Höstglitter!

Oj oj oj vad bloggen kommer i sista hand just nu. Det är jobb och familjen som tar min tid. Sorry men jag har verkligen inte orkat att öppna datorn dom senaste dagarna då vi haft hur mycket somhelst på jobbet.
Ena kontoret i Luleå har haft VPL, så vi har tagit alla samtal. Att jag inte orkar lyssna på prat efter det kanske är underförstått ;-)
 
Hann i vilket fall klämma in en tid hos Emma i tisdags. Mysigt att komma in i ett varmt och mysigt hem efter en dag på jobbet. Massor med skratt och skvaller men även mysiga barn som värmer en frusen själ!
 
Som vanligt brilljerar Emma när det kommer till att göra snygga naglar. Min lilla färg som jag ville ha var slut. Då trollar hon fram en nästan identisk färg och det med glitter ;-)
 
 
Är helt sjukt att jag redan två dagar senare sitter här och längtar tills nästa besök =) Men jag tycker verkligen att det är så skönt att bli lite ompysslad!
 
Nu är det full fart här hemma innan det är dags för jobb och utbildning hela förmiddagen. Idrott står på dagens schema. Snart är det dags att sätta alla dessa olika delar vi fått lära oss på prov....
 
Ha en FAB torsdag!
 
 
 

Countdown

 
Hela den här helgen har jag njutit av denna bokning. Eller dom är redan betalda men ändå ;-)
 
I fredags släpptes biljetterna till Aviciis konsert i Sthlm 28 februari. Både jag och min man satt laddade cm 30 min innan bokningen öppnade. Tyvärr spelade det inte någon större roll då biljetterna var slut på 3 MIN!!! Det betydde att vi som fortfarande stod i kö inte hade en chans.
Som tur har man ju en sådan underbar make att han senare hörde av sig och sa att han fixat biljetter till extrakonserten den 1 mars! Ja vi hade extra tur då vi fick chansen att köpa biljetter innan dom stängde bokningen. Det är egentligen först imorgon den 28 som biljetterna släpps... =D Men dom som hade stått i kö när dom andra biljetterna släpptes fick alltså ett litet "försläpp".
 
Nu har vi bokat hotell två nätter och fixat barnvakt. Resturang är redan bokad till fredagskvällen. Den vi ska till kan man inte spotangå till. Den måste bokas i förväg och det har vi gjort ca 4 mån i förväg ;-)
Det enda som är är kvar att boka är tågbiljetterna men det väntar vi med. Blir ju faktsikt billigare om någon månad =)
 
Som ni kanske förstår är jag som ett barn innan julafton. Jag längtar ihjäl mig!! Ska bli så himla skoj och häftigt. Sen ska det självklart bli världigt mysigt att åka iväg en helg med min älskade ;-)
 
 
 

Lördagsnöje...??!!

Som vanligt på helgen försöker vi att umgås och ta igen förlorad tid. Men idag blandar vi upp det med ärenden.
Vi var verkligen tvungna att ta oss ner till Tornby, inget som jag diggar. Usch vad jag avskyr att vara här på helgen....




Nu ska jag leta skåp till köket....
Hade hittat ett men det var visst inte till försäljning....hmmm.

Lektorsdag!

Dom öppnar först imorgon för allmänheten. Så ikväll är det bara dom som har dessa biljetter som får komma. Me like not so much people ;-D Märks att jag hade skitbra betyg i engelska =)...ärligt jag hade faktiskt det!
 
Min bror har gett oss fyra VIPbiljetter till nya leklandet i stan. Hans barn har nog växt ifrån det, så då passade det perfekt att vi fick dom. TACK =D
 
Grabbarna vet inget om vad som kommer hända ikväll. Dom har frågat massor om vi inte kan åka till Busfabriken snart men det har inte blivit av. Ikväll ska dom få röja järnet! Kommer vara lite folk men inte som om det hade varit öppet för alla. Och bäst av allt kommer nog Melle att tycka att det är då hans badpolare från månadgar också kommer dit. ÄNTLIGEN kan dom få busa av sig ;-)
 
Dags att fara till jobbet. Hela förmiddagen kommer gå åt till möten och sen är det lunch och jobb. Så den här dagen kommer försvinna lika snabbt som alla andra dagar....om inte snabbare tom ;-)
 
Trevlig torsdag på er!
 
 
 

Med en värkande hals...

 
God kväll!
Sitter och tar en kopp kaffe medan barnen leker. Ska snart steka pannkakor, vi passar på då maken är och spelar biljard. Han varken gillar eller "kan" äta pannkakor. Då valde vi att äta det ikväll, grabbarna klagade direkt inte ;-D
 
Efter middagen och att barnet somnat ska jag krypa upp i soffan och försöka bota min onda hals och dunkande huvud. Har känt det komma smygande under dagen och nu känns det verkligen inget skoj. Värst är som alltid huvudvärken...
Men eftersom dagen började skit så ska den väl avslutas på samma sätt. Cirkeln är sluten så att säga.
 
Dags att hinka i sig denna kopp och göra middag innan nästa kopp med te ska ner. Kaffet får stå över ikväll. Även den cirkeln slutas då jag enbart drack skummad mjölk till frukost. Tog nästan hela koppen innan jag upptäckte att jag inte fått något kaffe. Lite trött denna morgon...
 
 
 

På längden...

 
I veckan blev tapetseringen av köket klart. Det tog hela kvällen men vad skönt det var att slippa ha det hängande över sig under helgen!
 
Vi valde en tapet som följer lite temat från vardagsrummet. Där har vi en egenbyggd fondvägg i vit träpanel. I köket är det lite för trångt att att bygga något sådant, så vi köpte en tapet istället =)
Till en början hade vi tänkt att bara göra en fondvägg men ändrade oss. Vi har inte så mycket vägg vid matplatsen, så att ta tapet på alla väggar blev mycket bättre.
 
Var lite knepigt att sätta denna tapet då den är satt på längden. Är inte så man brukar göra men jag ville ha liggande panel. Vi upplever nu att köket är mycket större och ljusare. Skönt då vi inte alls har det så stort =)
 
 
 

Drickbart...

Har två helt nya favoriter hemma.
Den ena är en alkoholfri variant. Den andra är motsattsen ;-) Men båda är underbara till mörka höstkvällar!
 
 
Som ni vet är jag en kaffemänniska ut i fingerspetsarna. Men även jag kan tycka att te är gott, framförallt på hösten. När mörkret och kylan kryper på. Då är det härligt att krypa upp i soffan under en filt med en kopp te.
 
Denna nya sort var jag tvungen att köpa och testa. Älskar blåbärsmuffins så jag kände mig nästan lite tvingad att köpa och testa. Och vet ni vad!!?? Det smakar riktigt gott. Det har ingen skarp smak av blåbär, utan lite avrundad med en hint av vanilj. Eller ja muffinssmak om man hellre vill säga så ;-)
Såg att det kommit två smaker till och näst på tur är nog vanilj och toffe tror jag....
 
 
Svängde in på systemet efter lunchen i veckan. Tror inte ni fattar hur skönt det är att ha hela stan utanför arbetsdörren. Alla små ärenden blir hundra gånger enklare att göra när man kan fixa dom under arbetstid istället för efter eller på helger.
 
Vi är ganska sålda på Louis vanliga bubbel men nu har en rosè variant dykt upp. Eller den kanske har funnits en stund men det är först nu som vi upptäckt den =)
Vi öppnade i allafall den igår för att fira in helgen. Jisses så gott det var! Det är något sötare än den vanliga. Det som jag just gillar med Louis är att det inte är så sött och sliskigt. Det passar på Mia ;-) Det här är lagom torrt och vill man nu ha det lite sötare köper man bara rosè =D
 
I detta nu sitter jag och dricker en kall öl. Vi har en riktigt skön kväll med bara ett barn hemma. Mamma ringde i veckan och frågade om inte Melle skulle sova där lördag till söndag. Var ingen tvekan där inte. Han älskar att sova själv där. Så vi har mys med Mille som har busat med sina två kusiner på eftermiddagen.
Syster var nämligen här och fick sin iPad fixad. Händig make man har ;-)
 
Annars har den här lördagen bjudit på statsbesök. Passade även på att äta lunch på stan. Lite enklare med ett barn ;-) Men vi hade det så mysigt!
Nu har vi tänt alla ljus och laddar för en riktig myslördag! Håller nu tummarna för lite sovmorgon imorgon ;-)
 
 
 
 

What keeps me going

 
Började denna torsdag med en stor latte och en bit choklad! Kaffet köptes innan jobbet, brukar köpa på Waynes vid jobbet. Är lite tjenis med dom och får handla innan dom öppnat men idag fick det bli Espesso house ;-)
Daimen fick jag av bästa kollegan väggivägg, Henke. Han är verkligen en solstråle och bättre "granne" kan man inte ha!
 
Denna dag har som dom flesta annat sprungit iväg. Jag har verkligen inte en trist minut! Så mycket underbara männsikor som man får prata med.
Det är en helt ny känsla man upplever när folk är så uppskattande över det jobb man gör. Är inte riktigt vad jag är van vid ;-)
 
Slutade något tidigare idag för att hinna till dagis. Utvecklingssamtal om Melle. Första gången jag var där sen jag började nya jobbet. Jag har inte satt min fot där på en månad - helt sjukt! Men med mina tider har gjort att mannen skött både lämningar och hämtningar. Men jag hoppas att det blir ändring på det efter nästa vecka...
Samtalet gick i allfall utmärkt. Melle är en snäll och väldigt omtänksam kille. Han finns där för alla sina kompisar när dom är ledsna. Och det är verkligen så han är!
Var så skoj att höra hur han är uppfattas likadant. Minus hans tråkiga period som han har här hemma. Jag håller verkligen tummarna för att den här fasen snart går över. Men samtidigt har han idag varit mysiga goa Melle hela dagen idag!

****************************************************************
 
Mannen håller i detta nu på att tapetsera i köket. Det blir verkligen så jäkla läckert! Även om det är meck med att sätta upp f*nskapet. Men vi hjälps åt!
Så nu är det dags att hjälpa till.....
 
 

Jag och min ömma kropp

God kväll!
 
Sitter i soffan under en filt och myser. Tänt massor av ljus, hör ju denna årstid till ;-)
 
Gårdagens färd hem från jobbet på cykel höll på att sluta rikitigt illa. Nu klarade jag mig undan med ett svullet knä och ömmande hand. Hade likaväl kunnat sluta på sjukhus.
För att göra en lång historia kort så klev en mupp ut ivägen utan att se sig för. Jag har ca en meter på mig att bromsa innan jag krockar med honom. Tyvärr får jag inte helt stopp på cykeln utan tappar balansen och glider på händer ch knän ut i vägen.
Det enda som far igenom mitt huvud är vilken tur att ingen bil eller buss kom. Då hade det slutat på ett helt annat sätt. Så chockad cyklade jag hem och tackade någon högre makt för att jag, cykel och allt annat klarat sig.
 
Knät blev som sagt lite blåslaget och ömmande igår. Handen värker lite grann idag men det som är värst är nog värken i kroppen. Som en riktigt hemsk träningsvärk!
Den började smyga sig på under eftermiddagen. Tror att mitt jobb gör att man "stelnar" till lite eftersom jag fick ta emot hela min kroppsvikt och cykel i fallet. Så när man sitter still och inte rör kroppen blir man nog lite stel i efterhand =) Men samtidigt är det skönt att ha ett jobb där man inte behöver anstränga kroppen.
 
Märker att man redan efter en månad på jobbet blivit lite skadad. Lovar att hur många olika senarion somhelst spelades upp i huvudet när jag föll. Är nog mest glad att jag inte slog i munnen eller tänderna =)
Men jag vet lätt vad som kan ske när man handlöst faller i backen. Är det som sagt gör en lite skadad ;-)
 
Ikväll blir det fotboll för hela slanten. Hoppas jag orkar hålla mig vaken men jag tvivlar. Har verkligen inga problem att somna nu förtiden. All info som man tar in gör en helt slut när man väl sätter sig och varvar ner. Och framförallt inte tänker alltför mycket ;-)
 
 

En bit på vägen..

Sakta men säkert börjar det att trilla in lite pengar på insamlingen. Är så glad och tacksam för att det finns så många godhjärtade människor därute. Men jag vill se ännu mer hjärta från alla som läser denna blogg. Ni är faktiskt ett par stycken som tittar in här varje dag =)
 
 
Här har ni smsnr till Lillans mammas insamling. Pengarna går till något bra. Hjälp till så många fler kvinnor kan få uppleva en morgondag!
__________________________________________________________________
 
Denna söndag har annars varit stressfri. Ja om vi bortser från grabbarna som verkligen blivit experter på bus. Skulle nog behöva separera på dom. Är dom ifrån varandra är det hur långt somhelst men ihop....puh!
 
Spenderade eftermiddagen och kvällen ihop med Fam Lööke. Äntligen fick vi till en date. Sjukdomar har gjort att vi inte kunnat ses så mycket den senaste månaden. Men ikväll blev det en efterlängtad pizzakväll.
Nu om någonsin känns det bra att umgås med dom som står mig nära. Och det är i dessa stunder som jag glömmer all värk i hjärtat. Men tyvärr sitter jag här och nu och mår skit. Tar det från mina 20 minkonto.
 
Imorgon är det måndag igen, ingen ångest här inte =) Lite nytt då jag börjar följa ett "arbetsschema". Nu blir det inte riktigt lika fritt som det varit. Men jag tycker bara att det ska bli skoj. En utmaning... ;-)
 
God kväll på er!
 
 

En fin lördag

Begav oss ut på förmiddagen för att plocka svamp. Åkte till vårt vanliga ställe och fick allt tag i lite trattisar :)
Men tyvärr börjar det nu bli slutet på denna säsong...lite trist då vi inte hunnit md att plocka så mycket detta år.

Barnen har som alltid riktigt skoj. Dom är inte så mycket för att plocka svamp :)
Deras stora intresse är att upptäcka skogen. En pinne kan man peta på mycket saker ;-)
Mille det lilla matvraket rensade skogen på dom sista blåbären. Hela högra handen var blå när vi var klara.

Avslutade det hela med en fika i skogen.
Det hjälpte mig verkligen att skingra mina tankar. Blir lite nedstämd och får skuldkänslor när jag kommer på att jag inte tänkt på "pesten". Det är verkligen fel att känna så men det är där mina skuldkänslor kommer in...

Fick ett så fint meddelande från en gammal "kollega" igår. Vi jobbade inom samma företag och sågs en del på utbildningar genom åren. Hon skrev så bra saker ocj jag skattar mig lycklig över att ha sådana som hon i mitt liv!
Sen har även många andra hört av sig och gett stöd. Tackar.ävrn för det men vill en.än gång påminna om insamlingen. Snälla snälla skänk en slant. Lovar att vi alla kan avsätta 50 kr för att hjälpa så många andra människor!!!

Nu återgår jag till hockeyn innan det ska lagas middag :)


Kampen har bara börjat!

 
Gårdagen är en dag jag gärna skulle vilja radera. Jag befann mig i ett vakum. Kände mig tom men det hindrade inte dom stora okvinnliga tårarna från att falla!
Jag trodde aldrig att jag skulle få ett samtal där någon nämner att dom drabbats av bröstcancer. Det fanns inte på kartan att någon som jag känner skulle få det! Men nu är det så....
 
Jag kan inte låta bli att känna mig som en hemsk människa som känner glädje och skrattar. Där och då slår tanken mig att det har jag f*n inte rätt till. Men vet ni vad!? Jag VÄGRAR att gräva ner mig. Det vet jag att min kära inte skulle vilja att jag gjorde.
Jag ska kämpa, jag ska kämpa för oss båda. Dom dagarna som hon inte kommer att orka ska jag slåss för oss båda! Jag kommer aldrig att låta henne tappa hoppet. Hon skulle bara våga... ;-)
 
Tidigare år har jag köpt något rosa band och sen inte tänkt så mycket mer på det. Från idag ska jag kämpa.
Jag har startat en insamling där jag hoppas att ni alla vill vara med och slåss för kampen mot bröstcancer. Så snälla snälla ni skänk en slant och låt oss utrota denna förbannade pest. Låt alla som drabbas överleva!!!
 
Ge ett bidrag till min insamling Lillans mamma!
 
Min mamma gav mig ett gott råd igår. Att avsätta tid varje dag för att få vara ledsen och även arg. Så jag ger mig själv 20 min varje kväll då jag får gråta, grubbla, bli förbannad eller bara tänka på vad som nu ligger framför min kära. Men efter dessa 20 min är det klart. Jag måste för att inte bryta ihop....
 
Nu tar jag mina 20 min...
 
 

Dagarna rullar på...

God morgon!
Inte vanligt att hinnna med att kika in här INNAN jobbet men idag finns faktiskt tiden =)
 
Studiedag på makens jobb så han börjar lite senare. Det betyder att barnen inte behöver kläs på samtidigt som oss. Så nu när jag är klar så kan jag sätta mig en stund innan det är dags att fara till jobbet. Ett jobb som jag by the way älskar ;-)
 
Dagarna försvinner så snabbt. Måndagen försvann så snabbt. Somnade som en stock i sängen strax efter 21. Jobb från 08-17 och sedan bad med Melle vid 18. Så efter middagen och barnen somnat hann jag knappt lägga mig i soffan innan ögonlocken började hänga.
Får se hur jag känner i slutet av arbetsveckan!? Massor med ny info ska in denna vecka inför nästa. Idrott, vuxen och lite barn. Tror även att vi fördjupa oss lite i tänder men jag kan inte säga att jag klagar =D
 
Dags att hälla upp kaffet och cykla till jobbet!
KRAM!
 
 

Isshow på schemat

Redan fredag igen! Lycklig över att ha ett jobb som jag fullkomligt älskar =D Lycklig över att ha en så underbar familj!
 
Igår vigde jag min rast åt att köpa biljetter till Disney on ice som är i stan idag. Fick erbjudande om att dom var billigare nu. Och lagom när jag klev in på Correns redaktion hade fyra biljetter på parkett precis kommit in. Vad är oddsen för det =D
Vi har inte berättat något för grabbarna så det här blir lite av en överraskning för dom. Ska bli så skoj och se vad dom säger =)
 
När jag var lite fick man åka till Sthlm för att se denna isshow. Minns att jag och mamma var och såg det flera gånger. Och jag fullkomligt älskade det =D Nu hoppas jag självklart att grabbarna också gör det...
 
Ha en mysig fredag alla bloggisar!
 
 

Brun kärlek!

 
Lördagen bjöd på mysig shopping i Sthlm. Mitt stora mål var NK och Michael Kors avdelningen ;-)
Denna underbara väska blev min. Jag kan verkigen säga att jag är kär. För det kan man väl bli i en väska??!!
 
Hade helt tänkt mig en annan modell i svart. Tyvärr är den slut i hela Europa och lila, grön eller oxblod är inte riktigt mina färger, så jag fick helt enkelt tänka om.
Velade lite men när jag såg denna smälte hjärtat. Smidig med båda handtag och en axelrem. Normalt brukar jag inte använda axelremmen i väskor men den här gör sig SÅ bra i det =D
 
Den har redan blivit min följeslagare till jobbet. Den ska absolut inte stå hemma och samla damm. Nej ute i höstluften hör den hemma.
 
********************************************************
 
Nu ska jag återgå till hockeyn. Vet att det blir lite sisådär med bloggandet men jobbet tar mycket tid. När jag väl kommer hem så är det full rulle och när jag väl landar i soffan somnar jag av utmattning =) Men det är skönt att veta att man är trött över att ha använt huvudet till 110 % på dagarna! Men jag ska försöka att bättra mig och uppdatera lite oftare här =)
 
God kväll!