av Mille. Vilket charmtroll han är. Visst han har sina stunder av ren och skär ilska. Det är en bestämd herre det här. Han kan bli så arg att han skakar.
Just nu så stor han och pillar på min stortå. Ibland tittar han upp och säger Nääj och flinar. Går inget annat än tycka att han är sötast =)
Dom senaste två veckorna har fler små ord börjat att ploppa ur munnen på honom. Inga meningar men det är inte enbart mamma och pappa. Nu säger han bla bapp=napp, ja, nej, tatt=tack, titta, nanaz=Mahnaz. Dock har han bara sagt Mahnaz en gång och det var i fredags =)
Kommer komma ännu mer ord och även andra färdigheter under sommaren. Han tar efter sin bror kan jag lova. Det Melle gör gör Mille ;-) Jag är stolt som en tupp över mina barn och det tror jag märks!

Snart kommer pappa hem och då blir det en kopp kaffe innan jag tar en dusch. Ska hinna med att fixa lite innan jag hämtar storprinsen på dagis och sedan far till jobbet.

KRAM på er!


Ännu en helg är över

God kväll!

Hemma igen efter en mysig kväll hos barnens farfar och fru. Även hennes dotter var där, glädjen själv =)
Bjöds på god mat och glada miner. Barnen busade men Mille var riktigt trött på slutet. Och pappasjuk självklart ;-) Den här helgen har nog varit jobbig för honom. Både lördag och söndag har han fått stå ut med mig mestadels av dagen =D

Om en stund ska vi ta och gå in i sängen. Även vi behöver ta igen förlorad tid. Har inte riktigt hunnit med att prata med varandra. Igår kväll var Mikie kvar på mat och film. Då hanns det inte med.
Är en viktig del för mig. Att vid slutet av dagen dra ner lite på tempot och "prata av sig". Mycket man tänker, funderar och drömmer om på dagarna. Min man är då mitt bollplank! Hans åsikter och tankar väger lika mycket som mina egna. MINA beslut är VÅRA beslut!


Fredagens cooling på Maxi ;-)

Veckan som kommer bjuder på även den massor med skoj. En vecka att se fram emot ;-)
Jobbar stägning imorgon och sen är jag ledig tisdag. Skönt med en mjukstart på veckan. Speciellt efter all denna ledighet =D Börjar nog bli lite van vid det - inte bra.

Jag hoppas ni får en skön start på veckan. Kanske semester för vissa av er??
KRAMAR!


Första etappen klar

Helgens slitarbete för grabbarna har gett resultat. Alla plint kom ner, efter mycket jobb ;-) Och efter lunch började dom att bygga staketet. Det kan jag lova gick undan. På ca 3 timmar blev första gräsplätten klar! Sen får man självklart erkänna att det tar längre tid än man tror.
I veckan kommer arbetet att fortsätta. Min pappa erbjöd sig att komma imorgon på morgonen och jobba lite. Börjar 12 så det hade funkat. Men vi tackade nej och sa att han skulle jobba istället ;-)

Här ser ni resultatet av helgens jobb =)



När allt staket är uppe ska vi sätta grindar. En grind ska upp från vägen och en ska upp mellan huset och gräsplätten. Det färdiga resultatet kommer bli riktigt snyggt =)

Ikväll är vu bjudna på middag. Så när mannen kliver ut ur duschen åker vi iväg och får lite grillat i magen - yummie!
Hörs lite senare ikväll!

KRAMAR!


Det är söndagsmorgon!


Vid frukosten igår. Gott med yoggi =)

Vilken skön morgon, lite sovmorgon. Det är aldrig fel, tyckte nog inte älsklingen i allafall ;-)

Dom hann nästan med att gräva alla hål till plintarna igår. Bara några kvar med det är på den "enkla" sidan. Där det inte ligger stora berg under jorden ;-)
Kommer att gå undan, är grannen, Mikie, min pappa och Christian som jobbar. Är själva grävandet som är jobbigt. Att bygga staket ska vara den "lätta" biten.

Mina planer för dagen är att köpa blommor till framsidan. Dom gamla börjar att bli riktigt trötta och för långa ;-) Får se om jag svänger förbi IKEA för ett litet ärende!?
Annars blir det en lugn dag här hemma. Om solen tittar fram och det inte är alltför kallt blir det bad för barnen. Var några dagar sen dom badade och jag vet att dom är lite sugna ;-)

Önskar en en skön start på söndagen!
KRAMAR.


Kaffe & kaka

Hemkommen efter en mysig dag i grannstaden med mamma och syster. Här hemma påbörjades nämligen staketbygget. Då är der bästa att fly fältet. Kombon av lekande barn samtidigt känns inte så bra ;-)
Hittade några fina saker, bla två saltskålar från Bruka. Där i ska jag ha det smaksatta saltet jag köpte i veckan. Dom gjorde sig bra på köksbänken, visar senare =)

Mille fick idag inviga sin fina body från Lindex. Den hängde på tjejavdelningen men vad f*n. Han gjorde sig riktigt bra i den och det här är inte något steg i ett genustänk. Nej mina grabbar är pojkar och får då se ut som det. Är ett ämne jag är dåligt insatt i och jag kommer inte fördjupa mig i det heller!


Söt som socker ;-)

Så för att göra bodyn ännu mer passande ska vi ta en fika snart. Mamma kommer förbi och hämtar upp min pappa som gräver hål ute på tomten. Grannen och min kära man hjälper självklart också till. Har vi tur blir alla hålen klara idag. Då är det bara att börja bygga staket imorgon =D

Ses lite senare bloggisar =)
KRAMAR.


Student 2011

Nu är det grabbarnas kusin Jakob som står näst på tur för student. Men det dröjer ett par år tills dess ;-)

En trevlig dag är nu slut. Trött i ryggen efter att ha stått en del. Plus att jag var snäll och jobbade några timmar imorse. Skulle vara ledig men ibland krisar det och då ställer man upp.
Här har ni några bilder från Millas dag med stort D. Grattis gummsan!!


Grattis kram till studenten!!

Ett, två, tre. Gubbe in i bild, mitten av bild och ut ur bild =D

Presentöppning.

Melle valde att äta lite under tiden som presenterna öppnades.

Busungar.

Snart blir det sängen, imorgon kommer bla min pappa hit och då blir det staketbygge. Äntligen ska tomten ramas in =) Förhoppningsvis ska det vara uppe efter helgen.

Nu är helgen här. Lets go!!!
KRAMAR!


Home at last

Äntligen har vi landat hemma efter en dag med farande hit och dit. Dagens stora händelse var självklart fasters student. Att hon redan blivit så stor. När jag och Christian träffades var hon 11 år!! Kan ni förstå det, hon har blivit vuxen nu!! Helt sjukt vad fort åren går.

Efter att faster Milla sprungit ut blev det att fixa några ärenden innan mottagningen. Svärfar och fru hade ordnat det så fint. Perfekt med grönområde utanför dörren så barnen kunde röra sig fritt. Men det var två killar med lite för lite sömn i bagaget. Så ibland blev det lite gnälligt men det får man ta.
Nu är dom allt annat än gnälliga. Nybadade och med mat i magen tittandes på bilar =) Efter festen åkte vi och handlade. Och lata som vi var köpte vi med oss en färdiggrillad kyckling, potatissallad och baguette. Blev tom mat över ;-) Mätta i magen sen smörgåstårtan ;-) Behövde mest lite bukfylla.

När barnen har somnat ska jag visa lite bilder från dagen. Skönt att den är över på ett sätta. Fina minnen, framförallt för damen med stort D =) Kommer själv ihåg hur det var på studentdagen.
Nu är det bara nästa veckas bröllop kvar sen kan vi ta det lungt med firanden. Men nästa helg ska bli riktigt skoj, ser vi fram emot. Kanske för att vi ska vara barnfria en hel natt!! Lyx på hög nivå där =D

Ska ta och fixa inför barnens sänggång sen kommer godispåsen fram ;-) Tittar in här och visar lite bilder också.
KRAM.


Ready, steady, go

Hej på er. Sitter här med mätt mage och ska snart åka till jobbet. Kommer inte göra så mycket att jobba idag, hela eftermiddagen och kvällen visar regn. Och om vi har tur åska ;-)

Förmiddagen har vi spenderat på stan. Åkte ner lagom till butikerna öppnade och gick och fixade våra ärenden. Grabbarnas faster tar studenten imorgon och några småsaker var kvar att köpa. Nu är det fixat och presenten är inslagen. Check på studentfix =)
Hann även med att handla lite kläder till grabbarna, bla en supersnygg body till Mille. När jag såg den kunde jag inget annat än köpa den. Om vi säger så här så är han unge till en fikamamma ;-)
Melle fick en snygg skjorta som jag tänkte han kunde ha imorgon. Verkar (peppar peppar) som det ska bli uppehåll imorgon!? Då är det snyggt att vara lite fin, en kortärmad skjorta passar perfekt!

Önskar en en mysig dag. Kanske blir en innedag för många av er??!!
KRAMAR.


Boiling point



Här står jag är i värmen och kokar broccoli och blomkål. Ska bli en god soppa sen. Tänkte förbereda just kokningen så är det bara att mixa och hälla i lite grädde och kryddor sen. Men först ska vi hämta pappa som har J ikväll.
Blev ett riktigt bra byte på jobbet med barnen idag. Jag var inte klar med det jag gjorde och Christian behövde gå. Så barnen fick vara med mig när jag fixade det sista på återsändningen. Men som tur är har jag fina arbetskamrater. Linda höll grabbarna sällskap med jag plockade i dom sista sakerna =)

Nej nu ska jag ta av grönsakerna och sedan hoppar vi in i bilen.
Kikar in senare ikväll när barnen somnat.

KRAM.


Sommarblond

Vilken skön känsla det var att sitta i frisörstolen med öppen därr och höra regnet falla ner utanför. Den tryckande värmen blev lite svalare och luften som kom in.

Är i allafall ljusare i håret. Valde att lägga i massor med slingor. Det sista jag vill är att se gulhårig ut. För mig är det förknippat med fjortisar. Får nog inse att jag är lite äldre än så ;-)
För att få ett mer naturligt och snyggt intryck tyckte Mickan att vi skulle göra hättaslingor. För min del fick hon göra precis hur hon ville, bara det blev bättre än innan =D
Klippte av en massa slitet och resultatet är jag SÅ nöjd med. Har lovat mig själv att hinna med en tid till innan hon går hem på mammaledighet i början på augusti. Tänk att det blir en till liten bebis här i området =)


Det syns hur varmt jag tycker det är, helt rödmosig ;-)

Nu blir det att lägga sig i sängen. Trött efter den här dagen. Är percis som barnen, blir slö av värmen.
Imorgon väntar ett dagspass och när jag slutar börjar Christian hos J. Ett klassiskt nollbyte på mitt jobb ;-)

Ha en mysig kväll!
KRAMAR.


Hett

God dag på er1 Någon mer som rinner bort idag??!! Satan i gatan vad det är kvavt ute. Måtte det komma en åskskur ikväll!?
Har jobbat i denna härliga värme. Till en början var det skönt men när det började närma sig lunch slog värmen till. Inget kul att försöka jobba då. Och för att toppa det hela, lite huvudvärk med.

Roligare ska det bli att åka iväg till frisören ikväll. Har inte klippt eller gjort något med håret sen Miltons dop. Med andra ord på över ett halvt år. Är på tiden och jag ser verkligen fram emot det.
Men innan jag åker blir det bus ute med grabbarna. Lite poolbad kanske...;-)

KRAM!


6/6-2004


Aj aj, tänk att jag missat ett helt år. Var 2004 som vi förlovade oss. Så vi har inte varit förlovade i 6 år utan 7 år =D Lätt att ta fel ibland ;-)
Har i vilket fall varit härliga år. Mycket skratt har det blivit, självklart tårar. 95 % av dom glädjetårar!

Jag har hittat den som jag ska dela mittliv med. Känns konstigt att skriva det men jag kommer aldrig leva med någon annan i mitt liv. Känns perfekt att säga ♥

Ikväll firar vi med att gå på bio. Nya pirates och en stor godispåse i biomörkret med min kära man. Mina föräldrar är gulliga och kommer hit och tar barnen. Så lycklig lottad man är ;-)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Säger även grattis till Sofie och Johan som har samma förlovningsdatum som vi. Vi är ju liiite bättre och finare än alla andra ;-) Nej men rolig slump är det allt.

Ha en mysig kväll, kommer vi garanterat att ha!
KRAMAR!


Jordgubbar

Finns det något som hör sommaren till mer än jordgubbar??!! Nej inte för mig, söta härliga bär.
Tidigare i veckan fyndade jag med mig denna fina skål från Bruka design. Är inte den enda skålen i deras serie vi har här hemma. Bla finns, godis, snacks, chips & smör. Skulle vilja ha ännu fler ur deras serie.

Nu blev jag sugen på jordgubbar, skit också. Inga har vi hemma och åka iväg och köpa lockar inte. Får allt hålla mig tills imorgon ;-) Imorgon är inte vilken dag somhelst, det är den 6 juni. Det betyder 6 år! Tänka sig förlovad med min underbara MAN i 6 år. Helt sjukt! Men jag älskar honom bara mer och mer för varje år!

För min del är inte imorgon någon speciell dag på jobbet. Kl 6.30 ska jag infinna mig. Nationaldagen betyder inget speciellt för oss, ordinarie öppetider. Lite konstigt men Kristi flygare var även det en "vanlig" dag. Det fina med att jobba inom handels. Men samtidigt ser det lite roligare ut i lönekuveret ;-)

Ska ta och krypa nära min fina nu och bara mysa.
Ha en mysig kväll bloggisar!

KRAMAR!


Wonderful day!

Hej på er! Dags att åka iväg till jobbet snart, skönt med lite sovmorgon ;-)
Är det bara jag som inte riktigt känner av någon "ångest" för att åka till jobbet??!! Jag ser fram emot den här dagen, konstigt faktiskt! Brukar tycka det är lite trist att jobba helger, vi är inte många som jobbar och man kör öppning-stägning. Igår, ja då tyckte jag inte det var så kul att jobba. Underbart väder ute och lite folk som handlar. Mest kött, grönsaker, dricka och en och annan mjölk =)
Idag känns det lite mer motiverande, kanske för att det ser ut att vara en mellandag. Solen lyser men det blåser mer och är inte lika varmt. Kan även vara för att jag hunnit med att busa med grabbarna innan jag åker.

Nej nu har jag inte tid att sitta här mer. Packa väskan och ge mig iväg.
Kikar in lite snabbt ikväll. Ha en trevlig dag!

KRAM!


Hemma är bäst!

Landat i mitt hörn i soffan, skönt. Har nog som dom flesta tyckt det varit riktigt varmt idag. Tyvärr har jag fått spendera den inne på jobbet och inte ute vid poolen. Men men det får man ta!
Vissa dagar känns det lite extra segt att jobba. Idag var en sådan dag. Var inte bara det fina vädret som bidrog till känslan. Saknade av Melle var riktigt stor också. Saknar Mille med men Melle var så mysig innan jag åkte till jobbet. Tog verkligen emot att åka iväg. Så hela dagen har jag längtat hem till honom.
När jag kom hem satt grannarna och mina föräldrar på altanen. Melle badade för fullt och gav inte upp förän strax innan 19.30. Då fick det bli välling och en blöja på =)
Han ser verkligen lycklig ut när man tittar på honom. Han skrattar och far runt som ett litet yrväder. Upp ur poolen, ner i poolen. Han och lillebror som leker och busar som aldrig förr, härligt att se.


Min lille prins i måndags på Kolmården =)

Nu får det bli lite mat i magen. Varför blir man aldrig hungrig när det är så här varmt. Har knappt fått något i magen idag. Lite yoggi blev det till lunch på jobbet. Men äta bör man annars dör man ;-)

Trevlig kväll på er!
KRAM.


Det kallas sommar


Nya Amelia sommar, ny kexchoklad och det godaste vattnet ever. Loka coconut, smakar som hawaiian tropic luktar ;-)

Mycket med sommar nu men kan det bli något annat när vädret är som det är!? =D

Barnen har precis lagt sig i sina sängar, en liten eftermiddagsnap efter massor av bus i poolen. Mille vågade sig idag i och vilken hit han tyckte det var. Massor av plask och skoj, knappt så han ville gå upp =)
Vi ska nu ta oss en fika på altanen, kaffe och den nya kexchoklad. Hittade den i affären igår, med smak av hallon. Det är sommrigt om något! Hoppas bara att den är lika god som jag hoppas?!
Sen ska jag bara ta det lugnt innan jobbet. Bläddra i nya tidningen och ha det skönt i dom svalkande vindarna. Det ger kraften som behövs för att åka iväg och jobba. För örligt, vem vill jobba när det är så här underbart ute??!!

Kanske kikar in ikväll när jag kommer hem från jobbet. Önskar er nu en trevlig helg!
KRAM.


I eld & lågor


Nu har vi en egen brandman =)

Hittade den här på stan igår och jag kunde inte bara hänga tillbaka den på ställningen. Melles ögon lyste som aldrig förr, så självklart att jag fick köpa den =)
Melle är riktigt förtjust i just brandbilar. Varje gång han ser en så säger han Bandbil. R:et är inte så tydligt än men det kommer =)
Det finns även en poliströja men just polis är så vanligt. Och Melle är inte heller lika förtjust i polisen heller. Men självklart ska vi även inhandla den. Är så tufft med barn i poliströjor =)

Just i detta badar och leker barnen på altanen. Jag lapar sol och njuter av den här dagen. Det blåser lätta vindar här idag. Skönt efter dagar med storm då det knappt gått att vara ute!

Önskar er en fin och skön start på helgen. Hoppas att ni får vara lediga!!??
KRAMAR!


Små stjärnor

God morgon fina fredag! Somnade som en stock i soffan efter kaffet. Ja här funkar inte kaffe som något superuppigande ;-) Så gårdagens sena inlägg blev aldrig av, sorry!

Sov som en liten stock inatt, gjorde barnen med. Inte ett ljud har dom gjort. Inga nappar som trillat ut eller törstiga små munnar som vill ha vatten. Händer inte så ofta att vi behöver gå upp för det längre. Hade jag aldrig kunnat gissa för 6 månader sedan =D Men så härligt det är, sticker jag inte under stolen med!

Igår fick Melle en försenad födelsedagspresent. Han fick ett presentkort på Sova när han fyllde. Butiken säljer nämligen Lexington och deras utbud för barn är ju helt FAB. Sött så in i bomben. Skulle kunna köpa rubb och stubb men ekonomin tillåter inte det...än ;-)
Kom hem med ett överkast/tjock filt till Melles säng. Nu när han har en liten säng passar det som överkast. Men om något år då tanken är att han ska få en stor säng kommer den passa som en fin filt. Skön att lägga på sig när man vilar.
Fanns fina bebisfiltar i mjukt material men det påminner om hans snusse. Roligare med något som han kan ha länge.


Den passar bra till lilla speldosan i form av en pirat.


Blev riktigt billigt igår. Inte nog med att vi hade ett presentkort. Förra söndagen fick vi en värdecheck på 200 kr av mina föräldrar på Sova. Dom skulle inte handla något där ändå, så då tyckte dom att vi kunde ta den =D

Idag går jag på en veckas jobb. Kommer inte vara ledig förän nästa helg. Kommer bli kämpigt, speciellt i helgen när det ska bli fint väder. Idag börjar jag inte förän 15.30, så jag kommer hinna njuta av dagen. Värre kommer det bli imorgon, instängd hela dagen.

Nu blir det en dusch innan vi kickar igång den här dagen på allvar. Ute ska den spenderas, för idag verkar det inte blåsa storm =D


Smart förvaring

God kväll på er bloggisar =)

Trött i kroppen efter en riktigt skön dag med massor av luft och motion!
Jag och grabbarna gick in till stan på morgonen. Ca 5 km i hård motvind, hell yeah! Stolt att jag inte gav upp för här ute blåser det halv storm. Vilken skillnad att komma in till stan, där märktes det knappt att det blåste ute. Vinden måste ligga på här ute i Boda??!! Skönt att då ha medvind hela vägen hem =D
Vi gick och handlade lite fika i mataffären och satte oss ute och väntade på att butikerna skulle öppna. Dom få som hade öppet ;-)
När vi satt där kom en gammal bekant till mina föräldrar fram och pratade. Lite roligt var när han kläckte kommentaren att jag hade en söt tjej =D Ja fick lite fint säga att Melle är en kille. För min del är det inte det minsta jobbigt. Melle är med sitt lockiga hår lite lik en tjej. Så om man råkar säga det tar jag inte illa vid mig. Han är ju en rak kopia av mig när vi är i samma ålder!
När vi klev in på Åhlens frågar en kille om grabbarna är tvillingar. Det har jag lite svårt att förstå!? Visst att dom är lika men att tro att dom är tvillingar. Nej fick snällt förklara att det är 14 månader mellan dom.
Här kommer det roliga, även denna kille tror att Melle är en tjej =) Hur ofta händer det att människor kommenterar mina barn?? Inte alltför ofta och när dom gör det tror alla att Melle är tjej.

Ja nu kanske jag kom lite av mig =) Hittade i allafall på rean en fin korg i glassig färg att ha toarullar i på toaletten. Jag är lite allergisk emot dessa hållare som man staplar rullarna på. Otroligt fula faktiskt!
För under 50 kr köpte jag i dag denna korg och imrogon ska fler inhandlas ;-) Köpte en svart i mindre modell in till grabbarnas rum. Gamla trälådan åker till tippen imorgon!



Här ska vi nu ta en kopp kaffe och en vaniljbulle. Är så smidigt att ha hembakade bullar i frysen att ta fram när man blir sugen. Blir att baka en ny omgång snart =)
Senare ska ni får se vilken fin tröja Melle fick idag. Han blev eld & lågor när han såg den ;-)

KRAM!


Tips!

God morgon! Vi fick sovmorgon idag, härligt. Vaknade av Mille som låg och pratade strax innan 07 =)
Barnen leker för fullt här hemma och vi ska snart göra oss redo för en promenad. Ut i den sköna förmiddagen, kanske en sväng till ån. Vem vet??!!
Pappan i huset ska iväg och jobba några timmar. Då passar vi på att hitta på något skoj. När han kommer hem så kommer barnen att sova. Sen till eftermiddagen har vi några småsaker vi ska åka och kolla på.

Hade fått en bra länk av fina Elin angående mitt inlägg om trots. Den gav mig ett helt nytt sätt att se på hur vi ska möta Melle. Även Mille som visar små tecken på trots. Det blir bättre för både vår och HANS del. Det svåra är att förstå allt som pågår i hans lilla kropp.
Tycker alla som befinner sig i samma sits som oss ska ta och kika in. Det viktiga är att inse att man inte är en dålig förälder bara för att man tycker det blir jobbigt och frustrerande ibland! Finns ingen som går igenom småbarns tiden med ett leende hela tiden. ALLA tycker det är tufft bland. Sen kommer det finnas dom som aldrig erkänner det!
Det viktiga är att komma ihåg att vi alla är bra föräldrar och som barnen lär vi oss hela tiden =)

Nu blir det en dusch och sedan ut i den sköna dagen =D
KRAM på er!


En ovanlig kväll...

Gud vilken kväll vi har haft. Melle har trotsat som en tok och satte oss verkligen på prov. Jag kan lova att det går inte att föreställa sig hur det är om man inte varit med om det!!
Min förhoppning har hela tiden varit att ignorera det mesta men det är svårt. Flera gånger om dagen "testar" han, ofta lätt. Men ikväll slog han på stort och var som en åskmoln i över en timme. Till slut fick han lägga sig i sängen, utan välling. Bara för att lugna ner sig. Du var jag både arg och ledsen. Ledsen inombords för att jag får sådana skuldkänslor. Arg för att jag låter det krypa under skinnet på mig. Att det ska vara så svårt!
Balansgången är svår, mycket svårarare än jag trodde. Det går inte bara att strunta i honom. Vi måste ju även sätta gränser för vad som är ok. Han kan inte få bete sig hursomhelst. Ofta brukar han lyssna men inte idag.
Min största räddsla är hela tiden att dom val jag gör ska sätta spår. Att Melle inte ska känna sig trygg omkring mig. Att han ska vara rädd eller obekväm. Samtidigt som jag tänker så så vet jag att vi är trygghet för honom. Han älskar mig lika mycket som jag älskar honom. Fast samtidigt går det inte att tränga undan tankarna.

Det jag önskar mest av allt nu är att den här perioden vi är inne i nu ska försvinna lika snabbt som den kom. Trotsen i all mening men dom olika stadierna av den är inte roliga. Just nu är det sjävlständighet, bryta sig loss. Melle håller på att bli en egen liten människa med en extrem egen vilja. Han vill klara allt på egen hand och ta egna beslut. Och det är självklart på ett helt nytt sätt än tidigare.

Ja mer än så här blir det inte ikväll. Känner en stark lust att gå in och krypa ner i hans säng och bara gosa. jag har sådana skuldkänslor! Ja jag är faktiskt mänsklig och inte gjord av sten ;-)
Imorgon är jag ledig och älsklingen har J några timmar vid lunch. Då får jag se till att skämma bort min prins!

God kväll!