Italienskt till middag!

 
Gårdagens Halv åtta hos mig fick mig sugen på egna köttbullar i tomatsås. Var länge sedan vi gjorde det sist. Grabbarna älskar köttbullarna som vi fyller med massor av godsaker!
 
När jag var och handlade förut idag slog jag till på färsk pasta. Sällan som vi köper dig och jag förstår inte varför, är SÅ MYCKET godare =) Hade jag haft tid och ork hade jag gjort all min pasta själv. Får bli vid speciella tillfällen. Barnen gillar med skruvpasta och det har jag inte sett någon färsk ;-)
 
Delar med mig att receptet till er, så även ni kan njuta av dessa godsaker.
 
500 g nötfärs
Färsk basilika
Färsk timjan
1/2 halv purjolök
4 st finhackade färska champinjoner
Soltorkade tomater
En halv burk med festa ost
1 ägg
En skvätt med mjölk
Salt & peppar
 
I burk med krossade tomater med lök och vitlök i
Ca 2 dl vispgrädde
1/2 köttbulljongtärning
Salt & peppar
 
Hacka alla grönsaker och örter fint. Man väljer att ta det man gillar och mängden är efter smak. Ha i ägget och mjölken. Krydda sedan efter smak.
 
Rulla sedan köttbullar i valfri storlek. Jag väljer lite större =) Stek dom sedan i smör. När dom fått fin färg och nästan är genomstekta, ca 5 min då häller jag på en burk med krossade tomater. På jobbet har vi en god med lök och vitlök i. Här kan man självklart göra egen tomatsås men det är lite överkurs för mig ;-)
Häll sedan på grädde och vill man ha en lös sås kan man ta 1 dl vatten med. Här har jag också i en halv bulljongtärning.
Låt det sedan koka i ca 10 min innan det är dags att servera!
 
Under tiden som allt kokar är det bara att lägga pastan i kokande vatten i ca 5 min. Sen är middagen färdig!
 
Hoppas att ni testar att göra det här till middag framöver. Hela familjen kommer att gilla det =)
 

Kommentarer
Anna säger:

Ett liknande recept finns på vår meny med:) Fick uppslaget från "matkassen" när vi körde det och det var så himla gott att det fastna:)

Svar: Det förstår jag. Gillar att man kan göra dom efter säsongens alla smaker. Till hösten nu kan dom gärna bli lite mer kryddade med tex spiskummin och kanel. Känns som murriga höstsmaker =)
Lisa & Christian Rudqvist

2012-08-21 | 20:30:09
Bloggadress: http://stkorsgatan10.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback