En vaccination & en sommaravslutning!

God kväll i sommarkvällen. Ja jag tycker vi får säga så, vem vill egentligen vara inne!!?? Men med två små som precis gav upp kan vi inte sitta ute. Är ju även hockey på tvn som man måste se ;-)
Nej men vi har spenderat hela kvällen ute. När vi kom hem från badet med Melle var vi ute och vattnade och lekte på tomten. Efter en stund dök mormor och morfar upp på en spontankaffe. Gissa om Melle blev glad. Han ville sjunga och bjuda morfar på banan. Sagt och gjort, blev ca hundra verser av Tänk om jag hade en liten liten apa...=)

På förmiddagen idag var grabbarna på BVC. Var dags för 1 års vaccinationen av Mille. Idag fick även Christian träffa på vår nya BVCsköterska och vi är överens om att byta nu. Det känns bara fel och är jobbigt för barnen. Så vill VI verkligen inte ha det.
Sprutorna hade gårr hur bra somhelst, lite tårar vid själva sticket. Men när dom ställt sig upp och Mille fick gosa med snussen lugnade han ner sig. Det var en lättnad att höra när jag pratade med dom efter besöket. Gör alltid lite extra ont i hjärtat när jag vet att det är dags för sprutor.
Melle hade varit riktigt duktig och skött sig exemplariskt. Tänka sig, med all två års trots som han har nu ;-) Han fick följa med då han slutar på dagis samtidigt som dom skulle vara på BVC. Och mormor kunde tyvärr inte ta Melle idag. Men det är helt ok, 99% av alla andra gånger kan dom alltid ställa upp!
På längden och vikten har det även hänt lite sen sist. Även om Mille inte äter samma mängder som förut.

Vikt 24/2: 10 860 g
Vikt idag: 11 460 g
+/-: + 600 g

Längd 24/2: 76,5 cm
Längd idag: 79 cm
+/-: + 2,5 cm

Nu kommer det dröja ett tag innan det är dags för BVC igen. Blir när han är 18 månader och då hoppas jag det är på Tannefors BVC. Hoppas verkligen att dom är bättre där!!?? Kanske någon som vet??

Idag var det även sista gången på simmet för Melle. Nu får han vänta tills hösten innan det är dags för att hoppa i plurret. Förra veckan missade vi pga att Melle hade feber och inte alls sov bra på nätterna.
Melle visade idag hur mycket han lärt sig den här terminen. Den stora skillnaden är att han lärt sig hålla andan under vatten. Så nu kan vi räkna till tre och sedan dyka under saker och sen komma upp på andra sidan. Då pratar vi kanske 4 sek under vatten. Jag är mäkta stolt över honom, det kunde han inte i början av året då simmet drog igång.
Idag körde dom en liten hinderbana med olika saker. Man fick bla åka rutchkana på mage och när dom slår i vattnet fångar föräldern upp dom. Så Melle dyker i och hittar sedan själv upp till pappas famn. Sen var det att räkna och dyka under föremål. Hoppa i vattnet från mattan. Melle gör bomben i och sen fiskar pappa upp honom =D Och idag lyckades han tom ett dyk. Eller han sprang ut och tvekade precis innan han skulle i men balansen var inte riktigt med. Så det slutade med att huvudet kom i först. Inga problem, han plaskade vidare =)
Är just sådana här saker som han lärt sig. Att om man hamnar i vattnet så "simmar" man tillbaka. Där finns ofta kanten men sen vet han även att när vi badar på simmet är pappa med. I det stora hela handlar det om respekt för vatten men även att inte vara rädd!


Ett väldigt dåligt kort men Melle och pappa är rakt fram =)

Melle fick även sitt tredje klistermärke att fästa på sitt diplom. Men eftersom vi var ute och lekte hela kvällen har vi inte hunnit med att sätta dit det än. Får vi fixa med imorgon =)

Nu ska vi ta en lätt kvällsmacka i form av thin crisps. Vi har fått nippe på det =) Blir det med kokt ägg varje morgon som tid finnes. När jag öppnar blir det frukost på jobbet ;-)
Dags att hugga in innan alla är slut. Imorgon kommer det bli sen uppdatering av bloggen. Efter jobbet blir det att fara iväg direkt och jag kommer komma hem lite sent. Vad vi ska göra är en hemlis ;-) Men håll till godo.

Önskar er en skön kväll. Nu är veckans första dag gjord!
KRAMAR!!


Kommentarer
Emha säger:

Ja, vi går med Milo till Tannefors och vår BVCsköterska är jättebra, så hoppas ni tycker det blir bättre där :-)

2011-05-09 | 22:16:34
Bloggadress: http://onlyemha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback