Kvällsbad!

Grabbarna tar sig ett kvällsdopp. Sedan blir det lite bus innan sängen kallar.
Själv är jag trött efter dagens utbildning i Nässjö. Men jag är taggad! Har så mycket nya tankar och saker jag vill genomföra. Framtiden ligger i mina händer och det ska bli kul och se vad jag kan skapa med dom :)

När barnen somnat ska jag och min man mysa i soffan. Sushi är köpt och lite gott att dricka. Igår blev det sent, så vi tar igen förlorad tid idag :)

KRAM


Vår kväll

Tänk att allt man ibland behöver är en stol :) Två grabbar som leker sig trötta innan det är dags för sängen.
Mille var inne en sväng i sin men skulle INTE sova när vällingen var slut. Så kan det vara ibland ;)
Älsklingen och Mikie är i huset ikväll. Jag var där med grabbarna en sväng förut. Vi slängde lite blommor och tog med några saker hem. Bara två dagar kvar innan vi kan släppa det!
Håller tummarna för att dom är klara snart. Vill hinna med att mysa lite med min kära. Imorgon far jag mot Nässjö. Utbildning står på schemat..igen :) Bilen avgår kl 07, då hämtar jag upp Lööke. Trevligt värre säger jag :D

Nu är det dags att natta två trötta barn. Eller trotsiga kanske!? Just nu är dom inne i en hemsk period. Det gnälls och görs allt annat än det vi säger. Det är två helt olika trotsperioder. Melle är mer den testande killen. Se hur många gånger man kan göra något innan vi blir arga.
Mille vill göra allt på sitt sätt eller själv. Om han inte får göra som han vill blir han lelös. Lägger sig som en limpa på golvet och tjurar. Hoppas vi snart är inne i en mer glad period ;)

Efter nattade barn blir det ett bad. Lite bubblor och tända ljus. Det är inte fel det :)

Kram


Familjen



Igår fick vi iordning lite till här hemma. Träbokstäverna inhandlades tidigare under hösten. Blev riktigt nöjd. Dom gjorde sig riktigt bra på träväggen =) Tyvärr är bilden helkass men med tiden ska ni får se bra bilder av hemmet.
Än är det kartonger som står kvar. Några ska ner i förrådet och andra väntar på vitrinskåpet. Det har vi inte sett ut helt än, kanske till helgen??!!

Idag kom soffan - äntligen!! Trodde aldrig den skulle komma idag pga att hela 3:s nät ligger nere. Det betyder att ingen kan ringa till våra mobiler och vi kan inte ringa från dom. Men trevliga grabbar chansade på att vi var hemma och körde hit soffan. Nu är den på plats och så snygg den är! Stor med ;-)
Ska försöka hitta ett soffbord snart med. Har sett ett som jag vill kolla lite närmare på. Lättare nu när vi vet hur mycket plats vi har att röra oss med.
Idag fick vi även upp på tvbänken på väggen. Inte en dammtuss kommer att finnas där under nu ;-) Är bara två luckor kvar att köpa. Dom var slut igår och skulle komma in imorgon igen.

Barnen ligger och sover, Mikie är här och får lite hjälp av mannen. Jag bloggar och tar mig en öl. Ja det får man göra på vardagar ;-) Imorgon är det jobb igen. Ser som vanligt fram emot ännu en dag på jobbet. Just nu är mina dagar fyllda med extra utmaningar. Det motiverar mig något enormt!

Ha en mysig kväll. Nu blir det att mysa ner sig i nya soffan och läsa en tidning =)
KRAMAR.


HELGEN

God kväll! Här har jag redan krupit ner i sängen. Ja det märks att kroppen kräver sömn. Kan även bero på att vi sålde soffan idag =) Skönt att ha det klart inför nya soffans leverans i veckan!

Här har helgen försvunnit i ett rasande tempo. Har er med gjort det??
Har hunnit med att jobba, heldag igår och halvdag idag. Gårdagen försvann i ett nafs, tempo från öppning till stägning. Kanske lite mer än vi räknat med. Fick ta igen det idag och jag tror vi ligger bra i fas inför morgondagen.
Vi har även hunnit med att flytta förrådet. Skönt att kunna bocka av det. Nu är det snart klart, på fredag säger vi tack och adjö. Vänder blad och går vidare i livet. Känns helt ok faktiskt =)
Under lördagen var barnen på stan med mormor och morfar. Melle hade gått hela tiden och skött sig SÅ bra. Är bra att veta, kan vi snart göra oss av med syskonvagnen. En singelvagn och ståbräda är allt som behövs då =) Har ju sett min skönhet som jag vill ha ;-) Grabbarna hade fått lite nya bilar och var helt lyriska på kvällen när jag kom hem.

Idag var det jobb fram till 14.30. Då kom mamma och hämtade mig. Vi for till K-holm och syster. Där väntade klädparty. Tack för det, nu är jag också fast i träsket ;-) Blev lite shopping, hade lätt kunnat bli ännu mer. Men en fin velour tunnika/klänning, baslinne och härlig kjol inhandlades. Mormor köpte en fin tröja till Melle i julklapp. Den kommer han att älska =)
Efter fika med äpplepaj styrde vi hemmåt igen. Hem till en Melle som råkat slå kinden i soffarmstödet. Ett sår och en svullnad under ögat - ajaj. Han verkar inte lida, så om det inte blivit värre tills imorgon kör vi på bad. Han älskar det, så jag vill inte att han ska stå över.


Min nya klänning. Lika fin till vardag som fest =)

Glad över att jag hann med och träffa grabbarna lite innan dom somnade. Imorgon kommer dom knappt att vara vakna när jag smyger iväg till jobbet. Tror inte ni anar vad skönt det är att gå till jobbet. 2 min sedan är jag där - lyx =)
Är även glad över att vi ligga i sängen, se en film och mysa med min man. Känns som det var evigheter sen sist. Flytten har gjort att vi knappt orkat säga god natt till varandra. Nu börjar vi att jobba på OSS igen. Egentid är vad vi fokuserar på nu =)

Tackar nu för mig. Myser ner mig under täcket och återkommer imorgon =)
Sweet dreams!


Ett ordnat kaos


Tacomys igår med farbror Mikie =)

Idag har jag äntligen tömt huset på alla småsaker. Hur mycket vi än hann att packa innan vi flyttade så fanns det massor kvar. Allt ifrån torrvaror till kläder. Hittade tom rena underkläder i torktummlaren =) Ja huvudet har nog inte helt varit med sen i tisdags då flytten gick.
Nu har vi i allafall bott här i ett par dagar. Börjar komma iordning. Hade det riktigt bra organiserat och fint imorse men efter eftermiddagsens tömning så är det lite kaos igen. Har ändå hunnit med att plocka upp det mesta. Är bara lite mer förvaring som ska upp, sen kommer det vara var sak på sin plats ;-)

Längtar till om en månad ungefär. Då har vi nog kommit riktigt bra iordning. Jag vill ha den nya tvbänken, badrumsskåp, klädförvaring till grabbarna, skjutdörrarna till sovrummets garderobsvägg. Ja och sedan allt smått. Vill slänga det som ska bort. Finns en del kvar konstigt nog =)
Drömmer om att få bo in mig. Få till det så som jag vill att det ska se ut. Börjar när nya soffan kommer nästa vecka. En stor värkig, har jag längtat efter. Vill att hela familjen ska kunna ligga och bara mysa samtidigt.

Imorgon är det jobb som väntar. Heldag på jobbet med min härliga kollega. Ser verkligen fram emot det. När man skrattar och skojar en hel dag - en perfekt lördag! Sen att vi kör halva söndagen ihop skadar inte heller =)
Söndagen innebär även en tripp till syster i K-holm. Ett litet klädparty får avsluta den här veckan. En av dom skönaste i mitt liv. Känns lite konstigt att säga med tanke på flytten. Men nu har vi kommit hem igen!

Snart blir det sängen. Längtar efter att krypa ner och bara slappna av. Men först blir det en kopp te och lite tända ljus.

Trevlig helg!


Feels like home


Ursäkta röran men det ska hit en ny tvbänk bla =)

Nu börjar vi att komma lite i ordning. Fortfarande några kartonger kvar att plocka upp. Men det mesta är till vitrinskåpet. Det ska vi köpa ett, får vänta tills vi kommit lite iotdning med saker =)
Som jag skrev så ska vi även köpa en ny tvbänk. Blir en vägghängd = lättstädat ;-) Den ska även sitta lite högre upp, så hålet i väggen kommer inte synas. Kommer bli riktigt läckert!

Huset är nu nästan tömt, lite gardiner och hyllor kvar.....och alla hängade kläder ;-) Att flytta med sig kläderna är nästan det jobbigaste. Varför är det så?? Tycker att det aldrig tar slut och så mycket plats det tar i bilen. Nej till helgen är huset tömt på saker och skräp. Då är det lite snickrande kvar men på en kväll är det klart. Så till nästa helg är det vi som firar =)

Igår kväll när jag skulle somna låg jag och tänkte lite. Känslan som slog mig där jag låg i sängen var att jag kände mig hemma igen. Var precis som om jag hade varit på semester i två år och nu kommit hem. Allt kändes så rätt. Konstigt med tanke på att jag kände mig hemma i huset med!?
Det kan låta som vi vantrivdes i huset men det har vi aldrig gjort. Huset älskade vi, det var området vi inte tyckte om. Hur vi än vred på det så kändes det som vi bodde i världens ände.
Men nu är det historia. Vi har startat ett nytt kapitel i vårat liv =) Än så länge trivs hela familjen. Barnen sov som stockar hela natten och tog tom lite sovmorgon =) För min del spelar det ingen roll, jag öppnar så det är tidig uppgång. Men inte lika tidig som förut. Nu tar det två min till jobbet =D Var skönt med en promenad på morgonen, man vaknar till!

Nu ska vi mysa i soffan. En glass och sedan blir det sängen. Imorgon är det bad för Melle, i måndags skippade vi pga flytten. Snälla Eva lät oss istället gästspela i en annan grupp =)

Önskar er en mysig kväll.
KRAM.


Imorgon smäller det!

Så var den här dagen över. Hunnit med massor, allt från att måla klart lägenheten till inskolning.
Nya dagiset var som en liten bit av himmelriket som trillat ner. Underbar och rolig personal, härloiga ungar och egna barn som inte ville gå hem =) Dom var blyga i ca tre min sen såg dom vattenpölen ;-) Fanns massor av sådana och dom höll mina grabbar till i. Speciellt den leriga =D Som jag brukar säga - skitiga barn är glada barn!

Imorgon vaknar vi upp till en ny dag. Grabbarna ska till dagis och jag ska jobba. På eftermiddagen blir det att flytta!!! Om jag längtar?? Nej inte alls ;-) Hade gärna flyttat idag.
Två släp är bokade tills imorgon. Vi borde få med oss alla möbler i en vända. och planen är också att hinna flytta förådet. Så två vändor totalt borde inte vara omöjligt!? Småplock kommer vi sedan att få åka och hämta dom kommande dagarna. Är skönt att ha ca två veckor på oss att tömma huset på.

Ska snart krypa till sängs. Trött efter den här dagen och imorgon kommer jag behöva all energi som går att få.
Hoppas kunna kika in något här imorgon. Vill gärna uppdatera om hur det går =)

KRAM.


Stars & stripes

Är så sjukt nöjd över den här dagen. Vi har nästan hunnit helt klart, bara hall och vardagsrum som ska målas en gång till. Det kommer vi att fixa imorgon efter inskolningen på dagis.
Vår fondvägg i vardagsrummet blev målad en gång med bra grundfärg. Fick precis den färgen jag ville ha. Vit med en antydan till träfärgen. Min kära far tipsade om speciell täckfärg för alla kvisthål. Dom kan lätt gulna om man målar över med vitt. Nu kommer vi inte behöva oroa oss för det =)


Här ska tvn hänga. Ni ser väl att vi fixat så det inte kommer synas några kablar ;-)

Melles rum. Den här tapeten är en favorit hos mig. Lite mer vuxen än hans tapet med små stjärnor som han har nu =) Den här gången valde vi att bara sätta den som fondvägg.

Fondtapeten i vårat sovrum. Ni ska få en bättre bild när vi flyttat in ;-)

Imorgon blir det dagis på förmiddagen. Sen ska det målas och under tiden kör jag och grabbarna lite kartonger. Eftermiddagen ska spenderas på IKEA, där ska garderosinredning shoppas =D Skjutdörrarna köper vi när vi kommit tillrätta.
Pga dom rådande omständigheterna så blir det inget bad för Melle imorgon. Avskyr att det ska behöva bli så här. Att mina barn får lida för att vi ska flytta. Men just nu ligger mycket fokus på att få allt klart. Mille fick idag skippa sitt sim. Men efter nästa vecka ska inte ett sim missas...om dom inte blir sjuka då ;-)

Även ikväll är vi sjukligt trötta. Vi dumglor på Oceans 11 men snart kryper vi nog ner i sängen. Sover gott och hoppas på att morgondagen går fort så vi kan få flytta =D

Trevlig kväll på er.
KRAMAR.


Jag lever

Jag hoppas ni har överseende med det dåliga bloggandet =) Men nu när vi håller på och renoverar i nya lägenheten har jag inte tid att sitta framför datorn. Och när kvällen väl kommer, ja då är vi så trötta =)

I fredags drog vi igång. Då började vi att måla. Vi har hunnit med att måla Milles tak och väggar. Målat och tapetserat i vårat sovrum. Tapetserat en fondvägg i Melles rum. Målat en gång i vardagsrummet. Där har vi hunnit med att bygga en fondvägg i träpanel. Den ska nu bara målas vit sen är den klar =)
Självklart har vi inte kunnat göra allt detta själva sen i fredags. Nej första dagen körde vi fyra timmar själva. Hann med att måla sovrum, vardagsrum, Milles rum & tak en gång. Under tiden hade mamma barnen. Annars hade det aldrig gått.
På förmiddagen fick dom vara hos farmor och Göran då vi tittade nya på dagiset. Tror grabbarna kommer trivas riktigt bra där =)
Igår fick hjälp med tapetseringen av min pappa. Mamma var gullig och tog barnen efter lunch. Christian och svärfar byggde fondväggen. Vad gjorde jag då?? Jo jag styrde med lite allt möjligt, lite målning, lite städning, lite handling. Hann med att täcka lister inför dagens målning. Hoppas på att vi ska kunna bli nästintill klara idag. Då ska vi kunna flytta nästa vecka =D

Här hemma blir det snart frukost innan dagens jobb drar igång. Ska bli skönt att vara klara snart. Kan inte sluta säga det men att bara ha ett hem att bry sig om är vad jag längtar efter nu.
Ska försöka lägga upp lite bilder ikväll. Det är inget jag lovar. Ni får ta att bloggen kommer att komma i andra hand ett tag framöver. Men när vi har flyttat klart lovar jag att bli bättre =)

Ha en skön söndag.
KRAM.


Lets go hippie

Vi kommer vänta med att renovera badrummet tills senare i år/början på nästa. Just nu finns inte tiden till.
Vi har pratat här hemma och kommit fram till att det blir för mycket. Vi ska måla och tapetsera om i alla rum. Bygga en fondvägg. Och har man aldrig renoverat ett badrum så har man ingen aning om hur mycket det är som ska göras. Lovar er att det tar mer tid än man tror.
När barnen nu ska börja inskolning och jag jobbar kommer det inte att gå ihop. Tiden kommer inte att räcka till. Visst känns det tungt men just nu orkar vi inte ta på oss mer. Vi ska även hinna med att flytta och göra det sista här i huset INNAN 29 sep. Den ekvationen går inte ihop. Kanske om man lagt bort arbetet men det är att slösa onödiga pengar. Vi nöjer oss med gamla hippietapeter från 70-talet =) Herregud hur ofta är man i badrummet. Sällan där vi har middagar med goda vänner =)
Det mogna alternativet är att inse hur stressigt det skulle bli. Hur dåligt vi nog hade mått under och efter. Nej hälsan går först! Lät väl lite vuxet ;-)

Om vi tar lite semester och låter barnen åka på semester så kommer vi ha ett nytt badrum på några veckor. Det känns mycket bättre. Barnen har tur som har många omkring dom som tycker om att se efter dom. Jag ser hellre att det är så än att dom har två föräldrar som stressar ihjäl sig. Det mår dom inte bra av. Speciellt inte nu när det är tillräckligt mycket förändringar för dom.
______________________________________________________

Om ett par timmar är det dags för att jobba lite. Ser fram emot den här dagen. Lite extra roligt folk som jobbar. Torsdagar är bra försäljningsdagar = man får jobba =) Gör jag i vanliga fall med men det är stägning som vankas får tiden gärna springa iväg =)
Det som dock är lite tråkigt är nog inte att jag kommer få någon latte. Min fina kollega kom igår  morse med en stor latte. Hur kan en dag bli dålig då ;-) Tack L!

Nu blir det lite planerande.
KRAM.


Wordfeud

Är ni fler som nu dissar facebook för detta spel?? Nja inte riktigt men att facebooka på jobbet är ju SÅ ute. Nu wordfeudar vi varandra så det står hräliga till =) Ja lite i smyg och på rasten, för annars blir ju bossen arg ;-)

Nu är det bara en arbetsdag kvar den här veckan. Sen väntar långledighet. Kan behövas känner jag. Fredag till tisdag kommer fokus förhoppningsvis att ligga i lägenheten. Men först ut på fredag är besök på nya dagiset. Tänk att på måndag är första dagen för grabbarna. Lite sjukt att göra en ny inskolning igen. Tror att det kommer bli bra. Mille har inte varit helt bekväm på dagis sen han blev biten. Varje gång som vi lämnar honom blir han ledsen. Men det går snabbt över. Det började efter han blivit biten. Innan gick allt fint, inga tårar eller skrik.
Vi tar alla nya tag på måndag, skönt för jag behöver lite lugn. Kroppen KRÄVER lugn. Tur att det bara är ca två veckor kvar ;-)

Snart är det middag och sedan väntar en dusch. Behöver det efter att ha jobbat och hunnit med att veckohandla +  spackel och tillbehör till lägenheten.


Lille Mille

Vår lille Mille har blivit snuvig igen. En liten hosta har också smugit sig på =( Avskyr att se honom så här men han försöker att hålla humöret på topp.
Just nu sitter han i pappas famn. Han somnade gott men efter att ha vaknat flera gånger ocg varit ledsen fick han komma upp. Är lite orolig för hans öra, då han drar sig en del i det. Han har ingen feber, så vi håller tummarna för att det inte är öroninflamation.

Fick även en del goda nyheter via telefon tidigare. Jag håller tummarna för det skulle ju underlätta om vi säger så =) Men än vågar jag inte hoppas alltför mycket.
Kommer snart att krypa ner i sängen. Klockan ringer tidigt imorgon men jag får ju komma hem skapligt och mysa med barnen. Är det jag älskar!

Tack för mig. Bloggar mer imorgon!
God natt!


Lyx



En extra fin kaffe på jobbet igår. Slog till med lite grädde och mums vad gott det är =)
Jobbade heldag igår men hade turen att bli kvar närmare två timmar. Gick inte att larma på. Precis det man vill en söndag. Men jag och min chef plockade lite pall och svor ;-) Funkade det med.

Idag har det jobbats sen tidiga morgonen. Massor att göra och mycket i huvudet. Ibland känner jag faktiskt att det är lite för mycket. Kroppen håller nu på att säga ifrån rejält. Min mage är långt ifrån bra och håret, det har snart ramlat av huvudet.
Blev inte bättre efter dagens besked men jag känner att jag inte orkar bry mig längre. Det här har gått långt ifrån smidigt sen första början. Så varför skulle vi avsluta på det sättet??!!

Kom hem från simmet med Melle för en stund sedan. Härligt att bada med denna varelse =) Han är helt sjövild, hoppar och sparkar som en tok. Vet inte hur många kallsupar som både jag och han fick idag. Hjärtat gör volter i 30 min sen är det dags att gå upp. Lika trist varje gång, vill inget annat än att bada med denna unge. Att se hans glädje går inte att beskriva i ord!
Maten är nu framdukad, så lite mat i magen innan det blir mys med barnen. Blev lite snuvad på det igår. Men jag hann med att säga godnatt till dom =) Viktigast tycker jag!

Bloggar mer ikväll.
KRAM.


Mr Bekväm



Milton hade en bra dag i svampskogen. Mamma Lööke hade lånat ut den här sköna sisten. Tusen tack säger vi!
Under två timmar sa han inte ett ljud. Jo kanske det gamla vanliga mamma, napp, pappa osv ;-) Vår svampplockning blev i allafall mycket skönare än sist han var med =) Melle höll sig till Sofie men efter en lång och jobbig uppförsbacke tappade han humöret. Han var inte ensam, var ett svettigt gäng som tillslut kom upp.

Man vet att man har riktiga vänner när dom delar med sig av sina svampställen. Den här rundan hitta vi hur mycket svamp somhelst. Lite sprade vi, dom som var små får växa till sig och sedan plockar vi dom framöver =) Med andra ord kommer det bli fler rundor ;-) Men det tackar vi inte nej till. Vi älskar ju våra fina vänner!


Vilken dag vi hade =) Helt underbar.

Barnen somnade lyckliga i sina sängar nyss. Efter en tur i skogen och sedan fikamys med farfar som tittade förbi på eftermiddagen var dom trötta. Melle var en gullig kille som hjälpte till att rensa svamp när vi kom hem. Men när han sedan såg farfars bil rulla in ville han inte hjälpa till längre ;-)

KRAM på er.


En trevlig kväll



Igår kväll hade vi Johan och Sofie här, utan barn. Våra var självklart hemma men strax efter 20 sov båda två. Vi hann nästan med att äta själva, bara Melle som busade lite =) Men efter maten satte vi oss i soffan. Pratade lite och efter en stund blev det kaffe och äpplepaj.
Vilken skillnad det är att kunna umgås utan en massa barn omkring. Det blir ett helt annat lugn. Är kul att träffas med barn också men ibland vill man kunna disskutera och framförallt skratta ifred ;-)
När flytten gått kommer vi att göra det här betydligt mycket oftare och då kommer alla barn att vara iväg ;-)

Idag ska vi ge oss ut i skog och mark. Självklart ihop med våra fina vänner. Gäller att umgås när tiden finns. Och nu känner jag att jag vill ha mina vänner nära!

Hoppas er lördag blir lika fin som vår!
KRAM.


Ovanlig fredag

Den här dagen har jag inte direkt längtat efter. Visst är det mysigt med ledighet men jag har så många vänner som önskat att denna dagen aldrig skulle komma. Samtidgt tror jag att det är bra, avslut måste någon gång ske. Och idag blir kommer det bli det för många.
Mitt i allt kaos måste man kunna se ljuset. Se det glada och fina. Att den här dagen är solig tror inte jag är en tillfällighet. Nej jag tror att han själv ville det. Och det är hans sätt att säga att han är med dom alla idag. Vakar och tröstar dom alla!

Även min man ska dit på begravningen. Även om dom inte träffat varandra på många år så handlar det om att visa sitt stöd. Visa att den tiden man hade ihop, alla minnen dom spelade en stor roll. Vem vet hur våra liv hade sett ut om vi inte stött på alla personer vi känner. Alla sätter sin spår och gör intryck på oss. Mycket mer än vi någonsin kan ana!
Jag kör honom till kyrkan, kyrkan vi gifte oss i. Tänk vilka kontraster det är. Ibland så mycket glädje och som idag, så mycket sorg.
Under tiden passar jag på att byta min duschcreme. Tar en liten sväng på stan och möter upp min mamma. Vad sedan kvällen har för planer är inte helt säkert än. Den blir fin i vilket fall somhelst =)

Återkommer senare under dagen.
Pussa och krama din nära och kära lite extra idag!


Alfapet



Vi ligger i varsitt hörn i soffan ovh spelar alfapet mot varandra på mobilerna. Fjantigt jag vet =)

Bloggar när jag har vunnit ;-)


Nya skor

Blev en spontan fika/lekdate med fina Fam Lööke igår. Därför uteblev bloggandet igår kväll =)
Sötast igår var nog min lilla Melle som flera gånger försökte ge Agnes en puss på munnen. Men tyvärr blev inte pussen besvarad. Agnes blev nog lite blyg inför det stora steg som Melle tog ;-)
Var skönt att spendera ett par timmar hos våra vänner. Snacka skit och skratta - som vanligt. Barnen busade - som vanligt =) När vi flyttat kommer det här att ske betydligt oftare!

Igår blev det som jag nämde tidigare lite shopping. Ett par nya skor, främst till nästa sommar. Men med några strumpbyxor i kan dom nog få andas lite höstluft med ;-)
Roliga var att storlek 39 kostade 199 kr men storlek 40 kostade 99 kr. Tror ni kan räkna ut vad jag fick mina för. Det billigare priset ja =D



Kom även hem med vad jag trodde var en underbar duschcreme. Men jag såg att jag fått med mig fel flaska. Skulle haft strawberry cheesecake men hade nu raspberry bluberry. Luktar långt ifrån lika gott, så på fredag får jag ta mig ner till stan och byta.
Passade även på att köpa nya mössor till grabbarna. Är en tönt som har likadana på barnen men jag tycker det är sött. Mille fick ett par matchande tumvantar. I Melles storlek fanns dom inte men han gillar mest fingervantar =)


Pippimönstret är så sött på barn.

Köpte även en söt tavla till Melles nya rum. Texten Godnatt min skatt prydde en vit fin botten. Är så perfekt eftersom det är vad vi sagt varje kväll till Melle sen han föddes =) Kommer nog att säga det tills den dagen han flyttar hemmifrån!
Längtar verkligen efter att få inreda barnens rum. Melle kommer få en ny säng. Nu får han en stor säng. Är även dags för lillebror att lämna spjälsängen ;-)

Imorse blev jag lite orolig för Mille. Han hade stora utslag på bla magen. Han hade ungefär likadana när hans allergi bröt ut förra sommaren. Men under dagen har dom lagt sig för att sedan blossa upp efter maten.
Behöver jag säga att jag är riktigt orolig för att det är samma allergi. När han sedan tog ett bad blev rumpan rödflammig. Några små fläckar visade sig även på foten och armen. När vi torkat av honom och han fått pyjamas på sig försvann alla utom det på magen som han haft hela dagen.
Han har inte ont eller dom kliar inte heller, så om detär värmeutslag vet jag inte. Tycker dom påminner om det men jag förstår inte varför han får dom nu?? Var inne och kollade till honom en stund efter han fått sin välling och det var inga nya fläckar.
Vi fortsätter att hålla tummarna för att det inte blir något mer. Om det inte upphör dom närmaste dagarna blir det att ringa Anders!

Nu ska vi ta kväll här. Nyduschad och med en massa olika nötter uppdukade kommer jag ha det skönt =) Behöver jag säga att jag älskar min make för det initiativet ;-)

Ha en trevlig kväll bloggisar. Och lämna gärna fler kommentarer om vilka NI är. Är ju nyfiken på vilka alla är som kikar in här varje dag =)

KRAMAR.


En kvällsdusch tack

Morr över förbannade vägbyggen över hela stan. En tur på ca 40 min genom trängsel och diverse avstängda vägar bara för att ta sig hem från stan. Gissa om jag var nära att dra trottoarer...
Ska ta mig en dusch och sedan lägga barnen i sängen. Just nu är jag helt färdig, allt från dagishämtning, jobb, ärenden, matlagning och lite annat därimellan tar alla krafter jag har. Att det börjar bli höst och mörkt hjälper inte till. Vill ha 20 timmarom dagen med ljus =)

Bloggar lite mer när barnen sover. Då blir det en mer rejäl uppdatering =)
KRAM.


En honungslatte & en skrivmaskin

Hittade idag mitt nya favoritfik. Det hade allt jag behöver...och lite där till ;-)

En god latte - check. Denna med lite honung och kanel i. Kanel tycker jag om att ha på min latte men honung har jag aldrig testat. Var en hit, blev en aning sötare.
Barnvänligt - check. Stora öppna ytor med en barnhörna. En gammal fin resväska låg på golvet med leksaker i. Många gamla fina. Det bästa var nog den gamla skrivmaskinen. Den stod på ett barnbord med små stolar runt om. Perfekt för barnen att leka med =D
Mysig miljö - check. En urmysig uteplats med lite träd och buskar fanns. Skydd mot både sol och vind. Några tomatplantor i ett hörn gjorde det inte sämre =)
Härlig inredning - check. Älskar när man har gamla soffor, stolar, pallar, bord...ja you name it som möblemang. Här fanns det ett genomgående tema av just gamla möbler. Var från olika årtionden, min favorit blev den lilla barnpallen. Min mamma sa att just sådana hade vi haft. Men om hon sparat dom - nej! Hade kunnat ge vadsomelst för en sådan. Så om ni känner någon som har en sådan, vet ni vart ni kan höra av er ;-)
Trevlig personal - check. Glad personal som känns äkta är vad jag vill ha när jag fikar. Det här stället är startat av tjejer som har barn. Var tvungen att tacka så mycket för urgod fika och ett supertrevligt ställe när vi gick. Märks så tydligt när det finns en tanke bakom något. Och här ska alla känna sig välkomna. Och det lovar jag att man gör, från gammal till ung!





Efterlysning efterlysning ;-)

Ännu en goding =)


Melvin och mormor hand i hand ♥

Presenten är beställd och ska hämtas imorgon. Hann med att handla nya mössor till grabbarna, ett par vantar till Mille, en julklapp =D...gäller att vara ute i tid. Blev även några andra småsaker men det visar jag senare.
Nu har jag ett golv att ta tag i. Morgonens frukost ligger kvar..shame ;-) Men jag struntade medvetet i det. Sen ska en maskin med tvätt hängas och lite annat små plock.

Ha en trevlig dag.
KRAM.


Morgonmys

Här brevid mig i soffan sitter Milton. Han har fått tag i en flaska och nu sitter han och försöker skruva på korken =) Koncentrerad till max men till skillnad från sin bror är han inte frustrerad ;-) Melle kan bli hysterisk om det inte går som han vill =)

Skönt att vara ledig idag. En heldag på jobbet gör en mosig i huvudet. Vädret gjorde mig inte piggare på något sätt heller. Riktigt höstrusk! Men hellre jobbar jag en sådan dag.
Idag är det sol, perfekt en dag då man är ledig. Våra planer är en lite date med mamma på stan. Vi ska bjuda på fika som tack för brödexpressen ;-) Min mamma lyckades att baka lite bröd till min man i helgen. Men det verkar vara en mindre vetenskap när det både är gluten och laktosfritt!!??
Jag ska även passa på att köpa en avskedspresent till grabbarnas ena fröken. På torsdag är det sista gången som hon jobbar innan dom slutar. Är fruktansvärt sorgligt, då hon haft hand om båda grabbarnas inskolning. Som tröst har jag att hon går i pension i december. Så i vilket fall hade hon inte varit kvar även om vi inte flyttat.

Blir nog att fixa till sig lite nu innan vi åker ner till stan. Tar lite tid med två busfrön som är överallt och ingenstans =)
Ha en trevlig tisdag!


Bra start

God morgon! Här hemma tog barnen sovmorgon, en måndag av alla dagar =) Ja ja, börjar 11 idag så jag fick ju sova ut.
Sov när min älskling smög sig upp ur sängen och även när han gick till jobbet. Valde även barnen att göra. Vaknade 7.30 av att jag var kissnödig. Konstigt att trippa upp till ett tyst hem.
La mig sedan och tittade på nyheterna. Efter en stund kröp Melle ner brevid mig och vi myste en stund innan han tyckte det var dags för brorsan att stiga upp =) Det första som han oftast vill när han kliver upp är att väcka brorsan.

Idag blir det dagis för barnen. Har nästan helt torra näsor här hemma. Men jag tror att efter en dag kommer dom rinna igen =) Förkylningstider och på dagis går det mycket snoriga barn nu. Härliga med höstterminen ;-)
Själv väntar ett skönt pass på 11-20.15. En heldag på jobbet är inte vad jag känner för idag. Att ha varit ledig tre dagar har gjort mig lite lat tror jag allt ;-) Ska bli skönt samtidigt och jag får väl trösta mig med att jag är ledig imorgon =D

Barnen leker för fulla muggar just nu. Blir skönt för dom och komma iväg till dagis och leka av sig. Imorgon får dom vara hemma med mig. Vi har några små planer uppdragna =)
Nu ska jag ta mig en god kopp kaffe innan en dusch väntar. En snabb sådan, själv med barnen är inte alltid en bra kombo när man behöver duscha ;-)

Önskar er en lika trevlig start på veckan som vi har haft!
KRAM.


Pssst



Hittade dessa små sötnosar i affären. Små marängtoppar, perfekta till glass. Stod även på förpackningen att dom var goda i latte, kaffe och choklad. Just latte skulle vara lite kul att testa, känns lite fel =)
För ynka 20 kr får man lite mer festkänsla i vardagen ;-)

Tack och hej för mig ikväll!


Champange sprinkle


Nya fräscha och korta naglar =)

Barnen är nu nattade en efter middagsbjudning hos svärfar och fru. Med lite mindre snoriga barn flydde vi matlagningen idag ;-) Barnen lekte (rymmde) ute och åt som små hästar. Men energin tog slut och vi for hem ganska tidigt. Skönt efter en ganska lugn dag. Mycket frisk luft har det blivit. Har ju varit en härlig sommardag, så barnen har passat på att vara ute. Även om humöret tryter emellanåt ;-)

Under tidiga förmiddagstimmen for jag iväg och fixade mina naglar. Hemska naglar, ojämna och taskigt målade. Blev att hastigt klippa ner klorna förra veckan och måla på lite lack. Och för att toppa det hela gick två av i veckan. Blir lätt så jag inte fixat dom på länge.
Så nu har jag en snygg fransk med härligt champangeglitter. Lite roligare än enbart koppar eller guld. På bilden kanske inte det syns men det är en blandning av just dom två =)


Sommarpjucks på =) Mina fynd fick invigas detta år, hade jag inte räknat med.

Blev inget bad för Mille idag. Han är mycket bättre så vi valde att hoppa denna vecka. Dumt nu när näsan snart sluta rinna att riskera att han blir sämre igen. Detsamma kommer vi att göra med Melle imorgon. Han verkar ha klarat sig bättre än lillebror..peppar peppar. Ska kolla med Eva om vi kan få komma senare i veckan och bada i en annan grupp. Vet att det inte brukar vara några problem =)

Nu ska jag mysa i soffan =)
KRAM.


Från ett läge till ett annat!

Vi började vår lördag med att åka ut till Tornby. Kom dit strax innan 10.30 men redan då var det fullt med folk.
Började med att lämna in bilen för ut och invändig rengöring. Lyxade till det med en motorrengöring med. Sedan fortsatte vi till fots mot K-Rauta. Beställdes höjdpunkten till badrummet =D Leverans om några veckor, cant wait! Tanken var även att barnen som inte är helt hundra skulle somna men inte då. Dom höll sin vanliga låda i vagnen.
Fortsatte mot en IKEA som var nära bristningsgränsen. Tog oss in och beställde en ny soffa. Har varit på jakt efter en bred soffa med två divandelar. Ofta är det en divan och sedan ett hörn. Jag är inte heller intresserad av att lägga ut över 20.000 kr för att få en. Men på IKEA kunde man bygga nästan hur man ville och där fann vi en skön soffa till bra pris. Så den 26 sep levereras den till nya lägenheten =)
Så nu kan vi bocka av några saker på vår ganska så stora lista. Men vi kommer sakta att jobba av den när lägenheten är tom. Så om ca en vecka börjar rivningsarbetet och då är vi igång på allvar. Lite pirrigt men samtidigt så kul. Kommer vara många sena kvällar och hela helger vi är där och styr. I allafall Christian.

Efter lunchen var barnen inte på något festligt humör. Det gnälldes och näsor rann. Efter att ha sett hur mycket av skogens guld våra fina vänner hittat gjorde vi valet att fly till skogen.
Hade fått tips av min arbetskollega om ett bra ställe. Där kunde man hitta massor med svamp. Och han hade rätt, vi hittade några kantareller och massor med trattkantareller. Men man såg att det funnits en hel del. Bara att någon plockat allt före oss ;-) Får ge oss ut när barnen är lite piggare. Mille orkade inte riktigt med, hans små ben fick jobba =) Melle trivdes som fisken i vattnet. Han är precis som sin far, älskar naturen. Jag har också börjat att göra det med åren. Hade det varit för 10 år sedan hade jag struntat fullständigt i svampplockning. Men nu finner jag ett skönt lugn i naturen. Återhämtning och ro för själen.
Var inte enbart svamp vi såg, utan även grodor och benrester från något djur. Melle är så intresserad och vill titta och inspektera allt. Lyssnar när pappa förklarar och gör precis som oss. Fick fin fin hjälp av min lille prins att plocka svamp =)


Han vågade hålla grodan själv...

Sedan klappade han den...

Innan den hoppade iväg =)

Sötaste hjälpredan

Fick massor av hälp att plocka trattisar och han var så försiktig när han drog upp dom =)

Vi ska nu ta och en film. Melle har lite svårt att somna ikväll men Mille sover som en stock. Märks på kvällarna att dom inte är helt friska. Men peppar peppar ingen feber än =)

Fram med godisskålen och något gott i glasen, nu blir det lördagsmys för hela slanten ;-)
Trevlig kväll bloggisar!


Klart godkänd!



Dagens lilla besök på BVC gick bra. Melle klarade allt allt galant! Dock ska vi tillbaka när han fyllt tre år och kolla hur hans uttal är. Var två ord som hon hade lite svårt att tyda. Mugg och tallrik, ja vad ska man säga??!! Lite fjantigt kan jag tycka men det är väl lika bra att se om han har ett talfel i god tid!!??
Jag kan höra att Melle sa både mugg och tallrik. Men han uttalar inte M:et jätteydligt i mugg. Jag vet inte om man kan begära att ett barn på två halvt år ska prata tydligt??!!
Att förstå skillnaden mellan på och i var inga problem. Att peka på dockan vart kroppdelarna var gick utan att han missade. Han kunde sedan peka på sig själv vart näsa och mage var.
Han kunde hoppa och sparka boll. Att måla och lägga tillbaka kritorna var heller inga problem. Att prata flerords meningar kan han och det visade han också. MEN hon kunde inte höra mugg och tallrik.
Fatta att jag blir smått irriterad. Varför ska man måla f*n på väggen för två ord??. Visst jag kunde sagt nej till att komma tillbaka. Kan bara inte låta bli att tänka på föräldrar som är väldigt oroliga av sig. Som kanske nu tror att deras barn ligger efter i talet. Vad hände med att det tar lite längre för vissa barn att lära sig prata?? Slutade det att gälla efter dom fyllt två??

När det kom till vikt och längd låg han över genomsnittet. Melvin är nu 98 cm lång och väger 15,6 kg. När vi sist var där minns jag att han var 86 cm lång. Och där märker vi att han skjutit iväg. Han har smalnat av sen förra sommaren om vi säger så ;-)


Stora duktiga killen!

Här blir det nu lite chips och gott att dricka framför fotbollen. Barnen somnade tidigt, även Melle lite snorig =) Det kom som ett brev på posten men vi håller tummarna för att han inte blir dålig!

Ha en trevlig start på helgen =)
KRAMAR!


Små barn - stora viljor

VAB idag, roligt värre. Mille är fortfarande som en kran. Snoret rinner men ingen feber. Är inget fel på energin heller, 110 som vanligt =)
Morgonen började bra. Glada och hungriga barn, massa bus. Sen byttes det ut mot gnäll och trots. Den ena ville en sak och den andra en helt annan. Attackerna avlöste varandra, härlich. När sedan vår säng skulle bäddas, då var det två barn som skulle vara med. Ingen hjälp dock, utan bus i sängen. Vår säng försöker vi att inte busa i men ibland bryts dom reglerna. Så efter X antal lyft ner från sängen blev det kaos. Skrik och gråt, barn som sprang runt. Fanns ingen hejd på dom. Så lösningen blev sängen för båda två. Lite lugn och ro för alla.
Tror att det är den oroliga natten som spökar lite med. Båda barnen sov lite halvkasst och vaknade när pappan i huset gick upp. Kan lätt bli så att tröttheten tar överhand.
Med ett barn är det mer kontrollbart men två på samma humör blir lite mer av en match =) Eftersom våra barn är olika i hur dom hanterar sin trötthet så går det inte att sätta sig i soffan och varva ner. Melle tycker att det är mysigt men lillebror får lätt myror i brallan. Han kan inte riktigt sitta still när han är trött. Utan han gör allt för att inte sitta still =)

Gör inget om dom skulle somna nu. Vi har en dag med små to dos.

* BVC med Melle. Det är dags för två och halvt års kontroll
* Beställa kakel och lite andra tillbehör till badrummet
* Såga till trallen åt svägerskan och lämna den
* Middag hos svägerska och sambo

Måste även svänga förbi och köpa en ny tvättställning då vår börjat gå sönder. Med all tvätt som blir med två dagisbarn behövs en hel =)
Ska nu ta en dusch och sedan fixa lite lunch.

Äntligen helg bloggisar =) Har ni några planer för ER helg??
KRAM.


Pilotbrilla


Med nya modellen på båge får jag nog skaffa mig en ny attityd ;-)

När ni läser det här befinner jag mig på jobbet. Första tidsinställda inlägget, så nu är det lite testing testing....

Fick hem mina nya bågar igår. Kan inget annat än säga kärlek vid första ögonkastet. Lite som när jag träffade Christian ;-) Nej men eftersom bågen var en chansning hade jag ingen aning om hur det skulle se ut på. Kunde blivit pannkaka av alltihop men jag är nöjd. Mer än nöjd! Även min man tyckte dom var riktigt snygga på.
Känner bara att modellen kräver ett helt nytt jag. Vet inte om jag kommer ändra så mycket på mig men jag får nog hitta lite mer tupperade/tuffa frisyrer. Känns som en vanlig svans inte funkar här. Tuppkam kanske??!!


Det gäller att bjuda på sig själv =D


Ciao ciao bloggers!


September



Det är den här månaden då allt vänder. Det blir mörkt, grått, kallt och hela naturen ändrar färg. Den biten är otroligt vacker. Alla färger och den första klara, kalla luften.
Redan nu har luften börjat att ändras. På morgonen är det råkallt. Men dagarna kan slå till och bli sensommar sköna. Det jobbiga är bara att jag inte vet hur man ska klä sig. Framförallt barnen, dom får inte frysa men inte heller bli för varma. I-lands problem jag vet men det blir lite lättare om det är enbart kallt eller varmt =)

Jag önskar att den här månaden blir en fin höst. Mycket sol och sköna hösttempraturer. Det bjuder in till mycket lek. Springa i höstlöven, mysig fika ute i naturen. Jag vill möta hösten ihop med min familj. Se hur den går från grön och skön till färgsprakande. För att sedan bli kal men bara en kort tid innan den förhoppningsvis blir vit =)

Allt detta prat om höst har gjort mig sugen på en varm kopp med te. Det är höstmörker för mig, med tända ljus ;-)
Idag byter jag nog ut mitt lunchkaffe med en kopp med te. Inväntar mannen medans barnen sover. Sedan kör vi ett sista pass för den här veckan. Imorgon blir det VAB för hela slanten. Christian var tvungen att jobba pga möten. Och med en öppning framför mig funkar det inte.
Dagens höjdpunkt blir nog att ÄNTLIGEN få jobba med Andy. Som jag saknat denna själ på jobbet. Men nu är han tillbaka och jag tröstar mig med det nu när Lattjo är på väg till Sydamerika. Är en lite sorg i mig idag, f*n!

Önskar er en fin start på denna första höstmånad ;-)
KRAMAR.


För de små

Utebliven bloggning igår men med en snorig Mille valde jag att skippa. Pappa fick VABa igår, första gången sen vi båda började jobba =)
Båda grabbarna får även idag vara hemma. Melle är inte sjuk, är inte Mille heller men när snoret rinner vill jag inte ha honom på dagis. Dumt att börja smitta ner alla ifall det skulle vara något. Men varken idag eller igår har han haft feber. Han är inte gnälligare än han i vanliga fall är ;-) Vi får ha med i tanken att han både har lite trots och fem tänder på gång. Vem skulle inte bli gnälliga av det ;-)
Idag är det jag som får vara hemma med trollen. Men det funkar, jag stänger. Får bara börja något senare än planerat. Det är därför jag gillar mitt jobb, det mesta går alltid att lösa. Kan bli svårare om båda jobbar dagtider. Är bara vad jag tror...

Morgonen lunkar på i ett skönt tempo, ingen stress här inte. Mille håller igång men inte inne på deras rum. Nej det är resten av huset som är deras lekplats. Just nu bryr jag mig inte men när vi flyttat då kommer det bli andra bullar. Lek kommer ske till största del inne i deras rum!
Melle han har börjat att tycka det är kul att vara för sig själv. Speciellt när han tittar i böcker eller tidningar. Då drar han sig tillbaka in på sitt rum. Han brukar sitta vid sitt lilla bord och bläddra. Han räknar och pratar, mysigt att stå och lyssna på honom =) Han har gått och blivit så stor.


Melle läser sin nya tidning, Bilar. Han brukar få den när vi handlar.

Min gullunge =)

Hur tänker ni som föräldrar till barn i Melles ålder. Köper ni tidningar till era barn?? Eller tycker ni att det är att kasta pengar i skön för att dom inte kan läsa??
Jag tycker att 45 kr en gång i månaden är ganska okej. Det är så sällan/ofta Bilartidningen kommer. Med varje tidning får man alltid en liten bil och i det här numret var det även klistermärken med.
Melle läser inte sin tidning enbart en gång utan flera gånger. Han sitter ofta och bläddrar i dom. Så det är inte som när jag köper, läser en gång sen slänger jag dom =)

Nu ska jag ta itu med busiga barn. Tänk om en liten bassislusk skulle ta och komma på besök, då kanske dom blev lite slöa båda två ;-)
Ha en skön torsdag!