Långledig!

Vädret kunde ha varit bättre. Just nu regnar det utanför fönstret....
Har nog vant mig vid sol och värme ;-)
 
Kortveckan på jobbet flög förbi och igår var vi lediga. Fixade lite med framsidan och barnen fick bada på eftermiddagen. Visst att det blåste men det löste vi med att fylla på med varmvatten i poolen =)
Denna dag har vi inte gjort många knop. Gjorde några ärenden efter lunch, var tvugna då vi knappt klivit ur pyjamaserna ;-) Slog även till med att köpa sushi till kvällen. Är ju lite extra festligt att vara långledig!
 
Hittat ett nytt bubbel som smakar underbart. Så tyvärr Louis du har för tillfället blivit utbytt...
 
Denna dag inviger jag även att blogga från vår nya dator. Är det något jag lovat min andra hälft i många år så är det en stationär dator. Vi har inte haft plats med en tidigare men nu har vi ett betydligt större svrum, så ett nytt skrivbord beställdes strax efter datorn ;-)
Ja den ska visst inte bara vara en fröjd för ögat utan även vara bättre att spela hans spel på!? Och jag får nog erkänna att han spelat lite mer sen han fick den ;-)
Men en fröjd för ögat är den allt....
 
 
Nu ska jag mysa lite med maken innan det är dags att ta tag i bad och nattning av barnen.
Trevlig helg!
 
 
 
 

Lyx!

Det är dåligt med bloggande just nu. Men värmen och solen gör att jag lägger det åt sidan. Hellre vara ute och njuta än att blogga.
 
Veckan har mest bjudit på jobb och att umgås med underbara vänner. Känner att jag trivs så otroligt bra just nu. Allt flyter på och inga större mörka moln på min himmel =)
På jobbet trivs jag mer än någonsin. Fick en riktigt rolig förfrågan i fredag och jag svarade ja direkt. Behövde inte några längre sekunder att tänka. Att ta för mig och lära mig nya saker är något som driver mig. På onsdag ska jag lära mig sjukförsäkrimgen och även börja jobba med det och inte bara olycksfall! En kortvecka på jobbet men den är full trors det =)
 
Denna lyxiga flaska överraskade maken mig med. Fick den förra helgen och är ingen mors dagspresent. Den får jag i sommar på semestern ;-)
 
Nu ligger vi här i soffan allihop med mätta magar. Var firande av syster och mamma idag. Syster fyllde jämt förra veckan och mamma måste man ju bara fira ;-) Speciellt jag som har en sådan underbar mamma ♥
 
Det bjöds på smörgåstårta och tur som jag har fick en bit följa med hem. Så imorgon blir det finmatlåda på jobbet. Som tur är blir det även en promenad så jag inte hamnar i matkoma =)
 
 
Dags att ladda upp för en ny vecka men ingen måndagsångest här inte!
KRAM på er bloggisar!
 
 
 

Första fisken!

Vilken helg vi lämnat bakom oss =D 
Aldrig att jag trodde den skulle bli så himla underbar!!
 
Lördagen bjöd på häng i trädgården. Både lunch och fika i solskenet och nog brände solen lite ;-)
Barnen var ute hela dagen och hade det hur skoj somhelst. Till kvällen kom Fam Lööke och Mr Mikie hit på grill.
Blev en helkväll med massor av gott i glasen och det var någon gång efter midnatt som alla gav sig hemåt ;-)
 
Söndagen bjöd på något sämre väder, så vi gav oss iväg och fiskade. Första gången föra grabbarna men dom var helt till sig. Vi har under en längre tid sagt att vi ska göra det och igår passade det in. Lite frisk luft vad precis vad vi behövde med ;-)
 
Melles första fisk någonsin - regnbåge =D
 
Milles första fisk =)
 
Till kvällen mörknande det på och regnet föll. Då gav vi upp och for hemmåt. Bjöd dagens sällskap Mikie på pizza och sedan somnade alla ganska gott =)
 
Nu är en ny vecka redan igång. Skönt att ha måndagen klar, nu är det full fart mot helgen igen. Håller tummarna för att den kommer bli minst lika fin som denna. Torsdagen ser ju iallafall ut att bli toppen ;-D
 
 
 
 

Kan sälf!

Japp precis så sa jag i Melles ålder. Fanns nog inget som jag inte klarade av...enligt mig själv ;-)
 
En längre tid har Melle pratat om att ta bort stödhjulen på sin cykel. Vi tänkt att göra det någon dag då det är bra väder och idag efter dagis var en sådan dag.
Vi hade räknat med att springa efter honom i flera timmar men icke. Christian hann knappt att ta bort hjulen innan ungen satte fart. Och snabbt gick det, var nästan så pappa inte hann med ;-)
Men att hålla i cykeln behövde vi inte. Nej det klarade han själv direkt =D Gissa om vi blev stolta!!
 
 
Bara att konstatera att balanscykel har hjälpt massor. Ska bli kul att se hur lillebror klarar sig. Han är världsmästare på balanscykel men vill inte än cykla på vanlig cykel. Kanske för att han måste trampa då ;-)
 
 
 

Äntligen är du min!

 
Höll i den tidigare i våras. Men hängde tillbaka den. Ångrade mig och skulle beställa den på nätet men då var den slut. Likadant i butikerna i stan - slut.
Har sedan dess spanat i både fysisk butik och på webben men den har varit slut. Så idag kikade jag in igen och då hade den kommit in i min storlek =D
 
Denna goding kommer jag packas ner i resväskan i sommar när vi åker på semester. Perfekt med en vit t-shirt och ett stort halsband. Sen kan man variera med låga skor på dagen och ett par höga heels till kvällen!
 
 
 

Baddaren!

 
Den här grabben tog igår sin tredje simmedalj - baddaren =D
 
För att få detta simmärke var han tvungen att klara av:
 
Hopp-prov 
Märkestagaren skall hoppa i vattnet 
fem gånger. 

Bubbelprov 
Märkestagaren skall andas in, hålla 
andan och blåsa ut under vattnet. 
Detta skall upprepas fem gånger. 

Glidprov 
Märkestagaren skall glida i vattnet 
5 sekunder med framsträckta och 
raka armar, ansiktet skall vara 
under vattenytan. Frånskjut får 
göras från kanten. Handstöd med 
platta eller simdyna får användas. 
Momentet upprepas fem gånger. 
Samtliga prov utförs där 
märkestagaren inte bottnar!
 
Hela våren har vi tränat och Melle har utan större problem klatat av det. Visst att han varit lite omotiverad vissa gånger men han älskar verkligen att åka till Eva och simma =)
 
Det firades med medalj och glass igår innan han fick välja middag. När Melle får välja blir det taco eller pyttipanna. Igår valde han pyttipanna ;-) Vi vuxna valde att äta kyckling currygryta!
 
Varje vår då vi står där med en nytagen medalj är jag lika stolt. Att se hur mycket alla barnen har lärt sig. Det får hjärtat att slå ett extra slag av lycka ♥
 
 

Säng, naglar och en 4-åring!

God kväll!
 
Hektiska dagar jag lägger bakom mig.
Igår var det nagelfix hos Emma. Med andan i halsen kom jag dit och blev bortskämd. Så nu är tassarna redo för sol och värme ;-)
 
Rosa och glitter. Mycket mer jag kan det nog inte bli ;-)
 
När jag kom hem blev det firande av älskade lilla Mille. Tänka sig att han redan funnits hos oss i 4 år! Jag kan knappt fatta det!
Visst att vi bråkar och han driver mig till vansinne men aldrig att jag skulle vilja leva livet utan honom. Mitt liv består av fyra pusselbitar och tre av dom är min familj!
Blev tacofiesta till middag. Önskad av födelsedagsbarnet och till kaffet blev det tårta =D Var mätta barn och mamma som somnade på kvällen ;-) Mindre kul för pappa och Mr Mikie som var här och firade Mille.
 
Älskade tokfrans. Nu är du hela 4 år!! Stoppa tiden..
 
Idag var det övertid på jobbet. Hade gärna varit kvar längre men eftersom jag är helsnurrig i huvudet denna vecka hade jag missat att sängshoppande stod på schemat. Så efter en timme blev jag hämtad av maken och Lööke. Sen for vi till Ikea och testade sängar. Eller jag testade medan Lööke och personalen nog idiotförklarade mig. Men det bjuder jag på ;-D
Under tiden som vi handlade säng var mamma här och kollade grabbarna. Ren njutning att komma hem med en ny säng när barnen är mätta och sitter som två ljus i soffan. Händer sällan när vi är hemma ;-)
 
Så nu ligger jag här i vår nya sköna säng. Vi valde olika madrasser, en lite mjukare till mig. Och sängen är betydligt mycket högre än den förra och jag får erkänna att jag är lite rädd att ramla ur. Inte för att det brukar hända men nog kommer det allt att göra det nu ;-)
 
Dags att natta kuden snart. Imorgon är det en ny arbetsdag men den sista för veckan. Är taggad till tänderna för imorgon är dagen då jag överträffar mig själv. Håll tummarna för det!
 
 

Hej hej friska vårhår!

 
Dessa underbara saker hämtade jag ut idag =D Blev inte bara inpackning och schampo utan lite doft också.
Har länge använt mig av Bodyshops bodymist. Tycker det inte blir lika tungt med en kroppsspray.
Doftade på denna goding hos Sofie och kände direkt att jag var tvungen att skaffa en jag med ;-) Det doftar sommar och sol. Brunbrända ben....ja ni fattar ;-)
 
Valde att ta ett volymschampo. Svårt att veta vilket som är bäst men det här har fått bra omdömen, så jag testar.
Inpackningen är en färginpackning. Det ska hålla håret snyggt och fräscht när det är blondt slingat/färgat. 
Nu hoppas jag att mitt hår inte ska bli som en tråkig risbuske på nolltid. Men med regelbunden klippning och bra produkter ska det nog gå vägen denna vår ;-)
 
 
 

Sneakpeak - hallen

 
En perfekt möbel i hallen. Sen att den kommer från en butik som totalt glömt allt vad nöjd kund heter spelar inte så stor roll just nu. Kan säga att det var sista gången jag satte min fot i den butiken!
 
Men för att återgå till denna skönhet =)
Den har nästan allt som jag vill ha i en hallmöbel. Bra förvaring, massor med hängare och att den är snygg!
Trodde jag skulle sakna att inte ha något att hänga galgar på men än har jag inte stört mig på det. Kanske för att vi har en garderob brevid att hänga ytterkläder i med ;-)
 
Kuddfodralen hittade jag efter flytten. Tror min syster gett dom till oss. Och nu blev dom perfekta som stöd för ryggen när man behöver sitta =)
 
 
 

Sneakpeak - kök

 
Mitt nya kök som jag är så nöjd över =D Maken har verkligen gjort ett bra jobb!
 
Har haft flera olika kök genom åren och det här har några favoriter. Bänksikvan i valnöt är jag helt förälskad i. 
Denna vägg ovanför spisen är också en favorit. Mycket öppen yta men två mindre hyllor kommer att komma upp.
 
Ikväll har vi besällt matgrupp och ett skrivbord med hylla till sovrummet. Det blev så billigt med frakten att vi inte kunde stå emot ;-) 
Just nu valde vi att inte lägga en förmögenhet på ny matgrupp till köket då vi kommer satsa på en ny till vardagsrummet med tiden. Det har hängt med i ganska många år nu och börjar bli lite slitet. 
 
Nu hoppas vi att det inte tar för lång tid innan det blir levererat...
Kliar i mina inredningsfingrar ;-)
 
 
 

Ljusare & kortare!

Söndag igen! Var en dryg vecka sen jag senast kikade in här. Men veckan har bestått av att fixa här hemma och fint har det blivit =)
 
Denna söndag har vi inte gjort mycket här hemma. Några tavlor i Melles rum kom upp på förmiddagen. Vi tog nämligen sovmorgon till 9 ;-) Att flytta hit har lett till det då barnen leker och är ute mycket mer.
 
Vid lunch var det bebisgos och frisering på schemat. Maria klippte min långhåriga man, så nu är han läcker igen ;-D
Jag fick blonda slingor och en kortare frisyr. Som jag har längtat. Topparna har varit torra och slitna bra länge. Och nu fick vi äntligen till en date.
Mysigt att träffa lilla Lova och grabbarna fick hoppa studsmatta. Win win så att säga ;-)
 
 
Nu är det kväll här hemma. Laddar för en ny arbetsvecka. Den med nytt testschema! Ska bli kul och se hur mycket skillnad vi kommer märka!?
Sen bjuder kvällarna på lite blandade aktiviteter. Imorgon är det sista simmet för Melle innan det är sommarlov. Får se om han klarar att ta sin tredje medalj =)
 
Ska försöka att lägga in lite bilder på hemmet under kvällen. Mycket har vi fått iordning på men köket och sovrummet väntar på nya möbler =)