En inte så trevlig helg


Igår kväll på sjukan. En liten amigo som myser med sin ena toffel...hmm =)

Vår helg som skulle blivit så bra. Jag skulle jobbat lördag för att komma hem till mysmiddag och sedan en kväll i soffan. Idag skulle jag och Mille ha badat och sedan bara haft en skön söndag ihop med vänner.

Nu blev tyvärr gårdagen allt annat än rolig. Jag jobbade men inte hela dagen. Vid strax innan 13.30 lämnade jag jobbet efter att Mille kräkts hela förmiddagen. Inget fick han behålla och för att toppa det hela hade han våldsamma magkramper.
Eftersom han inte fick behålla någon vätska så var han blek, kall och nästintill apatisk. Det var nog det som var värst att se. Hur han bara föll ihop i famnen på Christian. Och när han kräktes låg han helt orörlig i famnen.

Vi prövade att ringa 1177 men 35 min väntetid hade vi inte tid med. Men när Mille inte orkade hålla upp huvudet ringde vi 112. När dom hörde hur Mille mådde skickade dom en ambulans. Att behöva kasta oss i bilen och sedan kasta oss in på akuten var inget vi skulle behöva göra. Fanns även risk för att han skulle kräkas och då kunde det vara bra om vi fick lite "hjälp" =)
Två underbara ambulanssköterskor kom hit och tittade lite på Mille innan vi gick ner till bilen och åkte in till sjukhuset. På väg till sjukhuset fick Mille en ambulansnalle som han höll hårt i. Den var nog hans bäste vän under på färd och vistelse =)

På sjukhuset blev det att träffa läkare som klämde, kände och lyssnade. Läkaren fick klämma på magen utan några problem men ca 30 sek senare skrek och vred sig lillkillen i smärtor. Och efter det kräktes han ner både mig och sig själv.
Efter några timmar fick vi klartecken att åka hem. I med vätskeersättning och hålla koll på honom. Blev det sämre eller tog lång tid för honom att återhämta sig skulle vi komma tillbaka.
Mille hade under nästan hela besöket sovit och fortsatte så att göra när vi for hem. Men strax efter vi kommit hem började han att få ont i magen igen. Han skrek och verkade inte blivit något bättre.

När vi sedan började mata honom med tsk av vätskeersättning tog det inte lång stund innan han började kräkas igen. Han somnade och efter ca en timme försökte vi igen och samma visa. Han kräktes och var nu riktigt blek. Han såg riktigt sjuk ut. På sjukan hade han haft en temp på 36.1. Kan säga att Mille är en kamin, han är långt ifrån kall.
Pratade med 1177 som sa att vi skulle åka upp direkt. Att vi ens hade fått åka därifrån utan en bättre utredning tyckte hon var mycket konstigt.
Mina föräldrar kom förbi och skulle hämta Melle. Under tiden gav vi några tsk med ersättning till Mille och han fick behålla det. Vi började tveka om vi skulle åka upp men när läkaren ringde upp och sa att vi skulle åka in var saken klar. Vi packade in oss i bilen och åkte upp till akuten igen =)

Där trodde vi att det skulle tas några bilder och sedan få ett svar så vi kunde åka hem. Kanske lite dropp med, beroende på hur uttorkad dom tyckte han var.
Tyvärr blev det inte riktigt så. Vi fick komma in på ett rum där läkaren snart skulle dyka upp. Under tiden började Mille att få färgen tillbaka. Han hade inte kräkts men på närmare 10 tim var 6 tsk med ersättning allt han hade fått i sig. Till slut var han så trött att han gav upp och somnade.
Efter ca 2 timmar kom en sköterska in. Hon hade ingen aning om hur länge det skulle dröja innan vi fick reda på något. Lördagar är lika med kaos på akuten. Kunde även vi räknat ut men att spendera en kväll på akuten var inte riktigt vad vi tänkt oss. Kunde lika gärna varit hemma och avvaktat om Mille fick behålla den vätska vi kunde gett honom.
Efter ca 3,5 timmar kom läkaren. Han undersökte Mille grundligt och kom fram till att vi skulle åka hem. Eftersom lillkillen återhämtade sig sakta men säkert så var det onödigt att utsätta honom för en massa strålning.
Vi checkade ut, hämtade Melle som inte kunde sova kvar hos mormor och morfar eftersom dom skulle iväg tidigt idag. Kom hem strax innan midnatt och då fick vi ta fajten med en TÖRSTIG Mille. Han var hysterisk över att inte få bälja i sig vatten. Förstår honom men att låta honom dricka i mängder chockar bara magen och gör att han kan börja kräkas igen. Till slut gav han upp och hela familjen somnade och sov till strax innan 08.

Vaknade upp med en glad och pigg Mille. Helt otroligt vad skönt att se. Och frukosten fick han behålla =D Ni kan inte gissa hur lättande det var att se. En 180 graders vändning från gårdagen då han var helt utslagen!
Så idag åkte vi lite bil, passade på att köpa två par skor till grabbarna för 550 kr. Då är det ett par nya allväderstövlar från Viking och ett par vinterkängor. Kängorna hittade vi för 50 % och Mille är i behov av nya =)
Sen styrde vi bilen hem igen men på vägen stannade vi och handlade paj med sås. Efter middagen ikväll ska vi mumsa lite gott, kan vi behöva efter gårdagen!


En spypåse kan vara rolig =)Nu har jag nog berättat in i minsta detalj om hur vi spenderade vår lördag. Det är en dag som jag hoppas vi slipper uppleva igen. Friska barn är vad vi vill ha här hemma och den senaste tiden har sjukdommarna avlöst varandra. Men nu håller vi tummarna för att vi är befriade ett tag framöver ;-)
Och vad Mille led av? Troligtvis magsjuka eller vinterkräksjuka. Vinterkräkssjukan kan nämligen ge häftiga kräkningar och magkramper/smärtor. Men det var inte därför vi valde att kontakta sjukvården. Nej det var för att vi helt ärligt trodde Mille var uttorkad. Små barn har inte samma reserver att ta som en vuxen. Så att se Mille helt lelös gjorde att hjärtat knöt sig.

Nog om det, nu ska jag ta igen mig en stund i soffan. Studera min pigga lilla kille som leker för fullt.
Ha en skön söndag =)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback