Countdown

Sitter här och slöar i uterummet. Har lite öppet och låter den svala luften komma in. Nyss sken solen men nu har mörka moln kommit upp. Eftermiddagen visar regn - typisk svensk sommar =)
 
Imorgon börja sista arbetsveckan innan semestern. Är lite med sorg faktiskt. Älskar verkligen mitt jobb och det är härligt att äntligen känna att jag hittat rätt när det kommer till arbetet. Att inte ha i bakhuvudet "vad ska jag göra när jag blir stor" =)
Måste verkligen komma igåg att skriva upp alla mina lösenord innan jag går hem. Räcker med några extra dagar ledigt så har jag glömt dom. Hur ska jag lyckas att komma ihåg dom efter 5 veckors ledigt??!! =D
 
 
Detta mail damp ner i min inbox i veckan. En timmes friskvård! Kanske inte låter så mycket men det är ganska kul att vinna när man bara har gjort sitt jobb =)
Jag tar ut min på fredag, så istället för att ta semester 16.30 går jag hem en hel timme tidigare. Och tro mig, det är stor skillnad!
 
Annars har denna helg lunkat på i ett skönt tempo. Gårdagen bjöd på regn och höstkänsla. Så vi for till tippen och gjorde några ärenden. Hämtade ut mitt H&Mpaket och nu har jag äntligen min ljuva kjol hemma =) Den åker ner i resväskan om 1,5 vecka =D Ska ta för vana att boka våra resor tätt inpå, då hinner man knappt med att längta innan man ska åka. Motsattsen mot Thailandsresan om man säger så ;-)
 
I eftermiddag åker vi på grabbarnas begäran hem till mormor och morfar. Men innan dess hoppas jag på att regnet  håller sig borta så vi kan ge oss ut på en skön promenad...
 
Hoppas att ni har en skön söndag =)
 
 
 

Sneakpeak - soldäcket

Förra veckan blev soldäcket till altanen klart. Mycket tack vare hjälp av Mr Mikie!
 
Vi valde att göra ett däck som gick ut från altanen. Där ska vi sitta i sommar och bara njuta av solen och värmen ;-)
 
 
Däckstolarna fyndade jag till ett varkpris igår. Hade först tänkt att köpa från Mio men där var visst allt vad sommarmöbler slut. Hmm konstigt må jag säga då säsongen nästan startat...men vad gör det. Jag sparade typ 1000 kr som istället får följa med på semestern ;-)
 
Nu är det bara lite småfix kvar. Funderar på att köpa blomlådor men vet inte om det kanske blir för mycket?! Men en större blomkruka blir det på hörnet i vilket fall och denna gång med bara grönt. Vill ha något större i en hög kruka...typ dvärgpalm. Får surfa runt och leta lite inspo tror jag =)
 
 
 

Midsommarhelgen 2014!

Det här med duckface är inget som vi kan =D
 
Midsommar är över och nu är det bara 2 veckor kvar tills det är semester i hela 5 veckor!!! Aldrig inträffat tidigare och i år ska det bli riktigt trevligt!
Lite resor och happenings är inplanerade men även massor med tomma dagar och göra vad som faller oss in.
 
Midsommar firande vi som vanligt med Fam Lööke men i år slöt även Mr Mikie upp =)
Vi började med sillunch hos Lökkes för att sedan bege oss på lite firande. Tyvärr var vädergudarna inte med...barnen fick springa av sig och vi rökte cigarr men sen packade vi ihop oss och for hem.
 
Eftermiddagen och kvällen spenderades hos oss. Det blev grill och bubbel och en hel del skratt. Och som pricken över i:et hade vi fått klart uterummet så vi kunde sitta inne men ändå ute och fira midsommar =D
Det blev en perfekt kväll med massor av skratt!
 
 
Midsommardagen bjöd på helt ok väder, så vi gav oss ut på långpromenad. Barnen cyklade och vi vuxna gick. Skönt att röra på sig efter så mycket mat och lite rörelse dagen innan ;-)
På eftermiddagen dök mina föräldrar upp för en fika. Tror dom var lite nyfikna på hur inglasningen av altanen hade blivit ;-)
 
Nu är det en ny vecka och jag har klarat av veckans värsta dag. Ärligt är jag trött på att lyssna ;-) Men nu är det bara att jobba för att nå den stundande semestern. Hoppas bara på att motivationen inte försvinner totalt....
 
 

Tankarna för mig till turkosblåa hav...

Fick tid för några dagar sedan hos Emma. Långa och något slitna naglar behövde få lte kärlek och omtanke ;-)
 
Nu har jag korta och mycket snygga glittriga naglar. Jag är redo för nerförsbacken. Om bara några veckor är det 5 veckors ledigt med massor av skoj på schemat. Bla en 30 årsdag ;-) Idag är det faktiskt exakt 1 månad kvar =D
 
 
Som vanligt efter jag varit och gjort mina naglar hos Emma längtar jag redan tillbaka till nästa besök. Då vet man att man har träffat sin "soulmate" när det kommer till naglar ;-D
 
 

Saknad...

Sitter på bussen, blev så idag då det är övertidskväll på jobbet idag. Och vädergudarna vill kanske inte vara med hela dagen idag... återstår att se när regnet kommer. Vill i vilket fall inte cykla hem i spöregn efter en lång dag på jobbet :-)

Redan onsdag och som familj har vi inte umgåtts mycket den här veckan.
Måndags var mannen och spelade biljard på kvällen. Jag och grabbarna körde eget mys och somnade alla i vår säng ;-)
Igår var mannen i Sthlm med jobbet hela dagen. Han kom hem sent på kvällen, så jag hann knappt prata med honom innan jag somnade :-)
Idag är jag borta på kvällen och imorgon har mannen sommarfest med jobbet och firar in 10 veckors ledighet. Ja så fredag slår vi på stort med skaldjur och bubbel bara att ta igen all förlorad tid!



Igår efter dagis blev det poolen för grabbarna. En sådan varm dag som igår kräver ett svalkande dopp innan middagen. Grabbarna fick välja så vi åt jordgubbar och myste i sommarkvällen!

Nu laddar jag för en ny dag på världens bästa jobb :-D
Trevlig onsdag på er!

6 juni - 10 år!

Igår var det nationaldag men för mig är den 6 juni förlovningsdag :-) Och i år var det 10 år sedan vi bytte ringar jag och min kära ♥
 
 
Vi slog på stort och åt 3 rätters på Riva. Inte nog med att det var god mat, vi drack goda drinkar med ;-) Men är det fest så är det!
Avslutade kvällen helt spontant med bio. Vi valde att se senaste X - men och jag får säga att den var sevärd. Och sommaren kommer bjuda på en hel del biobesök. Var en hel del roliga filmer om kommer under sommaren.
 
Barnen hade vi lömnat hos farmor och Göran tidigare under dagen. Var kalas för Göran och barnen sov kvar och badade typ hundra gånger i deras pool =)
 
Känner mig ganska nöjd med denna ledighet. Den började med sommarfest på jobbet. Regnet öste ner under dagen men lagom till kvällen sprack det upp och blev en lyckad kväll. Allt jag kan säga är vilka underbara kollegor jag har!
Idag har vi ätit brunch med Mr Mikie. Hälsat på familjens nya medlem Einar - en rottweiler. Han är precis lika underbar som vår Shanghai och jag är helt övertygad att han återfötts i Einar!
 
I detta nu håller grabbarna på att bygga altantak. Äntligen är vi igång och målet är att var klara till midsommar. Då ska i allafall tak och golv vara på plats. Om sen glasdörrarna kommit på plats återstår att se...
 
Ska nu tag tag i middagen. Barnen är ute och leker och jag njuter av det underbara liv som just nu råder... =)
Trevlig helg och kväll på er bloggisar!