Åh vilken härlig dag!

Vissa dagar blir man lite extra kär i. Denna onsdag är en sådan =D
 
Började med att jag dök upp på jobbet och kollegan väggivägg hade köpt en semla. Så började dagen 7.50 med att äta en semla ;-) Jag erkänner att jag har väldigt dålig karraktär!
 
Åkte iväg till gamla jobbet för att handla lite sås och ost till kvällens middag. Väl där dök Mr Mikie upp. Var så länge sen vi sist sågs så han kom med hem på middag. Så nu sitter vi här och dricker kaffe och tar igen förlorad tid =)
Även fast det är onsdag så har jag unnat mig ett glas vin. Ibland är man värd det, speciellt en kväll som denna ;-)
 
Haft en sådan härlig dag på jobbet med. Även om man har mindre lyckade stunder så spelade det igen roll idag. Är så glad för mitt jobb och alla som jobbar där! Den goda stämningen är helt FAB!
 
På tal om lycka så är jag idag helt överlycklig att ha självlockigt hår. Många gånger är det helt värdelöst när man har tunt och fint hår som jag. Men idag gick det att få till. Några hålnålar var allt som behövdes....
 
Nu ska jag ta och fira lite det roliga samtalet jag fick från Sofie nyss ;-D
God kväll på er!
 
 

Som en smekning...

 
Hittade denna yoggi i mejerihyllan på Maxi i helgen. Är en sucker för vaniljyoghurt, så när jag såg denna var jag tvungen att köpa en och testa. Får erkänna att jag var lite rädd för rossmaken. Kan ju lätt bli en parfymerad smak.
 
Får erkänna att jag hittat en ny favorit till frukosten. Så jäkla god! Den är inte för söt, ingen parfymerad smak och en bra blandning av vanilj och jordgubbssmaken. Åhhh jag blir sugen bara av att tänka på den ;-)
 
Tycker ni ska testa att köpa en. Är som en symfoni i munnen!!
 
 
 

Matsedel v 5

God morgon!
 
Förra veckan missade jag att lägga ut matsedeln men kanske var det bäst då vissa dagar inte alls blev som vi planerat ;-)
 
Men nu kommer den här veckans. Hoppas att ni hittar något som ni själva vill testa =)
 
 
Här hemma har vi en slowstart jag och Melle. Har en tid hos tandläkaren för den lilla herren under morgonen.
Lillebror och pappa for iväg som vanligt. Så jag har hunnit med att äta frukost och druckit kaffe i lugn och ro. Inte vanligt en vardag ;-)
 
Nu ska jag vi snart klä på oss och åka iväg. Ville bara kika in och önska er en fin tisdag!
 
 
 

Varje vecka!

Förra veckan började en av mina kollegor att dela ut kort till oss anställda. Små gulliga rader som piggar upp!
 
Igår var det dags för att lämna tillbaka det gamla och ta ett nytt. Mitt blev detta:
 
 
Är verkligen så uppiggande att se varje gång man tittar på skärmen =) Dom dagar då det känns lite extra segt är det alltid bra att slänga ett öga på kortet!
 
 
Den här veckan har bjudit på allt från migränanfall till toppenbetyg från kunderna. Visst har det varit stunder då jag kännt mig nere på botten men köpet av mina nya jeans vände det snabbt till det bättre =)
På tal om dessa jeans är jag helt kär i dom. Länge sen jag kände en sådan känsla över ett par byxor. Men här snackar vi verkligen matriell kärlek ;-)
 
Just nu pågår det sista fixet av lägenheten inför fotograferingen på måndag. Har en hel del saker som ska fixas innan dess. Såg erbjudande om billiga orkider. Dom som vi har just nu är inte i blom. Ser ju lite snyggare ut att ha blommande pinnar än tomma ;-)
 
Hoppas ni har en skön start på lördagen!
 
 

Perfect match!

 
Fick tag i dom sista jeansen i min storlek idag. I stan var dom slut men i lilla butiken i vårt centrum fanns det ett par kvar =D
 
Var en chansning som jag tog eftersom vanliga boyfriend modeller bara ser pösiga och förstora ut på mig. Men dessa är en slim och satt så där avslappnat!  Gissa om jag inviger dom till jobbet imorgon ;D Dom kommer att passa perfekt då det är AW efter jobbet.
 
Fick inte bara med mig byxorna hem. Även halsbandet och t-shirten från tidigare inlägg åkte ner i påsen. Såg några godbitar på rean men jag hade inte tiden att ta mig en närmare titt. Får bli någon annan dag. Nu är det ju yttligare rabatt på rean =)
 
 
Nu ska jag njuta lite extra av den här fantastiska dagen. Tänk att en bra dag på jobbet och ett par byxor kan göra det =)
 
 
 
 
 

Puh...

Redan onsdag imorgon och jag inser att dagarna rullar på alldeles för snabbt. Veckorna rullar på med jobb för att sedan hem och ta hand om hem och familj. Kan ärligt erkänna att jag blev lite sugen på att gå ner i tid när jag såg kollegans arbetstider =) Men samtidigt fungerar det bra för oss så som vi har det nu!
 
Gårdagen innebar jour, stress hem för att hämta Melle och sedan iväg på simskola. När vi är där och jag ser hur duktig han är glömmer jag bort allt vad vardagsstress heter.
Han är verkligen som en fisk. Under senhösten började dom att träna på att crawla och nu är han riktigt haj på det. Även vanliga benspark börjar att sitta och jag kommer på att han faktiskt simmar själv. Även om det inte är några hundra meter men ändå... =D
 
Denna dag skulle jag slutat som vanligt men blev kvar i 30 min i ett samtal. Haft en sådan där dag då jag fått både ris och ros. Rosorna är dom som jag minns bäst. Vilka härliga mail och enkätsvar jag fått. Men tyvärr har det varit några samtal för mycket med ris. Imorgon är det en ny dag och då är dagens motgångar bortglömda. Mycket tack vare underbara vänner och kollegor som alltid vänder den sura minen till ett lende =)
 
 
Ikväll är jag själv. Mannen är iväg och spelar biljard med sin pappa. Jag har myst med grabbarna och ny ser jag på när Sverige blir överkörda i handbollen. Känner att sängen snart kallar. Men jag har hållit mig vaken längre än igår. Då slocknade jag i soffan strax efter 20 ;-)
 
Trevlig kväll på er!
 
 

Bad back madame!

Då är jag tillbaka efter några dagar frånvaro.
Ryggen har slagit till och blivit riktigt illa. Har knappt kunna böja eller ligga vettigt. Det har i sin tur lett till att nacken blivit stel vilket ger mig hemsk huvudvärk. Kroppen har allmänt varit i dåligt tillstånd.
 
Idag är jagpå jobbet och kör på. Får verkligen varva mellan att sitta och stå. Om jag enbart sitter domnar nästan svanken av och står jag för länge får jag ont pga att jag svankar.
Inser verkligen att jag måste stärka upp både magen och ryggen för att orka med att sitta still så mycet framför datorn. Är man sen tidigare van att ha ett jobb där man rör på sig blir det skillnad.
Jag får helt enkelt se till att göra plankan och gå raska promenader nu när snön kommit. I ärlighetens namn längtar jag efter det men lägger prio på fel saker. Det är med andra ord dags att ta sig i kragen =)
 
Om en tund blir det lunch i magen. Har haft telefonfritt hela förmiddagen för att låta huvudet vila. Men till eftermiddagen hoppar jag på linjen =)
 
Ha en trevlig tordag bloggisar =)
 
 
 

Matsedel v 3

Nytt år och nya vanor. För oss är det att göra en matsedel. Nu hoppas vi slippa "sista minuten middagsstress".
 
Jag älskar själv att inspireras av andras middagar och letar runt bland recept både på nätet och i kokböcker. Det händer även att vi själva experimentera fram måltider.
Men den senaste tiden har vi haft mellan 12-15 rätter som vi varvar mellan. Det blir lätt trist och jag känner att man tappar njutningen av maten.
 
Här får ni ta del av vår matsedel för kommande vecka. Har ni några tips på maträtter som måste testas får ni gärna dela med er =)
 
 
Vi gör enkel god mat, gärna husmanskost. Men just denna vecka blev det lite brist på just det =)
 
Veckans goding tänkte jag skulle vara tips på efterrätt eller något gott som man kan äta på helgen.
Hade gärna haft med soppa någon dag men med en make som behöver lite mer mat går det bort. Kan hända att vi gör det som förrätt på framförallt lördagar eller som lunch.
Är inte helt omöjligt att att det kommer finnas veckans soppa på kommande matsedlar ;-)
 
Nu tackar jag för denna vecka. Kommande vecka bjuder bla på sim för Melle. Äntligen startar vårterminen upp och ingen har längtat lika mycket som Melle =)
 
GoD kVäLl!
 
 
 
 

Stora vita flingor sakta faller ner

Äntligen fick vi vakna upp till ett vintervitt landskap =D
 
Man märker redan nu hur stor skillnad det är med snö ute. Även fast klockan slagit 16 upplevs det inte lika mörkt. Är det här jag längtat efter hela vintern!
 
Vi hade så skoj i snön. Man blir som barn pånytt ;-)
 
Vi spenderade förmiddagen ute. 2 timmar i snöyran med att åka snowracer. Grabbarna fick en av farmor och Göran för 2 år sedan och i år fick dom en till av farfar och Mahnaz. Gud så skoj dom hade men benen blir trötta och tillslut ville dom gå in och fika =)
 
Med röda kinder  gick vi in och bakade choklad cupcakes. Dom prydde vi sedan med glasyr och skimmerblåa pärlor. Hade köpt det till nyårs desserten men glömde bort att strö på det =)
På tal om nyår har jag totalt glömt bort att ladda upp korten. Kanske skulle pyssla med det under eftermiddagen....Har ju redan varit så duktig under morgonen och förmiddagen med att tvätta och lägga in all ny tvätt =)
 
 
Hoppas att ni alla har ett vitt täcke utanför fönstret!?
Trevlig söndag bloggisar!
 
 

Nytt till våren

Bilder från Lindex.
 
Kikade in på Lindex hemsida. Dom har fått in så mycket snyggt till våren. Även om vädret ska gå mer åt vinter än vår just nu så längtar jag efter tunna jackor och sandaler =)
 
Jeansen är en nyhet som inte kommit in i butik än. Men när dom gör det så kommer jag att hänga på låset.
Modellen är slim boyfriend. Har många gånger tänkt att köpa just boyfriendmodell men jag passar inte i det. Det blir lite för "baggy" på mig. Nu kanske jag äntligen kan slå till ;-) Och färgen är ju helrätt!
 
T-shirts kan man aldrig ha för många av. Och denna från märket Holly & whyte som finns hos Lindex är riktigt snygg. Älskar den detaljen med orange dragkedja. Passar mycket bra ihop med jeansen och en snygg kavaj!
 
Halsbandet är kanske pricken över i:et. Är en sådant som passar lika bra till fest som en enkel outfit. Har man ett stort maffigt halsband behöver man inget mer. That`s it!
 
Är bara att hålla utkik efter alla snygga vårnyheter som börjar att dyka upp i butikerna nu!
 
 

Wtf....??!!

Kan det bli mycket gråare och tristare? Klockan är inte ens 16 men redan är lamporna tända sen länge.
 
Lyckades även igår med att vrida till min stackars rygg. Kände att svanken ömmade när jag la mig men hade ingen aning vad som väntade mig...
När jag vaknade imorse kunde jag knappt böja mig. Är nästan samma känsla som ivåras när nedre delen av ryggen låste sig. Hoppas verkligen inte att det är samma sak denna gång!?
 
Pallrade mig ändå iväg till Maxi för att handla. Oh my vad folk det var! Lyckades ändå att få med mig det mesta hem, kanske tack vare maken min ;-)
På vägen hem stannade vi till vid Lasses och köpte årets första semlor - vanilj. Dom är mina favoriter och den ska jag trösta mig med efter ett varmt bad.
Piggar även upp kvällen med skaldjur, både hummer och räkor står på menyn. Lite vin till det och så ska jag nog glömma värken för en stund ;-)
 
Nu ska vi mys med lite lördagsgodis och film i soffan. Lite tända ljus till det och lördagsmyset är igång på allvar =D
 
 

Fredag


Försöker att samla ork för att klara sista timmen innan det är helg! Just för tillfället ekar min to do lista tom. Har hunnit med allt papperarbete och fixat mina sista brev. Ska om 10 min logga på telefon...och innan dess kikar jag in här ;-)
 
Vet att jag varit lite dålig på att underhålla bloggen. Men den här veckan är som många andra fulla sysslor.
Mötet med mäklaren gick bra i tisdags. Fick en bra känsla och hoppas på att det inte ska bli några större problem att bli av med den =)
Om ca 2 v kommer dom och fotograferar och strax efter det hamnar den på nätet och i tidningar. Vill verkligen bara ha allt klart....och det kunde gärna skett igår =)
 
Nu ska jag köra sista rycket här innan jag tar helg. Ser fram emot helgen, för det verkar ju faktiskt som vi får lite snö och kyla =D
 
 
 

Glitter i pastell!

Jag måste bara säga att jag nog aldrig varit så nöjd med mina naglar som jag är just nu! Skulle nog sträcka mig så långt som att säga att jag älskar dom ;-D
 

Hade med mig en bild till Emma hur jag ville ha det. Var nästan i den här stilen men sen väljer ju hon att göra sig egen variant =)
Guldglittret drog hon inte hela vägen ner pga att det inte blir en sådan ful utväxt sen. Nu kommer det bara att bli snyggare med tiden nu ;-)
 
Med blixt...
 
Färgerna som vi valde blev så snyga ihop. Dom är nästan lite glittrigt pastelliga och gifter sig med varandra.
Vi tittade först på en mer mörklilla men den hade aldrig blivit lika snygg som denna mer syrenlila!
 
Kommer bli svårt att toppa denna gång. Jag kan helt enkelt inte sluta titta på mina händer =D Jag är som bunden av fägerna.
 
 
Nu blir det lite jobb här. Hela vårt system ligger nere. Vilken start på veckan, kan ju knappast bli sämre ;-)
 
 

Make (my home) over!

Är helt slut i armarna efter att ha konkat kartonger och korgar ner till källaren. Idag har vi på allvar börjat att plocka bort saker här hemma. Blev ganska naturligt då julen även städades bort =)
 
Bild från Instagram. Gårdagens eftermiddag spenderades i soffan med billiga inredningstips och kaffe!
På tal om IG, när jag inte finns här kan ni följa min vardag där - mrspille =)
 
Mäklaren kommer inte förän på tisdag, så jag hoppas att dom kommer hit och fotar i slutet på veckan. Därför är det ganska skönt att redan städat bort det "överblivna" man har överallt =) Det ska ju vara så cleant som möjligt. Och i ärlighetens namn har man bra mycket strunt framme. Vi har tex en brödburk i köket. Vi har ALDRIG bröd hemma. Vi äter det aldrig i veckorna och till helgerna köper vi färskt.
 
Imorgon är det en bonusdag ledigt! Känns skönt att vi har en extra dag ledigt kommande vecka, just pga mäklaren. Men dagens höjdpunkt får ändå bli besöket hos Emma. Julen och nyåret ska även städas bort på naglarna =D Har denna gång även några ideèr som jag tänkte bolla med min kära. Vi får se om hon har någon lösning på dom ;-)
 
 
 
Nu ska det göras lite middag och sen är det ju JVM final ikväll!! Tycker faktiskt att det är lite roligare att se dom än vanliga herrarna. Är mycket mer fart och roligare spel. Kanske för dom inte blivit gamla och gaggiga än ;-D
Grabbarna valde taco till middag. Ganska gott såhär efter helger med mycket mat.
 
 

Förnyelse

Lagom till våren kommer vi att flytta. Blev bestämt dagarna innan jul. Då kändes det lite tungt i hjärtat då jag gillar vår lägenhet. Framförallt efter att köket och sovrummet fått ansiktslyftning.
Men nu väljer vi ett litet radhus med baksida, ca 25 meter från Fam Lööke och 150 m från Mr Mikie. Dom som vi umgås mest med kommer bara vara krypavstånd från oss =)
 
Nu när beslutet väl sjunkit in och alla planer för hur vi vill göra i det nya hemmet kan jag inte säga annat än att jag längtar =) Mer utrymme och med det plats för mer inredning och ideèr som jag länge velat göra till verkligehet =)
 
Surfar runt och letar inredning samtidigt som vi ser på hockeyn. Måste säga att Ellos verkligen levererar. Från att ha varit trist och tråkigt har det blivit modernt och framförallt till billiga priser!
 
Pastell är ju alltid snyggt till våren och sommaren. Även detta är det rätt. Bra att köpa kuddfodral och liknande till en billig penning när man aldrig vet hur länge trenden håller i sig ;-)
Glaskupa är så snyggt att ha blommor i. Till våren är små snittblommor så vackert!
Älskar fågelhus i alla former. Zink är alltid snyggt och detta skulle jag vilja fylla med både ljus och enkla ting.
 Mindre snygga krukor. Dessa kommer jag lätt att ha i köket med färska kryddor!
 
Nästa vecka kommer mäklaren hit på besök. Då ska det bestämmas när vi ska fotografera och lägga ut lägenheten. Gissa om jag bara vill ha den här försäljningen klar! Men mest av allt vill jag ha flytten klar. AVSKYR att flytta...
 
Nu kommer vi att ta dubbla månader så vi kan göra om innan vi flyttar in. Det enda som kommer att ske efter inflyttning är byggande av trall på baksidan!
 
 
 

FREDAG!!

Jubblar inte direkt för att det bara är en arbetsdag dag kvar. Nej det jobbet älskar jag ju :D

Fredagar är alltid fredagar. Kanske hänger kvar från när man var liten. Då var det alltid lite extra god mat och dricka och mys med familjen :) Och är nog just det jag längtar efter!

Känns så dumt att sitta här och säga att det är en bubblig känsla av lycka som jag går runt med. Fast skulle jag säga något annat så ljuger jag.
Finns inget jag skulle vilja byta ut. Bästa jobbet, underbaraste familjen, finaste vännerna och en god känsla i kroppen. Och i brist på snö ska jag nog börja med lite löpning. Magen min mår faktiskt bättre när jag rör på mig. Får se när premiären blir....
;)

Trevlig fredag mina vänner!

Första dagen på 2014!

Vilken trevlig kväll vi hade igår! Den tar ut sin rätt idag då vi bara slappat och ätit pizza - iklädda myskläder ;-)
 
 
Kvällen hemma hos Fam Lööke var helt FAB! Vi åt god mat, spelade kort, skrattade och skålade in det nya året ihop. Maten och drickat var helt outstanding. Magen var långt in på förmiddagen idag fortfarande mätt och belåten.
Vi hade som nyårsmål att umgås lite mer, dricka lite mer, röka cigarr lite mer, spela lite mer, grilla lite mer. Ja som blivande grannar kommer det nog inte bli svårt...=)
Mitt egna mål är väl att ta hand om mig själv mer, både fysiskt och psykiskt. Hur jag kommer att göra det är ganska enkelt. Vardagsmotion, äta gott (betyder det som jag gillar), omge mig med dom som jag gillar och ta sunda beslut!
 
Dom bästa bilderna från igår hamnar i vårt egna privata album ;-) men dom andra ska ni få se. Kommer att lägga upp dom så fort jag gör ansträgningen att flytta dom från minneskortet till datorn ;-)
 
Önskar er alla ett underbart 2014! Starten hoppas jag blir/blev i lugnaste laget ;-)