Smygstartat!

I lördags fick jag smaka några skivor julskinka av mamma. Min käre far kunde inte vänta till julen ;-)


Den smakade helt fantastiskt och hur jag ska kunna vänta till julen innan jag får äta mer vet jag inte än?!

Hoppas att ni har en riktig mysig måndag!


På kalas!

Igår var det som sagt firande av båda Melvins fastrar. Riktigt trevligt och mysigt!
Det bjöds på massor med godsaker, såsom tårta, saffranskrans och kakor. Mycket tända ljus och barn som var på festligt humör. Kunde nog inte fira första advent på så mycket bättre sätt!?

Och när det är kalas så måste ju någon stå för dom lite mer festliga aktiviteterna. I det här fallet var det nog våran son.
Att en papperspåse kan vara så rolig hade jag ingen aning om men at sitta och leka med ett gammalt kvitto skänker mycket nöje. Och när man sen blir buren är det riktigt skoj!
Vi skrattade nog så tårarna nästan rann. Vilken liten kille man har fått. Tror kusin Liah undrade vad som försegick =)

 


Melle tycker det är skoj att bli buren i påsen =) Dumma planer smiddes igår men hoppas att det inte blir något av dom ;-)


Strax innan vi gick började Melle bli lite kinkig. Då blev han tyvärr utspökad med snörena från paketen.

Nu ska jag fixa lite mat här hemma. Vi har spenderat hela dagen borta men mysigt har det varit. Åt en god buffelunch på stan idag. Riktigt mysigt innan vi fick en fika hos mina föräldrar efter det.
Sedan följde mamma med oss till IKEA en sväng. Gulliga mamsen tog Melle så vi kunde fixa våra ärenden lite snabbt. Tack söta mamma =)
Nej nu kallar matlagningen innan mina killar blir alltför hungriga.
KRAM!


Paketinslagning!

Hejsan hoppsan på er. Första advent idag, helt otroligt!
Hoppas att ni har hunnit med att få fram adventsstakar och lite julpynt. För idag börjar nedräkningen till jul på allvar =)
Själv har jag nästan pyntat klart. Lite småsaker kvar, så som ljus och små prydnader. Köpte lite saker igår på stan som jag har satt upp under förmiddagen. Delvis ett hjärta i rött som luktar vanilj och en brun gris i köket som luktar kanel. Så nu luktar det lite juligt här hemma =)
Har även slagit in en julklapp, första för i år. En klapp till Emma, Melles kusin. Vad det är säger jag inte men den är som klippt och skuren för den lilla damen ;-)
Blev även inslagning av en present. Men tack butiken för att kartongen inte fanns kvar. Var ett mycket roligt paket att slå in =/

Tips för i år är att löpa till H&M och be om deras kartonger. I år får man en botten och ett lock. Precis som en ask och dom finns i alla storlekar och mönster.
Perfekt att slå in klappar i!

Nu ska jag bara ta tag i lite tvätt sen blir det lite lunch. Senare i eftermiddag är det firande av Melles fastrar. Dom fyller tätt och brukar slå ihop sina dagar.
Ett mysigt avslut på den här veckan och start på första advent =)

Hoppas att ni får en mysig start på julen 2009 =)
Vad hittar ni själva på en dag som denna??


Ändrade planer!

Blev ingen mysmiddag med Sofie ikväll. Hon skulle ha familjemiddag med sin farmor och farfar. Helt förrståligt! Så vi valde att ha en myslördag på stan istället. Och det var nog minst lika mysigt det.
Vi gick och strosade i butikerna, shoppade en massa fint och lunchade. Och allt detta utan barn =)
Nu ska ni inte tro att jag är en dålig mamma som tycker det är SÅ skönt att lämna bort mitt barn. Men det är faktiskt skönt att få göra saker utan Melle ibland. Och några timmar på stan med min sötis Sofie är allt som behövs för att jag ska bli en ännu bättre mamma! Det ger mig otroligt mycket energi!
Blev som sagt lite shopping, ovanligt jag vet ;-) En ny topp, ett vitt lite sötare baslinne, smink från MUS, korthängare, lite adventspynt, födelsedagspresent, lite choklad och säkert en massa små andra saker som jag inte nu kommer ihåg =p
Kommer bli en sväng på måndag igen. Hittade en jättegullig tunnika/klänning på H&M, som jag inte köpte. Sofie köpte den men vi är ju vana att ha samma kläder ;-) Men till julafton kommer den passa perfekt. Får bara hålla tummarna för att den finns kvar!?

Så nu befinner jag mig hemma hos mamma och pappa. Dom var underbara och tog Melle idag =) Även dom spenderade dagen på stan. Och min kära son skötte sig exemplariskt. Det gör mig stolt som mamma och även det ger energi kan jag lova =)
Så nu väntar vi bara på att pappa ska ha hjälpt sin pappa med att flytta lite saker så vi kan åka hem och äta. Blir riktig mysmiddag idag. Den hade varit mysigare om Sofie varit där men det blir i veckan istället. Då kommer ju även man och barn med =D

Dags att hoppa ut och mysa med min son och föräldrar innan vi ska åka hem. Tack för en underbar dag alla inblandade. Och speciellt till mina föräldrar!
Blir lite bilder på min inköp lite senare. Men tills dess får ni ha en mysig lördagskväll och ladda för första advent imorgon =)


Det röda guldet!

Har ni varit och köpt erat saffran till lussebullarna än?? Om inte, passa på för snart kommer det bli riktigt dyrt.


Slog till och köpte fyra paket idag.

På ICA får man ge närmare 35 kr för 0,5 g saffran nu. Det blir väldigt lyxiga lussebullar i år och man köper saffran för det priset. Inget småätande av dom gula små katterna då. Utan bara på festligare tillfällen =)
Men jag måste då tipsa er om att bege er till Ö&B och köpa saffran. Där får man ge 20 kr för en förpackning. Ett helt ok pris och av tidigare erfarenhet mycket bra också.

Dags att byta äckelblöja på min lille prins. Det luktar snnart i hela huset tror jag =)
Ciao ciao!


Fredag igen!

Då var helgen här igen. Vart tar veckorna vägen?? Blir ju inte bättre av att veta att det är mindre än en månad kvar till julafton heller. Och imorgon får man börja att plocka upp lite julpynt. Var det inte nyss höst??
Jag tycker samtidigt att det ska bli mysigt att plocka fram pyntet imorgon. Älskar verkligen julen, den är så varm på något sätt. Min absoluta favorit högtid!

Nu ska vi snart ta och packa iväg oss till Norrköping och Bauhaus. Har gjort en liten lista med saker som vi måste köpa. Är inte enbart kakel, utan även en massa småsaker. Gäller att göra listor på allt som ska köpas, annars glöms hälften =)
När vi kommer hem sen, ska älsklingen fortsätta med dom sista två spotsen till badrummet och jag ska plocka in lite kläder. Får mysbesök av min kära Sofie imorgon. Hon är gräsänka i helgen. Så hennes föräldrar skulle ta barnen på kvällen så hon kan komma hit och ha det lite mysigt med oss.
Ser verkligen fram emot hennes besök. Så länge sen vi sågs och bara hade en massa girltalk men flytten har gjort att vi inte hunnit. Men nu börjar vi ju komma iordning så då ska vi nog hinna ses mer =)
Märker hur mycket energi man får av andra människor när man inte ses alltför ofta. Att få träffa Sofie några timmar då och då har gjort mycket för mig. Och nu när allt varit som har varit och vi inte kunnat ses, känner jag mig inte lika fylld med energi som när vi sågs var och varannan dag. Goda vänner smittar av sig possitiv energi!

Nej nu måste jag hoppa in i duschen så vi kommer iväg lite skapligt. Måste vara hemma till lunch så lillkillen får någon mat i magen.
Äntligen fredag =)


Diskmedelsförvaring!


Mobilkamera är allt jag har att ta kort med för tillfället. Så kvaliten på bilder blir inte så bra men det får ni ta =)

Äntligen har jag fått inviga min plåtburk jag köpte i Köpenhamn i sommras. Är det något som blivit poppis i år är det nog diskmedelsburkar. Men ingen av dom jag har sett i butikerna här i stan har fallit mig i smaken.
Men när vi besökte en billig och rolig inredningsaffär i Köpenhamn på semestern hittade jag denna härligt ljusgröna burk. Färgen och dom vita bubblorna gjorde att jag bara var tvugen att köpa den. Och jag tror inte jag gav mer än ca 70 sv kr för den =)
Nu är den fylld med maskindisktabletter men dom jag hade räckte inte långt. Måste inhandla en till förpackning så det inte ligger några på botten och skräpar ;-)

Ska passa på att vila lite nu. Melle ligger och sover och älsklingen är uppe på övervåningen och sätter spots i badrummet. Så snart har vi lite bättre belysning där.
Ha en fortsatt skön dag!


Blue...

Mitt humör just nu är som himmlen. Inte grått utan blått.
Har varit hos läkaren på sjukan nu på förmiddagen. Hade hoppats på att få lite mer svar på vad det är som händer med min lilla mage. Men inga frågetecken har rätats ut. Bara mer känslor av att ingen helt vet vad det kan vara.
Nästa vecka blir det en ny undersökning, lite bättre än dom två jag gjort nu. Tyvärr måste jag hålla på och förbereda mig innan. Och det är inte något som jag ser fram emot.
Jag hoppas verkligen att jag kan få något svar och eventuell behandling då. För att ha det så här går inte i längden. Den saken är säker.

Nu ska jag lägga mig och vila. Tror att jag behöver det för att "rensa" lite. Sen blir det nog lite lunch. Får se hur det går?!
Jag hoppas verkligen att ni har en gladare dag än vad jag har just nu. Livet är inte jämt på topp även om det är långt ifrån botten =)


Stars!

Så sött det kommer att bli när hela sättet är på plats. Men än så länge får vi nöja oss med bänken. Bra förvaring var det också =)


Just nu är det mycket stjärnor i Melles rum ;-)


Birthday kid!


Grattis på födelsedagen!!

Idag fyller mina kära svägerska Caroline år.
Vi här hemma säger grattis och hoppas att hon får en helt underbar födelsedag!


En bra bit på vägen i köket

Nu ska ni få se dom utlovade bilderna på vårat nästan nya kök ;-) Sjukt med tanke på att man köpt ett helt nytt kök men vi vill verkligen vara nöjda till 100 %. Och en ny bänkskiva och diskho behövdes då. Man ska inte nöja sig med ok när man kan få det bra! Krävs det lite mer jobb så är det lätt värt det!


Något kakel har ännu inte kommit upp. Men nu när bänkskivan är på plats så kommer även det snart att vara klart =)
Ni får ta att det ser lite stökigt ut men blandaren till diskhon har inte kommit på plats än, den kommer imorgon. Så just nu står saker lite huller om buller i väntan på den.

 
Här är lite närbilder. Cement från IKEA och den gjorde sig SÅ bra i vårat kök.

Så på fredag bär det av till Bauhaus för att köpa kakel. Har sett ett smalt lite avlångt för en billig penning. Och vi kommer vara lite vågade och köra på foglöst. Tror det kommer göra sig riktigt bra!

Nu ska jag inreda Melles nya lilla bänk som vi köpt. Lovar att ni ska få se hur söt den är.
I julklapp kommer han att få två stolar och ett litet bord i samma serie av mormor och morfar. Än så länge är det mamma och pappa som bestämmer vad som ska finnas i klapparna under granen ;-)

Ha en fortsatt härlig onsdag bloggisar!


Problem med bilder

Hejsan på er!
Gick tyvärr inte att lägga upp några ilder på nya köksbänken igår. Fick bara upp felmeddelande hela tiden. Kanske hade att göra med att dom skulle ha systemunderhåll under natten?? Vad vet lilla jag...
Men det blev riktigt snyggt och jag lovar att lägga upp bilderna senare under dagen. Hinner inte just nu eftersom vi ska till banken och skriva dom sista papprena för lägenheten. Så idag lämnar vi över våra nycklar och lägenheten. Lite ledsamt men vi har ändå gjort rätt väl.
Att köpa det här huset har gjort oss kompletta, eller nästintill. När skrutten kommer i vår, då kommer vi vara det till 110% =) Men känslan vi har är att vi har hittat hem nu!

Dags att packa ner lite mat till Melle. Blir nog en lunch på stan idag och då måste ju även han ha något att äta =) Sen blir det att ge sig iväg men lovar att bilderna kommer upp så fort vi kommit hem.
Ha en mysig dag i det trista vädret =(


Att leka med kort är skoj




På internet går allt att göra lite roligare.

I väntan på att bänkskivan ska komma helt på plats så leker jag runt lite på nätet. Hittade en sida där man kunde göra fotografier lite roligare =)
Och bänkskivan gör sig så bra i köket. Helt rätt val! Lovar att lägga upp bilder ikväll när allt är på plats igen.

Bye bye for now!


Hem ljuva hem!


Träbokstäverna köpte vi i sommras och har idag fått komma upp på väggen i hallen.

Allt som saknas nu är massor av fotografier på familjen. Vi har tänkt att ha foton från vårat bröllop, Melle i olika åldrar, oss själva och som familj. Det ska vara som ett bevis på den lyckliga familj som vi är. Och till våren kommer även skrutten i magen att få vara med och pryda våran vägg =)
Måste bara sätta mig ner och plocka fram vilka foton vi ska ha och sedan maila iväg dom för utskrift. Sen blir det vita snygga ramar att sätta in dom i.
Hoppas på att det ska vara klart om någon/några veckor. Allt beroende på hur lång tid det tar att få korten framkallade!?

Nu ska vi ta och fixa lite lunch. Blir nog en soppa innan svärfar kommer hit och hjälper oss med nya bänkskivan. Så till kvällen hoppas jag att den är på plats så vi kan åka och köpa lite kakel imorgon ;-)

Ha det super tills nästa gång vi hörs!


Kärlek i vårat hem!


Två vita hjärtan ligger i köksfönstren.


Ett silverhjärta pryder "knoppen" för snöret till ena hissgardinen


Och den andra knoppen =)


Ett av dom mer "roliga" bröllopsfotona vi tog får nu pryda ett av fönstren i vardagsrummet.


Men kärleken är som störst till mina två killar.

Nu ska vi mysa med Playstation 3 och äpplepaj. Grabbarna har spelkväll och jag älskar verkligen att titta på =) Precis så som det var när Melle låg i magen och dom spelade nästan varje kväll. Vilka tider det var!

Säger redan nu god kväll och sov sött!


Avslappning!


Mmmm hemmagjord latte.

Tittar på Halv åtta hos mig och njuter av en latte. Precis vad vi mamas behöver efter en dag med många to dos =)


Smilfink!


Det är en pratglad och busig kille vi har här hemma just nu. Han ska bara ställa sig upp mot allting och prata högljudt!

Melle är verkligen på en härligt humör just nu. Han är nog lite trött men vill inte sova. Istället reser han sig mot soffbordet eller elementet i vardagsrummet. Där står han sen och tittar ut och pratar i falsett med oss och sig själv. Härliga älskade unge =)



Det lilla märket i pannan fick gullungen i morse när han föll in i tvbänken. Hoppas att balansen blir lite bättre snart ;-)

Nu ska jag ta och plocka lite med kläderna som fortfarande väntar på att få en plats. Christian ska fortsätta med sitt lilla fix =) Sen blir det att baka äpplepaj och mys med till kvällsfikat!


Pappa sover...

endast Melle och mamma är vakna =)
Vi sitter i soffan och har lite mys och tittar på Nyhetsmorgon. Pappa ligger som sagt kvar inne i sängen och sover. Kan han få göra, nästa gång blir det min tur ;-)

Nu ska vi snart ta och fixa lite frukost. Tror både jag och lillkillen är ganska hungriga. Sen har vi en dag framför oss med lite to dos.
God morgon på er!



Julkänsla i köksfönstren


Färdigplanterade amaryllisar i fönstret.

Nu har jag planterat om amaryllisen som jag köpte idag. Måste erkänna att jag blev mycket nöjd!
Just att göra små blomsterarrengemang tycker jag är ganska kul. Och oftast blir dom ganska så bra =) Nu kommer det nog bli många sådana i huset. Inga stora men små att ha på bordet eller trappfönstret. Och särskillt dyrt är det inte heller. Små gröna växter är billiga och dekorationsstenar, sand och änglatråd räcker till många blommor. Lätt och enkelt att piffa till nu i vintermörkret!

 
Närbilder på mina små skapelser. Ni får ta att jag är lite extra stolt över dom ;-)

Dom gröna växterna i Melles rum blev också riktigt bra. Så nu ska bara en gardin upp så kommer det att bli riktigt fint. Men vi har ingen brådska, så länge det är klart till jul ;-)
Nu ska vi ha lite familjemys här hemma. Melle är på riktigt festligt humör =) Det skrattas och pratas heljvilt här hemma just nu. Men snart är det nattning och en välbehövlig dusch för min del. Mitt ryggslut värker efter allt bärande och konkande den senaste veckan.
Blir att boka en tid på PAUS snart och utnyttja mitt presentkort. Behöver att bli lite bortskämd utan man och barn ;-) Det behöver alla småbarns föräldrar. Och det gör oss till bättre föräldrar!

Njuta av denna söndagskväll!

 

 


Bakslag!

Blev ingen ny bänkskiva idag. Lite problem med avstägningen av vattnet. Och min kära bror kan inte komma förän imorrgon och fixa med vattnet. Så förhoppningsvis så blir det byte på tisdag.
Men jag är inte bitter på något sätt. Ett steg tillbaka och två steg fram. Är väl så man får se det =)

Har i vilket fall tömt lägenheten idag. Så nu kan vi lägga den bakom oss. Skönt att veta att all tid nu går till att fixa med huset. Känns som om det kommer gå snabbt nu. Inget annat som stjäl tid från oss. Skönt!

Nu blir det en kopp kaffe med svärfar som är här på besök. Vi har ätit lite gott och Melle visar upp sina nya konster =)
Nu kan han av egen maskin ställa sig upp och om han håller sig i även ta några steg i sidled. Han är en stor kille nu =)


Vår hjälte? Kanske...

Kolla in DEN här filmen =)
Den är bara för söt och rolig...


Skön start

God morgon på er! Hoppas att ni sovit gott!? Det måste jag faktiskt säga att vi har gjort. Nätterna den senaste veckan har faktiskt varit bättre än på länge. Hoppas bara det får fortsätta så ett tag =)
Har haft en mysmorgon med Mama läsning i sängen medans Melle och pappa tittade på barnprogram. Lite så jag skulle vilja kicka igång alla dagar. Tyvärr så varar det bara till januari, då börjar älsklingen att jobba igen. Men samtidigt kommer jag och Melle hitta våra rutiner igen. Lite uppdaterade med tanke på att vi flyttat och har närheten till naturen bara runt knuten. Så många långa promenader vi kommer att ta nu.

Ska snart åka iväg till lägenheten och hämta dom sista små sakerna. Lite sorgligt känns det allt men samtidigt väldigt skönt. Nu kan vi lägga all tid och fokus på det som vi ska göra i huset.
Har lite spots som ska upp i taket och ett matsalsbord att hämta. Även det sista småplocket. Vitrinskåpen ska målas vita och sedan hängas upp på väggen. Kommer nog att ske under nästa vecka. Då försvinner dom sista kartongerna från vardagsrummet. Det ska bli skönt!

Dags att hoppa in i duschen och sen ska vi packa in oss i bilen och fara iväg. När farfar kommer i efter lunch rymmer jag och Melle och köper lite blommor. Vi kanske får lite härligt sällskap av mormor?! Det hoppas vi på ;-)
Vi hörs senare under dagen!


Upphissat i köket!


Tada! Nu är det bara lampor och blommor som saknas för att det ska bli perfekt!

Jag blev mer än nöjd med dom nya gardinerna. Det skyddar lite mer än innan mot insynen från vägen. Och det känns helt plötsligt mycket mer ombonat i köket.
Nu är det bara att hitta några fina blommor och krukor imorgon. Har tänkt mig amaryllis, alltid fint såhär till första advent som bara är runt hörnet. Helt otroligt att om en vecka börjar nedräkning till julen på allvar!

Imorgon kommer svärfar hit och hjälper till med den nya bänkskivan som vi beställt. Fanns ju inga bra att välja till huset. Så imorgon slite dom ut bänkskiva och diskbänk. Och in kommer den nya fina i mönstret cement. Låter kanske konstigt men den är riktigt tuff. Och till det vita kaklet som vi ska köpa nästa vecka kommer det att bli SÅ snyggt!

Nu ska jag fortsätta att se Robinson och i pausen ska vi natta en liten trött kille. Han siitter just nu och myser i pappas knä. Och efter det blir det vuxenmys i soffan. Är ju Transformers på tvn senare ikväll =) Blir lite chips och cola till det.
KRAM PÅ ER!


Saffranskaka hos mamma!

Nu är jag mätt och belåten i magen. Har precis fikat hos min älskade mamma. Hon hade bakat en saffranskaka tidigare på dagen och den njöt vi av nu efter en eftermiddag nere på Ikano. Usch vad folk det var, förstår inte varför jag skulle ner dit och trängas?! Men ett par hissgardiner till köket blev och lite kläder till Melle. Så lite nöjd är jag faktiskt.
Tyvärr blev det inga blommor, hittade inga so  jag blev helt nöjd med och gröna växter till Melles rum lyste helt med sin frånvaro. Så en sväng till Blomsterlandet blir det imorgon och då hoppas jag på lite mer tur =)

Det gick inget vidare för pappa på pokern heller. Men det viktigaste var att komma iväg några timmar och få ha lite skoj. Tänka på något annat än flytt och renoveringar!
Så när han kom hit blev det mysfika. Att äta saffranskaka får mig att längta ännu mer till julen. Iår känns den mer speciell än någonsin. Det är ju helt Melvins förtjänst!
Hans första jul och vår första jul som en "riktig familj". Så att jag längtar till allt som har med julen att göra kanske inte är alltför konstigt!

Nu är det dags att dra sig hemmåt. Tänkte flörta in mig hos min man, så kanske jag kan få upp mina gardiner redan ikväll ;-)
Ha en underbar lördagskväll mina vänner!


En prins i vårat hus!


Ett av dom senaste inköpen till Melvins rum. Mycket passande =)

Kunde inte stå emot att köpa den här träskylten i veckan när vi var och tittade lite på inredning. Här bor en prins passar ju perfekt till vår lille prins rum =) Och om man vänder på den står det Kom inte in! Hur gulligt är inte det!? =)

Nu ska vi ställa in vårat nya badrumsskåp i badrummet men det kommer inte upp på väggen än. Melles rum ligger vägg i vägg och han ligger därinne och sover just nu. Så när han slår upp sina två blå från sin lilla nap, kommer det att skruvas upp.
Om jag hinner att inreda det innan vi åker iväg vet jag inte. Jag ska hem till mamma med Melle och älsklingen ska spela poker. Hoppas att det går bra för honom.
Tänkte passa på att köpa lite blommor till hemmet och titta på hissgardiner till köket. Kommer nog att ha det i vardagsrummet också. Dom är ganska bra  eftersom dom minskar insynen bättre än vanliga gardiner.

Nu blfir det lite soffmys med älsklingen innan lillkillen vaknar. Viktigt med mammapappa tid =)
Nu ser vi till och njuter till fullo av denna underbara lördag som bjuder på sol =D


Uttömd

Ligger nu och slappar i det sköna hörnet på soffan. Ljusen är tända i hela huset och Melle sover snart gott i sin säng. Bara pappa som saknas för att kvällen ska bli helt perfekt!

Hade idag en tid på vårdcentralen. Haft lite problem med magen dom senaste 2 veckorna. Inget allvarligt men alltid bra att kolla upp.
Vad som hände och sades låter jag vara osagt, inget vi behöver gå närmare in på. Men jag kan säga att det inte är något allvarligt och att jag håller tummarna för att allt blir bra av sig självt.
Fick i allafall lämna 6 rör med blod. Är van att ta blodprover, brukar bli 3 rör varje gång. Och det är inget som jag lider av. Men idag är armvecket helt ömt, blått och svullet. Ser inte klok ut och den ömmande känslan vill inte gå över heller. Hoppas på att det blivit bättre tills imorgon?!

Så ikväll ska jag bara ligga och ha det gott i soffan. Inte göra många knop extra. Samla kraft och sen blir sängen med nya Mama.
Nya byrån blev riktigt bra. Lite sugen på att skaffa en till och ha på andra väggen. Kanske en i samma storlek eller modellen mindre?! Vi får se vad min kära man säger ;-)
Är det Idol för er del eller gör ni något annat skoj denna fredag!?


I ugnen just nu!

Då var det en vecka sedan vi flyttade in i vårat svarta hus. Härligt fort har det gått men ibland känns det som inget har hänt. Men samtidigt vet jag att massor har hänt.
Vi har verkligen på allvar börjat att få iordning, även om det är lite småsaker kvar att fixa innan det kommer kännas helt ok.
Idag var min kära far och älsklingenh på IKEA och köpte lite nya möbler. En byrå till sovrummet, ett väggvitrinskåp och ett förvaringsskåp till toaletten. Så snart har dom sista saker fått en plats att vara i =)

Så just i detta ögonblick väntar jag på att maten ska bli klar i ugnen. Fredagsmys maten idag består av varm smörgåstårta. Så gott, snabbt och enkelt att fixa! Och i väntan på att den ska bli klar skruvar Christian möbler i hallen, Melle sitter och leker i köket och jag skriver detta snabba inlägg i vardagsrummet =)
Tyvärr blir det nog lite skrivande till Idol men det är helt ok. Så länge jag vet att vi kommer få det mer organiserat. Man får the good with the bad!


Bakom luckan gömmer sig mummatårta =)

Nej dags att ta ut tårtan, äta lite och sedan fortsätta med möblerna. Men idag ska jag verkligen försöka att hinna med ett till inlägg innan jag somnar så gott i min säng ;-)
Önskar er en mysig fredag mina vänner!


Guess whos back!!??

Japp, då har vi internet igen. Skönt att kunna göra alla viktiga saker via internet igen. Man märker snabbt hur mycket annat man gör via datron, mer än att surfar och skriver blogg =)
Att kolla saldot på kontot, betala räkningar, fixa föräldrapenningen mm. Så lite handikappad har vi allt kännt oss ibland. Och att kolla på IKEA efter bra förvaring har inte varit något vi kunnat göra. Och katalogen ligger nerpackad i någon kartong ute i förrådet =)

Men nu ska bloggen uppdateras med allt skoj som händer i våra liv och med huset. Har bara några lampor och småsaker kvar att tömma i lägenheten, sen är den ett minne blott. Lite sorgligt med tanke på allt som hände när vi bodde där. Giftermål, graviditeter, Melvin och många glada stunder med familj och nära vänner.
Nu ska vi fixa lite lunch och sen en sväng till lägenheten. Men ikväll ska ni se bilder och höra om allt skoj som hänt under ca 1 veckas tid.

Take care mina vänner så hörs vi senare idag!


Inget internet!

Hejsan på er!
Nu är vi på besök hemma hos mina föräldrar. Dom har sett efter Melle medans vi var på IKEA och köpte lite möbler. Och när vi var klara där så fick vi lite välbehövlig mat ;-)
Gott att få äta hemlagad när man ätit snabbmat i alla dess former under flytten =) Efter det här bär det av hem till svärmor för lite kvällsmat. Vi blir allt lite bortskämda!

Ja flytten har gått bra. Nu bor vi i vårat underbara hus. Trivs som fisken i vattnet =) Bättre kommer det bli ju mer iordning vi kommer.
Har fortfarande lite kvar i lägenheten att hämta men tills på torsdag ska allt vara tömt och klart för städarna som kommer nästa måndag!
Så tillsvidare har vi inget internet. Så uppdatering på bloggen kommer vara väldigt begränsad den närmaste tiden. Men så fort allt funkar kommer den att uppdateras ännu bättre än den tidigare gjort ;-)

Önskar er ett skönt avslut på den här veckan. Den har bjudit på så mycket skoj. Melles kusins dop, överraskningsfest för Herr Lööke som fyller 30 år idag =) Och självklart flytten! Tack alla inblandade!


Kvällsbus gör skillnad!


Melle just nu. Han reser sig själv och ska visst vara med och blogga lite =)
Bilden är tagen med webkameran som inte är av bästa kvalitet och inte blir det bättre när barnet rör sig heller =p

Har vaknat upp idag riktigt pigg. Gör skillnad i humöret om man får sova mycket utan avbrott.
Senaste veckan har lillkillen varit lite snorig och vaknat mycket. Så att vara uppe och torka näsa och sätta in nappen ca 5 ggr är inte ovanligt.
Men inatt slog han till med att vakna första gången vid 4 och var då hungrig. Efter det var vi bara uppe 1 gång, då drömde han till och hade satt sig upp i sängen.

Det som gjort sömnen så mycket bättre är att vi låtit Melle vara vaken lite längre på kvällarna. Och det genom att busa massor i sängen efter vi ätit. Vi är ju hänvisade till sängen för att titta på tv eftersom vardagsrummet består av en stol och flyttkartonger =)
Så att skjuta 1 timme på nattningen gör stor skillnad. Han vaknar inte heller kl 5-5.30 och är pigg. Nu sover han till 6.30 om inte senare. Det uppskattas av både mamma och pappa som känner sig lite piggare =)

Nu ska vi ta och äta lite frukost och sen blir den sista kartongen packad. Skulle få låna några av Sofie, så en sväng dit och hämta dom snart är planerad =) Måste få ner liiite mer tills på fredag.
Ha en härlig onsdag!


Nails


Fräscha och korta!

Hade äntligen tid igår för att fixa mina naglar. Dom var i hemskt skick, en tumnagel helt av och utväxt färg på alla andra. Nej usch så hemskt det såg ut!
valde att göra fransk denna gång, lättskött och klassiskt snyggt. Har inte nästa tid förän den 16 dec och då vill jag inte ha en massa färg som växer ut, ser lätt ovårdat ut tycker jag.


Toppade det hela med två hjärtan, ett på vardera hand. Har ju två hjärtan här hemma ;-)

Nu ska jag ta och plocka ur diskmaskinen och sedan ska jag tyvärr väcka Melle =( Vi har några ärenden som vi måste fixa. Sedan hem och packa lite och äta. För att sedan krascha i sängen med man och barn.
Kan bara säga SÅ SKÖNT det ska bli att flytta så vi kan bli människor igen. Nu rycker vi ihop för minsta lilla, sura miner och korta fraser. Men jag älskar honom ändå =) 

Puss och hej!


Inte sova mamma!

Försöker att få en trött men inte gnäällig Melle att sova en stund. Tyvärr går det inget vidare. Det är ju så mycket roligare att tag i saker omkring sig och försöka ställa sig upp. Till flytten blir det att sänka sängen helt! För nu tar han tag i gaveln och ställer sig upp.
Hoppas bara på att vi får det lite lättare att söva honom på dagarna när vi flyttat??!! Tror han känner på sig att det är mycket nu. För på dagarna kan han inte somna direkt i sängen. Kvällarna är det inga problem, inte heller när vi är ute och går eller åker bil. Konstigt det där med barn och deras små rutiner/fixider =)

Har under eftermiddagen nu även blivit av med soffbordet. Det tog Carro och Nicke, så nu är det verkligen eko i vardagsrummet. Fast det är skönt, ju mer som försvinner desto lättare kommer det bli att flytta.
Ska försöka att tömma vårat sovrum imorgon. Har inte mycket saker som ska packas ner men måste få ner det innan fredag. Ikväll blir det lite mer från köket, det är snart helt klart. Bara saker kvar som man får ta i bilen för dom inte kan packas ner i kartonger.

Nej nu är det dags att gå in till Melvin igen. Han står upp och sliter i sin mobil nu. Det lilla busfröet =)
På återseende i höstrusket!


Äntligen tillbaka!

Det var länge sen jag var här inne. Har varken haft något internet eller telefon sen i lördags eftermiddag.
Internet klarar jag mig utan men telefon är svårare. Har ju inte kunnat ringa eller ta emot samtal. Allt vi fått i örat är upptagetsignal.
Så igår när vi ringde Bredbandbolaget fick vi beskedet att vi skulle få någon form av kompensation. Tack men nu när vi flyttar så kommer vi att byta, så vad den kompensation kommer bestå av vet jag inte?!
Normalt har man ju fått en eller flera månader "gratis". Men nu vet jag inte vad dom tänkt, kanske vi får tillbaka sista betalningen?! Det skulle vara bra, några kronor extra att lägga på saker till huset.

Annars har helgen försvunnit lika fort som den kom. Hade fullt upp nästan hela tiden men det gjorde inget för det var trevliga saker som gjordes =)
I lördags kväll var vi ju på middag hos svärfar och Mahnaz. Båda hennes gulliga döttrar var hemma, så det var riktigt skoj.
Det bjöds på massor av god mat, som både vi och Melle njöt av. Det blev även en hel del skratt, väl behövligt. Nu i flyttider så är vi ganska stressade och vill bara ifrån den här lägenheten. Så att få tänka på något annat än flyttkartonger ett par timmar är bara trevligt!
Hade inte räknat med att vara där så länge, med tanke på att Melle gärna somnar hemma i sin säng. Men han var i sitt esse och ville inte sova =) Tillslut så gav han upp efter att ätit glass i pappas knä. Då var han SÅ trött och kunde inte kämpa emot. Så han fick en kudde och sin filt och sen låg han på golvet framför oss och sov.
Spelade ingen roll att musik stod på och vi skrattade och pratade, han sov som en stock! Skönt att kunna slappna av och bara ha trevligt.
Hade ju räknat med att bara kunna stanna några timmar men vi var inte hemma förän efter midnatt. Vet inte när jag var vaken vid den tiden senaste! ;-)

Söndagen spenderade vi till en början i Norrköping. Tittade på kakel till köket, hittade ett mycket snyggt och billigt. Kommer att inhandlas nästa vecka! Blir vitt denna gång, kommer passa bra.
Köpte även en ny dusch till huset. Vi valde ju att inte sätta upp den som man fick. En ful i vitt, nej gammalt 80-tal över det.
Blev en sväng till Babyproffsen för att titta på en kommande vagn. Och den passade i vår bil =D Total lycka för vi har varit lite oroliga över att vara tvugna att byta bil. Men den här vagnen fårprecis plats.
Kanske inte var mitt första handsval men tyvärr kan man inte vara alltför kräsen om vi somsagt inte ska köpa ny bil!
Och efter det bar det hem på middag till mina föräldrar för att fira Farsdag! Bjöds även där på underbart god mat och efterrätt.
Det är alltid lika härligt att komma hem och få god mat serverad och gärna mat som är enkel. Men det ger smaklökarna en fest =) 

Och nu sitter jag här i vårt tomma vardagsrum. Allt vi har kvar är soffbordet, en stol ch ett väggvitrinskåp. Alla andra möbler har nu fått nya hem.
Lööke var här och hämtade soffa, vitrinskåp, tvbänk och ett vanligt skåp igår. Är lite ekovarning härinne nu men det dämpa jag med flyttkartonger.
Har hunnit med att packa några nu på morgonen men det känns inte som om något försvinner från rummen. Skönt att snart bli av med resten av möblerna. Då kanske det känns bättre!?
Ska fixa till mig nu och sen blir det nog en sväng hem till Fam Lööke. Ska lämna en kudde till soffan som vi glömde igår. Och sen vill jag ju se hur det blev i vardagsrummet för dom =)

Skriver lite mer senare!
Puss & kram!


I väntan på Melle

Sitter i soffan och tittar på reprisen av Äntligen hemma. Kul att få lite ider och inspiration.
Efter mycket om och men så somnade lillkillen förut och han sover fortfarande. Skönt med lite lugn. Blir lätt liv hemma när Melle far runt i lägenheten.
Fast nu skulle jag gärna vilja att han vaknade så vi kunde äta lite lunch och sen ge oss ut på en liten walk. Vädret känns lite mindre grått och då gäller det att passa på.
Frisk luft gör även att man blir piggare. Kan jag behöva så jag inte somnar ikväll när vi är bortbjudna =p Skulle vara något det!
Kanske börja förbereda lite mat till mig och äta innan lillkillen vaknar. Sparar tid och vi kommer ut snabbare =)

Ciao!


En fab start på helgen!

Vilken härlig eftermiddag jag hade med Sofie igår på stan. Så synd bara att tiden springer iväg när man har trevligt.
Vi hann med lite shopping och fika. Melle sov och Agnes var hur glad somhelst. Hon är så stor nu tjejen, tycker nyss hon var nyfödd. Men som jag brrukar säga, tiden går SÅ fort!
Vi kom även underfund med på Lindex att rulltrappor nog inte är våra vänner =D Herregud säger jag bara!

Blev lite shopping till Melle för min del. En ny snyggbody, ett par mockasiner och ett par myssockar. Mockasinerna invigde han imorse. Och dom var ett bra köp, blir att införskaffa fler.
Dom är helt perfekta nu när han försöker att resa sig upp och lite bättre att "gå" i än vanliga strumpor med halkisar på.
Såg hur mycket söta och gulliga kläder till somhelst till tjejer. Hoppas verkligen på att denna lilla krabat i magen blir en tjej. Annars vet jag inte vad jag tar mig till!!??
Dessa små klänningar, tröjor, kjolar och allat annat mellan himmel och jord är bara FÖR gulliga. Men tänk bara vad ruinerad jag kommer att bli ;-)

Tack gummsigum för den bästa starten på helgen. Det var vad vi behövde =p

Sitter och väntar på att Melle ska somna nu. Han är trött men ska absolut inte sova. Typiskt honom!
Pappa gick precis till J och blir nu borta i 5 timmar. Trist men vi får sysselsätta oss med att köpa fars dagspresent till min pappa. Blir en liten walk efter lunch så vi piggnar till.
Ikväll är vi bjudna på middag hemma hos svärfar och Mahnaz. Egentligen skulle vi åkt dit imorgon men vi hade redan blivit bjudna till mina föräldrar på middag. Lite trist att allt blev på samma dag men nu gick det ju att lösa ändå.
Vi hade som förslag att dela på oss imorgon men det kändes inte heller helt bra. Man vill ju träffa alla och Melle kan ju inte vara på båda ställena. För honom vill ju alla träffa också. Så då blev den här lösningen den bästa!

Nu ska jag hoppa in i en varm dusch. Ryggen är lite stel efter natten. Har nog legat fel med nacken tror jag!? Hoppas bara på att Melle somnar så slipper jag att stressduscha!
Hoppas ni får en härlig lördag!


Jag är helt tagen!

Någon mer än jag som är helt tagen på sängen av kvällens Idol?? Aldrig hade jag trott att alla skulle göra så bra ifrån sig!
Tyckte inte att något bidrag var dåligt. Men det är svårt att inte älska Erik. Var nästan så han lät bättre än orginalet! Om Laila grät så fick jag gåshud, SÅ BRA var det! Men även Reza, som är lite av en favvis var riktigt bra. Hennes röst var som gjord för låten!
Men avslutningen innan röstningen var ändå bäst. Valet att sjunga Chicagos gamla dänga fick mig riktigt rörd. Är nog bebishormoner =)
Är ju min och älsklingens låt! Och att den var skriven 84, året jag är född. Måste ju bara vara ett tecken =p Var redan då bestämt att jag skulle sitta här med denna underbara man!

Nej nu ska jag se hur det här slutar. Tyvärr åker nog Eddie. Var en för svår låt för honom, synd! Men jag hoppas på att Tove åker. Gillar inte hennes röst. Den är för "vanlig", om man nu kan säga det?!
Sen väntar sängen och lite mys. Härlligt =)

Sov så sött!


Mot stan!

Då sticker vi iväg till stan jag och Melle. Blev lite senare än vi räknat med men det är fredag och vi har inga to dos =)
Får se vad man kommer hem med ikväll men tror inte att det blir några större saker. En fars dagspresent kanske??!! ;-)

KRAM!


TGIF!

Äntligen fredag igen!! Den här veckan försvann ju ganska fort också.
Nu laddar vi för en riktig myshelg. Middagar på både lördag och söndag och massor med familjemys =D
Blir även sista helgen i lägenheten, lite sorgligt. Men det känns mycket bättre när jag tänker på att nästa helg firar vi i nya huset. Och då är vi båda lediga hela november, december och en bit i januari. Kan det bli mycket bättre!!??
Ska nu ta och packa ner lite i köket. Hann inte med så mycket igår pga en småledsen Melle. Han ville bara sitta på min arm och inte vara på golvet eller i stolen. Utan bara på mamma =)
Så det blev bara en kartong men nu tänkte jag se till att få ihop två kartonger. Är inte så mycket kvar att packa ner i köket. Det mesta är nerpackat på ca en timme.

Efter lunch väntas en liten sväng till stan med Sofie. Ska köpa fars dagspresent och kanske hinna med en liten fika ;-) Skulle vara mysigt en grå dag som denna =)
Nej dags att packa lite. Tänkte försöka få ner så mycket som möjligt innan det är dags att fixa till sig och äta lunch. Timmar försvinner snabbare än man tror på förmiddagarna.
Önskar er en härlig start på helgen!


Kaffe, någon ge mig kaffe!

Har ni någonsin känslan av att kunna göra nästintill vadsomhelst för att få någonting?
Har en sådan känning just nu. Har redan klättrat ett par varv på väggarna. Sitter som på nålar och tokäter saffarnsskorpor.
Gud vad jag skulle vilja ha en stor varm latte i handen just nu. Att få känna värmen från den, den lilla mjölkmuschen man får på överläppen och den underbara smaken av kaffe!


Det var väääldigt länge sedan jag drack en kopp kaffe på morgonen.

Tyvärr så vågar jag inte dricka något kaffe. Har druckit lite redan den här veckan. Och visst det gick helt ok, lite kände jag. Även om det var långt ifrån vad jag har kännt.
Tycker bara det är dumt att äventyra. Även om kaffebryggaren står och lockar på mig i köket. Bara att ignorera den!
Nu ska jag titta på familjen med 8 barn och skatta mig lycklig att bara ha ett, snart två =) Beundrar dom, för vilket liv!

Puss och hej!


Det bankar..

Har tagit en dusch och nu ligger jag i sängen och tittar på Efter tio. Har en förskräcklig huvudvärk =(
Passar på att lägga mig och bara vila medans Melle tar sig en förmiddagsnap. Hoppas bara på att han sover lika länge som igår, nästan 2 timmar. Men bara att få ligga här och inte behöva göra något är riktigt skönt.


Bank bank....

Avskyr huvudvärk som inte Panodil biter på. Längtar till den dagen man får ta en Treo när det bankar i huvudet. Tycker att det är den enda som tar bort ALL värk.
Nu ska jag titta lite på tvn och bara slappa. Hoppas på att jag kan somna lite!? Kanske biter lite på bankandet?!

Puss och hej från lilla mig!


Snöiga torsdag!

Hej på er. Faller snön utanför erat fönster också?! Även om det inte lägger sig på backen, så är det lite mysigt att se.


Här hemma just nu. Skrutten lekandes på golvet men en väldigt söt liten tofs på sidan av huvudet. Kul nu när han börjar få lite hår =)

Melle verkar inte ha blivit sämre under natten. Även om han hade en liten hosta när han vaknade. Blir att hålla extra koll på honom.
Just nu är han glad och leker på golvet. Dom senaste 2 dagarna har han helt övergett sitt ålande på golvet och istället kryper han. Vad fort allt går, nya saker från dag till dag.

Dags att fixa frukost till lillkillen och sen en dusch. Tänkte trottsa vädret och ge mig ut på en liten walk. Måste förbi jobbet och fixa några saker.
God morgon på er!


Packat, matat & sms

Nu har jag nästan tömt allt som finns i skåp och hyllor i vardagsrummet. Är bara någon lykta, tavlor och lite annat som jag inte vill plocka ner i kartonger, utan tar direkt i bilen.
Och snart försvinner bordet och stolar. Jesus vad kartonger som kommer att få plats härinne då. Blir nog att åka till tippen imorgon och slänga den gamla mattan som legat under bordet. Då blir vi av med den med =)
I början på nästa vecka försvinner alla andra möbler från vardagsrummet. Då får dom åka till sitt nya hem hos Fam Lööke. Blir en Bertby kvar på väggen och någon tavellist och hylla. Skönt!

Har även hunnit med att ge Melle sitt Mellis. Blir som vanligt havregrynsgröt. Tycker det är bra för han håller sig mätt och han tycker om det. Skulle dock vilja kolla upp om man kan börja ge honom Riskvick eller vad det heter. Samma sak som är i Risifruttin. Han har fått smaka lite av mig och han verkligen älskar det.
Blir att ringa och kolla imorgon på BVC. Se om det är ok?!
Hann även med att sms med Sofie samtidigt som jag gav Melle mat. Vilka elaka människor vi är gumman ;-) Nej, vi skojade mest men vad roligt det är att ha någon som delar samma åsikter.

Dags att plocka undan lite innan folket kommer och flyttar bordet. Tänkte ta och ställa ut stolarna i hallen. Förbereda lite gör ju aldrig någon. Då kan vi börja att riva ner saker från köket ikväll =D

På återseende!


Små flingor som faller

Kan vi säga att det offciellt är vinter nu?
Inte nog med att det blåst orkan inatt och hela morgonen. Nu har det börjat att falla små flingor. Eller man kanske ska säga snöblandat regn?! För det är ju det som kommer ner från skyn.
Men om man lyssnar på nyheterna så säger dom att det kan komma hela 5 cm nysnö i vårat område!! Tänk, då får man säga att det är vinter. Hoppas inte på att det blir så mycket. Ska ju troligtvis flytta bord och stolar ikväll. Då vill man ju inte pulsa runt i massa snö =)
Fast det skulle vara kul och ge sig ut och leka med Melvin. Tror han skulle älska snön =) Han fick ju inte riktigt känna på den i vintras när han föddes.
Kan ju alltid hoppas på att det ligge kvar tills imorgon. Då kan vi gå ut och leka på dagen. Men det är inget jag förväntar mig att den gör i såfall.


Har inte tagit mig ann mycket idag. Har plockat lite med disken och tvätten. Men när Melle sov lääänge på förmiddagen la jag mig och myste i soffan under mitt täcke.

Ibland måste man faktiskt få ha sådana dagar. Då man tar allt lite pö om pö. Vet att till våren blir det inte mycket sådant. Då kommer man ha två små godingar att ta hand om. Men även ett hus som inte får förfalla allt för mycket ;-)
Nu ska jag ta och värma på lite lunch till mig. Melle åt för en stund sen och nu leker han på golvet. Kommer nog att dröja ett tag innan han vill sova.
Blir rester till lunch, pasta cabonara. Den ligger mig varmt om hjärtat. Första rätten som Christian och jag lagade ihop. Fjantigt jag vet men nu efter alla dessa år ihop så är det små betydelsefulla saker som värmer mig i höstmörkret =)

Hoppas att ni har en mysig dag i mörkret!?


Baby blue eyes!

Blev inte mycket bloggande igår men så är det här ibland. Var två orsaker som gjorde att det inte blev något mer inlägg.
Det första, var knappt hemma på hela dagen och för det andra så gick det SÅ trögt att ladda bilder igår kväll


Sötare och charmigare tjej får man nog leta efter =)

Spenderade förmiddagen och en del av eftermiddagen hos Fam Lööke. Gick dit för att bara ta en förmiddags fika och prata lite skit. Herrn i huset är ju hemma på pappaledighet, så lite skvaller fick jag allt höra ;-)
Skulle gått hem vid lunch för att äta med älsklingen. Han slutar ju tidigt på tisdagar men vi blev bjudna på lunch. Så jag blev kvar och sen kom Christian dit efter jobbet.
Tack för den goda skogssåsen, den var muma! Och tack för sällskapet, både jag Melle och Christian uppskattade det!

Efter det åkte jag hem till mina föräldrar och slappade lite. Christian hade ju J så vi var kvar den en stund på eftermiddagen. Melle fick lite Mellis och jag fick lite mer fika =) Vilka gulliga föräldrar man har!
Fick med mig 2 fina kort på lillkillen som dom tagit. Vilket litet charmtroll man har. Dom kommer att få pryda vår familjevägg i huset!

Kvällen bjöd på lite mathandling och bad för Melle. Han är lite snossig men som tur är har han ingen feber. Tycker han är lite bättre idag, inte lika snorig. Men det vänder snabbt med barn.
Just nu sover han och jag sitter med täcket i soffan. Ska snart ta och packa ner lite saker i kartonger. Har lite kvar i vardagsrummet som ska ner. Ikväll försvinner vårat matsalsbord till svärmor.
Kommer bli massor av utrymme att ställa kartonger på ;-)

Hej så länge!


Dags för frukost

Hej på er.
Vilken härlig dag det ser ut att bli!? Hoppas på att få se lite sol idag. Behöver fylla upp energiförrådet lite =)
Den här morgonen vaknar vi upp till en liten snorig kille. Näsan rinner lite grann men än så länge verkar det vara allt!? Han har ingen feber eller är hängig, utan han är sitt vanliga jag.
Skönt för jag vill inte att min lillkille ska gå och bli sjuk. Förkylningar är aldrig roliga när det kommer till småbarn.
Så den här dagen kommer jag att hålla koll på honom så han inte snabbt blir sämre. Gäller att vara vaksam i dessa tider!

Ska ta och koka lite gröt nu till Melle. Han sitter ute i hallen och leker framför spegeln. Han är så duktig och kryper mycket mer nu =)
Sen blir det en dusch och kanske en fika hos Fam Lööke. Får se hur det blir nu när Melle är snorig. Vill inte smitta ner dom ifall det skulle vara något.
Vi får se men nu är det dags att få lite mat i magen. Både jag och Melle börjar nog att bli ganska hungriga.

Hej så länge!


Svar på frågor!

Har fått flera frågor angående vart jag köpt namnsmyckena som jag har. Och tyvärr så har jag varit tvungen att leta upp webadressen. Var ett tag sedan jag beställde så jag hade det inte färskt i minnet.
Men nu har jag varit duktig och hittat hemsidan =) Hjärtsmycken heter den och där kan man beställa alla möjliga fina smycken.


Här har ni smycket som jag beställde tidigare i höst.

Fick en kommentar av Karin:
Vart hade du köpte namn smycket du köpte till din man? Skulle oxå vilja köpa..

Vet inte om du menade det här smycket, eftersom det är ett namnsmycke. Men till Christian köpte jag inte ett sådant här smycke utan en fyrstav som det står pappa på 4 olika språk.
Den är köpt hos en guldsmed här i stan. Det kostade lite under 1000 kr.
Om det är det smycket du menar kan jag ge dig namnet på butiken där jag köpte det. Minns tyvärr inte heller vad den heter =) Är inte så bra på dett där med namn!


Det här smycket fick älsklingen utav mig.

Hoppas att alla är nöjda med svaren som ni fått. Och skulle något vara oklart eller att ni har mer frågor är det bara att höra av sig =)
KRAM KRAM!


Norrköping!

Har spenderat dagen i Norrköping med min kära mamma. Var riktigt mysigt, i motsatts till hur vädret var.
Blev lite shopping också ;-) En topp till mig från Gina tricot. Den är lite vidare och perfekt att växa i. Är inte särskillt sugen på att handla käder just nu.
Passade även på att köpa en present. Såg så mycket sött att jag höll på att bli helt sjuk i huvudet =) Ville verkligen shoppa loss men det får allt vänta.
Blev ju även lite fika och god lunch. Fick mig allt lite kaffe idag, i form av en latte. Gud så gott och det räcker för att stilla mitt värsta begär. Men tyvärr får jag dela den med Melle. Han är lite förtjust i den skummade mjölken =) Men han får bara lite, så oroa er inte för att han får någon kaffechock!
Passade även på att fynda Dust it till håret. Är ett torrschampo som ska ge lite extra volym. Kan behövas till mitt hår som är så tunt.
Har testat det en gång tidigare och det var på min bröllopsdag. Hade ju inte utsläppt men det fick lite extra lyft på håret, så vi behövde inte tupera så mycket. Får se om det kommer funka lika bra nu?!

Så tack lilla mamma för en riktigt trevlig start på veckan!

Nu ska jag snart ta och och bädda in nya lakan. Älskar att lägga mig i nybäddad säng. Luktar gott och det känns mycket fluffigare =)
Hoppas på att få sova bättre inatt med. Melle sov väldigt oroligt inatt. Mycket mardrömmar tror jag men även att han råkar sätta sig upp i sömnen. Hur han nu lyckas med det??!!

Önskar er en mysig kväll!


Att en så simpel sak kan förstöra så mycket!

God morgon måndag! Ny vecka som tyvärr ser ut att bli en grå vecka =( Vädret verkar bli riktigt novembergrått, ingen sol utan moln och blåst. Typiskt för november!

Tyvärr blev det inget mer bloggande igår, hade ingen lust. Fick se hur hjärndöda människor kan vara i den här stan igår. Nästan så att det är skrämmande att veta att vissa tänker på det sättet!!
När vi kom till stan igår efter att ha varit på Ulfåsa möbler, så tog vi en tur genom stan. Var tvugna och stanna till och köpa flyttkartonger. Så vi ett övergångsställe är det rött för både bilar och gångare. Jag stannar, har ingen bil framför mig, utan står "först".
Vid övergångsstället står ett pra med barnvagn, barnet kanske är 1-2 år. Och vi får grönt så jag börjar att åka och precis då kliver familjen ut framför bilen. Dom har då rött och jag har grönt!!!
Jag hänger mig på bromsen och tutar på dom. Killen stannar och jag vevar ner rutan och frågar om han är helt slut i huvudet! Man kan inte kliva rakt ut när man har rött och bilarna har grönt.

Till svar från den hjärndöda killen får jag. Ser du inte att jag har en barnvagn!

För det första, vad är det för svar??!! Och för det andra, man kan inte gå mot rött bara för man har barnvagn och då tro att bilar stannar när dom har grönt!
När man ger ett sådant svar önskar jag nästan attt jag klippt honom med bilen. Man är ju inte klar i huvudet.
För om man tänker på det sättet när man har barn, ska man VERKLIGEN inte ha barn.
Man kan inte riskera sitt barns liv, bara för han tror att han kan kliva rakt ut i trafiken närsom!

Betyder det då att jag kan gå på vilken trafikerad gata, eller varför inte E4n och tro att alla tar hänsyn bara för jag har barnvagn??!!
Kör någon på mig, kan jag då säga det till försvar??

Ja jag vet inte hur det står till i folks tankesätt längre?! Men se nu upp när ni ser någon med barnvagn vid ett övergångsställe, för dom kan bara kliva rakt ut och räkna med att allt och alla stannar!
IDIOTER!

Nu ska jag äta lite och sedan göra mig iordning. Den här dagen kanske bjuder på något roligt!? Det hoppas jag verkligen =)
Hej så länge kära bloggisar!


1 november!

Oj oj vad fort det går. Snart är vi inne i december med allt vad det innebär.
Fast jag är ett fan av julpynt, snö, tända ljus, julmusik och för att inte glömma maten =) Har redan nu börjat att fila lite på vad vi ska ha på julbordet.
I år har vi valt att bara vara hemma, inte åka någonstans på julafton. Utan dom som vill komma hem till oss är mer än välkomna. Vi kommer att fixa mat så det finns till alla som vill ha =)

Men nu ska vi först klara av november. En månad som bjuder på mycket skoj. Flytt, kusin Liahs dop, Christians pappaledighet och lite annat smått och gott ;-) Mycket att glädjas över.
Den här dagen bjuder på en liten utflykt till Ulfåsa möbler. Har sett ett nytt matsalsbord där och vi måste ju se det i verkligenheten innan vi slår till =)
Vårat gamla köper Christians mamma och Tomas, så nu är det inga möbler från vardagsrummet som kommer med till huset. Känns lite konstigt...
Vi ska först bara vänta på att Melle vaknar. Han sover just nu så gott i pappas famn =) Vill inte väcka min lilla älskling när han sussar så gott. Har inte hjärta till det och vi har ingen brådska. Dom öpnnar inte förän kl 12 idag, så här är det ingen stress.

Så idag hoppas jag att ni myser till det lite extra. November är en lång grå månad och då kan man behöva börja den på bästa sätt. Laga någon god mat, köp något gott och ta en mysig fika. Eller så tänder ni bara massor med ljus och bara kryper upp i soffan och myser!
Eller så kanske ni har några andra planer för den här dagen?!