Njuuuter!

Vi har packat med oss fika och är ute i solen!
En cykeltur till en lite roligare lekpark i närheten där vi bor. Solen gassar på och det är vindstilla! Känns som högsommar där jag sitter :-D
Att det ska fortsätta att vara så här i några dagar gör inget. Men jag får mersmak ;-)

Ikväll är det Valborg. Ska ni göra något skoj?? Vi ska käka gott och titta på elden om barnen orkar :-)

 


Snart ledig igen

Ska snart iväg och jobba några timmar. Vid kl 13 är jag ledig fram till torsdag :-)
Grabbarna är ledig idag och imorgon, så för deras del är det långledighet!

Snart är det dags att åka och jobba.
Ha en fantastisk Valborg bloggisar :-)

 


Sova med stil!

Vissa av oss ska gärna vara lite mer märkvärdiga än andra. Spelar ingen roll om man är vaken eller i drömmarnas land. Kolla bara på lillprinsen när han sov i eftermiddags ;-)

Lämnar er med en bild på min sötnos. Trött efter en dag med massor av sol och frisk luft. Efter fikabesök gick vi ut igen. Upptäcksfärd på väg till och från affären. Det uppskattade grabbarna :-)

God natt!

 


Tröttisfisar

Det tar tydligen på krafterna att vara ute ;-)
Efter att vi varit i Tinnerö blev det lek på gården. När vi kom hem var våra grannar ute med sina barnbarn. Deras äldsta grabb är lika gammal som Melle. Grabbarna hittade varandra direkt och lekte loss :-) Kul att dom kan leka med varandra när Olle är på besök!

Nu tar vi igen oss lite efter sockerkaksbak. Om en stund kommer mormor och morfar hit på en fika. Bra avslut på den här söndagen.

 


Närodlat!

På kosläppet gick det att handla en massa godsaker. Allt från korv till saft :-)
Vi köpte honung som är från just Tinnerö. Älskar att ha det på macka men även i te. Blev även en flaska jordgubbssaft. Den är gjord utanför Slaka. Den ska vi bara dricka vid speciella tillfällen :-)

Nu tar vi oss en kaffe på balkongen. Den nya soffan är så skööön ;-)

 


En bra start

Morgonen började lite kaotiskt med att Melle hade vattnat blommor här hemma. Han smyger upp när vi sover och då brukar han ofta sätta sig och läsa. Inte idag dock, då hade han vattnat sönder några av våra blommor. Får se om dom överlever morgonen ;-)

Nu sitter jag och prinsarna här och ser på bilar. Var länge sen men imorse valde Mille film :-)
Pappan är iväg och köper bröd och lite annat smått och gott. Efter frukosten tar vi cyklarna ut till Tinnerö. Förmiddagen bjuder på kosläpp :-D

 


Pysslat & fixat!

Denna lördag har gått åt till att förnya hemmet lite :-) Ny soffa på balkongen - äntligen!! Gardinerna är uppe i köket - supersnyggt!! Städat balkongen - skönt!!

Började lördagen med ett besök på Ikea. Där köpte jag delarna till soffan och dynor. Tyvärr fick jag hjärnsläpp och glömde köpa en liten dyna. Får göra det nästa gång vi gör ett besök där!
Samtidigt passade grabbarna här hemma på att städa i ordning. Skräp slängdes och några saker åkte till källaren.
När jag kommit hem for vi ner till stan. Där blev det lunch och lite shopping. Snubblade över världens bästa sandaler till grabbarna. Billigt och bra gjorde inget heller ;-)
Köpte en klänning till mig själv med men tyvärr får jag lämna tillbaka den :-( Valde att prova hemma och väl där såg jag hur förstor den var. Hade tagit en chans att det skulle se ok ut ändå. Tyvärr blev det inte så nu.

Eftermiddagen och kvällen har gått åt till småfix och att trösta Melle. Hjärtat mitt har fått en blåsa under överläppen som gör riktigt ont. Vet själv hur det kan vara då jag ofta får blåsor i munnen. Lider med honom!
Lite mat har han fått i sig även om det kommer en del tårar med. Försöker förklara men han förstår ju inte helt. Är inte lätt att vars liten ibland...:-)

Nu sitter vi här och ser på film. Om en stund kommer barnen att somna och då tar vi vuxna kväll. Massor med mys och tidig sänggång ;-) Kan behövas efter denna dag!

 


Precis som det ska vara!

Melle och pappa är och handlar färskt bröd. Jag och Mille har gjort kaffe och dukat fram allt tillbehör. Det ska vara ost, leverpastej, gurka och självklart skinkan som grabbarna kommer hem med :-)
Är just det här som gör att man älskar lediga helger ihop!

God morgon på er i solskenet :-)


Helgen har startat!

Vinet är upphällt. Ljusen är tända. Ikea avklarat och snart sover barnen. Då tar vi vuxna fram lite ost och kex ;-) Fredagsmys i soffan framför Lets dance. Efter det ska jag tigga till mig lite massage för min svank. Den har ofta börjat att strejka nu. Ett tecken på att jag gör många lyft och rörelser fel. Dags att börja träna upp musklerna kanske??!! Det skulle nog hjälpa, blir inga lika trött då.

Ikväll lyser mina nya fina lyktor som jag köpte förra lördagen. Nu med våren börjar min kärlek för rosa sakta vakna :-) Blomman var härligt romantisk och fick självklart följa med hem tidigare i veckan :-)

Jag hoppas ni har en fin vårkväll hos er med!!

 


Snart helg

Om några timmar stämplar jag ut och då börjar en helg full med mys!! Lite saker har vi planerat in. Men en del får bestämmas vartefter dagarna går. Väder och vind får styra ;-)

Önskar er en fin fredag!


Mina hjärtan!

Ja en större familj kanske man skulle ha ;-)

Hela dagen har jag längtat efter mina grabbar. Brukar bli så när det är mycket och stressigt på jobbet. Då längtar jag hem, till lugnet och myset med familjen.

Minn jobbdag har varit kaotisk. Hur klockan kunde slå 13.30 och jag inte fått i mig någon lunch är ett mysterium. Men det var trädgårdstema idag. Ca 25 bord med mestadels trädgårdsprylar. Vi hade blommor till en förbannelse. Kan säga att när jag gick hem var det inte lika mycket kvar ;-) Har själv köpt några som jag ska ha ute på balkongen. I helgen ska vi nog röja upp lite därute. Vi är på jakt efter en rottingsoffa men det går aldrig att köpa någon lös. Har ni några tips var man kan köpa lösa så hojta gärna till =)

Nu sitter vi i soffan hela familjen och har det skönt. Grabbarna har badat i 45 min och jag har passat på att dammsuga och städa av lite. Älsklingen drog iväg till posten för att hämta ett paket han fått. I det stora paketet låg en ny humidor och inte nog med det, lite nya cigarrer fick han med.
Humidoren är en gåva från en kille som han hjälpt med en hemsida. Han har gett lite tips och råd hur han ska göra  och som tack fick han en ny älskling. Den här är betydlig större och snyggare än den han fick av mig. Ett plus i kanten till toffsen på nyckeln ;-)

Nu sitter vi här i soffan och ser på Polarexpressen. Det var Melle som ville se den. Är lite mys med tanke på hur mycket vi såg den i början på året. Då kunde han sitta hela filmen igenom utan att knappt röra sig =) Är inte så dom direkt rör någon fena nu heller. Tröttheten är kickat in och om en stund är det två grabbar som kommer somna sött.
Imorgon tar vi en liten sovmorgon. Kan vi alla behöva efter tidiga mornar och långa dagar på jobben. Helgen startas med kortdag på grabbarna på dagis. Själv kör jag till 16.30 imorgon med =) Men efter det är helgen äntligen här igen!!

Trevlig kväll på er!



Pusta ut

Har tagit mig ett glas vatten och några andetag. Har älgat som en tok dom senaste timmarna. Vet inte vart tiden tar vägen, inte många timmar kvar av passet nu!
Vet bara att en urgullig kille i Melles ålder upptog ca 10 min. Han pratade om vad han gillade till frukost, att jordgubbar var goda, att han kunde springa mm. Hjärtat smälte lite ;-)

Nej nu är det dags att jobba igen. Kikar in ikväll från soffan!

 


En tidig morgon

Kl 05.50 var båda barnen vakna! Lite tidigt då ingen av oss behövde gå upp vid den tiden. Jag börjar sent så inget dagis förän vid lunch. Och Christian behöver inte gå upp förän 6.30.
Anledningen till denna tidiga uppstigning stavas KISS. Javisst, Melle hade kissat ner hela benet och sängen. Så det var bara att kliva upp. Riva ur lakan, ny blöja och tvätta av. Lite fel start på en morgon.

Har redan gått åt två koppar kaffe och då är inte klockan ens 9. Jag har snart ingen mjölk kvar. Tanken är att handla när jag lämnat grabbarna på dagis och innan jag börjar jobba. Tackar Mille för att han fortfarande sover efter lunch. Så länge han gör det får jag lämna grabbarna till lunchen även om jag börjar som idag 13.30. Det ger mig en liten stund att hinna med tex storhandling. Det är ingen hemlighet att det går lite snabbare när man är själv =)

Har två trötta grabbar här hemma. Lite svårt att sysselsätta dom. Allt funkar en liten stund sen måste dom dra vidare för tröttheten kickar in. Blir att sätta dom i soffan framför en film. Kanske blir lite lung och ro här hemma då ;-) Tänk innan man hade barn, då var det bara att slappa i soffan när man var trött ;-) Nu är det barnen som styr. Men inte önskar jag dom ogjorda för det. Aldrig i livet. Är ju dom jag lever för!!

Har en tvätt att ta hand om. En diskmaskin att plocka ur och fylla på. Sen skulle en kopp kaffe vara riktigt gott ;-)
Hoppas er onsdag startat bättre än min. Glädjer mig åt att solen skiner. Gäller att se dom små sakerna i tillvaron!


Mata oss gärna!

Kan lätt säga att vi har stans bästa kunder!!
Inte nog med att dom är trevliga och glada. Dom bakar fikabröd till oss med :-) Jag kan inget annat än älska dom!!
Snälla L lovade igår att hon skulle baka till oss och under eftermiddagen idag dök hon upp. En underbart god kardemumma längd fick vi. Hann med att ta en bit innan jag cyklade och hämtade hem grabbarna.

Nu ska här göras middag. Pesto står på dagens meny :-)

 


Time for work!

Då är det dags. Njutit av kaffe, frukost och lugn sen grabbarna for till dagis. Är verkligen ett skönt sätt att starta dagen på ;-)
En intensiv dag väntar och jag vet redan nu att jag kommer stupa i soffan efter dagishämtning, middag och nattning. Hoppas bara att jag orkar hålla mig vaken så vi kan äta jordgubbarna jag köpte igår??!! ;-)

Ha en trevlig dag!!


När Melle styr

På väg in i hissen i garaget. Ska kanske säga att Melle kör lite illa ;-) Som tur är var pappa med och han hann bresa i tid ;-)
Melle och pappa har badat. Under tiden letade jag och Mille hissgardiner till köket. Gick sådär, blev panelgardiner istället. Inte min favorit, håller tummarna för att det blir snyggt!? Tyvärr blir det nog först till helgen dom kommer upp.

 


Tuggummi!

Härligt rosa! Tankarna går direkt till bubbelgum :-) För att göra det hela ännu mer flickigt blev det rosa glitter med ;-)
Emma lyckas alltid göra mig nöjd. Går alltid ifrån henne med fina naglar och lite extra bortskämd! Är aldrig några svårigheter att snacka bort några timmar med henne :-)

Tusen tack kära vän!

 


Wettex in his heart!

Gårdagen avslutades med en fika hos mina föräldrar. Goda små tårtbitar som mamma gjort själv fick vi till fikat. Pappa fick lite försenat sin födelsedagspresent och han blev nöjd. Så summan av det hela var att alla blev nöjda :-)

När Melle är hemma hos mormor och morfar ska han diska. Självklart får han alltid göra det. Men när vi skulle åka hem igår blev han ledsen. Han var inte klar med att torka diskbänk mm. Enda sättet för honom att följa med var att han fick behålla disktrasan. Ungen satt hela vägen hem i bilen och höll i den. Konstig?? Ja lite lätt ;-)

Nu är det dags att åka och bada med Mille. Sen är det full rusch hela eftermiddagen :-)


Ny frilla!

Snälla Maria kunde klämma in Melle vid lunchtid för en klippning. Det är då man vet att vi har stans bästa frisör!!
En kille med mycket kortare hår och frisyr för den delen med som mötte mig på stan :-) Han kom med ett leende och sa att han fått vatten i håret. Och inte nog med det, han hade fått vax med ;-)
Hela klippningen hade gått som en dans. Han hade fått börja hela besöket med att följa med Maria och välja vilka kakor han skulle ha. Sen satt han som ett ljus tills han var klar, då gav han spegeln en rejäl dusch med flaskan.

Efter klippning blev det lunch på stan innan vi fixade våra små ärenden. Melle åkte ståbräda vilket är ovanligt. Han ska ofta gå eller köra på brorsan. Men med tanke på hur mycket folk det var fick det bli bräda idag. Det gick som en dans och gjorde vårt besök i stan till ett nöje!

Nu är det film för grabbarna innan vi vuxna ska se El classico, äta sushi, dricka lite gott och ha en riktigt skön avslutning på den här fina lördagen :-)

 


Ny bilstol!

Idag har vi hämtat Melles nya stol. Det är nog den sista bilstolen vi behöver köpa. Den gamla har ny lillebror fått ärva och han trivs :-)
Vi har valt att köpa dom senaste stolarna över nätet. Mycket bättre priser och snabba leveranser. Tyvärr hade dom skickat fel färg denna gång. Ett stort minus men vi väljer att behålla den och se på måndag hur bra företaget är. Räknar med att dom kompenserar på något. Och nej det behöver inte betyda pengar!!

Snart åker vi ner en sväng till stan. Vi har lite ärenden att styra med. I eftermiddag blir det ännu en fika hos mina föräldrar. Den här gången är morfar hemma och ska nu få sitt paket :-)

 


Melle belle bus!

Den här killen kan få mig att skratta så tårarna rinner. Det senaste han börjat med är att se förvånad ut. Hela ungen skakar när han spänner kroppen för att se ut som en fågelholk :D
När vi handlade i tisdags satt han hela tiden i vagnen och gjorde minnen. Han bjöd många på ett skratt. Vissa undrade säkert om han led av något men det bryr jag mig inte om!

Igår kväll var vi en sväng hos mina föräldrar. Även där visade Melle sin min för mormor. Kan säga att även mormor såg ut som en holk ;-) Dom två gör allt ihop!
Mille blev nog lite besviken att inte morfar var hemma. Hade lovat att han skulle få busa med honom. Men morfar var borta på jobb. Får kanske svänga förbi en sväng i helgen så han får sin dos av morfar :-)

 


För min kaffekopp

På kvällen när barnet somnat blir det ofta en kopp kaffe. Älskar att ligga på divanen och vila ögonen på något bra program!
Tidigare har mitt I-lands problem varit att behöva att sträcka mig för att ställa koppen på bordet. Eftersom jag inte bäljer i mig kaffet blir det ett par vändor till bordet ;-)
Igår var jag och mamma en sväng på Mio innan jag började jobba. Var på jakt efter underlägg till armstöden på soffan. Vet att jag sett att dom skulle ha vita. Självklart fanns det och nu ligger det två stycken här hemma. Dom funkar prima och riktigt snyggt blev det med!
Passade även på att köpa en liten födelsedagspresent till Mille. En fin spegel som det var 50 % på. Nu behöver vi snart inte köpa mer. Massor med småsaker är redan inhandlade, bl.a. pussel. Så några sådana behöver ni inte köpa ;-)

En kopp te nu innan jag förflyttar mig från soffan till sängen :-)

 


I sängen...

Klockan är 22.25 och nu har jag precis krupit ner i sängen. Har tagit en lång varm dusch. Passade på att göra en inpackning - vardagslyx!
Önskar att jag hade bäddat om idag när jag storstädade. Är ju så härligt att krypa ner i sängen då ;-) Får ta det på fredag då det är helg. Ganska skönt att börja helgen med nybäddat!

Ska nu läsa Sofies mode och sedan nanna kudden. Öppnar imorgon och har ett ganska långt pass framför mig. Det bästa är ändå att få komma hem och äta middag med mina grabbar. Mysa lite och sedan få natta och pussa godnatt. Det är nog det värsta med att jobba "sent".

Nej nu ska jag läsa lite och sedan sova. Snart är det helg mina vänner :-)

 


Att stanna upp & njuta!

Läste igår i en tidning om hur det är lätt att missa våren i jakten på den. Tycker det är en ganska viktigt att faktiskt tänka så. Är så lätt att prata om allt man vill göra när hösten och mörkret försvinner att man bara rusar igenom hela våren.

Något som vi försöker att göra är att vara ute mycket. Som idag när vi skulle till dagis stod vi länge vid en brunn och släppte ner stenar. Grabbarna var lyriska och jag kan inget annat än älska dom ögonblicken! Vi pratar även om alla djuren som vi ser när vi cyklar. Kanske inte är mer än fåglar, någon hare och en och annan daggmask ;-) Men vi tar oss tid att faktiskt prata om hur naturen omkring oss ändras. Det är inte längre snö och blask ute. Det har blivit grönt på gräsmattan och snart kommer all lera försvinna och ersättas av just gräs. Träden går från kala och tråkiga till att knoppa och sedan slå ut i blom!

Tycker att vi alla ska försöka att njuta mer av våren som faktiskt redan varit här ett tag. Jag kan erkänna att jag kommer bli bättre på att vara HÄR & NU! Ta vara på varje liten stund. Om det så bara är en kopp kaffe ute i solen - let it be. Det ger energi att bara stanna upp i tillvaron och se sig omkring. Njuta av stunden!

 


Årets majblomma!

Jag hoppas verkligen att ni alla därute köper MINST en majblomma i år. Pengarna går till barn över hela landet. Dom hjälper till att göra vardagen lite lättare för dom som inte har det lika bra som du och jag!

Igår köpte jag en stor krans utanför centrumet där vi bor. Var på väg att hämta grabbarna men självklart stannade jag till. Hade precis 30 kr löst till den stora. Kommer nog sätta den på Milles vagn :)
Ska även köpa några små. Lär inte vara svårt att hitta någon som säljer ;-) Kryllar av barn som säljer dom.
I år var majblomman extra fin med. Härligt vit med lite glimmer. Nog den snyggaste på flera år!

Gör någon extra glad genom att köpa en majblomma!!

 


Vardagens små bestyr

Hej igen.
En frånvaro på en dag. Ni kanske börjar bli vana..;-) Ibland räcker inte alla timmar till på dygnet. Bloggandet är inte heller det som står högst upp på min lista.
Domsenaste dagarna har det varit mycket känslor inom mig. Mycket tankar och funderingar. Har känt mig glad, arg, ledsen, besviken. Det är lätt att låta det äta upp en men jag bestämde mig för att vara rak och ärlig. Hur resultatet blev??!! Ännu mer jävlaranamma!

Gårdagen innebar en heldag på jobbet. Kom hem till tända ljus och en underbar man. Blev lite Alcatraz innan jag somnade som en stock i sängen ;-)
Idag har det varit ännu en dag på jobbet. En "kort" dag, 7.15-15.00. Hämtade hem två riktiga skitgrisar från dagis. Innan vi cyklade hem skulle det röjas i den stora pölen utanför dagis. Jag säger tack för den!
Fröknarna stod inne på gården och skrattade åt mig. Kunde inget annat än göra detsamma =D Härliga barn som får mig att skratta varje dag!

Efter middag så valde jag och Melle att fara iväg och handla. Vi styrde mot Maxi och kom för en stund sen hem med massor av godsaker. Hann även med att fynda ett par skor till lillherren. Han fick själv välja och tyckte skorna var "jättefina" ;-) Nu är det bara ett par bra dagisskor som ska inhandlas. Finskorna har vi redan köpt och ska visa er senare när dom kommer =)

Nu har jag sjunkit ner i soffan. Barnen har inte somnat än men när dom gör det ska jag göra mig en stor kopp te. Köpte lite god honung idag som jag tänkte testa. Är inte helt omöjligt att det blir någon liten biscotti till det =)

Önskar er en fin tisdagskväll!


Weekend!

Dagen igår var helt otrolig! Vi firade Sofie som fyllde år. Kalas för min fina vän som hade fixat en härlig tillställning.
Av oss fick hon en fin Lola sjal. Jag och min vän brukar han likadana saker, så nu har vi även sjalar som matchar ;-) Även ett par söta kökshanddukar med rosor gömde sig i ett av paketen.

När alla andra gäster gått hem beställde vi pizza/kebab och lite gott i glasen. Pratade minnen och skrattade så jag nästan dog. Nästa gång jag är på Harrys med Sofie ska SPA avdelningen besökas ;-)
Var trötta barn som kom hem och la sig i sängarna och somnade. Vi vuxna spelade lite Rumble i tystnaden. Skönt efter en dag med lekande barn omkring sig :-)
Är det någon mer än vi som känner att efter fyra spel så kan man lägga av för då är huvudet som mos?! Vi valde i allafall att lägga ner och se några avsnitt av vår favoritserie innan ögonen föll ihop.

Idag är det bad med Mille på förmiddagen. Efter det blir det lite jobb. Just nu skulle jag vilja vara ledig men när jag väl kommer dit vet jag att det ändras :-)

Hoppas att ni har en lika fin och solig söndag som vi :-)


Snuttan & jag

Kalaset är över men vi är kvar hos våra vänner. Blir att stanna på mat. Efter tårta måste man ju nästan äta pizza eller en kebab??!! :-)

Jag och lillsnörpa myser i soffan. Tyvärr ger hon upp snart men efter en sådan här dag får man det!

 


Prickiga paket

Dagens paket är inslagna med papper och snöre från Lagerhaus :-)
Det är rosa, det är prickigt och det kan nog inte bli mer "flickigt"!? Men det är ingen liten tjej som ska få dessa. Nej fina Sofie håller idag kalas inför sin kommande födelsedag. Självklart är vi där och firar :-)
Vad som gömmer sig i paketen säger jag inte nu. Men bättre papper kan man nog inte ge henne. Precis i hennes smak. Får hoppas att det som ligger i går hem med ;-)

 


Min mans godisask!

När Christian fyllde 30 fick han en hummidor av mig. Sen dess är han helt frälst i cigarrer :-)
Innan tyckte han det var gott att puffa vid högtider. Nu läser han bok efter bok. Plöjer sidor på nätet och köper efter noga eftertanke cigarrer. Det är helt sjukt :D
Måste erkänna att det var ett bra val av present och det gläder mig att se hur mycket han tycker om den! Så vet ni inte vad ni ska köpa till någon man i er närhet, satsa på en hummidor ;-)

 


Sparkle sparkle little star...



Slutsåld på nätet men på lilla Lindex där vi bor fanns det en i min storlek kvar =D Blev helt överlycklig jag! Hann med att svänga in innan jobbet härom dagen innan jobbet. Eftersom tiden var knappt fick jag prova den hemma. Var lite rädd för att se ut som en gammal dam i den. Sådana med tröjor som är täckta med glitter och pärlor ;-) Men denna var helt underbar, tror det blir en invigning imorgon =)
Passade även på att handla nya shorts och en t-shirts till Melle. Han får nytt i år eftersom det från förra sommaren är för litet. Mille den stackaren får ärva från bror sin ;-)


Silver och blått, kommer bli snyggt till jeans!

Här hemma har fredagsmyset sakta kickat igång. Barnen har fått lite godis och tittat på film. Men sen kom sockerchocken och då blev det lek. Så nu är dom i full gång med att djävlas med varandra...som vanligt ;-)
När dom somnat ska vi vuxna ha det lite skönt framför tvn. Kan behövas efter denna vecka!

Trevlig helg bloggisar =)


Regn

Regn, regn och åter regn. Vilken skit start på helgen!
Tröstar mig med varmt kaffe och sällskap hos svärmor. Tanken var grillad korv till lunch här. Fick bli stekt korv i grillpanna istället :-)
Uteleken har blivit ersatt av innelek. Tanken var att låta barnen leka av sig ute men det är lite för blött :-) Har vi tur räcker det med att dom fått busa av sig här. Annars är dom vakna lite längre ikväll ;-)

Hoppas att ni har en fin start på helgen!



Långklänning

Klänning

Denna klänning var en nyhet på H&Ms hemsida idag. Oj oj vad det kliar i fingrarna att beställa den! Skulle vara så snygg till bröllopet.  En långklänning i precis den modell och smak som jag vill ha. Men som jag skrev så lär jag ju hitta flera till innan det är dags. Jobbigt bara om jag inte gör det ;-)
Den fanns i två snygga färger, rosa och silverbeige. Den rosa är klart min favorit!


Godmorgon!

Grabbarna och jag sitter i soffan och tittar på Bullerbyn. Just nu är det filmen som går varm här hemma. Alltid någon film som är extra rolig att se :-)

Pappan är iväg till affären och köper frallor. Eftersom jag börjar sent och han är ledig i två dagar blir mysfrukost en bra start ;-)
Skönt för grabbarna med lite ledigt igen. Bara lek och bus och små utflykter om vädret tillåter!?

Nej, dags att fixa kaffet. Ett big must på morgonen!

 


ÄLSKAR!!

Är nästan helt beroende av denna drickyoggi. Vi har den i 4-pack på jobbet och den är lagom som ett mellanmål.
Jag åt innan jag började jobba vid 12 så nu behöver jag bara något lätt i magen. Då är denna goding perfekt! Smak av ananas - mums. Den är som en pina colada utan sprit dock ;)

Ni måste verkligen testa, den är mums. Och gillar man inte ananas finns den i andra smaker med :)

 


Det kan bara bli bättre

Milton startade dagen med att vippa ut en hel kopp med kaffe på köksbordet. Toppen! Sedan valde Melle att köra ner hela handen i oboyen. Fråga mig inte varför, då han verkligen avskyr att bli smutsig och kladdig om handen.

Efter en sådan start på dagen kan det kanppast bli värre!!?? Jag håller tummarna för det i allafall ;-)
Fick sovmorgon idag med, hur härligt är inte det! Klockan 7.20 smög Melle in i vårt sovrum och vid 7.45 kom Mille. Han hade då vaknat av brorsan. Tänk hur länge han sovit om han inte blivit väckt =)

Nej nu ska jag och Melle måla lite. Om en stund blir det att åka till dagis innan en dag på jobbet väntar. Hoppas det blir en bra sådan?!

KRAM.


Melvins rum


Välkommen in i Mellebus rum.

En mysig hörna där grabbarna gärna kryper upp och läser lite.

Världens bästa förvaringsbyrå som är köpt på jobbet. Här ryms bilar, små tåg, tågbana, bilbana och andra små leksaker =)

Den fina hängaren fick Melle i julklapp förra året. Där hänger pyjamasgämman från Sia, gitarren som snart spelats sönder ;-) och ett sött prinshjärta.

Tycker att vi fått till Melvins rum riktigt bra. Det bjuder in till lek, läsning, skapande och så lugn och ro =)
Sängen som han fick när han fyllde är bla det bästa vi köpt till hans rum. Där i har vi alla hans böcker, stora bilar och en stor tågbana. Är så skönt att få bort så mycket som möjligt från golvet.


Volym till håret!

I söndags tittade världens bästa frisör och sambo förbi på kvällen. Hon hade fixat schampo och inpackning från Kerastase till ett bra pris!
Deras serie för tunt hår har jag aldrig testat tidigare och igår blev första gången!
Blev helt kär i serien då den gav volym till mitt platta hår. Doftade gott, inte för mycket utan just lagom ;)
Kan varmt rekomendera denna serie till alla med tunt och fint hår. Det funkar och håret blir glansigt och mjukt :)

Hoppas ni har det bra denna regninga seneftermiddagen :)

 


Puh!

Nu har vi rumblat klart för idag ;-)
Täcke och man i soffan framför nya serien. Får se om jag orkar se båda avsnitten :)

God kväll!

 


Bildbomb

Mätt och trött, så jag visar er bilder från eftermiddagen hos mina föräldrar ;-)

Det blev god mat (ej påskmat) och god fika (påsktårta). Barnen har lekt, busat och dansat. Även vi vuxna har shakeat arslet av oss. Fråga mig inte varför men helt plötsligt stod alla (utom man) och dansade fula danser på golvet. Skrattade så jag nästan kissade på mig men skoj var det =D





Melle och brorsan showade efter maten. Allas namn skulle räknas upp =)

Goda tårtan


Fina mami ♥


Shake till bananmannen ;-)

Fina föräldrar!

Så som barnen hållit låda hela eftermiddagen tror jag dom somnar lite tidigare än vanligt!? Imorgon börjar vardagen igen med jobb och dagis. För grabbarna ä det kortvecka då dom bara går tisdag och onsdag =) Själv jobbar jag tis-fredag, sen är det ledig helg igen =D



Godbitarna från kommande kollektion


H&M Conscious Collection - Se mer på hm.com

Mina favoriter från den kommande Conscious Collection hos H&M. Den sista klänningen ser perfekt ut till varma sommardagar. Lika fin vardags som till fest. Färg som modell är romantisk och söt vilket jag älskar =)

Den näst sista klänningen skulle vara så fin på sensommarens bröllop. Vet att jag kommer hitta minst 10 klänningar till som jag kan tänka mig ;-) På det här bröllopet skulle det faktiskt vara kul att hitta en långklänning. Äger väldigt få sådana. Den enda som är av festlig variant är svart och det vill jag inte ha på mig i augusti ;-)

Får helt enkelt fundera noga och vara på hugget när kollektionen släpps. Något av ovanstående kanske blir mitt??!! ;-)


Vår påskdag!


Melle lekte loss hos farmor och Göran igår. Vi andra passade på att njuta av solen med en kopp kaffe =)

Påskdagen var en väldigt lugn och skön dag. Att jobba lördagen var mer anstängande än jag trodde. Märkte under eftermiddagen att jag inte var helt frisk då bihålorna höll på att explodera. Även idag gör det ont men känns som det sakta börjar gå åt rätt håll. Om inte så hjälper värktabletterna ;-)

Passade på att åka en sväng till IKEA och handla ett litet skrivbord + stol till Milles rum. Även en liten födelsedagspresent inhandlades, så nu är min madame färdig ;-)
På vägen hem från varuhuset svängde vi förbi grabbarnas farmor för lite fika. Satt ute på dreas baksida och slappade i solen. Grabbarna fick leka av sig lite innan vi for hem för mer bus. Dom passade bla på att inviga sina påskpresenter - bilarna ;-) Dom fick självklart lite godis och varsin fin tröja =D
Godiset låg i fina plåtburkar med mumintrollet på. Passade perfekt på Milles skrivbord, där i står nu hans färgpennor!

Annars flöt eftermiddagen på i ett lugnt tempo. Vi tog en promenad innan maten till affären för att handla lite. Passade då på att hämta ut mitt Lolapaket. Fina klänningar + kjol hänger nu uppe =) Väntar bara på min topp, den borde komma vilken dag somhelst.
En av gåvorna jag fick var en mössa. Perfekt till Melle som invigde den idag när vi var och tvättade bilen.

Grabbarna ligger nu och vilar lite innan vi ska hem till mina föräldrar. Vi ska fira min pappa som har fyllt år. Så där kommer det bjudas på både mat och fika - mums!


Skolbänk

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan skrev här att vi varit och köpt en sak till Melle??!! Nu kan jag avslöja vad det var. En skolbänk som vi har fixat till =D
Den var riktigt sliten när vi köpte den av en snäll dam i Ljungsbro. Hon hade köpt den för ca 10 år sedan åt sin son. Tyvärr blev den aldrig använd utan stod i hennes förråd hela tiden. Kommer bli skillnad på det här hemma. Melle älskar verkligen sin bänk =)


En skolbänk från 1921 =)

Det var en mycket sliten bänk som nu har spacklats, slipats och målats. Många timmar har gått åt men i fredags var den klar. Sen dess har Melle suttit inne i sitt rum och målat, målat & målat lite till =)
Är verkligen glad att vi föreningen har ett hobbyrum att låna. Två veckor bokar man upp sig och där kan man måla, snickra, slipa - ja precis vad man vill. Mycket smidigare än att hålla på här hemma.

Idag var vi iväg en sväng och köpte lite mer färgpennor och kritor. Passade även på att skaffa en liten rumpvärmare ;-) Gick hem hos prinsen som nu sitter i sitt rum och skapar mästerverk!
Lovar att ta lite kort från barnens rum så får ni se hur vi gjort i lägenheten. Melle har ett större rum nu än han hade i huset. Och ska jag vara ärlig är det här mycket bättre. Plats för att leka, läsa och busa runt =)

Hoppas ni har en skön dag bloggisar =)


Repar oss

Påskdag och vi börjar sakta bli bättre :) Dagen på jobbet tog hårt på krafterna kan jag lova!

Idag smiter vi iväg en sväng. Lite att fixa. Hörs senare :)


Glad påsk!

Nu är det dags att kliva upp. Dagen till ära sover alla fortfarande - tack. Händer aldrig annars :)
En dag på jobbet väntar. Räknar med att det blir lugnt. Vilket i sig gör dagen lååång ;) Får trösta mig med två dagars ledigt sen!!

Vill bara önska er alla en glad påsk! Hoppas att ni alla får en fin och trevlig dag :)


Måla ägg



Långfredagen har börjat i ett lugnt och skönt tempo. Lite sovmorgon och ett samtal från chefen att jag kunde börja 14 idag =D Gör mig inget, känns skönt med tanke på att jag sakta börjar känna mig bättre!

Efter frukosten fick grabbarna måla varsitt ägg som jag köpte i veckan. Gipsägg med en liten hare på. I kittet fick man pensel och lite färg. Alldeles lagom för dom små =)
Melle tyckte det var rikitigt skoj och satt länge och målade på sitt ägg. Mille var mer all in ;-) Dom hänger i allafall på mitt olivträd nu.


När Melle är koncentrerad åker tungan ut =)


Glad påsk på er alla! Hoppas att ni har lite piggare väder än vad vi har??!!
KRAMAR.


BLÄ!!

Trotsande barn!! Inget som är att rekomendera när man är sjuk. Det gnälls och inget passar. Får då säga att det är skönt när deras far nu gått ut med dom i lekparken.
Dom skulle behöva vara inne för att inte bli sjukare. Men samtidigt behöver dom aktiveras lite. Önskar att jag hade orken men jag måste inse att jag är sjuk! Jobba imorgon är nog ingen god ide med tanke på hur jag mår. Samtidigt är det bara några timmar och jag kanske får lite energi om jag får rumpan ur soffhörnet :)
Har nog spenderat lite för mycket tid här idag. Så fort grabbarna lekt är det där jag legat. Fy vad hemsk jag känner mig. Men varför måla upp en bild av en supermama när jag just nu är så långt ifrån det. Ingen vinner på att försköna verkligheten!!

Nu blir det panodil och lite te. Hopas trycket i bihålorna försvinner för det är hemskt. Hela käkpartiet värker, kinderna exploderar och pannan trycks snart bort. Ja jag är som en karl när jag är förkyld ;)


Krax krax

Som jag befarade blev inte halsen bättre. Snoret tilltog och jag fann mig själv på jobbet igår utan röst. Eller nästintill, lite väsande ljud fick jag fram ;-)
Så när jag kom hem blev det en stor kopp te för att försöka lindra det värsta. Tyvärr gick inte det så bra. Natten var hemsk med riktig hosta med slem. Så idag värker halsen och bröstet medan rösten dock hittat tillbaka :D

Melle fick åka en sväng till Dr Anders på eftermiddagen då han hade ansträng andning hela dagen igår. Han tappade även rösten och hostade hemskt mellan varven.
Gick därifrån med leksaker, godis och ny medicin. Den funkade utmärkt och på 10 min märkte man skillnad.
Men tyvärr är även han lite sjuk. Igår kväll hade han feber och idag är den nästan borta. Blir inget dagis utan jag får VABa. Även Mille är lite varm idag, så vi lever i en sjukstuga för tillfället. Min kära man klagar även på att hans hals värker. Kan bli en sjuklig påsk för oss ;-)
Morgondagens kalas för kusin Emma får vi stå över. Ingen ska behöva bli smittad med den här skiten. Istället satsar vi på morfars kalas på måndag :) Men innan det jobbar jag lite. Lördagen är ju med bästa A och det kan jag ju inte missa ;-)

 


Värkande hals

No coffe for me! Fick bli te på morgonen då halsen är långt ifrån ok. Den värker och just nu känns det inte som om det har att göra med pollen. Får hoppas att den blir bättre under dagen?!

Melle är fortfarande lite rosslig i halsen. Men han sov bra hela natten. Dock blev han väckt av sin lillebror strax innan 6.30. Han tyckte det var dags att gå upp då =)
Jag håller bara tummarna för att det inte blir några förkylningar nu till påsken. Eftersom Melle fick krupp, KAN komma i samband med förkylningar! Och jag med min hals, ser lite ororsmoln. Håller tummarna för att vi klarar oss.
Idag är grabbarna hemma från dagis då jag jobbar några timmar på efetrmiddagen/kvällen. Älsklingen hinner hem från jobbet innan jag börjar. Och är inte Melle för hes så åker dom bort till dagis för lite drop ut fika =) Min plan var att vi alla skulle åkt dit idag men jag fick jobba lite istället =)

Planen är i allafall att baka lite bullar idag. Melle är lite sugen på att hjälpa till =)
Ha nu en skön start på denna onsdag!


Krupp

Stackars Melle vaknade för en stund sedan med hemsk krupphosta!
Blev att ta ut honom på balkongen med ett av våra duntäcken. Han fick även Ventoline och på en liten stund blev han bättre.
Andningen var fortsatt lite ansträng när vi satte honom i vår säng med öppen balkongdörr. Rösten var borta, små väsande ord fick han fram :)

Nu ca 45 min senare ligger han i sin säng igen. Trött som en gris och med bättre andning.
Håller tummarna för att han får sova hela natten. Tur att det inte är dagis imorgon ;) Blir bullbak för hela slanten tror jag..

Godnatt!


Nytt från stan



Jag och Mille tog en sväng på stan efter lunch. Melle han ville vara hemma hos mormor och leka. Vilket dom gjort och mumsat lite godis hade dom också hunnit med ;-)

Tog en sväng förbi Gina. Dom hade nyinvigning förra veckan och jag var lite sugen på att se hur det blev. Får nog säga att det är en butik som jag sällan kommer besök i framtiden. Så länge man inte är 15 år eller patetisk mamma som tror man kan ha kläder som inte är gjorda för ens ålder har man inget att hämta där. Jag är grymt besviken! Förr kunde jag hitta hur mycket snyggt somhelst men nu är allt i neon färger, nitar, små tajta 1 dm toppar mm. Fruktansvärt för enligt mig är det väldigt smaklöst. Men smaken är som baken. Finns kanske dom som hittar mycket snyggt. Allt jag fann var en snygg klänning i för stor storlek - typiskt!
Blev dock lite glatt överraskad när jag såg att dom börja sälja smink. Hittad tre fina naglack för 99 kr. Ska testa ett av dom på fossingarna ikväll ;-)
Köpte även en snygg ögonskugga för en billg peng. Den kanske är av sämre kvalitet, då gör det inget om den åker i soporna. Var inga pengar att direkt tala om =)

Kom även hem med lite fint från Åhlens. Nya kökshanddukar i härlig rosa färg. Piggade direkt upp i köket. Ett salt & pepparkar att ha på bordet. Vi har elektriska som står vid spisen. Är skönt att slippa hämta dom varje gång man behöver salta maten lite.
En fin burk kom också med hem. Vad jag exakt ska ha i den är inte bestämt än =) Men jag lär nog hitta något i mina skåp eller lådor som får plats där i.

Passade även på att köpa födelsedagspresent till grabbarnas kusin som har på fredag. Är aldrig svårt att shoppa till en tjej ;-) Gud så mycket fint man kan handla! Kanske är det därför jag bara fått två grabbar?! ;-)
Passade även på att handla lite kalsonger och strumpor till Melle. Han har nämligen börjat att gå lite på pottan =D Idag släppte det lite och vi börjar sakta att vänja honom vid att vara lite blöjfri. Får se hur det går men vi tar det lugnt. Vi har presenterat pottan och låtit honom själv säga till när han vill gå. Inget tvång utan helt hans eget intresse. Sen är det svårt hur man ska gå vidare men jag tror på att få vara lite blöjfri. Upptaterar er vartefter =)

Hoppas att ni har en bra avslutning på denna tisdag =)
KRAMAR.



PÅSK


Godaste påskgodiset - Anton Bergs chokladägg!

Vi kör inte mycket påskpynt här hemma. Dels för att jag inte tycker att det är så snyggt med kycklingar och häxor ;-) Men sen är det ganska kort tid man har det framme.
Påskris är fint men även om det inte sitter i vatten så tål varken jag eller Melle det. Ögonen rinner och näsan kliar, så det går bort hos oss.
Har pyntat olivträdet med några små hängande ägg. Lite färgglada ägg i en korg på matbordet. Har även placerat en liten pärlhyacint brevid =)

Skålen från Iittala får i allafall ha lite gott påskgodis. Antons chokladägg är lite av en favorit, finns även i marsipan men det går inte helt hem här. Märks att det är lite mer kvalitet på deras godis. Det smakar inte bara söt choklad som mycket annat påskgodis kan göra. Men det är ingen hit hos barnen. Dom vill ha vanligt hederligt lördagsgodis ;-)


Den lilla människan KAN göra skillnad!!


I januari i år startade två föräldrar med cancersjuka barn i USA en kampanj på FB. Dom ville att det skulle tillverkas en skallig Barbie då deras barn tappat håret i samband med behandling av sin cancer.
Via FB fick dom kontakt med andra föräldrar i samma sits. Över 156 000 personer gillade kampanjen. Så en skallig och vacker Barbie blev tillverkad =D
Hur fantastiskt är inte det??!! Jag blir helt till mig. Vi kan verkligen göra skillnad och påverka stora bolag i världen. Dom lyssnar mer på oss än vad vi tror!

Inte nog med att tillverkarna av Barbie gör henne skallig. Till dockan ska man kunna köpa peruker, hattar och scarves. Allt för att små barn med cancer ska kunna känna igen sig.
Man kommer inte kunna köpa dockan i butik utan den doneras till bla sjukhus. Kanske lite tråkigt då inte alla som vi kan få tag på dockan. Som det ser ut just nu kommer den inte till Sverige heller. Men om vi alla kämpar för det så kanske det inte är en omöjlighet heller ;-)
Vi kanske skulle starta en FB grupp för det??!! Vilka är med?

God morgon bloggisar. Hoppas ni har en lika fin morgon som vi har det. Lediga idag och inga större planer på schemat. Melle vill hälsa på mormor så en sväng dit får det nog bli =)

KRAMAR!


Skaloverall från PoP


Hemklickad till den lille.

Förra året köpte jag en skaloverall till Melle. PoP i stan sålde ut dom för 50 % och jag ångrade djupt att jag inte köpte en till Mille med. Melle har haft sin under den tidiga hösten och förra veckan ;-) Idag var ju vintern tillbaka...

Det som är så bra är just att dom är tunna. Inga kläder som glipar, det är nästan bäst. Är så lätt när dom leker att det bli en liten kall glipa.
Får även ge en extra stjärna för dom stora och bra storlekerna som PoP har. Den här overallen klickade jag hem från Tradera. Det är en 92 och kommer nog att passa även till hösten för Mille =)
Den hade enbart används några få gånger i vagnen. Aldrig varit på dagis vilket är ett riktigt plus ;-) Fick den billigare än vad jag köpte Melles för!

Rekomenderar alla föräldrar att lägga lite extra pengar och köpa en sådan här overall. Den är guld värd och jag upplever att barnen kan röra sig lättare än i ett delat sätt =)

Nu är det nattning av barn innan jag och pappan i huset myser lite i soffan med tända ljus ;-)



Måndagen är allt lite seg

Både jag och barnen är lite lagom trötta =) Vi verkar inte riktigt komma igång idag. Är glad att jag slutade 13 idag och är ledig imorgon ;-)

Om ett tag lämnar jag av Mille hos sin pappa medans jag och Melle åker och simmar. Har redan förberett middagen så det bara är att värma på när vi kommer hem. Känner på mig att jag inte kommer vara piggare när vi kommer hem ;-)
Kommer inta soffläge när barnen somnat och där ska jag ligga hela kvällen!

Måste fixa lite mellis nu innan det är dags att packa badväskan. Självklart att jag älskar måndagar. Går ju inget annat när man får bada med världens bästa Melle ;-)


Igår + idag

Bilder från gårdagens kalas!


Gårdagens födelsedagsbarn.


Mycket hjälp fick han ;-)

En trött kille som myste i pappas famn på kvällen =)

Dagens köp - nya krukor!


Härlig ljusturkos färg som passar färgtemat i v-rummet.

Snart får ve middagsbesök av fina Fam Lööke. Lite mat och hockey, en bra avslutning på den här veckan =)

KRAM.


SOL på en söndag


Idag skiner äntligen solen igen. Gjorde den igår med men snöblasket som föll på förmiddagen och mörka moln emellanåt förstörde det hela. Idag verkar solen vilja vara framme hela dagen =)

Gårdagen var mycket trevlig och lyckad. God mat i form av exotisk planka. Dricka i form av vin - favorit ;-) En lätt tårta med hallon till kaffet var en god avslutning.
Massor med barn i samma ålder gjorde det hela lättsamt. Efter vi ätit gick nästintill varje unge ut och lekte på tomten i solen. Några av dom vuxna passade även på att röra lite på sig ;-)
Somnade mätt, belåten och lite lycklig faktiskt. Inser att var sak har faktiskt sin tid!

Idag är det dags för bad. Mille ska röja med pappa medans jag och Melle åker och handlar lite blommor. Blev inget av det igår så vi passar på när vi är själva ;-) Lite extra mysigt att bara göra saker med min stora pojke! Han är verkligen en stor och klok kille. Nya saker händer varje vecka. Nya frågor att besvara, vilket glädjer mig!

Kort från gårdagen kommer senare idag när vi återvänt från förmiddagens äventyr ;-)
Ha en FAB start på veckans sista dag!