Black & gold!

Jag har redan nu börjat att investera i plagg och accessoarer för sommaren. Det senaste tillskottet är två par skor. Dom har jag tänkt att packa med mig till sommarens första resa. Då kommer det behövas bekväma skor men varför ska dom behöva vara tråkiga ;-)
 
Svarta skor i alla modeller kan man aldrig ha för många av. Dessa glittriga var jag bara tvungen att köpa efter gårdagens kalas som Melle hade på Leos lekland. Och när man ändå hittar ett par som passar och är sköna för en billig peng, ja då kan man lika gärna köpa ett par i en annan färg också ;-)
Guld är en favorit på sommaren. Det är så himla snyggt när man är brunbränd. Och denna sommar hoppas jag ska bli solig och varm.
Nu är bara den stora frågan om jag ska köpa ett par i silver också?! Dom kostade ju ändå bara 150 kr ;-)
 
 
 

SOL

 
Eftermiddagen har vi spenderat ute i solen med en kopp kaffe och dom godaste vaniljbullarna jag någonsin ätit ;-)
 
Åkte en bit utanför stan till ett vedungsbageri. Där fanns det höns och trampbilar för barnen att leka med. Hade nog kunnat sitta där i solen hela dagen. Det värmde på ganska bra och en lätt bris kom ibland. 
 
Många gånger har våra tankar gått till att fly slätten här för att flytta till Skåne. Vet inte varför men vi älskar verkligen landskapet där. Men just en sådan här dag skulle jag aldrig byta ut denna vy mot Skåne. Inte ens om den innehöll havet ;-) Jo kanske....nej eller jo. Det är nog 50/50.
 
 
Invigde nya sjalen som jag köpte igår. Den tidiga våren kan vara lite kall men något runt halsen som värmer räcker. Jag kör stenhårt på min poncho som jag äntligen hittat. Gjorde mig ett riktigt fynd - 199 kr. Och jag valde en grå framför den svarta =D
 
Idag är en sådan dag då jag verklgen längtar efter att flytta. Tänk att få sitta ute och njuta av solen och till kvällen grilla en massa godsaker. Då är det ganska skönt att veta att om 1 mån är vi där =D
Och på tal om det, kanske borde börja packa lite smått snart...
 
 
 
 

Varsågod & sitt!

Jakten på bord och stolar till altanen hade precis börjat när vi såg denna grupp. 
Vi hade talat om att skaffa ett runt bord redan innan. Tycker att det blir mer intimt och inbjudande om man sitter vid ett runt bord. Nu kommer vi ha ett gigantiskt bord och plats för alla nära och kära...eller åtta stycken i allafall ;-)
 
På tisdag får vi nycklarna till det nya boendet. Då ska det börja att snyggas till lite. Kommer bli många kvällar och helger men det kommer bli så bra. Så att lägga lite tid på att få det so vi vill ha det kommer det vara värt!
 
Tyvärr fanns inte bordet inne men det gör oss inte så mycket. Och med tanke på att dom satt ner det med 2000 kr kunde det knappast bli bättre =D
När vi ändå köpte möbler passade maken på att köpa sin omtalade grill med ;-) Nu får han en sådan som han velat haft i så många år men pga balkongen aldrig kunnat skaffa. Ja så man får väl säga att sommaren är räddad =)
 
 
 
 

OH MY!!

GRATTIS!!!
Vill ge mig själv en stor klapp på axeln. Det där gjorde jag riktigt bra.
 
Årets första runda är nu avklarad, Har länge velat ge mig ut och nu fanns det inga ursäkter längre. Ingen snö, is, mörker, influensa eller öroninflamation ;-D
 
Det gick lätt i början men det är väl självklart. Man har ju knappast tagit ut sig ;-) Men sen började pulsen att klättra och i samband med det gick tempot ner. 
Får säga att det inte är en tid att vara stolt över. Men faktum är att första rundorna förra våren inte var så mycket bättre. När jag var som bäst sprang jag rundan på 17 min.
 
Det som kändes bäst var att jag sprang hela rundan. Inte ens när varje muskel i hela kroppen skrek efter vila slutade jag att springa. Tempot var långt ifrån bra men envis som jag är gav jag inte upp! Och det är jag stolt över.
 
Hoppas att kroppen orkar en tur imorgon med. Har en känsla av att den här löpturen kommer kännas imorgon =) Men jag har längtat efter att ge mig ut och släppa allt som snurrar omkring en i några minuter. Att sedan få komma hem och duscha för att sedan varva ner i soffan är en underbar känsla. Det är målet jag har framför mig vid varje tur =)
 
 
 
 

Up in the sky!

Vädret kunde ju ha varit mycket bättre men men utsikten var ändå helt FAB =D
 

Mjukstartade igår mitt arbete med planeringsdag. Efter att ha varit borta i en och en halv vecka kändes våning 18 som en helt ok start ;-)
 
Utsikten var helt otrolig. Man kunde se över hela staden och om vädret varit bättre hade denna bild kunnat vara ÄNNU bättre. Men det spelade inte så stor roll, bara att blicka ut över stan från den här höjden var tillräckligt!
 
Vi avslutade dagen med lekar och middag. Jag var med fram till middagen sen orkade inte mitt stackars öra mer ;-) Då hämtade jag hem Melle som varit hos mormor och busat hela eftermiddagen. Om han var sugen på att åka hem?? Nej...
 
 
Idag var jag tillbaka på jobbet. Kände mig som en nyanställd ;-D Hade glömt lösenord och hela baletten. Så det första jag gjorde var att ringa och få ett nytt.
Lunchade med fina kollegor och slutade sedan några timmar tidigare för att hämta Melle. Idag var det dags för den berömda sprutan som han vägrade att ta på 5 års kontrollen. Men mormor var med och då gick det som en dans. Han skulle tom titta när dom stack honom i armen =)
 
 
Mille piggar sakta på sig. Vi var på jourvc i tisdags kväll och det visade sig att han hade en allvarlig halsfluss. Så det är pencillin i 10 dagar nu. Ni kan ju gissa hur hemsk man känner sig som förälder som inte litar på den där magkänslan som sa att han nog hade en halsfluss. Nästa gång är det jag som kräver ett halstest.
Att man inte vill gapa behöver ju inte bero på att man inte vill göra som läkaren säger utan att man som i Milles fall är så pass svullen att han inte kan gapa stort.
 
 
Nu är det jag som återvänder till den där härliga hockeyn på tvn. Det ser ju ganska ljust ut just nu men allt kan hända i hockey. Så här tar vi inte ut segern i förskott...
 
 
 

x 2

Gårdagens suddiga bild på två sjuklingar...
 

Det där med att börja jobba på måndag var ju ett skämt. Vaknade natten mellan söndag och måndag med ett värkande öra. 
Efter ett besök på VC igår blev det bekräftat att jag har öroninflamation. Trodde det var åldergräns på 12 år för den sjukdomen men ack så feld jag hade!?
 
Eftersom jag är en vuxen människa så får jag pencillin. Har hjälpt ganska bra. Lite av värken har avtagit och om nu locket kunde släppa skulle jag vara nöjd!
 
Var inte bara jag som träffade läkaren igår. Även Mille fick bli undersökt. Han har sovit kassat i över en vecka och klagat på halsont. När febern väl slog till så var jag helt övertygad om att han hade halsfluss. Men det visade sig att det vara ena örat som var rött och halsen var inte alls så farlig.
 
Själva grejen är ju den att han varken äter eller dricker. På över 24 timmar har han kissat 3 ggr och nu börjar jag bli orolig för att han ska bli uttorkad.
Någon pencillin får inte han då man inte vill ge små barn det. Håller jag helt med om men när han inte äter eller dricker och är ledsen hela dagarna tycker jag faktiskt att det kan vara en bra lösning.
Får se om det blir jourvc ikväll. Vanliga VC tycker att vi ska ge mer smärtstillande i form av stolpiller. Jo tack men om han inte dricker spelar det ingen större roll. Får nu bara hoppas att dom hjälper till så att han vill dricka..!?
 
 
Ja så i detta nu ser vi film och jag hinkar kaffe. Fruktansvärd huvudvärk och en molande värk i örat. 
Självklart att man ska åka på barnsjukdomar när man snart fyller 30 ;-) Man måste ju känna på det sista av barnåreen innan man kliver in i vuxenlivet ;-D
 
 
 

@ kalas

Då var det dags för kalas på Leos Lekland igen :) Melles kompis på förskolan har fyllt år och i detta nu är det fullt ös!

Nästa vecka är det Melles tur. Ska bli så skönt att slippa styra med mat, tårta och underhållning för 12 barn ;)

Snart är det dags för lek och då blir det kaffe för oss föräldrar ;)

En udda

Pga av min sjukvecka har jag inte haft orken att uppdatera mina senaste naglar som jag fick fixade av världens bästa Emma förra veckan.
 
Valde att gå på vårens IT grej - en udda nagel!
Har sett det överallt och hade det i tanken när jag åkte dit. Och som tur hade Emma fått in flera nya glitter. Hade ganska svårt att välja vilket jag skulle ta men valde sedan den mest spaceade ;-)
 
 
Säger som jag alltid säger när jag väljer fransk, det är ju bara FÖR snyggt =D
 
Hade en riktigt mysig eftermiddag hemma hos Emma och som alltid skvallras det en hel del. Var precis vad som behövdes efter nätter med dålig sömn pga grabbarnas förkylning. Att skämma bort sig en helt vanlig vardag är ganska bra för energinförrådet =)
 
 

På pappas begäran...

För alla som tvivlat på min existens - jo jag lever fortfarande ;-)
Min kära far var ganska tydlig med att jag INTE får glömma att uppdatera även när jag är sjuk. Hur ska man annars hänga med när man är ute och reser??!!
 
Har sedan i måndags legat hemma i influensan. Japp den slog till som en käftsmäll i måndags och vid lunch gav jag upp och gick hem från jobbet. Då hade rösten lagt av och kroppen var som en sladdrig sparris.
 
Tisdagen bjöd på feber, en rinnande kran till näsa och en värk i bihålorna som höll på att ta mig förnuft. Ett tag var jag bra nära på att slita ut tänderna bara för slippa värken. Men även huvudet fick sin del av värken =)
Att ligga ner var inte att tänka på, sittande position var enda alternativet. Men det är ju inte heller en fröjd. Sitta och sova är inte särskillt skönt och ryggen tar en hel del stryk. Men det ska jag försöka att ändra på nu när jag äntligen börjar att må som en vanliga människa igen =)
 
Är fortfarande ganska svag i kroppen och bihålorna värker men det är inte lika illa som i veckan. 
Saknar mitt jobb och alla goa kollegor, så på måndag är det jag som skuttar in genom dörrarna =D
 
 
Här laddar vi nu för fredagsmys med popcorn och hockey. Är så sjukt laddad, nästan mer än spelarna själva ;-)
Tror på seger ikväll och ett avgörande på söndag. Då skulle den annars så deppiga veckan sluta på ett ganska fenomenalt sätt!!
 
 
Trevlig helg på er!!
 
 

Hell yeah!!

Måndag brukar normalt betyda simskola med Melle men idag är det ledigt. Skönt då normalt måndagar är lite stressiga och jag stupar i säng innan 20 ;-)
 
Hann med att köpa en ny vindjacka till Mille innan jag åkte hem. Han kan inte ha overallen längre då det börjar bli så varmt. Han fullkomligt rinner bort. Men nu blir det lite tunnare material och tjockare under. Det om något är väl tecken på att det börjar bli vår =)
 
Ska strax se till att börja med middagen. Vet inte varför men just nu är jag inne i en sådan härlig period. På jobbet flyter allt på bra, nästan lite för bra ;-) Måndagsångest - NO WAY!!
Och bara för att fira det blev det lunch på stan med två härliga kollegor =D Grekiskt och självklart med massor av tzatziki. Det är tur att man jobbar via telefon och har ett eget kontor ;-D
 
 
Nu ska här lagas middag. Idag kör vi på lax på en bädd med spenat. Och efter det blir det hockey. Håller tummarna för att det börjar bra!!
 
 
 

Kalastajm!

Underbara och härliga söndag!
Njutit av både barnkalas på leoslekland för Melles kompis Anton men även utelek i solen.
 
Kalaset var innan lunch - perfekt kalastid! Melle lekte och jag fikade med dom andra föräldrarna och strax efter 13.30 for vi hem till pappan och lillebror som lekte i lekparken. Vi anslöt oss och hade en mysig stund i solen. Även grannarna och deras barnbarn var ute. Perfekt för grabbarna då dom kunde leka ihop =)
 
 
Såg knappt röken av Melle under kalaset. Det var inte alls mycket folk i övrigt på leklandet, så det var inga problem att göra precis ALLT.
Melle och hans kompisar hade jätteskoj och åkte länge dessa donuts. Både själva och i samlad grupp =D
 
Så himla härligt det är att se barn leka och ha skoj ihop. Hjärtat tar ett extra skutt mellan varven =)
 
Blev så himla impad över hur bra organiserat det var på Leos. Bra personal, fina kalasrum och god mat. Så när vi kommit hem passade jag på att boka kalas till Melle. Han fick själv välja vilket rum han ville ha och vilka kompisar som han skulle bjuda. 
Så 29 mars har vi bokat dinosaurierummet. 12 kompisar är bjudna, eller ska bli bjudna =) Sen får vi hoppas på att så många som möjligt kan komma!?
 
Bästa avslutet på kalaset - en godispåse. Har blivit godis både fredag, lördag och söndag. Men är det helg så är det ;-)
 
Känner att den här helgen har varit helt perfekt. Lugn och skön men det roliga och busiga inslag. Nu ska vi bara se till att avsluta på bästa sätt med =)
Vi kör mys och film i soffan...
 
 
 
 

Nyhet - i lila

 
Efter jobbet igår skaffade jag mig en ny mobil efter jobbet!
Kunde nämligen förlänga mitt abbonemang och har snart haft min Samsung i 2 år, så tyckte det var dags att se vad som fanns =)
 
Förklarade att det jag använder min telefon till är att sms, ringa, ta kort och surfa. Blev rekomenderad att välja denna - Sony Xperia Z1. Efter en lång genomgång av telefonen och diverse demos föll valet på ju denna. Självklart skulle jag ha en lila med ;-)
 
Försäljaren lyckades även med att höja min månadskostnad med en hel krona och ge mig (notera GE) en Krusell väska att ha telefonen i och ett minneskort. Får nog säga att det var en ganska bra deal ;-)
Han kunde nämligen lika väl lurat mig totalt då jag verkligen har noll koll på mitt avtal. Men det bästa var nog att han inte försökte packa på mig någon försäkring ;-D
 
Så idag har jag försökt att förstå mig på denna nya goding. En sak är klar, kan sälja alla andra prylar så som systemkamera och videokamera. Den här kameran slår nästintill allt det. Nej inte riktigt men nästan... =)
 
 
Då var det dags att slå sig ner i soffan och se lite hockey. Helt slut efter en blåsig men solig dag ute. Passade även på att göra några små ärenden. Behövde köpa en födelsedagspresent till morgondagens kalas som Melle ska på =)
 
En öl och högläge för fötterna i soffan!
Trevlig lördag!
 
 
 
 

Ge mig vår!

Det har börjat att trilla in väldigt mycket fint till våren och även sommaren nu alla butiker. Skulle verkligen ta mig tid och titta lite men än har det inte blivit av. Spanade lite förra helgen i Sthlm men då gjorde jag inga inköp. Snöblask och någon plusgrad för mig inte att vilja handla vårkläder =)
Men en solig dag som denna skulle lätt kunna fylla garderoben till bristningsgränsen ;-)
 
Bild från H&M.se
 
Denna ljuvliga blus från H&M ska nog flytta in i min garderob =)
Just ljusblå är en fin färg som passar både till mörkare jeanstyg men även svart. Perfekt att ha till sommaren men även nu under en kofta.
 
Bild från H&M.se
 
Örhängen kan man aldrig få för många av. Har en blandning av både billiga och dyrare. Dessa är ju för söta och kommer passa till sommaren. Sen är ju rosa en färg jag är ganska svag för ;-)
 
Bild från Lindex.se
 
Den här klänningen ser så fin ut på bild. Perfekt till jobb och fest. Med höga klackar eller ballerinas. Perfekt att ha med i resväskan till storstaden ;-)
Får ta mig till närmaste Lindexbutik och kika lite närmare på den. Ibland kan faktiskt saker se bättre ut på bild än i verklighet. I detta fall hoppas jag inte det!
 
Bild från Åhlens.se

Något som jag ska investera i nu till tidiga våren är en cape/poncho. Perfekt att ha över en tjockare tröja och ensam på jobbet och man blir lite frusen. 
Tycker just att den tidiga våren är lite jobbig då det kan vara lite för kallt med enbart en tröja en för vamt med en jacka, gärna mitt på dagen då tempen stiger och solen värmer =)
Den här finns även i svart för en billig peng på Åhlens. Men samtidigt tycker jag att den gråa är ganska så fin med. Svårt val, vad tycker ni??
 
 
 
 
 
 

En liten VAB!

Varit hemma med Milton idag. Efter en natt med dålig sömn och hosta tog vi en dag ledigt. Men imorgon är det vardag igen.
Han är redan sitt gamla jag men imorse var han helt ur form. Så imorgon är det vardag med jobb och dagis igen =) Och i ärlighetens namn har jag längtat efter mitt jobb. Är inne i ett sådant härligt flyt just nu!!
 
Det gråa trista vädret har inte direkt fått mig pigg under eftermiddagen. Är både frusen och trött. Så det får bli ett värmande bad och tända MASSOR med ljus. Är ganska så bra med gråa vårdagar ibland, annars skulle man ju inte få tända ljus ;-)
 
Måste även tipsa om min nya favorit:
 
 
Jag använder den i kaffet. Smakar så ljuvligt. Det bästa är att det inte blir sött. Utan bara med en liten nätt smak av vanilj.
Ikväll är det jag som tar mig en kopp och avnjuter den ihop med min kära!
 
 

Nu är du min!!

Sitter på ett fullt TGIF och väntar på maten. Det är sjukt mycket folk men vi stressar inte. Insläppet börjar vid 18 men vi får väl missa något utav förbanden ;)
Fick iallafall tag på min "nyckelväska". Snacka om kärlek!
Nu smider vi planer inför nästa inköp ;)

Full njutning!



Efter en förmiddag på stan med lite shopping och fikamys kom vi tillbaka till hotellet. Där fyllde jag upp badkaret och kröp ner i värmen :)

Vi har ett helt underbart rum. Bäst efter sängen är alla produkter från FACE som dom har ;D
Men det roligaste är nog vinylspelaren och skivorna. Igår rockade vi Van Halen ;)

Om någon timme blir det mat på TGIF innan det blir Tele 2 arena och Avicii!
Hade tänkt att äta på TGIF igår men det var knökfullt på båda ställena. Så vi hamade på Oyster bar och åt skaldjurplatå och drack bubbel istället. Inte helt fel det heller :)

Ha en FAB lördag!