Den lilla svarta!

 
Det blev den lilla svarta ikväll. Köpte den till julafton 2008. Då var jag höggravid med Melle men den passade perfekt då och så än idag ;-)
 
Nu kommer våra gäster. Ha en super härlig afton alla!!
 
 

Gott nytt år!!

Börjar firandet med en sallad till lunch på jobbet. Även detta nyår jobbar jag ;)
Alltid lite fix och trix att få till kvällen men har en make som gör ett jättejobb hemma ;)

Kvällens meny blir av lite enklare slag då både jag och Lööke jobbar till 18. Men vi sattsar på att lägga själen i det som är gott och enkelt :)

Menyn består av:

Förrätt: Hemmagjord skagenröra på toast. Gräddfil, rödlök, gräslök och lite rom.

Varmrätt: Hjortsadel med rostade rotfrukter och en potatiskaka och gräddig trattkantarellsås.

Efterrätt: Creme brulee med en liten twist.

Efterrätten blir enklare då vi inte har tid att göra stora trixa saker. Christian är faktiskt själv med barnen hela dagen ;) Sen tycker jag inte att chokladfondant är gott ;)
Vi lägger energi på att göra det enkla superb. Men drycken som serveras under kvällen är av finaste kvalitet. Speciellt bubblorna ;)

Tittar in ikväll igen. Nu kör vi sista rycket här :D


På barnavdelningen..

Slutade vid lunch idag - skönt. Gick hem och tog det lilla lugna. Behövdes då huvudet inte var med. Men det känns som det går åt rätt håll. Ber till gudarna att slippa bli sjuk till nyår =)
 
Denna dag är vi enbarns familj med. Melle hade bestämt att han skulle hem och sova hos mormor och morfar idag. Så på förmiddagen blev han hämtad =) Konstigt med lugn här hemma. Annars går det i 110 och bråken mellan syskonen avlöser varandra. Och om dom inte bråkar så hyssar dom ;-)
 
Innan systemet stängde blev det en sväng dit. Skönt att ha det nära =) Har även ett litet Lindex så jag smet in där. Fyndade mig en mössa på barnavdelningen. Är förbannat bra ibland att ha ett litet huvud ;-)
Hittade även ett fint spänne till håret. Planen är att ha det på nyårsafton. Hade gärna köpt ett i svart men det fanns inte. Ett set med örhängen följde också med hem. Och allt köpte jag på....just det, på barnavdelningen ;-)
 
 
Blir en lugn kväll här hemma. Hoppas på att minstingen i familjen somnar tidigt så det blir lite lugn och ro här hemma. Dom senaste kvällarna har bjudit på allt annat än det när det är dags för att sova. Men Melle är duktig och sover utan napp. Han har knappt frågat efter den sen julafton. Aldrig trodde jag att det skulle gå så här bra =D
 
Ska ta och plita ner en nyårsmeny också. Vi firar som vanligt med Fam Lööke. Blev visst bestämt att det skulle vara här hemma i år med ;-)
Blir en trerätters och varmrätten blir hjort. Har några fina stekar kvar och nyår blir bra att göra en av dom på! Drickat är inhandlat och dom flesta tillbehören. Bara lite sallad kvar men det köper jag tidigast imorgon på jobbet. Ska bara checka av med gästerna att menyn duger för dom med ;-)
 
Hoppas ni har en mysig lördagskväll. Här hemma är den underbar!
 

Den berömda väggen

Borde gissat att det skulle gå åt det här hållet. Kroppen går på högvarv för att mota bort eventuella sjukdomar. Såg till att morgondagen på jobbet imorgon inte blir så lång. Tänka sig att man har så fina kollegor :)

Ikväll kurerar jag mig med sushi. Men vi tar den när barnen somnat. Tills dess har vi lite mys i soffan framför hockeyn. Behöver jag efter denna skitdag.
Grädden på moset måste ändå vara att bli kallad lögnare när man försöker vara hjälpsam. Hur man då kan tro att msn ska stå kvar med ett leende på läpparna är för mig svårt att förstå. Men sura kärringer finns det gott om :)

Nog om det. Nu ska jag se till att krya på mig inför nyår :)

Ha en trevlig kväll!!


Julaftonen i bilder

Sitter trött och sliten i soffan. Håller alla tummarna för att jag inte håller på att bli sjuk. Halsen har värkt och kroppen ömmat men efter kvällsbadet känns det bättre =)
 
Har nu hunnit med att ladda över alla bilder från systemkameran till datorn. Vi har blivit riktigt dåliga på att använda den. Måste bli skärpning då bilderna blir så mycket bättre!
 
Tomten fick självklart en kram.
Den där svärmorn ;-)
Mine, mine, MINE...;-)
Prutt på er =)
 
Ska snart natta barn. Först ska vi bara se klart på Pippi. Kommer nog bli en tidig kväll. Imorgon väntar jobb igen och en morgon där allt måste klaffa. Men det ska vi nog klara av ;-)
 

Döskalle i soffan

Fixade IKEA på ca en timme. Helt ok faktiskt. Det flyter på så smidigt och det mesta folket är nog och fyndar kläder i butikerna ;)



Min sjal från Ullared invigdes idag. Hade nog aldrig köpt något med döskallar på i en annan butik. Men när det knappt kostar något så kan man ju handla ;)
Får nog erkänna att den passade ganska bra. Tog den till en enkel vit skjorta och svarta byxor idag. Såg inte alls så dumt ut. Till tröjan ser den inte lika bra ut men den är så skön att jag behåller den på :)

Nu börjar snart andra perioden i hockeyn. Njuter av sista dagen av ledighet. Imorgon är det jobb igen. Firar vi med en kall ;)


Vi börjar i fel ände - juldagen!

Dom flesta korten från julafton ligger på systemkameran. Har inte tömt den än. Får göras under dagen =) Så tills dess får vi börja med gårdagen - juldagen =)
 
Var trötta barn som vaknade för tidigt. Inte sov dom något under dagen heller. Så vid slutet på dagen var det mest tårar och gnäll. En viss otacksamhet upplevde vi också. Leksaker är inget som kommer att inhandlas den närmaste tiden i detta hushåll. Alla julklappar har vi inte ens packat upp. Dom kommer vi ta fram vartefter =)
 
Julklappsöppning. Denna herre har nog varit ganska nöjd med det mesta han fått. Mjuka paket har inte blivit någon höjdare än ;-)
 
Här hemma svämmar vi just nu över i leklera. Den är grabbarnas stora favorit om man bortser från tåg. Det har dom ju också svämmat över i =)
 
Vi började dagen hos mina föräldrar dit syster och bror med familj också hittat dit. Dom minsta kusinerna röjde så jag själv höll på att somna av utmattning ;-)
Vi skippar alltid julmat och äter mammas hemmagjorda kåldolmar. Smakar ljuvligt och uppskattas av dom flesta, bara syster som inte lärt sig än ;-)
 
Väntan på alla julklappar ;-)
Mormor läser saga för kusinerna.
 
Efter mina föräldrar spenderade vi kvällen hos Christians pappa och fru. Ännu mer julklappar och trevligt sällskap. Så just idag känner jag mig inte sugen på att umgås med folk mer ;-)
Tror det sista lediga dagen kommer spenderas med plock och pill här hemma. Skulle behöva handla lite, får se om jag tar mig tid till det =)
 
Önskar er en fin annandag!
 

Give away!



Ingen av grabbarna var rädda för tomten. Roligt då tomten som dom träffade för en månad sedan var lite läskig :)

Massor med nya saker har nu flyttat in här. Framförallt tåg men det är ju mest populärt ;) Men även sängkläder och lite kläder har blivit påfyllt.

Igår var dagen vi pratat om länge med Melle. Julafton var dagen då napparna skulle ges till tomten. Inga problem, han gav dom och har knappt frågat om napp sen dess. Var lite ledsen när han skulle somna men det gick snabbt över :)
Jag håller nu tummarna för att det fortsätter att gå bra!

Trötta och mätta var vi när vi kom hem igår. Lite fina klappar fick även vi i julklappsspelet. Är nästan det som är roligast på hela kvällen ;) Så vi får nog säga att det blev en lyckad afton.

Idag är det firande hos mina föräldrar och på kvällen tar vi Christians pappa och fru. Sen får vi nog säga att vi firat klart julen för det här året ;) Alltid lika skönt då det faktiskt är lite livat :)

Ska ta igen mig en stund i soffan innan dusch och fix för denna dag börjar :)
Tack alla för en fin julafton!!


Från oss alla, till er alla!

 
Vill bara titta in här och önska er alla en riktigt trevlig julafton!! Hoppas att ni får en helmysig dag med gott sällskap, god mat, gott att dricka och kanske tomten ger er något fint ;-)
 
Vi ska strax åka hem till svärmor där det blir stort firande. Barnen kommer gå banans tills ikväll då dom kommer stupa ;-) Men då blir det lugn för första gången idag sen vi klev upp vid 08. Tack kära barn för julklappen - sovmorgon ;-)
 
GOD JUL!!
 
 

Som alla andra



Denna kväll gör vi som alla andra - spelar bingolotto ;)
För oss är det tradition sen några år tillbaka. Då vann vi en mobiltelefon och självklart hade vi en dubbellott :D

Vi spelar alltid ihop med Mr Mikie. Så nu sitter vi mätta och lite små lulliga ;) Blir lätt så efter en stressig dag på jobbet. Och två täta graviditeter ;) Klarar inget längre utan att bli påverkad. Men bakfull blir man aldrig. Slipper gärna det :)

Nu är det tre dagars ledigt. Efter denna vecka med långa dagar och enbart en dags ledigt så är huvudet gröt. Men imorgon kommer tomten ;)
Ska lämna klapp till våra vänner på förmiddagen och efter lunch blir det firande hos svärmor. Julafton - jag är redo ;)

Ska nu slå in dom sista klapparna som kom hem idag från jobbet.

Trevlig Dan före dopparedan!

Fyverkeri!

 
Ville ha färg igår. Inget rött eller guld. Men det fick inte bli sommarglatt heller. Som tur är fixar Emma biffen varje gång ;-)
Igår blev det en grå/svart/silver historia i botten och på det stora lila glitter plättar. Känns som nyårsafton på mina händer just nu ;-) Så resultatet är som alltid mycket nöjd!
 
Var en mysig eftermiddag som fick mig på bättre humör. Massor med prat. Att få ur sig alla tankar och känslor som man bär runt på. Slippa bli dömd. Slippa känna känslan av otillräcklighet. Tusen tack min fina vän för att du är helt underbar ♥
Även mina föräldrar och framför allt min pappa får mina tankar på rätt köl. Idag sa jag ifrån och tillbaka fick jag ett litet erkännande. Att lyssna på goda råd är något man måste göra. Jag måste även få distans till allt. Än är det mycket kvar att fundera på. Men efter denna dag har nog känslan av att julen är en mysig tid hittat tillbaka =)
 
Denna dag började med lite jobb. Efter lunch lämnade vi barnen hos svärmor och sedan fixade vi dom sista klapparna. Allt är nu klart och inslaget. Bara att lägga dom under granen kvar ;-)
Barnen har haft en bra start på sitt jullov. Igår myste Melle hos mormor och morfar och idag har båda haft mys hos farmor. Jag försöker hitta orken att ge mig på en sista dag på jobbet. Är ju bara tredje helgen i rad som jag hänger på jobbet. Och för att toppa det hela kör jag nästa med ;-)
 
Nu tar jag kväll och återkommer imorgon. Då blir det kvällsmys med Mikie - äntligen! Var ju ungefär en evighet sen vi sista sågs ;-) Först ska bara det där passet på jobbet klaras av =)
 
GoD kVäLl!
 

Snart dags att bli fin

Sitter och väntar på en kopp kaffe. Ska snart till Emma och se till att naglarna bir fina. Hade oturen att en nagel gick sönder igår kväll på jobbet. Mindre än 12 timmar innan. Snacka om otur ;)

Min lediga dag har fram tills nu spenderats i sängen. Planen var fixa sista klapparna men barnen kunde inte riktigt bete sig på stan. Så det blev att vända hem igen.
Orkar inte med stressen på stan med barn som inte vill lyssna. Just nu är nog all den där magiska julkänslan borta. Trist men all stressen påverkar mig väldigt negativt. Är så mycket runt om som tar energi.

Nog om tråkigheter. Livet har sina upp och nedgångar. Bara att inse...
Ska bli skönt att träffa Emma en stund. Hon piggar upp och hennes energi smittar alltid av sig :)


En tidig julklapp

Min fina vän/kollega Tulin var inne på jobbet idag. Lovar att ni alla vet vem hon är. Om inte så håll ögonen öppna efter den lilla svarta bilen med renhorn och röd mule ;)

Hon piggade upp en överstressig dag. Vill inte uppleva fler sådana på jobbet. Det är tur att jag är ledig imorgon. För en likadan dag till och jag hade fått kasta in handduken.
Tullan hade med sig en liten pigga upp klapp. Gissa om jag blev glad. Den var ju så jag :D Mysiga små citat finns i boken med. Tusen tack för styrkan Tullan :)



Som om inte julklappen var tillräcklig, så tittade mina föräldrar förbi på jobbet. När man känner sig som minst så får man alltid några stärkande ord. Vad skulle man göra utan mamma och pappa :)

Nu tar jag kväll. Krypa ner nära min kära och lägga denna dag bakom mig!! Men jag är stolt över mig själv som lyckades att knyta ihop säcken. Men jag hade aldrig gjort det utan underbara kollegor!!!


Bananas denna morgon!!

Vad skönt att få åka till jobbet. Trodde inte jag skulle säga så men efter denna morgon vill jag inget hellre!!

Mina barn har varit på väggarna sen dom klev upp. Var ett tag i taket också, då var även jag där. Blev helt galen på dom. Lyssnar inte och bara flinar tillbaka när man säger åt dom. Måste vara det värsta som finns.
Samtidigt kan dom vara änglar. Så mysiga och snälla. Sköta sig och lyssna. Då när man är så stolt så man är uppe i himlen!
Tur att dom bra stunderna är betydligt fler än dessa mornar ;)

Nu sticker vi iväg. Håll tummarna för att jag överlever dagens pass på jobbet ;)


Huvudbonad



Jag glädjer alla med att ha renhorn istället för tomteluva på jobbet. Det är luftigare och fler kunder glada.
Har fått höra att jag både är söt och skänker glädje. En kille i måndags tackade för att jag räddade hans dag. Den hade varit både stressig och jobbig men när han såg mig blev han glad. Är precis sådant man vill höra :D

Nu är rasten snart slut och några timmar med jobb väntar.
Ha en fin onsdag!!

Morgondagens klappar!

Så har denna tisdag snart nått sitt slut. Även jag är slut. Slut som människa! 
Dagens har varit intensiv. Först jobb, sedan hämta paket på stan. Hem för att laga middag och bada barn. När sedan klockan slagit 18 plingade det på dörren och världens bästa Maria kom hit =)
 
Nu har alla grabbarna i familjen blivit fina i håret. Även Mille gick med på att klippas utan tårar denna gång ;-) En liten klubba fick han efter och sen somnade han i soffan. Inte helt fel =)
Melle älskar att bli klippt. Han sitter stilla och lyssnar på vad Maria säger. När hon gick fick hon en kram. Vet att han tycker mycket om vår frisör! Och det gör självklart vi med =)
_________________________________________________________
 
På stan hämtade jag en liten avskedsgåva till en av grabbarnas fröknar som gör sin sista dag imorgon. Är så sorgligt då både grabbarna och vi tyckt så mycket om henne. Men ibland måste även bra saker ta slut. Så som tack för denna höst med allt stöd som vi fått från både henne och alla andra, så får hon en liten gåva av oss.
 
Handmålat måste vara en av dom bästa butikerna i stan. Det går ALLTID att hitta en present där!
 
Resten av personalen får en pralinask och en julkaka. Skulle nog ge dom hela världen om jag kunde. Det jobb dom gör är helt otroligt. Alltid med ett leende på läpparna!!
 
Hela rubbet, påsar och innehåll är från jobbet. Om ni aldrig varit hos oss och handlat går det att få sex julpåsar, lika många chokladaskar och julkakor för under 250 kr. Och det UTAN personalrabatt. Gör det på ICA ;-)
 
Nu ska vi mysa ner oss i soffan och se andra delen av Morden i Sandhamn. Imorgon ringer klockan tidigt och en ny dag i julsterssen tar vid. Undra om morgondagen blir lika välfylld med kunder??!! =)
 
Trevlig kväll!
 

Sista veckan

Om en vecka är det julafton. Helt sjukt vad snabbt det har gått :D Jag laddar upp för lite extra ledigt snart. Först ska bara årets hetaste vecka på jobbet klaras av. Räknar med mindre kaos vissa dagar ;)

Jobbar kväll idag. Lite skönt med en lugn morgon men stressiga kvällar på jobbet är inte lika skönt. Det som är bra dock är att tiden går ;)

Är mycket jag vill hinna med denna vecka. Träffa vänner och mysa med familjen. Fixa dom sista få klapparna och varva ner. Måste dra upp planerna, så man har lite morötter när det känns kämpigt!!

Nu blir det lite kaffe innan vi gör oss klara för att åka till dagis :)
Ha en fin måndag!!


Tredje advent!

Gjorde en egen liten julgrupp i veckan. Mycket billigare än att köpa en färdig. Sen får man välja vilka blommor man vill ha!
 
Lyckades att klämma in lite blomstershopping i veckan. Pulade ihop en liten grupp som blev riktigt söt =) Den får nu stå på matsalsbordet där den passar perfekt!
 
Denna söndag har varit busy. Först städade vi, sen kom en gammal granne förbi och fick sin telefon fixad. Jag och Mille har varit på julavslutning på simmet. Nu är han en färdig späckhuggare =)
Kan nu säga så här en vecka innan jul att det ska bli lite skönt med ledigt från veckans två aktiviteter. När veckorna är som mest stressiga då känner man att den tiden man är ledig är dyrbar. Då kan det faktiskt vara skönt att slippa simmen. Men eftersom grabbarna tycker det är så kul så fortsätter vi självklart i vår med =)
 
Nu tar jag igen mig i soffan med en kopp kaffe. Samlar lite kraft för att åka och handla mat och shoppa lite nödvändigheter till hemmet på IKEA. Måste ha ljus och en ny stekpanna. Pannan skulle behövt shoppas för minst en månad sedan ;-)
 
Ha en mysig tredje advent bloggisar!
 

Morgonstund



Är snart redo att åka till jobbet. Nu tar det emot men om några timmar har jag fått upp värmen ;)

Mille var trött efter dagis igår. Gick inte att få liv i honom. Så han sov en stund på mattan i hallen. Just nu känner jag ungefär att jag vill göra likadant, fast i sängen ;)

Ha en bra lördag!!


Iskall om kinderna!!



En vacker vy på vägen till dagis. Solen som lyser magiskt och snö överallt. Är kanske bara lite för kallt ;)

Idag blev det promenad till och från dagis. Skönt att gå i rask takt och tömma huvudet. Att få fundera i lugn och ro. Är mycket som far runt i huvudet just nu. Skulle behöva vara ledig lite. Inte bara en dag utan en lite längre sådan. Att få spendera tid som familj. Det värderar jag högt!!

Nu har jag i iallafall slutat för dagen. Tar igen mig inför morgondagens extrapass. Så som jag känner nu har jag verkligen ingen lust. Men bästa A brukar pigga upp :)

KRAM på er!!

Pepparkaksgubbar



Gårdagens sångfågel var Milton. Han sjöng för alla barn i Luciatåget ;) Han tog sig tom friheten och ändra i texten på en av sångerna :)
Vilka duktiga barn och fröknar som övat under hösten och lyckas få till ett så fint tåg.

Gick därifrån lycklig som få. Vilka fina barn! Var nästan tårögd men som förälder är det ju så det ska vara :)

Mamma, syster, farmor och Göran var med och titta på Luciatåget. Var extra roligt för grabbarna :) När allt var över åkte vi hem och åt taco med mamma och syster. Mycket uppskattat av alla i familjen!

Var en helt perfekt dag igår om ni frågar mig :)


Kall morgon

 
Sovmorgon till strax innan 08 idag. Vilken start!! Mille den lilla busen kom upp strax innan 8.30. Innan dess hade jag och Melle lite frukostmys i soffan =)
 
Är en kall men fin morgon utanför fönstret. Hörde att mannen sa något om -17 när han åkte till jobbet. Usch så kallt. Blir att klä på sig varmt idag. Tur att vi har bra skor och jackor som tål mååånga minus. Är sådana här dagar som man är tacksam över att ha lagt några kronor extra på varma kläder!
 
Längtar tills i eftermiddag då det är Luciafirande. Tänk så fint det kommer vara i skymningen med all snö och så ljusen från barnen som sjunger. Vi har som många andra firandet ute. Mycket bättre då alla slipper trängas inne. Usch för tanken på dålig luft och värme ;-)
Mina barn kommer vara pepparkaksgubbar. Vi har inte hört något om förbud mot det ;-) Däremot får vi inte fotografera hursomhelst. Det ska vara under ordnade former där alla är ok med att vara med på bild. Så i framtiden kommer jag aldrig kunna missa ett firande. Mina minnen är det enda som finns kvar av barnens stora händelser. Trist då dom kanske inte själva kommer att komma ihåg allt. Det är ju då man vill ta fram bilder eller filmer och visa. Precis som man själv har kunnat göra.
 
Nu är det jag som sätter på årets bästa julskiva - Michael Bublè. Det gick varm hela eftermiddagen och kvällen igår. Blir en härlig julstämning av den =)
 
Ha en fin Lucia. Hoppas att ni får se något tåg idag =)
KRAM
 

Klappar, klappar & klappar

Har spenderat stor del av kvällen med att slå in julklappar. Allt som vi köpte till grabbarna på Ullared var ju tvunget att hamna bakom papper ;)

Jag och maken har suttit i närmare 2 timmar på golvet i vardagsrummet och tejpat och krullat snören. Men vad skönt det är nu när det är klart. En sak är dock klart och det är att resten av alla klappar som ska shoppas måste slås in i butik ;)

Imorgon är det Lucia och det betyder att vi ska se grabbarna sjunga :D I år är det extra mysigt med all snö. Förra året var det blask och grått.
Är ledig så det blir väl klappjakt innan det blir Luciatåg :) Känner att jag måste vila upp mig. Nästa vecka kommer bli stressig på jobbet. Jobba häcken av sig kommer bli ett signum!!

God kväll och god natt på er :)


Xmas!



Tanken var att klä granen först på söndag men vi ångrade oss ;)

När vi alla kom hem från jobb och dagis kände vi att rätt stämning fanns där. Det är kallt och vitt ute, man vill bara hem och mysa :)
Så till julmusik klädde vi granen. Lika fin som alla andra år. Lite guld, lite silver och lite glitter och nu är julen här på riktigt!!

Middagen ska serveras nu och efter det blir det dusch och mys.
Bloggar mer senare under kvällen :)


På jobbet...



Tar mig en kopp kaffe innan dagens pass drar igång. Som sällskap har jag chef och kollega. Dom undersöker ett granatäpple,. Här kollar vi kvalitet och smak genom att själva prova varorna ;)

Om dagens jobbpass startar så här kan det inte sluta dåligt ;)
Dags att stämpla in nu!

Bara att posta..

Morgonen har gått åt till att skriva alla julkort. Skulle gjort det igår kväll men som vanligt somnade jag som en stock i soffan ;-)
Var mysigt att sitta i lugn och ro med en kopp te och skriva medan barnen lekte. Utanför är det ju hur mycket snö somhelst, så någon julkänsla är ju svårt att inte få =D
 
Om en stund åker vi till dagis. Har en hel dag och kväll framför mig på jobbet. Men snart är det ledigt igen. Är så mycket skoj som händer den här veckan. Veckans höjdpunkt är självklart lucia på torsdag. Här hemma har grabbarna sjungit julsånger dom senaste dagarna. Är så mysigt att höra grabbarna sjunga Hej tomegubbar =)
 

Nu blir det en sväng med dammsugaren innan vi åker hemmifrån.
Såg att det skulle komma ännu MER snö idag. Ta det lugnt i trafiken om ni ska ut =)
 

Julavslutning!!

Här hemma har vi firat lite ikväll. Har blivit både tårta och kaffe. Finns det något att fira, ja då firar vi ;-)
 
 
Idag var det sista simmet för året med Melle. Det betydde att det var lite extra roliga saker man fick göra. Och det bästa av allt, få barn ;-) Vi var bara fyra till skillnad från åtta, skillnad på att vara åtta än sexton i en bassäng ;-)
 
Sista gången innebar att man kunde få ta en medalj. Klarade man av att hoppa i och sedan ta sig tillbaka till kanten helt själv skulle man få Krabban. Det här är något vi tränat en del på under hösten. Till en början tyckte inte Melle att det var skoj men den senaste månaden har det släppt. Så fort han hoppar i och jag tar emot honom så vänder han sig om. Man märker vad mycket dom lär sig genom ganska enkla övningar =)
Så när vi gick upp ur bassängen och hälsa god jul till Eva fick en lycklig kille en medalj och pepparkaka. Så jag tror att ni förstår att vi är riktigt stolta över vår prins idag!!
 
Ska varva ner i soffan nu. Pussa lite på mina älsklingar. Vilken härlig måndag!
 

Rätten att lyxa till det!

 
Om man nu ska jobba på en söndag när solen skiner och luften är iskall och klar. Då måste man får lyxa till det lite ;-)
Morgonens kaffe på jobbet pyntades med sprutgrädde och kanel. Det är en underbar kombo. Har alltid lite kanel på min latte. Mer smak helt enkelt. På tal om det kanske jag skulle inhandla lite kaffebönor med kanelsmak. Borde finnas på någon utav alla te/kaffebodar i stan =)
 
Nu är i allafall sista jobbhelgen för det här året över. Kommer bara jobba nästa lördag och söndagen efter det. Helledig får jag bli lite senare. Är ju lite extra ledig under julen =)
Ska nu ta igen mig lite här i soffan med grabbarna. Jag börjar tidigt imorgon så någon sen kväll lär det inte bli ;-)
 

Pizzakväll

Lördagens jobbpass är äntligen över. Gick dock snabbare än jag trodde. Men vi hade mycket kunder och då får man fullt upp ;)

Nu har jag landat i soffan och tar igen mig innan pizzan är klar. Blev akut sugen på egen pizza med massor av champinjoner och mozzarella :)
Är vrålhungrig just nu. Min lunch intogs i grottmänniska style. Halvt sittande och tryckte in mat som om jag aldrig sett det förut :D

God kväll och på återseende under kvällen!



Ingen vanlig fredag!

Denna fredag är inte som en vanlig fredag. Denna dag är det barnens faster Millas 20 års dag!! GRATTIS säger vi här hemma =)
Ikväll blir det lite kalas/fest för födelsedagsbarnet. Min familj piper dit innan mig och börjar firandet. Själv stänger jag och får ta bilen dit efter jobbet. Trist att behöva stänga just denna dag. Men ibland blir det så...Inte mycket att göra åt det =)
 
Måste förbereda innan jag åker till dagis med barnen. Paketen ska fram så dom kommer med mannen och barnen. Måste ju även ha med mig kläder. Kan ju inte dyka upp i mina arbetsbyxor ;-) Och jobba i klänning eller liknande är inte att tänka på. Bara ben är strängt förbjudet i min bransch ;-)
 
Denna fredag ser inte ut att bjuda på någon snö heller. Tack gode Gud! Trött på allt kaos som den skapar. Har vi tur så kanske tom solen kikar fram...
 
Snart börjar helgen (för oss som inte jobbar)
KRAM
 
 

Det är undersidan som gör skon!

 
Efter lunch åkte jag och barnen hem till mamma för lite fika. Hade fått sms från syster att kusinerna önskade sig morgonrockar, så efter kaffet smög jag iväg tll stan. Tur att mina föräldrar bor ca 10 min från city. Tar ju ingen tid att springa in och fixa lite julklappar. Barnen lämnade jag kvar lekandes hos mamma ;-)
 
Först sprang jag in på Gina för att köpa sovkläderna. Ikväll är det jag som inviger mitt nya set =) Trillade över ett par urläckra skor också. När jag såg priset var det ingen tvekan - 199 kr. Kan man köpa skor så billigt??!! Uppenbarligen kan man det.
Det är självklart ett par festskor, kanske nyår. Är lite trist att köpa dyra skor och bara används ett fåtal gånger. Har gjort det för många gånger. Nu behöver jag inte känna mig dum som använder ett par skor en gång och sen kanske aldrig mer ;-)
 
Var inte bara priset som gjorde att jag köpte dom. Sulan är ju bara för häftig. Nästan lite som Louboutin - den gör hela skon. Silver och glitter skriker ju bara nyår baby!!!
 
Är även ett fint mönster som pryder undersidan.
 
Köpte även en snygg tröja i ljusgrått. Så mitt shoppingbehov är stillat för ett tag ;-) Men var även duktig och köte några fel klappar. Snart är vi helt klara. Är så skönt att slippa behöva stressa sista dagarna.
 
Snart blir det hockey och nattning av barn. När dom sover åker sushin fram. Gud så gott med lite lyx nu när arbetsveckan snart drar igång för min del ;-)
 

Babylycka!!

 
Gårdagens gladaste nyhet var nog beskedet om en liten sommarbebis =D Ja inte en ny för oss utan för våra fina vänner!! Dom ska till sommaren få sitt första barn!!! Jag som inte ens väntar barn flyger runt på moln just nu ;-)
 
Riktigt längtar efter att få se och känna på den växande magen. Tycker få saker är så vackert som en gravidmage. Sen är det ju inte säkert att man själv känner så när man börjar bli stor. Minns det där själv =)
Till sommaren ska jag i allafall snussa bebis så det står härliga till. En barnvakt kommer aldrig vara särskillt svårt att fixa för dom blivande föräldrarna. Jag ställer upp i vått och torrt!!
 
Nu är det jag som håller tummarna att jag får en fin present på min födelsedag i juli ;-)
 

Min lilla hjälpreda

 
Laddade ner Mildas app idag. En riktig bra vän nu när det kommer till julbaket =)
Nytt från tidigare år är att man använder handen för att gå vidare i receptet. En enkel svepande rörelse över skärmen och en röst berättar vad som ska göras. Det förenklade början på mitt lussebak ;-)
 
I mina bullar är det i år riktigt fint saffran som mortlas med sockerbitar. tackar Mahnaz för den fina presenten. Saffran direkt från Iran. Mycket finare kan det inte bli! Och om smaken blir minst lika bra som förra årets bullar kommer vi att befinna oss i himmelriket när vi äter dom ;-) Fick även då hela pistiller av Mahnaz. Och jag lovar, det ÄR skillnad på smak.
 
Så mitt tips är att ladda ner Mildas app. Är inte bara bak som man får hjälp med, utan även med matlagning av julens alla rätter. Tycker man lättare kan koncentrera sig på det man gör när man slipper att läsa varje steg.
 
Lite mer surf innan det är dags att ge sig tillbaka till degen ;-)
 

For sleeping

Såg att Gina fått hem massor med söta myskläder. Allt från mjukisbyxor till tröjor. Dom hade även en hel del söta sovset. Jag föll för det med stjärnshortsen =)
Var lite extra bra att man kunde välja vilken överdel man ville ha. Fanns flera stycken som passade bra men ett linne med smala band är skönast att sova i. Kanske skulle investera i detta då jag faktiskt inte äger något bra set. Nattlinnen är inte min grej och vem sover ärligt talat i dom ;-)
 
Nu kanske jag har gett er ett litet julklappstips =)
 
 

En kopp te

Denna morgon börjar med en stor kopp varmt te. Halsen ömmar - dålig tajming. På jobbet finns det inte en chans att vara borta ifrån nu. Så alla eventuella bassislusker kan ta semester. Jag har inte tid!
 
Om man bortser från halsen är jag pigg. Fick lite sovmorgon av min älskling. Mille vaknade tidigt av en nerkissad blöja. Så vid 06 var han pigg och redo att gå upp.
Hela helgen vaknade han supertidigt men igår då han var tvungen att gå upp vid 06 var han vist svårväckt =) Det där med barn är bra roligt ibland...
 
Mys i söndagskväll. Melle ville att Mille skulle sitta i hans knä och se på tv =)
 
Vi har en ledig dag framför oss. Känns skönt med tanke på halsen. Men den ska inte stoppa oss från lite pulkaåkning efter lunch. Har lovat grabbarna så vi trottsar alla eventuella snöstormar :-) Innan lunch blir det att lite matshopping och till sällskap får vi mormor =) Har två lyckliga grabbar som redan nu är redo att åka!
 
Önskar er en fin tidag!
 
 

Kallt!

 
Termometern visade kalla -17 grader när jag gick till jobbet vid 06 imorse. Men konstigt nog frös jag inte. Kylan var bara frisk och det var tyst. Är så konstigt att knappt höra något när man är van vid all biltrafik. Det ger en lugn start på en stressig dag!
 
Skillnad var det när jag cyklade till dagis på eftermiddagen. En rå kyla som fick hela kroppen att bli stel. Trots att jag hade handskar på mig frös jag och blev stel. Får nog börja ta med termobyxor och dra på mig när det är så här kallt och det ska hämtas barn =)
Blev ett långt varmt bad när jag kom hem för att tina upp den frusna kroppen. Mammas stickade strumpor och myskläder - dagen räddad ;-) Sista delen i upptiningen är nu en kopp kaffe. Kaffet efter middagen smakar nästan lika bra som dagens första!
 

Nu tändas tusen juleljus

Till höger om tvn står nya favorit ljuslyktan. Mannen hittade den på Ullared förra veckan ;-)
 
Massor med ljus är tända här hemma. Det ihop med julbelysning ger en varm känsla. Kan behövas då tempraturen utanför fönstret är minus.
 
Söndagen har försvunnit i ett naffs. Sista hellediga helgen innan jul. Känns sjukt avlägset men ser man det i jobb kommer det gå fort =) Kommande vecka är dock inte alltför jobbig även om den innefattar en hel helg i butiken. Men det beror på tidig dag imorgon och sedan ledig. Jobba 4,5 timmar onsdag och sedan ledig torsdag. Sen är ju helgen helt plötsligt där =)
 
Den här dagen har vi badat jag och Mille. Han är som en vilde i vattnet. Men han har en vilja av stål. Vill han inte, ja då vill han inte. Och tro inte att man kan ändra honom, inte ens med mutor ;-)
Efter lite snabbshopping, bla ny vintermössa till Melle och en ny julgran blev det lunch. Falukorvsfest och nöjda barn. Dom åt som hästar och fick energi för pulkabacken. Idag var även snowracern med men pulkorna var ändå favoriterna. Konstiga små herrar det där ;-) Jag var i allafall nöjd som sladdade runt i backen. Dock slutade det hela med ett skrapsår i ansiktet på Melle. Några äldre barn gjorde det lite kaos i lilla backen, så herrn åkte ur och slog i. Men det blev inget allvarligt som tur var.
 
Ikväll blir det en tidig kväll i sängen. Är helt färdig efter den här helgen. Mycket lek och frisk luft och självklart bad ;-)
 

Utedag!

Vilken fin lördag vi har haft här i stan. Sol och lite snöfall med en bitande kyla. Var först på eftermiddagen när vi gick ut och lekte som jag inte frös ;)

Efter frukost åkte vi till julmarknad i Gamla Lkpg. Köpte en dörrkrans och två halskragar till grabbarna. Blev även fiskdamm med presenter till dom små. Melle trodde dom var tjej så han fick klistermärken, pennor och lera. Så han var mer än nöjd :)

När vi kommit hem blev det mat och sedan har vi åkt pulka bakom huset. Blev även en sväng till akuten. Denna gång var det inte våra barn utan en liten tjej som krockade och slog i tänderna. Vi är inte dom som står och tittar på utan här hjälper vi till. Speciellt när mamman inte har någon bil!

******************
Gårdagskvällen var så skoj. Har skrattat och njutit av underbara kollegor. Vilket gäng vi är ;) Tusen tack kära ni!
Kom hem innan midnatt vilket var skönt. Vet att man slipper att må sikt idag ;) Bra att ha någon att åka med. Då kommer man alltid hem i rätt tid. Denna gång var det A. Han jobbar hela helgen och då kan man inte rulla hatt ;)

Ska nu ta mig lite lördagsgodis och se hockeyn.
Ha en trevlig lördagskväll!