My name is John

God kväll!
Äntligen är den här veckan över, som jag längtat efter två dagars ledighet. Nu ska vi bara njuta =)

Idag fick vi nya arbetströjor på jobbet. Kan inte säga att jag blev överförtjust i dom. Tidigare piketröjor var i dam och herrmodell men den nya är unisex. Tack det märktes, lite pösig blev den på mig. Men jag gillar inte heller när det sitter tajt, lite mer figurnära hade inte skadat. Men det är bara under en begränsad tid.


Nu ska vi se ut som John, killen i reklamfilmen. Ja han har faktiskt ett namn =D

En t-shirt med en ett sådant här tryck känns väldigt tråkigt. och på ryggen står det självklart saker ur det nya temat. Nej jag saknar våra gamla piketröjor. Känner det ännu mer när jag tittar på bilden. Det går ju kanppt att se att det är en fluga på trycket. Miss där!

Snart ska jag krypa ner i sängen, längtar lite. Är så skönt och nästan första gången på hela dagen som jag verkligen slappnar av.
Massagen igår kväll var helt underbar. Fick bort några knutor och nu känns det som jag har en helt ny rygg. Min man vet precis hur man ska göra ;-)

Nej nu ska jag ta kväll. Imorgon är det Valborg och då är det familjemys för hela slanten =D
Sweet dreams!


Snart är det helg!

Om 12 timmar kan jag pusta ut och ta helg. Då har jag jobbat denna mardrömsvecka och klarat det ganska bra. Visst jag varit trött på kvällarna men i helgen får vi lite tid för varandra. Imorgon är det ju valborg =)
Våra planer var först att fira med vänner men vi kände nog alla att lite egentid var just vad vi behövde. När man jobbar mycket och på obekväma tider blir det lätt att man inte hinner att ta tillvara på den tiden man har. Men imorgon blir det bara vi och en grillning. Är vädret bra går vi en sväng och ser på elden med. Det kommer nog bli en hit hos barnen =D

Buddah somnade nyss och älsklingen är och lämnar Melle på dagis. Är samma visa varje morgon, Melle är redo att gå direkt efter frukosten. Då skriker han JACKA och sätter på skorna. Kul att han gillar dagis men han kan även försöka njuta av morgonen med. Jag vill ju gosa lite med honom, vi ses ju inte förän imorgon =( Men men, i helgen tar vi igen all förlorad tid!

Nu steg min fina man innanför dörren och då blir det kaffe. Efter det blir det att fixa till sig. Börjar redan vid 10 idag, kommer nog att behövas. Lite trist nu men roligare när lönen kommer =)
Ha en FAB dag vänner.

KRAM.


Beanbags

Dom nya beanbagsen fick högsta betyg av grabbarna!

Mille fick testa först, han var ju själv när vi kom hem efter den lilla shoppingtrippen =) Han satt och skrattade och tyckte dom var riktigt roliga. Kul att krypa runt i den och sen satt man rätt bekvämt i dom också!
När Melle kom hem från dagis så är han som vanligt ganska trött. Så när jag åkt till jobbet fick jag ett mms där två grabbar satt och tittade på bilar medans pappa lagade lunch =D




Mille gav nya säcken högsta betyg!

Här en mycket god middag avnjutits, vitlöksgratinerad hummer och sedan pasta med kräftstjärtssås. Fy f*n så gott och lite lyxigt en helt vanlig torsdag. Men jag tyckte jag var värd det efter en riktigt rolig och intensiv dag på jobbet. Massor med folk och massor att göra, I like! När jag gick hem från jobbet var det ett mindre kaos. Ska bli kul att stänga imorgon, kommer vara minst lika mycket att göra då.

Köpte lite massageolja idag, så ikväll blir det en skön massage. Efter sådana här dagar på jobbet behövs det. och tänk vilken tur jag har som har en man som vet hur man ska göra. Ingen fjantmassage här inte. Ryggen och nacken behöver sig en genomkörare. Får se hur jag mår imorgon, kanske är helt maskig ;-)

Ha en trevlig kväl bloggisar. Imorgon är det helg igen =D
KRAMAR.


Satan i gatan

God förmiddag! Vi har redan hunnit med att veckohandla lite och köpt två nya säckar till grabbarna. Gamla barbapappa har börjat att bli lite äcklig. Så nu får dom varsin ny att hänga i =)

Idag hittade jag ÄNTLIGEN Maraboukakorna som man läst om i närmare två månader. På Maxi verkar dom aldrig komma in och då har jag påpekat att dom borde beställa. Gjorde det för två veckor sedan och då fick jag löftet från den ansvarige att dom skulle finnas förra veckan. Men icke, några kakor hade inte kommit in. Men det är sådant som händer, många olika faktorer som gör att dom inte levererats än. I know ;-)
Stora härligt ljusgula kakor med rikitigt mjölkchoklad i. Gissa om jag redan nu är beroende. Kommer bli mååånga koppar kaffe här hemma framöver. Tror även att det blir en del utan kaffe, under matlagningen tex =D Jag är ju en äkta fikalover, thats it!


Löp & köp!!



Idag blir det en tidig hämtning av min lille Melle. Lillebror fick förmiddagsluren framskjuten till nu ungefär pga handligen. Jag börjar nämligen strax efter 11 så det blir dumt att väcka Mille för att älsklingen ska hämta storebror kl 11. Då hämtar jag honom om ca 30 min och sedan åker jag hem och lämnar honom och vidare till jobbet.
Gårdagen blev riktigt stressig pga löningen, så när jag kom hem blev det lite mat i magen. Ingen lust att öppna datorn utan det blev nästan direkt sängen. Och där blev det många timmar med skön sömn =) Nu är jag laddad för ännu en dag på jobbet men ingen stägning =D Skönt att få sluta vid 18 idag!

Nej nu tar jag mig en kaka till och slurpar i mig det sista av kaffet innan jobbbrallorna åker på.
Njut av den fina dagen!


Man VS Mouse


IM THE MAN =D

Vissa saker man gör/säger kommer i efterhand ifatt en. Man börjar fundera lite på vad man precis gjorde och vilka konsekvenser det kunde ha gett. Lite som ordspråket Att tiga är guld...
I mitt fall gällde det en kund igår som jag sett stoppa saker i barnvagnen. Men det är väldigt mycket krux med snatteri/stölder i butik. Man ska inte konfrontera i butiken innan personen betalat. Spelar ingen roll om varan ligger i en väska, du kan tom stoppa den i byxorna. Alla kan ha för avsikt att betala för varan, så därför får man vänta tills alla varor är betalada och då stoppa kunden.
Var precis det jag gjorde och mamman i sällskapet nekade. Här är en sak till som blir lite jobbig, jag får be om att titta i väskan men dom kan neka. I det här fallet fick jag inte se.
Istället för att stanna kvar gick hon snabbt ut ur butiken och istället valde hennes man att "ta över". En karl, ca tre gånger så stor som jag blev helt galen. Tänker inte återberätta allt han sa men när han vände ryggen åt mig och gick kallade han mig för "pack". Väldigt fel av honom.
Med mitt temprament tänder jag verkligen till. Och här kommer vi till den där biten med att tänka till ;-) Men jag ropar till honom att vara en man och komma tillbaka och säga det till mig. Det är sekunden efter som en tanke slår mig. Om han väljer att komma tillbaka ska jag göra mig beredd på att det kommer göra j*vligt ont. Men jag står på mig, feg är det sista jag är i sådana här lägen.
Historien slutar med att det är jag som är "mannen". Han fortsätter att gå och nu är han inte välkommen att handla hos oss längre. Tyvärr hade han inte förstånd nog att förstå att han inte ska komma tillbaka heller. Enligt honom själv "handlar han hur mycket han vill i den här j*vla butiken". Mitt svar blev att det kommer han nog bli varse om han sätter sig fot där igen.

Många kan nog tycka att det är väldigt dumt att ge sig på någon i den storleken. Men aldrig att jag kommer låta någon gå och plocka på sig grejer och se mellan fingrarna med det. Storleken har ingen betydelse i mina ögon. Han kan tro att det skrämmer mig men uppenbarligen gör det inte det. JAG vågar stå för vad jag vet är rätt och fel!
Så idag känner jag mig lite extra taggad för att åka och jobba. Ska bli kul att se vad den här dagen har att bjuda på för roliga händelser =)

Nu blir det dock en kopp kaffe och lite slapp i soffan.
Ha en FAB dag!



Sneakpeak

Idag fick kameran följa med grabbarna till lekparken. Jag är inte den som klagar. Äntligen får jag se och inte bara höra hur skoj dom har haft det.
Lite av höjdpunkterna under mina arbetspass är när jag har rast och kan ringa hem. Då får jag höra lite om deras äventyr. Men ibland skickar min kära mms och små videosnuttar så jag får ta del av vad dom gör. För mig känns det som jag är där, om det så är bara för ett ögonblick.

När barnen vaknade efter lunch så var det lekparken som gällde. Och som jag tidigare skrev så hade dom med sig kameran. Och det blev många riktigt fina kort. Hjärtat hoppar jämfota när jag ser hur kul dom har det =)






Jag kan inte annat än bli lycklig när jag ser korten från idag. Sen blir jag kanske mindre glad när jag får ett videoklipp på jobbet. Min kära man har lärt Melle att låta som en väsande orm om man frågar vad mamma säger. Tack, tack så hemskt mycket!

Jag ska nu ta och mumsa lite godis efter en händelserik dag på jobbet. Men den historien kan jag dela med mig av imorgon =D Men allt jag kan säga är att jag är stolt över mig själv. Vissa skulle säkert inte hålla med men dom struntar jag i idag!


Med eld i baken

God morgon!

Idag känns det som måndag men tack för att det redan är tisdag. Bara stänga på jobbet idag och imorgon =) Ja det är bra drygt att knappt hinna se Melle på dagarna. Vi hinner med att busa och mysa lite på morgonen innan det är dagis och sen hinner jag pussa hejdå innan jag åker till jobbet. När jag kommer hem från jobbet ligger den lilla parveln i sängen och sover. Tur är att jag hinner med att snussa lite på Buddah i allafall =)

Imorse när vi vaknade visste jag att vi hade tid på BVC. Koll i Milles öron efter hans öroninflamation i januari. Men jag var helt säker på att den var runt lunch. Så när jag plockade upp honom ur sängen och kollade på kallelsen i köket såg jag att det stod 8.30. Jisses, då blev det lite fart på oss. Den lugna morgonen fick lite mer tempo i sig.
Hann med att lämna Melle på dagis strax efter 8 och sedan åkte vi till Ekholmen. Hann precis dit och hans öronen såg mycket bra ut!

Så nu tar jag med gott samvete igen mig lite i soffan innan det blir dags att åka till jobbet. Blir att hämta hem min lille frans. Allt för att få träffa honom lite mer idag.
Han är så härlig nu. Pratar och förklara en massa saker. Ibland förstår man bara hälften av allt han babblar på om men det gör mig inget. Han har så mycket att berätta och jag lyssnar mer än gärna =) Sen behöver vi inte ta upp allt stök och bök som vi har mellan dessa underbara stunder ;-) Är allt en kille på två år med trots som vi har. Senaste veckan har han verkligen visat prov på det. Men jag pustar ut för att det än så länge bara är korta små stunder =D


Mellebus i farten på påskafton =)

Önskar er en fin dag.
KRAM.


Tack för den här påsken!

Vilken superpåsk vi har haft. Kändes mer som vi firade midsommarafton i lördags. Vädret var ju nästan bättre än många midsommaraftnar man firat genom åren ;-)
Vi är i allafall riktigt glada att alla som kom hit under den här helgen. Barnen fick fina påskpresenter i from av kläder, strumpor, godis, ostkrokar och vi fick bla en fin blomdekoration. Men alla minnen och skratten värmer mest. Att se barnen ha så kul är nog det bästa.
Jag kan bli lite ledsen över att dom inte kommer att komma ihåg den här tiden. Mycket av det som dom nu tycker är roligt kommer vara glömt om ett år. Men som tur är har vi kameran och den går varm dagar som dessa =)
Det jag försöker säga är nog tack alla för att ni kom hit och förgyllde vår påskhelg. Alla presenter hade ni inte behövt ha med er, sällskapet hade räckt mer än väl. Är det som räknas för min del. Materiella ting betyder inte lika mycket som dom glada minerna ni skänker till mina barn!

Här har ni några fler bilder från påsken!


Melle fick en påskpresent av oss, en bobbycar. Var det där med materiella ting ja....hmmm ;-)

Svärfar var i farten och tog kort när vi verkligen var med på det! Jag gör bara det jag mest älskar...äta, vad trodde ni jag skulle skriva??!! ;-)

Skärtorsdagen, Melle glad för långledigheten.


Nu ska vi ta oss den där fikan. Barnen somnade som tidigare kvällar utan ett ljud. Välling och sedan var det tyst, skönt med den lyxen =D Sen kanske vi är uppe i ottan många gånger men det får man ta.

Ha nu en skön avslutning på påskhelgen. Imorgon börjar en kortvecka för många av er, lite extra lyxigt.
God kväll bloggisar!


Början på min mördarvecka!

Kikar in lite snabbt innan nattningen av barnen börjar. Ljusa,varma kvällar gör att dom somnar extra sent men sover bättre på nätterna. Är nog all frisk luft dom får i sig =)

Idag gick jag på vad jag själv ser som helvetesvecka på jobbet. Måndag - fredag jobbar jag bara kväll. Har inget emot det men jag börjar runt 11.30 varje dag och jobbar till 20.15 alla dagar utom torsdag, då slutar jag 18. Kommer kännas som jag inte gör något annat än åker till jobbet, jobbar och sedan åker hem för att sova. Men nu är första dagen på veckan gjord, 8-18.15 . Den gick ganska så fort och rätt så smärtfritt, TACK.
Fick trevligt sällskap hem av mina grabbar. Dom tog en eftermiddagspromenad till jobbet och på vägen stannade dom och fikade. Det låter inte alltför fel om ni frågar mig =)
Var så mysigt att se Melle springa runt på gräsplättarna utanför jobbet innan jag slutade. Finns nog barn som älskar att vara ute och sen finns det barn som Melle som verkligen ÄLSKAR att vara ute. Nu när det är vamt går det knappt att hålla honom inne. Men vi vill inte heller sitta inne så vi httar på små olika saker att göra på tomten eller på andra ställen. Så länge vi bara är ute ;-)

Ska snart ta och fixa två flaskor välling innan det blir att ta kväll. Då blir det en kopp kaffe och lite fika i soffan med min fina. Det har jag längtat efter hela dagen =)

Återkommer när två små somnat.
KRAM.


Hot, hot , hot

Idag är det mycket varmare än igår. Det upplevs så i allafall. Idag blåser det ingenting här ute, så på altanen är det nästan som brinner upp. Men det hindrar oss inte från att vara ute =)
Idag har vi hunnit med att tvätta av altandäcket. Sen har älsklingen dragit åt alla skruvhuvuden som stuckit upp lite. Blev även en fika efter att vi varit och handlat lite inför kvällen. Barnen valde dock nu att lägga sig en stund i sina sängar. Tror inte att dom kommer somna men bara dom ligger och varvar ner. Dricka och vila är bra för dom små sådana här dagar!

Till seneftermiddagen får vi främmande. Svärfar och fru kommer hit och grillar lite. Dom har varit borta ett tag men kom hem igår. Så nu är barnen sugna på att träffa dom lite och vi vill självklart höra hur dom har haft det =)
Idag får det bli helgrillad fläskfile, grillade champinjoner, surimisticks självklart ;-) Men även lite sill och potatis, på begäran. Är god kombo av massor med gott!

Ska nu ta mig en allergitablett och hoppas att näsan slutar klia. Hemskt vad fort allt har slagit ut den här veckan. I början av den var det fortfarande ganska kalt på träden men nu är dom gröna. Värmen sätter verkligen fart på allt men det skulle även behöva komma lite regn. Som det ser ut på nyheterna lär det vänta på sig. Blir att vattna extra mycket dom kommande dagarna. Vill inte att gräsmatta eller växter ska dö.

Hoppas ni har en skön påskdag. Vi njuter till fullo =)
KRAM.


Gräsfläckar, sol & mat

Vilken påskafton vi har haft! Är med mätta magar vi nu satt oss i soffan. Men vi är även fulla med frisk luft efter att ha varit ute hela dagen. Bara barnen som sov en stund efter lunch inne men då passade vi på att ta det lugnt på altanen ;-)

När min familj döck upp strax efter 15 blev det fika på altanen. Efter det var vi ute och lekte på tomten tills det blev dags att grilla. Mormor och grabbarna gjorde en liten avstickare till lekparken innan maten, var riktigt uppskattat av den äldre prinsen =) Så han petade i sig lite mat innan han drog med mormor till lekparken igen. Även morfar och syster hängde på. Under tiden passade vi på att röja undan middagen och duscha en skitig Mille. Han har krypit och gått runt på både gräset och altanen. Så han var en riktig lite skitgris men en glad sådan =D
När dom andra kom tillbaka blev det en dusch för nästa skitgris som lekt loss i lekparken. När pyjamaser var på blev det ostkaka, grädde och färska jordgubbar. Det sköldje vi självklart ner med en kopp kaffe. En perfekt avslutning på en perfekt dag!

Så för en liten stund sedan somnade två riktigt trötta barn. Dom har hållt igång hela dagen i solen och det var nog länge sedan dom hade SÅ HÄR skoj. Värmer mitt hjärta!
Här har ni en bildbomb från vår påskafton.


















Det här var bara några av alla kort vi tog idag. Det ena kortet är bättre än det andra.
Mitt tips till er inför våren och sommarens alla grillningar är surimisticks, eller crabsticks. Ni måste testa att grilla dom, gärna färska. Några min på varje sida räcker, supergott tillbehör =)

Snart blir det att tvätta av sig den här dagen och krypa ner i sängen. Imorgon väntar ännu en ledig dag, härligt =)
Avsluta nu er påskafton på bästa sätt.


Påskafton!


Hissen på väg till mina små älskningar igår. Här ser ni den nya koftan jag fyndade i veckan =)

GLAD PÅSK fina läsare. Strålande sol och en härlig dag har vi framför oss. Tror inte det kan bli bättre =)

Här hemma fick vi lite sovmorgon efter att jag sövt om Mille. Han var vaken redan 5.15 men efter lite sång och bus somnade han om strax efter 6.00. Sen fick vi sova till 7.30, en fin påskpresent från våra prinsar!
Vi ska snart fara iväg och fixa lite ärenden. Idag är det vi som håller i påskfirandet i vår familj. Så till trefikat kommer mina föräldrar och syster =D Blir inget påskbord, nej sill och potatis kan man äta hela sommaren. Och ägg med röror, lax, skinka, prinskorv det åt vi för bara några månader sedan på julbordet. Så vi kör en fet grill ikväll med oxfile, korvar och spearribs. Ja i den här familjen avgudar vi kött ;-)

Nej nu ska jag inte sitta här och slöa bort morgonen. Massor med to dos innan vi tar en skön "vila" i eftermiddag =)
Hoppas att ni kommer fira er påskafton på bästa sätt!!


Its a keeper!

Klänningen får stanna kvar här hemma. Längtar ännu mer till sommar och varma tempraturer. Goda vänner och något gott att äta och dricka. Den här klänningen kommer användas flitigt i sommar =)





Bilder från en småstökigt småbarnshem ;-) Här hemma får barnen ta plats. Dom bor här lika mycket som vi. Sen kan jag ärligt säga att jag ibland tröttnar på att ha leksaksbilar utspridda i hela hemmet. Men vad gör det om hundra år ;-)

Hoppas ni har en skön långfredag!? Jag ska nu ta mig något gott att dricka, mannen klev precis innanför dörren. Ikväll kommer det kännas extra skönt att krypa ner i sängen. Kroppen skriker efter en dags vila och sen att jag är ledig två är bara en bonus!


Pink & lace

Har fixat och donat här hemma hela eftermiddagen. Var en säng på IKEA med mamma och syster efter jobbet. Hämtade först grabbarna som mannen lämnade där vid lunch. Bjöds på påsktårta och kaffe när jag dök upp, tack =) Behövde jag efter en dag på jobbet som inte varit lika skoj som dom tidigare. Går inte närmare in på varför här. Nu har jag "påsklov" och då är det bara glada saker som gäller här =D
Grabbarna var uppe i full lek när jag dök upp hos mamma. Fick en puss av Melle, dagens bästa puss =) Sen blev det fika och lite mys i solen på balkongen. Barnen hade sprungit ut och in under hela tiden dom varit där. Kan faktiskt förstå dom.
Sen styrde vi som sagt kosan mot stora varuhuset. Pga det fina vädret och påsken så var det inte alls mycket folk. Lungt och fint, hann med att hitta massor av fint. Hade nog kunnat få med mig lika mycket till. Men en blomma till måste jag nog åka ner och köpa imorgon, blev helt kär i den =)


Nu är fyndet på plats, en fin spetsduk som jag hämtade ut igår. Och med den rosa blomman är det nu ett sött vårtema på matsalsbordet.

Är denna jag vill ha en till av.

Blev även söta plåtkrukor i vitt med en "spetskant". Dom var sjukt billiga och även dom skulle jag nog kunna köpa fler av. Bra att ha hemma ;-) Till dom blev det rosa fina blommor också. Men jag har inte riktigt kommit på vart jag ska ställa dom. Skulle vilja ha dom i vardagsrummet men Buddah sliter gärna ner det mesta i fönstren. Spelar ingen roll hur mycket vi säger ifrån. Men blommor kan man köpa billigt, krukan går ju inte sönder om den åker i golvet ;-)



Får nog bli en snabbis imorgon till IKEA. Tar med mig Melle medans Mille sover sin förmiddagsnap. Skulle behöva besöka systemet med. Vet tyvärr inte om det är öppet??, hoppas på det =) Någon som vet?? Blir att kolla upp på hemsidan!

Nu ska jag prova min klänning, hann inte med igår. Passar på nu när barnen somnat gott i sina sängar. Tog inte lång tid efter all lek ute på altanen under kvällen =)


Några timmar framöver

God morgon bloggisar!

Ska snart ta och åka till jobbet för några timmars jobb. Hade hellre varit kvar hemma och tagit det lugnt men jag landar gott ikväll istället =)
Behöver vila upp mig lite efter den här veckan. Den har gått fort och varit full med jobb och annat skoj. Och det är nu som jag känner vad det slitit på mig. Kroppen är ganska trött och sliten. Fast det ska den vara efter en påskvecka, bevis på att man haft mycket att göra på jobbet ;-)
Vad eftermiddagen bjuder på vet jag inte. Men jag hämtar dom små hos mamma och därifrån lägger vi upp resten av dagens planer. Får även se hur vädret blir, just nu är det inte lika roligt som det varit dom senaste dagarna. Håller dock tummarna för sol ;-)

Önskar nu er alla en fin påsk. Många har nog redan gått på ledighet, njut säger jag bara!


Glad påsk!


Påskens färger, lila och gul. Igår följde TRE buketter med tulpaner hem, en vit också. Vi sålde buketter för 24.90, billigt!
Den här pryder köksbordet och sprider påskkänsla.


Då tycker jag verkligen att påsken är igång. Känns som det är på skärtorsdagen det börjar. Kanske har fel, är det hela veckan man ser som påsk??
Nu har jag bara en halvdag kvar innan jag får ta två dagars ledighet. Ska bli skönt efter den här veckan. Den här dagen har varit intensiv, på flera sätt. Vi väntade viktigt besök men även trycket från kunderna gjorde oss extra taggade. Älskar att jobba när det ser ut som det gjorde i butiken idag men även för att det är en av dom mest omsättande dagarna på hela året.
Nu är det bara 8-14 imorgon kvar, sen ska jag hämta barnen hos mormor och morfar. Mannen ska iväg och spela turnering. Så kvällen spenderar jag ihop med mina små, mys =)

Ska nu få i mig lite mat. Sen ska jag prova min klänning som kommit från H&M. Måste ju se om den passar?! Ni får se senare om den gör det ;-)


Trötta fötter

God kväll!

Sitter i soffan, mätt i magen och två barn som håller på att somna. Ska lägga upp fötterna i soffan och inte röra mig ur fläcken tills sängen kallar. Det är jag värd efter den här dagen ;-)
Märks att det är påsk den här veckan på jobbet. Och idag fick vi en försmak på morgondagen då det är löning!!! Idag vara det "bara" bidrag =D Men det är roligt att jobba sådana här dagar. Trycket är fantastiskt och alla är på 100 % bättre humör. Sen att man sterssar som en tok med allt får man ta.
Är nu som man märker hur man kört på från tidiga morgonen. Mina fötter värker och ryggen har gått ut i strejk. Får tigga till mig lte massage. Brukar inte vara för svårt ;-)

Efter att ha jobbat till 16.30 gjorde jag kanske misstaget att åka och storhandla inför helgen på Maxi. Jag får känslan av att det var ett bra val!? Imorgon kommer det nog vara ÄNNU värre i butikerna. Vad tror ni?? Fast nu är det skönt att ha det avklarat. Då kan jag efter jobbet imorgon koncentrera mig på plantering =D
Min älskling byggde idag en planteringslåda. Handig man jag fått tag i ;-) Där i ska vi så färska kryddor, lök, morötter och rabarber. Fick även med mig två rosbuskar på stam hem från jobbet. Dom MÅSTE ner i jorden imorgon, annars finns risken att dom inte överlever! Och det vill jag inte vara med om.

Nu ska jag göra som jag tidigare skrev, lägga upp fötterna i soffan och se klart Mästerkock. Final idag, spännande =)
Ha en urmysig kväll, imorgon börjar påsken på riktigt. Om ni ska ut och resa, ta det lugnt!


For my boys

Här hemma rådde det akut skobrist till grabbarna så fort det fina vädret kom. Melles alla vårskor från förra året var små och Milles var slitna framme i tån. Inte så konstigt med tanke på att det var Melles från början =)
Så för att Melle skulle slippa svettas ihjäl om fötterna på dagis blev det en sväng till stan på eftermiddagen. Älsklingen skulle ha J några timmar så jag och grabbarna tog en sväng på stan. Men som alltid så fick vi först göra ett stopp hos mormor. Var en liten herre i baksätet som satt och sa åka mormor =) Inte har jag hjärta att neka, så mellis intogs där.
Är lika roligt varje gång vi åker vägen till mormor och morfar. Melle vet så väl vart dom bor och börjar strax innan vi kommer dit och ropa just mormor. Han kanske inte kan prata bäst i klassen men det är helt otroligt vad han förstår saker. Han är en smart kille, när han var ett år kunde han låsa upp en Iphone och bläddra bland korten. Skulle aldrig vår lilla Buddah klara ;-)
Efter mellis tog vi vagnen och gick en skön promenad in till stan. Bara en tunn kofta och ett par sandaler - lovley! Tänk att man i mitten av april kan gå klädd som mitt i sommaren. Det är otroligt!
Eftersom det skulle inhandlas skor till dagis och till Mille blev det skopunkten. Bra skor att ha att slita på. Men jag måste erkänna att jag tycker dom är ganska tåliga med. Dom vi köpte förra våren till Melle hade han och lekte i hela sommaren. Höll och håller en säsong till Mille, not bad at all.


Svarta till dagis, invigs nog imorgon!? Dom gröna är vardagsskor till Melle och dom vita/gröna är till Mille.

Blev även en kofta till mig på rean men den får ni se imorgon ;-) Såg att Emma hade den i lördags och jag var ara tvungen att köpa den när jag såg den idag.

Ska nu ta och krypa ner i sängen, tidigt men jag laddar för en helcrazy dag på jobbet imorgon. Ett pass på 7-16.30 väntar, efter det är mina planer att handla till helgen. Får se om grabbarna möter upp mig på jobbet?!
Nu tackar jag för mig. Ha en skön kväll bloggisar!!


Hej i lunchen



Här sitter jag i solen och njuter med en kaffe efter maten. Barnen är som vanligt ganska trötta och ligger nu och sover. Då passar jag och min kära på att tassa ut på altanen =)
Ärligt så kunde jag nog bosätta mig här ute. Har både skugga och sol, så jag kan välja var jag vill befinna mig. Kanske köpa ett tält..??!! Tål att funderas på ;-)

Vilken mysig fikastund jag hade hos min fina. Hon och Agnes är verkligen fina tjejer. Alltid massor med skratt och kramar från lilltösen. Tänk att du redan är så stor...2 år om ca 2 månader.
Presenten blev uppskattad, hade inte räknat med något annat heller =D En fin kruka med en fin vårblomma i. Passar in perfekt hemma hos Fam Lööke!

Ska nu återgå till min kopp och min man. Vi planerar lite, både hem, tomt och kärlek ♥
KRAM.


Jag kokar....

Hörde på Nyhetsmorgon nyss. För några sekunder frös jag till is innan jag började koka. Jag undrar ärligt hur vissa människor i detta land tänker??!!
Barn som rånar barn, ja det är nog bara att inse att det ser ut så nu. Men att råna en liten kille på 100 kr och hans majblommor är f*n svagt.
Jag hoppas ärligt att oturen hinner ifatt dessa idioter. Men det brukar komma otur för dom som beter sig på detta sätt! Svaga, fega människor finns det allt för många av - överallt. Och vi kan nog alla hålla med om att vi avskyr dom som pesten!?

Vill ni läsa om det klicka på den här länken!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sedan en dusch. Efter det far jag hem till Sofie och firar henne. Det gör mig på gott humör!!

Ha en superfin dag! Och KÖP en, två eller alla majblommor ni kan se idag. Det ska jag lätt göra!
KRAMAR.


Hur ser er morgon ut??

Imorse var det lite av ett kaos ute i hallen. Båda grabbarna skulle titta ut genom den nedersta rutan i dörren. En stor lastbil höll nämligen på att backa framför huset och ni kan tänka er att det genast blev morgonens snackis ;-)
Innan lastbilen kom hade Melle börjat att leta fram mössa och vantar. Så korgen med hans saker hade slitits ut och låg på golvet. Buddah hade även hjälpt till enom att riva bland skorna, så ett KAOS rådde minst sagt.


Melle är bara liiiite sugen på att gå till dagis.

Dom trängs värre än pensionärer ;-)

Men sen kan man inte låta bli att tycka dom är förbaskat söta där dom står.

Mina små prinsar ligger och sussar så gott. Gjorde dom när jag kom hem från jobbet, så en puss på pannan får det bli innan jag lägger mig  i sängen. Som det känns just nu kommer det inte att dröja länge.
Ska bli skönt med lite ledighet imorgon. Ska handla nya vårskor åt Melle, han behöver ett par till dagis men även ett par att ha på fritiden. Alla skor från förra året är för små. Lite försenat firande at Sofie ska jag också försöka att klämma in. Kanske en förmiddagsfika??!!

Nej nu blir det att fixa till sig för sängen. Längtar att krypa ner och bara slappna av. Skönt efter den här dagen på jobbet. Märks tydligt att det är påskvecka, busy busy busy.....

Ha en trevlig kväll alla bloggisar. Imorgon vaknar vi upp till en lika fin och härlig dag som idag =)
KRAMAR.


Sooool

Just nu sitter jag på altanen och njuter av värmen. Det är knappt så det blåser, brukar annars ligga på men just idag står det still. Om jag fick bestämma så skulle jag sitta kvar här hela dagen =)
Som sällskap har jag Buddah. Han kryper runt och utforskar varje liten cm, en helt ny värld för honom. Förra sommaren var han ju så liten, då blev det mest ligga i vaggan i skuggan. Det tar han igen nu, full fart med leksakerna är det som gäller.
Melle höll oss sällskap till för ett tag sedan. Men han började bli trött och valde att gå in och lägga sig. Idag var första dagen som vi började att lämna honom ute. Pappa hann knappt och säga hejdå innan han satt bland dom andra barnen i sandlådan =) Är precis så vi vill ha det, ute mycket och gärna som idag på upptäcksfärd i skogen.
Vi passade även på idag när alla fröknarna var där att ge dom sina påskpresenter. En lten gul blomma till alla i personalen men även ett stort påskägg med 3 kg godis i att ha på kontoret. Det är dom mer än värda!
När vi kom hem blev det lite lek på tomten innan vi valde att grilla korv till lunch. Och för att knyta ihop säcken åts den självklart på altanen. Melle valde en lek och ätteknik, man sitter lite och leker lite. Men jag har inte hjärta och tvinga honom sitta på stolen. Han älskar att vara ute och i år har han massor av gräs att springa på. Det gillas skarpt redan nu.
Till våren ska även en gungställning inhandlas. Båda grabbarna vill gärna gunga samtidigt. Vi har en gunga i carporten men en till blir lite trångt. Då är det bättre med en ställning på baksidan. Tror inte någon av dom kommer klaga ;-)


Som ni ser så har alla ytterkläder fått ryka. Var lite varmare på altanen än vi trodde när vi kom hem från dagis =)





Eftermiddagen ska spenderas några timmar på jobbet. Lite trist att behöva lämna min sköna plats här men det är bara 5 timmar så det ska jag nog klara av. Är ledig imorgon och då kan jag passa på att vara ute hela dagen =D Kommer nog göra det om vädret bjuder en repris från idag.
Grabbarna drar iväg på bad också, hade jag kunnat hade jag självklart följt med och tittat. Men Buddah får vara hos mormor under tiden. Lite kvalitetstid för pappa och Melle, det gillar min stora prins!

Nej nu blir det en kopp kaffe och lite vila. Ni vet, man sover fast ändå inte. Ja strunt samma, in kommer jag inte att gå i allafall ;-)
Jag hoppas ni har det lika skönt som vi har det. En bra start på påskveckan =D


Försmak av sommaren

Sill och potatis, himmel vad gott det är! Nu är det bara färskpotatisen som måste komma. DÅ är rätten komplett =)
Har hela dagen idag gått och längtat efter att få komma hem och äta. Ni vet när man känner att hela magen hungrar ihjäl sig. Precis så har jag haft det =)

Var inte särskillt roligt att jobba heller pga vädret. Vilken dag vi har haft! Tog lite extra tid på mig när jag gjorde avskrivningarna. Njöt lite av solens varma strålar men det ger mersmak. Vilken tur att det ska bli lika härligt väder imorgon med. Då bröjar jag inte förän på eftermiddagen. Visst att vi har lite att göra men det ska inte hindra mig från att vara ute!



Den här killen var på sitt bästa humör idag när jag kom hem. Han sprang runt och skrattade och stojade. Tills han stupade i sängen!
Idag har han fått lite egentid med mormor och morfar. Det var en hit, glass på stan med morfar. Och inte nog med det, dom stannade tom och tittade på bussarna =) Sen kom lillebror och pappa från simmet, då blev det livat.

Kanske inte det roligaste inlägget men jag är lite trött. Ska snart krypa ner i sängen och gosa med min älskade. Honom har jag också saknat som en tok idag!


Jobba, jobba & jobba!

God morgon! Idag känns det inte så lockande att åka och jobba. Vädret verkar inte direkt bli tråkigt heller. Strålande sol, vad mer kan man begära!!??
Ska snart brumma iväg i bilen. Slita lite men även sola lite på lastkajen när jag gör avskrivningarna. Då blir det kaffe och ett lugnt tempo så även jag får ta del av dom härliga strålarna!

Ikväll ska vi njuta av lite härlig vår/sommarmat. Det blir sill, potatis, gräddfil, gräslök och rödlök. Det är midsommar för mig. Men vi tjuvstartar lite idag ;-)

Nej nu måste jag plocka ner matlåda och se till att mina nycklar finns kvar i väskan. Man vet aldrig om två små gömt dom någonstans ;-)
Önskar er en fin söndag. Ut och njut i solen!!


Snussa bebis

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blir sugen på fler barn när man får hålla en liten 2 månaders bebis. Dom är så små, så oskyldiga och framförallt SÅ SÖTA =D Sen har dom kvar den där goa bebisdoften! Små (stora) ;-) mumsbitar är vad dom är.
Lilla Leyton med föräldrar var här idag på eftermiddagen och fikade. Riktigt trevligt må jag säga. Med sig hade dom den sötaste lilla kannan med påsklilja i. Och inte nog med det, fick även en fin sten med ordet KRAM på. För min del räckte det med att dom kom hit med sin sötnos. Det kommer jag leva länge på =)
Melle gillade verkligen att det kom en liten bebis på besök. Han ville direkt fram och klappa. Sen gick han till lillebror och klappade honom på huvudet =) Mille däremot tror jag blev lite sotis att det va någon här som var yngre än honom. Han gnällde och var inte alls lika glad i att titta på lille Leyton. Men ju mer klockan gick desto roligare blev det att försöka utforska den lille krabaten. Tyvärr förstår han inte än vikten av att vara försiktig runt bebisar. Så det blev att hålla en del koll på honom!
Vi hade en riktigt härlig eftermiddag och jag längtar redan till jag får se bebis igen. Skulle kunna sitta med honom i famnen hela dagen. Just nu känner jag inga problem att ta hand om honom en hel del, så snäll. Han fick nämligen ärva grabbarnas babysitter och gåstol. Mer än nöjd att bli av med det, och framförallt att se hur mycket dom uppskattade att få det!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Här hemma har nu barnen somnat och den stora godisskålen åkt fram. Om en timme börjar El classico och det måste man se. Efter det blir det sängen för att jobba imorgon. Skönt att veta att jag inte börjar förän 9.45, lite sovmorgon ;-)

Njut av kvällen och dess planer!
KRAMAR.


Trött städförmiddag

Barnen har fått sin lunch nu och ligger i sina sängar. Tanken är självklart att dom ska sova men när dom somnar får vi se ;-)
Pappan i huset åkte vid 10 för att spela hockey med brorssonen. Dom har match mot föräldrarna men min bror är bortrest så då ställde Christian upp. Så just nu möter föräldrarna barnen, får se hur det går?!

Hade räknat med lite sovmorgon idag efter en vecka med mycket att göra på jobbet. Men tyvärr blev det ingen,strax innan 6.30 var vi uppe. Imorgon är det jobb igen, så sova...ja det gör vi i graven!
Passade istället på att städa av badrummet och tvätta en maskin. Gårdagens tvätt är nu vikt men i lådorna har den inte hamnat än, eller våra kläder ligger där dom ska. Det är barnens kläder som ska in i deras rum men så länge dom ska sova får det vänta =)
Ska även hinna med att dammsuga och moppa golven under dagen. Tanken är att vi ska mysa med en liten bebis i eftermiddagen. Även om det bara blir en kortis så måste det vara rent och fint. Allt för att den inte ska bli irriterad i näsan och nysa. Nej kanske inte riktigt så men smulorna från golvet måste upp och då kan vi passa på att snabbt moppa av golven =)

Känner nu när jag sitter här att ögonen nästan faller ihop. Att man vara så sjukligt trött, tror det var den mentala stressen som tog knäcken på mig efter jobbveckan?! Vi sattes verkligen på prov då sjukdom gjorde hela schemaläggningen uppochner. Vi vet alla hur mycket som kan gå åt helsike bara för att en person är sjuk. Men jag tycker vi gjorde det bästa av situationen. Och jag drar stor lärdom av det!

Tror jag ska ta mig en kopp kaffe och sedan hänga tvätten. Passar även på att byta lakanen som inte blev av tidigare i veckan =) Nu ska jag inte gräva ner mig här, tar mig i kragen och gör den här dagen till den bästa!!

KRAM!


Till sommarens bröllop!


På måndag släpper Lindex sin kollektion som Rachel Zoe har designat. Mycket fina saker till ett mycket plånboksvänligt pris. Det gillar vi skarpt ;-)

Såg bla den här klänningen, vilken dröm. Tankarna gick direkt till Malin och Olas bröllop. Där skulle den passa in fint. Och den lilla boleron, den var pricken över i:et.
Ja det blir nog och hänga på låset på måndag. Vill gärna prova klänningen innan jag köper den. Men känslan är att den kommer att få följa med hem ;-)
Var inte bara den här klänningen som fäll mig i smaken. Dom hade en fin blommig som skulle passa fint till varma dagar då man leker med barnen. Den här ovanför är kanske till lite mer finare tillställningar ;-)
Kolla in kollektionen ni med och se vad ni tycker om den.

Hoppas ni har en mysig kväll. Jag tar nu igen mig efter ännu en stressig dag på jobbet, skönt med ledighet imorgon!
Mamma kom även och överraskade oss med besök efter middagen. Barnen blev helt till sig =D Sen har det busats fram till hon åkte hem. Då stupade dom i sängen, Mille han knappt dricka upp vällingen innan han somnade =)

Ha en trevlig kväll!
KRAM.




Nya tag



God morgon.

Sorry för att det inte blev något mer skrivet igår. När jag kom hem från jobbet var jag bara sugen på mat och sedan sängen.
Alla har vi mindre bra dagar på jobbet, igår var en sådan dag. Jag hade mer än gärna tagit en dag ledigt. Ordet som bäst beskriver hur det var när jag döck upp på jobbet var KAOS. Jag försöker själv aldrig att lämna ver mitt skift under sådana former men vi kan inte styra över vissa saker. Min kollega hade en dålig dag helt enkelt.
Var bara att kavla upp ärmarna, försöka att ta det viktigaste först. Mitt i allt detta måste vi hålla en bra standard på butiken också. Det gjorde vi på tre personal ett tag och jag tycker i slutändan att vi lyckades riktigt bra. Hade vi inte varit fyra stycken under seneftermiddagen/kvällen hade vi varit körda. Det här visar bara hur långt man kan nå med lite jävlar anamma!!

Nu ska jag fixa till mig och åka iväg och jobba lite. Blir en öppning pga sjuk personal, inte det roligaste men vad ska man göra. Får sova lite imorgon, då är jag ledig =D
Ha en skön start på helgen på äntligen är här!!


Idag är det ingen vanlig dag...

HURRA HURRA HURRA för Sofie som fyller år idag!
Min fina vän är som ett dyrt vin, hon blir bara bättre, finare och godare för varje år =D
Jag önskar dig en härlig dag med massor av uppvaktning, paket och gott att äta. Du är värd hela världen, vännen min.

Hade jag inte jobbat idag jag självklart åkt och firat Sofie. Tyvärr jobbar jag 12-20.15 så någon date blir det inte idag. Men det kommer vi hinna med och då ska vi fira.

Melle är nu på dagis och Mille ligger och sover. Är skönt att veta att han alltid somnar någon gång runt 08-08.30. Sedan sover han i ca 2 timmar, ibland mer. Tidigare var han mer svårsövd och låg ofta och var ledsen innan han somnade. Men nu brukar han busa runt lite i sängen innan han somnar. Inga tårar längre, det är skönt. Ingen gillar ju att höra sitt barn gråta.

Nu tar jag mig en kopp kaffe och sen en skön dusch. eftersom jag börjar sent idag ska jag hämta hem Melle från dagis, det är dagens ögonblick =)
Ha en skön dag fina vänner.


Värmande

Ännu en dag börjar att nå sitt slut. En dag som försvunnit i ett ögonblink. Skönt men samtidigt känner jag inte att jag jämt hinner med att "landa" lite i vardagen. Vill gärna njuta av min lunch på jobbet, i lugn och ro göra mitt jobb...tex beställningar. Men ibland hinner man inte riktigt med det och ofta beror det på att något ändras i sista minuten. Idag var det sjukdom och schemat blev inte riktigt som det var tänkt. Då gäller det att tänka om och göra det bästa av dagen!
Hann med det mesta och jag kunde känna att jag lämnade jobbet med en bra känsla. Avskyr att behöva lämna saker som man vet måste göras. Eller att lämna kollegor med massor av jobb kvar, vill inte själv ha sådana stägningar.

Men idag var jag på glatt humör när jag åkte hem. Hämtade upp mina grabbar och for hem till mamma för en liten fika. Melle hade saknat mormor och mormor hade saknat honom. Kramar och fika bjöds det på innan vi åkte vidare till Maxi för veckohandling. Kan säga att det märktes tydligt i vår vagn att det är grilltajm =D Var revbenspjäll, halloumiost, beasås, surimisticks. Det sistanämda måste ni testa att lägga på grillen, är SÅ GOTT!! Kanske inte låter det men ge det en chans.

Så efter maten har vi nu satt oss till rätta i soffan. Skulle behöva bädda in nya lakan men det gör jag innan vi kryper ner. Orka göra det just nu, är ju mästerkock på tvn ;-)
Idag kommer jag somna med en skön känsla. Vet inte om det är för att dagen blivit så bra, fast det kanske inte såg så ut från början. Kanske är att få komma hem till lilla mamma och mysa. Är alltid välkommen där och det betyder massor för mig!
En sak som är riktigt rolig är att på jobbet kommer min förskolefröken in och handlar. Alltid lika roligt och träffa på henne och prata lite. Första gången hon kom in var för ca 3 år sedan, kände igen henne direkt. Tyvärr kunde hon inte komma ihåg mig men det förstår jag med tanke på att hon haft några barn genom åren ;-) Men nästa gång hon kom in så hade hon titta igenom gamla kort och förstod inte att det var jag som stod där. Att jag var den lilla tjejen =)
Är alltid skoj att prata lite skit och minnen. Min önskan är att Melles fröken Lena ska träffa på Melle om ca 15 år och dom ska komma ihåg varandra. Det är en väldigt speciell känsla!

Jag känner mig varm inombords idag. Är nog som sagt därför jag har den här känslan i kroppen. En tacksamhet över att vara så älskad och omtyckt, både av familj, vänner, kollegor och gamla fröknar ;-)
Nu ska jag krypa upp i älsklingens famn.


Min tisdag

Tar nu igen mig i soffan. Barnen somnade nyss och det är lungt och tyst här hemma. Älsklingen är på lite after work med sin pappa. Käkar gott, dricker öl och spelar biljard. Det är han värd min man!
Tanken var att dom även skulle gått och gjort en hederlig rakning men tyvärr fanns det ingen tid idag. Det är mitt tips till alla män därute att testa. En kul grej att göra på tex en svensexa MEN se till att vara ute i god tid och boka =)

Idag stod det utbildning på schemat. Ännu en tripp till Tranås med mina kollegor. Är jag och en till från vår butik och två från butiken i Skäggetorp. Sen är det även Motala, Mjölby, Tranås och Jönköping som är med. Ett glatt litet gäng med massor av bra idèer. Lite synd att det var sista gången idag, sista delarna i utbildning kommer nog ske i dom egna butikerna.
Fick idag tillbaka våra prov som vi gjorde förra gången. Ja ni har läst rätt, vi fick göra prov på det vi gått igenom. Lite nervös blir jag alltid när det kommer till sådana saker. Jag har nämligen INGET plugghuvud. Be mig göra muntliga redovisningar och jag rockar. Hade vi haft enbart det på gymnasiet hade jag gått upp med toppbetyg istället för medelbetyg.
Men min starka sida är ledarskap, hade ett halvt fel från full pott. Ja men det förstår jag eftersom jag alltid tagit på mig en ledarroll, både i skola och på jobb. Vet inte varför men jag drivs av att leda och puscha medarbetare. För mig är det en otrolig utmaning och det älskar jag!
Jag vet även vad mina svagheter som ledare är men jag har även koll på vad mina starka sidor är. Vad jag är riktigt duktig på. Men jag tror det handlar om att känna sig själv och framförallt våga lita på sig själv. Ibland kan jag tveka men jag vet att jag tar dom rätta besluten i slutändan. Är en balansgång och det kan vara svårt att hitta den men när man väl gör det, då funkar allt så perfekt!
Dom två andra proven gick också riktigt bra. Skönt med tanke på att vissa saker hade jag inte någon koll på. Lite saker har man fått kastas in i sen jag kom tillbaka. Ta tex hela vårt NF tänk. Det har gjorts om helt sen jag gick hem på föräldraledighet. Så när jag kom tillbaka fick jag lära mig lite vartefter och sen har min kollega det största ansvaret för just NF. Och han vårdar det ömt, inte så att han direkt släpper in oss i arbetet ;-)
Men som mina föräldrar alltid sa till mig när jag gick i skolan. Man kan bara göra sitt bästa och det får man vara nöjd med. Bra sagt och det är jag faktiskt efter den här dagen. Jag gjorde mitt bästa och lyckades bra, riktigt bra på vissa delar =D Och nu har jag koll på vilka delar jag ska läsa på lite mer om för att vara helt säker!

Kom hem lagom till lite kaffe på eftermiddagen. Två busiga grabbar som saknat mamma och självklart en mamma som saknat dom =) Hann med att prata lite med min kära man innan han tog bussen ner till stan och mötte upp sin pappa.
Jag och grabbarna lekte lite, städade, lagade mat, åt mat och sedan städade vi igen ;-) Säger bara snälla INGA mer leksaker till dom =D Tror jag blir tokig snart och då har vi plockat bort leksaker och slänger trasiga med jämna mellanrum. Men det är framförallt Buddha som röjer, han älskar att slita ut på golvet och sedan sitta och sparka med fötterna i det. Tokig??!!...ja lite får jag säga ;-)

Tror jag kommer somna tidigt ikväll. Massor med nytt som snurrar runt i huvudet. Blir lätt trötta av det, har varit koncentrerad till max hela dagen. Får hoppas att dagens prov ger samma bra resultat som förra ;-)
Ska nu återgå till hockeyn på tvn. Lite lagom skönt att vila ögonen på. Får se sen när min älskling dyker upp. Blir lite mys då =)

Ha en trevlig kväll bloggisar.
KRAMAR.


För vinet


Dessa vinglas inhandlade vi förra veckan på IKEA. Har glas från Orrefors serie Line men tyvärr kan man inte köpa 6 st utan att bli ruinerad ;-) Vi har lilla vitvinsglas varianten från serien men till röd vin har vi haft glas som varit för stora. Vi snackar baljor, ca en halv flaska ryms i dom. Lite för stora och klumpiga för vår smak.
Så efter jag sett dom här hemma hos fina Emma blev jag riktigt sugen. Designen är ganska lik Iittala men det gör mig inget. Dom kommer få stanna tills vi köpt 6 rödvinsglas från Line =)
From i år har dom ett nytt lägre pris med, 29 kr för ett glas är helt ok för min del. Tidigare priset för 45, riktigt bra prissänkt där IKEA!

Nu ska jag natta mina små troll. Dom börjar bli trötta men först ska tänder borstas, blöjor bytas och pyjamaser på. Det tar sin lilla tid ;-)




Mot Tranås

God morgon!

Snart kommer mina kollegor och hämtar upp mig. På dagens schema står ännu en utbildningsdag i Tranås. Ser fram emot även denna dag =)
Kommer inte titta in här förän i eftermiddag när jag kommer hem. Tills dess får ni ha en trevlig dag.

KRAM!


Detta gör livet värt att leva!

Är nog just sådana här dagar som jag verkligen känner att jag lever. Då livet har lite extra guldkant. Då man flyger lite högre i skyn!
Vår bästa investering någonsin måste nog vara det här huset. Visst det kostar varje månad men jag är glad att vi köpte det när jag var föräldraledig. Vi kan ju bara få det bättre, även om det inte gått någon nöd på oss. Men det ska bli roligt att se hur vi kommer få det i höst när båda jobbar =)
Men nog om det, det jag ville komma till är att hur skönt det är att ha en tomt när man har små barn. Visst jag kan ibland sakna att bo mitt i stan i en lägenhet när det regnar eller när snön ligger överallt. Att ha lyxen att inte behöva bry sig om att skotta eller att behöva ta sig med bil eller buss i regnet. Två steg och sen är man på stan, skönt då det är höst eller vinter. Men nu när det är vår, aldrig att jag skulle vilja bo i stan.
Tänk att inte ha en stor gräsmatta att gå ut på. Eller en stor altan att leka på, nej usch vad trist. Tar all snöskottning framför en balkong. Här kan barnen röra sig på "stora" ytor. Vår tomt är inte så stor men lagom för våra grabbar.

Idag fick Melle springa runt och leka. Han pysslade med en sak här och en annan där. Rymmde till framsidan men där blev det stopp. Fick hämta honom, vill inte att han ska vara nära bilarna. Är inte så många som tar hänsyn med farten nämligen. Lite trist men det är den bittra sanningen =/
Buddha fick idag känna på gräs för första gången. Han såg lite skeptisk ut till underlaget men insåg snabbt att det var mjukt och skönt att krypa på. Än så länge är det fortfarande hans första val till att ta sig fram på. Men idag tog han säkert 20 kliv från väggen till diskmaskinen, helt på egen hand. Vi hade inte ropat på honom eller satt oss på huk frmaför honom. Ett eget litet initiativ från lillherren själv =)
Kort och gott kan man säga att vi har njutit av eftermiddagen. Äntligen kan vi börja använda altanen igen, som jag längtat!!






Det är bara och se och njuta av bilderna. Kommer att komma fler av dessa inom en snart framtid. Idag visade vädret och tempen från sin bästa sida en aprildag. Gud så jag längtar efter tunna jackor och skor. Solglasögon, lätt bränna, fräknar och dagar ute i det fria. Men det kommer att komma, det vet jag ;-)

KRAM från mig till er.


Mammas oturs kille

Idag har det inte varit någon rolig dag för Melle. Hela förmiddagen var en enda plåga för honom, ingen gissning faktiskt!
Började med att han snubblade på en gren när dom var ute i skogen på dagis. Blev en reva på kinden upp mot ögat. Som tur var missade den precis ögat, annars vet jag inte hur det hade gått. Men fröknarna sa att Melle inte blivit så ledsen av det hela. Tur är väl det!?
Ofta när Melle kommer hem från dagis är han hungrig och trött. Och en Melle som är det är en klumpig sådan. Inte helt onvanligt att det är då som han slår sig =) Men just idag satt han på sin stol och tittade på grävmaskinerna som bygger hans nya dagis. Och på något sätt lyckades han att glida ner från stolen och slå i sitt öra i kanten på en av dom vanliga stolarna. Enligt älsklingen har Melle aldrig varit så ledsen som han var då! Han stod och tramade på samma ställe på golvet och kunde knappt andas när han grät. Blodet, det pumpade som en stråle ur sidan på örat. Min lilla älskling, gör ont i hela mig bara av att skriva om det.
När han sedan lugnade ner sig och dom satte sig och åt. Ja då var han väl så hungrig så han lyckades att sätta i halsen. Han fick inte upp det och blev lite blå i ansiktet så Christian vände uppochner på honom och dunkade honom i ryggen. Då kom maten upp och allt var ok. Men gissa om allt detta gjorde min lille prins trött. Efter lunchen sov han i tre timmar, inte alls så vanligt.

Så nu hoppas jag att alla olyckor håller sig på avstånd ett tag. Vill inte jobba en dag till och veta att Melle gjort sig illa. Allt jag vill är att vara hemma hos honom. Men vem skulle inte vilja det!!??



Idag har det avnjutits en skön dag på altanen. Grabbarna har varit ute hela eftermiddagen och jag gjorde dom sällskap när jag kom hem från jobbet. Årets första fika har nu intagits i solen och värmen, gissa om det var härligt =D
Dagen till ära ska även årets första grillning äga rum. Går inte att hålla sig borta från grillen. Och vi har gasol så det räcker till en omgång!!

Ska fixa salladen nu så jag tittar in lite senare här.
Njuuuuut av kvällen, en försmak på sommaren =)


Inför nästa vecka

Ska snart ta och krypa ner i sängen, en tidig morgon som väntar. Men det gör mig inget, då hinner jag se Melle simma =D För mig är det höjdpunkter för hjärtat. Om ni bara anade vad jag känner när jag ser honom fara runt. Hela mitt inre är fullt av fjärilar som far runt =D

Nästa vecka är full med skojiga saker, både på jobbet med även privat. Gillar att ha en kalender som är ganska blank. Men samtidigt är det minst lika skoj när man har flera saker planerade!
Tycker vi gör en deal. Om vi alla börjar följa det som står ovan kommer vi må tusen gånger bättre. Ge det en vecka och se hur bra allt kommer känns. Tänk så här, ger du ett leende kommer du få tusen tillbaka =)
Här gäller samma sak, det kommer smitta av sig på vänner, familj, kollegor...ja kanske den brevid dig bussen?! Inte riktigt så men ni förstår tänket. Allt sitter i huvudet, vårat tänk gör oss till vilka vi är! Det går att utveckla men det behöver vi inte ta här och nu. En annan gång jag lovar ;-)

Who`s with me!!??

Jag känner mig så glad ikväll, vet inte varför. Men det är kanske att det är så mycket omkring mig som gör mig glad. Jag ser lycka och kärlek och jag är välsignad att få ta del av den. Men mina barn ger mig så mycket och jag försöker att ge minst lika mycket tillbaka. Är det minsta jag kan göra för dom, mina prinsar!

Nu blir det att fixa det sista inför morgondagen. Vill inte göra alltför mycket på morgonen då alla andra sover.
Nu tar vi nya tag och ser till att göra den här veckan till en förbannat bra sådan!!

Sweet dreams!


Nyplanterat med påskfeeling


Björkriset ska bindas om med ett gult band. Men just nu hade jag inget hemma.
Note to myself: inhandla i veckan ;-)


På förmiddagen gick jag ut i det sköna vädret och planterade lite. Skönt att vara ute och lapa sol. Och hur mycket njuter man inte av att faktiskt inte frysa längre =D
Hade inhandlat lite björkris att sätta in min plantering. Tanken som jag hade från början åkte i soptunnan. Mina små krukor som jag haft ljungen i valde jag bort. Plockade istället fram stora krukan från altanen. Och det valet är jag riktigt nöjd med. Nu är det lite höjd och bredd utanför dörren, passar bättre. Den stora ljuslyktan fick flytta ner ett trappsteg = MYCKET mer passande!



Skönt att ha det här gjort. Lite andra planteringar ska göras men det tar jag framöver. Får bli lite varmare först =)

Barnen somnar vilken minut somhelst. Vi har plockat fram lite godis och ska se sista delen av Stockholm/Båstad. Kanske inte den bästa serien som gjorts men den har sina ljuspunkter =)

Ha en mysig kväll fina läsare.
KRAM.


B-day party!

Kom för en stund sedan hem från grabbarnas kusins födelsedags kalas. Tänk att denna dam redan blivit 9 år!? Vi pratade om det idag, vad tiden gått fort. När jag och Christian träffades var Emma 3 år. Känns som evigheter sedan =)
Bjöds på tårta och fikabröd i mängder, åt som en häst. Så nu är magen mätt och mycket mer mat kommer det inte bli idag. Får bli något lätt när barnen somnat. Men dom får självklart mat, annars kommer dom inte att sova inatt. Är skönt att det alltid finns lite rester hemma från någon tidigare lunch eller middag. Då behöver man inte i ett sådant här läge ställa sig och laga mat. Har nästan jämt små nödlösningar i frysen om det skulle krisa. Bla småpizzor som jag köper på jobbet och självklart plättar eller pannkakor, bara att tina =)

Barnen har nu busat av sig idag, så nu hoppas jag att dom sover gott inatt. Tror inte det ska vara några problem men man vet aldrig ;-) Blev inget bad för Mille idag, han hade lite feber igår så vi skippade det. Blir att kolla med Eva imorgon om vi kan få hoppa in i någon annan grupp i veckan. Rätt bra med simmet vi går på, missar man en gång finns det ofta en chans att man kan ta igen den i någon annan grupp!

Här har ni i allafall några bilder från eftermiddagen hemma hos kusinerna. Tyvärr var Jakob tvungen att åka på träningen en stund efter vi kom =( Melle tyckte nog det var lite trist. Han brukar alltid ha så skoj med äldsta kusinen =)



Paketöppning, tror alla presenter gick hem hos den här damen även i år ;-)


Melle hjälpte till att städa undan lite av skräpet.

Kusinerna =)

Här ska nu två grabbar få ta ett bad. Lika bra innan dom blir för trötta. Får se bara om det går att muta bort dom från tvn. Just i detta nu sitter dom och tittar på när pappa spelar Gran turismo. Bilar är ju lite av en passion för dom ;-)

Återkommer lite senare när barnen ligger i sina sängar.
KRAM!


På egna ben



Buddha har nu äntligen kommit på hur man går själv. Det är inte många steg men tillräckligt många för att man ska bli stolt som få! Gissa om storebror är bra nöjd nu. Kan han bara komma på att det är bättre att gå så är det snart full fart här hemma. Två små busar som ränner runt och jagar varandra ;-)
Tänk vad lite träning kan göra =)
Tidigare har han bara gått något steg mellan soffan och soffbordet. Men nu känns det som det kommer släppa för honom. Gäller bara att våga...

Nu tackar jag för mig. Ska sluta mina blå, har haft en riktigt skön kväll här hemma. Imorgon väntar ännu en rolig dag!

Godnatt.


En lång dag är över

Nyduschad har jag nu landat i soffan. Barnen somnade sött i sina sängar för en liten stund sedan. Få saker är nog så sköna som att duscha efter en lång dag på jobbet. Känns som om dagens jobb tvättas bort =)
Öppning stägning idag, därför har det blivit lite bloggtorka. Stängde på jobbet igår med och kom hem med en dundrande huvudvärk. Den satt i fram till lunch idag, därför brydde jag mig inte ens om att öppna datorn när jag kom hem igår.

Kom hem till mina underbara grabbar, en som visade sina skills. Vad ska ni få se lite senare här på bloggen. Håller er lite på sträckbänken ;-) Men pappa har övat hela veckan och nu har det gett resultat!
Är lite extra härligt att kliva innanför dörren när barnen är på så här glatt humör. Det smittar av sig och gensat blir en lång dag hemmifrån ett minne blott. Är verkligen skoj att jobba men ibland är det lite extra tungt. Helger när vi bara är två är sådana dagar. Tror det är lite bitterhet som talar med. Har haft huvudvärk tillochfrån nu i några veckor och det blir inte direkt lättare att jobba då. Hoppas att det snart är förbi??!! Blir att vara extra noga med att dricka mycket vatten!

Nu släpper vi jobbiten tycker jag. Är faktiskt helg och då är det mys som gäller 24/7. Här blir det nog en fika med goda chokladmuffins i soffan. Yummie!
Tittar in lite senare med ett videoklipp ;-)


Hjulbyte

God morgon!

Min kära man försvann nu ut och bytte däck på bilen. Han tyckte nu att det var rätt tid att byta och någonstans får jag nog hålla med honom. Vinterdäcken är inte lika snygga som sommardäcken. Dom är lite större och på snyggare fälg =)
Ännu ett tecken på att det är vår kanske...!!?? Läste att även idag ska "höststormarna" härja över södra Sverige. Inte så skoj, då det knappt går att röra sig ute. Melle blir riktigt ledsen, han vill gärna spendera eftermiddagarna ute. Att sova efter lunch, mellis när han vaknar och sedan ut och röja på tomten eller lekplatsen är det han vill göra. Men när knappt han kan stå får det blåser går lek utomhus bort. Håller tummarna för att dom kan vara ute en liten stund senare idag.

Skönt att inte börja så tidigt idag. Blev inte den bästa men långt ifrån den sämsta sömnen inatt. På tidiga morgontimmen kom Buddha in till oss. Han är lika mycket yrväder i sängen som utanför. Visst så sover vi bra men inte lika bra som när han är i sin säng =) Kanske blir en powernap efter lunchen. Passar bra innan man drar iväg och jobbar.
Vill även säga att ni nu måste komma och titta in vår nya fina butik. Den är mycket bättre nu än innan. Så har ni vägarna förbi, titta in och säg hej =D

Kanske skulle ta och krypa ur myskläderna nu. Måste till tippen och slänga lite skräp och sedan plantera lite blommor. Skulle även behöva åka och handla riskvick till grabbarna. Just nu är det hitten på frukostbordet och Melle äter mängder. Tyvärr tog det slut idag och jag tror det är bäst om det finns imorgonbitti ;-) Så en sväng till Maxi får jag nog också klämma in innan lunch. Blev mycket nu...=) Som tur är tar det inga tider.
Nej fixa till sig var det ja. Lätta att bli sittande och surfa runt på diverse websidor. Har hittat en urmysig vårjacka för en bilig peng, sugen på att klicka hem den. Får se hur det blir, kanske behöver suga på den karamellen idag?!

Ha en FAB start på helgen. Jag har två dagars jobb kvar innan jag är ledig en =D
KRAMAR till er och NU kör vi. Full fart mot helegen bloggisar!!


Dagens ord: Pitta

Vad härligt det är med barn, så naturliga. Ikväll svullade vi pizza, eller som Alfons sa Pitta =) Det går ju inget annat än att älska dom små liven.
Sen kan det hela göra det ännu roligare för att det är lite den nivån vi håller när vi träffas. Inget är seriöst och jag kan inte låta bli att nästan kissa på mig ibland. Men det är just därför som vi har så kul ihop. Vi kan vara barnsliga utan att någon höjer på ögonbrynen!

Tack fina vänner för den här trevliga eftermiddagen och kvällen! Men nästa gång blir det barnvakt och mat + god dricka på stan. Gärna när tempen dragit iväg några grader till ;-)

Ska bli kul och se hur barnen kommer att sova inatt. Melle sover alltid bra, oftast hela nätterna utan att vakna. Buddha kan vakna och oftast räcker det med att ge honom nappen.
Idag busade barnen på rejält och ett tag var nog varje leksak ute på vift. Men innan maten plockade vi upp, vill inte halka och slå mig i matkoman ;-) Dom hade skoj och det är det som är viktigast.
Blev en sen kväll och jag hoppas det leder till lite sovmorgon. Eftersom jag börjar sent skulle inte det skada. Får se om det blir några planer innan jobbet??!! Man vet aldrig...

Jag ska snart ta och krypa ner under täcket. Den här dagen har försvunnit i ett ögonblick. Laddar nu får två arbetsdagar innan jag är ledig igen. Då är det kalas som väntar =)

Ha en  mysig kväll.
KRAM.


1 månad kvar



Idag blir min lille Buddha 11 månader. Tänka sig att det bara är 1 månad kvar innan vi ska ha 1 års kalas, jisses!
Minns så väl när han var född, allt kändes så rätt. Det var som allt blev komplett på ett ögonblick. Och allt jag ville vara bara att åka hem till Melle. Få visa honom hans lillebror och förklara att en bättre storebror kommer ingen att kunna få ♥
Som månaderna har sprungit iväg. Förra året hade jag inte bloggat något just den här dagen. Men den 6/5 hade vi varit i lekparken och lekt. En solig fin vårdag, nästan som idag. Skillnaden ska nog vara stormen ;-) Tänk vad året har gått fort, har nästan lite svårt att ta in det!

Idag firar vi med vänner på besök. Är välbehövligt efter en intensiv period. Att få omge sig med människor som sprider så mycket värme, det gillar jag! Sen att dom är av finaste slag gör inte saken sämre ;-)
Dagen till ära har även golven moppats. Så nu luktar det syren i hela huset. Fräscht och så set det lite roligare ut med. Buddha är inte den som tänker på att svälja jämt. Och ibland får sig även golvet ett hångel, ja då ligger han på mage och pussar med munnen =D

Sen får nog även lov att erkänna att jag är av det sämre slaget, en dålig människa. Har pratat hela veckan här på bloggen om att plantera nya blommor. Ja köpta är dom men planteringen får ske innan jobbet imorgon. Går inte att vistas ute i stormen. Och någon plantring inne blir det inte! Resultatet får ni helt enkelt vänta med attt se..

Nu blir det att fixa det sista innan gästerna ramlar innanför dörren. Så uppdatering sker när jag kommit i säng efter en trevlig kväll!
Önskar er en minst lika trevlig eftermiddag och kväll!!


Guns & roses/Aerosmith

Ska man börja jobba sjukligt tidigt på sin lediga dag, då behöver man snabbt vakna till liv. När jag åkte till jobbet strax efter 5.30 var det inte läge för att dra igång någon kaffebryggare. Resten av min fina familj låg och sov så sött. Var bara att smyga ut och åka till jobbet.
I bilen blev jag på riktigt bra humör när Bandit valde att spela både Knocking on heavens door och Janie`s got a gun. Två av dom absolut bästa rockbanden. Aerosmith ligger mig extra varmt om hjärtat. I vilket fall vaknade jag till och för att citera min man...blev laddad till tänderna ;-)
Blev en kopp kaffe på jobbet med mina fina kollegor innan vi började dra pall för glatta livet. Var allt från hundfoder till mineralvatten. Så nu blir det en dusch kan jag lova ;-)

Ikväll får vi främmande, mys =) Äntligen blir det en date allihopa, det gillar vi. Lite god mat, prat och lek för barnen! Men innan dess ska vi till IKEA och blomsterbutiken. Nya blommor till framsidan måste fixas.
Se nu till att inte blåsa bort i det som kan liknas höststormar.

KRAM.


Nu tar jag kväll



Hittade en ny inspirerande vårtidning när jag hämtade ut ett paket efter jobbet. Hämtade min fina tunika från Rut mfl. Den kommer bli så söt på men än får den vänta på lite varmare väder.
I brevlådan hade nya nummret av Allt i hemmet kommit. Blev glatt överraskad när jag trodde att jag inte skulle få den mer?! Men det kanske är några nummer betalda som jag inte räknat med?! Jag klagar inte en kväll som denna!
Barnen var helt hysteriska och jag kan säga att det var mycket skönt att få dom i säng. Mitt huvud klarar inte av mer oljud, ja det är där skrik hamnar. Inget har passat och dom har bara ramlat oh gått in i saker. Då är det bättre att dom får ligga i sängen och ta det lugnt innan dom somnar.
Anser inte att jag är en dålig förälder som kan tycka att det ibland är kämpigt. Att ha barn är inte en dans på rosor. Att vara tre olika individer med ett hett temprament är inte alltid så lyckat. Men JAG anser att det är så när man har barn. Man måste vara lite sura på varandra för att sedan uppskatta varandra ännu mer.
Jag skiter ärligt i vad som står i lörobäcker. Dom kan inte vara en bättre förälder för mina barn än vad jag är! Så som mamma/pappa, var säker i dig själv, DU gör rätt!! Vi är dom bästa föräldrarna för våra barn!! Bara min filosofi =)

Har hällt upp ett stort glas vatten, behöver mitt huvud. Känner att dom senaste dagarna med huvudvärk ännu inte är ett minne blott. Sakta har den kommit krypande...Men jag mutar bort den med en kaka ;-)
Tackar nu för mig, signar ut nu. Ha en trevlig kväll =)


Crazy day

Mätt i magen efter en god middag. Men om jag skulle säga att den var lugn skulle jag ljuga. Det härjades från båda barnen. Och just idag var det inget som jag gillade. Så när dom ätit klart fick dom gå in i rummet och leka.
På jobbet har vi igår och idag ahaft ombyggnation. Och vi har valt att inte hålla butiken stängd under tiden. Dels för att vi vill att våra kunder ska kunna ha valet att handla hos oss ändå. Men även för att vi har ett ombyggnationsteam som sköter det åt oss. Det betyder att vi inte behöver göra den biten. Jag är inte den som klagar över det ;-)
Att jobba i detta kaos är inget jag direkt gillar. Dels för att det är stökigt men även för det är väldigt högljudt. Det är som att arbeta på en byggarbetsplats. Var knappt så att det gick att prata med kunderna i kassan. Ett par hörselskydd  hade behövts. Fast det som var roligast var att grabbarna som skötte maskinerna inte hade det. Dom kan inte höra särskillt mycket ;-) Inte för att jag vet då dom inte pratar varken svenska eller engelska. Är tyskar eller ryssar och allt dom gör är att åka runt och bygga om. Kul jobb...eller inte.

Imorgon skulle varit min lediga dag men jag jobbar ett litet extrapass på morgonen. Blir att plocka pall från 06-09. Kommer att komma en hel del varor, behövs fyllas upp nu efter att vi byggt om. På vissa hyllor är det ganska tomt =)
Men när jag kommer hem blir det en mysig fika med min kära innan vi hämtar Melle på dagis och drar till IKEA. Där även dom håller på och bygger om. Tror jag har en liten dragningskraft till just ombyggnationer ;-)
Ska även inhandla nya blommor till framsidan, äntligen säger jag. Är så trött på den tråkiga ljungen, den har verkligen gjort sitt nu.

Snart försvinner älsklingen på föräldramöte. Blir han som får gå, jag orkar inte ärligt efter den här dagen. Det enda jag längtar efter just nu är tyyyystnad. Men barnen håller låda här hemma, så det lär dröja =)
Tror att det blir att göra dom sällskap i leken. Har allt saknat dom som en tok idag =) Mina små hjärtan.

Skriver lite mer när dom små lagt sig och sovit.
Ha det gott så länge.


Efter en sväng på stan

Idag fyller grabbarnas kusin Emma år. Grattis lilla stumpan =) Så på eftermiddagen hämtade vi bilen och sen for jag och grabbarna till stan. Vi var på jakt efter födelsedagspresent till söndagens kalas. Och vi hade allt lite smått och gott men inget jag kommer säga här. Kan ju inte avslöja i förväg vad hon ska få ;-)
Hittade även den mycket ombloggade lunchkassen. Har sett kunder på jobbet som haft den men även läst om den på nätet. Eftersom jag kan varje liten färdigrätt på jobbet så är matlåda något som jag mer än gärna har med mig. Och nu slipper jag leta småpåsar hemma att ta min låda i =)
Var även så nära på att komma hem med en snygg vit korg att ha på toaletten. Men i sista stund ställde jag tillbaka den. Av någon anledning ville jag prata med Christian om det. Fråga mig inte varför, när det kommer till inredning är det väldigt sällan jag rådfrågar om inköpen ;-) Men nu har jag fått godkännande, så den lär inhandlas inom en snar framtid.
Det som istället slank ner efter lite presentshopping var ett gäng med nya örhängen och ett halsband. Örhängena är framförallt till jobbet. Är inte alltför glad i att ha stora örhängen när jag jobbar. Små söta i olika färger är mer min grej.




Här hemma ser vi på hockeyn och myser lite extra. Imorgon är det jobb och föräldramöte på dagis. Men det blir att ta barnen för min del, ingen barnvakt. Gör inte så mycket, räcker med att en av oss går.
Ska bli intressant att jobba imorgon eftersom ombyggnationen pågår. Den började idag, så jag har ingen aning om hur det ser ut just nu. Ska bli skönt när det är klart, då tar vi nya friska tag =)

Ha en mysig kväll!
KRAMAR.


All you need is love

Jag kunde inte bara motstå att vara med i den här tävlingen hos bloggen myownhome.blogg.se.



Tävlingen avslutas den 9 april, så klicka in och tävla ni med =)




Morgonpromenad

Vi har lämnat in bilen på BIVA nu på morgonen. Dom hade lyckats att förstöra några saker när vi hade den inlämnad för några veckor sedan. Men som tur är får vi hämta den efter lunch!
Så efter vi lämnat Melle på dagis styrde vi bilen mot BIVA. Och efter att ha lämnat den tog vi en skön promenad hem igen. Vi var lite oroliga för dom mörka molnen och regnet som började dugga. Men vi har flyt och gick självklart ifrån regnet =)
En powewalk på morgonen är verkligen uppfriskande. Luften är fortfarande lite kall och klar. Får börja göra som vana att ta en promenad när man lämnat Melle. Buddha tycker ju att det är skönt att sova ute i vagnen. Idag var dock ett undantag då han vaknade strax innan vi kom hem. Glad och helt sprallig =D Så innan vi gick in och tog en kopp kaffe var vi ute lite på tomten. Passade på att mäta lite på staket och stenplattor. Vi har planerat att fixa båda nu under våren och sommaren. Men om tiden finns det vet man aldrig. Är mycket annat som vi vill göra också.

Trevligt att se hur våren börjar visa sig på tomten. Gräsmattan har fått sig lite gödning och börjar redan nu att se lite roligare ut. Har även några små söta vårblommor i mattan. Några rabatter har vi ännu inte, så alla blommor som visar sig är trevliga =)
Planen är även att köpa lite nya blommor och plantera framför dörren. Ser förbannat trist ut just nu. Men jag har lite planer för hur jag vill göra om. Måste bara hitta dom rätta sakerna först. Blir som sagt att fixa på tosdag!


I utkanten av gräsmattan.

Här sitter jag nu och fikar med underbara grabbar. Lite trist att inte Melle är här men jag vet att han röjer på dagis. Idag stod barnen och ropade på honom när han klev innanför dörren på dagis. Tror han är lite av en kung där ;-) Men det blir nog lätt så när man öppnar dörrarna åt dom som inte klarar av det än =D
Nej nu blir snart kaffet kallt. Bäst att dricka upp och sen blir det att leka med Mille. Han är väldigt sugen på att gå ner från sin stol nu!

Ha en FAB dag!
KRAMAR.


Dagens trevliga i brevlådan

När jag idag öppnade vår brevlåda såg jag något härligt rosa ligga där. Med guldpenna var det textat till mig och Christian. Det var en inbjudan till bröllop i juni.
Som jag tidigare nämnt har en av mina närmaste vänner vunnit sitt bröllop av tidningen Lkpg posten. Så dom får allt betalt och får gifta sig i kärlekspaviljongen i Trädgårdsföreningen. Det är ett bröllop som jag verkligen ser fram emot att gå på. Nu håller jag självklart alla tummar för att dom får strålande sol på sin underbara dag. Gud vad jag redan längtar =)


Vår!

Även om det blåser ute idag så visar tempen att det inte längre är kallt marsväder. Finns vissa ställen där det är lä och kan man lugnt njuta.
Är inte bara vädret och solen som bjuder på vårkänslor. Imorse hade vi två harar på tomten som försökte para sig. Det är både vårkänslor och våren som visar sig från den rätta sidan ;-) Jag och Mille som inte riktigt är sig själv i magen studerade dom länge. Vi trodde till en början att det var tänder men nu rinner allt igenom. Hoppas att det är en magbassislusk!? Vi får se hur han är imorgon, hoppas verkligen på det bättre.
Flikar även in att den här veckan ska gruset sopas upp i Boda. Då får man nog säga att våren kommit för att stanna ;-)

Något hände här på bloggen igår, massor med nya läsare lämnade kommentarer och antalet sidvisningar drog i taket. Undrade först om något blivit fel. Någon som fastnat med fingret på uppdateraknappen men så var nog inte enbart fallet. Hälsar alla välkomna hit i vilket fall =)

Snart åker mina två stora kärlekar till badet. Melle pratade redan imorse om att få åka och bada. Han älskar det verkligen =) Är så roligt att se hur mycket beröm Melle får av Eva. Är framförallt kontrasterna från den gången då jag badade med honom och han bara grät. Är otroligt stolt över honom!!


En rosa klassiker

Jag smet iväg igår förmiddag och fixade till mina naglar. Hög tid, var nära att händerna hade fått stanna i fickorna annars =)
Nu har jag hittat en tjej som gör vackra naglar. Resultatet är som förr tiden, perfekt med andra ord! Bra service, trevligt och intimt. Gillar när man som kund känner sig som hemma, man är riktigt välkommen...vem man än är! Hit kommer jag att fortsätta att gå, så länge det funkar. Man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda...??!!
Hade bestämt mig för fransk med en twist. Och för mig blir det då färgade tippar. Jag kan inte komma ifrån hur mycket jag älskar det. Ser verkligen cleant ut samtidigt som det blir lite tufft.


Har tidigare haft ett liknande rosa glitter. Det här var dock mer lila i, bilden gör sig dock inte rättvis i det här ljuset.

Nu när jag hittat någon bra att gå till längtar jag redan till nästa besök. Konstigt men jag tycker resultatet blev så bra.


Inte den bästa sovmorgonen!

Usch vaknade kl 7.30 med världens huvudbank. Ingen migrän men nog så jobbigt för det. Sen for Mille runt som en vilde i sängen, glad men kanske inte det man helt vill när skallen värker.
Mille sov riktigt bra fram till 5.30, då ville han inte somna om i sin säng. Blev att få krypa ner i vår, i pappas famn. Han hann inte ens in i vår säng innan det hörde höga snarkningar =) Tänk att ungen sover så bra i famnen. Men det får bara vara så när han själv vill. Vill inte han gosa, ja då är det bara att lägga ner.
Melle han tog en skön sovmorgon och vaknade kl 8.20. Och än är hans ögon lite röda men det tar på krafterna att vara ute och svira till sena natten ;-)

Kort och gott får jag nog ändå säga att vi sovit riktigt bra med tanke på att vi inte kom i säng så tidigt. Men vad gör det, får bli en tidig kväll idag istället. Och kanske en liten sovmorgon imorgon med =) Önska går ju alltid!
Om en stund åker jag och Mille och badar. Som alltid så ser jag fram emot det. Min egentid med lilla trollungen. Efter badet tar vi en snabbis på stan. Ett litet ärende att fixa men det går snabbt. Det bästa är att få komma hem så grabbarna kan sticka upp på övervåningen och isolera vidare. Det går sakta framåt!

Huvudvärken har ännu inte släppt så jag ska ta mig en kopp kaffe. Jag hoppas verkligen att det hjälper. Inte en hel dag till med värk. Inte på min lediga dag.

Ha en trevlig söndag, kommer vi att ha!


Ljuvliga lördag!

Vilken dag vi har haft! Bara en massa god mat och trevligt sällskap. Kunde nog inte spendera min lördag på ett bättre sätt!
Barnen somnade rekordsent. Mille i bilen hem från farfar och Mahnaz och Melle fick precis välling och kommer nog somna gott närsom. Dom sov en kortis i bilen från mormor & morfar vid 16.30. Då hade vi firat min pappa som fyllde i måndags. Dom bjöd på den godaste smörgåstårta jag ätit. Gjord på surdegsbröd hör och häpna, mastig men ack så god. Både jag och min kära blev riktigt matkomiga efter det men en kopp kaffe råder bot på det mesta. En liten sötsak till och pigghetsmätaren gick i topp =D
För avsluta en dag som började så trevlig, for vi vidare till grabbarnas farfar och fru. Var bjudna på middag, grillat ;-) Årets första för oss och det smälte i munnen. Jag kan ärligt säga att jag nu är redo att starta grillsäsongen. Tidigt kanske men nu har jag fått blodad tand! Inget blev mycket sämre heller av att man kunde sitta ute i en tröja under grillningen utan att frysa. Åh härliga vår, säg att du är här för att stanna!!?? Även det ger blodad tand.
Barnen har varit som lekande tokar hela dagen. fattar inte var all denna energi kom ifrån!? Men massor med bus och hyss har det blivit. En hel del skratt har det självklart också blivit. Älskar mina ungar, speciellt när dom varit så gosiga mot alla idag. Både klappar, kramar och pussar har det bjudits på. Det gör mig glad och riktigt lycklig!


Någon tyckte inte det var skoj att sitta inlindad i filten.

Men han mjukande upp ganska snabbt =)

En annan hoppade från trallkanten på tre...

Finaste älsklingen min, så stor du har blivit ♥

Om barnen somnade runt 22 idag och normalt brukar sova mellan 10-11 timmar per natt. Tror ni då att vi kommer få sova till runt 8-9 imorgon?? Jag håller tummarna för att klockan hinner passera 7.30 innan vi blir väckta. Skulle bli så glad då men någonting säger mig att 6.30-7 är mer rätt gissat.
Jag är i vilket fall nöjd med dagen. Kommer somna med ett leende i hjärtat och på läpparna. Det är sådana här dagar som ger mig kraft och energi.

Kanske skulle stänga datorn nu och krypa ner under täcket. Skönt att bara varva ner lite innan jag sluter ögonen. Imorgon väntar bad för mig och en viss herre =D
Ha en fortsatt trevlig kväll och helg bloggisar!!

KRAMAR.


Lucky me!

Kan man tänka sig vilken överaskning som väntade på mig när jag kom hem från jobbet. Massor med tända ljus, två sovande barn och lite mums att äta på. och som inte det var nog så hade min kära man köpt presenter åt mig! Kan ni gissa vad som fanns i??!! En ny Iphone och ett snygg chockrosa skal =D Undra hur denna man kunde bli så underbar!? Men sorry ladies, jag släpper honom inte ;-)
Har nämligen gnällt på att Snoy Ericson telefonen som vi vann innan jul inte riktigt funkat som den ska. Den är väldigt trög och touchen funkar inte som den ska. Så för några veckor sedan bytte jag tillbaka till en riktigt gammal telefon. Men den har jag varit mer än nöjd med. Den hade faktiskt tangenter, något som är väldigt sällsynt.
Tror dock jag kommer bli nöjd med min nya fina telefon. Bloggandet kommer annars att bli ännu bättre ;-) Kommer nog bara ta lite tid att lära sig den. Är ganska så insnöad på just Sony Ericson, men skam den som ger sig!


Ja bubblig plast jag vet. Men man fick inte den bästa till skalet, ny är redan beställd ;-)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Har nu gått på en långledighet, ser det lite så eftersom jag är ledig hela helgen och inte börjar förän 15.30 på måndag. Tänk så mycket tid jag får att spendera med mina fina här hemma. Vi har en helg med massor av skoj framför oss. Dock blev det lite ändring av planer. Middag imorgon med Ramona och Anderas får vänta då min kära vän legat sjuk. Inga onödigt sjukdommar ska vi dra på oss. Men den som väntar på något gott....=)
Istället blir vi bjudna på middag. Inte helt fel det heller. Först kalas för min pappa med gott att äta och sedan avslutar vi lördagen med ännu mer god mat. Jag som matälskar säger inte nej =)

Vi ska snart ta och krypa ner i sängen. Tänkte ta och tigga till mig lite massage. Har lyckats att göra någon rörelse så hela svanken ömmar. Inte det bästa när man har små. Litar dock på älsklingens magiska händer, dom har gjort underverk förr!

SwEeT dReAmS!


April

Alla har rätt att känna sig perfekta, även om det sticker i andras ögon!

Välkommen aprilmånad. Äntligen är första riktiga vårmånaden här. Dagen skulle enligt vädret bjudit på strålande sol och ca 14 grader. Men när jag tittar ut ser jag regn och betydligt mycket kyligare tempraturer. Men jag håller tummarna för att det blir finare till eftermiddagen.

Ska nu börja den här förmiddagen med en kopp kaffe. Börjar inte jobba förän 12.15 idag, en skön tid. Hinner med att hämta Melle på dagis och gosa lite innan jag ska åka. För mig är det riktigt lyxigt och det ger mer energi än någon kopp kaffe!

Känslan jag har i magen är att den här dagen kommer bli så himla bra. Vet inte varför, bara känner så. Kanske för att jag glider på någon slags härlig våg just nu. Mycket både på jobbet och i mitt privata liv känns det perfekt. Många bitar har fallit på plats och magkänslan säger att det är mer än rätt. Ett bättre sätt går inte att starta helgen på =D

Dags för kaffe och skulle jag inte jobba hade jag tagit ett glas bubbel också. Nej men ikväll kanske jag tar mig ett, bara för att jag kan =D