Middagsgäster!

Klarade av den långa dagen på jobbet. 06-17.15 gick ganska snabbt ändå. Skönt när det är så :)

Ikväll kommer svärfar och fru hit på middag. Vi ska fira henne och Melle i efterskott :)
Vi väljer att ge en mixgåva. Smart till någon som har allt. Lite ost, kex, vin, marmelad, ljus och allt stående i ett ljusfat :)



Boken från igår tyckte mannen att hans pappa skulle ha. Det är ju en till som gillar cigarrer ;)

Mission complete!

 
 
 
 
Hade en Melle som nästintill klättrade på väggarna här idag. Han är piggare än piggast. Märks att han varit påverkad av något. Nu är det världens skillnad på honom. Mycket mer energi och gladare =)
 
Bestämde mig på eftermiddagen att ta med mig killen på några ärenden. Bla en ny nyckel till jobbet som behövdes hämtas ut. Men även ner till stan. Det kunde gå hursomhelst. Med Melle tar jag aldrig vagn och att gå med honom i butiker kan bli en hemsk upplevelse ;-)
Mina barn är nog som dom flesta. Dom testar gränser när man som minst vill det. Som när man är på stan eller är och handlar. Men ibland som idag gick det utmärkt! Så länge jag mutade med att han fick åka hiss eller rulltrappa =)
Vår lilla tur ute i vårluften gick snabbt och smidigt och snart var vi hemma igen. Två nya sköna toppar från Gina Tricot shoppades. Men även leokappan ;-) Den var inte lika fin i mönstret som på bilderna men snygg på. Så jag ger den en chans!
Lyckades förra veckan att tappa mitt rouge i golvet. Så vi svängde förbi MUS på vägen hem och köpte nytt. Älskar färgen Glam rose. Den passar så bra på vintern då den ger en lagom rosig finish.
 
 
Snart blir det lite middag innan sängen kallar tidigt. 06 imorgon är det inventring som gäller!
 
 

I ♥ bokrea!



Dessa tre böcker köpte jag igår. En var redan shoppad, gissa vilken ;) Men den går att ge bort.
Dom andra två blev uppskattade av grabbarna. Melle var ju med och valde, så jag kunde ju inte misslyckas ;)

Var sugen på att köpa fler böcker. Stod och höll i boken av Natacha. Ett människoöde som berört.
Fanns även massor med härliga kokböcker. Skulle lätt kunnat köpa 3-4 st. Men det blev inga denna gång :) Kommer ju att återkomma snart igen och då åker nog några böcker ner i vagnen.

Dricker morgonkaffe och försöker vakna till. Natten har inte varit helt bra. Melle har vaknat en del och mannen lyckades även bli sjuk. En liten sjukstuga här hemma med andra ord. Men Melle är mycket bättre :D


Leopardmönstrad

Leotrenden är ännu inte över. Den har hängt med ett tag och ser verkligen inte ut att försvinna till våren!
 
 
Den här snygga kappan är jag lite sugen att titta närmare på. Till lite mörkare kläder är det läckert att bryta av med leo. En vanlig svart kappa hade bara försvunnit medan denna poppar ut. Hade köpt den direkt om fodret var i någon annan färg. Tänk så mycket mer snygg den hade varit med ett lila eller ceriset ;-)
 
Slitna mörka jeans, en snygg svart topp och ett par boots. Pricken över i:et blir självklat denna kappa.
Jag skulle inte använda den till vardags utan mer till mer festliga tillfällen alt shoppingturen =) Jag har nämligen en känsla att leo inte passar till arbetsbyxor i mörkblått ;-)
 
Har lite rabatter på H&M som jag skulle behöva använda. Och med dom skulle kappan knappt kosta något.
Gahh så mycket nytt jag vill shoppa till våren. Men när jag väl är på stan hittar jag sällan något snyggt. Kanske helt borde övergå till nätshopping??!!
 

Vardagssysslor!

 
Även om Melle är sjuk så får inte vardagen stanna upp. Det behövs fortfarande tvättas, städas och vika den den nyvättade tvätten ;-)
Får hjälp med det mesta av min lilla sjukling. Han hjälper mig att hänga tvätten och plocka in den nya. Han är kär i dammsugaren så det sköter han själv. Tar lite extra i hörnen när han är klar ;-)
 
Efter vi lämnat brorsan på dagis stannade vi till för att köpa blöjor, fika till eftermiddagen och slänga ett öga på bokrean. Några böcker kom vi hem med och det i en smart bärkasse. Ja om man får något på köpet så slår man ju till =D
Passade även på att få tillbaka på en missad rabatt på blöjor. Och som tack för det fick jag en extra check på 25 kr. Service på bästa sätt. Även McD levererade när dom missat att ge oss frukost för ett tag sedan. Pengarna tillbaka och en extra toast. Det lilla extra gör STOR skillnad. Något jag själv försöker tänka på när jag jobbar!
 
Lunchen är nu intagen och en kopp kaffe ska avnjutas framför Hem till gården. Fina minnen man får från mammaledigheten ;-) Sjukt dålig serie men nog sitter man där ändå och tittar om man har tid.
Melle är i sitt rum och lyssnar på musik. Hör hur han sjunger med ibland =) Kan inte låta bli att le för mig själv. Bara ens egna barn kan få en så lycklig!
 

Thank heaven for coffee!!

Huvudvärken har hängt med hela dagen. Har varit lite rädd att det ska bli migrän av det hela men än så länge har den hållit sig borta. Tack för det, hade aldrig orkat med det efter denna natt. Allt jag vill är att sova igen alla förlorade timmar =)
 
Innan min kära åkte till jobbet gjorde han en stor kopp kaffe till mig. Ställde den på sängbordet, gav mig en puss och gav sig iväg. Det är kärlek det ;-) Han vet att kaffe är bensin för mig.
Denna dag har det blivit några koppar. Tur det, för annars hade jag nog sovit bort denna dag. Fick chansen att blunda i ca 30 min innan vi åkte och hämtade lillebror. Var än värre att väcka Melle som låg och sov så skönt i sin säng. Även han har sömn att ta igen och det värker i hjärtat när man behöver väcka honom.
 
I detta nu så lyssnar jag på Melle som sitter med paddan här brevid och sjunger till Wheels on the bus. Är så häfftigt att höra honom sjunga på engelska =) Han säger även vissa bokstäver och siffror på engelska. Och visst blir jag stolt över att han kan göra det. Han är ju bara fyra år =)
 
Nej nu är det dags för nattning av Mille. Han är allt lite trött efter sina äventyr på dagis =)
 

Otur!

Vi kunde inte ha en sämre start på den här veckan! Blir så arg att vi inte hade marginalerna på vår sida.
 
Inatt har vi knappt sovit något. Melle har vaknat MINST en gång i timmen och varit ledsen. Sagt att örat värkt. Inget har hjälpt. Varken nässpray eller smärtstillande. Så när morgonen var här låg jag och Christian helt färdiga i sängen.
 
Fick en tid på förmiddagen på VC. Där hade en öroninflamation värkt hål i örat. Det vänstra som gjort mest ont var inflamerat. Så det blev en kur och lite örondroppar.
Jag frågar mig varför det inte kunde visat sig i lördags när vi ändå var hos doktorn??!! Men fick förklarat för mig att en öroninflamation kan uppstå på tre timmar. Så jag får lita på att det inte gick att se i lördags. Kan ändå inte låta bli och undra om dom var tillräckligt noggranna. Han var ju knappt där i fem min....Får sluta att grubbla över det nu.
 
Så idag är jag hemma med Melle. Vi ser film och myser i soffan just nu. Lillebror är och busar runt på dagis. När jag lämnade honom skulle dom precis gå ut. Han polare Mille sprang fram och gav honom en stor kram. Är så skoj att se hur mycket dom två gillar varandra. Fast samtidigt kan dom ryka ihop så det står härliga till =) Men det är aldrig några hard feelings. Barn är bra härliga!
 
Nu börjar magen att kurra. Ska försöka att få i mig lite lunch innan jag lägger upp benen en stund. Ljuger ju inte om jag säger att jag är lite sliten idag.

Passade på att hämta ut lite ny medicin till mig med. Magen har blivit helt ur balans den här helgen. Avskyr alla symtom som uppstår vid skoven =/
 
Önskar er en bättre start på veckan!
 

DONE!

Under eftermiddagen blev vi äntligen klara med allt! Lite försenade men vad gör det, det är KLART =D
Det som nu är kvar i sovrummet är småsaker. Lite inredning som ska shoppas. Men det kommer jag noga att välja ut!
 
 
Lamporna är nu på plats och ger ett bra sken. Knoppar är på plats. Valde samma som vi har till sängborden. Och dom var nu nedsatta - YEAH!
Hyllan under tvn blev riktigt bra. Är mest för att få plats med mannens humidorer som står på byrån. Är trött på att det blev så lätt stökigt.
 
 
Ikväll kommer vi nog somna ännu skönare då allt är klart. Vad nästa projekt blir här hemma återstår att se. Först ska vi resa bort. Kanske får lite inspo när vi är borta ;-) I vilket fall ska vi fundera. Solnedgången på vår veranda med något gott i glasen. Det är då man kommer på det bästa iderna ;-)
 
God kväll!!
 

Smaragd!

 
En färg som är riktigt snygg både till våren och hösten är smaragd grön. Tycker den är helt FAB. Den passar även både till ljus och mörkhåriga.
 
Till svart är det så snyggt med lite färg. Och grönt är ju en färg som piggar upp. Den ger så mycket liv till en annars ganska enkel byxa eller kjol =D
Jag gillar blusen på bilden. Just nu är det 50 % på den hos Nelly. Kliar lite i fingrarna att beställa hem den ;-) Blusar med knytning känns så vardagssnygga. Får nog ta mig en fundera på om jag ska beställa den eller inte...
 

Premiärfika!

Söndagen är redan här. Vi har hunnit med att simma med Mille och varit på IKEA. Behövde köpa lite mer saker till sovrummet, bla en hylla mellan byrå och tvn.
 
Nu har vi landat hemma. Vi har rensat kartonger från gårdagens shopping, så u kommer vi ut där med ;-) Tanken är att vi ska ta årets första fika på balkongen.
Elementet har vi dragit igång och solen börjar att titta in. Så om en stund är det nog ljummet och skönt. Då tar vi kanel och vaniljbullar med kaffe därute. Är inte alls så man börjar längta efter våren. Men det är jag nog inte ensam om ;-)
 
Och på tal och vår och värme vill jag bara påminna er om att vi om mindre än en månad kommer befinna oss här ;-)
 
 
Trevlig söndag på er bloggisar!
 
 

En första visning

Puh, NU tar vi kväll!! Lite försenade med allt men vi fick avbryta för ett besök hos jourvårdcentralen.
Melle blev hysteriskt ledsen på eftermiddagen. Vilket var konstigt då han varit glad hela dagen. Men han tog sig i örat och sa att han hade ont. Så under tre hysteriska timmar fick vi skruva ihop och förankra garderoberna i väggen. Hann med att få på dörrar och inredning i den ena innan vi åkte.
Världens kortaste besök gav det lugnande beskedet att det inte var öroninflammation. Han har vätska i öronen, så nässpray och Alvedon är botemedlet. Gud så skönt då jag var helt säker på att vi skulle behöva köra en kur.

När vi kom hem åkte alla kläder efter en liten utrensning in. Allt fick plats :D
Nu har vi början på ett fint och cleant sovrum. Gissa om vi kommer sova gott inatt ;)



Slutresultatet får ni imorgon. Då är elen dragen och allt på sin plats. Ska försöka att köpa handtag med då det är riktigt knöligt att öppna dörrarna ;)



Nu tackar jag för mig. Känner mig helt färdig denna kväll. Tur att vi fick lite kaffe hos mina föräldrar efter läkarbesöket :) Vi stannade till där och åt lite. Magarna var tomma på oss allihopa i familjen ;)

Sov sött inatt!

Äntligen snygg förvaring!!

Vi satsar på fina vita dörrar. Med konopparna kommer det bli så fint =)
 
Denna kombination är snart på väg hem hit. Mannen och min pappa är just i detta nu på IKEA och plockar ihop alla dörrar, stommar, hängare och det viktigaste av allt nästan - knopparna till dörrarna ;-) Hade först tänkt svarta små men hittade dom är klar silver. Passar mycket bättre in i sovrummet.
 
Kommer bli två enkel garderober (50) på ena sidan tvn. På andra sidan kör vi på en dubbel (100). Där ska jag ha alla långklänningar. Men med enkla medel går det att få upphägning under utan att få klänningarna i kläm.
 
Smarta hängaren och knopparna till dörrarna.
 
Är ett kaos av kläder i hela sängen. Byrå och den gamla förvaringskombinationen står ute i vardagsrummet. Den blir hämtad imorgon av Ramona och Mencken som gärna ville ha den till sin klädkammare. Eller var väl mest frun i huset som ville ;-)
 
Måste även sätta upp en liten tapetvåd på varje sida om tvn. Hålen efter pluggen kommer annars att synas. Men vi har en rulle kvar av tapeten som vi har som fondvägg i sovrummet. Är så lite som kommer att synas, så jag tror inte man tänker på att vi bara har den som fondvägg egentligen =)
 
Ikväll kommer ni få se det (nästan) färdiga reslutatet. Det helt färdiga får ni se imorgon ;-)
 

Snö of Sweden

 
Igår kväll när jag kom hem från jobbet låg en svart liten ask på min huvudkudde. Det var min försenade alla ♥ dags present som låg i asken.
Älskar att få små askar, framförallt dom svarta ;-) Det betyder att det är Efva Attling eller som i detta fall Snö of Sweden. Älskar deras smycken. Och många av Efvas smycken går att hitta liknande modeller, hos Snö. Dom är kanske lite billigare med ;-)
 
Den här gången hade han slagit till på ett par enkla men snygga örhängen att ha till vardags. Blev invigning redan idag och jag trivs så bra med dom =) Tom med mamma uppmärksammade dom när jag åt lunch där idag!
 
 
Nu fortsätter fredagsmyset. Har fixat nya avsnitt av Arrow att se ikväll!
 

Fiskspelet - barnklassikern

Koncentrerad till max. Och precis som sin far kommer tungan ut ;-)
 
Massagen blev inställd då det blev jobb i 3 timmar på morgonen. Var tvungen att jobba undan lite. Skönt nu i efterhand då jag ligger i fas inför nästa vecka!
 
Massagen har jag bokat om till tisdag. Då blir det Lattjo som ska knåda min onda rygg. Hon har ju jobbat som massör och har allt hemma. Så nu ska hon ge mig en omgång ;-)
Vill nu beundra denna fantastiska människa rekomenderar jag er att börja gå på hennes yogapass på torsdagar. Hon har premiär nästa vecka kl 18.00 på EFC här i stan!
 
Fredag och mys står på schemat. Vi har fyllt på alla skåp och redan smygstartat med att smaka chipsen ;-) Jag och Melle satt och spelade hans nya spel när vi kom hem från dagis. Premiär och vi satt länge. Är så härligt att göra andra saker än att leka ihop. Spel och pyssel har blivit nya favoriter att göra med framförallt Melle =)
Mille var med en stund och spelade men gav upp. Han har varken ålder eller tålamod inne för det här spelet =) Däremot spelar han gärna grodspelet. Rekomenderar inte att spela det med för lite kaffe i kroppen ;-)
 
Nu badar barnen och snart ska dom äta lite. Vi vuxna slår till på sushi ikväll ;-) Samtidigt som den intas ska vi planera garderoberna som ska köpas och monteras imorgon. Äntligen ska sovrummet bli komplett!!
 
Hoppas ni har en helmysig fredagskväll!
 

Lattjo & Lajban

För några somrar sedan jobbade jag och Lisah mycket ihop. Det var en rolig sommar med massor av skratt och bus :)
Efter sommaren försvann hon mot varmare breddgrader. Kvar blev jag med saknaden.

Men nu är min Lattjo tillbaka :D Denna underbara och spralliga människa som får mig att skratta. Jag njuter varje minut.
Tiden på jobbet sprang iväg. Så skoj vi hade och det avslutades med ett underbart erbjudande ;) Min söta lilla Lattjo!



Denna lilla lapp och ros låg i min kassa idag. Det värmer hela mig. Vilka kollegor jag har som vet hur man får mig att le :) Det är så lite som behövs för att man ska känna sig uppskattad!

Våra smeknamn har vi att tacka en gammal DC för. Han tyckte det blev lite jobbigt med två Lisor ;) Jag kommer dock aldrig tycka att det är jobbigt.

Lite sovmorgon

Här hemma sov vi ut lite. Vaknade kl 8 med Mille bredvid mig. Melle och pappa låg inne i hans säng. Mycket som sker på nätterna ;)

Min massage imorgon är avbokad. Fy säger jag men måste jobba lite. Har bokat en ny tid på tisdag. Den kommer inte att avbokas ;) Ryggen är långt ifrån bra. Men fina maken hjälper till och ger mig massage. Han kan det där ;)

Känner att kroppen behöver komma igång. Den har varit i något slags vintermood. Mina powerwalks från dagis två gånger i veckan räcker inte till. Mörkret gör mig långt ifrån pigg. Glädjer mig att det är ljusare på eftermiddagarna. Det gör så mycket! Nu är det bara snön som kan försvinna ;)

Idag väntar en kväll på jobbet. Har en del att göra så tiden kommer nog som vanligt att springa förbi.

Ha en trevlig torsdag!!


No more bad back!

God morgon!
 
Vilken mysmorgon vi har hemma! Sportlov och min kära man behöver inte stressa iväg till jobbet. Vi kan dricka kaffe och prata i lugn och ro. Barnen leker och allt är lugnt. Det är en bra start på morgonen ;-)
 
Idag bokade jag mig en välbehövlig massage på fredag. Vred ryggen fel förra veckan och sen dess har det bara blivit värre. Blir ju lätt så med mitt jobb. Man får ju direkt aldrig vila ryggen. Försökte i torsdags när jag jobbade kväll men det gjorde varken till eller från =)
Nu väntar 30 min lugn i himmelriket. Som jag längtar! Ska fira in min långledighet med att njuuuta och förhoppningsvis få en fungerande rygg. Det är väl vardagslyx på hög nivå =)
 
Idag väntar en kväll på jobbet. Skönt efter en lång dag på jobbet igår. Hann bara sluta jobba innan vi åkte ner till simmet. Melle och pappa badade medan jag och Mille tog en sväng på stan. Hämtade ut våra Ledin biljetter och sprang på mamma och syster. Så lite trevligt sällskap fick vi med =)
 
Nej nu blir det en kopp kaffe till ;-)
KRAM på er!
 

Framtida vårväskan..

 
Hatten av till Åhlens som fått in massor av snygga väskor till våren. Dom finns i snygga basfärger som svart, brunt och beiget. Men i år ser dom till att sattsa massor på färg, härliga knalliga färger =) Och många av dom är riktigt snygga.
 
Stod idag och höll i tre olika. Den nedersta i svart fanns i en härligt knallig cerise. Hur snyggt är det inte med en väska som sticker ut ;-) Men sen gillar jag klassiskt snygga färger. Beiget är lätt att matcha och den första var riktigt nära att följa med hem. Föll på modellen. Vet inte om jag vill ha en väska som hänger i armvecket?! Men modellen var väldigt tilltalande ändå =)
Den gula fanns även í en turkos. Hade kunnat köpa båda två ;-) Men jag avvaktar. Ser om jag har is i magen och väntar till efter semestern. Vem vet vad jag kan hitta där...
 
Om en stund far vi hem till Fam Lööke för lite skönt avslut på den här helgen. Längtar redan efter nästa... ;-)
 

Melvin 4 år!!

Gårdagen var helt crazy. Men på ett bra sätt :) Går inte att komma ifrån att ljudnivån är bra hög med en massa barn. Fast alla verkade ha trevligt och det viktigaste av allt var att födelsedagsbarnet trivdes :)

Nu har vi fyllt på med massor av fina saker här hemma. Kläder, leksaker, skridskor, lärdator, bandyklubba och boll. Tusen tack för att ni alla kom hit och för dom fina sakerna :) Värmer mitt hjärta att ha er här!!



Gårdagens tårtor var goda och fina. Tycker vi lyckades att få dom riktigt bra. Blev lite kvar och det uppskattades av barnen efter frukosten ;)

Har hunnit med att sjunga för Melvin idag.
Tänka sig att han blir fyra år idag. Fattar inte vart åren tar vägen!!?? Nyss var han en nyfödd bebis :)
Några paket har redan öppnats här hemma men två får han senare idag ;) Måste hämta upp ett från källaren och ett på posten. Men det gör ju inte så mycket att han får presenter under hela dagen :)

Idag kör vi lite lek innan simmet med Mille och en eventuell pizzakväll ;)


Kalas på g



Hela morgonen och förmiddagen har gått åt till att fixa här hemma. När det väl var klart blev det IKEA och Maxi. Har skjutit på att köpa nya tallrikar bra länge ;)
Storhandling efter det. Idag gör vi noll ansträngning. Köpte färdiga pajer och gör bara tårtor och sallad själva :) Ibland är det skönt också. Slipper mycket stress...




Om en stund trillar alla gäster in. Ljudnivån kommer vara bra härlig fram tills ikväll. Men så trevligt vi kommer ha det :)

Bloggar mer ikväll när vi landat lite!

Äntligen fredag!!

Som jag sett fram emot den här dagen. Det är ju lätt den bästa dagen på hela veckan - fredagen =)
 
 
Jag tar mig ett glas vin och varvar sakta ner. Har fyllt diskmaskinen och dragit igång den. Har även hunnit med att plocka undan lite. Och jag skulle precis börja göra maten när jag upptäcker att flera saker saknas. Visst är det typiskt!!
Försökte ringa hem innan jag gick men fick inget svar. Varför ringde jag?? Jo för att fråga om vi behövde något ;-) Men mannen är snäll och ger sig iväg och handlar det vi behöver på jobbet. Jag känner att jag fått nog av det för den här veckan ;-)
 
Imorse var det segt att gå upp. Hela dagen har mitt mål varit att klockan ska slå hemgång. Har fyllt den med massor av avbockning på min lista. Ligger fortfarande efter men vi har ju varit lite kort om personal i några veckor nu ;-) Men nästa vecka ska det nog ordna upp sig...
 
Gårdagen som jag trodde skulle bli så härlig tog en helt annan vändning. En god vän var med om något mycket jobbigt. Tror alla befann sig i chock på jobbet. Men nu väntar en månads semester för henne. Välbehövligt då jag lider enormt med henne. Fy f*n så orättvist livet är!
 
Gud vad skönt det ska bli att slå sig ner i soffan efter maten när barnen sover. Ägna min tid åt min älskade och På spåret. Den här veckan har vi knappt hunnit med att prata med varandra. Somnar ju nästan direkt när jag kommer hem på kvällarna. Och dom kvällar vi har haft ihop har vi myst med barnen och när dom sedan slocknat har även vi gjort det ;-)
Så ikväll får vi ta igen förlorad tid!
 
Ska nu återgå till Toystory på tvn och bara pussa på mina små älsklingar. Det är livet mina vänner!
 

Hjärtedag!

 
Idag är det kärlekens dag! Vi ska sprida den, dela med oss av den och ge den. Idag är det jag som ger alla lite extra kärlek på jobbet =)
Om min make överraskar mig med något vet man aldrig. Han är lite finurlig ibland men i år är det inget jag räknar med =) Han jobbar hela dagen och efter jobbet så är det hämtning av grabbarna. Själv jobbar jag kväll så vi får nog ta det där firandet i helgen ;-)
 
Grabbarna och jag sitter nu och myser i soffan. Lite film och kaffe innan vi ska göra oss iordning. Vi struntar i allt vad stress heter. Dom två senaste mornarna har varit allt annat än lugna. Blir tidig uppgång när även jag öppnar på jobbet. Därför är det skönt att ha en liten mellandag och ta igen sig på =)
 
Ha nu en fin fin torsdag!
 

Hipp hipp..

 
Idag är det ingen vanliga dag. Det är nämligen min fina mans födelsedag =D
 
Det blir inget direkt firande för oss. Födelsedagsbarnet ligger i detta nu och sover i soffan. Mysig kväll, Mille snarkar på ena sidan och maken på den andra ;-)
Vi kommer ha lite kalas i helgen, då får han bli firad på riktigt. Även om han bara vill att vi firar Melle så kommer han inte helt undan.
Present skulle han inte heller ha. Nej han ville köpa sig något i Thailand. Men han kom inte undan. Han fick en liten present imorse ;-) Han har lyckats att slarva bort sitt sadelskydd, så det fick bli ett nytt. Blev riktigt uppskattat =D
 
Annars har denna dag spenderats på jobbet. Jobbade över lite och kom hem till doften av hemmagjord pizza. Helt underbart att sitta ner till ett dukat bord. Borde vara jag som gjorde det till min kära men det får bli till helgen =)
 
Nu ska jag krypa upp med lite gott här i soffan. Har en ananas som väntar ;-)
KRAMAR!
 

Ingen semla men lite presenter istället!

Vet att man denna dag ska äta semlor men jag hoppar faktiskt. Åt mammas hemmagjorda vaniljbullar och dom är faktiskt bättre ;-)
Skulle gärna ha svängt förbi Lasses och köpt vaniljsemlor men jag orkade inte idag. Köa genom hela den lilla butiken orkade jag inte. Slutade lunch idag och gick en rask promenad både till och från dagis. Så jag varlom svett och trött när vi anlände hemma. Hade dock med gott samvete kunnat trycka i mig en semla ;-)
 
Vi tog en mysig fika hemma hos mamma på eftermiddagen. Barnen busade och hade hur skoj somhelst så jag smet iväg och handlade lite fördelsedagspresenter. Mannen fyller imorgon och Melle på söndag. Vet att jag kommer få svårt att hinna med det shopping någon utav veckans resterande dagar =)
Hittade en Buzz till Melle. Som jag letat i butiker och på nätet efter den =D Sista exet och prislappen på närmare 700 kr hindrade mig inte. En Slinky fick också följa med, den var som tur var nersatt. Ganska mycket flyt denna tisdag ;-)
Ett spel slank också ner, plus att mannen beställde ett över nätet. Så nu får jag nog säga att alla presenter är klara. Vi har ju även en balanscykel som vi köpte sist vi var på Ullared. Sen kanske jag köper med mig lite lego hem från jobbet också ;-) Blev en del presenter ändå, plus allt han kommer få av alla andra =)
 
 
Är konstigt nog trött idag. Skulle nog kunna tänka mig att sova redan nu men först ska jag se hockeyn. Tror att jag ligger rätt back på sömn sen vi alla var sjuka.
 
Hoppas ni får en trevlig kväll!
 

Fullt ös!!

Om ca en timme är det dags att bege sig mot dagis och jobb. Trodde jag skulle känna mig lite mer taggad ;) Kommer bli det när jag väl är på väg.
Första timmarna är alltid lite sega men sen är jag inne i det igen. Vet att veckan kommer springa förbi. Imorgon har jag kort dag och sedan öppning onsdag. Och sen är det helt plötsligt torsdag :)

Gårdagen fick ett bra avslut hos Löökes. Kom hem på kvällen och kände att jag inte kunde känna mig gladare. Fina vänner som jag njuter av att umgås med. Fick en bra känsla inför den här veckan :)

Nu ska jag fixa lite inför avfärd :)
Ha nu en skön start på denna vecka!!!

Easy..

 
Började söndagen med en skön sovmorgon. Natten har bjudit på ganska kass sömn för alla. Framförallt för Melle som hostat som en tok. Tycker han verkar bättre idag. Inte lika mycket hosta under morgonen =)
 
Vi har även plockat lite här hemma. Måste börja återvända lite till vardagen ;-) Mathandling står på schemat idag. Men även en liten date med vänner. Planen är det i allafall =)
Christian har haft en kund här under förmiddagen som behövde byta skärm. Gick smidigt och barnen höll sig lugna. Melle var på sitt rum och Mille lekte i vardagsrummet. Skönt med en dag utan en massa bråk bröderna emellan ;-)
 
Nu tar vi det lite lugnt här hemma. Ser på skidorna och passar på att samla kraft. Mille gav upp här i soffan och somnade. Så när han vaknar blir det lite shopping. Imorgon är det vardag igen, underbara vardag =)
 

Lördagspyssel




Idag är nog första dagen som vi orkat att göra något. Vi tog oss ann det sista i badrummet. Ni vet småpillet som man gärna skjuter på ;)
Imorgon blir det klart. Skönt att ha det fixat inför nästa helg!

Sitter i soffan med en sovandes Mille bredvid. Djupa härliga andetag :) Det lilla yrvädret, som jag älskar honom och hans bror.

Tackar ibland högre makter för att jag och min kära är där vi är idag. Vi har gått igenom en del men har alltid kommit ur det starkare. Vi är sammansvetsade och eniga och förbrännat kära än idag ;)

Ringen fick jag i julklapp. Budskapet är självklart - i all framtid. Älskade honom INNAN jag träffade honom och kommer älska honom i all evighet.

Efva Attling - from here to eternity ♥

Ikväll kör vi ostar och räkor. Lite gott efter denna sjukvecka ;)
Börjar nog med mello men avslutar med Pluras kök. Ett helt underbart matprogram :)


Nytt till sovrummet

För ett tag sedan köpte jag ett nytt överkast till vår säng. Har haft ett enkelt brunt från EM i säkert 6 år. Tyvärr har jag aldrig riktigt gillat det. Utan det har mest hängt över sänggaveln =)
 
Nu hittade jag ett jättesött med blommönster på för en helt ok penning. Kommer passa perfekt till allt det nya i sovrummet. Speciellt den nya mattan som ligger och väntar på jobbet ;-)
En mysig och gräddvit dröm kommer det bli i sovrummet inom den närmaste tiden. Passar så bra där inne. Skulle gärna vilja ha nytt tyg till sänggavlarna med. Får se om mamma kan hjälpa till med det ;-)
 
 
Barnen somnar fortfarande väldigt tidigt på kvällarna, så nu myser vi ner oss i soffan framför På spåret. Nästa vecka är det final och jag måste erkänna att jag gråter lite i hjärtat!
 
Trevlig fredagskväll på er!
 

Till resan

 
Skulle verkligen behöva investera i några nya bikinis till resan. Har några här hemma men dom börjar bli lite slitna. En används ju ganska flitigt varje vecka, till simmet =)
 
Min kära man tycker jag ska vänta och köpa nya i Thailand. Men jag vet inte. Vi bor ju inte direkt i anslutning till någon stad/by. Vi valde ju att åka på solsemester, inte shoppingresa ;-)
Nej men vi har lite shoppingmöjligheter på hotellet. Men vad säger att dom kommer sälja bikinis där =) Nej en till måste jag nog köpa innan vi åker.
 
Har tittat på denna hos HM. Tycker om färgen och modellen. Sen att priset är helt ok. Gör ju inget om man kastar den i soporna innan man åker hem ;-)
 

VC x 2

 
Känner mig som något av en hypokondriker som inte har mycket annat för mig än att ringa VC. Nu handlar alla samtal bara om influensa men ändå =)
 
Igår ringde jag om min huvudvärk. Den ger aldrig med sig. Svaret jag fick var att vila (ej så lätt med två sjuka barn och en sjuk man). Varva Ipren och Panodil, så borde den ge med sig. Är inte riktigt den som missbrukar tabletter, så jag fortsätter med mina Panodil. Kan aldrig vara bra för kroppen att ta massor med olika tabeltter för att bli av med huvudvärken.
Grejen är ju den att jag inte blir kvitt den genom att ta tabletter. Jag bedövar ju bara smärtan. Vill ju att den ska försvinna. Men influensan är seg, så det är bara att bita ihop.
 
På förmiddagen idag var Mille hos doktorn. Han hade hög feber igår och klagade över värk i hals och huvud. Han har även ätit dåligt dom senaste dagarna. Dricka får man i honom, så nyponsoppa har det blivit en del av. Lite mer näring idet =)
Hans dom blev - inget. Det är influensan! Puh, hade räknat med halsfluss. Eller varför inte en omgång med öroninflamation ;-)
 
Nu är Melle iväg till VC. Han var pigg och hade knappt någon feber igår. Men idag har febern kommit tillbaka och han ligger bara i soffan. Näsan har börjat att rinna som aldrig förr och några små röda prickar har kommit runt mun och näsa. Ser precis ut som det kan göra när man haft nappen och varit lite funtig under skölden. Nu är ju inte det fallet hos oss ;-)
Läste på nätet att det var bra att kontakta VC om man var bra och sedan blev sämre igen. Så det var inget snack, självklart han fick komma direkt!
 
Nu håller jag tummarna för att det inte är något annat än influensa. Vill inget annat än att alla ska bli friska. Längtar efter jobb och dagis. Saknar det sociala på jobbet. Träffa vänner och familj. Men mest av allt saknar jag att ha orken. Orken att göra alla dessa saker.
 
Ha nu en skön torsdag!
 

Bakslag

Fick en dag utan huvudvärk. Imorse var den här igen. Förbannat så jobbigt det är. Vad ork och kraft det tar att ha ont hela tiden. Mitt tillfrisknande tog helt plötsligt två kliv tillbaka =(
 
Fick för mig igår kväll att jag skulle kunna göra en kycklingsallad till middag. Lite kyckling som skulle stekas och sedan hacka grönsaker. Hur svårt ska det vara??
Visade sig jä*ligt svårt. Var tvungen att avbryta mitt i och sätta mig ner. All kraft bara rann av mig och jag kände mig liten och svag. Att man inte ens ska kunna laga välrdens enklaste middag utan att svimma av utmattning!
Frustrerande att inte känna orken att kunna göra något. Har fått tvinga i mig mat dom senaste två dagarna. Vet att man måste äta och dricka för att bli frisk. Igår var jag verkligen noga men det spelade visst ingen roll...
 
Fick även ha Mille hemma idag. Lagom när vi skulle åka hade han feber. Härliga 38 grader och jag höll på att bryta ihop. Allt pga denna natt med alltför lite sömn och en huvudvärk som skulle kunna spränga gruvor. Toppade det hela med ett näsblod också. Tycker ni det låter som jag gnäller...??!! =) Jag tycker jag kan få göra det, bara idag.
 
Som tur är lyckades vi alla somna på förmiddagen och sova i närmare 1.30. Lite av min plan för förmiddagen gick ju i lås. Bara om man bortser från att det var två barn istället för ett hemma ;-)
 
Nu ska jag krya på mig med en kopp te.
KRAM
 

Influensa × 2



Idag har jag sällskap här hemma av Melle. Även han har fått influensan.
Jag insjuknade under fredagen, så på kvällen efter jobbet var jag riktigt dålig. Låg hela lördagen och söndagen i sängen. Har haft en fruktansvärd huvudvärk. Den har inte än gått över. Som tur är här febern börjat att gå ner.

Var länge sedan jag hade influensan. Tur att man glömmer bort hur jävlig den är. Känner mig helt överkörd.
Har några dagar kvar med kurerande innan jag kommer vara helt återställd.

Nu blir det att vila lite. Kroppen värker och huvudet ömmar. Sömn är det bästa botemedlet i dessa lägen ;)

Hosta...

Som ett brev på posten har både jag och Mille börjat att hosta. Fryser och känner mig konstig i kroppen. Tur i oturen har jag ingen feber. Nu håller jag tummarna för att det inte blir så mycket mer. Annars vet jag inte hur jag ska orka med att jobba hela helgen??!!
 
Om en liten stund ska vi fara till dagis. Efter det väntar en stressig dag på jobbet. Just nu vet jag inte hur allt ska hinnas med. Lösningen är ju inte heller att skjuta det framför sig. Kommer inte ha mer tid då, snarare tvärtom =)
Första jag ska tag i när jag kommer är att lösa lite ledighet nästa vecka. Tar jag mig igenom denna vecka betyder det en 55 jobbade timmar. Måste ha bort en av mina dagar för att orka fortsätta vara människa. Aldrig att jag kommer jobba fram till nästa fredag!!
 
Usch vad gnällig jag låter men jag är verkligen tröt och på gränsen till sliten. Skulle behöva umgås med min familj. Är det som tär värst på mig just nu. Att inte få tid ihop. Dom få timmarna vi skrapat ihop denna vecka är långt ifrån tillräckligt!
 
Önskar er en trevlig fredag. Själv stänger jag in mig på jobbet!