Dags att ta kväll

Det märks att vi ställt fram klockan. Barnen somnar närmare 20 varje kväll. Det var inte ofta som dom gjorde det innan. Men det som inte ändrats är hur intensivt det blir när det är dags för nattning. Båda barnen ska fortfarande ha välling NU =D

Vi har nu dukat fram en stor skål med godis. Älsklingen var gullig och köpte tidigare idag. Lite sött är precis vad jag behöver efter den här dagen. Nu är det bara en stägning kvar innan det är helg för min del. Och jag gör den med mina trevliga kollega Linda. Känns lite lättare när man vet att det blir lite extra skoj =)
Helgen kommer bjuda på födelsedagskalas och kanske en liten middag?! Vilken dag är inte bestämt men jag hoppas den blir av. Ska även fixa mina naglar, ÄNTLIGEN. Varenda nagel har nästan gått av. Där ser man, aldrig hänt nät jag gick till Emma. Men stackaren som gjorde mina sist hade nog en ritkigt dålig dag...!!??

Har precis tittat klart på Halv åtta hos mig. Ska stänga datorn och mysa ner mig i älsklingen knä. Lite extra mysigt när regnet faller utanför men imorgon väntar det sol och varma tempraturer =D Det är vår mina vänner.
Ha en supermysig kväll!

KRAM.


Morgonkaffe

God morgon! Vilken fin dag vi även idag. Jag kommer inte kunna sitta ute i vårsolen och njuta, jobba från 10-18. Kanske att jag tar mig en eftermiddagskopp med kaffe på lastkajen, där lyser solen på under eftermiddagen och vinden kommer sällan åt. Lite jobb samtidigt, då förenar jag nytta med nöje ;-)

Älsklingen kom precis tillbaka från dagis. Första dagen Melle är på närmare en vecka. Förra veckan blev han lite dålig i magen och var hemma pga det. Tycker det är dumt att låta honom gå när pappa ändå är hemma. Och det var fler barn med samma problem, så något gick det säkert.
I måndags när dom klev innanför dörren på dagis gick två barn med magsjuka hem. Då vände dom i dörren och gick hem och lekte i lekparken. Var väldigt uppskattat av båda barnen men speciellt Melle =) Han ville inte gå in och äta lunch efter nästan två timmar ute.

Nu sitter vi här och dricker en god kopp kaffe. Mille somnade för en liten stund sen. Behöver han efter ett par timmar av dålig sömn inatt. Under ca två timmar vaknade han fem gånger. Så både vi och han är nog lite extra sega idag. Min huvudvärk har nästan helt släppt med, tack. Avskyr att behöva jobba med det.

Tar mig nu några centerbitar och dricker upp mitt kaffe innan jag far iväg för lite jobb. Ska bli trevligt att se vad den här dagen ahar att bjuda på.
Vi hörs senare ikväll mina vänner. Ha en fin dag i vårsolen och passa på att njuuut!

KRAM.


Lekfarbror på besök

Se så det kan gå när farbror Mikie kommer på besök. Det slutar med att Buddah får en stor hylla ;-)


Klämma och känna lite

Varför skrattar alla??!!

En snygg klyka =D

Barnen somnade nästan direkt, även fast Mikie var här. Brukar inte vara några problem men just idag var dom inte trötta. Men eftermiddagen hade mina små spenderat ute i vårsolen lekandes, det var uppskattat. Melle älskar att vara ute och imorgon på dagis hoppas jag att dom får leka ute. Han har varit hemma den här veckan pga magsjuka. Men inga fler barn har insjuknat, så nu är det grönt ljus.

Ska nu återgå till mästerkock. Blir nog något sött att mumsa på med, tror inte att älsklingen eller Mikie vill ha. Mer till mig då =D
KRAMAR!


Migrän

Har kommit tillbaka till medvetande. Vilken dag jag har haft!

Började inatt när jag kände huvudvärken komma krypande. På morgonen när klockan ringde hade migränen slagit till. Illamående och ljuskänslig fick jag ringa jobbet och säga att jag tyvärr inte kunde komma. Kändes extra jobbigt just idag när vi skulle ha inventring på morgonen. Men med en bra chef som förstår känns det lättare.
Så hela förmiddagen spenderade jag sovandes inne i sängen. Behövligt kan jag lova, att sova borta det onda hjälper. Så efter lite lunch i magen började det värsta att släppa. Och nu till kvällen har jag bara en vanlig huvudvärk. Så imorgon blir det att jobba men mitt läkarbesök på morgonen ställer jag in. Det sista jag behöver just nu är ännu mer stress. Tror det är därför jag fick migrän. Det har varit mycket stress runt jobbet, familj, vänner och hemmet. Har inte riktigt hunnit med att hitta en bra balans än men det kommer =) Jag har ingen brådska men jag måste lära mig att lyssna på kroppens signaler.

Snart ska barnen nattas, så efter det återkommer jag.
KRAM.


Borta bra men hemma bäst

Även om jag inte varit borta i flera dagar älskar jag känslan att kliva innanför dörren när man varit borta från familjen. Speciellt idag när grabbarna hade varit så mysiga. Fick ett sms på förmiddagen att dom var helt underbara. Då får man riktig hemlängtan =)

Annars har den här dagen varit helt fantastisk. Huvudet är fullt med massor av ny info, hade jag inte kunnat ana. Det är väldigt mycket saker att tänka på, allt från personalfrågor till ansvarsfrågor. Mycket disskutioner och bra feedback. Hade lite grupparbete på förmiddagen och det var väldigt skoj. Många bra och olika förslag till förbättringar och nya sätt att se på saker.
Hade även provsmakning av våra varor vs andra varumärken. En sak som verkligen fascinerade mig var att vår vaniljyoggi och Arlas var från samma produktion. Men dom har helt olika pris, vår är ca 4 kr billigare. Det är alltså varumärket Arla som kostar 4 kr. Eftersom det är exakt samma yoggi i båda förpackningarna. Samma sak med vår Brieost och Presedente. Från exakt samma produktion men det skillde ca 15 kr på dom.
Om fler människor visste det här tror jag att fler skulle handla hos oss. Men som det är nu tror människor att vi har sämre varor pga dom inte känner igen alla varumärken.

Kort och gott har den här dagen givit mig väldigt mycket. Nya tankesätt som förhoppningsvis kommer göra ig till en bättre medarbetare och chef. Men om två veckor fortsätter utbildningen, då blir det besök i Tranåsbutiken till en början!

Det märks att vi gått mot ljusare tider. Barnen blir inte alls lika trötta nu när mörkret dröjer. I detta nu leks det för fullt och några pyjamaser har ännu inte fått åka på. Men alltför sen läggning får det inte bli. Blir en tidig kväll för mig. Ska upp tidigt och inventera på morgonen. Inte särskillt upplagd för det känner jag.

KrAm.


Im on my way

Strax kommer mina kollegor och hämtar upp mig. Ser verkligen fram emot den här dagen. Ska bli riktigt intressant och roligt! Nästa vecka ska vi åka på ännu en tur till Tranås för utbildning. Skönt med lite variation från det vanliga arbetet =)

Glömde även att säga att igår fyllde världens bästa pappa år. Ringde självklart och grattade honom =D Men jag sger även grattis här självklart!

Dags att se till att allt finns med. Kommer hem i eftermiddag så vi höres av då igen.


No bloody monday!

Hej hopp på er. Tittar in lite snabbt innan läggning av barn och säger hej. Min vecka har startat ritkigt bra, även om huvudet värkt och jag har lyckats att vrida ryggen fel. Men allt det glömde jag när vi var på simmet med Melle. Gud vad jag älskar denna unge. Han är verkligen helt bananas nu =D


Min lilla busfrans =D

Mikie tittade nyss förbi, ännu en kväll i hans trevliga sällskap. Han är som en del i vår lilla familj, en viktig del. Barnen älskar när han kommer hit, då är det bara bus och hyss som gäller. För min del gör det inget, så länge dom har roligt gör det inte mig ett dugg!
När barnen somnat blir det sushi, lite lagom fin måndagsmiddag ;-) Ikväll blir det lite mys eftersom jag inte behöver stressa upp imorgon. Ska på utbildning i Tranås, roligt. Blir hämtad så jag slipper att ta mig någonstans =D Blir en trevlig dag och framförallt intressant.

Ska nu se till att barnen får sina pyjamaser och sedan är det nog sängen för båda. Dom börjar bli trötta men håller ut pga besöket ;-)
Först blir det att byta blöja på Melle, inte gå och lägga sig med sådan blöja. Men jag återkommer lite senare.

KRAM!


Barndomsminnen

Jag kunde inte låta bli idag att tänka tillbaka till när jag själv var liten. Tror jag var runt 6 år!? Min mamma jobbade natt och en gång i månaden jobbade hon helhelg. Varje söndag när hon sov på förmiddagen så åkte jag och min pappa till simhallen. Vi badade tills fingrarna var skrynkligare än skrynkligare och efter det gick vi till McD och åt.
För mig var det en höjdpunkt, det roligaste som hände på hela månaden. Inget slog dessa söndagar. Även om jag tyckte det var trist att mamma inte var hemma och myste hela kvällarna på helgen, så var söndagen nästan helig. Tänk vad en sådan enkel sak än kan få mig att le och känna mig helt varm inombords.
När barnen växer upp vill jag att dom ska få samma lyckliga minnen. Att dom ska komma ihåg något lite extra speciellt. Än är det för tidigt för dom att komma ihåg tex simmet. Men när dom är lite äldre kanske vi går till simhallen en gång i månaden och leker loss. Så om 20 år kanske mina grabbar minns det med samma glädje!?

Var riktigt roligt att simma med Mille. Det skvättes en hel del och någon lyckades att nya ner i vattnet. Första gången jag varit med om det och herren i fråga såg ganska förvånad ut också ;-)
Men han sprattlade på ganska så bra med armar och ben. Skönast tror jag han tyckte det var att flyta runt på magen. Jag hade en står flytkorv under armarna så jag flöt runt på ryggen. Sedan höll jag Mille under armarna och så flöt han med. En liten mysig stund.
Jag uppskattade verkligen att göra något själv med Mille. Ärligt så tror jag han tyckte det var ganska roligt med. Bara han och jag på äventyr =D


Så fin, så underbar och så Buddahlious!

Ni förstår vem som målar huset i sommar ;-)

Här hemma har dagen annars lunkat på i ett lugnt tempo. Barnen sov en kort stund på eftermiddagen. Tanken var att det skulle isoleras på övervåningen under tiden. Men eftersom grabbarna inte ville samma sak som oss, blev det en handling och snabbfika hos mormor och morfar. Jag var helt slut efter badet och en dålig natt med sömn. Så lite avlastning var vad jag behövde. Nej, jag skäms inte över att säga det!
Kom hem med mer energi och lagade till en god middag till hårt arbetande killar. Nu är grabbarnas rum klara. Så två dagar till, sen är isoleringen klar. Då ska vi börja bygga =D

Nu ska jag och älsklingen ta en liten fika. Sängen kallar tidigt ikväll, börjar tidigt imorgon. Men jag slutar skapligt och hinner med att se Melle bada. Har nog inte kunnat göra det dom senaste tre veckorna. Det är något jag tycker är riktigt jobbigt. Jag vill följa varje steg i hans liv. Varje litet ögonblick är viktigt!

Mys på rejält och ta nya tag inför en spännande vecka, min är det i allafall =)
GoD kVäLl!


Det är dopparedagen!

Barnen leker för fullt här hemma. Deras rum har redan städats en gång och det är inte den sista för dagen heller ;-) Men det är skoj att se hur roligt dom har ihop när dom leker. Och det är tydligt hur mycket Mille tar efter sin storebror.
Jag och Mille ska snart hoppa in i bilen och åka till badet. Ska bli så roligt att få bada med honom. Förra veckan hade han varit helt till sig, så jag hoppas självklart att det blir lika lyckat idag =) Men det ska även bli skönt att simma runt i en varm pool. Nacken är lite stel idag, så värme och lite rörelser kommer nog att fixa det.
När vi kommer hem från badet drar älsklingen och Mikie upp på övervåning och jobbar på. Skönt att få lite hjälp, går snabbare då. Vill bara ha det färdigisolerat så vi kan börja bygga =D Det är ju då som det blir roligt.

Nej nu måste badväskan packas och sedan är det dags för bad!!
Jag hoppas ni får en mysig söndag.


Klick klick..

Price Ester Dress SEK 49, Rut m.fl. - NELLY.COM


Barnen somnade tidigt idag, får se hur länge dom sover imorgon?! En timme längre får man nästan säga. Ni har väl inte glömt att det är idag vi ska ställa fram klockan?! =) Hur som haver är det skönt att bara sitta och ta det lugnt i soffan. Blev en storstädning förut, stolt över mig själv att jag orkade!
Mikie kom över ikväll, så nu sitter vi här med mätta magar och dumglor på tvn. Jag har passat på att fynda en snygg tunika på Nelly. Den är från Rut mfl och påminner om en klänning jag köpte därifrån förra sommaren. Den här kommer passa bra nu till våren.

Var en sväng på stan efter jobbet med mina föräldrar. Mysigt at strosa runt i butikerna och avsluta med en bit mat. Hittade lite till grabbarna men även ett par jeans som jag ska jobba i. Trött på att slita på mina vanliga.
Såg även en snygg vårjacka men valde att inte köpa den. Var ett ganska bra erbjudande just nu, 200 kr på alla vårjackor. Får se om jag inhandlar den senare i veckan. Skulle vara kul att se vad älsklingen tycker om den också.

Dags att ta en ledsen Buddah. Hans tänder spökar och en hel del mardrömmar. Stackars liten!
KRAM.


Sova...nja det struntar vi

Hade räknat med att få sätta mig i soffan och bara slappa i några minuter. Känns som jag knappt varit hemma mer än på kvällen under en väldigt lång tid. Har nästan varit något att göra varje dag efter jobbet när jag slutat tidigt.
Barnen somnade så gott i bilen på väg från stan. Magarna var fulla med mat och ingen av dom hade sovit länge på förmiddagen. Känslan var att nu drar dom till och sover i en timme men jag hade fel.
Mille sov i ca 10 min i sängen, medans Melle inte alls ville somna om. Han ligger i sin säng och ropar på mig. Själv skulle jag vilja sluta ögonen och sova en powernap. Blir att somna i tidigt i soffan ikväll ;-)

Älsklingen jobbar hos J, så han kommer inte hem förän om några timmar. Funderar på att dra igång en film till barnen och vila i soffan. Då kan man ha lite koll på dom och samtidigt blir det lite lugn och ro. Eller så tar jag mig i kragen och tvättar en maskin, viker in lite tvätt och plockar undan här hemma. Det sista alternativet låter bäst men är man svårstartad som jag är nu, då är det väldigt svårt ;-)
Lyx är det i allafall att jag är ledig imorgon. En och en halvdag, det får duga efter denna intensiva vecka. En väldigt bra omsättningsvecka, bäddar för en bra bonus ;-) Men jag är glad att jag inte jobbar denna helg. Folk är köpgalna, vare det sig gäller kläder eller mat =)

Nej nu tar jag mig i kragen. Sätter barnen framför tvn och sedan kör jag ett varv med städningen. Lika bra att få det gjort och sen vet jag att det känns så skönt när det är klart!

Önskar er en fin lördag. En solig men kall sådan!
KRAM.


Shopping & middag på stan!

Här har vi firat in helgen rejält, även om jag har tre timmar kvar att jobba innan jag tar helg. 7.30-10.30 imorgon känns okej men det förstör allt lite. Blir inget ligga och dra sig sängen. Får vi ta igen på söndag och då är det även babysim för mig och Buddah =D

Mina grabbar mötte upp mig på jobbet idag och efter det for vi ner till stan. Planen var att hitta ett par sköna skor till älsklingen men inga som han var intresserad av fanns i någon sportbutik. Får bli att beställa dom på nätet istället. Inte fel det heller, på en sida har vi 20 % rabatt och fri frakt på beställningar över 400 kr. Det kommer han lätt upp i =)
Blev även lite extra firande av helgens ankomst ikväll. Vi valde att äta ute, lyx. Kanske inte på den finaste resturangen i stan men lätt en av de godaste, Texas long horn. En god biff och två barn som skötte sig exemplariskt. Buddah vinkade till servitrisen och klappade på henne. Och när hon sedan vinkiade tillbaka och sa att han fick vänta några år sken han upp som en sol. Garvade och vände sig bort, precis som han skämdes lite =)

Efter vi ätit hann vi med lite billig shopping. Gjorde nog ett av årets bästa fynd, en tidningsställ i zink. Kommer att få pryda min övervåning men jag är allt bra sugen på att köpa ett till. Får se om jag svänger förbi imorgon igen.
Roligaste överaskningen var nog när vi klev in innanför dörrarna och fick se Ramona sitta i kassan. Hon hjälpte en kompis som driver stället. Jag tyckte det var mer än trevligt, länge sen vi sågs. Men planer för en middag i deras hus är nu i rullning. Är så nyfiken på att se hur dom har fått det!
Blev även några andra saker, bla bomulls satin lakan. Här var dom ca 100 kr än på tex Hemtex. Imorgon blir det att tvätta dom och sedan bädda in. Älskar verkligen att sova i just bomulls satin, är nästan bara sådana lakan vi äger.
Ett stort plus var även att dom var riktigt snygga. Enkla men med små detaljer. Kommer passa bra i sovrummet.


Snyggt slitet, ja det får nog bli ett till. Hoppas bara att det finns kvar!?

Här i ska det mysas imorgon ;-)

Fina trähjärtan.

Här ska vi snart se på en film. Mysa och bara njuta av lugnet. Den här helgen blir det mycket på "varsitt" håll. Jag jobbar morgon imorgon, Christian har efter det J. Då blir det mest kvällen ihop. Och hela söndagen ska han och Mikie jobba på övervåningen. Men nästa helg får vi umgås massor!

Trevlig kväll.
KRAM.


Grisen



Säg grisen till den här lille herren och han drar ihop näsa och mun. Samtidigt gör han ett väsande ljud, helt otroligt söt.
Som jag tidigare skrivit är Mille inne i en så rolig period. Han sover bättre på nätterna, är mycket gladare på dagarna och för förbaskat sugen på att lära sig gå. Men ett steg i taget, först jobbar vi upp balansen. Något litet steg mellan saker kan han ta. Inga problem med det men om han håller honom och sedan släpper taget kan han stå i 10 sek innan han sätter sig ner på rumpan =D Underbart att få vara med om denna period igen men det är den sista!!


Han är raka motsattsen till sin storebror. Här är det fullt ös hela tiden =)

Barnen somnade lite senare än vanligt idag, får se om det leder till att dom sover längre imorgon?! Inte för att det spelar någon större roll, klockan ringer 06 i vilket fall somhelst. Men ni måste väl hålla med om vad skönt det är att det är ljust ute nu när man klicer upp. Kvällarna känns inte lika långa heller, älska vårljuset!

Älsklinge spelar spel med grabbarna ikväll. Så jag ska ta mig en tiramisu, köpte på jobbet idag. Måste testa och se om den är god. Älskar det i vanliga fall men det är oftast hemmagjord man äter =)
Ska bläddra lite i Lkpg posten som kom idag med. Min fina vän Malin och hennes Ola vann ett bröllop där och man får följa deras resa till den stora dagen den 18 juni. Kan ni tänka er att vinna sitt bröllop, det är lyx!

Ha en mysig kväll. Imorgon är det helg och jag jobbar dag. Det betyder att jag får komma hem innan 16 till mina favoriter =D


En tidig morgon...

God morgon!
Melle vaknade till av lillebror som fick komma in till oss strax efter 05. Efter det kunde han inte somna om. Hörde hur han låg och pratade och skrattade inne i sin säng men sen kom det små tassande fötter in till oss. Jag tog med mig Melle upp och nu sitter vi i soffan och kollar på I drömmarnas trädgård. Det är mest Melle som kollar, jag surfar lite och lägger in gårdagsens bilder från kameran =)

Ska om en stund dra iväg mig för en dag på jobbet men det är lyx att sluta skapligt. Att hinna komma hem och busa med barnen innan det är dags att laga middag. För mig är det en viktig del i det vardagliga livet. Sitta vid ett dukat middagsbord hela familjen. Där känner hjärtat att det trivs!



Min lille kille framför tvn igår kväll. Han såg verkligen så sjuk ut men en stund senare var han uppe och for som ingenting hänt!

Melle åt som en häst till middag igår, något jag inte trodde. Efter han fått ny blöja låg han länge i soffan och tittade på I drömmarnas trädgård. Han såg sådär ynkligt liten ut och hela jag fick ont.
Men när maten åkte fram på bordet för lillebror kom han uttassande och åt två minipizzor, en fiskpinne och 6 rågade matskedar med pasta. Han hade gärna ätit mer men pastan var slut. Är det någon som vet varför så många barn gillar just kokt pasta?? Melle kan äta enbart det i stora lass. Inte mig emot, bara han äter =)

Ska du ta och sätta på mig mitt ansikte och försöka fixa till någon frisyr. Måste ringa Mickan och beställa en tid för klipp och färg. Det är ett kritiskt läge just nu ;-) Men en tvätt skulle nog göra det hela lite bättre men det får bli ikväll =)
Nu kör vi så det ryker. Ses senare i eftermiddag alla fina.
Ha en riktigt bra dag!

KRAMAR.


Promenad i blåsten

Jag och barnen struntade i att det blåste halv storm ute på eftermiddagen. Vi styrde bilen mot Sofie, en liten promenad väntade. Det blev en kämpig sådan, till en början i motvind. Inga roliga stormbyar som kom ibland. Var nästan så vi stod still. Men vi kämpade på och snart hade vi medvind. Då gick det minsann snabbare =)
Hann med en hel del prat, vi hade båda en del att ventilera. Det mesta var som alltid roliga saker och nya utmaningar. Sofie har två stora framför sig, den ena hoppas jag verkligen slår i lås och bom. Den andra är mer ett slut och början på något nytt. Det är alltid spännande!

Är i vilket fall glad att jag kom ut en sväng. Avskyr att spendera hela dagarna inne. Nu när våren börjar att komma vill jag vara ute, en massa bra energi får jag. Ävne barnen mår bra av all den friska luften. Och jag tror någonstans att dom sover bättre av det! Brukar i allafall stämma in bra på mina små.



Nu ska jag sätta Melle i ett bad. Blir inget dagis för honom imorgon heller. Han är verkligen inte bra i magen. Han verkar få ont precis när det kör igång i magen och efter han gjort i blöjan är han helt matt. Men efter en stund är han på benen precis som inget har hänt. Värker i hela mig att se honom må så, tar mer än gärna allt ont.
Mikie och älsklingen är och hämtar isolering till övervåningen. Nu börjar det verkligen att ta fart, ska bli så skoj att se en övervåning växa fram =D

Återkommer efter barnen somnat och grabbarna kommit hem med lite mat =) Idag blir det en kebabrulle, svinigt gott.

KRAM fina bloggisar!


L E D I G



Den här lille killen är hemma från dagis idag. Han är lite kass i magen. Redan igår började han att klämma sig på magen och säga just mage. Han är inte sjuk på något annat sätt och är på bra humör. Verkar som han fått i sig något, kanske från dagis?!



Mille somnade i bilen på väg hem från mormor. En förmiddagsfika och massor med lek var precis vad barnen behövde. Melle hade saknat mormor och tog igen förlorad tid.
Precis i detta nu kommer lunchbesöket. Kycklinggryta med ädelost och ris står på menyn. Satan i gatan vad gott =)

Ha en mysig dag!
KRAM.


Äntligen ledig

En stressig dag är äntligen över. Nu väntar det mys i soffan med min kära. Våra småttingar somnade för en liten stund sedan. Så just nu är det tyst och lugnt i huset men om några timmar drar det igång igen ;-)

Blev inget BVC för Mille idag. Storebror blev riktigt ledsen innan dom skulle gå, så dom missade bussen. Men heller att det blir så, inte vill man fara iväg med en ledsen prins. Så istället för att hämta dom på BVC så styrde jag bilen mot stan. Där hämtade jag upp hela familjen och sen for vi iväg och lämnade pappa hos J.
Det roligaste var ändå när vi kom hem och jag upptäckte att hemnyckeln ligger kvar i vinterjackan. Och ni kan nog gissa vart den hänger, INNE! Gahh, är inte van att ta någon annan jacka. Imorse var jag lite trött när jag slängde på mig den tunnare jackan och inte kollade fickorna. Ajabaja på mig att inte kolla ;-)

Imorgon är jag i allafall ledig, ska bli skönt att vila upp sig. Tyvärr kommer vi inte att få lika varmt som idag men jag ska lapa sol och värme.
Kan tänka mig att det blir en fika hos mormor på förmiddagen och till lunch får vi besök. Är precis så jag vill spendera mina lediga dagar, med dom jag gillar. Till eftermiddagen kommer det nog bli en liten date med Sofie. Det mina vänner ser jag fram emot =)

Här ska det nu firas att jag är ledig. En äpplepaj med vaniljsås och till det en kopp kaffe. Fy f*n vad livet är bra =D
Ett stort plus idag är att vi får tillbaka på skatten!! Tack för att vi slapp att betala.

Kram på er!


Dom gör livet värt att leva!

Vilken härlig tid det är just nu. Den perioden som Melle och Mille är inne i just nu gör hela mig lycklig. Varje liten mm av min kropp befinner sig i ett ljuvligt rus. Det blandat med vårkänslor är farligt ;-)
Mille har kommit ur sin gnälliga period. Han grymtar som en gris och försöker sedan att imitera en =D Bara en massa glada miner och sömnen på dagarna är riktigt bra.
Han har även börjat att stå lite själv. Än är det bara ca 5 sek men det tar sig. Under kvällen började han släppa taget och stå riktigt länge själv. Det har inte hänt tidigare. Då har vi hållit i honom och sedan släppt taget. Vi börjar sakta och gå framåt mot att snart gå ;-)
Melle är och kommer alltid vara väldens mysigaste kille. Han pratar på ett helt nytt sätt. Han suger upp som en svamp det som händer omkring honom. Än så länge inget dumt ;-) Är ofta lätt att det blir så när dom börjar dagis. Men vi har turen att många av barnen är mindre än honom.
Han är även en liten hjälpreda. Har vi handlat plockar han upp varor och ger oss. Han hjälper oss att städa och se till att lillebror får sin napp eller snusse när han är ledsen. Så han är även världens bästa storebror!


Mina fina prinsar i Norrköping förra helgen.

När man kommer hem från jobbet efter en lång dag, så är det inget som slår att ha två glada barn som möter en i dörren. Mille vill direkt upp i famnen och Melle han far runt och visar en massa saker. Men om jag ber om en puss och kram så får jag självklart det.
Hur kunde man tycka att livet var underbart innan barn?? Eller det var underbart men på ett helt annat sätt. Jag och Christian levde livet. Vi gjorde weekendresor flera gånger om året. Vi köpte det vi ville ha och gick ut och åt minst en gång i månaden. Det var ett härligt liv på ett sätt men aldrig att jag vill byta tillbaka. Våra barn kom till oss av kärlek och har gjort våra liv kompletta!

Imorgon väntar en öppning och när jag slutar blir det att hämta grabbarna på BVC. Det är vägning och mätning av Mille som gäller. Hoppas att nya sköterskan har blivit varm i kläderna!?
Önskar er en skön avslutning på veckans första kväll. Imorgon blir det vårvärme och sol och så är det fredag snart igen ;-)

KRAMAR.


Egenvalda av lillherren själv!

Då var äntligen den här jobbhelgen över. Om gårdagen var busy busy med massor av folk och händelser, så var denna dag tvärtom. Lite med folk och inget som hände. Snacka om kontraster =)
Det som gjorde att just den här dagen var extra jobbig var just att jag inte fick vara med på första babysimmet för Mille. Jag avskyr verkligen att missa alla första gånger, just för att det aldrig kommer ett första tillfälle igen. Det är i mina ögon stora ögonblick, även om själva händelsen inte är märkvärdig på något sätt.
Mille hade i allafall älskat att bada, även om första 10 minutrarna var ganska avvaktande. Han klängde sig fast på pappa och ville inte skvätta något vatten. Men sen mjuknade han upp och var som en iller i vattnet =D
Han satt i en ring och jagade ankor, han låg på ryggen med huvudet mot pappas axel och flöt, han flöt runt på magen med pappa och mycket mer. Det roligaste var nog att Mille var "störst" av alla barnen i gruppen. Var inte många barn som var i närheten av Buddahs kroppshydda ;-)

Under tiden som Mille badade fick Melle fika med farfar och Mahnaz. Dom hade en riktigt rolig stund och efter det blev det en sväng till bokhandeln. Där fick Melle själv välja vilka böcker han skulle ha. Blev tre tycken, två om arbetsfordon och en om flygplan. Han hade det SÅ roligt och har plockat med sina böcker hela eftermiddagen, TACK snälla ni =)


Hann med att läsa en av böckerna innan Mele somnade ikväll.

Tänk att en sådan sak som att få vara själv med farfar och Mahnaz kan betyda så mycket. Melle älskar att få vara själv med andra än vi. Men det måste vara någon han litar på. Oftast är det dom eller mormor & morfar men han får känna sig stor. Och som jag sagt förr, all fokus och uppmärksamhet ligger på honom. Det behöver vi alla få ibland och speciellt om man har en lillebror som är så pass liten som Mille är. Det blir att man bär på honom, tröstar och hjälper honom med att äta mm. I Melles ögon kan det nog bli lite avundsjuka. Man får inte glömma bort att Melle bara är 2 år. Han är stor i många lägen men även liten. Han kan inte förstå allt än.
Som tur är har vi då föräldrar och vänner som rycker in och finns där. Ser till att han får befinna sig i himmelriket =) Vi försöker få honom att känna sig där jämnt men det är lite extra speciellt när någon annan gör det ;-)

Nej nu ska jag avrunda. Blev lite långrandig, var inte meningen. Blir bara så glad av att se hur roligt Melle har det med andra. Jag sparar dessa dagar i mitt hjärta!
Ska ta mig en vaniljpudding nu och sedan ska jag krypa ner i sängen innan jag somnar. Imorgon är det en lång dag på jobbet som väntar.

Trevlig kväll bloggisar!
KRAM.


Dags för premiärdoppet


Busigaste ungen i hela Boda. Ni kan fråga honom vad som hänt med krukan som står i fönstret ;-)

Idag är det Milles tur att börja bada. Kl 11.30 börjar babysimmet för hans del med, ska bli kul att se hur det går =)
Tanken är att jag ska bada med honom men just idag så jobbar jag självklart. Då rycker pappa ut och får bada, kul för älsklingen att få bada 3 gånger på en vacka =D
Under tiden som Mille och Christian badar så är Melle med farfar och Mahnaz. Det är något han har sett fram emot hela veckan. Pratar han inte om mormor så är det farfar.
Är så fint att se vilka band barnen skapar till dom. Jag tycker det är viktigt att barnen får vara själva med mormor & morfar och farfar & Mahnaz. Det är något vackert som dom bygger upp mellan varandra och det lägger grunden för den härliga kontakten dom kommer ha genom hela livet! Aldrig att jag vill ta det ifrån dom.

Tanken är nu i allafall att barnen ska sova en stund innan dom tar bussen ner till stan. Tyvärr hinner jag inte lämna av dom eftersom jag måste åka om ca 45 min. Men än har inget av barnen somnat, så jag tror dom kommer sova som grisar efter lunch =)

Nej har inte tid att sitta här mer. Måste fixa det sista innan jag åker. Blir en god latte med bästa Linda på jobbet innan vi börjar. Bra arbetskamrater gör att man längtar lite extra till jobbet. Man får en extra boost och jobbar lite hårdare ;-)
Ikväll återkommer jag med en rapport om hur det gick för Mille i bassängen ;-)

Ha en FAB söndag, det blir en fin sådan. Synd att jag får spendera den inne....
KRAMAR.


Lördagskväll

God kväll!

Tänk att det skulle dröja så här länge innan dagens första inlägg. Men min lördag har förvunnit i ett nafs.
Innan jobbet blev det veckohandling och sen for jag direkt iväg för att jobba. Skönt att inte jobba heldag, utan börja 11.30. Var en intensiv dag på många sätt. Mycket folk och besök av polisen. Ja det blev att jaga snattare idag. Eller höga idioter som festat till på alkohol. Ja ni kan själva tänka er ;-) Så det är med trötta ögon jag sitter här i soffan.
Sådana här dagar gör att huvudet är helt tomt när man kommer hem. Jag orkar knappt tänka utan allt går på rutin. Men med lite sömn så kommer jag vakna med ny energi imorgon. Laddad för ännu en dag på jobbet, går inget annat än att se fram emot det =D

Kom hem till två grabbar som lagat underbar mat. Mikie har spenderat dagen med mina fina. Och han hade med sig hjortfärs, så till middag blev det hemmagjorda potatisklyftor och hjortköttfärslimpa. Magen är nu riktigt mätt och belåten. Det bästa av allt är med att jag får matlåda till jobbet, mums!

Ni får ursäkta att det inte blir så mycket mer skrivande idag. Känner verkligen inte för att sitta framför datorn när vi har besök. Även om grabbarna spelar tvspel så snackar jag heller strunt med dom och tittar på när dom gamear ;-)

Se nu till att ha en riktigt mysig lördagskväll!
KRAM.


Nyklippt


Melle äter mat samtidigt som jag fotar =)

God kväll.
Fredag igen, ännu en vecka som snart är slut. För min del tar arbetsveckan vid, jobbar fram till onsdag inna jag är ledig. Men det är bara skönt, inga speciellt jobbiga pass framför mig.

Tänker inte ens ta upp att vi fick snö idag. Trött på alla bakslag! Men nästa vecka säger dom att våren kommer, hoppas jag verkligen på.
Jobbade fram till 15, efter det for jag hem och hämtade familjen. Melle och Christian hade klipptid, Melles första någonsin!! Melle var en stjärna som satt still och skötte sig under hela klippningen. Tror tillochmed att han tyckte det var lite kul. Kan vara för att det är grannen som klipper oss =)
Nu kan ingen säga att han ser långhårig ut. Vi valde att bara ta det värsta och klippa till en frisyr. Var väldigt viktigt att hans små lockar i nacken fick vara kvar. ALDRIG att han får klippa bort dom.


Jämt och fint, ingen antydan till synttoffs där inte ;-)
__________________________________________

Här hemma ser vi på hockeyn, tyvärr har den inte börjat på bästa sätt. Men jag håller tummarna och hoppas på en avgörande nästa vecka.
Ska ta mig en kopp te för min kraxande hals och till det gott ;-) Är faktiskt helg!


Polkadot

Lindex Shop Online - Klänning

Denna klänning är en av våren/sommarens nyheter hos Lindex. Otroligt söt till sommaren och med en liten 50-tals feeling.
Tycker den passar lika bra till vardag som fest. Ska nog ta mig en sväng snart och ta mig en titt på den. Inte helt omöjligt att den hamnar hemma i min garderob ;-)
När jag rensade garderoberna för ett tag sedan försvann en hel del klänningar. Och dom som nu finns kvar är av den "finare" varianten. Behöver klänningar som denna, är inte för fin så att säga.


Idag gömmer jag mig



Som en droppande kran, ja så är min näsa. Hur mycket snor kan det finnas i huvudet?? Gör inget annat än att snyta mig.
Huvudet är tungt och värker. Är nog allt förbannat snor som vill ut ur diverse öppningar. Men kroppen är så finurlig att den stoppar det från att sippra ut lite här och där. Så istället blir det fast och ser till att göra allt i sin makt för att huvudet ska explodera!

Det bröjade bra, kände mig riktigt pigg men snabbt gick det utför. Tröttheten och huvudvärken som smygande. Sen infann sig mattheten och efter lunch låg jag och Mille och sov som två små grisar inne i vår säng. Tack för det, behövdes kan jag lova.
Ska kämpa mig igenom dom sista timmarna innan jag kommer stupa i säng. Måste sova och vila så jag orkar med att jobba imorgon. Inte att jag är hemma i onödan, feber som finnas på listan om jag ska stanna kvar i sängen. Och kanske hostan då, det måste göra liiite mer ont.

Tar mig en treo och en kopp te nu. Slappnar av och hoppas på det bästa =)
Jag hoppas att ni har en bättre dag än jag!?


Im feeling so fine

Nja kanske inte men jag har inte blivit sjuk och känner mig bättre än igår. Beror det på att barnen sov bra inatt?, att dom är så underbara på morgonen?? eller beror det på att klänning kommer hem till mig nästa vecka?? Ja vem vet!?

Såg på reklamen igår att klänningen från HM nu kommit ut i butik. Insåg ganska snabbt att jag med stor sannolikhet inte skulle hinna till någon butik idag. Risken var ganska stor att jag skulle ligga hemma sjuk.
Nu blev det inte så men att åka ner till stan är inget något som jag har lust med. Så jag kikade in på deras hemsida och där fanns den nu att köpa =D Blev klänningen, två pyjamaser tll Melle och en duk som var på rea. Nästa vecka är det leverans och då får vi se dom den passar!? Kan vara så att den bara är fin att titta på. Min kropp är inte riktigt likadan som Giseles ;-) Men jag håller allt lite tummarna för att den sitter snyggt på. Isåfall blir det nog en sommarfavorit om vädret tillåter.

Buddah sover nu och Melle är på dagis. Älsklingen gick upp på övervåning och jag ska burra ner mig i soffan. Passa på att vila så energin finns i eftermiddag när jag och grabbarna är själva. Älsklingen har J några timmar, så då går det inte att vila. Massor med lek och bus väntar, känns som en sväng ute är att räkna med. Fint väder väntar idag med =)

Önskar er en fin start på dagen!
KRAM.


Usch, fy & blä

Tror jag börjar bli sjuk, satan! Kände det redan igår kväll, hur halsen började värka. Och inatt vaknade jag av att näsan var täppt. Tror jag och Mille åkt på samma sak., även han snorar och är lite gnällig. Ingen feber men han är inte på topp, är inte jag heller för den delen.
Klarade av att genomföra arbetspasset idag, med nöd och näppe. Grötig i huvudet och helt orkeslös gick jag hem 15.30. Tur att mina fin agrabbar kom och mötte mig =) Dom piggade upp mig, som alltid!

Ikväll får vi besök av farbror Mikie. Hade det varit någon annan så hade jag ställt in. Men han är en del av familjen, så att somna i soffan när han är här skäms jag inte för. Blir en dusch efter vi ätit och sen kommer jag nog knoppa in till andra perioden i hockeyn.
Tur att jag äe ledig imorgon så jag får en dag att kurera mig på. Känner att jag behöver det om jag ska orka med att jobba hela helgen. För sjuk det är inget jag räknar med att bli!

Dags att ta tag i färsen, blir goda medelhavsbiffar med pressad potatis. Istället för sås blir det hemmagjord tzatsiki.
Ska snyta mig och sedan bege mig ut till köket. Längtar tills ikväll då jag får lägga mig i soffan efter barnen somnat och jag tagit en varm dusch. Det är lyx =)

KRAMAR.


For me and my boys

Här har vi nu två som vanligt sovande barn. Och som vanligt, inga problem att söva dom. Välling i sängen och sedan slocknar dom snabbt som små prinsar =)
Vi tittar på hockeyn men nu är det paus och då surfar jag runt lite.
Tänkte visa lite av det jag handlat dom senaste dagarna. Det mesta är ju till mina grabbar men idag följde ju skor och en snygg topp hem ;-)


Blev ett par sköna vardagsbyxor till Melle idag. Passade på när man fick 50 kr rabatt på KappAhl. Buddah fick en ny jacka och två bodies häromdagen.

Den här fina puserrosa toppen fick följa med hem. Passar fint till jeans eller leggings men även till en jeanskjol. Sofie köpte en likadan fast i aprikos. Vanligt att vi har likadana kläder på oss ;-)

Lite guld är aldrig fel ;-)
Nu vill jag ha vår så dessa kan invigas. Måste bli lite mer varmt ute innan dom får göra premiär.

Nu är det dags för andra perioden. Blir sängen när matchen är slut, jobb imorgon. Och då gäller det att vara utvilad, måste vara skärpt så inga beställningar blir fel =P Nej det kommer gå bra.

GoD kVäLl!


Bussbus

Är en härlig vårdag ute. Skulle ärligt kunna spendera den ute hela dagen men barnen måste sova. Och Melle somnade innan vi kom hem, så ut och gå kan vi inte. Annars hade vi lätt gjort det en dag som denna =)

Är riktigt mysigt att bara göra saker med ett barn ibland. Som idag med Buddah, att bara ge honom lite extra uppmärksamhet. Han tycker det är lika skoj som jag och snart blir det att göra något liknande med Melle. Om han får bestämma blir det nog att åka buss hela dagen ;-)
Jag och Mille busade på massor både på vägen till stan men även hem. Hela bussen hörde hur roligt han tyckte det var att bla sitta och vinka. Räcker med att säga hej hej så börjar han att veva med hela armen. Fast idag vinkade han även bara med handen, har inte gjort förr. Men det var självklart inte det enda vi gjorde. Det skulle även drickas vatten ur korken från vattenflaskan =)



Vink vink med handen och hela armen.


Kom hem med några påsar från stan, som vanligt ;-) Blev lite till mig och lite till barnen. Bla ett par nya skor till mig och kläder till barnen. Skorna var nedsatta från 799 till 299, visar dom senare.
Här ska nu bytas bläblöja och sedan blir det att dricka en kopp kaffe. Eftermiddagen ska vi spendera hos mormor och mysa lite. Melle sa igår att han ville åka hem dit =) Hans ord är ju lite av min lag.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Tiotusen gråtande barn



Lämnade Melle på dagis för en stund sedan. Finns ett ord som kan beskriva vad som mötte oss innanför dörren. KAOS!!!!
För några veckor sedan började en ny vikare där och hon har precis börjat bli varm i kläderna med dom nya barnen. Men just nu är en fröken sjuk så dom får nya vikarier varje dag istället för henne. Idag var det en kille och jag förstår om han är lite avvaktande i början. Är inte så lätt att komma till ett nytt ställe. Men barnen märker av sådant. Och är dom ledsna när föräldrarna går så måste dom sysselsättas så dom glömmer att dom nyss blivit lämnade.
Tyvärr var det inte en unge som hade gjort det idag, utan 10 gråtande och skrikande barn kommer och möter Melle och mig vid dörren. Gissa och Melle blev rädd. Han avskyr skrikande barn, räcker med lillebror gråter för att han ska gå in på sitt rum och stänga dörren.
På dagis är det lite svårt att göra det, vart han än gick så kom det några ledsna små troll efter. Slutade med att Melle grät i frökens famn när jag gick. Men jag vet att han snart lugnar ner sig. Så jag brukar inte gå från dagis med någon värk i hjärtat. Hemskt kanske?! Men när jag vet att han tycker det är skoj att vara där, så är det mest lite trots han visar när han gråter. Kanske inte just idag men dom dagar han annars gör det.

Älsklingen gick för en stund sedan upp på övervåning och började pula lite. Mille sover och jag ska fixa till mig för en liten sväng på stan med Sofie och Agnes. Se där, behövde inte vänta tills på torsdag för att ses =) Blir mysigt att spendera början av den här fina dagen ihop med dom. Även om det är kallt ute så är det skönt. Frisk och klar luft men till eftermiddagen tror jag det kommer kännas mer vårigt. Me like =)

Kanske skulle ta och fixa till snart. Vi tar bussen till stan, smidigare än att behöva hitta parkering till bilen. Går snabbare med att åka bussen och nu är jag lite inne på det också sen förra veckan ;-)

Jag hoppas ni får en solig och fin dag. Det är vi alla värda!
Roligt att se hur statistiken stadigt stiger sen i fredags. Vilka är ni alla som tittar in här?? Många vet jag men ni andra, lämna ett fotspår i kommentarsfältet =)

KRAMAR.


En kall...

Maten är intagen och barnen sover efter att ha somnat lite senare än vanligt. Men det fick bli så idag då jag jobbade till 18. Jag köpte med mig mat hem, så alla utom Buddah fick en sen middag =)
Är mysigt tycker jag att festa till det lite extra en måndag. Måndagar är lite speciella med badet för Melle. Och som alltid sköter han sig så fint =D

Eftersom jag är ledig imorgon så har jag unnat mig en kall öl. Lite cashew & pistagenötter och på tvn är det självklart hockey. Det om något är vardagslyx! Att inte behöva åka iväg och jobba på tisdagen som många andra kommer göra. Nej jag ska göra det som faller mig in imorgon. Extra lyxigt med att ha älsklingen hemma. Han ska ha J på eftermiddagen men vi har massor med tid för varandra innan det ♥
Snart är det dags för period två. Dags att lägga upp fötterna i soffan och bara slappna av =)

Se till att njut av er tisdags kväll, på bästa sätt ;-)
KRAMAR.


My new friend in black


Invigning idag.

Om en liten stund bär det av till jobbet för några timmars jobb. Ska bli skönt faktiskt, känner att jag behöver komma igång. Barnen sov oroligt inatt och hela morgonen och förmiddagen har fixat med olika saker. Blev bla storstädning och tvättning av bilen. Nu ser den lite renare ut och känns renare med!

Tänkte inviga min nya väska idag. Den blev riktigt snygg när man fick fylla upp den med lite saker. I butikerna ser dom annars så tråkiga ut där dom säckar ihop. Är inte jämt som dom stoppas upp med papper.

Ska nu ta mig en kopp kaffe och sedan är det dags att fara iväg.
Tittar in ikväll igen. Hoppas ni får en fin start på veckan!!

KRAM.


Till våren

Den här fina hittade på nätet till Melle. Han behöver en "finare" jacka. Just nu finns det mest lite sportigare varianter och det funkar inte när man ska på fest eller en sväng på stan.
Gillar att Melle är lite tuff men det får inte gå till överstyr. En massa plagg med coola seriefigurer eller text är jag inte mycket för. Det ska vara lite "cleant", blir annrs bara barnsligt.
Gillar när han ser iut som en liten kopia av sin far. Han har riktigt bra klädsmak, enkel men det snygga detaljer. Är så jag gillar att klä Melle. Men sen när det är till dagis, då är det mycket enkla plagg som används. Vi sliter inte på dom dyra och fina plaggen ;-)
Blir nog och dra iväg en beställning i veckan. Mille fick ju sin vårjacka idag, halva priset =D Men det är inte helt omöjligt att jag beställer en till honom med!?




Lazy days

Lugn och skön har den här dagen varit. Precis så som söndagar ska vara!
Jag och grabbarna drog till mormor och morfar efter vi lämnat av pappa hos J. Var tänkt först att bara åka dit och ta en fika. Sen skulle jag och dom små tagit en promenad ner till stan. Men vi blev kvar på lunch, mycket gott och trevligt =)
Barnen åt lunch först, tanken var att vi skulle gått efter det. Efter ca 1 timme åt vi och då passade Melle på att äta lite av mormors mat. Han skulle även dricka ur mormors glas. Grabbarna var så glada att dom inte ville gå därifrån. Men en promenad var behövligt. Min plan var att dom skulle sova men det var bara Buddah som sov. Melle tittade på bussar och bilar och ville inte blunda.
Fick med mig två påsar hem, lite till Buddah och en ny väska till mig. Och den var nedsatt hundra kronor, tack för det =) Har nämligen gått och spanat på väskan tidigare men det har inte blivit så att jag köpt den. Men nu kände jag mig nästan lite tvungen ;-)
Efter stan åkte vi hem på lite fika och bus hos Sofie och barnen. Roligt att äntligen ses en stund, prata lite skit. Är verkliugen svårt att få till dater nu när alla jobbar olika tider. Men vi lyckas alltid få till en träff i veckan.
Tack för den lilla pratstunden, som alltid lika mysig =)



Blev inget lördagsgodis igår för Melle, så idag fick han sina Non stop. Men tro nu inte att han fick ha dom ifred. Var en liten busunge som smakade dessa för första gången. Han fick blodad tand om vi säger så ;-)

Barnen sover nu här hemma och älsklingen ska spela lite spel med grabbarna. Blir nog att surfa lite och titta lite på när dom spelar.
Imorgon är det dagis igen, skönt med vardag och rutiner. Det betyder också att man måste somna tidigt för att orka gå upp i tid. Men för min del lär det nog inte vara några problem ;-) Fast vem vet, jag fick sovmorgon idag så man kanske håller sig vaken riktigt länge!

KRAM.


På en silverbricka


Hade tyvärr inga vita ljus hemma, så imorgon får ljusstakarna invigas.

Blev inte mycket shopping idag. En pippimönstrad mössa till Mille, en lastbil till Melle och en god lunch. Tyvärr tog det väldigt lång tid att få in maten men när den väl kom var det värt väntan =) Barnen skötte sig riktigt bar med tanke på att dom var riktigt hungriga. Dom åt som hästar och en kille blev riktigt imponerad av hur mycket Mille orkade att få i sig. Frågan på om han gillar mat besvarade vi med ett skrattande ja =D
Hade tänkt mig lite span i inredningsbutikerna men det blev inte av. Får ta det senare i vår, en tripp till Norrköping är aldrig fel ;-) Men gott folk jag fyndade inredning på ett ställesom man nog inte räknar med att hitta sådana saker på. Maxi gott folk =D Två ljusstakar och två små orkider, allt för ynka 40 kr. Kändes bra i plånboken.
Letade fram en gammal silverbricka jag fått. Ner med blommorna i krukor, på med två andra ljuslyktor och ett litet stenhjärta. Nu ser matsalsbordet riktigt fint ut igen. Bara en snygg duk till våren som ska inhandlas.


Orkiderna var riktigt verklighetstrogna.

Idag blir det sen middag pga den sena lunchen. En tacofiesta väntar och barn som lägger sig sent. Kanske betyder det en liten sovmorgon, hoppas på det ;-)
Dags att skiva grönsaker och efter det blir det nog melodifestivalen med en godisskål. Passade på att veckohandla efter vår lilla trip. Barnen hade somnat så skönt i bilen på vägen hem, så vi fortsatte en bit till på motorvägen =)

Ha en mysig lördagskväll, idag känns den lite extra speciell!
KRAM



Vem är jag...



Första koppen kaffe är nere, behövligt efter en tidig morgon. Melle vaknade nog av någon dröm kl 05.30. Han satt i sin säng och var ledsen. Men han gick inte upp utan låg och drog sig en stund. Strax innan 06 hörde vi glada fötter trippa in till oss =) Mysigt att ha denna lilla kille brevid sig i sängen.
Tog inte många minuter innan vi hör Buddah sitta och prata i sin säng. Så även han kom in och busade lite innan det blev tidig frukost. Vi var alla hungriga, speciellt dom små liven.

Våra planer idag är att hämta bilen. Mina föräldrar kommer hit och håller koll på barnen och kör oss till Biva. Tack för det, Melle lär bli överlycklig när han ser mormor =)
När  vi sedan har hämtat bilen ska vi styra den till grannstaden. Blir en liten sväng på stan och en lunch. Skönt att bara komma bort och vara tillsammans. Vi ska ta igen förlorad tid helt enkelt =)



Nu till något helt annat. I mitt tidigare inlägg om nagelfixandet har någon kommenterat att jag verkar vara lite "krävande". Ja vad ska man säga, bloggar provoserar. Vi älskar att störa oss på andra människor, för vi tror vi känner dom, vet hur dom tänker och tycker.
Tror det är väldigt få som verkligen känner mig. Som jag låtit släppa in på livet, som jag delar tårar och skratt med. Dom som jag berättar allt för. Här på bloggen skrapar jag bara lite på ytan men det verkliga...det får dom som står mig nära reda på.
Finns en anledning till att jag har väldigt få nära vänner och framförallt få tjejkompisar. Jag anser att jag är lyckligare med 10 nära vänner än 100. Och att ha tjejkompisar är svårt, vi är helt enkelt falska. Vi älskar att prata skit och vända varandra ryggen åt. Hur många killar snackar skit om någon dom ser på stan, som dom inte ens känner?? Knappt några men vi tjejer ska säga ditt och datt om någon som vi ser. Hur kan hon klä sig så, vem tror hon att hon är mm.
Jag har 5 tjejkompisar som står mig riktigt nära och 2 av dom är jag villig att göra allt för. Ja dom vet vilka dom är! Jag vet att dom skrattar åt alla som tror dom känner mig, som vet precis hur jag fungerar. Så någon som går med näsan i vädret är helt fel att tro. Jag har ett hjärta av guld MEN det visar jag för dom som bryr sig, som älskar mig. Accepterar mina bra och dåliga sidor.
I mitt jobb möter jag människor varje dag. Utan våra kunder skulle jag inte ha något jobb. Så att bry sig lite extra, vara trevlig och gå det där extra har jag bara att vinna på.
Om jag har en dålig dag kan inte det gå ut över dom. Jag kan inte vara otrevlig eller ohjälpsam bara för att jag inte är på topp. Det får jag lämna hemma, när jag är på jobbet är dett 110 % fokus på det.
Där finns en förklaring till varför jag blir lite upprörd över att betala dyrt och inte bli bemött på ett bra sätt. Det handlar inte om att jag är en nippertippa! Jobbar man inom serviceyrken och liknande ja då får man anstränga sig!

Sen jag började jobba efter min mammaledighet är det massor med kunder på jobbet som är så glada att jag är tillbaka. Varför?, jo jag har alltid tagit mig tid att prata lite med dom och hjälpa dom om det är något som dom inte hittar. Är just därför dom kommer till oss och handlar, för hos oss är dom inte " en i mänden". Dom blir sedda på ett helt annat sätt än på tex ICA. Det är större, jobbar mer personal och man hinner inte att se varje kund som en unik kund.
Är därför jag gillar vår butik, den är inte stor och vi är inte många som jobbar där. Men den sammanhållningen vi har smittar av sig på kunderna. Dom tycker det är roligt att komma dit, precis som vi gör som arbetar där.

Kanske är mycket fjantigt att skriva ett inlägg om det här. Men det är vanligt att jag blir utdömd på förhand. Har hört det i många år. Vänner som trodde jag var på ett helt annat sätt innan dom lärde känna mig.
Genom bloggen tror man nog att jag är en penningspenderande mamma som tror sig veta bästa. Allt som betyder något är skönhet och ytan på livet.
HA säger jag, vissat jag handlar men jag har varit på andra sidan. När räkningar är betalada då har man pengar kvar att köpa mat för resten av månaden. Inget att spendera på skoj! Aldrig att jag vill gå tillbaka dit.
Något som jag däremot aldrig har behövt göra är att låna pengar. Vi har sett till att klara oss ändå. Och man är inte en sämre människa för att man måste göra det. Nej absolut inte men jag pratar för mig själv nu. Jag är glad att vi klarat oss, vi slapp göra det. För det är f*n inte kul.
Så visst att jag handlar mycket men det har jag råd med. Det är pengar jag slitit för, tidigare genom att jobba som ett as. Och när jag var mammaledig var min föräldrapenning baserad på att jag slitit på jobbet. Övertid och på lediga dagar.

Det jag vill säga är att tänk efter innan ni slänger ur er det ena och andra på bloggar. Visst man kan tycka att den man läser om är på ett sätt. Men istället för att skriva något dumt, skit i det.
Jag får bita mig i tungan många gånger och trycka bort bloggen. Hellre det än att skriva något som jag inte egentligen har en aning om!

Nu ska jag fixa till mig. Snart kommer föräldrarna och då blir det att hämta bilen. ÄNTLIGEN =D
Ha en FAB lördag bloggisar. Vilka ni än är...;-)


Helg!

Då börjar min helg officiellt nu. Tack gode gud för det! Den här dagen försvann i ett rasande tempo. På jobbet fick vi finbesök, så en stund fick vi alla upp flåset lite grann ;-) Men det gick bra!
Ska bli skönt med ledigt nu i två dagar. Måndagen är en kortdag då jag börjar vid 13. Så just nu känns det som en evighet tills jag ska jobba igen.
Ska passa på att vila upp mig massor. Stägningar sliter lite på en. Jag är van att kunna gå ner i varv och ta det lugnt runt 19 på kvällen. Funkar inte att göra när man jobbar. Så lite extra mys bokar jag in under lördagen och söndagen =)
Imorgon ska vi hämta bilen, ÄNTLIGEN!! Beundrar alla som klarar sig utan bil. Jag skulle bli knäpp av att inte ha det. Så i mina ögon är ni fantastiska! Ja jag låter som en snobb men det får ni ta ;-)

Nu blir det att krypa upp i älsklingens famn. ta igen förlorad tid och bara äta lite gott. En perfekt avslutning på den här arbetsveckan!
Jag hoppas verkligen i får en lika mysig avslutning. Nu tar vi helg och njuter av nära poch kära =)


Full fart mot helgen!


Bilder från förra helgens bus =)

En sista arbetsdag, sen är det helg. Mys står på schemat, både här hemma och med mina föräldrar. Dom var så söta igår och kom förbi på kvällen innan dom hämtade mig på jobbet. Grabbarna hade inte gått och lagt sig än och när Melle såg mormor ropade han högt MOMO. Han blev så till sig så han snubblade och slog i läppen lite. Han hade tur som slapp en fläskläpp, bara ett litet märke blev det på läppen =)
Kul att se hur glad en liten kille kan bli för besök. Likadant när farfar kommer hit och äter lunch, barnen blir lite extra glada då =)

Laddar för att åka och jobba veckans sista pass. Laddad som tusan och känslan jag har nu är att dagen kommer springa förbi. Ska börja med en kopp kaffe nu och sedan hoppa in i en dusch. Sedan blir att pussa hejdå till mina grabbar. Äntligen är denna arbetsvecka över. Varje dag på jobbet kl 19 har jag tänkt på mina prinsar som då ligger i sina sängar redo för att sova. Förbannat över att jag inte fått vara där och säga godnatt och ge dom en puss. Blir att ta igen all den missade tiden i helgen!

Nu blir det kaffe och se där, ett slag i huvudet med ballongen av Melle =D Underbara gullunge, är som en svamp som suger in allt vi säger och visar honom.
Förra helgen lärde Mikie honom just att slå med ballongen i huvudet och säga AJ =D Härliga lekfarbror Mike!

Trevlig HELG bloggisar =D
KRAM.


Jakten fortsätter

Vad lyxigt att bli hämtad på jobbet. Slippa stå ute i blåst och regn och vänta på en buss. Tackar vet jag varma sköna bilar =)
Passade även på att handla hem lite god mat till helgen. På lördag blir det att hämta bilen och innan dess behövde vi fylla på lite i kylen. Och det sista jag vill är att släpa på matkassar på bussen!

Fixade naglarna på förmiddagen. Ja vad ska jag säga?! Naglarna ser bättre ut nu än dom gjord innan. Men jag avskyr att få känslan av "löpande band". Normalt tar det mig 2-2,5 timmar när jag gjorde mina naglar hos Emma. Nu gick det på 1,20. Fattar ni hur snabbt denna människa jobbade! Och är det för mycket begärt att lyssna på det jag säger??!! Är det minsta man kan göra när jag betalade närmare 700 kr!
Ska i allafall gå till Madde som gör mammas naglar nästa gång. Skadar inte att testa =)
Är det så att ni har några tips på bra nagelsalonger i stan??

Inatt hoppas jag på bra sömn. Känner att natten som var satte sina spår. En jobbig huvudvärk över ögonen, och inga värktabletter eller treo har hjälpt. Vatten och en massa sömn ska nog råda bot på det =)
Imorgon är det veckans sista pass, ett långpass. 11-20.15 men sen tar jag helg. Även om jag inte jobbat särskillt mycket den här veckan så sätter stägningspassen sina spår i mig. Kommer ta sin lilla tid för mig att vänja sig vid det ;-)

Ska nu mysa i älsklingens famn och titta klart på hockeyn. Sen kryper jag ner i sängen, titta på tv en stund och sedan somna gott för natten. Tycker ni ska göra samma sak, hög mysfaktor på det =)
God kväll!


Sheep/cheap


Det rockade fåret. Jobbig men barnen älskar den!

Jag får skylla mig själv när jag köper hem spelande leksaker men den här kunde jag inte låta bli. Fick in den på jobbet i fredags och den fick samma kväll följa med mig hem. Kostade under 100-lappen så om den "råkar" gå sönder gör inte det så mycket ;-)
Det söta lilla fåret spelar en rockande 50-tals låt samtidigt som den går framochtillbaka. Riktigt gullig och det bästa är ju att barnen gillar den så mycket. Bra när billiga leksaker går hem!

Natten här hemma har inte varit den bästa. Melle har vaknat flera och varit ledsen. Så natten bjöd inte på så mycket sömn för hans del. Blev en hemmadag med pappa och lillebror. Så just nu ligger han och sover, inte vanligt att han gör det på förmiddagarna längre. Mille somnade också, så jag ska passa på att fixa till mig. Har en nageltid 10.30, tack gode gud. Mina händer har jag lust att ha fickorna, ingen roliga historia.
Hoppas hinna hem en stund mellan naglarna och jobbet, en kortdag som väntar. Igår var en hemsk dag som jag gärna lägger bakom mig.

Nu ska jag hoppa ur mjukiskläderna och fixa till mig.
Hoppas ni får en fin dag!


Puss hejdå & godnatt!


Vi gör det bästa av den här dagen!

Usch fy och blä att behöva säga hejdå till Melle inna kl 08 och veta att vi inte ses förän imorgon igen. Jag kommer gå in till honom ikväll när jag kommer hem och bara snussa lite på honom. Bara för att jag kommer längta ihjäl mig efter denna lilla varelse. Imorgon är det dock en sen start för mig, det gillar vi =)
Så innan han och pappa gick till dagis pussades vi hejdå och sedan godnatt. han förstod nog inte varför det blev så många pussar men glad var han =)

Ska snart ta bussen till jobbet. Tagit mig en kopp kaffe för att verkligen komma till liv. Barnen har drömt lite inatt, så sömnen har blivit lite störd. Men som tur är har dom somnat om direkt.
Hoppas hinna med och titta in något när jag kommer hem ikväll. Blir bussen hem och då kliver jag innanför dörren ca 21.00. Men imorgon är min pappa hemma igen efter jobbutbildning, så då blir jag hämtad i nya fina bilen =D Lite extra lyx!

Nej dags att packa ihop och klä på sig.
WORK, HERE I COME!!!



Snussa kudde

God kväll.
Ingen vårkväll ute kan jag lova. Kallt som in i graven. Man märker mer av sådant när man är tvungen att åka buss. Åh vad jag saknar vår bil just nu!
En skön och lugn kväll på jobbet avklarad. Köpte faktiskt med mig semlor hem till kvällsfikat. Är ju faktiskt semeldagen idag. Då måste man faktiskt äta en ;-) Min favorit är annars vaniljsemla, tycker det blir lite för sött med mandelmassa. Men på jobbet har vi bara en variant ;-)

Imorgon blir det att lämna Melle på dagis och sen åka till jobbet. Ett skönt pass på 10-20.30 väntar. Kan ärligt erkänna att imorgon lockar det inte så mycket att jobba. Blir borta från grabbarna för länge. Vill pussa godnatt och höra Melles små skratt när han ligger i sin säng =) I helgen ska jag gosa dom till sömns, nej men all förlorad tid ska tas igen.
I höst när vi båda jobbar fullt kommer grabbarna att ha minst en dag hemma från dagis varje vecka. Gillar det med mitt jobb, att vara ledig i veckorna. Då ska vi hitta på roliga saker, så att dom dagarna känns lite extra speciella!
Är sådana saker som jag lever för just nu. Vetskapen att vi kommer spendera massor med extra tid ihop. Och till sommaren kommer Melle att vara hemma från dagis. Ska försöka vara ledig två veckor i sommar. När vet jag inte än, känns som jag får ta det som blir över ;-) Har efter all min "ledighet" inte så mycket att säga till om!?

Blir att krypa ner i sängen snart. Mina ögonlock är tunga kan jag lova. Men först måste jag se klart hockeyn, blev riktigt spännande nu =D
Sweet dreams!


Den SKA bli min!!



Denna underbara dröm kommer ifrån HMs sommarkollektion. Ser ni vem som är modell?? Ja det är vackra Gisele Bundchen.
Klänningen ser härligt luftig ut, perfekt till fina sommarkvällar. Kanske med middagar här hemma eller på stan!?
Den har även det perfekta priset 199 kr. Gissa om det kommer bli att hänga på låset när det väl kommer till butiken ;-)


Det börjar bli vår

God morgon!

Redan varit och lämnat Melle på dagis. Skönt med en liten promenad på morgonen så man vaknar till lite extra. Och idag var det faktiskt riktigt skönt. Lite kallt men långt ifrån vinterkyla. Nu vill vi ha vårvärme =)
Dagislämningen gick inte topp idag. Melle sprang till dörren och ropande snyftande PAPPA. Och hemsk mamma som jag är så bryr jag mig inte så mycket om det. Jag tror nämligen att det inte blir bättre av att jag daltar med honom. Det bästa är att bara säga hejdå och gå därifrån. Vilket jag gjorde idag, eller jag gick med honom till kuddis och sen gick jag. Ringde för en stund sedan och dom sa att han blivit lugn strax efter jag gått.

För att återgå till det här med våren =) Förra eckan hittade jag ett par tuffa shorts/byxor till Melle. Tycker dte är bra med byxor som går att vika upp till kortbyxor. Bra att ha till dagis, kanske är lite kyligt på morgonen men under dagen blir det ofta varmt. Då är det perfekt att bara kunna vika upp byxorna.
Utav mormor och morfar fick han en fin t-shirt. En röd, passar perfekt på honom =D Så nu börjar hans vår och sommargarderob ta sig. Allt från förra året passar inte så vi måste köpa nytt men lite har han fått!


Ljusa byxor är en favorit på Melle, han passar så bra i det!

Presenten från gulliga mormor och morfar!

Till mig sjävl har det inte blivit mycket nytt i garderoben. Ska nog bege mig en sväng på lördag. Tror Christian och hans pappa skulle arbeta på vinden då. Då passar vi på att fly fältet under dagen =) Skulle vara kul att ta en tripp till grannstaden. Får se om man kanske kan få med sig lite sällskap ;-) Min dröm vore annars Nyköping med mamma. En fika med någon speciell där men det får annars bli senare i år. Men det är något jag längtar och drömmer efter lilla mamma ♥

Ska nu återgå till min varma kopp kaffe. Blir en kortdag på jobbet idag med. Börjar inte förän 15.15, skönt.
Ha en fin dag!


10 månader!


Världens härligste Milton blir 10 månader idag!

God morgon måndag!
En ny vecka är här, en vecka utan bil. Surt men nu ska den bli fixad och fin igen. Väntat bra många månader men att få igenom något på trafikskadeföreningen är inte alltid så lätt. Men som tur är finns det fina människor. Utan dom hade det blivit dyrt!

Vi lämnade Melle på dagis och efter det lämnade vi in bilen och tog en promenad hem med Mille. Han sover fortfarande gott i vagnen. Tänk vad stor han har blivit. Om 2 månader fyller han 1 är! Tiden flyger verkligen fram.
Gav honom vanlig välling igår och det gick fint. Imorse fick han vanligt gröt och även det funkade. Inget skrik, prickar eller magont. Känns skönt att det verkar att funka!?

Ska nu ta mig en kopp kaffe och fixa lite med Ipoden. Att åka kollektivit hela veckan kommer kräva bra musik i öronen. Är rätt bra med en stägningsvecka, hade varit mycket mer jobbigt att öppna. Hade nog behövt åka runt 5.30 hemmifrån, nej tack till det.

Se nu till att göra det bästa av den här veckan. Den är ER!
KRAM.


Sunny sunday!

"Sol i sinne"

Det går inte annat än att älska söndagar, speciellt sådana som vi haft idag =)
Melle, Mille och jag började förmiddagen med att åka hem till mormor och morfar på en fika. Vi lämnade en liten present till mormor som jag hittat för en billig peng på jobbet. Hoppas nu bara på att den funkar bra?!
Vi åkte hem lagom till lunchen. Då hade pappan i huset städat och moppat alla golven. Luktade så härligt friskt när vi kom hem. Ett kap till karl är det jag hittat ;-) Händig är han med och det är inte fel när man bor i hus =D
Efter lunchen packade vi ner grabbarna i vagnen och gav oss ut på en skön lång promenad. Vårkänslor i luften kan jag lova. Vi myste och pratade framtid medan grabbarna snarkade i kapp.
Hoppade in hos fina Sofie på hennes jobb, hann med att byta några ord innan vi gick vidare. Och det gjorde vi med varsinn latte i handen. Äntligen har dom fått en vettig kaffemaskin ;-)
Efter vi kom tillbaka från vår promenad var det hög tid att packa in oss i bilen. Vi skulle hem till faster Milla och Jocke på fika. Älsklingen hade även lovat att sätta upp några hyllor. Tyvärr är inte IKEA alltid att lita på men det blev ganska bra ändå =)
Blev fikabonanza hemma hos dom. Vi köpte med oss honey buns och dom hade fixat kakor, lussebullar och paj med vaniljsås. Blev mätt som en plätt men gott vart det allt =) Men det kan bero på att jag ÄLSKAR att fika!
Melle hade fullt upp med att leka med katten som dom har. Den var inte lika sugen, så den spenderade nästan hela tiden under sängen. Men ibland tittade den fram och då sa Melle kiss kiss. Att man säger det när man kallar på katten och sitter på pottan spelar ingen större roll för den här lille herren =D

Nu har vi landat i soffan jag och min kära. Titta klart på ett tvprogram som vi båda inte orkade se klart igår. Barnen somnade gott efter en massa bus. Mille med vanlig välling inatt igen, håll nu tummarna för sovmorgon imorgon med ;-)
Vi har verkligen haft en helmysig dag och det tackar jag för. Söndagar är lite som fredagar, fyllda med lite extra mys. Likaväl som man har fredagsmys är det viktigt med söndagsmys. Att ladda upp inför en ny vecka, som ofta bjuder på en massa skoj. För min del kommer den bestå av jobb. Är ledig först nästa helg igen. Men det är bara bita ihop, är roligt att jobba i allafall och det är det som är viktigt!

Dags att stänga igen datorn. Några plopp och pussar från mannen medans vi ser klart reprisen, inget dåligt slut på denna vecka ;-)
Ha en mysig kväll!!


Oops men så bra det blev!

Söndagmorgon och jag är ledig, vad härligt! Sen blir det inte sämre av att ha strålande sol utanför fönstret =)
Vi fick lite sovmorgon idag, till 06.15. Det är bra skönt när vi fått sova hela natten. Har nog lyckas få i mig närmare 8 timmars sömn. Somnade tidigt igår och det behövdes. Lika bra att lyssna på kroppen, vill den ha sömn ge den det!

Igår kväll var älsklingen lite trött när han gjorde välling till Buddah. Han tog upp en burk, gjorde välling och gav den till Mille. Han somnade som en stock efter att ha druckit upp flaskan. När det sedan var dags för Melle att få välling upptäckte han att Mille fått fel välling. Han hade fått vanligt fullkornsvälling!
Även om han inte längre är allergisk mot mjölkprotein så vet man ju inte om man "chockar" kroppen!? Vi har inte gett honom så mycket innehållande mjölk dom senaste dagarna. Så vi gjorde oss beredda på att han snart skulle vakna med magknip eller något liknande. Men det blev inget av det. Buddah sov ju hela natten istället =D
Vi bestämde att vi testar och ge honom ikväll med. Får se om det går lika bra ikväll med?!

Idag ska jag ge mig ut på en promenad. Känner att frisk luft och sol är vad jag behöver. Sofie jobbar idag, så en latte hos henne får det nog bli.
Eftermiddagen bjuder på lite fika och kanske en middag hos Mikie. Får se om han har tid och om han har hunnit städa efter grabbarna igår ;-)
Men för att starta igång den här dagen blir det en skön dusch.

Trevlig söndag på er!
KRAM


Grabbdag & jobb!

Äntligen har jag fått landa i soffan efter en sjukt lång dag. Melle började att låta i sitt rum strax innan 5.30, tack. Sovmorgon har nog helt glömt bort vad det är! Men så mycket gjorde det inte, klockan ringde 06.00. Hade bestämt att vara på jobbet 07. Så det blev take awaylatte på shell till mig och Linda. Är ju ändå lördag ;-)

Under tiden som jag jobbade passade mina älsklingar på att åka med Mikie till Tropicarium. Själv lider jag av sjuklig ormfobi så dit åker jag inte. Passade det bra att dom tog den utflykten just idag =D
Dom hade haft det riktigt roligt. Klappat apor. Melle och Mikie hade tittat på fiskar. Det gillade lillkillen skarpt. Dom plaskade i vattnet och skrämde nog några fiskar. Men dom gav igen ;-)
Melle passade även på att klappa en av dom små aporna som hoppade runt fritt. Apan slickade lite på Melles fingrar och det tror jag hela Kolmården hörde. Vilket skratt =D
Aporna utforskade även nya vagnen och Milles napp. Som tur var satt den fast i napphållen för en apa var på väg att ta den. Busig liten rackare! Hade haft ett kort på det men pga fuktigheten så hade kameran immat igen enligt min man. Lite synd men många andra fin kort fick vi!










Bara några av alla fina bilder som togs idag =)

Ska nu ta och korka upp en flaska vin. Sätta mig tillrätta i soffan och mysa med med älskling. Jag hoppas verkligen inte att jag somnar alltför fort i hans famn ;-)

Jag hoppas verkligen ni har haft en fin lördag!?
KRAM.


FREDAGSMYYYYS!!

Hej på er!

Blivit dåligt med uppdateringar men kom hem från jobbet strax efter 20.30 igår. Blev lite nybakade scones och sen somnade jag som en stock i soffan. Långa arbetspass är jag verkligen inte van vid ;-) Men jag ska nog vänja mig...hoppas på det i allafall =D
Idag var det öppning som stod på schemat. Slutade strax efter 15.30 och då for jag och hämtade grabbarna som var med pappa hos Mikie. Hörde höga skratt ut i trapphuset när jag kom, så skoj hade dom haft det. Buddah somnade som en stock direkt i bilen och nu sover han i sin säng. Väcker honom en en liten stund så han kan somna ikväll ;-)

Blir lite tacomys här hemma ikväll, finbesök av Mikie. Melle har blivit ett fantast av just taco. Nu ropar han taco högt när vi säger att vi ska äta det. Och sen är det smidigt att göra, vill bara sjunka ner i soffan och mysa idag. Imorgon väntar en heldag på jobbet, öppning till stägning. Så mör är bara förnamnet vad jag kommer vara imorgon när jag kommer hem!

Just nu sitter jag och Melle i soffan. Jag med datorn i knät och Melle med snussefilten. Han tittar på i Drömmarnas trädgård, en ny favorit. Så bra att vi köpte den som DVD när vi handlade i tisdags =D Han verkar gå bra ner i varv till den!? Men det gör jag med, tror det är musiken som gör det ;-)

Ska snussa lite på min äslkade här brevid, saknat honom massor idag.
Ha en trevlig kväll. Kanske kikar in en sväng senare ikväll =)


Positivt!!



Snart dags att åka. Väntar bara på Mellebus, vi hämtar honom lite tidigare idag. Bara för att jag ska få säga hejdå till honom. Känns bättre att göra så =)

Pratade med Anders i telefon tidigare under förmiddagen. Milles blodprov visade inga tecken på någon allergi länge. Så nu är det fitt fram att testa. Så vi ska väl börja lite lätt med gröt och sedan jobba oss fram.
Tänk att den här torsdagen skulle bli SÅ BRA =D

Hoppas ni får en fin dag bloggisar!!
Hej hej.


Helvetes skit också

Ja då var det kört för min del. Ännu en webshop som jag kan spendera pengar på. Och denna gång är det en av mina favoriter.
Idag har nämligen Zara premiär för sin svenska webshop. Så titta in och låt er inspireras av allt fint som finns att köpa till stora och små. Kommer bli en del till grabbarna men den tar jag och sätter mig med imorgon kväll,
då är jag ledig =)




Vinkat hejdå!

Sitter i soffan med en lekande Buddah på golvet. Är bara han och jag hemma nu. Pappa och Melle gick precis till dagis.
Passade på att säga hejdå och pussa på min prins innan han gick. Nu ses vi inte förän imorgonbitti. Börjar jobba 11.15 idag och kommer inte hem förän ca 20.30. Då sover redan busungen.
Tycker inte om att sådana här dagar kommer. Då vi bara hinner ses en liten stund på morgonen. Att inte få pussa godnatt är riktigt jobbigt. Tror det har att göra med att jag varit hemma med honom i två år. Inte många långa stunder vi varit ifrån varandra. Det är bara att vänja sig, kommer bli så här nu när jag börjat jobba på allvar. Men bara för det så behöver man inte gilla det!

Ska snart ta och sätta på kaffet så det är klart till mannen kommer hem. Sen är det dags att börja förbereda inför dagens arbetspass. Ska bli sjukt roligt faktiskt =D Skönt att man har den känslan. Om några månader kanske jag inte är lika entusiastisk ;-)

KRAM.


Babytravel Dublin


Vi köpte den svarta, mycket snygg.

För två veckor sedan valde vi att sälja vår Phil & Teds. Vi bröjade få lite svårt att lägga Buddah i den nedre delen. Blev extra svårt när det var vinterkläder och åkpåse. Sen började det bli jobbigt för ryggen också, med tanke på hans vikt. Att stå och lyfta i och ur i dom vinklarna var inget roligt på slutet.
När vi sedan såg den nya modellen av Babytrevel Dublin var jag bara tvungen att åka och klämma lite på den. Och vi kan säga att jag var helt såld =D Och det var inte särskillt svårt att få min man att bli det också ;-)

Många förbättringar hade den nya modellen fått. Bla längre suffletter, ställbara fotstöd och tyg som andas. Just suffletterna är ett stort plus. Att man kan öppna en dragkedja och förlänga dom är perfekt när barnen sover eller det är soligt ute. Har bara varit med om det på vår Britax vagn och det är något jag saknat på andra modeller av vagnar.
Gillar även att dom hottat upp den genom att göra chassit svart. Den gamla modellen hade i aluminium och det gjorde att den såg billig ut. Men nu liknar den mer en Urban Jungle =)

Så leter ni en syskonvagn rekomenderar jag varmt den här. Lätt och smidig att köra och sen är den väldans snygg ;-) Ett bra alternativ ifall ni inte har råd med en Ubbe eller som vi, den får inte plats i bilen =D
För 6000 kr från ni en syskonvagn som ni kommer att älska. Det går självklart att köpa till en liggdel till en bebis. Annars kan man göra det billigare alternativet och köpa en mjuklift. Sedan sänger man bara det ena ryggstödet till liggläge. En mjuklift kostar bara några hundralappar istället för närmare 1000 kr som en liggdel brukar kosta.

Detta är nu vår femte vagn =) Och ja, jag har nog någon slags sjukdom som gör att jag inte kan behålla vagnar några längre stunder. Men nu känner jag att det nog är slut. Nästa vagn får bli en helt vanlig sittvagn som vi ska ha när vi bara har ett barn som åker ibland. Då kan ju tänka er hur lång tid in i framtiden det är ;-)


Vår & grönt i köket

Nu känns det verkligen som våren är på väg. Sol och skön temp ute. Och att se snö droppa från taken är en ren fröjd. Att den här dagen började kall och trist gör inget nu =)
Min tanke var att köpa orkider till mina fönster i köket. Men efter att ha letat efter stora fina på blomsterbutiken igår valde jag att köpa calandiva. För en billig peng köpte jag stora fina växter med massor av knoppar. Några hade redan slagit ut och det så jag vill ha det. Lite utslaget och mycket knoppar =)
Tillsammans med suckulenterna jag köpte billig på jobbet för ett par veckor sedan tycker jag nu att fönstrena ser riktigt härliga ut. Ska bara ta och tvätta rent dom snart med ;-)


Dom vita krukorna köpte jag i lördags för under 50-lappen =)
När jag kom hem såg jag att växten precis inte passade men det fick gå ändå. En liten brun kant tittar fram men vem bryr sig om det?! ;-)

Söta krukor i plåt.


Ska nu ta och lägga en trött Mille. Vi var på stan med mamma och pappa under förmiddagen. Då passade han på att sova i 2,5 timmar. Var länge sedan han sov så länge på förmiddagen. Men nu gnälls det lite för mycket för att bara vara uttråkad. Är nog dags att sluta ögonen några minuter för hans del ;-)

KRAM.


Jag tror det kallas teamwork!?



Grötpulver över nästan hela köksgolvet.

Den här synen mötte oss efter att grabbarna lekt i köket. Var inte någon lång stund dom var själva men tillräckligt för att få upp en hel för förpackning med gröt.
Detta förbannade pulver hittade vi flera timmar senare i hela huset. Och då hade vi direkt tagit av grabbarna deras kläder och slängt i tvätten. Men det lyckades ändå att smita ut till både vardagsrum och sovrum!
Vet inte hur dom lyckas. Är inte direkt så gröten ligger direkt i kartongen. Nej dom måste först få upp den och sedan lyckas ha sönder påsen i för att få ut det. Men det är väl blivande ingenjörer vi har fått!!??
Blev att dra fram både sopkvast och dammsugare. Först sopa upp det värsta för att sedan ta det sista med dammsugaren. Imorgon får det bli att moppa golven, så dom verkligen är fräscha!

Dags att återgå till hokeyn. Har inte börjat på bästa sätt men det är ca två och en halv period kvar. Allt kan ju hända ;-)
Hoppas ni har en mysig kväll!


Ledig

Hej på er!
Har nyligen intagit lunchen, korv med bröd. Underskattat att äta, med räksallad och en god senap är det yummie =)
Passade på att fixa med mina nya blommor till köksfönstret efter maten. Nu är det nytt och fräsht igen. Hittade snygga blommor billigt idag på Blomstertorget. Fick med mig en bukett tulpaner till soffbordet och en pärlhyacint. Pärlhyacinten satte jag i en liten kruka, på med lite sten och en pärla. Den ska vi ge till Melles ena fröken som slutar imorgon =(
Tycker det är riktigt trist med tanke på att hon var en av de två yngre tjejerna som jobbar där. Men men det kommer säkert någon ny som är lika bra =)
Men vi kände att något litet måste vi ge, även om Melle bara har gått där i en vecka. En fin gest och en lycka till önskan. Hon kommer bli saknad!

Melle gick idag 8-11 på dagis. Första "riktiga" dagen och den gick fint. Han blev ledsen en gång och det var när dom skulle gå in efter att ha lekt ute. Han tyckte det var så skoj och tyckte dom skulle varit kvar ute =) Var en glad kille som vi hämtade i allafall.
Efter vi lämnat Melle på dagis for vi ner till Maxi för veckohandling. Skönt att vara där strax innan 8.30 en tisdagsmorgon, är inte mycket folk just då ;-) Passade på att strosa runt i lugn och ro, fick nog med oss allt hem denna gång =D
Hade lite tid kvar efter handlingen innan vi skulle hämta Melle. Så vi får ut till Blomstertorget, har inte varit där sen dom flyttade. Mycket fint och så mycket fina blommor. Blev sugen på att köpa både det ena och det andra. Kom i allafall hem med lite nytt. Tyvärr får ni vänta med bilder till senare idag, kamerabatteriet var helt dött.

Härligt det är att vara lediga så här ihop om dagarna. Som en sådan sak att bara åka och handla med ett barn. Var precis som förr i tiden =)
Är just det här jag älskar med mitt jobb, att vara ledig när många andra jobbar. Jag är så van att jobba kvällar och helger, så den biten stör mig inte. Ett måndag - fredag 7 - 16 jobb är nog inget för mig.
Imorgon är jag ledig med. Då ska farfar komma hit på lunch. Han var sugen på att träffa grabbarna =) Trevligt med lite lunchbesök.

Ska nu ta och leka lite med Mille. Melle somnade som en stock för en stund sedan. Märker hur aktiverad han blir på dagis. Inte ofta han somnar så här snabbt på dagarna =) När han vaknar blir det eftermiddagsfika och en ny film för grabbarna =)
Önskar er en skön tisdag.

KRAM!