På väg

Då sitter vi på tåget på väg mot Stockholm :D

Barnen busar och kommer nog trötta ut mormor och morfar på nolltid ;) Nej inte direkt men barnen kommer njuta till fullo av semestern från oss.

Känner verkligen hur perfekt den här helgen kommer bli. Den knyter ihop en helt FAB vecka på jobbet.
Bästa chefen dök in på mitt kontor och lämnade över två biobiljetter bara för jag haft en sådan bra vecka! Helt fantastiskt hur bra man mår av att få uppskattning!
Firar det hela med några bubblor ikväll ;)

Ska försöka blogga lite under helgen. Även om det kanske blir av den kortare varianten :)

Trevlig helg bloggisar :D

Mitten...

Halva veckan är redan avklarad. Nu är det bara två ynka dagar kvar innan det är helg IGEN =)
 
Har en sådan där härlig vecka då det är skönt flyt på allt. Jobbet är ju helt fantastiskt och denna vecka känner jag mig lite extra stolt över mig själv. Även om jag stöter på situationer som är jobbiga och påverkar mig personligen har jag lyckats att släppa det vid slutet av dagen.
 
Imorgon är det full rulle hela dagen. Möte hela förmiddagen följt av middag med arbetet på New york ledgends. Där blir det mat, dricka och hockey =D Men först är det årsmöte med kamratföreningen.
När jag väl kommer hem blir det att packa inför helgens resa till Sthlm. På lördag är det vi som lyfter taket på Tele 2 arena tillsammans med alla andra som är för att se världens bästa Avicii =D
 
 
Väl i Sthlm har vi inte många måsten. Lördagen ska inte gå till för att springa på stan. Eller några ärenden har vi och en sak som jag är lite sugen på kanske följer med hem.... ;-)
 
Har länge spanat på denna nyckelhållare från marc jacobs. Bara för att det är nycklar behöver dom inte ligga och skräpa i botten på väskan. Nej dom kan gärna för mig ligga i läckert fodral ;-)
 
Vi får som sagt se hur vi spenderar lördagen....
 
Nu har barnen somnat och jag ska krypa upp i soffan och mysa med lite glass - Ben & Jerrys. Fina grejer det....
 
 
 
 

K.A.L.A.S

Vi sjunger för det ena födelsedagsbarnet, som sekunden senare tyckte det hela var lite pinsamt =)
 
Vilken härlig lördag vi hade igår =D Vill tacka alla våra gäster som var här och firade framförallt Melvin men även maken. Tusen tack för sällskap och alla fina presenter!!
 
Vi bjöd på pulled pork med massor av tillbehör. Kul att flera gäster aldrig prövat och blev glatt överraskade över hur gott det är =) Värmer hjärtat när maten man bjuder på går hem,
Till efterrätt blev det tårta. Melvin fick välja sin egen - prinsesstårta. Han älskar marsipan så den är självklar ;-) Köpte även en pärontårta men riven vit choklad på. Den är mina nya favorit och kommer köpas fler gånger!
 
 
Denna morgon har Melle lekta med alla sina nya leksaker. När vi skulle iväg till Disney on ice ville han ha med sin Angry birdskudde men den fick stanna hemma ;-) Sen kanske han inte jämt älskar att få kläder men som förälder tycker man att det är underbart! Flera fina vårplagg att lägga in i garderoben.
 
Även mannen fick fina presenter. Biocheckar och barnvakt - mycket bra ;-D Champangeglas i vår serie. Presentkort på flera olika ställen. Så nu kan ha både köpa kläder, säng och köksinredning =)
 
Om några månader gör vi om allt igen men då är det på nya stället och ute =D
 
 
 

Skål!!



Blir ett kort inlägg så här på kvällskvisten :)

Vi firar med dom gyllene bubblorna då vi idag skrev pappren med dom nya ägarna.
Det gick så snabbt och smidigt. Om vi är nöjda?? Kan ni hoppa upp och sätta er på
;D

Önskar er en trevlig kväll.
Imorgon kör vi kalas för hela slanten :)

Melvin 5 år idag!

Morgonen började med lite sovmorgon. Sportlov gör att maken inte behöver vara på jobbet lika tidigt som i vanliga fall. Och jag hade jouren idag vilket betyder att jag inte börjar förän 8.30.
 
Hann upp för att lägga fram alla paket och sedan gick hela familjen in och sjöng för dagens födelsedagsbarn =)
 
Melle hade önskat sig massor med saker från Angry birds. Så vi gick all in och köpte spel, kläder, nyckelring, sängkläder och en nattlampa.
Vi hann även med att shoppa ett par nya vårskor innan simmet men då valde Melle ett par blåa och Mille valde ett par med Angry birds ;-)
 
Melle fick även biljetter till Disney on ice på söndag men den delar han med resten av familjen =) Det har pratats en hel del om det vid middagsbordet idag.
 
Sitter nu i soffan och tar igen mig efter simmet med födelsedagsbarnet. Han är helt underbar att se! Snart är vi föräldrar överflödiga i vattnet eftersom alla barn praktiskt taget simmar själva =D
Melle dyker i, crawlar, tar vanliga arm och bentag. Fast mest älskar han nog att vara under vattenytan. 
 
Andra visningen är nu även avklarad. Även den hade varit mer än lyckad men vi har en liten privat visning imorgon lunch. Men jag vet ärligt inte om jag vill sälja mitt hem när alla påpekar hur härligt det är att komma in i lägenheten. Är ju precis det som jag själv känner. Fy vad jobbigt jag tycker det är i dessa stunder. Men vi kommer få det bra på nya stället med =)
 
Ska snart ta mig en stor latte och mysa ner mig under filte. Imorgon är det en ny underbar dag!
 
 
 

Heja heja!!

God morgon på er!
 
Haft en morgon med lite sovmorgon. Barnen vaknade tidigt men dom såg på barnprogram och höll på med sina iPads medan vi vuxna sov vidare. Välbehövligt då alla mornar startar så tidigt i veckorna =)
 
Njutit av kaffe och nu sitter vi här i soffan och väntar på att herrarnas stafett ska börja. Är allt lite bitter på att att vi missade damerna går då vi höll på att städa och styra här hemma inför visningen =/
Men jag hoppas på att herrarna ska kunna göra ett lika bra lopp, ett till guld skulle ju inte sitta fel ;-)
 
Visningen hade varit väldigt lyckad igår enligt mäklaren. Flera hade påpekat vilket familjärt och varmt hem det kändes som. Att dom som bor här måste trivas! Mitt i prick skulle jag vilja säga! Anledningen till flytten är ju inte att vi inte trivs. Fick jag välja skulle vi bo kvar men barnens bästa går först. Och med flytten hamnar dom i en bättre skola än om vi bor kvar. Och med en man som jobbar inom det yrket är det A och O!!
 
 
När vi kom hem igår korkade vi upp en vinflaska och firade att det gått så bra. Det är långt ifrån över då nästa visningen är imorgon och efter det drar budgivningen igång. Och där vet man ALDRIG hur det kan går!!??
 
Efter skidorna ska vi ge oss ut på promenad och efter det ska jag fixa dom sista presenterna till Mellebellebus som fyller 5 år imorgon!! Kan inte fatta att jag varit mamma i 5 år. Den känslan känns så konstig, har ju som sagt haft barn i några år men ibland slår tanken mig att jag faktiskt har barn och är MAMMA =D Bästa man kan vara om ni frågar mig...
 
 
Hoppas att ni har en skän söndag. Nu hejar vi fram herrarna till ännu ett guld :D
 
 
 

30 min till nedsläpp...

Då är det snart dags - första visningen.
Vi har städat och plockat hela förmiddagen och snart kommer mäklaren.

Barnen lämnade vi till farmor och Göran, så vi har kunnat styra här hemma i lugn och ro.
Nu väntar lunch hos svärmor medan vi har visningen. Känns ganska lovande om man ska tro mäklaren. Minst 3 st har frågat om vi vill sälja innan visning :D En utan att ens se lägenheten live!

Blir veckohandling efter vi varit hos svärmor. Allt för att kunna ha en sådan lugn och skön dag imorgon.
Håll nu tummarna för oss :)


Ocean!

Tankarna för mig direkt till sommaren och turkosblåa hav!
 
Gårdagen bjöd på myskväll hos Emma. Skvaller, tankar och nya naglar =D What can a girl more ask for??!!
 
Det blev ett härligt turkost glitter. Jag vill signalera lite vår ;-)
På vägen hem kom mamma ner med nybakade vaniljbullar att ta hem. Gissa om jag var hungrig när jag klev in innanför dörren ;-)
I måndags fick jag nybakade tekakor som tyvärr redan är slut. Skönt att vara bortskämd ;-)
 
Grabbarna slog till med att äta några bullar efter frukosten. Skyller på att det var ok då det faktiskt är deras pappas födelsedag idag. Då får man faktiskt fira lite extra!
 
Nej dags att vara lite effektiv här på jobbet med =)
Hoppas att ni har en FAB dag även om regnet faller!?
 
 

Något förtidig..

 
När vi satt och åt middag plingade det på dörren och ett där stod ett bud med en stor kartong. I den gömde sig denna =D
 
Har en sedan tidigare men den har på senaste tiden börjat att bli lite slö. Min kära man har sagt att det kanske är på tiden att vi köper en ny. Men jag har inte känt det behovet. Den andra fungerar ju men kanske inte som den gjorde när den var ny ;-)
 
Något som jag borde ha lärt mig vi det här laget är att han är rätt så duktig på att överraska. Är inte första gången han gör något sådant här. Och det bästa är nog att jag sällan misstänker något =)
Just nu kom den här presenten lägligt. Den får verkligen mig att må tusen gånger bättre. Kan inte ljuga om jag säger att ibland dyker humöret lite då jag märker att jag nog är ganska påverkad av allt som har med halsen att göra. Tackar min lyckliga stjärna att jag har hittat en sådan underbar man som får mig att alltid må så bra!!
 
 
Annars har denna underbara dag varit helt outstanding. Jag älskar mitt jobb och mina kollegor. Skulle gärna uppleva fler sådana här eftermiddagar i framtiden ;-)
Morgondagen kommer bjuda på ännu mer skoj på jobbet. Utbildningar för att lära sig ÄNNU mer. Snart tror jag att något måste ut ur huvudet för att få plats med det nya ;-)
 
Önskar er en fin kväll. Jag ska mysa med världens finaste man ♥
 
 
 
 

Ge mig värme & sol!!

Nu börjar våren komma mer och mer i alla butiker. Tunna toppar och kavajer trängs med vårens skor.
Som en äkta shoelover vill jag köpa massor av nya klackar ;-)
 
H&M är en favorit hos mig. Där har jag fyndat många godbitar genom åren. Varvar gärna att köpa dyra skor med billigare varianter. Framförallt för att modet snabbt kan ändras. Klassika skor som håller genom alla år lägger jag gärna några kronor extra på. Men den där färgklicken kanske jag spar in på ;-)
 
 
Här är några av mina wanties denna vår från H&M:
 
Svarta pumps med platå i moccaimitation.
 
Nudierosa är verkligen en vårens färg i vår. Dessa skulle vara så snygga till ett par jeans och en snygg topp.
Kan man något annat än älska denna färg till sommarens brunbrända ben!?
Bekväma ballerinas med lite blingbling. Älskar just denna sko eftersom dom passar både till kjol/klänning och byxor.
Snygga övergångsskor. Gillar blandingen av sportig och snyggsko.
 
 
Nu får gärna vintern vara över. Jag längtar efter att slippa stora tjocka jackor och varma skor. Mina fötter behöver andas lite =)
Ska nog ta mig ett span på H&M någon dag efter jobbet och se om något/några par följer med mig hem ;-)
 
 
 

Rapport från sjukstugan!

Söndag och helgen är snart slut. Var en riktigt lugn helg och det har väl sina förklaringar ;-)
 
Melle är nu frisk från magsjukan, under eftermiddagen i fredags piggnade han på sig och vaknade som sitt gamla jag på lördagen.
Mille drog till med en kräkning på lördagsmorgonen och det satte spiken i kistan för den där kryssningen som maken skulle åkt på. Magsjuka är verkligen inte något man delar med sig av till sina vänner ;-)
Även han kände av sjukan, en orolig mage under dagen. Så vi får väl säga att det var tur att OS drog igång igår =)
 
Själv känner jag mig långt ifrån pigg. Min kropp är tömd på all energi. Allt jag tar mig för är en kraftansträning.
Kom aldrig iväg till vc:n i fredags. Körde totalt ihop sig på makens jobb så jag fick avboka. Pratade med någon spydig sköterska som undrade varför jag inte sökt tidigare om jag nu haft ont i halsen i 2 mån. Vad ger man för svar på det?? Kanske att man knappt får komma dit när man verkligen är sjuk....
Försökte få en tid på jourvc:n på kvällen men dit är jag verkligen för frisk för att komma. Dagens andra spydiga sköterska sa att det är dom med andningssvårigheter som får tid. Hmmm trodde dom skulle direkt till akuten men men vad vet jag!?
 
Eftersom hela halsen nu värker och jag börjar få svårt att svälja allt så blir det vc imorgon. Tvingar i mig minsta möjliga eftersom det känns som en kniv som vrider om när jag sväljer. Böjer jag huvudet bakåt värker hela strupen och sen är det mattheten....Jag hoppas verkligen att dom kan hitta vad felet är OM jag nu får komma dit =)
 
 
Ja det är så helgen har sett ut här. Med andra ord nada!
Nästa vecka har jag en känsla kommer passera förbi i ett rasande tempo. Massor på på to do listan, bla makens födelsedag ;-)
 
 

VAB!

Var inte många dagar sedan jag satt och pratade om hur få VABdagar vi hade under hösten. Tror det var en eller två. Men det är ju vabruari nu...och jag jinxade.
 
Är hemma med en sjuk Melle idag. Han kom upp på morgonen och klagade på att han hade ont i magen. Tog efter det inte så lång stund innan han kräktes.
I detta nu ligger han och sover i sin säng. Jag sitter här i soffan med min ömma hals. Har nu haft ont till och från i 2 månader. Vissa dagar är bra, andra inte. Så jag har fått en tid på vc idag. Under tiden får mannen komma hem och kolla till Melle.
 
Var inte så här som vi tänkt att fira in helgen. Imorgon åker mannen på Ålandskryss med sin polare. Jag och grabbarna skulle haft mys själva. Min fina Sofie skulle tittat förbi på kvällen för lite bubbel. Blir kanske en isloerad helg för mig och dom små. Men vi gör det bästa av det. Filmmys, dega, måla och leka, vi ska nog få tiden att gå ;-)
 
Nej nu ska jag sluta ögonen en stund...dom senaste nätterna ha varit lite oroliga hos grabbarna. Mycket drömmande.
 
 

Välkommen tillbaka ljuset!

Häromkvällen när jag kom hem från jobbet möttes jag av denna vackra himmel!
 
Denna vecka tycker jag verkligen att ljuset har börjat att komma tillbaka. Det är inte lika mörkt när jag åker till jobbet och det är inte lika mörkt när jag går. Visst mest skillnad är det på morgonen, framförallt dagar då det är soligt. Och jag hoppas att med ljuset så ska energin även återvända!?
 
Redan mitten på veckan. Jisses veckans alla dagar försvinner så snabbt. Vi såg i helgen att varenda helg i feb är uppbokad med något. Bara en massa skoj, så snart har ju denna månad passerat =) Och det betyder ju att det snart är dags för Avicii =D Som jag ser fram emot den resan.
 
Idag är det igen vanlig dag heller. Min brorson fyller 15 år - moppe med andra ord ;-)
Är rätt kul när man tänker tillbaka, när jag var lika gammal som honom föddes han. Med andra ord så flyger tiden iväg. Och det är på både gott och ont!
 
Nu ska jag ta en dusch och sedan mysa ner mig i soffan. Ska verkligen njuta av dom sista timmarna av den här dagen. Den har varit så där jäkla perfekt!!
 
 
 

Vitlök & örtlax i ugn

I torsdags gjorde vi en sådan god lax i ugn. Måste bara dela med mig av receptet. Så gamla kollegan från Mjölby inte behöver komma över på middag för att äta den, utan kan laga den själv ;-)
 
 
4 st laxfileèr
1 burk philadelphia vitlök/örter
0,5 l vispgrädde
100 g färska eller frysta räkor
1 knippe färsk dill
färsk bladspenat
1 fiskbuljongtärning
salt och peppar
 
Gör så här:
Lägg laxen i en ungsfast form och salta och peppra. Blanda vispgrädden och philadelphiaosten och höll över laxen. Smula sönder buljontärningen och in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
 
Sista minutrarna lägger ni på räkorna, är det frysta tar det lite längre för dom att bli klara.
Dela laxen och kolla så den är klar. Det beror helt på hur stora fileèr man har men mellan 15-25 min. Precis före servering lägg på dill och bladspenat. Servera sedan med ris eller potatis. Vi valde ris då jag inte är så förtjust i vinterpotatisen =)
 
Smaklig måltid!

Slow down..

 
Det är så här jag älskar att spendera mina kvällar. Under filten i soffan brevid min kära!
 
Fredagar är verkligen lite magiska tycker jag. Man har hela helgen framför sig med massor av familjemys. Det här är också första helgen på 2 v då vi inte har en massa fix med lägenheten. Känns skönt att släppa alla måsten...
På tal om lägenheten så ligger den nu ute på nätet och nästa v kommer den ut i tidningen. Visningar är redan bokade så nu är det snart över... =)
 
Denna kväll har vi bestämt att ha tacofiesta! Tanken var att ha det imorgon men eftersom det är mello ikväll ville Melle ha det idag =) Han älskar verkligen Mello och hade han fått bestämma skulle han ha velat sett den ihop med Alexis från hans förskola =)
Ikväll kanske vi istället får besök av Mr Mikie. Han var inte helt emot att spendera en lördag framför Mello med oss. Men det kan mest vara maten och ölen som lockar ;-) Vi får se om han har några andra planer en lördag.
 
På dagens schema står det veckohandling och lite bus i snön. Tror grabbarna är lite sugna på en sväng tll backen =)
 
Trevlig lördag bloggisar!