Farväl januari!

Sista dagen på 2010 års första månad. Någon mer än jag som tyckte att den gick väldigt fort?? Men vilken månad det har varit! En riktig vintrig och vit månad. Den vintrigaste på många många år.
Tyvärr ser det ut som om vi kommer gå in i februari med exakt samma väder. Ännu mer snö har fallit under eftermiddagen och kvällen. Är ärligt talad lite trött på all denna snö. Hur kommer det bli när våren sakta börjar attt komma??!! Vi kommer ju stå under vatten i det här landet.
Nej, hoppas att under februari månad så börjar det sakta att vända. Hämtade ut lite vårkläder idag på "posten". Blir ju sugen på att börja använda det men tyvärr får det åka in i garderoben och vänta på "rätt tid" =)
Hade hoppats på att min baddräkt skulle ha kommit men inte då. Har jag tur så hinner jag hämta ut den imorgon innan vi ska iväg. Kollade upp på nätet var den befann sig och det ser ut som den ska komma hit imorgon. Men när det vet jag inte.
Något som jag däremot kan börja använda redan nu är mitt nya nattlinne. Tunt, skönt och svalt att ha om nätterna nu. Är ingen större fantast i vanliga fall men det här gick bara inte att motstå, så gulligt. Sen att prislappen inte var för hög är bara ett plus i kanten =)


Valde färgen vit...

Snart blir det att krypa ner i sängen och titta lite på tv. Morgondagen bjuder på flera saker. Bla blodprover, mys hemma hos Sofie och barnen men framförallt babysim.
SoV sÖtT!


Inte blir man klokare!

Har letat runt på nätet efter den framtida syskonvagnen. Och en sak är säker och det är att det inte är lätt att hitta rätt.
Vi har länge varit inne på en Babytravel Dublin. Är nog tyvärr den enda syskonvagnen som går in i vår bil!? Vi har nämligen ett baksäte som lutar lite bakåt och det stjäl massor med utrymme. Och att byta bil för att få den perfekta vagnen är inte riktigt aktuellt!



Det som gör att jag inte fallit till 100 % för den här vagnen är den tråkiga designen. Men om inget bättre dyker upp får det bli den här.

Tyvärr går det ju inte att sluta leta efter andra vagnar. Hoppas någonstans på att hitta en annan smidigare vagn. Såg att Babyproffsen fått in Phil & Teds vagnarna. Inte riktigt gillat dom men har inte varit och titta på någon i verkligheten. Det är något som måste göras.
Anledningen till att vi inte tyckt den verkat så bra är att ena barnet ligger lite "gömt". Och att man blir lite rädd att slå i knäna i liggdelen. Men eftersom jag inte kunnat titta på den har jag inte fått en bra uppfattning. Kanske någon som har erfarenhet av den??
Har även hört att den ska välta lätt?! Och det är man ju inte så sugen på att en barnvagn ska göra.


Denna är jag mycket nyfiken på. Hoppas hoppas verkligen att jag ändrar uppfattning om den?!

Nu under morgonen hittade jag en annan mycket fiffig vagn vid namn Icandy. Den ska nyligen ha kommit till Sverige. Har varit en mycket populär vagn i England, där den kommer ifrån.
Det smarta med den är att man kan köpa den som en enkel vagn men sedan bygga om den till en syskonvagn. Den ska då bli i samma storlek som Phil & Teds vagnarna om jag förstår det hela. Men även här är det svårt att få en uppfattning eftersom bilder inte är helt rätt att titta på.
På Youtube finns det ett klipp som visar vagnen och jag tycker den verkar helt ok. Tyvärr får man fälla ihop stommen för sig. Och liggdelar mm blir då stående brevid. Vilket är ett minus i vår bil =(
Men annars verkar det vara en bra vagn om man läser vad folk säger som har köpt vagnen. Den ska vara mycket smidig och lättkörd.


 

Ser smidig ut men skenet kan bedra!

Om jag fick välja vilken vagn somhelst, så skulle det bli en Easywalker. När jag hittade den under hösten var det kärlek vid första ögonkastet. Den var smidig och lätt att fälla ihop.
Designen föll mig helt i smaken och många smidiga bra finesser fanns det med. Men efter att ha titta på den och självklart blivit kär, så kom bakslaget att den inte fick plats i bilen. Var nästan med gråten i halsen som jag konstaterade att jag fick stryka den från min lista.



Inte nog med att den var snygg den fanns i dom mest härliga färger. Dock var inte det här någon färg vi tänkt köpa.

När vi sedan fått strycka Easywalker började vi titta på Urban jungle. Fam Lööke har en sådan och allt man kan säga är att den är SMIDIG. Den är som Easyn, lättkörd och tar inte mycket plats. Många bra saker med vagnen. Visst man får betala lite för dessa vagnar men samtidigt får man vad man betalar för!
Men även där gick drömmen i kras efter att ha läst måtten. Vagnen går inte in i bilen. Hur man än vrider och vänder på det så funkar det inte.



Inte den heller!

Tyvärr är det en sak man får ta med City SUVarna. Dom är lite högre, lite större men med ett ganska dåligt bagage. Så ibland kan jag ångra att vi valde att inte tänka lite längre när vi köpte bilen.
Visst det gick in en barnvagn men hur mycket plats får man över och går vilken vagn somhelst in?! Ja när vi beställde bilen var inte vår första tanke på att vi snart skulle skaffa barn. Dom kom under tiden som vi väntade på bilen. Var en leveranstid från den 13 juli till början på feb. Hade vi vetat det, så hade vi INTE köpt bilen kan jag lova. Skulle vara högst 3 månader men riktigt så blev det inte!

Ja nu har jag nog gått igenom dom vagnar som varit aktuella för oss. Imorgon kommer vi nog åka och titta på P&T vagnen. Och se om även den strycks från listan och om den gör det, då struntar jag i att leta vidare. Då får det bli en Babytravel, så enkelt är det bara.

Dags att snart hoppa in i bilen. Ska titta på nya jenas till älsklingen innan det blir söndagsmiddag hos svärmor. Trevligt och mycket mysigt.

KRAMAR!


Sunday morning

Kl 6,00 i morse slog vår lille prins upp sina två blå och valde då att inte somna om. Blev pappa som gick upp och satte sig med Melle i vardagsrummet. Jag fick sova vidare, eller sova vila vidare är nog rätt ord.
Så för en stund sen gick vi upp. Pappa tog en lång och skön dusch och jag och Melle lekte i köket. Under tiden passade jag på att steka på ägg till frukost. Är så gott med äggmackor och mättande ;-)

Nu väntar vi bara på att älsklingen ska göra sig klar för sen väntar en riktigtmysfrukost =D
Hejdå!



På bar gärning...


Melle smygmatas med kaka. Nu finns det som bildbevis ;-)

Under eftermiddagsfikat hemma hos mina föräldrar idag fick Melle smaka lite kaka av mormor. Oftast får han riskaka eller ett Mariekex. Men idag är det lördag och då fick man smaka en liiiiten tugga kaka.


Och så här glad är man efter att ha fått en yoggi och lite kaka. Sötunge ♥

Hade en trevlig lördag med ina föräldrar på IKEA. Blev några förvaringsburkar, såg även kommande lampor till sovrummet. Blev bjuden på mysig lunch med, tack och puss. Både Melle och jag tyckte det var en härlig lördag!

Nu ska en nybadad kille få lite välling i sängen. Så vi håller tummarna för att han sover till finalen av Robinson. Har fixat District 9 också, hoppas verkligen att jag orkar att hålla mig vaken och se den =)

Trevlig lördagskväll!


Tar igen mig i soffan!

Pappa och Melle fixar lite inne i tvättstugan. Så innan maten ska fixas lägger jag upp fötterna en stund och läser nya Allt i hemmet. Den damp ner i brevlådan igår men sparade den tills senare i helgen. Och just nu är en sådan stund  ;-)

 
Puss på er!


Soft!

Hej på er! Hoppas ni inte fryser för det är KALLT ute idag. Här står tempen på -24 grader. Men en sak är säkert och det är att det är underbart att titta ut genom fönstret. Solen skiner på en vintrigt landskap som ligger nästintill orört.

Vi ska snart hoppa in i bilen och lämnaa pappa hos J. Han jobbar där några timmar idag. Under tiden ska vi åka hem till mina föräldrar och mysa lite. Ovanligt, jag vet ;-)
Har lite gammalt bröd här hemma som får följa med också. Tänkte att det kunde vara mysigt att gå en sväng ner till ån och mata ankorna. Tror att Melle skulle tycka att det är mysigt. Gäller att ta tillvara på dessa fina dagar. Men jag hoppas dock att tempen blir lite mer human. För om det ska vara - 20 vet de katten om ens jag vill gå ner till ån!?

Kvällen kommer inte bjuuda på några större utsvägningar. Den blir lugn och mysig med hemmagjorda hamburgare. Enkelt och gott att äta en lördagskväll. Hoppas också att det finns någon bra film att se. Lite sugen på District nine. Har fått för mig att den ska påminna lite om Transformers. Någon som sett den??
Enligt Mr Mikie ska den vara sevärd, lite ju lite på honom =)

Dagen är din min vän. Fånga den!


Friday Im in love!

Här har vi nu startat helgen och vårat fredagsmyyys! Har ätit en mysmiddag med tända ljus och en happy kille brevid. I love life ♥
Var en glad kille som mötte upp pappa idag. Var svårt att säga vem som blev gladast men det var två stora leenden. Kärlek som träffar mig rakt in i hjärtat!

Blir att ta en dusch nu och fräscha  till sig lite. Sen blir med godis, snacks och dricka framför tvn. Vi är lite trista här hemma och ser På spåret. Lets dance blir det reprisen av imorgon.
Glöm inte att titta på nya serien Solsidan på 4:an. Det känns som det är upplagt för skratt =D


Det kanske inte ser så aptitligt ut men det är SÅ gott. Chicken bontana...


En liten bild på den mätta magen. Ska bli bättre på att visa upp den, jag lovar!

Puss på er bloggisar!


Fredagsbus!

Melle röjer runt ute i köket och hallen med dammsugaren och sin gåvagn. Härligt att se honom, fyller hjärtat med kärlek. Att någon liten varelse kan vara så älskad som han är. Han är min ögonsten och solstråle ♥
Tror att haan märker av att det är fredag och helg. Han har varit på sitt mysigaste och roligaste humör hela morgonen. Blev lite ledsen när han lekte på rummet och jag satt i vardagsrummet och pratade med Sofie i telefon. Men jag förflyttade mig in till honom och då blev han så glad igen. Härligt med barn!

Efter lunch ska vi åka ner till Ikano och handla en födelsedagspresent. Lika bra att fixa det på en gång. Är en present till Melle som ska inhandlas. Om ca 2 veckor blir han ju 1 år, hjälp! Vart har året tagit vägen??
Måste snart beställa tårta och fixa lite med kalaset. Mycket att göra...

Nu ska jag fortsätta se på Efter tio. Intressant intervju med Lotta Grey, Vimmelmamman. Följer hennes blogg med både glädje och sorg.
På återseende!


Pappa, kom hem!!

Det är något som saknas på dom här korten. Något mycket viktigt, nämligen pappa/älskling 

  
Bilderna är inte kompletta utan pappa! Vi saknar dig 

Har inte vant mig vid att vara själv hela kvällarna med Melle. Inte för att det är jobbigt på något sätt men att inte ha någon att prata med....det är lite trist. Att inte få den där tiden med varandra, den värderar jag väldigt högt.
Får hoppas på att han inte kommer alltför sent från J. Så vi hinner med att ha lite mys innan det är dags att sova. Risken finns ju att jag gör det ;-)

Tänkte ta och bädda in med fräscha lakan ikväll. Dom som vi senast bäddade in med var som att sova i stickig ull. Enligt förpackningen skulle det vara bomulls satin men efter en tvätt så är dom fortfarande lika stela och stickiga. Vi ger dom en chans till och om inte det funkar får dom lämnas tillbaka.
Har nya tvättade lakan att använda som jag VET är bomulls satin. Mjukt och gott att sova i.

Ska ta och titta till lillkillen nu. Han fick sin välling för en liten stund sen och nu har det blivit tyst inne i hans rum. Bäst att kolla hur han ligger och att han har täcke på sig. Får inte bli kall.

P&K!


Tar det aldrig slut??

Puh säger jag bara. Efter att ha handlat mat så spenderade jag 40 min med att skotta snö. Fy så trist det är, känns INTE som något onödigt jobb. Dom ställena jag skottade fram har snart snöat igen, surt. Men postbilen kan i allafall ta sig fram till brevlådan nu. Innan jag skottade fram den låg den gömd i ett snötäcke.

Men nog lyckas man med att någonstans ändå tycka att det är vackert. Kanske är för att vi inte längre bor inne i stan. Här ligger snön kvar på ett annat sätt och den bäddar verkligen in naturen på ett vackert sätt. Och inte blev det sämre nu när solen nästan tittar fram.
Har suttit och tagit igen mig med nya Elle i soffan. Melle soomnade i bilen på vägen hem från affären och fick sittaa kvar och sova medans jag skottade snö. Sen har han fortsatt att sova i närmare 1 timme inne i sin säng. Min lilla gullunge ♥


Kanske inte syns så bra men det är en bra hög snövall som bildats sen all snö började falla.


Orörda snön på baksidan av huset. Ett mysigt täcke att se på.


Det går inte att säga annat än att det är vackert.

Magen börjar att kurra lite. Blir nog att äta själv innan Melle vaknar. Hade gjort pannkakssmet innan vi åkte och handlade men den får nog stå kvar tills ikväll. Då kan vi ha mamma/son mys med pannkakor =)

Hej så länge!


Snö, snö & ännu mera snö!

Hej kära ni! Är ni insöade i era hem?? Här är vi på gränsen till att inte kunna komma ut genom dörren. Nej inte riktigt men det gäller att skotta så vi inte behöver pulsa runt i dmhög snö.
Ska ändå trottsa vädret och ge mig ut och handla på förmiddagen. Måste ha lite påfyllning i kylen till helgen. Blir en tripp till Linghem och handla idag. Billig färs där och vi behöver fylla upp frysen. Vårat förråd börjar att sina =P

Här kommer även bilden på skorna jag köpte igår. Men just nu känns det rätt avlägset att få använda dom!


Mina nya älsklingar i sommar. Hoppas på att vädret kommer att tillåta det?!

Nu ska vi fixa till oss lite och göra oss reda för att möta de här dagen. Älsklingen jobbar hela dagen och kvällen. Han har J ikväll och kommer nog inte hem förän efter 21 någon gång. Tycker det är mest tråkigt för Melles del. Att inte få se hur han lyser upp och blir världens gladaste kille när han ser pappa. Få saker som slår det varje dag! Men dom får ta igen all missad tid imorgon. Då är det även FREDAGSMYYYYS!

FåNgA dAgEn!


Zzzzzz

Precis vaknat till igen efter att ha somnat. Blev en tidig kväll i sängen idag igen och det resulterade i att jag somnade innan kl 21. Härligt att vänta barn ;-)

Har haft en mysig dag trots att det snöat till förbannelse ute. Nu får det faktiskt räcka tycker jag. Vi går ju mot ljusare tider och då tycker jag att vi kan börja få lite vår.
Blev i vilket fall god lunch på CC. Melle åt potatis och dillkött som en stor karl. Undra om det finns en botten i ungen?! Går att sleva in hur mycket somhelst, får tillslut sluta ge honom för annars hade han fortsatt att äta.
Själv åt jag potatis och panerad kummel, så gott så gott. Tycker nog att det är stans bästa lunch som serveras där.
Efter lunchen tog mamma med sig en mätt och mycket glad kille hem medans jag sprang ner till stan. Hittade ingen baddräkt, hade inte direkt räknat med det heller. Så nu är det en på väg från H&M. En mammabaddräkt med. Hade ju 10 % så varför inte slå till på något som kommer sitta bra om magen!?
Hittade även lite födelsedagspresenter till Melle. Kunde inte motstå att köpa lite vårnytt till hans garderob. Och som vanligt blev det lite till mig själv med =)
Fyndade ett par sommarskor för 120 kr. Kunde inte bara gå förbi och INTE köpa dom. Har sneglat lite på dom men inte slagit till tidigare och nu är jag glad för att jag inte gjort det ;-) Lovar att ni ska få se dom imorgon!


Nu blev jag sjukligt sugen på varm oboy. Tror ni jag kan sparka upp karln från sängen och be honom att fixa det till mig??!! Nej har borstat tänderna och sen spelar han poker. Bäst att låta honom spela, är nog lugnast så ;-)
Ska lägga mig tillrätta och invänta 1 timme Seinfeld. Bästa sättet att avsluta kvällen på.
Have a goodnights sleep! 


Off we go

Ska snart åka iväg och möta upp mina föräldrar. Ska bjuda dom på lunch idag. Som ett tack för att dom alltid ställer upp, framförallt med Melle. Aldrig några problem att lämna om honom där om jag behöver springa ner på stan själv. Eller bara komma dit och ta en fika och få koppla av lite.
Idag ska jag få någon timme själv utan Melle på stan. Inget skoj att dra runt på honom i det här ovädret som börjat dra in. Då kan han vara hemma och leka och busa hemma hos dom. Det tycker han är betydligt mycket roligare =)


Mitten på veckan firar vi med lite mys...

Ska snart ta och plocka in skötväska och lite tvätt i bilen innan jag tar Melle. Jobbigt att konka på det samtidigt. Och så ska jag starta upp bilen så den är lite varm tills lillkillen hoppar in. Värsta som finns måste vara en kall bil!?

Hoppas ni får en mysig dag. Passa på och ta en innedag med massa film och mys i soffan!
KRAMAR!


Jalou!

Fick en liten överraskning av min underbara man igår! Om man känner honom rätt så vet man att det blir något tekniskt ;-) Och det blev en ny mobil!
Min gamla mobil har funkat lite sisådär den senaste tiden. Ibland går det knappt att höra vad den man pratar med säger. Kan bero på att min kära son får leka med den =)


Älskar dig så mycket Christian 

Fick en Sony Ericsson Jalou. En riktig tjejmobil, så om jag ser en kille med den här då är jag den första att höja på ögonbrynen ;-) Men den passar mig perfekt, för man kan nämligen göra displayen till en spegel. Nu har jag verkligen ALLT i min mobil ;-)
Den är också liten och smidig. Något större än en tändsticksask ihopfälld. Skönt att kunna ha den i fickan utan att den tar massor med plats.

Min mamma sa till mig idag att jag är väldigt bortskämd. Att Christian är FÖR snäll mot mig. Och det är han verkligen. Jag är nog först med att hålla med. Har en stor frihet att göra vad jag vill, sällan han säger emot. Behöver aldrig fråga om det är något som ska handlas. Om det så är mat, till hemmet eller till mig själv spelar ingen roll.

ÄLSKAR DIG MER ÄN ORD KAN BESKRIVA!

Så fort Melle somnat ska vi krypa ner och mysa i sängen. Borde göra till vana att ha en kväll varje vecka då kan kryper ner lite extra tidigt i sängen. Tror varje relation skulle må mycket bättre av det.
Redan nu får ni ett SOV SÖTT från mig =) Hoppas ni har en underbar tisdagskväll!


Nytt till sovrummet!


Nytt till sovrummet som snart ska inhandlas.

Från början var det tänkt att vi skulle bygga ett stort sovrum till oss på övervåningen. Men vi har diskuterat och kommit fram till att det är bättre att göra en övervåning där grabbarna kan vara. Två rum till dom och ett allrum där dom kan se på tv, spela spel men även vara med sina vänner. 
Mycket av det här ligger ju långt fram i tiden men vi måste ju bygga för den. Meningen är att dom ska kunna leka och ha sig ostört däruppe. Medans vi har sovrum och kontor/dressingroom på nedervåningen. Tror att det blir bäst så.

Har varit en del på IKEA och titta på ny säng. Nu har vi en antikbetsad mörk gavel. Snygg för 5 år sedan när vi köpte den men nu vill jag ha nytt. Och en klädd gavel ha lockat länge. Någon ljus blir det inte, tänk er hur dassig den kommer bli!
Vi gör på en beige/grå gavel och ljus ssängbord. Tror det kommer bli riktigt bra. Blir nog att köpa vägglampor och sätta upp. Fint att ha lampor på sängborden men vi har dom bara tända när vi ligger i sängen. Och då är det snyggare att ha dom på väggen. Blir lite mer cleant också.
Funderar även på att köpa två små tavellister att sätta upp vid sängen. Där vi kan ha lite mysiga och fina kort på familjen. Älskar att ha bilder med glada minnen omkrinng mig. Dom sprider så mycket ljus och värme ♥

Så just nu ser jag fram emot att få ett sovrum som jag kan känna mig riktigt nöjd med. Som avspeglar sig i vem jag är...eller VI är.
Har även lite andra planer men dom har jag inte tagit upp med min kära man än. Får se om han kan gå med på det ;-)

På återseende!


Plats 200...

Det är min köplats hos försäkringskassan. Måste ringa och kolla min föräldrapenning, för det blir ju aldrig rätt. Tror det är något som blir fel varje månad, även om jag skickar in i god tid. Hur svårt kan det vara att tolka antal dagar och hur stor andel av dom dagarna jag tagit ut??!! Väldigt svårt verkar det som...

Min plats nu är 156...


Tisdag!

Var mycket intryck igår för vår lille herre. Märktes inatt när han vaknade och var riktigt ledsen. Blev lite välling för att somna om men flera gånger har man vaknat av att han ligger och låter inne i sängen. Har inte behövt gå upp alla gånger eftersom han gör det i sömnen. Tycker synd om honom men det blir nog bättre inatt.
Dock var det en mycket trött kille som somnade i pappas famn under kvällen igår. Sötnosen...

Sitter nu och funderar på om jag ska fara in en sväng till stan idag. Har ett ärende att fixa och imorgon verkar det komma in en mindre snöstorm. Då har jag ingen större lust att ge mig ut.
Vi får se, beror på hur mycket Melle sover nu på förmiddagen. Han är redan nu riktigt trött och ligger i sängen och busar. Han kan inte somna direkt utan måste hålla på att fara runt lite innan han lägger sig ner och sover.
Normalt brukar han inte blå trött förän 9-9.30 på förmiddagarna men det är väl natten och gårdagen som tar ut sin rätt!?

Nu blir det nog en kopp kaffe och lite mys under filten i soffan. Håller tummarna för att lillkillen somnar, kan mycket väl bli så att jag också blundar några minuter då ;-)
Njut av er tisdag!


♥ Vårat lilla blötdjur ♥

Min lilla älskling tyckte det var så skoj med babysim. Han plaskade och framförallt skrattade så det hördes över hela stället. Som mamma blir man ganska stolt då!
Vi har simmat på mage, på rygg och hoppat från kanten. Hoppa var kanske att ta ta men Melle fick sitta på kanten och glida ner i vattnet. Han har även sparkat och flytit runt på min rygg. Lekt med en massa roliga leksaker och guppat i min famn.
Vi hade verkligen en mysig mamma/son eftermiddag och jag känner att vi gjorde helt rätt i att börja med babysim. Älsklingen och jag diskuterade även över middagen om att han ska få fortsätta upp i stor ålder. Är ju inte bara bebisar som går dit och simmar. Även äldre barn i 4-5 års ålder går dit. Känns helt rätt att göra med Melle. Men då ska pappa få gå med lillkillen. Jag ska börja på sim med Milton när han är runt 4 månader. Men det är självklart bara om han älskar att bada lika mycket som sin storebror!? 

Tror att både jag och Melle kommer somna som små stockar ikväll. Att bada i 30 min tog även på mina krafter. Är nog lite ovana men även just att man far runt så mycket i vattnet med en liten prins i famnen.

Först blir det lite mys i soffan med pappa. En latte och en glass kommer bli en perfekt avslutning på en perfekt dag!
Puss & Kram!


Baddräkt eller bikini??


Vilket passar bäst?

Premiär för babysimmet idag. Och mitt stora problem just nu är vad jag ska ha på mig i bassängen. Brukar föredra bikini men med en mage känns det lite fel. Kanske bara inbillar mig men en baddräkt att "gömma" magen i kanske skulle vara bättre!?
Skulle gärna ha bikini men dom är nog lite små nu när magen har kommit. Då känns en baddräkt bättre men det äger jag ingen.
Fick låna två av mamma i lördags men har ännu inte provat dom. Och helst skulle jag vilja ha en enkel svart. Den ena jag fick låna är det men jag tror den är lite stor i kuporna för min del.
Synd att inget har kommit till butik än. Blir i värsta fall att beställa en från H&M. Den på bilden kostar 199 kr, ingen stor summa. Kan vara bra att ha en och just nu har jag 20 % på valfri vara från H&M. Kanske skulle slå till??

Blir att prova och se vad som passar. Tror att det blir en baddräkt. Kommer nog att kännas bekvämast.
Happy måndag bloggisar!


Upp & hoppa!

God morgon!!

Kl 8 idag kommer dom och visar hur vår värmepump fungerar. Skulle ha kommit precis när vi flyttat in i huset men det "missade" dom. Så under dom kallaste dagarna hade vi riktigt kallt här hemma. Det är visst lite speciellt det här med värmepumpar. Hoppas på att förstå det lite bättre idag!?
Är dock inte helt nöjd med tiden som dom kommer, en måndagsmorgon. Det är ju nästan lite helig tid, nej men jag hade gärna sett att dom kunde komma en timme senare. Melle ser ju till att sova den här morgonen också. Han har inte vaknat än fast både älsklingen och jag varit uppe och stökat runt. Får se om han vaknar till 8 eller om han sover vidare?!

Nu borsta tänderna och hoppa ur morgonrocken. Kan ju inte se ut som ett mysmongo när dom kommer.
Ha en mysig morgon!


En glasstrut senare...


Till en början höll jag glassen åt Melle men sen tog han den själv.

 
Och här är resultatet av det!

Hemma igen efter att ha varit hemma hos svärmor på eftermiddagen. Det har bjudit på mat, fika och glada överraskningar. Det ser vi fram emot!
Christian hjälpte även till med att sätta upp en akvarium på väggen åt sin mamma. Rikitgt snällt av honom.
Melle fick leka av sig lite med kusin Liah, som var på ett toppen humör. Idag blev hon inte runtfösad av Melle hela tiden. Utan han fick putta runt på dammsugren istället. Funkar det med. Kommer bli kul den dagen dom båda är lite större och kan leka lite mer med varandra.
Är alltid lika skönt att vara borta och bli lite bortskämd. Är faktiskt det man blir. Mat, barnpassning och bara få slappa lite i soffan är härligt. TACK kära mor/farföräldrar för hjälpen!

Tänkte passa på att pyssla lite i köket med mina saker jag köpte igår. Blir att tända lyktorna och se hur dom lyser. Och en sak till, kaffeburken fick godkänt av pappa. Hallelulja!


Ensamma hemma!


Lite trött och sliten efter dagen!

Snart är det midnatt och har inte somnat än, ovanligt! Brukar vara död redan vid kl 20 på kvällarna.
Är nog lite pigg efter att ha åkt hem från mina föräldrar strax innan 23. Melle var pigg ett tag efter hemkomsten men somnade för en liten stund sen så gott i sin säng. Han har sovit lite till och från under kvällen, vilket varit skönt. Det har hållig gnälligheten på avstånd!
Älsklingen har inte kommit hem än. Vet inte när han kommer heller men det ger mig mer plats i sängen att bre ut mig på. Men om jag ska vara ärlig är det mysigare att ha honom här ♥ Får se om jag är vaken när han väl dyker upp!? Borde egentligen sova. Ska hem tiill Melles farmor imorgon på middag och lite fix. Kan ju inte sitta och vara trött då. Men får vi bara sova bra inatt ska det nog inte vara några problem.

Säger nu godnatt till er och kryper ner under täcket och vilar ögonen en stund på tvn. Något borde det finnas att somna till!?
Sweet dreams!


Shoppat inredning!

Ja då har jag lyckats igen, att dra kortet och handla. Blev en del smått och gott på Unnerstad idag. Bla födelsedagspresent till Melle men även lite småsaker till Milton. Han kan ju inte få ärva allting av sin bror ☺
Hittade ljuslyktor till köket, lite högre som kommer passa bra till krukorna. Men även en del saker på 50%, bla en mycket fin kaffeburk. Där i ska mina bönor till lattemaskinen förvaras. Just det, alla barnsaker från Sia är det 50% på med. Inte mycket kvar men sakerna jag köpte kostade inte många kronor.
Mamma och syster köpte även födelsedagspresenter till lillkillen. Gäller att passa på när det är billigt!

Avnjuter just nu en kopp kaffe, behövligt. Var riktigt kaffesugen efter att ha fart runt på eftermiddagen. Nu ska vi bara mysa hemma hos mina föräldrar. Melle fick även en gåvagn av mormor, så den är det full fart fram med nu ☺
KRAM!


Idag går vi All in!

God morgon kära NI!

Helg igen som bjuder på mys i alla dess former, härligt.
Inatt har vi sovit bra här hemma, även det härligt ☺ Fick ge Melle lite välling på tidiga mogontimmen men annars har han sovit som en stock. Så idag är vi en pigg familj!
Älsklingen har pokerdag, så hela eftermiddagen och kvällen är jag och Melle själva. För honom är det avslappning att spela, så jag vet hur mycket han ser fram emot dessa lördagar.
Jag och Melle ska mysa med mormor. Blir nog en sväng till Unnerstad gård, var länge sen jag var där. Tänkte se om jag hittar några ljuslyktor till köket. Blir mysmiddag senare ikväll, en gammal klassiker från barndommen ☺

Ska nu ta och hoppa in i duschen och fixa till mig. Måste bara rekomendera alla som ska färga håret att köpa den här färgen.


Bra och skonsamt för håret. Och inte dyrt ☺

Min kära mamma rekomenderade mig att köpa den eftersom den är skonsam för håret. Och hon behöver inte tvätta sitt hår mer än 1-2 ggr i veckan. Enligt henne får man glansigt friskt hår.
Köpte den och kan VARMT rekomendera den. Har inte tvättat håret sen i tisdags och det har hållt sig riktigt bra. Jag brukar annars få tvätta håret varannan var tredje dag.
Försöka att uppdatera under dagen. Men önskar er en mysig lördag!


I got stripes...

Blev lite shopping idag, tyvärr inte mycket till Melle...vilket jag hade hoppats på. Blev en ny mössa till honom, en lite "sportigare". Bra att ha flera att variera sig med.
Till mig själv blev det lite mer, en del från reaställen. Man kan faktiskt fortfarande göra riktigt bra fynd. Annars är det vårplaggen som man suktar mest efter.
Mönstret som dagens shopping följde måste vara randigt. Gärna åt det marina hållet. Fråga mig inte varför men det har kommit väldigt mycket i butikerna och snyggt är det.

  
Snygga toppar till både jeans och leggings. Bra även att dom funkar att ha med magen men även efter att magen har försvunnit ;-)

 
Dagens reafynd. Tröjan köpte jag innan jul i svart och belv totalt kär i. Och nu sålde dom ut dom för 99 kr, så då fick en beige följa med hem. Blusen är kunde man inte annat än falla för.


Bra bastopp men jag är lite osäker på hur bra den sitter. Blev inte att jag provade i butiken utan det gör jag imorgon. Kan hända att det åker tillbaka om det ser för illa ut.

 
Gullungen visade upp ssin nya mössa efter badet 
Passade honom som hand i handsken och imorgon får den invigas!

Kvällen har varit en riktigt myskväll med nybakade scones och varmt te. Melle somnade lagom till kl 20 själv i sin säng. Det är jag stolt över att han kan göra, lite bubblande innan i sängen men sen somnar han så gott. Nu får vi hoppas på en natt med mycket sömn!?
Trevlig kväll vackra ni!


Älskade lilla grisbil


Favvoleksaken hos mormor och morfar.

Just nu befinner vi oss hos mormor och morfar på eftermiddagsfika och lek för Melle. Här är nog hans andra hem och det är inga problem att lämna honom här. Det finns mycket trygghet för honom och det är bra att veta.
Han leker ALLTID med sin grisbil när han är här. Vet inte vad det är som är så skoj med denna bil. Kanske för att det grymtar, lagom stor/liten, att den åker av sig själv eller färgen. Men en sak är säker och det är att han kan krypa runt i timmar och leka med denna bil.

Hittade lite fynd tidigare på förmiddagen på stan. Och det jag kan säga är att det finns ett visst tema i det jag köpt, vet inte varför. Har inte gillat mönstret särskillt mycket tidigare utan det var nog andan som föll på i affärerna. Ni får se senare ikväll när vi kommit hem.
Snart är det fredagsmys...


På begäran...

Har totalt glömt bort att visa hur det blev med tavlorna i vardagsrummet.
Hade från början bara en Lovetavla men valde att köpa en ram till och sätta den också ovanför soffan. Kändes lite naket med bara en tavla. Och resultatet blev riktigt bra!
Igår fick jag frågan av en läsare om jag hade några bilder på hur det blev med tavlorna. Det är ju presentpapper från H&M Home som jag satt i ramarna. Kom då på att jag inte visat hur det blev med två tavlor.


Bilden är inte den bästa tagen men tog en i all hast.

NU ska jag fixa till mig för stan. Melle somnade precis vilket är bra. Då hinner han sova innan vi åker ner till stan!
SMILE!


Tid för besked?!


Det här beskedet låg i brevlådan igår när vi kom hem.

Att man kan bli glad för så lite. Behövde inte vänta några 4 veckor innan remissen skulle skickas. Det gick ju på 1 vecka bara. Det var skönt!
Den 10 februari hoppas jag på att kunna få ett besked hur det kommer att bli. Ska inte gå dit med den förhoppningen för då lär jag bara bli besviken om jag inte får något svar. Men det är svårt att gå i ovisshet. Vill veta så jag kan börja planera och förebreda mig.
Den här gången ska Christian med. Hos storken var han ju inte med men det var ok. Nu har vi bestämt att vi ska gå dit ihop. Tycker det känns bättre eftersom vi är föräldrar och vill ju samma sak. Enad front helt enkelt!

Tänkte ta en liten sväng på stan nu på förmiddagen innan vi ska åka och hämta älsklingen på jobbet. Tänkte se om dom har något roligt på PoP rean. Tror inte att det är mycket kvar men det kan vara skoj att titta lite.
Äntligen fredag!


Nada välling!

Idag är jag en extra stolt mamma. Melle har inte vaknat och velat ha någon välling inatt. Det brukar inte inträffa! Har haft nätter då han vaknat och velat ha på mogonkvisten men inatt har han sovit som den prins han är. var uppe två gånger och gav honom nappen när han drömt. Och sedan har vi sovit till strax efter kl 7 = mycket utvilade!
Skulle bli glad om även kommande nätter börjar att bli på det här sättet. För jag vet att han inte är hungrig utan välling är som en tröst för honom när han drömt något hemskt. Men samtidigt så är det babysteps, det kan inte vända på en gång. Men ju senare under natten han vill ha välling, desto bättre blir det.

Nu ska vi äta lite frukost jag och Melle. Handlade massor med gott gott igår. Tyvärr håller skinkan redan på att ta slut. Så det blir nog att åka och handla ny i helgen. Slog på stort och handlade över disk igår. Trött på cm tjocka skivor som man får när man köper färdigskivad. Jag vill ha lövtunna som smälter på tungan!
Senare sen ska ni få se vad jag fick i brevlådan igår!


Det kunde gått illa!

Nu är det dags att ta sig i kragen och skärpa till sig lite. Efter dagens otroligt långa storhandling, i min gamla matbutik i Ekholmen så känner jag att det är dags. Måste se till att ALLTID ha en flaska med vatten med mig.
Eftersom vi valde att handla där jag bodde förut så stöter man självklart på en massa gamla grannar och kunder från jobbet. Blev stående en del och pratade och det är INTE bra för mig. Blev helt snurrig i huvudet och kände hur blodtrycket föll till noll. Blev att sätta mig på en drickapall och svepa en Mer. Pinsamt men sant!
Har alltid haft "tvärtom blodtryck", det vill säga lågt blodtryck när jag står och högt när jag ligger ner. Så om jag druckit dåligt och står still länge kan blodtrycket sjunka väldigt snabbt. Och det var det som hände idag.
I sådana lägen är det skönt att ha mamma med sig. Hon vet precis vad man ska göra och bra att hon kunde hålla koll på Melle. Att man sedan får ett pekande pekfinger i ansiktet, det får man ta! Tur att jag har en sådan gullig mamma!
Men nu ska jag vara duktig och se till att vattenflaskan alltid är nerpackad. För att bara dricka något när jag börjar känna hur det snurrar i huvudet hjälper.

Nu är det lunch som gäller. Melle sover efter att ha somnat i bilen på vägen hem. Skönt för det behöver han, blev ingen sömn nu på förmiddagen. När han vaknar blir det mat och gos/mys.
Take care bloggisar!


Dags för storhandling!

Hejsan!

Nu ska jag ta en kille som nog är lite trött och åka iväg för att handla. Måste fylla på det tomma, ekande kylskåpet. Vi får lite sällskap av älskade lilla mamma, mys! Och så tycker ju Melle att det är så roligt att träffa mormor ♥
Dags att klä på overall och kolla så inköpslistan är med. Viktigt att inte glömma den, mycket som måste handlas och det kommer INTE min gravidhjärna ihåg.

Puss & Kram!


Ännu mer murgröna

Är tyvärr Fru Trist just nu. Hittade inga skojiga blommor på Blomsterlandet. Struntade att åka till stan idag, inte i det här vädret som har varit. Nej, håller mig hellre under tak.
Blev i allafall murgröna till köket också. Fast dom jag köpte idag var uppbundna på två bågar. Blev att piffa till dom med lite "tillbehör". Tack snälla mamma för tipsen och råden, det blev riktigt snyggt!

 
Lite uppimpade blev dom.

Blev att slå till med lila träpinnar som jag böjde i bågar och sedan en krona i varje växt. Lite vågat att välja lila, ingen färg det finns så mycket av här hemma. Men jag är riktigt nöjd med resultatet. 
Imorgon ska jag leta reda på några ljuslyktor som kan piffa till fönstren ännu mer.

Vad tycker ni?? Kom gärna med er svidande kritik eller höjande hyllningar ;-)

Sitter nu och kollar på Landet brunsås på Svt2. Vilket roligt program om matkultur med min favvis Henrik Schyffert. Det måste ni se!
Puss på er!


My girl!

Har nu fyllt upp mitt energiförråd. Pratade i över 30 min med min Sofie i telefon. Hon vet precis hur man gör mig på bra humör....eller bättre ☺ Har inte varit nere på något sätt utan pigg och glad. Men den där extra boosten är alltid härlig att få!
Planerar en date i simhallen nästa vecka. Melle och Alfons busandes runt, Agnes får inte följa med. Hon är lite liten än men med tiden ska hon också följa med ☺
Tack darling för att du alltid finns där. Om det så bara är ett telefonsamtal bort ♥


Sönderfrusna??!!

Hej på er vackra bloggisar!

Var ute en snabbis i förrådet när Melle sov för att leta upp mina höga vita krukor jag hade i vardagsrumsfönstret i lägenheten. Blev så glad när jag hittade dom på direkten i en påse nästan rakt framför näsan på mig ☺ Sekunden senare blev jag lite ledsen när jag insåg att båda hade varsin stor spricka. Dom som hade varit så snygga i köksfönsterna.
Eftersom förrådet inte är isolerat så tror jag att dom frusit sönder. Har varit ganska kallt den senaste tiden ☺  Annars gick dom sönder under flytten!? Vilket utav det lär jag aldrig få veta. Bara att det är trist att kanske behöva köpa nya. Kanske blir att ta krukorna jag köpte till julen. Dom är också vita men mycket vidare. Hade velat ha lite högre och smalare. Ja ja, tar med mig en kruka ner till stan efter lunch och ser om jag hittar något som passar annars blir det att leta efter några nya.

Just nu pågår en massa Mellebus härhemma. Han springer runt som en tok med sin gåvagn ☺ Så duktig han har blivit med den. Nu kan han tillochmed vända den ibland men oftast är han lite lat och vill att jag ska komma och hjälpa honom. Då står han med ett stort leende och tittar på mig, min älsklingsunge ♥
Ska snart förbereda lite lunch och hänga tvätten. Passar på att fixa med lite sådant när tid finnes. Har även hunnit med att skriva en inköpslista, mycket mat som måste handlas. Men det får nog bli imorgon!?

 
Att leka med ätpinnar var väldigt roligt igår. Tror han tyckte den var lite skön att tugga på pga tänderna. Båda har nu kommit upp så det är extra kli i munnen. Ska nog gnugga lite flytande alvedon på tandköttet idag. Det ska visst linda och bedöva lite!?

Nej nu ska jag krypa ner på golvet och leka och busa med min lillprins ♥ Han är bara FÖR gosig just nu!
CaRpE dIeM!



Sleeeepy..

Känner att den dåliga natten börjar att ta ut sin rätt nu. Är redan nu riktigt trött, skulle lätt kunna somna. Men ett tag till ska jag allt hålla mig vaken. Skulle vilja hålla mig vaken till efter 23, då börjar nämligen Seinfeld på tvn. Brukar se det varje kväll men tveksamt om denna dag kommer att bjuda på något avsnitt?!
Hur natten blir får vi se. Går att ta igen den förlorade sömnen på dagen imorgon. Efter lunch hade jag tänkt att ge mig på jakt efter blommor till köket. Skönt att vila lite och äta lunch innan vi ger oss iväg.

Tyvärr blev det ingen synundersökning för Christian idag. Fick tid om 2 veckor, så fram tills dess får han allt sitta och snörvla vidare i soffan. Men vi åt god thaimat och myste en stund på stan innan det var dags för honom att åka till J. Första gången sen mitten på november som han var där. Kändes lite konstigt att lämna av honom där.

Nu blir det soffmys medans älsklingen spelar COD2. Konstigt att man kan tycka att det är så skoj att ligga och titta på det!? Men det är lite av tradition. När Melle låg i magen spelade dom det och nu när Milton ligger där spelar dom också.
TrEvLiG kVäLl!


Behövligt morgonkaffe

God morgon!
Sitter och dricker en kopp kaffe hemma hos mina föräldrar. Kan säga att det är en god kopp kaffe och välbehövlig.
Har haft en natt som varit lite jobbig. Melle har haft hemska mardrömmar och inte velat somna om efter han vaknat. Var precis som han var rädd för att somna om. Stackars älsklingen, led verkligen med honom.
Blir en tidig kväll i sängen men det är ju bara mysigt ☺

Väntar på att Christian ska bli klar med sitt möte så vi kan mötas upp på stan. Blir en liten mysdag med lunch och fika på stan. Han ska även passa på att kolla synen. Så under tiden får väl jag och Melle spendera lite pengar ☺
Ha en mysig dag i snöovädret!


Ska du med på ett åk?


Har haft en trevlig kväll hemma hos svärmor. Bjöds på varma mackor, klassiker. Måste göra det oftare, för det är ju SÅ gott.
Melle sover gott efter massor av lek och bus med kusinen. Det senaste är att gå runt med henne i gåstolen. Så söt han var där han gick runt med henne. Kanske inte alltid uppskattades av Liah men tyvärr brydde sig inte lillkillen om det.
Just nu ska han nämligen gå mot allting som det går att gå emot. Gåvagnen, leklådan, dammsugaren och nu även gåstolen.

Imorgon blir det lite morgonmys med hela familjen. Älsklingen har sovmorgon till 9, då ska han vara på ett litet möte med jobbet. Men till 10 är han klaar och då ska vi mötas upp på stan. Vi har lite to dos att göra. Blir nog också en lunch, mysigt!

SoV gOtT!


Plask plask...


Nu sitter Melle själv och leker vid sitt bord i rummet. Han kan tillochmed kliva av stolen utan att ramla!

På förmiddagen idag ringde dom från Delfinen. Dom har hand om babysim här i stan. Hade mailat dom angående deras kurser förra veckan. Har länge varit intresserad att börja på babysim med Melle. Men tyvärr har flytt och liknande kommit ivägen.
Men på måndag kl 15.00 kommer vi att börja gå på babysim. Det är ca 8 st måndagar framöver som vi ska plaska och ha skoj! Blir en tidig födelsedaggspresent till älsklingen. Är ganska säker på att han kommer uppskatta den!?

Nu ska vi klä på oss och hoppa in i bilen för att hämta pappa. Sen blir det mys hemms hos farmor med kusin vitamin. Härlig start på den här veckan!


Grönt är skönt!

Blev murgröna som fick pryda mina fönstret. Fick dock betla lite extra för att dom skulle binda upp dom på båge åt mig. Bättre att det blir bra gjort! Köpte även till två dekorationshjärtan att sätta i.
Blommor till köket ska jag titta på senare i veckan. Har snygga vita höga krukor hemma, så jag tänkte ta med en när jag handlar. Dumt att köpa nya bara för man inte vet hur vida dom är.

  
Tänk om snön kunde försvinna utanför fönstret med. Då kunde man verkligen få vårkänslor!

Ska snart försöka attt söva en liten kille här som börjar bli trött. Blir först lite lek i hans rum. Vi har lekt massor därinne idag.
Puss & kram!


Liten men ändå SÅ stor!

Igår blev Melvin 11 månader, stora killen. Men om en månad den 17 februari blir han stor på riktigt. 1 år och ingen bebis längre! Men jag vill inte att han ska växa så fort som han gör. Han ska ju vara en liten kille som bara vill mysa med mamma och pappa.
Men det är bara att inse att tiden GÅR fort och snart är det Milton som kommer fylla 1 år. Kanske går lite fort fram men det är så det känns ibland. Som att bara dagar blir veckor och veckor blir år. MÅSTE njuta ÄNNU mer av dagen här och nu!


Melle och pappa busade och lekte massor igår i hans rum. Att få flyga är ju alltid skoj!


En glad kille som var lite gnällig pga tänder igår. Snart min älskling är dom uppe och det kommer kännas bättre!

Idag ska vi mysa massor här hemma. På eftermiddagen ska vi hämta pappa på jobbet och sedan åka hem till farmor. Där blir det lite hemmafix och mat, mysigt!
Men nu blir det lite frukost för min lille herre. Han busar på för fullt här hemma men är SÅ glad idag!

Önskar er en härlig start på den här veckan!


Saturday night!


Här låg vi och njöt i våra fotöljer på bion igår.

What a night! Detta måste man göra oftare, bra för både humör och själ.
Nu har jag nog skvallrat av mig så det räcker och blir över ☺ Men gud vad vi skrattade igår, nästan så jag fick ont i magen. Var nog några som tittade på oss när vi var och åt men det bryr jag mig inte om. Hade en urtrevlig kväll!
Snabba cash rekomenderar jag verkligen alla att gå och se. Bra film med mycket spänning och lite lagom med action. Hoppas på att det kommer någon uppföljare med tiden?! Blir i vilket fall att läsa Aldrig fucka upp. Är ju lite nyfis på hur det går för dom!


Ramona såg lite halvfull ut på kortet men det är hon inte

Nu ska vi ta och gå på en liten promenad med gullungen. Tror han behöver sova lite igen!? Är lite gnäll nämligen men det beror nog mest på tänderna. Han biter på allt och framförallt fingrarna. Och då tar han i så hårt att han blir ledsen. Inte lätt att vara liten och få tänder!


Pigg & glad kexchoklad

God morgon på er!

Har ätit frukost och tagit igen MASSOR med Mellemys. Gud vad jag saknade den lille killen igår, hade jag inte räknat med. Men det var även skönt att göra något utan barn!
Hade en mysig kväll med Ramona. Massor med tjejsnack, god mat och en riktigt bra film. En perfekt helkväll! Tack gumman, det var vad vi båda behövde! Bilder från kvällen kommer senare under dagen.

Ska snart ta och bege mig hem till mamma och få håret färgat. Är dags för det igen. Färgen har blivit tråkig och det blonda lyser nästan igenom. Så idag blir det en hemmafixninng, enkelt.
Efter det blir det att köpa lite nya växter till hemmet. Hoppas på att jag hittar något bra?! Annars blir jag lite besviken.

Ha en skön söndag kära vänner!


Det nya vardagsrummet!

Ska snart fixa till mig innan jag ska åka och hämta Ramona. Är faktiskt lite taggad ☺ Men det ska bli kul att hitta på något utan barn och med en tjej. Är hur mysigt somhelst att vara med familjen men det är lika mysigt att göra något med en från det kvinnliga könet!
Innan jag försvinner för kvällen och natten visar jag er vardagrummet. Kan inte sluta tjata om hur nöjd jag är!


Nu ser det lite ombonat ut i fönstren.


Imorgon kommer det nya fräscha växter.

Ber om ursäkt att jag tog utan blixt men det blev inget bra. Kanske hade blivit om jag hade velt ta mig tid. Men det blir bättre bilder imorgon då ni får se hur det blev med blommorna. Hoppas bara man hittar något snyggt!?

Dags att fixa till sig lite. Hoppas att ni får en lika mysig, rolig och härlig kväll som jag kommer att ha!
På återseende!


Pannkaka kan jag äta själv!


Igår vid lunch åt älsklingsungen maten själv!

Roligt att se hur stolt man blir över sitt barn minsta lilla sak. Första jollret, första rullningen,  första leendet, första gången dom kryper. Och nu när dom börjar att äta själva =) Men det är nog för att det är MITT barn som gör det. Ett bevis på att dom utvecklas som dom ska och att dom faktiskt lär sig saker!

Igår till lunch blev det pannkaka igen. åt ju det dagen innan men Melle och jag tycker det är gott. Pappa är inte så förtjust i det. Så därför blir det bra lunchmat till oss ;-)
Melle mumsade i sig en hel pannkaka och pratade och skrattade så gott under tiden. Han har blivit så stor och imorgon blir han 11 månader. Helt sjukt!
Men jag kan säga att jag har älskat varje minut och sekund av dessa 11 månader. Det har lätt varit dom bästa i mitt liv. Att jag och Christian gjort något så underbart är fantastiskt ♥

  
Tiden går så snabbt men snart sitter jag härr med Milton och nästan börjar gråta över hur stor han har blivit som äter själv!

Tar just nu igen mig i soffan. Melle sover efter lunch och lite vild lek ;-) Älsklingen spelar lite PS3 och tar igen sig efter att ha satt upp persiennerna. Som för övrigt blev riktigt bra. Nu är jag nog helt nöjd med mitt vardagsrum. Bara småsaker som ska inhandlas!
Jag ska bara sträcka ut och mysa vidare med Milton. Han ligger och sparkar så glatt i magen. Han och jag ska ut och äta och gå på bio med Ramona ikväll. Vi ska ha lite mys med mat på Gula huset innan det blir Snabba cash. Och jag ska vräka ut mig i en skön fotölj högst upp i salongen under filmen =D

 

 


Lördagsmys!

Då är det helg, härligt med helger. Det är dagen med stort F, familjemys!
Här ska vi ta och hoppa in i bilen. Blir en sväng till IKEA för att fixa träpersiennerna och köpa värmeljus. Har bara några stycken kvar. Älskar att tända ljus =)

När vi kommer hem blir det lite mer uppdateringar!
Puss på er!


Nu sover mitt hjärta en sväng. Jag har slängt in en maskin med tvätt och plockat lite här hemma. Bara att dammsuga när han vaknar.
Tog några kort på min älskling efter frukosten. Svårt att inte älska sönder den här killen. Han var så mysig och åt som vanligt mycket bra. Och eftersom det är fredag idag fick han en liten yoggi. Det tycker han verkligen om =) Tyvärr blir det lite mer mat änvanligt runt munnen. Men vad gör det, barn SKA kladda!

  
Kommer alltid att älska dig mer än livet 

Ska snart ta och förbereda lite inför lunchen. Funderar på pannkakor idag igen. Var vad vi åt hos Sofie igår men Melle älskar verkligen det. Han smällde i sig 3 amerikanska pannkakoor och 4 matskedar vaniljglass. Han hade säkert kunna äta mer men jag satte ner foten, det fick räcka =) Och ja, jag är en hemsk mamma som ger mitt barn vaniljglass. Men det är inget han kräver att få och han blir inte fet. För så som han håller igång på dagarna förbränner han det!

Puss & hej!


Morning!

Pigga och glada är vi i Boda denna morgon =) Vi har sovit som små prinsar allaihopa! Att en bra nattt kan göra så mycket!?
Melle somnade som vanligt igår, en stund efter 20. Och sov riktigt bra inatt, vaknade bara en gång av att han gnällde till i sömnen. Så när jag vaknade strax innan 5.30 höll jag på att trilla ur sängen. Gullungen hade sovit hela natten. Och det betyder ju att även jag och älsklingen fått sovit bra =D
Så vi gav honom lite välling och sedan somnade han om till strax efter 6.30. Då vaknade han av att pappa var uppe och fixade till sig inför jobbet. Och inte kan man klaga på att man får gå upp då. Inte efter SÅ många timmar med sömn =)
Hoppas lite på att även nästa natt kommer att bli bra!? Men samtidigt vet jag att man ska vara försiktigt med det. Inget är säkert med den här lilla killen. Fast vi kan ju håll tummarna lite ;-)

Nu blir det frukost för lillkillen och sen ska vi dammsuga av lite här hemma. Ska försöka ge mig ut på en promenad idag med efter lunch. Måste lägga på lite brev och nu är det ju inte så kallt ute som det har varit. Då kan Melle somnat gott i vagnen.

Äntligen fredag igen!


Im blue...

Var dags idag att fixa till naglarna efter jul och nyår. Behövligt som vanligt =) Dom var långa och den röda färgen hade växt ut en del och det är inte snyggt. Är det som är tråkigt med att ha färg på hela naglen. Att man får en "utväxt" längst in på nageln.


Midnattsblått med glitter.

Valde en fransk manikyr med lite twist. Ingen stark färg utan blått, passade årstiden tyckte jag. Mellan det blåa och nageln drog vi en glitterrand för att göra det lite mer glammo ;-)
Är som vanligt helnöjd med resultatet. Tror inte att Emma kan göra fula naglar!?

Älsklingen är iväg och hjälper Mike med en ny spis så jag sitter själv i soffan och ser på CSI Miami. Melle somnade som vanligt gott efter lite välling. Helt sjukt att han blir 11 månader på söndag. Tycker han nyss kom till oss!

Take care!


Inte sju utan åtta

Upptäckte idag att Melle håller på att få två nya tänder och inte en. Såg i lördags hur en tand precis var på väg upp i underkäcken. Men idag när jag honom lunch idag såg jag att även en tand till är på väg upp! Den sitter på andra sidan i underkäcken.
Nu förstår jag varför han varit SÅ otroligt gnällig emellanåt. Lilla hjärtat, skulle ta smärtan för din skull. Men snart har dom kommit upp och då kommer allt att vara bättre ♥

Melle är just ju på riktigt glatt bushumör, så jag ska passa på att gosa med honom innan det blir välling och sängen. Är inte svårt att älska honom ännu mer när han är så här!



Hoppas ni får en lovley dag!


Vi önskar er en mysig torsdag!

Blir en lunch hemma hos Sofie & co innan vi åker till stan. Eller jag till stan och Melle till mormor och morfar =) Ska bli mysigt för barnen att ÄNTLIGEN få träffas igen. Alfons har varit sjuk så han och Melle har inte kunnat träffats sen nyårsafton.

Blir uppdatering senare ikväll när vi har kommit hem igen!
KRAMAR!


Mardrömmar!?

Natten gick riktigt bra. Inget maggont efter den nya vällingen. Var lite orolig för det men nu vet vi att magen nog kommer att tåla den.
Melle är ganska inställd på att vakna någon gång mellan kl 01-01.30 varje natt. Då vill han alltid ha lite välling. Vatten, kramar och vaggning funkar inte för att somna om. Sen han var ca 6 månader har han haft perioder då han vaknar ungefär samma tid varje natt. Brukar gå över efter någon månad, så snart hoppas vi att även denna ska göra det!?
Däremot har han börjat att drömma mycket mardrömmar. Är vad vi tror i allafall. Han rör mycket på sig och låter i sömnen men inatt vaknade han kl 5 och var jätteledsen. Var så tydligt att han måste drömt något hemskt. Så han fick komma in och sova vidare i våran säng.
Hoppas att han snart kan få sova lite bättre. Han håller igång så mycket under dagarna att han behöver ta igen sig med mycket sömn på natten. Men än så länge är det ingen fara, vi överlever =)

På schemat idag står nagelfix på eftermiddagen. Så Melle får vara hemma hos mormor och morfar under tiden. Han har ju varit där två dagar i rad redan så jag tror inte att han protesterar ;-) Men på förmiddagen ska vi bara ha massa mys här hemma. Kanske sova lite med??!! ;-)
Men först byta blöja, luktar usch usch nu!

Ciao bloggisar!


Våren gör inträde!


Nya fräscha tulpaner och en vårig duk får en på härligt humör!

Tjugonde knut idag! Sista dagen att städa ut alla julsaker men många har nog redan plockat ner sina saker!!?? Bara lilla jag kvar som väntade in i det sista =)
Hade först tänkt att göra det i måndags men då blev det storstädning istället. Och både igår och idag har jag haft saker på schemat. Så alla saker åkte ner ikväll. Men som tur var hade vi inte så mycket. Tog inte så lång tid att få ner det i kartongen igen ;-)

Passade på idag att handla nya lampor till vardagsrummet. Har tidigare haft ekfötter och mörkbruna skärmar. Men nu ville jag ha vitt som passar mer till det här hemmet.
Hade haft span på ett par snygga för 300 kr st, så nu slog jag till. Eller var rättare sagt tvungen för annars hade vi inte haft några lampor i vardagsrummet =)
Valde att köpa den lite längre lampfoten, fanns nämligen två längder. Tänkte det kunde vara snyggt eftersom vi har fönster som börjar ganska långt ner men är stora. Blir lätt annars att det ser så litet ut. Och det blev snyggare än vad jag tänkt mig!


Blir att köpa lite nya blommor till fönstren. Inga mer julstjärnor eller amaryllisar förän nästa jul. Gröna sköna växter ska inhandlas till helgen.
Blir även att titta på träpersienner till fönstren i helgen. Vill ha vita som kan gå en bit ner i fönstren. Hade tidigare tänkt hissgardiner men eftersom vi har eftermiddagssol kan det vara skönt att kunna dra ner ifall solen lyser in i vardagsrummet.

Köpte två paket med tulpaner idag när jag handlade, vita och ljusrosa. För ni har väl inte glömt att på fredag är det Tulpanens dag!? Så till alla killar (om det nu är så många som läser denna blogg??!!) glöm inte att köpa en bukett till er dam. Det kommer ge glada miner och uppskattning!
Ska lägga upp fötterna i soffan och läsa en tidning som kom i posten igår. Melle har redan somnat. Drack vällingen själv i sängen idag. Får se hur mätt han håller sig på 1 års välling. Avger en rapport imorgon =)

Önskar er en mysig onsdagskväll! Ta hand om varandra, det finns bara en av oss alla!


En bit på vägen!

Hade tid på storken idag för att träffa deras läkare. Skulle disskutera om en eventuell remiss till Nikemottagningen.
Gick riktigt bra, läkaren förstod min oro. Var skönt faktiskt, hade räknat med att disskutera och bli lite motarbetatd. Så om 4 veckor skulle han skicka iväg en remiss. Det är nämligen inget man gör innan v 26.
Så nu håller jag tummarna för att det kommer gå bra uppe på sjukan med. Men vi har kommit ett steg längre på vägen!

Har precis blivit bjuden på god sopplunch hos mina föräldrar. Min kära pappa tog hand om Melle medans jag och mamma var på storken. Skönt att ha med sig någon mer ifall dom inte varit så förtående. Så efter en liten sväng på stan med fika gick vi hem och åt.
Nu bär det av till Maxi för lite handling. Måste ha lite välling till Melle. Blir att köpa 1 års välling idag, han är ju en stor kille nu =)
Men först ett blöjbyte innan vi åker.

Puss & kram!



Hej mitt vinterland


Kan det bli mycket vackrare än så här på vintern!?

Fick mig två riktigt sköna promenader idag. En från bilfirman efter att jag lämnat in den på morgonen. Och sedan en efter lunch när jag gick och hämtade bilen.
Även om det inte tog mer än ca 15 min att gå från mina föräldrar till bilfirman så räckte det kan jag lova. Det var kallt och friskt ute men man njuter ändå. Men jag hade på mig långkalsonger och tjocka tröjor så jag inte skulle frysa. Det enda jag frös om var näsan ;-)

 
Älskar "virrveln" som jag har på min luva. Gör den lite mer unik än alla andras =)

Melle fick inte följa med på promenaden. Han var kvar och lekte med mormor och morfar. Bäst för honom, inget bra att ha honom ute i den här kylan. Men samtidigt var det skönt att bara lyssna på musik och rensa tankarna. Behöver vi alla ibland!


Är så fint med rimfrosten på träden!

Nu ska vi söva en liten kille här hemma. Han har sovit alldeles för lite idag så vi får se hur det går. Blir annars lite mys innan till Halv åtta hos mig.
Ta hand om er så länge!

 


Fri service

Hejsan!

Sitter hemma hos mina föräldrar och bloggar lite. Har lämnat in bilen på service idag. Fick hem ett brev att något kunde vara fel och vi var tvugna att lämna in den för check. Och den klarade sig och inte en krona kostade det, tack för det!
Ska snart ta en kopp kaffe och hemmabakad bulle, mums! Pappa kommer hit och håller oss sällskap. Vilket myyyys!
Skriver lite när vi kommit hem!

KRAM!


En tidig kväll i sängen!

Ska snart ta och bortsa tänderna och krypa ner i sängen. Känner mig lite sliten faktiskt, tror det beror på omställningen. Sen att hela förmiddagen gick åt till storstädning.
Melle blir lite extra ledsen ibland, delvis för att pappa inte är hemma och sen för att en ny tand är på väg. Om bara några dagar är den helt uppe och då hoppas jag på att han inte lider så mycket av det. Tyckte även att det såg ut att vara en till tand på g. Men hann inte att helt se för min lille prins stängde munnen =)
Ikväll tycks även Milton vara heltokig i magen. Vet inte vad som tagit åt honom men det är livat vill jag lova =) Härligt att känna sparkar igen och dom blir bara starkare för varje vecka. Jag njuter av den här tiden, vet ju att det är sista gången. Inga fler barn för min del, två kommer att vara lagom. Inga sladdisar här inte!

Nej nu blir det att lägga sig i sängen och se om det finns något att somna till på tvn!? Imorgon blir en tidig morgon. Ska lämna in bilen på service kl 9.30 och innan det ska jag ha lämnat av Melle. Vill inte ha med mig honom till bilfirman. Sen har vi tvättstugan hos mina föräldrar, så tisdagen kommer att försvinna den med. 
Dröm sött! 


Hungrig

Har precis snott några riskakor från Melle. La på lite ost och drack en drickyoggi men mätt det ska jag inte säga att jag är. Åt lunch för ca 2 timmar sedan. Tog vad som fanns i kylskåpet som gick snabbt att fixa, kräftsallad. Men inte ska ni tro att jag är mätt. Nej sitter här med ett litet sug i magen. Värsta med att vänta barn. Vissa dagar kan man äta som en häst och känner sig konstant hungrig och andra dagar sitter man och petar i maten.

Blir att hämta pappa på jobbet idag. Melle är nog lite sugen på att komma ut tror jag. Men att gå promenader i det här kalla vädret gillar jag inte. Hans små kinder tar stryk av det. Även att vi smörjer in med Miniderm så känns dom nariga.
Så för att han ska få se något annat än dessa väggar tar vi bilen och ger oss iväg. Tar ju inte så lång tid. Sen kan han få komma hem och busa järnet igen!

Hej så länge!


Vardag igen

Hejsan. Då var det måndag igen och inte vilken måndag somhelst. Utan den som pappa började jobba på efter 2 månaders pappaledighet. Lite konstigt är det men samtidigt skönt. Nu kommer vi in i samma rutiner som vi hade tidigare.
Ska inte säga att jag tyckt det varit härligt att vara två hemma. Men det är som med semester, efter ett tag längtar man tillbaka till det "vanliga livet". Man skulle ju inte njuta så mycket om man jämt fick vara ledig! Håller ni inte med?



Så här hemma har vi en städdag. Har redan dammsugit hela huset noggrant. Ska plocka undan lite julsakker och så fort Melle somnat ska jag moppa alla golven. Det ser jag fram emot =) Finns inget som luktar så gott som ett nystädat hem!
Köpte nytt moppset igår men även en massa andra städprodukter och rengöringsmedel. Så nu ska det bli spotless här hemma ;-) Känns lite roligare att städa om man har rätt saker och att det är medel som luktar gott. A och O enligt mig!

Nej nu har jag inte tid att sitta här mer. Uppdaterar mer senare idag!
Happy måndag på er!

 


Full fart fram

Filmade en kort snutt på Melle idag när han for fram med leklådan. Hej vad det går undan 




Liten har blivit STOR!

Idag slog tanken mig att vad stor Melle har blivit. Tänker ofta att han inte är en liten bebis längre men idag kändes det verkligen hur stor han blivit!
När vi var hos farmor idag så gick han för första gången med hjälp av leklådan. Den har hjul så den rullar fram. Och vilken fart han fick upp =) Gåvagnen som han fick i julklapp har inte varit intressant men leklådan var en hit! Blir att investera i en sådan tror jag.

Det jag försöker säga är att tiden verkligen går fort när man har barn. Och snart blir Melle 1 år, hel sjukt! Han är inte min lillkille längre, utan han är min storkille ♥



Melle idag.


Melle nästan 8 månader.


Melle 6 ½ månad, med pappas glasögon ☺


Melle 6 månader.


Melle 4 månader.


Melle 3 månader.


Melle 2 månader.


Melle knappt 1 månad gammal.


3 dagar gammal.

Det här är bara några av dom hundratals kort vi har på vår älskling. Snart är han storebror och vi har en till liten kille här hemma. Gud vad jag längtar tills dess!
Nu ska jag njuta av kvällen med mina älsklingar!

gOd KvÄlL!



Sovmorgon!

God Morgon!

Sitter här med en glad kille som busar runt och en mätt mage. Har haft turen att få sovmorgon idag. Det tackar jag så mycket för. Känner mig väldigt pigg och faktiskt lite utvilad. Melle har sovit bra inaatt med, han vaknade första gången vid halv fyra ungefär. Tyvärr fick han för sig att det var dags att gå upp vid halv sju ungefär =) Men pappa tog morgonpasset så jag fick sova vidare. Fast det är bara rättvist, jag tog gårdagens tidiga pass så han fick sova =)

Idag är vi bjudna på förmiddagsfika/brunsch hos Melles farmor. Vi ska hjälpa henne sätta upp några saker och även hämta hem vår borrmaskin så vi kan sätta upp spegeln och ramen vi köpte i fredags. Ska bli skönt att komma ut lite idag med. Melle och jag var ju inne hela dagen igår. Ska inte klaga för -16 är inget skönt att vara ute i men man saknar att få lite frisk luft. Kanske blir en sväng i pulkan sen när vi kommer hem!?


Melle älskar speglar. På IKEA satt han och skrattade och vinkade åt sig själv medans vi letade efter en bra hallspegel. Han harr även fått för sig att kladda och pussa på "det andra" barnet i spegeln =D Har man en kille som älskar andra barn är det inte svårt att förstå. Annars så är han bara väldigt egenkär ;-)

Nu ska jag passa på att mysa och pussa massor på min lillkille. Har saknat honom massor den här morgonen. Vi brukar ju alltid busa i sängen på morgonen.

Vinterpussar på er!


Mysdejt som gav energi!

Vilken mysig eftermiddag vi har haft. Blev glatt överraskad när jag såg att Agnes kom med på besöket hem till oss. Trodde att det bara var Sofie som skulle komma hit men lillskruttan var med också =)


Fina flickor på besök!

Kul att se lillgummsan, mycket har hänt sen jag sågs henne senast på nyårsafton. Då var hon på gränsen till att börja krypa och nu far hon fram som en iller på golvet. Och inte nog med det, hon reser sig upp med raka ben och armar med. Precis som krypställning fast hon har sträckt upp benen. Om hon inte går innan hon är ett år blir jag förvånad!
Melvin låg och sov när dom kom men efter en liten stund vaknade han. Och när han såg att Agnes var här sken han upp som en sol. Syntes så väl hur mycket han har saknat henne. Får hoppas att Alfons är helt frisk snart så dom kan leka ihop. För det är någon som han saknar att leka med =)


Min älsklingstjej!

Blev som vanligt lite skvaller och prat om livet, barn och allt däremellan ;-) Är glad att kunna ha vänner att sitta ner och prata med ALLT om. Allt lätta sitt hjärta inför någon är det bästa som finns. Och det kan jag verkligen med Sofie. Älskar dig vännen!


Våra små ögonstenar lekandes. Melle är snäll och ställer upp på Agnes i vått och tort. Det märkte vi tydligt idag =)

Här hemma råder fullständig tystnad. Melle sover efter en eftermiddag med mycket lek och stoj. Älsklingen är och hämtar ut biobiljetter till mig, snäll som han är. Och jag bara njuter av tystnaden! Har haft huvudvärk idag som inte velat att släppa helt. Hoppas på att lite vila innan maten ska hjälpa!?
Skriver lite mer senare. Nu ska jag bara vila ögonen en liiiten stund!

 


Happy happy!

Pratade precis med min Sofie. Hon kommer över hit på lite girltalk efter lunch =) Det är precis vad jag behöver denna kalla dag. Får vi tid att inviga dom nya rosa lattemuggarna från IKEA ;-)


Köldrekord i Boda!

Burr på er. Vilken kylig men vacker morgon vi har hemma. Termometern visade -23 grader vid 8 på morgonen. Det är kallt och rekord för den här vintern för vår del. Men att se detta landskap när man kliver upp på morgonen är härligt. Harmoniskt är nog rätt ord!
Dagen kommer nog inte att bjuda på några större utsvägningar. Melvins farfar kommer nog hit ppå en liten fika under dagen. Och om det blir lite mer vettig temp ute kanske en promenad, vi får se!?

KRAMAR!


Ljuskälla!


Dagens fynd från IKEA.

Kom hem med fyra nya ljuslyktor idag. Fick ge 20 kr st för dom och det är helt ok. Kostar i vanliga fall dubbelt så mycket.
Dom gjorde sig mycket bra på vårat matsalsbord. Ska lägga på en roligare duk nästa vecka då julen försvinner här hemma. Men tills dess får dom hålla julduken sällskap =)
Blev även en spegel till hallen. Och en till svart ram att sätta upp den andra postern i. Så nu är vi på god väg att få ordning på det mesta här hemma..


Taget utan blixt. Sprider härligt mysljus =)

Ska snart ge Melle lite välling och sedan lägga honom sängen. Vår förhoppning är att han sover till kl 20. Då skka vi ha mys i soffan med massa gotti gott. Så nu ska vi mysa innan han ska sova.
Puss på er!


Lunchdate

Haft en trevlig lunchdate med Ramona. Skönt att kunna prata av sig och utbyta tankar och ider om livet. Även om det känns tungt ibland så finns det alltid en ljusning. Glöm inte det tjejen!
Vi bestämde även att ha en girlsnight med middag och bio snart. Kanske redan nästa helg!? Härligt att gå ut och äta och sedan avsluta kvällen med Snabba cash. Blir nog även en del planering av en resa till Ullared då med ;-)

Nu ska hela familjen packa in sig i bilen och åka till IKEA. Vi ska köpa en ram till och sedan en spegel. Har ingen stor och nu börjar vi att känna att vi saknar det. Blir säkert lite mer småsaker som får följa med i den blåa påsen.
Hejdå på ett tag!


Fab friday!

Äntligen helg igen! Ja är lite speciellt med fredagar i vårat hus. Det är dagen med stort M och det för MYS =D Man äter lite gott, inget speciellt så. Man har lite godis, sitter i soffan och gosar med familjen. Och oftast är det något roligt på tvn att titta på. Och idag har ju Lets Dance permiär. Så det blir en ganska mysig fredag!
Dagen börjar även på mysigt sätt med fikabesök av Ramona. Var inte så länge sen vi sågs men jag saknar henne massor när vi inte gör det. Blir att svänga förbi henne oftare på jobbet och hälsa på. Hon jobbar ju faktiskt bara runt knuten ;-)
Hade tänkt att baka något men städningen har dargit ute lite på tiden här hemma. Är alltid något som kommer ivägen, blöjbyten, telefonsamtal och en busig lite kille =) Men det gör inget. Har wienerbröd i frysen som vi kan värma på och en massa annat gott i lådorna.
Är det som är en av många härliga saker med att vänta barn. det finns ALLTID något gott hemma =D

Nu blir det en dusch och sen ska jag försöka få Melle att sova en stund innan Ramona kommer. Lika bra att hitta gamla rutiner redan nu!
Önskar er en skön början på helgen!


Härligt med feedback!

Har fått sådan härlig uppbackning idag angående kejsarsnittet. Framförallt från min kära kollega Tulin. Love you girl! Hon letar svar och information på nätet. Och det betyder mycket att veta att man har vänner i ryggen.
Detta är nu inget som jag mår dåligt av, nej. Jag ska inte säga att jag bryr mig för det gör jag. Men all min vakna tid lägger jag inte energi på att fundera på det. Jag vet exakt var jag står och jag tänker inte rucka på mig en millimeter. Det är jag för stadig för!
Om dom tror att dom fått ett lätt fall som dom ska prata omkull, guess agin! Dom har inte stött på mig förr och det är kanske tur det ;-)

Så tack alla, både vänner och familj som stöttar mig och står på min sida. Det betyder enormt mycket och ger mig kraft och energi!

Just nu har vi en pigg kille här hemma som INTE vill sova, bara busa. Men det får vi ta på oss. Vi lät honom sova när vi kom hem på kvällen istället för att väcka honom. Sova sent = pigga barn!
Funkade bra när han var mindre men nu har han så fasta sovrutiner att om man börjar tumma på dom blir det pannkaka av allt. Fast nu när vi båda är hemma går det an men nästa vecka är det vardag igen. Då kommer vi att jobba hårt på sovrutinerna igen.

Och under tiden jag skrivit det här har prinsen somnat så sött i sin säng =)

Nu lägger jag upp fötterna i soffan och bara tar kväll. Älsklingen har varit underbar och bäddat in nytt i sängen. Hade en busunge som kissade i vår imorse och jag hann inte att bädda om innan vi åkte på förmiddagen. Hade tänkt att göra det innan jag skulle lägga mig nu på kvällen. Blir bara att borsta tänderna nu!
Ta hand om varandra och mys lite extra i vintermörkret!


Inga raka svar!

Gick ungefär som jag tänkt mig att det skulle gå på storken idag. Fick inga besked om något men det hade jag inte räknat med heller. Att få ett kejsarsnitt idag är inte lätt. Man måste vara villig att slåss för sin sak. En förlossningskräck räcker inte. Du ska vara på gränsen till att bryta ihop.
Jag fick tid nästa onsdag, den 13 för att prata med läkaren på storken. Har jag tur kan älsklingen ta ledigt från jobbet och följa med. Alltid lättare att vara två men annars blir det att gå dit själv. Och jag är inte rädd att prata för mig, nej nej. Men det som känns jobbigt är att inte bli tagen på allvar.
Vet mycket väl att det finns fler blivande mammor som lider av samma sak som jag och dom kommer föda på vanlig väg. Hade jag med gjort men skillnaden är att jag inte har någon aning om hur ofta jag får mina skov! Hade jag vetat det så hade det inte varit några problem.
Nu kommer det att bli en remiss till Nike mottagning från storken och prata med folk där också. Men det skrämmer mig inte! Jag kommer att stå på mig och slåss med näbbar och klor! IM A FIGHTER!

Det som gjorde mig mest arg var att jag fick erbjudande om att bli igångsatt tidigare. Vad spelar det för roll?? Mina problem uppstår ju vid en vanlig förlossning. Eller det finns en ökad risk om man ska vara korrekt. Både läkaren som jag hade på sjukhuset och det som står på nätet är att dom rekomenderar kejsarsnitt. Men men inget ska vara lätt idag. Och den sjukvården som jag så fint betalar för varje månad gör inte att JAG har något eget val.

Nu ska jag sluta älta det här och inte tänka mer på det förens nästa vecka.
Nu blir det en sväng med bilen igen. Har lite vi måste fixa med, som vanligt ;-)
Ha en superskön eftermiddag!


Storken idag!

Hej på er i snöovädret!
Helt sjukt mycket snö vi fått dom senaste dagarna! Vårat hus är snart täckt av en snövall =) Så nu är Christian ute och skottar fram små vägar ttill brevlådan och bilen. Vi har ingen lust att pulsa runt i snödrivorna ;-) Men jag tycker det är mysigt med all snö. Är ungefär som om förlorad snö för flera år kommer just i år. Och kul är det för alla barn. Vilket jullov dom har haft!

Vi ska snart åka hem till mina föräldrar och lämna av Melle där. Vi ska nämligen till storken sen och kolla hur det står till med Milton. Vanlig check så det är inget speciellt. Men jag ska däremot ta upp frågan om ett eventuellt kejsarsnitt. Är vanligt att man får besvär med tarmsjukdomen som jag har vid en vanlig förlossning och det är jag INTE intresserad av att få. Nu har jag ju fått i ordning på allt igen och så vill jag ha det! Men vi får helt enkelt se vad min barnmorska säger idag.

Dags att pälsa på sig mössor, jackor, vantar och allt annat som behövs i det här vädret.
Får skriva mer när vi kommit hem och se vad vi fått för info då!
KRAM!


Ny design!

Hemma igen efter en trevlig eftermiddag/kväll hos svärfar och Mahnaz. Har ätit mig mätt på smörgåstårta och ostbricka =) Två saker som jag älskar och äter för mycket av. Men det är ju så svårt när det är SÅ gott ;-)

Nå vad tycker ni om det nya utseendet?? Visst blev det skillnad!? Till det bättre om ni frågar mig.
Tog en väldans tid bara. Är ingen expert på varken photoshop eller bloggdesgin. Men efter lite om och men gick det till slut. Har bara några småsaker kvar att fixa innan den är helt klar. Hann tyvärr inte med det innan vi var tvugna att åka. Blir att sitta lite i sängen senare ikväll och göra klart det.

Nej nu är det dags att förbereda för kvällen här hemmma. När Melle vaknar så ska han byytas på och få sin pyjamas innan det blir välling. Just nu ligger han i overallen på vår säng och sover. Gullungen sov så skönt när vi lyfte ur honom ur bilen så lät honom sova vidare =)
Ciao!


Lite knep & knåp!

Lillkillen sover och älsklingen spelar COD på PS3. Ja och vad gör jag, jo får ett mindre anfall snart. Nja inte riktigt med mitt temprament setts lte på prov just nu =) Var tvungen att andas några minuter och skriva detta inlägg. Kan ju hoppas på att jag får ur mig mina agertioner så ;-)
Håller på att fixa till bloggen lite. Och denna gång lite mer än en annan bakgrund och lite snöflingor. Nu ska jag fixa hela sidan. Men ibland är jag min värsta fiende! Gäller att ta det lugnt och andas lite så ska vi nog få ordning på det med tiden!?

Nej nu kallar "arbetet" igen. Måste ju klara detta, eller hur?!


Melle MorgonPigg!

God Morgon. Får hoppas att ni sovit gott och vaknat utvilade. Här hemma började vår morgon 06.30, inte skönt. Melle har även drömt  mycket under natten. Vaknat några gånger av att han skrikit till. Som tur är har det varit i sömnen så han har fortsatt att sova. Själv har jag haft lite svårt att somna om när hjärtat sitter i halsgropen.
Har hunnit med att äta frukost och busa i sängen. Vilket är mysigt men skulle hellre sova en liiiten stund till =) Men nu sitter Melle i pappas famn i sängen. Han är lite trött så vi hoppas på att han ska somna snart. Då ska även vi passa på att sova lite till. Det kommer att behövas.
I eftermiddag ska vi nämligen fira Mahnaz och då kan vi inte sitta och vara trötta =P Kul för Melle att träffa kusin Liah idag igen. Tredje dagen på raken men han tycker bara det är skoj =) Vilket även vi självklart gör.

Nej nu blir det att lägga sig tillrätta i sängen och hoppas på några minuters sömn till. Drömma går ju alltid ;-)
KRAMAR till er i kylan!


Riktig vinterkyla!

God kväll i kylan!
Hoppas att ni har förfrusit er idag?! Själv var jag närapå att göra det under eftermiddagen. Låren domnade av och kinderna var röda! Var ingen lång tur men tillräckligt för att inse att termobyxor är ett måste nu! Men en sak som är kul att se är hur bra våra jackor funkar i den här kylan. Men sen är dom gjorde för att motstå -40 grader ;-) Så första riktiga testet får mer än väl godkänt!
Är roligt att se att kylan fortsätter att hålla ett grepp om oss. Så imorgon ska jag verkligen ge mig ut på promenad men fullt påpälsad. Luften är så frisk och klar att den fyller på batterierna till max. Vilket jag gillar =) Älskar när solen skiner, snön knarrar härlligt under fötterna och det är kall och klar luft. Inte ofta det händer men idag var allt en sådan dag. Tyvärr uteblir nog solen imorgon men vad gör det!?

Dagen har vi spenderat hemma hos Melles farmmor. Vi hade en del tvätt att ta tag i och hon var snäll och lät oss tvätta i deras tvättstuga. Skönt med en tvättsttuga med stora maskiner. Och tvättprogram som bara tar ca 40 min =) På kvällen bjöds det på tacobufe, så nu ligger vi och flämtar här i sängen. Är fortfarande mätt!
Melle somnade som en stock efter lite välling. Han har bara sovit ca 2 timmar på hela dagen och det var innan 12. Men jag måste säga att jag är stolt över killen som varit riktigt duktig och knappt gnällt något. Var lite precis innan vi åkte hem men det är helt ok.

Nu ska vi burra ner oss i våra sköna fluffiga täcken och bara mysa. Bästa sättet för att hålla kylan borta ;-) Föreslår att ni göra samma sak!
Ha en underbar kväll!


Gnälligt...??!!

God Morgon! Snart så är alla dessa aftnar över och vardagen tar vid igen. Tycker det ska bli lite skönt. För nu är det ju ingen ordning på något tycker jag. Butikerna är öppna lite hur somhelst, eller inte alls. Gnälligt, ja kanske?!
På tal om gnälligt. Måste bara säga det för jag stör mig så enomt på det.

Men varför är vissa människor så otroligt dåliga på att ta kritik??


Så fort någon ger dom feedback som inte är, Gud så bra, Åh precis så är det, Vad duktig du är. Eller en stor klapp på huvudet. Då blir dom förbannade och hävdar att ingen vet någonting.
Ska inte sitta här och säga att jag inte blivit förbannad över sådant men med åren och framförallt mitt jobb har jag växt ifrån det. All kritik är bra, det finns något att lära sig i det som sägs till en. Sen om man väljer att ta till sig det hela eller bara delar av det, spelar ingen roll. Men ofta kan andra se saker ur ett annat perspektiv. Så som inte jag ser det. Och många gånger är det bra!
Men frågan är varför man alltid ska bli förbannad och börja försvara sig?? Om det nu är så idiotiska människor, varför ödsla tid på deras åsikter?? Om man inte bryr sig, då tar man väl inte åt sig??

Ja det var bara en liten tanke jag hade så här på morgonen. Kom gärna med era egna åsikter, lovar att inte bli sur eller arg ;-)
Ha vilket fall en trevlig dag. Och ge någon ett leende, lovar att du får ett tillbaka!


Bad!


Man ser allt oftare Melle sitta med saker i munnen på det här viset!

Ikväll blev det bad för lillkillen. Den nya badleksaken fick Melle i nyårspresent. Det är en bläckfisk som sprutar vatten som en fontän. Väldigt skoj eftersom han skvätter som ett helt badhus själv =)
Tyvärr blev det väldigt blött så det fick inte vara på särskillt länge. Men det gjorde inte Melle något. Han tog plastringen och bet på istället. Tokfrans!


Obligatoriskt mys i soffan efter badet!

Dags för kvällsfika här hemma nu. Blir lite wienerbröd och te, mums!
Önskar er en mysig kväll!


Nyheter hemma!

Idag har vi hunnit med stan på förmiddagen med Carro, Nicke och Liah. Mycket mysigt och lyckat. Hittade en bra present till Mahnaz och hann med en lunch också. Provade Fräcka frökens och det är en ställe jag rekomenderar. God mat och latte ;-) men även barnvagnsvänligt. Mycket plats att ställa vagnar på och det går inte in hur mycket folk somhelst. Det blir lite mer intimt och det gillar jag!

När vi kom hem blev det att sätta upp dom nya hyllorna i hallen. Så nu har vi äntligen efter 2 månader i huset fått upp telefonen från golvet ;-) Melle har tyckte det varit skoj att kunna ringa vem han vill men nu får det tyvärr vara slut med det. Lite synd för jag tror mormor uppskattat hans samtal =p
En tavla har även kommit upp i vardagsrummet. Blev riktigt snyggt, så snyggt att det blir en likadan ram till med den andra postern i. Gör inget att ha två likadana brevid varandra! Blir tyvärr så att vi måste flytta den här lite till vänster men hålet kommer ändå att döljas av ramen.


Dom svävande hyllorna som finns på IKEA har nu kommit i en liten storlek.


Riktigt nöjd med att vi sparade massor med pengar på att inte köpa dyra tavlor som vi sett. Nu fick jag två snygga postrar gratis =) Men en till brevid kommer bli snyggt!

Nu ska jag försöka att söva en trött liten kille. Kan tyvärr bli så att mamma somnar också ;-)
Happy måndag!


Kusindate på stan!

God Morgon! Här är vi snart redo för att åka ner till stan. Om ca 1 timme ska vi träffa Carro, Nicke och Liah för att köpa en present. Idag fyller nämligen Mahnaz år, GRATTIS!
Så vi tänkte slå våra kloka huvuden ihop och köpa något till henne. Några förslag har vi, så särskillt svårt ska det nog inte bli =) Efter shoppandet blir nog en liten latte också ;-)
Men innan blir det en sväng till tippen. Har blivit lite skräp under nyårshelgen och inte har vi kunnat slänga något för det varit stängt. Så en fullproppad bil lär det nog bli ;-)

Vi hörs senare under dagen. Njut och var glad!


Strike a pose Melvin!

Melle ville gärna visa upp sin fina tröja som han fick igår. Den låg på rean för 50 kr på Zara och var i ett lite tunnare skönare material. Perfekt att ta på dagarna när man busar runt =)


Kolla in så snyggt lillkillen ställde upp sig när han visade sin nya tröja =D En liten blivande modell kanske?!

Kom även hem med lite saker till mig själv. Det mesta köpt på rean!
Blev två koftor från Mango. Är en sucker för koftor. Vet inte hur många som hänger i mina garderober men det är ett par ;-)

 
Den första kommer mycket snart att invigas. Verkar ju inte som om kylan kommer ge med sig!?


Den omtalade väskan. Blev en svart istället för röd. Var mer tegelröd än blodröd, lite synd!

På Zara handlade jag en ny tunnika. I tunnt och svalt material, snygg till våren. Blev även en fodrad tröja till Melle och lite lukta gott till älsklingen.

 
Melles fynd för halva priset är jag mest nöjd med.


Hittade en klänning till sommaren för 200 kr. Kunde inte låta bli att köpa den. Min morot kanske...??

Sen blev det en concealer och läppglans från MAC. En ungsfastform och lite julpynt för halva priset. Men det får ni se någon annan gång.
Nu blir det lite mys i soffan. Melle somnade tidigt i sin säng. Han börjar bli en stor kille nu. 
PUSS & KRAM!


Hemma hos farmor!


Två kusiner som myser i leklådan =)

På nyårsdagen bjöds det på middag hemma hos Melles farmor. Dagen till ära hade hon även införskaffat en massa nya leksaker till barnen. Men det roligaste var nog lådan på hjul som hon förvarade alla leksaker i. Den fungerade lika bra till att sätta barn i =)
Var två kusiner som satt tysta och tittade på varandra. Kan tänka mig att dom undrade vad vi var för kufar!


Sötnosar!


Leklåda i dubbel bemärkelse =)

Idag har vi varit en sväng på IKEA. Blev lite shopping av nödvändiga saker. Bla en tavelram som vi ska sätta upp en poster i som jag fick på H&M home igår. Riktigt snygg med lite färg. Hoppas bara på att resultatet blir lika bra som jag hoppas på?!
Efter det var det middag hemma hos Melles farfar och Mahnaz. Bjöds på otroligt mycket god mat, framförallt grytan. Den skulle man kunna leva på!
Dit kom även Melles faster och hennes Jocke. Kul att träffa dom igen, även om det inte var många dagar sen sist ;-) Fast jag tror Melle uppskattar det mest!

Dags att mysa lite med lillkillen som precis vaknade efter hemkomsten. Just nu är han på riktigt Mellebus humör =)
På återseende!


Soffhäng!

Just nu sitter jag i soffan och har druckit en god latte. Ska snart lägga upp fötterna och läsa Allt i hemmet som jag fick i veckan. Totalt glömt bort att jag fått den, stor glädje nu =) Melle leker på golvet här inne och pappa fixar i köket. Så idag är jag en latismama =p Får man vara ibland!
Axlarna värker mer idag än dom gjorde igår. Fick undderbar massage igår kväll men när jag vaknade på morgonen var jag helt förstörd i armarna och axlarna. Måste ha bärhjälp när jag är och shoppar ;-) Nej men man inser vad slitsamt deet är för kroppen och gå och bära på påsar och handväska en hel dag. Det kommer alltid krypande i efterhand.
Blir att ha tjock varm tröja på sig och en stor varm scarf runt halsen. Så man håller det varmt hela tiden. Brukar ju bli lite bättre då.

Nu blir det läsning och sen ska jag visa vad jag kom hem med igår =)
Dagen är DIN min vän!


Home sweet home!

Då var man hemma igen, skönt. Fötterna är trötta och axlarna värker. Får bli lite massage innan jag somnar. Skulle behöva duscha men det tar jag imorgon. Vill inte väcka Melle som sover i rummet brevid. Ibland är han lite lättväckt på kvällrna =)
Var två glada killar som mötte mig i dörren. Den ena lite mer än den andra ;-) Trodde Melle skulle sova men han höll sig nog vaken bara för att vi skulle hinna mysa lite på kvällen. Lillprinsen min! Och gissa och vi myste och busade innan han somnade =)
Fick lagad mat och soffmys när jag kom hem. Precis vad jag längtat efter sen jag gick upp imorse. Snart får det bli en fortsättning i sängen för jag är riktigt trött. Men dagen har varit mer än lyckad på alla sätt =)
Mamma och jag har haft en mysig dag med många fynd, både för stora och små ;-) Hade säker kunnat handla lika mycket till men jag fick lägga band på mig själv.
Bilder kommer under morgondagen. Nu ska jag fixa till mig och sen blir det lite massage  =)

Sov så sött!


Snart är vi på väg!


Puss och hej från mig!

God morgon! Blir ett tidigt och snabbt inlägg innan det är dags att bege sig.
Har kollat så jag har allt med mig. Vatten är viktigt då man går mycket. Annars kommer väl jag att svimma av ;-) Nu är det bara lite mys med mina underbara killar kvar innan jag ska hoppa in i bilen och åka hem till mamma. Är glad att vi valde att åka buss och inte bil. Hade inte sett fram emot att åka bil i det här väglaget!
Får uppdatera senare ikväll när jag kommit hem. Då får vi se om jag lyckats att göra några mer fynd än väskan ;-)

Önskar er en härlig vintrig lördag!


Måste ses!!!

Igår satt vi och tittade på detta klipp på YouTube. Vi skrattade så vi vek oss dubbla. Johan satte kaffet i halsen och jag trodde jag skulle föda.
Tyvärr går inte klippet att lägga upp på bloggen. Kan bara länka vidare, så får själva klicka er vidare. Men jag rekomenderar det. Är SÅ värt det och jag lovar att det räddar er dag =D

http://www.youtube.com/watch?v=hvYuD6LZigU


2010, nytt decennium!

God morgon/förmiddag på er!
Önskar er en god fortsättning!
Hoppas att ni inte har alltför ont under hårfästet och att nyårskvällen blev lyckad för er!?
Vi hade en mer än lyckad kväll hemma hos Fam Lööke. Trerättersmiddag med vin (alkoholfritt) för min del ;-) Funkade det med! Hade även köpt mig en flaska alkoholfritt bubbel att fira in det nya året med. Kunde inte spenderat min nyårskväll på ett mycket bättre sätt. Vi hade så trevligt!
Kvällen bjöd som sagt på god mat och dryck. Otroligt mycket skratt, kanske en del trötthet och en del alkohol hos vissa men ojoj så skoj vi hade! Barnen verkade också mer än nöjda. Ingen ville direkt lägga sig denna kväll men tillslut kunde ingen stå emot all sand som John Blund kastade in i deras små ögon =)
Förvånad blev jag när Melle sov igenom hela tolvslaget, inte vad jag hade räknat med! Trodde han skulle vakna av alla raketer men han sov så gott. Det gjorde även Alfons, var bara lilla Agnes som ville vara vaken och titta på raketerna =)
Igår valde vi att köpa en resesäng till Melle. Så smidigt att ha med sig när man ska bort. För han gillar inte att sova i vagnen. Alldeles för trångt för honom, eftersom han far runt så mycket i sömnen. Och lägga honom på sängen är inte så skoj nu när han rör sig. Lätt hänt att han trillar ur och det vill vi inte. Men han tycker även inte om att sova i andras sängar, lite konstigt jag vet.
Men med den nya sängen sov han så bra. Han sov sig igenom hela påklädningen av overallen och bärandet ut till bilen och sedan från bilen in i huset. Så bra investerade pengar var det!

Nu ska vi plocka lite här hemma och senare i eftermiddag blir det köttfärslimpa hemma hos Melles farmor. Trevligt och träffas alla och äta lite gott =)
Men först blir det lite städning och tillfixning. Ska försöka att lägga upp lite bilder från igår med. Blev inte så många kort men några =)
Trevlig fortsättning på det nya året!