Gott nytt år!



Ikväll är det första gången på länge som jag känner mig snygg. Nästan så jag känner för att stöta på mig själv ;)

Nu är det fest i goda vänners sällskap.

Snart korkar vi upp första bubbelflaskan med lite tilltugg innan vi kör förrätt :D

Önskar er alla en underbar kväll.
Gott nytt år och hoppas erat 2014 blir lika bra som mitt 2013!

Snart smäller det...

Är bara ca 12 timmar kvar på år 2013! Jisses vad snabbt detta år har gott. Så mycket som har hänt och så mycket som kommer att hända under 2014 =D
 
Kommer titta tillbaka på detta år med både glädje och sorg. Men sorgen är inte till 100 % då min älskade vän fortfarande står starkt vid vår sida. Önskar att jag kunde säga hur mycket jag beundrar henne och hur mycket jag tänker på henne. Min första soulmate!!!
 
Denna kväll kommer vi fira enligt tradition med Fam Lööke. Detta år äger festen rum på deras ägor =D Men nytt för i år är att Mr Mikie gör oss sällskap under kvällen. Tänka sig att dom flesta som jag avgudar är vid min sida när klockan slår 24.00. Fam Menck, ni kommer att vara saknade...
 
Jag har nu gjort efterrätten, den står på kylning i kylskåpet. Förrätten ligger även där och gottar till sig. Får nog säga att jag överträffat mig själv detta år ;-D
Dessa godbitar följer självklart med oss til våra vänner. Är nog det som är mest mysigt, är förbereda och laga det mesta av maten ihop =)
 
Invidge nya blusen igår. Så skön och framförallt snygg ;-)
 
Nu ska jag ta mig ett glas bubbel och lägga mig i ett bad. Kvällens outfit är redan klar, så förhoppningsvis slipper jag stressa ;-)
 
Gott nytt år på er bloggisar!!
 
 
 
 

Shop til you drop!

Kom på att jag missat att visa er mina fynd från förra veckan. Blev även några fynd idag på rean. Smet in på Gina efter vi köpt raketer till nyår. Tycker att dom har riktigt bra rea faktiskt. 50% och massor med plagg!
 
Men vi börjar med den snygga långa koftan från Vero Moda som jag köpte förra söndagen.
 
Den här invigde jag dagen innan julafton när vi var på middag. Så snygg och framförallt skön!
 
Tanken var att jag skulle tittat på en klänning till nyår på Gina. Tyvärr fanns den bara i korvstoppnings storlek kvar. Så då blev det ett kik på deras rea istället ;-)
 
Hittade en klänning, föll för den snygga baksidan....
Kan hända att det är klänningen till nyår ;-)
Snygga toppar som passar både till vardags och fest kan man aldrig ha för många av ;-)
Som sagt, aldrig för många. Denna föll jag för pga att den är längre på baksidan.
Ännu en enkel topp från framsidan...
Men baksidan är ju något helt annat!
 

Kattmania!

God morgon!
 
Vaknade först av alla idag. Redan vid 7.30 var jag pigg och kunde inte längre ligga kvar i sängen. Tassade upp och satte mig i soffan med datorn. Fick sitta där tills strax efter 08 då Mille kom och gjorde mig sällskap ♥
 
Tillsammans har vi tittat på mellandagsrean via nätet. Får säga att jag inte är särskillt imponerad men samtidigt är det inte samma utbud som i butikerna. Samtidigt lockar inte reorna mig. Vissa butiker har nog haft samma saker på rean flera år i rad. Varje sommar och vinter hänger samma blusar, tröjor och toppar där - tragiskt!
 
Eftersom lilla herrn är så såld på katter hittade vi massor med fina saker till honom. Inga kläder utan handduk, örngott, förvaringslådor och liknande =D Mille fick själv välja vad han skulle ha, rättvist tycker jag.
Men jag beställde även ett par snygg mjukisar och t-shirt. Tanken är att han ska kunna ha det till våren. För just nu är han nästan för stor för 104 men för liten för 110. Så förhoppningsvis växer han till sig när värmen kommer ;-)
 
 
Tyckte byxorna var supersnygga. Lite coolare än vanliga mjukisar och Mille tycker fortfarande om att ha det. Melle vill helst bara ha jeans...
 
Ska snart ta mig en dusch innan det blir lite frukost. Men först ska jag ta mig en latte. Vanligt kaffe vill inte halsen ha...
 
Trevlig söndag på er =)
 
 
 

Har jag missat något??!!

Tog med mig tokungen och handlade mat på förmiddagen. Vi tog ett break i all sport ;-)
Började med storslalom första åket och efter det var det handling för mig och Mille. Melle och pappa tog en cykeltur.
Vi möttes upp hemma lagom till andra åket och fick se en fin fin pallplats =D Efter det blev det hockey, juniorkronorna och lite fika. Nu kikar vi på LHC och efter det blir det väl middag och skidskytte ;-)
 
I mataffären gjorde Mille en upptäckt som jag själv blev ganska bitter att jag missat. Rent ut sagt blir jag förbannad att jag inte befinner mig i New York ihop med hans pappa. Men mest av allt är jag väl förbannad över att jag inte kommer ihåg den stund då ungen blev till.....
 
Mamma, mamma kolla massor av pappor. Massor av Christainor, som Mille själv säger ;-)
 
Tycker jag borde kommit ihåg om denna man klättrar upp på en men tyvärr inte. Det är helt svart!
 
All mat till nyår är nu inhandlad. Gick ganska smidigt även att det var folk på Maxi. Nu behövde vi inte köpa allt till den genensamma middagen men vi äter ju lite själv med ;-)
Igår fixade jag drickat på lunchen. Blev vanliga Louis och rosèvarianten. Kör säkra och goda kort. Tror att Herr Lööke skulle fixa det goda rödvinet som ska vara till hjorten ;-)
 
Snart är det dags att börja fixa lite med middagen men först ska jag se lite till på hockeyn...
 
 
 

Tillbaka till vardagen

Julen är över, bara nyår runt hörnet =)
 
Idag var det vardag igen och med det jobb! Inget jag tyckte var särskillt jobbigt, hade tom sett fram emot det. Och nu är det ledigt i två dagar innan det är dags för att jobba en dag igen ;-)
 
I år har det blivit många stickade saker i paketen och sist ut var denna halsduk som jag fick av svärmor!
 
Igår var det sista julfirandet för detta år. Vi var bjudna till svärmor och man och där var resten av familjen. Kusinerna sysselsatte sig vilket underlättar en hel del ;-)
Fina julklappar, Milles favorit var nog ändå hans självgående lilla katt - Bosse. Ett äkta kattnamn....eller inte =)
 
Annars har den här helgen börjat med en halvsjuk familj där 3/4 antingen har ont i halsen eller snorar. Jag är livrädd att halsen helt ska lägga av som sist. Och en dag på jobbet har inte direkt gjort värken mindre. Men det tar jag igen med att vara tyst..are ;-)
 
Lagom till På spåret så blir det räkor, ostar, aioli, kräftröra och annat gott. Nu håller vi bara tummarna för att barnen gett upp tills dess ;-)
 
GoD kVäLl!
 
 
 

Sammanfattning julen 2013!

Juldagen hos svärfar och fru var en svettig historia. Barnen var som SÅ många gånger förr på sitt allra busigaste och hyssigaste humör. I dessa lägen får jag faktiskt svårt att njuta av studen och känner bara en inre stress. Men samtidigt har dom sina stunder då dom är bra söta med =)
 
Bjöds på god mat, en mellandag av vanlig middag. Blir lätt mycket julmat när man är bortbjuden under denna period. Grytan som Mahnaz hade gjort blev jag helt såld på!
 
Blev lite byggande på juldagskvällen...
Inte bara för vår del...grabbarnas plastfaster och pojkvän fick också knåpa ;-)
 
Igår var vi ju hos svärmor. Fullt ös och årets stora favorit är väl ändå hazard. Herregud så liviat det blir varje år =D Men det är väl just det som är charmen. Jag fick några fina saker, bla en bricka. Maken slogs o någon isbjörnledlampa att ha ute i trädgården. Nu blev det svärmor som lade vantarna på den ;-)
 
Barnen fick massor av fina paket. Mille fick sin självgående katt som jamar och spinner. Även han fick namnet Bosse, som hans tandläkarkanin =)
Melle fick en stor fin buss och flygplan. Sen fick dom självklart massor med fina kläder och pyjamaser. Tusen tack till alla nära och kära för dom fina julklapparna som vi alla har fått i år!!!
 
I denna familj är det alltid farmor som är tomte. Och ja hon lyckas göra ett bra jobb varje år ;-)
Tomten får lite läshjälp av sin son... ;-)
Här har vi den lilla herren med Bosse!
Alltid lika skönt och komma hem och slänga sig i soffan efter en intensiv eftermiddag/kväll. Hann precis hem till andra filmen i Sällskapsresanserien - min favorit!
 
I julklapp fick jag av min fina man örhängen från Edblad - Eternity. Får jag lov att säga hur passande det var!
Nya plattången från GHD är helt FAB =D Jag lyssnar på vad Maria min frisör rekomenderar. Och enligt henne är denna bäst på marknaden. Och med tanke på att hon kan mitt hår bättre än mig själv så lyssnar jag snällt på vad hon säger ;-)
Hörlurarna i guld är nog det enda som jag uttryckt mig om att jag önskar mig i julklapp ;-) Och jag brukar ju få vad jag vill ha!
 
 
 
Önskar er alla ett skönt avslut på 2013. Nu laddar vi inför nyårsafton =D
 
 
 
 
 
 
 

Julfirande x 2

Puss på dig mormor och god jul!
 
Juldagen idag och vi har firande på schemat hemma hos svärfar och fru. Ska dit under eftermiddagen, så innan dess tar vi det lugnt och bara är hemma och myser. Grabbarna passar på att leka med alla nya saker som dom har fått =)
 
I måndags firande vi med hela min familj. Alltid lika skoj att träffas, är nog för att det så sällan sker. Så när det väl blir av njuter jag till 110 %.
Tomten kom med klappar men Melle listade under utdelningen ut att det var ju morfar som gömde sig bakom masken =)
 
Här är vi alla i väntan på att tomten skulle komma =)
 
Kvällen blev så lyckad. Vinst på bingolotto - en nyårslott. Skulle knappast kalla det högvinst ;-) Men det bästa var ändå sällskapet. Mr Mikie hade köpt star wars prylar till grabbarna. Melle gav upp någon gång runt 22, han ville verkligen inte sluta leka med sitt lasersvärd =)
Utav oss fick Mikie ett fårskinn att ha i sin läshörna i nya lägenheten. Sovrummet där är verkligen så mysigt. Är mest sotis på hans gungstol som han fyndade på loppis under hösten. Fårskinnet ska ha han hängdes i stolen och det var något han själv ville ha!
 
Min syster och grabbarnas ena kusin!
 
På julafton var vi tillbaka. Strax innan Kalle dök vi upp. Blev även massor med god julmat innan det var dags för tomten att komma med fler klappar till framförallt grabbarna.
Mille gav sina nappar till tomten och för det fick han en STOR grävmaskin. Tyvärr var han inte lika duktig som sin bror var förra året. Han frågade knappt efter nappen, medan Mille inte kunde sova inatt. Han vaknade flera gånger under natten och var ledsen. Tillslut gav vi upp och gav honom nappen. Men imorse när han vaknade var den borta ;-) Han har frågat efter under morgonen men vi har sagt att tomten tagit den. Får se hur det går till kvällen och natten =)
 
Drog på mig en gammal nyårsblåsa igår. Julafton kräver nästan klänning enligt mig. Men det har väl att göra med mina missade år av att få ha snyggkläder till vardags. Så när man får klä upp sig då ser jag till att göra det ;-)
 
Även tomten dök upp på julafton. Var två grabbar som stod på mormor och morfars balkong och ropade till tomten att komma upp till dom =)
 
Melle frågade om det var morfar som var tomten men det nekade han till. Morfar hade ju varit tvungen att åka iväg och jobba efter maten. Och det köpte den lille herren ;-)
 
 
Här sker bytet mellan nappar och julklapp. Mille hade själv önskat sig en stor grävmaskin. Som tur var sparade vi en napp hemma och den kom ju som sagt till användning inatt =)
 
Grabbarna fick massor med fina saker, bla kikare som vi ska ha när vi är i skogen. Men det hindrade inte grabbarna från att testa dom redan på kvällen. Tyvärr såg dom inte så mycket i mörkret.
Även vi vuxna fick julklappar, varsinn halsduk och en fin låda med olivolja och balsamvinäger. Det kommer att gå åt här hemma då vi älskar att ha det i marinader och på sallader!
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och läsa bok med Melle. Han fick en tågbok av oss i julklapp som redan blivit en favorit. Om han inte blir tågförare som stor är det något som inte står rätt till på denna jord ;-)
 
Tack kära familj för denna jul och alla klappar!
 
 

God jul!

År 2013 och julafton. Känns inte som det var så länge sen vi satt och kollade på Kalle ankas jul :)



I år är det julfirande hemma hos mina föräldrar. Vi följer ett schema och i år blev det en dubbel. Firande igår med mina syskon och idag utan alla dom andra utom en syster :)

Barnen har lekt med alla sina julklappar innan vi kom hit. Dom gillade verkligen varenda en av dom. Så i år blev det jackpott ;)
Själv hade jag varit snäll under året och fick några klappar. Ett par nya fina örhängen, ny plattång och nya hörlurar. Låt oss säga att jag är nöjd. Maken har verkligen lyssnat på mig under hösten och snappat upp vad jag sett och gillat! Pluspoäng där ;)

Snart kommer tomten hit. Då är det en kille här som lämnar sina nappar! Får se hur det går...

Smygstart!

Vi börjar redan idag att fira lite jul. Alla syskon och barn ska träffas hemma hos mina föräldrar för lite firande. Ingen julmat utan bara kåldolmar och revbensspjäll =D Är min bror som begär det och jag klagar inte!
 
Hittade den snygga toppen/blusen på Lindex tidigare under hösten. Ett bidrag till nyårsfesten kanske...
 
Älskar verkligen julen, mycket pga av paketen. Men jag gillar mer att ge än att få. Känslan när man ser att gåvan blir uppskattad - den är amazing ;-)
 
Inviger den nya koftan som jag fyndade igår. En topp och snyggbyxor till det och min outfit är klar. Känner mig sådär lagom uppklädd. Imorgon blir det mer all in men då är det ju också julafton ;-)
 
Ikväll kör vi obligatorisk uppesittarkväll med Mr Mikie. Lite gott att dricka, god mat och bingolotto. Vi spelar en gång om året och det är innan julafton. Älskar verkligen våra små traditioner som vi skapat.
 
Trevlig måndag bloggisar =)
 
 
 

Julklappar & fynd

 
Hade inte räknat med att det skulle delas ut julklappar igår. Min plan var att lämna våra imorgon och sedan öppna på julafton. Men det blev julklappsöppning för vår del redan igår =)
 
Fick en jättesöt mugg med strumpa, choklad och visp. Karln fick fyra flaskor med öl. Ni vet sån där som bara säljs i begränsade upplagor ;-)
Barnen fick varsin klocka. Melle är just nu helt såld på att ha klocka, så det kunde ju inte bli bättre =)
Vi fick även hem en söt liten lykta/kruka/glasburk. Funderar faktiskt på att köpa lite blommor och sätta ner i den!
 
Tog med mig Mille en sväng på stan idag. Fick trevligt sällskap av Sofie och Agnes. Köpte den sista julklappen till min kära. Nu är alla klappar klara. Eller det är en liten kvar till julklappsspelet hos svärmor men det är först på annandagen ;-) Ska nog hinna med att köpa den.
Hittade massor av fina smycken på Lindex. Dom var skapligt nedsatta, så nu är jul och nyår räddat.
Vero Moda skulle stänga sin butik så där var det 50 % på allt. Hittade en jättesnygg topp och en tunn längre kofta. Är ju ganska svag för just koftor =)
Sofie slog till på en likadan topp, så vår gemensamma garderob växer. Gäller bara att stämma av innan vi träffas varje gång så vi slipper komma i samma stass ;-)
 
Fynden visar jag er imorgon!
 
På eftermiddagen var världen bästa Maria här och snyggade till dom små. Melle älskar verkligen att bli klippt av Maria. Fick han välja så skulle han nog besöka henne varje vecka.
Mille är det alltid lite mer jobb med ;-) Han var mest rädd för att hon skulle klippa honom i örat. Det ät aldrig något som inträffat i hennes karriär, så vart han fått det ifrån vet jag inte ;-)
 
Nu tar vi igen oss i soffan. Tänt lite ljus och myser. När barnen somnat tar vi de sista klapparna. Är faktiskt glad att vi tagit klappar lite pö om pö. Normalt brukar vi stressa de sista två dagarna =)
 
 

Hur ska detta sluta?

Nu kanske inte allt detta ska drickas upp ikväll men när Herr Lööke sa igår att han skulle köpa lite rödvin till kvällens ostbjudning blir man allt lite orolig ;-)
 
Denna lördag är lite mer underbar än alla andra. Igår gick jag hem i vetskapen om att jag hade en hel vecka med ledighet framför mig =D
 
Kvällen bjöd på lägenhetsvisning, barnen var kvar hemma med farmor. Efter det blev en kopp kaffe hos Lööke och sedan hem för att äta pizza med barnvakten ;-) Somnade mätt och belåten med alla beslut som tagits under kvällen.
 
Annars har denna vecka varit lika härlig som alla andra. Bäst var nog ändå beskedet om att jag har en fast anställning. Med andra ord behöver jag inte vänta i 6 mån innan jag får beskedet =D Men lika bra var även beskedet att alla goa kollegor fick samma svar!
 
Ikväll kör vi ost/vinkväll hemma hos vära vänner. Det är planering inför nyår som står på schemat!
Ha en FAB lördagskväll!
 
 
 

Magiskt



Kan inte låta bli och tycka att månen är lite extra förtrollande vissa mornar. Igår visade den sig från en underbar sida :) Svårt bara att fånga det på bild.

Har nu två dagar med jobb kvar innan det blir lite julledigt. Jobbar enbart fredag nästa vecka. Är inte riktigt van att få vara ledig så många dagar runt jul och nyår ;)

Nu är det full fart mot helgen. Denna förmiddag bjuder på möte och sen är det hem och mysa med grabbarna medan maken är på julbord med jobbet :)

Hoppas ni får en bra torsdag!

Yummie!

Igår slog vi till på att göra creme bruleè till efterrätt. Barnen har ännu inte blivit frälsta, så efter dom somnat tände vi lite ljus och myste i soffan.
 
Den främre än min och är bränd med råsocker. Den bakre är makens diabetesvariant utan socker =)
 
Tror det finns lika många recept som det finns invånare i denna stad på just denna efterrätt men jag ska ge er mitt.
 
Ca 6 st:
 
6 st äggulor
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 vaniljstång
ca 1 dl strösocker
 
Till karameliseringen:
 
Ca 1 msk råsocker/farinsocker/strösocker
 
Gör så här:
 
Sätt ungen på 180 grader.
 
Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret. Lägg även med vaniljstången.

Tillsätt grädden och mjölken och värm upp. Här kan man välja om man vill ha mer eller mindre grädde. Man kan ta enbart 2 dl grädde och 4 dl mjölk. Valet är fritt =)

Blanda och vispa äggulor och resten av sockret i en bunke. 

Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

Smöra 6 små formar eller en större form.

Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna.

 

Ställ formarna/formen i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min eller tills dom stelnat.

Ställ dom sedan svalt.

Till karameliseringen kan man göra det i ugnen på grillvärme. I såfall sätter ni ugnen på 250 grader och strör över sockret. Låt dom stå i ca 10 min eller tills dom fått en knäckig yta. Annars är det bara att strö över sockeret och bränna av med en brännare.

Klart för servering!

 

 

 

 


Ett jultips!

Denna rulle hittar ni på Lagerhaus för ynka 20 kr!
 
Dessa julklappsettiketer sprang jag på tidigare under hösten. Trodde först bara att det var dom röda som man köpte. När man tittade på förpackningen låg den röda etiketten ytterst och jag tittade inte på baksidan, då hade jag sett att det fanns tre motiv till =)
 
När jag började att slå in paket förra veckan blev jag förvånad när jag öppnade och skulle ta den första etiketten att det fanns flera motiv =) Det var så bra eftersom man hittar en som passar till alla sorters papper man har.  Och ja, vi är sådana som köper flera olika motiv på julpapprena ;-)
 
För 20 kr får man etiketter som passar till alla sorters papper. Och är ni som jag som tröttnat på tomteetiketter är det här perfekt!
 
 
 

Office wear!

 
Är det bara jag som missat att H&Ms hemsida skapat en ny kategori - office wear. Är inte så ofta inne på hemsidan men idag när jag surfade runt bland nyheterna såg jag denna snygga klänning. Upptäckte då att dom hade en hel kategori med snygga arbetskläder =D
 
Nu kanske jag går lite mer all in än många av mina kollegor men jag tar igen ganska många förlorade år ;-) Att jobba på Lidl gjorde inte direkt min garderob lyxigare. Tvärtom, var mest funktionella kläder men ibland hittade lite snyggare plagg in. Men i ärlighetetens namn är det inget kul att handla snyggkläder när man aldrig kan använda dom.
 
Nu upplever jag mer problem med att inte ha snygga, klassiska plagg. Inte för att jag behöver klä upp mig till tänderna men jag gillar att se snygg ut när jag går till jobbet. Varvar snyggbyxor och kjolar med att ha jeans.
Till våren ska jag inviga denna snygga klassiska klänning. Var just den lilla detaljen vid halsringningen som gjorde att jag slog till.
Hade nog lätt kunnat slå till på ännu mer plagg men jag tänkte ta mig en tur i början på nästa år och investera i lite mer "snyggplagg" att ha på jobbet.
 
Passa även på att handla på H&Ms webshop. Fram till den 15/12 bjuder dom på frakten om han handlar för över 500 kr. Självklart lyckades jag klicka hem några andra saker med ;-D
 
 
 

Liten gömma

Hittade en sådan fiffig sak på inredningspartyt jag var på hos Sofie. En kontrollgömma!
 
Vi har några kontroller här hemma till diverse apparater ;-) Och några av dom används inte så ofta. Just dessa har vi inte haft någon bra plats till. Men nu har jag hittat den perfekt förvaringen!
 
Jag och min fina för många år sedan ;-)
 
En "bok" pryder nu fönstret och i gömmer sig kontrollerna. Bara att lyfta på locket för att komma åt dom. Det enda som är lite negativt är väl att dom stora kontrollerna inte får plats. Som vår tvdosa men den använder vi ju så pass ofta ändå.
 
Tidigare stod bara ramen där och jag ville inte plocka bort den. Så nu står den på och göra det hela lite mer ombonat.
 
Priset var nästan det bästa, knappt 200 kr. Den fanns även i ett annat mönstret men det här passade bäst in hemma hos oss.
Hade jag tänkt till lite skulle jag köpt en till. Är ju en perfekt julklapp, för vem har inte för många kontroller hemma??!! ;-) Men nu var jag inte så smart så jag ger er det lilla tipset =)
 
 
 

Dom senaste dagarna...

 
Lucia igår och det var både med glädje och sorg. Den här söta pepparkaksgubben åkte iväg och lussade på morgonen med sin pappa. Det medan Mille och jag var kvar hemma. Han hade vaknat och kräkts mitt i natten, så något firande för hans del blev det inte.
Melle och alla dom andra barnen hade varit så duktiga och hav var så nöjd när han kom hem =) Med sig hade han pepparkakor som dom bakat tidigare under veckan.
 
Mille kräktes två gånger under dagen och ca 12 timmar efter första spyan var han helt återställd. Då lekte han och for omkring. Till kvällen åt han lättare mat och det med god apptit. Så någon större maginfluensa kan han inte ha haft!?
 
I torsdags var det julbord med jobbet. Mycket trevligt och gott får jag säga. Sällskapet är väl alltid bäst men creme brulèen som stod uppdukad på dessertbordet var inte fy skam. Jag är ju en riktigt sucker för det ;-)
 
Denna lördag ska det veckohandlas och kanske ett bak på eftermiddagen. Barnen ska ut och leka en sväng nu innan vi sticker iväg. Ska även passa på att köpa lite mer julkappsetiketter. Har hittat dom bästa och nu ska jag köpa på mig ett lager ;-) Visar er vilka det är senare idag.
 
Nu blir det en dusch för att på allvar vakna till. 05.35 är lite för tidigt att gå upp en lördag men min minsta son och man sparkade ur mig ur sängen då....gissar på att det blir ett vil efter handlingen =D
 
 
 

Red!

Tänka sig att onsdagen snart är över. Hade flyt på jobbet då jag hade jouren. Kunde sluta exakt kl 17!
Hem och bytte av mannen i dörren. Han har avslappning i form av biljard, öl och middag med sin pappa på stan ;-)
 
Jag har hunnit med att skriva alla julkort under kvällen. Till min stora förvåning gick det rätt så snabbt detta år. Brukar kännas som man sitter i flera timmar men i år var jag klar på ca 30 min =D
Nu är det bara paketinslagning när grabbarna somnat. Måste slå in dom som vi har till insamlingen på jobbet.
När mailet kom om att det finns 126 familjer här i stan som inte kan köpa julklappar så var det en självklarthet för mig att köpa några klappar. Även mamma har bidragit med lite stickade saker =)
 
Igår hann jag även med ett besök hos Emma efter jobbet. Mina naglar hade växt sig långa och hemska, så ett besök var välbehövligt ;-)
Som vanligt blir jag bortskämd, denna gång i form av skumtomtar, fikabröd och latte. Sällskap av både Emma och Leyton vilket inte kan bli annat än toppen!!
 
Älskar glittret som är härligt mörkrött men nästan ser svart ut i vissa lägen. Det blir en så snygg effekt!
 
Denna gången behövde jag ha något som passar både till jul och nyår. Brukar ha rött och något glitter men denna gång visade Emma detta snygga glitter. Det ser ut som en blandning av rött och svart.
Eftersom det är juletider fick det bli lite stjärnor på två naglar med.
 
Snälla pappan min gav mig skjuts hem så jag slapp att ta bussen. Så jag hann hem och mysa lite med grabbarna innan dom somnade. Känns som vi setts för lite denna vecka. Måndagen var det sim med Melle, tisdag naglar och idag är mannen borta. Imorgon är det julbord med jobbet, så ni kan gissa om jag längtar till fredag då vi får en hel kväll ihop!
 
Nu ska jag ta tag i tvätten. Det börjar att välla över. Varför känns det inte som om det spelar någon roll fast att man tvättar hela tiden??!!
 
 
 

Snöstorm och pulkaåkning

Det blåser storm ute och snön yr. Efter Milles bad på förmiddagen gav vi oss ut och åkte pulka. Första gången för den här vintern =)
 
Som tur var hade vi vinden i ryggen på vår lilla backe. Så det vara bara när man gick uppför backen som man märkte av hur mycket snön yrde.
Barnen blev röda och goa om kinderna men efter ett tag gav vi upp och gick in och fikade. Varm choklad och bulle. Får nog snart göra något åt allt detta fikande som sker hemma och på jobbet. Annars är det nya byxor som gäller ;-)
 
 
Mille skulle nog kunnat vara ute hela dagen. Han är som en ångvält som drar fram =) Han sladdar runt med racern och slänger sig ur pulkan. Man har alltid hjärtat lite i halsgropen med honom!
 
 
Denna kloka och just nu busiga unge är bra härlig. Under den här helgen har han nog retat gallfeber på oss både en och två gånger. Men ute är han helt fantastisk och underbar och det är då man glömmer alla bråk!
 
Tog mig en liten nap efter fikat förut. Vad skönt det är att få slummra till i 20 min ;-) Ska ta tag i massor med tvätt nu. Alla sängar ska bli renbäddade och ikväll när barnen somnat ska vi börja slå in lite julklappar =)
 
 
 
 
 

På barnens begäran...

 
Ute ligger det äntligen snö. Det är kallt men lite för blåsigt. Men jag njuter =)
Det är andra advet imorgon och i eftermiddag kom det sista av allt julpynt upp. Och barnen ville att vi skulle klä granen så tomten kunde komma ;-)
Mysigt när hela familjen hjälper till och hänger up alla fina pynt som vi har i granen. Några saker har barnen själva gjort. Dom är självklart mina favoriter!
 
En av mina andra favoriter måste ändå vara guldskon som jag köpte till förra året. Kan det bli mycket mer jag!!?? Den glittrar så fint i skenet från beslysningen och dom levande ljusen vid sidan om granen.
Sitter här i soffan och njuter av att se granen klädd och resten av hemmet pyntat. Normalt brukar vi vänta tills det är ca en vecka kvar innan julafton innan vi klär granen. Men i år gjorde vi det tidigare. Det resluterar även i att efter nyår så åker den ner i källaren igen. Finns ingen anledning att ha den kvar. Jag tycker den bara passar in under jul och nyår, sen har den spelat ut sin roll.
 
Snart börjar andra perioden på hockeyn. Efter det blir det middagsfix =)
Trevlig kväll på er!
 
 
 

Hem från Stockholm



Kom hit igår med tre underbara kollegor.
Middag med andra nya och lite Folksam folk. Mycket trevligt!

Idag har vi haft fullt schema. Grupparbeten, rundvandring och lite intressant information om olika delar i företaget.
Men det bästa är nog att vi faktiskt kom med tåget hem. Var inte helt säkert och med allt kaos i den här staden höll vi på att gå under :)

Åker hem glad över en trevlig gårdag. Ett glas bubbel innan middagen, stoj innan sänggång och en alldeles underbar säng att sova i ;)


Hest...

Är nu inne på dag 4 av hestheten from hell. Rösten har dragit och kvar finns något väsande. Trodde att det höll på att vända igår men icke. På kvällen fick jag extremt ont i halsen och direkt var jag utan röst.
 
Började men en liten förkylning och i torsdag var jag hes. Gjorde pappanmälningar hela förmiddagen för att vila rösten och efter lunch satt jag på telefon. Det straffade ut sig!
Vaknade utan befintlig röst på fredagen. Vilket ledde till att jag försökte i den mån jag kunde vila rösten på jobbet. Plöjde pappanmälningar hela dagen. Saknade faktiskt att inte sitta på telefon. Och tyvärr ser det ut som om veckan kommer starta på samma sätt....
Håller nu bara tummarna för att det är på bättringsvägen!?
 
Annars har denna helg varit härligt lugn. Vilat mycket och försökt att spara på min röst ;-)
Var och bytte däck igår eftermiddag. Underbart att bara lämna och sedan åka därifrån. Inget släpande på däck hit och dit.
Efter det blev det några snabba ärenden i Tornby. Herrejisses vad det märks att jul är nära nu. Massvis med folk strax innan stägning. Men vi fick tag på det vi skulle ha, bla en liten gran in till Milles rum =)
 
Igår när vi väntade på att bilen skulle bli klar. Klätterapan skulle självklart vara överallt och ingenstans ;-)
 
Annars har vi nog gjort det som alla andra pysslat med denna helg - pyntat och adventsfikat ;-)
Var hos mina föräldrar idag och fick nybakade lussebullar. Passade även på att åka ner till lugnet på Lager 157 och köpa två julklappar....och lite nytt till mig själv ;-)
Ska på allvar ge mig ut och fixa klapparna nästa vecka. Har spanat in lite bra erbjudanden. Och sedan vet jag att veckorna springer förbi och snart står vi där med bara dagar kvar till julafton!
 
Nu ska jag återgå till hcokeyn. Har kommit underfund med att te varken gör halsen bättre eller sämre så ikväll kör jag på gyllene bubblor ;-)
 
Trevlig kväll och på återseende!