En dusch

God kväll. Är helt slut efter den här dagen. Vädret har verkligen gjort en trött och slö.
Imorgon väntar uppgång kl 06.30. Ett öppningspass väntar och sedan veckohandling. Ska självklart hinna med att hämta mina grabbar mellan jobbet och handlingen =)

Känner att ögonlocken redan nu är tunga. Får bli en dusch och sedan krypa ner i sängen. Mysa lite med mannen och sedan kommer jag somna gott =D
Jag tackar för mig nu. Återkommer nog imorgon kväll, efter alla bestyr =)

God natt!


Till ljudet av regn



Regnet faller utanför fönstret. Det är en riktig höstdag. Usch, längtar inte efter den. Eller jag gillar hösten när löven ändrar färg och sedan faller till marken. Gillar mörkret som sakta kryper sig på och gör att hela mitt hem fylls av tända ljus.
Jag gillar inte det gråa, trista, kalla och som idag regninga. Det är just det som gör att jag avskyr den här årstiden. Visst kan jag gilla den men det är korta stunder. Är nog när barnen rullar i leran och hoppar högt i vattenpölarna =)
Känns extra tråkigt också eftersom det känns som den kom fort i år. Redan i början/mitten på augusti var det höst. Kallt och regnigt. Vill att den här månaden ska vara grande finale på sommaren. Lika bra att inse att i år kom hösten tidigt!

Om några timmar ska jag lämna barnen på dagis. Ännu en dag med kortpass på jobbet. Igår gick kvällen fort. En del att göra men även en rolig kollega. Kan man skratta och skoja då springer tiden iväg =)
När jag lämnat barnen far jag hem till mamma. Hon har varit snäll och bakat bröd till Christian. Det jag bakade i lördags blev inte så lyckat. Lite hårt på utsidan ;-) Nu hoppas jag att mamma får till ett lika bröd som hon fick till när min syster bodde hemma. Även hon är glutenallergiker.

Annars längtar jag till helgen. Till att få vara hemma och bara vara. Passa på att njuta den sista tiden i huset. Om ca en månad går flyttlasset. Kommer vara med blandade känslor. Vill nog bara komma härifrån och börja om!? Är det jag tror i allafall...
Ska även försöka att få till en sovmorgon. En morgon där vi inte kliver upp innan 6.30. Med barnen vet man aldrig men ibland har man tur och då sover dom till efter 7 =) Ofta känns det som det är när jag måste gå upp tidigt ;-) Kan det vara så att jag bara fått för mig det??!! ;-)

Kanske skulle ta mig en kopp kaffe. Ja det får det bli och sedan sätta mig tillrätta i soffan. Lyssna till regnet och ladda med energi =)
Hoppas ni inte regnar bort idag =D

KRAMAR.


Det smakar gott att stödja


Arlas nyhet, Keso med smak av hallon *mums*

Igår såg jag och Lattjo att Arla skulle under september-oktober sälja Keso med smak av hallon. Det är deras stöd till Rosa bandet.
Keso i sig är inte gott men med frukt och vissa grönsaker är det en hit! Tanken på att den nu kan avnjutas med smak av rosa små bär är lockande. Men vi får hålla oss ett litet tag till. Är from 1 september som man kan hitta denna tillfälliga nyhet i hyllorna =)

Så nu gör vi alla en god sak (dubbel bemärkelse) och köper Keso. I allafall under en månad ;-)


Ny vecka, nya tag!


En härlig bild från i lördags =)

Hej och hå, här håller vi i gång. Varit på promenad och lämnat en blomma till Lena på dagis. Hon var snäll och åkte in till dagis i fredags kväll när vi kom på att Melles snusse var kvar =) Har även hunnit med att städa och tvätta lite.
Barnen får vara hemma från dagis idag. Känner att jag behöver vara med dom idag. Förra veckan var det mycket tid ifrån mina älsklingar.
Snart blir det att steka lite pannkakor. Hann även med att göra en smet innan vi tog den sköna promenaden till dagis. Var länge sedan vi hade en pannkaksfest här hemma =D Pappan i huset är inte lika förtjust i just pannkakor, så vi passar på när han inte är hemma ;-)

Det vankas självklart jobb idag med men har turen att börja 15.30. Skönt att ha två korta pass framför mig. Gör vägen till helgen och ledigheten lite kortare. Helgens planer är även att börja packa ner det här hemmet. Inte långt kvar innan vi sakta kan börja att flytta in. Mycket kartonger kan köras under tiden som badrummet renoveras.

Dags att börja smått med lunchen. Sen är det två små som kommer sova gott en stund innan dom lämnas hos mormor. Där blir Melle hämtad av pappa för att åka och simma. Är som sagt ett pussel för att få allt att klaffa men med lite hjälp lyckas vi =)

Hoppas er vecka börjat i samma sköna tempo som vår =)
KRAM.


Inte ett öga torrt

Kanske inte blött heller men det var nära idag. Sista jobbdagen med Lattjo för denna sommar. Nu far hon ut i stora världen igen. Denna gång en månad i Sydamerika.
F*n vad jag kommer sakna henne. Så mycket som vi har skrattat ihop denna sommar. Så mycket kaffe vi druckit ihop ;-) Men vi har även delat tårar. Vi har tröstat och alltid lyckats att resa oss och bli starka igen!

Kommer så väl ihåg första gången jag jobbade med denna dam. Var säkert 4 år sedan. Hon började som sommarjobbare och jag tyckte hon var allt annat är rolig. Men genom att Lattjo har blivit äldre och mognat har jag börjat att älska henne. Tror även att hennes otaliga jobb utomlands har hjälpt mycket.
Är så kul att se hur fel vi kan ha om varandra. Gäller att vi ger varandra en chans. För om vi inte gör det kan vi gå misste om vänner.

Här vankas det nu sushi. En bra film på tvn och barn som sover. Fint sällkap av min make, kan inte ha det bättre =)
Bloggar lite senare, när magen är mätt ;-)

KRAM.


Följ mig!

Följ min blogg med Bloglovin

I vått & torrt!


Dagens Agnes ;-)


Dagens Melle =)

Har öppnat korsdrag här hemma. Är hett som i graven. Vem trodde att sommaren skulle komma tillbaka på ett litete gästspel??!! Ska dock inte klaga, vi passar på att ta till vara på dagen.
Om man bortser från jobb fram till lunch har vi tagit väl tillvara på den här lördagen. Efter en god lunch hos Fam Lööke, valde vi att ta kaffet på deras uteplats. Skönt att låta strålarna värma, som dom gjorde för inte alls länge sedan =)
Efter det blev det snabbshopping, lite mer reafynd ;-) Handlade även en sparkcykel till Melle. Han lånade Agnes när vi var där och jag tror han blev kär =) å när vi kom hem blev det ute lek innan vi tog en skön promenad till macken. Där inhandlades bensin till gräsklipparen och på vägen hem godis till kvällen =)

Känner att den här dagen varit toppen. Älskar att träffa våra kära vänner. Vänner som man kan dela tårar, skratt och drömmar med. Men några drömmar kommer det inte vara länge till. Under våren gör vi dom till verklighet ;-)
Längtar verkligen till flytten. Längtar efter våra spontanbesök och playdates. Jag saknar dom med, en gång i tiden hade vi det så. Nu kommer vi snart ha det så igen. Inga mer långa planeranden....

Nej nu ska jag gå in från altanen, fixa lite middag och sedan baka bröd till min älskling. Det har jag planerat att göra länge nu men det har inte blivit av. Shame on me...


Helgen är här!


Fredag och vi sitter och tittar på Baksmällan. Skönt att bara varva ner efter en stressig dag på jobbet. Även denna fredag blev halvt kaotisk. Men goda kollegor ställer upp och tillsammans löser vi det mesta ;-)
Är skönt att kunna sitta ner och ta det lungt. Började dagen med att ta med grababrna och mamama till Nrkpg. Var där till 10 när dom öppnade och hämtade mig en gratis Dagispåse. Lite rabatter, en DVD skiva, utflyktsmuggar, smakprov på mellanmål från Semper, gratis kryssning med Silja line och lite annat smått och gott =)
Efter det lämnade vi grabbarna på dagis, lagom till lunchen =) Sen lämnade jag fina mamma innan jag åkte till jobbet.
Både jag och min kära jobbade sent. Så farmor och man hämtade barnen. Vilken start på den också =) Glada barn som har busat och nog tröttat ut farmor och Göran ;-) Men det glädjer mig att dom haft skoj. Helgen startade liite roligare för deras del =)

Imorgon är det ett kortpass på jobbet innan vi har en date planerad med mina familjen Lööke. Det går ett tag mellan våra möten men vi lyckas ibland att få till det. Är inte lätt nära alla av oss jobbar så olika. Men samtidigt är det tusen gånger roligare när vi väl ses =)

Ikväll somnar jag efter en skön massage. Blev ingen igår då jag somnade i soffan ;-) Men ikväll ska ryggen få sig en omgång.
Kommer även somna med ett leende på läpparna. Glad över att barnen har det så bra. Att så många bryr sig och ser till deras bästa.

Nej nu tackar jag för mig.
God natt & dröm sött =)


Gratis båge



Hade ett mail i min inbox, var från Lensway. Där stod det att jag fick ett par glasögon gratis. Var inte bara bågen jag fick, utan glasen också =D
Jag som funderat lite på nya bågar. Känner att jag behöver förnya mig. Har haft samma bågar i flera år nu. Dom som jag fick gratis förra gången från Lensway blev jag lite missnöjd med. Gillade inte riktigt färgen på bågen, metallicklila. Trodde inte att det skulle bli så dumt men i verkligheten kändes det inte som mig.
Den här gången hoppas jag på lite mer tur. Är lite mer vågad också i bågvalet. Mer rund än rektangulär som det brukar bli när jag väljer =)
Bara att vänta och se hur det kommer bli - spännande =D

Måste även säga att Lensway nog har den trevligaste kundtjänsten med. Pratade med en urtrevlig tjej om min styrka på bågar. Fick perfekt hjälp och jag kunde tom få avvakta med beställningen om jag ville göra en ny synundersökning. Var bara för mig att spara koden. Sådant gillar jag!

Här ska vi nu avnjuta lite glass. Ett tips är att testa GB med nougat, inte svåräten ;-)
Ha en trevlig kväll!


Torsdag


Fina fynd från igår. Melles ljuslykta är den vita =)

Ledig och barnen sover lunchnap. När vi är hemma då sover Melle. Men på dagis då är han vaken, lättare att hålla igång då ;-)
Vi har hunnit med att morgonmysa under filten. Vi tittade barnprogram och pratade om ditten och datten =) Ingen stress överhuvudtaget.
Vi hann med att tvätta lite. Alla i familjen ska få renbäddat ikväll. Vardagslyx att lägga sig i en renbäddad säng. Hoppas att barnen tycker att det är lite extra mysigt med!!??
Har även varit på Maxi med grabbarna och veckohandlat. Passar på när vi är lediga, nästa lediga dag som jag har är nästa lördag. Lite drygt men på lördag slutar jag efter lunch. Och några av passen är även kortpass, så jag överlever nog =)

Jag ska återgå till mitt kaffe nu. Surfa vidare i bloggvärlden och sedan kliver nog maken innanför dörren. Trevligt med både eftermiddag och kväll ihop ;-)
Tills ikväll har jag även sett till att köpa hem både glass och kakor till honom. Var nämligen någon som klagade över bristen på sådant till honom. Ja för jag äter ju något till Dr Quinn på kvällarna ;-)

Ha en trevlig eftermiddag =)
KRAM.


En påse inredning

Rea är härligt, är nog inte ensam om att tycka det ;-) Rea med 50 % på 50 % är riktigt trevligt! Då kan man handla till varken armar eller ben orkar att bära. Det som stoppade mig idag var två barn som inte var lika mycket med på noterna. Melle ville bara köra runt på lillebror i vagnen. Känns lite fel i en möbel affär ;-)
Kom hem med en ljuslykta, den valde Melle helt själv. När han såg den plockade han upp den, tittade lite på den och sedan gav han den till mig =) Kan inte neka hans önskan då. Blev även en kruka/skål, ett dekorationsskal, träbokstäver, emaljskylt, ännu en ljuslykta ;-) Ja som ni ser kunde jag inte låta bli att handla. Tror jag återvänder snart igen...;-)
Jag lovar att visa lite av det jag köpte igår imorgon. Då är jag ju ledig och har mer tid över...

Älsklingen blev glad över presenterna. Speciellt sin nya smartcase. Han avskyr stora plånböcker och den här med smarta fack gick hem =) Även dom andra små sakerna gillde han, speciellt ideèrna bakom.
Jag fick en stor bukett med röda rosor. Jag får sällan blommor och när jag får det uppskattar jag det hundra gånger mer. Blev en i allafall en glad överraskning då jag inte räknat med att få något =)

Nu sover barnen, trötta som vanligt nu på kvällarna ;-) Imorgon tar vi det lugnt, bara myser ihop. Och på tal om det, är precis vad jag ska göra med min man nu.
Ha en trevlig ikväll.

KRAM.


I väntan på min man


En enbart till Christian och sedan två lite mer gemensamma ;-)

Maten står på spisen och barnen ser på film. Allt som saknas nu är älsklingen. Han är på väg hem från jobbet, tråkigt väder att cykla i =(

Jag och grabbarna har spenderat eftermiddagen på stan och hos mormor. Hämtade dom efter lunch och då for vi ner till stan. Vi behövde gummistövlar till Mille och lite dagiskläder till Melle. Kom hem med båda två men även presenter till min man. Blev inga igår då hela den dagen försvann =)

Dags att steka korven och sedan är det dinnertime =D
Bloggar mer när barnen har somnat.


Inte vilken tisdag somhelst

Barnens kläder tills imorgon är framplockade. Deras väskor förberedda, bara snussar som ska ner =) Men det är det sista som packas i på morgonen. Får nog se det som en väl förberedd morgondag =)
Jag skulle varit ledig men morgon inventering väntar, 6-11. En bra tid, hinner med att hämta barnen precis efter lunch. Sen väntar en ledig torsdag ihop =D Det har jag sett fram emot hela veckan!!

Efter den senaste tidens stress så känns det som vi kan andas ut idag. Efter jobbet lämnade vi barnen hos deras farmor och for ner till stan. Där satte vi oss ner och träffade dom nya ägarna till huset. Så nu är papprena påskrivna - vilket lättnad. Om ca 1 månad går flyttlasset, med både sorg och glädje.
Jag överger min dröm, det är den jobbiga biten. Här hade vi tänkt att bo, bygga vår framtid. Men det blev inte som vi tänkt oss. Vi har inte kännt att vi har hittat hem. Nu gör vi en mellanlandning, hittar tillbaka till den där lusten igen. Viljan att ha ett hus. Den här gången ska vi köpa i ett område där vi redan vet att vi trivs. Tills dess ska vi unna oss allt det goda livet har att erbjuda =)

För Mille var det heller inte vilken dag somhelst. Han har nämligen blivit biten av ett annat barn. Värker i hela mitt hjärta av att se det lilla märket på hans kärleks handtag. Ärligt talat, hur kan man som förälder inte märka att ens barn har en tendens att bitas?? Hade mina barn visat tecken på det hade jag sett till att dom slutat med det bums!!
Man får inte veta vilket barn det är men en sak är säker och det är att händer det igen då kommer vi inte vara lika förlåtande!
Tur i oturen så ser det inte ut att vara något hårt bett. Är bara jobbigt att veta om att min lille Mille blivit biten, fått ont. Undra om han hann med att tänka varför han blev biten?? Tror det är jag som förälder som tänker så här. Barn gör inte det men jag kan inte låta bli att undra.

Idag firar även jag och min man 3 år som gifta. Det är Läderbröllop =) Kan inte riktigt förstå att det är hela 3 år sedan jag höll på att bryta ihop vid altaret. Kunde knappt klämma fram ett svar utan att tårarna sprutade =D Får än idag höra "Kan du hoppa upp och sätta dig på". Är framförallt min chef som påminner mig ;-)
Under dom här åren har vi gått igenom mycket. Mycket tårar men framförallt skratt. Är det någon jag kan skratta ihop med så är det min man.
Vi har hunnit med att få två underbara barn. Sålt lägenhet, köpt hus, sålt hus och köpt lägenhet =) Är helt sjukt vad mycket annat skoj vi hunnit med också. Så många fina minnen vi skapat ihop....och många många fler kommer det bli =)


Vår surgubbe =)

Vår sötnos =)

Älskar dig Christian - av hela mitt hjärta ♥

Nu ska jag umgås med min man. Krypa upp i famnen och mysa.
Hoppas ni får en lika fin kväll =)


Veckans cirkus??!!

Då har vi kickat igång den här veckan. Första veckan i det nya livet =) Barnen har gått våra tider på dagis och Melles sim drog igång idag. Mellan det har vi även passat på att jobba lite.
Var ett litet pussel att få till den här dagen men det gick. Tack vare mina föräldrar som tog Mille under tiden som vi badade. Blev nästan sen till bad pga att jag stod och pratade lite för länge med en mamma utanför dagis med. Hennes lilla tjej hade börjat idag. Är alltid lika kul att få ansikten på alla barns föräldrar med =)

Imorgon har vi fått till en tid att skriva kontrakt med dom nya ägarna till huset. Även där har det varit kaos. Det vi allra mest ser fram emot nu är att få alla papper påskrivna så vi kan lägga detta bakom oss.
För att fira in att hela försäljningen är över får vi en burk med inlagd gurka av mamma. Lovar att den är den godaste man kan äta =) Missbrukar det just nu och när vi får den här bruken blir det att snåla ;-)

Har två väldigt trötta barn här hemma idag. Blir att göra välling och sedan kommer jag och min kära att crasha ner i soffan =)

Take care.
KRAM.


I naturen bland djuren

Vilken dag det sprack upp och blev =) Började med moln men nu skiner solen och det är nästan sommar igen. Härligt att hösten inte helt är här än ;-)

Vi hade en mysig förmiddag ute i Eklandskapet. Det är lyx att ha nära till detta underbara ställe. När vi flyttar kommer vi ha ännu närmare. Lovar att vi kommer spendera mycket mer tid där när hösten och vintern kommer.
Barnen tyckte det var riktigt skoj. Dom har sprungit som tokar. Vi har även tittat på djur som vi mer sällan ser. Det var allt från får, grodor & en larv. Just den tyckte Melle var riktigt intressant.
Är så roligt att komma ut i naturen. Känna lunget, ingen stress. Efter hur dom senaste två dagarna på jobbet sett ut var det skönt att komma ut och landa lite. Vara med min fina familj. Se mina barn kunna löpa fritt =) Inga bilar, bara gröna ängar och grusiga vägar. Det är livet mina vänner =)
Vi passade även på att gå in och hälsa på fåren. Fanns några som hade fått små lamm. Så små och söta dom var. Men vi var noga med att aldrig gå för nära, så vi skrämde dom! Gäller att tänka på alla mammor, människor som djur =)



Ser ni någon som levt det goda livet i sommar ;-) Ja ja, orka bry sig om lite mage...Mat ät till för att ätas och njutas!!




Lilla grodan...

Mycket intressant..

Sen släppte vi iväg den ut i det fria.

Här hemma är nu grillen tänd. Vi passar på denna fina sensommar kväll att grilla. Är ju så gott ;-) Sen är det bad och sängen för grabbarna. Imorgon börjar dagis på allvar, inga mer inskolningstider!

KRAM.


Dags för en liten utflykt

God morgon!

Här är vi uppe och redo för att ge oss ut. Vi ska åka och titta på fåren, njuta av frisk luft och fin natur =)
Kameran och lite fika hänger självklart med. Vilken dag vi ska ha =D

Bloggar mer i eftermiddag när vi kommit hem.
Ha en fin söndag alla rara!


God kväll


Trött och sliten mamma =)

Äntligen är den här arbetsdagen över. Har varit stressigt men det är ju bidragshelg =)
Mitt pass igår var ungefär lika härligt, pga sjukdom var vi bara två stycken som jobbade. Anskyr att känna att jag inte hinner med allt som jag vill hinna med. Vissa saker sköt jag på tills idag, och det som inte hanns med idag skjuts på tills imorgon. Då jobbar inte jag men jag vet att min kollega klarar det ;-)

Ikväll ska det mysas på hög nivår här hemma. Vi har köpt kräftor, gott bröd och lite röror. Allt ska sköljas ner med ett gott vin. Denna flaska med vin finns inte på systemet, var en tillfällig vara för några år sedan. Så då köpte vi på oss tre flaskor. Och ikväll så är det sista flaskan som öppnas. Har sparat den till ett speciellt tillfälle. Idag känns som ett sådant.
Vi har snart sålt huset till betydligt mer än vi räknat med och snart har vi varit gifta i tre år!! Kan inte förstå vart tiden tagit vägen.

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan blir det lite gos med barnen innan dom lägger sig. Efter det blir det röda små djävlar ;-)

KRAM.


FREDAG

God morgon! Helgen är här, jag jobbar idag och imorgon. Sen får jag vara ledig en hel dag ;-)

Har kommit hem från dagis. Lämnade två glada barn. Hann inte ens säga hejdå innan dom sprang bort till baksidan för att leka =)
Idag är en speciell dag för dom. Är inte jag eller Christian som ska hämta dom. Det är mormor som kommer att hämta våra små troll =) Blir lite mer helgkänsla för dom också. Är alltid lite speciellt att få vara själv med mormor och morfar =)
Fick bli en sådan lösning idag när varken jag eller Christian kunde gå tidigare från jobbet. Jag stänger så det är lite svårt med ;-) Kunde inte byta tid heller men som tur är ryckte mormor ut!

Jag ska nu ta mig en kopp kaffe och sedan blir det lite plock innan jag åker iväg till mitt kära jobb. Längtar till söndag då vi ska ha en familjemys dag =)

Ha en trevlig start på helgen bloggisar.
KRAM.


Så olika - så snygga

God kväll!
Jag hann med en liten sväng till stan efter jobbet. Gissa om jag är glad för att jag gjorde det =D Hittade ett par skor till hösten, halva reapriset på dom med ;-)
Roligaste var nog när säljaren hämtat andra skon och såg att den var ljusare. Då erbjöd hon att sänka skorna yttligare. Tackar inte nej det till det =) Så med den rabatten betalade jag ljuvliga 65 kr för skorna =D




Med tiden så kommer dom båda att få samma färg. Men jag vill att dom ska bli snyggt skitiga och lite slitna. Just den här ljusa färgen passar att bli det. Hade dom varit mer konjaksbruna hade jag haft dom rena och snygga =)

Här hemma har vi besök av Hubbe. Mikie har hand om sin syster valp och dom har varit här och busat. Just nu är dom på promenad. Men barnen har haft så skoj och nyss gav Mille upp. Melle ville se lite mer på Tomaståget innan han somnade =)
Jag ska passa på att ta en skön dusch. Kan behövas efter ännu en morgon med sen chaufför. Mitt jobb har inte blivit enklare pga det =) Men nu gnäller jag inte om det. Finns värre saker!

Se you later.
KRAM.


It´s a shoemania!

För 250 kr igår kom jag hem med två par skor till mig och ett par till Melle. När det är halva reapriset, då gäller det att slå till =)
Även Mille fick ett par skor. Var ju därför vi i första hand åkte ner till stan. Men hans skor var till fullpris, ett billigt sådant =)


Dom ljusblå var det skönaste paret med skor jag haft på mig. Nu hoppas jag bara på att vi får lite sol så jag hinner med att använda dom ;-)

Till min lille Carsfantast =)

Kom även hem med ett par byxor till lillprinsen. Kommer gå åt en del nya kläder till hösten. Men det får jag handla när dom små inte är med. Blir mycket enklare då =)

Njut av kvällen, ska vi garanterat göra =)


Nu kör vi!!

Idag drog den igång-budgivningen! Är lika spännande och nervöst när man säljer som när man köper. Visst nu har jag bara varit med i en budgivning när det handlar om att köpa. Det var till vår gamla lägenhet för ca 5 år sedan =D Lägenheten sålde vi sedan utan budgivning och det här huset köpte vi nytt.
Vår mäklare har hela tiden varit possitiv och tror att det här kommer sluta riktigt bra. Och än så länge känns det riktigt lovande. Men jag kommer inte ta ut något förän alla papper är påskrivna!

Sorry för lite dåligt bloggande igår, blev full fart pga visningen. Hann med att städa när jag var hemma, bara att dammsuga och moppa kvar när jag hämtade grabbarna. Dom hade haft en bra förmiddag på dagis och hade precis ätit klart när jag kom.
Med fulla magar for vi ner till stan, gjorde massor med fynd. Visar er senare ikväll men jag är riktigt nöjd ;-) Nästan så jag vill ner en sväng till imorgon och kolla lite mer noggrant =D Får se hur det blir med det.
Efter stan gjorde jag och grabbarna lekparken innan vi gick hem och inväntade pappa. Han tog det sista av städningen medans jag och grabbarna åkte till tippen. Går inte att dammsuga och moppa med barnen hemma =)
När mäklaren kommit åkte vi hem på middag och bus hos svärmor och man. Bjöds på min kära mans favorit - frikadeller =) Får nog säga att det är Milles med. Han åt en stor egen portion och det sista av brorsans =D Finns ingen botten i den ungen.


Taskig bild på Batman ;-)

Mammas lilla cooling i mina solisar.

Idag har det varit jobb. Öppnade och fick en mjukstart. Vår leverans var sen, så inga varor hade vi att plocka. Men vi hann med att pyssla med en massa annat innan. Så det hela slutade med att jag gick hem lite tidigare =)
Blev lite storhandling när jag kom hem. Skönt att ha det gjort redan nu. Imorgon blir det som sagt kanske en sväng på stan innan jag ska hämta grabbarna.

Snart ska vi sätta oss och spela lite memory med små trollen. Mille kommer nog inte att förstå men Melle gör nog det =) Återstår att se men lite familjemys innan sängen kallar för dom små. När dom somnat blir det Dr Quinn och lite vuxenmys i soffan =)

Kikar in lite senare under kvällen. Tills dess får ni ha det så bra!
KRAM.


Bästa!

Har precis lämnat mina små på dagis. Gick riktigt bra, så fort Mille fick sin napp gick han glatt iväg. Just nu är det hans trygghet när inte vi är där, så då får man ta till nappen =)
Har nu satt mig tillrätta i soffan. En kopp kaffe ska avnjutas innan jag ska ta tag i hemmet. Det ska plockas, dammas och fixas till inför sista visningen ikväll. Ska bli skönt att det snart är över!
Tänkte sedan hämta barnen när dom ätit och efter det far vi ner till stan. Behöver köpa ett par nya skor till Mille. Hans dagisskor är Melles gamla och dom börjar nu bli lite små. I allafall med fel strumpa ;-)

Pratade med dagis idag och vi kunde få lämna barnen tidigare imorgon och på torsdag. Vi kan nämligen inte lämna dom kl 9 som det är tänkt sista inskolningsveckan. Men självklart har vi dom bästa fröknarna =) Var inga problem och vi behövde inte hämta barnen tidigare som vi erbjöd oss att göra.
Kommer verkligen sakna dom när vi flyttar. Har blivit lite kär i det stället. Det är litet och intimt. Har passat oss och framförallt barnen perfekt. Men jag tror vi kommer hamna på ett bra ställe när vi flyttar med =)

Dags för den där kaffekoppen =)
KRAM.


Tomt & tyst



Är bara jag hemma, inga barn och ingen man. Christian började jobba idag för första gången sedan februari. Är nog lite konstigt i början men jag tror det är behövligt också!?
Barnen är själva på dagis fram till lunch. Då ska jag tillbaka och äta med dom. Sen är dagen slut för deras del och vi ska gå hem och sova =) Jag ska passa på att ta det lungt innan jobbet kallar.
Lösningen idag fick bli att mormor får komma hit någon timme innan älsklingen kommer hem. Ska bli intressant nästa vecka då det inte är inskolningstider längre och vi ska försöka få ihop det nya livet =) Kommer nog gå bra men innan vi exakt vet hur vi ska jobba känns det lite konstigt. Vill gärna ha allt sådant klart NU. Hoppas veta lite mer ikväll när älsklingen kommit hem!?

Jag ska passa på att tömma diskmaskinen i lugn och ro. Brukar alltid ha sällskap av minst ett barn i vanliga fall =) När vi kommer hem blir det raka vägen till sängen för dom små. Tror dom kommer vara riktigt trötta, framförallt Milton.
Idag har han haft en lite halvtråkig dag. Har varit lite ledsen hela morgonen och när jag gick från dagis var han så ledsen. Hörde honom lång väg när jag gick. River upp sår från tiden då Melle skolades in tidigt i våras. Även han var ledsen när vi gick. Men jag vet att det går bra. Dom har så bra hand om barnen på vårat dagis.

Nej diskmaskinen var det =)
Ha en skön start på veckan. Kanske första dagen efter semestern eller FL??!! =)


Dove hårvård


Dessa tre använder jag till mitt hår.

Doves intensiv treatment, balsam+inpackning i ett.

För ett par veckor sedan köpte jag Doves shampoo och balsam. Ville testa för att se om det är så bra som dom säger.
Jisses vad förvånad jag blev över resultatet! För mitt hår är det helt perfekt. Håret får volym, blir glansigt, känns och ser inte lika frissigt ut.
Har testa massor med shampoon genom åren, i alla olika prisklasser. Det är här lätt det bästa budgetalternativet som jag har testat!


Jag är trött, så trött...

God förmiddag! Städat igen, känns som vi inte gör annat =) Men idag måste det vara tipptopp inför visningen. Är skönt att ha den ganska tidigt på dagen. Värre blir det på tisdag, då är den på kvällen.

Har den här veckan kännt mig trött, framförallt vid den här tiden. Kan inte förstå varför med tanke på hur bra vi sover på nätterna. Och vissa dagar har vi tom haft sovmorgon till 7.30. Så har jag haft tid har även jag sovit efter lunch.
Idag tror jag att jag kan ha fått svar på varför. Har haft ett vad jag trott bett på undersidan av överarmen. Idag såg jag att det var en stor röd svullnad runt.
Började att söka på nätet men pratade även med mamma. Kom ganska snabbt fram till att det var borrelia. Bilder och symtom stämmer in. Rodnaden runt "bettet" och just min trötthet och huvudvärk som jag märkt av. Har inte alla symtom men tillräckligt för att jag skulle ringa 1177.
Där höll hon helt med om att det lät som borrelia och därför ska jag i början av veckan kontakta VC. Känner bara att jag knappt hinner med något sådant. Börjar jobba igen imorgon men fram till 14 är det dagis som gäller. Blir att vara med hela dagen eftersom barnen ska äta där. Mille ska även sova. Det ska bli intresant att se hur det går ;-)

Just nu känner jag för att lägga mig ner i soffan och sova. Blir i såfall en powenap, ska hinna med att dammsuga och tvätta av golven. Är bara det som är kvar, tack!

Se till att njuta av er söndag!
KRAM.


Städa och slänga

God morgon!

Här har vi varit uppe länge. Har hunnit med att rensa ur grabbarnas byrå. Blev en del som ska säljas på Tradera men även en del kast. Hann även med tre av fyra garderober, två av dom har nu massor med plats =) Den sista är den där vi lägger in alla kläder. Den tar jag nog på tisdag =)
Vi har även städat av övervåningen. Slängt en massa överbliven isolering och annat löst. Blev ca 10 svarta säckar, mycket som gömt sig däruppe ;-)
Sen valde vi att slänga förvaringslådan som stått på altanen. Där i har jag haft krukor och lite ljuslyktor. Kan säga att en liten cementkruka och en oljelampa var det som fick stanna kvar här. Resten ligger nog precis i detta nu på tippen.

Känns som vi inte kommer ha särskillt mycket med oss när vi flyttar. Många utav våra möbler kommer vi sälja av och köpa nytt. Bla soffa och köksbord. Så om ni vill ha en brun divansoffa eller ett massivt ek köksbord med fem stolar, hojta till ;-)
Är en härlig känsla att veta att vi har MYCKET mindre med oss i den här flytten än vad vi hade när vi flyttade hit. Känner att vi inte har behov att spara på en massa saker. Är otroligt mycket som vi bara sparat på utifall. Blir aldrig några sådana tillfällen har jag märkt =D

Nu ska jag fixa fika till svärfar och älsklingen kommer tillbaka från tippen. Efter det fortsätter vi med bla fönsterputs.
Hur ser er lördag ut??

KRAMAR!


Avslappnande

Någon gång i framtiden måste jag skaffa mig en självgungande hängmatta. Låg en stund i nudelwoken som jag kallar den när vi var i lekparken. Det är någonstans lite harmoniskt att ligga och gunga fram och tillbaka och bara titta upp i skyn. Höra barnen skratta i bakgrunden, lycka ♥

Ser dock att jag ser väldigt blek ut på bilden. Vart tog brännan vägen som jag fick förra veckan?? Nja, är nog ljuset som spelar mig ett spratt!!?? Eller vi säger att det är det ;-)


Vår fredag!

Äntligen är det fredag! Barnen är nybadade och mätta i magen. Var stora potioner som gick ner. Mille åt tre gillade korv och lite pommes. Även jag åt, fem bitar grillad oxfile =D Älskar det och med en god sallad till.

Vi har passat på att handla ett släp till Melles bobbycar idag. For iväg under tiden som mäklaren visade huset. Lät väldigt lovande ;-)
När vi kom tillbaka blev det lek ute tills mormor och morfar kom hit med fika. Hemmagjord kaka med glasyr på. Satt ute i solen på altanen och njöt medans barnen lekte.
Efter en stund valde Melle och morfar att gå en sväng. Melle tog sin cykel och så gick dom till lekparken. Vi andra kom efter en liten stund senare.
Blev massor med lek, båda grabbarna öste sand när dom grävde. Så när vi kom tillbaka var det bara att hoppa in i badet =)
Barnen satt som ljus i soffan när pappa kom hem efter ett litet ärende i grannstaden. Då blev det att starta grillen och fixa middagen. Tar till vara på dom här fina kvällarna. Man vet aldrig när det är den sista!


Melle drog själv sitt släp till kassan =)

"Kom nu mamma" ;-)

Påkopplat och klart.

Eftermiddagsbus i lekparken. Melle tyckte nog det var roligast att gunga med morfar =)

En bestämd liten herre...;-)

Själv i soffan medans brorsan badade.

Båda grabbarna grus =)

Ett barn har nu valt att ge upp, snart är det dags för det andra. Melle är trött efter en kort sovstund efter lunch.
När barnen somnat blir det som vanligt Dr quinn. Sista avsnittet för veckan ;-) Är så skoj att titta på för man minns ingenting av det =)

Ha en mysig kväll.
KRAM.


Livet är skört

Har under den här våren och sommaren fått märka av att vi inte ska ta livet för givet. Livet är en gåva, den gåvan ska vi vårda ömt.
Men livet är även orättvist, det tror jag dom flesta av oss har fått känna på. Varför har jag många gånger frågat mig. Om jag fått något vettigt svar...nej.
Vi pratar ofta om OM vi dör, inte NÄR vi dör. Visst tragiskt att tänka så men vi måste det. Vi kan inte gå runt och tro att vi är odödliga!

Jag tycker istället att vi ska ta och leva HÄR och NU. Ta vara på varje litet ögonblick. Känn smaker och dofter lite extra. Skratta och njut av att få vara här. Vad morgondagen gömmer vet vi inte. Och det bästa är att låta den vänta på sig.
Sluta planera för nästa år, planera för nästa vecka. Vi vet aldrig var vi befinner oss då. Förhoppningsvis får vi vara starka och friska men vi kan aldrig med säkerhet säga att det är så!

Vårda kärleken, familjen, vänskapen och LIVET!!!

2011 är ett år fyllt med tråkiga sjukdomsbesked bland släkt och vänner men även Norge tragedin. Vi får aldrig glömma varandra. Och aldrig glömma dom som inte finns bland oss!

Puss, le och säg Jag älskar dig lite extra idag!


Dagisdude


Lillskrutten i sin fina väska.

Det var en kvällstrött liten herre som sprang runt och visade upp sin dagisväska. Ja dagisväska, inte förskoleväska ;-)
Den är lite stor men det är just det som är charmen =) Och sen att det är en Kånken är bara ännu gulligare. Har lite svårt för det på vuxna..sorry.

Vår stora herre var en busig sådan idag och höll lite låda innan han somnade. Det skulle lekas på rummet och springas ut till oss. Men efter en stund lade han sig sött i sängen och somnade. Är riktigt stolt över att vi har lyckats så bra med att få honom att somna lungt och fint i sin säng. Är väldigt sällan han busat runt.
Oftast har han sprungit upp och gömt sig bakom sin dörr. Då har vi lagt honom i sängen och sagt godnatt. Så har vi gjort det några gånger och sen har han gett upp och somnat.

Har intagit en kopp kaffe och läst Sofies mode. Kommer att ge upp tidigt ikväll, trött efter den här dagen. Måste ha kraft inför dagen som kommer imorgon ;-)
Önskar er en skön kväll.


Andas, andas...

Fick ett telefomsamtal från mäklaren på förmiddagen. En spekulant som vill komma imorgon och titta på huset. Han har inte tid att komma i helgen. Jisses, blev helt plötsligt lite stressigare =)
Övervåningen blir klar under kvällen. Kära Mikie är här även ikväll och hjälper till. Men nu är det skönt att slippa ha den att bry sig om under helgen. Då kan vi koncentrera oss på att städa och plocka undan lite i kartonger.
Imorgon kommer vi inte att städa undan på samma sätt som på söndag. Vår mäklare sa att han får ta att det är kläder och leksaker framme. Lite så vi känner med. Får bara se till att städa och se till att det ser snyggt ut. Passade på att köpa nya blommor till ena vardagsrumsfönstret.

Dagis gick som en dans idag. Vi lämnade barnen och sedan satte vi oss och gjorde ett kollage. Hörde Mille några gånger men han lugnade snabbt ner sig. Strax innan det var dags att gå hem gick vi ut och då såg vi en mycket glad kille.
Stolt över att han är så duktig. Helt plötsligt blev Mille så stor. Han som varit min lille prins =)

Sitter nu här med två nybadade barn. Håll nu för ögonen men dom har fått varsin klubba med. Fast det inte är lördag men har man varit duktig så får man något gott även på vardagar! Är så vi valt att göra och det äta inte godis mer än någon annanstans.
Ska snart borsta tänderna på dom små och ge dom deras välling. Sen ska jag sätta mig och bara slappa med en kopp kaffe framför tvn. Imorgon ät det som sagt städ på schemat men även mysig fika med mormor =D

Ha en trevlig kväll =)
KRAMAR.


Längtan till hösten!


Reese Witherspoon visar Lindex höstkollektion.

Kikade in på Lindex hemsida och såg deras nya kollektion som kommer släppas 22 augusti =) Modellen dom valt är Reese, bra val.
California demini heter kollektionen och jag bara MÅSTE ha skjortan på bilden. Snygg till både byxa och kjol. Och något som min garderob saknar är just en snygg jeansskjorta ;-)


Höst??!!

Fy vad kallt det är ute idag. Blåser kallt, höstvindar vill jag allt säga. Ni vet när det inte finns någon värme, utan bara kyla. Bara att vänta på den krispiga luften som normalt brukar komma i september. Och håller tummarna för att det är då den kommer..

Förmiddagen har vi spenderat ute på dagis. Ett väldigt lätt regn föll men det hindrade oss inte. Överdragsbyxorna var på och sköna skyddande jackor. Men jag hade inte räknat med den kalla luften. En tröja och leggings räckte inte. Blev högt tempo hem för att få upp värmen =)
Annars gick denna dag helt ok. Mille var lite ledsen emellanåt. Men det var alla inskolningsbarn idag. Vet inte om det är för vi är mitt i veckan?? Igår var alla glada, kanske dom frös idag ;-)
Imorgon ska vi sitta inne och pussla med lite kort på familjen medans barnen är ute och leker. Tror att det är bra om vi börjar avvika oss lite från Mille. Så han får vänja sig vid att vi inte alltid är med på dagis. Tanken är att vi ska lämna honom på fredag och då gå hem tills det är dags att hämta. Tur att vi bor nära och att det är korta pass =)

Tror Mille var riktigt trött idag. Han har gnott sig i ögonen hela förmiddagen. Och det var säkert därför han var lite extra gnällig med. Kan vara tänderna också. Just nu har han fyra på gång, två i överkäken och två i underkäken. Dom kommer upp långt bak med, måste kännas =(
Nu sover dom i allafall och jag ska passa på att vila. Vi gick och la oss rätt sent igår. Även om vi sov hela natten fram till strax efter 6.30 är jag fortfarande seg. Kanske en kopp kaffe och sedan sluta ögonen en stund är lösningen ;-) En kopp kaffe får det bli i allafall. Hjälper till att få upp tempen i kroppen om inte annat =)

Ha det gott.
KRAMAR.


Presentrace


Bild på min älskling från förra veckan.

Nu gamear grabbarna och jag passar på att blogga. Vilket liv det är, tre grabbar som snackar skit och jag i mitten ;-)

Nu är det bara pyttelite kvar på övervåningen, imorgon blir det klart. Sen är det städning och efter det är det klart. Bara att köra lite skräp till tippen. Kanske inte ska glömma att storstäda hela hemmet heller ;-)

Melle och Mille har haft en rolig kväll. Lekt ute och fikat på altanen. Passat på att rymma lite och bli snurrade av Mahnaz =)
Dom fick två MYCKET uppskattade presenter och jag en försenad födelsedagpresent. Kommer att använda den efter flytten ;-) Fick presentkort på PAUS. En lång skön behandlig ska jag unna mig!
Vi passade även på att ge present till svärfar, han fyllde förra veckan. Så nu är alla presenter utdelade!

Avrundar kvällen här. Imorgon laddar vi för en ny intensiv dag. Men jag gillar det ;-)
God kväll och sov sött.


En liten uppdate

Har två barn som är mätta men tålamodet det är på semester. Mille blir hysterisk av att inte komma upp själv ur stolen, att hans verktygsvagn inte kommer fram överallt, han kommer inte upp i fotöljen. Och inte att glömma, Melle blir hysterisk av att pappa och Mikie gick upp på övervåningen för att fixa det sista inför söndag.
Ja vad gör jag själv då??...Jo jag tittar på Tomaståget och bloggar. Försöker att lugna upprörda barn, går ganska så bra ;-)

Dagen har bjudit på en förträfflig dag på dagis. Mille struttar iväg på gen hand och låter fröknarna hjälpa till när problem uppstår. Jag och pappa sitter och pratar med trevliga föräldrar. Tiden flyger förbi =)
När vi kom hem blev det lunch och sedan somnade grabbarna. Under tiden hämtade jag mormor som skulle vara lite barnvakt. Vi skulle iväg och titta på det (förhoppningsvis) framtida dagiset. En fullträff, vilket ställe! Kändes rätt när vi var där.
Eftersom grabbarna går på ett litet grarantidagis med enbart 17 barn, så är deras verksamhet lite annorlunda. Dom har inte särskillda målarrum. Dom är inte uppdelade i grupper, utan som det är just nu är Melle äldst av alla barnen.
Som personal måste det vara frustrerande att inte få jobba så som det är tänkt. Att man ska på ett "lekande" sätt lära barnen nya saker. Förbereda dom för den dagen dom börjar skolan.
Nu håller vi bara tummarna för att vi får börja där till hösten när vi flyttat =)
Efter vi kommit hem blev det en fika innan mormor åkte hem igen. Hon hade haft det så jobbigt också, Målat tånaglar och läst skvaller ;-) Barnen hade sovit så gott och vaknade sakta till efter vi kommit hem.
Hann med en sväng till Bauhaus också. Passade på att handla ett litet barnstaket. Ska vi ha i lägenheten sen. Hur säger jag inte än, ni ska få se när det är vitmålat och klart =)

Nu håller som sagt grabbarna på däruppe. Om en stund tittar svärfar och fru förbi. Har inte setts på nästan en månad, så det ska bli så roligt. Melle och Mille ser verkligen fram emot det =)
Bloggar lite mer ikväll när älsklingen spelar COD med grabbarna.

Ha en trevlig kväll.
KRAM.


Dagar som passerar förbi

Mysfika framför tvn till Dr Quinn. Har börjat att bli lite av en tradition här hemma ;-)

Barnen somnade tidigt idag efter mat och bad. Märks att dom aktiverats idag =) Inte nog med att dom var på dagis. Efter dagens besök på IKEA blev det fika på barnens farmos gård. Där sprang dom runt och hyssade.
Är skönt att kunna sitta ute och låta barnen leka utan att vara livrädd för att dom ska bli påkörda om dom råkar komma utanför staketet.

Man märker att det är dom små sakerna som betyder mest för barnen. Visst att dom tycker det är kul att åka bort och göra saker. Men det är en annan glädje att se dom springa på en ramp. Eller slänga grus på en rutchkana.
Är nog mest vi som föräldrar som vill "skapa" minnen. Jag vet att just nu är det vi som minns det mesta. Framförallt Mille kommer inte komma ihåg något som händer nu. Melle börjar nog att minnas lite. Det är en tröst..om det nu är rätt ord??!!
Som jag tidigare skrivit är det som en sorg. Jag vill att dom ska minnas allt som dom får vara med om. Men istället får jag bära med mig deras minnen. Berätta och visa foton eller filmer när dom blir större =)

Nu ska jag återgå till min kära brevid. Tror han är lite uttråkad?! Just nu biter han på ett Pringles lock. Kan undra vem som håller på att få tänder i den här familjen ;-)
Ha en trevlig avslutning på den här början av veckan!


Dagisapa


Utklädd till apa =)

Första dagen är avklarad och den gick som en dans. Mille spenderade mesta av tiden inne med dom andra inskolningsbarnen. Pappa och Melle var kvar ute med dom andra dagisbarnen.
Vi lekte och hade frukt & sångstund inne. Mille tyckte det var riktigt skoj men inga av barnen hade ro att sitta stilla särskillt länge när vi sjöng. Dom åt sin frukt och sjöng några sånger, sen skulle dom ut och busa igen =)

När Melle och pappa kom in så blev det att klä ut sig. Vera var en kisse och Mille en apa =D Så söta dom var. Märktes att Mille kommer att trivas. Sen är det alltid skönt för dom att ha varandra.
Imorgon fortsätter vi på samma sätt, för att i slutet av veckan börja att gå iväg och lämna framförallt Mille själv. Tror inte att det kommer bli några större problem.

Var en skön promenad hem efter dagis. Men det märktes att det tog på Milles krafter. Han åt sin mat och höll sedan på att somna i stolen =) Tror att all aktivitet, alla barn och dom nya intrycken tar hårt på hans krafter.
Blir lite roligt att se hur det blir nästa vecka när han ska sova på dagis. Förhoppningsvis kommer han vara så trött så han somnar utan några problem. Melle däremot kommer nog inte att sova. Han har börjat med att sätta sig och gå ner i varv istället. Men idag var det nog mycket nytt för honom med. Han valde nämligen också att lägga sig i sin säng och somna =)
Märkte på Melle att han kände igen sig direkt när han såg sin fröken. Han sken upp som en sol vinkade och gick direkt till dom andra fröknarna och barnen på baksidan. Sen var det full fart tills vi gick hem =)

Passar på att lägga mig i soffan och bara slöa när barnen sover. I eftermiddag tar vi en tur till IKEA. Kikar runt lite på saker som behöver inhandlas till flytten. Barnen ska få lite nya saker framförallt!

Ha det gott.
KRAM.



Början...

God morgon soliga måndag =) Härligt att se solen skina igen! Igår var det verkligen trist väder ute. Men det var välbehövligt. Regnet behövde komma, annars hade allt torkat upp efter förrra veckans soliga historia =)
Älsklingen och min pappa byggde klart det sista av staketet...i regnet =D Riktigt stolta över dom.
Dom hann precis klart till efter lunch. Det regnade hela tiden men då började det verkligen att regna ;-)

Här hemma vaknade vi av Melle 6.30. Strax efter vaknade en liten Mille upp =) Och nu ligger alla grabbarna inne i sängen. Bara jag som klivit upp =)
Strax blir det en dusch och sedan lite frukost. Framförallt en kopp kaffe ;-) Kommer behövas så här första dagen på dagis =D Ska bli så spännande!

Först blir det lite nyheter och sedan kickar vi igång morgonen på allvar.
Bloggar igen när vi kommit hem. Är mjukstart med 1,45 timmar denna vecka. Gör inget med tanke på att vädret ser ut att bli helt ok denna vecka =)

KRAMAR!


Bror duktig!

Melle är verkligen den finaste storebrodern man kan ha. Varje morgon som han vaknar och märker att inte Mille är vaken så blir han ledsen. Då snyftar han lite och säger "Brorsan sover". När lillebror sedan vaknat, ja då skrattar dom högt ihop!

Innan vi skulle åka iväg till farmor och man fick Melle för sig att det var dags att byta blöja på lillebror. Det uppskattades till en början men när byxan fastnade på foten var det inte lika skoj. Mille ville inte längre stå still utan sparkade och försökte ta sig loss. Det blev inte så uppskattat av Melle som ville avsluta det han börjat. Iställer fick mamma och pappa gå i mellan och lösa hela uppgiften =)




Barnen ligger nu och sover, redo för dagis som börjar imorgon. Ska bli så kul och se hur Mille tycker att det är =) Han har tidigare tyckte det varit otroligt trist att gå därifrån när vi hämtat Melle. Men det kan bli en helt annan grej att vara där från början ;-)

Vi ska nu ta och mysa till det i soffan. Imorgon börjar allvaret...lite grann i allafall =)
Ha en mysig kväll.


Förblindad




Mina skatter. Kan stirra mig blind på dom!
Dom vackraste dagarna i mitt liv var när dom kom ♥


Grått & trist

Vilken söndag! Usch för en massa regn, vill ha sol igen =)
Våra planer för dagen har dock inte rubbats. Det är att färdigställa staketet. Här får inget regn ställa in dom planerna =) Jag och grabbarna ska dock inte hjälpa till. Nej vi passar nog på att sköta markservicen istället. Kanske får bli en sväng till mataffären också?! Vi får se lite hur vi lägger upp dagen...

Imorgon börjar vardagen igen. Fick en bonusvecka med ledighet eftersom jag tagit helt fel på veckorna. Valde rätt vecka med =D
Inskolning för Milton börjar kl 9. Har en vecka med korta dagar, vi går bara till 10.45. Kan vara skönt för det kommer nog bli en omställning får båda barnen. Melle är ju van men nu ska även brorsan vara med.
Nästa vecka kommer bli lite mer pusslande. Då måste jag jobba kvällspass och älsklingen börjar att jobba. Han kan inte vara ledig, så hur hämtning kommer se ut är inte helt klart än. Får ta tag i det problemet när vi väl är där. Nu går det ju inte att göra så mycket =)

Nej nu blir det att busa lite med grabbarna.
Ha en skön söndag!


LEK!


Mr Mikie och grabbarna.

Fina Buddah.




Ikväll fick vi middagsbesök av Mikie. Vi tog en promenad till affären när han kom. Uppskattades av grabbarna =)
När vi kom hem sa Melle att han ville äta chips med Mikie. Mikie har verkligen blivit den lekfarbrorn som vi hoppades på att Melle skulle tycka. Det är bara en massa bus när han är här.
Efter maten gick dom ut och lekte loss. Grabbarna spelade fotboll med den stora hoppbollen. Var tre stycken grabbar som var andfådda ;-)
Alltid lika kul att vara ute mycket på dagarna med barnen. Dom får springa runt och leka. Dom får känna sig fria och bara springa utan att behöva stanna. Frihetskänsla är den bästa!

Vi sitter nu och ser på film. Har dukat upp med både chips och dipp. Två sortes godis och läsk. Livet är bra fint ibland ;-)
Ska återgå till filmen nu.
Ha en skön kväll =)


Norrköping/Abboreberg!

Tog en tur till Norrköping med mina föräldrar idag. Tur att vi åkte TILL Norrköping. För i andra filen stod det helt still efter bilolyckan som inträffat ca 40 min tidigare. Vissa hade tom satt sig och tagit en liten picknick på gräsplätten vid mitträcket.
Blev en liten sväng på stan. Där inhandlade vi enbart lite kläder till grabbarna. Blev bla några t-shirts, då vädret var mycket bättre i Nrkpg än här i stan. Solen sken och det blev riktigt varmt, så mina små blev varma.
Innan vi for vidare till Abborreberg strax utanför Nrkpg fick grabbarna byta om. Mille var kladdig av sin långärmade t-shirt så han blev nästan lycklig ;-)
I Abboreberg blev det fika precis vid vattnet. Underbar utsikt att sitta och titta på när man åt räkmacka och drack kaffe. Kaffet fick man i gamla härliga stora koppar. Det gillar jag =)
Barnen hade dock spring i benen så sen blev det lek i nästan två timmar innan vi åkte hem. Grabbarna var då så trötta att dom somnade innan vi lämnat stan =) Och dom vaknade knappt till när vi bar in dom från bilen. Skönt med lite lugn och ro. Älsklingen passar på att spela spel med grabbarna och jag, ja jag bloggar ju =D



Utsikten från fiket.

Morfar och Melle =)

Glada grabbar.

Vi gick ner till vattnet en sväng. Älskar när det luktar av tången, det är doften av hav för mig.

Ska snart börja att fixa lite med middagen. Alltid skönt att förbereda så det bara är att laga maten sen. Med en Mille hemma så blir det lätt lite kaos när maten ska lagas ;-)

Hoppas ni har en skön lördag!!?? Vad ni än hittar på för skoj...
KRAM.


Hjärtan för mina hjärtan



Innan jag och Sofie hamnade på uteserveringen igår hann vi med lite shopping. Fyndade en klänning för ynka 49 kr. Den fick invigas idag och får lov att säga att det var ett bra köp!
Min lilla fina vän hittade även ett halsband åt mig för 19 kr =) Hjärtan med bokstaven C. Var ingen tvekan om att jag skulle ha det. Men det roliga var att bokstaven M också fanns. Fråga mig inte varför jag köpte det med??!! Så idag när älsklingen klippte sig tog jag med mig mina M och köpte det =)


Kärlek för det finaste jag har ♥

Eftermiddagen och kvällen spenderade vi hos våra gamla grannar. Gud så roligt det var att ses igen. Brukar träffa dom en del på jobbet men då hinner vi bara byta några ord innan jobbet kallar.
Hann med att planera lite med dom inför flytten. Skönt att veta att dom ställer upp. Men vi var inte förvånade, dom har alltid varit fantastiska! Är kanske en av anledningarna att vi flyttar tillbaka ;-)

Nu blir det lite kvällsmys. Barnen somnade när huvudet träffade kudden. Att busa och leka runt tog på deras krafter =)

KRAM.


Underbart från början till slut

Gårdagen var mer än härlig. Vi spenderade den ute i solen, med nära och kära.
Började med att bada lite i Stureforsbadet men det blev snabbt FÖR mycket folk. Så lagom till lunch styrde vi mot Berg och lunch. Blev mumsig mat på Kanalkrogen. Färskpotatis och kokt lax för mig. Barnen åt hemmagjorda köttbullar och färskpotatis. Mannen tog en hemmagjord hamburgare av största slag ;-)
Med mätta magar blev det en promenad längs kanalen för att avsluta med varsinn glass för grabbarna. Första parkett vid slussningen också =)
När vi kom hem på eftermiddagen blev det lite sol och bad på altanen. Poolen är mer än ljummen. Låg i ett bra tag och höll tom att somna ;-) Inte så bra då jag verkligen inte vill bränna mig. Lyckades precis att inte göra det på axlarna härom dagen.
Tog mig sedan en dusch och hoppade på bussen ner till stan. En fika med fina Sofie blev några glas vin på uteserverigen istället ;-) Och för att avsluta det hela så tog vi lite french fries på Steves, precis som på den gamla gamla tiden =D
Lovar att jag somnade på två röda när jag kom hem. Och det blev inte sämre av att jag fick sovmorgon idag heller ;-)

Bjuder på några bilder från våran härliga torsdag!



Hade två barn som skötte sig perfekt vid maten igår. Normalt kan det vara liiite för mycket myror i brallan. Men med utsikt över kanalen fanns det båtar och broöppningar att titta på =)

Glass ÄR gott ;-)

Slussning...

Har hittat alla min heels igen. Så igår kväll åkte ett par på =)

"Det är svårt att ta kort med långa naglar" ;-)

Sista kortet bjuder jag och min fina på. Vi är alla skönheter, behöver inga kort för att visa det!!

Nu ska vi fara ner till stan. Min man ska få klippa sig och sedan tar vi nog en lunch innan det blir lite bad. Om det blir hemma eller någon annanstans återstår att se.
Lovar att svara på några frågor som vi fått ang försäljningen av huset. Är många som frågat via, blogg, mail, FB och sms. Jag vet att det kom lite chockartat för många men vissa visste redan om det.

Återkommer någon gång idag, troligtvis ikväll ;-)
Ha en skön dag.


Nu är det officiellt

Om man idag tittar in på hemnets hemsida finner man nu vårat hus. Ja det ska nämligen säljas =(
Är en stor sorg i mitt hjärta att se just MITT hus finnas där. Var ju här det var tänkt att vi skulle bygga vår framtid men så blev det tyvärr inte.
Anledningen till att vi inte vill bo kvar är att vi inte trivs i Tallboda. Kanske låter konstigt att sälja pga det men när en av oss verkligen mår dåligt kan man inte bo kvar.
Vi har hela tiden saknat Ekholmen. Närheten till affärer, nära till jobbet ;-) och dom mysiga promenadstråken. Här finns det inga sådana. Ska vi ut och gå är det inne bland alla husen i området. Eller slingan mot Max och sedan Torvingeområdet. Inte det roligaste...

Usch idag ska jag inte tänka alltför mycket på det här. Jag känner att det är rätt att inte bo kvar.
Idag blir det familjemys på schemat. Vi ska bara umgås och ha det skönt ihop =)

KRAM.


Poolhäng!

Puh vilken förmiddag. Vi har rensat ut vårat förråd. Jisses vad skräp vi samlat på oss =)
När vi flyttade till huset rensade vi ut massor. Var en hel del kartonger som slängdes då. Har man tittat in i vårat förråd nu har man inte kunnat tro att ett skit slängdes.
Så under ett par timmar var en del av tomten full med skräp. Summan av det är ett fårråd med sjukt mycket plats =D Glad att det är gjort. Nästan lite lättad faktiskt =)

Har haft mamma och syster här som tagit hand om barnen. Melle har hjälpt till att slänga och bära in. Tror han tog ut sig, för efter en stund ville han lägga sig och sova =) Sjukt stolt över min lille herre!
Jag och mamma har stuttit en del i poolen. Här är det ca 40 grader på altanen, så enda sättet att svalka sig är i vattnet. Hoppas bara inte jag brännt upp mig nu??!! Har smörjt in mig men jag märker av dagen att solen tagit en del =)

Nu blir det en dusch innan jag och barnen åker hem till Ramona och Mencken på middag. Min kära man blir hemma. Han är slut efter den här dagen. Även om han blir bättre så är inte orken helt tillbaka. Tar han ut sig några timmar gör det att han är helt slut på kvällen.

Önksar er en minst lika trevlig kväll som vi kommer ha det =)
KRAM bloggisar!


Sol & bad


Glada lillkillen badar.

Vilken vecka att vara ledig på. Det är sol och hett ute, nästan lite för hett. Men vi har svalkat oss med sköna bad =)
På seneftermiddagarna svalkar det nästan inte. Då håller poolen ca 28 grader. Jag och grabbarna ligger i lääänge innan vi går upp och äter kvällsmat.



Vi har även hunnit med att fika och leka hemma hos mormor. Jag och grabbarna rymmde idag mitt på dagen. Lättast för pappa att vara själv hemma.
Har även fått förklaringen till Milles lite halvtråkiga humör. Två nta tänder har kikat fram i underkäken. Var länge sen en tand tittade ut hos honom. Jämför man med Melle så är Mille långt långsammare med att få tänder.


I vår familj finns en liten privatchaufför ;-)

Löst och ledigt igår. En favorit från Rut mfl.

Jag och min man ska nu mysa loss i soffan. Senaste tiden har verkligen vår harmoni hittat tillbaka. Har varit mycket med sjukdommar och annat. Men nu är vi tillbaka där vi var, förälskade i varandra och vårat gemensamma liv ihop!

Ha en skön avslutning på tisdagskvällen.
KRAMAR.



Den som väntar på något gott...

Ja jag vet att uppdateringen här inte varit bra den senaste tiden. Men dom senate 24 timmar har allt rullat på i ett hejdundrande tempo. Varför kommer jag inte avslöja förän imorgon ;-)
Känner i allafall att jag nu kan pusta lite. Kvällen bjuder på lite grillning, gott. För min del blir det grillade revbensspjäll. Min kära man är inte lika förtjust i det, så han kör kyckling ;-)

Ska blogga lite mer ikväll när barnen somnat. Bjuda på lite bilder från dom senate två dagarna. Vi har verkligen bara njutit av solen och sköna bad i poolen =)

KRAM.


Välkommen augusti!


Då går vi in i en ny månad. Förr brukade jag tycka att augusti var början på hösten. Men nu ser jag det inte så. Augusti är ett långt fint avslut på sommaren. Den gör oss redo för hösten som kommer i september =)
Den här månaden ska jag passa på att njuta, ta vara på varje litet ögonblick. Varje liten doft och smak.

Den här veckan börjar i ett ganska lungt och skönt tempo. Inte mycket planerat men det är ganska skönt =) Ska i allafall passa på att vara ute och njuta av solen. Barnen kommer nog bada och stoja runt. Lika bra att ta vara på den här fina dagen =)

Ha en skön start på veckan, vad den än erbjuder er!!
KRAM.