En gammal goding!

Sitter på golvet framför tvn med grabbarna. Vi ser på Tomas & hans vänner, eller dom ser. Jag har datorn i knät och surfar runt under tiden. Men att bara få sitta här med mina älsklingar är härligt. Blir att stänga datorn snart och titta på filmen med dom!
Melle är mycket piggare idag. Febern har lagt sig efter ha blossat upp igår kväll. Var ingen hög feber men han var varm. Ögonen är också mycket bättre. Inget kladd idag, han är bara lite svullen. Hoppas att det vänder och går åt rätt håll nu?!

Hann med en sväng på stan på förmiddagen när mina älsklingar sov. Skönt att åka ner utan barnvagn ;-) Gjorde några fina fynd men hann även in på systemet. Måste ha lite bubbel tills ikväll ;-) Men någon champange blir det inte, tycker det är för torrt för min smak. Vi kör på mousserande vin, söt och fruktigt.
Kvällen kommer nog att spenderas med mina föräldrar. Vi skulle firat in året med Fam Lööke men pga att Sofie jobbar och att Melle inte är helt frisk ställde vi in. Vi ska istället träffas imorgon för lek och lunch. Det är lika trevligt det =D
Tänk att det inte ens är 12 timmar kvar på 2010. Oj oj vad fort det här året har gått. Och tänk så mycket som har hänt.


Second chance to win??!!

Ikväll blir det lite slapp i soffan fram Eldsjälsgalan. Men vi varvar det än så länge med hockeyn.
Barnen ligger nu i sin sängar och sover. Snälla, snälla säg att vi kan få sova liiiiite mer inatt!!?? Dom senaste nätterna har inte gett mycket plus på kontot. Melle med sin ögoninflamation och hosta, sen har vi Mille med sina tänder.

Dagen innan julafton spelade vi bingolotto. Enda gången på hela året som vi spelar. Och på sista bingon fick jag Bingo, gissa om jag blev paff när jag såg att jag vann en ny mobiltelefon. En Snoy Ericson X8 =D Och inte nog med det, jag hade en dubbellott med ;-) Så snart är vi två telefoner rikare.
Så nu kan vi inte blunda för bingon som är ikväll. Vi var bara tvugna att köpa två nya dubbellotter och självklart på sama ställe som sist. Grannens kiosk i vårat lilla "centrum", det är kanske där vinsterna finns??!!

Tänk att ikväll är det sista torsdagen för det här året. Det har verkligen sprungit förbi!
Ha en mysig kväll mina kära.


Bakåtsträvaren har blivit lite av en framåtsträvare

En bloggfri dag igår = skönt! Kanske tråkigt för er men jag kände att bloggen fick läggas åt sidan för en dag. Viktigt när jag känner att tiden går lite för fort.
Var en stressig dag på jobbet igår. Mycket att göra precis hela tiden men som tur var så hade jag magen på min sida. Lite rädd för att jag skulle sitta och ha ont hela dagen men det slapp jag.
Efter jobbet blev det att åka och fixa naglarna. Nu är dom nyårsfina. Blev helfärg med gillter, man kan säga att dom är lite av ett fyverkeri på fingrarna =)

Buddah gjorde stora fram steg igår kväll när hela familjen busade i sängen. Han kröp några tag framåt, det har han inte gjort förut. Men än så länge är det bara sängen som gäller, mjukt och skönt kan jag tänka mig.
Man märker vad chockad han blir när han helt plötsligt tar sig framåt. Han tittar upp och ser ut som ett frågetecken =D Så sakta men säkert kommer han att ta sig framåt och inte bara glida bakåt. Det har ju varit hans grej men jag håller tummarna för att han knäcker koden helt snart. Är lite trött på att gräva fram honom när han fastnat under soffbordet ;-)


Det plaskas hejvilt när det badas =)

Om en stund ska jag lämna Melle hos mormor och morfar. Själv tar jag och Mille en tur på stan, vi har några saker att fixa. Vill inte att Melle ska vara ute då han haft en liten ögoninflamation som nu börjar gå över. Drag och blåst i kall luft känns inte så bra. Och han klagar inte när han får busa hos mofa och mimi som han själv säger =D

Önskar er en skön dag, den nästsista på det här året. Imorgon firar vi med dunder och brak att ännu ett år är över!
KRAM!


Vårkänslor



En liten överraskning låg i brevlådan efter vi kom hemfrån fika hos mina föräldrar och storhandling. Jag tog mig i kragen idag och gav mig ut. Magen är inte helt bra än, värker lite. Men det som inte dödar härdar...=)

Ikväll blir det sushi till hockeyn och efter det ska jag lägga mig i soffan och se vad man ska shoppa till våren. Man blir bra sugen nu när vintern är så lång. Allt jag vill är att gömma vinterjackor och skor. Fram med tunna tygskor och lätta kläder!


Hej från sängen

Har en dag i sängen. Usch, att inte må bra igen var inte direkt vad jag ville.
Kom hem igår efter bion med en dundrande huvudvärk. Blev lite mys i soffan med min älskade. Sen blev det två tabletter innan jag somnade. Tror min mage tar stryk av alla värkabletter jag tar för min huvudvärk. Hoppas att den kan försvinna snart?!

Nej nu jag ska passa på att vila när barnen sover.
Ha en skön start på 2010 sista vecka =)


Några fynd senare..

Här tar vi nu igen oss efter en kall dag på stan. Termometern visade inte många minus men vinden gjorde så det kändes riktigt kallt. Blir en kopp kaffe och lite mys med barnen innan jag ska iväg igen. Kvällen bjuder på bio med mina föräldrar och syster. Det blir en bra avslutning på julhelgen =)

Kom hem med lite nya kläder till barnen. Hittade en del men det var ofta enstaka plagg i varje butik. Och för ett plagg köar jag inte, hade varit bättre om allt funnits i samma butik ;-)
Till mig själv blev det inget. Provade två klänningar till nyår men köpte ingen va dom. Får se om vi tar en sväng igen när det inte är så mycket folk.

Ska nu ta och pussa lite på mina älsklingar. Ikävll får jag inte säga godnatt till dom innan dom somnar. Jag avskyr verkligen det!
Ha en skön avslutning på annandagen.


Juldagen


God fortsättning!

Ännu en dag är över med god mat, trevligt sällskap och massor med klappar till barnen. Helt otroligt vad lite vi kommer att behöva köpa till dom under våren ;-) Men tack så mycket för alla fina saker. Det värmer våra hjärtan att se hur mycket dom betyder för alla. Om det ens är en uns av vad vi gör räcker det gott och väl!

Sitter nu i soffan, lagom mätt i magen. Blir snart att krypa ner i sängen och se film. Barnen somnade även idag utan protester. Håller tummarna att vi får sova lite längre imorgon än vad vi fick idag ;-) Men är barnen så glada som dom är när dom vaknar gör det ingenting.
Kommer bjuda på lite bilder imorgon för dagens julfirande.

Puss & Kram!


Urrensning avklarad

God förmiddag!

Dagen började tidigt men jag fick lite sovmorgon, tack älskling! Det har sen dess lekts med både nya och gamla leksaker. Men för ca 1 timme sedan gav både man och barn upp och somnade =) Bara jag som är vaken och knappar på datorn.

Vi har idag gjort oss av med en massa gamla leksaker. Ni vet sådana som är trasiga eller på väg att bli. Sådant som aldrig används för det är bebisleksaker. Inte ens Buddah vill leka med dom ;-)
Vi har även plockat bort lite. Det är några större saker som vi måste byta batteri i och det får göras i veckan. Under tiden ligger dom på garderoben.
Nu råder det för en tid framöver lite ordning och reda i barnens rum. Skönt måste jag säga. Och alla leksaker vi haft i en korg i vardagsrummet är nu borta. Dom har sorterats in i Melles och Milles rum. Där har nu var sak sin plats!
Blev även lite dammsugning och tvättning på morgonen. Behövdes efter att allt bara släpptes här hemma innan vi åkte på julfirande. Idag kan vi åka hem till svärfar och Mahnaz med gott samvete =)
Det är där vi ska spendera eftermiddag och kväll ihop med familjen. Dom sista klapparna ska delas ut. Tänk, sen har allt jobb som tagit sin lilla tid att fixa på några ögonblick vara över =)

Jag hoppas attni har en skön juldag. Har lite tid över att andas och reflektera över julafton. Jag kan inte vara mer nöjd med gårdagen!

Julkramar till er alla från Fam Rudqvist!


Julafton 2010


Klapparna börjar att delas ut...

Klapparna har öppnats....;-)

Har landat i soffan efter en helt otrolig dag. Tack kära föräldrar för god mat, bästa värdskapet och alla fina julklappar till barnen. Sopbilen Melle fick är en stor favorit och den står nu parkerad för kvällen =)
Magen är nu mätt och belåten. Har mumsat så mycket god mat idag. På mammas julbord finns det alltid kåldolmar, på min brors begäran ;-) Och jag klagar inte, hon gör dom bästa...lovar!
Barnen kom hem med massor av fina saker. Kläder, DVDfilmer, leksaker, underställ. Mille ligger och sover i sin fina PoP pyjamas som han fick av mormor och morfar. Så söt han är, påminner om en polkagris =)


Årets sötaste nisse =)

Världens sötaste gullunge. Mammas hjärta, som jag älskar dig ♥

Vi får hjälpas åt lite.

Glad mamma, har alltid ett leende över för min man. Älskar dig!

Vilka killar!

Barnen somnade gott i sina sängar när vi kom hem. Melle har hållt igång med kusinerna och somnade skrattandes. Mille han drack sin välling och somnad direkt efter det.
Vi sitter nu här i soffan och andas ut. Lite skumtomtar och Svensson Svennson på tvn. Det här är livet vänner.

Ha en underbar avslutning på julaftonen. Ta hand om varandra!


God Jul!


Massor med härliga klappar...

Oh, titta där ;-)

God jul alla därute i vinderlandskapet!

Äntligen är denna härliga dag här. Går inte att komma ifrån att denna dag är lite extra speciell. Spelar ingen roll om man är liten eller stor, är något magiskt med julafton =)
Klapparna ligger nu under granen. Ingen är öppnad än, barnen bryr sig inte ens. Trodde att det skulle klämmas lite men vi får nog vänta tills nästa år innan det händer ;-)
Vi väntar här hemma på att Buddah ska vakna upp från sin morgon/förmiddagsnap. Han vaknade tidigt idag och ville sova igen redan vid 7.00. Lika bra att låta honom sova, det är nu som han sover länge. Eftermiddagen kommer bjuda på en powernap om ens det?! Vi får se hur speedad han kommer vara på julfirandet =)


Tror det kommer uppskattas, det som ligger i paketen.

Jag hoppas ni tar er en skinkmacka till frukost. En kopp kaffe och bara njuter av denna dag. Den springer alltid förbi av någon anledning!
Och förresten, ljög lite tidigare. En julklapp är redan öppnad och testad. Kanske ni kan se vad det är??? ;-)

Idag är det dopparedan =D
KRAM


Julpussar till er alla!


Dan före dopparedan!

Dagen innan julafton, kanske den mest stressande för många. För min del blir den det pga att vi varit sjuka. Många saker har inte hunnit med att fixas dagarna innan. Men det är bara några småsaker som ska ordnas.
Väljer idag att ta bussen till stan. Tror inte att en parkeringsplats är det lättaste att få =)

Måste se till att allt är med för en tur på stan men vi hörs senare under eftermiddagen.
PUSS PUSS!


Plopp i kärleksklädsel

Julbestyren börjar sakta men säkert att bli klara. På den mentala listan jag gjort börjar mer saker att bockas av. Julklappar inslagna, julgodis fixat, julkort skickade. Är bara dom sista paketen som ska fixas imorgon. Får hinnas med på förmiddagen, eftermiddagen kommer bjuda på lite jobb.

På soffbordet står nu en skål med plopp, älskade godis ;-) Tycker det är så gulligt att köpa dom med små gulliga budskap på. Perfekta nu till jul, en snäll klapp att ge till någon som man tycker om.
Kram, kärlek, puss och lycka är vad som står på chokladbitarna. Jag tycker det ger en fin känsla så här i juletid.


Ikväll mumsas det lite plopp med eftertanke.


Skålen gjorde sig fin på ljusfatet, som annars kan se lite tomt ut.

Här har det nu ätits lite gröt och macka. Mamma kom som en räddande ängel med hemmakokt tomtegröt idag. Melle älskar det och nu när han varit lite sjuk, då ställer mormor upp och gör gröt. Vi har det allt bra =) Tack mamma, det smakade SÅ gott ♥


Peppar peppar...

Vågar man tro att det är på väg att vända nu??!! Ja jag hoppas verkligen det.
Melles hosta är mycket bättre idag, eller redan inatt. Han har sovit bättre än på många nätter. Hostmedicinen har gjort underverk för honom. Och SÅ duktig han är på att ta den, fast den smakar skit. Inga tårar eller skrik, gapar fint och sväljer. Det är vad stora killar gör =)
Även jag och älsklingen känner oss piggare idag. Även om vi båda lider av huvudvärk så är halsarna bättre. Visst att hostan gör lite ont i bröstet men vi hostar även mindre. Imorgon ska vi nog vara piggare!?
Ja och för att ta familjens yngsta medlem, Buddah. Han är lika glad som vanligt. Det är fullt ös medvetslös som gäller för honom. Lite snorig men det kan lika väl ha med den lilla tanden som vill komma. Är otroligt glad att han klarade sig bäst av alla i familjen. Han har ju egentligen oddsen emot sig.

Blir att ta en dusch snart. Blir nog lite mer människa då!? Tänkte jag skulle försöka att slippa ta värktabletter, skönt att se hur mycket man orkar utan.
Jag hoppas verkligen ni har julkänslor!? Här hemma pratas det för fullt om tomten och julklappar. Imorgon kväll ska paketen fram under granen och tänk vad snopna barnen kommer bli på julaftons morgon. När det ligger något under granen som man får öppna =D


Sjukstuga

God kväll!

Blä för denna dag, vi är alla ur form. Vissa mer än andra, Mille är nog den som är i bäst skick. Melles hosta blev riktig jobbig imorse och älsklingens hals värkte. Så hela familjen åkte till vårdcantralen på förmiddagen och domen blev virus. Vi vuxna klarar oss men för Melles hosta fick vi hostdämpande. Och det verkar funka, första kvällen på länge som han inte hostar i massor. Nu hoppas vi att natten blir full av sömn för hans del. Är något Melle inte fått mycket av.

Här ska nu kureras inför fredagen, vi SKA vara friska då. Dom sista klapparna får fixas på torsdag om det är så. Jag struntar i att jag får trängas, hellre det än att vara fortsatt sjuk på självaste julafton.
Blir även idag en tidig kväll i sängen. Men det är faktiskt lite mysig med =) Egentid i sängen, det är aldrig fel!

Imorgon ska jag återkomma med ny kraft och energi. Det är min plan i allafall ;-)
GoD kVäLl!


Nedräkningen har börjat!

Idag kom beskedet, Melle kommer börja dagis den 21 februari. Han kunde fått börja i slutet av augusti i år men det tackade vi nej till. Vi fick nämligen brevet några dagar efter Milton var född och just då var hormonerna inte i balans. Så det var med tårar i ögonen jag valde att tacka nej till platsen. Jag kunde inte där och då lämna bort min älskling, även om det bara var för några timmar i veckan. Nej, vi skulle fortsätta att mysa och leka som vi gjort sen dagen han föddes!

I februari kommer han att få börja på dagis i närheten av oss. Tar ca 10 min att gå dit, lite lagom. Men jag hade inte själv valt det här dagiset som första alternativ. Tror det var mitt tredje alternativ men det är helt ok. Allt jag hoppas på är att fröknar och själva atmosfären kommer vara bra. Att Melle trivs är prio ett!
Jag vill inte att han ska vara någonstans där det inte känns rätt till 110 %. Jag väljer hellre att ha honom här hemma i såfall. Det ska kännas rätt i hjärtat. Även om det just nu känns som jag ska överge honom.
Blir att ringa imorgon och tacka ja till platsen. Ska även höra mig för lite om dagiset. Det står nämligen inget på Lkpgs hemsida om det. Är intresserad av hur många barn dom är, antalet fröknar och lite hur deras "undervisning" ser ut. Vill inte att han ska vara på ett dagis där dom är inne mycket. Att vara ute i naturen är viktigt, där lär sig dom små massor med saker.


När gick du och blev så stor??

Ikväll ska vi krypa ner tidigt i sängen och titta på den nya deckaren på 4:an. Våra halsar är hesa och vi vill inget annat är bli helt friska till fredag. Vila,vila och året vila är det bästa. Dricka mycket vatten och te är inte dumt heller ;-)

Ha en skön kväll och njut av lugnet!


Mysig måndag


En bricka med godsaker till mig och grabbarna. Blev självklart två biscotti med men dom gömmer sig bakom muggen =)

Rocky roaden gickhem hos Melle, han åt och åt. Fick tillslut duka ut och säga att det var slut.
Buddah fick ett mariekex att tugga på. Och att ge det till honom var som att ge mat till ett barn som inte ätit på en vecka. Han blev som en pinne och slet nästan kexet ur handen på mig =D
Vi tände lite ljus och satt en stund i soffan och tittade i pekboken. Melle har blivit så duktig på att peka vart öron, näsa, mun, fot, mage, rumpa och poppen är. Han visar på sig själv men även i pekboken.
Läste på en blogg för ett tag sedan om en mamma som tyckte det var illa att lära sin barn vad poppen och snipan sitter. Enligt henne behövde inget barn under 4 år vet vad det heter. Jag kan inte hålla med om det. Vad är det för tabu med att lära sig sina barn det??

Hur gör ni med era barn?? Lär ni dom vad det är dom har. Och den ständiga frågan - vad kallar man det? =)

Dags att börja med middagen nu. Om en liten stund kommer älsklingen hem från jobbet och då är det hög tid att äta!
På återseende bloggisar!


Vi hostar vidare

Här hemma i huset hostaste för fulla muggar. För tillfäller sitter den i bröstet på oss alla. Avskyr det, gör så förbaskat ont.
Näsorna rinner lite fortfarande, på Melle rinner det mest. Är även han som har den jobbigaste hostan. Inatt var den riktigt jobbig igen. Melle vaknade strax innan midnatt och somnade om efter nästan 3 timmar.
Barnen har tagit igen mycket av den sömnen som går förlorad genom långa sovstunder på dagarna. Melle sov ca 2,5 timmar tidigare och Buddah slog till med närmare 3 timmar. Det är bra att dom kan sova, äta och dricka. Håller alla tummar för att dom blir friska till julen!

Här ska det nu tas en liten fika. Blir en kopp te och lite av vårat julgodis. Vi myser upp oss i soffan och kollar på Disneykanalen. Sämre kan man ha det när vi inte är helt hundra ;-)
KRAM.


Hallongrottor & julgran

Nu är granen klädd och än så länge står den kvar - peppar peppar....
Milton är lite nyfiken och åker fram med sin gåvagn. Han tar och pillar lite på julgranskulorna och försöker sedan att dra av dom. Vi får se hur länge det tar innan han hinner att få ner en kula eller hela granen ;-)


Vår gran går i guldiga toner. Tycker det passar bäst...


Favorit kulorna köpta i Köpenhamn för ett par år sedan. Det var den resan som min underbara friade ♥

Spenderade en stund på eftermiddagen hemma hos mina föräldrar. Kom dit med lite tvätt, lakan är verkligen trist att tvätta hemma. Tar ca 3 maskiner för oss att tvätta från vår och barnen sängar. Bättre att lämna det till dom som kan tvätta i en tvättstuga. Saknar det när man bor i hus. Just stora saker är skönt att kuna tvätta i stora snabba maskiner.
När jag kom dit stod mamma och gjorde hallongrottor. Blev att vänta kvar där tills dom var färdigabakade. Då blev det en kopp kaffe och nybakad hallongrotta. Gissa om det smakade gott =)

Nu har vi gjort lite julgodis, blev rocky road. Igår gjorde jag wienernougat, ska bara göra det i framtiden. Det smakar verkligen 10 gånger bättre än köpt. Hur rocky roaden blev blir att vänta och se senare ikväll. Just nu står den i kylen. och blir stel.
Vi valde att stoppa lite osaltade jordnötter och cashewnötter. Dumlekolor och minimarsmallows, mer än så behövs inte. Kanske skulle valt skumtomte istället för marsmallows??!! Nej dom gör sig nog godast som dom är.


På bättringsvägen inför julen!

God morgon!

Här börjar vi sakta men säkert att bli bättre. Jag har fått en hosta men halsen har blivit bättre. Snoriga är vi alla fortfarande men det går åt rätt håll.
Mille har sovit mycket bättre inatt. Vi har fått gå upp några gånger och gett honom nappen. Blev även en omgång med alvedon och efter det sov han till efter 7.
Vi kände oss som värsta pensionärerna igår då vi somnade strax innan 22. Men att vara sjuk och ta hand om två sjuka barn tar all kraft man har. Att sedan natten innan var som den var gör inte saken bättre. Idag fick vi i allafall vakna lite utvilade.

Dagens tempo kommer vara lugnt. Blir en innedag för barnen, dumt att ge sig ut med dom när dom inte är helt friska. Blir att vara inne och bli frisk till julafton.
Börja att se fram emot julen nu, efter att ha insett att vi har ett fåtal klappar kvar att köpa. Julafton ska spenderas hemma hos mina föräldrar. Blir hela min familj som kommer dit, det ska bli riktigt mysigt. Vi vägrar nämligen att fara runt på julen. Med barn anser jag att det är rent idiotiskt. Om alla vill att man ska träffas på just julafton då får dom komma hem till en person. Så gjorde vi förra julen och det är ett beslut jag var riktigt nöjd över. Ingen stress överhuvudtaget!
I vår familj brukar vi ta vartannat år. På julafton firar man på ett håll ena året och på det andra året efter. Då kan ingen gnälla. Men självfallet finns det dom som gör det endå. Bara för att man måste och vill....
Juldagen ska vi spendera med svärfar och familj. Om det blir här eller hemma hos dom får vi se. Huvudsaken är att vi är tillsammans. Julen ska spenderas med dom man tycker om - Thats it!

Barnen leker och ser samtidigt på film just nu. Skönt att se att dom har ork. Ibland blir jag nästan tårögd när jag ser dom leka ihop. Dom "pratar" och delar med sig av leksakerna. Och når inte Mille något, ja då är storebror där och ger det till honom. En puss och en kram bjuds det på ibland med - hjärtevärme!
Jag är riktigt lycklig över att ha min lilla familj. I år är vi kompletta. Familjen FAB ;-)

Dags för en kopp kaffe och sedan blir det en dusch innan jag ska fixa några ärenden. Blev beodrad av mannen under tiden som jag skrivit inlägget. Lika bra att lyda =)
Idag tänder vi det fjärde ljuset. Oj oj, redan sista advent. Önskar er en fin dag!


Biscotti


Jag och Mille har tänt lite ljus och sitter nu i soffan och myser. Jag tar mig en STOR kopp te och några biscotti. Dom godaste som jag ätit och dom finns för en bilig peng på jobbet. Kanske låter dumt men jag har testat skorpor på flertalet ställen och jag kan bara komma fram till att dessa har bäst smak. Och ett plus är att dom inte är torra, har smakat vissa som är riktigt torra!

Melle ligger och sover, bra att vila bort alla bassislusker. Jag hann med en nap på 20 min tidigare. Sedan vaknade min lilla Mille och hade sovot klart. Han kan inte sova några längre stunder idag. Ser en natt framför mig med lite sömn igen. Men nu vet vi att beror på att han är snorig och hostig. Det är ju inte för att han vill ha välling eller liknande som han vaknar mycket.
Vi har tagit dagen i ett lugnt tempo. Så lugnt att jag fortfarande har pyjamasbyxor och myssockar på mig ;-) Men det passar idag när vi inte är på topp. Men jag längtar efter luft, frisk luft. Och att röra lite på mig, att vara inne gör mig rastlös. Framförallt när jag känner mig så som idag. Lite luft piggar upp mig.
Ska ta och rymma iväg en snabbis när älsklingen kommer hem. Vi är i behov av gröt och välling till Mille. Passar bra att fly en stund. Kommer hem med lite mer energi...

Nej nu kallar min Buddah och mitt te. Dena ena vill vinka och det andra håller på att bli kallt ;-)



Mamma,pappa,barn

Vaknade upp efter en natt med i snitt 4 timmars sömn. Mille var tokig i ca 3 timmar inatt, han somnade och vaknade efter 5 min. Och så höll det på tills han somnade...
Melle vaknade av sin hemska hosta 05 och vid 06 var båda barnen vakna. Jag ska inte säga att jag gillar det här. Mår verkligen inget vidare idag, halsen värker fortfarande och nu har hostan kommit smygande. Min rygg värker ännu mer, att ligga ner och sova inatt gick inte. Hoppas att det släpper under dagen?!
Christian jobbar med J idag, så jag blir själv med båda barnen. Känns sådär med tanke på att vi alla är lite små sjuka. Buddah hostar och snorar, snoret har med tänderna att göra. Tyvärr är nog hostan något han fått av brorsan. Melle är likadan, han hostar och snorar. Men hans hosta är hemsk, så är den inte bättre på måndag blir det BVC. Är inget skoj och ligga och höra honom hosta så han nästan kräks på nätterna.
Vill att vi alla ska vara friska och krya till julafton. Kan ni förstå att det är julafton om 6 dagar??!! Min julkänsla har inte helt innfunnit sig än. Hoppas att den gör det till nästa vecka!?

Ska missbruka te med honung i under dagen och hoppas på att båda barnen sover samtidigt. Gör dom inte det vet jag inte vad jag tar mig till!? Måste få ta igen lite av sömnen vi förlorade inatt.
Njut av er lördag. Hoppas den är roligare än vad vår är!!??


Take away on a friday!


Jag och Buddah har lite bus i soffan.

Äntligen fredag kära bloggisar. Någon mer än jag som längtat lite extra!?
Dagen har inte varit på topp. Halsen värker, ryggen ömmar och jag känner mig orkeslös. Det är ingen bra kombo när man ska jobba. Dagen till ära var det riktigt mycket att göra också. Men det är bara att bita ihop. Som tur har man arbetskamrater som vet hur man får en på bra humör!
Efter jobbet mötte jag upp mina kära på stan för lite lunch och julklappshopping. Nu är nästan alla klappar klara, blir bara att köpa till alla barn i släkten. Tycker jag är perfekt, dumt att bara byta pengar mellan oss vuxna. Sen uppskattar verkligen barnen att få klappar mer än vi gör. Hellre att man gör dom lite extra glada, för det gör oss glada =D

Så ikväll när både jag och älsklingen känner oss lite sjuka blir det inte någon matlagning. Vi beställer hem mat till dörren, lite extra lyx. Men det är faktiskt fredagsmys som gäller idag ;-)


Klippan i hemmet!

Ja man skulle kanske tro att jag ska prata om min fina man. Han är en stadig klippa, den som jag håller mig fast vid resten av livet.
Nej det här är en annan klippa, eller rättare sagt Klippan. Idag flyttade nämligen en fin Klippan pläd in i vårat hem. En läcker grå zickzack randig. Den passar perfekt att ha i vardagsrummet. Gör sig fint mot den ljusa sidan av rummet!
För tillfället får den skydda Brukafotöljens dynor mot barnens små fingrar och munnar. Dynorna är ljusa och redan nu lite solkiga på ena sidan. Så för att ha den i framtida fint skick lade jag pläden över. Och det gjorde sig riktigt bra =D


Här ska jag parkera mig ikväll och bara mysa. Det blir själv eftersom mannen är på julbord med jobbet och barnen sussar så gott.

Blir en kopp te och lite glass för att lyxa till det snart. Jag kan inte låta bli att njuta av att vara själv, viktigt att vara ibland. Jag får tid att "bara vara", är lätt att glömma bort i familjelivet man lever. Det är mycket som ska hinnas med varje dag och ta sig tid att stanna upp och andas är inte jämt prio ett. Får bli ett löfte i år, att bli bättre på det 2011 ;-)


What a day!

Hemkommen efter en förmiddag hemma hos mina föräldrar. Vi fikade och åt lunch, medans barnen lekte och sov.
Hann med att prata lite ostört med min mamma. Inte lätt att göra över telefon med två små. Är glad över att se hur mycket det betyder för henne, alla nyheter. Även om mycket nog kanske inte är nyheter, utan sådant som hon har förstått själv.

Sitter nu och dricker en kopp kaffe och tittar på Melle. Han är på ett sådant härligt humör. Han tittar på film och skrattar hysterikst. Tyvärr orkade inte Melle vara med, han blev så trött efter att ha ritat. Så nu ligger han och sover i sin säng.
Ikväll har älsklingen julbord med jobbet, så jag och grabbarna ska göra lite wienernougat. Älskar det och i år ska jag testa att göra själv. Är inte särskillr svårt och tar inte alltför lång tid. Bra för oss småbarnsföräldrar ;-)

Idag tittade Milles fjärde tand fram. Den andra i överkäken, nu är det bara två kvar i underkäken. Är stenhårt om man trycker på tandkötet. Men det dröjer kanske någon vecka innan något händer där.

Have a HAPPY day!


Trötta gullungar!

Buddah somnade strax efter kl 18 i min famn. Han var helt slut efter en dag med lite sömn. Det är den andra tanden i överkäken som spökar. Kunde nästan trycka fram den idag men tror att den kommer komma upp imorgon.
Blev ingen välling för honom, det hanns inte med =) Får bli att ge honom när han vaknar. Jag hoppas bara inte att det vänder och han tror att välling på natten är ok igen. Vi har inte haft något gnäll om det sedan vi valde att sluta. Och nätterna har blivit så bra sen dess.

Melle har haft lite skitfeber idag. Han är lite snorig också, tror han fått det jag hade i helgen. Hoppas att han har samma tur som jag och slipper att bli sjuk. Än visar han inte något på att så skulle vara på gång. Om man känner på pannan nu så känns han som vanligt. Och så håller han igång i 110 med, så jag räknar med att han är sitt vanliga jag imorgon!
Vi tittar just nu på Disneykanalen och myser lite. Vi byter även blöja och får på oss pyjamasen men det går inte så fort. Men vem har bråttom ;-)


Relaxing...

Tar igen mig efter en intensiv dag. En kopp kaffe och lite glass i soffan är aldrig fel. Barnen sover sen ett tag tillbaka så det ligger ett lugn i huset.

For iväg på förmiddagen och handlade lite mat. Hann även med en sväng och titta på nya Lexington handdukar, dags att snart investera i ett par nya. Såg flera färger som jag kan tänka mig men även randiga. Lite roligt när det inte är enfärgat.
Passade även på att känna lite på canada goose plädarna. Usch och fy så sköna dom är. Skulle inte tacka nej att ha en sådan och ligga och mysa under i soffan. Men smakar det så kostar det ;-) Fast jag tänker som med våra jackor, man får vad man betalar för!


Vilka skönheter...En i brunt skulle passa bra i vår soffa. Blir att skaffa en när övervåningen är klar ;-)

Min mamma ringde med nyheter idag. I mina ögon roliga nyheter men även chokerande. Mest för henne men jag förstår det. Innerst inne tycker jag att det är riktigt roligt, eftersom jag aldrig fått uppleva något på det sättet, inte från hennes del. Framtiden kommer att få visa hur det blir. Och då kan jag nog berätta lite mer, även om jag bara skrapar på ytan här i bloggen.

Ska ta och krypa upp i älsklingens famn och varva ner. Imorgon väntar en dag på jobbet, alltid lika skoj!
Puss & Kram!


Kan man ha det mycket mysigare!? Ja det sk...

mms_img10392 (MMS)

Kan man ha det mycket mysigare!? Ja det skulle väl vara om Melle sov brevid. Det är i iallafall en rogivande stund.


Julavslutning!


På väg ner i plurret.

Normalt brukar Melle tycka att det är skoj att bada. Aldrig några tårar, utan bara skratt. Men idag var han helt till sig.
Han skulle hoppa från kanten men inte rakt ner i famnen. Nej han hoppade lite åt sidan, lömska killen ;-) Han klättrade upp i rutchkanan och åkte sedan på magen ner. Han simmade och sprakade med benen. Och som på bilden, rullade ner i vattnet.
Flera gånger idag hade han huvudet under vattnet, det brukar vi inte göra. Men det var som om han inte brydde sig idag. Han skrattade och vill rulla ner i vattnet flera gånger.
Vet inte om det var för att mormor var med och tittade på eller om han visste att det var sista gången innan jullovet!? Nu får han vänta till v 2 innan vi ska bada igen. Blir nog några vändor till simhallen så han får plaska av sig. Vi tycker att det är lika skoj som Melle och bada. Och då kan även Mille få vara med och plaska =D

Gissa om Melle blev glad när han såg att mormor stod och väntade på oss vid simmet. Han sprang fram och gav henne en kram. Det värmde hela mitt hjärta att se. Han tycker verkligen om sin mormor han!
________________________________________________________

Har nu kommit hem från jobbet. Blev att köpa med mig lite take away mat på vägen hem. Och till den blev det hockeyn, vilken avslutning på kvällen.
För övrigt var ikväll första stägningen på 2 år då jag hade ansvaret. Kom in till jobbet med andan i halsen efter simmet och körde på i 200. Hann med allt och kom ihåg hur det mesta fungerade, tror det sitter i ryggmärgen ;-) Var bara två små saker som jag höll på att missa men Henke hjälpte mig att komma ihåg!

Blir en tidig kväll i sängen idag. Inatt var Mille ledsen en liten stund så sömnen blev lite störd. Men vi har inte behövt att ge någon välling sedan vi valde att sluta. Och det har gjort att vi sover mycket bättre. Det är skönt att vakna och känna sig utvilad. Även om det kanske inte är till 100 % så är man inte som en zombie.

God kväll och ha en skön avslutning på kvällen!


Blir att jobba lite extra några timmar ikv...

Blir att jobba lite extra några timmar ikväll. Lämnar av killarna efter simmet och sedan styr jag mot jobbet. Ser fram emot kvällen,utmaning väntar :-)


Luciamorgon!


Mille tyckte luciatåget på tvn var väldigt faccinerande =)

Nyhetsmorgon står på här hemma. Hela den här terrorgrejen i Sthlm gör att nyheterna får gå ett tag. Vem kunde ana att det skulle ske här?!

För att fira denna speciella morgon blir det nybakade scones till frukost. En kopp te för att få halsen i bättre form, det börjar bli hest. Men febern håller sig borta-YEAH.
Idag är det sista gången på babysimmet, trist. Men i januari drar det igång igen. Dagen till ära kommer mormor med och tittar, det tycker Melle ska bli skoj =D

Dags för frukost, GUD så gott det ska bli.
Ha en underbar start på veckan och hoppas ni får se något luciafirande.


Im alive

Tittar in en snabbis mitt i allt stök och visar att jag fortfarande lever. Många kanske tror att jag ligger och mår dåligt. Tyvärr så har ni fel. Mår inte det minsta dåligt, kanske lite i halsen men det får man ta dagen efter en otroligt kul kväll.

Var länge sen jag hade så roligt som jag hade igår. För första gången närmare 3 år fick jag dricka och festa som förr i tiden. Men i ärlighetens namn så saknar jag inte det livet vi hade innan barnen. Nej det är skoj "att hälsa" på ibland men jag väljer att bara göra det någon gång ibland. Jag uppskattar båda "liven" lite mer, mammarollen och Lisarollen.
Jonas och Frida bjöd på en rolig förfest hemma hos sig. För vissa blev det inte som planerat och jag får nog säga att tur är det. Som jag har skrattat och det tackar jag för =D
Maten och bowlingen var ett stort plus i kanten men allra mest uppskattar jag att ha fått en helkväll med mina arbetskamrater. Är alltid lite extra skoj att träffa dom från andra butiken. Är inte så ofta som vi träffas men när vi gör det är det alltid lika trevligt!

Nu ska jag återgå till barnen och skidskyttet på tvn. En skön avslutning på söndagen =)
Tittar in lite senare mina vänner.


27 cm @ hotmail.com. Tack Frida :-P

27 cm @ hotmail.com. Tack Frida :-P


Idag blev det brunch

Vilken FAB natt vi har haft! Och morgon med för den delen, tog lite extra sovmorgon till 8.30. Men det var bara jag och Buddah som sov ;-)
Buddah sov bra hela natten fram till 5.30, då var han pigg. Så det blev lite barnprogram och bus i sängen. Han blev dock trött vid 6.30 så då valde han och jag att lägg oss igen. Pappa och Melle gick upp och tittade på barnprogramen.
Så idag åt Mille sin morgongröt strax efter 10. Normalt brukar han sova sin förmiddagsnap då. Jag ser den här natten som en riktig vinst. Kan inte senast komma ihåg när jag sov så här bra senast!?


Ormtungan är ute medans vi tittar på Bilar =D

Vår förmiddag här hemma har bestått i lek och lite ritande. Just nu står Bilar på men det är bara Mille som tittar. Melle blev redan nu lite trött och ville in och lägga sig i sängen. Jag är inte den som hindrar honom, vill han ligga och ta det lugnt är det självklart att han ska få det.
Älsklingen är just nu uppe på övervåningen, han passar på idag när det inte är "så kallt" =) Han jobbar på till eftermiddagen och sen kommer han ner och tar barnen. Då är det dags för mig att fixa till mig inför kvällens julbord med jobbet. Fast först ska vi hem till Jonas på lite mingel och drinkar.
Tycker jag känner mig mycket bättre idag. Känner lite lite i halsen och väldigt lite i näsan men har inte blivit sämre ;-)


Guldklimpar


Mysiga bröder som satt och lekte igår kväll.

Det är verkligen roligt att se hur Buddah och Melle leker med varandra. Framförallt Mille vill vara med storebror och leka nästan hela tiden. Många gånger tycker Melle att det är skoj men ibland vill han leka själv. Då puttar han sin lillebror lååångt bort i gåstolen =)

Igår kväll var dom riktigt härliga. Vi satt länge inne i deras rum och lekte och lade pussel. Mille är nu så pass stabil att han kan sitta själv. Visst att han ibland faller bakåt men han lugnar sig ganska snabbt.
Det är även inte långt bort till krypandet för Buddahs del. Han hade krypit några cm till pappa inatt. Han låg i sin säng och när han såg sin pappa lyckades han. Tyvärr har han inte lyckats något mer idag. Men imorgon tar vi nya tag ;-)


Happy =D

Ska snart krypa ner i sängen och hoppas på en bra natt. Mille fick sin välling för natten strax innan 21.30 och jag lovar att han var trött då. Har inte blivit mycket sömn för honom under eftermiddagen och kvällen.
Jag hoppas även att min hals ska känna sig lite bättre imorgon. Just nu har en "brännande" känslan hittat dit och näsan börjar kännas sådär snorig som den gör innan en förkylning bryter ut.
Vi har julbord med jobbet imorgon och då vill jag känna mig pigg. Blir en massa te och inget kaffe imorgon, det borde väl hjälpa!?

SoV gOtT!!


1-0

God morgon!

Första natten på 7 månader utan mat =D Gissa om jag känner mig glad!
Visst det var inte en enkel match men den var inte heller så hemsk som jag trodde att den skulle bli. Fram till 4.30 var han lätt att söva om. Visst att han vaknade varannan timme ungefär men tog man upp honom i famnen så somnade han på mindre än 5 min. Var inga problem att lägga ner honom sen, han sov vidare.
När kl dock blev 4.30, då hade vi ca 45 min med tårar, skrik, utspottande av napp, vevande med armar. Men han lyckades att somna med hjälp av lite buff i rumpan och strykningar på ryggen. Och han sover fortfarande =)

Jag får nog säga att det inte var enkelt, långt ifrån. Men av någon anledning så tycker jag inte att tröttheten känns lika jobbig nu när vi har ett mål. När jag vet att den tid jag nu lägger på att vara vaken förhoppningsvis kommer att ge resultat?! Om några nätter kanske vi märker en liten skillnad och om 2 veckor kanske han sover bra hela natten. Vi får helt enkelt se!

Känner mig pigg och utvilad efter den här natten, redo för några timmars jobb. Tycker det är riktigt skönt att alltid sluta lunch på fredagar. Passar på att njuta för till våren när jag går tillbaka helt kommer det inte att bli så ;-)

Ha en helt underbar fredag. Det ska vi ha här hemma.
KRAM!


Hårdare tag framöver!

Jag kommer inte säga att morgonen är god. Den är allt annat än det!
Natten har varit hemsk, rätt och slätt hemsk. Mille har sovit som en kratta och vid 04.30 valde han att ta morgon. Då hade han somnat vid 21.15, vaknat vid 00 och då fick han mat. Sen sov han till 02, tror han somnade om 02.20 och sen sov han till 04.30. Kan vara så att han vaknade till och gnydde några gånger mellan alla dessa tider med?!

Har suttit och googlat på sömnproblem hos barn hela morgonen. Vi kom fram till inatt att det här inte funkar i längden, vi sover ca 6 timmar om natten. Och det är inga sammanhängande timmar. För att orka med att driva runt familjen måste vi nu ta tag i problemet.
Det stora problemet är just maten. Jag vet att barn som är över 5 månader inte behöver äta på natten. Men det är inte lätt att ta den fighten när man har ett barn till. Mille är ett bestämt barn och när vi testat att försöka söva om honom, så har vi gett upp efter 20 min panikskrik.
Jag avskyr verkligen att behöva göra något liknande med Mille som vi behövde göra med Melle när han slutade med välling. Det var en kortare form av 5 minuters metoden. Vi valde att vänta ca 3 min innan vi gick in till honom. Men jag kan inget annat än säga att det funkar. Jag har ju bara bra erfarenheter av den.
På två nätter slutade han att äta välling på natten. När dom är över 5 månader kan det ta 1-2 veckor innan man får det resultatet man vill nå. Här gick det riktigt snabbt och bra men det kan bero på att Melle är lite enklare att tas med än Mille!?

Vi har i allafall kommit fram till att from ikväll blir det nya rutiner för Mille. Jag är nu villig att testa att få honom att somna själv efter att han fått välling. Vi ska inte låta honom somna i famnen eller med flaskan i munnen. Utan han ska själv få komma till ro så han kan somna.
____________________________________________

Det går ju inte att låta bli och känna sig som en hemsk förälder. Men samtidigt så blir jag inte en bättre förälder av att vara trött jämt och ständigt. Tröttheten gömmer sig alltid bakom ögonlocken, just den känslan vill jag bli av med!

Har NI några erfarenheter av barn som sovit dåligt?? Dela gärna med er.

Ska nu i allafall ta och samla kraft för en fömiddag hemma hos Fam Lööke. Tror att träffa vänner är just vad jag behöver idag. Få lite pepp och kärlek =)


Den tredje!

Upptäckte på Miltons 7 månaders dag att hans tredje tand nu tittat fram. Det är en i överkäken och då är det inte undra på om han sovit dåligt den senaste tiden!
Han har även en tand som snart kommer titta upp i underkäken. Så vi får ta om han snart tuggar upp sin hand, dreglar floder och ibland blir helt tokig. Det är inte lätt att få tänder...

Ska nu ta och åka till jobbet. Ser fram emot att jobba, älskar den känslan. För det är ju så man ska känna när man åker till jobbet =)
Önskar er en BRA onsdag!


Graviditeter har gjort mig gott!


Tummarna upp idag. Jag känner mig bra och även proverna bekräftar det!

Dagens besök hos läkaren gick ritigt bra. Mina värden såg bra ut, så någon medicinering var inte aktuellt!!
JIPPI, jag sliper nu att äta tabletter två gånger i veckan som jag hade gjort sedan jag var 18 år. Har hela tiden vetat att efter man fått barn så finns en chans att man slipper att ta tabletter. Men vem vågar hoppas på sådana saker?!

Nu ska jag ta nya prover om ett år och så länge jag inte blir sämre på något sätt så är allt bra med mig. Är lättatd att veta att även röntenbilder ligger lååångt fram i tiden. Today is a GOOD DAY!


Livet som småbarnsförälder!

God morgon! Milton väljer att vakna tidigt idag och tätt följt av honom Melle. Hade inte gjort så mycket om inte Mille hade sovit. Inatt har han haft svårt att komma till ro. Sovit någon timme, vaknat och varit lite ledsen. Somnat om MEN ska bara sova i famnen. Vaknat och ska ha välling, somnat och sovit i ca 2 timmar. Och efter det börjar allt om igen.

Så nu sitter vi här i soffan och tittar på I drömmarnas trädgård. Jag festar till och äter några skumtomtar =) Blir snart att ta sig en treo, att vakna med huvudvärk är ju min grej! På det tar vi sen en kopp kaffe och då blir det allt människa av mig igen!
Jag kan faktiskt inte känna alltför mycket "hat" över att få för lite sömn. Känna att sovmorgon är när vi sover till 6.30 eller att jag ligger enormt mycket minus på mitt sömnkonto. Någonstans är det ju vad man får räkna med när man har små hemma. Speciellt vi som valt att ha dom så tätt.
Jag känner nog tröst...om det är rätt ord??!! i att om något år kommer vi alla att sova bättre. Bårda barnen är större och med det kommer bättre sömn. Dom kommer gå på dagis och få göra sig av med all energi. Det livet vi kommer leva då, kommer vara annorlunda än det vi lever just nu!
Har i allafall kommit på vad kraften till att orka kommer ifrån. Det är från all den lycka som barnen ger mig varje dag. Alla deras skratt, leenden, ord, närvaro och den kärleken som dom ger. Det är det som gör att jag orkar. Som jag älskar mina prinsar. Ni är mina ögonstenar och dom som mitt hjärta klappar allra starkast för!

Nu blir det lite frukost för mig och grabbarna. Bäst att sätta på kaffet till mannen vaknar ;-)
Sen blir det fullt ös innan jag lämnar pojkarna hos mormor & morfar en liten stund. Har tid hos Endorkrin idag. Idag kommer nog lite av en "dom".

Ha en FAB dag!


Lycklig kväll

Nu är mannen i huset lycklig. Han håller på att paketera upp sina nya högtalare som ska stå i vardagsrummet. Kan inte riktigt tycka att det är lika kul som han.
Jag är dock nöjd med att dom är vita och högblanka. Precis som TVbänken ;-)


Glögg + choklad

Var iväg en sväng och handlade på förmiddagen. Första gången Melle var ute sen i torsdags, han ÄLSKADE det =) Vi gick och strosade bland hyllorna och hittade Sempers mjölkfria välling till Buddah. Är nog lättare att hitta guld än vad det är att hitta den i butikerna!

Sprang in en snabbis på systemet och köpte starkvinsglögg. Första gången men nu har intresset för "alternativ" glögg börja att intressera mig. Vanlig 2 % är god att dricka som den är. Men med mer alkohol och andra smaker kan det bli SÅ bra ihop med tex ost och kex.
Idag fick jag tag på en som ska avnjutas ihop med lite god ost men även några goda praliner. Chokladglögg, vad tror ni...hitt eller diss??!! Jag tror på det första, ska bli intressant att testa.


Tydlig karaktär av mörk choklad, inslag av körsbär, kanel, katrinplommon och vanilj. Det låter gott men frågan är vad smaklökarna säger?!

Önskar er en mysig fortsättning på måndagen!


Ta vara på varandra!


Kärleken ÄR stark men även den starkaste kan förstöras!

Julen närmar sig med stormsteg, en stressig tid för många. Ska inte säga att den inte skulle vara det för oss men just nu njuter jag. Jag tycker den är lite extra mysig i år.
Men det är lätt att i all stress tappa bort varandra, framförallt när man har småbarn. Det är inte alltför ovanligt att det är just då som många väljer att gå skilda vägar. Vi får inte glömma bort att vårda varandra och framförallt den kärlek vi har.

Vi har ingen brådska, inga måsten...låt det ta den tid det tar. Det viktigaste för mig är att vi har varandra!
_________________________________________________

Ska ge mig iväg på förmiddagen med grabbarna och fixa några julklappar. Till helgen väntar julbord med jobbet och isolering av vinden. Nu ska vi köra ett ryck och få upp all isolering innan julen!
I eftermiddag är det även dags för sim igen. Förra veckan stod vi över pga Melles finger men det ser riktigt bra ut nu. Och det är bara två gånger kvar nu innan det är julledigt.

Ta hand om din kärlek!


Nytt

Efter att ha jobbat igår sprang jag in På Gina och köpte en tröja och tunika. Hade gärna velat ha tröjan i naturvit men i min storlek var den slut.
Istället fick det bli en brun men jag älskar ju den färgen så det gör inte så mycket ;-)
Just nu finns det massor med härliga tjocka tröjor och jag såg flera som gärna hade fått slinka med. Men nu nöjde jag mig med att komma hem med det här.


Arga korvgubben


Jag, Tulin, David och Jonas har haft en trevlig lördag på stan =)
Ska tilläggas att bilden är tagen innan vi började att servera. Var inte så här folktomt när vi började dela ut korv ;-)

Har haft en rolig och annorlunda dag "på jobbet" idag. Har spenderat 4 timmar med att stå på Trädgårdstorget och delat ut gratis korv med bröd, pepparkakor och julmust. Full rulle redan från det att vi började plocka upp sakerna, till det att vi började plocka undan.

Tog på mig flera varma lager kläder, tjocka jackan, termobyxor och vinterskorna. Jag var helt redo för att spendera en dag stillastående i kylan på stan. Och det enda som jag frös om var fingrarna men förståligt när man står med plasthandskar och delar ut korv ;-)
Vi var fyra glada som delat ut närmare 1000 varmkorvar idag. Har även gett bort en hel del värdecheckar och fårr många glada miner. En som inte var lika glad var nog korvgubben i hörnet vid Din sko. Han tyckte nog inte att det var lika skoj att vi delade ut gratis korv. Men han har 364 andra dagar om året då han kan sälja korv.
_______________________________________________________

Kom hem för ett tag sedan. Unnade mig en tröja och kofta på vägen hem =D Men möttes av att mina underbara satt på golvet i vardagsrummet och lekte.
Har nu avnjutit en riktigt god middag bestående av hemmagjorda köttbullar i tomat & vitlökssås. Till det blir det självklart pasta, what else!
Barnen kommer att somna om en stund och då ska vi mysa rejält i soffan med lite god vaniljpudding ;-)


Sovmorgon

God morgon på er i mörkret! Just nu tycker jag inte att all den snö vi har lyser upp något överhuvudtaget.

Natten här har varit helt ok, ska inte klaga. Dom senaste nätterna har något utav våra två barn sovit mellan oss. Inatt var det Buddah men nätterna innan det var det Melle. Måste säga att jag tycker det är lite mysigt. Ingen av barnen har någonsin varit så förtjusta i att göra det. Senaste gången Melle gjorde det var han nog runt ett halvår =)
Ska jag erkänna är det nog lite mysigare att ha honom mellan oss. Hans lilla varma goa kropp, hans andetag och dom söta små lockarna i nacken att ligga och snussa på.

För Melles del är hostan nästan helt borta. Han låter även bättre och det har gjort att inatt har han sovit riktigt bra. Även Buddah har sovit bättre, han har vaknat till några gånger. Det viktigate är nog att ingen av dom valde att vakna mellan 4.30-05 som dom gjort dom senaste dagarna. Så jag får nog säga att kl 06 är godkänt idag ;-)
Det sista av tröttheten får vi bota med massor av kaffe. Pappan i huset sover än, så en kopp i sällskap av mina små får det bli. Inte helt fel det =D

På dagens schema står jobb. Tog på mig ett extra pass i veckan, man ställer väl upp!!?? ;-) Ska i vilket fall bli ett roligt och lite annorlunda arbetspass.
Mina grabbar kommer spendera dagen hemma, som vi gjort nu i några dagar. Vi vill inte ge oss ut med Melle, utan hoppas han blir så pass bra att han kan bada på måndag. Blev inget i måndags och vi vill inte missa två gånger i rad!

Nej nu blir det en kopp kaffe och lite mys med tända ljus.

Ha en riktigt skön lördag bloggisar. Och vad kul att se att fler och fler läsare hittar hit. Ni får gärna lämna ett litet avtryck så jag vet vilka alla ni nya är =)

KRAM!


Me like pepparkaka

Vinterfavorit i kylen just nu!

Ni kanske är lite som jag, måste testa många av de nyheter som kommer ut i butikerna?! Den här filen köpte jag i veckan och jag lovar er jag är förälskad. Smakar verkligen som riktig pepparkaka, inget konstgjort här inte!

Så mitt tips till er är att köp en förpackning till helgen och njut av att julen nu är här. Både ute och på frukostbordet =)


Vilken underbar morgon,eller nej kanske in...

mms_img73575 (MMS)

Vilken underbar morgon,eller nej kanske inte! Min utsikt just nu från bilen är en tom parkering. Inte en själ så långt ögat når. Snart kommer nog min kära kollega?! Under tiden värmer jag mig i bilen och lyssnar på megapol :-) Äntligen fredag mina vänner!


Nu tar vi nya tag!


Ett kvällsdopp gjorde gott för min älskling.

Besöket hos doktorn gick bra. Melles andning är ansträngd men det är inget farligt. Han fick inandas lite ventoline och efter det tyckte doktorn att han lät bättre. Summan av kardemumman är att det låter värre än det är!
Buddah har redan nu valt att somna och Melle är på g nu. Han och pappa borstar just nu tänderna och efter det blir det välling. Jag håller alla tummar och tår för att vi får en bra natt. Alla här hemma behöver få en ordentlig natts sömn!
__________________________________________________

På BVC igår var det lite kaos. Besöket hos läkaren skulle vara kl 15 men dom låg långt efter. Så jag styrde stegen mot BVC efter jobbet och fann man och barn fortfarande väntandes på att få komma in. Utanför satt två andra mammor med barn och väntade även dom. Vi fick komma in strax innan 16.15, roligt.
Buddah gick i allafall igenom besiktning. Inget att anmärka på och dom tyckte han såg ut att vara väldigt välmående ;-) Vi är inte sena om att hålla med. Hans vikt och längd visade även på det.

Vikt 14/10: 8960 g
Vikt igår: 9740 g
+/-: + 780 g

Längd 14/10: 70 cm
Längd igår: 72,5 cm
+/-: + 2,5 cm

Hans kurva går nu inte längre spikrakt upp men vem hade trott att den skulle göra det i all framtid!? Jag är glad att han mår bra och växer som han ska. Det är det viktigaste för mig!


En liten julnisse med rött sidenband. Han är en gudomligt fin present!

Ikväll blir det lite goda ostar och kex till hockeyn. Kanske inte vad man äter en torsdag men ikväll kör vi lite mys efter en kämpig natt. Vardagslyx är viktigt!

Önskar er en skön torsdag, imorgon är det fredag igen =D


Det dåliga/det bra

Usch, vilken natt vi har lämnat bakom oss. Jag har verkligen haft ont i hjärtat. Melle har haft krupp och vi har nog sovit sammanlagt 4 timmar. Jag skiter i att jag inte får sova, det är Melle som jag lider med. All hans smärta, all hosta, all sömnlöshet, jag tar det bara han får må bra.
Vi har en tid hos läkaren 13.15 idag. Hoppas på att dom kan bekräfta att det är krupp. Hans andning är fortfarande ansträngd och jag tror febern börja komma smygandes. Ibland är han helt orkeslös, för att en stund senare verka lite piggare. Jag vet inte ut eller in när det kommer till sådana här saker. Men en sak vet jag och det är att när det kommer till andningen blir jag lätt orolig. Det kan vända på en sekund och då kan det gå riktigt illa!

Om nå got var bra med natten var det väl att Buddah sov som en stock. Gick in en gång och gav honom nappen. När han vaknade vid 05 trodde jag att vår morgon skulle starta men han somnade om strax efter 5.30. Sen sov han till strax innan 7.00.
Vi fick en luftfuktare av underbara grannar så nu är hans näsa riktigt bra. Jag tackar för det och nu kanske han kan sova bättre på nätterna.

Återkommer och skriver mer när vi kommit hem från doktorn.


Åka buss

God morgon i kylan!

idag blir det att ta bussen till jobbet. Bilen får stå när det är så här kallt. Det roliga är att bussen går kl 7.00 och då brukar jag åka när jag har bil. Det tar TID att åka när man ger sig ut i morgontrafiken.

Buddah har tid för vikt och mätning idag. ska bli kul att se vad som hänt nu när han äter så pass mycket vanlig mat och ingen ersättning längre. Är även 6 månaders besiktining, blir snarare en 7 månaders ;-)
Grabbarna kommer sedan och möter upp mig på jobbet, så åker vi ihop hem sen. Det är allt bra mysigt och lyxigt det!

Nej nu ska kaffet hällas upp i koppen och jag ska klä på mig och gå till bussen.
Ha en FAB dag.