Mina naglar





Fick en fråga från en läsare vart jag gör mina naglar. Tack för den fina kommentaren, alltid lika kul =)
Som ni ser har jag en liten förkärlek för fransk i olika former. Har även haft helfärgat men jag gillar när man känner att det händer lite mer.

För att svara på din fråga Karin så gör jag dom hos en tjej som heter Emma. Hon har gjort dom i några år nu och tanken på att byta finns inte. Kommer sluta gå hos henne den dagen hon säger ifrån =)
Eftersom jag vet att hon är full av kunder och inte hinner med fler kan jag inte ge dig hennes nummer. Men det finns flera duktiga tjejer i stan som gör naglar =)

Mina naglar är mina egna men jag förstärker dom med en gele. Den som Emma jobbar med är Bio sculpture, den enda jag prövat. Dom håller rikigt bra och då har jag ett jobb där mina naglar utsetts för en hel del ;-)
Jag går ca var fjärde vecka och förstärker dom som det heter. Det betyder att den gamla gelen löses upp och sedan lägger man på ny. Det som gör den så stark är att den får härda i UV-ljus.

Hoppas det gav er lite svar =)
KRAM.


KALAS!

Om en stund blir vi hämtade av min pappa. Vi ska hem till svärmor för lite firande. Hennes blivande svärfar fyller 75.
Present är check. Barnen är check. "Packning" är check. Treon är snart check ;-) Nej huvudvärken har inte släppt. Struntar i om den inte gör det heller, ska ha trevligt ändå :-)

Får blogga ikväll när vi kommit hem. Hoppas ni också får en bra kväll :-)

 


Slappar lördag!

God förmiddag!
Nu är det helg och jag är ledig. Kanske få lite tid över för bloggen då ;-) Tyvärr hinner jag inte med den när dagarna är sena på jobbet. Räcker med att sluta 16.30 för att varje timme fram till sänggång är planerad.
Igår var det IKEA efter jobbet och sedan en snabb sväng förbi Sofie. Vi hade råkat blanda ihop barnens skor i söndags =) Agnes fick ha Milles och tvärtom.
Kom sedan hem och lagade mat till en hungrig och trött familj. Hemmagjorda burgare stod på menyn. Efter det blev det bad för mig och Melle. Gav upp när Mille skulle ner i karet med oss. Efter det var klockan mycket och barnen fick blöja och pyjamas. Lite välling senare och gos med Melle slog kl 20 och premiär för Lets dance.
Tog igen oss framför tvn med lite godis innan jag lyckades somna. Ja dom tre sista paren orkade jag inte att hålla mig vaken till. Förbannat också! Men det jag såg var helt ok. Får nog säga redan efter första dansen att Camilla Läckberg kommer bli farlig. Brukar nämligen tidigt pricka rätt vilka som går till final ;-)

Nu är det lördag och barnen har varit ut en sväng med sin pappa. I "snöstorm" ska lekparken avverkas =) Jag höll mig inne och drack kaffe. Har en huvudvärk som jag hoppas går över till eftermiddagens kalas.
Skulle innan dess behöva åka och köpa nya krukor och blommor till vardagsrummet. En liten kille lyckades ha ner den ena i golvet idag. Den sprack men gick inte helt sönder men det ser inte klokt ut. Får hoppas att Blomstertorget har något att erbjuda.
Får invänta min man som är nere i hobbyrummet och fixar med Melles nya möbel ;-) Är skönare att åka själv och handla. Kan gå i lugn och ro....ingen stress ;-)

Innan dess kanske jag skulle kliva ur mysstassen..??!!


Busy, busy, busy

Oj oj redan snart fredag! Som vanligt har veckan sprungit förbi =)

Ligger redan nu i sängen. Kom hem vid 21 från svärmor. Har varit där ikväll och firat henne i efterskott. Blev lite fika och film för grabbarna. Tror ni kan gissa att dom somnade gott efter vällingen ;-)

Annars har dagarna fyllts med jobb och dagishämtning. Så mycket mer hinner vi inte med. Ska bli skönt med helg och lite ledigt. Tycker alltid att det är lite trist när dagarna rullar på. När vi kommer hem blir det matlagning, lite lek och sedan mys innan sängen kallar för dom små. Skulle gärna vilja ha mer tid över!
Till helgen blir det lite firande, bad och massor med bus =D Ser fram emot att äta frukost hela familjen. Fika ute på balkongen och kramar och pussar från mina kära.

Ska snart tacka för mig. Den här dagen försvann alltför fort. Imorgon är det lite sovmorgon innan sista jobbdagen. Fredagar är alltid lite speciella. Extra mycket mys och gärna med lite guldkant ;-)

Vill även passa på att gratta världens bästa pappa och morfar grattis i efterskott. Han fyllde igår men eftersom han är på resande fot får vi fira honom nästa vecka. Då blir det samling av hela familjen - alltid trevligt =) Hoppas även då att vi får riktigt fint vårväder =)

God natt mina vänner, imorgon är det äntligen helg ;-)
KRAM.



Tut tut

Det är självklart att Milton ska få denna potta i födelsedagspresent =D
Potträningen går lite sisådär för den lille herren. Kanske denna framför barnprogrammen kan göra det hela lite roligare?! Mamma och pappa skulle tycka att det var lite roligt i allafall ;-)

Får nog ta och beställa hem den. Kostade långt ifrån en förmögenhet. Trodde det när jag först såg den i en tidning.


Som en karamell!

Har hittat en gammal goding bland alla mina väskor. Den här köpte jag strax innan jag fick Melvin. Tänk vad åren gått, känns som det var igår!

Nu får den i allafall agera badväska. Precis lagom och så piggar den upp 
Tror att den kommer användas flitigt under sommaren också. Men då är det mer som vanlig väska.

 


HOPP

Gårdagens sim var en upplevelse. När vi satt och väntade på att få hoppa i badet dök mormor och moster upp. Melle blev en aning förvirrad och kunde inte riktigt koncentrera sig. Efter en stund släppte det och han blev sitt vanliga jag =)

Vår och Melles plan inför avslutningen i maj är att få en liten krabba, som en medalj. Men för att få den måste man hoppa i från kanten och ta sig tillbaka till kanten helt själv. För Melles del funkar det nästan helt perfekt. Han har inte helt koll på att ta sig tillbaka till kanten själv. Men med lite hjälp kommer det nog att lossna =) Jag är i vilket fall sjukligt stolt över honom!
Eva och Melle passade även på att busa lite i trappen upp till rutschkanan. Han härmade det som Eva gjorde och bubblade och doppade hela ansiktet i vattnet. Vi skrattade så tårarna nästan rann =) Vilket litet troll han är!

________________________________________________

Idag har det varit jobb och dagis. Tyckte dagen föesvann och helt plötsligt var det dags att cykla och hämta grabbarna =)
Nu sitter vi i soffan och myser medans middagen blir klar i ugnen. Det blir lax - en favorit! Barnen är inte lika glada i det så dom får korv ;-)

Ska blogga lite mer ikväll. Men det blir när mina två små sover ;-)


Cupcake dress

Man måste bara älska namnen på House of lolas kläder. Uppfinningsrika och söta =)
Namnet Cupcake dress är den ena klänningens namn som jag köpte. Den skriker sommar 2012. Pastellig och söt!


Cupcaken ;-) Passande om ni frågar mig.

Choclate dress - tunn & mjuk froteé.

Blev ju även en blus/tunika. Den ser jag mig ha till ett par sköna jeans. Tror även den kan funka fint till kjol =)


Evening blouse folklore.

Igår pratade vi lite här hemma om att jag skulle börja sälja Lola kläder själv. Men jag vet ärligt inte. Jag tycker det skulle vara roligt men jag värdesätter min lediga tid. Familjen kommer först!
Min man tyckte att jag skulle ta mig en funderare. Hur tycker ni att jag ska göra??


Big spender

Japp, är två klänningar, en kjol och en topp rikare. Kunde inte släppa ögonen från dom söta klänningarna och kjolen var slut i höstas, så det var självklart att jag var tvungen att slå till. Nu vill jag bara ha allt hemlevererat  Tyvärr får jag vänta några veckor!

Hela kollektionen var underbar. Söta pasteller och nya fina mönster. Några nya modeller på klänningar och material att dö för. Min hallon-orange-röda godbit kommer jag bo i under sommaren 
Var en trevlig söndag och jag myste med mina kära. Agnes var den sötaste som skötte sig själv. Märkte knappt av henne.
Mille blev kvar hemma. Han slog till på att sova i ca 3,5 timmar!! Det märks att allt simmande tar på krafterna.
Idag beställde vi simringar från Delfinen. Smarta sådana med avtagbara vikter. Så ju mer han lär sig simma, desto mindre vikter behöver han.
Märktes att han älskade att simma mellan mig och pappa. Ca 10 meter sparkar han sig själv. Skulle klara mer men bassängen är liten och vi är inte själva  Så det blir ett par vändor fram och tillbaka om jag säger så.

Nu är det snart dags att släcka. Jobb imorgon och bad med Melle. Veckan drar igång i ett rasande tempo 


Våffeldag + sommartid!

Ingen som glömt att ställa fram klockan hoppas jag!? ;-)

Här är söndagen i full gång. Vi började morgonen med våffelfrukost. Mille smällde i sig en hel + en jäkla massa grädde. Tror det är där förklaringen till hans storhet finns ;-)
Vi har även städat och tvättat två maskiner. Hängt upp tvätt ute i solen på balkongen. Jag och Christian badade med Mille medans Melle var hos mormor och morfar. Nu inväntar vi lunchen som blir klar i ugnen - fish and chips.

Senare i eftermiddag har jag ett litet Lola party här hemma. Denna gång blir vi lite färre pga jobb, VAB och andra små förhinder. Hade funderingar på att ställa in men jag vill verkligen se och känna på vårkollektionen. Tjejen från Lola sa ett minimum på fyra personer och vi är fler än så. Då är det ju bara att tuta och köra =D

Dags för lite mat snart och sen flyr grabbarna bort till farbror Mikie. Dom är där och hjälper honom medans vi andra tittar på kläder. Minsta gästen idag är lilla Agnes =) Min lilla superskrutta!

Ha en mysig söndag!
KRAM


På tur i natur

Det är bra lyxigt att ha nära till naturen. En cykeltur på ca 20 min så är man långt ifrån stadens brus.
Sol, värme och storslagen natur. Så började vi vår lördag! Tinnerö har allt att erbjudna och det var nästan så barnen inte ville åka hem 
Vi har matat fåglar, kastat sten i vattnet, studerat litet vattenfall  Vi hann även med att grilla korv och fika. Ankorna gav även dom godkänt till mormors vaniljbullar 

Vi kom dit tidigt på förmiddagen och åkte hem efter lunch. Mille var så trött så han somnade i kärran. När vi kom hem blev det lek på gården innan barnen nästan bad om att få ge upp 

Märks att vi fått massor med frisk luft och sol idag. Barnen somnade på stört och jag är helt färdig i soffan. Ett glas vin får nog avsluta denna lördag 

 


En Mamas morgon

Underbara tulpaner som pryder köksbordet! Snart är dom ett minne blott...gäller att köpa så länge dom finns =)

Underbara soliga morgon/förmiddag =D Är helt till mig! All sol och värme gör hela mig sprallig. Gårdagens glada jag är fortfarande här och jag ser inte att det kommer fösvinna under helgen!
Vi har redan dragit upp lite planer för morgondagen. Kommer bli härligt familjemys hela lördagen. Gott för kropp och själ!

Har druckit massor med kaffe . Njutit av solen som skiner in genom fönstret. Cykelturen till och från dagis kommer vara helt fantastisk. Tror att stägningen på jobbet kommer gå riktigt bra. Visst att jag inte får vara ute i solen. Men jag ska äta lunch och dricka kaffe på lastkajen - i solen =D Kanske man tom får lite färg på nosen?!

Önskar er en fin start på helgen!



NEW!

Det våriga vädret gör att jag vill shoppa nytt. Slänga allt det gamla och fylla på med snygga vårplagg! Vem kan klaga, dagens väder har ju varit helt fantastiskt!! Lite synd att jag jobbat hela dagen men jag har njutit av kvällen 

Igår blev dessa godbitar mina. Har funderat länge fram och tillbaka hur jag skulle göra. Nu känner jag att valet blev rätt! Är så jäkla nöjd.

 


På utflykt

Sitter strax utanför stan och väntar på att Mikie och min älskling hämtar ett blocketfynd 
Hittade en jättefin sak till Melles rum tidigare i veckan. Och med det flyt vi har höll damen det till oss.
Vi har lite jobb framför oss men slutresultatet kommer bli så snyggt. Lovar att ge före och efter bilder!

 


Tokglad!!

Är en sådan dag då jag bara går runt och myser. Är glad och lycklig - på topp helt enkelt  Tror det härliga vädret spelar stor roll men även glada kollegor.
Började redan igår då jag fick massor av komplimanger för mina naglar. Chefen var även han på topp, så kvällspasset gick som en dans!
Mest av allt spelar dock familjen in  Min fina lilla familj!

 


Silver

Har hunnit med att fixa naglarna idag. Vår i luften betyder att även naglarna måste "andas" vår.
Tanken var nog en klassisk fransk men Emma tyckte att silver skulle vara snyggt. Kan inte mer än hålla med. Känslan man får är att det händer lite 

Skönt att komma till jobbet nu och vara lite bortskämd. Snygga naglar, handmassage och kaffe hos Emma. Sedan lunch och kaffe i solen hos mamma efter det. Dom här 4,5 timmarna på jobbet kommer inte bli jobbiga 

 


Jag möter våren i denna

Jeansjackan jag fick av mamma i söndags =)


Det är alltid lika skoj när mamma börjar att städa ur sina vrår och hittar saker hon aldrig använder =D
Fick med mig denna jenasjacka hem, från Fornarina. Kommer ni ihåg det märket?? När jag gick i gymnasiet för sisådär 10 år sedan hade alla deras jeans ;-) Jag själv hade flera par och ett av dom används fortfarande. Mycket sköna och tunna, så nu när det blir vår och sommar är dom otroligt sköna att ha!

Får nog säga att mina vårjackor är klara för detta år. Med min nya kappa och den här jeansjackan behöver jag inte köpa någon mer. Har ju även några gamla hängande i källaren ;-) Är nog snart dags att byta ut vinterjackorna mot tunnare häruppe. Får bli en sväng till källaren i helgen. Tar nog med alla vinterskor också. Bara barnens fodrade stövlar om får vara kvar. Med en lerig tomt på dagis kan det gå åt ;-)



Kom igen

Regnet öste ner när vi skulle åka och handla. Vi har en liten bit till garaget, så det blev en löptur 
Melle tog täten, han är nämligen förste dörröppnare till soprummet  Jag och Melle kom fram först. Strax efter kom Mille och pappa 

Barnen kommer sent i säng idag. Men imorgon har vi inget tidigt dagis. Inte för att jag tror det blir någon sovmorgon 

 


Tråkigt men ack så behövligt

Vi är hemma för lite lek innan vi ska åka och handla. Det är dags för veckohandling =D
Premiärtur för mig med cykelkärran idag. Har inte valt att cykla när det är snö och is men nu när även gruset börjat att sopas upp har jag börjat att cykla. Var en härlig men jobbig upplevelse ;-)

Får blogga lite mer när vi kommit hem ikväll.
Ha en trevlig tisdag!


Doften av kaffe!

Kaffe är en religon för mig. Jag dricker inte vilken skit somhelst. Det ska gärna vara nymalda bönor. Om inte det kan fås måste det vara ett bra kaffe. Billiga B märken undanbedes!

Kaffebryggaren hemma har inbyggd kvarn som maler bönorna. Det gör kaffet mer aromrikt. Smakerna kommer fram och gör en dans i munnen 
Själv är jag en sådan som behöver kaffe för att vakna till. Annars blir det huvudvärk! Men jag dricker även för att det är gott! Då väljer jag ofta kaffemaskinen och gör en god latte 

Här på jobbet blir det nu en kopp innan det är dags att beställa 


Vilken start!

Nu skiner solen och vi ser ut en fin start på veckan. Var lite skillnad för en timme sedan då det SNÖADE och blåste storm =)

Hoppas att ni har haft en bra start på måndagen!? Här hemma tog vi lite sovmorgon, brukar aldrig ske. Sovmorgon kanske inte alla kallar det men vi vaknade inte förän 6.30. Normalt är någon unge uppe vid 06 på vardagar. Det börjar vakna till liv i huset då ;-)
Börjar sent idag så vi har en avslappnad morgon men lite tvättning. Barnen kollar film och slappar framför datorn. Ska snart ta tag i diskmaskinen. Ny disk ska ut och smutsig ska i. Tanken är även att dammsugaren ska luftas lite innan vi går till dagis =)

Hoppas solen skiner hos er med =)
KRAM!


Utmattade!



Minstingen i familjen somnade som en stock ikväll. Så mycket lek och bus på 20 min sömn efter simmet gör visst det med barn ;-) Helt otroligt vad denna familj är trött! Men trevligt har vi haft det ;-)

Barnen har som vanligt hyssat och busat järnet ur varandra. Vi föräldrar har nästan som vanligt fått magsår. Men som vanligt har det även varit riktigt trevligt.
Vi har sett underbar hockey och mumsat pizza. Druckit kaffe och snackat en massa strunt. Så jag får nog lov att säga att vår vecka avslutades på ett riktigt bra sätt.
Det är sällan vi alla kan få tid att ses men när vi väl gör det är det med glädje. Jag älskar verkligen mina vänner och den här helgen har vi fått umgås massor med dom =)

Imorgon börjar en ny vecka. Jag börjar med en stägning, just nu är det skönt att veta att jag slipper gå upp tidigt. Trist dock eftersom det är Christians tidiga måndag. Hade hellre varit hemma skapligt med familjen men vi hinner mysa i veckan =)

Tackar nu för mig. Kommer somna som en stock ikväll. Fyra barn som rockat loss gör en ganska mör i huvudet ;-) Så roligt att se hur roligt dom har ihop. Och lilla Agnes som tar så väl hand om Mille. Hon tar hand om honom och tröstar. Kommer med snusse och napp när han är ledsen. Det är tur att Melle inte blir sotis så lätt ;-)

GoD kVäLl!


För + eftermiddagshäng!

Under tiden som Mille och pappa badade hängde jag och Melle hos mormor. Morfar höll på att städa ur deras ena förråd - me like ;-) Fick med mig en trådkorg hem till Milles leksaker men även en supersnygg jeansjacka. Den får ni se senare ikväll =D
Efter badet for vi en snabbis till IKEA, köpte en liten förvaringshink. Även den ska innehålla leksaker i Milles rum. Fick bli en mörkblå, var sugen på en röd men vi behöver inte två. Och köpa bara för köpandets skull funkar inte. Ska nu ta och fylla den med leksaker, väntar bara på att pappan i huset ska ha tvättat klart alla fönster! Just nu är han i Milles rum och så stort är det inte att hela familjen får plats ;-)

Efter detta ska vi hoja bort till Fam Lööke för lite hockey. Eller vi vuxna vilar nog ögonen på det medans barnen röjer =) Även middagen intas där innan det blir kväll för grabbarna. Är perfekt att vi har så nära till varandra. Planer kan snabbt dras upp =)

Önskar er nu en skön avslutning på helgen.
På återseende ikväll bloggisar =)


Nu & då

Lördagen:


Mille brevid "Valpen"




Den blivande bruden =D I bakgrunden ser ni gästhuset. Nästa projekt för denna familj ;-)




Förra lördagen:


På Tropicarium med pappa och farbror Mikie.






Vi försöker att göra så mycket saker med grabbarna som möjligt på helgerna. Behöver inte vara några stora saker. Räcker med som igår att fly till skogen och mysa med vänner =)

Nu blir det frukost och kaffe =D


Ett varmt bad senare

Burr vilken kall dag det har varit. Skulle vilja säga råkallt!!
Har spenderat vår lördag hos våra fina vänner Ramona och Mencken. Dom bor i ett fint rött hus med vita knutar ute i skogen. Inte några vägar, utan bara natur! Perfekt när man har barn 

När vi kom dit var vi ute en sväng men tillslut gick vi in och lekte med hunden Elvis. Vi pallade inte kylan helt enkelt  Inne blev det lek med hunden. Grabbarna tyckte det var lite läskigt med en så stor hund men samtidigt kunde dom inte låta bli 
Till lunch blev det korv. Tanken var att vi skulle grillat men vi hoppade det. Efter vi ätit blev det att klä på sig igen och trotsa kylan. Lek med katten Tiger, upptäcksfärd i skogen och lek i och på "valpen". Det sistnämda gillade Melle men han vågade inte åka. Det gjorde pappa däremot  Det är kul med vänner som har lite leksaker! Speciellt för vuxna 

Nu kör vi Toy story innan sängen. Då blir det kaffe och slapp för oss vuxna. Har även tagit på våra krafter att vara på landet!
Bilder från dagen kommer senare under kvällen 


När barnen sover...

Det är då vi vuxna lever upp. Det dukas fram gott att äta och dricka 

Efter dagis tog vi en cykeltur till GK fiskarn och inhandlade 1 kg räkor. Skulle även köpa en burk med aioli men den bjöd han på 
Passade på att ta lilla Ica butiken för att handla bröd, välling och lite gott till grabbarna.
Efter det tog vi en liten omväg hem. Tittade på fina hus och stannade till vid vattnet vilket grabbarna älskar 
Väl hemma blev det både fika och bad för dom små innan vi myste loss med två tröttisar.
Ikväll har dom nog slagit rekord i mysighet. Inget gnäll eller trots. Bara skratt och kramar. Helt otroligt vad jag älskar mina små!!

Nu ligger vi här i sängen. Helt färdiga efter en intensiv vecka. Imorgon flyr vi stan-längtar!

 


Trevlig start på helgen!

Kunde inte börjat den här fredagen på bättre sätt. Känner redan nu att den kommer bli helt perfekt =D

Startade den med jobb. Slutade kl 12 och fram tills dess flöt morgonen och förmiddagen på i ett bra tempo. Önskar bara att jag hunnit med lite mer.
For efter jobbet ner till stan och lunchade med min sötnos Sofie. Helt fantastiskt så skönt att äta i lugn och ro. Snacka lite skit och sedan avsluta med lite shopping ;-)
Vi hade bilarna i samma parkeringshus så på vägen tillbaka slank vi in på H&M. Där var det 10 % medlemsrabatt och jag hittade en snygg vårkappa ;-) Den var nedsatt till 199 och för att göra det hela lite bättre hade jag en check på 100 kr. Fick även med ett par örhängen och lite snoddar hem. Allt till det övernskommliga priset av 123 kr!


Marinblå med ett gyllene foder!

Kunde inte ha startat min helg på ett bättre sätt. Vet att jag tjatar men att umgås med vänner är verkligen energigivande =) Sen att hämta hem två toksöta ungar på dagis är inte direkt tråkigt ;-)

Nu kör vi fredagsmys! Hoppas ni gör detsamma =)


For a girl like me


I en månad har jag väntat men igår kom den ;-)

Jag har länge letat efter en "kreditkorts plånbok" med plastfickor i. Hittade en billig och ganska tråkig sist jag var på Ullared. Men jag har inte varit nöjd med den. Just pga att den är svart och inte har plastfickorna åt det hållet som jag vill. I-lands problem big time ;-)
På jobbet ser jag många snygga plånböcker och korthållare. Vissa har riktigt annorlunda hållare men om jag hittar några??!! Nej, igenstans! När vi var i Köpenhamn finkammade jag staden men hittade ingen som föll mig i smaken. Letade även på nätet tills jag hamnade på E-bay. Där fanns denna skönhet i massor med färger. Jag slog till på en lila =D Älskar den, färg och glitter! Den är precis så tjejig som jag vill ha den ;-)
Visst älskar jag stilrena saker och en vanlig plånbok i samma stil skulle jag aldrig vilja ha. Konstigt va?! Men det är nog bara för att den här är så liten =)


Nu ligger fickorna åt rätt håll!

Har redan rensat min gamla plånbok på innehåll. Lagt alla småmynt i en liten portmonä och helt plötsligt blev jag ca 70 år =D Men om några månader kommer jag byta till något annat. Förändring förhöjer tillvaron!

Om ca en timme sticker vi iväg till dagis. Jag hoppas verkligen vi får en lika bra lämning som igår. Barnen sprang in till sina kompisar och började leka med en gång. Jag och Mille pratade med en av han fröknar. Hon kommer att få en bebis i sommar =D Tur att Birgitta kommer vara kvar för hans går nog Mille under. Han älskar sina två fröknar av hela sitt lilla hjärta =) Fick i allafall massor med kramar av min lilla prins innan jag gick till jobbet. Gav så mycket energi att jag praktiskt taget flög till jobbet =D

Får se om jag hinner blogga när jag kommer hem. Blir tidig sänggång med tanke på att jag öppnar imorgon. Kl 12 kommer jag stämpla ut efter att ha jobbat 8 dagar i sträck! Äntligen blir det ledigt med härliga planer =D

Ha en FAB dag alla finisar därute! Och fortsätt gärna lämna era gulliga kommentarer =)
KRAMAR!


Ni är bäst!

Tusen tack för alla kommentarer. Är verkligen härligt att se att fler än jag blir trött på trista människor i vårt samhälle 
Det roliga var att jag för säkerhetsskull kollade en extra gång med Försäkringskassan när jag fick brevet. Precis som en av er skrev, skulle jag få betala tillbaka på skatten hade man tagit av dessa pengar. Så om man får tillbaka betyder det att man får sin skatt PLUS hela beloppet från bonusen.
Men läser man inte på helt innan man öppnar munnen blir det gärna fel!

Hoppas ni får en fin dag och att solen skiner på er! Tänk på att ge ett extra leende, finns många därute som behöver det

Tusen tack igen 


Läs på!!

Hur stor är bonusen?

Ni får 50 kronor var per dag. Jämställdhetsbonusen sätts in direkt på samma konto som föräldrapenningen och betalas ut ett par dagar efter föräldrapenningen. Maxbeloppet är 13 500 kr. Jämställdhetsbonusen är skattefri.

Källa: Försäkringskassan

 

Normalt brukar jag inte bry mig om bittra människor men läs gärna på lite innan ni kommenterar!


Det luktar vår

Nu tar jag på mig mina Converse. Tycker det varit varmt och soligt tillräckligt länge nu  Det bästa är nog att även gruset börjat försvinna på sina ställen. Det om något är ju underbart!!

Har inte tidigare ägt några vita Converse. Kan säga att min oskuld nu är tagen. Kunde inte låta bli att slå till. Fick dom till ett dunder kabrak pris. Även älsklingen slog till. Två par till halva priset av ett par 

Nu blir det snart en promenad till dagis innan en dag/kväll på jobbet!

 


Arv - nu i vitt


Jag pryder fatet med lite saffransbullar ;-)

Förra veckans besök på IKEA resulterade i massor med nya fina saker, bla nytt porslin. Har länge tyckte att serien Arv från IKEA varit fin. Men tyvärr har färgen, en dassig sådan fått mig att avstå. Gissa då om jag blev glad när jag såg att den nu kommit i TVÅ nya färger!! I vitt och en fin gammelrosa, den vita fanns i en box med 6 av varje. Den köpte jag självklart men den rosa får man köpa varje tallrik lös. Kommer skaffa mig 6 av varje där med men det får vänta lite.
Helt plötsligt är det nu vår i köket. Vita fina tallrikar, nya fina underlägg och söta glas. Allt det kom hem förra veckan! Skönt att få slänga ut gammalt och in med nya fina saker. Vårt Höganäs porslin har med åren blivit riktigt slitet. Har används flitigt och några tallrikar har fått sina hörn avslagna. Är en stor uppsättning med fat som jag ska slänga =)

Hoppas ni har en fin morgon =)


Dagens bonus!



Det går inte annat än känna glädje när man får sådan här post =D Trodde inte vi skulle få mer än några tusen men det blev mer än så. Pengarna sparar vi undan och använder till någon kul resa i framtiden ;-)
Vad kul att man kan få tillbaka pengar för något som var ett naturligt beslut för oss. Efter varit hemma så länge och med två barn var det ett självklart val för mig att börja jobba. Vi ville även att Christian skulle få tid att vara hemma med barnen. Det är en speciell tid!

Vi ska snart ta och äta lite middag här hemma. Sen ska jag tigga till mig lite massage när barnen somnat. Ryggen har tagit mycket stryk idag på jobbet.

Vill även passa på att tacka för era fina kommentarer angående håret. Är själv riktigt nöjd =)



Rakt & blont!


Inte den bästa bilden men nu är jag snygg i håret igen =)

Nej jag valde att inte klippa lugg. Är verkligen supersnyggt men jag har självlockigt hår och det kräver styling varje dag. Är inte den orken jag har varje morgon ;-) Att bara slänga upp en svans är bra skönt ibland.
Den fula utväxten är borta och nya snygga blonda slingor är på plats. Om några veckor ska vi lägga i lite mer färg på sina ställen. Lyx? Ja det kan du hoppa upp och sätta dig på =D

Nu blir det att krypa ner i sängen och ladda för en ny dag på jobbet. Imorgon är det planfritt. När jag slutar blir det en massa mys med grabbarna. Det ser jag fram emot!

GOD NATT!!


MÅNDAG

Äntligen har vi tagit kväll! Har varit en skön start på veckan, vet inte varför men ibland får man DEN där känslan =)

Barnen jag idag hämtade på dagis var nog mer skitiga är rena ;-) Men skoj hade dom och det är just det som räknas! Det sköna vädret gör att dom är ute ÄNNU mer. Vi är inte dom som klagar för all frisk luft är bara bra. Sen är det ett extra plus i kanten att dom blir lite tröttare ;-)

Ikväll ska jag ÄNTLIGEN få mitt hår fixat. Lite lyx att sitta hemma framför tvn med världens bästa Maria som snyggar till frillan =D Har inte helt kommit fram till hur jag vill göra. Skulle vilja testa något nytt men jag vet inte...
En sak är dock säker - hejdå hejdå hemska utväxt!

Önskar er skön start på veckan =)


Helgen är över!

Hemma igen efter att ha jobbat hela söndagen. Är helt sjukt vad snabbt helgen försvinner när man jobbar! Jag hinner knappt komma hem innan det är dags att gå tillbaka =) Men nu dröjer det fyra veckor innan det är dags igen!

Gårdagen var det jobb för min del. Grabbarna och farbror Mikie drog till Tropicarium och tittade på alla djuren. Melle och Mille hade verkligen uppskattat det! Gjorde även dom två äldre boysen också ;-)
Kvällen bjöd på mello och god mat. Mikie var kvar och höll oss sällskap. Så när barnen somnat så blev det lite gott i glasen. Både öl och röd vin avnjöts i gott sällskap.

Den här dagen har bjudit på sim för Mille. Melle röjde hemma hos mormor och morfar tills brosan kom tillbaka. Då blev det lunch och fika innan dom åkte hem.
På seneftermiddagen dök grabbarnas faster och sambo upp. Dom hade med sig fika och present till Melle. När vi hade kalas kunde dom tyvärr inte komma. Men ett spontanbesök är aldrig fel ;-) Jag hann tom komma hem och hälsa lite på dom.

Nu ska barnen sova och vi ska äta lite äggmackor. När jag landat lite mer ska ni få se lite fina bilder från gårdagens besök på Tropicarium =)


Jobb

Sitter på jobbet och ska snart avsluta min lunch. Jobbar hela helgen! Det går dock, allt pga Andy. En bra och stadig kollega som får mina pass att springa förbi 

Ikväll blir det mys framför schlagern. Finalen ska ju vara best of the best!? Har inte röstat eller sett någon deltävling, så hur alla bidrag låter vet jag inte. Blir skönt att slappna av efter en dags jobb med ett glas vin 

Nu är det dags att jobba. Bara 5 timmar kvar!


Feeling good

Trots att magen strular som aldrig förr. Kroppen är helt ur balans så är jag glad. Jag känner att inom mig mår jag trots allt bra. Humöret är på topp och jag låter inte skitsjukdomen ta det bästa av mig!

Gårdagens playdate med Sofie och barn var en riktig energiboost. Vi hann med att prata framtid, drömmar och skratta. Känslan när jag kramade om henne var att senast vi sågs var på nyårsafton. Nu är det inte så länge sen men sjukdommar och VAB har satt många käppar i våra hjul för att kunna träffas.
Vi valde även att (våga) dra upp lite planer. Lite vuxentid utan barn ;-) Ska bli intressant och se om vi lyckas få till det. Med små troll hemma kan man aldrig vara säker!

För att återgå till magen är nu en tid inbokad imorgon. Jag tar tjuren vid hornen! Men det är inte tjuren utan JAG som styr. Vad jag får för besked tar jag imorgon. Inget att oroa sig för idag, det hjälper ändå inte!

Om en stund tar vi en promenad till dagis och efter det blir det IKEA innan jag jobbet. Lite täcke och kudde till Melle ska inhandlas men även ljus. Än kör vi stenhårt på tända ljus om kvällarna härhemma =)

Ha en FAB dag!


Favorit i repris

Vi klädde på oss och gick ut och lekte på förmiddagen. Nästintill samma tid som igår  Den enda skillnaden var att idag blåste det mer. Vi fick inte känna av solens värmande strålar på samma sätt som igår. Då låg vår gård i lä och jag njöt av att leka i ljuset 

Efter lek åkte vi hem till mormor. Där fick grabbarna varsin ny bil att leka med. Tur att det var bilar som fick vara kvar där. För dom både tjöt och blinkade  Är så skönt att dom har en massa roliga leksaker även där. Då kan dom leka lika bra borta utan att sakna vare sig tåg eller bilbana!
Grabbarna hann även med att ringa och prata med morfar som var på jobb i Jönköping. Melle var tvungen att säga att han, mormor och morfar ska åka spårvagn 

Nu väntar vi snart lite främmande här hemma...

 


Planlös dag

God morgon!
Det spritter i kroppen på mig =) Åh vilket härligt väder vi har, SOL SOL SOOOL!! Det är nästan så man har lust att öppna fönstret och göra ett vårskrik =D

Det är verkligen ingen svårighet att gå upp när det är ljust och härligt ute. Kaffe behövs fortfarande. Men nu är det inte för att hålla ögonen öppna utan för att få igång huvudet. Det är alltid lite grötigt men kaffet löser upp eventuella knutor ;-)

Just nu leker grabbarna inne på Melles rum och jag surfar runt lite. Skönt att kunna lägga upp fötterna på soffbordet med koppen i handen. Ett lugnt och skönt tempo att starta upp dagen i. Ingen stress, det gillar ingen i den här familjen.
Har inte dragit upp några planer för vår dag. Melle har pratat om att han vill träffa mormor, så vi kan beger oss dit en sväng?! Först måste vi självklart kolla vad mormor har för planer för sin dag =)
En sak är dock säker, vi kommer inte att sitta inne hela dagen. Ut och fylla på energin med massor av frisk luft och solljus! Vi blir alla piggare och gladare av det =)

Tomt i koppen nu, fyller upp den och njuter vidare av den här morgonen.
KRAM på er!


Viltskav med pasta

Testade något nytt ikväll - viltskav. Hjort har jag tidigare ätit men inte som skav. Köpte en förpackning på jobbet idag och till middag blev det en slags gryta med pasta. Hade tänkt nudlar till men jag som var så säker på att det fanns hemma hittade inga.
Skaven blandade jag sedan ut med Arlas creme fraiche med smak av rostad vitlök och timjan. För att mata upp det hela blev det scharlottenlök och färska champinjoner i också. Gissa om denna creme fraiche var som vigd just till vilt. Smakerna gifter sig verkligen med varandra. Det hela avslutade jag med lite färskriven parmesan!

En mycket smidig rätt som inte tog mer än ca 20 min att göra. Och den fick mer än godkänt av Mille som mumsade hjort som aldrig förr =)
Tyvärr blev det ingen bild men jag lovar att ni borde testa detta, så här får ni receptet:

* 1 förpackning viltskav, går även att ta annan skav tex älg.
* I burk Arla creme fraiche rostad vitlök med timjan.
* Ca 0.5 dl grädde.
* 400 g färska champinjoner.
* 1 scharlottenlök.

Börja med att koka upp vatten till nudlar/pastan.
Fräs på skaven i lite smör. Ta sedan upp skivorna och dela på dom. I med lök, svamp och kött i pannan igen. Häll på creme fraiche och grädde och låt det puttra. Salta och peppra efter smak, jag valde även att ha i en halv köttbuljong tärning.
Mer behöver man inte göra. Klart att servera efter lite riven parmesan på toppen =)
______________________________________

Om en stund ska vi natta två barn och sen blir det hockey. Har skaffat (lagom till slutet) canal plus. Vi har bara valt sportkanalerna men eftersom vi gillar nästan all sorts sport så kommer vi se bla La liga när hockeyn är över =) Övrigt utbud på kanalerna är ju inte direkt sevärt. När På spåret slutade kunde jag lika gärna kastat ut tvn och köpt en ny till nästa säsong ;-)

Ha en trevlig kväll!



Ljusrosa dröm

Kavaj

Den här godbiten klickade jag hem idag. Har tittat på den tidigare men på hemsidan ser den lite "trist" ut. När jag surfade in på Englas blogg såg jag att hon köpt den. Ångrade mig direkt, den var ju skitsnygg på =D Så självklart klickade jag hem en på en gång. Nu väntar både shorts, topp och vårjacka/kavaj på att anlända!

Ska någon utav dom här lediga dagarna ta och städa ur bland alla kläder. Kommer nog kunna göra mig av med massor. Lite kastar jag och lite får hamna på Tradera =)


Vacker morgon!



Idag blev jag väckt av Melle strax innan 07. Han kom in och sa "Mamma, jag vill ha en macka". Det var en hungrig liten kille som precis innan sagt hejdå till sin pappa. Jag och Mille hade sovit gott men vi klev upp och gjorde morgon mysig =)

Visst är det härligt nu när det börjar ljusna riktigt tidigt på morgonen=D Som idag när solen sken för fullt från en klarblå himmel. Tempraturen är dock inte helt med än men det är lite härligt med solsken och en hög klar luft!
Här hemma tänkte vi ta och ge oss ut och leka lite om en stund. Efter leken ska vi ta och handla lite på jobbet. Melle vill ha sin jordgubbsyoggi. Jag kan bara hålla med, finns INGET som slår den!
Men innan vi ger vi oss ut ska jag fixa till en pannkakssmet. Till lunch kör vi lite fläskpannkaka idag. Den sköter sig nästan helt själv och under tiden kan vi bygga tågbana =D

Nej nu har jag lite tvätt att ta tag i innan vi ger oss ut. Även den där pannkakassmeten gör sig inte själv ;-)
Hoppas ni får en lika fin dag som vi kommer att ha!?

KRAMAR!


Simma själv!

Dagens sim var som vanligt hur skoj somhelst. Melle får bus i blicken och ett flin på läpparna så fort vi kommer ut till bassängen. Det blir kanonkulan i badet för hans del.
För varje lektion är det att upprepa det man gjorde förra veckan. Men ibland är det några nya grejor som smyger sig in. Idag var det att sträcka ut armarna och titta ner i vattnet när barnen simmar med simdynan. Det var något som Melle hade lite problem med. Han var inte särskillt sugen på att ha några raka armar ;-) Men vi tar små steg.

Däremot har han nu börjat att simma själv när han en simdyna. Idag släppte jag taget om underidan och hej vad det gick. Han sprakade på och tog sig från ena långsidan till den andra. Inte en gång behövde jag hålla i honom. Det är vid sådana tillfällen jag blir extra stolt över honom!! Att han inte ville simma med raka armar sket jag fullständigt i =D Han kan ju för Guds skull simma!
Kan även informera er om att blötdjuret åt mat när vi kom hem och bad sedan sen om att få gå och lägga sig ;-) Är han inte för härlig så säg..Tar verkligen på krafterna att bada i 30 min. Själv brukar jag redan nu kämpa mot tröttheten men inte ikväll. Har hunnit med att städa av badrummet och tvätta lite. Känns inte helt omöjligt att jag tar tag i gårdagens tvätt när Halv åtta hos mig är slut =)

Ha nu en skön kväll!
KRAM.


Lola favorites


Min svarta favvo klänning från House of Lola.

I lördags körde jag Lola för hela slanten. Den här klänningen köpte jag sist när jag hade visning här hemma. Den är så otroligt skön att ha på sig och med snygga fickor på sidan. Det gör att klänningen inte känns för "uppklädd". Jag kan likaväl ha den när det är fest/kalas eller när vi är hemma. Är just sådana kläder som jag gillar - kombokläder =)

Snart är även ett nytt party bokat. Ska bara få det helt bekräftat. Men nu ser jag fram emot att få klämma lite på vårkollektionen =)


Till klänningen valde jag att ha sjalen, även den från Lola.

Vi ska snart packa in oss i bilen och hämta upp pappan i familjen. Jag och Melle ska bada medans pappa får lite egentid med Mille.
Ikväll kommer jag landa skönt efter en mjukstart på den här veckan. Slutade 13 idag och sen är jag ledig två dagar innan jag går på helgpasset!

Hoppas ni fått en skön start på ER vecka =)
KRAMAR!


Kalas för en tonåring


Så lik min bror och nu har denna "lilla" kille blivit hela 13 år!!! Vart tog den tiden vägen??

Igår firade vi lite försenat min brorson som i början av februari gick från liten till stor =) Han fyllde 13 år och helt plötsligt är det inte leksaker som gäller utan elektronik ;-)
I handen håller han vår present - ett fodral till en padda. Det enda han önskade sig var pengar till sin egna. Men vi gick ett steg längre och köpte ett skyddsfodral. Vet att det inte dröjer särskillt länge innan en flyttar in hos honom ;-)


Bullar och kakor, men även kladdkaka, grädde och glass =)

Födelsedagsbarnet hade själv valt att det skulle enbart vara fika. Nu är det ingen som säger emot längre ;-) Vi bjöds på hembakade bullar, nästan sju sortes kakor och kaffe i mängder. Precis i min smak! Det hela blev inte sämre av att vi satt ute på den inglasade altanen och njöt av vårsolen =D



Melle matchade sin far med babyrosa tröja =)

Gullungen i sin nya vårtopp. Pippitröjorna är nog årets IT!

Ett kex kan bli en bil. Min mammas fantasi känner inga gränser ;-)

Bilen som man sedan äter upp =)

Tänker avsluta med världens finaste kusin till mina grabbar. Efter fika och lite hockeytittade gick denna kille ut och lekte med Melle på tomten. Han tycker det är så skoj och leka med äldre barn. Och i bilen hem berättade Melle hur kul han tyckte det var att leka med den stora pojken =D


GRATTIS!!!

Snart ska små barn nattas här hemma. Melle har hållit igång hela dagen. Nu på eftermiddagen har vi varit ute på en lång promenad som han gick hela biten. Vi hämtade ett paket med kläder till Melle och på vägen hem handlade vi lite mat. Det fick bla bli lite goda ostar och antipasti tills ikväll ;-)


Söndagens små äventyr

God morgon!
Helgerna här hemma är inte vigda till sovmorgon. Långt ifrån, vi vaknar strax innan 06. Det är precis som i veckorna när vi jobbar och barnen ska till dagis =)

Idag är det dags för bad. Mille är nu redo för dagens avslutningssim. Men ingen fara, nästa vecka börjar nya omgången ;-) Blir jag och lilleman som ska plaska runt i bassängen. Melle och pappa passar under tiden på att ta en skön promenad och utforska ån i stan lite närmare. En sväng förbi brandstationen är inte helt omöjlig ;-)

Kommer bli en ganska skön söndag. Inga direkta planer, en promenad i eftermiddag för att hämta ut ett paket. Grabbarna får springa av sig lite och vi får alla lite frisk luft. Det har ingen dött av än =)
Skön söndag får jag säga, behöver vi inför nästa vecka. Ladda batterierna!

Nu ska vi åka bilen. Innan simmet blir det ett stopp för att köpa väggfästa till tvn i sovrummet.
I eftermiddag blir det lite bilder från gårdagens kalas. En trevlig och lugn tillställning =)

KRAM på er!


SHORTS

Shorts

Funderar starkt på att shoppa ett par shorts nu till våren. I min garderob finns ett par, dom är svarta och jag köpte dom innan jag fick barn. Dom gick att ha sommaren 2009 då jag hade fått Melle. Men nu efter två barn är dom lite för trånga. Avskyr när det sitter åt och man inte känner sig helt bekväm.

Innan värmen helt har kommit går det ju bra att ha ett par strumpbyxor under. Och just den här modellen är lite snyggare. Funkar att ha istället för snyggbyxan =)

Blus

Den här blusen skulle passa perfekt till men även tröjan på bilden ovan är snygg. Dock är det svårt att avgöra om den är av kortare modell. Avskyr när dom slutar precis vid midjan. Tycker det känns som man har på sig en tröja som krympt.

Får ta mig en funderare på om min garderob har plats för lite vårnyheter ;-) Skulle verkligen behöva gallra ut. Finns mycket som inte används eller ens har använts. Innan jag fick barn handlade jag enorma mängder kläder, skor och väskor. Nu blir det mer till grabbarna och handlar jag till mig själv är det ofta heminredning =)

 

 

 

 


Smoothie

Finns det något godare än en kall jordgubbssmoothie?! Jo kanske gott vin men på morgonen är det få saker som slår just denna klassiker. När jag var mammaledig var det min frukost. Smidigt att bara hälla upp lite bär när man gick upp och när dom tinat på med mjölk och vaniljyoggi :)

Den här morgonen började dagistidigt. Det betyder att vi redan ätit frukost och nu sitter barnen i ett bad :) Vi gick inte upp när barnen valde att titta på film. Vi valde att dra oss en stund ;)
Ska snart rensa ur lakan och lite kläder och åka med till tippen. Behöver rensa ur då mycket inte används. All plats vi får över kommer gå åt ;)

I eftermiddag blir det kalas för äldsta kusinen. Lite fika och skratt med familjen. En perfekt lördag för oss :)

 


En dominikansk

Vi firade in helgen med att prova en av alla ciggarer min man köpt hem.
Värmefläkten hade gått varm hela kvällen så på balkongen hade vi runt 20 grader! Så när barnen somnat gick vi ut och satte oss. Lugnt och tyst, skönt efter en intensiv vecka!

Hur smakade då ciggarren?? Riktigt gott faktiskt. Svårt att veta hur dom kommer smaka om man aldrig köpt dom tidigare. Förr har vi enbart köpt samma sort men nu har vi massor med olika. Framförallt dominikanska. En som jag är lite sugen på är den med lite smak av choklad ;)

Nu laddar vi upp för en lugn helg med några få planer.

KRAM

 


Dit ut vill jag!!

Blir så förbannat glad över alla inlägg på bloggar och FB om hur skönt det är ute. Imorse när jag gick till jobbet var det kallt och blåste!
Nu är det dock skön vårtemp och solen skiner från en klarblå himmel. Vet ni vad det bästa är?? Jag kommer inte få ta del av denna fina dag. Nej jag får känna på den småkyliga kvällen istället!! Tror ni förstår hur bitter jag är att behöva jobba hela dagen!?

Snart är rasten över. Dags att ta tag i alla uppgifter och få timmarna att gå. Är nog inga större problem då fredagar är fulla med to dos och kunder. Men jag gillar det, fredagar är speciella :)
När jag kommer hem blir det pepparbiff och lite vin i glaset. Långt ifrån fel det ;)

Trevlig helg på er!!

 


Tack & godnatt!

Har nu krupit ner i sängen. Ska snart släcka lampan och sova. Måste ladda med sömn inför morgondagens monsterpass. Kommer att ta helg exakt 17.31 :)
Ska även få äran att lämna grabbarna på dagis. Jag lämnar aldrig när jag öppnar på jobbet men imorgon blir det premiär för min del :) Tror det kommer gå bra. Lämnar lagom till frukost, så dom är nog redo för frukost med sina kompisar :)

Nej nu tackar jag för mig. Får bli bättre på att blogga nu när helgen kommer ;)


Snart är det helg!

Någon mer än jag som nästan tycker att det känns lite som fredag idag??!! Jag kommer på mig själv att tänka att det redan är fredag =) Helt sjukt men jag smygstartar lite med en kall öl ;-) Gud vad fint det smakar!

Har slängt in en svamppaj i ugnen. Massor med trattisar, champinjoner och till min stora sorg - dom sista kantarellerna. Jag hoppas verkligen att pajen kommer smaka gott för annars har jag ju kastat bort det sista av mitt gula guld! Tvivlar dock inte, det är riven västerbottenost i också. Då kan det väl inte gå fel..!?

Ska blogga lite mer ikväll när vi ätit och kommit i ordning för kvällen =)
Ha en skön start på kvällen.