Harmoni!

 
Jag slappnar av och andas ut. Fy vilken tid jag nu har lagt bakom mig. Nya ska nya tag tas!
 
Den ro som har lagt sig är välkommen. Jag har dom senaste veckorna försökt att lägga alla tankar vid sidan. Fokusera på det viktiga. Men nog har dom smugit sig på ibland. Och det mest frustrerande är nog att jag tvivlat. Fattar inte varför då jag vet att jag är oslagbar.
 
Det som nu ligger i framtiden ser jag ändå fram emot. Att ha dom som betyder så mycket så nära! Glädjen som stundtals försvunnit kommer att återvända. Tillsammans kommer vi att göra livet till en fest ;-)
 
Har många faser framför mig. Vissa ser jag fram emot, andra är mindre roliga. MEN jag måste göra dom. Visa att jag är stark! I grund och botten handlar det om rätt & fel.
Att bara vända sig om och gå vidare är inget alternativ. Skulle aldrig förlåta mig själv för att jag inte lyssnat på hjärta och mage. Det är bara att gå all in...med hjärta och själ =)
 

Aj aj...

Även denna dag bjuder på mer jobb. Från början skulle jag varit ledig. Sen ändrades det till tre timmar då vi skulle ha möte. Och igår blev det bestämt att jag fick öppna!

Lyckades i all stress att slå i min armbåge på morgonen. Nu värker hela armen och det är en kamp att räta ut den. Syns knappt något men nog slog jag i den där förbannade knölen rätt bra ;)

Just nu längtar jag hem till familjen. Få mysa med mina prinsar. Snussa och krama och påminna dom om hur underbara dom är.
Ibland känns det som vi knappt ses i veckorna. En konstant värk i hjärtat att inte vara där. Inte pussa godnatt eller läsa saga. Mille är verkligen förtjust i det :)

Om några timmar stämplar jag ut och sedan blir det pusskalas hemma :)


Tur att man har dessa

I lördags förmiddag tog vi en lång skön promenad och grabbarna hann med att leka lite =)
 
Denna tidag skulle jag varit ledig. Tyvärr blir det inte så då alla är typ sjuka på jobbet. Blir dock bara ett kort pass, 15.30 - 20.15. Det tråkiga är bara att jag nu inte kommer vara ledig förän NÄSTA helg. Den ekvationen går inte ihop! Kommer få lösa det så jag är ledig någon dag framöver.
 
Vaknade upp och kände mig ganska glad. Jag och grabbarna lediga. Lite planer uppdragna men såg fram emot familjemyset ikväll. Är det som jag blir bitter över. Att jag tvingas välja jobbet framför familjen. I det här läget har jag inget val. Och är det något som jag varit noga med så är det att alltid välja familjen först. Usch nu blir jag nästan ledsen....bittert var ordet.
 
Ska ta mig en kopp kaffe nu. Njuta av den tiden som jag kommer ha med grabbarna idag. Dom är verkligen mina ljus när det känns trist.
 
MÅSTE PIGGA UPP MIG NU!!!!
 

Nya garderober

På dörrarna ska det även upp snygga knopphandtag.
 
Vi kommer snart att köpa garderober till sovrummet. Tanken var när vi flyttade in var att köpa ett förvaringssystem och på med skjutdörrar. Tyvärr har vi inga dörrar än, då det inte blev så bra med vår grundtanke. Skjutdörrarna skulle gå ut för långt, så resultatet skulle inte bli snyggt.
 
Att se hela väggen med alla kläder gör att sovrummet känns stökigt. Även om vi har ordning så får man bara ett stökigt intryck. Och mitt i allt detta sitter tvn på väggen ;-)
Nu vill vi ha det där mysiga sovrummet som vi längtat efter.
 
Så ska vi allafall slå till på PAX garderober från IKEA och på det ett par snygga dörrar. Dessa är ganska enkla men ändå snygga. Så tanken är att köpa två stycken och sätta på varje sida om tvn. Under den står även en vit byrå. Den kommer vi inte att flytta på men jag tror att det kommer bli snyggt ändå =)
På insidan har vi planerat ut bästa möjliga förvaring. Smidigt med att kunna ha byxor hängade. Lagom höjd för att hänga klänningar och kjolar. Lådor för tröjor och toppar och massor med bra förvaring för småsaker =)
 
Kliar lite i mina inredningsfingrar nu ;-)
 

Denna vecka går mot sitt slut

Lite extra lyx att vara sjuk. Man kan få lunch på BK då =)
 
Söndagen går nu mot sitt slut. En skön sådan med bad på förmiddagen och lunch + fika hos svärmor på eftermiddagen. Lite extra lyx att komma till ett dukat bord med maten klar ;-)
 
Nu väntar en ny vecka. Mycket jobb men jag ska även fylla tiden med familj och vänner. Värme och kärlek är jag i behov av just nu. Som tur är får man mycket av det =)
Tisdagen är jag och grabbarna lediga. Vad vi har för planer den dagen får vi se. Man massor med mys ska det bli! Tyvärr ska det bli plus grader nästa vecka så snön lär väl försvinna. Så trist att den gör det då jag hellre har snö än slask. Slippa att se det gråa än det vita. Men det är inte så mycket att göra åt det. Förhoppningsvis kommer vi få åka pulka någon mer gång innan våren =)
 
Ska plocka lite här hemma nu. Skönt att avsluta veckan med ett rent hem. Avskyr att ha massor med saker framme. Speciellt om det inte är på rätt plats ;-)
 
KRAM!
 

Bad...



Hade trevligt fikabesök på morgonen. En granne från Tallboda kom förbi för att få telefonen fixad. Hon hade lyckats att tappa den och spräcka glaset....igen ;)
Alltid lika trevligt med varma människor sim tittar förbi och förgyller morgonen :)

Söndag idag och jag ska strax bada med Mille. Första gången för mig denna termin. Han ska visst vara en riktig vilde denna gång ;) Nej men han simmar och håller balansen på korven.

Nu är bilen tvättad och vi ska köra vidare mot badet.

See you later! !

Lördagskväll



Lite vin i glaset och barn som redan sover. Huvudet kunde väl vara bättre men vad gör det om hundra år...;)

Nu startar vi upp Bond - Skyfall. Jag njuter av lördagskvällen. Det är lungt och mysigt. Hela hemmet är fullt av levande ljus. Precis så som jag älskar att ha det.

Trevlig kväll på er!

Favorit i repris

Stora silver plättar och små i lila pryder fyra naglar =) Ber om ursäkt för kvaliten på bilden, lägger upp en bättre senare...
 
Slog till på fransk igår. Är så klassiskt snyggt och fräscht men svårare att hålla "ren". I jobbet blir det lätt att man får smutsiga händer och naglar. Och även om jag gör rent så tränger skiten ner i det vita. Dom blir lätt dassiga men får väl göra om dom snart igen ;-)
 
Körde en fredags AW med Emma. Blev ett stort glas med kallt vatten och en citronskiva. Så mycket finare och trevligare kan det knappast bli ;-)
Bubblade om allt mellan himmel och jord. Timmarna flyger förbi och det är alltid med lite sorg i hjärtat som jag går därifrån. Men jag vet ju alltid om att jag snart kommer tillbaka =D
 
Igår valde jag att göra om en gammal favorit som jag hade för över ett år sedan. Men då hade jag blått och silver. Nu har jag snöat in lite på lila =) Älskar verkligen hur den passar både på vintern och sommaren.
 
Den här bilden var lite bättre än dagens ;-)
 
Snart är det hockey. Ska slappa i soffan och dricka en kopp kaffe. Har en förbaskad huvudvärk som inte har velat släppa idag. Hade hoppats på att både morgonpromenad och kaffe skulle råda bot på det men icke. Kanske kvällsmys med fina maken råder bot på det om kaffet strejkar ;-)
 

Rent!

Ett nytt ljus i staken och sedan är det klart =)
 
Då tar vi helg. Kylskåpet är fullt och hemmet är städat och golven moppade! Glad över att allt från mathandling till fixande här hemma gick smärtfritt.
 
Om en stund kommer min kära man hem och då får han ta grabbarna medan jag ska till Emma. Såg idag på FB att vi har en hel del att prata om ;-) Säger så här, ännu en anledning att se fram emot denna sommar!!
 
Ikväll kör vi mys med den där berömda fredagstacon. Har även handlat massor med godsaker. Bla lite färska jordgubbar och ananas. Älskar färska söta frukter och det är mycket nyttigare för min man. Godis går verkligen inte att äta för honom. Sockret sticker direkt =/
Efter jul har vi verkligen försökt att vara noga med att äta mycket grönsaker och lite kolhydrater. Vi kan inte ta bort det helt men att dra ner gör inget. Märker skillnad själv, arbetsbyxorna sitter inte lika tajt längre =) Alltid något inför Thailand...
 
Återkommer ikväll när dom nya naglarna är klara - LÄNGTAR!!!!
KRAMAR!
 

Kaffekoppen i högsta hugg!

God morgon på er!
 
Tummen upp för denna fredag =D
 
Sitter här och dricker mitt kaffe. Ledig idag, blev en kort vecka eftersom jag VABade två dagar. Men nästa vecka blir mer intensiv. Då är bara tisdagen fri från jobb!
 
På dagens schema står veckohandling. Hur ska detta gå till?? Kommer inte vara själv på Maxi ;-) Alla stadens människor har fått sin efterlängtade lön. Denna vecka är ju den "fattigaste" veckan på hela året. Jag är glad att vi sluppit äta nudlar och falukorv hela veckan för att klara oss ;-)
 
Nästan det bästa med denna dag är ändå min tid hos Emma - ÄNTLIGEN!! I eftermiddag ska jag korta klorna och snygga till dom med lite färg =D Bli bortskämd och prata skit i några timmar. Precis vad varje flicka behöver =D
Brukar inför varje besök gå igenom gamla bilder för att hitta lite inspo. Vet ungefär hur jag vill ha det idag men inte riktigt vilken färg. Är därför jag har Emma, hon vet precis hur man hittar pricken över I:et ;-)
 
Innan denna dag kickas igång helt är det det gamla vanliga hushållsarbetet som ska klaras av. Tvätt och dammsugning. Vill ha det fräscht inför helgen. Började redan igår då jag köpte mig en fin orkide för 69 kr på jobbet. För en med två stänglar är det ganska billigt. Nya fräscha blommor hemma gör en stor del av jobbet till ett fint hem =)
 
Nej nu ska jag återgå till att styra här hemma innan vi ger oss av.
Ha en trevlig start på helgen bloggisar =)
 

Två trötta föräldrar



Kaffe och kaka efter barnen somnat strax innan 20. Vi lyckades se hela Mästerkocken ;)
Vi var redo att lägga oss i sängen innan barnen ens var redo. Är inte vanligt att vi är så här slitna samtidigt. Måste vara Mille och all hans energi som tar musten ur oss ;)

Imorgon är det dagis även för honom. Äntligen ska han få röja loss :) Han har varit långt ifrån sjuk. Hade aldrig gissat på öroninflammation men men. Nu hoppas jag vi slipper mer sjukdomar!!

Har nu intagit sängläge. Älskar denna mysiga och harmoniska plats. Blir ännu bättre när vi köpt dom nya garderoberna. Då kanske jag aldrig lämnar sängen ;)

God natt på er!!

Lat idag

Kom hem från jobbet för en timme sedan. Är helt slut i kroppen efter att ha plockat pall hela förmidagen. Skulle verkligen behöva tänka mer på hur jag lyfter men när tempot är uppe så kör jag bara på =)
Ska bli skönt med att ge sig ut på löpturer så fort vädret tillåter. Jag är inte en sådan som ger mig ut i -10 och springer. Underlaget är på vissa ställen under all kritik med. Har inte som plan att bryta några ben =)
 
Imorgon är det sista dagen innan lite ledighet igen. Behöver det då jag känner att något är på gång i kroppen. Den är trött och öm. Inte enbart efter dagens jobb. Hoppas hoppas verkligen att det inte blir så mycket mer.
 
Är lite lata idag och kör hemkörning på pizza. Jag kör en kebabrulle då pizza inte lockar längre. Väldigt sällan jag blir sugen på just det. Räknar även med att kaffet på maten ska lugna denna kropp ;-) Om inte kroppen blir det så kanske huvudet slutar dunka..
 
Dags att duka upp lite innan det ringer på dörren.
Ha en mysig "mittiveckankväll"
 

Inspo..

 
Kan ibland känna att jag vill göra om lite i Milles rum. Han har ett litet men mycket mysigt rum =) Det stora problemet kan bli lösningen med förvaring. Det jag ogillar där är att ha saker stående på golvet.
Just nu har vi löst det med en förvaringsmöbel men han har fortfarande några trådkorgar med leksaker i på golvet. Med dessa smarta hyllor från Mio kan man lätt få upp det från golvet.

 
Dessa snygga fanns för en billig peng och rymmer både lego och småbilar. Man kan lätt ta Mio för att ha dyra möbler men så är inte alltid fallet. Hyllorna kostade inte ens 300 kr och lådorna går nog på 100 kr =)
 
Detta fina Fia med knuff ska han få önska sig i födelsedagspresent. Fint att ha stående uppe på hans bord.
Vill att grabbarnas rum ska bjuda in till lek. Skulle nog behöva uppdatera Melles rum också. Ibland måste man inse att det inte kan se sött och gulligt ut längre. Känslan att släppa just det söta med bebistiden är svårt. Man får ju inse att just den tiden aldrig kommer tillbaka. Och det är nog det som är lite sorgligt =)
 
Hoppas er tisdag har varit mysig. Här har den varit fin och kall....brrr.
 
 
 

(O)vanlig måndag

Ett bra sätt att leva efter. Det måste kännas bra och framförallt RÄTT i både mage och hjärta!!
 
Storprinsen är nu hämtad och snart ska vi äta lite mellis. I eftermiddag blir det bad för Melle. Är det enda han pratat om sen jag hämtade honom ;-)
 
Jag och lillprinsen har myst loss själva idag. Ska bli skönt när han ätit klart den här kuren så även han kan röja loss på dagis. Hemma går det inte ens att försöka göra av med all energi. Framförallt inte när man inte kan vara ute ;-)
Imorgon blir vi hemma igen. Då får vi se vad vi tar oss ann för saker. Vika tvätt och tvätta är ju en stående syssla i detta hem =) Vi lär nog få dagen att gå.
 
Nej nu blir det mellistime. Melle vill ha gårdagens middag och äta. Det vill säga kall falukorv ;-) Han vill gärna äta den just kall....Roliga unge =)
 

Pottränings kväll

Söndagen är snart över. En allt annat än lugn sådan. Här snackar vi trotsiga barn ;-) Den här helgen har varit lite crazy om vi säger så...Men efter lite lunch och fika fick vi ordning på det.
 
Melle och jag jag rymde iväg till mormor och morfar på eftermiddagen. Vi gjorde dom sällskap till IKEA. Om man ska dit på helgen får man se till att göra det innan 11 eller efter 15. Då brukar det inte vara lika fullt =)
Kom hem med en ny blomma, ljus, kuddar till både soffa och säng. Snart ska sovrummet få sig ett ansiktslyft och då vill jag ha en inbjudande säng. Den har varit det tidigare men nu vill jag ha massor med kuddar och mysiga plädar =)
 
Under kvällen har Mille suttit både på pottan och toaletten. Han säger att han både ska kissa och bajsa. Inget har än hänt. Pottan står här i vardagsrummet och ibland har han satt sig på den. Misstänker att det bara är ett trick för att få ha kallsonger på sig ;-) Är nog dags att investera i några par till honom med. Han ska ju gärna göra det som brorsan gär =)
 
Snart somnar barnen och då blir det att se nya Hamilton. Skulle sett den igår men jag somnade ;-) Sen låg jag vaken från 23 till 03 ungefär. Om ni är intresserade går det mycket kriminalserier på kvällarna ;-)
 
Have a nice evening!
 

Älskade öronbarn!

Liten kille äter som han själv säger "piss". Vi andra säger chips ;-)
 
Igår fick vi hämta hem en kille som hade klagat över att ha ont i örat. Mannen fick tag i en tid på eftermiddagen på VC (Anders hade stängt). Där konstaterade man öroninflamation! Tror att Mille hade fyra stycken förra året. Så 2013 tog det ca två veckor innan första kom =)
 
Nu har vi en kur på fem dagar framför oss. Det betyder att vi har lite ledighet framför oss. Jag tar måndagen, så man får väl säga att jag har långledigt. Sen tycker jag det är långt från skoj att det beror på att lillhjärtat är sjuk. Men han är långt ifrån dålig. Kanske lite mer gnällig än vanligt ;-)
 
På eftermiddagen var Fam Lööke här på en fika. Sofie hade med sig hemmagjorda kärleksmums. Som samet i munnen. Dom och en kopp kaffe var precis vad jag behövde efter mathandling bland en miljon människor. Varför ska man alltid envisas med att handla INNAN man ätit??!! Blev en take away lunch för vår del ;-)
 
 
Ikväll tar vi en rejäl myskväll när barnen somnat. Dom senaste kvällarna har jag stängt på jobbet och nästan somnat direkt när jag kommit hem. Idag är jag lite mer utvilad och vill verkligen ta igen förlorad tid med min fina man.
Vi kör taco när barnen somnat och till det På spåret. Kan det bli mycket finare än så ;-) En bra film efter det är ett MÅSTE. Har nya chips att smaka till det....
 
GoD kVäLl!
 

Vackert!

 
Varje gång jag lämnar på dagis har jag en härlig promenad framför mig till jobbet. Första biten går genom ett underbart vinterlandskap. Lite fårhagar och öppen natur med massor med snö är vad som behövs för att själen ska få ro =)
 
Eftersom dagis flyttade lite mer ut i öppen natur har jag lite längre att gå till jobbet nu. När det är så här mycet snö cyklar jag inte ;-) Så jag har en skön powerwalk på ca 30 min framför mig. Är vad jag behöver för att komma igång. Massor med frisk luft och jag är pigg när jag anländer på jobbet!
 
I helgen är min plan att ta hela varvet. Jag går bara en liten bit i utkanten av detta naturområde. Är därför jag älskar detta område vi bor i. Naturen ligger bara runt knuten. Slippa behöva ta bilen för att nå lugnet. Just nu är det precis vad jag behöver. Det stärker mig! Jag är lugn och trygg men framförallt stark. Mycket mer än vad somliga tror!!
 
Sista dagen innan helg nu! Skulle slutat 18 men det blir en stägning istället. Ställer upp för kollegor om jag kan =) Är ju så man är en bra kollega och vän! Vet att jag får samma tillbaka om jag frågar....
Imorgon är det helg. Lovat barnen att vi ska åka pulka, är nog det enda som finns inplanerat =)
 
Ska nu ta och fixa min matlåda. Den hemmagjorda pizzan från igår kväll blev det inget över av ;-)
Ha en FAB fredag!
 

Lite av varje

Länge sedan jag tittade in här på bloggen. Ett medvetet val då det varit så mycket annat som fyllt dagarna. Jobbet, barnen och aktiviteter. Men snart är det helg igen och då ska jag bara mysa runt igen =)
 
Söndagens besök var toppen. En liten mage börjar att visa sig och jag bara längtar till sommaren och den lilla bebis som kommer att komma. Blir minst lika lycklig över vänner som får barn som en själv =)
Kladdkakan blev riktigt bra. Kommer att ha den inne lite kortare tid nästa gång. Nu var den inne i 20 min och blev inte ett dugg kladdig =) Vill ha den lite precis i mitten. Så nästa gång blir det 15 min!
 
Måndagen bjöd på jobb för att sedan bada med Melle. Första simmet och han var taggad kan jag lova ;-) Lyssnade på det som Eva och jag sa. Men visade även att han kan dyka ner i vattnet (sittande på kanten) och sedan sparka sig till min famn. Det är något nytt och han sken som en sol när han visade det för Eva. Sen sken han och jag ihop i poolen =)
Ångrar inte en sekund att vi går och simmar. Ska bli så skoj att se hur han är i Thailand =)
 
Igår var det jobb och efter det en liten fika hos Sofie. En bättre vän får man leta efter. Där är man alltid välkommen och inte behöver man skämmas för något!! Så mycket ljus som skänks. Är evigt tacksam över mina vänner. Dom är de bästa ♥ Men även min underbara make som är en hjälte i mina ögon. Att någon kan ställa upp och stötta så mycket trodde jag inte var möjligt! Älskar dig i all evighet ♥
 
På eftermiddagen hade vi bokat tid för att fixa pass. Gick mycket smidigare än jag trodde. Var kanske Mille som var lite krånlig, då han gärna tittade åt andra håll och höll händerna i ansiktet =) Men efter lite om och men fick vi till ett kort på honom med. Nu är det bara att vänta in att dom ska bli klara och sedan är allt nästan klart för resan. En sista spruta bara =)
 
Snart är det jobb igen. Har tre kvällar på jobbet framför mig. Hade hellre varit hemma med familjen och myst men det tar vi igen i helgen. Blir på begäran av grabbarna pulkaåkning =) Men först måste vi göra lite nytta innan vi tar nöjesbiten ;-)
 
Hoppas att ni tar det lugnt i trafiken. Men samtidigt njuter av vintern som kommit tillbaka. Hoppas att det ligger kvar ett tag nu...
 

Godaste & underligaste såsen..

Förra året fick vi smaka en sås hemma hos våra vänner. En tunn sådan, nästan som en balamvinäger. Skillnaden är att denna inte smakar vinäger =)
 
Namnet på den vet vi inte riktigt. Utan vi har valt att döpa den till Mr Chengsås =)
 
Användningsområde är lite oklart, skulle gissa på någon slags flytande buljong. Smaken är salt med lite sötma. Samtidigt finns det en syrlighet. Jättekonstigt! Smakar inte som soja eller sötsursås. Går verkligen inte att föklara men den är ljuvlig att ha på det mesta eller i det mesta =)
Vi har den mycket på sallad. I olika grytor och i marinader. Den är fantastisk till allt. Och nu fick vi påfyllnad! Lööke hade hittat en flaska i modell stor. Förra vi fick var mindre och gick åt ganska snabbt. Nu ska vi nog klara oss ett tag. Tänka sig vilka vänner man har som överraskar med att köpa sås till en ;-)
 
Denna flaska är inget man hittar i dom vanliga matbutikerna. Men eftersom Lööke jobbar i närheten av dom mer exotiska butikerna hittar han allt =)
 
 
 

Baka liten vit kaka

 
Till eftermiddagens gäster har vi bakat en vit kladdkaka. Hela hemmet doftar ljuvligt just nu =) Varför finns det inte rumsdofter att köpa med nybakat doft?? Skulle lätt köpa och ha hemma =)
 
Jag hoppas nu att kakan blev bra. Har aldrig gjort en med vit choklad i tidigare. Ser mycket godare ut än vanlig. Och smeten var liiite godare med ;-) Till den kommer jag servera lite lättvispad grädde. Denna fika blir bra för diabetikerna...eller inte =)
 
Ger er receptet så kan ni själva baka den!
 
♥ 100 g smör
♥ 100 g vit choklad
♥ 2 ägg
♥ 2 dl socker
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ 2 1/2 dl vetemjöl
 
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt
2. Smält smöret och blanda i chokladen. Blanda sedan ner det i smeten.
3. Rör ner vetemjölet
4. Häll smeten i en smord form. Det går att använda vanilj form eller en med löstagbara kanter.
5. Baka i ugnen i 15-20 min i 200 grader.
6. Puddra sedan över med florsocker och lite bär.
 
Tiden i ugnen får man själv välja. Vill man ha den mer kladdig tar man ut efter 15 min. Vill man ha den mer "satt" väljer man 20 min =) Jag valde att ta ut min efter nästan 20 min. Eftersom det är första gången jag gör den kan det hända att den får vara inne lite mindre nästa gång =)
 

 

En klassiker

Gårdagens eftermiddag och kväll bjöd på många skratt. Kom lagom till hockeyn. Blev lite skitsnack innan jag och Sofie hämtade pizzan. Till det körde vi rödvin. Tänka sig så enkelt men ack så gott ;-) En helgklassiker!
Härligt att umgås med våra varma vänner. Dom värmer upp i kylan och mörkret =) Barnen leker och stojar tills dom somnar. Mille gav upp först i pappas famn ;-)
 
Idag är det premiärbad för Mille. Tror han är sugen på att röja loss ;-) Får hoppas på att han inte enbart gör som han själv vill. Var lite den stilen han körde i slutet på höstterminen. Men känner man honom så förstår man =D
Under tiden tänkte jag och Melle köpa lite nya blommor till köksfönstret. Har länge velat göra mig av med mina rosa julstjärnor men inte riktigt tagit tag i det. Vill nog bara ha enkla gröna växter nu. Får se hur utbudet i butiken är...
 
Lata sköna söndag. Skulle kunna sitta parkerad i soffan hela dagen och utan barn hade jag nog gjort det ;-) Minns tiden innan grabbarna, då kunde man göra det. Hände nog ganska ofta också ;-)
Efter badet ska en liten kladdkaka bakas. I eftermiddag får vi besök och en kommande mamma och pappa. Ska bli så myyys =)
 
KRAM.
 

Längtan efter en latte...



Var evigheter sedan vi använde vår lattemaskin. Har nog blivit lite bekväma med att bara trycka igång kaffebryggaren och få gott kaffe. Men ibland kan jag bli sugen på en len latte :)
Får nog ta och köra ett rengöringsprogram och köpa lite nya bönor. Dom som ligger där i har nog varit där i ett halvår ;)

Dagen här hemma bjuder på lite mathandling. Ska även smyga in på rean hos Lindex och kika lite. Bra att ha ett nära. Behöver faktiskt en ny mascara ;)
I eftermiddag kör vi en pizzadate med våra vänner Löökes. Var ett tag sen vi hade det. Passar bra idag med då det är hockey :)

Snart blir det en dusch och sedan promenad till affären. Skönt med lördag mina vänner :)


Blombud!

Blev glatt överraskad på jobbet idag när kollegan lämnade över en stor bukett med blommor. Först trodde jag att den var till honom men det visade sig att dom var till mig :)
Läste kortet och blev nästan tårögd. Precis dom orden man vill höra!
 
 
Kommer aldrig att älska någon lika mycket. Min klippa som jag alltid kan luta mig emot. Den som lyssnar och tröstar. Men framför allt den jag kan skratta med :) Min man är hela min värld och tillsammans klarar vi allt!!
 

Ny i familjen!

Mannen köpte en ny surfplatta i måndags. Våa paddor har grabbarna lagt beslag på. Vi tröttnade helt enkelt på att aldrig få låna =) Så nu har vi köpt oss en egen - en Samsung!
 
 
Tidigare har vi tyckt att Apple gör riktigt bra saker men börjat att tröttna. Bra datorer gör dom fortfarande så Air och Pro får bo kvar ;-) Men vi har bytt ut iPhone med Samsung. Nya plattan blev ingen iPad utan en Samsung. Får se om tvn som dock är en LG byts ut mot en Samsung. Får maken välja blir det så. Men än stannar denna kvar ;-)

Precis som en ny telefon är en ny platta lite svår att lära sig. Smidigt dock med den lilla pennan =) Lättare att göra olika moment med. Har inte heller hunnit med att känna så mycket på den. Får ta mig lite tid för den i helgen. Då är jag ju ledig igen =D
 
*********************************************************
 
Nej nu måste jag ladda för lite jobb. Har en kväll framför mig och efter dagens lämning på dagis känns det bättre. Gårdagen var en katastrof då Melle blev jätteledsen. Mådde skit hela dagen även om han hade haft så kul att han inte ville gå hem när pappa kom =) Idag var det inte en tår utan han sprang direkt iväg och lekte på nya gården. En sådan stor och fin förskola dom har fått. Lätt värt den extra tiden det tar att åka dit!
 
Nog om det, ha nu en bra dag trots det gåra vädret!
 
KRAM!!
 

My kind of morning

Kaffekoppen i högsta hugg, webtv med nya serien och barn som leker. En sådan bra start har jag fått på den här morgonen. Då kan det ju knappast bli sämre =D
 
Somnade mitt i nya serien på fyran igår. Jag är ganska lättsövd när det är mörkt och grått ute. Dagar då man knappt ser solen eller ljus för den delen är inte bra för mig. Jag skulle nog behöva någon form av ljusterapi ;-) Får hoppas att all sol på semestern hjälper mig på traven!?
 
Om en stund är det dags för dagis igen. Tänka sig att vi äntligen ska få se det färdiga resultatet. Tror nog att jag är mest nyfiken ;-) Barnen tar det hela med ro. Dom tycker nog det mest ska bli skoj att träffa alla kompisar igen. Nu får vi också hålla tummarna för att all energi som dom har går åt till lek och bus. Så kanske det blir lite lugn här hemma på kvällarna ;-)
 
Har lite att styra med innan vi åker. Väskor som ska packas med extra kläder. Blöjor som måste med. Får hålla koll på så att alla är med utanför dörren när vi går bara ;-)
 
Ha en FAB dag på er!
 

Krupphosta

 
I bilen innan vi skulle in till Dr Anders med Melle. Han har haft hemsk hosta till och från sen julen. Det är framförallt på morgonen.
 
I söndagsmorse var det riktigt jobbigt att höra honom. Vi har tidigare haft tabletter som vi löser upp i vatten och gett honom.Tyvärr har dom tagit slut och det enda som fanns hemma var Ventoline. Enligt Anders kan man lika gärna ge vatten. Tack VC för att ni gett oss den ;)
 
I morse ringde vi Anders och han tyckte det var bra att vi kom dit så han fick lyssna på honom. Nya tabletter finns nu hemma. Badet som drog igång idag fixk vi stå över. Att anstränga sig är inte bra. Har vi märkt under helgen då han lekt intensivt. Direkt kommer den väsande andningen.
 
Nu är vi laddade för nypremiären på dagis imorgon. Är så nyfiken på hur det ser ut invändigt. Har bara sett utsidan och den är så fin. Stor härlig gård som bjuder in till lek. Melle kommer att kunna köra järnet då hans krupp inte kommer besvära honom mer. Och om det inte besvärar honom så besvärar det inte mammahjärtat :)
 
Eftersom det inte blev bad idag kör vi lite måndagsmys med taco.
Ska visa er sedan vad maken inhandlade idag. Ibland blir jag inte klok på honom...;)
 

Lumene BBcream

 I lördags shoppade jag denna BBcream. Har nämligen bara hört gott om den. Så självklart var jag tvungen att testa ;-)
 
Vitamin C+ Illuminating BB-cream SPF 20
Den innehåller både solskyddsfaktor 20 och är utan parabener. Är ett extra plus för just solskyddsfaktorn.
Den ger lyster och proppar huden full med vitamin C. Jag har bara använt den över min vanliga dagkräm och jag tyckte den täckte alla småfel perfekt. Upplevde inte heller att huden blev särskillt blank eller fet. Har jag gjort med tidigare BBkrämer.
Fick en jämn och fin hudton. Kände mig faktiskt riktigt vardagsfräsch. Lite mascara och rouge och tada - redo =) Det går ju inget annat än älska ;-) Så den har nu tagit en plats i min vardagsmake up!
 
Tycker ni ska göra som jag. Testa och upplev skillnaden. När jag köpte min var den till specialpris på Kicks, vet inte om den fortsätter vara det kommande vecka?!
 

Falsterbo collection

Tittade precis in på Ginas hemsida och såg att dom släppt en liten minicollection - Falsterbo horse show collection. Mycket snygga pikétröjor till ett bra pris. Visst att dom påminner väldigt mycket Polo men det gör mig inget. Dessa är perfekt för lek med barnen. Slippa oroa sig för att dom ska gå sönder eller tvättas tråkiga i färgen.
 
Några av mina favoriter är dessa:
 
 
 
För min del gör det inget att Gina verkligen lagt till sin logga på allt. Är inte ute efter att köpa några billiga wannabe kopior. Jag tycker dom var snygga i färger, mönster och modeller. Väskan var ju perfekt till sommaren. Alla handdukar och badkläder får utan problem plats =)
 

Sleepy...

 
Varför tog jag inte tillfället i akt och sov mer innan vi fick barn?? ;-) Även om vi fick sovmorgon idag med så är jag fortfarande trött =) Lider jag av kronsik trötthet kanske...??!!
 
Just i detta nu hivar jag kaffe och mannen spelar lite tvspel. Barnen vänder sina rum uppochner. Ibland utbryter det ett skrik och någon har blivit ledsen. Lite tröst och sen börjar det hela om igen =)
Borde nog ta tag i dagen. Tror inte jag blir piggare av att sitta här ;-) Vi har för plan att sätta upp lite lampor i sovrummet. Sänglamporna ovanför sängen har väntat sen vi flyttade in på att få komma upp på väggen ;-)
Skulle även behöva köpa nya blommor till köket. Mina rosa julstjänor har nog gjort sitt nu. Precis som resten av julen. Den får nog åka ner i källaren igen.
 
Kanske skulle ge mig ut på en löptur idag. Nu är ju all äcklig is borta om man borde kunna få lite fäste. Har varit svårt att inte leka Bambi här omkring under smältningsperioden. Priset på sand måste ha skjutit i höjden för det är inget som slösats med.
 
Hoppas att er söndag börjat i samma sköna lugna tempo som vår =)
 

Lördagschill!

 
Tog mig ett bad efter dagens lilla shoppingtur och fika hos mina föräldrar. Min kära man kunde läsa tankar och serverade mig ett kallt glas med vin. Fick njuta i 5 min sedan kom min stora kille och gjorde mig sällskap =)
 
********************************************************************
 
Har nu landat i soffan efter en cykeltur till affären. Det är nu på kvällen man ska åka dit och fynda. Köpte färska räkor, kungskrabben, ostar och lite annat till nedsatt pris. Köpte även lite fler goda ostar, oliver med vitlök och några goda skinkor och korvar. Vi hade tänkt att bli mätta ikväll ;-)
Så när barnen somnat dukar vi upp denna underbara bufè och njuter. Njuter av en ledig helg ihop. Tror inte ni fattar hur mycket jag värdesätter tiden ihop med min familj. För mig går den före ALLT!
 
På stan idag var vi inne en sväng på Ticket. Tyvärr får man ingen hjälp där om man bokat en resa på nätet via Ving som vi gjort. Dom kan bara hjälpa till om man bokat den via dom. Det som störde mig var inte att vi inte kunde få hjälp utan att personen som jobbade där var förbannat näsvis. Jag hoppas att hon brinner i helvetets eldar. Nej kanske inte men går en kurs i hur man är lite trevlig =)
Har i allafall kollat upp en massa viktig info. Hade blivit några frågetecken här under början på året. Men nu har vi rett ut dom och är mer än redo för att resa =) Om jag längtat tidigare så är det inget mot vad jag längtar nu!
 
Innan stan hade vi lämnat Melle hos mormor och morfar. Han var så sur här hemma så vi ringde och frågade om vi kunde dropa av honom. Självklart var inte det några problem =) Och helt plötsligt var Melle en glad kille igen. Så för att fira hur enkelt det är att göra stan med ett barn drog vi en lunch på Ghingis. Gud så gott det var och Mille var nöjd som hade första parkett med alla polisbilar =) AIKfans i stan och helt plötsligt är det fullt pådrag...konstigt ;-)
Drog en fika och såg på hockeyn hemma hos mina föräldrar. Min favoritpaj hade bakats - annanaspaj. Mamma hon kan =) Så det där med en vanlig middag när vi kom hem fick bort. Inte ens barnen vill ha något. Så lite yoggi och macka får nog ätas innan sängen. Vill gärna ha lite sovmorgon imorgon igen ;-)
 
Lägger nu upp fötterna i soffan och njuter av denna härliga lördag. Längtar efter alla godheter i kylen ;-)
KRAM!
 

Perfekt start!

Som jag har längtat efter den här helgen. Första hellediga på fyra veckor :D Det ska firas imorgon med mysfrukost!

Lördagen kommer bjuda på en sväng på stan. Vi har några saker att kolla upp. Om vi har tur kommer det att bjuda på 110 % njutning ;) Mer om det lite senare...
Efter stan ska vi hem och fika hos mina föräldrar. Melle behöver sin mormorsdos ;)

Vi firade in denna helg med en skön promenad på två timmar. Skönt att prata i lugn och ro :) Efter denna dag behövde jag ventilera lite. Som tur är har jag en klok make. Han kan alltid få mig på bättre tankar!

Till På spåret blir det lite hallonpaj och vaniljsås. Allt för att göra denna fredag och helg extra speciell ;)

Trevlig fredagskväll bloggisar!


Om en månad gör vi om det



Vi fick muta lite med godis under tiden vi väntade på vår tur :)
Var en lååång kö när vi dök upp. Nästa gång vi ska dit blir det strax innan dom stänger.

Trångt och varmt plus massor av människor var inte direkt vad någon i vår familj var upplagd för. Men när det väl var dags för sprutorna gick det som en dans :D
Mille var den enda som gnällde lite vid sticket. Men det gick snabbt över.
Melle sa inget utan var helt inne i vilket Bamse märke han skulle välja :) Det här dock klagats lite över ömmande armar ikväll.

Snart hoppas jag att barnen somnar så jag kan ta en dusch och sedan mysa ner mig i soffan med en kopp te.
Imorgon är det sista rycket innan helgen. Första lediga helgen på fyra veckor. Ni anar inte hur skönt det ska bli :)

Kram på er!

Förbereder oss

Igår bokade vi tåg till och från Arlanda. Reserverade platser både dit och hem för strax över 1000 kr. Mycket billigare och smidigare än om vi skulle tagit bilen :)

Imorgon efter jobb och mat är det dags för sprutor. Dom har drop in tider på kvällen så vi passar på.
Har pratat lite med grabbarna om det. Försöker förklara att vi alla ska sticka oss som pappa. Men istället för magen blir det armen. Får se hur det kommer gå...Återkommer om det imorgon när vi varit där :)

Har även hunnit med att boka tid för pass. Blir om två veckor men det är inte lika viktigt att göra precis nu. Tar bara ca en vecka att få passen. Men lika bra att bocka av så mycket som möjligt på en gång :)
Efter allt detta blir det att ge sig på reseapoteket :) Någon som har lite tips att ge vad som ska följa med??!! Resorb och värktabletter är redan med på listan. Såg även att apoteket sålde ut solkräm billigt nu. Lika bra att slå till ;)

Nu blir det att sova innan klockan ringer tidigt.
Godnatt!!

2012 blev 2013

Då är det första januari 2013. Ett helt år har sprungit förbi. Kändes så igår när vi satt här. Var inte alls länge sedan vi firade in 2012 =D
 
Nej, Sofie snusar inte ;-)
 
Som förra året firade vi nyår med våra kära vänner. Vi smed planer och jag hoppas verkligen att dom kan bli av. Skulle vara så skoj i såfall ;-)
Nästa år ska vi alla se till att vara lediga. Det kom vi överens om igår. Då ska vi börja fira nyår med en nyårsbrunsch. Lite bubbel i glasen och sedan långsamt förbereda resten av kvällen. Tänka sig att få äta i ett lungt tempo ;-)
 
Vi gjorde i allafall det bästa av kvällen och det blev så trevligt. God mat, massor av skratt, fyrverkerier, rislampa och något löfte. Kanske något glas för mycket också ;-) Men vi sov ut i morse så det löste sig på den vägen!
Tolvslaget firade vi in med skumpa, cigarr och lite fyrverkerier. Dom som vi köpte i år var bättre än förra årets. Halva priset men dubbelt så bra. Det är en fin kombo =) Efter det släppte vi iväg en rislampa som fint flög iväg på den mörka himlen.
Skulle aldrig vilja fira mitt nyår på ett annat sätt. Traditionen vi skapat att fira ihop är helt perfekt. Den ger mig ett sådant lyckorus i kroppen. TACK!!!
 
Vi förbereder förrätten. Samtidigt visar jag varför hela modebranschen sliter i mig. Dom har ju aldrig sett en bättre pose!
Vackra vännen min. Är evigt tacksam över att våra vägar korsats ♥
Dessa två med barn är som en del av min egen familj!
Kvällens alla barn ser på film. Och ja vi äger en soffa ;-)
Efterrätten var den enda rätt som hamnade på bild. Den var god men tog förlite vit choklad i. Bäst var nog hjorten, saftig och lagom rosa. Men skagentoasten var inte fel den heller =)
 
Nu börjar ett nytt och det är mycket att se fram emot. Jag hoppas att familj och vänner får vara friska. Sjukdomar och annat skit kan hålla sig på långt avstånd. Några löften har jag nog inte direkt gett. Men att bli mer tydlig och följa hjärta och magkänslan mer är nog det som jag kommer följa. För är inte magen glad, då är inte resten av kroppen glad =)
 
Tack 2012 för allt du gett, gott och ont. Men nu tar jag nya tag!