Det är SÅ fel!

Sofie Magnussen och Johan Löke är ledsna och upprörda. De hade ingen tanke på att flicknamnet de anmälde kunde bli underkänt. I går tisdag fick de beskedet med post till radhuset i Ullstämma.

- Angelika är ett fint flicknamn. Och det betyder just "den änglalika". Varför då inte godkänna ett svenskt namn, som betyder samma sak? frågar sig mamma Sofie.

- Det är inte heller tilltalsnamnet. Det blir Agnes, som är ett gammalt släktnamn, förklarar pappa Johan.

Agnes själv sover i en vit barnsäng lyckligt omedveten om uppståndelsen. Mamma och pappa har full förståelse för att man inte kan döpa sina barn till vadsomhelst.

- Men när det är okej att döpa sina barn efter fotbollslaget Chelsea eller rockbandet Metallica, är det svårt att fatta att Änglalik kan väcka anstöt, säger Johan.

Skatteverket anser i sitt avslag "att Änglalik inte kan bäras som förnamn, då namnet kan uppfattas som stoftet efter en avliden ängel".

- Jag förstår inte hur de tänker. Alla vi känner tycker om namnet Änglalik och ser bara positivt på att det kommer in nya, fina namn, säger Sofie.

Agnes börjar pipa lite och Sofie tar upp femveckorsbäbisen i famnen.

- Namnet har man ju hela livet och både föräldrar och barn ska trivas med det. Och vi tycker jättemycket om Agnes Maria Änglalik, säger Sofie.

Dopet i Landeryds kyrka får vänta ytterligare en tid. Paret kommer att överklaga beslutet.

- Det har vi rätt till. Vi tycker att vi har bra argument och hoppas att det inte går prestige i det här fallet, säger Johan.


Den här artikeln gick att läsa i Corren i tisdags. Och som ni kanske ser så är det våra kära vänner Sofie och Lööke.
Vi har sen vi fick reda på för ca 1 månad sedan att dom ville att Agnes skulle heta Ängalik i andranamn söttat dom. Jag tycker det är kul och framförallt fint att vilja att ens barn ska ha ett unikt namn. Och eftersom det inte blir hennes tilltalsnamn så är det ju ingen fara.
Men tyvärr så är ju människor i detta land helt slut i huvudet. Att tro att dom menar Änglalik = död ängel så kan man inte ha alla hästar hemma. Det är inte lik som en död person, utan lik som i påminner eller ser ut som.
Vi ger i allafall dom vårat 100 % stöd i den här frågan. För ska man se det som att hon kommer bli mobbad bara för det så får nog, jag, Kalle, Ida och många andra byta namn. För vi blir nog precis lika mycket rettade för våra namn.

Och som en liten parentes, om Änglalik kan väcka anstöt. Hur kan man då godkänna att någon får heta Snorre?? Ni kanske känner till mäklaren Snorre Svanström?? Tycker DET är betydligt mycket värre!

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=4935865
Här kan ni läsa!Kommentarer
Angelica säger:

HAHAHA Men vad är Skatteverkets problem?? Det finns väl ingen som skulle tro att Änglalik skulle betyda död ängel... skakar på huvetOch som du skriver.. Snorre är ok. Även Klitta och Flens! =S hahaha

2009-07-17 | 17:38:49
Bloggadress: http://angelicablohm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback