Rapport från en bil

Lördag och jag gör ingen skillnad på denna morgon. Uppstigning i vanlig ordning kl 05.50. Varför?? Jo bilen mot Stockholm avgår 6.40.

Denna fina dag ska jag spendera i huvudstaden med min söta mamma :)
Jag har nämligen en plan. En ny älskling ska införskaffas. Vilken det blir är inte helt klart. Det jag dock vet är att detta mina vänner är en present till mig själv för att jag överlevde mina bc veckor på jobbet. Så mycket slit och övertid. Det är just det som gör att min plan aldrig varit att bli bc. Den tid man lägger ner, allt slit och för det får man knappt ett tack. Nej då trivs jag bättre nu :)
Men alla har vi olika drömmar och prioriteringar, vilket är tur.

Ha en skön lördag :)

Den klassiska franskmannen...

Dagarna springer iväg. Imorgon är det redan fredag igen =D
 
Denna dag bjöd på möte hela förmiddagen. Eftermiddagen gick åt till några samtal och webbanmälningar. Börjar sakta att få in rätt tänk och vissa moment går faktiskt undan nu =)
Kvällen bjöd på lite bebismys och nagelfix hos bästa Emma. Så ni kanske förstår att mina dagar går ganska snabbt.
 
 
Denna gång valde jag att slå till på en klassisk fransk men som ni vet vill jag inte ha det enkelt. Nej vid det här laget har ni nog koll på att det ska blinga lite ;-) Självklart kommer Emma som alltid på den rätta lösningen och idag blev det stenar.
Nu böver jag inte skämmas för mina långa tråkiga naglar längre. Korta snygga naglar som kommer hålla sig i bra form nu när dom slipper butiksjobbet ;-)
 
Nu blir det en dusch innan det är dags att krypa ner i sängen. Älskar att slappna av och somna till tvn i sängen ;-)
 
 
 

Jobbar undan..

Kör på så att det ryker idag. Här går timmarna alltid undan och innan jag vet ordet av är det dags att gå hem :)

Har fått massor av bra feedback mina anmälningar idag. Strålar som solen och känner mig mer och mer bekväm. Skulle väl ljuga om jag sa att det flöt på i ett jämt tempo men jag är inte fröken nollkoll längre ;)

Bästa med att jobba mitt inne i smeten är att alla små ärenden blir lättare att göra. Så nu ska apoteket få sig ett besök. Var även tvungen att köpa någon termometer till mannens humidor...

Dags att kolla mailen innan jag går hem.

Hej så länge :)

Jobbar med stil!

God kväll!
 
Barnen sover gott i sina sängar och jag ska snart ta en dusch och krypa ner i sängen. Härligt efter en intensiv dag på jobbet =)
 
I sommras spenderade jag en dag i Örebro med mamma. I en inredningsbutik hittade jag en penna - MIN penna. Den skulle bara göra mig sällskap på nya jobbet. Och nu har den flyttat in på mitt kontor =)
 
 
Den har redan höjt på några ögonbryn men det är lika bra att min kollegor lär sig. Det blir inte så mycket mer mig än så här ;-)
 
Denna dag på jobbet har bjudit på mina första samtal. Var tvungen att ta ett par djupa andetag innan men det gick helt ok. Var nog värre än jag trodde det skulle vara.
Värst är att jag helt plötsligt kan bli så osäker på mig själv. Tvivla på dom kunskaper som jag har och kan. Men det är bara att bita ihop. Samtalen som jag tog på egen hand resulterade i en del frågor men kunden väntar så snällt. Och det är precis som alla sa - trevliga kunder =)
 
Imorgon fortsätter jag att blanda samtal med lite webbanmälningar. Är skönt att träna lite på dom olika systemen i lugn och ro och sedan ta ett samtal och försöka att lita på kunskaperna man har. Men det är ganska coolt att tänka tillbaka på hur osäker jag kände mig i fredags. Och idag tisdag kan jag betydligt mycket mer =D Så om någon vecka lär jag vara ännu mer varm i kläderna...
 
Nej nu blir det en skön dusch.
Trevlig kväll!
 
 
 

Höstdagar!

 
Nu känner man att hösten är här på riktigt! Det är kallt i luften och mörkret smyger sig på mer och mer.
 
Igår satt vi ute och njöt av solen medan barnen cyklade. Njöt av en cigarr och min underbara make. Vi satt i lä och kunde njuta av solen. Men man märker att luften nu är kall och snart är den höga krispiga höstluften här på allvar.
Till kvällen bjöds det på årets sista grill hos svärfar och fru. Nu sitter man inte ute i bara tröjan längre. Stora stickade sjalen och jackan på. Men det var knappt så det värmde, tur att sällskapet gjorde det =)
Grabbarna somnade nästan samtidigt men hade inga större problem att vakna när vi sa att det var dags att åka buss hem =) Sen satt dom som två ljus hela vägen hem. Och det är inget dom varit under helgen kan jag lova...
 
Denna grå trista dag har piggats upp av lite shopping och en eftermiddagsfika med svärmor och man. Grabbarna fick fina presenter från deras resa. Badponchos som är så bra till deras sim!
Mille och pappa badade på förmiddagen. Jag har haft det lite kämpigt med Mille så idag fick pappa testa att bada. Oj så bra det gick, han fick ungen att dyka. Det är något som jag inte lyckats med =) Hoppas bara nu att han fortsätter att vara så här bra..!?
 
Barnen är nog fortfarande lite trötta från igår, dom är redan klädda i pyjamas och ögonlocken hänger ;-) Så det blir nog en tidig kväll för dom. Själv kryper jag upp i soffan och tänder lite ljus. En film och en kopp te - det är höst det!
 
 
 

Kanske, kanske...

God förmiddag!
 
Tog lite sovmorgon idag. Har dom senaste nätterna drömt "mardrömmar" om webanmälningar och olika system. Så det var skönt att sova ut lite imorse ;-)
 
Satte mig nu efter frukost och "pluggade" lite. Är lättare att sitta här hemma i lugn och ro. På jobbet kan jag nästan bli lite stressad. Man läser lite testar, läser lite till och när det inte funkar blir man förbannad =)
Men här hemma är det bara läsa, läsa, läsa. Jag kan hela tiden gå tillbaka och på så sätt förstår man lite mer...tror jag i allafall ;-) Är allt lite sugen på att måndagen ska komma för att kolla om det är så att jag kanske äntligen har förstått hur det funkar.
När vi väl har kommit över den första spärren kommer allt att släppa och man ser helt plötsligt sambandet mellan allt Och just nu är det precis vad jag längtar till =)
 
Ska nu inte sitta här och läsa mer utan lägga undan allt. Kanske tar mig ett span imorgon kväll men jag måste faktiskt lära mig att koppla bort jobbet. Jag kommer att lära mig saker med tiden. Och det blir inte bättre av att sitta hem och nöta!
Så nu ger vi oss ut och leker lite. Kanske lite shopping också, skulle behöva några vita baslinnen. Dom blir lätt trista efter ett tag. Bättre och slänga och köpa nya!
 
Ha en fin lördag!
 
 
 

Idag bryter jag ihop & tar sedan nya tag!

God kväll i stugorna!
 
Här hemma sitter jag med en mysig filt, tända ljus och en snarkande Mille brevid mig =) Mannen är iväg och spelar biljard med sin pappa. Lite öl, god mat och trevligt sällskap är precis vad han behöver. Just nu är det han som har hand om alla lämnar och hämtningar på dagis. Så lite egen tid är han allt värd ;-)
 
Denna ska jag ha i bakhuvudet dom kommande dagarna på jobbet =)
 
Själv sitter jag här i min ensamhet och har lust att gråta. Hade en så hemsk avslutning på jobbet idag. Funderar seriöst vad jag har gått med på. Ska mitt virriga huvud verkligen klara av allt??!! Och som jag känner just nu så är svaret NEJ.
Samtidigt vet jag inte varför jag är så dömande mot mig själv? Hur kan jag räkna med efter ca fyra utbildningsdagar att allt redan ska sitta. Hur kan jag tro att min första skada ska kunna regleras på ett felfritt sätt??!! Varför tror jag att systemen ska vara lätta att hitta i första gången som jag använder dom?!
 
Det finns ingen som ställer några krav på att jag redan ska kunna det här. Det är bara jag som ställt för höga krav på mig själv. Tror det är dags att släppa taget lite och andas en extra gång. Inte stressa upp mig för att det tog två timmar att göra en webanmälan. Jag har aldrig gjort någon själv och har bara matats med info sen jag satte min fot där i måndags.
MEN vet ni vad det bästa är! Jag har så mycket bra männsikor omkring mig som hjälper till. Alla vi som började i måndags har samma utmaning framför oss. Och under eftermiddagen satt vi alla och slog pannan i tangetbordet och hade ingen aning vad vi pysslade med =)
 
Så nu ska jag bryta ihop här innan jag tar nya tag imorgon. Då kommer jag ha lite mer koll på vad det är jag ska göra. Det är imorgon det vänder, för då kan det knappast bli värre =)
 
 

Nöta, nöta, nöta...

Här ser ni lite av det jag nöter in i huvudet hela dagarna =)
 
Jag kan inte säga att jag känner det som jag "sitter av tiden" om dagarna. Jag börjar 08 med att ha genomgångar och nöta försäkringsalternativ. Kl 16.30 går jag hem och då vet jag knappt var dagen har tagit vägen.
 
Just nu har vi gått igenom en del av det som vi ska kunna. För att ge er en liten bild så kommer jag inte vara färdigutbildad förän om ca 6 månader. Finns så mycket att lära sig men vi har bara gått igenom en liten del av personskador. Sen har vi idrottskador, barnskador och lite annat smått och gott. Men vi börjar med medlemsförsäkringar (dom som finns i kollektivavtal).
 
Ovan ser ni ett fall, det handlar om flerskador. Ja det är inte att betala ut för lite sveda och värk. Nej nej det är mer än så.
Vi nöter villkor och får lösa fall för att lära oss att få det rätta tänket. Och sen när vi har gjort det då ska det registreras i ett system som är en flashback till 80-talet ;-)
Det är där jag har kört fast lite. Det är väldigt mycket farande i olika system, 1.1, 1.4, 3.3.3, 2.5, 3.3.5 och lite därtill. Och sen får man inte glömma att trycka på HOMEknappen och använda lilla enter ;-)
 
Jag vet att imorgon har lite av allt det jag lärt mig idag att ha sjunkit in. Korvstoppningen som sker nu är bara förvirrande. Man behöver lite tid för att förstå det men på fredag ska vi få lite humm om det då vi börjar att ta våra första samtal. Tror att man behöver komma över den tröskeln för att verkligen kunna förstå helheten av det man ska göra =)
 
Nu ska jag ta ett bad och sedan blir det soffan.
Tyvärr har jag inte haft några större problem med att somna dom senaste kvällarna. Tror inte att denna kväll blir något undantag ;-)
 
 

Laddar om

God morgon!
Nu ska jag inta mig en kopp kaffe innan det är dags att bege mig till dag två av utbildning. Det finns ett problem just nu som jag inte vet hur jag ska lösa?! Det problemet är kaffet på jobbet!!! Det smakar gift - GAAAAHHHHH!!!
Det är automatkaffe utav den "finare" sorten men jag kan verkligen inte hitta något som är gott med det. Om jag ska köpa kaffe varje dag kommer det bli dyrt ;-)
Får ta mig en allvarlig funderare på det här!

Annars försvann första dagen i ett naffs. Även om det var lite strul efter lunch så hann jag knappt med att reflektera över dagen.
På eftermiddagen kom den där gripande paniken när jag får för mig att jag tagit mig vatten över huvudet. Då satt jag med som medlyssnare till samtal. Själva samtalet är inte det svåra utan allt man gör på datorn. Alla förbannade kortkomandon, alla sidor som öppnas och stängs. Och för att inte tala om alla koder!! Hur ska jag kunna lära mig allt det här??!! Men jag fick lugnande ord om att det gör man =)

Jag har nu tre veckor med utbildning framför mig. Det betyder att vi kommer att börja med att ta lättare samtal som handlar om en och samma sak. Dom mer "tyngare" sakerna kommer framföver när vi är mer varma i kläderna =)
Den här veckan kommer vi att lära oss allt. Allt som vi måste veta och i slutet av veckan ska vi få börja testa på att ta samtal. Men innan dess är det mycket som ska läras in =)
Hoppas att jag efter idag ska kunna känna att jag får något grepp om det här...

Nu måste jag sätta fart här. Innan jag ska till jobbet ska barnen komma iväg till dagis ;-)
Ha en FAB dag!

Och tack alla ni som skickade så peppande sms och kommentarer igår. Ni anar inte hur glad jag blev =)


Första dagen!!

 
Jag är taggad och redo!! Är det så här man kände första dagen när man skulle börja skolan??!! Nja kanske mer nervös då. Nu är jag bara som en solstråle =)
 
Har ingen aning om hur denna första dag kommer bli men ikväll återvänder jag med en rapport. Tror huvudet kommer vara fullt med ny info, så somna gott på kvällen efter det och bad med Melle lär nog inte vara några problem ;-)
 
Ha en FAB måndag därute!
 
 
 

Mysunge!

 
Söndagen är snart över. Den där känslan man brukar sitta med just denna dag är som bortblåst. Behöver varken oroa mig för den tidiga uppstigningen eller sena kvällen. Nu är det bara fjärilar ;-)
 
Efter söndagens bad med Mille (som var en katastrof btw) åkte vi hem till Fam Menck. Det var äntligen dags att få träffa lilla Linnea. Denna lilla dam har redan hunnit med att bli så stor. Men vad gör det, hon är ju en liten guldklimp i mina ögon!
Tyvärr kunde vi inte stanna alltför länge då barnen har haft en bananashelg. Inget skoj att ha dom i närheten av en bebis som gärna njuter av lugnet när hon ska sova ;-) Men Melle var inne en sväng med oss och tyckte då att hon var söt =)
Har en stark känsla efter detta besök att jag kommer sitta en del barnvakt (om jag får) i höst ;-) Precis lagom för att stilla det liiila bebissug som jag får efter sådana här möten.
 
Nu ska här barn nattas.
God kväll på er bloggisar!
 
 
 

Laddat med chips & öl

Kvinnan i mig (den lilla som finns) har dragit. Nu är hockeyn ÄNTLIGEN tillbaka och jag struntar i att sommaren är över. Hockey betyder höst och vinter men just nu gör det inget. Vet att jag imorgon kommer tycka att det är en evighet kvar till sommaren och sura för att jag längtar. Men vad gör det när man har öl, chips och fint sällskap av maken i soffan ;-)
 
Tog mig en liten sväng på stan - helt själv idag. Hade några ärenden, bla byte av jobbyxor. Tyvärr fanns dom inte i min storlek, så det blir att hålla igen. Eller inte, vem f*n är så dum att dom skiter i att äta??!! Vi lever i en del av världen där mat inte är något problem, så varför frivilligt svälta?!
Hann då med att springa in på bolaget och köpa lite öl till kvällen. En flaska vitt fick också följa med. Inser att jag måste dit snart igen och fylla upp vinkylen. Den ekar faktiskt lite tom, mest bubbel som ligger därinne =)
 
Nu ska jag återgå till hockeyn. Just nu har jag ett fånigt flin på läpparna hela tiden. Är så förbannat lycklig över allt just nu. Det enda jag skulle vilja ändra på är väl att fina Fam Lööke blir lite friska snart!!
 
 

Aldrig mer!

Sista dagen någonsin på jobbet. Aldrig mer några kvällar eller helger. Men samtidigt aldrig mer mina kära kollegor!!
Hur ska jag klara av att jobba utan dom??!!
 
Var nästan så det kom några tårar i eftermiddags när jag skulle gå hem. En påse med massor av roliga småsaker fick följa med hem. Fick bla en armekniv av billigare modell - perfekt för mig. Fanns ju faktiskt en nagelfil på den ;-)
Av Tullan fick jag en fin olivkanna. Jag har pratat om att jag skulle vilja ha en sådan. Och hon lyssnar visst när jag pratar så en sådan hade hon köpt. Är det konstigt att man får tårar i ögonen... =)
 
Till er alla i butik 207!!
 
Har fått så många kramar och tack idag. Både från kunder och arbetskamrater men även några chefer. Aldrig hade jag trott att jag skulle bli så saknad men jag har nog varit lite omtyckt =) Känns konstigt att säga det men det är först idag som dom sagt hur saknad jag kommer bli.
 
På måndag börjar ett nytt kapitel i livet. Ett nytt jobb med nya utmaningar. Kommer bli spännande men samtidigt griper paniken tag i mig. Tänk om jag inte kommer trivas, tänk om jag tycker det är tråkigt och TÄNK OM jag kommer ha tråkiga kollegor!!??
Vet att man inte kan tänka så men jag har sällan under sju års tid tyckt att det varit trist att gå till jobbet. Även om arbetsuppgifterna ibland varit tråkiga har jag kunnat skratta och ha skoj med mina kollegor. Vi har varit som en liten familj och jobbat nära varandra under många år. Vi har delat nästan allt och jag är nog lite rädd att jag kommer sakna det liiite för mycket ;-)
Men vet ni vad, jag kan inte komma ihåg när jag såg fram emot något så här mycket som jag gör just nu. Jo kanske Thailandsresan ;-)
 
Ikväll firar vi med att korka upp en flaska bubbel och bara njuta av att vi alltid kommer ha kvällar och helger tillsammans =)
 
 

Helgerna passerar för snabbt!

Tror knappt att det är sant, redan söndag. Tyckte nyss att det var fredag eftermiddag och hela helgen låg vid våra fötter. Men med facit i hand gick även denna helg lite för fort =)
 
Laddar för sista arbetsveckan. Tror att den kommer springa förbi. Veckans första pass blir drygt, instämpling kl 06 och utstämpling kl 17.15. Tyvärr blir det inget bad för Melle då tiden är för knapp. Men ett pass kan han stå över även om jag lider med honom. Han älskar verkligen simskolan =)
 
Gårdagen gick för fort. Vi var ute och cyklade på förmiddagen, Melle på sin nya fina cykel. En sväng till affären och systemet. Vi behövde fylla på med lite inför kvällen. Den bjöd nämligen på mys med Fam Lööke.
Normalt kör vi pizzakväll men denna gång bytte vi ut det mot kinamat. Inte mig emot då det faktiskt är goda och kanske nyttigare ;-)
Trevligt att kunna sitta ute på kvällskvisten och röka cigarr och dricka ett gott vin. Jag försöker att ta tillvara på det sista av dom varma sommardagarna som råder. Just nu känns det som om det kan vända närsom...
Ser fram emot hösten och dess fina färger. Tjocka tröjor och massor med mys. Jag är som sagt en sucker för mys, gärna med nära och kära =)
 
Denna fina söndag har bjudit på bad med Mille. Han har helt ändrat uppfattning om kanan. I våras var den hemsk och åka med huvudet före var inte att tänka på. Idag var det nästan det enda han ville göra på den fira leken =)
Eftermiddagen bjöd på sol i lekparken med en cigarr. Efter en stund kom mormor förbi, hon ville självklart se Melles nya cykel. Så var ute tills det var dags att göra middag. Som sagt vi tar till vara och kramar ut det sista av sensommaren =)
 
Nu sitter vi mätta och belåtna i soffan och laddar för en ny vecka. Just nu känns fredagen långt bort men jag vet att efter tisdag rinner dagarna iväg. Sorgligt men sant....
 
Hoppas att er helg varit lika lyckad som våran!!
 
 

F R E D A G

Tänka sig att denna arbetsvecka redan är slut. Nu är det bara FEM arbetsdagar kvar i lilla butiken!! Jag börjar känna ett visst vemod...
 
Här hemma har vi tänt massor av ljus och när mannen duschat klart ska vi korka upp vinet. Besökte det berömda bolaget efter jobbet och köpte lite bubbel och ett nytt vitt vin som jag tänkte vi skulle ge oss på.
 
Det bästa med att hösten sakta börjar smyga sig på är att man kan göra alla dessa mysiga saker som man inte gör på sommaren.
Ta det här med att just tända ljus. Det är aldrig lika mysigt att göra på sommaren. Man får ju tända dom så sent för att ens märka att dom är tända ;-)
Ta långa bad är också uteslutet. Framförallt för att det är för varmt för att bada på sommaren. Få saker slår ett hett bubbelbad när man är frusen.
Man behöver ju inte heller ha dåligt samvete om man vill mysa ner sig i soffan på kvällen. Jag älskar verkligen att göra det men tycker det är trist att göra när solen skiner och kvällen är varm. Men nu kan jag göra allt detta utan att må dåligt ;-)
 
Njöt av denna lilla goding i solen hos mamma häromdagen. Den hade smak av vanilj och nu är det jag som ska ge mig på jakt efter sådana. Dessa kom ifrån Mallis och är väl inte helt godkända av maken att röka ;-)
 
Nu ska jag ladda upp inför fotbollen. Håller tummarna för att barnen somnat till avspark =)
Hoppas ni får en mysig fredagskväll!
 
 
 

Miss you!

I fredags gjorde Lattjo sin sista dag på jobbet. Denna gång är det nog förevigt =/
Nu spelar det kanske ingen större roll om hon skulle komma tillbaka, det är ju inget som jag kommer att göra. Men verkligheten gör sig lite extra påmind. Det är faktiskt bara åtta arbetsdagar kvar!
 
När jag skulle byta om och gå hem i fredags hängde denna lilla sötsak på mina byxor. Aldrig, aldrig att jag kommer slänga den!!
 
Just nu är jag mitt inne i jobbveckan. Har kört på sen i fredags, avverkat den sista arbetshelgen och nu är det inte mycket kvar innan helgens ledighet.
Imorgon och på torsdag är det kväll som väntar på jobbet. Det gäller att försöka njuta av det sista. För även om det ska bli skönt att slippa lilla butiken så kommer jag sakna mina kollegor. Dom är nästan som en liten familj och varje gång jag tänker på hur mycket vi delar med varandra blir jag allt lite sorgsen. Men allt har tyvärr ett slut...
 
Nu ska jag titta vidare på idol och hoppas att lilla magvärken lägger sig.