En god natts sömn

Inatt har jag sovit som en klubbad säl. Inte en gång har jag vaknat, eller jo i ca 4 sek. Då vaknade jag till av att Christian la sin arm om mig. Helt tokhärligt det är att ligga tätt intill varandra. Känna andetag och värme! Är nog därför jag sovit så bra inatt. Jag har tankat kärlek och värme vilket ger mig massor med energi =)
Barnen har också sovit gott inatt. Melle kom upp strax efter 06 och Mille ca 40 min senare. Det är svårt att sova vidare när huset/världen börjar att vakna upp ;-)

Här hemma pågår nu en massa lek. Barnen har ätit frukost och är (peppar peppar) än så länge på gott humör. Ingen trots eller bråk som uppstått än ;-) Jag hoppas att vi slipper det innan vi tar en skön promenad till dagis. Tänk vad skönt att ha en liten bit dit. En massa extra motion och vi får alltid njuta lite extra av sådana här fina dagar. Ska bli härligt när första riktiga vårvärmen kommer och allt grus är uppsopat. DÅ är det vår på riktigt!

Ska nu dricka upp min kopp med kaffe. Sen tar jag tag i den rena tvätten. Det är lite extra lyx med att börja sent ibland. Ikväll har jag C vid min sida på jobbet. Gud vad roligt vi har ihop. Bara en massa fnitter, just det som gör det skoj att jobba med tjejer =)

Ha en FAB dag!
KRAM!



Mersmak

Jag vill nu har mer sol och värme! Den här dagen har bjudit på underbart vårväder och hade det inte blåst så hade jag njutit ännu mer ;-)
Var en skön promenad till och från dagis efter jobbet. Alltid lika skönt att ta en rask promenad efter att man varit inne och jobbat hela dagen. Det ger mig tid att rensa huvudet och få påfyllnad av energin. Nu längtar jag bara tills våren kommer på riktigt...

Hela familjen sitter nu i soffan och tittar på film. Vi befinner oss nog alla i någon form av matkoma. Slog till med en hemmagjord lasange idag. Lite aubergin i gör den ännu mer matig och god. Testa nästa gång, skiva den fint och lägg den mellan ett lager =) Själv är jag extra glad eftersom det blev en bit över. Matlådan fixad inför morgondagens jobb ;-)

När barnen somnat blir det en latte. Behövligt för annars somnar nog den här maman lite för tidigt ;-)


Ut med det gamla och in med det nya



Vi har städat ut och slängt massor med saker som stått på balkongen. En del fick ett nytt hem på tippen och andra saker fick flytta till källaren.
Dom gamla möblerna vi fick ta över när vi flyttade in tog upp lite för mycket plats. Vi vill kunna röra oss och ha det lite fritt omkring oss. Barnen gillar att kunna springa in och ut obehindrat, så vi vi behövde något som var nättare.
Den lilla bänken med förvaring och dyna hittade vi på rean och även dom ihopfällbara borden. Mycket smidigt att kunna fälla upp det andra vid behov. Ingen plats tog det som ihopfällt heller =D

Eftersom balkongen är inglasad har vi redan invigt dom nya möblerna. Värmefläkten fick gå ett tag innan solen bröjade ligga på. Då blir det varmt och vårigt och man kan sitta i kortärmat därute och inte frysa ;-)
Dock är vi fortfarande på jakt efter två st klappstolar. Självklart ska dom också vara vita men utbudet av utemöbler är inte så jättestort än =) Får vänta in våren lite till..

-----------------------------------------------------------

Nu sitter vi här i soffan helt färdiga min man och jag. Det är först nu som jag landat, måndagar försvinner snabbt. Jobbade fram till 15 och efter det blev det lite bus här hemma innan Melle och pappan åkte till badet. Jag och Mille valde att veckohandla i lugn och ro på Maxi. Hämtade upp grabbarna när vi var klara och sedan hem för att äta. Sen fösvinner resten av kvällen till ombyte, tandborstning och nattning av grabbarna =)
Vi ska snart ta oss lite jordgubbar med smält vit choklad på. Lagom njutning på en måndag ;-)

Önskar er en skön start på veckan!


Kalajsat klart


Melle fick själv bestämma vad han skulle ha på tårtan. Självklart ska det vara godis ;-)

Dagens lilla kalas är nu över. Gästerna har åkt hem och vi pustar ut i soffan. Barnen har en sockerpeak just nu och vi inväntar att den ska lägga sig. När den väl gör det kommer dom vara redo för sängen =)

Melle har fått massor av fina presenter. Tack alla snälla för att ni kom hit och firade Melles 3 årsdag!
Bla fick han ett självgående briotåg, en resväska, DVDfilm, kläder, sparbössa + pengar (aldrig ge bort en sparbössa utan pengar!), ritbräda. Även lilla Mille fick en tröja men brorsans presenter var mer intressanta - som alltid!
Vi har mumsat tårta, bullar och kakor så det står härliga till. Fick i mig min första kopp kaffe sedan i torsdag. Och vet ni vad?! Den sista lilla huvudvärken försvann efter det =D Skönt att kunna slappna av, för det går verkligen inte helt när huvudet bankar.


Ljushuvud?! ;-)



När barnen somnat ska jag ta mig en dusch. Det är tidig morgon på jobbet. Har inventering, då gäller det att vara pigg och allert ;-)
Men innan vi tar kväll ska jag och älsklingen försöka ta igen förlorad tid. I fredags var jag sjuk, igår värkte huvudet sönder mig så jag somnade 20. Ikväll kanske vi hinner mysa lite innan sängen kommer kalla =)

Ha en trevlig kväll!
KRAM.


Redo för lite kalas



Idag är jag bättre än igår, dock lite huvudvärk kvar. Men krfaterna börjar komma tillbaka =)

Vi hade planerat att ha ett litet kalas för Melle idag och in i det sista har vi avvaktat med besked. Men vi kör på, självklart att vår kille ska få ha ett eget kalas =)
Vi blir inte alls många, mina föräldrar, min sysyter, Christians mamma och sambo och sjävlklart Mr Mikie. Alla kan självklart inte komma idag utan får komma senare i veckan. Är alltid lite meck med att få en tid som passar alla.

Eftersom vädret ute skriker VÅR väljer jag en härlig våroutfit =) Fin ljusrosa tunika med underklänning. Och bara för att det är söndag och lite slappt fick det bli leggings till ;-)

Återkommer senare ikväll med bilder. Dagens firande barn sover så vi hoppas han är pigg och allert om en stund när gästerna kommer!?


På bättringsvägen

God eftermiddag!

Börjar sakta att återhämta mig efter gårdagens kräksjuka. Åkte på en fin sådan från båda håll. Tror ni förstår vad jag menar ;-)

Idag börjar mina krafter sakta att återkomma. Än är jag bra kraftlös men benen bär. Värre var det igår då jag kröp från toaletten in till sängen. Christian och barnen befann sig inte hemma så någon hjälp kunde jag inte få. Låg först i 10 min och samlade kraft på golvet innan jag kröp iväg =) Helt tokigt men fram till kl 13 fick jag inte behålla något. Munnen var som ett sandpapper och när det var som värst sköljde jag munnen. Allt för att inte bli galen.
Till kvällen började det sakta att avta och jag kunde få i mig några mariekex och lite saft + ett glas avslagen cola. Gud vad härligt att få i sig något. När man är så tom i magen blir man nästan illamående av det. Blev inte bättre av att jag kände matoset från köket heller =)

Idag har jag fått återgå till gruppen. Igår var jag utstött och fick inte umgås med någon av mina grabbar. Stod en stund på kvällen i dörren och vinkade till dom. Melle och jag utbytte några slängpussar innan jag återgick till sängen.
Värst av allt är nog att min rygg tagit sådan stryk av att ligga ner. En hel natt (började kräkas runt 04) och en hel dag i sängen har gjort ryggen mör. Skulle behöva knåda igenom den men det tar vi när jag är bättre i kroppen.

Även mina små börjar bli bättre. Har varit feberfria både igår och idag. Hostan finns kvar men det kommer nog dröja till våren innan den försvinner. Förbaskade dagishosta ;-) Deras snoriga näsor börjar också bli bättre. Nu har vi inget klart snor längre. Segt gult som alltid kommer i slutet. Känns bra för då är dom redo för dagis på måndag =D Det jublar vi alla över!

Nu ska jag vila mig en stund. Mille och maken är i affären och handlar lite färsk lax - bra för magen. Ska bli mysigt att äta middag ihop ikväll =)

KRAM på er.


Mysig eftermiddagsfika!



Hela familjen tog en sväng till affären förut. Både jag och barnen behövde komma ut och få lite frisk luft!
När jag plockat ihop våra kassar med mat såg jag två bekanta ansikten. Min mamma och syster kom gående =D Var inte bara jag som blev glad av att se dom, även grabbarna sken upp!
Så det blev en fika hemma hos oss. Lite nya minikex och glass. Glassen köpte pappan i huset när han hade slängt skräp. Glassbilen hade stannat till på gården och han kom hem med både pinnglas och dumleglass. Hujedamej så god den var!

Grabbarna blev piggare för en stund ovh vi trevligt sällskap. Precis vad vi behövde efter en dag med lite gnäll ;-)
Nu blir det snart taco och efter det kommer nog två grabbar att somna...


Vårkänsla



Solsken och vårtempraturer gör att jag vill fylla på hemmet med fräscha blommor.
Idag sprang jag iväg till jobbet och fick med mig två orkider hem. Det är extra lyx att ha så nära och kunna "handla" innan vi öppnat ;-)

Den ena står på sideboardet i hallen och den andra i köksfönstret. Det kan hända att den får byta plats ifall det blir för soligt.
Vissa säger att orkider är enkla blommor. Bara lite vatten och inte för ljust. Tack säger jag! Tycker dom är riktigt svåra, mina "dör" alltid efter ca två månader. Trist med tanke på hur mycket jag gillar denna blomma.
Det spelar inte heller någon roll om jag köper billiga eller dyra. Jag får ingen längre livslängd på dom. Får se om dessa "billiga" kan leva lite längre ;-)


En sessa är född!

Det är allt lite härligt att vakna upp till nyheten att vår kronprinsessa fött en liten flicka =D
Nu minns jag själv hur det var när man fick sitt första barn. Känns som en evighet sen men det är långt ifrån det. Det är en total lycka samtidigt som man känner en rädsla =)

Ska bli lite kul att följa nyheterna under dagen. Är allt från saluter till morgondagens namngivning. Går inte annat än att säga att det är speciellt när en ny medlem av kungafamiljen födds ;-)
Nu får vi vänta på att se det lilla underverket. Det ser jag fram emot, nyfödda små raringar som är söta som socker =)

God morgon på er!


Soffhäng




Mille har slagit rekord i att inte sova som sjukling. 20 min somnade han in. Det gav mig tid till att duscha och klä på mig. Nu är han uppe och är inte på sitt bästa humör.
Melle däremot har sovit i två timmar. Han är pigg och verkar mycket bättre. Jag ser gärna att det vänder och att dom som sagt är feberfria imorgon.
Får man vara så ärlig och säga att det ska bli skönt att gå iväg och jobba?! Jag tycker verkligen det. Har inte sovit vettigt på två nätter och med tanke på att jag försökt att tillfredställa den lilles behov gör att huvudet är i ett kaos. Hinkar kaffe och försöker att hålla mig vaken ;-)

Får ändå se det som att vi hade mysigt framför filmen tidigare under dagen. Mille låg och tittade, pratade och var mysig. Men sen kommer myrorna och då får han lite extra spring i benen. Är inte lätt då storebror vill sova och inte behöver bli störd. Kallas det ett moment 22 då??!! ;-)

Får se om jag orkar blogga mer ikväll då jag kommer hem. Tror det blir lite mat och sedan sängen. Behöver all sömn jag kan få!

Ha en trevlig eftermiddag!
KRAMAR.


Ny dag, ny tag!

Just nu är det så vi lever...

Natten bjöd på att Mille började få hög feber. Jättekul med två sjuka barn. När får vi jobba en hel vecka utan att någon av oss VABar?? Men som doktorn sa igår, februari och mars är dom stora sjukskrivnings och VAB månaderna. Bara att hålla ut och hoppas att april kommer snabbt =)

Just nu verkar febern ha gått ner lite på framförallt Melle. Ingen har fått något febernersättande på hela morgonen, så det ser lite ljust ut =) Imorgon får jag bli hemma och jag hoppas att det är den feberfria dagen. Då är dom redo för dagis på fredag - vilket dom så gärna vill gå till =)

Igår ringde rektorn för barnens dagis och frågade om vi fortfarande var intresserade av vårat första hands val. Hade totalt glömt bort att ta bort det när vi fick plats på vårat nuvarande dagis. Sa i allafall att vi inte hade några planer på att byta med tanke på hur bra både barnen och vi trivs! Det blev både rektor och fröken glad över att höra =)

Kommer i allafall att pallra mig iväg till jobbet i eftermiddag. Har en kortdag och börjar inte förän 15.30. Har turen att svärmor kommer hit och passar barnen innan Christian kommer hem från jobbet. Skönt att ha familjen nära!

Dags att ta tag i lite tvätt innan vi börjar med lunchen. Räknar med att det är mest jag som kommer att äta. Matlusten är lika med noll hos grabbarna. Tur att dom dricker som hästar i allafall ;-)

KRAMAR från sjukstugan!

 

 

 


Vårkänsla i sjukstugan

Här hemma är det ett barn sjukt IGEN!! Förbannade dagisbaciller som inte gör något annat än går runt.

Idag var det Melles tur. Jag fick åka strax efter lunch och hämta en febrig kille. Han låg under en filt och sov så sött när jag kom dit. Lillebror härjade runt med sin favorit fröken Gittan.
Hann med att prata lite med henne om Milton. Var nämligen så att vi hade ett läkarbesök inplanerat med honom idag. Eftersom han klagar över att ha ont i magen och inte än är helt bra i magen än började vi misstänka att det kunde vara något. Vad det var vi lite osäkra på, kändes som allergi men det är långt ifrån som det var när han blev sjuk som liten. Det mest troliga har känts som någon bacill.

Väl hos doktorn höll Mille låda. Han lekte glatt medan jag och doktorn talades vid. En underbar tjej, några år äldre än mig förklarade att någon allergi behövde vi inte oroa oss för.
Hon var ganska säker på att han hade någon magbacill som är väldigt envis. Är inte ovanligt att det tar närmare en månad att bli av med. Under tiden kan man både kräkas och vara dålig i magen. Och att han säger att han har ont beror nog på att han är lite sur i magen.
Blev dock lite provtagning innan vi fick gå hem. Där charmade grabben brallorna av alla som satt i väntrummet. Efter det gick vi hem och njöt av våren. Mille somnade gott i vagnen och jag gick utan vantar =) Hur härligt är inte det!?
Nu är jag mer än redo för solens värmande strålar =) Förbannat att man får mersmak bara..

Då är det bara att ge det här ca två veckor till innan vi får söka igen. Då måste vi kanske gå vidare och se om det är något annat. Men jag känner mig inte särskillt oroad för det. Är dock mer lugn för jag hade aldrig kunnat förlåta mig själv om det skulle varit något.

Ikväll kör vi lite sushi till middag när barnet somnat. Efter det blir det kaffe och en vaniljsemla. Fettisdagen ska firas på rätt sätt ;-) Kommer lätt vara värt att ha köat ca 15 min för!

Trevlig kväll!


FESTEN!

Hittade inte kabeln men jag hittade minneskortsläsaren till datorn. Bara att sätta i kortet från kameran och sedan vidare in i datorn =)

Var verkligen en lyckad fest, många var som sagt saknade. Men vi gjorde det till en heltrevlig kväll med väldigt mycket skratt.
Födelsedagsbarnet fick massor med skojiga saker, bla:

*snappsglas i vår serie
*körlektioner ;-)
*dessertprovning
*fotoalbum med bilder från sin bebistid
*blomsterarrangemang

Kvällens stora överraskning var nog ändå tårtan som jag beställt kvällen till ära. Ankan hjälpte mig att fixa tårtan och den blev bättre än jag någonsin kunde ana. Tusen tack för hjälpen ;-)

Här får ni i allafall lite bilder =)


Bubbel är obligatoriskt på en 30 årsfest =)

Svägerska med kärleken ♥


Paketöppning =)

Självklart får man lite hjälp att öppna med ;-)

Kommande brudparet ♥ och fina vänner självklart!


Dags för fika och tårtan ;-)

Vet ej vad som disskuteras här ;-)

TÅRTAN =D

Mr Mikie och svärmor - tusen tack för all hjälp!

Äldsta kusinen till mina grabbar!

Kvällens sötaste var nog ändå grabbarnas äldsta kusiner som klappade dom till sömns framför en film. Hade inte tagit länge innan Melle och Mille hade sjunkit ihop brevid kusinerna =) Bra att veta vilka som ska vara barnvakt i framtiden ;-)

Tack alla nära och kära för lördagens festligheter!


Sur & tråkig

God morgon!

Här hemma är tvättmaskin och diskmaskin i full gång. Ska snart ta tag i städandet. Torka, dammsuga och moppa alla golv innan det är dags för jobb =)
Christian börjar lite senare den här veckan så barnen lämnar han idag. Skönt med tanke på att Melle varit riktigt tråkig hela morgonen. Ingen frukost har han velat ha. Yoggi brukar vi få i honom men idag vägrade han. Det var tårar och sura miner. Lika bra att ge upp. Lite frukt får han i sig nu på morgonen under sångstunden, då klarar han sig nog till lunch!?
Var ingen hit heller när han surade sig igenom hela påklädningen heller. Usch vad jag avskyr att vi ska behöva skiljas som ovänner. Ikväll när jag kommer hem sover han, då finns det ingen tid till att gosa.
Vi skiljs aldrig som "ovänner" men han är inte direkt glad när vi säger hejdå. Skulle gissa på att han har det humöret från mig. Han tittar lite på mig och säger " Mmm" sen går han. Ja underbart med barn...;-)

Känns ändå skönt att veta att han kommer vara glad på dagis. Där är han sällan ledsen. Ska vara när han är riktigt trött då men det händer inte alltför ofta. På dagis kör han fullt ös med sina kompisar =)

Nej, dags att hänga tvätt och sedan börjar damma av. Det är skoj nästan jämt ;-)
KRAM.


Dagen efter

Vi lever, vissa av oss har mått sämre än andra ;) Inga namn nämda.
Lite sovmorgon tog vi. Barnen gick upp och lekte medan jag halvsov fram skidorna. Är glad idag att jag inte drack mer vin igår, då hade jag inte enbart varit trött idag. Lättdrucket vitt vin är livsfarligt ;)

Hittar inte kabeln till kameran, så innan den kommer fram får ni hålla tillgodo med en dålig bild på myspervot ;)

 


Känner mig allt annat än blå!

För att känna mig lite extra fin inför kvällen blev det mycket glitter på naglarna. Ikväll kör vi 30 års fest för älsklingen :)
Tyvärr sätter dumma sjukdomar stopp för några gäster att komma. Dom kommer vara saknade precis som andra gäster!

Bästa Emma gjorde som vanligt ett toppenjobb och jag är minst lika nöjd som i vanliga fall :)

 


Gårdagsens kalas


Födelsedagsbarnet blåste själv ut ljusen på tårtan!

Vi firade Melles födelsedag i lugnan ro. Vi har valt att ha ett litet kalas med enbart lite fika nästa helg. Då ska vi ha lite mer främmande som bara firar Melle =)

Igår kom syster och grabbarnas kusiner Oskar och Filip förbi på mat och tårta under kvällen. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare och sedan fikade vi med tårta. Var lite lat under eftermiddagsshoppingen och köpte en färdig. En Blixten McQueen som uppskattades av framförallt barnen ;-) Men det var mycket god och det är ingen omöjlighet att vi beställer därifrån i framtiden!


Ljusen var rena fyndet som jag trillade över igår =)


Nu är det dags för nagelfix =D


Hipp hipp hurra!!!



Idag är det ingen vanlig dag för det är världens bästa Melvins 3 års dag!!! Hurra hurra hurra!!!

Tänk att vår lilla fis blivit en stor och urgullig kille. Han är verkligen allt mellan himmel och jord men framförallt är han mitt allt!
Kl 01.06 den 17 feb 2009 förändrades mitt liv föralltid. Då tittade denna underbara varelse ut och mitt liv började på allvar. Fram tills denna dag hade jag bara väntat. Väntat på att få se det finaste som finns - en nyfödd varelse som studerade mig med stora ögon!
Skulle ge vadsomhelst för att få uppleva det ögonblicket igen =) Men jag nöjer mig mer än väl med att få leva livet med min stora kille. Som skänker så mycket skratt =)

GRATTIS MELLE PÅ DIN 3 ÅRS DAG!
Mamma, pappa och lillebror Milton älskar dig mer än livet. Ha en fantastisk födelsedag!


Längd & volym


Mina kollega C på jobbet visade mig idag sitt senaste infall. Att skaffa en ögonfransförlägning!
Helt otroligt snyggt resultat. Det såg inte ut som hon hade lösögonfransar utan bara snyggt böjda fransar.

Har tidigare läst om den här behandlingen men inte hittat någon i den här stan som gör det. Men nu finns det hela två stycken - vad jag vet =) Funderar starkt på att boka en tid hos samma tjej som C gick till. Det bästa var nog ändå priset - 500 kr.
Får nog bli en funderare på detta. Tänk vad skönt att slippa behöva bry sig om att måla fransarna!! Bara att kliva upp, rengöra, smörja in ansiktet. På med lite puder och rouge och sedan gå till jobbet. Låter nästan för bra för att vara sant ;-)

Här kallar nu sängen. Imorgon blir det jobb fram till 14, sen lite shopping inför helgen. Till kvällen får vi främmande av syster och barn. Och varför får vi det??!! Kanske för att en kille här hemma fyller år!!?? ;-)

Sweet dreams!



Slow start!

God morgon!

Dagen har börjat med frukost med glada barn =D Kaffe i lugn och ro medan vi tittade ut på det fina men kalla vädret. Känns som det kan bli en bra dag det här =)

Jag och Melle ska snart iväg till BVC. Vi har en efterkontroll från i somras då vår BVCsköterska tyckte att vissa av Melles uttal var lite svåra att höra. Jag tycker det är småsaker att hänga upp sig på.
Vi och alla som träffar Melle vet att han pratar riktigt bra. Några svårigheter att göra sig förstådd har han inte men men. Ibland måste man gå med på att göra sådana här saker, bara för att det ska "se bra ut". Allt antecknas ju i deras journaler och där ska det inte stå att dom "tror" att mina barn pratar otydligt!

Nog om det. Efter besöket blir det hem en sväng och sedan visare till jobbet. När vi kommer hem blir det paketinslagning på hög nivå. Imorgon är det ju nämligen någon som fyller 3 år ;-) Herregud så fort det har gått! Sött även när Melle nu håller upp tre fingrar och visar hur mycket han fyller. Och att han ska få paket är han mer än väl medveten om =)

Ha en trevlig dag!
KRAM.


Kvällsbestyr

Den här lilla herren har inte lagt sig än. Nej han är vaken och sitter med oss här i vardagsrummet. Han leker med sin leksaksmat medan vi ser på Mästerkocken.
Imorgon behöver vi inte ställa någon klocka, så somnar han 22 får han göra det :)

Lämnar er med denna goding!
God kväll.

 


Klassiker

Dessa snygga hänglsebyxor klickade jag hem till Melle idag. En snygg tröja till fick det också bli. Hade 20 % rabatt så tröjan blev lite billigare. Det roliga var ayy jag fick 50 kr rabatt på byxorna för att jag handlade ett plagg. Konstigt med tanke på att jag handlade två?! Ja ja det är bara att tacka och ta emot =) Han kommer i vilket fall bli så fin i våren på dagis i sina nya kläder. Passar en kille som går på "stora" avdelningen ;-)

 

 

 


Kärlek ♥


Igår somnade vi tätt intill varandra i soffan. Så något bloggande blev det inte ;-) Men idag är jag på gång igen. En kväll på jobbet väntar och tills dess blir det lek för grabbarna och tvätt för mig =)

Här är i allafall mina nya örhängen. Kommer inviga dom redan idag =D Kan inte vänta med att använda dom. Var verkligen roligt att få något just på denna dag. För vi brukar annars inte fira alla hjärtans dag. Känns som vi vuxit ifrån det men jag kan inte sticka under stolen med att jag blev riktigt glad över den fina presenten. Tack min underbara make ♥

Jag gav som sagt biljett till cigarrprovning i present. Den gick ihop med hans födelsedagspresent som han fick i måndags. Då firade vi lite här hemma att älsklingen fyllde 30!
Av mig fick han en fin cigarrlåda med diverse tillbehör i. Fråga mig inte vad för det har jag ingen koll på. Tur att min andra hält har det för han blev riktigt nöjd =)
Hade både Mr Mikie och Christians pappa här på lite mat. Varm smörgåstårta fick det bli. Dagen var kanske inte omtimal då Christian slutade sent och jag var på bad med Melle men det blev lyckat ändå =) Och rikitigt trevligt var det att fira hans stora dag med en liten del av familjen!

Där har ni fått en liten uppdate hur vår vecka har börjat. Måste bli bättre på att blogga men ibland orkar jag verkligen inte. Jag vill hellre ligga i min käras famn. Tycker att det är viktigt att ta till vara på vår egentid, då barnen sover. Tyvärr är jag inne i en period av trötthet så jag somnar lätt när jag blir avslappnad ;-) Men ni får ta att vissa dagar blir det mindre inlägg och andra inga alls ;-)

Nus ka jag ta tag i tvätten. Första maskinen är nu klar. Hoppas jag hinner med en till innan vi går mot dagis och jobb!?
Ha en riktigt trevlig onsdag. Ny snö har fallit och vintern verkar vara här för att stanna ett tag till =)

KRAM!


Alla hjärtans dag!

Vill börja med att önska alla läsare en fin hjärte dag!

Jag har spenderat den på jobbet men nu puttrar köttfärssåsen på spisen och pastan kokar. Melle har dagen till ära fått välja mat :) Och lite romantiskt är det nog allt ändå ;)

När vi kom hem fick grabbarna varsitt paket av pappa. Nya leksaker till deras kök. Gick hem och Melle ropade högt "tack så mycket" när han öppnat sitt paket. Ser lovande ut inför fredagen ;)
Jag fick ett par nya örhängen från Efva. Supersnygga, enkla och ändå snygga. Passar vardags som till fest.
Av mig fick Christian en fortsättning på gårdagens födelsedagspresent - biljett till cigarrprovning! Men även en bukett med blommor :)

Vi kör lite extra mys här hemma. Hoppas ni hör samma sak!?

KRAM!

P.S som vanligt går det inte att ladda upp bilder från telefonen, så ni får se örhängena senare ikvälll :)


Lördagskväll!

Då var det här passet över. Ett tag kändes det riktigt stressigt och jag övervägde att sätta upp två "ur funktion" lappar på pantmaskinerna :)
Men allt löser sig när man har en underbar kollega! Att jobba med A är så skönt. Vi skojar och skrattar och ser till att vi gör ett bra jobb! Att få jobba mina helger med honom gör att det inte känns ett dugg tungt att kliva upp tidigt en lördagsmorgon ;)

Här hemma har vi nu intagit soffläge. Barnen håller på att somna och när dom väl sover så åker lite gott fram ;) Men vi kommer inte titta på mello. Usch så tjatigt med alla dessa deltävlingar. När det är väl dags för final är man så less på allt. Vi drar istället igång en film tills det är dags för veckans avsnitt av Sherlock ;)

Trevlig kväll.



Nya tag!

Efter att ha legat lågt en dag på bloggen känner jag att lusten börjar komma tillbaka. Ett mindre bakslag gjorde att humöret gick i botten. När det sker stänger jag ner mig själv. Jag går in i mig själv och stänger ute allt annat. Låter det konstigt? Är nog en försvaramekanism från min sida. Bara för att orka ta mig vidare.
Mycket i livet handlar om att förlåta och gå vidare. I det här fallet är det så jag måste göra. Det är inte lätt och det är nog mest för min mans skull jag lider.
Jag hoppas verkligen att alla inblandade inte tar illa upp. Jag ville aldrig att någon skulle bli sårad!!

Nu väntar jobb, hela helgen :) Stänger idag så vi får se om det blir något mer bloggande idag :)

Trevlig helg!


Perfect match!


Nya kuddfodralen passade perfekt i färg till soffan. Är alltid lite svårt att veta hur det bra det kommer matcha när man enbart ser en bild på nätet =)
Nu ska jag bara ta mig till IKEA och inhandla innerkuddar sen får dom gamla flytta ner i källaren så länge.
Ska försöka att hitta yttligare kuddar som passar in med dom nya och soffan. Men tanken är att hitta några här i stan. Får se hur det går?!

Haft en effektiv eftermiddag här hemma. Bakat bröd till kvällen och gjort färdigt chili con carnen. Bara att värma på ikväll när vi kommer hem. Har några ärenden att göra när älsklingen kommer hem. Bla lämna in nya vardagsrumsmattan som luktar peck sen i helgen =/

Ha en fin eftermiddag bloggisar =)


En känsla av vår



Vi började förmiddagen med att ge oss ut. Vi lekte i lekparken innan vi började gå till affären. Men innan vi kom dit blev det ett stopp bland alla stenarna. Där skulle det busas lite innan vi fortsatte =)
Vi hämtade ut ett paket med nya kuddöverdrag och gjorde sedan ett stopp i blomsteraffären. Dom hade precis öppnat och höll på att ställa ut pärlhyacinter. Dom om någon blomma visar att vi börjar gå mot vår. Visst det är långt kvar men vi går åt rätt håll =)

Planterade ner den ena med två små växter. I med lite sten och sedan fick den plats på soffbordet =) Nu känns det lite piggare härinne!
Den andra hyaciten fick stå i en glaskruka på köksbordet. Där behövs det piggas upp lite. Måste ta tag i gardinfixet, en duk och lite annat smått och gott. Sedan kommer jag vara nöjd med den platsen i hemmet =)

Nu blir det lunch och sedan kommer två grabbarna somna gott. Dom halvsover redan nu framför Madagascar ;-)

KRAMAR!



Turkosa

Nya ljuslyktor fick idag följa med hem när jag och grabbarna drog iväg och handlade. Skåpen var tomma och mjölken höll på att ta slut - katastrof ;-)
Eftersom turkost är en färg jag plockat upp här hemma kunde jag inte motstå att köpa dessa två. Just nu pryder som tvbänken. Ett härligt sken som piggar upp i mörkret =)



Grabbarna och deras pappa badar just nu. Efter det blir det lite bus innan det blir sängen. Då ska vi vuxna mysa till med semla framför tvn. Inte vilken semla somhelst heller, en från Lasses =D



Status: återhämtar mig!

Dagen är mycket bättre idag än igår. Magen har lugnat ner sig och maten jag äter behåller jag.
Kvällen och natten bjöd på härlig huvudvärk pga att inte kroppen fått i sig så mycket näring eller vätska. Idag har jag dock ätit lite god fisk från ugnen. Lite tillpiffad var den med örtsmör men annars smakar det ju inget ;-)
Även huvudvärken har lättat och snart ska jag ge mig på en kopp kaffe =) Men det blir först när barnen har somnat och än ser dom inte trötta ut. Kanske har (o)turen att inte få i mig något kaffe?!

Dags att försöka få grabbarna i säng. Bara dom väl ligger där så brukar dom slumra in =)
KRAM.


Botten...

Jag och min mage är inte riktigt vänner idag. Vaknade med en orolig mage och sedan var vi igång. Som tur är känner jag mig inte sjuk, varken feber eller någon värk. Bara en taskig mage. Den magen tackar jag Mille för ;-)

Dagen skulle bjudit på jobb men med tanke på vart jag jobbar är man inte välkommen i sådana här lägen. Och i ärlighetens namn vill jag inte vara där heller.
Nu får jag två dagar på mig att få ordning på lilla magen innan jag stämplar in torsdag eftermiddag för min jobbhelg. Denna helgen ska också spenderas på jobbet och inte på sjukan ;-)

Kvällen ska jag spendera i mitt hörn i soffan...annars blir det på toan ;-) Nej hoppas att det lugnar ner sig. Måste ju se Halv åtta hos mig ikväll, är ju härifrån stan =) Måste spana och se om det är någon man känner igen!
Men innan det tar vi lite lek och bus med grabbarna innan dom stupar i säng =)

KRAM på er.


KATTEN!!!

Premiär för filmen Madagascar här hemma. Efter dagis och lite mellis för grabbarna blir det lite gos i soffa :)
Mille tyckte att början av filmen var lite besvärlig då lejonungen blir kidnappad. Hela tiden satt han och ropade "katten" och såg helt bedrövad ut :) Får se om det leder till mardrömmar inatt?!


 


En helt vanlig söndagskväll

Pajen och såsen är framme. Lite te till det och kvällen är perfekt ;)

Barnen sover och vi ska se första avsnittet på Sherlock som vi missade igår. En riktigt bra serie och jag har höga förhoppningar även på denna :)

Nu börjar det...
Trevlig kväll :)

 


En inte så trevlig helg


Igår kväll på sjukan. En liten amigo som myser med sin ena toffel...hmm =)

Vår helg som skulle blivit så bra. Jag skulle jobbat lördag för att komma hem till mysmiddag och sedan en kväll i soffan. Idag skulle jag och Mille ha badat och sedan bara haft en skön söndag ihop med vänner.

Nu blev tyvärr gårdagen allt annat än rolig. Jag jobbade men inte hela dagen. Vid strax innan 13.30 lämnade jag jobbet efter att Mille kräkts hela förmiddagen. Inget fick han behålla och för att toppa det hela hade han våldsamma magkramper.
Eftersom han inte fick behålla någon vätska så var han blek, kall och nästintill apatisk. Det var nog det som var värst att se. Hur han bara föll ihop i famnen på Christian. Och när han kräktes låg han helt orörlig i famnen.

Vi prövade att ringa 1177 men 35 min väntetid hade vi inte tid med. Men när Mille inte orkade hålla upp huvudet ringde vi 112. När dom hörde hur Mille mådde skickade dom en ambulans. Att behöva kasta oss i bilen och sedan kasta oss in på akuten var inget vi skulle behöva göra. Fanns även risk för att han skulle kräkas och då kunde det vara bra om vi fick lite "hjälp" =)
Två underbara ambulanssköterskor kom hit och tittade lite på Mille innan vi gick ner till bilen och åkte in till sjukhuset. På väg till sjukhuset fick Mille en ambulansnalle som han höll hårt i. Den var nog hans bäste vän under på färd och vistelse =)

På sjukhuset blev det att träffa läkare som klämde, kände och lyssnade. Läkaren fick klämma på magen utan några problem men ca 30 sek senare skrek och vred sig lillkillen i smärtor. Och efter det kräktes han ner både mig och sig själv.
Efter några timmar fick vi klartecken att åka hem. I med vätskeersättning och hålla koll på honom. Blev det sämre eller tog lång tid för honom att återhämta sig skulle vi komma tillbaka.
Mille hade under nästan hela besöket sovit och fortsatte så att göra när vi for hem. Men strax efter vi kommit hem började han att få ont i magen igen. Han skrek och verkade inte blivit något bättre.

När vi sedan började mata honom med tsk av vätskeersättning tog det inte lång stund innan han började kräkas igen. Han somnade och efter ca en timme försökte vi igen och samma visa. Han kräktes och var nu riktigt blek. Han såg riktigt sjuk ut. På sjukan hade han haft en temp på 36.1. Kan säga att Mille är en kamin, han är långt ifrån kall.
Pratade med 1177 som sa att vi skulle åka upp direkt. Att vi ens hade fått åka därifrån utan en bättre utredning tyckte hon var mycket konstigt.
Mina föräldrar kom förbi och skulle hämta Melle. Under tiden gav vi några tsk med ersättning till Mille och han fick behålla det. Vi började tveka om vi skulle åka upp men när läkaren ringde upp och sa att vi skulle åka in var saken klar. Vi packade in oss i bilen och åkte upp till akuten igen =)

Där trodde vi att det skulle tas några bilder och sedan få ett svar så vi kunde åka hem. Kanske lite dropp med, beroende på hur uttorkad dom tyckte han var.
Tyvärr blev det inte riktigt så. Vi fick komma in på ett rum där läkaren snart skulle dyka upp. Under tiden började Mille att få färgen tillbaka. Han hade inte kräkts men på närmare 10 tim var 6 tsk med ersättning allt han hade fått i sig. Till slut var han så trött att han gav upp och somnade.
Efter ca 2 timmar kom en sköterska in. Hon hade ingen aning om hur länge det skulle dröja innan vi fick reda på något. Lördagar är lika med kaos på akuten. Kunde även vi räknat ut men att spendera en kväll på akuten var inte riktigt vad vi tänkt oss. Kunde lika gärna varit hemma och avvaktat om Mille fick behålla den vätska vi kunde gett honom.
Efter ca 3,5 timmar kom läkaren. Han undersökte Mille grundligt och kom fram till att vi skulle åka hem. Eftersom lillkillen återhämtade sig sakta men säkert så var det onödigt att utsätta honom för en massa strålning.
Vi checkade ut, hämtade Melle som inte kunde sova kvar hos mormor och morfar eftersom dom skulle iväg tidigt idag. Kom hem strax innan midnatt och då fick vi ta fajten med en TÖRSTIG Mille. Han var hysterisk över att inte få bälja i sig vatten. Förstår honom men att låta honom dricka i mängder chockar bara magen och gör att han kan börja kräkas igen. Till slut gav han upp och hela familjen somnade och sov till strax innan 08.

Vaknade upp med en glad och pigg Mille. Helt otroligt vad skönt att se. Och frukosten fick han behålla =D Ni kan inte gissa hur lättande det var att se. En 180 graders vändning från gårdagen då han var helt utslagen!
Så idag åkte vi lite bil, passade på att köpa två par skor till grabbarna för 550 kr. Då är det ett par nya allväderstövlar från Viking och ett par vinterkängor. Kängorna hittade vi för 50 % och Mille är i behov av nya =)
Sen styrde vi bilen hem igen men på vägen stannade vi och handlade paj med sås. Efter middagen ikväll ska vi mumsa lite gott, kan vi behöva efter gårdagen!


En spypåse kan vara rolig =)



Nu har jag nog berättat in i minsta detalj om hur vi spenderade vår lördag. Det är en dag som jag hoppas vi slipper uppleva igen. Friska barn är vad vi vill ha här hemma och den senaste tiden har sjukdommarna avlöst varandra. Men nu håller vi tummarna för att vi är befriade ett tag framöver ;-)
Och vad Mille led av? Troligtvis magsjuka eller vinterkräksjuka. Vinterkräkssjukan kan nämligen ge häftiga kräkningar och magkramper/smärtor. Men det var inte därför vi valde att kontakta sjukvården. Nej det var för att vi helt ärligt trodde Mille var uttorkad. Små barn har inte samma reserver att ta som en vuxen. Så att se Mille helt lelös gjorde att hjärtat knöt sig.

Nog om det, nu ska jag ta igen mig en stund i soffan. Studera min pigga lilla kille som leker för fullt.
Ha en skön söndag =)



Trevlig helg!



Tända ljus gör till traditon här hemma på helgerna. Dessa skönheter står uppe på vitrinsåpet och lyser så fint =)
Jag och Melle har firat in fredagen med ett varmt bad. Vi sjöng och gjorde rörelser till massor av sånger. Melle älskar verkligen att sjunga och mycket av det ;-)

Snart kommer älsklingen och Mille kommer snart hem från affären. Då blir det mat och efter det massor av gos =) Har saknat mina små troll hela dagen. Imorgon får vi ses en stund på kvällen då jag jobbar extra hela dagen :( Men ibland måste man det också.

Ha en skön start på fredagsmyset ;-)
KRAMAR!


En dag som var bra blev bättre!

Gissa om jag är glad idag =D Vissa dagar blir bara bättre än man väntat sig. Och då trodde jag inte det kl 08.55 när vi stod på jobbet och snart skulle öppna!

Jag var nästan redo att gå hem när jag och min kollega satt i kassan. Jag satt i den bakre, så jag syntes lite dåligt. Dom flesta kunderna gick därför till min kollega.
En stammis och hennes man byter kö och kommer till min kassa. Hon frågar varför jag får sitta där helt själv? Till svar får hon att min kollega är så söt så därför går väl alla till honom!? Då svar denna underbara männsika

"Om det var så skulle du ju ha fullt jämt i din kassa"

Kan man något annat än bli överlycklig!! =D Denna dam och hennes man har handlat hos oss i alla år. Flera gånger i veckan kommer dom förbi och alltid är dom lika glada och trevliga. Det mina vänner är varför jag älskar mitt jobb!
Många andra butiker är man anonym i när man handlar. Du är en i mängden och om du inte kommer dit och handlar så är du inte saknad.
I vår lilla butik blir man sedd. Vi tar hand om våra kunder och många väljer att komma till oss för vi har alltid en minut över och prata lite strunt. Dom blir sedda och känner sig speciella - precis som det ska vara!

Nu får ni inte missförstå mig. Jag är helt medveten om att Maxi är betydligt mycket större än oss. Det finns ungefär hundra mer man som jobbar där. Dom har betydligt mycket mer kunder än vi har på en dag. Det är självklart att det är svårt att jämföra våra kunder med deras. Men det är så att många äldre som kommer till oss har inga andra. Dom har inga anhöriga som dom kan prata med. Men vi har alltid tid över för att prata lite med dom. Göra så dom blir sedda och det får mig att må lite bättre. Vi kan ju alla dra vårat strå till stacken!

Bara för att avsluta denna härliga dag köpte jag semlor på jobbet. Inte dom bästa i stan men dom duger gott med en kopp kaffe =)
Jag önskar er en fin avslutning på kvällen. Imorgon är det helg igen =D

KRAMAR!


Kallt!

Någon mer än jag som fryser ihjäl??!! Är inte många minus ute men kylan kryper inpå. Blir inte bättre av att jag snart ska bort till iglon och avverka några timmar.
Är i allafall lite pigg efter den sköna promenaden till och från dagis. Dom ger energi och idag var det extra skönt.
Melle har varit lite sur under morgonen. Alltid när jag lämnar innan lunch är det så. Tror det beror på att han tror han ska få vara ledig. Som tur är väntar två tidiga lämningar av dom :)

Nu blir det lite mascara och sen rör jag mig bort till jobbet och äter lite innan jag börjar :)
Lämnar er med en bild från gårdagen. På väg hem från dagis med två glada barn :)