Rapport från ett nybäddat kaos!ÄNTLIGEN!!
Allt utom tvapparater är på plats i huset. Och det tack vare familj och vänner.

Alla har slitit som djur i värmen. Kan inte klaga, för hellre sol än ösregn ;-)
Det tog nog längre tid än vi räknat med. Men vi har hunnit med att äta, fika och skratta under tiden. Det har gjort att hela dagen gått lättare :-)

Barnen har röjt hos farmor och Göran hela dagen. Så vi har kunnat koncentrera oss till 100 % på flytten. Och dom har fått bli bortskämda. Win win så att säga ;-)

Nu har jag krupit ner i sängen och ska snart sova. Helt slut efter denna dag och imorgon gör vi det sista innan vi låser lägenheten för sista gången. Lite sorgligt är det allt. Men vi kommer att få det bättre här :-)

God natt bloggisar!

Slow start

God förmiddag!
 
Första dagen efter all ledighet börjar på bästa eller kanske sämsta sätt!?
Hela telesystemet ligger nere, så ingen kan ringa. Visst kan det vara skönt att börja med minsta möjliga att göra men grejen är det att det kommer tillbaka. Biter det inte en i svansen idag så gör det det imorgon =)
 
Känner mig i allafall laddad och mycket taggad inför flytten till helgen.
Igår blev vi klara med köket och nu är det bara badrum och panelvägg som ska målas! Sen får vi inte glömma bort att vi ska städa av lite innan flytten men det hjälper mamma till med. Kommer i vilket fall bli lite skit när vi bär in saker men allt byggdamm kommer att vara borta =)
 
Nej kanske ska göra någon nytta men vad vet jag inte. Har inte några anmälningar att läga upp och på telefon händer det inte mycket ;-)
På återseende bloggisar!
 
 
 

Packar & renoverar!

 
Just nu är livet inte mer än att packa flyttkartonger och renovera. Livet är långt ifrån lyxigt och jag tycker mest vi går runt med sågspån på kläderna ;-) Längtar efter bubbel, solnedgång på altanen och en cigarr. Men nu är det bara 6 dagar kvar...
 
Ni får ursäkta min frånvaro här på bloggen men nu går dygnets sista timmar åt till att packa och rensa. När det inte jobbas, är på simskola eller vardagsysslor så packas rum för rum ner =)
Mycket av packandet har jag skött. Mannen han renoverar nya boendet och får det i tipp topp innan vi flyttar nästa helg. Jag försöker att få ner vårt bohag i kartonger men det tog emot att på förmiddagen idag stå inne. Barnen var mormor snäll och tog. Låt mig bara säga att denna dag var allt annat än bra - brännsår och kaffefläckar ;-) Men maken och pappa har i allafall byggt en fin panelvägg i nya vardagsrummet =D
 
Sitter nu och tar igen mig i soffan med en latte. Kartongerna är slut så mer packandet blir det inte. Men jag är ganska nöjd med allt som jag fick ner på förmiddagen. Eftermiddagen spenderade vi i huset ihop med Fam Lööke och mamma. 
Att sitta ute i försommarvärmen och fika var precis vad jag behövde. Imorgon är det nya tag igen och jag hoppas att den dagen blir mer lyckad än denna ;-)
 
 
 

Home alone

Barnen sover sen länge och här sitter jag själv i soffan. Maken är i nya lägenheten och styr. 
Idag kom det leverans av vitvaror, vinkyl och lite annat smått och gott. Alla golv är redan klara så nu är målningen påbörjad också =)
 
Det är fortfarande mycket jobb kvar men det känns verkligen som vi är igång nu. Vill verkligen bara börja få iordning så jag kan börja flytta saker ;-) Det är även något som jag ska ta tag i helgen - packa. Måste även rensa ur samtidigt. Finns nog en del som kan slängas =)
 
 
Vet att bloggandet varit dåligt dom senaste dagarna men jag känner att det får läggas lite åt sidan. Har varit med simskola med Melle, hockey, jour på jobbet och mathandling. Och mitt i allt detta som man även umgås som familj. Finna tid för barn och oss vuxna och ibland känns det som man kommer hem, lagar mat, badar barn, nattar barn och sedan somnar man på två röda =)
Livet är ibland långt ifrån lyxigt men jag trivs ändå. Och om en månad kommer jag trivas ännu bättre då vi landat i nya hemmet och släppt denna lägenhet!
 
Imorgon ska jag i allafall tanka kraft. Inbokad lunch med min fina kollega =D Sedan hon bytte kontor har min arbetsvardag blivit liiite gråare. Men som tur är kan man träffas och luncha ibland ;-)
 
 
Nu ska jag ta mig en glass och sedan blir det nog sängen för min del. Helt slut i huvudet efter den här dagen. Håller bara tummarna att maken inte dröjer alltför länge...
 
 

Träfärgad

God morgon!
 
Sista dagen med VAB för Mille. På måndag är det vardag igen med jobb och BÅDA barnen på dagis =)
 
Idag har vi avklarat hörseltest för Melle på sjukan. Mahnaz hjälpte oss med en tid och hennes kollega gjorde testet. Hon gjorde samma test på Melle förra året och det gick lika bra denna gång.
Är BVC som envisas om att Melle inte klarar hörseltesten som görs där. Men det beror på att han inte förstår hur han ska göra. 
På sjukan leker dom mer och gör det lite mer på barnens villkor. Melle visar tydligt att han hör men istället för att lägga kulorna på brickan tittar han på läkaren för att få lov att göra det. På BVC betyder det att han inte hör...
 
Båda grabbarna var i allafall duktiga och skötte sig bra pga dom fick träffa Mahnaz. Var därför Mille fick följa med. Hotade med att dom inte skulle få träffa henne om dom inte var skötsamma ;-) Ibland måste man vara hård och denna gång funkade det.
 
 
På tal om något annat. Idag ska vi beställa bänkskiva till köket =D
Var helt inne på att beställa den vi hade i huset. Men efter att ha tittat runt lite på nätet kom vi fram till att en i valnöt kan bli snygga till det vita köket!
 
Tror det kommer bli riktigt snyggt att bryta av dom vita luckorna med den mörka bänkskivan. 
Köket är det som jag vill ta tag i härnäst. Är lite jobb att göra då vi ska flytta spisen och ta bort några skåp. Planen är att ha två öppna hyllplan vid spisen. Det är en idè jag velat göra verklighet av och nu kanske det kan bli av =)
 
 
 

En onsdagskväll...

 
Det kunde ju ha börjat bättre i hockeyn. 2-4 till Skellefteå men 6 mål i fösta perioden är ju inte få skam. Synd bara att LHC ligger under men jag har ändå känslan att allt kan hända ;-)
 
Har gått hem nu för veckan. Imorgon och fredag är det jag som tar dom 2 sista dagarna med VAB. Ska bli skönt att slippa ge Mille pencillin med tanke på att det är lite av en kamp =)
 
Grabbarna har idag lagt golv i vårt sovrum och Milles rum. Så nya planen för helgen är att ha lagt alla golv och börja att måla. Får bara hoppas att jag hittar golv till kök och hall som jag gillar ;-)
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta av kvällen. Imorgon hoppas jag på att himlen bjuder på en stor sol!
 
 
 

Framtida golv

Idag fick vi nycklarna till den nya lägenheten. Pirrigt samtidigt som man har vetskapen om att det är mycket jobb som ska göras.
 
Första inköpen blev golv. Vi kommer lägga golv nästan överallt. Vardagrummet är det som klrar sig. Parkettgolv i fint skick. Annars är det plastgolv i alla sovrum, hallen och köket. Ingen hitt hos oss, framförallt inte i sovrummet.
Inhandlade i allafall golv till alla sovrum idag. Hade sett ett snyggt vitt till vårt sovrum men på hemsidan fanns det inte kvar. Åkte i vilket fall till butiken och där fanns det allt lite golv kvar =D
 
Det är inte riktigt så här vitt, nästan lite gråare. Men det kommer bli så ljust och fräscht. Är nöjd med vårt sovrum som vi har nu men jag tror det nya kommer bli snäppet bättre ;-) 
 
Grabbarna fick samma golv. Dom kommer ha sina rum mitt emot varandra Till dom valde vi ett lite mer "antikt". Eklaminat passar bra för dom. Ett ljust golv skulle snabbt se slitet ut. Och det här ser redan lite "inlekt" ut ;-)
 
Bilderna gör inte golvet helt rätt. Men golvet ser lite mer åldrat ut. Och grabbarna har själva godkänt det =D
Så nu ska vi bara ge oss på jakt efter golv till hall och kök. 
 
Imorgon kör maken igång och efter helgen hoppas vi kunna ha lagt golven i de tre sovrummen. Sen är det bara att fortsätta efter den to do lista vi har ritat upp.
Under kvällen har även vitvaror beställts och dom kommer om ca 1 v. Och imorgon kommer makens grill ;-D Med andra ord är vi nu på gång...