F R E D A G!

Helg igen och vi har verkligen firat in den =) Busfabriken och lite Happy meal till boysen. Dom kan inte klaga på den här dagen!
När vi hämtade grabbarna efter dagis var Melles första kommentar "Nu åker vi till Busfabriken". Kan inget annat än älska den killen =)
 
Nu sitter vi här med trötta ben men vi vuxna har hungriga magar. Ikväll slår vi till på svenska kräftor och goda ostar. Lite vitt till det och kvällen är gjord ;-)
Kräftorna har en vän till min make fiskat och kokat. Tanken var att vi skulle ätit dom förra veckan men dom var fortfarande lite ljumna på kvällen när vi fick dom. Var bara att frysa in och tina upp tills idag. Och idag kan jag inte säga att jag ångrar mig ;-)
 
Innan vi hämtade grabbarna hann jag med att städa av hemma. Dammsuga och torka av men ingen moppning. Får väl ta det på söndag, då blir det rent inför den nya veckan =)
Passade även på att köpa lite färska blommor och pynta med. Alltid lite fräschare hemma när man har det. På jobbet fick vi in stora fina rosar för 60 kr. Haffade ett par direkt på morgonen. Helt sjukt vad billigt med tanke på att man kanppt får 2 par rosor för det priset i en blomsterbutik!
 
Gigantiskt höga rosor som får sällskap av stjärnorna från Slussport 11.
 
Har tänt massor med ljus här hemma. Det är grått och regningt ute och då finns det inget mysigare =)
 

En bra dag!

Vilken FAB dag JAG har haft! Kommer somna med ett leende på läpparna och känna mig nöjd!
 
Började med en helt underbar lämning på dagis. Melle var nöjd och Mille fick mysa med Gittan, så honom gick det ingen nöd på ;-)
Pratade lite med personalen innan jag gick. Vilket gäng våra grabbar har omkring sig =D Dom är helt toppen, gör allt för att barnen. Jag vet att dom trivs och har det bra när dom är där!
 
Jobbet var även det skoj. Tiden sprang iväg och helt plötsligt var dagen slut =) Hur ofta får man uppleva det!?
I det stora hela har alla kunder varit så glada och trevliga. Att få höra så många snälla ord och alla dessa leenden, jag bara älskar det! Ett ganska bra jobb jag har även om det är lite stressigt ibland =)
 
Morgondagen bjuder på tidig hemgång. Gemensam hämtning av grabbar och sedan tar vi bilen till busfabriken. Melle blev så glad när Christian berättade det för honom innan han somnade. Det är helt underbart att veta hur glad han blir =)
Busfabriken blir nog grädden på moset imorgon men kvällen blir rätt bra också. Då ska vi vuxna mysa med godbitar i olika färger och smaker ;-)
 
Tack och godnatt från mig!
 

The tube

Shoppade denna i tisdags när jag var på jeansjakt efter jobbet. Melle har växt på längden och har två par jeans som passar =) Hade ju turen att varenda butik hade rabatt på jeans, så två par nya inhandlades.
 
Själv köpte jag denna på H&M. En billig peng och snygg som satan i gatan. Dock luktar den skunk så en tvätt och jag kommer bo i den under hösten ;-)
Älskar färgerna, precis dom som jag gillar och passar i. Min kollega C tycker att jag fått nippe på leopardmönster och jag håller med. Lite kärringmönster till en tanten ;-)
Skulle gärna vilja ha en i svart också men jag hittade bara i stickat. Den här var sådär mjuk och skön. Får se om stan kanske har någon??!! Webshoppen hade ingen mer än stickade svarta tubes.
 
Kanske ni har några tips??
 
Ha en FAB dag!
 

 

Mamma får

Det har sina fördelar att vara vuxen. Jag får tex äta glass på morgonen. Det får inte mina barn men dom vet inte om att jag åt en hel strut efter frukosten ;-)
 
Vi kör lite lek och mys framför tvn. På mornarna står den jämt på och ofta är det Nyhetsmorgon. Barnen ser sällan någon film, det ska lekas med allt innan dagis =) Både tågbana och alla bilar är framme - i barnens rum. I vardagsrummet ligger bara ett dominospel på golvet. Låter det ligga ett tag till ;-)
 
Har redan tvättat en maskin som ska hängas. Ska hinna med att köra en till innan vi cyklar till dagis. Kommer lämna dammsugningen till älsklingen ikväll. Innan vi hämtar på dagis imorgon ska jag nämligen moppa av alla golv =) Vill ha det rent och fräscht till helgen även om den är ganska fullbokad med planer.
 
Ska nu återgå till tvätten =)
KRAM på er.
 
 

Sorel till barnen

Det börjar snart bli dags att köpa vinterskor till grabbarna. Deras allväderstövlar funkar perfekt nu till hösten men när snön och den riktiga kylan kommer vill jag ha något ännu bättre =)
 
Vi har redan nu tittat ut Sorelkängorna till grabbarna. Dom är helt perfekta till vintern. Håller fötterna varma ner till -40 grader. Får ju räkna med att vi kan få riktigt kalla vintrar ;-)
Dom är vattenavvisande och har ett vattentätt gummi runt om skon. Allt för att inget vatten ska ta sig in och kyla ner foten!
 
Vi har tittat på två modeller. Måste snart ta oss ner till stan och prova ut vilka som passar bäst. Gäller att vara ute i god tid så inte allt tar slut.
 
Den här är lite av min favorit då den har ett tjockt mysigt foder. "Plösen" har ingen öppning, så snö och vatten kan inte ta sig in.

Även denna är en kandidat.
 
Får som sagt se när vi tar oss tid och inhandla skorna. Maken är lite tjenis med dom i butiken så han får självklart hänga på ;-) Dom skulle även hjälpa oss att ta hem bra badskor till Thailandsresan. Till Melle fyndade vi ett par på rean men Mille behöver också. Bra service det!
 

Är hösten nu här??

Kalla vindar och låg tempratur. En liten höststorm med sol startade denna vecka.
 
Avskyr den här mellanperioden. Tiden då det ännu inte helt blivit höstkallt men inte är någon värme ute heller. Dom gånger det är varmt, är när solen lyser och värmer.
Jag tycker inte illa om hösten. Tycker tvärttom den är vacker med alla sina färger. Det finns en friskhet i luften. Soliga dagar när luften känns krispig - härligt!
 
Sen kan jag tycka att det är synd att hösten redan kommit. Jag tycker nog som många andra att sommaren aldrig riktigt kom. Man blev lite blåst på den.
Försommaren bjöd på några veckor med värme och sol men sen blev det inte mycket mer. I det stora hela var det regn eller lägre tempraturer. Långt ifrån sådana sommrar som man hade som barn =)
Som tur är flyr vi lite tidigare till sommaren nästa år. Kanske är därför som jag ser fram emot denna höst lite extra ;-) Allt för att få jul och nyår, så det kan bli 2013!
 
Jag kommer krypa upp i soffan med en stor kopp kaffe och se Halv åtta hos mig sen. Är helt färdig efter denna måndag som bjudit på jobb från 06.30, hämta grabbarna och cykla hem. Där bytte vi till bil för att sedan åka ner till Melles första sim. Det säger ju även att sommarens lov är över och höstterminen nu dragit igång =)
Badet gick som en dans. Massor med hopp men även en jäkla duktig liten simmare ;-)
 

KÄRLEKENS DAG!

Kommer aldrig att glömma 25 augusti 2012. Dagen då Ramona och Anderas blev man och hustru ♥
Ett vackert brudpar som gjorde det svårt att hålla tårarna tillbaka. Hade självklart glömt näsdukar, så dom värsta tårarna tog jag med sjalen ;-)
 
Jag kommer låta alla bilder tala för sig själva. Det var en helt otroligt rolig fest! Som jag har dansat och stojat =D Benen idag är bra möra och ena armen värker. Tur att man struntar i allt sådant när man har så skoj ;-)
 
Brudparet!
Bordsdamer och herre =)
 
Tusen tack kära brudpar för att vi fick vara med dela er stora dag!!
 
 

Redo & nervös

 
Gahh jag kissar snart på mig ;-) Jag är så till mig denna dag. Om mindre än en timme börjar cermonin. Så om ca 20 min kommer Jocke och hämtar oss.
Håll nu alla tummar för att inget regn faller. Vet att det betyder tur. Men hellre sol än regn en dag som denna =)
 
 
Långklänningen passar utmärkt och jag känner mig faktiskt riktigt snygg =) Även min andra hälft ser riktigt bra ut!
 
Dags att packa ner det sista i väskan och den lilla presenten. Brudparet har önskat sig pengar till en resa. Jag valde att lägga ett kort i en fin ask. Där skrev jag en lyckoönskning. Känns som jag vill ha med mig något och ge. Kanske är helt fel??!!
 
Jag hoppas att ni får en lika FAB dag som alla i vår familj har på olika håll =)
 

Hår + bas klart!

 
Då var äntligen dagen D här =D Som jag har sett fram emot denna augusti dag!
 
Idag får äntligen Ramona sin Andreas och hela mitt hjärta är fyllt av kärlek. Jag bubblar över för tillfället =)
Har redan hunnit med att fixa håret och lägga basen. Så när vi lämnat av barnen är det bara hem och fixa det sista på sminket och byta kläder.
Kommer sakna mina små troll något enormt. Men vi kommer ha det så skoj på olika håll. Och det bästa är ju ändå att få hämta hem dom imorgon!
 
Ska försöka att hinna med att lägga upp en bild på det färdiga resultatet innan vi åker =)
 

Från min älskade

Texten Amor Vincit Omnia pryder den platta ringen.
 
Första gången jag såg detta halsband var när Sofie fått det av sin kära i födelsedagspresent. Ett sött litet halsband. Varken för mycket eller för lite.
I samband med hennes kalas i våras sa jag att det var en mycket fint halsband. Och min kära man måste ha lyssnat ;-) För se vad jag fick i bröllopspresent av honom =D
 
Självklart fick även älsklingen något men den valde han ut själv. En cykel! Ja det är visst någon speciell sort helt utan växlar. Det som nog är mest "hemskt" med den är nog ändå färgen. Knallröda däck!! (ja mamma en cykel för dig) ;-)
Han har länge tittat på cykeln och nu var den extra billig så då slog han till. Så allt jag kan säga är grattis älskling =) Hoppas att rosorna jag köpte matchar däcken!?
 

Blomsterbröllop!!

 
Idag är det fyra år sedan jag gifte mig med den mest underbara man på denna jord! Älskar dig så otroligt mycket ♥
 
För varje år har jag bara blivit lyckligare. Vi har gått igenom svåra tider och kommit ut starkare. Det vi delar kan inte förstöras!!
 

Inredning

 
 
Det blev Robinson i soffan och sedan somnade jag ganska gott ;-) Tror magen inte helt återhämtat sig än och därför upplever jag denna trötthet. Skulle gett mig ut på en löptur men avstod då regnet öste ner på kvällen. Måste verkligen ta tag i det. Att vara ute och röra på mig ger verkligen mer energi!
 
Hittade några fina saker igår. Dom ljusrosa krukorna var på 50 % så dom fick jag billigt ;-) Ska byta ut blommorna i köksfönstret, så jag ställer nog mina nya krukor där. Ska bara ge mig på jakt efter nya blommor innan jag ställer dit dom.
Dom höha stjärnorna var ett måste, älskar stjärnor i inredning. Nu får dom stå i en hög vas i hallen. Men jag ska nog flytta dom till vardagrummet sen. Även dit ska nya blommor inhandlas och då flyttar stjärnorna =)
Hittade en liten blommpinne till Melle. Stod prins på den och den gjorde sig bra i hans blomma i fönstret.
 
Ska nu ta mig en kopp kaffe till. Segstartad idag men efter dagislämning och innan jobb blir det en dejt med Sofie. Ibland kan vi matcha våra arbetstider på vardagar med ;-)
 

Lediga dagar

Har verkligen njutit av dessa två lediga dagar. Normalt kan det vara svårt att verkligen gå ner i varv. Barnen är hemma och ibland inte alls på bra humör. Ni vet det där med trots ;-)
 
Lyxfika efter lunchen. Kaffe med grädde och kanel på.
 
Grabbarna har varit på glatt humör. Vi har knappt haft några små utbrott här hemma. Mille med sitt temprament kan väl ibland bryta ihop men det har snabbt gått över.
Gårdagen var bortsett från lite bus vid handlingen mysig. Eftermiddagen spenderade vi ute i lekparken. Tog med fika ut lagom till pappan i huset kom hem. En kille i samma ålder som Melle lekte på gården och dom spelade lite fotboll ihop =)
Kände igen mamman från jobbet. Har sett henne vara inne med sina barn och handla. Tror dock inte hon kände igen mig =) Skönt att vara lite anonym. Med tanke på att alla andra kunder nästan bor granne med mig!
Vi pratade lite och lekte med barnen. Skoj med några andra småbarnsföräldrar på gården. Vi är ju omringade av pensionärer ;-) Så nu håller vi tummarna att dom kommer tillbaka.
 
Idag har vi lekt i lekparken innan lunch och efter det blev det en sväng till tippen. Båda grabbarna somnade innan vi hann ut på vägen =) Sen hämtade vi upp mamma och for iväg på små ärenden. Fick handla några saker till lördagen på stan medan mamma satt kvar i bilen med sovande barn.
Slussport 11 var öppen idag så jag kunde shoppa några saker ;-) Oj oj vilken underbar butik! Och nu var den inte ens uppfylld med höstnyheter. Dom kommer först i slutet på september och tro mig att jag kommer vara där då =D
Vad jag kom hem med får ni senare ikväll =)
 
Ska nu ta igen mig i soffan och spela angry birds med grabbarna. Min man är och handlar lite skinka. Melle ville ha det till frukost imorgon =)
 

En bra morgon!

Tänka sig så glad jag känner mig idag =D Så mycket jag har att vara tacksam över!
 
Igår löste sig mycket! Att ha en bra chef är A & O. Jag får säga att jag har en av dom bästa!
Att kunna slappna av för första gången på flera dagar - härligt! Tyckte jag märkte stor skillnad i magen med. Svullnaden lade sig lite. Man kan säga att jag har magkänsla ;-) Så som jag känner mig, så är magen.
 
Lördagens bröllop blev ännu lite roligare när vännen L ska bartendra (säger man så??) Tyckte bara att han skulle få tag med sig ett sällskap. Då hade ju Sofie fått vara med ;-) Kan nog säga att inte bara brudparet hade befunnit sig i himmelriket då =)
Även löst sig med taxi både till bröllopet och hem från festen. Svägerskans sambo är en ängel som ställer upp. Family first eller vad säger man ;-)
 
Barnen kommer ha det toppen. Som vanligt delar vi på dom, enklast för alla ;-) Melle åker hem till mormor och morfar medans Mille bad om farmor och Göran. Under hösten har vi lovat att rotera, så Melle får vara hemma hos farmor också.
Känns skönt att veta att dom kommer ha det toppen. Gör det lättare för oss att slappna av och njuta av fina vänners stora dag! Är helt till mig faktsikt =D
 
********************************************************
 
Snart ska jag och grabbarna ge oss ut i lekparken. Vi passar på innan regnet kommer. Om det nu gör det, ser bara väldigt mörkt ut. Håller tummarna för uppehåll!
Till eftermiddagen åker vi ut till Berg. Blir lite lek för grabbarna och jag kanske kan få kika in i Slussport 11 =) Ska även inhandla några småsaker på stan till helgen. Gäller att ta vara på dom lediga dagarna =)
 
Hoppas ni har en skön onsdag, dagen mitt i veckan!
 

My ladies

 
Har ni sett en snyggare ljushållare??!! Många kan nog säga ja ;-) Men många skulle nog himla med ögonen och säga Så du, Lisa =D
Jag kunde inte låta den stå kvar på hyllan idag. Och nu pryder den vår byrå i sovrummet. Dock vet jag inte om jag kommer ha värmeljus på den. Kan lika väl bli smycken, tex ringar. Får nog smaka lite på den =)
 
 

Italienskt till middag!

 
Gårdagens Halv åtta hos mig fick mig sugen på egna köttbullar i tomatsås. Var länge sedan vi gjorde det sist. Grabbarna älskar köttbullarna som vi fyller med massor av godsaker!
 
När jag var och handlade förut idag slog jag till på färsk pasta. Sällan som vi köper dig och jag förstår inte varför, är SÅ MYCKET godare =) Hade jag haft tid och ork hade jag gjort all min pasta själv. Får bli vid speciella tillfällen. Barnen gillar med skruvpasta och det har jag inte sett någon färsk ;-)
 
Delar med mig att receptet till er, så även ni kan njuta av dessa godsaker.
 
500 g nötfärs
Färsk basilika
Färsk timjan
1/2 halv purjolök
4 st finhackade färska champinjoner
Soltorkade tomater
En halv burk med festa ost
1 ägg
En skvätt med mjölk
Salt & peppar
 
I burk med krossade tomater med lök och vitlök i
Ca 2 dl vispgrädde
1/2 köttbulljongtärning
Salt & peppar
 
Hacka alla grönsaker och örter fint. Man väljer att ta det man gillar och mängden är efter smak. Ha i ägget och mjölken. Krydda sedan efter smak.
 
Rulla sedan köttbullar i valfri storlek. Jag väljer lite större =) Stek dom sedan i smör. När dom fått fin färg och nästan är genomstekta, ca 5 min då häller jag på en burk med krossade tomater. På jobbet har vi en god med lök och vitlök i. Här kan man självklart göra egen tomatsås men det är lite överkurs för mig ;-)
Häll sedan på grädde och vill man ha en lös sås kan man ta 1 dl vatten med. Här har jag också i en halv bulljongtärning.
Låt det sedan koka i ca 10 min innan det är dags att servera!
 
Under tiden som allt kokar är det bara att lägga pastan i kokande vatten i ca 5 min. Sen är middagen färdig!
 
Hoppas att ni testar att göra det här till middag framöver. Hela familjen kommer att gilla det =)
 

På mellanhyllan

 
Dom senaste gångerna vi varit och handlat har jag varit på jakt efter Hjärtan på tråd. Tyvärr har inte mataffären haft några. Är inte jämt jag heller kommer ihåg det när jag tex är på stan =)
 
Idag när jag och mamma for iväg en sväng för att handla utanför stan så stod dom utanför ingången. Direkt åkte en ner i vagnen =D Tänka sig så glad man kan bli för en sådan sak!
Fann även en brödbox i rosa som min fina Sofie köpte i sommras. Blev helt kär i den men när jag skulle köpa den var den ju självklart slut. Blev en dubbeltur idag ;-)
 
Valde att ställa krukan med blomma och ny skylt på en av hyllorna i badrummet. Brevid i den rosa skålen står nyinköpt vanilj badsalt. Doftar underbart i hela badrummet.
Var lite roligare att hälla upp badsaltet i något än att ha det kvar i burken/flaskan. Ofta ser dom så tråkiga ut. Nu blir det genast mycket piffigare =)
 

Glass i stora lass

 
Gårdagen bjöd på sol så vi valde att åka till Sörping och äta lite glass. Tror det var sista gången för i år - sorgligt!
Grabbarna fick själva välja glass och det blev inte dom störta eller konstigaste glassarna. Mille valde en Blå måne, man fick en smurf som ni kan se ;-) Han åt faktiskt nästan upp hela sin glass. I slutet fick han lite hjälp eftersom han inte riktigt nådde ner med skeden i glassen =)
Melle slog till på en liten mindre bägare med glass och massor med strössel. Han valde den nog pga den lilla vindsnurran som satt i. Allt som snurrar är ju helt fantastiskt ;-)
 
 
Eftermiddagen spenderade vi sedan hemma hos farmor och Göran. Det vattnades en del och fikades ännu mer ;-) Dock var det inget barn som skulle bada denna gång. Kanske var sommarens sista dopp som dom missade??!!
 
Nu har vi kickat igång den här veckan. Kort dag på jobb och dagis. Spenderade eftermiddagen hemma hos mormor där det bjöds på MASSOR av fika. Tårta, paj och kärleksmumslängd. Blev ett litet missförstånd där ;-)
Barnen hade skoj och fick från mammas balkong se två JAS plan och ett KLM plan landa. Dom bor precis i stan där planen börjar att gå ner för landning =)
 
Mille flörtade lite med mina föräldras granne. Hon gick ute på loftgången vid deras balkong och Mille vinkade så glatt och sa hej. Han fick samma sak tillbaka och då blev han så glad att han började slänga slängkyssar till henne. Självklart fick han flera stycken tillbaka =) Ett litet chramtroll det där!
 
För mig och grabbarna är det ledigt i två dagar nu. Vi har inga direkta planer, gör lite vad vi känner för. Men en sväng till Berg kommer det nog att bli ;-)
 

Höstnytt till grabbarna

En ny tröja till Mille.
 
Vi har haft en underbar söndag. En visit till Söderköping där vi åt glass. Passade även på att titta på lite båtar och promenera längs med kanalen. Kanske är sista gången för i åt som vi är där. Sorgligt men sant!
 
Grabbarna somnade ganska snabbt sedan i bilen. Så vi for vidare till Norrköping och svängde in lite snabbt på Lager 157. Gäller att göra det själv eller när dom sover ;-)
Handlade varsinn ny tröja till grabbarna, baslinnen och t-shirts att ha under tröjor. Melle fick nya kalsonger och mysbyxor. Går åt nu ;-)
 
Själv kom jag ut med en klänning/topp och ett linne. Gick bara snabbt över damkläderna. Kommer bli skoj när dom öppnar här i stan. Mycket kläder till framförallt barnen kommer att handlas där. Billigt och med mycket bra kvalitet!
 
Melles nya tröja.
 
Vi ska snart äta lite middag här hemma. Blev sjukt sugen på sill idag, så egen gubbröra ska göras ;-) Har precis kokat ägg och snart ska allt skäras och blandas. Färskpotatis och nyklippt gräslök, sommarmat är SÅ gott =) Gäller att äta nu för till vintern är det inte alls lika gott.
 
Bloggar mer om vår dag senare ikväll =)
 

En bra söndag!

 
Tänka sig att redan nu veta att det här kommer bli en bra dag =) Varje dag blir ju vad vi gör den till!
 
Vi har en uppbokad dag. Skoj för både vuxna och barn ;-) Eftermiddagen har vi lämnat lite öppen. Då hoppas vi att avsluta veckan storslam ;-) Planerna för den drar vi i allafall upp under dagen.
En sak vi lovat grabbarna är glass. När solen skiner och det är varmt ute, då får man äta glass =)
 
Snart ska den här familjen sakta komma igång. Lite kaffe i magen så jag nog bli människa med ;-)
 

Givers & takers

Den här helgen fick kanske inte den strålande start som jag hade hoppats på. Vissa människor är sådana energitjuvar och förstör mer än dom gör nytta!!
 
Efter gårdagskvällen som tog hårt på mig somnade jag i soffan. Ett samtal och jag började fundera. Fundera över om att må dåligt är värt besväret. Att min kropp direkt reagerar på negativ stress är tydligt. Efter ca 15 min blev magen helt ur balans och jag valde att sova bort en mysig fredagskväll. Var inte riktigt så jag hade planerat att den skulle bli. Tror inte att min man hade tänkt spendera den så heller =)
 
Men jag har funderat fram och tillbaka nu och kommit fram till ett beslut som känns bra. Eller det gör det inte heller. För dom jag bryr mig om kan bli drabbade. Dom är oskyldiga och har inget med detta att göra men indirekt blir även dom drabbade. Allt pga en person!
Men jag säljer inte mig själv till vilket pris somhelst. Att tro att "utpressning" är en metod som fungerar är helt sjukligt. Och av denna person, trodde att inte det var så det skulle vara. Trodde det handlade om att växa och stötta men se så fel jag hade!
 
Just nu känns beslutet rätt i magen. Även om jag känner tårar bränna innanför ögonlocken. Vissa beslut är så jäkla jobbiga att ta men behövliga. Jag MÅSTE må bra, så enkelt är det bara. Tror inte att någon därute säger emot!?
Men en sak vill jag att ni ska veta. Jag vill verkligen inte behöva såra min kära - ALDRIG!
 
Nog om sådana som tar energi, det finns även dom som ger. Och inte lite utan massor. Att ha kära människor omkring sig som ser till att man är på bra humör. Får en att skratta och le även om man bara vill bryta ihop.
Jag får förståelse och någon som tycker att jag gör rätt. Även min älskling som jag pratat massor med stöttar mig. Utan underbara människor omkring mig hade jag nog kastat in handduken. Det går bara till en viss gräns innan man inte orkar mer. Men jag orkar och det är MYCKET mer efter denna dag!
 
Nu tänker jag inte låta energitjuvar förstöra även denna kväll. Ikväll tar vi igen en förlorad fredag!
Hur det här kommer att sluta väntar jag med till måndag att se...
 

Sveriges charmigaste hem

 
Rösta
 
Min kära vän och kollega i andra butiken tävlar just nu hos Fastighetsbyrån om 30 000 att handla inredning för.
Tävlingen går ut på att visa upp bilder på sitt hem. Och Tullan har en fantastisk hem! Klicka bara på symbolen ovan och se för er själva =)
 
Nu hjälper vi henne hela vägen till första platsen!! RÖSTA RÖSTA RÖSTA!!!
 

En ny Philips

 
Den nya älsklingen är invigd! För kaffeälskare som oss är det här en bryggare från himmelriket!
 
Vår förra bryggare var föregångaren. Den hade en inbyggd kvarn vilket gjorde att man fick nymalet kaffe varje gång. Men efter ca 5 år kände vi får en ny =)
Hittade den här på nätet tidigare i veckan. Och det tog bara en dag innan vi fick hämta ut den!
Vi valde att lägga några kronor extra för att få en termoskanna. Så himla smidigt på helgerna när man dricker kaffe heeela morgonen ;-)
Massor med olika inställningar av bla hur fin/grovmalet man vill ha kaffet, arom. Har inte hunnit sätta mig in i allt men en sak är säker. Om 5 år måste det ha kommit en ny bryggare med kvarn i. Kommer inte köpa en bryggare utan det igen ;-)
 
Snart blir det jobb och dagis sen är det helg igen. Som jag brukar säga, det är bara måndag och fredag. Veckan hinner knappt börja innan helgen är här igen =)
 
Hoppas ni får en skön start på helgen!
 

Eftersvettas

 
Sitter nu nyduschad i soffan och känner hur hela kroppen fortsätter att svettas. Helt sjukt, då jag redan duschat svalt och länge =) Men tar man ut sig så gör man.
 
Blev en runda i förrgår. Tog mig runt hela utan att sluta springa. Tiden blev ca 17 min långt ifrån bra. Men jag är nöjd med tanke på att jag knappt varit ute på en månad. Det är tempot som jag inte orkar att hålla. Vet att för varje runda kommer det bli bättre.
 
Dagens lilla tur var varm. Ingen vind och sol är väl inte skönast men jag njuter av att komma ut. Imorgon kommer låren kännas sådär skönt sega ;-) Kan ju inte klaga på att jag känner mig piggare heller!
Imorgon jobbar jag till 18, får se om jag ger mig ut något på kvällen. Skulle vara skönt, hänger helt på hur dagen varit. Och när barnen somnar ;-)
 
En ny kaffebryggare är införskaffad här hemma så nu blir det en kopp kaffe!
 

Tropiskt tema

 
Idag var det kollegan C som valde färg på naglarna :) 
Stannde till på jobbet och tog ut pengar innan jag åkte till Emma. C tyckte att jag skulle satsa på lime. Emma var på men något exakt lime glitter hade hon inte :-)
Kan inte säga att det var sämre med det tropiskt grönt. Eftersom somnaren fortfarande är kvar passar denna färg perfekt ;-)
 
Nu blir det dängen innan en dag med jobb väntar!
 

Leo

 
Idag kör vi på kjol. Gäller att piffa till sig lite innan arbetskläderna åker på ;-)
 
Kjolen är gammal som gatan och köpt på H&M för många år sedan. Idag dammar jag av den och låter den andas lite sommar =)
 
 
KRAM på er!
 

Snart så Emma...

 
Om några timmar ska jag lämna grabbarna på dagis. Efter lämningen och innan jobbet blir det att fixa naglarna hos Emma =D Kaffe, tjejsnack och snygga naglar - perfect match!
 
Den här gången har jag fått så mycket komplimanger för mina naglar. Många undrar hur dom är gjorda, om dom är äkta. Roligast är nog ändå när äldre herrar öser beröm över naglarna. Kanske den sista målgruppen man tänker sig ska se sådant =) Men jag blir glad!
 
Hur dagens tassar kommer bli har jag inte funderat så mycket på. Lämnar många gånger det till Emma. Hon har alltid sådana bra ideér =)
 
Bloggar mer ikväll när jag kommit hem från jobbet!
Ha en underbar dag i värmen och soolen =D
 

Min stora prins!

 
Under sommaren har Melle verkligen tagit stora kliv framåt. Var inget som vi direkt försökte med heller utan det bara hände.
Började med att han slutade att dricka välling. Helt plötsligt ville han inte ha någon på kvällen. Ibland kan han säga att han vill ha men då frågar vi om han inte vill ha lite vatten och det funkar. Tror det är för att han är törstig...
 
Det andra som vi blev chockade över är att han nu inte har blöja när han är hemma. På dagis har han fortfarande men där är det lätt att han glömmer att säga till. Med tiden kommer det att släppa också =)
Så nu kissar han på toaletten, pottan går fetbort. Ofta så påminner vi honom och följer med men så får det vara i början. Vi kan tom åka iväg och bara ha med ombyte, ingen olycka har än hänt =D
Jag är superglad över att han själv tagit det här klivet. I våras försökte vi lite med pottan men det gick inget vidare. Så under sommaren har vi låtit det vara. Och se hur bra "hösten" började =D
 
Tror inte ord kan beskriva hur stolt jag är över mina grabbar. Alla deras steg framåt i utvecklingen får mig så glad. Dom värmer och sprider ljus när det känns motigt. Mina små vet verkligen hur dom utan någon ansträgning gör mig till den lyckligaste på denna jord! Är därför barn är små mirakel!
 

Soon: Dinnertime

Goddagens!
 
Har kommit hem och landat efter en händelserik dag på jobbet ;-) Tvättmaskinen är igång och middagen är i ugnen. Idag slår vi till på färsfyllda paprikor. Har massor med godsaker i, bla basilika från min egen odling på balkongen. Blir som ett växthus ute på balkongen om man inte öppnar upp fönstren.
 
Idag ska jag verkligen ge mig ut på en löptur. Igår gick våra gäster hem så sent. Vill inte ge mig ut sent på kvällen när klockan ringer strax innan 06. Några timmar med sömn är allt skönt att få ;-)
Får se om jag orkar springa hela rundan ikväll?! Tror inte det med tanke på hur lite jag varit ute. Men i vilket fall ska det bli skönt. Är ju en underbar kväll ute =) Passar på att njuta av den när jag suttit inne på jobbet hela dagen.
 
På återseende bloggisar!
 

Nykära!

 
Då har vi äntligen fått träffa Mr Mikies flickvän =D Det var verkligen på tiden får jag säga. Dom har träffats under hela sommaren och det är först nu som vi träffats.
Alla vet ju hur det är när man träffat någon. Man spenderar nästan all tid tillsammans och speciellt nu när det är semestertider. Så det har med andra ord dröjt innan vi fick lite tid över.
 
Vi hade en super kväll med fika och pigga grabbar. Dom tyckte det var skoj att äntligen få träffa Mikie. Har varit många frågor den senaste tiden ;-)
J var en öppen tjej som gärna busade runt med grabbarna. Härligt med folk som kan vara avslappnade från första början! Har även hunnit med att planera en liten trip ihop nu till hösten ;-) Får nu se om den kan bli av...??!!
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och ladda för en ny dag på jobbet!
KRAM.
 

Måndag igen!

 
God kväll!
En vacker måndag har nu blivit kväll. Tänk att det allt verkar vara lite sommar kvar =)
 
Idag köpte jag med mig två fina buketter med rosor hem. Dom står nu på matsalsborder i min Iittala vas jag fick när jag fyllde. Så härligt det blev! Köpte gammelrosa och gräddvita, passade så bra ihop.
 
Dagen har bjudit på jobb. Kom hem strax innan 16 och möttes av två glada barn. Finns det något mysigare sätt att komma hem till ;-)
Vi åt lite middag innan vi tog en sväng till IKEA. Har varit där mycket på sistone men det är alltid något man behöver därifrån. Idag var det en ny papperskorg och lite andra småsaker. Slår vad om att vi kommer hinna med ett besök till inom en vecka ;-)
 
Nu när semestern är över ska jag dra igång med löpningen igen. Gjorde bara ett varv när jag var ledig. Nu är det vardag igen och då är det dags att komma in i rutinen! Så senare ikväll ska jag ta på mig skorna och ge mig ut. Längtar faktiskt lite...
 
Snart kommer det fikagäster hit. Ska bli väldigt roligt med tanke på att den ena är första gången vi träffar ;-)
Berättar mer senare ikväll!
 

Sista dropparna av sommaren

Vi klämmde nog ut dom sista dropparna ur sommaren igår. Får ingen direkt känsla av att den kommer tillbaka. Vädret visar allt annat än värme. Det som gör det hela så tråkigt är att jag känner mig blåst på sommaren. Kändes som den aldrig riktigt kom.
Ja ja, jag gillar hösten med. Fina färger, tända ljus och en skön höstsol som kan värma småkalla dagar. Alla årstider har sin charm. Och hösten är fin i början, sen är det bara grå och kall.
 
Vi for i allafall till Ljungsbro igår men var inte där någon längre stund. Var inte mycket att göra mer än att köa. Underhållningen skulle vara först senare på eftermiddag/kvällen och det ville vi inte vänta på. Så ihop med mina föräldrar åkte vi till Berg och åt glass. Tittade lite på båtar innan mörka moln drog in och vi for hem för lite fika.
 
Två av mina hjärtan ♥
Mitt andra hjärta!
 
Var en mysig eftermiddag som avslutades med kräftor och ost i soffan. Till det såg vi Mia Skäringers show från tidigare i år. Skrattade så jag fick ont i magen ibland. Är verkligen min sorts humor ;-)
 

Mellanlandar

Kom hem från stan nyss. Prio ett var nytt regnställ till Melle. Hans börjar att bli litet nu coh det är skönt att ha köpt ett större.
Fyndade ett Didriksson på rean, 40%. Har kört på PoP tidigare. Men jag saknar luva på deras. Var inne på Kaxs regnställ också. Deras overaller är bäst! Men nu fick mannen min göra valet och då slog vi till på Didriksson.
Har bara hört gott om deras saker. Ska bli kul att se hur bra/dåligt det kommer vara när Melle har det på dagis =)
 
Snart ska vi hoppa in i bilen och hämta upp Sofie. Hon hänger med ut till Ljungsbro där det är lite aktiviteter för barn. Själv är hon barnfri och gräsänska idag. Ingen dålig kombo det ;-)
Hoppas bara nu att det fina vädret håller i sig!?
 
Först blir det en kopp kaffe innan vi åker.
KRAM till er!
 
 

One more night

 
 
God morgon!
Vi kört morgonmys med kaffe och tårta som blev över från igår ;-) Våra gäster gick hem sent men oj vad trevligt det var.
Barnen somnade utan några problem mitt under besöket. Milton i vår säng och Melle i soffan. Sällan det sker ;-)
 
Hela morgonen har jag lyssnat på Marron 5. Deras senaste album är mitt tips till alla att lyssna på. Så mycket bra och skön musik.
Förra favoritlåten var Payphone men nu är det nya One more night som jag går och diggar till här hemma. Är ett speciellt gung =) Och för att inte tala om hur glad man blir. Och det är ju inget dåligt!
 
Snart beger sig hela familjen ner till stan för lite shopping. Har några saker som vi ska titta på.
 
Ha en FAB lördag och håll tummarna för massor med sooool =)
 

Då kör vi fredagsmyyyys!!

 
Trodde den här veckan skulle bli seg och lång. Men med facit i hand får jag säga att den gick ganska smärtfritt. Om vi bortser från all huvudvärk. Även denna dag har jag haft skallebank hela dagen. Men det är åskan, hörde den när jag klev ut från jobbet i hagelskuren ;-)
 
Nu har vi handlat och styrt inför helgen. Alla skåp och kylen är full med godsaker. Lite nya recept som ska testas nästa vecka, passar på när jag har öppning =)
Tycker det är lätt att fastna i samma rutiner när det kommer till matlagning. Vi kör säkra kort, sådant som man vet att barnen gillar. Känner ni samma sak?? När vi väl testar att göra något nytt är det på helgerna men nu hoppas jag att det blir ändring på det =D
 
Här hemma ser vi handboll och dricker en kall. Säger bara heja heja!!
Om en stund dyker Maria upp och då blir grabbarna mina lite extra fina ;-)
 
Hoppas ni alla håller tummarna för Sverige!!
 

Dov lila

 
Dom senaste kvällarna har man börjat att märka att hösten snart är här. Det börjar att mörkna tidigare och luften är inte lika varm. På sommaren är det en viss värme jämt i luften. Nu känner man att kylan börjar komma.
Känns så trist att augusti inte blir slutet på sommaren. Den kan vara så varm och fin men inte i år. Kommer bli en lång höst i år!
 
Har redan nu börjat att spana lite på dom första höstplaggen. Den här mössan ska jag införskaffa snarast =) Så söt med rosen. Färgen verkar urmysig, en lila med inslag av beige/mullvad. Vill gärna se den i verkligheten. För jag tror den kommer vara riktigt fin.
Får se om vi tar en liten sväng på lördag. Skulle behöva köpa lite kläder till grabbarna. Och vet ni om PoP säljer extra gummiband till sina regnbyxor?? Ni vet dom som man fäster under stövlarna så byxorna inte glider upp =) Dom har en tendens att nötas ut och gå sönder.
 
Tar mig en kopp kaffe till innan det är dags att fixa inför jobb och dagis =)
Ha en bra dag bloggisar!
 

Bad blogger

Hej på er!
 
Är verkligen inte bra bloggare när jag stänger. Framförallt inte första jobbveckan ;-)
Igår när jag kom hem så blev det lite mys med Mille som fortfarande var vaken. Efter det somnade jag på två röda i soffan. Hade haft en hemsk huvudvärk hela dagen på jobbet. Tror det berodde på åska, för jag vaknade imorse av lite muller.

Morgonen har fått lite ändrade planer. Ingen cykel till dagis och jobb. Vägrar att cykla i ösregn! Vi tar bussen till dagis och sätter på extrahjulet på cykelkärran så vi kan ta med den. Smidigt att den så lätt blir en vagn =)
Huvudvärken håller sig just nu borta så jag hoppas att kunna kika in här ikväll när jag kommit hem. Lovar inget dock =)
 
Ha en mysig dag. Hoppas att ni spenderar den inne med lite tända ljus!
 

Hej i morgonen

Idag började inte dagen med lite sovmorgon. Nej vid 6.30 klev båda grabbarna upp. Men dom somnade betydligt tidigare igår ;-)
 
Första dagen på jobb och dagis igår. Gick ganska bra för båda parter. Melle var lite ledsen när jag skulle gå. Han höll hårt om min hals och ville INTE att jag skulle åka. Men världens snällaste fröken bad om hjälp att duka fram till lunchen och självklart fick hon hjälp. Sedan vinkade dom hejdå till mig från fönstret när jag cyklade iväg.
Spelar ingen roll hur mycket jag vet att han har det bra på dagis, det värker ändå i hjärtat. Jag har sådan lust att ta med ungen till jobbet, allt för att han inte ska känna som att jag överger honom.
Nu tror jag inte att det kanske är så han känner men jag kan inte låta bli att tänka så. Det bandet en mamma delar med sina barn är speciellt. Vi har delat allt under 9 månader och sedan har man fött fram denna lilla varelse. Det går inte att komma ifrån!
 
Mille var däremot som en solstråle. När han såg sin favoritfröken Gittan sprang han fram med ett skratt till henne =D Sedan hängde han i hennes kjoltyg.
Sådan tur att man har fått två så olika ungar. Den ena är det fullt ös på hela tiden. Den andra är mer försiktig. En som ska vara i centrum och en som gärna är liten på sidan om. Men det är därför dom är så härliga =)
 
Min dag på jobbet sprang iväg. Eftermiddagen spenderade jag och kollegan i kassan. Vi hann iväg några minuter för att sedan återvända. Men vi fick en del gjort i allafall ;-)
Första dagen var lite stressig och det gör mig inget. Hellre att hålla tempo och bli lite svett än att ha det lungt. Jag hoppas att även denna dag fylls med en massa härliga kunder. Var allt några som var glada att se mig tillbaka. Det är ju en kick =D
 
Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och snuffa lite på barnen innan det blir jobb.
Får se om jag kikar in ikväll när jag kommit hem =)
 
Ha en FAB dag!
 

 

Då kör vi!

 
Vi kör lite soffhäng innan vi cyklar till dagis. Ser ut som om det blir en fin första dag för grabbarna. Blir en kort dag med, jag lämnar till 11 och pappa hämtar till 13.30. Skulle kunna tänka mig dom tiderna idag ;-)
 
Jag har en lite halvseg vecka framför mig. Stänger mån-torsdag, det betyder 12-20.15 på jobbet. Fredagen slutar jag 15.30 och då är grabbarna redan hämtade.
 
Snart ska jobb och dagisväskor packas. Är mycket som ska med idag. Regnkläder, blöjor och extrakläder. Nästan samma packning som inför en semester ;-)
 
Hoppas att ni får en skön start på veckan! Kanske semestern är sluty för er med??!!
 

Home again

För en liten stund sedan blev Melle lämnad här hemma av mormor och morfar. Han kom hem med en stor spårvagn i famnen. Direkt sprang han in i vardagsrummet och lade sig och lekte med den. Märks att den här killen gillar spårvagnar ;-)
 
Vi hade räknat med att ha honom hemma under eftermiddagen men det dröjde till tidiga kvällen. Han hade varit med och handlat, fått spårvagnen, ätit mat, fikat med milkshake på McD och lekt massor i skuggan på balkongen. Är så jag blir helt varm i hjärtat ♥
 
Snart blir det ett bad för herren innan sängen kallar. Han hade nästan somnat på vägen hem i bilen =)
 

Kuddar

 
Idag inhandlades den sista kudden till soffan. Skaffade även en bra innerkudde till kuddfodralet som jag köpte på Handplockat. Så nu får jag nog säga att jag känner mig rätt nöjd =)
 
Idag köpte jag den vita kudden. Den är från Gripsholm och till ett bra pris. Det är en bra kombo ;-)
Valde att köra på vitt och jeanstyg denna gång. Till våren vill jag säkert ha lite färg men just nu passar det utmärkt!
Tidigare i veckan köpte jag två fårskinn till divandelarna på soffan. Skulle nog behöva ha två på varje sida men är rädd att det blir too much!?
 
Mittenkudden är den nya. Även den i jeanstyg med en stjärna i kopparnitar.
 
Är dom små detaljerna som gör att det spassar så bra ihop. Nitarna på nya kudden smälter fint ihop med min gamla trotjänare från Mio =) Samma färg på kronan som på nitarna.
 
Här hemma blev vi idag av med ett barn. Eller mormor och morfar lånade hem Melle efter att vi varit på K-rauta ihop. Han befann sig i himmelriket och klagade inte direkt när han fick åka iväg med dom =) Någon gång under eftermiddagen blir han tillbakalämnad.
Vi passar på att njuta. Mille sover och vi tar oss snart en liten lur i soffan framför os. Men självklart saknar jag min prins ;-)
 

Sista dagen!

Imorgon är det måndag igen. Då börjar allvaret! Jobb och dagis, veckorna kommer rulla på i ett rasande tempo.
Vet att när jag väl kommer till jobbet imorgon så vill jag bara vända i dörren. Springa hem och ta semester igen men i slutet på veckan kommer det kännas bättre. Då är man inne i vardagen igen =)
 
Är det bara jag som ändå känner att det ska bli lite skönt med vardag igen?? Visst är det skönt med ledighet. Göra det som faller en in. Ligga i sängen hela dagen men samtidigt blir det tråkigt i längden.
Gillar att sakna mina barn. Veta att när vi ses på eftermiddagen har vi alla längtat massor efter vardandra. Vi fyller resten av dagen med skratt och lek. Lite gos i soffan på kvällen innan dom somnar =) Allt det där skulle man inte uppskatta på samma sätt om vi jämt var lediga.
 
Idag blir det en lugn söndag. Ska åka iväg en liten sväng snart och till eftermiddagen blir det att börja förbereda morgondagen. Stänger på jobbet så vi behöver inte kasta oss iväg till dagis =)
 
 

För ditten & datten

 
Tanken var från början att sätta en lite mindre spegel över sideboardet. Eftersom hallen är ganska smal så kan man "trolla" lite med speglar. Men hela tiden har jag haft en tvekan. Nu är jag glad att jag gått på magkänsla =)
 
Blev så nöjd med det färdiga resultatet. Än är det bara något vykort, bröllopsinbjudan, bröllopskort och en utbetalning. Men tanken är att här ska sådant som värmer lite extra få sitta. Lappen som dagis skrev sitter uppe. Den påminner om hur underbar personal som jobbar där!
 
===============================================
 
Här pågår kvällsmys. Vi somnade på eftermiddagen efter att jag och grabbarna plockat lite svamp i skogen. Blev dryga litern med kantareller men då gick vi inte så långt. Längtar till hösten och trattkantarellerna. Älskar att torka och ha i sås och grytor!
 
 

Hitta Nemo

God morgon!
Fick sova lite längre idag, det tackar vi för ;-)
Just nu kör vi Hitta Nemo på tvn. Ser ut att bli veckans film för grabbarna =) Har inte tittas på något annat, inte ens smurfarna ;-)
 
Om en stund blir stor härlig frukost. Försöka dra upp lite planer för dagen. Enligt telefonen ska det bli soligt och fint hela dagen. Men den vågar jag inte tro på ;-) Får nog kolla nyhetsmorgonen för en färsk prognos.
Hoppas på sol och lite värme så kanske grabbarna kan bada lite?! Vem vet, kanske är årets sista??!!
 
Ciao så länge...
 

Yummie

 
Till efterrätt i onsdags när Milla och Joce var här gjorde vi sundae. Helt sjukt enkelt och gott! Hade kunnat haft ännu mer tillbehör, jag missade att köpa maränger. Men även vispgrädde, jordgubbar, hallon, blåbär, non stop, ja eller vad man nu gillar. Är nog bara fantasin som sätter gränser =)
 
Vi hade mini oreos, hackad vit & mjölkchoklad, mini marshmallows, strössel, såser & chokladrullar.
 
Min goding ;-)
 
 
 

Jeanstyg i soffan

Tog en liten tur efter lunch med mamma. Båda barnen somnade självklart efter den tidiga uppstigningen i morse =) Är inte ofta man ser Melle lägga sig och sova efter lunch.
 
Tanken var att åka till Berg och besöka den mysiga inredningsbutiken. Mamma hade besökt den i helgen och hade bara gott att säga om den. Självklart blir jag sugen på att se vad den hade att erbjuda mig. Men med min tur hade dom stängt för semester IDAG!
Var bara att styra till stan igen. Fick bli ett besök på Handplockat och deras rea. Kuddar och diverse möbler hade 50 % rea. Hittade mitt fina väggskåp, dock inte på rea. Men till hösten kanske jag gör en investering ;-)
 
Trillade över denna kudde för halva priset. Utan tvekan köte jag den och ett annat fodral i jeanstyg. Tyvärr var det ingen innerkudde till, så det måste jag åka och köpa. Även det fodralet låg på rean =D
Lyckades även att få med en korthållare. Den har jag redan satt upp i hallen =) Därpå pryder snart vykort och bröllopsbilder väggen.
 
 
Ska ta och fredagsplocka lite här hemma. Dra fram dammsugaren och sedan landar vi ikväll med färska räkor, ostar, kex och gott vin framför Mia Skäringer. Jag är nog den enda i detta land som inte sett hennes föreställning än =) Har bara hört gott om den. Räknar med att träna magmusklerna lite om jag säger så...
 
 

05.30

Är inte någon god morgon här hemma. Alltför tidig uppstigning gör mamman i huset lite taggtrådig!

Som rubriken antyder så fick vi kliva i tidiga morgontimmen. Mille började kvittra i sitt rum. Höll tummarna för att han skulle somna om men efter ca 5 min kom han tassande.
Normalt brukar han kunna ligga still och titta på en film inne i vår säng. Då är det inte svårt att somna om en stund. Självklart skulle det inte bli så idag. Fick nog vid 07 och gick upp.

Nu sitter jag här i soffan och hinkar kaffe. Känns som det inte hjälper ;-) Ögonlocken är tunga och påsarna växer sig stora under ögonen. Men det är bara att starta upp denna sista vardag på semestern. Förmiddagens planer är inköp av nya arbetsbyxor.

Hoppas er fredag börjat bättre =)


Vill du hamna på väggen??

 
Vårt lilla projekt är nästan klart, bara en liten vägglist som ska upp. Med tiden kommer även fler kort att komma upp =)
 
Vi valde bara att sätta upp några få igår. Dom flesta är självklart på barnen men även ett på våra kära vänner =) Även faster och sambo fick plats. Är ett litet pusslande för att inte få det att se för oorganiserat ut.
Det roliga är att varken mormor & morfar, farmor & Göran, farfar & Mahnaz fick komma upp på väggen igår ;-) Vi har flera kort på alla av dom men dom kommer sitta på den berömda väggen innan veckans slut!
 
Det roligaste var att vi fick massor av beröm i fotobutiken igår för kortet på Melle och geten längst upp till vänster. Han tyckte det var proffsigt taget och att det fanns en speciell känslan mellan dom två =) Kortet är från tidigare i våras och jag får nog säga att geten blev lite förtjust i Melle. Han gick efter och lät honom klappa honom hela tiden =)
 

Carpe diem

 
Min sista fina födelsedagspresent. I år har alla verkligen överträffat sig själva med mina presenter. Jag är så otroligt nöjd över varje grej. Tusen tack alla kära!!
 
Golvlyktan som jag fick av Milla och Jocke igår står brevid tvbänken i vardagsrummet. Den gjorde sig så bra vid vår trävägg i vitt. Lyktan i vitt och silver passar så bra in. Lite lantligt och romantiskt, som jag försöker att inreda vårt vardagsrum.
Har haft lite svårt att hålla mig till en stil. Gillar den moderna och enkla men samtidigt tycker jag att det romantiska och lantliga är fint. Även färgglatt och new port är favoriter men jag försöker att tänka att olika platser i hemmet får en touche av dom.
Skulle vara kul att veta hur folk ser på min stil här hemma. Är ju lätt att bli hemmablind ;-)
 
Nu blir det frukost innan vi åker och badar. Sol och värme väntar idag =D
 

Mätt i magen

Helt proppmätt i magen efter en urtrevlig kväll. Får kanske säga eftermiddag då våra gäster dök upp lite tidigare ;-) För vår del gör det inget. Vår dörr står alltid öppen för nära och kära.
 
Fick min sista present idag, en STOR ljuslykta. Jag är lättläst ;-) Jag älskar ljus i alla former, speciellt lyktor! Lovar att ni ska få se den :-)
 
Vi har ätit och druckit gott. Glassen med tillbehör var mycket lyckat. Känner att det finns  något som passar alla. Vaniljglass gillar ju nästan alla och något tillbehör tycker man nog om ;-)
 
Nu har vi sagt hejdå och önskat våra kära en skön semester. Imorgon förmiddag flyr dom söder ut. Jag är inte avis ;-)
Nu blir det os innan jag släcker lampan. Älskar kvällarna med sim, snabb och intensiv.
 

Augusti tips

Kexet bjöd på ett så otroligt gott röd vin till maten i lördags. Har ofta svårt för just röda viner. Tycker lätt att dom kan bli "tunga". Visst kan jag dricka men det får som sagt vara ett lite lättare vin då =)
 
Det här var underbart gott. Väldigt fruktigt och fyligt. Långt ifrån strävt. Ett stort plus till priset också, 70 kr. Är inte alltid som dyrt ät bäst ;-)
Det här vinet har smak av björnbär, svarta vinbär, vanilj och lakrits. Ett vin som passade bra till nötkött. På bolaget stod det även att lamm skulle gifta sig fint ;-)
 
Ikväll kommer Christians syster och sambo hit på mat. Vi kör plocktema med en stor tacobufé och sundae till efterrätt. Så idag måste massor med goda tillbehör köpas ;-)