En helt vanlig semesterdag..

Att bara ta dagarna lite som dom kommer är lite vad semester går ut på. Visst är det skönt att ha lite planer men när man är hemma så bokar vi inte upp dagarna. Vi ser hur väder och vind är och styr upp våra planer efter det =)
 
Denna dag spenderade vi ute i solen. Grabbarna cyklade och vi njöt av värmen. En cigarr och lite prat om vad vi skulle göra under eftermiddagen. Eftersom solen sken blev vi sugna på glass. Så vi hoppade in i bilen och åkte till Söderköping. Är nästan självklart varma och fina dagar på sommaren ;-)
Årets första glass och även årets första tuff tuff tur. Det där tåget åker vi minst en gång varje år. Tror nog att jag kan dra all info utantill. Men jag njöt av solen och glada barn. Eller gjorde tills Mille surade till! Men det är en helt annan historia ;-) Säger bara att det kunde slutat riktigt illa. Nu fick han bara ett litet märke i ögonbrynet.
 
 
Vi fick köa ett bra tag innan vi fick ett bord på Smultronstället. Som tur var slussade det en del båtar så grabbarna tittade mest på det.
Melle valde att beställa en av de större glassarna. Att försöka att förklara för en fyraåring att han aldrig kommer orka all glass är ganska dumt. Han lyssnar inte om vi säger så ;-) Tror han åt en 10 skedar innan han var mätt. Men vuxna var inte mycket bättre. Tog också för stora glassar och gick därifrån med magar som pekade åt alla håll.
 
 
Efter tågturen och glassen styrde vi bilen hem till farmor för lite kvällskaffe. Här hemma kan vi dricka kaffe alla tider på dygnet utan att ha svårt för att somna ;-)
Barnen busade runt som vanligt och lekte vid poolen. Nu återstår det bara att se om hennes blommor överlever klorvattenattacken som dom blev utsatta för =)
 
Lånade hem Elloskatalogen av svärmor så nu ska jag lägga upp fötterna i soffan och ta mig ett glas rose. Det är bra härligt med semster. Varje dag är ju som fredag ;-)
 
 
 

Ett lättat sinne!

Den där turen innan middagen var så fantastisk skön! Amazing vilken skillnad det var. Benen gick lätt och pulsen skenade inte iväg. Tror att den sköna tempraturen spelade roll men även andra faktorer.
 
Finns mycket jag vill dela med mig om till er. Men jag måste tyvärr fortsätta ett litet tag till att vara mystisk. Måste ta tag i vissa saker i början på nästa vecka och efter jag gjort det lovar jag att dela med mig =)
Kan säga så mycket att det har varit svårt den senaste tiden och ge sig ut. Normalt är mina löpturer till för att rensa huvudet. Dåliga dagar springer jag bort. Samtidigt är det inte lätt att släppa vissa tankar som man inte har svar på. Det är dom värsta, dom som gnager och nästan vänder ut och in på en. Tror det bästa vore att ge sig ut då men jag blir nästan frustrerad över att inte kunna släppa allt!
 
Tiden blev mycket bättre idag än tidigare i veckan. Är en befrielse att känna att kroppen jobbar med mig =) Ser fram emot morgondagens tur. Känner att det kommer gå lika bra ;-)
 
Och dom nya shortsen var så sköna. Tog en storlek större och dom sitter lagom löst. Var så svalt och skönt att springa i. Hade även marginalen på min sida idag. Lagom när jag kom in så öppnade sig himlen. Ett lätt duggregn är skönt att springa i men det är inte ösregn ;-)
 
 
 

En dag på stan

Tog med mig Melle och åkte till stan på förmiddagen. Med oss hade vi fint sällskap av Sofie och Agnes =)
Började med ett mindre utbrott från Melles sida. Vi hade inte ens spenderat 20 min på stan innan han började att spela ut sina värsta kort. Men som tur är gick det att lösa med dricka och lite godis ;-) Sen satt han som en solstråle resten av besöket i staden!
 
Träffade på en gammal klasskompis från gymnasiet. Vi har nog inte sett varandra på 10 år. Som tur är finns FB så man har ju lite koll på vad som händer med alla =)
Fick dock höra att hon är en följare av bloggen. Alltid lika kul att se vilka det är som kikar in här varje dag. Är faktiskt så att ni är dåliga på att lämna kommentarer. Och med tanke på antalet läsare varje dag borde det trilla in några små avtryck. Men ni får göra som Elin - lova att bättra er ;-)
 
Kom hem med ett par nya träningsshorts. När det är varmt ute har jag saknat att ha ett par kortare byxor. Kanske skulle ge mig ut och inviga dom snart ;-) Är bara dom mörka molnen runtom som gör att jag tvekar.
Kommer inte att lyckas få ihop fem turer denna vecka. Blir tyvärr bara fyra, lite besviken. Men den där morgonturer gav jag mig ut på tidigare i veckan. Sprang en liten bit längre också!
Nej nu är det dags att ta sig i kragen och komma ihåg att det inte finns några dåliga kläder ;-)
 
Hittade även en söt sommarklänning på Gina. Ska visa er sedan men ryggen var så fin. Är så skoj när man hittar en enkel klänning men så har den en detalj som gör den komplett =) Kommer nog att bli en favorit under sommaren. Om det nu blir någon sol...
 
Ska ta och byta om nu. Lika bra att ge sig ut innan det ska lagas mat och njutas av lite god dricka.
Springturen med barnvagn från centrumet räknas inte ;-)
 
 

Give me give me

Bild från H&M.
 
Tror jag måste ner på stan imorgon och prova dessa snyggingar. Behöver förnya min garderob inför hösten. Lite nya skor står högt upp på listan tillsammans med byxor ;-)
 
Dessa ser så snygga ut till ett par raka jeans. Skulle faktiskt kunna tänka mig till ett par i sandbeige eller brunt. Vet inte hur utbudet på det ser ut just nu?! Men jag tror det skulle passa bra ihop med skorna. Sen är ju svart en lättmatchad klassiker =)
Bild från H&M.
 
Även denna var hur söta somhelst =D Det var ett par riktiga Chanelkopior till ett helt outstandig pris! 200 kr för ett par ballerinas är långt ifrån dyrt. Sen kan det inte jämföras med 70 kr som på jobbet ;-) Man kan inte låta bli att köpa och går det sönder eller inte blir välanvänt så gör det inget.
 
 
 
 

Fixa & trixa

Har länge haft en idè i huvudet om vad jag skulle vilja göra ovanför vårt matsalsbord. Ett tag var jag inne på armeringsjärn men varför köpa när man har lösningen gratis hemma ;-)
 
Har länge haft en enkel vit klädstege stående i badrummet. Tanken att slänga den har många gånger slagit mig. Men det är ganska bra att ha något att hänga upp kläder på. När jag sedan kom på att stegen skulle agera prydnad ovanför bordet blev det fart på mannen =) Han var helt såld på idèen! Så tack min älskade handyman för all hjälp ♥♥
 
Ljusstakarna är ett fynd för 25 kr/st. Älskar smommarrea ;-)
 
Var iväg och köpte en fågelbur och växt efter lunch. Den blev så söt och kan lätt varieras med ljus eller någon annan prydnad =)
Fyndade två ljusslingor som lite lätt slingrades runt stommen. Till julen har jag en riktigt rolig idè men den får ni se om ca ett halv år ;-)
Kommer att pryda stegen med andra saker också. Just nu är jag sugen på att få tag på små fåglar som jag kan hänga i olika längder. Någon som vet vart man kan hitta sådana??
 
Lovar att visa er vilket fint ljus det blir när det är mörkare ute.
 
 
 

Frisk luft!

Även om herren inte är helt frisk så är han piggare idag. Tycker att hostan är något bättre men det kanske bara är jag som inbillar mig?!

Tog med mig Mille ute på gården. Solen skiner och vi behöver lite frisk luft. Han cyklar och leker i sandlådan medan jag intar morgonkaffet :)




Pappa och Melle for iväg till VC för en stund sedan. Vi misstänker att även han har lunginflammation.
Han har haft en likadan hosta som Mille. Började igår kväll och imorse lät han hemsk. Skulle verkligen inte förvåna mig om han har samma sak. Första semesterveckan ska väl börja såhär... :)

Om en stund cyklar jag hem till Sofie. Mun fina och jag ska mysa lite idag igen :)


Lunginflamation!

Det var värre med min lille prins än vi räknat med. Det blev direkt till barnakuten från VC!
Gissa om vi fick hjärtat i halsgropen. Vi trodde att detta var en vanlig förkylning men så var inte fallet.
 
När dom lyssnade på lungorna blev dom direkt oroliga. Syresättningen och ett blodprov gav svar - en misstänkt lunginflamation! Så vi fick åka och lämna av Melle hemma hos mormor och sedan for vi vidare.
På barnakuten kan man inte annat än bli väl omhändertagen. Dom få gånger vi varit där har dom alltid varit så snabba och trevliga.
Höjdpunkten för Mille blev när han fick piggelinen och satt och titta på lyftkranen utanför fönstret. Hade han känt sig lite bättre hade han hoppat upp och ner. Men nu har han knappt orkat att gå.
 
Eftersom vi var snabba att upptäcka sjukdomen har den inte hunnit att utveckla sig. Den är precis i förstadiet så vi slapp att göra en lungrönten. I det här fallet var det självklart, så det blir en tio dagars kur. Nu håller jag bara tummarna för att han snabbt blir piggare!?
Är så läskigt att se Mille så här. Han går nästan aldrig och lägger sig före 19. Men idag gick han själv in och lade sig i sängen. Gav honom medicinen och sedan sov han på två röda. Han har en hel del sömn att ta igen. Hoppas nu att han får sova bra inatt!?
 
Och just det, kan ni gissa mer vad han hade??!!
 
___________________________________________________
 
Nu ska jag mysa lite med Melle. Han fick med sig en påse med bullar hem från mamma. Dom ska vi nu njuta. Känner att han hamnat lite vid sidan av idag. Älskade stora kloka unge, älskar dig mer än livet och skulle göra allt för dig!
 
 

@ VC

Ja vad ska jag säga?! Febern höll sig inte borta och halsen låter tjock på min lille prins. Idag har han även verkat mer påverkad av förkylningen och är inte helt med i matchen.

Natten bjöd på kass sömn för alla utom Melle som sov som en stock ;)
Det hostades, gnälldes och värkte. Vi var lite som zombies imorse när vi vaknade. Kl 6.30 kunde inte Mille sova mer. Så tidigt har vi inte stigit upp på hela semestern :)

Nu har vi en tid på VC för att kolla framförallt halsen och hostan. Härom natten hade han lite falsk krupphosta. Det är något som han aldrig tidigare haft. Så det är lika bra att kolla upp den här förkylningen. Hur den slutar får vi se om en stund men vi åker nog i vilket fall till kusten imorgon. Går lika bra att bli frisk där som här hemma :)

Ha en fin torsdag :)

Regn hos mig

 
Ute öser regnet ner denna onsdag. En typisk svenska sommardag??!!
 
Gårdagen var en riktigt solig historia - varmt och skönt. Vi spenderade stora delar av den ute. Grabbarna cyklade medan vi promenerade och njöt av solen. Till kvällen for mannen ner till stan för biljard och en bit mat med sin pappa. Jag och grabbarna njöt hemma av Allsång och Morden i Midsommer =)
 
Denna dag hade vi tänkt att spendera på busfabriken men Mille har blivit lite förkyld. Han hostar och snorar men jag hoppas att det inte blir så mycket mer. Ingen feber har ännu dykt upp och jag håller tummarna för att den inte kommer heller. Men man blir väl alltid sjuk när man trappar ner på tempot ;-)
 
Så istället för busfabriken har vi gjort några ärenden på förmiddagen. Vinkylen började bla att eka tom ;-) Men nu tre påsar senare finnas allt för att klara av den här semestern. Även lite öl fick följa med. Till middag idag är det sill och då MÅSTE man ta en kall öl till ;-)
Vi köper alltid Pripps blå pure. Den har lite mindre kolhydrater i sig. Perfekt för mannen som märker stor skillnad i sitt socker. Och någon smakskillnad går inte att tyda =)
 
Nu blir det en kopp kaffe och dokumänteren om SHM.
Trevlig onsdag bloggisar =)
 
 
 

Nya tag!

 
 
Det är verkligen helt sjukt vad jag tappar kondis när jag inte är ute och springer regelbundet. Den här turen kan jag inte enbart skylla ifrån mig på pollen. Var sjukt svårt att andas och var tvungen att ta medicin när jag kom hem. Men det är orken som saknas också. Då är det fantastiskt med semester. Inga jobbtider som stör ;-)
 
Har tänkt att ge mig ut minst fem rundor varje vecka. Hoppas att kunna utöka min runda lite om några veckor. Försöka att pusha mig själv lite extra och testa gränser =)
Brukar normalt ge mig ut på kvällen/seneftermiddagen och springa. Skönast är när kl är efter 20. Då är det inte så varmt längre och solen brukar lägga sig. Men imorgon tänkte jag ge mig ut på en morgonrunda. Gäller bara att inte grabbarna tar sovmorgon ;-) Dom senaste dagarna har vi vaknat mellan 08-9.30. Men samtidigt har dom somnat senare =)

****************************************************************************
 
Denna måndag har annars bjudit på lite skojiga saker. Berättar inte vad nu ;-) Fortsätter att vara mystisk ett tag till. Men jag säga att gårdagens utflykt gick till landet. Vi tittade på en liten sommarstuga som visade sig göra sig mycket bättre på kort än i verkligeheten. Nej vi fortsätter att leta vidare...om inget hus kommer först =)
 
Har två trötta grabbar här hemma. När dom somnat blir det nog lite jordgubbar och lite bubbel. Är det semester så är det =)
 
 
 

Slösöndag

Vi har gjort noll knop denna söndag. Blir inte bättre av att regnet faller heller.

Mikie kom förbi innan lunch. Blev en fika och lite snack. Var ett tag sen vi sist sågs, så en del har hänt ;)

Nu sitter vi i bilen för att åka på ett litet äventyr :) Vart får ni se senare.



Är krokvägar vi åker på så blogga var svårt :) Men jag har ju skills ;)

Laters!

Datenight!

Sitter nu på i biosalongen med min kära. Vi blev lite sugna på en lite date i biomörkret tidigare idag :)Mina föräldrar är söta och tog grabbarna. Kunde inte bli en bättre start på den här semestern ;)
Nu blir det The internship!

Mangosorbet light!

Var som jag tidigare skrev i onsdags och fixade till naglarna. Som vanligt är jag MER än nöjd när jag lämnar Emma =)
 
 
Eftersom semestern stundade ville jag ha fransk manikyr. Har nästan helt gett upp att ha det när jag jobbar. Det blir helt enkelt för lätt smutsigt. Men jag älskar hur cleant och snyggt det ser =)
För att piffa upp det hela valde jag en liten glitterrand i en sommrig mangoton. Glitter är ju jag om något så självklart fick det bli det ;-)
 
I dagsljus igår. En cigarr som jag njöt av, liten men naggande god ;-)
 
 
 

Midsommarafton 2013

Denna dagen efter är jag varken bakis eller seg. Men full med massor av glada minnen =)
 
Firade enligt tradition med Fam Lööke. Som vanligt blev det sillunch här hemma innan vi for i väg på kristligt midsommarfirande i Bjärka. Får nog säga att det var både första och sista gången. Männen i sällskapet kände sig lite utstirrade där dom satt och rökte cigarr ;-) Nej inget firande för oss, en garre och öl måste ses som ok där vi är!
 
Fortsatte efter det hem och tog en fika. Regnet hängde i luften men under tiden vi satt ute och njöt av eftermiddagen började solen sakta att titta fram. Så när grillen tändes på kvällen var det härligt midsommarväder =)
Har ätit och druckit så mycket gott att magen idag står åt alla håll och kanter ;-) Men vad gör det. Är det fest så är det!
 
Vi cyklade hem strax innan 23. Då var barnen trötta och vi ville lämna eftersom Sofie skulle upp och jobba idag. Men jag hade hellre valt att sitta kvar och skratta lite till. För som jag skrattade igår. Vid flera tillfällen föll tårarna, gick verkligen inte att hålla dom borta. Tusen tack för gårdagen. Ser redan fram emot nästa år ;-)
 
Midsommarskålen intog vi efter fikat i en sol som började att skina. Till det spelade vi min nya favotit och årets sommarhit Wake me up. Har en nu en given plats i min löpspellista. Idag blir det även första turen sen ryggen pajade. Hoppas den håller!!??
 
Har man ingen is hemma går den även att ha som hatt. Här har vi Dr Cosmos finare kusin - Von Gasmask ;-)
 
Förstår ni om jag skrattade så jag grät igår!
 
Älskar våra fina vänner som man kan vara sig själv omkring. Inget är tabu och alla ämnen avverkas när vi ses.
 
Nu ska vi ge oss ut på en liten promenad. Barnen vill cykla så då får dom självklart göra det.
Hoppas ni mår ok denna midsommardag!?
 
 
 
 
 
 

Hörde jag semester??!!

 
Då sitter jag här med fyra härliga veckor med ledighet framför mig =D Går inte att beskriva hur skönt det är efter den här veckan! Den har varit minst sagt kaotisk med allt från sena leveranser till system som ligger nere. Men vi höll ihop och gjorde ett otroligt jobb tillsammans!!
 
Även bakningen som drog igång igår på allvar har gått bra. Får erkänna att jag gillar att baka ;-) Igår tog jag hand om alla tre tillfällen och det var ganska skönt att gå in i frysen när svetten rann som mest =)
Det är lite av allt som gjort att jag inte haft tid att blogga. Den enda dagen som jag öppnade fick bli nagelkväll. Bästa Emma hade en tid till mig så jag styrde bilen direkt från jobbet till henne. Så även dom har blivit semesterfina =) Lovar att visa er lite senare. Räkna med midsommarafton ;-)
 
Veckan gick otroligt fort och nu är som sagt torsdagen här. Vi firar in vår semester med bubbel och lite mys. Imorgon är det midsommarafton och den firar vi självklart med våra fina vänner - LÄNGTAR!!
 
 

Heja heja!

Gårdagen var smått kaotisk. Men dagen gick fort =)
Tror att den här dagen lär bli minst lika intensiv. Det som är trist är att jag får spendera dessa fina dagar inne. Jag räknar med att vädret kommer vara minst lika fint nästa vecka då vi har semester ;-)
 
Ryggen verkar att hålla. Men jag tar det medvetet lugnt. Vilar det så mycket som möjligt från lyft. Imorgon har jag en öppning och då ska den bara hålla. Inget jag ororar mig för men jag vill verkligen inte gå på semster på torsdag med en paj rygg. Gäller att tänka efter FÖRE!
 
Nu ska vi packa ihop här hemma och ge oss ut på en härlig cykeltur till dagis innan det är dags att ge alla kunder en glad midsommarshopping =D
 
 

Årets bästa vecka!

 
Midsommarveckan är nu här! Veckorna springer förbi och helt plötsligt är den veckan jag längtat mest efter på hela året här. Det är inte bara midsommar utan också semesterns start =D På torsdag stämplar jag ut i fyra långa sköna veckor!
 
Finns en hatkärlek till den här veckan. Det är bara att inse att det är en av de bäst säljande veckorna på året. Det är stressigt med massor att göra. Lika mycket som jag avskyr det så älskar jag det =) Är speciellt att jobba under så högt tryck.
Imorgon är det även permiär för nybakat bröd i butiken. Har haft en liten utbildning och hoppas nu att den räcker ;-) Att äntligen sättas på prov och se om vi klarar av det. Men det tror jag, det svåraste lär vara att se till att det inte är tomt i hyllorna =)
 
Har nästan bara kvällar framför mig på jobbet denna vecka. Kanske lite trist men samtidigt skönt att kunna ta det lite lugnt på förmiddagarna innan jobbet. Denna dag har gått åt till att tvätta ;-)
Ska bli intressant att se hur bra ryggen håller denna jobbvecka. Fredagen fick ett trist avslut då jag moppade och direkt fick en jobbig värk i ryggen. Får helt enkelt försöka att ta det lite lugnt. Vilken utmaning ;-)
 
Ha en fin start på denna soliga vecka!
 
 
 

Gårdagens utflykt

 
Vi for ner till Gryts skärdgård igår och hälsade på hos en kollega till mannen. Vi ska som jag tidigare berättade låna deras fritidshus en vecka i sommar. Detta huset är lååångt ifrån en vanliga liten sommarstuga. Två plan och en stor terass på övervåningen.
 
Utsikten är inget som vi heller klagar på. Morgonkaffet och alla andra måltider ska vi inta framför havet. Ser det nu bara till att bli massor med sol så kommer jag knappt att ta mig därifrån ;-)
Var helt galet vackert och att stå på tomten och blicka ut var som balam för själen. Barnen älskade allt med stället. Kommer bli en en hel del häng vid vattnet. För att kasta sten var nog det bästa med allt ;-) Och medans grabbarna gör det kan vi grilla korv vid grillplatsen som ni ser på bilden. Kan det bli bättre??!! Nej jag tror inte det =D
 
Blev en senare hemkomst än vi räknat med men ingen ville åka hem. Framförallt inte grabbarna. Mille ville mer än gärna mysa med grannkatten som kom förbi ibland =) Så nu vill vi gärna ha semster!
 
 
 

Så mycket glädje

Just nu befinner jag mig lite i ett lyckorus. Dom senaste dagarna har det hänt massor av roliga saker. Vissa hoppas jag kunna berätta mer om framöver ;-)
 
Gårdagen började med att Melle och jag var på sjukhuset för att kolla hans hörsel. Mahnaz kom och mötte upp oss och sedan följde hon med till undersökningsrummet innan hon var tvungen att börja jobba =) Var väldigt lugnande för Melle att träffa henne innan.
Katarina som skötte undersökningen var en riktig stjärna. Tänk om alla som jobbar med barn kunde vara som henne. Melle fick sådan beröm för sina fina hörsel. Fanns ingen antydan till dålig hörsel så det var lugnande.
 
Är även så glad att så många hjälpt till dom senaste dagarna med barnen. Det har varit allt från utvecklingssamtal till sjukhusetbesöket. Vi brukar inte behöva pussla så mycket med våra scheman men denna vecka gick det inte att lösa. Speciellt eftersom jag enbart jobbat kväll tosdag och fredag.
 
Melles utvecklingssamtal gick så bra. Är en helt fantastisk kille vi har. Han bryr sig mycket om sina kompisar och visar stor omtänksamhet. Sen förra gången för ca 1,5 år sedan har han blommat ut och blivit en klok kille.
Det är så skönt att höra att han trivs och har det bra på dagis. Vi har inte direkt märkt något annat men det är alltid skönt att höra =)
 
Snart ska vi hoppa in i bilen och styra mot kusten. Vi ska hälsa på en arbetskollega till Christian. Dom har en "stuga" där som vi ska få låna en vecka på semestern.
 
 

God morgon!!



Strax innan 06.30 slog han upp sina två blåa. Inga tårar utan bara en massa skratt. Kan inte låta bli att bli lycklig in i själen. Han är för mysig min lilla iller :)

Nu blir det fukost. Ser mest fram emot kaffe och melonen ;)
Sen startar vi upp en härlig lördag. Den ser ut att bli sommrig!

Tillbaka

Redan torsdag och det är dags att testa på att jobba. Ryggen känns bättre men axlarna är nu stela. Var inte helt ovanligt då jag måste sträcka på mig och då blir axlarna trötta. Men det är bara att träna, träna och åter träna =)
Kommer inte att börja förän 15.30, så idag och imorgon är det halvpass som gäller. Placerad i kassan också. Det tär nog minst på ryggen. Får se hur jag kommer må imorgon kväll...
 
Denna morgon myser jag och grabbarna här hemma. Dagis för denna vecka är över. Eftersom jag börjar så sent hinner min kära komma hem innan. Är vardagslyx på hög nivå att hinna ses lite mellan jobben =)
Jag och grabbarna ska på Melles begäran åka hem till mormor. Vi skulle hämtat henne och åkt till sjukhuset på morgonen men besöket blev inställt. Så en förmiddagsfika därhemma får det bli ändå.
 
Denna vecka har jag nog fått mig en riktig mammados. Träffat henne varje dag denna vecka. Mysigt att umgås när vi har tid. Ibland rinner tiden iväg när man jobbar så det gäller att ses när tiden finns =)
Både i tisdags och igår sågs vi och tog en fika. Blev även en lunch igår, även där vardagslyx ;-) Är inte ofta man äter lunch ute.
 
Vet ni vad, om en vecka är det semester i fyra veckor :D
 
 

Ut i naturen!

 
Denna fina soliga dag har jag mest spenderat ute. Finns så mycket jag skulle vilja göra men som ryggen sätter stopp för. Det jag saknar allra mest är mina löpturer. Kroppen skriker efter att få röra på sig men jag får gott vänta. Frustrerad - kan du haja ;-)
 
Tog en fika på förmiddagen med mamma ute i solen. Skulle ner till stan och köpa avslutningspresenter till fröknarna. Mamma hade varit hos frisören, så vi passade på att ses =)
Mysigt att sitta ute och njuta av sommaren. Ser ut som om morgondagen kommer bjuda på samma fina väder innan det vänder. Är ju självklart att det gör det lagom till alla avslutningar.
 
Tog mig ut till Tinnerö på eftermiddagen. Satte mig i solen och njöt. Utsikten var helt underbar och hit återvänder jag snart igen. Har nog med mig barnen då. Bra med en utflykt till naturen nära stan =) En picknickkorg och ett glatt humör är allt som behövs!
 
Kvällen spenderar jag och grabbarna själva. Det har ätits pannkaksmiddag med grädde och sylt. Ingen höjdare hos pappan så vi passar på när vi är själva ;-)
Maken är iväg och spelar biljard och äter en bit mat med sin pappa. Har dom tur får dom se fotbollen samtidigt. Jag hoppas grabbarna ger upp lite tidigare ikväll än tidigare. Vill gärna se denna match =)
 
 
 

Den starka & den svaga

 
Har hittat en skön position i soffan nu. Ryggen är öm efter ha utsatts för massor av övningar. Men lite klokare känner jag mig också efter besöket på Rörelse & hälsa.
 
Summan av kardemumman är att mina axlar och min bröstmuskelatur är överrörlig. Jag är mycket starkare där också så jag lägger all min kraft där vid lyft. Där man ska vara stark är i magen. Allt ska utgå från magen när man lyfter. Den hjälper till att födela tyngden på kroppens alla muskler. Men om man nu inte gör det blir kroppen felbelastad. Var ungefär det som sades men med finare ord ;-)
 
Jag är svag i mina ryggmuskler, framförallt muskelaturen mellan skulderbladen. Där ska det finnas lite muskler men jag saknade visst det ;-) Så nu är det plankan, armhävningar och lite andra övningar där framförallt den delen ska sträckas ut. På så sätt ska jag bli starkare. Hoppas verkligen att så är fallet =)
 
Blir hemma fram till torsdag, då är det halvdagar som gäller. Hon ville helst att jag skulle vara hemma hela veckan men det funkar inte. Vi bygger om denna vecka och det är redan kaos som det är. Inte för att jag är oersättlig men att vara en kort ställer till massor av problem. Får helt enkelt skippa alla tunga lyft och köra kassan. Är lite som pest eller kolera, inget av det är bra. Får bara göra det som är minst ansträgnade för kroppen.
Kan inte säga att semestern kommer olägligt nästa vecka. På torsdag tar jag ledigt fyra veckor och då ska jag rå om min kropp och inte anstränga mig. Good luck ;-)
 
Nu ska det göras lite middag här hemma. Kyckling i ugn och couscous, noll ansträgning.
Ciao ciao!!
 
 
 
 

Jag och min rygg!!

Intagit lite lunch nu. Skulle jobbat men min rygg har gått i strejk. Har så ont att jag knappt kan gå eller böja mig.

Ringde Rörelse och hälsa på morgonen och fick en tid nu vid 13. Ska träffa en sjukgymnast och hoppas hon kan ge mig lite hjälp.
Är så trött på att ha ont till och från hela tiden. Meningen är inte att ryggen ska vara slut innan jag fyllt 30 :) Hoppas nu på ett mirakel...

Mamma är gullig och kör mig dit. Att sitta bekvämt går inte. Då är det skönt att slippa köra bil. Lycklig lottad mitt i oturen :)

Får se vilka svar jag återkommer med sen.
Ha en skön dag!

En seg familj!

Gårdagen blev så lyckad för alla. Barnen var i Valla och lekte. Dom hann även med fika, tufftuff tåg och glass :)

Jag och min kära njöt hela eftermiddagen och kvällen i solen hos Fam Lööke. God dricka och god mat men sällskapet var bäst ;)
Födelsedagsbarnet uppskattade sin present - en rosa klänning :) Tyvärr tar det på krafterna att fylla år så hon gav upp redan innan middagen :)

Strax efter 21 gav vi upp och åkte hem för att byta av mina föräldrar som varit helt fantastiska genom att ha barnen en hel dag. Att få slippa alla måsten och bara bry sig om varandra var precis vad vi behövde!
Tyvärr är alla riktigt trötta idag. Konstigt då vi tog sovmorgon även denna dag. Men trevligt sällskap och frisk luft för nog något dagen efter ;)

Vi hade en hellyckad dag på varsina håll. Det tar vi igen idag genom att umgås och fixa med lite ärenden. Men två små gav visst upp i bilen ;) Det kostar att ligga på topp...


När det gäller skor...

Är alltid lika förbannat svårt att välja skor när man ska bort. Ibland är valet självklart men ofta tycker jag att det kan bli knivigt. Ska man gå på bekvämhet eller snygghet??!! Svåra I-lands problem här hemma just nu ;-)
 
Ber om ursäkt för dom dåliga bilderna. Använder aldrig någon blixt och med tråkigt ljus blir bilderna så dassiga.
 
En ganska ledig outfit idag. Orkade inte klä upp mig. Tycker det är skönast att vara bekväm och med tanke på att kvällen bjuder på en grillkväll i vänner sällskap finns ingen anledning att "klä upp sig till tänderna".
 
 
Nu är frågan bara vad man ska välja. Ett par snygga höga skor som faktiskt gör benen lite snyggare ;-) Eller ett par söta med fjärilar på??!! Dom är det knappt ingen klack på. Bekvämt men fint så in i...
Nej det får nog bli dom höga. Tror det gör den annars så lediga klädsen lite festligare =)
 

Paislymönstrad från H&M

Den här godbiten klickade jag förra veckan hem från H&Ms hemsida. Såg den tidigare under våren på Englas blogg. Blev kär direkt. Så snygg till en enkel vit t-shirt eller ett vitt linne.
Hade turen på min sida när jag knep bland dom sista på hemsidan. Under tiden som jag var inne hann den att ta slut. Helt galet men förståligt då den är så fin =)
 
Köper ofta klänningar men i ärlighetens namn så gillar jag nästan kjol mer. Det känns på något sätt mindre uppklätt. Men samtidigt kan man lätt festa loss i det ;-)
Tror den kommer bli väl använd i sommar då den ser så sval ut. Tjocka material är det värsta som finns under sommaren. Vill ha lätt tunna tyger!
 

En liten födelsedag!

Hipp hurra för Agnes idag!!
Världens sötaste lilla tös fyller idag fyra år. Det ska firas med pompa och ståt. Nej men med grillning och gott att dricka i eftermiddag =D
 
Idag är det även dop. Mina föräldrar sitter barnvakt till grabbarna som vi lämnar hemma idag. En kyrka är inte direkt detta rätta rummet för dom just nu ;-) Är lite för mycket bus och hyss just nu och vi väljer att göra det lite lätt för oss. Ibland måste man faktiskt få göra det.
 
Men innan denna dag sätter igång på allvar ska vi styra lite här hemma. Måste ta mig bort till centrum och hämta ut några paket. Stora syskonkortet har bla kommit =D
 

9 ljuva år!

Jisses inte är det väl jag som i första hand glömmer alla årsdagar. Men idag var det faktiskt min kära som skickade ett gulligt sms på jobbet och grattade för dom 9 underbara åren som förlovade.
 
Jag kan knappt förstå att i höst har vi varit tillsammans i 10 år!! Det känns som vi delat hela livet ihop. Dagar och år har flutit ihop till en massa underbara minnen.
På vårt bröllop sjöng Britta Cajsa-Stina Åkerströms Av längtan till dig. Texten hade jag skrivit ner i ett brev och gett till Christian precis när vi träffats. Den var nästan som mina egna ord. Som någon tagit det som mitt hjärta kände just då.
 
Nu är vi mitt i livet. Två fina barn har han gett mig och jag skulle aldrig vilja byta bort någon del av mitt liv. Det kunde inte vara mer perfekt och jag ser så otroligt mycket fram emot vår framtid ihop. Alla år av skratt och tårar som vi kommer att dela - med kärlek!
 
En bild från Thailand. Jag blev allt ännu lite mer kär i honom när vi var där ;-) Älskar dig min underbara. Ingen kan få mig att känna som du. Pirret i magen, leendet på läpparna och det bultande hjärtat ♥
 
Eftersom fina vänner delar allt med varandra, så delar vi även förlovningsdag med Sofie och Johan. Blir även ett stort grattis till dom idag! Jag vet allt hur ni firar detta dag ;-)
 
Nu säger jag god natt.
Puss puss på er!
 

I den ljuva sommarkvällen

Det har blivit som ett gift. Att ge sig ut och springa en tur varje dag är precis vad min kropp behöver!
 
 
Hade inte tänkt att ge mig ut idag då jag jobbat hela dagen. Skulle börjat 10 men en kollega blev sjuk så jag klev in på jobbet 8.30. Blev självklart något sen hem från jobbet med. När middagen var intagen och barnen somnat började det att krypa i kroppen. Tanken på att strunta i dagens löptur började att släppa. Även fast jag var trött behövde jag ge mig ut.
Är verkligen härligt när det blivit en vana. När man inte längre tvingar sig själv ut. Har nog aldrig gjort det men vissa dagar har det varit kämpigare än andra =) Idag var inte en sådan dag.
 
Perfekt väder, nästan bara skugga hela vägen. En varm försommarkväll och pigga ben. Kom på mig själv att ligga lågt i pulsen. Det tempot som jag höll för ca två veckor sedan kan jag glömma idag. Pulsen har redan blivit bättre och jag kan öka. Tog mig runt på 17.45 min. Inget rekord men bra då jag som sagt kom på mig att få öka takten ;-)
 
Imorgon blir det ingen runda. Jobb hela dagen och bort på kvällen. Men vem vet, kanske ger mig ut när vi kommit hem ;-) Tror dock inte det då jag ska vara i Norrköping 07.15 och baka imorgon. Yes det är dags att få sig en liten utbildning i bake off. Om ca två veckor är det tänkt att vi ska göra det på jobbet. Undra hur det ska gå??!!
 

Ett helt vanligt möte

Rockade nya tröjan idag. Barnens faster hade sin på sig i lördags, både jag och Sofie blev lite kära i den =)
 
Blev hämtad vid 7.30 idag av Hanna. Styrde bilen mot Örebro och möte. Irrade runt lite innan vi hittade rätt. Kändes fint att veta att vi åkt rätt om vi inte svängt av 500 m tidigare. Men en tur inne i centrum gjorde inget ;-) Blev bara ännu mer sugen på vår lilla minihelg med mamma i sommar!
 
Fick massor av ny info. Förklaringar för både det ena och andra. Hanna fick glänsa lite genom att ligga på två topp fem listor ;-)
Åt världens godaste möteslunch. Jämför med alla andra jag ätit då vi varit på möten eller utbildningar. Avslutade det hela med en kopp kaffe och MJUKGLASS. Hur vanligt är det på en lunchbuffè??!! :D Kunde ätit flera men höll mig till en då det kändes lite moffande. Men jag åt inte av dom varma popcornen som man också kunde ta. Udda??!! ;-)
 
 
Kom hem tidigare än beräknat så jag ska ge mig ut på en skön löptur. Har suttit still för mycket idag. Benen behöver få sig en liten genomkörare. Huvudet behöver lugn efter all info, få smälta det lite.
När jag kommer hem står en tacomiddag uppdukad. Till det en kall öl ;-) Har ett skönt pass imorgon på 10-18.15. Resten av familjen är lediga och kommer ha en mysig dag ihop. Och sen är det ju helt plötsligt helg igen ;-)
 

Inga vampyrer här!

Bruka familjen har idag utökats med en fin vitlöksburk. Såg den för några veckor sedan i en tidning och föll direkt. Vitlöken har inte heller någon bra plats här hemma, så en burk var precis vad som behövdes ;-)
 
 
Stod även och höll i dippskålen men valde att vänta med den. Är faktiskt inte långt kvar till jag fyller och då är det en perfekt present =)
 
Njuter just nu av en lugn kväll. Blev mathandling efter jobbet men orken räckte inte till en löptur. Får ta igen den imorgon. Skulle stängt men istället tar jag och Hanna från andra butiken bilen till Örebro. Det står möte på schemat. Helt plötsligt blev den här veckan mycket enklare. Allt bara för att man slipper stänga en kväll =)
 
Ska nu njuta av lite glass. Köpte min nya favorit idag ;-)
 

Tom i bollen

 
Det var lätta ben idag. Det är en sådan härlig känsla =) Benen går av sig själva, ingen ansträgning.
 
Tankarna är borta. Jag kan knappt komma ihåg vilken musik jag lyssnade på. Är så skönt att ge sig ut och tömma ur all negativ energi. För ca 20 min är det bara mitt innre som jag fokuserar på. Att vara trött på kvällen för att jag gett allt på jobbet och sprungit en tur är bra skönare än att vara det för man är uttråkad. Förstår ni hur jag menar?!

Tiden blev även den bättre tid idag. Märks redan nu att jag sakta kan öka tempot. Sen kanske jag lägger mig lite högre i puls. Följer inte stenhårt på att ligga runt 160. Jag ligger ofta och nosar på 170 men det är helt ok.
Ska nu ge min lilla tur denna vecka sen ska jag börja att utöka den lite. Skulle vara kul att se hur mycket längre jag orkar. Nu när jag är klar finns det massor med ork kvar. Flåset är mycket bättre än när jag försökte att förbättra min tid varje tur. Det blev fel och jag var som en flåsande hund när jag var klar. Men vi börjar med morgondagens tur ;-)
 
Det är en minut bättre idag. Gårdagens tid var 19.44. Jag är verkligen stolt över mig själv som lyckas =) Småsaker som vind spelar ingen roll. Om jag är hungrig eller liknande hindrar mig inte. Men jag föredrar att inte vara det ;-) Får ge mig ut direkt efter jobbet eller en bra stund efter vi ätiti. Att springa på mätt mage är hemskt.
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och se på lite fotboll. Har plockat och vikt tvätt medan mannen var ute och åkte inlines. Barnen kommer snart att ge upp och då ska jag mysa lite med min kära ♥
 

Olika

 
Det fina vädret bjöd in till en löptur på kvällskvisten. Var perfekt väder att löpa i. Lite sol och inte för varmt.
Gick lätt idag. Tiden blev den bästa sen jag började springa på 75 % av maxpulsen. Det är verkligen svårt att inte börja skena iväg =) Men man får dra i bromsen och sakta ner när pulsen börjar bli för hög. Det är en riktigt utmaning för min del.
 
Enligt pulsklockan gick det riktigt bra på dagens löptur. Men om man ska tro på Runkeeper gick det lite sämre. Hmm konstigt då jag startade dom med ca 5 sek mellanrum. I vilket fall är det tredje turen med pulsklockan och den bästa tiden. Målet är att ge sig ut minst tre gånger nästa vecka. Första turen blir imorgon.
 
Älskar känslan som nu infunnit sig efter att ha gett sig ut. Har verkligen inga känslor av tvång. Träningen har blivit en liten del av mitt liv och jag hoppas att jag inte tappar den under semestern. I vinter får vi se hur jag gör. Skulle verkligen vara kul att kunna ge sig ut men räddslan för mörker och dåligt plogande har gjort att jag avstått.
 
Nu blir det lite mat i magen.
Trevlig kväll på er =)
 

Grå blev blå

Denna söndag lovade regn och åska. Åskan har hållit sig på avstånd men liiite regn föll på eftermiddagen. Istället har himlen varit blå och solen har tittat fram mellan varven. Till kvällen sprack det verkligen upp och det bjöd in till en löptur =)
 
Vi spenderade dagen hemma hos barnens farmor. Vi bjöds på lunch och fika. Barnen har varit ute hela tiden och lekt. Mille somnade på två sekunder efter badet ;-)
Passade även på att fira Mille för sista gången. Nu tror jag att alla har firat honom ;-) Han blev så lycklig för sin nya ambulans. Han är inte svår att charma när det kommer till leksaker =)
 
 
I detta nu läser mannen saga för Melle. Efter det ska vi ta en bit mat och se en bra film. Men först ska han byta däck på sin röda fara ;-)
 

Milles kalas!

 
Lördagen bjöd på kalas. Har styrt hela förmiddagen med att göra mat och efterrätt. Och städa självklart ;-)
 
Vi bjöd på buffè. Rökt lax, kassler, hemmagjord potatissallad, melon, lufttorkad skinka och sallad. Till det tzatsiki och romsås. Men istället för vanligt bröd hade jag köpt en ostsnurra. Smördeg fylld med fetaost som man bakar av i ugnen - svingod!
Till efterrätt  hade jag gjort semifreddo. Första gången men absolut inte den sista. Så enkelt och gott, tom min bror tog om ;-) Det händer inte ofta då han är riktigt kräsen. Får se det som en komplimang =)
 
Mille fick massor av fina presenter av sina kusiner, mormor och morfar, moster, faster och fina vännerna. Så skoj att så många kunde komma och att vi alla faktiskt fick plats =) Är både lycklig och varm i hjärtat efter denna dag.
 
 
Pysslet som jag gjorde innan jobbet i veckan var egna partyhattar och lite glasögon, mustach, flugor och läppar. Lite roligt att piffa till på ett barnkalas. Det gick nog hem hos dom vuxna med ;-)
 
Melle var dagens fotograf och korten blev riktigt bra. Kanske några som var lite dåliga. Men resultatet ska jag visa er imorgon. Nu ska vi mysa vidare framför Roberts show på tvn. Godispåsen åker fram så fort barnen somnat ;-)