Den bästa av dagar

Imorse när jag vaknade hade jag på känn att den här dagen skulle bli lite extra speciell. Och det på ett bra sätt.
kanske berodde det på att Buddah sov till efter 7.00?! Eller var det för att den bara kändes magisk, jag vet inte!?

Började med bra besked hos doktorn och efter det en fika på stan med mina föräldrar. Melle tyckte det var en bra sätt att starta den här veckan på. Kan inte mer än hålla med honom.
När det sedan var dags för simmet, fanns förra veckan i bakhuvudet. Tänk om han blir lika ledsen igen. Men det var inget att oroa sig för, han var sitt gamla jag idag igen. Han fick massor av beröm, mest av sina föräldrar ;-)
Har nog även fixat in Mille på sim. Han kommer få börja simma på söndagar om några veckor - total lycka! Att se hur han varje vecka sitter och tittar på storebror, det värker i hela mig för jag vet hur mycket även han vill bada.

Under tiden som Melle och Christian badade gick jag och Mille till affären. Skulle bara handla några småsaker men i en korg låg till min stora lycka 3 förpackningar med hans välling. Den bra mjölkfria vällingen från Semper. Den som man knappt kan få tag på.
Det blev att fira denna dag med att köpa lite godis och sushi =D


Ser ni den fina lappen som sitter på förpackningen??!! 30 %, TACK!

Här ska nu mysas ner i soffan med godiset. Repris av ett program från helgen ska ses. Barnen sover gott sen länge tillbaka. Skönt med egentid, det behövs!



Fynd



Det är inte mycket man hittar på reorna längre. Slutrea brukar betyda att det som hängt längst in på lagret i 3 år nu hittar ut i butiken igen.
Igår efter pannkakslunch med Sofie, åkte vi en liten sväng till Ikano. Ryktet om billiga jeans för 149 lockade mig. Behöver ett par till jobbet som jag kan slita på. Tyvärr gav inte det någon utdelning. Men jag hittade denna härliga halsduk för ynka 29 kr. Älskar att den just har fransar på enbart ena sidan.
Kom även hem med en lång topp som har kvartsärm. Även denna på rean för 49 kr. Älskar just nu den mörkblåa färgen, vet inte varför. Den är ju inte speciellt vårig!?
Till Melle blev det ett par klassiska hängslebyxor. Är så otroligt sött på små grabbar =) Dessa kommer passa bra till dagis men han fick inviga dom redan idag. Passade perfekt och en gulligare unge får man se sig efter. Ett bra fynd för 79 kr....på rean ;-)

Nu gör jag som barnen och vilar lite. Har varit med Mille hos doktorn på morgonen. Återbesök hos Anders och om en månad ska vi tillbaka för blodprov. Då ska vi se hur allergisk han är mot mjölk.

KRAM!


Utrensning!

Har spenderat eftermiddagen med att rensa ut två av fyra garderober här hemma. Blev en hel del kast men även lite som ska säljas. Sen blev det självklart en påse med kläder till Sofie. Det är oftast dit som kläder går som jag inte längre vill ha =)
Jag har bättre översikt på vad jag inte behöver köpa och vad som kan få flytta in i garderoben. Baslinnen i olika färger är det köpförbud på just nu. Har sjukt många i olika färger. Byxor däremot behövs det en del av. Framförallt vanliga byxor, inte jeans. Även om jag inte använder det så ofta är det bra att ha ett par hemma.
Jag är i allfall stolt över mig själv som tog tag i det här. Gjorde det samtidigt som jag var själv med två trötta barn. Varav det ena är sjukligt tykänslig just nu. tror ni kan gissa vem!? ;-) Men ett tag var han riktigt nöjd. Då kröp han runt i klädhögen på golvet och åt på ett skärp =D
_____________________________________________________

Här hemma ska vi snart äta lite middag. Christian kom precis hem och kyckling ska bara bli klar, sen ska min tomma mage fyllas med mat.

På återseende bloggisar!


Ingen vanlig söndag...

God morgon!

Här hemma har Buddah redan somnat igen. Han vaknade 6.10 och ansågs sig vara pigg. Kan intyga att så var inte fallet men att söva om honom var omöjligt.

Här hemma väntar en söndag med en massa lek. Sofie och barnen kommer över under förmiddagen. Ska bli roligt med tanke på att vi inte setts på evigheter. Även roligt för barnen att få leka av sig. Kommer dom sova gott inatt ;-)
Blir även lite lunch, och med tanke på alla barn så blir det pannkakor. Helt fel dag men vi kan säga att det är torsdag idag =D
Ska bli et skönt sätt och avsluta den här helgen på. Igår hade vi mysigt besök at Pia. Hon var hemma i stan över helgen och då måste vi passa på att ses. Tyvärr kunde inte Malin komma, Alice var inte på topp. Synd men det kommer fler tillfällen.

Blir att snart ge sig ut till affären och handla lite mjölk och ägg till lunchen. När vi köper hem massor med mjölk, då går den inte åt. Men när vi handlar lite, ja då tar den slut på ett ögonblick. Hur kommer det sig??

Enjoy and have a FAB sunday!


Sugen på vår






Det är när man ser sådana här godbitar som man längtar till våren. Tunna kläder och skor. Solglasögon och lätta skor - me like =)
Nästa gång jag är på stan ska jag gå in på Gina och känna lite på nyheterna. I veckan när jag var där såg jag dom inte. Men än är inte våren här på allvar, så det kanske inte har kommit än?!
Jag ser i allafall fram emot en vår med en ny garderbob. Lite är redan beställt men MYCKET ska även städas ur. och efter det ska mina inköp bli mer planerade. Det som behövs ska köpas, inte bara en massa "snygga/kanske ha" plagg.

Nu är det mat för barnen som gäller och efter det blir det bad. Jag ska ta mig lite hummersoppa och ett glas vitt ikväll när dom somnat. Mannen spelar poker så jag är helt alena.

Ha en FAB kväll raringar!




10 kg kärlek


Han är inte bara stor, han är vig också ;-)

Igår var det dags för att väga och mäta Buddah. Var ca 2 månader sen sist. Som tur hade dom tid vid 12 och jag slutade 12.45. Perfekt tid, bara att hämta upp dom på BVC.
Eftersom Melle inte går på dagis än får han följa med på besöken. Men det gillar bara vår BVC sköterska. Han charmar alla genom att prata och flörta. Han gav henne rånburken och hon frågade då om hon fick ge ett. Självklart fick och det och Melle svarade med att säga Tack Tack =) Nu hoppas Carrie att Melle kommer ihåg det här tills nästa gång det blir spruta =D

Mille har i allafall börjat att plana ut lite mer på kurvan, fast han ligger fortfarande över genomsnittet. Kan jag förstå med tanke på att han kan äta tills han spricker. Ingen botten i den här ungen ;-)

Vikt 1/12: 9740 g
Vikt idag: 10180 g
+/-: + 440 g

Längd 1/12: 72,5 cm
Längd idag: 74,5 cm
+/-: + 2 cm

Han mår i allafall bra och ser även välmående ut. Det glädjer mig! Han kryper i full fart nu och försöker redan att resa sig mot allt. Men det är bara ibland som han orkar att ta sig upp. Tur är det =)
Som det känns nu så kommer Mille gå innan han fyller 1 år. Han är snabbare än vad Melle var men samtidigt har han någon att ta efter.


BLÄ!


Alla dagar blir inte som man tänkt sig...

Tar igen mig i sängen. Känner att jag behöver det efter en stressig morgon på jobbet. Den här morgonen kunde börjat bättre. Och jag tycker att morgonen oftast lägger grunden för hur resten av dagen kommer se ut. Och i dag stämmer det till 100 %.
Hade tänkt att avsluta den här arbetsdagen med en eftermiddag på stan. Det blev inte så, hem istället. Och det var så jag hamnade här. Men jag skyller allt på min morgon!
Helgen bjuder inte på så mycket. Jag och Christian kommer knappt att ses, skoj. Tycker det är mest barnen som blir lidande men om 1 vecka är det helg igen =)

Nej nu ska jag stänga datorn och förbereda för en mysig helg med mina små hjärtan. Den ska börja med bad för deras del, det gillar dom!


One fits all


Denna ståbräda har vi köpt till Melle. Passar alla vagnar och är mjuk och skön för barnen att stå på.

Nu när Melle ska börja på dagis måste vi ha en ståbräda så vi slipper att ha syskonsitsen på. Vagnen blir både enklare och smidigare att köra utan den.
Tanken är med tiden att vi ska börja att använda Teutonia vagnen och ha sulkyn till Melle. Eller bara en vagn med ståbräda. Ärligt så tycker Melle att det inte är lika roligt att åka vagn längre. Han ska gärna gå men det är inte jämt som det funkar. Då är en ståbräda den perfekta lösningen.

Vi valde att köpa en Bumprider, den ska passa vilken vagn somhelst. Och det gör den faktiskt!
Babyproffsen håller nu på och rear ut andra sorters brädor för dom rekomenderar bara att man köper just den är brädan.

Nu är det dags att börja med middagen. Börjar kurra i magen =)


För trötta ögon!


För oss trötta småbarns mamas. Till er andra, grattis!

Igår köpte jag en concealer från Garnier. Den har en kylande kula som hjälper till att ta bort påsar och mörka ringar runt ögonen. Och det bästa är att den även är fylld med täckande concealer.
Har tittat på den förr men har hört att den inte ska vara så bra. Men på HM är den på specialpris just nu och jag köpte mig en, bara för att testa. Och imorse la jag lite under ögonen och vips såg jag mycket piggare ut.
Jag får väldigt lätt mörka ringar under ögonen. Jag är en trött småbarns mamma, sömn är inte direkt min bästa vän. Men nu har jag ett trollspö att ta till hjälp =D


07.43

God morgon!

Just den tiden idag slog Buddah upp sina ögon. Var månader sedan han sov så länge på morgonen. But I like it =D Skulle inte tycka illa om han gjorde det till en vana ;-)
Annars har han sovit ganska bra inatt. Var ca 1 timme inatt då han bara skulle sova i famnen. Så fort vi la ner honom i sängen vaknade han. Men tillslut var han nog så trött att han inte orkade bry sig vart han sov.
Så tills inatt hoppas jag på mindre vaken tid och sova lika länge. Snälla låt detta bli liiiite mer vanligt....??!!

Ska snart bege mig iväg och fixa naglarna. På tiden, min ena tumnagel gick av i helgen. Ser förskräckligt ut men en kort pluttnagel. Idag blir det en förlängning på den och lite fransk. Snyggt nu när våren snart kommer att börja visa sig. Är vad jag hoppas på ;-)

Ciao mina vänner!


Company tonight

Ikväll har vi besök, farbror Mikie är här. Äntligen får grabbarna busa med sin favorit farbror. Eller han är rättare sagt gudfar men här hemma går hans som farbror.
Grabbarna skulle precis sätta sig och äta när Mikie knackade på rutan. Melle blev så glad och gick fram och knackade tillbaka. Sen röjade han tills han somnade strax efter 19. Att lite främmande kan göra så mycket!
______________________________________________

Har tagit en dusch och tvättat bort dagens resa. 5 timmar tur/retur i bil gör att man känner sig lite dassig. Så efter barnen somnat tog jag en lång dusch och nu känner jag mig som en ny människa.
Har satt mig tillrätta i soffan och tittar på Masterchef. När det är slut blir det att bädda in nya lakan och sen är det en stor chans att jag somnar. En väldigt tidig morgon och att köra bil hela dagen tar på mina krafter.

Se nu till att mys rejält i din älskades famn!
KRAM.


H E M M A



Härligt att få komma hem tidigare än jag räknat med. Det ger mig massor med tid att snussa på min små älsklingar. Usch vad jobbigt att inte få dom en morgonpuss. Men det tar vi igen nu!


Salig

När vi mat idag, jag och grabbarna fick Melle två nya filmer. Ni kan kanske gissa vilka?! Japp, Tomas och hans vänner =)
Efter maten tog Melle sina filmer och pussade framsidan på ena fodralet. Ett större tecken på hur mycket han gillar detta lilla tåg är nog svårt att få. Så sen en stund tillbaka sitter han i sin säck och tittar på nya filmen. Gissa om han kommer somna nöjd ikväll. Om han kommer somna... ;-) Och jag har en känsla att det kommer vara det första han ska se när hans två blå slår upp. Har vi otur så blir det svårt för pappa att få ut grabbarna imorgon =D

Här ska nu Buddah få på sig pyjamasen och sen ska han få lägga sig. Just nu kan han inte vara still utan måste röra på sig för att inte somna. Vilka härliga ungar man har!


Finns det hjärterum...

I lördags när det kollades på film. Varför ska brorsan sitta själv...=)

Hade en mysig förmiddag på stan med Ramona. Vi hann med att fika på cafe Berget, mycket mysigt. Gamla fina möbler i ett labyrinthus med dom bästa hembakade kanelbullarna. Ett plus i kanten för att dom var så stora med =D
Blev som vanligt lite shopping, mest på rean. Det bästa fyndet var nog ett par nya skor till Melle. Slank in i butiken på vägen tillbaka till bilen. Och när jag såg dessa var jag tvungen att slå till.

Ruskigt väder ute bjuder in till tända ljus. Ska nog krypa upp i soffan och mysa med de små. Imorgon blir jag borta från dom hela dagen. Ska på utbildning i Mariestad och åker redan 05.30 och kommer nog hem lagom till dom ska i säng. Ingen dag som jag ser fram emot! Visst ska det bli skoj och lära sig men det väger inte upp att vara borta från mina små hela dagen.






Aka Silverryggen

Det finns en anledningen till att just Mille fått så många smeknamn. Det började med Pricken, efter det Knorrhane. Runt 3-4 månader var han väldigt satt och då blev det Silverryggen. Vi såg likheterna när vi var på Kolmården och stod just och tittade på gorillorna. Han satt med ryggen mot oss och det var nästan som att titta på Mille =)

Nu har månaderna gått och han har dragit iväg på längden, så han är inte lika rund längre. Han är dock fortfarande lika god. Det går fortfarande att se vissa likheter med Silverryggen. Igår i badet visade han prov på det. Eller vad säger ni?!


Någon har uppenbarligen blivit störd av kameramannen.
Har sett gorillan reagera på ungefär samma sätt när han blivit fotograferad. Är med lite räddsla som man tittar på honom ;-)

Men oftast är det denna underbara unge som visar upp sig för kameran!

Har en fika med Ramona inplanerad denna förmiddag. Så nu är det dags att sätta lite fart. Har inte hoppat ur myskläderna än =D

Jag hoppas ni får en skön dag, vad den än bjuder på!


Inte utan min pappa


En katig Melle på pappas arm förra veckan.

Badet idag blev ingen höjdare. Melle hade starkt räknat med att det var pappa han skulle bada med. Kanske ska nämna att han är inne i en intensiv pappaperiod just nu! På gott och ont...
Blev inte mycket bus och skoj i poolen idag. Melle grät genom hela simmet, plus duschandet innan och efter. Det var inget som funkade. Inte att åka rutschkana, hoppa från kanten, inte simma, inget var roligt. Bara tårar, tror vattennivån höjdes med någon cm. Men alla har dåliga dagar, så även mina barn. Det måste dom få ha!
Nästa vecka blir det att ta nya tag och jag är ganska säker på att vi har samma gamla vilda Melle tillbaka då =D

Våra små änglar sover sen ca 2 timmar tillbaka. Blev bad för Mille efter maten men fick sällskap av storebror ;-) Han var lite mer sugen på att bada hemma. Kul att se hur skoj dom har. Är mycket hyss när dom badar, framförallt på lillebror. Men han lider inte, tvärtom han gillar det. Glada miner och höga skratt brukar det komma.

Ska nu ta kväll, stänga datorn och ägna all tid åt min fina man. Han är verkligen den bästa av bästa. Tur att jag lyckades finna honom för sååå många år sedan ;-)

Önskar er en mysig avslutning på måndagskvällen.
Puss & Kram!


Vinnarna är:


Här är dom lyckliga vinnarna i tävlingen. Kul att ni var med och tävlade, hoppas ni kommer bli lika frälsta i Cliniderm som jag blivit!?

Malin:

"Jag har testat massvis med produkter och lagt ner massvis med pengar på min hy... den påverkas jättemycket av klimatet här och blir liksom yttorr (speciellt på vintern). Jag tycker inte att något har funkat hitills. Jag skulle jättegärna vilja vinna det här kitet eftersom att det skulle ge mig en chans att få testa Cliniderm - så att jag kan se om det funkar på mig utan att behöva lägga ut en massa pengar på själva testandet!"

Anna:

"Har vintertrött hy som behöver piggas upp. Här är ett perfekt sätt att testa något nytt."

Elin:

"Min hy har med åren blivit känsligare för dessa kalla, torra vintrar, men det är svårt att hitta bra produkter som verkligen hjälper. Just nu är jag mitt uppe i renovering och målning av vår nya lägenhet och när allt fokus ligger på vilken färg väggarna ska ha och var möblerna ska stå, har jag märkt hur lätt det är att glömma bort att sköta om huden som blir snabbt blir torr och fnasig. Jag är väldigt nyfiken på att testa om Cliniderms produkter kan hjälpa mig hålla huden ung och fräsch!"

Inom kort kommer ni att få ert paket med testprodukter hemskickade med posten.
Vill gärna höra lite vad ni tyckte om produkterna efter ha testat dom =D


Ny vecka

God morgon!

Här hemma har vi en riktigt mysig morgon. Glada barn som leker med varandra. Det är livet mina vänner =)
Vi åt en god frukost med goda muffins till "efterrätt". Ja alla ni moraltanter där ute, ni läste rätt. Hemska jag gav Melle socker så tidigt på dagen. Ve och fasa!
Är en ny vecka som knackar på dörren. Idag är det som vanligt bad på eftermiddagen, härligt! Är så roligt när man frågar Melle och vi ska bada och han skiner upp som en sol. Sen ropar han ja och drar till med någon slags dans =D
Ska även hinna med en promenad och posta lite paket. Vinnarna i Clinidermtävlingen måste ju få sina vinster ;-) Kommer presentera dom här på bloggen lite senare under förmiddagen. Först blir det lek med mina små.


Hemma hos min kära

Blev att jobba lite extra idag. Inte många timmar men hela eftermiddagen och kvällen med mina älsklingar försvann.
Var på en förmiddagsfika hos mina föräldrar med Melle och Mille. Under tiden passade min kära på att fixa på övervåningen. Ett steg närmare =D
Kom hem med två sovande barn i bilen och precis då ringde Andy. Slängde i mig lite lunch och sedan for jag iväg. Och nu är jag hemma igen. Blir lite mat i magen, sen är det jag som somnar i älsklingens famn ;-)


Helg som den ska vara!

Vi har haft en mysig start på lördagen. En stor frukost med tända ljus hela familjen. Precis så som det ska vara!
Efter det tog jag mer ner till gymmet för en springtur. Inte sprungit något sen innan jul och det märktes. Men sjukdomar hos oss och barnen samt att lusten inte funnits där har gjort att jag inte rört på mig. Behöver komma iväg och tömma tankar och få ny energi. Vi sover gott om nätterna men får gå upp INNAN tuppen ;-)

Idag ska vi ha en sådär skön lördag. Inga direkta måsten men lite fika är inbokad på eftermiddagen. Vad kvällen bjuder på det återstår att se ;-)
Nej nu ska jag hoppa in i duschen. Min man kan inte det där med damerna först...;-) Gör faktiskt inget, skönt att varva ner efter springturen.

KRAM!


Fredagsfika!


Lite florsocker skulle ha pudrats på men det har visst rymt ur mitt skafferi!?

Helgen är nu officiellt igång. Vi har hunnit med massor, bla köpa en STOR matta till hallen. Nu kan barn och vagn köras in utan att golvet blir blött eller smutsigt. Im a happy MAMA =D
Efter att mattan lagt på plats, vi var tvugna till att klippa lite, så blev det fika. Idag slog vi till på stort, varma vaniljknyten avnjöts till kaffet. Men och detta är ett stort MEN, Melle ville inte ha. Han valde att äta rån och banan. Han kände dock på dom och konstaterade att dom var varma!

Nu har vi ätit middag och sitter alla och myser framför Bilar, what else ;-) Blev en klassiker med taco och både Melle och Mille åt. Buddah i en enklare form än oss andra. Men det är lite fredagsmys över tacokvällar!

Kan även berätta för er att Buddah nu fått två nya tänder. Och det var inte underkäken där det varit hårt länge. Nej i överkäken brevid dom två tänderna som senaste tittade ut. Kan förklara varför han sovit lite sämre i veckan. Inatt var barnen dock änglar och vaknade inte på hela natten. Lagom till jag gick upp vid 06 slog dom upp sina ögon.

Snart ska pyjamaser på och sen kommer nog att John Blund att infinna sig ganska snart. Inga av mina små har sovit särskillt mycket idag. Vissa dagar är så...

Nej nu kör vi mys den sista stunden innan läggdags =)



Tid är pengar..!?

Ja i allafall en timme, den är värd 45 kr.
Hittade ett fint timglas på Åhlens rea. Det rymmer en timme och är fint att ha stående. Melle tyckte dock att det var skoj att vända på det. Men någon timme fick inte passera igenom med sand, nej snarare 10 sek =)
Hittade även en fin ljuslykta bland all rea. Ångrar att jag inte köpte fler, så billiga som dom var. Gör inget att ha flera, den skulle nämligen passa bra i köket med. Får se om vi tar oss ner och inhandlar fler under helgen?!


Ny lykta, litet stenhjärta och timglaset.

Det är mer harmoniskt att titta på sanden som rinner i en timme än att titta på en klocka som tickar lika länge!

Ett vitt nytt tidningställ följde med hem. Det gamla sprack, så fullt var det =D

Ska nu ta och stänga datorn. Imorgon är det jobb igen, taggad till tänderna som min kära man sa till mig morgonen efter vi träffades. Ja eller skrev i ett sms, tror inte den golftävlingen gick så bra ;-)
Nu är det bara en dag kvar innan det är helg och massor med mys och bus står på schemat. Hoppas ni har en härlig helg framför er!?

GoD kVäLl!


Min/din bakgrund

För mig betyder det mycket att veta vad man kommer ifrån, vad man har för historia. Nu om någonsin är det viktigt!
Det var nästan så jag fick tårar i ögonen hos mina föräldrar idag. Att bilder kan beröra så mycket. Men det är med glädje och lycka.
Jag tycker vi ska vårda om familjen. Att inse att blod är tjockare än vatten. Det finns många som är lyckligt lottade att ha det så. Sen finns det dom som inte vårdar och det är förbannat dumt. Ingenting ska tas förgivet här i livet!


Mina underbara grabbar ♥
_______________________________________________________

Har idag passat på att spendera lite pengar, gäller att hålla lågkonjunkturen borta ;-) Men jag var tvungen att springa in på PoPs rea. Dom hade upp till 70 % nu och jag gick därifrån med ett par stövlar och en mössa. Hade hoppats på att hitta en fleecejacka till Melle men det fanns inga i rätt färg kvar. Även om jag hittade till Mille så kände jag att han nog får ärva brorsans. Och se där, sparade några kronor =D
Fick med mig lite inredning hem med. Så nu har soffbordet blvit lite uppdaterat. Är på jakt efter en rund duk dit men hittar inga. Någon som vet vart man kan hitta det?? Lovar att visa er senare ikväll hur det blev.

Nu ska här busas smed barn. Pyjamaserna åker snart på och då är det dags för läggning och välling. Efter det blir det att slappa och titta på hockeyn, allt i min käras famn!


Vår egen väckarklocka

Godmorgon i mörkret!

Som vanligt så vaknade lilla Buddah tidigt. Han vaknar någon gång mellan 05.30-06, spelar ingen roll när han somnar. Han ska alltid vakna vid den tiden, troligtvis är han så inställd på det. Men det possitiva är att vi inte behöver ställa några klockor i det här huset. Buddah ser ju till att vi kommer upp i tid ändå =) Och sen sover han ju ganska bra på nätterna nu med, då kan man gå upp tidigt utan att vara död.

Idag ska vi ut på en promenad, en skön walk in till stan får det bli. Hämta krukor hos mamma och ta en fika. Är ju så nyfiken på att höra allt från i tisdags =D Vet att ni är nyfikna på vad det gäller men jag vill inte berätta något än. Vissa har fått veta men det är för dom står mig nära. Här på bloggen kanske ni får reda på mer detaljer under våren?!

Önskar er en skön start på torsdagen. Den verkar bjuda på sooool idag =D
KRAM!


Perfect day!


Sitter i soffan med ett rikigt glädjerus i kroppen. Vilken dag jag lägger bakom mig, full av glädje. Har verkligen haft en sådan den "good feeling day".
Från det att jag satte min fot innaför dom blåa dörrarna kl 07, tills det att jag slutade 15.30 har jag haft så skoj. Jag och Linda jobbade ihop för första gången på 2 år. Och en sak är säker, när vi jobbar ihop blir allt gjort i ett fingerknäpp ;-)
Det som känns bra är att jag vet att vi kommer ha lika skoj på fredag. Då laddar vi inför helgen ihop!

Nu kryper jag upp i älsklingens famn och tittar på 1,5 timmars mattv. Först Halv åtta hos mig och sedan Masterchef.





Pirrigt & spännande

Sitter och väntar på att höra något från min mamma. Hon har spenderat hela dagen och kvällen i Norrköping. Vad hon gjort där låter jag vara en liten hemlis. Men jag är så nyfiken på att höra hur det gått, hur allt var!? Och sen vill jag självklart se kort men det får nog vänta tills på torsdag.

Här sover nu våra två små, Mille somnade efter att ha fått mysa i pappas famn. Han var inte sugen på att somna efter vällingen. Brukar inte vara några problem men idag blev han arg som ett bi när vällingen var slut. Håller tummarna för att vi får en bra natt. Inga mer biattacker ;-)

Snart slår kl 19.30, det betyder Halv åtta hos mig. Igår somnade jag till i soffan efter halva programet, får inte hända idag =)
God kväll i stugorna!


Back in business

Igår var det en lite försiktig premiär för vårens bad. Melle var inte riktigt lika ivrig att komma i badet som han var innan jul. Då hoppade han i utan problem, idag fick pappa lyfta i honom =)
Det var mycket nytt, skönt faktiskt. Lite trött på att simma och hämta fiskarna och sätta upp dom på kakelväggen ;-) En hel höst med det är inte lika kul för oss vuxna som för barnen.
Nu har vi börjat att öva på att sitta på kanten och sedan ta ett "simtag" till föräldern. Det handlar om att börja lägga grunden för framtida simtag. Melle var ganska duktig men att ha händerna framför sig som ett simtag var han inte så sugen på =)
Han var däremot en riktig fena på att ta sig in till kanten från famnen. Ca 1 meter var inga problem för honom och efter det klättrar han upp på kanten och sätter sig. Det fick han mycket beröm för av Eva. Kul att han får det med tanke på att han är nog den som är latast i hela gruppen på att sparka med benen =D

Den här terminen är det en mycket större grupp. Under hösten har vi varit ca 5 barn och det har jag gillat. Det har varit lugnt och skönt, känns även som det blir mindre stressigt för barnen. Nu är vi istället ca 10 barn och föräldrar så det är trångt i bassängen. Fast det är skoj och se alla glada barn =)
En gammal klasskompis till Christian går i vår grupp med sin son. Blev lite chockad när jag såg honom sitta och vänta när vi kom in till simmet. Dom skulle börja ha lite far&son tid efter att ha slutat simma lagom när vi började för 1 år sedan.






Gissa vem som var sugen på att hoppa i ;-)

Jag och Melle tittar just nu på bilar. Lillebror ligger och sover och kommer så att göra i minst en timme till. Under tiden ska jag passa på att ta en dusch. Och sen kommer morfar förbi en snabbis, kul för framförallt Melle =)

Ciao ciao!


KAFFE!

Uhhh dags att sätta på kaffet. Mille har sovit oroligt inatt, tror det beror på att han är lite täppt i näsan. Det är inte mycket men tillräckligt för att störa sömnen.
Så idag är jag lite virrig i huvudet och känner att frisk luft under förmiddagen är ett MÅSTE. En skön promenad är bara gott för mig och barnen. I eftermiddag blir det bad för en pigg Melle =D Jag och Mille ska ta en massa fina kort, perfekt avslutning på måndagen!

Hoppas ni laddat upp för en ny vecka. En vecka med nya möjligheter och början på en 5 veckor lång "semester". Chefen sticker idag till Thailand och då kommer Linda tillbaka. Nu blir det stoj och hej igen men inte glömma bort allt bajsblöjesnack ;-) Tänk att det är över två år sedan vi jobbade ihop. Och nu har vi två barn och hus både två.

Vill även påminna er om att inte glömma bort att tävla om Clinidermprodukter. Många besökare sen tävlingen drog igång men få tävlande, KOM IGEN NU...våga chansa, kanske blir det du som vinner =)
Klicka här så kommer ni till tävlingen.

NU kör vi men först var det kaffe =D


Söndag igen


Så underbart söt han är när han sover. Min minsta lilla älskling ♥

När vi försökte väcka honom lite försiktigt valde Buddah bara att vända på huvudet och somna om igen =)

Söndagskväll och barnen somnade utan något gnäll. Helt plötsligt var kl 19 och det var två trötta barn som fick välling och sedan sov dom. Inte för att jag klagar att det var en nattning utan svett. Skönt att inte ha två st som gråter och vill ha mat NU =)
Hade våra grannar på fika under eftermiddagen/kvällen. Dom fick lite av grabbarnas gamla kläder och en mjuklift. Roligt att ge bort kläder istället för att slänga dom. Finns en del som kommer åka i soporna då dom är förstörda men sen har vi sådant jag vill spara. Kläder som är fina eller vi fått i present, dom vill jag att grabbarna ska kunna ha till sina barn. Kan ju hoppas att dom vill det i allafall =)

Imorgon är det ny vecka igen. Måndagen börjar med bad, premiär för det här året. Förra veckan skulle Melle ha badat men hostan var inte helt ok än. Och vi ville inte riskera att han skulle bli sjuk igen.
Ska nu avsluta kvällen uppkrupen i soffan. Premiär för Solsidan igen, äntligen =D Det har varit en lång väntan men en värd sådan.

Passa på att njut och ladda för en ny vecka!


Dont wake me up

Mätta och med ett riktigt trött barn åkte vi hem igår från en trevlig kväll. Mille somnade så gott innan vi skulle fika men vaknade en stund senare av att han rullade ner från filten. Han hamnade på mage och blev riktigt förbannad. Efter den lilla incidenten kunde han inte somna om och det gjorde honom riktigt sur.
Tyvärr somnade han inte om förän bilen började att rulla. Så det blev ett litet tjurigt avslut på kvällen från Milles sida. Men innan det tyckte han som vi andra att det var riktigt skoj =D

Våra planer för idag är bara en fika och lite bus hemma hos mormor & morfar. Melle är nog sugen på att röja lite hemma hos dom också. Nu var det nästan en vecka sedan har var där. Är det något han tycker är kul så är det att fika och få leka hemma hos dom =)
Det gäller för honom att passa på nu, för om någon månad kommer han vara på dagis under dagarna. Då kommer det inte bli några spontanbesök under veckodagarna på samma sätt som vi gjort i snart 2 års tid. Sorgligt men sant, allt har ju sin tid. Eller hur!?

Se nu till att få en skön avslutning på den här veckan. Ladda med extra kraft inför kommande vecka, det behövs i dessa mörka tider. Men samtidigt får vi inte glömma att vi går mot ljusare tider ;-)

KRAM!


Puh

Hemma och slappar lite innan vi beger oss iväg igen. Skönt att mellanlanda och hinna med att andas lite efter en intensiv men trevlig dag ;-)
Fikan med tjejerna var hur härlig somhelst. Det märks att vi inte träffas så ofta som vi skulle vilja men vi får försöka att hitta mer tillfällen. En middag snart allihopa är planerad men exakt när det återstår att se...
Åkte sedan hem och hämtade grabbarna och åkte till IKEA. Vi är på jakt efter en kökslampa och kom hem med en också. Den är nu uppsatt och vi är helnöjda. Och som alltid när man är på IKEA kommer man hem med lite annat smått och gott.

Nej nu blir det blöjbyten och packning av skötväska innan det är dags att åka iväg igen. Kommer somna gott ikväll vill jag lova =)
Önskar er en härlig lördagskväll!


BFF


Mina vänner betyder väldigt mycket för mig. Och jag vårdar dom ömt!

God morgon!

Lördag igen, denna speciella dag då man äter frukost ihop. Det är en speciell känsla i luften och alla är glada. Tack för att det äntligen är lördag =)
Natten har bjudit på massor av sömn men inatt vaknade barnen men gick snabbt att söva om. Mille räcker det med att ge lite vatten och sen nappen. Melle var lite ledsen inatt men efter ca 10 min sov han gott igen.

Den här dagen bjuder på en härlig date med Sofie och Emmelie. Vi ska träffas och ta en fika på stan, äntligen får vi ihop våra scheman. Är inte lätt nära vi alla jobbar olika tider och har barn.
Kvällen ska spenderas hos svärfar och Mahnaz. Lite födelsedagsfirande, Mahnaz har fyllt men dom passade på att resa bort då ;-) Ska bli roligt och höra hur dom har haft det.

Nej nu är det tid att fixa till sig lite. Blir jag och Buddah som åker till stan. Melle ska få lite kvalitetstid med pappa. Är viktigt för honom att få vara själv med favvopappa =)

Happy lördag!


Fredag igen!


Fredagsmyyyyys!

Vi har haft en mysig eftermiddag på stan. Lite shopping, lunch och fika med Sofie & Agnes. Var inte planerat från början men det blev en mysig start på helgen. Tack tjejer för sällskapet.
Här äter Melle chips, Buddah kryper runt på golvet. Yes han har nu lärt sig =D Och det går snabbare dag för dag, härlig känsla man får i kroppen av att se det. Är ju sista gången som jag får se mina egna barn lära sig krypa.
Ikväll ska vi fira lite extra att det är helg. Vi är alla ledig ihop i helgen, lite kalas imorgon och en fika är inplanerad. Sen hoppas vi på att få sova till strax efter 05 utan att vakna inatt med ;-)
Så för att fira allt detta blir det lite hummer, färska räkor, pate, goda röror, aoli och bröd. Till det lite vin självklart. I mina ögon en helt perfekt fredag ;-)


Snart har vi fartränder i golvet efter allt krypande från den lilla vilden.

Stänger datorn för ett tag nu. Mys med familjen innan barnen ska sova. Håll era tummar med för att vi får sova som små prinsar och prinsessor inatt med. Det behöver vi efter alla dåliga nätter.

Nu kör vi mys vänner ;-)



Blött var det här!


Två blötdjur tidigare ikväll =)

Ikväll fick grabbarna bada ihop för första gången. Gissa om det blev en hit =) Får nog bli så att dom badar ihop i fortsättningen. Att det sen är smidigare med är bara en bonus!
Det blev en hel del plaskande men Melle passade även på att duscha huvudet på Mille några gånger. Han blev lite chockad men sekunden senare var han igång och plaskade igen. Härligt att se hur roligt dom har ihop. Det är livet mina vänner!



______________________________________

Barnen har nu somnat, var lite extra mycket mys innan dom la sig. Annars brukar det bli skrik & panik på en gång men inte idag. Mille ville sitta i mitt knä och bara mysa och Melle satt brevid.
Han är så stor och duktig, förstår det man säger till honom. Varje dag visar han hur duktig han är på att visa var olika kroppsdelar sitter. Senast ut är handen och huvudet =) Men det är knappt en månad kvar innan han blir 2 år. OJ OJ OJ, vart tog dom två åren vägen??!!

Ska nu ta mig lite glass för min ömma hals. Titta lite på hockeyn och sen en tidig kväll i sängen. Jobb imorgon och efter det blir det stan. Några ärenden men även lite familjemys ;-)

Imorgon är det helg och fredagsmys, äntligen =D
God kväll bloggisar!



När dåligt blir bra!


Även om min morgon och förmiddag inte var av bästa slag, så kommer den sluta bättre. Det är tack vare mina underbara grabbar som jag har här hemma!

Förbannade halsen är bara angripen av virus. Undra vad det är för virus som aldrig ger med sig?? Det är snart fyra veckor sedan det attackerade mig, det måste tycka jag är bra härlig =) Får ge det några veckor till, annars är det bara att komma tillbaka.

Just nu så sitter jag och tittar på Buddah som tungkysser sig själv i spegeln på lekfilten. Han är bra härlig även om han är lite extra gnällig. Han har varit det i några dagar men får nog inse att han är extra mammig och pappig. Men ibland är det lite extra kämpigt. Framförallt när man måste hjälpa storebror, jag tycker inte om att känna att Melle får sättas åt sidan pga lillebror. Men vi försöker att vara noga med att ge Melle sin kvalitetstid med oss. Och nu är ju måndagar heliga igen, nu när badet dragit igång =D

Dags att ge mina små vildar ett bad. Det får bli innan maten idag, lite wild and crazy så här på en torsdag ;-)




Inte helt utvilad

Vi får bättre och bättre nätter. Det ger mer och mer sömn, vilket ger mer energi. Men än är jag inte helt fylld med energi.
I två veckros tid har halsen värkt och igår fick jag nog. Har ringt till vårdcentralen idag och fått en tid. Jag hoppas någonstans att det är halsfluss men jag har ingen feber. Vill nog bara ha något som tar bort smärtan och gör att jag kan börja känna mig pigg. Tror det är därför jag alltid känner mig lite trött och sliten!?

Dags att fixa till sig och sedan hoppa in i bilen. Nu ska jag se till att bli helt frisk =)


Äntligen hemma!

Alltid lika skönt att sätta sig i bilen och åka hem efter en dag på jobbet. Även om jag älskar mitt jobb, så är det inget mot vad jag älskar mina grabbar. Är hellre hemma hos dom än på jobbet...om man får välja ;-)

Nu blir det lite dinner och sen ska jag varva ner lite. En kopp med varm choklad blir det ikväll, lillördag är det ju idag =D
KRAM


Tävling - Vinn produkter från Cliniderm!



Nu har ni chansen om att tävla om ett testkit från Cliniderm. 4 st lyckliga vinnare kommer att få hem lite olika sköna produkter att prova på =D

I gåvoboxen hittar ni följande produkter:

♥ Active protection day cream, 5 ml
♥ Age delay serum, 2 ml
♥ Ultra soft cleansing milk, 5 ml
♥ Barrier repair, 5 ml
♥ Optimal strenght night cream, 5 ml
♥ Ideal balance skin tonic, 5 ml

Så här gör ni för att vara med och tävla:

♥ Svarar på frågan genom att gå in på Cliniderms hemsida
♥ Mailar svaret till mig. Skicka svaret till [email protected]
♥ Lämnar en kommentar om varför just DU ska vinna =) OBS!! svaret på frågan ska mailas, INTE lämnas i kommentarsfältet. Gör ni det kan ni inte vara med och vinna!
♥ Länkar upp till tävlingen på er blogg. Om du inte har en så skickar du ett mail till 4 st vänner och tipsar om tävlingen

Frågan ni ska besvara är:

♥ För vilket klimat är Cliniderm speciellt framtagen??

Tävlingen pågår fram till den 23 januari kl 18.00.es Då drar jag 4 st lyckliga vinnare som kontaktas först via mail och sedan presenteras här på bloggen.
LYCKA TILL =D



Blivande stekare

Igår hann jag med en liten sväng på stan. Kollade runt lite på reorna och hittade lite till barnen.
Melle är i behov av bra baskläder att ha till dagis. Men sen är det alltid snyggt att ha en tröja och jeans till vardags. Så mycket finkläder behöver barnen inte.
Till Mille blev det lite mer bodies. Snart passar inte storlek 80 längre, utan han behöver 86. Problemet är att dom blir lite långa i ärmarna då men hellre det än att bodyn sitter tajt.


Det blev en lite finare tröja men den var billig på rean.

En tröja och skjorta för under hundralappen =)

Kunde inte låta bli att köpa dessa byxor. Hur tuff kommer han inte bli i dom och sina Converse. En piketröja och sina lockar i håret blir han en riktig glidare. Han har finansvalpskrull som farfar säger ;-)

Snygg till jeans och mjukisbyxor.

Och till stora Buddah =)

Dags att byta blöja på Buddah och sen hoppas jag han kan somna. Förhoppningarna är inte så stora men gör det inte nu kanske han gör det på promenaden senare idag.




Cliniderm från ACO



Cleansing milk, Active protection day cream & Age delay serum.

Genom Buzzador har jag fått chansen att testa Cliniderm. Det är en serie med rengöringsprodukter som ACO tagit fram.
Jag har nu i några dagar testat deras Cleansing milk, Active protection dag kräm och Age delay serum. Produkterna är helt underbara och passar min hy perfekt.
Nu när vintern är här med sin torra luft blir min hud torr men sedan jag började att testa Cliniderm har den fått en bra balans. Den har blivit len, smidig och framförallt mjuk.

Cleansing milk: En rengöringsmjölk, den tar bort orenheter och make up. Den ser till att huden blir mjuk och len men bevarar även hudens fuktbarriär.

Active protection day cream: En dagkräm som skyddar huden mot yttre påfrestningar. Den förbättrar fuktbarriären så att den blir ännu mer motståndskraftig. Även den lämnar huden mjuk och len.

Age delay serum: Ett serum som hjälper huden att bli jämn och smidig. Med tiden så blir hyn mer spänstig och elastisk. Den ser till att motverka åldertecken och stärker upp hudbarriären.
För att uppnå bästa resultat ska den användas under både dag - och nattkrämen varje dag.

Serien av produkter är framtagen speciellt för oss med nordiskt klimat. Vår hy ställs inför hårda prövningar, både genom krav men även genom klimatet. Den försämras genom stress och yttre påverkningar. Det gör att åldertecken snabbt börjar att visa sig.
Genom att besöka apoteket kan man själv hitta dom produkter som passar sin hy bäst. Det finns nämligen många fler produkter än dom jag fått testa. Allt för att man ska få en så bra balans i huden som möjligt!
Här hittar ni Cliniderms hemsida och kan själva läsa mer om rengöring och deras alla produkter. Ett plus är att det finns en serie även för herrar =D
_______________________________________

Håll utkik senare idag på bloggen, då ska jag starta upp en tävling där även du kan vinna ett litet kit med produkter. Fyra stycken lyckliga kommer att bli vinnare i tävlingen som kommer avslutas om ca 2 veckor.


Oh happy day!

Gooooodmorgon vänner!
Första natten på lääääääänge som vi sovit bra. Buddah har nog bara vaknat till 3 gånger och då har det räckt med att ge honom nappen. Inga tårar, skrik eller att behöva söva om honom. Däremot har Melle haft lite mardrömmar men det är samma sak där, ge honom nappen och han somnar om. Var någon gång vi fick trösta honom lite men han lugnade snabbt ner sig. Nu lever jag på hoppet igen - hoppet att det är nu det vänder =)

Jag har nu två barn som sitter tysta i Melles rum och leker. Det är en fin start på morgonen och ger mig sådan värme. Vilka bröder dom är min älsklingar!
Har tagit upp lite frysta bär som ska tina, sen blir det en smoothie. I väntan på det ska jag ta mig en kopp kaffe och tacka högre makter för sömn =D

Vilken LOVELY dag vi har framför oss.
KRAM!


Nu: eftermiddagskaffe

Vi ska snart ta oss en liten fika. Vi har haft en dag som varit full av saker, berättar mer om det senare ikväll.
Efter jag tagit mig min kopp med kaffe ska jag ta en promenad, måste hämta och skicka några paket.

En kort inlägg men jag återkommer lite senare idag.
Hoppas ni fått en skön start på veckan!?


Söndagsfilm

Puh, nu somnade precis barnen. Är ett mindre företag att byta blöjor, få på pyjamaser, göra välling, lägga barnen samtidigt. Vet inte om det är någon speciell telepatisk förmåga dom har men dom ska nästan jämt lägga sig samtidigt.
Ska redan nu sjunka ner i soffan och se en film. Blir en actionkomedi idag, RED. Någon som sett den?? Tycker den verkar lite rolig och det passar som avslutning på helgen.
Till filmen blir det lite jellybeans, syndigt goda. Måste köpa på mig några påsar och alltid ha hemma. Har man ett sötsug räcker det med att ta några stycken, dom är nämligen sjukt söta ;-)

Imorgon börjar varden på allvar igen. Simskolan drar igång igen, Gud så skoj det ska bli. Undra om Melle kommer vara lika galen som han var sista gången innan jul. Eller kommer han vara lite reserverad och ta det lilla lugna??!! Blir intressant att se.
Nej nu blir det film och avkoppling. Hade en skön och energigivande dag hos mina föräldrar. Min pappa var gullig och gick ut och gick med barnen efter lunch. Passade på att bara sitta och ta det lugnt, njuta av att inte behöva göra något.
Mamma skämde bort oss med god mat och hennes gudomliga drömmar & hallongrottor. Melle önskade sig en hel burk hallongrottor i födelsedagspresent. Och känner jag mamma rätt är det inte helt omöjligt att han får det ;-)

Nu film och gottigotti med min älskade!


Godmorgon!


Trött men thank God for coffe!

Det är verkligen morgonpigga barn vi fått. Men det är nog bara att välja, kvällspigga eller morgonpigga. Och ska jag vara ärlig är nog morgonpigga bättre. Vi behöver bara få Buddah att sova bra på nätterna så ska det nog kännas bättre att stiga upp 5.40 ;-)
Var härligt att kliva upp och se att grannen redan var vaken. Är lätt att man känner sig ganska själv när vi kliver upp i ottan. Alla andra verkar ligga och sova men inte idag!

Planerna för idag är en tripp hem till mina föräldrar på lite lunch. Älsklingen har J nästan hela dagen, så vi spenderar några timmar borta. Jag vet att Melle är riktigt sugen på att träffa mormor & morfar. Han gjorde det i måndags men då var han fortfarande lite sjuk. Nu är han frisk och pigg och redo att röja till tusen =D

Godmorgon mina läsare, nu laddar vi för en FAB söndag!





Nybakade scones


Scones med goda marmelader till passar perfekt mörka vinterkvällar!

Det smakar fantastiskt gott med varma scones. Det ska vara så smöret smälter, marmeladen rinner och osten åker av =) Det är då dom är som godast.
Vi brukar baka scones då och då. Lagom mättande när man inte har så mycket hunger. Man måste ju äta något och vanliga mackor kan lätt bli lite tråkigt!
När barnen somnat fixade vi iordning allt och lagom till andra perioden i hockeyn var allting klart. Perfekt och med tända ljus blev det en hit! Och vilken tajming, målen kom ett efter ett i andra perioden. Den tredje har inte börjat sämre heller ;-)


Hajen som hajar


En trött och nybadad kille. Han är så söt i sin hajmorgonrock =D

En lördag där vi inte haft något tempo. Vi har lunkat fram och det var inte förän efter lunch som vi tog oss i kragen. Då blev det en dusch och lite tillsnyggning. Och när barnen sovit efter maten blev det en sväng ut till Tornby.
Där blev det lite shopping på IKEA. Tanken var att vi skulle gjort det igår men det var verkligen kaos därute då. Så idag kom vi därifrån med vad vi behövde.

Nu har kvällen lagt sig här hemma och Melle äter just nu lördagsgodis. Vi har börjat att med att ha lördagsmys med godis. Blir inte så mycket av det i veckorna, utan det är på lördagen festar vi till det med lite gott. Så idag blev det lite rispuffar och ostkrokar.
När barnen somnat blir det att sätta sig och se på hockeyn. Och till det äter vi lite scones med goda marmelader och ost till. Efter den mastiga lunchen blir det lite lagom med nybakat.

Ha en lovely kväll, det är ni värda!


Veckovild


Vi får inte glömma bort att se lyckan i allt, även om det kan vara svårt!

Dessa röda dagar mitt i veckorna, det blir ingen ordning på något. Det blir i allafall inte det i mitt huvud, jag är helt virrig. Igår kändes det som lördag, och inlägget från igrå fick ändras idag =D Hade helt fått för mig att det var lördag så inlägget hette självklart lördag. Ja ibland här inte huvudet helt med när man har fullt upp med två små yrväder hemma.

Nu sover ett av två barn. Mille var sjukligt trött efter att bara ha sovit på förmiddagen. Får han inte någon sömn på eftermiddagen blir han inte rolig att tas med. Så han fick sin välling i sängen och nu sover han. Tror inte att dagen kommer starta så mycket tidigare imorgon än vad den brukar göra ;-)
När Melle somnat så kommer jag crascha ner i soffan. Den här dagen har inte riktigt varit den sköna starten på helgen som man önskat. Mycket gnäll och med en mage som ännu en gång säger ifrån. Börjar bli van men jag vet att orsaken till allt är brist på sömn. Men tyvärr är det inte ovanligt under småbarnstiden. Blir lite av ett monent 22 av det hela!

Jag hoppas energin återkommer lite under kvällen. Ska försöka att titta in en snabbis igen...
Nu börjar helgen och fredagsmyset!


TORSDAG!

Torsdagskväll och vi har haft två mycket trötta barn här hemma. Varken eftermiddagsfika, bad eller lek har hjälpt. Korta stunder men sen har tröttheten gjort sig påmind =) Så nu ligger båda barnen i sina sängar, mätta och belåtna.
Det är nu som kvällen ska börja för mig och älsklingen. Lite godis och mys framför tvn, idag ska jag inte somna tidigt ;-) Men det kan bli en tidig kväll i sängen. Älskar att krypa ner och bara njuta av att det är lugnt och tyst hemma. Bara små snarkningar från små hjärtansgull.

Den här dagen har försvunnit i ett rasande tempo. Började med lunch och lek hos Fam Lööke. Var ett bra tag sen vi sågs sist. Passade på att komma över en sväng när jag lämnat Christian hos J. Lite lagom för barnen med efter deras sjukdomar. Och dom verkade tycka att det var hur skoj somhelst att träffa Agnes och Alfons igen. Det tyckte självklart jag med men det var lika mysigt att träffa Johan och Sofie =)
Vi tackar för det härliga sällskapet, lunchen och fikat. Var precis vad vi behövde efter den senaste tiden!

När vi hämtat älsklingen blev det att köpa en till badbalja, en med tömninghål i. Trött på att stå och hälla ut vattnet varje gång någon av barnen badat. Och sen kan dom bada samtidigt med =D
Premiären för det skedde ikväll och lite skoj tyckte dom nog att det var. Vi vuxna tyckte nog inte att det lika skoj. Hela badrummet var blött när dom badat klart. Men så länge dom har skoj är jag glad.

Nu åker godiset fram. Ska andas ut och bara mysa ner mig i soffan. Imorgon väntar en kortdag på jobbet och efter det lite shopping. Och självklart firande av att det är helg igen ;-)


HOME

Hemma efter en helt hysterisk dag på jobbet. Mycket att göra men även ögonbrynshöjande händelser =)
Köpte med mig mat hem idag, det är ju nästan som fredag idag. Stannade till hos min älskling Sofie och handlade, mums. Och alltid lika härlig att ses, nu var det ett tag sen sist. Och jag vågar nästan hålla tummarna att vi kan ses imorgon ;-)

Nu ska jag pussa på min hjärtan och tacka för att dom finns i mitt liv ♥
Ha en skön kväll bloggisar!


Mot en spännande vår

Vid tolvslaget på nyårsafton sa mamma "Nu har vi 365 oskrivna blad framför oss".
Jag kan inte mer än hålla med. Vi har ingen aning om vad 2011 har för planer för oss. Vi kan planera och önska men om det sen blir som vi hoppas, det återstår att se!?

Jag kan säga att för min del väntar en vår med mycket skoj. Inte nog med att jag slutar min mammaledighet i slutet på februari. Det är utbildningar på jobbet som lockar. Att lära mig mer ger en enorm boost för mig.
Melvin börjar även dagis i slutet på februari, 15 timmar/veckan till att börja med. Till hösten när både jag och Christian går tillbaka och jobbar fulltid, då blir det längre dagar. Det är även då som Mille ska skolas in på dagis.
Melle fyller två år, en stor sak. Ett år är speciellt men ju äldre han blir, ju mer är han med och förstår. I år blir det ett mer riktigt kalas.
Den stora födelsedagen det här året står ju ändå Mille för. Han blir ett år, helt sjukt. Det är otroligt vad fort åren går när man har barn.
Jag hoppas på att vår övervåning ska stå klar innan hösten gjort sitt intåg. Allt kan inte bli klart på en gång men det mesta ska vara check då. Till våren ska grabbarnas rum vara klara så dom kan flytta upp och få varsitt rum. Det ser både dom och vi fram emot ;-)
På bloggen ska det även komma att hända lite skoj. Säger inte alltför mycket än ;-) Men jag tror att ni läser kommer att uppskatta det!

Som ni säkert förstår så längtar jag lite efter allt som jag hoppas ska ske. Vi vet ju faktiskt inte...
Här ska nu barnen krypa ner i sina sängar och sova. Det är ett trött gäng med grabbar som sitter i soffan.

Först natta, sen hockeymys framför tvn =D


Som gjort för barn

Adjöss säger jag till förbannade, tråkiga & obarnvänliga vårdcentraler. Idag har jag sett andra sidan och insett att det kan vara SÅ mycket bättre!

Igår kväll fick Melle en reaktion på sitt ena ben. Kom fram till att det måste vara hostmedicinen han fick på nyårsdagen.
Nässelutslag är en åkomma som man ska genast kontakta läkare om man får. Och jag tyckte det var det han fått. Ringde 1177 men fick till svar att ringa min vårdcentral imorgon. Alla tider hade gått åt MEN han hade nog fått en reaktion. Gud så bra tant, tänk att även du kunde räkna ut det med arslet!
Imorse blev det att ringa bästa barnläkaren är i stan. Och gissa vad dom sa, att vi var välkomna kl 9.30. Att sedan få komma dit var en fröjd, en oas för barn.
En stor gammal lägenhet med 6 rum tror jag. "Väntrummet" var som gjort för barn att leka i. Ett stort akvarium mitt på golvet, heltäckningsmatta och massor med leksaker. Inga långa korridorer med några gammla trästolar att sitta i. Här var det sköna fotöljer och det bästa var Djungelboksmålningen på ena sidan av väggen.
Själva mottagningsrummet var gigantiskt och även det gjort för att bjuda in till lek. Massvis med leksaker, en stor hörnsoffa med gossedjur i och från taket hängde det gossedjur i gummiband.
Under tiden som Melle blev undersökt fick han leka, allt på barnens villkor. Det gillar jag! Vill dom leka och titta sig runt får dom det. Och Melle tog sig en titt, från mottagningsrummet var det öppet in till en matsal där en stor elbil stod. Gissa om han vart sugen på en tur ;-)
Den här mottagningen ligger nämligen hemma hos barnläkaren. Så han har inrett den så alla barn som kommer dit kan få gå runt och titta. Hur smart är inte det!?
När vi skulle ta sänkan på Melle satt han duktigt i mitt knä och så lekte vi med en kalastuta. Ni vet en sådan som åker ut om man blåser i den. Och tack vare den så märkte inte Melle att dom stack honom i fingret. När sköterskan frågade om han skulle ha plåster sa han nej och gick och lekte igen =)
Stolt som en tupp var jag efter det. Aldrig har Melle skött sig så här bra när vi har varit hos doktorn. Han brukar inte streta emot men det har var extra bra. Och allt har med hela den barnvänliga mottagningen!
När vi sedan fick vårat recept och skulle gå därifrån fick han några chokladpengar. Gissa om han blev glad =D

När vi sedan var klara mötte jag, mamma och Melle upp min pappa och Mille på stan. En liten förmiddagsfika hann vi med innan jag hämtade ut Melles nya hostmedicin. Den ska tas på dagtid och hans andra som han tar på kvällarna ska han få lite mindre av. Och det var en reaktion på den som han fick, därför skulle han minska ner i mängd på den!


Det är så här jag vill se min älskling, pigg och glad!

Jag hoppas verkligen att det vänder nu. Men om det inte skulle göra det vet jag att vi har ett bra ställe och vända oss till.
Barnen sover nu och jag ska lägga mig och vila lite. Natten bjöd på mer sömn än på länge. Men jag fyller på mina reserver med mer ;-)


Långt, långt bort!

Godmorgon!
Natten som varit är en av dom värsta jag varit med om. Buddahs öron måste ha värkt massor för han kom aldrig till ro. Nästan hela natten har vi fått vagga honom i famnen. Men det har nästan inte hjälpt, tror han somnat av utmattning till slut. Men det är bara några timmar i stöten som han sover.
Den här natten kommer jag att stänga in i en burk och kasta bort. Tur är väl att man inte kommer att minnas dessa nätter om något år ;-)
Håller tummarna för att Buddah sover länge nu på förmiddagen. Sen en timme tillbaka sussar han gott och även Melle ville lägga sig i sängen. Dom är inte helt friska än och det märks genom att Melle framförallt vill sova på förmiddagen också.
Ska ta tillfället i akt och lägga mig och vila. Alla tillfällen som ges idag kommer att gå åt till att sluta ögonen. Om det så bara gäller 10 min.

Jag hoppas er start på veckan har varit bättre!?
P&K.


Nu får det vara slut


Mille charmade doktorn genom att le och skratta idag. Inga tårar, inget gnäll...var nästan som ett skämt att komma dit med honom.

Blev en vända till vårdcentralen idag med. Men inte med Melle utan med Buddah.
Igår kväll och natten som var hade den här lilla killen det riktigt jobbigt. Hög feber, hosta och han drog i sitt vänster öra. Så på morgonen ringde vi och fick en tid vid 11.
Det visade sig att han har en dubbelsidig öroninflamation. Det ena örat, vänster är inte lika rött och svullet som det högra. Det betyder att han haft ont i det örat en längre tid. Så dom senaste 2 veckornas dåliga sömn och extra gnällighet har nu fått sin förklaring. Jag får bara så ont i hela kroppen när jag tänker på hur jobbigt det måste ha varit för honom!? Men han har inte visat några somhekst tecken på att ha ont, ingen feber eller liknande.

Just nu ser köksbänken ut som ett litet apotek. Det är hostmediciner, pencilin, näsdroppar och hostdämpande. Allt trängs med små doseringsmått och näsdukar. Hoppas hoppas bara nu att dom blir friska efter det här. Jag saknar min pigga Melle och busiga Mille, mina fina grabbar!

Sitter nu i soffan och väntar på att Buddah ska somna. Han ligger och pratar fast han är trött. Jag hoppas han kan somna snart och sova bra. Vi har alla en del sömn att ta igen.
Ska gå in och ge honom nappen och säga godnatt igen. När han väl har somnat ska jag ta mig en varm kopp med choklad och marshmallows. Det är jag värd efter den här dagen, först vårdcentral och sen jobb på det. Lite stressigt blev det men jag hann i tid =)

God kväll!


Det sista av 2010


Min minsta kärlek på "promenad" igår.

En inte helt så frisk kille. Han höll ut länge och vaknade en stund innan fyverkerierna. Dom var lätt höjdpunkten för honom!

Leoparden ;-)

Tolvslaget firades in med gott bubbel och storslagna fyverkerier. Buddah sov tyvärr så han får vara med på sitt "första" tolvslag nästa år =) Jag hade dom käraste vid min sida och det var precis så som jag vill fira nyår.
Vi hade köpt en wish light men pga det dåliga vädret så valde vi att inte släppa iväg den. Så ikväll blir det att fira första dagen på 2011.
Det blev inga nyårslöften hemma hos oss i år. Det enda vi önskar oss bara välgång och lycka under det kommande året!


Det kunde börjat bättre

Har kommit hem från jourvårdcentralen. Melle har hostat som en tok hela natten. Började redan igår kväll och blev bara värre. Så många timmars sömn har det inte blivit inatt.
Han har i allafall öroninflamation på ena örat och den hemska hostan beror nog på att snor rinner ner i halsen. Så vi fick näsdroppar som ska ges 3 ggr/dagen i en vecka. Och sen den bästa hostmedicinen som går att få! Tack, i 10 dagar har vi gett honom något som funkat lika bra som vanligt kranvatten. Helt värdelöst men ska man ge honom i 10 dagar så ska man.
Tyvärr verkar minsta hjärtat bli sämre med. Även han har ögoninflamation nu. Förbaskade skit och en hosta har börjat att tona upp sig. Lika bra att ställa in sig på en kommande vecka som lär bli allt annat än rolig =(

Ska ta mig lite lunch nu. Hoppas på att båda barnen kan sova samtidigt så vi får lägga oss och vila med. Vi är helt slut här hemma efter alla nätter med dålig sömn.

Gott nytt 2011 =)