No nap time

Melle brukar vara ganska trött när han kommer hem från dagis. Efter lite lunch och lek somnar han ofta gott i sängen. Ibland sover han en timme och ibland närmare tre timmar.
Igår sov han i bilen på väg hem från Kolmården, en försenad nap =) Idag blev det ingen sovstund för herren. Han har hållit igång från dagis till kvällsleken på tomten med pappa. Dom gick ut strax efter sju och seplade lite fotboll. Ja ikväll vill ingen vara inne. Framförallt inte vi som har över hundra grader i vardagsrummet. Blir att ha öppet och känna frisk luft komma in!

Lille Mille har gått och blivit en riktig liten klätterapa. Idag klättrade han upp trappen till ytterdörren. Efter ett trappsteg valde han dock att ta ett kliv rakt ut. Tur i oturen fick pappa tag i honom men han lyckades ändå att slå sig i ansiktet.
Mitt under inventeringen i Mjölby fick jag detta mms:


Som tur är läker små barn snabbt och redan nu är han mindre röd.

Håller på att brinna upp nu. Ett stort glas vatten och en glass får det bli.
Imorgon är det en dags jobb innan jag är ledig igen. Verkar som det blir en mellandag imorgon med. Skönt att inte jobba i högsommar värme.

Njut av den underbara kvällen =)
KRAM.


Sola & bada

Sitter och tittar på Melle som far runt som en fisk i vattnet =) Han älskar verkligen att bada!
Lillebror var med i början men han tyckte det var lite kallt ;-) Så han valde att gå in och lägga sig och sova en liten nap istället.



Hade sista delen av utbildningen i Mjölby idag. Dagsinventering och sista provet, klarade även dom två senaste. Hade bara två fel på ett prov som jag knappt trodde jag skulle få godkänt på.
Så efter provet var dagen slut, för vår del vid 12. Helt ok att sätta sig i bilen och åka hem. Väl hemma fixade vi fika och gick ut till lekparken. Barnen härjade på och blev så varma att vi fick gå hem. Men jag tror Melle hellre föredrog att bada i poolen än att leka ;-)

Är nog så här jag vill spendera sommardagarna. Njutande på altanen med lekande glada barn. Det är livet för mig!!
Ska nu ta och busa lite med Melle. Vattenpistolerna kommer nu väl till användning =D

KRAM!


Dagens: bildregn

Nyduschad och med en kopp kaffe sitter jag nu i soffan. Har gått igenom alla kort från idag, vilka bilder! Nya objektivet åkte på och jag är glad att vi hade med det. Vilka fina bilder vi lyckades att ta =)
Idag har vi fått njuta av vackra djur och natur. Barnen har haft så skoj, mycket lek har det blivit i Bamses värld och Kulmården. Att bara titta på djuren kan bli lite trist. Att få springa av sig och leka är lika skoj det.
Trodde att delfinshowen skulle vara dagens höjdpunkt. Visst den var riktigt bra men linbanan var bätre. Vilken upplevelse!! Men delfinshowen var den bästa jag sett under alla år. Berodde helt på att dom nu gjort lite mer "show" av det hela. Och all Markoolio musik går ju inte att tycka illa om ;-) Så trallvänliga låtar.

Här får ni i allafall en liten glimt av vår mysiga familjedag!


Vi började med fika.


Lite djurbilder:




Busiga små getter.











Mille fick hälsa på sin pappa, Silverryggen ;-)



Sen sjävlklart lite bilder på familjen:





Mycket att titta på för den här stora herren.


Ett av dagens bästa kort! Vilka härliga skratt =)

Även detta är en favorit!

Är inte bara barnen som kommer somna gott ikväll. Även jag är trött efter att ha gått nästan konstant från 10-16.
Imorgon blir jag hämtade strax innan 6.30 av kollegor från vår och den andra butiken. Dagsinventring i Mjölby, den sista delen i utbildningen. Verkar som vi kommer sluta skapligt med, gillar jag skrapt! Hem och umgås med familjen =D

Tackar nu för mig. Ha en skön kväll!
KRAMAR!


Case closed

Nu har vi kommit hem från Kolmården. Lite mat i magen har vi också fått. Nu väntar bara bad och två glada men trötta barn. Dom ville bara leka lite innan badet, har man varit borta från alla leksaker så har man ;-)

Innan vi åkte till Kolmården så hade vi en tidig tid på allergicentrum med Mille. Dom ville göra uppföljning, var över ett halv år sedan vi var där sist.
Tanken var att göra ett pricktest. Men efter dom hört att vi redan gjort blodprov och han ätit allt med mjölk behövde vi inte det. Han mådde ju så bra så det var onödigt sa sköterskan =) Vilken start på dagen!
Så nu kommer Milles mapp att arkiveras och om inga problem uppstår på vägen kommer han inte bli kallad. Vad skönt att inte behöva ha det att tänka på.
Glada och friska barn är vad vi vill ha!!

Vår dag på djurparken var helt fantastisk. Som vi har gått, hit och dit, fram och tillbaka ;-) Barnen har sprungit massor. Är en ganska slutkörd familj här hemma just nu =D
Lovar att lägga upp lite bilder senare ikväll. Fick massor av fina kort!

Se you later.


Som dag & natt


För ca 6 månader sedan sov Milton riktigt dåligt. Här pratar vi en kille som vaknade varannan timme. Han kanske inte var vaken några längre stunder men tänk själv hur ni skulle känna er om ni blev väckta varannan timme hela natten??!! Det var inte någon kort period som det höll på. Det pågick under flera månader, vissa nätter var självklart bättre än andra.
I början på året var jag tom ute och gick med honom mitt i natten. Då funkade verkligen INGET! Som tur var hände det bara en gång men det räckte för att jag skulle söka för det.
Vi fick massor av bra info från Dr Anders. Ja BVC kan slänga sig i väggen. Dom vet INGET om barn som sover oroligt. Enligt dom är allt normalt men riktigt så är det inte. Som tur var fick vi hjälp och det är jag tacksam för!
Det räckte med att få höra att det är vanligt. Att vi inte var ensamma. För även om man vet om att så inte är fallet så känns det så.

Det jag kan säga om den här perioden är att vi sattes på prov här hemma. Mitt och Christians äktenskap klarade det, vi blev starkare. För så trötta och slut på kraft och energi som vi var då hade nog många äktenskap/förhållanden gått i graven!?
Vi bad ALDRIG om hjälp. Och det säger jag inte för att verka viktig. Nej det handlar om att vi har själva valt att skaffa barn tätt. Jag är inte den som ber om hjälp heller. Vare sig det gäller sådana här situationer eller som för måååånga år sedan då vi inte hade det så bra med pengar. Jag är en vuxen människa som själv göra mina val och får självklart ta konsekvenserna av dom.
Min räddning var att få komma hem till mina föräldrar eller svärfar med fru. För korta stunder lekte dom med barnen, tröstade och skrattade. Allt för att vi skulle få "vila" upp oss. Det är jag evigt tacksam för! Men även att få komma tillbaka och jobba. Träffa människor och tänka på annat än barnen. Tröttheten gjorde sig inte påmind på samma sätt.
Det finns dom som suttit och läst om våran tillvaro men inte lyft luren och frågat hur det är. För mig känns det som att snoka. Visst jag väljer att vara öppen med mycket här men samtidgt är det en hel del som jag lämnar utanför. Bla för att alla har inte med det att göra!

Nu kom jag nog lite från ämnet. Men den senaste månaden har Milton börjat att sova hela natten. Vi kan lätt få 6-7 timmar sammanhängande sömn. Det är en sån skillnad på att vakna utvilad och vakna som en zombie.
Jag är så otroligt stolt över min lille Mille. Han har blivit en egen liten varelse, en strak vilja ;-) Är samtidigt en sådan skillnad på honom nu när han sover utan att vakna. Han är nog också riktigt utvilad och pigg. Och skulle han vakna på tidiga morgonkvisten somnar han om efter en slurk välling. Inga mer mornar då vi är uppe med tuppen =)

Ikväll kommer jag somna med ett leende på läpparna. Glad och tacksam över allt jag har här i livet. Framförallt min man. Vi är ett team som jobbar mot samma mål. Vi stöttar varandra i våra beslut, gemensamma som enskilda.
Nästan så jag blir religös ikväll men TACK GUD för att mitt liv ser ut som det gör just nu!

Rundar av här nu och önskar er en skön kväll.
GOD NATT!!


Älskade mamma!

Min morsdags present till min fina mamma var ett halsband. En fin bricka med texten Älskade på ena sidan och Mamma på andra. En fin kulkedja valde jag, så hon själv kan bestämma längden.
Brickorna finns med massor av fina budskap, bla dotter, vän, syster, mormor, älskling och många fler. Perfekt som present till någon du gillar!


Till kedjan fick man en stjärna. Och min mamma är självklart en stjärna =D

Barnen ska nu få sin välling. Blev en sen kväll men dom har inte velat sova än =)
KRAM så länge.


Rosor



Blev en liiiten present idag, fina rosor. Dom får pryda köksbordet och påminna mig och mina två fina grabbar jag jag har. Tänk att det var just dom vi fick!!?? Även om trotsen står mig upp i halsen ibland ;-) Den är bara en liten liten tårtbit i den underbara tårtan!!

Här hemma blir det nu hemmagjorda burgare. Sen är det bad innan det är dags för sängen. Morgondagen ska bjuda på fint väder när vi far till Kolmården =D


Grattis alla Mammor!


Mors dag idag, Grattis! Min mamma ska firas idag, med dunder och brak. Nej kanske inte så stort men med en fika =)
Själv har jag bjudits på frukost. Några presenter ville jag inte ha. Duger gott och väl med att få vara med min familj.

Till 10 ska vi åka ner till IKEA. Tänkte vi tar det innan svärfar dyker upp till 11 kaffet ;-) Vi måste handla några små saker, bla en ram till Milles diplom från simmet =)
Funderar sen på att dra igång lite bak efter lunch. Min plan är att barnen ska sova då. Men det vet man aldrig ;-)

Tandborstning av hela familjen står på schemat nu. Sen är det att bara att packa in sig i bilen och åka iväg!
Grattis alla mammor jag känner! Idag är det VÅR dag.


Sommar, sommar, sommar


Frotetröjor till grabbarna. Hittade dom på rean och tanken är att slänga på dom när dom badar och det är dags för mat. Perfekt istället för en handduk!

Jag får nog lov att säga att vi är redo för en varm sommar. Den senaste tiden har grabbarnas sommargarderob fyllts på ganska bra. Mille har det lite extra bra eftersom han kan ärva brorsans kläder. Melle däremot har fått en hel del nytt. Idag fick grabbarna varsin fin tröja av mormor och morfar =D Melle sken upp som en sol och Mille han var på sitt vanliga crazy humör. Så jag tror det blev godkänt =)


Fina kläder från mormor & morfar. Melle fick en t-shirt och Mille en långärmad tunn tröja.

Långa shorts till Melle. T-shirten han fick passar perfekt till dom!

Snyggt reafynd till Melle.

Melle passar SÅ bra i rosa, så han fick en snygg t-shirt. Mille den lilla brottaren fick ett linne ;-)

Kunde inte motstå den här till Melle.

Melle fick även ett par sandaler med stängd tå. Perfekt när man åker bobbycar, inga såriga tår här inte ;-)

Snart ska vi ta fram lite jordgubbar och lättvispad grädde. Är CL final på tvn och den måste vi självklart se. Barnen har nu somnat, helt utmattade efter massor av bus i vår säng =)
Imorgon är det båtfix och morsdags fika som står på schemat. Funderar på att baka lite inför måndagens utflykt. Är vädret bra blir det Kolmården och just nu ser det lovande ut. Gud så skönt att vara ledig vardagar så man kan åka dit när (nästan) alla andra jobbar. Lungt och skönt, precis så vi vill ha det!!

Mina två fynd jag gjorde får ni se imorgon ;-)
Dags att förbereda "godiset". Magen är sugen på lite sött efter den underbara laxen. Min man vet hur man får den saftig och fin på grillen ;-)

Nu kör vi lördagsmys, eller vad säger ni!?
Ha en trevlig kväll, vilka planer ni än har!



Aj aj kapten


Melle styr farfars båt, som tur är på torra land ;-)

Vilken dag vi hara haft! Jag har haft massor av tid med grabbarna, helmysigt!
Vi tog bussen ner till stan på förmiddagen. Pappa var kvar hemma och hjälpte farfar att fixa med båten. På stan hann jag med att fixa mors dags present, inte till mig själv ;-) Fyndade även kläder till grabbarna men två plagg till mig själv =)
Vi hann även med att träffa mormor och morfar som var på stan. Dom bjöd grabbarna på korv och sedan gick vi en sväng ihop. Utbytte lite idèr om väska till bröllopet med mamma. Hittade många fina men priset kändes för högt för en väska som knappt kommer användas.

Nu har vi kommit hem efter storhandling, delvis på mitt jobb men även på ICA. Ikväll blir det grillad lax och stekta grönsaker. Till det en god romsås.
Dags att fixa grönsakerna och sen blir det mat. Kikar in senare ikväll =)

Önskar er en mysig lördag, vad ni än hittar på!? =)
KRAMAR!


Långhelg!!!

Då var ÄNTLIGEN den här veckan över. Två löningar på en och samma vecka sätter sina spår. En trött rygg och ett huvud som mest består av gröt just nu ;-)
Kom hem till god mat, fint med en hemmaman =D Kvällen ska fortsättas med en bra film. Någon ny komedi med Adam Sandler och Jennifer Aniston. Den låter väldigt lovande. Håller tummarna för att jag inte somnar?! Var en tidig morgon idag, strax efter 7.00 inafann jag mig på Ryds glas. Nu har vi en ny och fin framruta. Ni vet väl att man ska byta vart tredje år??!! ;-)

Nu blir det film och mys i soffan. Imorgon är det jag och barnen, som jag längtar =D
KRAMAR!


Blåsigt värre

Häromdagen när jag hade hämtat hem Melle från dagis var vi ute en sväng innan vi gick in. Melle är nämligen väldigt förtjust i sitt "flygplan" på framsidan. Jämt springer han till den när han kommer ut och säger att den snurrar. Sen visar han med handen hur den snurrar =)
Han har blivit så stor och pratar så mycket. Dagis har haft stor del i det. Till hösten ska det bli så kul att se honom och lillebror ränna runt. Är bra att dom har varandra där!


Tyvärr kom lite av mitt finger med på bilden =)

Melle visar hur den snurrar.

Blåsiga dagar är roliga. Då snurar propellen jättefort ;-)

Ska snart åka iväg och göra sista jobbpasset på flera dagar. På tisdag blir det Mjölby men ska sluta omkring 13.15. Blir ett kortpass, skönt!
Nu gäller det sista passet ihop med min chef. Ser fram emot det, brukar bli galet skoj =D

Nu är det äntligen fredag!!
KRAM.


Om sanningen ska fram

Årets just nu skönaste låt =D
Milton och jag dansar för fullt i vardagsrummet. Snart kommer pappa med Melle från dagis. Tror Melle joinar oss, han älskar verkligen att dansa!!


I trans?!



Här sitter vi med en kopp kaffe och tittar på.....barmbambam Bilar =D Mille sitter i sin beanbag helt orörlig. Eller ibland pekar han med fingret på tvn och säger Titta!
Skulle jag komma fram med kexburken till honom nu så skulle han inte bry sig. SÅ inne i filmen är han =)



Älsklingen var och lämnade storebror på dagis för en stund sedan. Under tiden fixade jag och Mille här hemma. Det viktigaste, gjorde kaffe ;-) Utan kaffe på morgonen kommer huvudvärken smygande. Vill vi inte när monsterpass väntar på jobbet. Just nu kan jag ärligt säga att jag inte är särskillt motiverad att åka och jobba. Men samtidigt vet jag att det ändras när jag väl kommer dit. Har det sista på min lista att beta av. Den jobbiga biten gjorde jag igår, skönt!

När jag pratade med min ena chef i veckan så sade hon att det skulle bli tårta idag. Jag undrar om det blir någon??!! Annars blir det nog en stor fika, räcker gott för mig ;-) Kan vi behöva så som vi slitit den senaste tiden. oOh se vilket resultat det gett. Skam den som ger sig!!
Dags att snussa lite på den del av familjen som är hemma. Sen blir det att styra kosan mot jobbet.

Nu är snart helgen här vänner!! Ledighet och lite planer som jag hoppas blir av ;-)
KRAMAR!



Sill

Magen är full med färskpotatis och sill. Helt underbart vad gott det är! Självklart kommer gräslöken från landet ;-)
Där har det verkligen börjat att hända saker. Rädisorna kommer snart vara klara att skörda. Ska bli så kul att smaka och se hur egenodlade smakar. Mer hoppas jag ;-)

Kommer snart ta och krypa ner i sängen. Långa dagar på jobbet med stägning är inte min grej. Riktigt glad över att stägningsveckorna inte kommer alltför ofta. Får glädja mig åt långledigheten som väntar med!!
Imorgon börjar jag redan 11.15, usch. Melle hinner jag knappt att se den här veckan. Vi märker att han blir lite busigare på kvällarna när inte jag är hemma. Han är nog ganska van vid att vi alltid är hemma ihop vid läggdags. Tyvärr har jag mina stägningar men ofta är det bara någon kväll det gäller. På lördag blir det snugg och gos för hela slanten!!

Nej nu tackar jag för mig. Behöver lägga mig i sängen och koppla av och varva ner. Smala kraft inför morgondagen =)
God kväll bloggisar!


Skaloverall från PoP


Bild från PoPs hemsida.

Surfade runt på nätet och hamnade på PoPs hemsida, inte ovanligt ;-)
Deras rea har ännu inte börjat, brukar börja någon gång under sommaren. Då passar vi ofta på att fynda deras skaljackor och byxor. Både jacka och byxa till Melle är köpt för ca 600 kr tillsammans. Det är bra mycket biligare än om vi skulle köpt det till ord pris.
Såg att dom nu reade ut skaloveraller, i rött och rosa. Ord prist är 995 kr men nu kostar dom bara 495 kr. Så idag när mina fina är på stan får dom springa in och köpa en till Melle. Hade beställt via nätet om hans storlek fanns att köpa. Men tyvärr var den slut i webbutiken. Älskar då att man kan kolla lagerstatus i sin egen PoPbutik. Här i stan finns den kvar i 98 =D
Gillar att dom är stora och bra i storleken. Melle har 98 i kläder nu men PoPs ytterkläder är nästan en storlek större. Så 98 kommer passa bra till hösten.

Många säger även att PoPs kvalitet inte är bättre än många andra märken. Kan bara säga att jag tror dom är bättre än vissa, tex H&Ms. Lite smuts torkas lätt bort, så vi behöver inte tvätta kläderna så ofta. Då slits dom inte lika mycket.
Dom märkena som jag skulle rekomendera föräldrar att köpa är PoP och Kaxs från KappAhl. Melles vinteroverall och tidigare skalkläder är därifrån. Dom höll riktigt bra kvalitet och overallen höll honom varm och torr i vintras.
Även Lindex har många bra kläder men jag har tyvärr inte testat dom. Om ni gjort det berätta gärna vad ni tycker/tyckte om dom =)

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Ska snart hoppa in i en dusch och fixa till mig inför dagens jobb. Stägning även idag, kommer funka kanon. Allt tack vare härliga kollegor =) Har även en del på min to do lista. Har mina exta ansvarsområden som måste börja betas av idag. För att hinna med allt innan jag går av för ledighet på fredagkväll.
Tror även jag fixat extra lång ledighet med. Som det ser ut nu är jag ledig lör, sön och måndag. Skulle varit ledig på tisdag men då har jag min sista utbildningsdag i Mjölby, dagsinventering. Inte det roligaste. Så för att inte få ledigt enbart en dag nästa vecka får jag ledig måndag istället för tisdag =D

Blåser ute även idag, så klä er varmt och försök att inte blåsa bort =)
Ha en FAB dag kära vänner.


Skapar HAbegär!


Såg att den här skönheten fanns på Din sko. Tyvärr är den slut i webshoppen, så då är den säkert slut i butik med =( Typiskt att man ska jobba sent varje dag den här veckan. Att hinna med innan jobbet orkar jag inte stressa med. Får jag göra så det räcker på jobbet!
Kanske kan skicka ner man och barn så dom kan kolla??!! Ja får nog bli så =D

***********************************************

Dagen på jobbet blev riktigt bra. Stressigt men vissa dagar är så. Hade mer försäljning också än vi räknat med, alltid bra =)
Just nu sitter jag i soffan och känner att en dusch och sängen lockar. Ryggen värker efter att ha organiserat och städat lagret havlva dagen. Tror ingen ville veta hur det såg ut! Men nu är det rent och fint igen...tills imorgon iallafall =D

Tackar nu för mig. Duschen kallar på mig ;-)
Ha en bra kväll i blåsten.


Tävlar

Har hittat en ny favoritblogg, en Mamablogg =)
Där pågår just nu en tävling där man kan vinna ett presentkort på 200 kr hos Babyfilt.info. Där kan ni hitta olika fina filtar och kuddar. Dom personliga bayfiltarna är riktigt söta. Perfekt till doppresent eller till någon som nyligen fått barn.



Kika in hos Matilda och var med och tävla du också =)


En ny dag väntar

God morgon! Jublar över ännu en natt med hel sömn. Ska jag börja vänja mig??!! Det här är en helt ny upplevelse. Tidigare har vi bara fått någon natt då och då med hel sömn. Nu har barnen sovit som stockar tre nätter i rad. Och inte nog med det, dom vaknar inte före 6.30 heller =D

Har varit och lämnat Melle på dagis. Inga problem nu när dom är ute. Han sticker iväg direkt och struntar i mig. När vi lämnade honom inne så blev han nästan jämt ledsen. Han ville bara att pappa skulle lämna honom. Skönt att han blivit större och mognare ;-)
Kommer hinna hämta hem min lille älskling med innan jag åker till jobbet. Härligt att hinna säga hejdå i lugn och ro. Viktigt för mig när jag inte kommer kunna säga godnatt till barnen!
Hur min dag på jobbet kommer bli vet jag inte??!! Fick ett samta igår kväll av mina en chef, förändringar from idag. I det stora hela blir det som vanligt men samtidigt inte. Blir att blicka tillbaka ikväll och sumera.

Mille ligger nu och sover sin förmiddagsnap. Får se om han slår till med en kortis eller en längre sovstund =)
Älsklingen valde att gå upp på övervåningen, kommer bli varje dag den här veckan. Det är ett plus dom dagar när jag stänger på jobbet.
Lägger nog upp fötterna i soffan och läser Allt i hemmet som kom igår. Lite slapp innan jag får fixa till mig inför den här dagen.

Önskar er en fin tisdag. Känns mer höst än vår idag =(
KRAMAR!


KÄR!

Efter den här helgen känner jag mig nykär i min man igen! Tänk vad så lite kan göra =) Du & jag älskling ♥

Inatt var andra natten i rad som vi fick sova utan att bli väckta. Fick ca 10 timmars sömn innan klockan ringde strax efter 05.30. Pigg och glad hoppade jag upp för en ny aretsvecka. En slitsam vecka, öppning idag och tis-fred stägning. Börjar vid lunch alla dagar, så familjen får jag inte se alltför mycket av =(

Ikväll har vi besök av Mikie. Tanken var att grilla men vi är inte så sugna på att göra det i orkanen. Blir som oftast när vi ses tacofiesta =D Men det är gott, smidigt och alla tycker om det. Framför allt Melle som fått lite dille på majs ;-)

Ska snart förbereda maten. Magen börjar kurrar lite efter en snabblunch på jobbet. Min lunch fick bestå av möte med vår DC.

KRAM!


Tröttisfisar


Två trötta bröder =)

Hörs ljudliga snarkningar från hörnet av soffan. Melle ligger och sover, gissa om han var trött när vi åkte hem från mormor och morfar ;-) Som tur var hann han aldrig med att somna. Utan efter ca 5 min framför bilar somnade han =)
Han har hållt igång från tidig morgon och unde hela tiden vi var hos mormor och morfar. Under tiden som jag och Mille badade hade han och morfar varit ute. Efter vi ätit lunch gick dom ut och gick en sväng. Inte skulle ungen sova.
Mille somnade in som en stock i vagnen på vägen från simmet. Stannade på vägen och köpte en blomma till mamma och pappa som tack för igår. Sen gick jag en liten omväg tillbaka för att han skulle sova. Han var så trött så han valde att sova över lunchen. Det är inte vanligt ;-)
Efter lunchen så var Melle ute och Mille busade med mormor och moster. Då valde jag att vila ögonen i ca 15 min. Badet och lunchen gjorde mig lite sömnig. Men matkoma är lätt att hamna i efter mammas kallops!!
Ska jag vara ärlig tror jag även att pappa blundat till i några min hos J. Inte helt ovanligt när dom ser på film ;-) Nej han sover inte. Lite som att titta med ögonen stängda =D

Snart kommer älsklingen hem. Då blir det att börja förbereda maten. Idag slår vi till på hemmagjord broccoli/blomkålssoppa. Lite hemmagjord aioli och bröd till det. Inte fel på en söndag ;-)

KRAMAR!


What a night

God morgon!
Solen lyser och det är redan varmt ute, vilken dag =D

Somnade gott igår kväll. Helt utslagna på sängen med öppet fönster. Fy f*n så skönt rent ut sagt! Fick även sova hela natten, det händer inte ofta. Tack kära barn för avslutet på den perfekta kvällen!
Så mätt som jag var igår trodde jag aldrig att jag skulle bli hungrig mer. Men jag hade fel, vaknade strax innan 7 och var lite småhungrig. Melle kom in till oss, så lite filmtittande i sängen innan vi gick upp och började göra frukost.

Barnen leker för fullt här hemma. Vi dricker kaffe och ska snart fixa lite inför dagen. Badväska ska packas, presenten ska ned och alla ska klä på sig. Blir lite fix utomhus innan pappa åker till J och jag lämnar av Melle hos mormor och morfar. Ställer bilen hos dom och sen tar jag och Mille en skön promenad in till stan för att bada. Snart har vi inga aktiviteter kvar för barnen. Vi tar sommarlov med andra ord ;-)
Ibland kan det vara skönt att faktiskt inte vara uppbokade två dagar i veckan med bad. Är det fint väder så behöver vi inte vara uppbokade med badet. Vi kan istället åka iväg och njuta av det fina vädret. Göra saker med barnen ute, spontant ibland =)

Känner mig full av energi idag, helt sjukt. Är precis som jag har fått sovit en hel helg. Tänk att så lite som att vara barnfria några timmar och sova en hel natt kan göra så mycket!!?? Bra att veta att snart vankas det en liknande dag igen ;-)

Se nu till att ha en skön avslutning på den här veckan.
KRAM!!


Bal, daddel, aioli & lite vin

Oh my lord vad jag är mätt. Magen är nära att explodera men det är LÄTT värt det =D
Efter den otroligt fina balen, 4 månaders träning gjorde verkligen resultat. Var den bästa balen jag varit på. Alla var så fina i sina prinsessklänningar och ja killarna, dom såg ju likadana ut allihopa ;-)
Ja efter balen så tog vi en promenad in till stan. Målet var Ailoi tapas bar. Har ni inte besökt detta stäle GÖR DET!! Otroligt god mat till bra pris, bra service och en trevlig atmosfär. Vi valde 11 små rätter, 6 kalla och 5 varma. För första gången i mitt liv åt jag en daddel. Oj oj så gott det var, härligt sött. Dom hade valt att linda den i bacon och det var en hit. Gott med salt och sött.
En av dom godaste sakerna var nog ändå aiolin. Herre min Gud vad den smakade bra. Lagom mycket vitlök, inte för krämig och med ett riktigt gott bröd!
Så mitt tips blir att äta deras 11 rätter till priset av 229 kr/pers. Vi valde att dela på en flaska vin, blev rekomenderade ett torrt gott. Passade perfekt till maten! Blev även en caipirinha innan vi beställde och en creme brulè till efterrätt. Kanske ni förstår varför jag är så mätt ;-)


Någonstans på denna bild finns grabbarnas faster och man. Så fina och framförallt eleganta dom var!

Mums! Till både vin och man ;-)

Gissa om han gillade att jag tog kort!?



Vilken kväll vi hade! Tror vi knappt nämnde barnen en enda gång!? Skönt att bara prata om drömmar, framtiden, NUtiden och allt därimellan. Har skrattat så det gjort ont i magen. Vilka minnen vi fick. Det här livet levde vi innan vi fick barn. Då var vi ute och och åt minst en gång i månaden. Men om jag ska vara ärlig så uppskattar jag det ännu mer nu!!
Tack snälla barnvakterna. Blev så glad att se en Melle sitta i fotöljen och bläddra i böcker när vi kom hem =) Kan informera er om att han somnade snabbt ;-)

Nu blir det sängen, trött och mätt. Imorgon är det sista badet med Mille och sen firande av min syster som fyllde i veckan. Älsklingen ska ha J några timmar men efter det fortsätter vi vår myshelg!!

Ha en fin avslutningen på den här dagen!
Sov sött & dröm sött!


REDO




Klänningen får hänga kvar i garderoben. Blåsten gör att det känns lite kallt. Och jag vill inte frysa. Vet av erfarenhet att det kan vara lite kyligt i ishallen, även om det inte är någon is ;-) Fick i allafall vädra min nya kjol idag, riktigt söt på!
Fick bli ett vitt linne, snygga leaggings och en svart tröja. Enkelt men samtidigt lite "uppklätt". Nu är jag redo för att ha en riktigt trevlig eftermiddag/kväll =D

Får se om jag tittar in något ikväll när vi kommit hem. Beror på hur trött och framförallt mätt jag är ;-)
Önskar er i vilket fall en riktigt härlig lördag! Vi kanske ses på balen??!!


Åh vilken dag!


Gådagsens efterrätt. Jordgubbar med lättvispad grädde, lite vaniljsocker i den för att söta upp. Toppad med vit och ljus choklad =)

Här har vi haft en skön start på lördagen. Betat av liten måsten på vår lista. Bla veckohandling och klippning av mannen. Vilken tur att man har underbara grannar som jobbar som frisörer, det finns ALLTID en tid ;-)
Skönaste var nog att komma ner till Maxi strax innan 10 och handla. Vi använder alltid självscanning när vi handlar och idag lyckades halva handlingen försvinna från dosan. Tyvärr gick det inte att "finna" vår shopping i kundtjänsten. Dosan hade helt enkelt tappat den trådlösa kopplingen. Så som plåster på såren fick vi 25 kr rabatt. Det är bra service mina vänner =)
Efter det blev det att lämna av Christian i stan. Han passade på att klippa sig då manen blivit stor och framförallt tjock. Under tiden åkte jag och grabbarna hem med varorna och sen ner och hämta Christian. Hann med att boka en tid till mig med innan bröllopet. Skönt att även ha det borta från listan.

Nu ska vi inta lite lunch och sen är det sovdags för grabbarna. När dom vaknar kommer mormor och morfar hit. Dom ska vara barnvakt då vi ska titta på faster Milla som dansar bal idag =D Är lite nervös faktiskt, mest för jag vet hur man känner sig "stora" dagar i livet. Bal och bröllop är bara några av dessa dagar =)
Efter balen så blir det ut och äta med min kära. Kan ni fatta, vi ska få EGENTID!! Blev superglad i telefon igår när mamma sa att det inte vara några problem att ha barnen lite extra så vi fick gå ut. Jag har lätt dom bästa föräldrarna som ALLTID ställer upp!!
Även om det inte blir någon sen kväll så är det ändå underbart att få några timmar på tu man hand. Bara vara man och hustru - viktigt!!

Dags nu att utfodra dom små och sedan fixa till sig inför eftermiddagen och kvällen.
Kikar in lite senare!


Nu blir det fredagsmyyyys!

Äntligen är jag hemma efter ett riktigt segt pass, 9-18.30. Men nu får jag ta helg och vara ledig. En helg som jag verkligen ser fram emot. Idag blev den ännu bättre efter jag pratat med mamma =D Morgondagen ser jag verkligen fram emot!

Ikväll ska vi mysa lite extra med sushi, vin och jordgubbar till efterrätt. Och för extra lyx, vispad grädde med riven choklad på toppen.

Nej nu ska barnen ha sen middag efter en massa lek i lekparken med mormor.
God kväll så länge!


Soaked in Luxury

Ett av mina favoritmärken är nog just Soaked in Luxury. Dom har stilrena, snygga kläder till ett inte alltför dyrt pris.
När vi var på Vingåker hittade jag en fin sommarkjol för 149 kr. Den var nedsatt och jag kunde inte motstå den =) Kommer invigas mycket snart, bara vädret tillåter!?
Jag fortsätter även min jakt på mer färgglada plagg. Hittade tyvärr inte kläder denna gång men ett par skor för ynka 99 kr fann jag. Färgen var så härlig, längtar till man har lite mer brunbrända ben. Då kommer dom vara riktigt snygga på ;-)


Söt och sommrig med fickor på sidorna!

En färgklick eller vad säger ni...=D

Hela anledningen till att vi åkte just till Vingåker var för att titta på kostym till Christian. Han hade sett en på Dressman som var grå. Den kostade ca 3000 kr och vi vet att man kan hitta riktigt fina märken till samma pris på Vingåker. Har man bara lite flyt så ;-)
För 3000 kr kom han hem med en kosym och skjorta i riktigt skön kvalitet. Vingåker is the shit! Var inte vilket märke somhelst heller. Samma som han har i sin studentkostym och den har hållt sig snygg i 10 år. Man får helt enkelt vad man betalar för. Och i butik hade han nästan fått ge det dubbla för den här kostymen. Det är just det som gör det så skoj =)


Självklart blev det en rosa skjorta. Bara slipps som ska inhandlas.


Här hemma ska nu lite middag fixas. Älsklingen har J ikväll, blev ett nollbyte på jobbet. Han lämnade barnen och jag tog över dom ;-) Men vi åker och hämtar honom ikväll. Först blir det kycklinggryta med ris.

Hoppas ni får en mysig start på den fina men blåsiga kvällen!?
KRAMAR.


Hide away!

God kväll på er! Har legat lungt med bloggandet idag. Behövdes då min man inte mått hela hundra. Skulle jobbat men med man och barn som inte varit helt i form fick det bli att vara hemma. Men imorgon är det slut, dåe är det jobb som gäller. Och ska jag vara ärlig så längtar jag lite ;-)

Igår betade vi av en massa saker. Bla blev det en tripp till Vingåker. En ny snygg kostym till Christian inför sommarens bröllop! Han ville ha en ljusgrå, gärna med lite skimmer. Och tur som han har så hittade han självklart en. Satt som en smäck. Gissa om han kommer se ut som en Gud om exakt 1 månad =D
Till mig själv blev det en kjol och ett par skor. Melle fick lite PoP kläder och en solkeps. Han älskar att ha solhatt men den här hade som en liten skärm framtill. Mycket smidigt och snygg. Lovar att visa bilder på det imorgon!

För att återgå till ett av dom andra inköpen som gjordes. Ett skoskåp, vi har tröttnat på att Mille sliter ut alla skor på golvet. Skostället har varit ganska fullt med skor och dom sliter trollet ner på golvet. Inte en gång om dagen utan flera!
Vi tröttnade och köpte ett vitt fint från serien Hemnes. Plats för 12 par skor och en smidig liten låda för annat krimskrams överst. Jag är NÖJD =) Passade bra i hallen, blev lite mer plats nu. Den gamla byrån ligger nu på tippen. Där den hör hemma ;-)



Kvällen har bjudit på en spontanfika med grabbarnas faster och pojkvän. Dom kom hit och lämnade biljetter och en kopp kaffe finnas alltid att få här hemma :-)
Som vanligt var dom små på gränsen till kaotiska. Dom var trötta men fick en sockerchock av fikat för att sedan leka och slå sig. Ja en lugn kväll blev det inte. Den positiva biten var att dom somnade på två röda ;-)

Nu blir det en lugn avslutning på kvällen. Känner att jag behöver det efter den här dagen!
KRAM.


Till Louise!

Fixade mina naglar på morgonen. Tack äntligen! Så här långa naglar var det länge sedan jag hade. Kanske så fula med ;-) Tre stycken hade gått av och resten såg bara dassiga ut!
Nu är naglarna nylackade och fina. Inga spår efter trasiga naglar här inte =) Blev en klassisk fransk med lite blommor. Rosa glittriga nu till sommaren. Och som vanligt är jag helnöjd!


Korta och snygga, precis så som jag vill ha det ;-)

När jag satt där och fixade mina naglar kom vi in på att prata om en gammal arbetskollegas flickvän. Jag känner henne inte personligen men jag vet vem hon är. Hon hade hittat in på min blogg och märkt att hon som gör mina naglar varit här. Och eftersom vi då alla "känner" varandra berättade hon att hon tyckt mitt hem var så fint. Jag hade det så rent och snyggt! Gud vad det var roligt att höra.
Jag är kanske inte den som skulle säga att jag är nöjd med hur det är här hemma. Det är ofta stökigt och i köket känns det som vi jämt har matrester på golvet. Vi får lätt dammsuga efter varje måltid och fika =) Så det blir ca 4 gånger om dagen.

När man då får höra en sådan här fin komplimang växer jag. Nästan så jag blir lite rörd! Det värmer att höra och jag vill tacka dig Louise. Jag hoppas att du fortsätter att titta in här och då får du gärna lämna ett litet avtryck. Det är alltid välkomnande =)


Vi är i chock!


Melle spelar med skedar medans mormor sjunger =)

Alla som har barn vill nog känna sig lite extra stolta över dom. Allt dom gör är speciellt och man vill gärna berätta det för hela världen.
Idag berättade Christian att när han bytt blöja på Melle under eftermiddagen hade han räknat till 10. Fattar ni, 10 det är knappt så jag kan. Nej inte riktigt men än så länge har han bara kunnat räkna till 4. Han kan ibland räkna till 6 men glömmer femman. Var likadant idag, han räknade ett, två, tre osv men femman kom inte med. Vet inte varför men jag är mäkta stolt över att han kom till tio.
Våra tankar går självklart till vart han ska ha lärt sig det. Här hemma brukar vi inte räkna till 10. Nej blir mest 4, så det är på dagis han måste lärt sig det!? Annars är han ett litet underbarn ;-)
Smög in idag när jag hämtade Melle, dom satt och hade samling och sjöng. Melle visar en annan sida där än här hemma. Han är mycket duktigare på att göra bla handrörelser till alla sånger. När vi sjunger här hemma dansar han mest =) Han var så söt där han satt på golvet och sjöng med till Tre små apor...

Jag tycker vi alla har rätt att vara stolta över våra barn. Att deras framsteg är stora kliv i våra ögon. Man måste få säga det utan att det ska tolkas som skryt. Blir lätt så, framförallt bland mammor. Där är det ofta en "tävlan" och det avskyr jag. Alla barn är unika och har olika förutsättningar.

Nu ska jag ta mig en glass och sedan få lite massage för min onda rygg. Ett dumt lyft på jobbet, ajaj!!
Imorgon blir det nagelfix på morgonen och sen hem till mina fina =D
Trevlig kväll.


Måndag igen!

God morgon!

Helgen försvann i rasande tempo. Kalas i lördags och bad igår, en helt ok helg om ni frågar mig ;-)
Idag är det vardag igen, skönt med det också. För hur skulle det se ut om det bara var lördag och söndag!!?? Jag jobbar idag och är ledig imorgon igen. Skönt att gå in och göra en stägning och sen veta att man får vara ledig och mysa med familjen en HEL dag.
Dagis är stängt imorgon, så Melle får vara hemma. Jag har nagelfix kl 9.00 men efter det har vi lite planer. Utflyktsplaner närmare bestämt =) Blir vädret som får bestämma destinationen. Men det är just det vi gillar, att ibland bara ha lösa planer. Ta dagen lite som den kommer!

Älsklingen är nu uppe på övervåningen och fixar. Sakta men säkert händer det saker. Går inte snabbt när man är själv och bara kan jobba några timmar i veckan. Men snart är det jobbiga klart, det som tar längst tid. Vi snackar isolering.
Vi valde att ha öppet till taknocken i kupan. Blir mycket mer öppet och luftigt. Det blev dock 100 gånger jobbigare att isolera än om vi valt att bygga igen den. Vi tyckte det var värt att låta det ta längre tid och istället få det så som vi vill ha det. Inga genvägar bara för smidighetens skull.

Ska nu ta mig en kopp kaffe och sen vika in lite tvätt. När Mille vaknar blir det att köra en ny maskin. Gäller att hela tiden beta av barnens klädhög ;-)
Om några timmar väntar en dag på jobbet. Bara att köra på, har en skön vecka framför mig på jobbet =) Mycket tid att umgås med mina prinsar!!

Ha en skön start på veckan.
KRAMAR!


Nyhet hos Gina





Solen och värmen ger mersmak. Vill kasta tröjor och byxor, byta till kjolar, klänningar och toppar.
Just nu vill jag fylla min garderob med fina klänningar, vardagsklänningar framförallt. Sådana som man kan sätta på sig en varm dag på stan men även ha på en middag.
Jag har kommit underfund med att ca 80 % av alla klänningar i min garderob är finklänningar. Dom har jag haft en fåtal gånger. Min livsstil innan jag fick barn och efter är inte riktigt densamma. Höga klackar är ofta utbytta mot mer barnvänliga lågskor =D

Kollade in nyheterna hos Gina och såg den här klänningen. Måste ta mig en titt på den nästa gång jag är på stan. Såg den inte i butiken när vi var på stan senast. Lite synd men jag hoppas på en svalt luftigt tyg. Vill inte ha tjocka stela material som gör att man blir genomsvett. Det ska andas och röra sig fint i sommarvinden =)

******************************************

Nu ligger barnen och sover i sina sängar. Trötta killar, speciellt Mille. Han brukar sova som en stock när han har badat =) Tar på energin för honom att plaska runt.
Vi ska titta på hockeyn och mumsa lite gott. Blir nog en glass idag, har frysen full med godingar från jobbet. Blir nog en jordgubb med vit choklad. Om inte bara min kära man ätit upp alla??!! ;-)

Ha en mysig kväll bloggisar!
KRAM.


Bädda in & sov gott!

Påslakanset Small stars - ljusblå

Påslakanset Zoo - multi

Påslakanset Bilar - blå

 

Dessa söta påslakan finns på Hemtex. Såg dom när jag sprang in där i veckan för ett litet ärende. Har inte tidigare sett att just dom säljer sängkläder till barn. Fanns även söta filtar, gosedjur och tofflor.
Även priset var plånboksvänligt. Det översta kostar 199 kr och dom två nedersta kostar 299 kr. Inte mycket dyrare än vad det är på tex IKEA.
Kika gärna in på Hemtex hemsida och kolla in alla söta saker. Lovar att ni kommer hitta massor med fina ting =)


En helt vanlig promenad

Nu när Milton lärt sig att gå, är det just det som han ska göra. Inte jämt åka vagn, utan upptäcka världen utanför vagnen =)
Idag gick från parkeringshuset till simmet, en sträcka på knappt 100 meter. Vagnen hade pappa och storebror som var på promenad och fixade ärenden medans vi badade. Vi valde då att gå och den ynka biten tog ca 20 min. Det skulle plockas, försöka ätas, rymmas, allt utom att gå mot simmet.
En äldre herre stannade och pratade med oss. Han tyckte det var så härligt att se Mille tullta runt på trottoaren. Ibland stannade han upp, pekade med fingret och gav ifrån sig ett ljud. Mille alltså, gubben stod still och pratade ;-)
Vi kom fram till att barn är oskyldiga och "rena". Dom födds oförstånde in i en värld där vuxna människor kan vara så elaka och onda. Det är VI som formar barnen, det VI gör tar dom efter!
Efter den lilla pratstunden fortsatte vi mot simmet. Kom dit i god tid, så vi hann med att duscha länge. Skönt att slippa stressa, klä på sig badkläder och värma upp kroppen innan vi slinker ner i badet. Idag var vi hela TVÅ barn och två personal. Var långt ifrån trångt i bassängen ;-)
Nästa vecka är det sista gången för Mille, sen får även han sommarlov från badet. Kommer bli lite besök i simhallen för grabbarna. Med två ungar som älskar att bada kan man inte vänta till hösten =)



Nej han hann inte stoppa stenen i munnen ;-)

Båda grabbarna ligger nu och sover efter lite lunch. Älsklingen åkte iväg med sin pappa för att flytta hit båten och jag ska ta och vila lite. Tror simmet tog lite på mina krafter, eller så börjar jag helt enkelt att bli gammal ;-)
I eftermiddag får vi fin/lekbesök av Fam Lööke. Äntligen får vi till en liten date allihopa!


1 års kalas i solen!

Vilken dag vi hade igår. Det utlovade regnet höll sig på avstånd. Istället fick vi en dag med massor av solsken och värme =D
Vill tacka alla som var här och gjorde Miltons första kalas till en väldigt trevlig tillställning! Han kommer tyvärr inte minnas den men det kommer vi att göra! Som tur är har vi en massa kort att visa honom ;-)
Milton fick massor av trevlig presenter. Vissa gillade han mer och andra gillade vi mer. Men det är en sjön kombo, lite till honom och lite till oss =)
Han fick en fin dagisväska, en ljusblå Kånken av mormor och morfar. Den brydde han sig inte så mycket om men jag älskade den. Sen fick han kläder av både bla moster, farfar och Mahnaz, mormor och morfar. Leksaker av faster och pojkvän/blivande sambo ;-) Leksakerna gick mest hem hos grabbarna, som alltid. Han fick även ett fint namnarmband av farfar och Mahnaz. Fick även Melle på sin 1 årsdag men han har inte än haft sitt några längre stunder. Spelar ingen roll om det är en klocka, ett armband eller plåster allt ska av. Han gillar det inte men jag hoppas att det ändras med tiden!?

Här har ni lite bilder från kalaset, som firades i solen på altanen =D


Födelsedagsbarnet fick ett fint pussmärke av Mahnaz =)

Fina faster i fin jacka ;-)

Dags för paketöppning...


Någon annan gillade också presenterna ;-)



Mamma gillade blingblinget ;-)

Mellan all mat och fika hann vi även med att ta det lite lungt, jaga barnen och leka med barnen =) Tack för allt hjälp. Är skönt att kunna sitta ute på rumpan i 5 min utan att behöva jaga någon av de små trollen.






Cheesecaken blev riktigt bra. Hade bara glömt att ta upp hallonen och tina dom. Så det blev att värma på dom.


Han var skeptisk under hela Ja må han leva sången.

Tack igen för att ni kom hit och höll oss sällskap den här lördagen. Våra sista gäster gick strax innan 23.00. Det är tecken på att även dom nog tyckte det var roligt =)

Nu blir det frukost och lite plock innan jag och Mille drar iväg på bad. Äntligen får jag bada igen =D
Ha en mysig start på söndag!


Till ljudet av små barnfötter


Hade räknat med lite sovmorgon idag. Barnen har under veckan sovit till 6.30 som tidigast. Så efter att ha jobbat som en tok hade jag hoppats på lite sömn. Tvärr blev det inte så, Mille vaknade 06. Inte supertidigt men tillräckligt för att vi fortfarande skulle vara trötta. Lillkillen har under natten fått upp två nya tänder! Båda i underkäken. Inte undra på om han vaknade tidigt.
Barnen ville inte ligga kvar i sängarna så dom gick upp och lekte. Skönt att kunna få vakna till i lugn och ro medans dom busar runt. Mysigt att ligga och lyssna på små fötter som springer runt. Samtidigt hör man hur dom skrattar högt. Blev en bra start på dagen =)

Just nu håller jag på att fixa med cheesecaken. Botten håller nu på att svalna. Snart blir det att fixa med fyllningen och sen åker den in i kylen. Hoppas verkligen att den blir god men det tror jag nog!
Vädergudarna verkar vara med oss idag, så det blir nog att sitta ute på altanen. Det måste bara sluta blåsa. Vi vill helst inte sitta inne och fira 1 års dagen =)

Nej dags att ta tag i den här dagen. Mycket som ska fixas innan gästerna kommer.
Önskar er en lika fin lördag som vi kommer ha!
KRAMAR!


LEDIG!!!

God kväll!
Då är dagen D äntligen här!! Efter alla dessa dagar med jobb får jag äntligen ta det lite lugnt. Att veta att man inte behöver åka till jobbet, det är UNDERBART =D

Barnen är nybadade och har fått mat i magen. Pyjamaserna är på och bilar går som vanligt på tvn ;-) Det är en kväll med mys. Vi har kramats och pussats massor. Gissa om jag har njutit!
Passade på att åka och handla redan idag inför helgen. På Maxi var vi långt ifrån ensamma men jag vill gärna slippa att åka imorgon och handla inför kalaset. Så nu kan jag bocka av det på min to do lista!
Vädret verkar även vara med oss imorgon. Kul för tanken är att grilla och sitta ute. Vi kände att vi skippar allt vad tårsta och grejer är. Kör på grillad kyckling med god pastasallad och till efterrätt en cheesecake. Mamma var gullig och kom in på jobbet imorse med receptet. Hon kommer även överraska Melle med hallongrottor. Är det något Melle är svag för så är det mormors hemmagjorda hallongrottor ;-)

Snart kommer barnen att somna och då blir det mat för mig och min älskling. Blir kycklingpaj ikväll, hittade ett recept på en blogg som jag var tvungen att prova. Den ser riktigt smaskig ut och pajskalet blev SÅ bra. Hemligheten där var kvarg/kesella. Nu hoppas jag att det smakar lika bra som "vanligt" skal gör =)
Är även hockey så efter maten blir det även lite chips och dipp. Passade på att handla billiga på jobbet, 2 för 14. Och jag lovar att dom är godare än Olw. Speciellt våra lättsaltade, mmmmmm!

Dags att titta till pajen. Kikar in lite senare när barnen somnat och vi fått mat i magen =)
Ha en mysig fredag. Nu är helgen här =D


I love Connecticut


Nya fina skänken, vid namn Connecticut.

Hittade den här fina skänken till halva priset förra veckan. Blev direkt kär och ville genast göra om i köket.
Vi har tidigare haft en ekskänk men tanken är att vi med tiden ska byta ut till vita köksmöbler. Men förändringen börjar med den här fina skänken =)
Nu har vi mer förvaring och den är gömd. Det gillar jag nästan mest, att alla saker inte syns. Blir lätt ett stökigt intryk. Sen passade den även bättre till dom vita hyllorna vi har på väggen!

Tack älskling för överraskningen ♥



Har nu landat i soffan, mätt i magen och ska se Eurovisiontävlingen. Måste självklart heja på Eric. Jag kan ärligt säga att jag tycker låten fortfarande är riktig bra. Jag håller tummarna för att vi går vidare!

Ha nu en mysig kväll. Ser ut som om regnet är på väg nu, lite mysigt faktiskt =)
KRAMAR!


Färgklick

God förmiddag! Solen skiner, fast det skulle bli regn. Får se det som en bonus =)
Har hunnit med att ta tag i det stora berget med nytvättad tvätt och vikt in den. Puh säger jag bara. Kul att 90 % av alla kläder är barnens med =) Dom har visst kläder men även känner jag att just DET inte finns när jag vill ha det. Så det blir att bara shoppa mer saker hela tiden. Beroende, ja =D
Om en liten stund ska jag gå och hämta Melle på dagis. Kul att hinna ses lite innan jobbet. Är utbildning från 12-15.30 i butiken. Efter det är det jobb till 20.15 som gäller. Kommer somna som en stock ikväll. Var precis det jag gjorde igår, mitt i hockeyn på soffan. Men nu är det bara idag och ett kortispass imorgon, sen får jag vara ledig. nio dagar på raken har tagit hårt på krafterna. Men det jobbigaste har varit att vara borta så mycket från min familj. Saknar ihjäl mig på jobbet men gulliga sms och mms håller humöret uppe när det är som kämpigast!

Igår hann vi med en sväng på stan i eftermiddagssolen. Massor av folk, förståligt. Ingen vill sitta inne när det är så härligt väder. Barnen skötte sig så bra. Melles trots visar sig många gånger på stan. Inte sitta i vagnen och bara gnälla hela tiden. Vi ska bara gå och titta på bussar, då är han nöjd ;-)
Så är det, bara att bita ihop. Men igår var han en så sor och duktig kille. Precis så som jag vet att Melle är. Vi pratade massor och ibland fick jag en puss =)
Kom hem med snygga shorts till mig själv. Härliga sommriga färger, kan mycket väl bli fler ;-) Men dom var så pass billiga. En skön topp slank också ner. Nu räknar jag med en riktigt varm sommar så det blir användt.
Även Melle fick två par shorts och två t-shirtar. Det går åt, han sliter så mycket på sina kläder. Fläckar och smuts som inte går bort.


Fina sommarfärger. Snyggt till brunbränd hud.

Var specialpris på en underbar duschcreme och världens bästa body lotion från Dove. Bra att ha nu till sommaren, då man vill bara dofta fräsch.

Nytt till Melle. Sköna billiga shorts från H&M. T-shirtarna var nedsatta till 50 kr, billigt och bra =)



Dags att börja röra sig mot dagis. Först ska jag bara slänga på lite mascara. Är nästan dags att åka till jobbet när vi kommer hem. Lyen är att Mille sover, så Melle och jag får lite egentid. En promenad från dagis räcker gott och väl för mig. Min lilla prins ♥

Ha en FAB dag bloggisar!
KRAM.


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Hej i värmen. Sitter ni oh längtar lite efter regnet som dom säger ska komma ikväll??!! Det gör faktsikt jag, känner tt luften behöver rensas ur. Och jorden behöver fukten med!

Gårdagens planer gicki i stöpet. Får bli en annan gång. Visst är jag besviken men det är inte hela världen.
Jag åkte hem till mysiga familjen istället. Mille skulle precis hoppa i badet så han och jag satt och hade det mysigt i badrummet. Han gillar nu att ge saker och sedan säga tack =) Det kommer fler och fler ord ur munnen på honom. Helt otroligt vad han helt plötsligt blev stor =)

Idag har det jobbats, tyvärr kröp tiden fram. Men vi har fått mycket gjort =) Fick i lugn och ro ta mig ann mina nya arbetsuppgifter. Har gått och blivit färskhetsansvarig, ett område jag inte kännt mig helt hundra med. Färskhet är viktigt, kanske därför det skrämmer mig lite. Det sista jag vill är ju att missa på det. Men idag gjorde jag veckans vältring i lugnt tempo. När jag sedan var klar med det gick jag hem en hel halvtimme tidigare.
Kom hem lagom till eftermiddagsfikat =) Blev kaffe och en glass, mums. Skönt att kunna sitta och ta igen sig lite efter jobbet.
Snart ska älsklingen till J och jag och grabbarna smiter ner en snabbis till stan. Har några saker jag vill titta på. Vet inte om helgen kommer att ha plats för shopping ;-)

Här ska nu bytas blöjor innan vi åker iväg.
Tittar in när jag och grabbarna kommit hem. Kanske med något skoj, vem vet ;-)


En kaffe i solen

Barnen leker på gräsmattan medan pappa vattnar. Går åt dessa varma dagar. I vårat lilla land har det börjat att växa men vad vet jag inte. Kommer inte håg allt jag planterade och i vilken ordning =) Men lite spännande är det allt att se vad det blir.
Jag hann hem mellan jobb och eftermiddagens planer. Blev en kopp kaffe på altanen. Det är här jag samlar kraft och energi. Älskar verkligen vår altan, tur att jag har en sådan händig karl som kan bygga ;-) Har sagt det förr men säger det igen. Att bo i hus är verkligen så underbart under dom varmare månaderna. På vintern är det inte lika skoj =)

Snart ska jag ta bilen och åka iväg några timmar. Kikar in när jag kommer hem =)
Njut av eftermiddagen och den underbara kvällen som väntar!


En vaccination & en sommaravslutning!

God kväll i sommarkvällen. Ja jag tycker vi får säga så, vem vill egentligen vara inne!!?? Men med två små som precis gav upp kan vi inte sitta ute. Är ju även hockey på tvn som man måste se ;-)
Nej men vi har spenderat hela kvällen ute. När vi kom hem från badet med Melle var vi ute och vattnade och lekte på tomten. Efter en stund dök mormor och morfar upp på en spontankaffe. Gissa om Melle blev glad. Han ville sjunga och bjuda morfar på banan. Sagt och gjort, blev ca hundra verser av Tänk om jag hade en liten liten apa...=)

På förmiddagen idag var grabbarna på BVC. Var dags för 1 års vaccinationen av Mille. Idag fick även Christian träffa på vår nya BVCsköterska och vi är överens om att byta nu. Det känns bara fel och är jobbigt för barnen. Så vill VI verkligen inte ha det.
Sprutorna hade gårr hur bra somhelst, lite tårar vid själva sticket. Men när dom ställt sig upp och Mille fick gosa med snussen lugnade han ner sig. Det var en lättnad att höra när jag pratade med dom efter besöket. Gör alltid lite extra ont i hjärtat när jag vet att det är dags för sprutor.
Melle hade varit riktigt duktig och skött sig exemplariskt. Tänka sig, med all två års trots som han har nu ;-) Han fick följa med då han slutar på dagis samtidigt som dom skulle vara på BVC. Och mormor kunde tyvärr inte ta Melle idag. Men det är helt ok, 99% av alla andra gånger kan dom alltid ställa upp!
På längden och vikten har det även hänt lite sen sist. Även om Mille inte äter samma mängder som förut.

Vikt 24/2: 10 860 g
Vikt idag: 11 460 g
+/-: + 600 g

Längd 24/2: 76,5 cm
Längd idag: 79 cm
+/-: + 2,5 cm

Nu kommer det dröja ett tag innan det är dags för BVC igen. Blir när han är 18 månader och då hoppas jag det är på Tannefors BVC. Hoppas verkligen att dom är bättre där!!?? Kanske någon som vet??

Idag var det även sista gången på simmet för Melle. Nu får han vänta tills hösten innan det är dags för att hoppa i plurret. Förra veckan missade vi pga att Melle hade feber och inte alls sov bra på nätterna.
Melle visade idag hur mycket han lärt sig den här terminen. Den stora skillnaden är att han lärt sig hålla andan under vatten. Så nu kan vi räkna till tre och sedan dyka under saker och sen komma upp på andra sidan. Då pratar vi kanske 4 sek under vatten. Jag är mäkta stolt över honom, det kunde han inte i början av året då simmet drog igång.
Idag körde dom en liten hinderbana med olika saker. Man fick bla åka rutchkana på mage och när dom slår i vattnet fångar föräldern upp dom. Så Melle dyker i och hittar sedan själv upp till pappas famn. Sen var det att räkna och dyka under föremål. Hoppa i vattnet från mattan. Melle gör bomben i och sen fiskar pappa upp honom =D Och idag lyckades han tom ett dyk. Eller han sprang ut och tvekade precis innan han skulle i men balansen var inte riktigt med. Så det slutade med att huvudet kom i först. Inga problem, han plaskade vidare =)
Är just sådana här saker som han lärt sig. Att om man hamnar i vattnet så "simmar" man tillbaka. Där finns ofta kanten men sen vet han även att när vi badar på simmet är pappa med. I det stora hela handlar det om respekt för vatten men även att inte vara rädd!


Ett väldigt dåligt kort men Melle och pappa är rakt fram =)

Melle fick även sitt tredje klistermärke att fästa på sitt diplom. Men eftersom vi var ute och lekte hela kvällen har vi inte hunnit med att sätta dit det än. Får vi fixa med imorgon =)

Nu ska vi ta en lätt kvällsmacka i form av thin crisps. Vi har fått nippe på det =) Blir det med kokt ägg varje morgon som tid finnes. När jag öppnar blir det frukost på jobbet ;-)
Dags att hugga in innan alla är slut. Imorgon kommer det bli sen uppdatering av bloggen. Efter jobbet blir det att fara iväg direkt och jag kommer komma hem lite sent. Vad vi ska göra är en hemlis ;-) Men håll till godo.

Önskar er en skön kväll. Nu är veckans första dag gjord!
KRAMAR!!


I städartagen

God kväll!
Sitter i soffan och kollar efter lite inspiration med Mikie. Han har varit här och lekt med grabbarna under eftermiddagen. När jag kom hem blev det grillat =) Min favorit på sommaren och jag lovar att grillen var sprängfylld med godsaker. Så nu är magen mätt tills imorgon ;-)

Äntligen är den här jobbhelgen över. Den har varit seg om vi säger så. Fick nog en försmak på hur sommaren kommer vara om det blir fint väder. Inte alls mycket folk, eller jo men dom handlar inte mycket.
Sådana här lugna dagar går då åt till att fixa med sådant som annars hamnar vid sidan om. Idag har jag tex städat och gjort rent pantrummet. Det är kladd och flaskor/burkar överallt. Men nu är det rent, fint och organiserat!
Blev även ett rent personalrum och toalett. Ni får ursäkta mig men jag avskyr att städa andras toaletter. det är SÅ snuskigt men det måste även göras.
Imorgon stämplar jag in redan 6.30, härligt! Ser det som en dag närmare ledighet =) Tycker inte det är tråkigt att jobba men just nu är det en intensiv vecka som väntar. Jag vet hur trött jag kommer vara på fredag. Alla dagar med jobb kommer då att ta ut sin rätt. Men nu laddar vi för att jobba fem dagar =D

Måste även ge mig en klapp på axeln som orkade med att ta hand om ett stökigt hem när jag klev innanför dörren. Två små troll som lekt som tokar. Leksaker och kaksmulor överallt. Blev att fixa med mat och sedan plocka och dammsuga. Men nu är det skönt att ha det gjort =)
Ska nu sätta mig brevid Mikie och leta vidare. Mannen han får jag mysa med i sängen sen!

Ha en skön kväll och imorgon börjar en ny rolig vecka =D
KRAMAR!


Lurat döden

Fick nästan hjärtat i halsgropen idag. Hemska saker kan lätt hända, på en sekund.
Min lilla Agnes var mm från att mista livet igår. Hela händelsen är helt otrolig, kan inte förstå vilken ur hon har haft! Börjar man att tänka på det börjar nästan tårar att rinna. Hennes pulsåder kunde ha träffats och då vill jag inte ens tänka på hur det faktiskt kunde gått.
Hon mår nu bra och har bandage. Nu ska dom hålla koll på att det inte blir infekterat. Det hoppas jag verkligen inte.

Se nu till att läcka ihop min lilla strumpa!


Förra sommren på altanen, Melle och Agnes.

När jag berättade för Melle ikväll vad som hänt sa han: Åka Agnes. Sen gick han till hallen och satte på sig skorna.
Lillkillen ville nog åka och trösta sin lilla jänta. Han och Agnes har verkligen något speciellt. Och jag kommer inte hindra dom från att finna varandra på helt andra plan. Men det ligger långt fram i tiden ;-)

Ska nu krypa ner under täcket. Mannen sover redan, han har verklugen inte mått bra idag. Hoppas nu bara att det inte är någon influensa som är på g?!
Han envisas dock med att bada med Buddah imorgon. Kan inte hindra honom. Under tiden är Melle hos mormor och morfar som köpt en present till honom idag ;-) Vet att den kommer uppskattas =D

GoD kVäLl & SwEeT dReAmS!


Grattis vår fina Buddah!!





Idag är det ingen vanliga dag, för det är Miltons 1 års dag!!!

Tänk vad fort ett år har gått. Tiden har sprungit iväg och så mycket har hänt! Jag har verkligen älskat varje sekund, även dom mindre roliga. Dom hör ju även dom till, livet skulle inte vara lika roligt om man inte lärde sig något av det jobbiga!

Vid 11.50 idag sms jag min älskade och påminnde honom om att det var exakt ett år sedan skatten entrade världen. Vilken dag det var. Minns varje liten minut av den. Var omtumlande men jag är glad att det inte blev något allvarligt.
Blev aldrig någon förlossningsberättelse men vi blev kvar en natt pga att Mille hade svårt att komma upp i temp. Och jag fick en blödning efter förlossningen. Men då visade sig sjukvården från sin bästa sida. Två barnmorskor, en läkare och två sjuksköterskor stoppade den snabbt och jag återhämtade mig på två röda!
Det viktigaste var hela tiden att Mille skulle må bra. Själv skulle jag kunna må skit, bara han slapp att ha ont eller må dåligt!

Jobbade från 7.30-18.15 idag så vi firade med paket när jag kom hem. Tyvärr var leksaken trasig och den är köpt i början på året. Så tyvärr har vi ingen bytesrätt =( Men jag ska testa att köpa nya batterier imorgon och se om den kanske kan fungera.
Vi har valt att bara köpa två saker till honom, blev en leksak och en pyjamas. Men han förstår ändå inte och när vi har kalas kommer han få en massa saker. Det räcker och i sommar kommer vi hitta på massa roliga saker, så det får väl bli lite av hans presenter =)


Storebror måste självklart hjälpa till att öpnna ;-)


Just nu är jag inne i en jobbperiod, 9 dagar på raken. Så på fredag kl 15.15 går jag av. Känns skönt att veta att herr Lööke jobbar likadant, kan jag alltid tänka på honom när det känns lite extra kämpigt ;-)
Det betyder att det är jobb hela dagen imorgon med. Lite lyx med att jag får sovmorgon och börjar inte förän 9.45. Skönt med tanke på att det fina vädret inte gör att folk väljer att åka och handla mat. Förstår dom, skulle inte jag heller vilja göra ;-)
Men imorgon kväll blir det lite extra mys när jag kommer hem från jobbet. Grillat och trevligt sällskap, inte helt fel =)

Nu ska jag ta och plocka lite här hemma. Hoppas jag orkar titta in en sväng efter, lovar inget ;-)
I vilket fall, ha en trevlig kväll!!


Fredagstrött



Jag slumrade till en stund i soffan efter lunch. Konstigt med tanke på hur mycket vi fick sova inatt?! Måste bara komma igång lite innan jag åker iväg till jobbet. Värsta som finns är när man ska jobba och fortfarande är lite trött. Man kommer aldrig igång då =)
Tror det blir en snabbkaffe innan jag sätter mig i bilen och brummar iväg till jobbet. Hoppas på lite att göra så timmarna går fort. Ikväll blir det nybakade scones när jag kommer hem. Det om något gör ju att man vill vända bilen och åka hem igen ;-)

Önskar er en skön start på helgen. En helg då värmen och solen ska återvända, ME LIKE =D
Kramar!


Sovmorgon!

Då var det fredag igen, som vanligt bara måndagar och fredagar =) Veckorna springer iväg men någon myshelg blir det inte för mig. Jobba öppning till stägning både lördag och söndag. Det betyder att jag jobbar hela Milles 1 årsdag =( Fy så jäkla trist det är men vi har firande på kvällen när jag kommer hem från jobbet. Bara vår lilla familj =D

Idag tog vi en liten sovmorgon, skönt. Barnen kom i säng ganska sent igår. Vi var hemma hos Ramona och Mencken och grillade på kvällen. Första gången vi fick se huset som dom köpte för läääänge sedan ;-) Riktigt mysigt, ljust och vackert inrett. Naturen inpå knuten, en riktig idyll!
Melle hade en superkväll och hittade en ny bästa vän. Katten Tiger, han har nog aldrig fått så mycket uppmärksamhet som igår. Melle klappade, lekte, sprang ja allt med denna lilla ludna vän. Och Tiger verkade tycka det var lika skoj, han sprang efter Melle som en hund =D Ja det är nog en hund i fel utstyrsel om ni frågar mig ;-)
Kvällens höjdpunkt för lillkillen var nog ändå när han fick åka traktor med pappa. Och inte nog med det, Melle fick styra. Gissa om han var koncentrerad, inget skratt eller leende. Att tittade noga och styrde sedan. Visst det gick bara i 1 km/tim men herregud så duktig han var. Hela huset och tomten är intakt =D




Tyvärr var vi tvugna att bege oss hemåt strax innan 20.30. Grabbarna var då så trötta att inget funkade, inte ens Tiger.
Tog inte lång tid innan båda sov som stockar i bilen och efter välling hemma somnade dom om igen. Vi sov sedan som små bebisar allihopa hela natten!

Nu ska jag och Mille sticka iväg och handla lite. Älsklingen är på övervåningen och Melle på dagis. Vi skyndar oss på hem så vi hinner med att hämta lillkillen på dagis =D
Sen blir det lite lunch och slapp innan dagens kortpass på jobbet börjar 15.30. Skönt med tanke på helgen som väntar =)

KRAM!


Morgonkaffe

God morgon! Härlig dag, solen skiner och jag jobbar kort pass. Kvällen bjuder på fina planer, så förmiddagens läkarbesök rör mig inte i ryggen.
Årlig kontroll på mag & tarm. Har inte varit där sen innan Mille kom, dags nu. Ska bli skönt att fråga lite jag har funderat på. Vet ganska bra vad som ger mig skov men jag skulle vilja veta mer vad jag kan göra för att slippa dom. Dålig sammanhängande sömn är min svaga punkt men det kanske finns något jag kan göra för att förhindra att få ett skov. Kanske äta mer eller mindre av något och då blir inte magen lika illa berörd när jag får för lite sömn?! Ja vi får se helt enkelt =)

Ska snart ta en dusch men först ska jag dricka upp mitt kaffe och mysa med världens underbaraste Milton. Som inatt bara vaknade en gång efter flera nätter med dålig sömn. Började med Melle i helgen och sen började Mille. Dom fick båda feber så jag tror dom hade en släng av samma bassislusk. Nu är dom båda feberfria sen flera dagar och pigga som få =)
Nej dags att sätta fart, måste åka om en liten stund.

Ha en FAB dag!


En deal och en tvättmaskin!

Gjorde en riktigt bra deal idag. Inte med någon försäljare utan med min man ;-)
From idag blir det ingen mer inredning shoppad förän Milles rum är klart på övervåningen. Och nu ska ni inte tro att jag inte fick ha några krav tillbaka. Jo ni, till första juni ska det vara klart! Så nu får vi se om han jobbar undan, vill börja flytta upp lite på vår övervåning också =D
Självklart har jag en snäll make som gav mig en sista present. En vit fin tvättmaskin! Ja brukar inte ni också få det??!! Kanske ska säga att den är av modell mindre också. Det är en tvättmedelsbehållare men ack så fin!


Den gamla IKEAburken får tyvärr göra plats för tvättmaskinen ;-)

Här hemma vankas det nu tacofiesta på Melles order. Så innan vi slår oss ner vid bordet ska jag hämta honom ur duschen. Efter en cykeltur med pappa var han kall när han kom hem. Blev både skumbad och en dusch för att varma hans lilla kropp!

Tittar in igen när barnen har somnat.
Ha en trevlig kväll!


Lax & sparrispaj

God kväll!

Härligt väder vi har haft idag, lite regn, sol och snö. Ja det är ett försenat aprilväder som dragit in ;-) Känns tryggt att veta att det ska bli varmt till helgen. Lite tråkigt att jobba hela helgen men jag får nog njuta någon dag när jag är ledig. Kommer komma massor av härliga dagar, sommaren är ju bara runt hörnet =)

Ikväll gjorde jag en av dom godaste pajerna jag ätit på länge. Brukar ofta bli skaldjurspaj här hemma men idag slog vi till på en riktigt vårpaj. Färsk sparris och kallrökt lax, mycket lyckad kombo.
Äggstanningen är gjorde på grädde och ingen mjölk. Så den kanske inte är något för ni som passar er för vad ni äter. Brukar själv göra på mjölk men from nu blir det grädde. Det smakar SÅ mycket mer och mättar bättre!
Var lite orolig för att pajskalet skulle bli misslyckat då jag verkligen inte kan göra pajskal. Hur jag än följer ett recept blir det bara pannkaka. Skulle gentligen kavlat ut den här degen men jag kunde knappt trycka ut den i formen. Sprack och ville inte hålla ihop. Men det blev riktigt lyckat ändå, knaprigt och inte alls degit =D


Den blev något mörk men det är pga att den fick stå i ugnen medan vi åkte och hämta pappa hos J.

Till pajen måste man ha en kall god sås. Blev en klassiker, romsås med egenodlad gräslök ;-)

På pajen lade jag sparristopparna och två kokta ägg. Var pricken över i med sparrisen. Kokade dom i 1 min så dom blev krispiga. Gott med lite tuggmotstånd.
Självklart ska ni få receptet så ni själva kan testa, kanske redan nu till helgen!!?? =)

Pajdegen:
  • 100 g smö
  • 3 dl mjöl
  • 2-3 msk vatten
Blanda allt i en matbredare. Kavla eller tryck ut degen i en pajform på ca 25 cm i diameter.
Nagga med en gaffel och ställ kallt i kylen i 20 min. Sen gräddar ni pajen i 175 grader i 10 min.

Fyllning:
  • 100 g kallrökt lax
  • 200 g färsk sprris
  • 1 dl riven västerbottenost. Funkar även med prästost, var den vi hade hemma =)
Skär laxen i småbitar. Dela sparrisen i småbitar men se till att knoppbiten är lite större.
Koka upp saltat vatten och lägg ner sparrisen i 1 min.
Lägg sparrisen, inte knopparna i det förgräddade skalet tillsammans med lax och ost. Sen häller ni över äggstanningen.

Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk skalt
  • 1 krm vitpeppar
Sen gräddar ni pajen i 175 grader i ca 30 min.
Lägg sedan två kokta delade ägg och sparristopparna på pajen. Går även att ha lite kallrökt lax.

Smaklig måltid =)

Romsås:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 burk stenbitsrom
  • Gräslök
  • 1 krm salt
Dags att stänga datorn och titta på fotbollen. Blir en tidig kväll i sängen då jag ska jobba extra mellan 7-12 imorgon. Lagom pass och så kommer jag hem till lunchen =D

Ha en FAB kväll och håller tummarna för att vi vaknar upp till en vårmorgon imorgon!
KRAMAR.


Lime

Såg att den här klänningen kommit ut i butik. Lite sugen att ta en titt på den. Färgen är helt underbar till brunbränd hud. Vill även gärna känna kvaliten och se hur kort/lång den är i verkligheten. Är inte helt omöjligt att den får följa med hem om den uppfyller mina förväntning ;-)

I sommar kommer det bli lite utgång och trevliga middagar på stan. Och då räknar jag med sol och värme. Sen är klänningen också en självklarthet ;-)


2 x Ruda

I slutet på förra veckan fick vi besked om att Milton kommer få börja på samma dagis som Melle. Fick reda på det av fröken Lena när jag hämtade Melle, hon kunde inte hålla sig. Så nu komer hon få skola in lillebror med, skoj =D Så under kvällen har jag tackat ja till platsen och den 8/8 kör vi inskolning!
Kommer bli så skönt att ha båda barnen på samma dagis. Har inte varit en självklarhet pga den platsbrist som råder. Och om man inte informerar den personen på kommunen som har hand om det området man bor i så kan barnen hamna på olika dagis. Är inte lätt att veta, vi fick reda på det av en slump när vi ringde och frågde om nya dagiset.
Grabbarna kommer efter årsskiftet få flytta till det nya dagiset dom bygger precis utanför oss. Vi har disskuterat hit och dit om för &nackdelar med att ha dom så nära. Det vi har kommit fram till är att det kommer funka fint. Likväl som det kommer vara mindre kul att se huset när dom har dåliga dagar så är det lika skönt att aldrig ha mer än några steg till dagis. Det bästa av allt kommer nog vara att allt är nytt och fräscht =)

Somnade till i soffan tidigare. Trött efter natten och en riktig skitmorgon. Fick gå hem från jobbet då jag enligt mina kollegor var helt vit i ansiktet. Kan äligt erkänna att jag var långt ifrån 100 %. Ett illamående som gjorde mig helt matt, orkade knappt att lyfta kartongerna. Men sömn och nyponsoppa fick det värsta illamåendet att lägga sig. Kroppen är inte helt full med ork men jag hoppas att sömn ska råda bot på det?! Än så länge har Melle sovit bra. Och innan han somnade fick han världens energikick. Blir nog dagis imorgon, OM han är feberfri! Han trivs bäst med att få vara ute och leka. Skulle han bli sämre så kan vi bara hämta hem honom.

Nu ska jag vara trist och förflytta mig till sängen. Se den sista perioden av hockeyn i sängen, sen kommer jag slockna..igen ;-)
Sweet dreams!!


Rachel Zoe



Idag hämtade jag ut min klänningen som jag beställde från Lindex. Den är från deras samarbete med Rachel Zoe. och förra veckan när jag var nere på stan för att handla den hade den självklart inte kommit in i butiken. Någon info om den skulle göra det hade dom inte heller. Så istället för att vänta och chansa beställde jag den över nätet. Mycket smidigt och extra bra att man kan välja att hämta ut sitt paket i en Lindex butik =D

Jag blev helnöjd med klänningen och nu ska jag bara se om jag någon söt liten kofta här hemma att ha till. Måste nog ha något om axlarna på bröllopet. Man vet ju inte om det blir dåligt väder, håller tummarna för sol och varma grader =) Men i vilket fall kan kvällen bli kall, bra att ha något då.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Nu ska vi ta och natta två trötta barn. Melle sov riktigt illa inatt, tror han hade riktigt ont i kroppen. Febern har sakta gått ner under dagen men man märker att han nog är lite mör i kroppen. Hoppas får hans och vår skulle att natten kommer bjuda på mer sömn. Det behöver vi alla!

Hörs lite senare när vi landat i soffan och barnen somnat =)
Ha en skön start på veckans första kväll!


Nytt, nytt, nytt


Ny vit spegel i sovrummet.

Har saknat att inte ha någon spegel i sovrummet. Mitt I-lands problem är att behöva gå ut i hallen för att se hur kläderna sitter på. Men nu är det ett minne blott =)
Jag och Mille svängde på vägen hem från IKEA in hos min fina Ramona på jobbet och hälsade på. Det var då jag slog till på denna spegel. Just nu står den lite inklämnd men tanken är en bättre plats när vi får mer rum ;-)

Igår köpte jag även detta söta halsband. Fint att man kan ta ut brevet och få ännu ett hänge. Kommer bli ett halsband som används ofta ;-)


Gillar den slitna gamla stilen.


Ska nu ta mig en kopp kaffe. Barnen var trötta rekordtidigt idag och gnällde efter välling och säng redan vid 18. Dom fick hålla ut ett litet tag och Mille somnade direkt.
Melles feber har inte gått ner och innan han skulle lägga sig var han riktigt varm. Fick lite alvedon och blev hur pigg somhelst. Är nog först nu som han somnat =)
Vi tyckte han luktade lite illa ur munnen på förmiddagen så det kanske blir att ringa Anders imorgon ifall febern inte gått ner. Han har 38.7, så det finns en viss risk för halsfluss. Mat och dricka har inte riktigt gått ner men det kan ju även bero på att han helt enkelt inte känner sig helt hundra. Min lille sork, att han skulle gå och bli så här =(
Vo håller tummarna för att han vaknar pigg och feberfri imorgon. Blir nog tyvärr inget dagis eller bad även om han är frisk. Dumt att äventyra men alla beslut tas imorgonbitti.

Ha nu en härlig avslutning på den här söndagskvällen. Som ser ut att sluta solig och fin!
KRAMAR bloggisar.


Vår valborg!

Hej på er!

Här hemma blev det inget bloggande igår. Hade ingen känsla eller ork för att göra det. Men idag är känslan tillbaka =)
Vi hade en väldigt lugn och städad afton igår. Brukar inte bli större utsvägningar när man har småbarn ;-) Vädret kanske också gjorde att hela firandet drogs ner lite. Fast til kvällen sprack det upp, trevligt.
Ingen brasa blev det, kl 21 är lite sent att försöka hålla våra små vakna till. Och väcka dom bara för att titta på en eld känns inte så skoj. Istället blev det att titta på farfar och fru som åkte MC-kortegen. Vi har turen att bara bo ett stenkast från starten av kortegen =D
På morgonen var vi duktiga och gick in till stan. Behövde köpa nya jeans till Mille och jag hade sett ett par ballerinaskor som jag ville ha. Hittade både skor och jeans och innan vi åkte hem blev det en fika i solen.



Bla dom bekvämaste skorna jag äger. Kommer att slitas under under sommaren =)

Idag har vår Melle lyckats att dra på sig en liten feber. Och för att toppa det har han även lyckats att slå sig ovanför ögat. Så han har ett litet sår och är lite lila på ögonlocket. Hur han lyckades med det inatt vet vi inte. Men han brukar kunna både prata och gå i sömnen och igår var en natt med mycket prat...och skratt =D Så vi tror han gjorde något i sömnen, kanske slog i skyddet på sängen?!
Jag och Mille tog iallafall en sväng till IKEA efter lunch. Melle ville vara hemma och mysa framför bilar istället.
Mille var i stort behov av ett nytt täcke. Det han har haft nu har varit lite för litet för alla påslakan. Nu har han både nytt täcke och nytt påslakan. Kunde inte motstå denna nyhet, så sött & somrigt =)
Blev som alltid lite andra småsaker med. Går ju inte att bara handla det man ska ha på IKEA ;-)



Ja så här har vår Valborgshelg sett ut. Lugn och skön, behövdes efter veckan som gått.
Nu laddar jag för en ny arbetsvecka, den ger en dags ledighet och sen är jag inte ledig förän nästa helg. Kommer bli segt men några av dagarna är korta pass. Tackar jag för!

Här hemma ska jag nu ta mig ann det senaste inköpet i heminredningsväg ;-) Bilder på det återkommer jag med senare ikväll.
Efter jag fixat med det blir det att mumsa lite sockerkaka som vi bakat här under tiden som jag bloggat. Så nu doftar det härligt nybakat här hemma!