2 veckor kvar!

Kämpa kämpa! Helgens ord som ekar i mitt huvud. Detta är förhoppningsvis min sista jobbhelg någonsin.
 
Lite bubbel räddar vilken hemsk dag somhelst!
 
11 timmar av stress och världens mest underliga människor. Alltfrån snattare som tror man är lika borta som dom. Till sura tanter som inte kan uttala PROVIVA, förbannat svårt ord det där...
Men mitt i allt detta har vi ju självklart ljuspunkterna. Dessa underbara och genomgoda kunder som är så oroliga att missa min sista dag =) Kan inte låta bli att bli lite rörd över att se hur tråkigt dom tycker det är att jag ska sluta. Som det känns så så kommer även jag att deppa lite extra om två veckor...
 
Annars har veckans dagar bjudit på lite smått och gott. Bästa Maria har klippt hela familjen. Så nu är sommarens slitna hår borta och friska toppar tittar fram. Min färg får vi ta tag i snart. Vi hann inte med allt i torsdags =)
Göran hann även med att byta bromsbelägg på bilen. Dom sjöng på sista versen men med tanke på att dom aldrig blivit bytta sen bilen var nya för ca fem år sedan.
Igår hade vi middagsbesök av Mikie. Vi åt pasta och delade på en flaska rött. Efter det gick vi en promenad down memory lane genom att titta på lite Ronny och Ragge. Jisses vilket skämt men det går inte att låta bli att skratta =)
 
Denna kväll bjöd på lite spontanbesök av mina föräldrar som nu kommit hem från Mallis. Ett par solglasögon och ett nytt armband hade dom med sig. Mannen fick...kan ni gissa??!! Cigarrer, oväntat ;-)
Det som ändå var mest skoj var att se hur glada grabbarna blev av att se dom igen. Mille kastade sig i armarna på mormor. Hade föreslog även att hon skulle sova över men hon avstod ;-)
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och ladda för min sista helgdag på jobbet. Jag kan inte sluta att le när jag tänker på det =D
 
 

Disco!

Nya naglar fixades till i tisdags. Får säga äntligen ;-) Äntligen till att även få träffa lilla Nikki. Herregud en sådan nätt liten dam. Visst blir man sugen men då är det bara att tänka på Milton som liten och man tappar direkt det suget ;-)
 
Denna gången gick vi all in på glitter. Undra om det går att få mer discokänsla över naglarna än så här??!! Jag skulle inte tro det. Men nöjd det blev jag som alltid!
Alltid lika skönt att få prata bort några timmar. Dricka en kopp kaffe och få fina naglar självklart =)
 
 
Silverglitter och glittriga plättar fick förgylla naglarna denna gång. Emma tyckte att detta skulle passa bra på nya jobbet. Är ju nämligen dessa jag kommer ha när jag börjar att jobba på Folksam. Känns lite som ett I-lands problem när man måste hitta rätt färg för ett jobb ;-)
 
 
 

För att pigga upp...

I fredags blev det lite shopping på MUS. Länge sedan jag var därinne men varje gång jag besöker butiken tänker jag att hit MÅSTE jag gå oftare. Hoppas att jag kan börja göra det också ;-)
 
Hittade bla en ny bodylotion. Den doftar himmel och innehåller lite skimmer, så till sommarens bränna är den en hit. Sen är det ett plus att den ser så sommrig ut =)
Köpte även en ny ögonpenna som Sofie hade köpt tidigare. Den var så snygg på att jag bara var tvungen att köpa en jag med. Bara namnet gjorde att jag ville ha den ;-) Nej kanske inte men jag älskar namnet på MUS produkter!
Passade även på att köpa en ny läppglans. Det påminde om flaskan med bodylotion och doftade minst lika gott. Nästan så man går och biter lite på läpparna ;-)
 
 
Mitt behov för skönhet borde ha mättats efter detta men idag sprang jag in på Body shop innan jag skulle hem till Emma. Så en ny bodymilk fick följa med. Älskar deras coconut bodybutter men kan tycka att det lätt blir lite kladdigt. Och i lördags såg jag att Sofie köpt bodymilk i samma doft. Enligt henne så var det mycket bättre. Och lättledd som jag är var jag tvungen att köpa ;-)
Såg även till att köpa deras shea body mist. Den använder jag jämt till vardags, så nu var det dags att fylla på med en ny flaska.
 
Känner att nu får det nog vara nog med skönhetsprodukter och framförallt bodylotions. Har nog så jag borde klara mig året ut. Men samtidigt går det åt en del då det badas två gånger i veckan med grabbarna.
 
 

Före & efter

Inte den bästa bilderna men men... =)
 
I helgen var det kakelsättning för hela slanten. Jag och barnen rymde iväg till Sofie och lekte ute i solen. En fika på deras altan med kaffe och god chokladkaka. Jag befann mig i himmelriket för en stund =)
När vi kom hem var allt kakel satt. Så till lördagskvällen blev det fogning och tork över natten. Resultatet var över förvantan. Hade aldrig trott att det skulle bli så här bra!
 
Söndagen gick åt till att sätta upp nya fläkten och bada med Mille. Det är egentligen allt småfix som tar tid. För vi har lite ny ström som ska dras och målning kvar. Sen får vi nog säga att köket är avklarat =D
Ska visa er lite fler bilder senare, bla på diskhon. Älskar den! Vi valde en liten och ingen diskbänk. Helt rätt då det bara tar en massa onödig plats.
 
 

5 år - träbröllop

 
Tänka sig att jag stod gravid och redo att gifta mig för exakt fem åt sedan. Åren går så fort =)
 
Vi firar med kräftor, ost och kex. Tanken var att gå ut men vi fick inte till det med barnvakt och efter att ha besökt stan på eftermiddagen vet jag inte om jag skulle vilja ge mig ut ikväll. Var tokmycket folk överallt!
Firade med ett glas vitt och lite mat med Sofie. Efter det gick jag lös i alla butiker ;-) Fick med mig massor av fina saker hem. Både till mig och grabbarna.
 
Min present hann tyvärr inte komma fram med posten. Hoppas den dyker upp på måndag så jag kan få ge den då =)
Min present var en ny ring från Edblad. Den har min kära valt helt själv, bra smak där ;-) Den breda fick jag i födelsedagspresent av honom men den valde jag ut själv. Är helt såld på Edblads smycken och kommer nog att köpa och önska mig fler ringar ;-)
 
 

En liten peak..

Det är inte den bästa av bilder men det är i allafall en bild =)
 
 
Idag har vi hunnit med att jobba, hämta barn på dagis, lagat mobil, handlat kakel och tillbehör samt ätit middag hos mina föräldrar. Hann även precis med att betala in faturan till makens brölloppresent. Tyvärr kommer den nog inte att komma tills imorgon då det blev lite strul. Men ägaren till företaget jag handlat ifrån skulle göra sitt bästa för att få fram den tills imorgon. Sätter inget hopp till det men han ska ha en eloge för sitt perfekta och trevliga bemötande =)
 
Vi slog till på svart fasat kakel till köket. Kommer nog att bli bra till den ljusa bänskivan. Att ta ett ljus kakel skulle nog göra det för vitt. Vill bryta av och göra det lite mer spännande och då tror jag att det här kommer bli så bra =D
Vi fick några timmar själva att handla alla saker medan barnen var hos mormor och morfar. Dom passade på att umgås lite extra då mina föräldrar åker till Mallis tidigt imorgon. Om jag är avis??!! Nej varför skulle jag vara det. Får ju umgås med finaste Sofie imorgon ;-)
 
Kan inte förstå att det är fredag imorgon. Har en kort dag förmför mig på jobbet. När jag slutar blir det ner till stan med Sofie. Har några ärenden som jag måste göra. Framförallt nya byxor till nta jobbet. Äger ju bara jeans och några snyggare byxor skulle väl vara bra att ha =)
Vad kvällen sedan bjuder på återstår att se. Är ju som sagt femårig brällopsdag ;-) Har tyvärr av misstag redan sett min present och jag kan bara säga att jag älskar den! Min man vet precis vad han ska köpa. Aldrig att jag blir besviken ♥ Nu får vi bara hoppas att han blir lika nöjd med sin...
 
Trevlig kväll på er!
 
 
 

Trött...

Ärligt så förstår jag inte varför jag är så trött - hela tiden!
Skulle nog kunna sova bort en hel dag men det finns det inte tid för. Istället får jag välja att stupa i säng, gärna innan grabbarna somnar :)

Gårdagskvällen var hemsk. Latten hjälpte inte ett dugg. Ögonlocken var redo att slå igen vid 20 men jag tog upp en bok och läste. Men efter en stund flöt orden ihop och jag gav upp. Lyckades på något sätt att hålla mig vaken till 22. Fråga mig inte hur...

Tror dock att gårdagens tidiga uppgång och sena simmet gjorde sitt. Men på jobbet måste jag hålla igång för att inte sköljas över av trötthet. Jobbigt det där men nu är det inte magen som gör det iallafall :)

Dags att jobba men jag försöker blogga senare ikväll....inga löften dock ;)

Denna helg...

Redan är det söndagskväll och som vanligt undrar jag vart dagarna tagit vägen!?
 
Denna helg bjöd på köksrenovering. Vi har en bit kvar men bänkskivor och nya hon+kranen är på plats. Kakel och köksfläkt får vi ta nästa helg. Även målning+tapetsering av väggarna och nya lister kommer ske framöver.
Vi kom överens om tapetval vid frukosten. Nu får vi bara hoppas att tapeten finns kvar =) Den kommer i såfall att knyta ihop hemmet på ett bra sätt.
 
Idag fixade vi det sista i köket och under eftermiddagen åkte vi ihop med mina föräldrar till en liten järnväg utanför stan. Där kan man åka tåg på en nästintill miniatyrjärnväg. Det hela är så häftigt då ägaren byggt vagnar och räls helt själv. Och ska jag erkänna så tycker man som vuxen att det allt är lite roligt ;-)
Det bästa var ändå hur skoj grabbarna tyckte det var. Skulle gärna se att dom öppnade dagis där, då skulle mina barn verkligen inte ha problem att gå upp tidigt =D
 
Jag och Mille delade plats. Var nog precis att vi fick plats men mysigt hade vi =)
Denna herre fick knappt plats och hade han fått välja skulle han tittat på istället ;-)
Dessa två hade nog roligast av alla. Melle var i upplösningstillstånd när vi skulle åka därifrån.
 
Nu sitter jag här i soffan och väntar på att filmen ska börja. Klockan ringer sjukligt tidigt imorgon, kl 06 är det instämpling. Men det är även en speciell dag då kära Lööke ÄNTLIGEN står vid min sida på jobbet igen. Var ju bara ca fem år sen sist ;-)
 
Det är även dags för bad med Melle igen. Denna höst börjar vi en halvtimme senare. Vi är några från förra gruppen som har gått vidare till en grupp där det händer lite mer. Ser fram emot vad det blir för utmaningar, framförallt för Melle!
 
 
 
 
 

Taggtråd??!!

Fredagsfeeling?! Nja den har inte riktigt infunnit sig efter denna skitdag!
 
Värsta dagen på länge. Ljuspunkten var väl att jag idag skrev på min uppsägning. Så fredagen den 13 september jobbar jag min sista dag. Lite oroande är det allt med tanke på vilken dag det är ;-) Men jag tror nog att jag ska överleva =)
 
Denna fredag har i allafall bjudit på creme de la creme av otrevliga Linköpingsbor. Tror majoriteten av dom både käkar och pissar taggtråd. Hur f*n orkar man med att vara så förbannat bitter över allt??!!
Nu kanske inte jag är så mycket bättre men inte går jag till en affär och spyr galla över personalen när jag har en dålig dag. Men det kanske jag skulle passa på att testa nästa gång....så passa er därute! Tills dess så tar jag ut min ilska på maken ;-)
 
På tal om något annat. Imorgon börjar vi att ta tag i renoveringen av köket. Bänkskivorna har redan kommit och nya diskhon ska hämtas imorgon. Även fläkt och nya kranen står här hemma och väntar på att monteras.
Gamla kaklet ryker imorgon och när allt är på plats så ska vi sätta dit det nya. Gissa om jag ser fram emot förändringen. Ska visa både före och efterbilder =)
 
Nu ska jag ta mig ett avslappnande bad och lite bubbel. Vet ni varför?! För det är jag jä*ligt värd efter att ha varit så trevlig och tillmötesgående mot alla taggtrådsätande nissar därute idag!!
 
 

Ny smak - vanilj

Igår kom nya Nespressokappslar hem. Denna gång slog vi till på en ny sort med smak av vanilj. Älskar vanilj och denna var ingen besvikelse! Ingen söt och sliskig smak. Utan en sammetslen smekning ;-)
 
I födelsedagspresent av min syster och famil + Fam Lööke fick jag fina Green gatemuggar. Dom är flitigt använda här hemma =)
 
Just nu är det bara jobb på schemat. Stängde igår och även idag. Men har turen som börjat lite senare på dagarna. Igår var jag och fikade hos Sofie innan jag veckohandlade.
Härligt att träffa min kära vän som ger så mycket energi. Var ett tag sen jag senast träffade henne pga semester. Men nu ska vi försöka att ta igen förlorad tid =)
 
Idag är jag och grabbarna hemma. Är studiedag på dagis och jag har turen som inte början förän 14. Då kommer mina föräldrar och ser efter grabbarna tills pappan kommer hem. Kunde inte löst sig så mycket smidigare =)
 
Nu ska jag börja att göra lite lunch innan det ska vikas och hängas in tvätt =)
Ha en trevlig onsdag!
 
 

Sommarkvällar

 
Gårdagens middag bjöd på regn och åska vid ankomsten. Men vi hade tur att det blev uppehåll till kvällen så vi kunde sitta ute medan vi grillade.
Barnen kunde röra sig fritt och Melle gick iväg och gungade medan vi satt kvar. Hade bra koll på honom från altanen =) Mille gav sig iväg han med men efter att ha tagit av sig skorna och fått gräs på dom kom han in. En liten fottvätt och han var nöjd och busig igen ;-)
 
 
Sommar är att få sitta ute och njuta av en god cigarr. Vi har nästan jämt med oss några när vi är iväg. Man vet ju aldrig när andan faller på ;-) Finns alltid något tillfälle som passar!
 
Är ett ganska eget intresse som jag delar med min kära make. Men han tycker verkligen att detta är intressant och som god hustru får väl jag dela det ;-) Nej men jag har lärt mig att tycka att det faktiskt smakar riktigt gott.
Tidigare tyckte jag bara att det doftade gott om cigarröken. Inte för att jag är så mycket mer insatt i ämnet nu men jag har ju faktiskt lärt mig att röka och njuta.
 
Denna trista söndag bjuder på regn och åska. Vaknade av regnet som föll utanför imorse. På avstånd hörde jag muller och då kunde jag inget annat än njuta =) Älskar det blixtrar och har sig. Så jag kan inte klaga på att det har fortsatt under dagen ;-)
 
Ha en trevlig söndag!
 
 
 

Ärenden

God förmiddag!
 
Denna dag har varit igång sen strax efter 6.30. Jobbade i tre timmar och kom hem med nybakat bröd. Doften av nybryggt kaffe mötte mig i dörren och redan där tog jag helg =)
 
Resten av dagen och imorgon är jag ledig. Ska försöka att bara njuta och vila min trötta kropp. Kom på mig själv igår kväll att jag inte kunde slappna av i ryggen när jag låg ner. Spänd??!!
Passade i allafall på att ta igen förlorad sömn igår. Somnade vid 20 i soffan och vaknade runt 22.15 =) Är verkligen slut efter dessa tre veckor. Men nu är det bara att ladda sista månaden!
 
Ikväll är vi bjudna hem till svärfar och fru. Ska fira honom då han fyllde i måndags. Ska även få höra lite om deras sköna semester i Spanien =)
Hoppas bara nu att vädergudarna är med oss ikväll så vi kan sitta ute. Grabbarna tycker det är ganska skoj med att springa runt och leka på deras baksida. Spela lite forboll och busa som vanligt =)
 
Dags att styra med lite ärenden. Tippen ska bla få sig ett besök men även Ikano. Tänka sig att vi frivilligt åker dit en lördag ;-)
 
 

Dagen efter..

Huvudet ömmar lite idag ;-) Men tog mig en latte efter jobbet och nu känns det bra! Bara att inse att jag blivit för gammal för att hänga på uteserveringar ;-)
 
 
Det finns ju öl och sen finns det ÖL. Detta gigantiska glas var som att hålla i en hink =) Nu var det ju min kollega som tog i denna men skoj att se skillnaden.
 
Blev en riktigt lyckad kväll. Är nog först nu som jag inser hur fina kollegor jag har. Som jag kommer sakna dom. Så det var lite sorg i den annars så trevliga kvällen.
Men som tack för all hjälp dom senaste tre veckorna och för att vi kämpat tillammans bjöd jag på bubbel. Såg någon bild på instagram med BC bjuder... ;-)
 
Lilla Anton, som jag kommer sakna honom. Och han kommer sakna mig =D
 
Nu blir det att hämta lite kvällsmat. Det är fredag och vi orkar inte laga mat. Eller rättare sagt jag orkar inte då jag jobbat över även denna dag och har en öppning på schemat imorgon. Så med andra ord är det bara ledigt söndag denna vecka =/
 
Happy Weekend bloggers!
 
 
 
 
 
 

Välbehövlig AW

Kom nyss hem från ännu en hemsk dag på jobbet. Det är bara stress från det att jag kliver in genom dörrarna tills det att jag går hem. Denna dag skulle ha slutat vid 14 men jag steg in innanför dörren strax efter 16.
 
Kroppen börjar att ta stryk igen. Trist efter fyra veckors semester och bara tre veckor jobbade. Magen ska vi inte prata om. Allt jag vet att from nästa vecka måste jag ta tag i alla dessa krämper =)
 
Idag är det en trevlig AW med goa kollegorna från jobbet. Lite gott att äta och dricka och en massa skratt =) Tror det är vad vi alla behöver just nu. Framförallt jag ;-)
 
 
Nu är det en skön dusch som väntar innan jag ger mig ut i regnet till bussen =)
 
Ha en trevlig kväll!
 
 
 

Perfekt!

Helgen var allt annat än trist. Visst att det blev en sväng till jobbet på morgonen men det gjorde ju att denna började på bästa sätt.
Uppförsbacken som jag länge känt har börjat att plana ut. Jag ser krönet och förhoppningsvis lite nerförsbacke...!? Men jag ska inte säga för mycket. Än så länge har veckan bara börjat och mycket kan hända ;-)
 
Lördagen blev riktigt lyckad. Melle har ett nymålat rum. Hans tv sitter uppe på väggen. Han hade turen som fick ta över sin mormor och morfars gamla när dom köpte ny. Så nu kanske vi kan få slippa och titta på Rio fyra gånger i veckan =)
Jag och grabbarna hängde med mina föräldrar och badade hela dagen lång. Njöt av solen och frös arslet av mig i poolen. Bara att inse att kroppen fortfarande är inställd på Thailandstemp i vattnet ;-)
 
Tre små sötnosar som fikar i eftermiddagssolen =)
 
Träffade på så många bekanta under tiden vi badade. Våra gamla grannar har fått en son. Så kul att se och så glad jag blev för deras skull!
 
Nu laddar jag för sista veckan som BC sen går jag tillbaka till min lilla trygghet i dryga månaden innan jag slutar. Just nu längtar jag mer än någonsin...
 
 
 

Sommar & sol

Augusti är här men det betyder inte att värmen försvinner. Det är soligt och varmt, nästan för varmt ;)

Har jobbat som en tok hela veckan. Även denna "lediga" dag började på jobbet. Plockade lite pall och köpte med frukost hem.

Nu befinner sig jag och grabbarna vid Linghemsbadet. Mormor och morfar är så vi badar, solar och fikar. Hemma målar mannen om i Melles rum. Då gäller det att hålla sig borta :)


Sparkling turkos

 
För ca två veckor sedan var jag hos Emma och fixade till nya sommarnaglar. En mysig eftermiddag med massor av skvaller =)
 
Eftersom det är sommar och jag är en sucker för sommriga färger valde jag denna härliga grön/turkosa färg. Självklart massor med glitter men för att göra det hela ännu bättre la vi på glitterplättar. Om det kunde bli bättre, nej jag skulle inte tro det =D
 
Är alltid lika sorgligt att gå därifrån. Längtar direkt till nästa besök men det är väl då som man vet att man får den bästa servicen ;-)